ATTICANEWS.GR

Member Area
ΒΙΒΛΙΟ


Συγκέντρωση τροφίμων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων από την Τράπεζα χρόνου του Δήμου
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013 17:39

 

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -

Άγ. Δημήτριος, 18-12-2013

 

Συγκέντρωση τροφίμων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων από την Τράπεζα χρόνου του Δήμου

 

 DSC 0214

Με συγκινητική συμμετοχή ολοκληρώθηκε η δράση αλληλεγγύης που διοργανώθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγ. Δημητρίου και του Ανοικτού Δικτύου Εθελοντών του Δήμου.

 

Στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών, φορέων και συλλόγων της πόλης, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν συνολικά:

 

2864 συσκευασίες τροφίμων και 175 συσκευασίες ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

 

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Ελένη Καντζέλη δήλωσε χαρακτηριστικά:

 

“ Η ανταπόκριση του κόσμου στις δράσεις για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, είναι ζωτικής σημασίας. Σήμερα καταφέραμε με το παραπάνω να έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική και δίνει για ακόμη μια φορά την ευκαιρία στο θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου να ενισχύσει μεγαλύτερο αριθμό συνανθρώπων μας εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσοι μας στήριξαν”.

 

Το ίδιο Σαββατοκύριακο, με πρωτοβουλία της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Αγ. Δημητρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου, κατά το οποίο έγιναν:

 372 ανταλλαγές βιβλίων και 16 νέες αιτήσεις μελών για την Τράπεζα Χρόνου

Επιπλέον, αρκετοί ήταν οι πολίτες που συνεισέφεραν εντελώς εθελοντικά τα βιβλία τους χωρίς να κάνουν ανταλλαγή και η απήχηση της δράσης ήταν απροσδόκητα μεγάλη καθώς ζητήθηκε από μεγάλη μερίδα πολιτών να καθιερωθεί το Ανταλλακτικό Παζάρι βιβλίου ως θεσμός του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

 

 


 
Η ΛΙΤΣΑ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ H καρδιά της «Πνοής» χτύπησε στο Περιστέρι
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2013 14:18

 

Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας

& Δημοσίων Σχέσεων                                                

Από τη παρουσίαση του μυθιστορήματος Πνοή. Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου Custom

         Περιστέρι, 16-12-2013   

 

         Προς: ΜΜΕ

 

                             

   Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

Η ΛΙΤΣΑ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ

 

H καρδιά της «Πνοής» χτύπησε στο Περιστέρι

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό - πολιτιστικό κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Πνοή. Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου…» της Λίτσας Καποπούλου των εκδόσεων Δίαυλος.

Οι εξαίρετοι ομιλητές δημιούργησαν κύμα πνευματικής ανάτασης και ελπιδοφόρας ενατένισης του σήμερα. Η Προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Περιστερίου Σοφία Λιακάκη, η Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Καίτη Νικολοπούλου, ο Πρόεδρος του Δικτύου Μικρασιάτης και ο Επικ. Καθηγητής ψυχολογίας Παν/μίου Αθηνών Θανάσης Μελισσάρης τίμησαν την συγγραφέα και το έργο της με τις ομιλίες τους.

Χαιρετισμό εγκάρδιο απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου. Το δικό της στίγμα έδωσε για το βιβλίο της η συγγραφέας, Λίτσα Καποπούλου, η οποία και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τους παρόντες.

Η κα. Καποπούλου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η καρδιά της "Πνοής" χτύπησε δυναμικά στο πρωτοπόρο Περιστέρι, που δικαιώνει την ερμηνεία του ως συμβόλου πολιτισμού, χάρη στην άρτια οργάνωση του Δήμου Περιστερίου, με Επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, που παρείχαν ιδανική φιλοξενία του βιβλίου υπό την αιγίδα του.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Δημοτικής Αρχής, του νομικού, εκπαιδευτικού, δημοσιογραφικού και πανεπιστημιακού χώρου, φίλοι της συγγραφέως, των ομιλητών και του Δήμου Περιστερίου.

Συντόνισε η Δικηγόρος Κωνσταντίνα Παναγιωτάκη, κόρη της συγγραφέως.

 

 

-          ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: peristeri.gr - facebook.com/DimosPeristeriou -  twitter.com/Dim_Peristeriou

 
Ζωντανή βιβλιοθήκη στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013, στον Ταύρο
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013 19:51

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

 

11/12/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Afisa webzontaniVivliothiki

Ζωντανή βιβλιοθήκη στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013, στον Ταύρο

 

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου πρόκειται να υλοποιήσει την επόμενη δράση της στο πλαίσιο της θεματικής που σχετίζεται με τη βία, σε συνεργασία με τη Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

        Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη λοιπόν ανοίγει για τους αναγνώστες και προσφέρει τα βιβλία της στο κοινό.

       Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη αντιστρέφει την ιδέα μιας παραδοσιακής βιβλιοθήκης, προσφέροντας για δανεισμό ανθρώπους και όχι βιβλία. Η καινοτόμος αυτή ιδέα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να συνομιλήσουν με τα «ζωντανά βιβλία», να ακούσουν τις ιστορίες τους, να ρωτήσουν για όσα μέχρι τώρα δίσταζαν και να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.

              Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 ως τις 18.00, στην αίθουσα 7 των πρώην Δημοτικών Σφαγείων (Επταλόφου 2- Ταύρος).

       Ο χώρος είναι προσβάσιμος στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά. Θα παρέχεται ακόμα «ζωντανό λεξικό» (διερμηνεία) στα αγγλικά αλλά και στην ελληνική νοηματική γλώσσα, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου. Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

      

                                                                                   Γραφείο Τύπου

 
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ! Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗ!
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013 19:32

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ! Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗ!

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALFA OMEGA, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΡΙΜΠΑ

ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑ ΚΑΝΕΛΗ !

 

1240145 636479339726358 1613080313 n

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ 1ο ΜΕΡΟΣ

https://www.youtube.com/watch?v=KQEGQP5EXas

 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ 2ο ΜΕΡΟΣ

 

https://www.youtube.com/watch?v=G68l92wqeEQ

 

 
Ο Γιος του Προμηθέα - Νέο Βιβλίο
News - ΒΙΒΛΙΟ
Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2013 11:07
Friend of Facebook
Ο Γιος του Προμηθέα
Ο Ζοζεφέν Πελαντάν, η Συμβολική Τέχνη και η Υλοποίηση του Ιδεατού
Νέα Κυκλοφορία και 1η μεγάλη παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

 

Νέα Κυκλοφορία!

Οι εκδόσεις Δαιδάλεος έχουν την χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσουν το καινούργιο βιβλίο της ακαδημαικού Σάσσα Μεταλληνού Chaitow "Ο Γιος του Προμηθέα: Ο Ζοζεφέν Πελαντάν, η Συμβολική Τέχνη και η Υλοποίηση του Ιδεατού".

Μια μοναδική περιήγηση στην μεταφυσική και την γοητεία της Συμβολικής Τέχνης που θίγει ένα άκρως επίκαιρο ερώτημα: κατά πόσο η φιλοσοφία και το Κάλλος έχουν κάποιο χειροπιαστό νόημα για την εποχή μας;

Μάθετε περισσότερα για τα περιεχόμενα του νέου βιβλίου εδώ.
 

Στοιχεία Βιβλίου
Σελίδες: 222
Διαστάσεις: 16Χ23
Τιμή: 15 ευρώ
Για παραγγελίες:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  
τηλ: 2311 27 28 03

Λίγα λόγια για την συγγραφέα μας

Η Σάσσα Μεταλληνού Chaitow γεννήθηκε στην Αγγλία το 1978. Με παράλληλες πτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνιολογία και τη Ζωγραφική, το 2004 απέκτησε ΜΑ Αγγλικής Φιλολογίας (Παν/μιο Ινδιανάπολης), και το 2008 ΜΑ Ιστορίας Δυτικού Εσωτερισμού (Παν/μιο Έξετερ). Από το 2010 είναι υποψήφια διδάκτωρ Λογοτεχνίας και Μυθολογίας στο Παν/μιο Έσσεξ.
Αρθρογραφεί σε περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συμμετέχει σε συλλογικά έργα γενικού και ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος, και με εισηγήσεις της σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια για την Ιστορία Τέχνης κι Εσωτερισμού. Είναι μέλος των διεθνών ακαδημαϊκών συλλόγων ESSWE (έρευνα Δ. Εσωτερισμού), BASR (Θρησκειολογία) και σύμβουλος του ακαδημαϊκού δικτύου WEAVE (μελέτη εσωτερισμού και τέχνης).
 
Για επικοινωνία με την συγγραφέα
www.sashachaitow.co.uk

Βιβλιοπαρουσίαση!

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου
στις 19:30, στο cafe Ζώγια (Κομνηνών 18) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Οι εκδόσεις Δαιδάλεος και η συγγραφέας και ακαδημαϊκός Σάσσα Μ. Chaitow σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του νέου μας βιβλίου στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η θεολόγος και συγγραφέας Ευλαμπία Τσιρέλη, ενώ θα προλογίσει ο ψυχολόγος, συγγραφέας και διευθυντής των εκδόσεων Δαιδάλεος, Γιώργος Ιωαννίδης.

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Μάθετε περισσότερα | www.daidaleos.gr

 


Σελίδα 141 από 147
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση