ATTICANEWS.GR

Member Area
Απόψεις
Η ΕΣΕΕ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ
News - Απόψεις
Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2016 13:56

Η ΕΣΕΕ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ

korkidis

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι, η διοίκηση του ΟΑΕΕ έχει αντιληφθεί τις «έξυπνες» και συνδυασμένες κινήσεις που απαιτούνται για να αντιστραφεί η εκτίναξη των οφειλών προς τον Οργανισμό και να διασωθεί το ασφαλιστικό μας σύστημα. Η εγκύκλιος που εξέδωσε για την επανένταξη χιλιάδων επιχειρηματιών στην ρύθμιση των 100 δόσεων δικαιώνει απόλυτα την ΕΣΕΕ που είχε υποβάλλει έγκαιρα το σχετικό αίτημα και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τους οφειλέτες, οι οποίοι προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους συνολικά σε ένα ιδιαίτερα βεβαρυμμένο κλίμα. Έχουμε την βεβαιότητα ότι την σημασία της απόφασης αυτής θα αντιληφθεί άμεσα και η διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να επιδιώξει και αυτό με την σειρά του ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα παράσχουν και στους οφειλέτες του Δημοσίου αυτήν την τόσο σημαντική «ανάσα». Μία πρώτη κίνηση καλής θέλησης είναι η άμεση αναστολή της ισχύος των δυσμενών προϋποθέσεων που άρχισαν να εφαρμόζονται από 1/7/2016 και κάνουν πιο εύκολη την απένταξη καθώς και η επαναφορά της ισχύος της ρύθμισης των 100 δόσεων υπό λογικές προυποθέσεις και ρεαλιστικούς όρους τουλάχιστον μέχρι 31/12/2017. Η ΕΣΕΕ επιμένει στο δικαίωμα της 2ης ευκαιρίας πριν το "λουκέτο", διαφορετικά δεν πρόκειται ποτέ κανείς να εισπράξει τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε στους αρμόδιους του ΥΠΟΙΚ «κάντε το όπως ο ΟΑΕΕ».

 

 
 
Η αλήθεια για τις ροές των μεταναστών ....Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
News - Απόψεις
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016 09:47

Η αλήθεια για τις ροές των μεταναστών

....Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 

Δεν πρέπει να υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι το μεταναστευτικό εξελίσσεται και πάλι σε μια βόμβα – τόσο πληθυσμιακή, όσο και υγειονομική.

Η Τουρκία, βγαίνοντας από μια τραυματική εμπειρία λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος και των όσων επακολούθησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν, ενώ παράλληλα δέχεται και αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα, συνεχίζει να πιέζει τους - απρόθυμους πλέον – Ευρωπαίους για άνοιγμα κεφαλαίων στην ενταξιακή διαδικασία και απελευθέρωση της βίζας.

Η απειλή είναι σαφής: Αν οι Ευρωπαίοι δεν τηρήσουν τη συμφωνία – ένα γονατογράφημα της ανάγκης για την ακρίβεια – τότε αυτή δεν θα τηρηθεί και από την πλευρά της Τουρκίας.

Η αλήθεια είναι πως η συμφωνία δεν τηρείται εδώ και καιρό. Και στην κατάσταση που βρίσκεται η Τουρκία – πέρα από τις απειλές – δεν γνωρίζουμε αν είναι καν σε θέση να την τηρήσει.

Την ίδια ώρα, για την Ελλάδα η συμφωνία εξακολουθεί να τηρείται: Τα σύνορα παραμένουν κλειστά (για να μην ξεχνιόμαστε) και, ως βασική συνέπειά της, στα νησιά οι εγκλωβισμένοι μετανάστες και πρόσφυγες ξεπερνούν κατά πολύ την χωρητικότητά τους (όπως προκύπτει και από τις επίσημες ανακοινώσεις του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου).

Παράλληλα, έχει αυξηθεί (πολύ πάνω από τα συμφωνηθέντα των 50.000 ατόμων) και ο συνολικός πληθυσμός μεταναστών και προσφύγων που βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα.

Άρα, για την Ελλάδα, η συμφωνία τηρείται μόνο ως προς τα κλειστά σύνορα και τον εγκλωβισμό στα νησιά.

Επομένως, δεν ισχύουν όσα ανακοινώθηκαν στις 12 Αυγούστου μετά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Μουζάλα.

Ο τελευταίος, στις δηλώσεις του, είχε πει πως «σε αντίθεση με αυτά που γράφονται συνέχεια, επιβεβαιώνουμε ότι οι ροές δεν έχουν αυξηθεί έτσι ώστε να θεωρήσει κανείς ότι από την πλευρά της Τουρκίας έχει καταπατηθεί η συμφωνία. Έχουμε ένα μέσο όρο 80 με 100 άτομα την ημέρα. Από την αρχή της συμφωνίας ο μέσος όρος ήταν αυτός περίπου. Εχθές είχαμε μόνο 165. Άρα για να μιλάει κάποιος για αύξηση των ροών και κατάπτωση της συμφωνίας, είναι λάθος και δημιουργεί έναν πανικό που δεν μας χρειάζεται».

Η αλήθεια είναι πως και οι ροές έχουν αυξηθεί και δεν είχαμε από την αρχή της συμφωνίας μόνιμες καθημερινές ροές της τάξης των 100 ατόμων κατά μέσο όρο. Αντίθετα υπήρχαν πολλές μέρες που οι ροές ήσαν μηδενικές.

Άλλωστε, η διάψευση έρχεται από τα επίσημα στοιχεία:

Μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία

-Στις 22 Αυγούστου 2016 ανακοινώθηκαν 68 αφίξεις στο 24ωρο και ο αριθμός μεταναστών στα νησιά είχε φθάσει τα 11. 343 άτομα (Γενικό σύνολο στην επικράτεια 58.453 άτομα). Η χωρητικότητα, όμως, των νησιών είναι συγκεκριμένη (σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, βέβαια) και αυτή δεν ξεπερνά τα 7.450 άτομα.

-Στις 21 Αυγούστου, είχαμε 111 αφίξεις στο εικοσιτετράωρο και ο αριθμός των μεταναστών στα νησιά είχε φθάσει τα 11.280 άτομα, ενώ η χωρητικότητά τους φυσικά παραμένει στα 7.450. Άλλα 37 άτομα διασώθηκαν στην ίδια μέρα στη Μυτιλήνη. Την ίδια ώρα ο συνολικός πληθυσμός στη χώρα είχε φθάσει τα 58.380 άτομα. Δηλαδή πάνω από τα συμφωνημένα.

-Στις 19 Αυγούστου, ανακοινώθηκε πως το τελευταίο 24ωρο είχαμε 261 νέες αφίξεις σε Λέσβο, Χίο και Σάμο (δηλαδή 11.088 οι εγκλωβισμένοι στα νησιά και 58.123 το γενικό σύνολο).

-Στις 18 Αυγούστου 206 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο στο 24ωρο. Το αντίστοιχο διάστημα στη Χίο και στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές. Την ίδια μέρα, 28 άτομα αποβιβάστηκαν στην περιοχή Αμμοπή της Καρπάθου. Οι μετανάστες προέρχονται από τη Συρία και στις καταθέσεις που έδωσαν στους λιμενικούς υπογράμμισαν, ότι μεταφέρθηκαν από τα παράλια της Τουρκίας στην Κάρπαθο, με ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τους εγκατέλειψε στη συγκεκριμένη παραλία.

-Στις 17 Αυγούστου 70 άτομα διασώζονται στην Κω. Και οι 70 προέρχονται από το Μπαγκλαντές, Νεπάλ, Πακιστάν. Επίσης, στο 24ωρο φθάνουν 44 άτομα στη Λέσβο. Το σύνολο των νέων αφίξεων φθάνει τα 147 άτομα.

-Στις 16 Αυγούστου ανακοινώνεται ότι την περίοδο από 08/08/2016 έως 16/08/2016, πραγματοποιήθηκε η διάσωση 266 προσφύγων – μεταναστών σε 8 περιστατικά έρευνας – διάσωσης στη θάλασσα.

-Στις 14 Αυγούστου άρχισε και η αποβίβαση μεταναστών και προσφύγων στην Κύπρο, με δύο ταχύπλοα να φθάνουν από την Μερσίνα της Τουρκίας. Την ίδια μέρα και παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες έφθασαν 14 άτομα στη Λέσβο. Ο συνολικός αριθμός των νέων αφίξεων στο 24ωρο είναι 57. Όπως ανακοινώθηκε, στο 48ωρο, έφθασαν επιπλέον 185 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Οι εγκλωβισμένοι στα νησιά φθάνουν τις 8.093 - αριθμό ρεκόρ από τις 20 Μαρτίου, όταν ξεκίνησε η εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας. Και αυτό, όπως ανακοινώνεται, παρά τις συνεχείς και καθημερινές σχεδόν μετακινήσεις στην Αθήνα όσων προσφύγων κρίνονται από την πρωτοβάθμια επιτροπή ασύλου ότι μπορεί να τους δοθεί άσυλο.

-Στις 13 Αυγούστου, είχαμε 145 νέες αφίξεις στα νησιά στο 24ωρο και το απόγευμα είχαμε άλλες 12 διασώσεις στην Κω.

-Στις 12 Αυγούστου ανακοινώθηκε πως κατά το τελευταίο επταήμερο είχαν περάσει στα νησιά 645 άτομα - ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών και προσφύγων που έφτασε στα νησιά ανά εβδομάδα, από την εκδήλωση του πραξικοπήματος την Παρασκευή 15 Ιουλίου. Όπως αναφέρθηκε μάλιστα αρμοδίως, οι 60 πέρασαν στη Σάμο, όπου οι ροές όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μηδενικές. Σημειώστε ότι στις 12 Αυγούστου οι εγκλωβισμένοι στα νησιά ήσαν 7.905 πρόσφυγες, δηλαδή λίγο πάνω από την χωρητικότητα των 7.450 ατόμων. Μέχρι τις 21 Αυγούστου, δηλαδή σε λιγότερες από δέκα μέρες, οι 7.905 της 12ηςΑυγούστου έγιναν 11.280! Επίσης, στις 12 Αυγούστου είχαμε 147 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 11 Αυγούστου σημειώθηκαν 169 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 10 Αυγούστου είχαμε 90 νέες αφίξεις στο 24ωρο, οπότε και ξεπεράστηκε το φράγμα των 10.000 ατόμων στα νησιά (10.042).

-Στις 9 Αυγούστου είχαμε 76 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 8 Αυγούστου είχαμε 126 νέες αφίξεις στο 24ωρο, με τον πληθυσμό στα νησιά στα 9.919 άτομα.

-Στις 5 Αυγούστου, οι νέες αφίξεις στο 24ωρο ήταν 82.

-Στις 4 Αυγούστου έφθασαν 70 άτομα και οι εγκλωβισμένοι ήσαν ακόμη 7.458. Ήδη, στο 24ωρο είχαν φθάσει άλλα 54 άτομα.

-Στις 3 Αυγούστου είχαμε 119 νέες αφίξεις στο 24ωρο (οι εγκλωβισμένοι στα νησιά στα 7.397 άτομα).

-Στις 2 Αυγούστου αποβιβάσθηκαν στη Χίο 55 άτομα και πάνω από 60 στη Λέσβο, ενώ οι νέες αφίξεις στα νησιά στο 24ωρο ήταν 109 άτομα. Επιπλέον, στο 24ωρο, σε δύο επιχειρήσεις, είχαν διασωθεί 90 άτομα. Από τις αστυνομικές αρχές γίνεται γνωστό ότι «μετά από εγκλωβισμό μηνών στα νησιά χωρίς στην πραγματικότητα προοπτική αναχώρησης τους έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη παραβατικότητα. Είτε εμπλεκόμενοι σε κυκλώματα διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων είτε επιδιδόμενοι σε κλοπές, διαρρήξεις ακόμα και σε ληστείες».

-Την 1η Αυγούστου δεν είχαν σημειωθεί νέες αφίξεις στο 24ωρο, αλλά το απόγευμα διασώθηκαν 34 άτομα στη Λέσβο.

-Στις 29 Ιουλίου είχαν σημειωθεί 118 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 28 Ιουλίου οι νέες αφίξεις στο 24ωρο έφθασαν τις 108 και την ημέρα εκείνη έφθασαν στη Λέσβο άλλα 104 άτομα.

-Στις 27 Ιουλίου είχαν σημειωθεί 85 νέες αφίξεις στο τελευταίο 24ωρο.

-Στις 26 Ιουλίου οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 129 και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα νησιά έφθανε σε 9.076. Την ίδια μέρα έφθασαν άλλα 40 άτομα.

-Στις 25 Ιουλίου ανακοινώθηκαν 96 νέες αφίξεις κατά το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια μέρα, άλλες δυο βάρκες με 70 συνολικά μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν στη βορειοανατολική Λέσβο. Όπως ανακοινώνεται, το γεγονός αυξάνει σε 600 περίπου τους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν στο νησί από την 15η Ιουλίου, όταν και εκδηλώθηκε το πραξικόπημα στην Τουρκία. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά είναι ακόμη 6.896 άτομα.

-Στις 24 Ιουλίου, άλλεςδυο βάρκες με συνολικά 52 μετανάστες και πρόσφυγες φθάνουν στη Λέσβο. Οι αφίξεις αυτής της μέρας αυξάνουν σε 276 τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που πέρασαν στη Λέσβο σε 48 ώρες, ενώ είναι πλέον περισσότεροι από 500 οι πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν στη Μυτιλήνη από την Παρασκευή 15 Ιουλίου, όταν και εκδηλώθηκε το πραξικόπημα στην Τουρκία. Αριθμός που, όπως σημείωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεωρείται πολύ μεγάλος για τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην περιοχή μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Ο αριθμός των ροών προς τη Λέσβο ξεπερνά πλέον κατά πολύ τον αριθμό των ροών σε όλο το βόρειο Αιγαίο από τις αρχές Ιουνίου και μέχρι τη μέρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα στοιχεία αυτά μαζί με πληροφορίες από τις απέναντι τουρκικές ακτές αποδεικνύουν ότι η τουρκική Ακτοφυλακή δεν πραγματοποιεί ελέγχους, γεγονός που οφείλεται στην επικράτηση μιας διαλυτικής κατάστασης λόγω σύλληψης πολλών στρατιωτικών και στελεχών διωκτικών αρχών στην περιοχή βόρεια της Σμύρνης, και στη μετακίνηση όσων δυνάμεων υπολείπονται στην περιοχή της Μαρμαρίδας στη νοτιοδυτική Τουρκία. Εκεί συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι έλεγχοι από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή προκειμένου να συλληφθούν καταδρομείς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατά του Ερντογάν, ο οποίος το βράδυ του πραξικοπήματος διανυκτέρευε σε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή.

Την ίδια ώρα μηδενικές είναι οι ροές προσφύγων και μεταναστών στη Χίο και στη Σάμο, αλλά και στα Δωδεκάνησα. Επαναλαμβάνουμε χθεσινή εκτίμηση στελεχών των ελληνικών διωκτικών αρχών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ που απέδιδαν το γεγονός στο ότι απέναντι από τα νησιά αυτά λειτουργούν αυτή την εποχή μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που αποτρέπουν τη δράση των μεταφορέων. Αυτό δεν συμβαίνει απέναντι από τη Λέσβο, και σε συνδυασμό με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις τουρκικές διωκτικές αρχές δημιουργήθηκε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα κυκλώματα των μεταφορέων ώστε να επιχειρούν χωρίς προβλήματα.

-Στις 22 Ιουλίου ανακοινώνονται 20 νέες αφίξεις στο 24ωρο και συνολικό αριθμό εγκλωβισμένων στα νησιά 8.663.

-Στις 21 Ιουλίου έχουμε 53 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 20 Ιουλίου οι νέες αφίξεις στα νησιά ήταν μόλις έξι το τελευταίο 24ωρο και ο αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στο ανατολικό Αιγαίο έφθανε τους 8.703.

-Στις 19 Ιουλίου ανακοινώθηκαν 63 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 18 Ιουλίου 76 άτομα εισήλθαν στη χώρα διαμέσου θαλάσσης το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσφύγων που παραμένουν στο ανατολικό Αιγαίο σε 8.657.

-Στις 17 Ιουλίου γίνεται γνωστό ότι βάρκες με μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν τις τελευταίες μέρες στη Χίο και στη Λέσβο δημιουργώντας έντονο κλίμα ανησυχίας στις τοπικές αρχές. Τις τελευταίες πέντε μέρες, στη Λέσβο έφτασαν 270 άτομα, στη Χίο 84 και στη Σάμο μόλις τρεις.

Πριν από το πραξικόπημα στην Τουρκία

-Στις 14 Ιουλίου, παραμονή του πραξικοπήματος, ανακοινώνεται ότι οι αφίξεις στα νησιά το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 109 και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στους χώρους φιλοξενίας στο Αιγαίο υπολογίζεται σε 8.477.

-Στις 13 Ιουλίου έχουμε 44 νέες αφίξεις στο 24ωρο και 8.475 εγκλωβισμένους στα νησιά.

-Στις 12 Ιουλίου ανακοινώνονται 114 νέες αφίξεις σε τέσσερα 24ωρα.

-Στις 11 Ιουλίου έχουμε 70 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 8 Ιουλίου ανακοινώνονται μόνο 4 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 7 Ιουλίου ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε ούτε μία νέα άφιξη στο 24ωρο.

-Στις 6 Ιουλίου έχουμε 94 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 5 Ιουλίου έχουμε 36 νέες αφίξεις στο 24ωρο και 8.595 εγκλωβισμένους στα νησιά.

-Στις 4 Ιουλίου οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 42, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα νησιά υπολογίζεται σε 8.612.

-Την 1η Ιουλίου, έχουμε 63 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

Η κατάσταση λίγο πριν από την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

-Στις 10 Μαρτίου, η Frontex ανακοινώνει πως σχεδόν μισό εκατομμύριο παράτυποι μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015, οι περισσότεροι από τους οποίους μετακινήθηκαν βόρεια διαμέσου των Βαλκανίων. Στην Ελλάδα οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 41.973 και οι νέες αφίξεις στο 24ωρο σε 2.373, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσφύγων στα νησιά σε 9.428.

-Στις 11 Μαρτίου ανακοινώνονται 821 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 12 Μαρτίου ανακοινώνονται 295 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 16 Μαρτίου, οι νέες αφίξεις που ανακοινώνονται είναι 111 στο τελευταίο 24ωρο.

-Στις 17 Μαρτίου, οι νέες αφίξεις που ανακοινώνονται είναι 239 στο τελευταίο 24ωρο.

-Στις 18 Μαρτίου 2016, ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών στη χώρα ήταν 46.207. Στα νησιά του Αιγαίου βρίσκονταν 7.271 άτομα, από τους οποίους οι 670 ήσαν νέες αφίξεις. Στην Ειδομένη, εντός του camp, βρίσκονταν 10.500 άτομα και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.250.

-Στις 19 Μαρτίου ο συνολικός αριθμός έφθανε τα 47.536 άτομα και στα νησιά 8.236, εκ των οποίων οι 1.498 είναι νέες αφίξεις.

Μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας

-Στις 20 Μαρτίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής της Συμφωνίας ο συνολικός αριθμός ήταν 48.141 άτομα, ενώ στο 24ωρο είχαν σημειωθεί 875 νέες αφίξεις.

-Στις 21 Μαρτίου, έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 50.000 προσφύγων με τις νέες αφίξεις να εμφανίζονται αυξημένες, μία ημέρα μετά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό. Οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα ανέρχονταν σε 50.411, από τους οποίους οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήσαν 1.662. Στη Λέσβο την πρώτη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και μέχρι τις 9 το πρωί της 21ης Μαρτίου, πέρασαν 754 άτομα, ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί για τη Χίο και τη Σάμο ήσαν 784 και 21.

-Στις 23 Μαρτίου αρχίζει η μείωση των ροών, με τις αφίξεις στο 24ωρο στις 260.

-Στις 24 Μαρτίου, σε 48.795 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα ενώ στα νησιά παραμένουν 3.924 άτομα και δεν υπήρξε καμία νέα άφιξη το τελευταίο 24ωρο.

-Στις 25 Μαρτίου ανακοινώνονται 161 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 26 Μαρτίου ανακοινώνονται 163 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 28 Μαρτίου ανακοινώθηκαν 232 νέες αφίξεις στο 24ωρο και ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά είναι 4.289.

-Στις 29 Μαρτίου ανακοινώνονται 192 νέες αφίξεις στο 24ωρο. Αλλά την ίδια μέρα στη Λέσβο αποβιβάζονται πάνω από 300 άτομα.

-Στις 30 Μαρτίου οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 766 και στα νησιά βρίσκονταν συνολικά 5.023 άτομα.

-Στις 31 Μαρτίου, οι νέες αφίξεις στο 24ωρο υπολογίζονται σε 377 και ο αριθμός στα νησιά σε 5.337.

Τον Απρίλιο αρχίζει η μείωση των ροών

-Την 1η Απριλίου ανακοινώνονται 401 νέες αφίξεις στο 24ωρο, ενώ την ίδια μέρα αποβιβάζονται άλλα 200 άτομα.

-Στις 2 Απριλίου το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογκάν μεταδίδει ότι η τουρκική ακτοφυλακή ανέκοψε 200 πρόσφυγες και μετανάστες που κατευθύνονταν προς τις ελληνικές ακτές.

-Στις 4 Απριλίου στα νησιά παραμένουν 6.232 άτομα, εκ των οποίων οι 339 είναι νέες αφίξεις.

-Στις 5 Απριλίου, οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 225. Συνολικά, στα νησιά βρίσκονται 5.984 άτομα.

-Στις 6 Απριλίου οι νέες αφίξεις ήταν μόλις 68, ενώ ο συνολικός αριθμός όσων παρέμεναν στα νησιά ανερχόταν σε 6.384.

-Στις 8 Απριλίου στα νησιά βρίσκονταν 6.499 άτομα, εκ των οποίων οι 149 νέες αφίξεις.

-Στις 11 Απριλίου ανακοινώνονται μόλις 18 νέες αφίξεις στο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός στη χώρα έχει φθάσει τους 53.117 και στα νησιά 6.976.

-Στις 12 Απριλίου μόλις 80 ήσαν οι νέες αφίξεις και στα νησιά παρέμεναν 7.055 άτομα.

-Στις 13 Απριλίου στα νησιά βρίσκονται 7.150 άτομα, εκ των οποίων οι 101 εισήλθαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

-Στις 14 Απριλίου ανακοινώνεται πως μόλις 30 μετανάστες αποβιβάσθηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

-Στις 15 Απριλίου, παραμονή επίσκεψης του Πάπα, οι νέες αφίξεις στο τελευταίο 24ωρο ήταν 107 και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα νησιά 7.216.

 - Στις 18 Απριλίου οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 66 και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα νησιά υπολογίζεται σε 7.353.

-Στις 19 Απριλίου στα νησιά παραμένουν 7.515 άτομα, από τους οποίους οι 150 είχαν φθάσει το τελευταίο 24ωρο.

-Στις 20 Απριλίου έχουμε 176 νέες αφίξεις.

-Στις 23 Απριλίου, στα νησιά παραμένουν 7.899 άτομα, από τους οποίους μόνο 20 είχαν φτάσει το τελευταίο 24ωρο.

-Στις 27 Απριλίου, οι νέες αφίξεις ήταν 62 το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα νησιά υπολογίζεται σε 7.969.

-Στις 28 Απριλίου, οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 60 και το σύνολο των προσφύγων που παραμένουν στα νησιά σε 7.773.

-Στις 29 Απριλίου έχουμε μόνο 38 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

Τον Μάιο

-Στις 2 Μαΐου ανακοινώνονται 64 νέες αφίξεις στο 24ωρο και 8.150 άτομα στα νησιά.

-Στις 3 Μαΐου ανακοινώνονται 61 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 4 Μαΐου ανακοινώνονται μόλις 55 νέες αφίξεις, από τος οποίες οι 53 στη Λέσβο, μετά από πέντε συνεχείς μέρες που δεν υπήρχαν αποβιβάσεις στο νησί.

-Στις 5 Μαΐου ανακοινώνονται 87 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 9 Μαΐου ανακοινώνονται 74 νέες αφίξεις.

-Στις 10 Μαΐου ανακοινώνονται μόλις 7 νέες αφίξεις.

-Στις 11 Μαΐου ανακοινώνονται 63 νέες αφίξεις στο 24ωρο και 8.400 εγκλωβισμένοι στα νησιά.

-Στις 13 Μαΐου ανακοινώνονται 118 νέες αφίξεις στο 24ωρο και 8.615 εγκλωβισμένοι στα νησιά.

-Στις 16 Μαΐου ανακοινώνονται 49 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 17 Μαΐου ανακοινώνονται μόλις 20 νέες αφίξεις. Συγκρίνοντας κανείς την πρώτη με τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου στα στοιχεία που δίνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, θα διαπιστώσει για την Ελλάδα μείωση των αφίξεων κατά 72% και για την Ιταλία 50%.

-Στις 18 Μαΐου ανακοινώνονται μόλις 30 αφίξεις.

-Στις 19 Μαΐου ανακοινώνονται 100 νέες αφίξεις. Ο συνολικός πληθυσμός στην επικράτεια φθάνει τους 54.565.

-Στις 20 Μαΐου ανακοινώνονται μόλις δύο νέες αφίξεις.

-Στις 23 Μαΐου ανακοινώνονται 50 νέες αφίξεις.

-Στις 24 Μαΐου ανακοινώνονται μόλις 29 νέες αφίξεις και στα νησιά παραμένουν 8.521 άτομα.

-Στις 25 Μαΐου ανακοινώνεται ότι στο 24ωρο δεν σημειώθηκε καμιά νέα άφιξη.

-Στις 27 Μαΐου ανακοινώνονται 105 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 30 Μαΐου ανακοινώνονται 97 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 31 Μαΐου ανακοινώνονται μόλις 15 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

Ιούνιος ο μήνας με τις περισσότερες μηδενικές αφίξεις

-Την 1η Ιουνίου έχουμε μόνο 14 νέες αφίξεις στο 24ωρο. Στα νησιά ο πληθυσμός μεταναστών βρίσκεται στα 8.456 άτομα και ο συνολικός πληθυσμός στην επικράτεια στα 52.621.

-Στις 2 Ιουνίου, οι νέες αφίξεις στο 24ωρο είναι μόλις 7.

-Στις 3 Ιουνίου ο  Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοινώνει ότι μόλις 1.465 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στα ελληνικά παράλια δια θαλάσσης τον Μάιο, πολύ λιγότεροι από τις ημερήσιες αφίξεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, τον Ιανουάριο καταγράφηκαν στην Ελλάδα 67.417 αφίξεις δια θαλάσσης. Ο αριθμός αυτός έπεσε στις 57.066 τον Φεβρουάριο, στις 26.971 τον Μάρτιο και στις 3.650 τον Απρίλιο. Την ίδια μέρα ανακοινώνονται αυξημένες αφίξεις (152) στο 24ωρο.

-Στις 6 Ιουνίου ανακοινώνεται πως δεν υπήρξε καμιά νέα άφιξη στο 24ωρο, ενώ στη διάρκεια αυτής της μέρας φθάνουν 17 άτομα, μετά από ένα τριήμερο μηδενικών αφίξεων.

-Στις 7 Ιουνίου οι νέες αφίξεις στο 24ωρο που ανακοινώνονται είναι μόλις 18.

-Στις 9 Ιουνίου οι νέες αφίξεις στο 24ωρο είναι 8.

-Στις 10 Ιουνίου, οι νέες αφίξεις στο 24ωρο είναι μόλις δύο

-Στις 13 Ιουνίου, οι νέες αφίξεις στο 24ωρο είναι 67.

-Στις 14 Ιουνίου ανακοινώνονται 56 νέες αφίξεις στο τελευταίο 24ωρο.

-Στις 15 Ιουνίου ανακοινώνονται μηδενικές αφίξεις στο 24ωρο

-Στις 16 Ιουνίου διασώζονται 100 άτομα στη βορειοδυτική Λέσβο. Την προηγουμένη οι αφίξεις ήσαν μηδενικές.

  -Στις 17 Ιουνίου, παραμονή της επίσκεψης του Γ.Γ. του ΟΗΕ, μετά από ένα 48ωρο μηδενικών αφίξεων, ανακοινώνονται 147 νέες αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 21 Ιουνίου ανακοινώνονται 44 νέες αφίξεις στο τελευταίο 24ωρο. Στο τελευταίο τριήμερο φθάνουν συνολικά 121 άτομα.

-Στις 22 Ιουνίου ανακοινώνεται μόλις μια νέα άφιξη στο τελευταίο 24ωρο.

-Στις 23 Ιουνίου ανακοινώνονται 78 νέες αφίξεις στο τελευταίο 24ωρο.

-Στις 24 Ιουνίου ανακοινώνονται 70 νέες αφίξεις στο τελευταίο 24ωρο.

-Στις 27 Ιουνίου ανακοινώνονται 132 νέες αφίξεις στο 24ωρο, ενώ κατά το προηγηθέν 48ωρο οι νέες αφίξεις ήσαν μόνο 27.

-Στις 28 Ιουνίου ανακοινώνονται 42 νέες αφίξεις στο τελευταίο 24ωρο.

-Στις 29 Ιουνίου ανακοινώνονται μηδενικές αφίξεις στο 24ωρο.

-Στις 30 Ιουνίου ανακοινώνονται 36 νέες αφίξεις στο τελευταίο 24ωρο.

Συνοψίζοντας με αριθμούς:

Όσον αφορά στον συνολικό πληθυσμό μεταναστών και προσφύγων: Στις 20 Μαρτίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, στην επικράτεια ζούσαν 48.141 άτομα. Στις 22 Αυγούστου, ο συνολικός αριθμός είχε φθάσει στους 58.453. Άρα μετά τη συμφωνία ο συνολικός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 10.000 (χωρίς βέβαια να μπορούμε να υπολογίσουμε πόσοι θα ήσαν με την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ).

Όσον αφορά στους εγκλωβισμένους στα νησιά, στις 20 Μαρτίου ζούσαν 7.316 άτομα, ενώ στις 22 Αυγούστου οι εγκλωβισμένοι είχαν φθάσει τους 11. 343, πολύ πάνω από την χωρητικότητα των 7.450 ατόμων.

Και, οπωσδήποτε, οι καθημερινές ροές σε σχέση με τον Μάιο και τον Ιούνιο έχουν αυξηθεί σημαντικά.

http://www.elzoni.gr/html/ent/564/ent.65564.asp

 
Xάλκινο Mετάλλιο κατέκτησε ο Έλληνας μαθητής Ροντογιάννης Αριστοφάνης στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής στη Ρωσία .....Γράφει η Ελένη Γιαννούκου
News - Απόψεις
Τρίτη, 23 Αύγουστος 2016 08:13

Xάλκινο Mετάλλιο κατέκτησε ο Έλληνας μαθητής Ροντογιάννης Αριστοφάνης στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής στη Ρωσία

.....Γράφει η Ελένη Γιαννούκου

14079531 1072889822803385 649435347470572027 n

Με το Χάλκινο Μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε η Εθνική ομάδα Πληροφορικής νέων από την ‘’28η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής IOI2016’’. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη φέτος στην πόλη Καζάν της Ρωσικής ομοσπονδίας μεταξύ 12 Αυγούστου 2016 και 19 Αυγούστου 2016.

Συγκεκριμένα, ο μαθητής Ροντογιάννης Αριστοφάνης από το Κολλέγιο Αθηνών κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο μαζί με την Εθνική ομάδα Πληροφορικής που αποτελείται από τους εξαίρετους μαθητές: Κετσετσίδης Ραφαήλ (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη), Μιχαλαϊνας Εμμανουήλ (2ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης) και Αγιάννης Κωνσταντίνος (10ο ΓΕΛ Λάρισας).

14053657 1072911636134537 5797246821333800149 o

Πρόκειται για μια εξαιρετική νίκη για την Ελληνική ομάδα, αφού φέτος είχε να ανταγωνιστεί τις άριστες επιδόσεις της στην πληροφορική ανάμεσα σε ογδόντα χώρες με 308 συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δελτίου τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημών & Επαγγελματιών Πληροφορικής & Επικοινωνίας (ΕΠΥ), συνοδοί της Ελληνικής αποστολής ήταν οι κ. Χατζόπουλος Μιχάλης, Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η καθηγήτρια πληροφορικής π.ε, Τερζίδου Θεοδούλη .

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα νιώθει υπερήφανη γιατί εκτός από χρυσούς ολυμπιονίκες διαθέτει και άψογους νέους επιστήμονες με κοφτερά μυαλά, οι οποίοι αποτελούν τη μαγιά και την ελπίδα αυτού του τόπου. Αριστοφάνη, Ραφαήλ, Εμμανουήλ, Κωνσταντίνε σας ευχαριστούμε!

IMG 3756

Λίγα λόγια για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής (ΔΟΠ) είναι ένας από τους πιο μεγάλους και αναγνωρισμένους διαγωνισμούς παγκοσμίως στην επιστήμη των υπολογιστών. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι αλγοριθμικής φύσης, ενώ οι διαγωνιζόμενοι μαθητές καλούνται να επιδείξουν τις εξαιρετικές ικανότητές τους στον τομέα της πληροφορικής. Συγκεκριμένα, διαγωνίζονται στις δεξιότητες της ανάλυσης προβλημάτων, το σχεδιασμό των αλγορίθμων και δομών δεδομένων , τον προγραμματισμό και τον έλεγχο τους. Οι νικητές του ΔΟΠ ανήκουν στους καλύτερους νέους επιστήμονες υπολογιστών στον κόσμο!

IMG 8791

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής ξεκίνησε το 1989 από την πόλη Pravetz της Βουλγαρίας με 46 συμμετοχές από 13 χώρες. Η χώρα μας έχει φιλοξενήσει δύο φορές τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, η 3η Ολυμπιάδα διεξήχθη στη Αθήνα το 1991 στις 19 -25 Μαΐου και το Σεπτέμβρη του 2004 (11- 18 Σεπτεμβρίου) η 16η Ολυμπιάδα με 68 συμμετοχές από 23 χώρες και 291 συμμετοχές από 76 χώρες αντίστοιχα.

 

Πέρυσι, το 2015, η διεξαγωγή της Διεθνούς Ολυμπιάδας πραγματοποιήθηκε στην πόλη Almaty του Καζακστάν όπου συμμετείχαν 83 χώρες με 322 διαγωνιζομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο αυξάνονται σταθερά τόσο ο αριθμός των μαθητών που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό όσο και οι χώρες που εκπροσωπούνται.

Η 29η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής IOI2017 θα διεξαχθή στις 28 Ιουλίου με 4 Αυγούστου στην Τεχεράνη του Ιράν.

 

 

Βιογραφικό σημείωμα

giannoukoufinal

 

 

Η Ελένη Γιαννούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία, ενώ το πάθος της για το αρχαιοελληνικό πνεύμα την οδήγησε στη φιλοσοφική έρευνα. Το 2013 απέκτησε με άριστα (9,81) το μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο της Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη γνωσιολογία και την οντολογία. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια και σε δύο σεμινάρια Κλασικής Φιλοσοφίας που διοργάνωσε το Princeton University σε συνεργασία με το ΜΙΘΕ. Εργασίες και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στη Φιλοσοφική Επιθεώρηση Φιλοσοφεῖν και σε επιστημονικά περιοδικά.Έχει επίσης επιμεληθεί ειδικές σειρές βιβλίων σε εκδοτικούς οίκους και έχει εργαστεί ως ασκούμενη δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ταχυδρόμος, πραγματοποιώντας τοπικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Επόμενο επαγγελματικό της βήμα είναι να εξιδικευθεί στην επιστήμη της ανθρώπινης ανάπτυξης (Life Coaching), βοηθώντας τους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να φτάσουν τους στόχους που οι ίδιοι επιθυμούν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο e-mail: elenigiannoukou@gmail.com

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Αύγουστος 2016 08:30
 
Όταν η Aλφάβητος...θυμώνει!!! ....Γράφει η Ρένα Καλλέργη
News - Απόψεις
Σάββατο, 20 Αύγουστος 2016 18:35
Όταν η Aλφάβητος...θυμώνει!!!
 
....Γράφει η Ρένα Καλλέργη
 
AngryWoman
 
Ναι, αγαπημένες μου φίλες και φίλοι, όταν θυμώνει η αλφάβητος γίνεται καυστική, εγωιστική...ψάχνεις να βρεις τις λέξεις, αυτές που θα καθηλώσουν τον συνομιλητή/ρια σου και για κλάσματα του δευτερολέπτου θα νιώσεις δικαίωση.
Την ώρα λοιπόν  που τις χρειάζεσαι, μπλέκουν όλες μαζί και τσακώνονται πια θα βγει πρώτη να φωνάξει τα γνωστά σε όλους μας «πολυβραβευμένα» επίθετα και να έρθουν και οι αντίστοιχες «ξακουσμένες», της ίδιας συνομοταξίας, απαντήσεις.
Σκέφτηκα να ανεβάσω λίγο το status όλων αυτών, των ταλαιπωρημένων και βαρετών πλέον επιθέτων γιατί θεωρώ ότι έχουμε εξοικειωθεί τόσο πολύ, που πολλές φορές μας ακούγονται και σαν φιλοφρονήσεις.
Σας παραθέτω λοιπόν την «θυμωμένη μου αλφάβητο» με σεβασμό, ψυχραιμία και υψηλό status όταν και εφόσον σας χρειαστεί...ελπίζω να την απολαύσετε:
 
Άδειος, άνανδρος, αναξιοπρεπής, απατεώνας, ανεπρόκοπος, αχαΐρευτος, ανεγκέφαλος, αχρείος, άβουλος, αγέλαστος, άγαρμπος, αγενής, αγνώμων, άγουστος,  αδιάκριτος, άξεστος, ακατανόμαστος, αφελής.
Βλάκας, βλοσυρός, βαμπίρ, βολεψάκιας, βαρετός, βούρλο, βάρβαρος.
Γελοίος, γραφικός, γομάρι.
Διεστραμμένος, διαολεμένος.
Ελεεινός, εγωιστής, εσωστρεφής, είρων, εριστικός.  
Ζαμανφουτίστας, ζώoν.
Ηλίθιος.
Θρασύδειλος, θρασύς.
Ιδιόμορφος, ιδιοτελής, ιδιότροπος, ισχυρογνώμων.
Κακοήθης, κακός, κενός, κακομοίρης, καραγκιόζης, κουφιοκέφαλος.  
Λάθος, λαμόγιο.
Μαλθακός, μίζερος, μαμμόθρεφτο, μάπας, μαφιόζος, μπάμιας.
Νωχελικός, νοσηρός.
Ξινός, ξιπασμένος, ξεροκέφαλος, ξερόλας, ξενέρωτος, ξερακιανός.
Οκνηρός, οικτρός.
Πανούργος, παλαβός.
Ραδιούργος.
Σιχαμένος, σπαστικός.
Τιποτένιος, τρισάθλιος, τρισκατάρατος. 
Ύπουλος, υποκριτής.
Φίδι, φλώρος, φλούφλης, φαιδρός, φαντασμένος, φαφλατάς, φαντασιόπληκτος, φιλάργυρος, φιλοχρήματος.
Χαμένος, χαραμοφάης, χυδαίος, χαζός, χασομέρης, χάνος.
Ψεύτης, ψώνιο, ψυχεδελικός.
Ωιμεεεεεεεε.....!!!!
 
 
Υ.Σ. Να ευχαριστήσω τις φίλες μου, Δέσποινα, Έλβη, Ιωάννα, Όλγα, για τις πολύτιμες, θυμωμένες, με υψηλό στάτους λέξεις που μου χάρισαν.
 
kallergi 1
 
Ρένα Καλλέργη
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 20 Αύγουστος 2016 18:54
 
Για να ερωτευτείς με κάποιον, κάνε αυτό Οι 36 ερωτήσεις που θα σε κάνουν να ερωτευτείς!
News - Απόψεις
Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2016 12:19

Για να ερωτευτείς με κάποιον, κάνε αυτό

Οι 36 ερωτήσεις που θα σε κάνουν να ερωτευτείς!
 
5ded6-couple-talking

Κι όμως, υπάρχουν 36 ερωτήσεις που, σύμφωνα με έρευνα, αν τις απαντήσουν 2 άγνωστα μεταξύ τους άτομα με ειλικρίνεια, έχουν τρομερά μεγάλες πιθανότητες να ερωτευτούν.

Το άρθρο της Mandy Len Catron’s, σχετικά με τον μοντέρνο έρωτα, με τίτλο “Για να ερωτευτείς με κάποιον, κάνε αυτό” αναφέρεται σε μια έρευνα του ψυχολόγου Arthur Aron (και άλλων), που διερευνά το αν η οικειότητα μεταξύ 2 ξένων μπορεί να επιταχυνθεί, ως διαδικασία, με το να ρωτήσουν ο ένας τον άλλο μια συγκεκριμένη σειρά προσωπικών ερωτήσεων.

Οι 36 ερωτήσεις της μελέτης έχουν χωριστεί σε 3 ενότητες, με κάθε ενότητα να είναι πιο διερευνητική από την προηγούμενη.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι η αμοιβαία προβολή των ευάλωτων σημείων των 2 συμμετεχόντων θα δημιουργήσει εγγύτητα.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Arthur Aron, αυτές οι 36 ερωτήσεις μπορούν να κάνουν 2 άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους να ερωτευτούν ο ένας τον άλλον.

Και για να το αποδείξει, έκανε το πείραμα!

Έβαλε έναν άντρα και μία γυναίκα να καθίσουν απέναντι, και να απαντήσουν ο καθένας στις ερωτήσεις.

Η πρόκληση ήταν να απαντήσουν ανοιχτά και με ειλικρίνεια, και στο τέλος, να κρατήσουν οπτική επαφή για 4 λεπτά.

Το αποτέλεσμα του πειράματος; Η λίστα των ερωτήσεων είχε θετικό αποτέλεσμα μιας και οι δύο άγνωστοι όχι μονάχα ερωτεύτηκαν, αλλά παντρεύτηκαν μάλιστα έξι μήνες μετά.

Να η λίστα με τις ερωτήσεις:

Ενότητα 1
1. Αν μπορούσες να επιλέξεις κάποιον από ολόκληρο τον κόσμο για να δειπνήσεις, ποιον θα επέλεγες;

2. Θα ήθελες να είσαι διάσημος; Αν ναι, γιατί;

3. Πριν κάνεις ένα τηλεφώνημα προβάρεις αυτά που πρόκειται να πεις; Γιατί;

4. Η ιδανική μέρα για σένα τι θα περιλάμβανε;

5. Πότε τραγούδησες τελευταία φορά στον εαυτό σου; Ή σε κάποιον άλλο;

6. Αν μπορούσες να ζήσεις μέχρι τα 90 και να διατηρήσεις είτε το μυαλό, είτε το σώμα ενός τριαντάχρονου για τα τελευταία 60 χρόνια της ζωής σου, τι θα επέλεγες;

7. Έχεις κάποιο προαίσθημα σχετικά με το πώς πρόκειται να πεθάνεις;

8. Ονόμασε 3 πράγματα που πιστεύεις ότι έχεις κοινά με το άτομο που έχεις απέναντί σου.

9. Για ποιο πράγμα στη ζωή σου αισθάνεσαι περισσότερο ευγνώμων;

10. Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι από τον τρόπο που μεγάλωσες, τι θα ήταν αυτό;

11. Πες στο άτομο που έχεις απέναντί σου, την ιστορία της ζωής σου, με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς, μέσα σε 4 λεπτά.

12. Αν μπορούσες να ξυπνήσεις αύριο έχοντας αποκτήσει κάποια ικανότητα ή αρετή, ποια θα ήταν αυτή;

Ενότητα 2
13. Αν μια κρυστάλλινη σφαίρα, μπορούσε να σου πει την αλήθεια για τον εαυτό σου, τη ζωή σου, το μέλλον σου, ή για οτιδήποτε άλλο, τι από όλα αυτά θα ήθελες να μάθεις;

14. Υπάρχει κάτι που ονειρεύεσαι να κάνεις εδώ και χρόνια;

15. Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά σου στη ζωή;

16. Τι εκτιμάς περισσότερο στη φιλία;

17. Ποια είναι η πιο πολύτιμη ανάμνηση σου;

18. Ποια είναι η χειρότερη ανάμνηση σου;

20. Τι σημαίνει η φιλία για σένα;

21. Τι ρόλο παίζουν στη ζωή σου η αγάπη και η στοργικότητα;

22. Πείτε, με το άτομο που έχεις απέναντί σου, τα 5 θετικά χαρακτηριστικά που έχει εντοπίσει ο ένας στον άλλο.

23. Πόσο στενή σχέση έχεις με την οικογένεια σου; Πιστεύεις ότι η παιδική σου ηλικία ήταν πιο ευτυχισμένη συγκριτικά με εκείνη άλλων ανθρώπων;

24. Πώς αισθάνεσαι για τη σχέση που έχεις με τη μητέρα σου;

Ενότητα 3
25. Κάνε τρεις ειλικρινείς δηλώσεις ξεκινώντας με την πρόταση «εμείς». Για παράδειγμα, «Εμείς είμαστε σε αυτό το χώρο και αισθανόμαστε…»

26. Συμπλήρωσε την πρόταση: «Εύχομαι να είχα στη ζωή μου κάποιον για να μπορέσω να μοιραστώ…»
27. Αν επρόκειτο να γίνεις κολλητός με το άτομο που έχεις απέναντί σου, μοιράσου μαζί του τι θα θεωρούσες σημαντικό για εκείνον/η να ξέρει για σένα.

28. Πες στο άτομο που έχεις απέναντι σου τι είναι αυτό που σου αρέσει σε εκείνον/η. Να είσαι ειλικρινής. Πες πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έλεγες σε ένα άτομο που μόλις γνώρισες.

29. Μοιράσου με το άτομο που έχεις απέναντί σου μια ντροπιαστική εμπειρία από τη ζωή σου.

30. Πότε έκλαψες τελευταία φορά μπροστά σε κάποιο άλλο άτομο; Ή μόνος σου;

31. Πες στο άτομο που έχεις απέναντί σου κάτι που σου αρέσει ήδη σε εκείνον.

32. Ποιο θέμα θεωρείς τόσο σοβαρό και με το οποίο δε θα αστειευόσουν ποτέ;

33. Αν επρόκειτο να πεθάνεις σήμερα το βράδυ μην έχοντας τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις με κάποιον, τι θα ήταν αυτό που θα μετάνιωνες περισσότερο επειδή δεν είχες πει σε κάποιον; Γιατί δεν το έχεις πει;

34. Πιάνει φωτιά το σπίτι σου, μαζί με όλα τα περιουσιακά σου στοιχεία. Αφού σώσεις τα άτομα που αγαπάς και τα κατοικίδια, έχεις μία μόνο ευκαιρία για να σώσεις ένα μονάχα πράγμα. Ποιο θα επέλεγες; Γιατί;

35. Ποιανού συγγενή σου ο θάνατος θα ήταν ο πιο δυσβάσταχτος για σένα;

36. Μοιράσου ένα προσωπικό σου πρόβλημα και ρώτα τη συμβουλή του ατόμου που έχεις απέναντί σου σχετικά με το πώς θα το χειριζόταν. Επίσης, ρώτα το άτομο που έχεις απέναντί σου πώς του φαίνεσαι εσύ, όταν του μιλάς για το πρόβλημα αυτό.

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/23241

 
Η ώρα των πανηγυριών του Δεκαπενταύγουστου έφτασε με παραδοσιακά γλέντια, χορούς & εδέσματα. .....Γράφει η Ελένη Γιαννούκου
News - Απόψεις
Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2016 12:30

Η ώρα των πανηγυριών του Δεκαπενταύγουστου έφτασε με παραδοσιακά γλέντια, χορούς & εδέσματα.

Είμαστε για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου?

.....Γράφει η Ελένη Γιαννούκου

resized 2

 

Δεκαπενταύγουστος σήμερα και ήρθε επιτέλους η ημέρα που όλοι περιμέναμε για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την Παναγία μας. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από τη Θράκη έως την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, όλος ο τόπος σείεται υπό τους ήχους του κλαρίνου, της λύρας, του λαούτου, του βιολιού και της τσαμπούνας. Κεφαλοχώρια αλλά και «ξεχασμένα» χωριά ντύνονται γιορτινά και γίνονται σήμερα πόλος έλξης πλήθος κόσμου. Όπου λοιπόν κι αν βρεθείτε απόψε, ετοιμαστείτε να μεθύσετε υπό τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και να οδηγηθείτε στους ξέφρενους ρυθμούς των πολύφημων πανηγυριών του Δεκαπενταύγουστου.

Το ξεφάντωμα ξεκινά με τη δύση του ηλίου και δεν σταματά πριν το πρώτο πρωινό φως. Στο πανηγύρι της Παναγίας απόψε θα το γλεντήσει -για το καλό- ακόμα και εκείνος που σπάνια το ρίχνει έξω. Θα πιει τα κρασάκια του, θα έρθει στο κέφι και τελικά θα σηκωθεί από την καρέκλα και θα πιαστεί για να χορέψει αλά μπρατσέτα τον παραδοσιακό κυκλωτικο χορό. Ακόμα κι αν δεν ξέρει τα βήματα, θα συρθεί -με το ζόρι ή μη- ενθουσιασμένος στον κύκλο και θα μυηθεί στη μυσταγωγία της ελληνικής παράδοσης.

resized 1

Για τους γνώστες δε των παραδοσιακών χορών η βραδιά προβλέπεται να είναι γεμάτη με επιδέξιες χορευτικές φιγούρες. Οι δεινοί χορευτές- όπως παρατηρούμε κάθε χρόνο- δεν ξεκολλάνε από την πίστα, είναι οι μπροστάρηδες σε κάθε χορό και παραδίδουν στους νεώτερους μαθήματα ελληνικής λεβεντιάς.

resized 3

Κάπου εκεί, όταν το κέφι έχει ανάψει και η διάθεση των πανηγυριωτών έχει πιάσει κορυφή, εξελίσσονται νέες γνωριμίες, ενώ τα προξενιά δίνουν και παίρνουν με ιδιαίτερη επιτυχία. Για όσους αναζητάτε τον εκλεκτό-ή της καρδιά σας, μην ανησυχείτε, θα το κάνει και απόψε το θαύμα της η Μεγαλόχαρη και θα σας φέρει κοντά στο προσωπο που σας έχει κερδίσει . Ο ντόπιος οίνος που γλυκαίνει τα χείλη, ο χορός και η απόλυτη διονυσιακή ατμόσφαιρα που επικρατεί στα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου, συνωμοτούν στο να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά και να νιώσουν ο ένας τον άλλο, γύρω από το κοινό τραπέζι που στήνεται για όλους.

Την τιμητική του στην παράδοση των προξενιών έχει η Σέριφος, όπου σύμφωνα με το έθιμο στο πανηγύρι της Ξυλοπαναγιάς: Το πρώτο ζευγάρι που θα χορέψει γύρω από τη γέρικη ελιά της εκκλησίας θα παντρευτεί τον ίδιο χρόνο. Το όνομα Ξυλοπαναγιά προέρχεται από τους «τσακωμούς» και το ξύλο που πέφτει μεταξύ των ανδρών για την κατάκτηση της ομορφότερης γυναίκας! Δίκαια λοιπόν η Σέριφος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η καλύτερη προξενήτρα των Κυκλάδων.

resized 4

Καλή και ευλογημένη Παναγιά!

Να περνάτε όμορφα!

 

Βιογραφικό σημείωμα

giannoukoufinal

Η Ελένη Γιαννούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία, ενώ το πάθος της για το αρχαιοελληνικό πνεύμα την οδήγησε στη φιλοσοφική έρευνα. Το 2013 απέκτησε με άριστα (9,81) το μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο της Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη γνωσιολογία και την οντολογία. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια και σε δύο σεμινάρια Κλασικής Φιλοσοφίας που διοργάνωσε το Princeton University σε συνεργασία με το ΜΙΘΕ. Εργασίες και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στη Φιλοσοφική Επιθεώρηση Φιλοσοφεῖν και σε επιστημονικά περιοδικά.Έχει επίσης επιμεληθεί ειδικές σειρές βιβλίων σε εκδοτικούς οίκους και έχει εργαστεί ως ασκούμενη δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ταχυδρόμος, πραγματοποιώντας τοπικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Επόμενο επαγγελματικό της βήμα είναι να εξιδικευθεί στην επιστήμη της ανθρώπινης ανάπτυξης (Life Coaching), βοηθώντας τους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να φτάσουν τους στόχους που οι ίδιοι επιθυμούν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο e-mail:elenigiannoukou@gmail.com

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2016 13:08
 
Η ΕΣΕΕ ΖΗΤΑ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη:
News - Απόψεις
Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2016 08:17

Η ΕΣΕΕ ΖΗΤΑ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

13880193 163817304042263 4067201161885171872 n

 

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη:
"...Είναι γεγονός ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων ήταν η καλύτερη και πιο αποδοτική ρύθμιση που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, με την ένταξη περίπου 80.000 οφειλετών. Όμως η περιορισμένη εφαρμογή της, οδήγησε στην απένταξη από τη ρύθμιση άνω των 36.000, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των ληξιπρόθεσμων φόρων, αλλά και της σκληρής στάσης που σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΑΟ "έριξε" τον στόχο εσόδων κατά 52%, από τα 3,2 δις στα 1,6 δις ευρώ από ένα σύνολο ασφαλιστικών οφειλών 16,6 δις ευρώ. Είναι επίσης γεγονός ότι η σχετική ρύθμιση «χτύπησε» επάνω στην ακατανόητη άρνηση των θεσμών και στην επιμονή τους να σταματήσει να ισχύει και να γίνουν πολύ πιο αυστηροί οι όροι της για τους λίγους τυχερούς που ακόμη υπόκεινται σε αυτήν. Είναι αυτονόητο ότι εμείς θέλουμε μία ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η οποία θα είναι αντικειμενική, χωρίς χρονικούς περιορισμούς ή υποκειμενικά κριτήρια, που θα λαμβάνει υπόψη τις σημερινές εξαιρετικά ευμετάβλητες συνθήκες στην αγορά και τις αντίστοιχες περιορισμένες δυνατότητες των επιχειρήσεων.
Η ΕΣΕΕ ήδη από το 2012 έχει προτείνει ένα μόνιμο τρόπο διευθέτησης με την κεφαλαιοποίηση και «πάγωμα» των οφειλών στον ΟΑΕΕ, που θα περιλαμβάνει όλες τις οφειλές σε ενιαίο κεφάλαιο, καθώς επίσης τις κάθε είδους προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις και ακολούθως με την δυνατότητα μετατροπής και αντίστοιχα αποποίησης του οφειλόμενου ασφαλιστικού χρόνου.
Το θέμα επανεργοποίησης της παλαιάς ή την εφαρμογή μιας νέας ρύθμισης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία, οφείλει να το ανοίξει ο Υπουργός Εργασίας στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων του Σεπτεμβρίου με τους δανειστές. Δεν αρκεί όμως να δημιουργούνται προσδοκίες μόνο με εξαγγελίες, αλλά με την επεξεργασία και υποβολή ισοδύναμων μέτρων που πρακτικά επιβεβαιώνονται. Η Κυβέρνηση έχει καθήκον να πείσει το κουαρτέτο να δεχτεί την πρόταση που έχουμε επανειλημμένως υποβάλλει για το δικαίωμα της «αποποίησης» του οφειλόμενου ασφαλιστικού χρόνου από ληξιπρόθεσμες οφείλες και να αποδεχθεί το διαχρονικό αίτημά μας, όπως άλλωστε οικονομετρικά το έχουμε τεκμηριώσει. Παράλληλα θα πρέπει να δοθούν ελκυστικά κίνητρα για τους συνεπείς εργοδότες, όπως συζητείται να δοθεί ασυλία στους "καταδότες". Η υπερφορολόγηση σε συνδυασμό με την ασφαλιστική φορολογία, όχι μόνο δεν θα βελτιώσει τη κατάσταση, αλλά θα περιορίσει τα δημόσια έσοδα, θα αυξήσει λουκέτα και ληξιπρόθεσμα, ενώ θα απομακρύνει επενδύσεις και ανάπτυξη.
Η ΕΣΕΕ θα παρακολουθεί στενά κάθε πρωτοβουλία, προς τη κατεύθυνση στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ θα συνεχίσει να επιμένει σε βελτιωτικές αλλαγές και κινήσεις ανακούφισης, βάσει των προτάσεών της. Το "waiver" των ασφαλιστικών οφειλών, δεν είναι μία ακόμα ρύθμιση, αλλά η ενδεδειγμένη λύση στη "μαύρη τρύπα" του ασφαλιστικού μας συστήματος, ενώ το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας στις 100 δόσεις είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει προς όφελος των δημόσιων Ταμείων και της επιβίωσης πολλών επιχειρήσεων..."

13892195 163817384042255 270016484410839259 n

 
Για ποιο λόγο οι τριανταπεντάρηδες απέχουν από το σεξ; Ποια τα συμπεράσματα έρευνας του Ε.Κ.Ε.Σ.Σ. που δημοσιεύτηκε στη Guardian .....Γράφει η Ελένη Γιαννούκου
News - Απόψεις
Κυριακή, 07 Αύγουστος 2016 12:27

Για ποιο λόγο οι τριανταπεντάρηδες απέχουν από το σεξ;

Ποια τα συμπεράσματα έρευνας του Ε.Κ.Ε.Σ.Σ. που δημοσιεύτηκε στη Guardian

.....Γράφει η Ελένη Γιαννούκου

oi-6-basikoi-paragontes-pou-uponomeuoun-tin-ugii-erotiki-sas-zoi

Έρευνα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στη Guardian, δείχνει ότι πολλές γυναίκες και άντρες μεταξύ των 30-35 ετών παρουσιάζουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες -σε μεγάλη συχνότητα- με αποτέλεσμα να αδυνατούν να απολαύσουν μια υγιή ερωτική ζωή. Τα ποσοστά μιλούν από μόνα τους για τη σοβαρότητα της κατάστασης : Το 34% των αντρών και το 45% των γυναικών αδυνατούν να αντλήσουν ευχαρίστηση και χαρά από την ερωτική πράξη.

 

Τα συμπεράσματα της έρευνας, αν και αυτή πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, ισχύουν σε μεγάλο βαθμό σε όλη την Ευρώπη, μιας και οι σύγχρονοι τριανταπεντάρηδες διαμορφώνουν τις σεξουαλικές συμπεριφορές τους σύμφωνα με τα στερεότυπα που προβάλλει το Διαδίκτυο, αναφέρουν οι ειδικοί. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενισχύονται από την κατάχρηση των κινητών και tablet συσκευών, από την υπερβολική ενασχόληση και υπερέκθεση στα social media, η οποία με τη σειρά της οδηγεί είτε σε ναρκισσισμό είτε σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.

 

Ποιο είναι το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων συμπεριφορών; Το αποτέλεσμα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις να γίνονται εξαιρετικά δύσκολες, με τους σημερινούς τριανταπεντάρηδες να απέχουν από το σεξ γιατί στην ουσία δεν το απολαμβάνουν. Το υπερβολικό άγχος των σεξουαλικών επιδόσεων ανάγεται στο νούμερο ένα παράγοντα που επηρεάζει την ποιότητα της ερωτικής πράξης. Άλλες κυριότερες αιτίες είναι η καθημερινή κούραση, τα σοβαρά ψυχοσωματκά και ψυχολογικά προβλήματα, η μειωμένη λίμπιντο, οι τραυματικές εμπειρίες και το χρόνιο στρες.

 cuplu in pat 26 34483300

Η αδυναμία των γυναικών να έρθουν σε οργασμό είναι συχνό φαινόμενο και φθάνει το 21%, ενώ στους άντρες 8,3%το σύμφωνα με την έρευνα. Ένα 10% ανέφερε τη μειωμένη ορμή για σεξ, ένα 9% την επώδυνη σεξουαλική επαφή, ένα 8,5% την ξηρότητα του κόλπου, ένα 8% το υπερβολικό άγχος κατά τη διάρκεια του σεξ και ένα 8% την αδυναμία ερεθισμού. Οι άντρες αντιμετωπίζουν στυτικές δυσλειτουργίες σε ποσοστό7,8%, ενώ το 13,2% αγχώνονται υπερβολικά λόγω πρόωρης εκσερμάτωσης.

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή δεν υπάρχει ουσιαστική ικανοποίηση πολλοί επιλέγουν συνειδητά να απέχουν από το σπορ!

Όπως δείχνουν όλα τα παραπάνω, το σεξ χάνει το νόημα του και γίνεται πηγή άγχους και δυσφορίας. Ωστόσο, το ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αρνούνται να παραδεχθούν το πρόβλημά τους ή να μιλήσουν ανοιχτά γι’ αυτό, επειδή ντρέπονται. Επίσης, δεν προσπαθούν να αναζητήσουν λύση στα ψυχολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα που τούς ταλαιπωρούν, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν την κατάλληλη βοήθεια από τους επαγγελματίες και να διαιωνίζουν το πρόβλημα.

Το βέβαιο είναι ότι, το να απέχει κανείς σε μια τόσο ακμαία και παραγωγική ηλικία, δεν ειναι σε καμία περίπτωση η λύση στο πρόβλημα. Απεναντίας εμποδίζει το άτομο να ζει μια γεμάτη, υγιή και ισορροπημένη ζωή. Το σεξ δεν είναι μόνο ωμή σεξουαλική επαφή αλλά πολύ περισσότερο είναι ανταλλαγή συναισθημάτων και μοναδικών εμπειριών μεταξύ συντρόφων που σέβονται και αγαπούν τον εαυτό και το σώμα τους.

Σύμφωνα με το National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles, με την κατάλληλη γνώση και εκπαίδευση, τα άτομα μπορούν να βελτιώσουν τις ερωτικές τους σχέσεις εξαλείφοντας τα όποια εμπόδια, αρκεί βέβαια να το θελήσουν και να προσπαθήσουν χωρίς ντροπές ή ταμπού προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Βιογραφικό σημείωμα

giannoukoufinal

Η Ελένη Γιαννούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία, ενώ το πάθος της για το αρχαιοελληνικό πνεύμα την οδήγησε στη φιλοσοφική έρευνα. Το 2013 απέκτησε με άριστα (9,81) το μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο της Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη γνωσιολογία και την οντολογία. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια και σε δύο σεμινάρια Κλασικής Φιλοσοφίας που διοργάνωσε το Princeton University σε συνεργασία με το ΜΙΘΕ. Εργασίες και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στη Φιλοσοφική Επιθεώρηση Φιλοσοφεῖν και σε επιστημονικά περιοδικά.Έχει επίσης επιμεληθεί ειδικές σειρές βιβλίων σε εκδοτικούς οίκους και έχει εργαστεί ως ασκούμενη δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ταχυδρόμος, πραγματοποιώντας τοπικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Επόμενο επαγγελματικό της βήμα είναι να εξιδικευθεί στην επιστήμη της ανθρώπινης ανάπτυξης (Life Coaching), βοηθώντας τους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να φτάσουν τους στόχους που οι ίδιοι επιθυμούν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο e-mail:elenigiannoukou@gmail.com

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 07 Αύγουστος 2016 12:39
 
Περί παιδείας – Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, Αθήνα 2016 ....Γράφει η Φερενίκη Κανταρτζή
News - Απόψεις
Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2016 17:41

Περί παιδείας – Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, Αθήνα 2016

Γράφει η Φερενίκη Κανταρτζή

13731521 10154427785209706 9065452785761190456 n

Ας μην υποτιμούμε ποτέ την αξία της εκπαίδευσης και τη δύναμη που έχει να αμβλύνει την κοσμοθεωρία του ανθρώπου και να θεμελιώσει νέα στάνταρς. Αυτό μπορεί να συμβεί χτίζοντας ένα νέο ανθρωποκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα που θα βάζει την μοναδικότητα του ανθρώπου πρώτα και θα βοηθάει μέσο της άσκησης της φιλοσοφίας να αναδείξει την μοναδικότητα και το φως που ο καθένας απο εμάς έχει μέσα του. 'Ένα νέο ανθρωποκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα που θα δίνει προτεραιότητα στην καλλιέργεια του νου όσο και του σώματος χωρίς να καταπιέζει το πνεύμα με κανόνες αλλά να δίνει χώρο επαινώντας την πρωτοβουλία και την προσφορά. Αυτά θεωρώ οτι θα έπρεπε να είχαν πρωτεύων ρόλο σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα, ωστόσο θα τόνιζα ιδιαίτερα για την Ελληνική πραγματικότητα, την κοινωνική προσφορά. Όχι σαν ένα είδος αγγαρείας ή κάτι που θα πρέπει να γίνει για τα μάτια του κόσμου αλλά ως ο μοναδικός τρόπος για να ικανοποιεί ο άνθρωπος την ψυχή του να ανυψώνει την πνευματικότητα του.

Η φιλοσοφία δεν θα πρέπει να είναι κάτι που μελετούν και ασχολούνται μόνο εκείνοι που σπουδάζουν φιλοσοφία στον πανεπιστήμιο. Η φιλοσοφία και δη η άσκηση της φιλοσοφίας θα πρέπει να διδάσκεται από το δημοτικό και μέχρι το τέλος της βασικής εκπαίδευσης. Συμπεριλαμβανομένου της μεταφυσικής, της λογικής και αισθητικής μελέτης. Η καλλιέργεια του νου θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην βασική εκπαίδευση γιατί μέσο της ανάπτυξης των επιμέρους τμημάτων του νου - δηλαδή της φαντασίας, λογικής, θέλησης, διαίσθησης, μνήμης και της αντίληψης - ο άνθρωπος μπορεί να αμβλύνει την ικανότητα του νου να συλλάβει ένα όραμα και παίρνοντας τον έλεγχο του νου να το υλοποιήσει στην πραγματικότητα. Όπως ακριβώς γυμνάζουμε τους μύες του σώματος για να έχουμε ένα όμορφο και υγιές σώμα έτσι καλλιεργούμε ή εκγυμνάζουμε τους μύες του νου για να έχουμε ένα υγιές και όμορφο νου.

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να ζήσει κάποιος τη ζωή του, αλλά θα πρέπει να καθορίσει τι είναι σωστό και τι λάθος για τον εαυτό του έτσι ώστε να βιώσει υψηλότερη ποιότητα ζωής και εσωτερική πληρότητα. Όπως ο μεγαλύτερος φιλόσοφος όλων των εποχών δήλωσε πριν από χιλιάδες χρόνια - «ὁ δὲ ἀνεξέταστος βίος οὐ βιωτὸς ἀνθρώπῳ» - Σωκράτης.

Στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την διαμόρφωση και διάπλαση της νέας γενιάς ηγετών, με ιδανικά και αδιαπραγμάτευτες ηθικές αξίες. Όπως έλεγα και πριν λίγο σε τηλεφώνημα με τους αρμόδιους δεν θα είναι ποτέ αρκετή η δραστηριότητα ή οι ιδέες για τον σκοπό αυτό, και όλοι έχουν χώρο σε αυτό. Όποιος θέλει να λάβει μέρος στον σκοπό αυτό να αφήσει το email του στην ιστοσελίδα μας www.efereniki.com ή στην σελίδα μας στο FB: https://www.facebook.com/efereniki/

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΦΕΡΕΝΙΚΗΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

 

 

 

Βιογραφικό σημείωμα

1655889 10154077597134706 3272946595896299581 nf

 

Η Φερενίκη Κανταρτζή που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Βόλου είναι φιλόσοφος, επιχειρηματίας και αθλήτρια. Σκοπός της ζωής της να βοηθάει φιλόδοξους ανθρώπους να εξελίξουν τον εαυτό τους για να οικοδομηθεί μια πιο ηθική κοινωνία. Το πάθος και η αφοσίωση της ως αθλήτρια της πετοσφαίρισης στην άμμο κέρδισαν πολλούς πανελλήνιους τίτλους από την ηλικία των 14 ετών. Η αγάπη της για σοφία και εξερεύνηση την οδήγησαν στον Πανεπιστήμιο της Χάγη στην Ολλανδία σε ηλικία 19 ετών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Διεθνές Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία. Η επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε στο Άμστερνταμ και συνεχίστηκε στην πόλη του Λονδίνου, όπου εργάστηκε σε διάφορους ρόλους ανάπτυξης επιχειρήσεων στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και διαδικτυακού μάρκετινγκ. Η Ελληνική φιλοσοφική της τάση, η λατρεία για μελέτη αλλά και η εμμονή της με την ανθρώπινη εξέλιξη την οδήγησαν πρόσφατα να ιδρύσει το Efereniki.com.

13240499 10154267783599706 8193718135954156373 nf

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2016 17:51
 
Άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στην Καθημερινή της Κυριακής
News - Απόψεις
Κυριακή, 31 Ιούλιος 2016 15:19
Άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στην Καθημερινή της Κυριακής
theodorakisstavros

Είναι μεσημέρι Τρίτης και εγώ βαδίζω γρήγορα και με σκυμμένο το κεφάλι στην οδό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Άλλωστε δεν έχω κατέβει στην Κρήτη για χαρές αλλά για κηδεία. Χαμένος στις σκέψεις ακούω μια φωνή απ' το απέναντι πεζοδρόμιο. «Θεοδωράκη κοιτάξτε να τα βρείτε για το Σύνταγμα». Σταματάω. Ένας κύριος, με μια μεγάλη τσάντα στη μασχάλη – σαν θήκη για μεγάλο τάμπλετ – είναι αυτός που μου φωνάζει. «Να αλλάξετε μαζί το Σύνταγμα» επιμένει. Κρατάει εφημερίδα που υποστηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και με βομβαρδίζει με «παρατηρήσεις»: «Έπρεπε να είχες ψηφίσει την απλή αναλογική». «Σε θέλαμε στο πλευρό μας». Τελικά στο μόνο θέμα που μου έδωσε κάποιο δίκιο ήταν η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. «Σύντεκνε πρέπει να φύγω». Εκείνος φεύγει προς την οδό 62 Μαρτύρων, εγώ προς την πλατεία Κορνάρου. Κλειστό φωτογραφείο, κλειστό κομμωτήριο, κλειστό κατάστημα αθλητικών ειδών, κλειστό κατάστημα υψηλής ραπτικής, κλειστό κοσμηματοπωλείο και στο άλλο πλάι κλειστό κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, κλειστό κατάστημα ενδυμάτων...

«Δεν είναι το Σύνταγμα, είναι η οικονομία, σύντεκνε» ήθελα να του φωνάξω παραφράζοντας τον Μπιλ Κλίντον που μάλλον ήταν ο πρώτος που είπε «It's the economy, stupid». Προσπαθήστε να σκεφθείτε τη σκηνή και θα με δικαιολογήσετε. Λουκέτα, απλήρωτοι λογαριασμοί, κιτρινισμένα «ενοικιάζεται», «πωλείται» σκισμένα, σπασμένα τζάμια, κατασχετήρια κατά γης και ένας άνθρωπος να με καλεί να συμφωνήσω με τον Τσίπρα για το ... Σύνταγμα!

Και βέβαια, να το αλλάξουμε το Σύνταγμα - και το Ποτάμι έχει καταθέσει από νωρίς τις προτάσεις του - αλλά σήμερα αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να γίνει σε όλους τους δήμους της χώρας– όπως λέει ο Πρωθυπουργός.

Η κατανάλωση, οι εξαγωγές και οι επενδύσεις βρίσκονται το πρώτο εξάμηνο του '16 σε καθοδική πορεία. Δεν υπάρχει δείκτης που να επιτρέπει αισιοδοξία. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η μείωση των εξαγωγών το πρώτο τρίμηνο κατά 11,7%. Πέφτουν οι τιμές, πέφτουν οι μισθοί αλλά δεν εξάγουμε.

Παράλληλα χιλιάδες επιχειρήσεις «ζόμπι» «σέρνουν» την αγορά προς τα κάτω (100.000 επιχειρήσεις σε σύνολο περίπου 600 χιλιάδων!) έχοντας «εγκλωβισμένους» εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται. Παρεμπιπτόντως έχει καμία απάντηση η κυβέρνηση στην πρόταση μας να δέχονται οι Τράπεζες ως εγγυήσεις τις βεβαιωμένες οφειλές του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και να τις δανειοδοτούν υπό τον όρο η χρηματοδότηση να πηγαίνει αποκλειστικά στη μισθοδοσία;

Και μετά είναι τα νέα μέτρα. O εργαζόμενος για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ο εργοδότης του βάζει στην τσέπη του από 42 έως 67 ευρώ ανάλογα με το ύψος του μισθού του. 33 έως και 58 ευρώ στο 100άρικο (φόροι και εισφορές) βουλώνουν τις τρύπες του κράτους.
Το 2009 είχαμε 4,5 εκατομμύρια εργαζόμενους ,σήμερα ένα εκατομμύριο λιγότερους.

Και ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει λαϊκές συνελεύσεις για το Σύνταγμα σε όλες τις γειτονιές. Να ξεκινήσει λοιπόν από την Ελευσίνα ή την Χαλκίδα όπου οι βαριές βιομηχανίες χαλυβουργίας και τσιμέντου διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους. Και μετά να πάει στην Ξάνθη και στον Βόλο. Στην βιομηχανική ζώνη θα βρει πολλά ερειπωμένα κτίρια για να μαζευτεί ο κόσμος να συζητήσει τη ... νέα μεταπολίτευση. Και στη Δράμα, την Πιερία, την Καστοριά έχει χώρους (στα μέρη δηλαδή που ένας στους δύο είναι άνεργος, όπως καταγγέλλουν τα Εργατικά Κέντρα).
«Θεοδωράκη τι θα κάνεις εσύ για όλα αυτά» θα προτιμούσα λοιπόν να είχε φωνάξει ο «σύντεκνος» Όχι ότι υπάρχουν εύκολες απαντήσεις αλλά ... υπάρχουν λύσεις.

Αν οι εξαγωγές στα χρόνια της κρίσης είχαν αυξηθεί- όπως συνέβη σε άλλες χώρες με κρίση - περίπου το 1/3 της ύφεσης θα είχε αποφευχθεί. Εμείς όμως αρχικά δεν τολμήσαμε και μετά φλερτάραμε με τα plan X διώχνοντας τις επενδύσεις.

Φιλολαϊκό λοιπόν σήμερα είναι ότι δημιουργεί θέσεις εργασίας, ότι προσελκύει επενδύσεις. Φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Απεμπλοκή επενδύσεων 14 δισ. ευρώ, που τελματώνουν σε όλη την επικράτεια. Διαδικασίες fast track όπου χρειάζεται (ανάλογες με αυτές των ολυμπιακών έργων). Επιβολή των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Αυτό θα προσθέσει τουλάχιστον 1 δις εισπράξεις από ΦΠΑ ετησίως και ταυτόχρονα θα μειώσει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά 1-1,5 δισ. ευρώ ετησίως. Όλα αυτά – και άλλα πολλά που δεν χωρούν σε ένα άρθρο- δεν αποδίδουν όταν εφαρμόζονται αποσπασματικά και κουτσά στραβά. Η ύφεση απορροφά τις μικρές διστακτικές κινήσεις. Και χτυπιέται μόνο με ένα μπαράζ αλλαγών. Μεγάλων κινήσεων ενταγμένων σε ένα ενιαίο αφήγημα. Ένα new deal που θα το υπηρετούν όλοι! Αυτό έχει ανάγκη σήμερα η χώρα και όχι φιέστες για το Σύνταγμα.

* Αφιερώνω αυτό το κείμενο στον Δημήτρη Καδιανάκη. Έναν σπουδαίο επιχειρηματία, ένα σπουδαίο κρητικό, μια μεγάλη απώλεια για το Κίνημα μας.

 


Σελίδα 10 από 199
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση