ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Νόσος Αλτχάιμερ , η πρόκληση του 21ου αιώνα.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2013 12:47

Νόσος Αλτχάιμερ , η πρόκληση του 21ου αιώνα.

Δημοσιεύτηκε: 03/12/2013

 
Παπακώστα - Σιδηροπούλου Αικατερίνη ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2013 12:31

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Βουλευτής Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής ‘Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, μίλησε, σήμερα, στην Ημερίδα, που διοργάνωσε η Επιτροπή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών (25/11), με τίτλο: ‘Η Βία στον καιρό της κρίσης’.

 

Κατά την ομιλία της, η Βουλευτής τόνισε ότι σε περιόδους μεγάλης κοινωνικής πίεσης και οικονομικής ανασφάλειας έχει παρατηρηθεί αύξηση της βίας κατά των γυναικώνΤα οικονομικά προβλήματα, αλλά και οι ξαφνικές απολύσεις, αλλάζουν τις ισορροπίες ανάμεσα στην οικογένεια, εντείνοντας την οικονομική εξάρτηση ανάμεσα στα ζευγάρια. Επιπλέον, σημείωσε πως οι επιπτώσεις  της κρίσης, πλήττουν τα δυο φύλα με τελείως διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την κοινωνική τάξη, την ηλικία, κ.τ.λ., αφήνοντας τις γυναίκες περισσότερο εκτεθειμένες σε φαινόμενα, όπως η φτώχια, η ανεργία, η βία, η σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε ακόμα, στη λεκτική βία και στις ακραίες ρητορικές που αναπτύσσονται στη δημόσια σφαίρα, απέναντι στα φαινόμενα της εποχής, επισημαίνοντας πως, η αναπαραγωγή τέτοιου είδους βίας μπορεί να προκαλεί πρόσκαιρη δημοσιότητα, ωστόσο, όχι μόνο δε συμβάλλει στην εκτόνωση της βίας, αντιθέτως την εντείνει, ενθαρρύνοντας ή απενοχοποιώντας, όσους είναι ήδη επιρρεπείς σε επιθετικές συμπεριφορές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μαθαίνουν την κοινωνία να ‘συνηθίζει’ στη βία ως λύση στα προβλήματά της.

 

Η Κατερίνα Παπακώστα αναφερόμενη, επίσης, στο θεσμικό πλαίσιο, σημείωσε πως ο νόμος 3500/2006 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο ίδια είχε εισηγηθεί, είναι πλήρης, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει η ανάγκη τροποποίησης διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου, με στόχο την ενίσχυση της εφαρμογής της συνταγματικής αρχής της ισότητας των φύλων. Ακόμα, πρόσθεσε ότι χρειάζεται η ίδρυση ενός εξειδικευμένου οργάνου εκδίκασης, δηλαδή ενός Οικογενειακού Δικαστηρίου, που θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τέτοιες υποθέσεις, στοχευμένα και συντομότερα.

 

Τέλος, η Βουλευτής σημείωσε πως, η χώρα μας χρειάζεται να επικυρώσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης), η οποία επεκτείνει το προστατευτικό πλαίσιο στα παιδιά και στους ηλικιωμένους, που εκτίθενται σε ενδοοικογενειακή βία.

 

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν και μίλησαν επίσης, η κα Βάσω Κόλλια, Γραμματέας Ισότητας, ο κ. Κων/νος Κωνσταντινίδης, ιατρός, Πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας. Επίσης, εκ μέρους της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας, η κα Βαϊα Τσακατάρα, Δ/ντρια Δ/νσης Κοινωνικής Αντίληψης & Αλληλεγγύης. Από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (Δ/νση Δημόσιας Ασφάλειας), ο κ. Πρεβέντης Στέργιος, Υπαστυνόμος Ειδικών καθηκόντων και μέλος της Επιτροπής για θέματα βίας και η κα Μαρία Μαριά, Αστυνόμος α'- μέλος της Επιτροπής για θέματα βίας, καθώς και Βουλευτές.

 

 

 


Πολιτικό Γραφείο Κατερίνας Παπακώστα

 


1.jpg


2.jpg

 
Δήμος Αιγάλεω: Δωρεάν έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2013 12:30

 

 

Δήμος Αιγάλεω: Δωρεάν έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας.

 P1020686

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικό», με την υποστήριξη του Δήμου Αιγάλεω, πραγματοποίησαν δωρεάν έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 16:00 μ.μ-19:00 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».  

Η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Δημοτών, καθώς το διήμερο αυτό προσήλθαν και εξετάστηκαν εκατόν εξήντα άτομα. Τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν από τους Πνευμονολόγους της Β΄ Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικό» κα Καρακατσάνη Αν. Καθηγήτρια,  κο Λουκίδη Επ. Καθηγητή, κα Παπαδάκη Επιστημονική Συνεργάτιδα και δόθηκαν οι απαιτούμενες ανά περίπτωση οδηγίες.

 

 

 
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2013 10:09

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

 

Δήμος

Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

 

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποία θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

 

Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας, εκφράζουν τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές σε θέματα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία:

  • Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
  • Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον
  • Νέες Τεχνολογίες
  • Γλώσσα και Επικοινωνία
  • Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
  • Πολιτισμός και Τέχνη
  • Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

 

Τα Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας προτείνονται από τους Δήμους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στους  Κώστα Μοστράτο και Ελισάβετ Μανιατίδη, Ζεφύρου 2, Βούλα  και  ώρες 10:00 έως 14:00

Τηλ. 213.2019911-213.2019913

 

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Δηλώσεις συμμετοχής  από 04/12/2013 μέχρι  23/12/2013  

 
ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευαισθησίας και προσφοράς οι Περιστεριώτες
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2013 08:46

 

Από τη συγκέντρωση τροφίμων στο Περιστέρι 2 Custom

         Περιστέρι, 02-12-2013   

 

         Προς: ΜΜΕ

 

                                

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

 

Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευαισθησίας

 και προσφοράς οι Περιστεριώτες

 

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των πολιτών στην μεγάλη εκστρατεία του Δήμου Περιστερίου για την συγκέντρωση τροφίμων και την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης.

Ακόμα και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις δεν μπορούσαν να συγκριθούν με την μεγαλοσύνη και την γενναιοδωρία των Περιστεριωτών, οι οποίοι μετέτρεψαν την 30η Νοέμβρη 2013 σε ημέρα αγάπης και προσφοράς. Η συνεργασία των εθελοντικών και κοινωνικών φορέων της πόλης ήταν πολύτιμη.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην διάρκεια της συγκέντρωσης τροφίμων, που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα σημεία «σταθμούς» (Δημαρχιακό Μέγαρο, ΚΑΠΗ Αγ. Ιεροθέου, ΚΑΠΗ Ανθούπολης, Λόφος Αξιωματικών). Ακόμα κι εκείνοι οι Περιστεριώτες που δεν συνέβαλαν από το περίσσευμα αλλά από το υστέρημα τους, προσέφεραν ότι μπορούσαν και είναι αυτές οι προσφορές η μεγαλύτερη και καλύτερη απόδειξη ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπο ξεπερνά όλα τα εμπόδια.

Υπερήφανος για τους συμπολίτες του, δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, που έδωσαν το πιο λαμπρό παράδειγμα ανθρωπιάς, ευαισθησίας και προσφοράς.

«Είμαι συγκινημένος από την κοσμοσυρροή στη συγκέντρωση τροφίμων στην πόλη μας, γι’ αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Με την συμμετοχή και την γενναιοδωρία των Περιστεριωτών κάναμε πράξη το σύνθημα: Στα δύσκολα μόνος του κανείς!», τόνισε ο κ. Παχατουρίδης και πρόσθεσε: «Οι Περιστεριώτες απέδειξαν στην πράξη ότι είναι άνθρωποι της αγάπης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς»!

Τα τρόφιμα θα καλύψουν τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις Άγιες ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά), στην διάρκεια των όποιων δεν πρέπει να είναι μόνος του, ΚΑΝΕΙΣ! 

 

 

 


Σελίδα 261 από 279
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion Η Celine Dion είναι απο τις γυναίκες που πέρασε έντονα την αρρώστια του συζύγου της μιας και πάνω από ...

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση