ATTICANEWS.GR

Member Area
ΒΙΒΛΙΟ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στην παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος «Μνήμες Τρύγου στα Μεσόγεια Αττικής».
News - ΒΙΒΛΙΟ
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 11:10

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στην παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος «Μνήμες Τρύγου στα Μεσόγεια Αττικής».

resized IMG 8940

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου – λευκώματος του Δημήτριου Γ. Μπούκη «Μνήμες Τρύγου στα Μεσόγεια Αττικής» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συνδέσμου Κερατέας «Χρυσή Τομή», παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στην παρουσίαση του λευκώματος που εκδόθηκε από τις ΑΩ Εκδόσεις, συμμετείχαν επίσης ο συγγραφέας και λαογράφος Γιάννης Πρόφης, ο κτηματίας – αμπελουργός Γιάννης Ρώμας, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου.

resized IMG 8944

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου στην ομιλία του ανέφερε ότι «”Οι Μνήμες Τρύγου στα Μεσόγεια Αττικής” είναι μια πολύτιμη έκδοση γεμάτη μνήμες για τα Μεσόγεια και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μέσα από αυτό το βιβλίο έχουν τη δυνατότητα να θυμηθούν ή να γνωρίσουν τους ανθρώπους εκείνους που ασχολούνταν με την αμπελουργία και που παρά την κουραστική καθημερινότητά τους στο χωράφι, το αμπέλι και τα οινοποιεία, στέκονται χαμογελαστοί με καμάρι μπροστά στον φωτογραφικό φακό, ξεχνώντας για λίγο τον μόχθο και την αγωνία τους, τη λιτή και βασανισμένη ζωή τους».

Σημείωσε δε ότι η έκδοση αυτή έρχεται σε μια συγκυρία όπου παρατηρείται έντονη στροφή των νέων κυρίως ανθρώπων στην Ανατολική Αττική στον πρωτογενή τομέα, η στήριξη, αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη του οποίου αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Περιφέρειας Αττικής. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να μελετηθεί η ιστορία της οινοπαραγωγής στα Μεσόγεια καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία έρευνα στα αρχεία των αγροτικών και αμπελουργικών συνεταιρισμών της περιοχής.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοκιμή κρασιών έξι (6) οινοπαραγωγών (οινοποιείων) της περιοχής. 

 
«231 Πιάτα Αφηγούνται την Ιστορία της Ελλάδας»
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 17:33

«231 Πιάτα Αφηγούνται την Ιστορία της Ελλάδας»

resized cover

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΜΙΛΗΤΟΣ» και μέσα από τις 220 σελίδες του παρουσιάζεται η σπανιότερη και πληρέστερη Συλλογή πιάτων, που υπάρχει σε δημόσια και ιδιωτική συλλογή !!!

Η Συλλογή ανήκει στη Λόλα Νταϊφά, τη σιδηρά κυρία των Δημοσίων Σχέσεων, που εδώ μας συστήνεται από τη θέση του παθιασμένου συλλέκτη !

Τα πιάτα κατασκευάζονταν με μεράκι στη Σύρο, στον Πειραιά, στην Πάτρα, στην Αθήνα και χρονολογούνται από το 1863 μέχρι και το 1973.

Στην εικονογράφηση των μοναδικών αυτών πιάτων, παρουσιάζονται γεγονότα που «σφράγισαν» την ιστορία της χώρας μας, από τους Αρχαίους χρόνους έως τη σύγχρονη Ελλάδα. Συναντάμε εμβληματικές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν ρόλο πρωταγωνιστή. Όλη η Ιστορία της Ελλάδας σε 231 πιάτα !!!  

resized 1

Ο αναγνώστης αυτής της προσεγμένης, Συλλεκτικής Έκδοσης θα  «συναντήσει» από τον Ρήγα Φεραίο, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον Σπύρο Λούη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, το Θωρηκτό «Αβέρωφ», τη Μονή Αρκαδίου, τον Σπύρο Μερκούρη όπως και μια πλειάδα Βασιλέων, από τον Γεώργιο Α’ έως τον Κωνσταντίνο Β’.

Σε ξεχωριστή ενότητα του βιβλίου «231 Πιάτα Αφηγούνται  την Ιστορία της Ελλάδας», συστήνεται για πρώτη φορά στη βιβλιογραφία και δίνεται το δημιουργικό στίγμα του Χανιώτη κεραμίστα και γλύπτη Κώστα Ντουσάκη, που έδωσε συνέχεια στην παράδοση. Υπάρχει επίσης μια ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία με την Οικογένεια Κέννεντυ αλλά και με τον μοναδικό σχεδιαστή Valentino.

Την επιστημονική στήριξη της Έκδοσης ανέλαβε η πολυγραφότατη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λαογράφος Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου.

Τον πρόλογο υπογράφει ο Ακαδημαϊκός και μακροβιότερος Διευθυντής  Μουσείου (Μουσείο Μπενάκη) στην Ευρώπη, Άγγελος Δεληβορριάς.

Η συλλέκτρια Λόλα Νταϊφά αφηγείται μικρές, αληθινες ιστορίες πάθους και ταλαιπωρίας… Εκεί που το χιούμορ, συναντά την αγάπη του συλλέκτη !!! 

Οι Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ με διορατικότητα, γνώση και επαγγελματισμό, χωρίς χορηγούς, ανέλαβε την ευθύνη αυτής της προσεγμένης Έκδοσης.

Το βιβλίο «231 Πιάτα Αφηγούνται την Ιστορία της Ελλάδας» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το βιβλίο θα προλογίσει η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά.

resized 2

Χαιρετισμό θα απευθύνει η κυρία Καίτη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco, που έθεσε την Εκδήλωση υπό την Αιγίδα της Unesco Ελλάδος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

 • Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ηθοποιός – σκηνοθέτης

 • Γιάννης Ξανθούλης,  συγγραφέας

 • Βίκυ Σταυροπούλου, ηθοποιός

 • Λόλα Νταϊφά, συλλέκτρια

Τα έσοδα από την έκδοση, που αφορούν τη συλλέκτρια, προσφέρονται στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών «ΕΛΠΙΔΑ» για το πολύ σημαντικό έργο της. 

 
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης ανέθεσε στον Γιάννη Τροχόπουλο την ευθύνη της «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018»
News - ΒΙΒΛΙΟ
Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 18:50
IMK38751

Στον κ. Γιάννη Τροχόπουλο ανέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης την ευθύνη διοργάνωσης της «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα ΒιΒλίου 2018», τη σημαντική διάκριση που κέρδισε από την UNESCO, η πόλη της Αθήνας.

Ο κ. Τροχόπουλος, ο οποίος θα εκπροσωπεί τον Δήμαρχο Αθηναίων, με την αποδοχή της νέας του θέσης, δήλωσε: «Χαίρομαι για την ευκαιρία που μου δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης να αναλάβω την ευθύνη της υλοποίησης αυτού του έργου. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Θα συνεργασθώ με την ομάδα που κατάφερε να ανακηρυχθεί η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018. Στόχος μας είναι το βιβλίο να «συναντήσει» όλους τους κατοίκους της Αθήνας. Αξίζει τον κόπο να δουλέψουμε για ένα τέτοιο σκοπό. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του κ. Ιωάννη Τροχόπουλου

Ο Ιωάννης Τροχόπουλος, 57 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Yπηρέτησε ως Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας από το 1990 έως και τον Μάιο του 2012.Τον Αύγουστο του 2010, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου IFLA στο Gothenburg της Σουηδίας, παρέλαβε το ετήσιο βραβείο “Access to Learning” του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates, για λογαριασμό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. Από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2016, ημέρα που παραιτήθηκε, κατείχε τη θέση του  Γενικού Διευθυντή και Διευθύνοντος Σύμβουλου στην Α.Ε. «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Είναι ιδρυτικό μέλος του Future library, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που υποστηρίζει την ανάπτυξη των Δημόσιων/Δημοτικών Βιβλιοθηκών και αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές των πολιτιστικών οργανισμών.

 
Σημεία ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιάννη Βλαστάρη.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 11:54

Σημεία ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιάννη Βλαστάρη.

Κυριάκος Μητσοτάκης:«Ο λαϊκισμός θα γνωρίσει βέβαιη ήττα από τον τεκμηριωμένο, ρεαλιστικό και ορθό πολιτικό λόγο».
 

resized DIM6541

 

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2017

 
Την καθοριστική σημασία που έχει για την πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την κοινωνία η επικράτηση του ρεαλισμού και της αλήθειας έναντι του ψέματος και του λαϊκισμού, επισήμανε, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιάννη Βλαστάρη «Λεξικό Χωρίς Γραβάτα», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
«Η ίδια η εξουσία στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την ανάγκη να διαχειρίζεται κανείς μηνύματα για να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά συμφέροντα» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε: «Όμως, η συστηματική διαστρέβλωση μιας σειράς εννοιών - τα λεγόμενα post truth politics - εισήχθησαν στην Ελλάδα, πριν καταστούν - ως έννοια -  μέρος του παγκόσμιου λεξιλογίου. Είμασταν μπροστά σε αυτόν τον κύκλο. Τελειοποιήσαμε τη γλώσσα του λαϊκισμού».

resized DIM6619
 
Μιλώντας για το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Τα social media δίνουν τη δυνατότητα πολύ γρήγορης διασποράς ειδήσεων. Πολλές από αυτές είναι ψευδείς. Η διασπορά γίνεται χωρίς κανένα φίλτρο. Και χωρίς την ανάγκη, που ένας δημοσιογράφος μπορεί να είχε, να ελέγξει την προέλευση της είδησης. Αυτά έχουν καταργηθεί. Το έδαφος είναι πρόσφορο για να καλλιεργηθεί αυτού του είδους η ρητορική».
 
Ειδικότερα, για την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Είμαστε μια Δημοκρατία που υπάρχει οργανωμένη αντιπολίτευση και κοινωνία των πολιτών που μπορεί να προτάσσει έναν αντίλογο σε αυτού του είδους την πολιτική ρητορική. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, επιλέξαμε εδώ και ένα χρόνο να χρησιμοποιήσουμε τον όρο "Συμφωνία Αλήθειας". Το πράξαμε ακριβώς επειδή θέλαμε με την έννοια της αλήθειας να καταδείξουμε το πως αντιλαμβανόμαστε τον πολιτικό λόγο απέναντι στον λαϊκισμό».

resized DIM6622
 
«Η απάντηση» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης «δεν μπορεί να είναι να επιχειρήσουμε να αντιγράψουμε τη διπλή γλώσσα προς όφελός μας. Από ένα σημείο και πέρα, η σύγκρουση του λόγου με την πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Όσο κι αν κάποιος προσπαθεί να παρουσιάσει τη διαφαινόμενη συμφωνία ως κάτι δημοσιονομικά ουδέτερο, εάν η συμφωνία περιλαμβάνει μείωση συντάξεων και μείωση αφορολόγητου, αυτό κάποια στιγμή οι πολίτες θα το βιώσουν. Άρα, η ίδια η πραγματικότητα θα έρθει να συγκρουστεί με έναν λόγο – που μπορεί να έχει βραχυχρόνια οφέλη – αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα βρει απέναντί του έναν άλλο λόγο, έναν τεκμηριωμένο, ορθό και ρεαλιστικό λόγο, που να πατάει πάνω σε δεδομένα, είναι βέβαιο ότι θα ηττηθεί».

resized DIM6622

 

resized DIM6641

resized DIM6675

resized DIM6692

resized DIM6715

resized DIM6734

 

 

 

 
Μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις της Άννας… με τις μουσικές του κόσμου», Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 20:30, Cafe ΙΑΝΟΣ, με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 13:36

Μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις της Άννας… με τις μουσικές του κόσμου», Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 20:30, Cafe ΙΑΝΟΣ, με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

resized ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΙΑΝΟΣ ΕΓΧΡΩΜΗ

Η Βέγας Εκδοτική και ο IANOS  σας προσκαλούν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 

και ώρα 20:30 μ.μ.  στο  Café Ianos (Σταδίου 24, Αθήνα),

να παρακολουθήσετε με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 τη μουσική παράσταση της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση

που φέρει το τίτλο:

«Ψηλαφίζοντας τις λέξεις της Άννας… με τις μουσικές του κόσμου»

 resized ΑΦΙΣΑ ΙΑΝΟΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κατά την έναρξη χαιρετισμό θα απευθύνει

η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

κ. Νίνα Διακοβασίλη

Η Άννα Μπιθικώτση που ξεχωρίζει για το ταλέντο και την προσωπική της γραφή, συνυπάρχει επί σκηνής μέσα από τις λυρικές αφηγήσεις της με τρεις σπουδαίους ερμηνευτές και δυο μουσικές μπάντες όπου όλοι μαζί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους συνδέοντας γλυκά εποχές, ήχους και συναισθήματα  μέσα από τραγούδια της ελληνικής και της διεθνούς μουσικής σκηνής, στους δρόμους της κοινής αισθητικής και του ονείρου.

Τραγούδια των Χατζιδάκι, Λοΐζου, Κατσιμίχα, Αλκίνοου Ιωαννίδη και Βαρδή  θα ερμηνεύσουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες :

Χριστίνα Μαραγκόζη

Σωτήρης Δογάνης

πλαισιωμένοι από τους μουσικούς:

Σπύρο Κονσολάκη (κιθάρες)

Παντελή Πέτρου ( πιάνο)

Κυριάκο Πέτρου (βιολί- φωνή)

Τραγούδια διασκευασμένα κοντά σε classical και acoustic style

από το ξένο ρεπερτόριο που αγαπήσαμε, θα αποδώσουν:

η ταλαντούχα Ξένια Γαργάλη και η εξαίρετη μπάντα "Mottet

 την οποία απαρτίζουν οι διακεκριμένοι μουσικοί:

Δημήτρης Κουζής (βιολί)

Σωτήρης Καστάνης (ακουστική κιθάρα)

Γιώργος Μπαμπάνης (ακορντεόν)

Συντονίζει - παρουσιάζει η έγκριτη δημοσιογράφος της Ε.Ρ.Τ,  Άρια Αγάτσα

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, ενώ το βιβλίο, από το περιεχόμενο του οποίου πηγάζει το σενάριο της παράστασης,  στηρίζει με τις πωλήσεις του τους σκοπούς και τις δράσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ.

resized ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΙΑΝΟΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

 


Σελίδα 6 από 150
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση