ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας Προβολή ντοκιμαντέρ, συλλογή τροφίμων και φαρμάκων και βράβευση μαθητών για διαγωνισμό έκθεσης, αποτέλεσαν τους άξονες της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και ο «Όμιλος UNESCO για τον Πολιτ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2013 09:09

Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Αγία Βαρβάρα, 19/11/2013

 

 


Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Προβολή ντοκιμαντέρ, συλλογή τροφίμων και φαρμάκων και βράβευση μαθητών για διαγωνισμό έκθεσης, αποτέλεσαν τους άξονες της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και ο «Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης»

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, θέλοντας να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεγγύη, διοργάνωσε, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, μαζί με τον «Όμιλο UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης» την εκδήλωση «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας».

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Πολύ μιλάς… πολύ κλαις» του σκηνοθέτη Δημήτρη Κιτσικούδη, μία ταινία που πραγματεύεται τη ζωή των Πομάκων της Θράκης και αποτελεί προϊόν πολυετούς δουλειάς και έρευνας.

Πριν από την προβολή του φιλμ, οι παρευρισκόμενοι προσέφεραν τρόφιμα και φάρμακα για τη στήριξη τoυ Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, ανταποκρινόμενοι στο σχετικό κάλεσμα του Δήμου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όσους, σε τόσους δύσκολους καιρούς, δεν παρέλειψαν να βοηθήσουν, από το περίσσευμα ή ακόμα και το υστέρημά τους, τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.

Η βραδιά έλαβε τέλος με τη βράβευση μαθητών Γυμνασίων & Λυκείων της πόλης, οι οποίοι ξεχώρισαν σε διαγωνισμό έκθεσης με θέμα την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούταν από καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα τους Κοντογιάννη Ματούλα (1ο Λύκειο), Προδρόμου Ειρήνη (2ο Λύκειο), Μουργοπούλου Σπυριδούλα (1ο Γυμνάσιο), Βυθούλκα Διονύση (2ο Γυμνάσιο), Αλεβιζοπούλου Κωνσταντίνα (3ο Γυμνάσιο).

Η Επιτροπή αντιμετώπισε έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» για να διαλέξει τις καλύτερες εκθέσεις, αφού το επίπεδο υπήρξε ιδιαίτερα υψηλό, με τα παιδιά να κερδίζουν τις εντυπώσεις με την ευαισθησία και το βάθος της πνευματικής και μορφωτικής καλλιέργειας τους.

Αναλυτικά, οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι κάτωθι:

Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Σμυρλή Όλγα (2ο Λύκειο)

ΕΠΑΙΝΟΣ: Μιχαηλίδης Δημήτριος (1ο Λύκειο)

Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Μοσχονάς Χαράλαμπος (1ο Λύκειο)

ΕΠΑΙΝΟΣ: Ρίζου Μαρία (2ο Λύκειο)

Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Τουμαζάτου Ολυμπία (1ο Λύκειο)

ΕΠΑΙΝΟΣ: Κάχρης Γεώργιος (2ο Λύκειο)

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Δημητρακοπούλου Αγγελική (3ο Γυμνάσιο)

ΕΠΑΙΝΟΣ: Κατσιαμάνη Ιωάννα (1ο Γυμνάσιο)

ΕΠΑΙΝΟΣ: Μοίρας Αλέξανδρος (2ο Γυμνάσιο)

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αγίας Βαρβάρας βραβεύτηκαν για τις εκθέσεις που
έγραψαν με θέμα τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό


Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης (δεύτερος από αριστερά) μαζί με τους 
μαθητές που βραβεύτηκαν και τους καθηγητές που αποτέλεσαν την Επιτροπή Αξιολόγησης
στο διαγωνισμό έκθεσης

Δημοσιεύτηκε: 19/11/2013

 
Στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε σήμερα στην Αθήνα στοχευμένες εκδηλώσεις με τον τίτλο «Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα».
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2013 08:43

kainotomoi - gynaikeia epixeirimatikotita

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε σήμερα στην Αθήνα στοχευμένες εκδηλώσεις με τον τίτλο «Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα».  

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη εργαλείων στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη εναλλακτικών προτάσεων και η ενθάρρυνση της νέας επιχειρηματικότητας σε ένα υγιές και στέρεο αναπτυξιακό μοντέλο.

Απόψε, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η δεύτερη εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στη ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» και βασικούς ομιλητές την κα Ρεβέκκα Πιτσίκα, Mentor του I-for-U Greek Mentoring Network, Founder People for Business, την κα Αρετή Γεωργιλή, Founder Free Thinking Zone, την κα Βέρα Παπαγγελοπούλου και την κα Εύα Επιτροπάκη, Co-Founders jamjar, την κα Ευθυμία Μπάσδρα, Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και συντονίστρια την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου.

Για τη σημερινή εκδήλωση, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κα Ευθυμία Μπάσδρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιχειρηματικότητα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για κανέναν και η εμπειρία δείχνει ότι είναι ακόμα πιο δύσκολη για τις γυναίκες. Η επιχειρηματική γκάμα είναι σχεδόν η ιδία - οι ιδέες ευτυχώς δεν έχουν φύλο - και η καινοτομία το ίδιο. Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα μια γυναίκα επιχειρηματίας περιλαμβάνονται ο ανταγωνισμός σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον επιχειρήσεων, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, η στερεότυπη αντίληψη του φύλου, η ανάληψη κινδύνων και ρίσκων. Η περίοδος που διανύουμε  μπορεί να εισάγει στο επιχειρείν δυναμικές γυναίκες, που θα συνεισφέρουν, με το δικό τους τρόπο, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Γιατί κοινωνίες και αγορές χωρίς αποκλεισμούς είναι “καταδικασμένες” να πετύχουν».

 
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών. Οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για το παιδί σας»
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2013 08:07

Μαρούσι, 19 Νοεμβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών. Οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για το παιδί σας»

 emboliasmoi

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:«Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών. Οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για το παιδί σας» διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας

(Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ).

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στον Παιδικό Σταθμό Εργατικών Κατοικιών (Νερατζιωτίσσης 73, Μαρούσι).  

 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ κος Γιώργος Πατούλης θα αναπτύξει στην εκδήλωση το θέμα: «Η σπουδαιότητα των Εμβολιασμών στον Παιδικό Πληθυσμό».     

 

Επίσης, για τους απαραίτητους εμβολιασμούς για το παιδί θα μιλήσει ο Παιδίατρος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κος Κωνσταντίνος Νταλούκας.

 

Την ενημερωτική εκδήλωση θα συντονίζει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου κος Νικόλαος Κάββαλος.     

 

       

              

 
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 09:27

 

 

 

 

 

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

 

 

 

 

Καλύβια, 1811 - 2013

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

 

 

 

 

 

Υπόψη: Συντακτών

             Ρεπορτάζ Τ.Α.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 σύλλογοι του Δήμου Σαρωνικού, η Ένωση Γονέων, η ΚΑΣ (Κίνηση Αλληλεγγύης Σαρωνικού), τοπικοί φορείς και εθελοντές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (στις 5 Δεκεμβρίου) διοργανώνουν ολοήμερη εκδήλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαρωνικού.

Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν θεατρικά, χορευτικά, μουσικά δρώμενα, bazaar και ομιλίες. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων, θα απονεμηθούν βραβεία εθελοντισμού σε συλλόγους γονέων και μαθητές που ανέπτυξαν εθελοντική δράση.

Η εκδήλωση πέρα από την ευκαιρία για δημιουργία και ψυχαγωγία που θα προσφέρει, αποσκοπεί στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για το πρόγραμμα.

Η παραπάνω γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Ομιλία για τη Νόσο ALZHEIMER από το δήμο Αιγάλεω και Εταιρεία Νόσου ALZHEIMER & Συναφών Διαταραχών
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 09:12

 

 

Ομιλία για τη Νόσο ALZHEIMER από το δήμο Αιγάλεω και Εταιρεία Νόσου ALZHEIMER & Συναφών Διαταραχών

 foto2

 

Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου ALZHEIMER & Συναφών Διαταραχών  Αθηνών  πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ομιλία με τίτλο «ΝΟΣΟΣ ALZHEIMER-Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ 21ΟΥ αι.» την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

Η ομιλία ξεκίνησε με την εισήγηση του Νευρολόγου και υπεύθυνου Ιατρείου Μνήμης  κου Βασίλειου Λύρα όπου αναλύθηκε η νόσος ALZHEIMER, οι τρόποι πρόληψης και η  υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής.

Ακολούθησε συζήτηση και διανομή ενημερωτικών  φυλλαδίων στους παραβρισκόμενους.

Στην ομιλία παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας  και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου κα Σιγάλα Διονυσία, η Δημοτική Σύμβουλος κα Βασάλου Ολυμπία, η Δ/ντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Συκαμιά Ευαγγελία, η Δ/ντρια της Εταιρείας Νόσου ΑLZHEIMER κα Ανδριανάκη, ο  εκπρόσωπος των μελών  του 6ου ΚΑΠΗ  κος Γαλάτης και ο εκπρόσωπος του 1ου ΚΑΠΗ κος Λαζαράκος καθώς και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 


Σελίδα 261 από 270
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση