ATTICANEWS.GR

Member Area
ΒΙΒΛΙΟ


Συγκίνηση, χαρά και χοροί στο Μοχό Ηρακλείου για τον Ιωακείμ Πάλμε Πλήθος κόσμου - φορείς στην εκδήλωση "τιμής και μνήμης" στον φιλέλληνα Σουηδό ηγέτη που είχε αγαπήσει την Κρήτη και είχε βοηθήσει την Ελλάδα σε δύσκολους καιρούς
News - ΒΙΒΛΙΟ
Κυριακή, 28 Μάιος 2017 10:15

Συγκίνηση, χαρά και χοροί στο Μοχό Ηρακλείου για τον Ιωακείμ Πάλμε

Πλήθος κόσμου - φορείς στην εκδήλωση "τιμής και μνήμης" στον φιλέλληνα Σουηδό ηγέτη που είχε αγαπήσει την Κρήτη και είχε βοηθήσει την Ελλάδα σε δύσκολους καιρούς

resized 4

 

 

Οι κάτοικοι του Μοχού αγκάλιασαν, φιλοξένησαν και χόρεψαν Κρητικούς χορούς με τον Ιωακείμ Πάλμε γιο του Ούλοφ Πάλμε και μαζί τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης ,ο Μανόλης Ζερβάκης πρόεδρος του συλλόγου φίλων Ούλοφ Πάλμε που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση - αφιέρωμα στον φιλέλληνα δολοφονηθέντα Ιστορικό ηγέτη της Σουηδία που αγάπησε την Κρήτη, έγινε επίτιμος δημότης Μοιχού ενώ είχε βοηθήσει την Ελλάδα σε δύσκολους καιρούς.

Οι μνήμες και τα συναισθήματα πλημμύρισαν στην ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία του Μοχού από τον καθηγητή Πανεπιστημίου γιο του Πάλμε ,τους ομιλητές και τους εκατοντάδες παραβρισκόμενους – βουλευτές, εκπροσώπους αρχών, φορέων και πολίτες- όπου παράλληλα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Έλληνα συγγραφέα -δημοσιογράφου στην Σουηδική τηλεόραση Γιώργου Λογοθέτη με θέμα "Ούλοφ Πάλμε, η πολιτική είναι θέμα αρχών"

resized 2

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εκδήλωσης- αφιερώματος καλωσορίζοντας όλους ενώ απευθυνόμενος ιδιαίτερα στον Ιωακείμ Πάλμε τον γιο του Ούλοφ Πάλμε είπε:

«Η Κρήτη ολόκληρη τιμά τη μνήμη του πατέρα σας που αγάπησε πολύ το νησί μας και που εκείνος αγαπήθηκε και έγινε επίτιμος δημότης του Μοχού. Παράλληλα ήταν ο άνθρωπος και ο πολιτικός που βοήθησε την Ελλάδα μας σε δύσκολους καιρούς. Είναι χαρά μας που είστε μαζί μας και είναι επίσης αυτονόητο πως οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής συνιστούν τιμή, όχι μόνο για τους τιμώμενους, αλλά και για εμάς που συμμετέχουμε.»

resized 3

Καλωσόρισμα στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, ο Πρόεδρος του συλλόγου φίλων Ούλοφ Πάλμε Μανόλης Ζερβάκης, ενώ για την ζωή και το πολυεπίπεδο έργο του Ούλοφ Πάλμε μίλησαν ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής διεθνούς και πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο βουλευτής ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο συγγραφέας Γιώργος Λογοθέτης , η δε κα. Χαραλαμπίδου-Λογοθέτη διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου. Επίσης στην εκδήλωσή αναφέρθηκε σε μνήμες που είχε η κα. Μεταξά από τις συναντήσεις της οικογένειας της με την οικογένεια Πάλμε σε περιοχή προς Οροπέδιο Λασιθίου. Από την πλευρά του ο Ιωακείμ Πάλμε μίλησε συγκινημένος για τον πατέρα του, δηλώνοντας υπερήφανος ενώ εξέφρασε την χαρά αλλά και την συγκίνηση του που βρίσκεται στην Κρήτη, στο Μοιχό ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν αγαπήσει και είχαν κλάψει για τον πατέρα του. Ευχαρίστησε επίσης για την υποδοχή, φιλοξενία και οργάνωση της εκδήλωσης τους συνδιοργανωτές και όλους τους παραβρισκόμενους.

resized 5

Στην εκδήλωση στο Μοχό συμμετείχαν επίσης η χορωδία Μαλίων, η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Μοχού ενώ έγινε προβολή για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενός σπάνιου βίντεο-ντοκουμέντο από τις επισκέψεις του Πάλμε στην Κρήτη και τον τρόπο που οι κάτοικοι του Μοχού θρήνησαν τον δικό τους Ούλοφ Πάλμε ως επίτιμο δημότη του χωριού. Στην συνέχεια ακολούθησε Κρητική μουσική, μαντινάδες από το συγκρότημα του Στέφανου Μεσσαριτάκη όπως και παραδοσιακοί χοροί όπου συμμετείχε χορεύοντας ο Ιωακείμ Πάλμε μαζί με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, και κατοίκους του Μοχού.

resized 6

Σε δηλώσεις τους αναφερόμενοι στην εκδήλωση οι κ.κ. Ζερβάκης και Λογοθέτης επεσήμαναν την μεγάλη πολιτική προσωπικότητα του Πάλμε, την αγάπη που έτρεφε για την Ελλάδα και την Κρήτη, τους πολιτικούς, φιλικούς δεσμούς που είχε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ευχαρίστησαν την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Γιάννη Μαστοράκη για την στήριξη της εκδήλωσης.

resized 7

Συγκριμένα ο κ. Λογοθέτης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Ο Πάλμε με την αγάπη που έτρεφε για την χώρα μας, για την Κρήτη, την εξαιρετική σχέση που είχε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, κατάφερε να αναδείξει την Ελλάδα σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες. Εδώ στην Κρήτη συνέβη κάτι μοναδικό, μερικές ημέρες μετά την δολοφονία του έφθασε στη Στοκχόλμη στη Σουηδική τηλεόραση όπου δούλευα, ένα πακέτο με ένα φιλμ. Είχε τις γυναίκες του χωριού στο Μοχό να κλαίνε για τον Πάλμε. Αυτό το φιλμάκι το προβάλαμε για πρώτη φορά εδώ στην εκδήλωση .Όλα αυτά με οδήγησαν να γράψω την βιογραφία του στα Ελληνικά, και στην εκδήλωση παρουσιάσαμε τη ζωή και το έργο του Ούλοφ Πάλμε και το κάναμε αυτό στο Μοχό γιατί όπως είναι γνωστό ήταν επίτιμος δημότης. Με την ευκαιρία αυτή να δώσω τα συγχαρητήρια μου στη Περιφέρεια Κρήτης, στο Δήμο Χερσονήσου και στο Σύλλογο Φίλων Ούλοφ Πάλμε για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Αξίζει για το νησί, αναδεικνύεται η Κρήτη και στο “πρόσωπο της” τιμάται ολόκληρη η Ελλάδα. Όταν μάθανε στη Σουηδία για την εκδήλωση έμειναν κατάπληκτοι, ότι στη Κρήτη σε ένα χωριό, προετοιμάζεται ένας χώρος που θα είναι αφιερωμένος στον αλησμόνητο Σουηδό ηγέτη. Είμαστε όλοι συγκινημένοι για την αγάπη και αναγνώριση των αρχών και του κόσμου και ιδιαίτερα ο γιος του Πάλμε καθώς όλη η οικογένεια πριν το μοιραίο θεωρούσε την Κρήτη σαν το δεύτερο σπίτι τους».

resized 8

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωσή, ειπε συγκεκριμένα:

«Όταν το πολιτικό σου αποτύπωμα στιγματίζει την πολιτική ιστορία της χώρας σου, της Ευρώπης και του σύγχρονου κόσμου, όταν πλατείες, λεωφόροι, οδοί και πάρκα, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου, φέρουν το όνομα του Ούλοφ Πάλμε, τότε με βεβαιότητα μπορούμε να τονίσουμε ο τιμώμενος δολοφονημένος Πρωθυπουργός της Σουηδίας, άξια συγκαταλέγεται στον κατάλογο του Θουκυδίδη σύμφωνα με τον οποίο «ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος».

resized 9

Με αυτή τη σκέψη, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, καλωσορίζουμε στην Κρήτη, στο χωριό που αγάπησε και αγαπήθηκε ο μεγάλος Ευρωπαίος και οραματιστής πολιτικός, τον καθηγητή Πάλμε, τον πρωτότοκο γιο του Σουηδού Πρωθυπουργού. Ως Περιφέρεια Κρήτης καλωσορίζουμε επίσης θερμά και τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου, με τη βεβαιότητα ότι οι οικογενειακές και φιλικές σχέσεις του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου με το Σουηδό πολιτικό, θα μεταφερθούν στην αποψινή εκδήλωση της παρουσίασης ενός αξιόλογου βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη, ενός ανθρώπου που έζησε από κοντά την εποχή Πάλμε, σε εποχές δύσκολες, ύστερα από μια περίοδο κατά την οποία η Σουηδία του Πάλμε είχε μετατραπεί σε πολιτικό καταφύγιο για τους Έλληνες που αντιστάθηκαν στην χούντα. Το βιβλίο του Γιώργου Λογοθέτη που απόψε παρουσιάζεται στο Μοχό, μαζί με ένα βίντεο ντοκουμέντο για τις αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού κατά τη δολοφονία του Πάλμε, αποδεικνύει ότι ο Πάλμε έσπασε το φράγμα των συνόρων της Σουηδίας.

resized 10

Αγαπητέ κ. Πάλμε, η Κρήτη ολόκληρη τιμά τη μνήμη του πατέρα σας, γιατί είναι αυτονόητο άλλωστε ότι οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής συνιστούν τιμή, όχι μόνο για τους τιμώμενους, αλλά και για εμάς που συμμετέχουμε. Σήμερα, 31 χρόνια μετά την δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε που συγκλόνισε τον κόσμο με βεβαιότητα μπορούμε να δανειστούμε και να αφιερώσουμε στον μεγάλο σοσιαλδημοκράτη ηγέτη ένα απόσπασμα από την ομιλία ενός άλλου μεγάλου Κρητικού πολιτικού του Ελευθερίου Βενιζέλου, ότι «Ο προκείμενος νεκρός, αγαπητοί φίλοι, ήτο ένας αληθινός άνδρας, με μεγάλο θάρρος, με αυτοπεποίθησιν και δι' εαυτόν και διά τον λαόν, τον οποίον εκλήθη να κυβερνήσει. Έθεσε εις την υπηρεσίαν της πατρίδος του όλον το πυρ που είχε μέσα του, κάθε δύναμιν ψυχικήν και σωματικήν», αυτός ήταν ο Ούλοφ Πάλμε.»

 
Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας κέρδισε το βραβείο Ήρωας/ Ηρωίδα – Έμπνευση με το βιβλίο του «Ουρανόεσσα» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 17:34

Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας κέρδισε το βραβείο Ήρωας/ Ηρωίδα – Έμπνευση με το βιβλίο του «Ουρανόεσσα» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Σε μία λαμπερή γιορτή που αποτέλεσε σημείο συνάντησης για συγγραφείς, εκπροσώπους του εκδοτικού κλάδου, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και αναγνώστες, τα βιβλιοπωλεία Public απένειμαν χθες το βράδυ για 4η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Βιβλίου, σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Θέατρο Παλλάς. Η Τελετή Απονομής είχε τη μορφή παράστασης, μας ταξίδεψε στο χώρο και το χρόνο του βιβλίου. Σε ρόλο παρουσιαστή και αφηγητή, ο πολυτάλαντος Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος συντόνισε την υπέροχη αυτή βραδιά, ενώ η μαγευτική Μαρίζα Ρίζου συνεπήρε τους παρευρισκομενους με τις μουσικές επιλογές της. Το θέαμα συμπλήρωσε το Λύκειο Ελληνίδων με μία μοναδική χορευτική παράσταση.

Ο γνωστός συγγραφέας και ηθοποιός βρέθηκε μαζί με την σύζυγό του και συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη και την κόρη τους, στην 4η χρονιά απονομής των βραβείων βιβλίου που διοργάνωσαν τα Public και ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς... κατακτώντας ένα από τα μεγάλα βραβεία. Το βραβείο απένειμε η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου. Ο εκδότης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο Κώστας Κρομμύδας είναι ένας άνθρωπος που συνέχεια βελτιώνεται και θα συνεχίσει να ανεβαίνει ψηλά.

Πρόκειται για το βραβείο στην κατηγορία “Ηρωίδα – Έμπνευση” που κατέκτησε η Ουρανόεσσα. Συγκινημένος ο συγγραφέας αφιέρωσε το βραβείο στις 2 γυναίκες της ζωής του, στους αναγνώστες και σε όλη την ομάδα των εκδόσεων Διόπτρα.

 
«Ο δικός μου ο μπαμπάς»: το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα από τις εκδόσεις Πατάκη
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τρίτη, 23 Μάιος 2017 09:57

ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ

Ο δικός μου ο μπαμπάς

Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή

Εκδόσεις Πατάκη

exofyllo-mpampas

«Όλοι οι μπαμπάδες είναι καλοί. Αν ρωτήσετε τα παιδιά τους, θα σας το πουν. Όμως ο δικός μου ο μπαμπάς είναι ο καλύτερος! Και αυτό που λέω είναι πέρα για πέρα αλήθεια».

Έτσι ξεκινάει την αφήγησή της η μικρή ηρωίδα αυτής της τρυφερής ιστορίας. Μιλάει για τον μπαμπά της που είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος αλλά στα δικά της μάτια

φαντάζει δυνατός, ατρόμητος, επιδέξιος, πολυτάλαντος, όμορφος, ευφυής.

Το βιβλίο διακρίνεται και για την πρωτοτυπία του: το χιούμορ, που υπάρχει σε μεγάλη δόση, προκύπτει από την υπονόμευση (ή αντίθεση;) του κειμένου απ' την εικονογράφηση.

Έτσι, στα περισσότερα σημεία άλλο διαβάζουμε και άλλο βλέπουμε.

Το βιβλίο Ο δικός μου ο μπαμπάς φανερώνει τη δημιουργική συνεργασία του συγγραφέα με την εικονογράφο και την παιχνιδιάρικη διάθεσή τους.

Ένα βιβλίο που σίγουρα θα αγαπήσουν κόρες, γιοι και μπαμπάδες.

Βιογραφικό:

Ο Μάκης Τσίτας είναι συγγραφέας και διευθυντής του ενημερωτικού site για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr.

Γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα

και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων. Ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού Περίπλους (1994-2005) και συνεκδότης του περιοδικού Index (2006-2011).

Λογοτεχνικά κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες, έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες κι έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά,

τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα αλβανικά, τα σουηδικά, τα φινλανδικά και τα ιταλικά. Έργα του παίχτηκαν στο «Θέατρο των Καιρών»,

σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη και στο «Vault», σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

Στίχους του μελοποίησαν ο Τάκης Σούκας, ο Γιώργος Σταυριανός και η Τατιάνα Ζωγράφου.

Έχει εκδώσει δεκαεφτά βιβλία για παιδιά και τρία για ενήλικες.

Το μυθιστόρημά του «Μάρτυς μου ο Θεός» απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature)

και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε δέκα ευρωπαϊκές γλώσσες.

 
Παζάρι βιβλίου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης
News - ΒΙΒΛΙΟ
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 13:36

 

Παζάρι βιβλίου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

vivliothiki-kentrou-istorias-208x300

Παζάρι με τίτλο «Πάρε ένα βιβλίο – βοήθησε έναν άνθρωπο» διοργανώνει το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ), τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 από τις  12.30 έως τις 20.30, στον προαύλιο χώρο του, (Πλατεία Ιπποδρομίου-Μέγαρο Μπίλλη, τηλ. 2310 264668 και 2310 274167).

Η δράση σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου, αφορά σε ανταλλαγή παλαιών βιβλίων και περιοδικών του Κ.Ι.Θ. με τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα και είδη υγιεινής και καθαριότητας, με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το παζάρι θα πλαισιωθεί από τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • 12.30: Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης
  • 18.30: Χορευτική παράσταση από τα δημοτικά τμήματα παραδοσιακών χορών
  • 19.30: Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από τη Χορωδία Γυναικών και τη Χορευτική Ομάδα του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

http://thessaloniki.gr/wp-content/uploads/2017/05/vivliothiki-kentrou-istorias-709x1024.jpg 709w, http://thessaloniki.gr/wp-content/uploads/2017/05/vivliothiki-kentrou-istorias.jpg 720w" sizes="(max-width: 208px) 85vw, 208px" style="box-sizing: inherit; vertical-align: middle; height: auto; max-width: 100%;">

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 13:39
 
Διεθνής σειρά ταινιών μικρού μήκους με τον Κώστα Μαρτάκη εμπνευσμένη από το best-seller Protogenesis της Alysia Helming!
News - ΒΙΒΛΙΟ
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 16:26
 

H νέα διεθνής σειρά ταινιών μικρού μήκους, εμπνευσμένη από το best-seller Protogenesis με τον Κώστα Μαρτάκη σε ρόλο οικοδεσπότη, καλεί τους θεατές να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να ανακαλύψουν τη μαγεία της χώρας όπως προβάλλεται μέσα από το βιβλίο! 

Η σειρά Footsteps in Athens έκανε μόλις πρεμιέρα στην επίσημη σελίδα της Αμερικανίδας συγγραφέως Alysia Helming, ενώ την ίδια ημέρα κυκλοφόρησε και η νέα collection κοσμημάτων του οίκου ANATOL, the Protogenesis Jewelry Line με κοσμήματα εμπνευσμένα από το ομώνυμο best-seller!

Δείτε τη σειρά ταινιών "Footsteps in Athens" εδώ!

Footsteps in AthensΔιεθνής σειρά ταινιών μικρού μήκους με τον Κώστα Μαρτάκη εμπνευσμένη από το be...

Η ταινίες μικρού μήκους Footsteps in Athens έκαναν πρεμιέρα στο επίσημο site της Alysia Helming για να διαδώσουν παγκοσμίως την μαγεία της Ελλάδας εξερευνώντας περιοχές της Αθήνας και της ευρύτερης Αττικής που επισκέπτονται οι πρωταγωνιστές μέσα από την ιστορία του βιβλίου, ενώ μάλιστα επί οθόνης βλέπουμε να αναβιώνονται και κάποιες από τις σκηνές του μυθιστορήματος!

Οι τοποθεσίες που προβάλλονται είναι μεταξύ άλλων η Πλάκα, το Μοναστηράκι, ο Λυκαβηττός, η Αθηναϊκή Ριβιέρα, αλλά και ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και η Αρχαία Αγορά για τις οποίες το υπουργείο πολιτισμού χορήγησε για πρώτη φορά μετά από 60 περίπου χρόνια ειδική άδεια κινηματογράφησης εντός των αρχαιολογικών χώρων και αναμένεται να ανέβουν και αυτές σύντομα μαζί με τις υπόλοιπες ταινίες στο footstepsinathens.com!

Οι υψηλής κινηματογραφικής αισθητικής μικρού μήκους ταινίες σε σκηνοθεσία του Βασίλη Αντωνιάδη, είναι μία παραγωγή της PROTOGENESIS MEDIA μαζί με την Filmskin και την PANIK Entertainment Group και έχουν ως κεντρικό οικοδεσπότη τον Κώστα Μαρτάκη, ενώ μάλιστα το ερχόμενο έτος πρόκειται να διαγωνιστούν σε κάποια από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ ταινιών!

Ο Κώστας Μαρτάκης δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με την Αμερικανίδα συγγραφέα Alysia Helming. Πρόσφατα ένωσε δυνάμεις με την Helming για τη δημιουργία του επίσημου soundtrack του βιβλίου με τίτλο Forever and Tonight (σε μουσική Μάριου Ψιμόπουλου & στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου), ενώ ο ίδιος αποτέλεσε έμπνευση για έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες του βιβλίου!

This is the video 

PHOTO: Η αφίσα για τη σειρά μικρού μήκους ταινιών Footsteps in Athens σε γιγαντοθόνη στο Times Square της Νέας Υόρκης

Η νέα σειρά κοσμημάτων ANATOL, the Protogenesis collection!

Ο κορυφαίος Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων Evan του οίκου ANATOL, διαβάζοντας το Protogenesis εμπνεύστηκε από την ιστορία και τον μοναδικό τρόπου με τον οποίο η Alysia Helming αναμιγνύει τα μυθικά στοιχεία μέσα στην πραγματική ζωή, και αποφάσισε να συνεργαστεί με την συγγραφέα δημιουργώντας μια ολοκαίνουργια κολεξιόν κοσμημάτων που φέρει τον τίτλο του βιβλίου και χρησιμοποιεί σχέδια και σύμβολα εμπνευσμένα μέσα από την ιστορία του Protogenesis!

Ανακαλύψτε τη νέα σειρά κοσμημάτων "Protogenesis" by Anatol εδώ!

Το Μυθιστόρημα
Το Protogenesis, είναι μία φανταστική ρομαντική ιστορία που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα του σήμερα και παντρεύει με τον πιο καινοτόμο και απρόσμενο τρόπο την επιστημονική φαντασία με την αρχαία ελληνική μυθολογία! Η ηρωίδα του βιβλίου, η Helene, είναι μία δεκαεπτάχρονη Αμερικανίδα από την Καλιφόρνια, της οποίας η ζωή αλλάζει μέσα σε μία νύχτα όταν μετά από την μυστηριώδη εξαφάνιση της μητέρας της η Helene αναγκάζεται να μετακομίσει στην Ελλάδα για να μείνει στην Αθήνα με έναν άγνωστο συγγενή της. Εκεί, μέσα από μία σειρά περιπετειών, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τη νέα της ζωή και να βρει τη δύναμη να γίνει η δυνατή γυναίκα που κρύβει μέσα της. Στην προσπάθεια της να διερευνήσει το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση της μητέρας της η Helene ανακαλύπτει ένα μυστικό πέρασμα σε έναν άλλο πλανήτη σε μία παράλληλη πραγματικότητα, τον πλανήτη Γαία όπου ζωντανεύει η ελληνική μυθολογία....
 
Το Protogenesis της Alysia Helming είναι το πρώτο από τα επτά σε σύνολο βιβλία της ομώνυμης νεανικής σειράς μυθιστορημάτων και ήδη από την πρώτη κυκλοφορία του e-book τον Ιανουάριο του 2016 έγινε best-seller στο Amazon για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες! Αυτή τη στιγμή το Protogenesis είναι διαθέσιμο και σε συλλεκτική έντυπη έκδοση, με μαλακό ή σκληρό εξώφυλλο. Μπορείτε να το αναζητήσετε εδώ.


Η αυτοβιογραφική ιστορία πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου
Η Alysia Helming επισκέφθηκε την Ελλάδα εννέα φορές μέσα σε δεκαοκτώ μήνες προκειμένου να καταφέρει να αποτυπώσει στο μυθιστόρημα της μία ρεαλιστική περιγραφή της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας αλλά και της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Η ερευνητική της δραστηριότητα την οδήγησε σε γνωριμίες με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φιλοσόφους, αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα. Η προσεκτική προσέγγιση της συγγραφέως στην αποτύπωση των πληροφοριών οδήγησε ειδικούς στο χώρο της λογοτεχνίας να δημιουργήσουν ένα νέο όρο για το είδος γραφής της, αντί για επιστημονική φαντασία, πολιτιστική φαντασία (cultural fiction)! 


Εκτός από την μυθιστορηματική πλοκή των βιβλίων της που οδήγησαν στις συχνές επισκέψεις της Alysia στην Ελλάδα, επιπλέον, η προσωπική ιστορία ζωής της συγγραφέως, είναι γεμάτη από ενδιαφέρουσες συμπτώσεις.  Όλα αυτά συνάδουν στο να αποτελεί πλέον προσωπική αποστολή της Αμερικανίδας συγγραφέως να βοηθήσει την Ελλάδα μέσα από το βιβλίο της και όλα όσα προκύπτουν από αυτό, όπως είναι οι νέες ταινίες μικρού μήκους Footsteps in Athens. Μέσα από την παγκόσμια προώθηση και προβολή των ταινιών η Helming επιθυμεί να επικοινωνήσει ένα μήνυμα ελπίδας που θα αυξήσει το τουριστικό ενδιαφέρον για τη χώρα που και η ίδια έχει πλέον αγαπήσει!


Ένα από τα επερχόμενα νέα project στο οποίο δουλεύει αυτό τον καιρό η Alysia Helming είναι μία νέα τηλεοπτική σειρά με τίτλο Meet Me In Greece, ένα υβρίδιο ντοκιμαντέρ με ριάλιτι, που θα προβάλλεται σε Αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα με θέμα την αληθινή ιστορία ζωής της Helming και πως η συγγραφή του βιβλίου της  την οδήγησε στην Ελλάδα όπου και ξεκίνησαν όλες οι μαγικές ιστορίες που της άλλαξαν τη ζωή.


Alysia Helming | Mini bio
Alysia Helming ξεκίνησε να γράφει από πολύ μικρή ηλικία και ποτέ δεν ξέχασε το πάθος της για την συγγραφή. Έχοντας εδραιώσει μαζί με τον σύζυγο της μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αμερική ξεκίνησε σπουδές δημιουργικής γραφής και σεναριογραφίας στο πανεπιστήμιο UCLA για να ακολουθήσει το αληθινό της πάθος που ήταν η συγγραφή. Στις σπουδές στο UCLA αποφάσισε να γράψει ένα αυτοβιογραφικό σενάριο με τίτλο Green Warrior (Ο Πράσινος Μαχητής) σαν θεραπεία για να ξεπεράσει την ψυχολογική πίεση που ασκήθηκε στην ίδια και στον άντρα της όταν έστησαν την πρώτη τους εταιρεία αιολικής ενέργειας στο Kansas και δέχτηκαν πόλεμο από τους μεγιστάνες πετρελαίου του Κάνσας, τους αδελφούς Κοχ που προσπάθησαν –αλλά δεν το κατάφεραν- να εξαφανίσουν το νέο οικολογικό κίνημα που δημιουργούσε η Alysia και ο σύζυγος της Troy Helming με τις πρωτοποριακές τους δραστηριότητες στη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει συγγραφικά στο σενάριο του του πιλότου της τηλεοπτικής σειράς One Degree of Separation, καθώς επίσης στην ταινία The Great Warming με πρωταγωνιστές την Alanis Morissette και τον Keanu Reeves.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 23:13
 


Σελίδα 4 από 152

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...