ATTICANEWS.GR

Member Area
ΒΙΒΛΙΟ


Η έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού
News - ΒΙΒΛΙΟ
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016 22:01

Η έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού

από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου

στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

resized MYTHOLOGIE QUOTIDIENNE

 

MYTHOLOGIE, QUOTIDIENNE, Fassianos, Paris 1985, pointes sèches

© Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, στις 20:00, την επιμελείται η Λουίζα Καραπιδάκη και συνοδεύεται από κατάλογο.

resized ARAGON La boite de Pandore

 

LA BOITE DE PANDORE POEMES DE L. ARAGON, H. FOULADVIND, A. JOUFFROY, Lithographies Fassianos édition A. Biren

21/95, 1982

La boite De Pandore contient cinq lithographies originales de Fassianos sur des poèmes de Louis Aragon Hamid Fouladvind Alain Jouffroy éditée par A. Biren lithographiés sur les presses de M. Casse. Ti tee a 95 ex. Numérotés, 15 épreuves d’artiste et 10 ex. H.C. signes et numérotés par les auteurs à Paris 1982.© Εθνική © Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου

 

«Η έκθεση έχει ένα πολλαπλό ενδιαφέρον και από την εικαστική της πλευρά με το εικονογραφικό έργο, 40 ετών, του Αλέκου Φασιανού και από την εκδοτική πλευρά με τις σπάνιες συλλεκτικές εκδόσεις. Παρουσιάζονται συνολικά 91 βιβλία από τη Συλλογή της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου της Ι. Π. Μεσσολογγίου. Τα 395 εμπεριέχοντα έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, τα οποία χρονολογούνται από το 1973 έως και το 2013, είναι υπογεγραμμένα και αριθμημένα από τον καλλιτέχνη. Ενδεικτικά πρόκειται για πρωτότυπες ζωγραφιές, σχέδια, estampes, pochoir, λινοτυπίες, κολάζ, μεταξοτυπίες, χαρακτικά (λιθογραφίες, χαλκογραφίες, pointes-sèches, χαρακτικά σε Λινόλεουμ), χαρτοκολητικές ή διατρητογραφίες επιζωγραφισμένες και άλλες μεικτές τεχνικές. Στις εκδόσεις περιλαμβάνονται κείμενα από την αρχαία ελληνική γραμματεία (Θεόκριτος, Σαπφώ, Αλκαίος, Αριστοφάνης, Όμηρος), από τη νεοελληνική ποίηση (Δημήτρης Άναλις, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρούκ, Δημήτρης Γιακουμάκης, Μάνος Ελευθερίου, Ανδρέας Εμπειρίκος, Κ.Π.Καβάφης, Νίκος Καρούζος, Γιώργος Κοτζιούλας, Δημήτρης Κρανιώτης, Θανάσης Νιάρχος, Γιώργος Μανιώτης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κωστής Παλαμάς, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Ηλίας Πετρόπουλος, Γιάννης Ρίτσος, Μίλτος Σαχτούρης, Διονύσιος Σολωμός, Γιάννης Σουλιώτης, Αντώνης Φωστιέρης, Ντίνος Χριστιανόπουλος, Βαγγέλης Χρόνης) και των συγγραφέων Κώστα Ταχτσή και Ελένης Βακαλό. Επίσης περιλαμβάνονται ποιήματα Γάλλων ποιητών (Guillaume Apollinaire, Louis Aragon, Pierre André Benoit, Jean Cocteau, Michel Déon, Jean-Marie Drot, Léon-Paul Fargue, Hamid Fouladvind, Alain Jouffroy, Jacques Lacarrière, Valery Larbaud, André Laude, Jean-Michel Maulpoix, Jean Moreas, André Pierye, Pierre Seghers, Paul Valery, του Χιλιανού ποιητή Luis Mizon και του Ισπανού Fernando Arrabal. Η έκθεση συμπληρώνεται και με εικονογραφημένα βιβλία-λευκώματα του Αλέκου Φασιανού, όπως «Murmures / Ψίθυροι», Fruits et Amours», «Αρχαίοι πολεμιστές», «Πολεμιστές», Mythologie quotidienne”, “Le cycliste amoureux”, “Le Paradis perdu”, «Ρεμπέτικα, Douze chants rebetiques», “Une journee perdue”, “Desirs”, “Nocturne”, “Les traveaux des Dieux”, “Lenvie du Lezard”, «Γλαφυρά», «Οι Νικητές». Τα βιβλία έχουν κυρίως τυπωθεί σε Ελλάδα και Γαλλία και μέσα σε αυτά ξεχωρίζουν οι εκδόσεις Fata Morgana, Μιμνέρμος κ.ά.», σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Λουϊζα Καραπιδάκη.

resized Fruits et amour

 

FRUITS ET AMOURS, A. FASSIANOS

5 ΧΑΛΚΟΓΡΑΦΙΕΣ, 45/65, 1979

Ce cahier «fruits et amours» de Fassianos a été tire a 65 ex. Numérotés et signes par l’artiste. Edite par A. Biren sur les presses de L’ Moreau à Paris 1979. Il a été tire en outré 10 ex. e.a. et 5 ex.H.C. 45/65

© Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου

 

Όπως σημειώνει ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πινακοθήκης, Μουσείων & Συλλογών του Δήμου Αθηναίων: "Στο δρόμο για το 2018, όπου η Αθήνα έχει χαρακτηριστεί παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου, η έκθεση των βιβλίων του Αλέκου Φασιανού εγκαινιάζει μια σειρά από εκθέσεις που παρουσιάζουν επιφανείς ζωγράφους και χαράκτες οι οποίοι συνεργάστηκαν με συγγραφείς και ποιητές, καθώς και με κείμενα σύγχρονα και αρχαία, και σφράγισαν τη σχέση της τέχνης με το βιβλίο στον 20 αιώνα. Η περίπτωση του Αλέκου Φασιανού με τη γραφή και την ποίηση είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική, καθώς και η εξέχουσα θέση στο εικαστικό του ιδίωμα,. Η άμεση και προσωπική του σχέση με μεγάλους συγγραφείς της γενιάς του, όπως και η πρωτοτυπία με την οποία ξεπέρασε την παραδοσιακή εικονογράφηση για να επεξεργαστεί νέους εικαστικούς τρόπους, τεχνικές και ευαισθησίες, δικαιώνουν την ιδιαίτερη σημασία αυτής της πλευράς του έργου του, καθώς και τη σημασία των βιβλίων που εκτίθενται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Το εύρος των διαφορετικών τεχνικών του επιτευγμάτων στην εικαστική γλώσσα δικαιολογεί και το ανάλογο εύρος των εκλεκτικών του συγγενειών με συγγραφείς, γλώσσες και εποχές πολύ διαφορετικές αλλά όπου ο άνθρωπος και το σώμα του, όπως και ο ζωγράφος και το χέρι του, συναντώνται σχεδόν ερωτικά ή τουλάχιστον με μια όλως ιδιαίτερη ευαισθησία που τον ξεχώρισε διεθνώς και σφράγισε την εποχή του με τις μορφές και τις γραφές του."

resized MYTHOLOGIE QUOTIDIENNE

MYTHOLOGIE, QUOTIDIENNE, Fassianos, Paris 1985, pointes sèches

© Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου

 

Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων: Χρήστος Τεντόμας

Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πινακοθήκης, Μουσείων και Συλλογών του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων: Ντένης Ζαχαρόπουλος

Διευθύντρια Πολιτισμού: Λόλα Βελόνα

Έφορος Πινακοθήκης: Κάλλη Πετροχείλου

Επιμελήτρια έκθεσης: Λουϊζα Καραπιδάκη

Συντονισμός έκθεσης: Ελένη Κωτσαρά

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Βιβή Χαρίτου

Σχεδιασμός εντύπων: Σαλώμη Παπαδοπούλου

resized TEXTE ANALIS

IMAGES POPULAIRES, LITHOGRAPHIES, FASSIANOS, TEXTE ANALIS

GALERIE A. BIREN

7 ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΦΑΣΙΑΝΟΥ, 5/55

© Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου

 

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων:

Κτίριο Μεταξουργείου

Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλ. Αυδή, Αθήνα 10436

τηλ.: 210 5202420

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη: 10:00 – 21:00, Τετάρτη – Σάββατο 10:00 - 19:00, Κυριακή 10:00 – 15:00

Είσοδος δωρεάν

www.opanda.gr

resized   ίύω   ω ύί

 

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΧΤΣΗΣ, ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, Αθήνα, 1984, ΕΓΧΡΩΜΕΣ

© Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου

 

resized ώ  Ά  ϊ            ϊ

 

Ο ΘΥΡΩΡΟΣ ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ Θ. ΝΙΑΡΧΟΣ

2 ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΕΣ, 20/100, 2009

«Ο θυρωρός και ο πρόεδρος» του Θανάση Θ. Νιάρχου και δύο λιθογραφίες υπογεγραμμένες του Αλέκου Φασιανού κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2009 από τις εκδόσεις «ΜΙΜΝΕΡΜΟΣ». Τα κείμενα στοιχειοθετήθηκαν στο χέρι και τυπώθηκαν στο επίπεδο πιεστήριο του τυπογραφείου «ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ». Οι λιθογραφίες τυπώθηκαν στην πρέσσα των εκδόσεων «ΜΙΜΝΕΡΜΟΣ». Την έκδοση επιμελήθηκε ο Αθ. Δημακαράκος.

© Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου

 
Μια μοναδική βραδιά με τον Τίτο Πατρίκιο στον Δήμο Κηφισιάς
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 13:17

Μια μοναδική βραδιά με τον Τίτο Πατρίκιο στον Δήμο Κηφισιάς

resized 6 Medium

Μια βραδιά ποιότητας και ουσίας απόλαυσαν οι τυχεροί που βρέθηκαν την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

Οικοδεσπότες το Δ.Σ. του ΚΕΜΜΕ, του Δήμου Κηφισιάς με τιμώμενο πρόσωπο έναν από τους σπουδαιότερους εν ζωή ποιητές μας, τον Τίτο Πατρίκιο.

Μια μοναδική βραδιά, που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στους παρευρισκομένους που θέλησαν να τιμήσουν και να γνωρίσουν τον σπουδαίο ποιητή μας.

resized 2 Large

Ο Τίτος Πατρίκιος κέρδισε το κοινό από την πρώτη στιγμή με την σεμνότητα και τους ήπιους τόνους του. Ο μεγάλος ποιητής απήγγειλε με τη ζεστή φωνή του αποσπάσματα απ’ το έργο του, κερδίζοντας όχι μόνο το χειροκρότημα αλλά και τις καρδιές του Κηφισιώτικου κοινού. Κάτι που τόνισε και η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση κατά τον σύντομο χαιρετισμό της «Η ποίηση του Τίτου Πατρίκιου μας βρίσκει στην καρδιά».

resized 3 Medium

Για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου αυτού ανθρώπου μίλησαν η φιλόλογος Ελένη Αντωνιάδου, ο συγγραφέας Γιάννης Μπασκόζος και η κριτικός τέχνης Κατερίνα Σχινά. Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η συγγραφέας και μέλος του ΚΕΜΜΕ Λίνα Σόρογκα.

resized 4 Large

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Εκάλης Δημήτρης Λιανός οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία- Χριστίνα Τσιάμα, Ζέτη Κασσιμάτη και Πόλυ Αστερίου η πρώην Δήμαρχος Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη, μέλη του Δ.Σ του ΚΕΜΜΕ, οι ποιητές Βαγγέλης Χρόνης, Δημήτρης Δασκαλόπουλος και Ανδρέας Αντωνιάδης, καθώς και πλήθος κόσμου.

resized 5 Medium

 
Νέα έκδοση για την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016 16:51

Νέα έκδοση για την Ιερά Θεολογική Σχολή

της Χάλκης παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

resized Halki Book Cover

Το σημαντικό και πολύπλευρο έργο για την αποκατάσταση της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποτελεί το αντικείμενο νέας, πολυτελούς έκδοσης, που τέθηκε πρόσφατα σε κυκλοφορία.

Ελκυστική και τεκμηριωμένη, η έκδοση αυτή θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η Μονή Αγίας Τριάδας Χάλκης την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στις 6 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ2, Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η έκδοση, η οποία κατέστη δυνατή με τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζει τα πορίσματα του ερευνητικού έργου, που ανέλαβε και έφερε με επιτυχία σε πέρας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, χάρη στην αρωγή ερευνητικής ομάδας 26 καθηγητών και 26 μεταπτυχιακών και αποφοίτων της Πολυτεχνικής Σχολής. Οι εργασίες άρχισαν τον Ιανουάριο του 2012 και η σχετική μελέτη κατατέθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το Μάιο του 2013.

resized Halki Aerial

 

Ο εκδοθείς τόμος αντλεί στοιχεία από τα αρχικά κείμενα του ερευνητικού έργου, αλλά επιπλέον εμπλουτίζεται με πρόσθετα δεδομένα για την αρχιτεκτονική των σχολικών κτηρίων της Κωνσταντινούπολης, ελληνικών και μη, ώστε να αναδειχθεί η ιδιαίτερη σημασία του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Διακρίνεται επίσης για την πλούσια εικονογραφική τεκμηρίωση, η οποία προέρχεται από διεθνή αρχεία και βιβλιοθήκες.

Η εκδήλωση παρουσίασης του τόμου θα αρχίσει με την ανάγνωση χαιρετισμού του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ακολούθως, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δρ. Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, Μητροπολίτης Προύσης, ο Νικόλαος Μαρινάκος, υπεύθυνος χορηγιών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ο Γιάννης Μυλόπουλος, καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, και η Αλέκα Αλεξοπούλου, διευθύντρια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΑΠΘ για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού.

resized Halki Synodiko

 

Την έκδοση θα παρουσιάσουν η Βίλμα Χαστάογλου Μαρτινίδη, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ, η οποία επιμελήθηκε τα κεφάλαια για την ιστορική ανάλυση, τεκμηρίωση και αποτύπωση, και η Σάσα Λαδά, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ, η οποία επιμελήθηκε τα κεφάλαια με τις προτάσεις για αποκατάσταση, επανάχρηση και ανάδειξη του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Επίσης, στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν ο Σάββας Τσιλένης, δρ. αρχιτέκτων από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο Κώστας Γαβρόγλου, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, και ο Κώστας Καρράς, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η γνωστή δημοσιογράφος Έλλη Στάη.

 

Σημειώνεται ότι η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία έκλεισε με απόφαση των τουρκικών αρχών το 1971, ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και επί σειρά αιώνων αποτέλεσε σύμβολο της Ορθοδοξίας. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη Χάλκη, ένα από τα Πριγκηπονήσια, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης.

 

###

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016 16:54
 
Η ΔΕΘ-Helexpo υποδέχτηκε τον Ευγένιο Τριβιζά στους «Μυστικούς Κόσμους»!
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016 10:01

Η ΔΕΘ-Helexpo υποδέχτηκε τον Ευγένιο Τριβιζά στους «Μυστικούς Κόσμους»!

Eugenios Trivizas

«Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», το νέο, διεθνών προδιαγραφών, Θεματικό Πάρκο, εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, υποδέχτηκαν τον εμπνευστή τους.

 

Ο Ευγένιος Τριβιζάς βρέθηκε για λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, για να βάλει τη δική του σφραγίδα στο Θεματικό Πάρκο που ήδη κατασκευάζεται εντατικά. Η δημιουργική ομάδα του Θεματικού Πάρκου ξενάγησε τον πολυβραβευμένο συγγραφέα στον κόσμο των δικών του παραμυθιών.

Eugenios Trivizas 2

Ακολούθησαν τρεις δημιουργικές μέρες σχεδιασμού, ανταλλαγής απόψεων και καταιγισμού ιδεών της ομάδας με τον αστείρευτο συγγραφέα. Με την καθοδήγησή του η ΔΕΘ-Helexpo είναι πλέον έτοιμη να παρουσιάσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους εκτός πόλης επισκέπτες, ένα φαντασμαγορικό Θεματικό Πάρκο. Στο περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να ταξιδέψουν σε ένα μαγικό σύμπαν, με συνεχείς εκπλήξεις που θα αποκαλύπτονται καθημερινά!

 

«Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», το συναρπαστικότερο Θεματικό Πάρκο της χώρας, και οι ήρωες που αγαπήσατε, ετοιμάζονται να σας υποδεχθούν. Έναρξη 24 Οκτωβρίου 2016! Ετοιμαστείτε!

 
Μουσικοθεατρική παράσταση «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», @ Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, διοργάνωση του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016 09:16

Μουσικοθεατρική παράσταση «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», @ Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, διοργάνωση του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας.

«Στα βάθη της Ανατολής το «Αστέρι της Ερήμου» έμελλε να αλλάξει άθελά του τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού…»

  - -- -- e b

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» φιλοξενεί το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας στις 9 Οκτωβρίου 2016, ώρα 20.00, σε μια συνδιοργάνωση του Ομίλου για την UnescoΤεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με τον Δήμο Καλλιθέας, δίνοντας την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να την παρακολουθήσει ΔΩΡΕΑΝ. 

 

Βασισμένο εξ ολοκλήρου στο ομότιτλο βιβλίο λογοτεχνίας, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νόηση, της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως, μουσικού και ερμηνεύτριας Μάνιας Βλαχογιάννη και σε μουσική του Έλληνα συνθέτη Balsam7teen, το μιούζικαλ – μοντέρνα όπερα «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ»απέσπασε ήδη ενθουσιώδη σχόλια από τον Τύπο και τους θεατές.

 

Μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και τιμής ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, πλημμυρισμένη από αρώματα της Ανατολής, μαγευτικές μελωδίες, ξεχωριστές φωνές,  αέρινες χορογραφίες και ερμηνείες που καθηλώνουν, μια ιστορία που συγκινεί, σαγηνεύει και συναρπάζει στέλνοντας το μήνυμα της τόλμης να αναζητήσουμε το μυστικό της πραγματικής ευτυχίας.

23 εκλεκτοί καλλιτέχνες του μουσικού θεάτρου χαρίζουν τη λάμψη τους στο «Αστέρι της Ερήμου».

 file 116b

Ερμηνεύουν:

Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Μάνια Βλαχογιάννη, Αγγέλα Μεταλληνού, Βασίλης Ασημακόπουλος, Μάριος Ανδρέου, Μαριάννα Κουκουτσάκη.

 

Στο ρόλο του αφηγητή εμφανίζεται ο ηθοποιός Γιάννης Δεγαΐτης

 

Χορεύουν:

Λίλα Σταθοπούλου, Φωτεινή Παπασταύρου,

Ζωή Παπαδοπούλου, Ναταλία Ροδανού, Αλεξάνδρα Γιαννακοπούλου.

 

Το τραγούδι της έναρξης ερμηνεύει η Λευκοθέα Φιλιππίδη

Στο φωνητικό σύνολο συμμετέχουν αλφαβητικά:

Σμαράγδα Βαγγελή, Ρέα Βουδούρη, Ελένη Διακάκη, Μαρίζα Κιοσέογλου, Αναστασία Μπίτσα, Αντωνία Παπαϊωάννου, Κορίνα Παρδάλη,

Ελευθερία Στάμου, Καλλιόπη Τζιβανάκη, Μαρία Χατζημανώλη

 

Λιμπρέτο: Μάνια Βλαχογιάννη

Μουσική: Balsam7teen

Επιμέλεια κίνησης – χορογραφίες: Μαρίζα Βινιεράτου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαΐτης.

Εικόνες βιντεοπροβολής – Εικονογράφηση: Θωμαή Ζωγράφου.

 

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:

 

Αριστεία και διπλώματα εξαιρετικής επιδόσεως στη μουσική, σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό στο κλασσικό πιάνο, το τραγούδι και την υποκριτική, συμμετοχή σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές και θεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα, μια θέση Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ στο Μόναχο, συνεργασίες με Διεθνή Πολιτιστικά Φεστιβάλ και διεθνείς δισκογραφικές δουλειές

(FM Records) που κατέκτησαν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά Charts αποτελούν μέρος του πλούσιου βιογραφικού της Μάνιας Βλαχογιάννη.

 

Ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Balsam7teen έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, πάνω από 200 τραγούδια και μουσικά σποτ για βιβλία, ενώ μελοποίησε Έλληνες ποιητές. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην ΕΡΤ, την Παλαιά Βουλή, το «Βεάκειο», σε Διεθνή Φεστιβάλ Τέχνης, την Κύπρο, το Λονδίνο και την Αυστραλία ενώ κυκλοφορούν διεθνώς επιτυχημένες δισκογραφικές συνεργασίες του.

 

Το βιβλίο «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» με ένθετο Cd, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΟΗΣΗ, θα διατίθεται πριν και μετά την παράσταση, ενώ η Μάνια Βλαχογιάννη θα υπογράψει τα βιβλία στο τέλος της βραδιάς.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΚΡΕΜΟΥ 123 & ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ

Είσοδος Ελεύθερη  -  Κρατήσεις Θέσεων :

210 9570001, 210 9584832

 


Σελίδα 8 από 142

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση