ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2013 00:58

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τέλος-στην-υπέρταση-με-μια-απλή-επέμβαση

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιεί το «Καινοτόμο πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της Υπέρτασης, με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς ασθενείς στην κοινότητα». Το πρόγραμμα γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πολίτες της Νέας Σμύρνης, ηλικίας 18-65 ετών, μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 2106534507 και 6978101567 για να κλείσουν ραντεβού.

Οι συναντήσεις με το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 10πμ-1μμ (κατόπιν ραντεβού) στα Δημοτικά Ιατρεία Νέας Σμύρνης (τηλ. 2109370333)

 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Μαρίνα Ιακωβάκη

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2013 01:01
 
Ομιλία με θέμα την επιρροή της σχέσης των γονέων στην ανάπτυξη του παιδιού
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2013 00:43

 

3v

26 Νοεμβρίου  2013

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ομιλία με θέμα την επιρροή της σχέσης των γονέων στην ανάπτυξη του παιδιού

 

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βάρης-Βουλας-Βουλιαγμένης διοργανώνει ομιλία – συζήτηση με θέμα «Πόσο επηρεάζει την κοινωνική, ψυχοκινητική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού η σχέση των γονέων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 στις 18.30 στην Αίθουσα Πνευματικής Εστίας Βούλας (Αγ. Ιωάννου 3, Κεντρική Πλατεία) με ομιλήτρια την ψυχολόγο Γεωργία Μαλέση.   

 

 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου το Περιστέρι συγκεντρώνει τρόφιμα
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013 23:58

 

Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας

peristerilogo

         Περιστέρι, 27-11-2013   

 

         Προς: ΜΜΕ

 

                             

 

   Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου το Περιστέρι συγκεντρώνει τρόφιμα

 

Ο Δήμος Περιστερίου θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, με τη ενεργή συμμετοχή όλων των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία κοινωνική δράση της πόλης, η οποία έχει στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου, επισημαίνοντας ότι: «Για την πραγματική  ανάγκη που έχει ο «συνάνθρωπος», ο ανήμπορος, ο ξεχασμένος και αδικημένος από την ζωή, πρέπει όλοι μαζί να γίνουμε ΕΝΑ. Σύσσωμοι και αλληλέγγυοι όσο ποτέ, μαζί να δώσουμε τον αγώνα της ανθρωπιάς, της ευαισθητοποίησης και της προσφοράς για όλους εκείνους που χρειάζονται την βοήθειά μας».

Τα σημεία συνάντησης, στα οποία οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν την βοήθειά τους είναι:

  • Δημαρχιακό Μέγαρο (Πλατεία  Δημοκρατίας – Δημαρχείο)
  • ΚΑΠΗ Αγ. Ιεροθέου (Αγ. Ιεροθέου 142)
  • ΚΑΠΗ Ανθούπολης (Αχαΐας 4 & Απολλωνίας) και
  • Λόφος Αξιωματικών (Τζ. Κέννεντυ 135).

Πολίτες και επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν την 30η Νοέμβρη (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι), σε ημέρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανακουφίσουμε εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και να κάνουμε πράξη το σύνθημα:

Στις δύσκολες μέρες μόνος του ΚΑΝΕΙΣ!

Γιατί οι Περιστεριώτες αποδεικνύουν έμπρακτα ότι όπου ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, υπάρχουν και ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

 

 

-          ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: peristeri.gr - facebook.com/DimosPeristeriou -  twitter.com/Dim_Peristeriou

 
Κλινικές φημισμένων ευρωπαϊκών και αμερικανικών νοσοκομείων συναγωνίζονται επάξια πλέον στην αποκατάσταση της κάτω γνάθου, αξιοποιώντας τις τρισδιάστατες απεικονίσεις και στερεολιθογραφικά μοντέλα, η πλαστική και γναθοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013 23:23

 

 

 

                                                                                                  

                                                                  Αθήνα 27 Νοεμβρίου 2013.

 

 

                                        ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

 

Κλινικές φημισμένων ευρωπαϊκών και αμερικανικών νοσοκομείων συναγωνίζονται επάξια πλέον στην αποκατάσταση της κάτω γνάθου, αξιοποιώντας τις τρισδιάστατες απεικονίσεις και στερεολιθογραφικά μοντέλα, η πλαστική και γναθοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»!

Τα θεαματικά αποτελέσματα  των αποκαταστάσεων της «Προσχεδιασμένης Μικροχειρουργικής Γνάθου» σε ασθενείς, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρουσίασε στο 22ο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη, ο Πλαστικός Χειρουργός  κ Ανδρέας Γραββάνης.

«Το αποτέλεσμα που προκύπτει με την αξιοποίηση της τρισδιάστατης απεικόνισης και ανασύστασης μοντέλου στην αποκατάσταση της κάτω γνάθου, είναι άρτιο λειτουργικά αλλά και αισθητικά» τόνισε χαρακτηριστικά  ο κ Γραββάνης.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας CAD/CAM (Computer-aid design/Computer-aid manufacturing), όπως εξήγησε ο πλαστικός χειρουργός  στην απεικόνιση και την κατασκευή τρισδιάστατων μοντέλων γνάθου, δίνει την δυνατότητα για μεγαλύτερη ακρίβεια και  ταχύτητα της αποκατάστασης.

Ανεξάρτητα από την αιτιολογία η μικροχειρουργική αποκατάσταση της κάτω γνάθου με αγγειούμενους οστικούς κρημνούς αποτελεί μια πρόκληση για τους επανορθωτικούς χειρουργούς, ιδιαίτερα σε δευτερογενείς αποκαταστάσεις μετά εκτομή όγκου ή οστεοακτινονέκρωση, σε συγγενής υποπλασία και τραυματικά ελλείμματα.

Η αποκατάσταση της κάτω γνάθου προαπαιτεί προεγχειρητικό σχεδιασμό της εκτομής ανάλογα με τη θέση και την έκταση της βλάβης. Αυτός γίνεται με βάση τα κλινικά και απεικονιστικά δεδομένα από την Αξονική τομογραφία, Αξονική-αγγειογραφία και Μαγνητική τομογραφία.

Στην συνέχεια γίνεται τρισδιάστατη ανασύσταση των απεικονιστικών δεδομένων και με την βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών αναπαράγονται υψηλής ακρίβειας τρισδιάστατα μοντέλα (Virtual 3D-planning and rapid-prototyping) της γνάθου. Επίσης αναπαραγονται τρισδιάστατοι οδηγοί κοπής της γνάθου, καθώς και τρισδιάστατοι  οδηγοί κοπής του αγγειούμενου οστικού κρημνού.

«Ο τρισδιάστατος σχεδιασμός με στερεολιθογραφικά μοντέλα επιτρέπει την προεγχειρητική διαμόρφωση των πλακών τιτανίου ώστε να εξοικονομείται χρόνος και να αυξάνεται η ακρίβεια της αποκατάστασης» συμπλήρωσε ο κ Γραββάνης και κατέληξε:

«Αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο σε περιπτώσες μεγάλων εξωφυτικών όγκων που καθιστούν αδύνατη τη διεγχειρητική αντιγραφή της κυρτότητας της κάτω γνάθου με πλάκα. Επίσης σε αποκαταστάσεις σε δεύτερο χρόνο, όπου έχει προηγηθεί εκτομή της κάτω γνάθου με συνεπακόλουθη παραμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου και απουσίας των ανατομικών οδηγών σημείων για την διαμόρφωση της νέας γνάθου».

Τέλος, «οι τρισδιάστατοι οδηγοί κοπής της γνάθου και οι τρισδιάστατοι οδηγοί κοπής του αγγειούμενου οστικού κρημνού, αποτελούν ένα επιπλέον εργαλείο ακρίβειας και ταχύτητας στα χέρια του Γναθοχειρουργού που κάνει την ογκολογική εκτομή και του Πλαστικού Χειρουργού που κάνει την μικροχειρουργική αποκατάσταση, αντίστοιχα».

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια η Πλαστική σε συνεργασία με την  Γναθοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» αντιμετώπισε με την βοήθεια της τεχνολογίας Computer-aid design/Computer-aid manufacturing κατά κύριο λόγο ασθενείς με δευτερογενή ελλείμματα γνάθου από εκτομή όγκου αλλαχού, τραυματικά ελλείμματα από αυτοπυροβολισμούς, αλλά και συγγενείς ανωμαλίες υποπλασίας γνάθου.

Σύμφωνα με τον κ Ανδρέα Γραββάνη, το υψηλό κόστος των τρισδιάστατων μοντέλων αντισταθμίζεται από την ακρίβεια και ποιότητα της αποκατάστασης, αλλά τηρουμένων των οικονομικών συνθηκών απαιτείται προσεχτική επιλογή των ασθενών που πραγματικά θα ωφεληθούν από την «Προσχεδιασμένη Μικροχειρουργική Γνάθο».

 

 
Συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων της Παιανίας στη συλλογή φαρμάκων
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 20:39

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ                                                        

Γραφείο Δημάρχου                                                    

Τηλ.:  2132030709                                                                                          

 Fax210 664 6188                                                                                          

E-mail: paiania_mayor@paiania.gr            

Καραολή & Δημητρίου 38Α

ΠΑΙΑΝΙΑ 19 002                                                     

 

                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΦΩΤ. copy

Θέμα:  Συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων της Παιανίας στη

             συλλογή  φαρμάκων

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα  αλληλεγγύης για συλλογή φαρμάκων στο Δήμο Παιανίας. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 16 Νοεμβρίου ως αργά το μεσημέρι, πολίτες κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Παιανίας, στα πλαίσια της δράσης “ Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία”, στην κεντρική πλατεία της Ζωοδόχου Πηγής. Χορηγός επικοινωνίας ο ΣΚΑΙ που διέθεσε και ικανή ποσότητα φαρμάκων για την Παιανία.

Από τη δράση συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα φάρμακων τα οποία παρελήφθησαν  από εθελοντές ιατρούς και φαρμακοποιούς του Δήμου καθώς και από εθελοντές ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαλογή τους και η κατηγοριοποίησή τους με σκοπό να διατεθούν στους άπορους και ανασφάλιστους του Δήμου με τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου.

Ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική  προσφορά τους ιατρούς: κ.κ. Ιωάννη Βυθούλκα, Δημήτριο Χατζή, Δημήτριο Τσίγγα, Αναστάσιο Αντωνίου, Ευάγγελο Πρίφτη, Γεώργιο Καπετανάκη, Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο,  τις κυρίες Βερενίκη Μαηδώνη, Γεωργία Μπιώτη, Άντζελα Κρόκου, Αναστασία Μεντή τους φαρμακοποιούς κ. Ιωάννη Χελιώτη και κα Ελευθερία Παπακωνσταντίνου, την κα Άννα Αντωνίου, τις εθελόντριες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κα Σταυρούλα Ζάμπου και κα Σταυρούλα Αθανασοπούλου,  τους υπαλλήλους του Δήμου αλλά και τα φαρμακεία της περιοχής για τις ευγενικές προσφορές τους. Το  φαρμακείο του κ. Γεωργίου Πλατανιώτη  προσέφερε πέρα από τα φάρμακα και δυο ολοκαίνουργια αναπηρικά καροτσάκια!! και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για αυτό.

Ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δημήτρης  Δάβαρης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες της Παιανίας που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, για την πολύτιμη προσφορά τους σε φάρμακα από το περίσσευμά τους ή που αγόρασαν για αυτό το σκοπό. Για ακόμα μια φορά η τοπική κοινωνία απέδειξε ότι η είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, μια αγκαλιά ανακούφισης, συμπαράστασης και ελπίδας. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον  Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μπράμο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου         κ. Χρήστο Δάβαρη για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της ημέρας».

 


Σελίδα 261 από 276
Χρήστος Λεοντής ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής   ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ  Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς  14 Ιουλίου  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής  ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση