ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σαρωνικού.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2013 11:33

 

 

 

 

 

 

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

     ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

   ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

κέντρα δια βίου μάθησης

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

 

 

 

Υπόψη: Συντακτών

             Ρεπορτάζ Τ.Α.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σαρωνικού.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 λειτουργεί Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) στον Δήμο μας και μέχρι τώρα έχει αναπτύξει και οργανώσει τα πρώτα τμήματα ξένων γλωσσών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Συγκεκριμένα, τα τμήματα που ήδη λειτουργούν ή πρόκειται άμεσα να λειτουργήσουν είναι τα ακόλουθα:

  • Πληροφορική (Επίπεδο I) στη Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων
  • Αγγλική Γλώσσα (Επίπεδο Ι) στη Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων
  • Γαλλική Γλώσσα (Επίπεδο Ι) στη Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου
  • Ιταλική Γλώσσα (Επίπεδο Ι) στη Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας
  • Ρώσικα για τον Τουρισμό στη Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας
  • Επεξεργασία Κειμένου & Διαδίκτυο (Ι) στις Δημοτικές Κοινότητες Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας
  • Γερμανικά για τον Τουρισμό στη Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας
  • Ισπανικά για τον Τουρισμό στις Δημοτικές Κοινότητες Καλυβίων και Αναβύσσου.

Το ενδιαφέρον των πολιτών του Δήμου μας είναι μεγάλο και τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας. Οι αιτήσεις συνεχίζονται και θα δημιουργούνται τμήματα μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου περί τα τέλη Μαΐου 2013. Τα μαθήματα είναι δωρεάν για ενήλικες από 18 ετών και άνω και συνδιοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και τον Δήμο Σαρωνικού στο πλαίσιο του προγράμματος Δ.Β.Μ. (ΕΣΠΑ). Στην άρτια οργάνωση των τμημάτων καθοριστικής σημασίας ήταν η συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών, του γραφείου Αντιδημάρχου Παιδείας και του γραφείου Δημάρχου Σαρωνικού.

Το Κ.Δ.Β.Μ θα δέχεται πάλι αιτήσεις από τον Δεκέμβριο 2013 για την εαρινή περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Σαρωνικού.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Σαρωνικού. Οδός: Βασιλέως Κωνσταντίνου & Κρήτης, Τ.Κ. 19013, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, Τηλ: 2291041220-2, Fax: 2291040154,                                 E-mail: kdvm_saronikos@hotmail.gr

Υπεύθυνος Εκπαίδευσης:    Νικόλαος Μαντζουράνης, Υπεύθυνη Οργάνωσης:      Ελένη Ψυχογυϊοπούλου, Υπεύθυνη από τον Δήμο: Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος: Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σπύρος Δημητρίου.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Η Βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συμμετέχει, στο ‘’Συμπόσιο για την Ισότητα των Φύλων’’, το οποίο διοργαν
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2013 11:11

Πέμπτη, 7.11.2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

resized φωτο 1 

 

Η Βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συμμετέχει, στο ‘’Συμπόσιο για την Ισότητα των Φύλων’’, το οποίο διοργανώνεται, από το Κοινοβούλιο της Τουρκίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Παρίσι (6-7 Νοεμβρίου).

Κατά την ομιλία της, η Κατερίνα Παπακώστα αναφέρθηκε στις τρέχουσες δράσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ένταξη τηςδιάστασης της ισότητας σε όλες τις δημόσιες πολιτικές (gender mainstreaming), σε τοπικό, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο διοίκησης, καθώς επίσης, και στις δράσεις ενημέρωσης για τη συμμετοχή των γυναικών στις διοικήσεις των εταιρειών.

Η Βουλευτής, ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Σύνθετου Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων, ο οποίος παρουσιάστηκε, πριν λίγους μήνες στις Βρυξέλλες, επικαλέστηκε στοιχεία της έρευνας, επισημαίνοντας, πως ο τομέας, όπου σημειώνονται οι μεγαλύτερες ανισότητες, ανάμεσα στα φύλα, είναι αυτός της εξουσίας και της λήψης των αποφάσεων. Η υπο-εκπροσώπηση των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των μεγάλων επιχειρήσεων είναι εμφανής στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., με το μέσο όρο να μην ξεπερνά το 23,3% στις χώρες της Ε.Ε. Για τους λόγους αυτούς, όπως είπε, οι Επιτροπές Νομικών Θεμάτων και Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προωθούν νομοθετική πρωτοβουλία (Οδηγία) προς τα Κράτη Μέλη για την υποχρεωτική ποσόστωση (40%) των γυναικών στις Διοικητικές θέσεις ευθύνης των Επιχειρήσεων, θεωρώντας το, μεταξύ άλλων, στοιχείο ανταγωνιστικότητας των εταιριών και της οικονομίας των χωρών.

Τέλος, αναφερόμενη στον ρόλο των ΜΜΕ στην προώθηση της ισότητας, η Κατερίνα Παπακώστα τόνισε ότι η σημασία των μέσων είναι πολύ σημαντική, καθώς αναπαράγουν τα έμφυλα στερεότυπα, και καλλιεργούν κοινωνικές συνειδήσεις. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, τα ΜΜΕ οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους στη συ-διαμόρφωση μιας πραγματικότητας και θα πρέπει να ενεργούν, όχι μόνο με εμπορικό- οικονομικό γνώμονα, αλλά και να υποστηρίζουν τις εθνικές στρατηγικές των χωρών για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων.

Στο περιθώριο της διοργάνωσης, η Κατερίνα Παπακώστα είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, τόσο με την Υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών της Τουρκίας, Aşkin Aşan, με την οποία συζήτησε ζητήματα ισότητας, όσο και με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Yasar Yakis, ο οποίος συμμετείχε, επίσης, στο συμπόσιο.

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες

 

 

Πολιτικό Γραφείο Κατερίνας Παπακώστα

 
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα του Δήμου Μαρκοπούλου για την προσφορά θέσεων σε παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου!
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2013 11:04

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                  Μαρκόπουλο, 7/11/2013

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα του Δήμου Μαρκοπούλου για την προσφορά θέσεων σε παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου!

 

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου οφείλει να εκφράσει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ», προς όλους τους υπεύθυνους και εκπαιδευτικούς των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, του Δήμου Μαρκοπούλου, που αγκάλιασαν ζεστά για δεύτερη συνεχή χρονιά, την προσπάθεια του Δήμου μας, για προσφορά δωρεάν θέσεων παρακολούθησης μαθημάτων, στα παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα αποδεικνύει από μόνη της, την αναγκαιότητα λήψης της παραπάνω πρωτοβουλίας, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι οικογένειες που αδυνατούν να καταβάλουν τα απαραίτητα δίδακτρα σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Στα πλαίσια εφαρμογής της Κοινωνικής της Πολιτικής, η Δημοτική Αρχή έρχεται να στηρίξει αυτές τις οικογένειες, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές, για ενίσχυση των γνώσεών τους.

Προφανώς, η προσπάθεια αυτή θα έπεφτε στο κενό, δίχως την ολοπρόθυμη και συγκινητική στήριξη των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, τα οποία άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες τους για τα παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Σημείο κλειδί, αποτελεί τα γεγονός της ένταξης των ωφελούμενων παιδιών, σε ήδη υφιστάμενα τμήματα μαθητών, με αποτέλεσμα να αποκλείουμε εκ προοιμίου, κάθε είδους κοινωνικό ρατσισμό που θα μπορούσε να προκύψει, μέσα από τη δημιουργία νέων τμημάτων, ειδικά για τα παιδιά αυτά. Γι’ αυτό και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά, τους υπεύθυνους των εκπαιδευτηρίων, για τον άψογο και επαγγελματικό χειρισμό τους.

Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΣΩΦΡΟΝΗ ΜΑΡΙΝΑ» στο Πόρτο Ράφτη, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής, παράρτημα του ομίλου "so easy-winnet" "ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ" στο Μαρκόπουλο, τα φροντιστήρια ΑΚΑΔΗΜΟΣ Γ. Πασσάς «Ζαχαράκη & Σία» σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, καθώς επίσης τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ» στο Μαρκόπουλο.

 

Προς ενημέρωση τυχόν ενδιαφερομένων, γνωστοποιούμε ακόμη την προσφορά εκπαίδευσης, του Κέντρου Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής, παραρτήματος του ομίλου "so easy-winnet" "ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ", στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Συγκεκριμένα, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα προετοιμασίας για την απόκτηση πτυχίου “Proficiency” με έκπτωση 50% επί των διδάκτρων, σε τμήματα τριών (3) ατόμων και άνω. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ: 22990-63760.

 

Καλούμε, τέλος, τους υπεύθυνους των Εκπαιδευτικών Κέντρων του Δήμου Μαρκοπούλου, να ενισχύσουν την προσπάθειά μας, μπαίνοντας στη μεγάλη οικογένεια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Μαρκοπούλου, που βασίζεται αποκλειστικά στην ευαισθητοποίηση, την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό!

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, να επικοινωνούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στα τηλέφωνα: 22990-20174 και 22990-20105.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

 
Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των μελών του Συλλόγου στις Πρώτες Βοήθειες
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2013 10:42

des 02

Σαλαμίνα, 08/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση των μελών του Συλλόγου Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, για την παροχή Πρώτων Βοηθειών και την υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από τους “Σαμαρείτες” του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

Η εκπαίδευση , συνολικής διάρκειας 20 ωρών, έγινε σε τρείς κύκλους, τις Κυριακές 20 & 27 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου “Φίλων και Θαυμαστών του Στέλιου Καζαντζίδη”.

 

Οι “Σαμαρείτες”, δίδαξαν στα μέλη της ομάδας,  τον τρόπο που πρέπει να δίνονται οι Πρώτες Βοήθειες κατά περίπτωση, τον τρόπο διαχείρισης  τραυματιών, ενέργειες για την υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής εν κινδύνω και άλλα πολλά τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

 

Δυό λόγια για τον σύλλογο:

Ο εθελοντικός σύλλογος κοινωνικής προσφοράς “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, δημιουργήθηκε μετά από την διαπίστωση ότι οι υφιστάμενες εθελοντικές ομάδες της Σαλαμίνας, είχαν αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση καταστροφών και άλλων έκτακτων καταστάσεων.

 

Οι πραγματικότητες όμως της Ελληνικής Κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την οικονομική κρίση, δημιούργησαν πολλές και τέτοιου είδους ανάγκες στην κοινωνία, που η μεν πολιτεία, αδυνατεί εκ των πραγμάτων να αντιμετωπίσει, η δε  απάντηση που δόθηκε διεθνώς στα ζητήματα αυτά ήρθε μέσα από το Εθελοντικό Κίνημα.

 

Το φθινόπωρο του 2012, μια ομάδα εθελοντών που είχαν ήδη μακρά θητεία στον Εθελοντισμό αλλά και πολίτες με διάθεση για κοινωνική προσφορά, που ως τότε παρέμεναν ανενεργοί για διάφορους λόγους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”.

 

Από την πρώτη στιγμή, ο νέος Σύλλογος ασχολήθηκε ενεργά με πολλούς τομείς της κοινωνικής προσφοράς όπως αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες, καθαρισμούς παραλιών και δάσους, περιπολίες στα δάση και τις ημιαστικές περιοχές (για παράνομη υλοτομία τον χειμώνα και για πυροπροστασία το καλοκαίρι), συλλογή φαρμάκων για το «Κοινωνικό Ιατρείο Σαλαμίνας», δενδροφυτεύσεις, επιτήρηση μεγάλων κοινωνικών εκδηλώσεων & αθλητικών αγώνων, ενημέρωση του κοινού, αναζήτηση ατόμων και άλλα πολλά.

 

Τα μέλη του Συλλόγου, με συνεχείς εκπαιδεύσεις σε θέματα πυροπροστασίας, πρώτων βοηθειών, αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, ενημέρωσης κοινού κλπ,  προετοιμάζονται ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία όλα τα περιστατικά που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

 

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των καταστατικών διαδικασιών τον Μάιο του 2013 και την ένταξη στο μητρώο της Πολιτικής Προστασίας, οι Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας, αριθμούν περί τα 70 μέλη.

 

 

 

Οι «Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας» διοικούνται από τριμελές διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζουν οι:

 

Ηλίας Φρίμας, Πρόεδρος, τηλ. 6972 27 68 59

 

Γιάννης Γαβρίλης, Γραμματέας, τηλ. 6984 46 46 15 & 6944 35 61 95

 

Αβραάμ Δέντες, Ταμίας, τηλ. 6938 75 45 94

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

 

ταχυδρομική διεύθυνση: Άνδρου 32, Παλούκια, 189 01 Σαλαμίνα

 

internet: dinethel.wordpress.com

 

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

facebook: https://www.facebook.com/groups/DINAMEISETHELSAL

 

 

 

 

 

 
Region of Attica, Athens Live: The greatest live of your life! Η Περιφέρεια Αττικής στην World Travel Market London 2013
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2013 10:40

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Region of Attica, Athens Live: The greatest live of your life!

Η Περιφέρεια Αττικής στην World Travel Market London 2013

 A  Papadimitriou-ANT1 Interview

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2013. “Region of Attica, Athens Live: The greatest live of your life!Αυτός ήταν ο αντiπροσωπευτικός τίτλος της παρουσίασης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στο Platinum Hall, κατά την έναρξη της World Travel Market London 2013, μιας από της μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη, από την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, κα Άννα Παπαδημητρίου. Την παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που αφορούσε στη συνολική παρουσίαση της Τουριστικής προβολής της Ελλάδας και ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό βίντεο, παρακολούθησαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων Μέσων της Μεγάλης Βρετανίας. Μέσα από την παρουσίαση αναδείχτηκε η Αθήνα, η Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, που  αποτελούν έναν από τους ελκυστικότερους city break προορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς προσφέρουν ένα μοναδικό Τουριστικό Προϊόν που καλύπτει ποικίλες ταξιδιωτικές ανάγκες και ενδιαφέροντα, όπως Πολιτισμός, Γαστρονομία, Nightlife, Sun-Sea-Sailing, Luxury & Fashion, Συνεδριακός Τουρισμός.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε στην έκθεση με δικό της stand μέσα στο περίπτερο του EOT, όπου και πραγματοποιήθηκαν τα προκαθορισμένα ραντεβού με δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς Φορείς. Στο πλαίσιο της ευρύτερης προβολής του Τουριστικού Προγράμματος, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κα Άννα Παπαδημητρίου, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη όσον αφορά στις ελληνικές συμμετοχές, στο TRAVEL CHANNEL, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό κανάλι του κόσμου. Η συνέντευξη θα προβληθεί στα 18 διαφορετικά websites του καναλιού, συμπεριλαμβανομένου της Αμερικής και στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του Travel Channel. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Αντιπεριφερειάρχης παραχώρησε δύο ακόμα τηλεοπτικές συνεντεύξεις, στον ΑNT1 TV και το HELLENIC TV International. H παρουσία της Περιφέρειας Αττικής κορυφώθηκε με τη συμμετοχή της κας Παπαδημητρίου στο καθιερωμένο Ministerial Dinner, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στο Cutty Sark, Greenwich, με τη συμμετοχή Υπουργών Τουρισμού και σημαντικών προσωπικοτήτων της Τουριστικής Βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, όπως ο κ.  Simon Press, Senior Exhibition Director, World Travel Market, η κα Maria Miller, Secretary of State for Culture, Media and Sport, UK, ο κ. Taleb Rifai, Secretary-General, World Tourism Organization (UNWTO), ο κ. Jon Sichel, Managing Director, UK & EMEA, Scripps Networks International. Οι καλεσμένοι στο δείπνο είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το εκπληκτικό τουριστικό προϊόν που διαθέτει η Αττική μέσω της πολυτελούς έκδοσης του λευκώματος της Περιφέρειας Αττικής.    

Απαντώντας άμεσα στην ανάγκη της άμεσης πληροφόρησης σχετικά με το Τουριστικό προϊόν της Αττικής και τις πολλαπλές προσφερόμενες επιλογές, από το αρχικό στάδιο διερεύνησης, κατά το σχεδιασμό, αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Αττική, η Περιφέρεια δημιούργησε το portal www.athensattica.com στο πλαίσιο αντίστοιχων κορυφαίων διεθνών portals.  Μεγιστοποιώντας τη φιλικότητα προς το χρήστη, καθώς είναι πλέον διαθέσιμο σε έξι γλώσσες - Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική, Γερμανική και Ισπανική - με περιεχόμενο που ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση και ξεπερνά τις 150.000 λέξεις, αποτελεί το βέλτιστο εργαλείο πληροφόρησης για ταξιδιώτες με προορισμό την Αττική, όπως αποδεικνύεται από τους πάνω από 145.000 μοναδικούς επισκέπτες του σε μόλις 7 μήνες ζωής. Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής απέκτησε παρουσία σε όλα τα ευρέως διαδεδομένα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως Facebook, Pinterest και Instagram, καθώς και το δικό της κανάλι στο youtube. Επίσης, δημιουργήθηκαν 11 θεματικές διαφημιστικές ταινίες σε 6 γλώσσες και 11 καταχωρήσεις που παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο την ευρεία γκάμα διαθέσιμων ταξιδιωτικών εμπειριών που ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, η προβολή των οποίων έγινε στο Travel Channel, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό κανάλι του πλανήτη, που παρακολουθείται από 25.000.000 νοικοκυριά. Τέλος, με στόχο τη διευκόλυνση της περιήγησης του επισκέπτη κατά την παραμονή του στην Περιφέρεια, είναι στο τελικό στάδιο υλοποίησης ένα smart phone application, το οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να κατεβάσει δωρεάν στο κινητό του, και θα λειτουργεί ως ένας «ηλεκτρονικός προσωπικός ξεναγός».

Στα άμεσα πλάνα της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνονται ενέργειες που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την προβολή της σε σημαντικές αγορές όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ρωσία, όπως τα δημοσιογραφικά ταξίδια και τα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και tour operators που παίζουν σημαντικό ρόλο στον τουριστικό κλάδο κάθε χώρας-στόχου. Παράλληλα, το Πρόγραμμα ενισχύεται με τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε μεγάλες Τουριστικές Εκθέσεις στη Ευρώπη για πρώτη φορά, όπως η WTM, ενέργειες με σκοπό την αναβάθμιση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, αλλά και τη διοργάνωση του Festival Αργοσαρωνικού, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής.

Παρατηρώντας την τουριστική κίνηση που αφορά σε ταξιδιώτες του εξωτερικού στην Αθήνα-Αττική κατά τους τελευταίους μήνες, διακρίνουμε μια σημαντική αύξηση κατά τη φετινή περίοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Συγκεκριμένα, η  τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία της Αθήνας – Αττικής τον Ιανουάριο – Αύγουστο 2013, έκλεισε με αύξηση 8,1% στις πληρότητες και 5,8% στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (revpar). Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση κατά 11,6% στο ποσοστό των ξένων επιβατών στο Ελευθέριος Βενιζέλος με βασικό προορισμό την Αθήνα, για το διάστημα Μαΐου-Αυγούστου 2013, ενώ ρεκόρ εξαετίας (2008-2013) κατέγραψε η κίνηση από τους επιβάτες κρουαζιέρας στον Πειραιά τον Αύγουστο, όπου οι αφιξοαναχωρήσεις transit τουριστών με κρουαζιερόπλοια αυξήθηκαν κατά 43,22%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη ζώνη των φθηνών προορισμών για το πρώτο εξάμηνο του έτους βρέθηκε η Αθήνα, σύμφωνα με έρευνα της Hotels.com. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη σύγκριση των ξενοδοχειακών τιμών σε 111 πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπου η Aθήνα κατατάχθηκε στην 21η θέση μεταξύ των προορισμών με τις φθηνότερες τιμές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κα Άννα Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της παρουσίασης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, δήλωσε: «Οι ξένοι τουρίστες επιστρέφουν στην Αθήνα, στον Πειραιά και στα νησιά της Αττικής, σε ένα προορισμό ασφαλή και φιλόξενο. Το γεγονός αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και επιβεβαιώνει την πολυετή επένδυση και προγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής σε μια ολοκληρωμένη Τουριστική καμπάνια».

 

 


Σελίδα 261 από 267
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση