ATTICANEWS.GR

Member Area
ΒΙΒΛΙΟ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ JULIEN GRIVEL «ΣΕΒΑΣΤΗ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΒΙΒΛΙΟ
Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2016 10:19

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ

JULIEN GRIVEL «ΣΕΒΑΣΤΗ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 4530

 

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ελβετού Φιλέλληνα  Julien Grivel με τίτλο «Σεβαστή» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Πρόκειται για ένα διήγημα που  εξιστορεί τις συγκλονιστικές  στιγμές που έζησε ο οδοντίατρος συγγραφέας με τους ασθενείς με τη νόσο «Χάνσεν», στο Νοσοκομείο Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα». Η παρουσίαση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και τη Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης» και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Λεοντίνης Εμμ. Φουντουλάκη – Παπαρίζου.

 

Ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Hans – Rudolf Hodel, δήλωσε χαρούμενος και ευτυχισμένος, που βρίσκεται στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, για την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του Julien Grivel«Σεβαστή». Το πρώτο του βιβλίο ήταν η διδακτορική διατριβή «Ιστορία της νόσου Χάνσεν στην Ελλάδα».

 resized IMG 4521

Η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ευαγγελία Μπαφούνη παρουσιάζοντας τον συγγραφέα, μίλησε για τη ζωή και το έργο του, την τριακονταετή ανιδιοτελή  επιστημονική προσφορά του στους Έλληνες ασθενείς της νόσου Χάνσεν στο Νοσοκομείο Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα, η οποία έχει τιμηθεί από  την Ακαδημία Αθηνών, τον Ερυθρό Σταυρό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Εκτός από γιατρός ο Julien Grivel ήταν ένας καταπληκτικός φίλος των ασθενών. Έμαθε  ελληνικά και άκουγε τις ιστορίες τους. Συνάντησε όπως ο ίδιος αναφέρει μια σιωπηλή, κρυφή, υπόγεια, οδυνηρή Ελλάδα. Αυτήν την Ελλάδα περιγράφει στο βιβλίο του «Σεβαστή», που πρωτοεκδόθηκε στα γαλλικά, μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον ίδιο με τη βοήθεια της κας Καίτης Χιωτέλη και εκδόθηκε από τη Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης».  Περιγράφει τον Γολγοθά μια νεαρής μητέρας που είχε προσβληθεί από τη νόσο Χάνσεν και οδηγείται από το χωριό της στο λεπροκομείο Χίου. Με υπομονή συνθέτει ψηφίδα -ψηφίδα μια ιστορία που επαναλήφθηκε πολλές φορές στον 20ο αιώνα με φόντο μια Ελλάδα οδυνηρή που ο συγγραφέας αγάπησε με πάθος.

 resized IMG 4520

Ο οδοντίατρος συγγραφέας και φιλέλληνας κ. Julien Grivel  με αφορμή το βιβλίο στάθηκε στην γνωριμία με τους Έλληνες χανσενικούς που του καθόρισαν τη ζωή, μίλησε με αγάπη για μια Ελλάδα που εκπέμπει ένα μοναδικό φως που ταυτίζεται με το αρχαίο πνεύμα, επισήμανε την αξιοπρέπεια των χανσενικών που πάλευαν ενάντια στις προκαταλήψεις και το στίγμα και εξιστόρησε πολλές στιγμές που έζησε μαζί τους.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η κα Μαρίνα Φουντουλάκη από τη Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης», η οποία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Julien Grivel και στην πολυποίκιλη δραστηριότητα της Βιβλιοθήκης στην Ελούντα της Κρήτης.

 

Η κα Μπαφούνη εκ μέρους του  Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη απένειμε στον κ. Julien Grivel τιμητική πλακέτα.

 
Ο ΟΜΙΛΟΣ για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και η ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου Ψηλαφίζοντας τις λέξεις... της ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ( αίθουσα 6) στι
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2016 12:20

Ο ΟΜΙΛΟΣ για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

και η ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ,

διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου

Ψηλαφίζοντας τις λέξεις... της ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

την ΚΥΡΙΑΚΗ  11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016,  στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ( αίθουσα 6) στις 7:30 μ. μ.

 afisa

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

της συγγραφέως ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

 

Ψηλαφίζοντας τις λέξεις... 

 

Ο ΟΜΙΛΟΣ για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

 

και η ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ,

 

διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου

 

Ψηλαφίζοντας τις λέξεις... της ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

 

που θα λάβει χώρα, σε μορφή μουσικής παράστασης, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό

 

 την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 στο Ζάππειο Μέγαρο (Aίθουσα 6). 

 

(Η ημερομηνία παρουσίασης επιλέχθηκε από τη συγγραφέα για συναισθηματικούς λόγους μια και συμπίπτει

 

με τη γενέθλια ημέρα του ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης και ακριβού της πατέρα, Γρήγορη Μπιθικώτση). 

 

Θα μιλήσουν 

 

ü  Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος κ. Νίνα Διακοβασίλη

 

ü  Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Ελλάδας κ. Ηλίας Μαργιόλας

 

ü  Ο εκδότης κ. Νίκος Ναούμης

 

ü  Η Άννα Μπιθικώτση 

 

Τιμής ένεκεν συμμετέχουν 

 

Στις αφηγήσεις οι ηθοποιοί: Γιάννης Καρατζογιάννης - Πέγκυ Τρικαλιώτη

 

Στο τραγούδι οι ερμηνευτές: Κώστας Καράλης - Μελίνα Ασλανίδου - Σωτήρης Δογάνης

 

και η Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

 

υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Κατερίνας Βασιλικού

 

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο) - Γιώργος Μπαμπάνης (ακορντεόν) –

 

Παντελής Πέτρου (κιθάρα, πιάνο) - Κυριάκος Πέτρου (βιολί) 

 

Ø  Επιμέλεια video: Κώστας Νικολόπουλος (σκηνοθέτης - συνθέτης) 

 

Ø  Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει

 

η δημοσιογράφος -  ραδιοφωνικός παραγωγός του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Βίδου 

 

Ø  Το βιβλίο στηρίζει με τις πωλήσεις του τις δράσεις και τους σκοπούς του

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ. 

 

Το  βιβλίο Ψηλαφίζοντας τις λέξεις... είναι ένα "δώρο" από την Άννα Μπιθικώτση για όσους αναζητούν: Τη γαλήνη του Πνεύματος. Την αέναη Δύναμη της Αξιοπρέπειας αντίκρυ στο άδικο. Το θαύμα  της Αγάπης. Τη γιατρειά των τραυμάτων του Έρωτα. Της προδοσίας τα σημάδια. Την αξία της Απλότητας. Τους καρπούς της Αυτοκυριαρχίας. Το αληθινό σθένος της Υπομονής και της Επιμονής. Το σκάφανδρο της Αισιοδοξίας. Το βάθος της Σκέψης. Μια ζωή Απλή, Σοφή και Ουσιώδη. 

prosklisiαννα

 Αννα μπιθικωτσηb

 

 Απο τη μουσικη παρασταση τησ αννασ μπιθικωτση αντι σιωπησ γρηγορησ μπιθικωτσησ στο θεατρο κ. δανδουλακηb

 

 ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗb

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2016 20:26
 
Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις απο την Διόπτρα
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2016 09:17
dioptra google plus Apple youtube twitter pinterest facebook
 

Αγαπητοί συνεργάτες,

Άλλη μια εκδοτική χρονιά πέρασε με όμορφες στιγμές, επιτυχίες και με γνωριμίες ξένων συγγραφέων που επισκέφθηκαν την χώρα μας και τη λάτρεψαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που για ακόμα μια χρονιά μας στηρίξατε με την αγάπη σας και φροντίσατε για την προβολή των βιβλίων της Διόπτρα. 

Αποχαιρετάμε λοιπόν το 2016 χαρούμενοι και με νέα αστυνομικά μυθιστορήματα από αγαπημένους συγγραφείς, έναν πολυαναμενόμενο τίτλο από την best seller συγγραφέα Jennifer Donnelly, βιβλία αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης από κορυφαίους συγγραφείς, αλλά και νέες περιπέτειες εφηβικής και παιδικής λογοτεχνίας. 

Ραντεβού το 2017! 
Μέχρι τότε καλές αναγνώσεις  και καλές γιορτές!

 • Η λίμνη των λύκων του John Verdon: Από τον συγγραφέα του best seller Σκέψου έναν αριθμό που έχει δημιουργήσει φανατικούς αναγνώστες, έρχεται το νέο συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας  με ήρωα τον χαρισματικό ντετέκτιβ Ντέιβ Γκάρνεϊ.
 • Το ρέκβιεμ του Σαββάτου των Nicci French: Οι πολυαγαπημένοι Nicci French με την επιτυχημένη σειρά ψυχολογικών θρίλερ που ξεκίνησε με το best seller Blue Monday, επιστρέφουν με το Ρέκβιεμ του Σαββάτου, τη νέα καθηλωτική υπόθεση της Φρίντα Κλάιν.
 • Το τριανταφυλλάκι  της Jennifer Donnelly: Ο πρώτος τόμος της αγαπημένης τριλογίας Το Τριανταφυλλάκι, που υπήρξε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα όταν πρωτοεκδόθηκε και αναζητείται σταθερά από τις αναγνώστριες της Donnelly, κυκλοφορεί με εντυπωσιακό εξώφυλλο και αναμένεται να γίνει ακόμη ένα best seller. Ο δεύτερος και ο τρίτος τόμος της σειράς, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα. 
 • Φάε τον βάτραχό σου του Brian Tracy: Ένα θρυλικό βιβλίο με πάνω από 1.500.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο που δίνει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύχρονης καθημερινότητας αναλύοντας 21 πρακτικά και εύκολα βήματα για αποτελεσματική διαχείριση χρόνου. 
 • Η επιτυχία βήμα βήμα: Δημιουργώντας αποτελεσματικές σχέσεις (Τόμος ΙΙ) του Jack Canfield: Ο δεύτερος τόμος του best seller συγγραφέα Jack Canfield, είναι ένας πρακτικός οδηγός για την κατάκτηση της προσωπικής και της επαγγελματικής επιτυχίας. Μαζί με το Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας του Anthony Robbins αποτελεί τη Βίβλο της αυτοβελτίωσης.

Για τους νεαρούς μας φίλους:

 • Spirit Animals 6: Άνοδος και πτώση του Eliot Schrefer: Οι ήρωες της σειράς Spirit Animals με τις εκπληκτικές ιστορίες και τα εντυπωσιακά εξώφυλλο, πρωταγωνιστούν σε νέες περιπέτειες λίγο πριν το επικό φινάλε! 
 • Emporium 4: Ο κλέφτης των καθρεπτών του Pierdomenico Baccalario: Η νέα περιπέτεια με το μαγαζάκι της μαγείας θα συναρπάσει το αναγνωστικό κοινό. Η σειρά Emporium με την ιδιαίτερη εικονογράφηση και την ποιοτική έκδοση, αξίζει να κοσμεί οποιαδήποτε βιβλιοθήκη.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στις εκδηλώσεις  μας και σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

Αλεξάνδρα Αυγερινού Κάλλια Χαραλαμπάκη
Διεύθυνση Επικοινωνίας   PR Executive
210 3302828, #120 210 3392828, #122
6978709109 6981714714
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 

Αστυνομικά-Μυστηρίου-Ντετέκτιβ

 
Η λίμνη των λύκων
Τίτλος Η λίμνη των λύκων
Συγγραφέας John Verdon
Μεταφραστής Γεώργιος Μπαρουξής
Επιμελητής Αλέξανδρος Ρ. Φιλίππου
ISBN 978-960-605-157-9
Barcode 9789606051579
Τιμή με ΦΠΑ 17.70 €
Σελίδες 520
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Περιγραφή Βιβλίου

Θα μπορούσε ένας εφιάλτης να χρησιμοποιηθεί ως φονικό όπλο;
Αυτό είναι το παράξενο ερώτημα που αντιμετωπίζει ο Ντέιβ Γκάρνεϊ στο νέο best seller του John Verdon. Ο κορυφαίος ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καλείται να λύσει έναν ακατανόητο γρίφο: τέσσερα άτομα που ζουν σε διαφορετικά μέρη της χώρας, χωρίς φαινομενικά να τους συνδέει τίποτα μεταξύ τους, βλέπουν το ίδιο όνειρο – έναν τρομακτικό εφιάλτη με ένα ματωμένο στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου. Και οι τέσσερις βρίσκονται με κομμένες τις φλέβες –κάτι που δείχνει πως έχουν αυτοκτονήσει– και το όπλο που έχουν χρησιμοποιήσει όλοι τους είναι ένα στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου.
Οι υποψίες της αστυνομίας εστιάζουν αμέσως στον Ρίτσαρντ Χάμοντ, έναν αμφιλεγόμενο ψυχολόγο που κάνει συνεδρίες υπνοθεραπείας στο Σαλέ Γουλφ Λέικ, ένα παμπάλαιο, τρομακτικό πανδοχείο στα βουνά Αντιρόντακ – το μέρος όπου τα τέσσερα θύματα είχαν επισκεφθεί τον Χάμοντ λίγο πριν πεθάνουν.
Προβληματισμένος από τα παράξενα κενά της επίσημης εξήγησης, ο Γκάρνεϊ αποφασίζει να κάνει τη δική του έρευνα – κάτι που τον βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο ενός ψυχρού δολοφόνου και της τοπικής αστυνομίας, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών. Οι εχθροί του Γκάρνεϊ, ανελέητοι σαν τη χιονοθύελλα που τον έχει αποκλείσει στο ανατριχιαστικό περιβάλλον της Λίμνης των Λύκων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον κρατήσουν μακριά από την αλήθεια, φτάνοντας στο σημείο να βυθίσουν στην παράνοια την αγαπημένη του γυναίκα, τη Μάντλιν.
Με τα ψυχικά του αποθέματα εξαντλημένα, ο Γκάρνεϊ είναι τώρα αναγκασμένος να ριχτεί σε μια θανάσιμη μάχη ενάντια στον πιο τρομακτικό αντίπαλο που έχει ποτέ αντιμετωπίσει.
Η Λίμνη των Λύκων είναι το νέο συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας του Verdon που οι New York Times έχουν χαρακτηρίσει αριστοτέχνη, και εξιστορεί τις περιπέτειες του Ντέιβ Γκάρνεϊ που οι κριτικοί έχουν παρομοιάσει με τον Σέρλοκ Χολμς.

 

Σχετικά με το Συγγραφέα John Verdon

Ο John Verdon είναι πρώην στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας του Μανχάταν και ζει με τη γυναίκα του σε μια ορεινή περιοχή στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Τα μυθιστορήματά του Σκέψου έναν Αριθμό, Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά, Άσε το Διάβολο Ήσυχο και Ο Πίτερ Παν Πρέπει να Πεθάνει έχουν γίνει διεθνή best sellers και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Ανακαλύψτε περισσότερα στο www.johnverdon.net facebook: authorjohnverdon
 

Αστυνομικά-Θρίλερ

 
Το ρέκβιεμ του Σαββάτου
Τίτλος Το ρέκβιεμ του Σαββάτου
Συγγραφέας Nicci French
Μεταφραστής Ουρανία Τουτουντζή
Επιμελητής Ροδάνθη Παπαδομιχελάκη
ISBN 978-960-605-161-6
Barcode 9789606051616
Τιμή με ΦΠΑ 16.60 €
Σελίδες 472
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Θεματολογία Αστυνομικά - Θρίλερ

Περιγραφή Βιβλίου

Πριν από δεκατρία χρόνια, η δεκαοκτάχρονη τότε Χάνα Ντόχερτι συνελήφθη για την άγρια δολοφονία της οικογένειάς της. Η αστυνομία θεώρησε από την πρώτη στιγμή την υπόθεση ξεκάθαρη και η Χάνα εγκλείστηκε έκτοτε σε ένα ψυχιατρείο υψίστης ασφαλείας.
Όταν ζητήθηκε από την ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν να συναντήσει τη Χάνα και να δώσει τη δική της εκτίμηση για την περίπτωσή της, εκείνη βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τρομακτική πραγματικότητα. Η Χάνα είναι τώρα πια μια τραγική μορφή, πρόωρα γερασμένη. Και η Φρίντα στοιχειώνεται από την υποψία πως η Χάνα είναι κι αυτή θύμα, όπως ακριβώς η υπόλοιπη οικογένειά της – πως κάτι δεν πήγε καλά στην αστυνομική έρευνα πριν από τόσα χρόνια.
Μην μπορώντας να αποσπάσει τη σκέψη της από την υπόθεση της Χάνα, η Φρίντα πιστεύει πως κάποιος κρύβει καλά την αλήθεια. Κάποιος ο οποίος είναι ικανός να φτάσει ως τα άκρα προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του...
Το Ρέκβιεμ του Σαββάτου είναι το έκτο, καθηλωτικό και εθιστικό μυθιστόρημα της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν ενώ η υπογραφή Nicci French αποτελεί πια εγγύηση.

 

Σχετικά με το Συγγραφέα Nicci French

Το όνοµα Nicci French είναι ψευδώνυµο για το συγγραφικό ζεύγος των δηµοσιογράφων Nicci Gerrard και Sean French. Δεν είναι ζευγάρι µόνο στη συγγραφή, αλλά και στη ζωή. Είναι παντρεµένοι και κατοικούν στο Σάφολκ. Υπάρχουν πολλά µυθιστορήµατα που έγιναν επιτυχίες µε την υπογραφή Nicci French: The Memory Game, The Safe House, Killing Μe Softly, Beneath the Skin, The Red Room, Secret Smile, Catch Me When I Fall, Losing You, Until It’s Over, What To Do When Someone Dies, Complicit κ.ά. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί η σειρά µυθιστορηµάτων αγωνίας Blue Monday, Tuesday’s Gone, Σκοτεινή Τετάρτη, Σηµαδεµένη Πέµπτη, Οργισµένη Παρασκευή, µε πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν, καθώς και το ψυχολογικό θρίλερ Επιστροφή από το σκοτάδι.
 

Ξένη πεζογραφία

 
Το τριανταφυλλάκι
Τίτλος Το τριανταφυλλάκι
Συγγραφέας Jennifer Donnelly
Μεταφραστής Γιάννης Σπανδωνής
Επιμελητής Αλέξανδρος Ρ. Φιλίππου
ISBN 978-960-605-170-8
Barcode 9789606051708
Τιμή με ΦΠΑ 19.90 €
Σελίδες 856
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Θεματολογία Ιστορικό Μυθιστόρημα

Περιγραφή Βιβλίου

Ανατολικό Λονδίνο, 1888: ένα μέρος όπου ληστές, μπράβοι, πόρνες και άνθρωποι της καθημερινότητας ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, ενώ τις νύχτες τριγυρίζει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Εκεί, δίπλα στα νερά του Τάμεση, μια έξυπνη και θαρραλέα κοπέλα τολμάει να κάνει όνειρα για μια ζωή μακριά από τις σαθρές αποβάθρες, τα βρομερά σοκάκια και τη θλίψη της φτωχογειτονιάς.
Παρά τις ατελείωτες ώρες που εργάζεται σε ένα συσκευαστήριο τσαγιού, η Φιόνα Φίνεγκαν ξέρει ότι η ζωή της είναι καλύτερη από πολλών άλλων. Επιπλέον, έχει και τον Τζο. Η Φιόνα κι ο Τζο είναι ερωτευμένοι από παιδιά και ονειρεύονται ότι κάποια μέρα θα ανοίξουν το δικό τους μαγαζί.
Όμως το ανατολικό Λονδίνο είναι ένα επικίνδυνο μέρος για μια κοπέλα μόνη – κι ο Αντεροβγάλτης δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος που ρίχνει τη βαριά σκιά του πάνω του. Η Φιόνα πρέπει να δραπετεύσει από εκεί με κάθε τρόπο, να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή και να ξεχάσει τον Τζο. Πώς όμως θα τα καταφέρει, αφού ο Τζο είναι ο μοναδικός άντρας που αγάπησε;

Το πρώτο βιβλίο της θρυλικής τριλογίας Τριανταφυλλάκι της Jennifer Donnelly θα σας συναρπάσει.


 

Σχετικά με το Συγγραφέα Jennifer Donnelly

Η Jennifer Donnelly είναι συγγραφέας επτά επιτυχημένων μυθιστορημάτων. Μεγάλωσε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, όπου ειδικεύτηκε στην Αγγλική Λογοτεχνία και στην Ευρωπαϊκή Ιστορία. Το τελευταίο της βιβλίο, Η Γέφυρα των Μυστικών, είναι μια ωδή στη γυναικεία ανεξαρτησία και στη δύναμη της θέλησης που διαδραματίζεται στην Αμερική των αρχών του 20ού αιώνα. Το πρώτο της βιβλίο, το θρυλικό Τριανταφυλλάκι, είναι ένα επικό ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, στα τέλη του 19ου αιώνα. Χαρακτηρίστηκε «εκπληκτικό» από το περιοδικό Booklist, «απολαυστικό» από την εφημερίδα Washington Post και «ένοχη απόλαυση» από το περιοδικό People. Μεταφράστηκε σε όλον τον κόσμο και άνοιξε τον δρόμο για τις δύο εξίσου επιτυχημένες συνέχειες: Τριαντάφυλλο του Χειμώνα και Το Άγριο Τριαντάφυλλο. Το δεύτερο μυθιστόρημά της, το Βόρειο Σέλας, βασίστηκε σε ένα πραγματικό έγκλημα που διαπράχτηκε στα Αντιρόντακ της Αμερικής το 1906. Το έργο κέρδισε μια σειρά από αξιοζήλευτα λογοτεχνικά βραβεία: Carnegie Medal, Los Angeles Times Book Prize, Borders Original Voices Award, Charlotte Award, ενώ ήταν υποψήφιο και για τα Michael L. Printz Award και Abraham Lincoln Award. Οι New York Times έγραψαν στην κριτική τους ότι είναι «πρωτότυπο και πολυεπίπεδο», ενώ πολλά έντυπα το συμπεριέλαβαν στις λίστες τους με τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς: The Times (London), The Irish Times, The Financial Times, Publishers Weekly, Booklist, School Library Journal κ.ά. Την ίδια ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς είχε και το επόμενο βιβλίο της, οι Επαναστατημένες Ζωές, που επιλέχθηκε ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς από το Amazon, το Goodreads, το Kirkus, το School Library Journal και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σικάγου. Επίσης, οι Επαναστατημένες Ζωές σε audiobook κέρδισαν το Odyssey Honor for Excellence, ενώ ήταν και πάλι υποψήφιες για Carnegie Medal. Το 2014, η Jennifer ξεκίνησε μια μεγάλη συνεργασία με την Disney, για να δημιουργήσει την επιτυχημένη Young Adult σειρά Waterfire Saga. Η Jennifer ζει στο Χάντσον Βάλεϊ της Νέας Υόρκης με τον σύζυγο, την κόρη και τα δύο σκυλιά της.

Βρείτε την Jennifer Donnelly στο Facebook: www.facebook.com/JenWritesBooks
Ακολουθήστε τη στο Twitter: twitter.com/JenWritesBooks
 

 

Ψυχολογία-Προσωπική ανάπτυξη

 
Φάε τον βάτραχό σου
Τίτλος Φάε τον βάτραχό σου
Συγγραφέας Brian Tracy
Μεταφραστής Βαγγέλης Γιαννίσης
Επιμελητής Μενίνα Φουρτούνη
ISBN 978-960-605-163-0
Barcode 9789606051630
Τιμή με ΦΠΑ 12.20 €
Σελίδες 136
Κατηγορία Ψυχολογία - Προσωπική ανάπτυξη
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Περιγραφή Βιβλίου

Το θρυλικό Φάε τον βάτραχό σου (με πάνω από 1.500.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και μεταφρασμένο σε 42 γλώσσες) θα αλλάξει τη ζωή σας.
Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνουμε όλα όσα θέλουμε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν προσπαθούν να καταφέρουν τα πάντα. Μαθαίνουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στις πιο σημαντικές εργασίες και να τις ολοκληρώνουν.
Ο Mark Twain χρησιμοποιούσε μια έκφραση, σύμφωνα με την οποία, εάν το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί είναι να τρως έναν βάτραχο ζωντανό, τότε θα ξέρεις πως έχεις ήδη ξεμπερδέψει με τη χειρότερη ασχολία ολόκληρης της ημέρας. Χρησιμοποιώντας τη ρήση αυτή ως μεταφορά για την ενασχόληση με την πιο απαιτητική εργασία της ημέρας –εκείνη που σίγουρα θα καθυστερήσετε να φέρετε εις πέρας, αλλά ταυτόχρονα και εκείνη που μπορεί να μετατρέψει προς το καλύτερο τη ζωή σας– το Φάε τον βάτραχό σου σας υποδεικνύει πώς να διαχειριστείτε και να οργανώσετε τη μέρα σας. Όχι μόνο θα ασχοληθείτε με τις υποχρεώσεις σας γρηγορότερα, αλλά θα μάθετε να ολοκληρώνετε τις σημαντικότερες από αυτές.
Ο συγγραφέας των best sellers Brian Tracy συμβουλεύει για όλα τα χαρακτηριστικά της σωστής διαχείρισης του χρόνου: αποφάσεις, πειθαρχία και αποφασιστικότητα.
Tαυτόχρονα αναλύει 21 πρακτικά και εύκολα βήματα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μη χρονοτριβείτε και να αποπερατώνετε τις σημαντικότερες εργασίες σας σήμερα κιόλας!

 

Σχετικά με το Συγγραφέα Brian Tracy

 

Ψυχολογία-Προσωπική ανάπτυξη

 
Η επιτυχία βήμα βήμα: Δημιουργώντας αποτελεσματικέ...
Τίτλος Η επιτυχία βήμα βήμα: Δημιουργώντας αποτελεσματικέ...
Συγγραφέας Jack Canfield
Μεταφραστής Χρήστος Μπαρουξής
Επιμελητής Γεώργιος Ρουσσόπουλος
ISBN 978-960-605-102-9
Barcode 9789606051029
Τιμή με ΦΠΑ 19.90 €
Σελίδες 312
Κατηγορία Ψυχολογία - Προσωπική ανάπτυξη
Format Paperback
Μέγεθος 170 x 240
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Περιγραφή Βιβλίου

Προετοιμάστε τον εαυτό σας για την επιτυχία με τον #1 συγγραφέα Best Sellers των New York Times, Jack Canfield
Από την πρώτη του έκδοση πριν από μία δεκαετία, ο πρακτικός αυτός οδηγός έχει αναδειχθεί σε κλασικό βιβλίο που έχει εμπνεύσει και βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να κατακτήσουν την επιτυχία.

Σε αυτή τη μοναδική επετειακή έκδοση της Επιτυχίας Βήμα Βήμα, που πούλησε περισσότερα από 500.000 αντίτυπα, ο Jack Canfield, συνδημιουργός της εξαιρετικής best seller σειράς Βάλσαμο για την Ψυχή, στρέφεται στις αρχές που έχει μελετήσει, διδάξει και εφαρμόσει στη ζωή του για πάνω από σαράντα χρόνια, σε έναν πρακτικό οδηγό που θα εμπνεύσει και θα βοηθήσει οποιονδήποτε φιλοδοξεί να φτάσει από εκεί που βρίσκεται, εκεί που επιθυμεί.
Στον δεύτερο τόμο θα διδαχθείτε πώς να δημιουργείτε αποτελεσματικές σχέσεις μέσα από την κατανόηση πρώτα του εαυτού σας και στη συνέχεια των άλλων. Το βιβλίο βασίζεται σε οικείες και θεμελιώδεις αρχές και προσφέρει απλές πρακτικές προκειμένου να επιτύχετε τους πιο φιλόδοξους στόχους σας και να δημιουργήσετε μια ζωή γεμάτη νόημα και ελευθερία, εκπληρώνοντας όλα όσα πραγματικά επιθυμείτε. Η Επιτυχία Βήμα Βήμα είναι ένας χάρτης ζωής για να πετύχετε τα προσωπικά και επαγγελματικά σας όνειρα, όποια κι αν είναι αυτά, καθώς προωθεί την ανάπτυξη των σημαντικών σχέσεων, τη θετική σκέψη και τη συνειδητότητα που απαιτούνται για να διαμορφώσετε τη ζωή σας όπως θέλετε σε όλους τους τομείς. Εφαρμόστε καθημερινά όλες αυτές τις αρχές και μεταμορφώστε τη ζωή σας πέρα από τα πιο ευφάνταστα όνειρά σας!

«Τα αποτελέσματα που θα πετύχετε θα είναι εκπληκτικά!»
Anthony Robbins, συγγραφέας του βιβλίου Ξυπνήστε το Γίγαντα Μέσα σας και Απεριόριστη Δύναμη «Αν φέτος έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε μόνο ένα βιβλίο, φροντίστε να είναι αυτό που κρατάτε στα χέρια σας».
Harvey Mackay, συγγραφέας του Νο1 best seller των New York Times, Swim with the Sharks without Being Eaten Alive


 

Σχετικά με το Συγγραφέα Jack Canfield

Ο Jack Canfield είναι ο συνδημιουργός της σειράς βιβλίων Βάλσαμο για την Ψυχή, η οποία βρισκόταν επί σειρά εβδομάδων στην πρώτη θέση της λίστας με τα best sellers της New York Times. Μέχρι στιγμής, περιλαμβάνει 146 τίτλους και έχει πουλήσει εκατό εκατομμύρια αντίτυπα σε 47 γλώσσες. Στις εκδόσεις του περιλαμβάνονται επίσης τα βιβλία Μάθετε να Διεκδικείτε και να Παίρνετε αυτά που Θέλετε και Τόλμησε και θα Νικήσεις.
Ο Jack Canfield συμμετείχε, επίσης, στην ταινία και το βιβλίο Το Μυστικό, που γνώρισαν τεράστια εμπορική επιτυχία.
 

Παιδικά-Εφηβικά

 
Spirit Animals 6: Άνοδος και πτώση
Τίτλος Spirit Animals 6: Άνοδος και πτώση
Συγγραφέας Eliot Schrefer
Μεταφραστής Βαγγέλης Γιαννίσης
Επιμελητής Έλενα Κατσαΐτη
ISBN 978-960-605-167-8
Barcode 9789606051678
Τιμή με ΦΠΑ 13.30 €
Σελίδες 216
Κατηγορία Παιδικά
Format Hardback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Θεματολογία Young adult - Videogames - Fantasy, Παιδικά 10+, Παιδικά 12+, Παιδικά 8-12

Περιγραφή Βιβλίου

Στα βάθη της ερήμου βρίσκεται μια πανέμορφη όαση, την οποία κυβερνά ένας μονάρχης που όμοιός του δεν υπάρχει στο Έρντας. Το όνομά του είναι Καμπάρο, το Μεγάλο Λιοντάρι, και εξουσιάζει ένα βασίλειο ζώων προστατεύοντας το χρυσό του φυλαχτό. Κανένας άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πατήσει στην περιοχή του Μεγάλου Θηρίου. Το ταξίδι στην όαση φαντάζει πολύ επικίνδυνο.
Ο Κόνορ, η Αμπέκε, η Μέιλιν και ο Ρόλαν στο παρελθόν είχαν φέρει σε πέρας ακατόρθωτες αποστολές. Ωστόσο, η ομάδα έχει διασπαστεί – οι φίλοι έχουν χωριστεί μετά την προδοσία.
Οι νεαροί ήρωες και τα ζώα πνεύματά τους έχουν ήδη θυσιάσει πολλά στη διάρκεια της αναζήτησης των φυλαχτών. Αλλά, ενώ ο κόσμος καταρρέει γύρω τους –και ένας αδίστακτος εχθρός τους καταδιώκει σε κάθε τους βήμα– θα κληθούν να θυσιάσουν ακόμη περισσότερα.

 

Σχετικά με το Συγγραφέα Eliot Schrefer

 

Παιδικά-Εφηβικά

 
Emporium - Ο κλέφτης των καθρεφτών
Τίτλος Emporium - Ο κλέφτης των καθρεφτών
Συγγραφέας Pierdomenico Baccalario
Μεταφραστής Ελένη Τουλούπη
Επιμελητής Βίκυ Κατσαρού
ISBN 978-960-605-169-2
Barcode 9789606051692
Τιμή με ΦΠΑ 13.30 €
Σελίδες 256
Κατηγορία Παιδικά
Format Hardback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ιταλία

Περιγραφή Βιβλίου

Ο Φίνλεϊ ανακάλυψε ότι η Έιμπι βρίσκεται σε κίνδυνο:
η σύσκεψη των οικογενειών στις οποίες ανήκουν τα Μαγαζιά της Μαγείας και την οποία συγκάλεσαν οι Λίλι, στην πραγματικότητα, αποδείχτηκε παγίδα για τη φίλη του.
Το αγόρι δεν μπορεί παρά να την αναζητήσει, αψηφώντας τον Σέμιουελντ Άσκελ, τον μεγαλύτερο εχθρό του Μαγαζιού της Μαγείας...

 

Σχετικά με το Συγγραφέα Pierdomenico Baccalario

Ο Pierdomenico Baccalario γεννήθηκε το 1974 στο Άκουι Τέρμε, μια πανέμορφη κωμόπολη της Ιταλίας. Ξεκίνησε να γράφει διηγήματα στο λύκειο, την ώρα των μαθηματικών. Έδινε τις ιστορίες στους συμμαθητές του και εκείνοι άρχισαν να τις μοιράζονται με τις υπόλοιπες τάξεις. Ο Baccalario ανακάλυψε ότι είχε αναγνώστες σε όλο το σχολείο και συνέχισε, μαθαίνοντας να γράφει πολύ γρήγορα και πάντα διαλέγοντας αναπάντεχο τέλος για τις ιστορίες του, έτσι ώστε τα υπόλοιπα παιδιά να επέστρεφαν αναζητώντας τη συνέχεια. Ο Baccalario έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα «La Strada del Guerriero» (Ο Δρόμος του Πολεμιστή) σε δεκαπέντε ημέρες και το υπέβαλε στο διαγωνισμό Μπατέλο α Βαπόρε, τον οποίο κέρδισε. Είχε γράψει χρησιμοποιώντας το όνομα ενός γείτονά του επειδή ήταν ντροπαλός και μόλις 23 ετών, και έτσι οι κριτές πείστηκαν ότι το βιβλίο είχε γραφτεί από έναν γηραίο και οξυδερκή φιλόσοφο! Ο Baccalario ζει σήμερα στο Μιλάνο.

 

 
ΒΡΑΧΕΙΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
News - ΒΙΒΛΙΟ
Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2016 11:37

ΒΡΑΧΕΙΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

a2b15fc6d40ad919eb1b5c5301504157

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.

 

ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2015

ΒΡΑΧΕΙΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ 2014

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Κοντολέων Μ. συγγραφέας , Δεληβοριά Μ. εικονογράφος , Στο νησί της Ροδιάς, εκδ. Ψυχογιός

Πατσαρός Κ. συγγραφέας, Γρίβας Β. εικονογράφος, Το κουτί, εκδ. Μεταίχμιο

Σερέφας Σ. συγγραφέας, Παπαδοπούλου Σ., εικονογράφος, Μήπως είμαι βλάκας; εκδ. Μεταίχμιο

Χαρίτος Κ. συγγραφέας , Σταματιάδη Ν. εικονογράφος , Το τραγούδι του ύπνου, εκδ. Μεταίχμιο

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Celia Chauffrey εικονογράφος, Παππά Ροδούλα συγγραφέας, Μια φορά κι έναν καιρό ένα κλουβί, εκδ. Νεφέλη

Ζαχαριά Π. εικονογράφος, Μιχαηλίδου Σ. συγγραφέας , Πολυξένη, εκδ. Παπαδόπουλος

Κατσίκα Μάρω, εικονογράφος και συγγραφέας, Το καραβάκι που ήθελε να ταξιδέψει ως την άκρη του κόσμου, εκδ. Καλειδοσκόπιο

Μελισσινού Μ. εικονογράφος , Πιπίνη Α. συγγραφέας, Το δικό τους ταξίδι, εκδ. Καλειδοσκόπιο

Μιμηλάκη Θ. εικονογράφος, Κουτσιαρής Β. συγγραφέας, Μη φοβάσαι Κοκκινοσκουφίτσα, εκδ. Κόκκινη κλωστή δεμένη

Σαμαρτζή Ι. εικονογράφος, Δαρλάση Α. συγγραφέας, Το παλιόπαιδο, εκδ. Πατάκη

Τουλιάτου Σ. εικονογράφος, Αγγέλου Α., Σίνη Ε. συγγραφείς, Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει, εκδ. Παπαδόπουλος

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΙΚΟΥ – ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Κατσαμά Ε., Γορίλλας στο φεγγάρι, εκδ. Πατάκη

Παπαθεοδώρου Β., Το ημερολόγιο ενός δειλού, εκδ. Καστανιώτη

Πιπίνη Α., Η Αλίκη στην πόλη, εκδ. Πατάκη

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αγγελίδου Μ., Ιστορίες που τις είπε το φως, εκδ. Μεταίχμιο

Ανδρεάδη Ε., Γίνε πράκτορας του πλανήτη, εκδ. Μεταίχμιο

Βαρουφάκης Γ., Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία, εκδ. Πατάκη

Τσερόλας Π., Ο Προϊστορικός ζωγράφος ( και ένα τερατάκι), εκδ. Κέδρος

 

Την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου αποτελούν:

 1. Αλέξιος Κυριτσόπουλος του Νικολάου

Εικονογράφος , Πρόεδρος

 1. Αναστασία Οικονομίδου του Στυλιανού

Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αντιπρόεδρος

 1. Τασούλα Τσιλιμένη του Δημητρίου

Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγγραφέας , Μέλος

 1. Γιώργος Θεοχάρης του Χαραλάμπους

Συγγραφέας, Μέλος

 1. Νέαρχος Ντάσκας του Αποστόλου

Εικονογράφος, Μέλος

 1. Ιωάννης Βασιλαράκης του Νικολάου

Κριτικός, Μέλος

 1. Κατερίνα Δερματά του Ιωάννου

Κριτικός, Μέλος

 1. Αγγελική Γιαννικοπούλου του Αναστασίου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος

 1. Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος του Ηλία

Επίκουρος Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Μέλος

 
Ολλανδία Δημοπρατήθηκε σπάνιο χειρόγραφο ποίημα της Άννας Φρανκ
News - ΒΙΒΛΙΟ
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 13:30

Ολλανδία

Δημοπρατήθηκε σπάνιο χειρόγραφο ποίημα της Άννας Φρανκ
 
28506-0anne-frank-diary

Ένα σπάνιο χειρόγραφο ποίημα που υπογράφεται από την Άννα Φρανκ και το οποίο γράφτηκε λίγους μήνες πριν κρυφτεί από τους ναζί μαζί με την οικογένειά της, πωλήθηκε την Τετάρτη σε δημοπρασία στην Ολλανδία για 140.000 ευρώ, τιμή σχεδόν πενταπλάσια από την εκτιμώμενη, που ήταν 30.000.

Η Φρανκ ήταν 12 ετών όταν έγραψε αυτό το μικρό ποίημα στο λεύκωμα ποιημάτων της φίλης της.

Το "αντικείμενο 2390" με το όνομα "Στη μνήμη της Άννας Φρανκ" κατακυρώθηκε στον αγοραστή του από τον οίκο Bubb Kuyper μέσω διαδικτύου μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη της δημοπρασίας.

Ενώ άλλοι πλειοδοτούσαν τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, περίπου 20 ενδιαφερόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσες πωλήσεων του οίκου δημοπρασιών στο Χάαρλεμ της δυτικής Ολλανδίας, οι τοίχοι της οποίας είναι γεμάτοι από χάρτες και βιβλία.

"Μόλις τέσσερα ή πέντε χειρόγραφα" που υπογράφει η έφηβη, έχουν πωληθεί σε δημοπρασίες τα τελευταία 40 χρόνια, δήλωσε ο Τάις Μπλάκεβορτ, ο συνδιευθυντής του Bubb Kuyper, του οίκου που ειδικεύεται στα βιβλία και στα γραπτά ντοκουμέντα.

Μια σειρά από επιστολές της Άννας και της αδελφής της, Μαργκότ, προς τις Αμερικανίδες με τις οποίες αλληλογραφούσαν, πωλήθηκε το 1988 αντί 165.000 δολαρίων. Ένα παραμύθι που υπογράφουν τα δύο κορίτσια, πωλήθηκε τον Μάιο στη Νέα Υόρκη αντί 62.500 δολαρίων.

Το ποίημα έχει δώδεκα στίχους και γράφτηκε στα ολλανδικά με μαύρο μελάνι, μέσα σε ένα λεύκωμα. Η ανταλλαγή και η συλλογή ποιημάτων σε λευκώματα ήταν προσφιλής συνήθειες των κοριτσιών την εποχή εκείνη.

Το ποίημα απευθύνεται στην "Αγαπημένη Κρι-Κρι", στη Κριστιάν βαν Μάαρσεν, τη μεγαλύτερη αδελφή μιας από τις καλύτερες φίλες της Φρανκ, κι έχει ημερομηνία 28 Μαρτίου 1942, λίγο πριν οι Φρανκ καταφύγουν σε ένα κρυφό διαμέρισμα πάνω από την οικογενειακή επιχείρηση στο Άμστερνταμ.

Καθηλωμένη επί δύο χρόνια, από τον Ιούνιο του 1942 έως τον Αύγουστο του 1944, η Άννα γράφει ένα από τα βιβλία που έμελλε να περιληφθεί σε αυτά με τους περισσότερους αναγνώστες παγκοσμίως, να μεταφραστεί σε 67 γλώσσες και να πωληθεί σε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.

Οι πρώτοι τέσσερις στίχοι που γράφτηκαν από την Άννα --οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι αντιγράφηκαν από περιοδικό του 1938-- ενθαρρύνουν την Μάαρσεν να προσπαθήσει περισσότερο στο σχολείο. Οι επόμενοι τέσσερις --που πιθανόν γράφτηκαν από την Άννα-- τονίζουν ότι η καλύτερη απάντηση στις επικρίσεις είναι η καλύτερη δουλειά.

Η Κριστιάν βαν Μάαρσεν πέθανε το 2006. Η αδελφή της Τζακλίν, η οποία ζει ακόμη, ήταν στην ίδια τάξη στο σχολείο με την Φρανκ. Η ίδια αναφέρει σε σημείωμα που δημοσιοποιήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών, ότι είχε αποφασίσει να πουλήσει το ποίημα.

Οι οικογένεια της Άννας θα προδοθεί, θα συλληφθεί από τους Γερμανούς τον Αύγουστο του 1944 και θα εκτοπιστεί. Η μικρή ήρωας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα πεθάνει από τύφο στις αρχές του 1945, λίγες ημέρες μετά την αδελφή της, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν-Μπέργκεν, μερικές εβδομάδες πριν από την απελευθέρωσή του στρατοπέδου τον ίδιο χρόνο.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25035

 


Σελίδα 9 από 147
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση