ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Δράσεις Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Χανίων
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 16 Αύγουστος 2017 17:08

 Δράσεις Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Χανίων

 

" Έναρξη υγειονομικών περιπολιών της ποδηλατικής ομάδας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Χανίων"

 

resized Ph Podilatikiomada

 

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 ξεκίνησαν οι πρώτες υγειονομικές περιπολίες της ποδηλατικής ομάδας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι πρώτες αυτές περιπολίες έλαβαν χώρα στο ενετικό λιμάνι της πόλης των Χανίων, το οποίο λόγω της καλοκαιρινής περιόδου σφύζει από επισκέπτες.

Την πρωτοβουλία αυτή επικρότησαν με ενθουσιασμό Έλληνες και ξένοι τουρίστες καθώς έβλεπαν τους Εθελοντές Σαμαρείτες να περιπολούν με τα πλήρως εξοπλισμένα ποδήλατα και να ανταποκρίνονται επάξια στην αντιμετώπιση περιστατικών που κλήθηκαν να παρέμβουν.

 

Σε μια πόλη που αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης για όλο και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, η σύσταση της ποδηλατικής ομάδας και η έναρξη υγειονομικών περιπολίων αποτελεί κομβικό σημείο στην προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών τόσο στον τοπικό πληθυσμό, όσο και στους τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην όμορφη αυτή πόλη.

 

***

"1η Ναυαγοσωστική Υπηρεσία με σκάφος από τους Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χανίων"

resized Ph2

Οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Χανιών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησαν την πρώτη ναυαγοσωστική υπηρεσία με σκάφος, την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017. Τόσο οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη ημέρα στην περιοχή, όσο και η άρτια συντονισμένη και οργανωμένη πρώτη αυτή υπηρεσία των Εθελοντών Ναυαγοσωστών, συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή αυτής της παρθενικής προσπάθειας. Οι παραθαλάσσιες περιοχές κάλυψης ήταν Μαράθι, Σειτάν, Λιμάνια, Τερσανάς, Καλαθάς, Νέα Χώρα.

Η χαρά και η ικανοποίηση που διακατέχει όλους τους Σαμαρείτες είναι μεγάλη βλέποντας να υλοποιείται ένα όραμα ετών. Έχει έρθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου ώστε να επεκταθούν οι υπηρεσίες των εθελοντών μας και στο υγρό στοιχείο. Πράγμα ζωτικής σημασίας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Χανίων εδρεύει σε μια από τις ωραιότερες νησιωτικές πόλεις της χώρας μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα, ευθύς εφεξής, να πυκνώσουν τέτοιου είδους υπηρεσίες, καθώς κάθε πρόοδος μας κάνει καλύτερους και αποδοτικότερους τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

***

 

 
Κοινωνική προσφορά στο Καστελόριζο - Συνεργασία Στρατού Ξηράς, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Κέντρου Υγείας Έμπωνα Ρόδου για την παροχή Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης στο Καστελόριζο
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 16:22

Κοινωνική προσφορά στο Καστελόριζο - Συνεργασία Στρατού Ξηράς, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Κέντρου Υγείας Έμπωνα Ρόδου για την παροχή Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης στο Καστελόριζο

resized kastelorizo 1

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς, η 95 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95η ΑΔΤΕ) «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Έμπωνα Ρόδου και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, οργάνωσαν αποστολή στο Καστελόριζο εξειδικευμένου κλιμακίου ιατρών (ειδικότητας ογκολόγου, φυσίατρου, γυναικολόγου και ορθοπεδικού), το οποίο και παρείχε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους του νησιού. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου θα παρέχουν υγειονομική κάλυψη στους ακρίτες του νησιού, αλλά και θα συνδράμουν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, από το τρέχον έτος και για τα δύο επόμενα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο - Σεπτέμβριο, όπου οι σχετικές ανάγκες για τον τοπικό πληθυσμό είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. θα βοηθούν επίσης τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του δημόσιου ιατρείου του νησιού.

resized kastelorizo 2

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2017, υλοποιώντας τη στρατηγική του δέσμευση για τη διαρκή αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής υποστήριξης στη χώρα μας, με επίκεντρο τις πιο απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες περιοχές (πρωτίστως τις ακριτικές), ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Dr. Αντώνιο Αυγερινό και με τη συμμετοχή  τόσο της προέδρου του τοπικού Τμήματος κ. Δέσποινας Δελαπόρτα όσο και επίλεκτων Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ρόδου, είχαν πραγματοποιήσει ειδική ανθρωπιστική αποστολή στη Ρόδο και το Καστελόριζο. Κατά τη διάρκεια αυτής, είχε παραδοθεί υγειονομικό υλικό στο Διοικητήριο της 95 ΑΔΤΕ Ρόδου, που περιελάμβανε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, σανίδα ακινητοποίησης με ακινητοποιητή κεφαλής και ιμάντες ακινητοποίησης, φορείο Α' Βοηθειών, καθώς και πρόπλασμα ενήλικα για εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες. Επιπλέον, είχε λάβει χώρα επίδειξη Πρώτων Βοηθειών και τρόπου χρήσης του ιατρικού εξοπλισμού από εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η όλη παρουσίαση είχε τύχει ευμενέστατων σχολίων από όλους τους παρισταμένους και ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Ρόδου είχε εκφραστεί με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα του παραδοθέντος εξοπλισμού.

 
Ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Skripochka για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Anemos Luxury Grand Resort
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 15:17

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Skripochka για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Anemos Luxury Grand Resort

resized  DSC3624

Την Κρήτη και το Anemos Luxury Grand Resort επέλεξε για άλλη μία χρονιά ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Skripochka πριν το επικείμενο ταξίδι του στο διάστημα. Ο κοσμοναύτης που διέμεινε στο ξενοδοχείο το διάστημα 2 έως 22 Ιουλίου μαζί με την οικογένεια του, ακολούθησε ένα πρόγραμμα προ-θεραπείας στις ξενοδοχειακές υποδομές του Anemos Luxury Grand Resort, βασισμένο στις θεραπείες SPA που προσφέρει το ξενοδοχείο, οι οποίες σε συνδυασμό με τις μοναδικές γαστρονομικές επιλογές και τον ήλιο της Κρήτης αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες πριν από το επόμενο διαστημικό ταξίδι του Oleg Skripochka.

resized  DSC3626

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Oleg Skripochka είχε επισκεφτεί ξανά το Anemos Luxury Grand Resort το καλοκαίρι του 2016 στα πλαίσια της αποθεραπείας του μετά την επιστροφή του από την εξάμηνη πτήση του στο διάστημα. Καθώς ο Ρώσος κοσμοναύτης έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το ξενοδοχείο, ζήτησε ο ίδιος να επιστρέψει στο Anemos Luxury Grand Resort το 2017.

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες επιλέγουν την Κρήτη και το Anemos Luxury Grand Resort εξαιτίας του ευνοϊκού κλίματος που επικρατεί στην περιοχή, το ευχάριστο περιβάλλον και τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο αλλά και για τις διατροφικές επιλογές που βασίζονται σε αγνά, τοπικά υλικά.

 
Το Spa του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa υποψήφιο ως το καλύτερο Ελληνικό Resort Spa στα βραβεία World Spa Awards
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 10:42

Το Spa του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa υποψήφιο ως το καλύτερο Ελληνικό Resort Spa στα βραβεία World Spa Awards

04

Με μακρόχρονη παράδοση στο χώρο της φιλοξενίας ως μέρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Μεταξά, το Spa του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa είναι υποψήφιο στην κατηγορία «Greece’s Best Resort Spa 2017» στο πρόγραμμα βραβείων υψηλού κύρους World Spa Awards.

Το ότι το Spa του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa είναι υποψήφιο ως ένα από τα καλύτερα Resort Spa στην Ελλάδα αποτελεί από μόνο του τιμητική διάκριση. Παράλληλα όμως και δεδομένου ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα βραβείων συνιστά σημείο αναφοράς για την αριστεία, η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί επίσης αναγνώριση και επιβράβευσή για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και των εξαιρετικών εγκαταστάσεων του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa.

Η υποψηφιότητα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι, παρότι το νεόχτιστο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa διανύει μόνο τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, το 300 τ.μ. Spa του συγκαταλέγεται ήδη ανάμεσα στα καλύτερα της Σαντορίνης. Και αυτό χάρη στην ποικιλία αλλά και τη μοναδική ποιότητα των προσφερόμενων θεραπειών ομορφιάς και ευεξίας.

Το πολυτελές Spa του Santo Maris Oia αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου, η οποία συνίσταται στην προσωποποιημένη εξυπηρέτηση βασισμένη στα ιδανικά της Κρητικής φιλοξενίας και στην προώθηση των Ελληνικών στοιχείων και προϊόντων, καθώς στις περισσότερες θεραπείες οι τεχνικές και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται έχουν εμπνευστεί από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

 A picture containing indoor, photo, furniture
Description generated with high confidence

 

 Για να ψηφίσετε το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa πατήστε εδώ.

 

Σχετικά με το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa:

Το νεόχτιστο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa άνοιξε τις πόρτες του το 2016, ως η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Επιχειρήσεων Μεταξά που δραστηριοποιείται στον κλάδο της φιλοξενίας από το 1975. Χτισμένο σε προνομιακή θέση στην άκρη της Οίας, η ιδιωτικότητα και η άμεση θέα στο περίφημο ηλιοβασίλεμα της Οίας είναι δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Αποτελείται από 44 σουίτες και βίλλες, ενώ διαθέτει 4 εξωτερικές πισίνες, το 300 τ.μ. Spa με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και για τους λάτρεις των γεύσεων το εστιατόριο Alios Ilios με έμφαση στην Κρητική κουζίνα.

 spa

Σχετικά με τα βραβεία World Spa Awards:

Το πρόγραμμα World Spa Awards ιδρύθηκε το 2015 από τα World Travel Awards - τον πλέον εδραιωμένο διεθνή θεσμό βραβείων και ορόσημο που επιβραβεύει την αριστεία στην τουριστική βιομηχανία από το 1993 μέχρι και σήμερα - με σκοπό να προωθήσει υψηλά πρότυπα στον τουρισμό Spa αναγνωρίζοντας τους πρωτοπόρους οργανισμούς του κλάδου.Τα βραβεία αναπτύχθηκαν ως απάντηση στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του κλάδου του τουρισμού Spa για ένα πρόγραμμα που θα ήταν δίκαιο και διαφανές. Το πρόγραμμα βραβείων World Spa Awards σε επίπεδο χώρας χωρίζεται στις εξής κατηγορίες: «Best Hotel Spa», «Best Resort Spa», «Best Wellness Retreat» και «Best Safari Spa».

 

Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι απλή: οι ψήφοι δίνονται από επαγγελματίες που εργάζονται στην βιομηχανία του Spa - ανώτερα στελέχη του κλάδου, επαγγελματίες του τουρισμού, ταξιδιωτικούς πράκτορες, μέσα ενημέρωσης - και από το κοινό.

 
Δήμος Χίου - Χάρτινα τασάκια παραλίας για τους καπνιστές λουόμενους
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 29 Ιούλιος 2017 16:43
Δήμος Χίου - Χάρτινα τασάκια παραλίας για τους καπνιστές λουόμενους

resized 20155963 1909285292656126 2198709913592097562 n

Γνωρίζατε ότι οι γόπες από τα αποτσίγαρα ΔΕΝ είναι βιοδιασπώμενες, αλλά αποτελούνται από πλαστικές ίνες; Γνωρίζατε ότι το 40% των απορριμμάτων που βρέθηκαν στις ακτές της Μεσογείου ήταν αποτσίγαρα;

resized 20246120 1909285365989452 4009218900849071231 n

Ξεχωριστά τασάκια παραλίας θα διακοσμούν τις παραλίες με γαλάζια σημαία και τις υποψήφιες για γαλάζια σημαία παραλίες της Χίου μας! Έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την οικολογική συνείδηση και την προστασία των υπέροχων παραλιών μας, η ΔΙΑΝΟΧ και η Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων Α.Ε. του Δήμου Χίου πρωτοπόρησαν κατασκευάζοντας και διανέμοντας τα μοναδικά αυτά χάρτινα τασάκια για τους καπνιστές λουόμενους!

resized 20246395 1909285375989451 7060606529508336926 n

Τα τασάκια παραλίας θα τα βρίσκετε στις καφετέριες των παραλιών με γαλάζια σημαία ή στις υποψήφιες για γαλάζια σημαία παραλίες και σύντομα θα μπορείτε να τα προμηθεύεστε στους πίνακες ανακοινώσεων που βρίσκονται στις παραλίες αυτές! Αγία Φωτιά, Καρφάς και Ναυτικός Όμιλος για αρχή και συνεχίζουμε!

resized 20246433 1909301245987864 1006497368824734502 n

->Ακολουθήστε την προσπάθειά μας με το σύνθημα: "Μην πετάς ό,τι σου καπνίσει!" και τα hashtags #keepchiosclean και #chiosblueflag2017. Περιμένουμε να δούμε και τις δικές σας φωτογραφίες!

resized 20258237 1909301222654533 7350115309667887997 n

->Όποιος πολίτης επιθυμεί να προμηθευτεί για προσωπική χρήση ή για την επιχείρησή του μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο: 22713-50824 (υπεύθυνη Αγγελική Πρώιου).

resized 20264554 1909285432656112 168698521324736032 nresized 20264989 1909285472656108 5900075797364852956 n

 


Σελίδα 1 από 279
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion Η Celine Dion είναι απο τις γυναίκες που πέρασε έντονα την αρρώστια του συζύγου της μιας και πάνω από ...

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση