ATTICANEWS.GR

Member Area
ΘΕΑΤΡΟ


Φεστιβάλ Αθηνών 2017 - Οι προκλήσεις
News - ΘΕΑΤΡΟ
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 13:23

Φεστιβάλ Αθηνών 2017 - Οι προκλήσεις

 

 

Η τέχνη είναι και προκλητική! Το φεστιβάλ στηρίζει κάθε έργο τέχνης που έχει λόγο ύπαρξης. Που είναι αυθεντικό και που στέκεται με ειλικρίνεια απέναντι στο κοινό.

Αφήστε τα παιδιά στο σπίτι και διαλέξτε ποια από τις τέσσερις παραγωγές με την ένδειξη «ακατάλληλο» θέλετε να δείτε. Χορός και θέατρο για τολμηρούς θεατές.

 

Σίμος Κακάλας – Εταιρεία Θεάτρου Χώρος

Greek Freak / all star game

Θέατρο Ολύμπια, 12-14 Ιουνίου, 21:00

resized Greek FreakMarilena Stafylidou

Ο Σίμος Κακάλας καταπιάνεται με το αγαπημένο του είδος, δίνοντας ένα αυτοσαρκαστικό, αυτοαναφορικό βαριετέ «πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα του θεάτρου πάνω στα σαστισμένα κεφάλια μας». Μας παρουσιάζει έναν χορό σεσημασμένων καλλιτεχνών, καταδικασμένων από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Διαδικτύου να βρίσκονται ισοβίως επί σκηνής, με την υποχρέωση να παράγουν συνεχώς άρτια καλλιτεχνικά προϊόντα, να διασκεδάζουν και να γοητεύουν κοινό και κριτικούς. Μέσα τους βαθιά ξέρουν ότι, σε περίπτωση αποτυχίας, τους περιμένει ο καλλιτεχνικός Καιάδας του καλοκαιριού, η πείνα και ο θάνατος. Πλειάδα προσωπικοτήτων θα τους συντρέξει στη μάταιη αυτή προσπάθεια να αποδείξουν ότι, αν και κουρέλια, τραγουδάνε ακόμα. Θα υπάρξει άραγε ένας από μηχανής θεός που θα τους γλιτώσει από το θέαμα που είναι αναγκασμένοι να προσφέρουν; Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη των «εκατοντάδων θυμάτων της διαδικτυακής κριτικής», και είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία - Σύνθεση: Σίμος Κακάλας

Σκηνικό: Αντώνης Δαγκλίδης

Κοστούμια: Claire Bracewell

Μάσκες: Μάρθα Φωκά, Jonathan Becker

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός

Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου

Ειδικά εφέ: Αλέξανδρος Λόγγος

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καλακίδης

Εκτέλεση παραγωγής: Γιώργος Λόξας

 

Παίζουν οι: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Μιχάλης Βαλάσογλου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης

Guest Star: Κλέων Γρηγοριάδης, Έλενα Μαυρίδου

 

Παίζουν οι μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου (πιάνο, πλήκτρα, μεταλλόφωνο), Γιώτης Παρασκευαΐδης (κιθάρες), Αντώνης Αρβανίτης (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο), Ρόλη Γιαμοπούλου (τύμπανα)

 

Τιμές εισιτηρίων: 15€-25€ (Κανονικό), 10-20€ (φοιτητικό), 10€ (A.μεΑ.)

 

Δείτε τι λέει ο Σίμος Κακάλας στο video της παράστασης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=fuvK4_iJBbA&feature=youtu.be

 

resized PORN 01 Myrto Apostolidou

 

Ιωάννα Πορτόλου – Ομάδα GriffÓn: Πορνό

Πειραιώς 260, Ε

15-17 Ιουνίου, 21:00

Με το Πορνό η ομάδα Griffόn ολοκληρώνει την τριλογία έργων που ξεκίνησε το 2014 («Δάσος» /2014 σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης, «Ταμπού» /2015 και «Πορνό» /2017) σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών. Διερευνώντας την έννοια των προσωπικών και κοινωνικών ορίων, την υπέρβαση, αλλά και τη λειτουργία τους, το έργο δομείται μέσα από ένα παλίμψηστο εικόνων που αντικατοπτρίζουν τη μεταβαλλόμενη φύση τους, εστιάζοντας στο ζευγάρι των ερμηνευτών.

Ο κόσμος του πορνό, φευγαλέος, τεχνητός, υπερβολικός, εύθραυστος, απαιτητικός, ονειρικός και τρομακτικός, καλυμμένος και επικίνδυνος, απαγορευμένος και μυστικός, βιώνεται σε μια ιερή στιγμή, του εορτασμού-στο-χείλος-του-γκρεμού, την στιγμή της άρσης των απαγορεύσεων, γιορτάζοντας την πράξη της κατάργησης ενός συστήματος, μιας πρακτικής, ακόμη και του ίδιου του εαυτού.

 

Συντελεστές:

Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου

Μουσική: Αντώνης Παλάσκας

Σκηνικός χώρος - Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Συνεργάτης Προβολής – Επικοινωνίας: Γιώργος Κατσώνης

 

Χορεύουν: Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαΐδης

 

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και ομάδα Griffόn

Διάρκεια: 40 λεπτά

 

Τιμές εισιτηρίων: 15€-20€ (Κανονικό), 10€ (φοιτητικό), 5€ (A.μεΑ./Ανέργων)

 

 

resized PHOTO FESTEN

Γιάννης Παρασκευόπουλος – ΚΘΒΕ

Festen - Οικογενειακή γιορτή / Βασισμένο στην ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ - Θεατρική διασκευή: David Eldridge

Εθνικό Θέατρο, Αίθουσα Εκδηλώσεων

6-9 Ιουλίου, 21:00

Μια οικογενειακή γιορτή γίνεται αφορμή να διαταραχτεί η επίπλαστη αρμονία που για χρόνια επικρατούσε μέσα στο σπίτι της οικογένειας Χάνσεν. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο πατέρας, ο Χέλγκε, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος γιορτάζει τα εξηκοστά του γενέθλια περιστοιχισμένος από συγγενείς και στενούς φίλους. Τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας αποκαλύπτονται, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να συγκλονίζουν κανέναν. O καλοκουρδισμένος μεγαλοαστικός μηχανισμός αντιστέκεται. Η γιορτή συνεχίζεται κανονικά. Το Festen έγινε γνωστό στο ελληνικό κοινό από την ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ, που τάραξε τα κινηματογραφικά δεδομένα της εποχής όταν προβλήθηκε, το 1998. Ήταν η πρώτη ταινία του Δόγματος 95, της κινηματογραφικής «σχολής» που δημιούργησε ο Λαρς Φον Τρίερ, μαζί με άλλους Δανούς κινηματογραφιστές, με στόχο τη δημιουργία μιας κινηματογραφικής φόρμας που δεν θα στηριζόταν στα τεχνικά μέσα, στα ειδικά εφέ και στις συμβάσεις που δημιουργούν στους θεατές μια ψευδαίσθηση της πραγματικότητας. Μέσα από τη σκηνοθεσία αυτής της παράστασης, που ανέβηκε με εγκωμιαστικές κριτικές στο ΚΒΘΕ (Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών)  τον περασμένο χειμώνα σημειώνοντας συνεχή sold out, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος δημιουργεί με τους συνεργάτες του το δικό του Δόγμα, επιστρέφοντας στον πυρήνα του θεάτρου: τον άνθρωπο.

H παράσταση είναι ακατάλληλη.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν, Μανώλης Δούνιας
Ελεύθερη απόδοση στίχων:
 Μαγδαληνή Μπεκρή
Σκηνοθεσία:
 Γιάννης Παρασκευόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια:
 Σοφία Παπαδοπούλου
Μουσική:
 Μάνος Μυλωνάκης
Κίνηση:
 Αλέξης Τσιάμογλου
Φωτισμοί:
 Στράτος Κουτράκης
Α΄ Βοηθός σκηνοθέτη:
 Άρης Νινίκας
Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη:
 Γιώργος Χιώτης
Βοηθός σκηνογράφου:
 Δανάη Πανά
Βοηθοί φωτιστή:
 Ιφιγένεια Γιαννιού, Αθανασία Λάζου, Σταματία Σαπατόρη
Oργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη
Διανομή (με σειρά εμφάνισης):
 Χρίστος Στυλιανού (Κρίστιαν), Στεφανία Ζώρα (Το μικρό κοριτσάκι), Κωνσταντίνος Χατζησάββας (Μίκαελ), Σταυρούλα Αραμπατζόγλου (Μέττε),  Κωνσταντίνος Λιάρος (Λαρς), Ιωάννα Παγιατάκη (Ελένε), Γιολάντα Μπαλαούρα (Έλσι), Βασίλης Σπυρόπουλος (Χέλγκε), Κλειώ Δανάη Οθωναίου (Πία), Νίκος Καπέλιος (Χέλμουντ), Αλέξανδρος Τσακίρης (Παππούς), Νεφέλη Ανθοπούλου (Πάουλα), Γιάννης Παρασκευόπουλος (Κιμ), Βασίλης Παπαγεωργίου (Μπάτοκαϊ)

 

Τιμές εισιτηρίων: 20€ (Κανονικό), 15€ (φοιτητικό),

Ανέργων: Δωρεάν (5 θέσεις σε κάθε παράσταση με σειρά προτεραιότητας και επίδειξη κάρτας ανεργίας)

 

 

resized Mette IngvartsenVirginie Mira

Μέττε Ίνγκβαρτσεν

69 Στάσεις

Πειραιώς 260, Β

1-3 Ιουλίου, 21:00

Το έργο της Δανής χορεύτριας και χορογράφου Mette Ingvartsen (Μέττε Ίνγκβαρτσεν) διερευνά το ζήτημα της σεξουαλικότητας, την αλληλεπίδραση μεταξύ φυσικού και τεχνητού, και τα όρια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού χώρου. Στο 69 Positions, η Ίνγκβαρτσεν οδηγεί 65 επισκέπτες σε έναν χώρο με διάφορες περφόρμανς, ταινίες, βιβλία, κείμενα και εικόνες, τα οποία ζωντανεύουν μέσω της κίνησης και του λόγου προκειμένου το κοινό να βιώσει τη σύνδεση μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας σφαίρας. Η ξενάγηση σε αυτό το αρχείο γύρω από τη σεξουαλικότητα επιτρέπει στην καλλιτέχνιδα να εξερευνήσει άλυτα ζητήματα που αφορούν στις σύγχρονες σεξουαλικές πρακτικές. Τοποθετώντας τη γυμνή ανθρώπινη μορφή στο μέσον του κοινού και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή του, η Ίνγκβαρτσεν παραπέμπει στις ερωτικά και πολιτικά φορτισμένες περφόρμανς της δεκαετίας του ’60. To εν λόγω σόλο εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο στο έργο της Δανής ερμηνεύτριας, με έμφαση στη σεξουαλικότητα και στη σχέση ανάμεσα στις πολιτικές του σώματος και στις κοινωνικές δομές.

Ακατάλληλο για ανηλίκους

Το κοινό βρίσκεται επί σκηνής μαζί με την καλλιτέχνιδα και μετακινείται κατά βούληση. Κατά διαστήματα μπορούν να κάθονται στο πάτωμα. Δεν υπάρχουν καρέκλες. Η παράσταση είναι στα αγγλικά χωρίς υπέρτιτλους.

 

Σύλληψη - Χορογραφία - Ερμηνεία: Μέτε Ίνγκβαρτσεν

Φωτισμοί: Nadja Räikkä

Σκηνικά: Virginie Mira

Σχεδιασμός ήχου: Peter Lenaerts

ΜουσικήWill Guthrie (Breaking Bones)

ΔραματουργίαBojana Cvejic

Τεχνική διεύθυνσηNadja Räikkä / Joachim Hupfer

ΗχοληψίαAdrien Gentizon
Διαχείριση: Kerstin Schroth

ΠαραγωγήMette Ingvartsen / Great Investment

Συμπαραγωγήapap / szene (Salzburg), Musée de la Danse/Centre Chorégraphique National de Rennes et de Bretagne, Kaaitheater (Brussels), PACT Zollverein (Essen), Les Spectacles vivants – Centre Pompidou (Paris), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), BIT Teatergarasjen (Bergen)

Με την υποστήριξη των Théatre National de Bretagne (Rennes), Festival d’Automne à Paris, DOCH - University of dance and circus (Stockholm)

Συγχρηματοδότηση: The Flemish Authorities & The Danish Arts Council.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος έγινε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Τιμές εισιτηρίων: 15€-20€ (Κανονικό), 10€ (φοιτητικό), 5€ (A.μεΑ./Ανέργων)

 

 

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

 
Θέατρο του Νέου Κόσμου | "Πέτρες στις Τσέπες του" | Από 1η Ιουλίου | Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα
News - ΘΕΑΤΡΟ
Τρίτη, 06 Ιούνιος 2017 17:25

Πέτρες στις τσέπες του

της Μαρί Τζόουνς

Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

 resized Πετρες 1

Ύστερα από πέντε μήνες καθημερινών sold out στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, η παράσταση Πέτρες στις τσέπες του, ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.

 

Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή extras... δηλαδή κομπάρσοι... δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα... και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα.

 

Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα... μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.

 resized Πετρες 2

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου

Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Επιμέλεια Κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Βίντεο: Όλγα Μπρούμα

Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σύρμω Κεκέ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου

 resized Πετρες 3

Σταθμοί Περιοδείας

 • Σαβ.1/7 Ηλιούπολη Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής) 
 • Κυρ.2/7ΒύρωναςΘέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
 • Δευ. 3/7   Χαλάνδρι    Θέατρο Ρεματιάς
 • Τρί. 4/7  Παπάγου Δημοτικό Κηποθέατρο
 • Τετ.5/7ΒόλοςΘερινό Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη
 • Παρ.7/7ΚαρδίτσαΑνοιχτό Θέατρο Μητρόπολης 
 • Κυρ.9/7Γρεβενά    Υπαίθριο Θέατρο Καστράκι   
 • Δευ. 10/7    Γιαννιτσά    Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών
 • Τρι. 11/7    Έδεσσα    Θέατρο Γαβαλιώτισσας  
 • Τετ.12/7ΚαβάλαΑνοιχτό Θέατρο Φρουρίου Καβάλας
 • Πεμ. 13/7    Κομοτηνή    Θερινό Δημοτικό Θέατρο
 • Παρ. 14/7    Αλεξανδρούπολη    Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
 • Κυρ.16/7ΔράμαΠέτρινο Θέατρο - Φαράγγι Πετρούσας
 • Δευ. 17/7    Κιλκίς    Θέατρο Λόφου
 • Τρι. 18/7    Σέρρες    Αμφιθέατρο ΤΕΙ
 • Τετ.19/7ΒέροιαΘέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη
 • Πεμ.20/7ΠτολεμαΐδαΑνοιχτό Θέατρο Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών
 • Παρ. 21/7    Πλαταμώνας    Κάστρο Πλαταμώνα
 • Τρι. 25/7    Ρέθυμνο    Θέατρο "Ερωφίλη"
 • Τετ. 26/7    Χανιά    Θέατρο Ανατ. Τάφρου
 • Πεμ.27/7- Παρ. 28/7 ΗράκλειοΚηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις
 • Σαβ.29/7ΗράκλειοΑνοιχτό δημοτικό θέατρο, Αρκαλοχώρι
 • Δευ.7/8ΠάροςΘέατρο Λευκών
 • Τρι.8/8ΤήνοςΦεστιβάλ Τήνου
 • Τετ.9/8ΆνδροςΑνοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου
 • Πεμ. 17/8    Ζάκυνθος    Υπαίθριο Θέατρο Ζακύνθου
 • Παρ. 18/8    Αργοστόλι    Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ
 • Σαβ.19/8ΛηξούριΑύλιος χώρος 1ου Δημοτικού σχολείου
 • Δευ. 21/8    Αρχαία Ολυμπία    Θέατρο Φλόκα
 • Τρι.22/8ΤρίποληΘέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου
 • Πεμ. 24/8 & Παρ. 25/8    Καλαμάτα    Θέατρο Κάστρου
 • Δευ.28/8ΑίγιοΥπαίθριο Θέατρο Αιγιαλείας Γ. Παππάς
 • Τρι.29/8ΠρέβεζαΔημοτικό Κηποθέατρο "Γιάννης Ρίτσος"
 • Τετ. 30/8    Άρτα    Θέατρο Κάστρου
 • Πεμ.31/8ΓιάννεναΥπαίθριο θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζου
 • Δευ. 11/9    Λάρισα Κηποθέατρο Αλκαζάρ
 • Τρί. 12/9    Τρίκαλα Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
 • Τετ. 13/9    Λελέικα Υπάτης Τόπος Τεχνών Χώρα
 • Παρ.22/9 - Κυρ. 24/9 & Παρ. 29/9- Κυρ. 1/10 ΘεσσαλονίκηΘέατρο Αριστοτέλειον

 

Τιμές Εισιτηρίων

Προπώληση: 11 & 13 ευρώ

Την ίδια μέρα στα Ταμεία του Θεάτρου: 13 & 15 ευρώ

 
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 2017
News - ΘΕΑΤΡΟ
Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 11:57

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 2017

resized ΔΟΝΑ ΡΟΖΙΤΑ

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, διοργανώνει από 12 – 18 Ιουνίου 2017, τα ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς ( Διονύσου & Μυρσίνης – Κηφισιά )

Φέτος έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης, την Κυριακή 18/6, ώρα : 20:30

θα παρουσιαστεί ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ μια εξαίρετη παράσταση του

΄΄ Θιάσου της Τρίτης ΄΄. της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ -ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΄΄.

resized ΡΑΟΥΣ - ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Μία μικτή ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία που εργάζονται μαζί την τελευταία εικοσαετία θα παρουσιάσουν το έργο ΙΘΑΚΗ – ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, βασισμένο στο ποίημα ΙΘΑΚΗ του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η ιδέα κι η σκηνοθεσία είναι της Δάφνης Οικονόμου.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση που διακρίθηκε με το

Α΄ Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο Ευρωπαϊκό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ EUROLINE, στο Oporto, το 2002.

 

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα λάβουν μέρος πέντε ερασιτεχνικοί θίασοι. Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το εξής:

 

Δευτέρα 12/6, ώρα : 21:00

Η Νέα σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «ΑΠΟΛΛΩΝ» θα παρουσιάσει το έργο΄΄ ΡΑΟΥΣ ΄΄ των Ρέππα-Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη.

 

resized ΡΙΝΟΚΕΡΩΣ - ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Τρίτη 13/6, ώρα : 21:00

Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ θα παρουσιάσει το έργο Ο ΡΙΝΟΚΕΡΩΣ του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία της Στέφης Θεοδότου.

resized ΦΩΤΟ ΜΑΜΑ ΜΙΑ

Πέμπτη 15/6, ώρα : 21:00

Η Θεατρική ομάδα ΕΥΧΑΡΙΣ θα παρουσιάσει το μιούζικαλ ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ σε σκηνοθεσία – μετάφραση Κατερίνας Ταρλή.

resized ΔΟΝΑ ΡΟΖΙΤΑ

Παρασκευή 16/6, ώρα : 21:00

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

θα παρουσιάσει το έργο ΔΟΝΙΑ ΡΟΖΙΤΑ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

σε μετάφραση- σκηνοθεσία Μαίρης Βιδάλη.

resized ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1

Σάββατο 17/6, ώρα : 21:00

Το ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΄΄ Βασίλης Ρώτας΄΄ θα παρουσιάσει το έργο ΄΄ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Παύλου Καράγιωργα.

Τέλος την Κυριακή 18/6, ώρα : 20:30 θα έχουμε ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του ΄΄ Θιάσου της Τρίτης ΄΄ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ - ΄΄ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΄΄.

Μία μικτή ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία που εργάζονται μαζί την τελευταία εικοσαετία θα παρουσιάσουν το έργο ΙΘΑΚΗ – ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, βασισμένο στο ποίημα ΙΘΑΚΗ του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η ιδέα κι η σκηνοθεσία είναι της Δάφνης Οικονόμου.

 

Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει η τελετή της απονομής των ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 2017.

 

Βασικά βραβεία:

Καλύτερης παράστασης

Σκηνοθεσίας

 

Τιμητικά βραβεία

Α΄ Ανδρικού ρόλου

Α΄ Γυναικείου ρόλου

Β΄ Ανδρικού ρόλου

Β΄ Γυναικείου ρόλου

Σκηνογραφίας

Μουσικής σύνθεσης

Μουσικής επένδυσης

 

Καλλιτεχνική επιτροπή :

Γιάννης Καλατζόπουλος

Κική Αυγουστάτου

Αννέτα Μολύβα

 
Μόνιμη Έκθεση κοστουμιών «Ίχνη του εφήμερου» Bασιλικό Θέατρο Έναρξη: 31 Μαΐου 2017
News - ΘΕΑΤΡΟ
Τρίτη, 30 Μάιος 2017 15:11

 

Μόνιμη Έκθεση κοστουμιών: Ίχνη του εφήμερου

 

Για πρώτη φορά δημιουργείται μια μόνιμη έκθεση κοστουμιών στο Βασιλικό Θέατρο με τίτλο «Ίχνη του εφήμερου» που παρουσιάζει την 56χρονη ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η έκθεση πραγματοποιείται στα φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου και πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 31 Μαΐου 2017.
 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία  της έκθεσης «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» στο Αλατζά Ιμαρέτ (Οκτώβριος 2016) αλλά και την ανταπόκριση του κόσμου τόσο στην έκθεση στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ (Μάρτιος 2017) όσο και στην έκθεση του Γιώργου Ζιάκα στο φουαγιέ της ΕΜΣ (Μάιος 2017), το ΚΘΒΕ διοργανώνει αυτή τη μεγάλη έκθεση κοστουμιών που πρόκειται να λειτουργήσει μόνιμα. Έτσι, ένα μέρος της πλούσιας συλλογής του βεστιαρίου του ΚΘΒΕ αποκτά μόνιμη στέγη στο κέντρο της πόλης και γίνεται προσβάσιμο στο ευρύ κοινό.
 
Κοστούμια υψηλής αισθητικής από σημαντικές παραστάσεις που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 56 χρόνων λειτουργίας του εκτίθενται σε ειδικά σχεδιασμένες βιτρίνες που δένουν αρμονικά με τον χώρο. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.
 

Η έκθεση περιλαμβάνει 80 κοστούμια, σχεδιασμένα από σημαντικούς έλληνες ενδυματολόγους, όπως οι: Γιώργος ΒακαλόΒασίλης ΒασιλειάδηςΣπύρος ΒασιλείουΝτένη ΒαχλιώτηΑπόστολος ΒέτταςΝίκος ΕγγονόπουλοςΛίζα Ζαΐμη,  Γιώργος ΖιάκαςΚλεόβουλος ΚλώνηςΚέννυ ΜακΛέλλανΙωάννα ΜανωλεδάκηΓιάννης ΜετζικώφΔημήτρης ΜυταράςΝίκος ΣαχίνηςΒασίλης ΦωτόπουλοςΔιονύσης Φωτόπουλος κα
 
Η Έκθεση Κοστουμιών ΚΘΒΕ εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).  Στο πλαίσιο αυτό όλο το ενημερωτικό υλικό είναι δίγλωσσο σε ελληνικά-αγγλικά.
 

Bασιλικό Θέατρο
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή  11:00 – 13:00  
 
Τιμή εισιτηρίου
για γκρουπ άνω των 10 ατόμων: 2€
μεμονωμένα εισιτήρια: 3€
 
Η ξενάγηση για γκρουπ θα γίνεται  στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Για ομαδικές κρατήσεις πληροφορίες: κα Τίτι Καραμανλή τηλ. 2315200011,  e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Μάιος 2017 15:14
 
Φεστιβάλ Αθηνών - πάρτι έναρξης και εγκαίνια έκθεσης
News - ΘΕΑΤΡΟ
Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 17:55

Φεστιβάλ Αθηνών - πάρτι έναρξης και εγκαίνια έκθεσης 

 resized εγκαίνια έκθεσης ΜΦΘ1Marilena Stafylidou

Το Σάββατο 27 Μαΐου, η Πειραιώς 260 υποδέχτηκε τους φίλους του Φεστιβάλ με ένα μεγάλο πάρτι έναρξης, σε έναν χώρο που άνοιξε πρώτη φορά. Ο πρώτος όροφος του κτιρίου Α φιλοξένησε τους dj του Best 92,6, που από τις 23:00 μέχρι τα ξημερώματα διασκέδαζαν μαζί με το κοινό στον εντυπωσιακό βιομηχανικό χώρο. Θεατές, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι και φίλοι του Φεστιβάλ γιόρτασαν τη λήξη της προφεστιβαλικής περιόδου και την έναρξη της κύριας περιόδου του Φεστιβάλ, που ξεκινάει στις 31 Μαΐου στο Ηρώδειο και την 1η Ιουνίου στην Πειραιώς.

 resized Egainia Ekthesis 03 Photo Marilena Stafylidou

Την ίδια μέρα, στις 20:30 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες, παρουσία των επιμελητών της έκθεσης Ηρακλή Παπαϊωάννου και Πηνελόπης Πετσίνη, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, των φωτογράφων και πλήθος κόσμου. Η έκθεση κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού, που ειδικά για την ημέρα μπορούσε να παρακολουθήσει την έκθεση με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 19 Ιουλίου, στον χώρο Α της Πειραιώς 260 και έχει εισιτήριο 2€.

resized Egainia Ekthesis 04 Photo Marilena Stafylidou

 

resized party4Marilena Stafylidouresized Party 01 photo Marilena Stafylidouresized Party 01 photo Marilena Stafylidouresized Party 02 photo Marilena Stafylidouresized Party 03 photo Marilena Stafylidouresized Party 04 photo Marilena Stafylidou

 

 

 

 

 


Σελίδα 2 από 281
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση