ATTICANEWS.GR

Member Area
ΒΙΒΛΙΟ


Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας. Αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 12:38

Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας.

Αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική.

resized unnamed

  

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, που στεγάζεται πλέον στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος). Η βιβλιοθήκη διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες).

 resized IMG 3918

Το τελευταίο διάστημα, η συλλογή της έχει εμπλουτισθεί με νέα βιβλία, καθώς περισσότεροι από 3.000 τίτλοι βιβλίων έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της. Παράλληλα, έχουν αυξηθεί τα μέλη και οι αναγνώστες, ενώ αυξητικά βαίνει και ο δανεισμός των βιβλίων.

 

Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα - Τετάρτη 11:00 - 18:00 και Τρίτη - Πέμπτη – Παρασκευή 12:00 – 19:00. Παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για πλοήγηση των αναγνωστών και εξυπηρέτηση των αναγκών τους, ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 resized unnamed 1

Το έντυπο υλικό καλύπτει όλους τους τομείς των γνώσεων με έμφαση στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Υπάρχει συλλογή πληροφοριακών βιβλίων (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βιβλία τέχνης, ιστορίας), που χρησιμοποιούν οι αναγνώστες και περισσότερο οι μαθητές και οι σπουδαστές για τις εργασίες τους. Στη διάθεση των μαθητών υπάρχει και συλλογή με σχολικά βοηθήματα. Στη βιβλιοθήκη υπάρχει επίσης σειρά ξενόγλωσσων βιβλίων για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών κατοίκων του Δήμου.

 

«Μεταφέραμε τη βιβλιοθήκη μας σε νέο χώρο, πιο λειτουργικό και φιλόξενο και φροντίζουμε για τον εμπλουτισμό της και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Στηρίζουμε το βιβλίο και την ανάγνωση, με όλες τις μορφές και για όλες τις ηλικίες», προσέθεσε.

 

Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας εντάχθηκε στο δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο συμμετέχουν 151 βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 12:43
 
Δήμος Αγ. Δημητρίου_Παρουσίαση Βιβλίου "Η αρχαία ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και το ΜΕΤΡΟ κάτω από τη λεωφ. Βουλιαγμένης"
News - ΒΙΒΛΙΟ
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 18:08

Δήμος Αγ. Δημητρίου_Παρουσίαση Βιβλίου "Η αρχαία ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και το ΜΕΤΡΟ κάτω από τη λεωφ. Βουλιαγμένης"

15976931 1632175313754506 2414564895208007582 n

Την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως και αρχαιολόγου, Κωνσταντίνας Καζά: "Η αρχαία ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και το ΜΕΤΡΟ κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης" , διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, στις 7:00μμ, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Δημητρίου, λεωφ. Αγ. Δημητρίου 216 και Ειρήνης 17, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου. 

Αφορμή για να γραφτεί το καλαίσθητο και ευανάγνωστο αυτό βιβλίο στάθηκαν οι αρχαιότητες που ήλθαν στο φως κατά τις εργασίες επέκτασης της Γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς. 

 
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας» της Πόπης Γιαννάκου
News - ΒΙΒΛΙΟ
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 14:35

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας» της Πόπης Γιαννάκου.

parousiash vivliou fb cover2

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στις 18:30 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου, «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και νήσων.

Η εκδήλωση για τη παρουσίαση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου δημαρχείου.

Μαζί με το παιδικό παραμύθι θα παρουσιαστεί και η ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Λεωνίδη με τίτλο «Ικεσίες».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Star Channel κ.Ζήνα Κουτσελίνη.

Ομιλητές θα είναι: Ο πρόεδρος της Unesco Πειραιώς και νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Περιστερίου κ. Μαρία Τσιώτα, η καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας στις Ουρσουλίνες κ. Βίκυ Λιμνιάτη, ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Sigma security κ. Κώστας Ευαγγελάκης, οι συγγραφείς Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου και ο Αλέξανδρος Λεωνίδης, ενώ θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Περιστερίου κ.Ανδρέας Παχατουρίδης.

Στην εκδήλωση θα παίξει μουσική μια καταπληκτική μπάντα jazz, με τους Δημήτρη Κορίλλη στο τραγούδι, Jimmy Simos στο σαξόφωνο και ο εξαιρετικός σολίστας Νικόλαος Αναδόλης στο πιάνο.

Θ’ακολουθήσουν, μπουφές και μουσική με τραγούδια από την jazz μπάντα.

 
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2015
News - ΒΙΒΛΙΟ
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 18:05

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2015

 

Από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις.
Παράλληλα, όπως επιτάσσει η νέα νομοθεσία που διέπει τον θεσμό των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας (Ν. 3905/2010), δίνεται στη δημοσιότητα το σκεπτικό βράβευσης της αρμόδιας Επιτροπής για κάθε κατηγορία.

 

 

Το Βραβείο Μετάφρασης Έργου Ξένης Λογοτεχνίας σε Ελληνική γλώσσα απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Παναγιώτη Πούλο για τη μετάφραση του έργου Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο. VI Η Αλμπερτίν αγνοούμενη του Μαρσέλ Προυστ, εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.

 

Το Βραβείο Απόδοσης Έργου της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα Νέα Ελληνικά απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Ηλία Γεωργούλα για τη μετάφραση του έργου Τα Μικρά Φυσικά του Αριστοτέλη, εκδόσεις Νήσος.

 

Το Βραβείο Μετάφρασης Έργου Ελληνικής Λογοτεχνίας σε Ξένη Γλώσσα απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Maurizio de Rosa για τη μετάφραση του έργου La sorella segreta της Fotini Zalikoglu, εκδόσεις Edizioni e/o.

cover 9788866325017 375 600

Οι βραχείες λίστες υποψήφιων προς βράβευση (για έργα εκδοθέντα το έτος 2014), από τις οποίες επελέγησαν οι ανωτέρω βραβευθέντες είναι οι ακόλουθες :

 

 

ΒΡΑΧΕΙΕΣ ΛΙΣΤΕΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ 2014)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΞΕΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 

 

 1. Ιστορίες του Καντέρμπερυ, Τζέφρυ Τσώσερ, μτφ. Δημοσθένης Κορδοπάτης, εκδόσεις Μελάνι

 2. Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο. VI Η Αλμπερτίν αγνοούμενη, Μαρσέλ Προύστ, μτφ. Παναγιώτης Πούλος, εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας

 3. Τα χίλια φθινόπωρα του Γιάκομπ Ντε Ζουτ, Ντέιβιντ Μίτσελ, μτφ. Μαρία Ξυλούρη, εκδόσεις Τόπος

 4. Οι κιβδηλοποιοί-Το ημερολόγιο των κιβδηλοποιών, Αντρέ Ζίντ, μτφ. Ανδρέας Παππάς, εκδόσεις Πόλις Ε.Π.Ε.

 5. Φθινόπωρο στο Πεκίνο, Boris Vian, μτφ. Αχιλλέας Κυριακίδης, εκδόσεις Νεφέλη

 6. Πέτρινες ρίμες, Dante Alighieri, μτφ. Γιώργος Κοροπούλης, εκδόσεις Άγρα

 7. Το ατλαζένιο γοβάκι, Paul Claudel, μτφ. Στρατής Πασχάλης, εκδόσεις Άγρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

 1. Ελένη Ευριπίδη, μτφ. Δημήτρης Δημητριάδης, εκδόσεις Νεφέλη

 2. Χαρμίδης Πλάτωνα, μτφ. Ν. Μ. Σκουτερόπουλος, εκδόσεις Εκκρεμές

 3. Τα Μικρά Φυσικά Αριστοτέλη, μτφ. Ηλίας Γεωργούλας, εκδόσεις Νήσος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

 1. The blind man with the lamp, Tasos Leivaditis, μτφ. N. N. Τρακάκης, εκδόσεις Denise Harvey

 2. La sorella segreta, Fotini Zalikoglu, μτφ. Maurizio de Rosa, εκδόσεις Edizioni e/o

 3. Vers , Stavros Zaphiriou, μτφ. Janine Kaminski, εκδόσεις Harmattan

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η σύνθεση της αρμόδιας επιτροπής έχει ως εξής:
Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης:

 

 

 

 1. Ερασμία Λουϊζα Σταυροπούλου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πρόεδρος

 2. Ευαγγελία Σακελλίου, Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος του τμήματος, Αντιπρόεδρος

 3. Δημήτρης Κυρτάτας, Καθηγητής της Ύστερης Αρχαιότητας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Μέλος

 4. Κωνσταντίνος Γιαβής, Επίκουρος Καθηγητής Γενικής & Συγκριτικής Γραμματολογίας του Τμήματος Φιλολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μέλος

 5. Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μέλος

 6. Γεράσιμος Ζώρας, Πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος

 7. Γεωργία Φαρίνου-Μαλαματάρη, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μέλος

 8. Μαργαρίτα Σωτηρίου, Λέκτορας του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μέλος

9. Ελένη (Λίλα) Κονομάρα, Μεταφράστρια, Μέλος.

 
Ο Ηθοποιός-Συγγραφέας Γιώργος Γεωργίου παρουσίασε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όστρια.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 13:34

Ο Ηθοποιός-Συγγραφέας Γιώργος Γεωργίου παρουσίασε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο <Θεατρίνος...Ρόλοι μιας Ζωής!> που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όστρια.

resized 15589916 1260630270642737 2011673393625704968 n


Στο
Θέατρο Ελυζέ Νυμφαίου 12 στα Ιλίσια, εκτυλίχθηκε μία πολύ όμορφη και ζεστή βραδιά, η συγκίνηση, το γέλιο, η αγάπη και ο σεβασμός ήταν πράγματα που πρωταγωνίστησαν εκείνη την βραδιά, στο έργο των 42 χρόνων που δεν πέρασε απαρατήρητο και κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού που παρευρέθηκε, καθώς πολλοί έσπευσαν να το αγοράσουν, μετά την παρουσίαση.

resized 15541418 1234944369917216 7930087630748171084 n

Την βραδιά την άνοιξε ο πρόλογος του Δημοσιογράφου-Συγγραφέα Νίκου Καμπάνη, ενώ στο τιμόνι του συντονισμού της βραδιάς είχε αναλάβει ο Δημοσιογράφος Σπύρος Καλαματιανός.

resized 15589702 1260631300642634 3357926750180136578 n

Αποσπάσματα από το βιβλιο διάβασαν οι: Χρήστος Φωτίδης, Νέλλη Γκίνη, Δήμητρα Νομικού και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

resized 15621931 1260629673976130 7463683649209946924 n


Ενώ παρευρέθηκαν πολλές και εκλεκτές παρουσίες του χώρου όπως: Κώστας Πρέκας, Κώστας Βενετσάνος (ο οποίος διάβασε ποίημα του ηθοποιού Μιχάλη Δεσύλλα που το έγραψε για τον ηθοποιό-συγγραφέα Γιώργο Γεωργίου) η Τζένη Οικονόμου-Ρίζου, Κώστας Τάσης, Έμι Γκέγκα, Μάγδα Τσαγγάνη, Πάνος Κατέρης, Λεωνίδας Τσίπης κ.α.  

resized 15665650 10211464069377659 1621700580206754433 n

 

resized DSC 0312

resized DSC 0333

resized DSC 0341

resized DSC 0356

 


Σελίδα 9 από 150
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση