ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Ολοκληρώθηκε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα - ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 10:02

Ολοκληρώθηκε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο 

 

«Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα - ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ»  που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

resized  CFG0392

 

Κώστας Βασιλείου εκπαιδευτικός συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διεύθυνση Π.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, Πάνος Βλάχος πρόεδρος του Κολεγίου Ανατόλια, Drake, Margo και George Behrakis εκ μέρους του Behrakis Foundation της Βοστώνης, Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Κλώντια Καρύδη vice president of public affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας.

 

 

Με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της προσπάθειας για την Πρόληψη του Καπνίσματος στη Μαθητική Κοινότητα, διοργανώθηκε και φέτος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδος και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο  «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα - ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ».

resized  CFG0400

 

Drake Behrakis εκ μέρους του Behrakis Foundation της Βοστώνης, Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, George Behrakis εκ μέρους του Behrakis Foundation της Βοστώνης, Πάνος Βλάχος πρόεδρος του Κολεγίου Ανατόλια

 

 

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στη Θεσσαλονίκη, μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού, Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου εντυπωσίασαν με δράσεις που σχεδίασαν οι ίδιοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, υψώνοντας τη φωνή τους ενάντια στο κάπνισμα. Μέσα από θεατρικά σκετς, και μουσικοχορευτικά δρώμενα γεμάτα ζωντάνια, δημιουργικότητα, χιούμορ και ευαισθησία, συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα και μάθημα ζωής. Επίσης βραβεύτηκαν οι μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Α Λυκείου για τη συμμετοχή τους στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα».

resized  CFG0568

 

O Θανάσης Κοντονικολάου Γενικός Διευθυντής του κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Noesis με τον Απόστολο Τζιτζικώστα Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με βραβευθέντες μαθητές του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα

 

 

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κ.κ. George, Margo και Drake Behrakis εκ μέρους του Behrakis Foundation της Βοστώνης που χορηγεί τα προγράμματα πρόληψης του καπνίσματος στην Ελλάδα, ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος Εντατικολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η κ. Παρασκευή Πατάκα, Αναπληρώτρια πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, η κ. Κλώντια Καρύδη, vice president of public affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας, ο πρόεδρος του Κολεγίου Ανατόλια κ. Πάνος Βλάχος, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπος Ακριτίδης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Κεραμιδάς Κωνσταντίνος , ενώ την παρουσίαση και τον συντονισμό είχε ο εκπαιδευτικός συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διεύθυνση Π.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Βασιλείου.Η εκδήλωση τελούσε υπό της αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

resized  CFG0603

 

Στιγμιότυπο του Συνεδρίου

 

 

Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιταχθούμε σε αυτή την ανεξέλεγκτη διαδικασία «στρατολόγησης» νέων καπνιστών και με μια οργανωμένη παρέμβαση στα σχολεία, να στοχεύσουμε κατευθείαν στην πρόληψη και στην ανάπτυξη μιας συνειδητοποιημένης κουλτούρας, που αυτή θα οδηγήσει την κοινωνία στην αποφασιστική μείωση του καπνίσματος.

resized  CFG0759

 

Κώστας Βασιλείου εκπαιδευτικός συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διεύθυνση Π.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρα Λαπουρίδου Διευθύντρια Δημοτικού του Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ, Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

 

resized  CFG0781

 

Λήδα Παπαδοπούλου – σύμβουλος επικοινωνίας, Κλώντια Καρύδη vice president of public affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας.

 

 
ΒΡΑΒΕΥΣΗ CACTUS HOTELS ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΔΗΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2016 18:11

ΒΡΑΒΕΥΣΗ CACTUS HOTELS ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΔΗΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Dscn3997

Τιμητική διάκριση και βράβευση για τα Cactus Hotels για την συμβολή τους στην προσφορά και προώθηση του τοπικού ελαιολάδου. Σε εκδήλωση με αφορμή την ‘Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς’ έγινε εκτεταμένη παρουσίαση της σημασίας, ιστορίας και των ευεργετικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου μέσα από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και θεατρικά δρώμενα.

Σημαντική ενότητα της εκδήλωσης αποτέλεσε και η απονομή βραβεύσεων σε ξενοδοχεία για την ανάδειξη και προώθηση του ελαιολάδου.

 

Η πιστοποίηση των ξενοδοχείων μας με πρότυπα όπως το ‘We Do Local’ και το ‘Σήμα Κρήτη’, η προβολή – προσφορά τοπικού ελαιολάδου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, η χρήση ελαιολάδου στην παρασκευή των εδεσμάτων μας, η προσφορά ενημερωτικού υλικού στους επισκέπτες μας καθώς και η προβολή-παρουσίαση της ιστορίας του ελαιολάδου μέσω τηλεοράσεων σε 24η βάση στους χώρους της υποδοχής αποτελούν σημαντικοί λόγοι βράβευσης των Cactus Hotels για την συμβολή τους στην κύρια αποστολή του ΣΕΔΗΚ (Σύλλογος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης).

Στόχος μας και δέσμευση απέναντι και στα πρότυπα πιστοποίησης η στήριξη του τοπικού στοιχείου. Με αφορμή την προσθήκη του ‘βραβείου της Πράσινης Μινωικής Ελιάς’ στη συλλογή μας ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό μας και όσους βοηθούν και πιστεύουν στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών των Cactus Hotels

 
Το Anemos Luxury Grand Resort βραβεύτηκε από τον ΣΕΔΗΚ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2016 18:07

Το Anemos Luxury Grand Resort βραβεύτηκε από τον ΣΕΔΗΚ

ΜΑΝΑGER ANEMOS-ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΧΝΑΡΗΣ ΕΜΜ- ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 1

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι το Anemos Luxury Grand Resort βραβεύτηκε από τον ΣΕΔΗΚ (Σύλλογος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης) με το βραβείο « Αργυρή Μινωική Ελιά». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού στις 29/11/2016 με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς 2016» και είχε ως στόχο την παρουσίαση και ανάδειξη της σημασίας των ευεργετικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου.

Σημαντικό μέρος της εκδήλωσης ήταν η βράβευση ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και εφαρμόζουν πρακτικές ανάδειξης και προβολής του κρητικού ελαιολάδου.

Με αφορμή την βράβευση αυτή να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα την δυναμική προώθηση και κατανάλωση ελαιολάδου αντί σπορέλαιων στους χώρους εστίασης του ξενοδοχείου δίνοντας προστιθέμενη αξία στις γαστρονομικές δημιουργίες μας αλλά και δίνοντάς του τη θέση και την αξία που του αναλογεί.  

 

 

 
H OLYMPIANGREEN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «Top Branded Export Product» ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ GREEN EXPORT AWARDS
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 12:01

 

H OLYMPIANGREEN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «Top Branded Export Product» ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ GREEN EXPORT AWARDS

13263813 1014151768670685 1435240314060854033 n

 

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, η OlympianGreen βραβεύτηκε στην κατηγορία «Top Branded Export Product» των Greek Exports Awards 2016, στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ethos Awards σε συνεργασία με το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών ενώ, ταυτόχρονα, βραβεύθηκε και με το χρυσό βραβείο «Top Newly Established Export Company ».

 

Tα εξαγωγικά αυτά βραβεία έχουν θεσπιστεί, προκειμένου να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

13680512 1053631301389398 5136499862774118285 n

 

Η Olympian Green που εξάγει συσκευασμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, ξύδι μπαλσάμικο, κλπ., επενδύει έντονα στην εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας και αξιοπιστία των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει, ολοκλήρωσε την κατασκευή υπερσύγχρονων ολοκληρωμένων παραγωγικών εγκαταστάσεων 3.000 τ.μ., με αποκλειστικό στόχο την απόλυτη ικανοποίηση τόσο των συνεργατών της όσο και των τελικών καταναλωτών ανά την υφήλιο. Ήδη τα προϊόντα της Olympian Green διατίθενται σε πάνω από 15 χώρες ενώ επίκειται και η προσθήκη νέων χωρών.

 

Ο κ. Φώτης Μαυρουδής, Γενικός Διευθυντής της Olympian Green, σχολίασε ότι «με μεγάλη υπερηφάνεια και τιμή παραλαμβάνουμε αυτά τα δύο βραβεία, που αποτελούν αναγνώριση των συνεχών και έντονων προσπαθειών των εργαζόμενων και των συνεργατών της Olympian Green International οι οποίοι εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην καινοτομία, στην ποιότητα και στην ικανοποίηση του καταναλωτή σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου δραστηριοποιούμαστε».

 

Τα βραβεία  παρέλαβε για την OlympianGreen η Κα Κατερίνα Παπαιωάννου, Business Development Manager.
 
Πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Σαρωνικού
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 15:17

Πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Σαρωνικού.

resized WP 20161113 12 22 55 Pro

 

Πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα υλοποιεί ο Δήμος Σαρωνικού, σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Στα πλαίσια της σχετικής σύμβασης, με αρχικό προϋπολογισμό 15.000 ευρώ, περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση στειρώσεων και εμβολιασμών, η ηλεκτρονική σήμανση και η περίθαλψη άρρωστων ή χτυπημένων ζώων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής και της ομάδας εθελοντών του Δήμου Σαρωνικού. Μέχρι σήμερα ωφελήθηκαν πάνω από 130 αδέσποτα ζώα πολλά εκ των οποίων ήταν τραυματισμένα ή άρρωστα. Στο σύνολό τους έτυχαν περίθαλψης, εμβολιασμού και στείρωσης, τοποθέτηση ειδικής ηλεκτρονικής ταυτότητας που ορίζει ο νόμος και ειδικό περιλαίμιο ώστε να αναγνωρίζονται ως αδέσποτα την ευθύνη των οποίων έχει ο Δήμος Σαρωνικού.

resized WP 20161113 12 29 40 Pro

Επίσης, στο πλαίσιο της προστασίας των ζώων, έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες σε κεντρικά σημεία του Δήμου Σαρωνικού, ενώ και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες έχουν τοποθετηθεί πινακίδες, οι οποίες επισημαίνουν τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων.

Για το 2017 ο Δήμος Σαρωνικού προγραμματίζει μια σειρά νέων δράσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, σε θέματα προστασίας των ζώων. Συγκεκριμένα, ο Δήμος προγραμματίζει εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, καθώς και τη διοργάνωση Ημερίδας Φιλοζωίας, με τη συμμετοχή σχολείων, τοπικών φορέων και δημοτών. Τέλος, μηνύματα ενάντια στην κακοποίηση των ζώων και χρήσιμες συμβουλές φροντίδας, θα αναγράφονται και στους ψηφιακούς πίνακες του Δήμου.

resized 77

Εξάλλου, όπως αναφέρει σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Σαρωνικού κος Γιώργος Σωφρόνης : «Η φροντίδα των αδέσποτων, αλλά και γενικότερα η προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, δεν είναι απλώς μια υποχρέωση που απορρέει από το νόμο. Είναι μέτρο πολιτισμού, για κάθε τοπική κοινωνία. Γι’ αυτό και στο Δήμο Σαρωνικού αναλαμβάνουμε ενεργό δράση, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση των συμπολιτών μας.»

 


Σελίδα 4 από 263

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση