ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Θεαματικά αποτελέσματα, με ποσοστό επιτυχίας που κυμαίνεται από 95 μέχρι 99%, έχει η νεα εξελιγμένη επεμβατική θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας –κιρσών των κάτω άκρων με ενδοαυλικό Laser!
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2013 07:47

                                                                                         Αθήνα  24 Οκτωβρίου 2013

 ο αγγειοχειρουργός-αγγειολόγος Δρ Χαράλαμπος Ηλίας

 

 

 

                         ΔΕΛΤΙΟ        ΤΥΠΟΥ

 

Θεαματικά αποτελέσματα, με ποσοστό επιτυχίας που κυμαίνεται από 95 μέχρι 99%, έχει η νεα  εξελιγμένη επεμβατική θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας –κιρσών των κάτω άκρων με ενδοαυλικό Laser!

Η μέθοδος, που  είχε παρουσιαστεί από τον αγγειοχειρουργό- αγγειολόγο Δρ Χαράλαμπο Ηλία για πρώτη φορά στην χώρα μας το 2010 στο 12ο Πανελλήνιο Αγγειοχειρουργικό Συνέδριο στο Ζάππειο , σήμερα έχει εφαρμοστεί από την ομάδα του με απόλυτη επιτυχία σε περισσότερους από 1200 ασθενείς.

«Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά με σχεδόν απόλυτη  επιτυχία  ( 95 με 99%) σε σχέση   με τη κλασική ανοιχτή χειρουργική, που  το ποσοστό επιτυχίας δεν ξεπερνούσε το  65-70%» αναφέρει ο  αγγειοχειρουργός- αγγειολόγος Δρ Χαράλαμπος Ηλίας.

Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο Δρ Ηλίας τα αποτελέσματα από την επεμβατική θεραπεία με ενδοαυλικό Laser  είναι εφάμιλλα μεγάλων νοσοκομείων της Ευρώπης και Αμερικής. 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας περισσότεροι από 1.000.000 Έλληνες  και Ελληνίδες έχουν μέτριο έως σοβαρό πρόβλημα  Φλεβικής Ανεπάρκειας, που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Η φλεβική ανεπάρκεια είναι από τις πιο συχνές παθήσεις των γυναικών σε ποσοστό 40 - 45%  και των ανδρών σε ποσοστό 20-25%.Δηλαδή στην πατρίδα μας  περίπου  2.200.000 γυναίκες  πάσχουν από μικρότερου  ( σταδίου 1) έως μεγαλύτερου βαθμού (σταδίου 5)ανεπάρκεια του φλεβικού δικτύου, χωρίς όλες τους να το γνωρίζουν.

Επίσης περίπου 900.000 άνδρες πάσχουν από τη νόσο  την οποία συχνά διαγιγνώσκουμε για πρώτη φορά στο στρατό κατά την διάρκεια της θητείας.

Ένα συχνό σύμπτωμα των κιρσών είναι η θρομβοφλεβίτιδα στην οποία το τοίχωμα της φλέβας ,φλεγμαίνει, δημιουργεί πόνο, το δέρμα είναι σκληρό, ζεστό, κόκκινο και πρησμένο.

​Η κατάσταση αυτή δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία, όπως είναι η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, η οποία είναι σοβαρή, γιατί ο θρόμβος είναι στο εν τω βάθει δίκτυο  όπου υπάρχει ο κίνδυνος να μετατοπιστεί προς τους πνεύμονες και να δημιουργήσει πνευμονική εμβολή. Σ’ αυτή τη περίπτωση η κατάσταση είναι επείγουσα και χρειάζεται εισαγωγή στο νοσοκομείο.

          ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η επεμβατική θεραπεία με ενδοφλέβιο laser (διοδικόlaser 1470 nm ELVeS) , είναι  ανώδυνη, αναίμακτη και  προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως :           

 • Ø Είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος
 • Ø Πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας και μέθης.
 • Ø Προξενεί ελάχιστη δυσφορία
 • Ø Δεν αφήνει ουλές, ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο μολύνσεων και μετεγχειρητικού πόνου
 • Ø Συντομεύει εξαιρετικά τον χρόνο ίασης
 • Ø Μετά τη θεραπεία, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σύντομα στις κανονικές του δραστηριότητες
 • Ø Διαρκεί 50 με 60 λεπτά
 • Ø Εφαρμόζεται ακόμα και σε θρόμβωση των σαφηνών φλεβών

 

                ΦΛΕΒΙΚΗ   ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ-ΚΙΡΣΟΙ

Οι φλέβες είναι τα αγγεία τα οποία επιστρέφουν το οξυγονωμένο αίμα από τα κάτω άκρα στη καρδιά . Όταν τα τοιχώματα των φλεβών χαλαρώνουν, τότε αυτές διογκώνονται, αποκτούν ελικώσεις, κι ονομάζονται κιρσοί.

Το φαινόμενο των κιρσών εμφανίζεται περισσότερο στα κάτω άκρα, γι’ αυτό και χρειάζεται θεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί ότι ένα 20% των ανθρώπων γεννιούνται με έλλειψη των βαλβίδων της κοιλιάς (λαγονίων φλεβών), με αποτέλεσμα νέοι  20-30 χρόνων να πάσχουν από εξεσημασμένους κιρσούς.

 

                 ΑΙΤΙΕΣ  ΚΑΙ   ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 

Κυριότερες αιτίες, εκτός αυτών που υπάρχουν κατά την γέννηση του ατόμου- ελαττωματικές φλέβες η με λιγότερες βαλβίδες -που συμβάλλουν στη φλεβική ανεπάρκεια  είναι:

 

 • Ø Η εγκυμοσύνη (λόγω της πίεσης των φλεβών της κοιλιάς)
 • Ø Η λήψη ορμονών και αντισυλληπτικών
 • Ø Η παρατεταμένη ορθοστασία
 • Ø Η παχυσαρκία
 • Ø Η κληρονομικότητα
 • Ø Η χρόνια δυσκοιλιότητα
 • Ø Η χρόνια άρση βάρους (σε διάφορα επαγγέλματα)
 • Ø Η ηλικία ( η συχνότητα των κιρσών σε ηλικίες μικρότερες των 50 ανέρχεται στο 31%, ενώ ξεπερνά το 70% μετά το 50στο έτος της ηλικίας.
 • Ø Η καθιστική εργασία και ζωή
 • Ø Πολύωρα αεροπορικά ταξίδια

 

Παράλληλα τα κυριότερα συμπτώματα που έχουν όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα φλεβικής ανεπάρκειας είναι:

 

 • Ø πρήξιμο
 • Ø οίδημα
 • Ø πόνος
 • Ø βαριά άκρα
 • Ø καυσαλγίες
 • Ø αίσθημα τάσεως
 • Ø κνησμό (φαγούρα)
 • Ø νυχτερινές κράμπες
 • Ø μουδιάσματα (αιμωδίες )

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και μερικές πιο δύσκολες και σπάνιες περιπτώσεις όπου συνδυάζουμε υβριδικά την τμηματική σαφηνεκτομή ( για κάποιο τμήμα της σαφηνούς φλέβας) μαζί με το ενδοαυλικό laser για το κεντρικότερο κομμάτι της.

Έτσι σήμερα με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που διαθέτουμε μπορούμε να εφαρμόσουμε την τεχνική σε πάνω από 95%  των περιπτώσεων φλεβικής ανεπάρκειας, καλύπτοντας σχεδόν όλη τη γκάμα των ασθενών.

 

 

 

 
Συνεχίζεται εντατικά το πρόγραμμα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης στις γειτονιές της πόλης, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης Η ομάδα των εθελοντών του Δημοτικού Πολυιατρείου πραγματοποίησε μετρήσεις οστικής πυκνότητας και εκτίμηση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 24 Οκτώβριος 2013 08:19

Μαρούσι, 23 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 1 

Συνεχίζεται εντατικά το πρόγραμμα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης στις γειτονιές της πόλης, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης      

 

Η ομάδα των εθελοντών του Δημοτικού Πολυιατρείου πραγματοποίησε μετρήσεις οστικής πυκνότητας και εκτίμησης καταγματικού κινδύνου στα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού – Λάκκα Κόττου «Άγιος Ελευθέριος»   

 

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών, μελών και φίλων του Εξωραϊστικού  Συλλόγου Σωρού – Λάκκα Κόττου «Άγιος Ελευθέριος» στο πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας και εκτίμησης καταγματικού κινδύνου, που υλοποιεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια το Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας.

 

Η ομάδα των εθελοντών του Δημοτικού Πολυιατρείου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς η οστεοπόρωση αποτελεί σοβαρή απειλεί για τη σκελετική υγεία, διοργανώνει μετρήσεις στις γειτονιές της πόλης.             

 

Η υλοποίηση του προγράμματος που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη, είναι μία ακόμη πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κου Γιώργου Πατούλη, με στόχο την πρόληψη της οστεοπόρωσης και την προαγωγή της σκελετικής υγείας των πολιτών, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη συγκυρία που πολλοί συμπολίτες αδυνατούν ασφαλιστικά και οικονομικά να καλύψουν αντίστοιχες εξετάσεις.      

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρηση της οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας, υπολογισμό του δείκτη μάζας σώματος με μέτρηση του ύψους και του βάρους, καταγραφή διατροφικών συνηθειών και ιστορικού παθήσεων και προδιαθεσικών παραγόντων και τέλος εκτίμηση των αποτελεσμάτων και θεραπευτικές συμβουλές.            

 

Η ομάδα των εθελοντών του Δημοτικού Πολυιατρείου πραγματοποίησε  

σε χώρο του Ι.Ν. Άγίου Ελευθερίου μετρήσεις οστικής πυκνότητας και εκτίμησης καταγματικού κινδύνου στους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου που κατά το πλείστον συμμετείχαν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα, καθώς και επανεκτίμηση της εξέλιξης όσων είχαν εξετασθεί παλαιότερα και είχαν λάβει συγκεκριμένες ιατρικές συμβουλές και οδηγίες.

 

Τις μετρήσεις πραγματοποίησε η κα Καίτη Σεβαστή, υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου σε συνεργασία με την κα Κατερίνα Μπατιλίδου βρεφοκόμο στους Δημοτικού Παιδικούς Σταθμούς.     

 

Την ευθύνη της κλινικής εκτίμησης των ασθενών και των εξετάσεων είχε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Αντώνης Παρτσινέβελος, χειρουργός ορθοπεδικός με εξειδίκευση στην οστεοπόρωση, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αναγνώριση και την ευρεία αποδοχή του προγράμματος από τους πολίτες.        

 

 Το Δεκέμβριο του 2013 το πρόγραμμα πρόληψης της οστεοπόρωσης θα πραγματοποιηθεί στην ευαίσθητη Τρίτη Ηλικία, μέσα στο χώρο των ΚΑΠΗ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 24 Οκτώβριος 2013 08:21
 
«Πάτα Πόδι. Η Πρόληψη Σώζει» Αυτό είναι το σύνθημα της Πεζοπορίας και Ποδηλατοδρομίας, που διοργανώνει στην Κω, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ)
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2013 09:49

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

                                                          

 

                                                                                           Αθήνα 23 Οκτωβρίου 2013    

 

 

 

 

                           ΔΕΛΤΙΟ          ΤΥΠΟΥ

 

 mastos

 

                 «Πάτα Πόδι. Η Πρόληψη Σώζει»

Αυτό  είναι το σύνθημα της Πεζοπορίας και Ποδηλατοδρομίας, που διοργανώνει στην Κω, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) με συνδιοργανωτές  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ποδηλατικό Όμιλο Κω, τους φίλους του ποδηλάτου και τον Κωακό Αθλητικό Όμιλο «Φιλίνος».

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κω και Νισύρου, του Δήμου Κώων και του Ιατρικού Συλλόγου Κω.  Αφετηρία  και τερματισμός   η Πλατεία Ελευθερίας.

Αφορμή της διοργάνωσης είναι το γεγονός ότι ο Οκτώβριος έχει οριστεί ως παγκόσμιος μήνας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Σκοπός της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας είναι, αφενός να ευαισθητοποιήσει τον πολίτη για τη  σημασία που έχει η πρόληψη μέσω της διενέργειας τακτικού ετήσιου μαστολογικού  ελέγχου, αλλά και αφετέρου για να στηριχτεί το κοινωνικό έργο που προσφέρει δωρεάν το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη».

Τα έσοδα της  εκδήλωσης, θα διατεθούν  για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη», το οποίο για 12 συνεχή χρόνια προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, αλλά και στα μέλη των οικογενειών τους. Και για το Διεθνές Ίδρυμα Ιπποκράτη στην Κω, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τις Αρχές και τον λαό της Κω.

 

Το Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη», έχει άμεση ανάγκη οικονομικής στήριξης καθώς και αυτό έχει πληγεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την χώρα μας.

Η Πρόεδρος κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα και τα μέλη του Δ.Σ της Ελληνικής

Εταιρείας Μαστολογίας απευθύνουν έκκληση στο κοινό για συμμετοχή στην Πεζοπορία και Ποδηλατοδρομία, πράγμα που σημαίνει άμεση στήριξη στο Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη».

Η συμμετοχή στην πεζοπορία και  την ποδηλατοδρομία έχει οριστεί στο ποσό των 5 €. Με το απόκομμα οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος και   σε κλήρωση δώρων.

 Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και  κατοικούν στην Αθήνα  μπορούν να προμηθευτούν τα δελτία συμμετοχής από :

- Την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, Λεωφ. Κηφισίας 18 στους    

   Αμπελοκήπους (4ος όροφος) τηλ.   210 74 70 257 & 210 77 71 246

-  Το Ακτινολογικό του  Γενικού  Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών  Γ.    

   Γεννηματάς. Τηλ  6936 76 73 07 &  213 203 20 00 κ. Βασίλης   

   Γεωργούντζος

-  Το Δημαρχείο Νέας Μάκρης, Τηλ 6944 75 5900 κ. Ιωάννης   

   Παπαβασιλείου

-  Το  Giovanti Travel - Ακτή Ποσειδώνος 26, Πειραιάς  

   210  4119171

Οι ενδιαφερόμενοι από Ρόδο, Πάτμο & Λέρο μπορούν να εγγραφούν στα παρακάτω Πρακτορεία 

Rodos Ferries Services (Skevos Travel) - Ρόδος 2241022461

Apollon Travel - Πάτμος 2247031324

Aegean Travel - Λέρος 2247026000

Η ΕΕΜ έχει εξασφαλίσει έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την Blue Star Ferries από τα Λιμάνια του Πειραιά, Λέρου, Πάτμου και Ρόδου, προσκομίζοντας το δελτίο εγγραφής στην εκδήλωση.

Επίσης έχει εξασφαλίσει διαμονή και φαγητό με 20€ και 25€  ανάλογα το

ξενοδοχείο. Πληροφορίες κα Σοφία Δημοπούλου (Πρακτορείο ΚΑΡΙΣ, 6945 150 411

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν και δεν μπορούν να μεταβούν στην Κω, μπορούν να αγοράσουν το δικαίωμα της συμμετοχής.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=zP217hWsIAE

 

 
Εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου δυσλιπιδαιμίας για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες διοργανώνει πανελλαδικά το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2013 17:34

Μαρούσι, 18 Οκτωβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου δυσλιπιδαιμίας για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες  διοργανώνει πανελλαδικά το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας 

 Iatrica Έλεγχος Δυλιπιδαιμίας Aφίσα 26.9.2013 

Με κεντρικό μήνυμα «Δώσε κι εσύ ένα δώρο ζωής σε αυτούς που αγαπάς» και με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τον συμπολίτη το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας σε συνεργασία με τα SynΙατρεία Πιστοποιημένης φροντίδας του δικτύου IATRICA, διοργανώνει πανελλαδικά «Εβδομάδα δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου δυσλιπιδαιμίας» για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

Η διοργάνωση τελεί υπό τη αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.     

 

Από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 25 Οκτωβρίου 2013, άντρες και γυναίκες, άποροι, άνεργοι και ανασφάλιστοι μπορούν να προσέλθουν κατόπιν ραντεβού στα SynΙατρεία Πιστοποιημένης φροντίδας του δικτύου IATRICA, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εντελώς δωρεάν τις παρακάτω εξετάσεις:

- Ολική Χοληστερόλη (TC)                 

- HDL Χοληστερόλη (HDL-C)

- LDL Χοληστερόλη

- Τριγλυκερίδια αίματος (TGS)

- Αθηρωματικός Δείκτης

 

Επί παθολογικών ευρημάτων θα συστήνεται στους δημότες να επισκεφθούν τον θεράποντα ιατρό τους ή το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου τους του οικείου Ιατρικού Συλλόγου.

Επιπλέον θα παρέχεται, εφόσον κρίνεται ιατρικώς σκόπιμο, 1 δωρεάν επίσκεψη του εξεταζόμενου στο Δίκτυο Διαιτολογικών Γραφείων Τροποποίησης Συμπεριφοράς και Ελέγχου βάρους NUTRIMED.       

 

Για την επιβεβαίωση των δικαιούχων είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ, καθώς και τα εξής δικαιολογητικά:

- Υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης Κοινωνικού Ασφαλιστικού Ταμείου ή ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.                        

- Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας)

- Κάρτα ανεργίας άνω των 12 μηνών ή τελευταία ασφαλιστική ενημερότητα με ημερομηνία ισχύος που έχει παρέλθει.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση ενδιαφέροντος στο www.iatrica.gr ή να απευθυνθούν στο δήμο τους.       

 
Ο Δήμος Μαρκοπούλου τίμησε τον μήνα κατά του καρκίνου του μαστού, με δωρεάν μαστογραφικές εξετάσεις, με τη στήριξη της Ελληνική Αντικαρκινικής Εταιρείας!
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2013 17:25

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                  Μαρκόπουλο, 18/10/2013

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 mastografiamarko

Ο Δήμος Μαρκοπούλου τίμησε τον μήνα κατά του καρκίνου του μαστού, με δωρεάν μαστογραφικές εξετάσεις, με τη στήριξη της Ελληνική Αντικαρκινικής Εταιρείας!

 

 

 

Με απόλυτη επιτυχία και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013, η πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφικών εξετάσεων, χάρη στη φιλοξενία της Κινητής Μονάδας Ψηφιοποιημένης Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Δεδομένου ότι ο Οκτώβριος, είναι ο μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ο Δήμος Μαρκοπούλου, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει για τρεις (3) ημέρες την Κινητή Μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κατόπιν αιτήματός του, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε συνολικά 149 γυναίκες, να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, καθώς η γνώση και η πρόληψη, αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους στην υγεία!

Η ανταπόκριση των γυναικών του Δήμου Μαρκοπούλου, και όχι μόνο, για υποβολή στην εν λόγω εξέταση, ήταν τόσο μαζική, που επιβεβαίωσε πανηγυρικά την αναγκαιότητα λήψης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, για πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφικών εξετάσεων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τουλάχιστον τριακόσιες (300) γυναίκες, εκδήλωσαν ενδιαφέρον να υποβληθούν στην εξέταση, τις οποίες είχαμε ουσιαστικά τη χαρά να εξυπηρετήσουμε σχεδόν στο σύνολό τους, εάν λάβει κανείς υπόψη τις ακυρώσεις των  μισών περίπου ραντεβού, λόγω αστάθμητων παραγόντων γυναικολογικής φύσεως.

Παρόλα αυτά, δεδομένου του πλήθους των αιτήσεων για υποβολή σε μαστογραφική εξέταση, ο Δήμος Μαρκοπούλου δεσμεύεται ότι θα υπάρξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον, καθώς οι καιροί το επιτάσσουν.

Ένα θερμό ευχαριστώ για το δώρο που προσέφερε προς τις γυναίκες του Δήμου Μαρκοπούλου, και όχι μόνο, αξίζει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις τεχνολόγους – χειρίστριες των μηχανημάτων κ. Χαρά και κ. Ντόρις, που επί τρεις μέρες, προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, για την πραγματοποίηση των εξετάσεων, καθώς επίσης και την κ. Θεώνη Κωστοπούλου, για την άψογη συνεργασία.

Ακόμη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, για την παραχώρηση μέρους του προαύλιου χώρου του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να φιλοξενήσουμε την Κινητή Μονάδα Ψηφιοποιημένης Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με ασφάλεια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

 


Σελίδα 261 από 263

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση