ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Υπό την αιγίδα της ΓΓΙΦ το συνέδριο «Game Changer Women of Influence»
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 14:28

Υπό την αιγίδα της ΓΓΙΦ το συνέδριο

«Game Changer Women of Influence»

ΓΓΙΦ στο συνέδριο Game changer-Women of Influence

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), σε συνεργασία με το δίκτυο ψηφιακών μέσων 24MEDIA και την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας Συμεών Γ. Τσιριμώκος , πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 20/1/2017 το συνέδριο με τίτλο «Game Changer Women of Influence» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Κύριος στόχος του συνεδρίου υπήρξε η ανάδειξη του ζητήματος της ισότητας των φύλων στην οικονομία και η ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στην εισήγησή της, τόνισε εξαρχής ότι «Ο αγώνας για την ισότητα στα δικαιώματα των γυναικών, η ισόρροπη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της ζωής (οικονομική, δημόσια, πολιτική, πολιτιστική) και η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων στον επαγγελματικό στίβο, αποτελούν κύρια πεδία δραστηριοποίησης της ΓΓΙΦ».

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα υψηλά ποσοστά ανεργίας των γυναικών, επισημαίνοντας ότι στις μέρες μας, ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες, η ανεργία είναι μεγαλύτερη από εκείνη των ανδρών, ενώ η συνολική μείωση της ανεργίας, που έχει σημειωθεί, αφορά περισσότερο τους άνδρες.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στη στενή συνάφεια της ίσης κατανομής αρμοδιοτήτων ανδρών και γυναικών στο οικογενειακό περιβάλλον και την ιδιωτική ζωή με την ενίσχυση της πρόσβασης των γυναικών στο επαγγελματικό στίβο, επεσήμανε συνοπτικά ορισμένες από τις δράσεις της ΓΓΙΦ, στις οποίες ο παράγοντας ενίσχυσης της εργασίας των γυναικών κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως:

 • Η θεματική αγορά εργασίας και εναρμόνιση οικογενειακής/προσωπικής και επαγγελματικής ζωής ως βασικός άξονας προτεραιότητας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων(ΕΣΔΙΦ) της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ.

 • Η εργασία ως σημαντική παράμετρος στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την ουσιαστική ισότητα των φύλων και η πρόβλεψη της επιβράβευσης των επιχειρήσεων για θέματα ισότητας.

 • Οι προσπάθειες της ΓΓΙΦ για τη μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις γονικές άδειες, με στόχο την πιο δίκαιη μεταχείριση των γυναικών, που η εργασία τους εμπίπτει σε νομοθετικά ή και εφαρμοστικά κενά.

 • Η έμφαση της ΓΓΙΦ στη δημιουργία πολιτικών και νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα προστατεύσουν και θα κάνουν ορατή την εργασία των συμβοηθούντων και μη αμειβόμενων μελών.

 • Η συνδιοργάνωση διημερίδας για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο να δοθεί στις γυναίκες αγρότισσες όλης της χώρας το βήμα να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και, κατ’ επέκταση, να βγουν από την «αφάνεια», ενισχύοντας με τη δυναμική τους τον πρωτογενή και μεταποιητικό αγροτοδιατροφικό τομέα της οικονομίας μας.

 • Η προκήρυξη 5 υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών για γυναίκες στον τομέα της «Διοίκησης Επιχειρήσεων» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) - Τομέας Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ).

 • Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ στο συγχρηματοδοτούμενο Έργο με τίτλο «Καινοτομία και Απασχολησιμότητα Γυναικών» με εταίρους το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης», καθώς και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία.

 • Η ενίσχυση των υπηρεσιών των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών της ΓΓΙΦ με τη συμβουλευτική εργασίας, με άμεσο αποτέλεσμα την πρόσληψη ωφελούμενων γυναικών από τα Συμβουλευτικά Κέντρα στον τομέα καθαριότητας της Βουλής.

 • Η κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων της ΓΓΙΦ για:

 • την προώθηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης για γυναίκες

 • την προώθηση προγραμμάτων ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας

 • την ένταξη  της συμβουλευτικής εργασίας στις δομές που λειτουργούν σε όλες της Περιφέρειες της χώρας

 • την παροχή νέων ολοκληρωμένων υπηρεσιών για ειδικές κατηγορίες γυναικών

 

 • Η καταπολέμηση των έμφυλων εργασιακών στερεοτύπων στην επιλογή επαγγέλματος από τα πρώιμα σχολικά χρόνια των παιδιών, η πρόσβαση των γυναικών σε «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα και η ανέλιξή τους σε θέσεις υψηλής ευθύνης, η δημιουργία εργοδοτικών κινήτρων, ώστε οι γυναίκες -ιδίως οι νεότερες ηλικιακές ομάδες- να διευκολύνονται στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας, συνιστούν βασικούς άξονες πολιτικής της ΓΓΙΦ.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι «Βασική μέριμνα του έργου μας είναι να αποποιηθούν οι γυναίκες τα κατάλοιπα των αναχρονιστικών δεσμών, που τις στερούν την ισότητα σε εργασιακά δικαιώματα εν γένει. Αντ’ αυτού, να στραφούν σε καινοτόμες παραγωγές υψηλής προστιθέμενης αξίας, ακολουθώντας πρακτικές ανταγωνιστικές ακόμα και για τη διεθνή αγορά. Η ΓΓΙΦ στέκεται σύμμαχος και αρωγός στην προώθηση ενός δίκαιου μοντέλου παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα μπορεί να επιτυγχάνει τη συμφιλίωση επαγγελματικής-προσωπικής-οικογενειακής ζωής σε ένα πλαίσιο κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής, με ίσες ευκαιρίες και για τα δυο φύλα».

 
"GREECE THE WEDDING DESTINATION". Παρουσιάστηκαν 39 προορισμοί μαζί με τον όμιλο Grecotel.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 13:58

"GREECE THE WEDDING DESTINATION". Παρουσιάστηκαν 39 προορισμοί μαζί με τον όμιλο Grecotel.
Στόχος, η Ελλάδα ένας από τους 10 πρώτους προορισμούς, για εκείνους που θέλουν να οργανώσουν το γάμο τους εκτός της χώρας τους.
resized bridal expo-1

στο πλαίσιο της BRIDAL EXPO – ΒRIDAL FASHION WEEK
14-15-16 IAΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

5c60e332-bee1-448a-87b8-3ad589d35360
 

 Η Ελλάδα γαμήλιος προορισμός!!

Στις 16 Ιανουαρίου έκλεισε τις πύλες της η πληρέστερη έκθεση γάμου και βάπτισης, που διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο  η οποία φέτος εόρταζε τα 5 χρόνια λειτουργίας της, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες και  επισκέπτες.

Στόχο να βοηθήσει στο να γίνει η Ελλάδα ένας από τους 10 πρώτους προορισμούς, για εκείνους που θέλουν να οργανώσουν το γάμο τους εκτός της χώρας τους, έχει η μοναδική Ελληνική έκθεση γάμου που ασχολείται και με τους γάμους μελλονύμφων από το εξωτερικό.

resized bridal expo-2

Στο ειδικό τμήμα που λειτούργησε σε αυτήν την διοργάνωση και είχε τον τίτλο <<Greece the wedding destination>>, παρουσιάστηκαν 39 προορισμοί μαζί με τον όμιλο Grecotel.

Πόρος, Κύθηρα, Ύδρα, Σίφνος, Άνδρος, Μήλος, Πάτμος, Σαντορίνη, Λευκάδα, Μονεμβασιά, Κέα, Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Κρήτη, Σούνιο, Κέρκυρα, Μύκονος, Κως, Ρόδος, Πελοπόννησος έδωσαν πολύ δυνατή παρουσία και πρόβαλαν την ιδέα του γάμου κ του γαμήλιου ταξιδιού στους χιλιάδες επισκέπτες, μελλόνυμφους και wedding planners, πολλοί από τους οποίους έδειχναν ενδιαφέρον για κάτι ανάλογο.

resized bridal expo-3

Tίμησαν με τη παρουσία τους ειδικώς σε αυτό το τμήμα, ο Δήμαρχος της Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, η αντιδήμαρχος Μήλου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Διεθνών θεμάτων dr Παλιού, και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σαρωνικού, κύριος Χατζηπέρος.

Όλοι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και την οργάνωση της Bridal Expo, και πρότειναν στην εταιρεία Stalexpo, την αυτούσια προβολή των Ελληνικών προορισμών για τον εξειδικευμένο γαμήλιο τουρισμό.

resized dimarxos-milou-stin-klirosi

O Δήμαρχος της Μήλου και η Αντιδήμαρχος τράβηξαν τους 4 κλήρους για τα 4 γαμήλια ταξίδια (2 στην Πάτμο, στον Πόρο, και στην Σίφνο) που προσέφεραν οι εκθέτες στους επισκέπτες.

resized bridal expo-4

Όλοι ανανέωσαν το γαμήλιο ραντεβού τους για το 2018!!

resized Bridal expo-5

 
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙOΥ ΤΟΥ HARVARD
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 18:48

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙOΥ ΤΟΥ HARVARD

Image2 

Συμφωνία μεταξύ του ΑΠΘ και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard (Center for Hellenic Studies) θα υπογραφεί αύριο, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11.00, στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ (7ος όροφος, Κτίριο Διοίκησης). Τη συμφωνία θα υπογράψει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής κ. Περικλής A. Μήτκας και ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard, Καθηγητής κ. Gregory Nagy.

 

Στη συνάντηση θα συμμετέχει αντιπροσωπεία του Κέντρου που αποτελείται από τη Διοικητική Διευθύντρια κα. Zoie Lafis (Ζωή Λάφη), τον Συντονιστή Προγραμμάτων και Υποτροφιών κ. Lanah Koelle, τον Μεταδιδακτορικό Συνεργάτη κ. Keith Stone και τον Λέκτορα κ. Nicolas Prevelakis (Νικόλας Πρεβελάκης).

 

Επίσης, θα συμμετέχει αντιπροσωπεία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα που αποτελείται από τον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Χρήστο Γιαννόπουλο, τον Διευθυντή του Κέντρου, Καθηγητή κ. Ιωάννη Πετρόπουλο, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια, Αν. Καθηγήτρια κα. Άννα Σταυρακοπούλου, τον Συντονιστή Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων κ. Ευάγγελο Κατσαρέλη και την Υπεύθυνη Ανάπτυξης Περιεχομένου και Βοηθό Προγραμμάτων κα. Χριστίνα Λάφη.

 

Η Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, θα εκπροσωπηθεί από τον Κοσμήτορα, Καθηγητή κ. Δημήτρη Μαυροσκούφη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, Καθηγητή κ. Αιμίλιο Μαυρουδή, τον Διευθυντή του Τομέα Κλασσικών Σπουδών, Καθηγητή κ. Χρήστο Τσαγγάλη και τον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό του Τμήματος Φιλολογίας κ. Αντώνη Ρεγκάκο.

 

Στόχος της συμφωνίας είναι η ενίσχυση της ακαδημαϊκής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, η υποστήριξη της διδασκαλίας και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την έρευνα στις ανθρωπιστικές επιστήμες και ειδικότερα στον τομέα της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και γλώσσας και η υποστήριξη νέων ερευνητών που έχουν ολοκληρώσει τα διδακτορικά τους στον Τομέα Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Η Συμφωνία θα έχει διάρκεια έως τον Δεκέμβριο του 2019.

 

To Κέντρο Ελληνικών Σπουδών αποτελεί σημαντικό κόμβο του διεθνούς δικτύου του Πανεπιστημίου του Harvard, με βασικό σκοπό λειτουργίας την υποστήριξη των ελληνικών σπουδών και την προβολή των ανθρωπιστικών αξιών. Επιπλέον, επεκτείνει και συμπληρώνει την αποστολή του μητροπολιτικού Κέντρου στην Ουάσιγκτον (Center for Hellenic Studies, Washington) και επιδιώκει μέσα από ποικίλες δράσεις την εφαρμογή του θεμελιακού ιδρυτικού σκοπού του, δηλαδή την προαγωγή της μελέτης του ελληνικού πολιτισμού.

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://chs.harvard.edu/ και http://chs.harvard.edu/CHS/article/display/44

 
Το Apollonia Beach Resort & Spa ανάμεσα στα 250 καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως που τιμήθηκαν με το βραβείο “TUI TOP QUALITY 2017”
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 13:26

Το Apollonia Beach Resort & Spa ανάμεσα στα 250 καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως που τιμήθηκαν με το βραβείο “TUI TOP QUALITY 2017”.

resized Main Pool 1

Ο τουριστικός όμιλος TUI έχει απονείμει αυτή την διάκριση ποιότητας σε όχι πάνω από 250 ξενοδοχεία παγκοσμίως. Αυτό το βραβείο αποτελεί διάκριση ποιότητας και έχει αποκτηθεί μέσω των θετικών ψήφων που έχουν δώσει οι επισκέπτες της TUI κατά την διάρκεια ενός έτους. Όλα τα ξενοδοχεία που έλαβαν αυτή την διάκριση συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στην έρευνα επισκεπτών που πραγματοποίησε η TUI και έλαβαν συνολική βαθμολογία τουλάχιστον 8.7 από τους 10 διαθέσιμους πόντους.

Αυτή η αναγνώριση αποτελεί σημαντική διάκριση για όλους τους εργαζόμενους του Apollonia Beach Resort & Spa καθώς επιβεβαιώνει τις καθημερινές τους προσπάθειες να παρέχουν στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

resized Apollonia Beach Resort Spa

Το Apollonia Beach Resort & Spa βρίσκεται  πάνω στη μεγάλη παραλία της Αμμουδάρας λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ηρακλείου και λίγα λεπτά μακριά από φημισμένους αρχαιολογικούς χώρους όπως την Κνωσό και άλλα σημεία ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Με 334 δωμάτια – που συνθέτουν το κεντρικό κτήριο – και τα 3 συγκροτήματα bungalows το ξενοδοχείο προσφέρει όλες τις απαραίτητες ανέσεις για ευχάριστες και αξέχαστες διακοπες στην Κρήτη.

Το Apollonia Beach Resort & Spa είναι μέλος του Cyan group of hotels που ιδρύθηκε το 1977 και εκπροσωπεί τρία ξενοδοχεία. Το Apollonia Beach Resort & Spa-5* αστέρων με 334 δωμάτια, το Santa Maria Brach- 4* αστέρων με 208 δωμάτια και το Sitia Beach City Resort & Spa- 5* αστέρων με 161 δωμάτια. Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 350 υπαλλήλους. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην Αμμουδάρα Ηρακλείου και την Σητεία.

 
To SENSIMAR Royal Blue Resort & Spa βραβεύτηκε από Οργανισμό TUI για την ποιότητα των υπηρεσιών του.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 17:27

TUI Top Quality 2017

To SENSIMAR Royal Blue Resort & Spa βραβεύτηκε από Οργανισμό TUI για την ποιότητα των υπηρεσιών του.

resized d5dac9085e714e713beec55773e21d98562db694

 Η TUI για άλλη μια χρονιά ανακοίνωσε το σήμα ποιότητας για ξενοδοχεία που βασίζεται αποκλειστικά στην εμπειρία των επισκεπτών, οι οποίοι επέλεξαν τα 250 πιο δημοφιλή ξενοδοχεία για το 2016. Αυτό το σήμα κατατεθέν "TUI Top Quality" μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία που επιτυγχάνουν βαθμολογία ικανοποίησης από 8.7 και πάνω σε μια κλίμακα 0-10. Τα στοιχεία βασίζονται στην αξιολόγηση τωνσυνολικώναπαντήσεωνσε ερωτήσεις σχετικές με την ικανοποίηση των πελατών στα ξενοδοχεία.

resized 136f4e4bd3896b55d1c6252013f4d635eac58502

Το SENSIMAR Royal Blue Resort & Spa είναι ένα από τα πιο διακεκριμένα ξενοδοχεία και τιμήθηκε με το "TUI Top Quality 2017" βραβείο, το οποίο του απονέμεται για τρίτη φορά έως τώρα.

SENSIMAR Royal Blue Resort& Spa
Το Sensimar Royal Blue Resort & Spa βρίσκεται στο Πάνορμο Ρεθύμνου. Σε μια υπέροχη τοποθεσία στη βόρεια ακτή της Κρήτης, αυτό το πολυτελές adultsonly resort υπόσχεται να σας χαρίσει ονειρεμένες διακοπές, χαλαρωτικές στιγμές και αξέχαστες αναμνήσεις.

resized ist2 3380495 blogging internet icons tangerine series

Αποτελεί ιδανική επιλογή όχι μόνο για διακοπές και γαμήλια ταξίδια αλλά και για γάμους, δεξιώσεις, κοινωνικά events, επαγγελματικά meetings και συνέδρια. Απολαύστε πολυτελή διαμονή, ζήστε μία γαστρονομική εμπειρία αυθεντικής Μεσογειακής κουζίνας δημιουργημένης με τα πιο αγνά τοπικά υλικά στα εστιατόρια του resort και αναζωογονηθείτε στο μοναδικό PureSenses Spa. Το Sensimar Royal Blue Resort & Spa σας προσφέρει την ευκαιρία να χαλαρώσετε δίπλα στην εντυπωσιακή κεντρική πισίνα ή να απολαύσετε την ηρεμία της ιδιωτικής παραλίας του ξενοδοχείου.

 

resized TUI TOP QUALITY 2017 rgb

Στοιχεία επικοινωνίας:

 

Sensimar Royal Blue Resort & Spa

Πάνορμο Γεροποτάμου, 74057 Ρέθυμνο, Κρήτη

Τηλέφωνο + 30 28340 55000

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Web: http://www.royalblueresort.gr/

 

 

 

 

 


Σελίδα 1 από 263

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση