ATTICANEWS.GR

Member Area
Απόψεις
Εκτός θέματος σε όλα το πολιτικό μας σύστημα Δεν βρίσκουν τους μιζαδόρους, τα βάζουν με τις… μίζες!
News - Απόψεις
Τετάρτη, 26 Ιανουάριος 2011 13:28
Εκτός θέματος σε όλα το πολιτικό μας σύστημα Δεν βρίσκουν τους μιζαδόρους, τα βάζουν με τις… μίζες!
undefined
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βαγγέλης Μπλέντζας

Εκτός θέματος. Αυτό που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα της χώρας παραμένει εκτός θέματος. Και πλέον δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι μοιραία – ακόμη κι’ αν δεν βρεθεί άνθρωπος να κουνήσει το δαχτυλάκι του – θα οδηγηθεί προς το τέλος του.
 
Οι δηλώσεις και οι αντεγκλήσεις για την κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες είναι εκτός θέματος. Το θέμα είναι να δοθεί λύση τώρα στο μεταναστευτικό και να αποκατασταθεί άμεσα η τάξη. Και όχι τι πρέπει ή τι έπρεπε να κάνει ο ένας και ο άλλος.

Το πόρισμα για την Ζήμενς είναι εκτός θέματος. Από την Εξεταστική Επιτροπή περιμέναμε να μας πει ποιοι πήραν τις μίζες. Και όχι να αντιγράψει τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ των τελευταίων τριών χρόνων, παρουσιάζοντάς μας ως αποτελέσματα της δικής της έρευνας. Ούτε να μας περιγράψει γενικές πολιτικές ευθύνες.

Τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την διαφθορά και την διαφάνεια είναι και αυτά εκτός θέματος. Το θέμα μας είναι να υπάρξει κάθαρση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και όχι να διεκδικούμε αποζημιώσεις από την Ζήμενς επειδή μας… διέφθειρε και επομένως υπέστη βλάβη το Δημόσιο.

Παράλληλα, είπε ο κ. Παπανδρέου, με την διερεύνηση για την εξεύρεση της αλήθειας (η οποία, όπως είδαμε δεν βρίσκεται), η Ελλάδα θα κινηθεί κατά της Ζήμενς που κατέφευγε σ’ αυτές τις φαύλες πρακτικές.

Συμπέρασμα: Ομολόγησε ο πρωθυπουργός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να βρει τους δικούς του φαύλος, τους «φαύλους εσωτερικού» και βγαίνει στο κυνήγι των… φαύλων εξωτερικού!

Αντί ο πρωθυπουργός να πει χθες στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν αρκεί να κινηθούμε εναντίον αυτών που τα έδιναν, αλλά πρέπει να βρούμε εδώ και τώρα αυτούς που τα έπαιρναν,  θεώρησε ότι το πρόβλημα λύνεται με την μεταφορά του στη Γερμανία.

Κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινήσει τις διαδικασίες επιβολής προστίμων για θέματα παραβίασης των αρχών διαφάνειας. Δηλαδή; Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει κάθαρση; Προφανώς όχι.

Κάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης να βάλει την Επιτροπή Ανταγωνισμού (άκουσον, άκουσον!) να ερευνήσει αν παραβιάστηκε ο… υγιής ανταγωνισμός! Μα και βέβαια, παραβιάστηκε, αφού η Ζήμενς έπαιρνε όλα τα έργα δια του γνωστού τρόπου. Δεν χρειάζεται να ψάξει καμιά επιτροπή. Ας διαβάσουν την γερμανική δικογραφία.

Κάλεσε και τον υπουργό Οικονομικών να διερευνήσει την δυνατότητα, μέσω του… Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για αγωγές αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου – του οποίου οι λειτουργοί δεν διαθέτουν, αποδεδειγμένα, καμιά ηθική!

Κάλεσε και την Δικαιοσύνη να κινηθεί ταχύτερα – ώστε ταχύτερα να φθάσουμε σε νέα απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου περί παραγραφής.

Θεωρεί, δηλαδή, ο πρωθυπουργός ότι το τεράστιο αυτό θέμα μπορεί να θεραπευθεί με κάποια πρόστιμα που (λέμε τώρα) μπορεί να πληρώσει η Ζήμενς, που πλήρωνε Έλληνες για να κάνει τις δουλειές της.

Πρέπει, όμως, να απαντήσει: Αν η γερμανική εταιρία αποζημιώσει την Ελλάδα (όπως έκανε με άλλες χώρες), τελειώνει το θέμα; Δεν χρειάζεται να βρούμε ποιοι χρηματίστηκαν στην Ελλάδα;

Θεωρεί επίσης ο πρωθυπουργός πως με το θέμα της Ζήμενς θα πιέσει την Γερμανία με σκοπό να «μαλακώσει» τη στάση της όσον αφορά στα σχετιζόμενα με την οικονομία μας θέματα.

Προσοχή, όμως, μην την πιέσει πολύ και δώσει τα ονόματα όλων εκείνων που περιλαμβάνονται στις καταθέσεις Χριστοφοράκου και Σία. ΄Η, ακόμη καλύτερα, να βάλει τον Χριστοφοράκο να ανοίξει το στόμα του. Για να τελειώνουμε μια και καλή. Και με όλους.

http://www.elzoni.gr/html/ent/067/ent.6067.asp

 

 
Φταίει ο... Χατζηπετρής! Υπο κατάληψη από μετανάστες η Νομική - Παπουτσής κατά πρυτάνεων - Πρυτάνεις κατά αστυνομίας - Διαμαντοπούλου κατά πάντων
News - Απόψεις
Τρίτη, 25 Ιανουάριος 2011 14:54

Φταίει ο... Χατζηπετρής! Υπο κατάληψη από μετανάστες η Νομική - Παπουτσής κατά πρυτάνεων - Πρυτάνεις κατά αστυνομίας - Διαμαντοπούλου κατά πάντων

undefined

- Επίθεση Παπουτση στον ΣΥΡΙΖΑ: "Κάνουν δημόσιες σχέσεις με τ' ανθρώπινα δικαιώματα"
- Διαμαντοπούλου: "'Εγινε η Νομική καταυλισμός μεταναστών!"
- Κλειστή η σχολή τουλάχιστον έως την ΠαρασκευήEίναι όλοι τους εξοργισμένοι. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι μετανάστες γιατί θέλουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους, όπως είπε, οι διοικούντες τη Νομική. Η υπουργός Παιδείας γιατί έχει μετατραπεί όπως είπε η Νομική σε καταυλισμό μεταναστών.

Και όλοι οι υπόλοιποι γιατί όλοι οι παραπάνω είδαν - αρχικά με απάθεια - 300 παράνομους μετανάστες να ταξιδεύουν ανενόχλητοι από την Κρήτη στην Αθήνα να διασχίζουν το κέντρο της και κάποιους να τους ανοίγουν τις πόρτες της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών λες και ήταν το μαγαζάκι τους!

Τώρα, λοιπόν, εκ των υστέρων αναζητούνται ευθύνες. "Η αστυνομία δεν έχει καμμία δουλειά να επέμβει αν δεν κληθεί", διαμηνύει το υπ. Προστασίας του Πολίτη.

"Η κατάσταση είναι εξοργιστική. Να είναι δηλαδή η Νομική καταυλισμός αφού κομματικές δυνάμεις τους οδήγησαν και τους καθοδήγησαν. Η κατάσταση που ε΄χει δημιουργηθεί έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου οφείλουν να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία." Ταδε έφη Αννα Διαμαντοπούλου.

Οι περίπου 250 μετανάστες δεν έχουν όπως λένε οι περισσότεροι πρόβλημα εργασίας και συνθηκών διαβίωσης, ζητούν τη νομιμοποίησή τους.

Στο πλευρό τους ομάδες αριστερών φοιτητών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με άλλους έκαναν αίτημα προς τις αρχές του Πανεπιστημίου να παραχωρηθεί ένας χώρος της Νομικής για τη “φιλοξενία” των μεταναστών, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Οι φοιτητές και άλλες οργανώσεις αποφάσισαν όμως με το “έτσι θέλω” να σπάσουν λουκέτα στο χώρο του κτιρίου στη Σόλωνος, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, δεν χρησιμοποιείται για μαθήματα, αλλά επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον Μάρτιο.

Προετοίμασαν το χώρο και την Κυριακή το βράδυ, περίπου 250 μετανάστες που είχαν φτάσει από την Κρήτη μπήκαν στο κτίριο της Νομικής σχολής.

Έγινε δηλαδή κατάληψη του χώρου από εξωπανεπιστημιακούς, όμως κανείς δεν κινήθηκε και εδώ ξεκινάει το γαϊτανάκι του παραλογισμού.

Ο πρύτανης κλείνει τη σχολή και λέει... “Αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία της σχολής έως την Παρασκευή, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για αυτούς τους ανθρώπους, ενώ την Πέμπτη η πρυτανεία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα”.

Δηλαδή ενώ αρχικά είπε όχι, τώρα κλείνει το ίδρυμα για πέντε ημέρες... θα πάρει θέση μετά από τέσσερις ημέρες και ως τότε κατάληψη του χώρου του Πανεπιστημίου ... δεν έχουμε.
 
ANTIXYTA - ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
News - Απόψεις
Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2011 21:36

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν οι φίλοι μας σήμερα το μεσημέρι. Μετά το μπάχαλο με τις ψευδείς καταθέσεις-κατηγορίες, οι δικαστικές αρχές έκριναν πως δεν υπάρχουν καν ενδείξεις που να τις στοιχειοθετούν. Το τελικό κατηγορητήριο θα οριστικοποιήθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα υπομνήματα που έχουν κατατεθεί.
Χαρακτηριστικό του τρόπου που λειτουργούν οι ανεγκέφαλοι, είναι το γεγονός ότι ενώ ήδη είχαν συλλάβει τα παιδιά και τα οδηγούσαν στο Ελληνικό, τους κατηγόρησαν για εμπρησμό που έγινε λίγη ώρα αργότερα!!! Και μάλιστα εμπρησμό που έγινε ακριβώς δίπλα από το σημείο που βρίσκονται τα ΜΑΤ και δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος εκτός από αυτούς...
Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία που θα προκύψουν, αν θα προκύψουν...
Όπως και να 'χει και σήμερα είχαμε άλλη μια νίκη απέναντι στο παρακράτος...
Συνεχίζουμε...
Υ.Γ.- Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορούν τη Τζάκρη στα ΜΜΕ, να εκτοξεύει τα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους. Χρησιμοποιούν μία πολιτικό εκτός λεκανοπεδίου, ώστε να μην χρεωθούν το πολιτικό κόστος. Εμείς χαιρόμαστε ιδιαίτερα με αυτά που κάνουν. Δεν έπεσαν από το ΔΝΤ, θα πέσουν από εμάς...
 
Η Οικολογική Αθήνα, δημοτική κίνηση που συμμετέχει στη νέα Δημοτική Αρχή, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το βέβηλο ναζιστικό χαιρετισμό του κ. Μιχαλολιάκου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
News - Απόψεις
Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011 20:07
19Ιανουαρίου 2011
 
Χαιρετισμός του μίσους
 
Η Οικολογική Αθήνα, δημοτική κίνηση που συμμετέχει στη νέα Δημοτική Αρχή, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το βέβηλο ναζιστικό χαιρετισμό του κ. Μιχαλολιάκου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Η πράξη αυτή προσβάλλει βάναυσα τις μνήμες όλων μας και την ιστορία της πόλης μας που πλήρωσε με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς τη ναζιστική κατοχή. Καταδικάζουμε την κάθε προσπάθεια επιβολής της βίας και του διχασμού με επικίνδυνες κινήσεις που προσβάλλουν την κοινή λογική και δυναμιτίζουν τα θεμέλεια της δημοκρατίας και της ειρήνης του δήμου. Η Οικολογική Αθήνα καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε η πράξη αυτή να απομονωθεί και να καταδικαστεί πολιτικά και πειθαρχικά. Αταίριαστη με τη Δημοκρατία θεωρούμε επίσης και την τακτική του κου Μιχαλολιάκου να προσέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συνοδεία σωματοφυλάκων.
Απευθυνόμαστε στους πολίτες που ψήφισαν το συνδυασμό του σκότους και του μίσους που εκπροσωπεί ο εν λόγω κύριος, θυμίζοντάς τους πως οι μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές στην ιστορία της πατρίδας μας έχουν προέλθει από τις νοοτροπίες και τις πρακτικές των εθνικιστών.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τον προπηλακισμό που δέχτηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα από φασίστες η Δημοτική Σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης, Μαρία Κανελλοπούλου.
 
8 στους 10 θέλουν φράκτη στον Έβρο - 9 στους 10 απέλαση όλων!
News - Απόψεις
Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2011 10:14

8 στους 10 θέλουν φράκτη στον Έβρο - 9 στους 10 απέλαση όλων!

Να σκληρύνει η στάση της κυβέρνησης κατά της λαθρομετανάστευσης θέλουν οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύει ο κυριακάτικος Τύπος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καθημερινής από την Public Issue, ποσοστό 39% συμφωνούν με την περίφραξη των συνόρων στον Έβρο, ποσοστό 20% “μάλλον συμφωνούν”, ποσοστό 21% “σίγουρα διαφωνούν” και ποσοστό 7% “μάλλον διαφωνούν”.

Υπέρ του φράκτη εμφανίζονται το 51% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 37% της ΝΔ και ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς.

Σε ερώτηση για το πόσο ενημερωμένοι είναι για το τι προβλέπει ακριβώς αυτό το σχέδιο, “πολύ ενημερωμένοι” είναι μόνο 10%, “αρκετά” είναι 41%, “όχι και τόσο” ενημερωμένοι δηλώνει το 30% και 17% λένε ότι δεν είναι καθόλου ενημερωμένοι.
Όσον αφορά το πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο φράκτης, το 41% λένε ότι θα είναι αποτελεσματικός ενώ 20% λένε ότι τέτοια μέτρα μάλλον δεν μπορούν να ανακόψουν τη ροή και 23% λένε ότι “σίγουρα δεν μπορούν”.

Σε δημοσκόπηση του Έθνους της Κυριακής, ποσοστό 80,3% συμφωνούν με φράκτη στον Έβρο και 18,6% λένε ότι διαφωνούν. Το 89,5% λένε ναι σε απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών, το 68,8% λένε ναι σε κέντρα κράτησης των παράνομων μεταναστών μέχρι την απέλαση και 28,2% διαφωνεί και 86,5% θέλουν επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ανάλογη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα το 73% των ερωτηθέντων συμφωνούν με τον φράκτη, το 18% διαφωνούν και το 9% δεν παίρνει θέση.
newsit
 
Απογοητευμένοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα οι πολίτες
News - Απόψεις
Σάββατο, 15 Ιανουάριος 2011 10:08

Απογοητευμένοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα οι πολίτες


Βαρόμετρο της Public Issue

Απογοητευμένοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν θεωρούν αναγκαία τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ κρίνουν ότι το ποσοστό αποχής θα άγγιζε το 34% σε περίπτωση που διενεργούνταν βουλευτικές εκλογές.Ικανοποιημένο από την λειτουργία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δηλώνει μόνο το 20% των ερωτηθέντων, έναντι του 79% που δηλώνει δυσαρεστημένο. Χειρότερες είναι οι γνώμες για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς μόνο ένας στους 9 πολίτες φαίνεται ικανοποιημένος από τη λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους δυσαρεστημένους να φτάνουν στο 89%.

Ακόμη το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα αποτελούσε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα. Το 26% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ μόνο το 6% έχει την ίδια γνώμη για τη Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με ποσοστό 44% και ακολουθούν ο Γ. Καρατζαφέρης με 38%, ο Αντώνης Σαμαράς με 37%, ο Αλέξης Τσίπρας με 31% και η Αλέκα Παπαρήγα με 30%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας εξακολουθεί να θεωρείται ο Γ. Παπανδρέου, που συγκεντρώνει το 41%, έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά. Ισχυρό είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ακατάλληλους και τους δύο, το οποίο φτάνει το 37%.

Σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, η συντριπτική πλειοψηφία όσων απάντησαν (81%) θεωρεί ότι η χώρα δεν τις χρειάζεται ενώ αντίθετα το 14% των ερωτηθέντων θεωρεί αναγκαίες τις βουλευτικές εκλογές και το 5% δεν εκφέρει άποψη για το θέμα.

Στην ερώτηση ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κέρδιζε σε περίπτωση εκλογών, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ως εξής: το 52% ΠΑΣΟΚ, το 13% Νέα Δημοκρατία και το 35% κανένα από τα δύο.

Τέλος, όσον αφορά στην εκλογική επιρροή των κομμάτων και ποιο κόμμα θα ψήφιζαν, οι ερωτηθέντες απάντησαν: το ΠΑΣΟΚ με 38,5%, η Ν.Δ. με 30,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, οι Οικολόγοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%. Τεράστιο είναι το ποσοστό της αποχής φτάνει το 34%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11/1/2011 σε δείγμα 1.005 ατόμων.

Δ. ΜΟΥΣ.
skai.gr
 
ΑΝΕΡΓΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Άμεσα μέτρα για την απασχόληση ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
News - Απόψεις
Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 20:15
14.1.2011
 
ΑΝΕΡΓΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Άμεσα μέτρα για την απασχόληση ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
 
Επικίνδυνη έκρηξη της ανεργίας επισημαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των τελευταίων ανησυχητικών στατιστικών στοιχείων. Παράλληλα ζητούν μέτρα για στήριξη της απασχόλησης και πράσινη στροφή στην οικονομία με δημιουργία  θέσεων εργασίας θέσεων εργασίας σε μεγάλη έκταση.
Τα στοιχεία για τον Οκτώβριο του 2010, που δόθηκαν μόλις χθες στη δημοσιότητα, δείχνουν δραματική επιδείνωση στην αγορά εργασίας, την ώρα που το κυβερνητικό ενδιαφέρον εξαντλείται στη δημοσιονομική προσαρμογή. Η κοινωνία υποφέρει, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί οδηγώντας την κοινωνία και τους πολίτες σε απόγνωση. Σχεδόν 200.000 περισσότεροι συμπολίτες μας είναι άνεργοι σε σχέση με πέρυσι και πάνω από 300,000 περισσότεροι από το 2008. Πάνω από 1 στους 3 νέους είναι άνεργος.
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα σχέδιο εκτεταμένης δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε βιώσιμους οικονομικά και περιβαλλοντικά τομείς, που να καλύπτει τις απώλειες. Χωρίς ενεργές πολιτικές για στήριξη της απασχόλησης, η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλα τα κόμματα, δεν πρόκειται να επαναφέρει την απασχόληση.
Χρειάζονται άμεσα κίνητρα για προσλήψεις, με μεταφορά φορολογικών βαρών από την εργασία στην περιβαλλοντική επιβάρυνση και την κατανάλωση, καθώς και προστασία των δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων ευάλωτων σε σχέση με την αναζήτηση απασχόλησης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους είχαμε προτείνει έγκαιρα μια πράσινη στροφή στην οικονομία με εκτεταμένη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τομείς όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η ήπια και ανανεώσιμη ενέργεια, η επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση απορριμμάτων, η πράσινη καινοτομία, η βιολογική γεωργία, ο αγροτουρισμός.
Τέλος η παρακολούθηση της αγοράς εργασίας από την ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να αναδειχθεί σε βασική προτεραιότητα. Για ένα τόσο ραγδαία εξελισσόμενο φαινόμενο όπως η ανεργία, είναι απαράδεκτο να φθάνουμε στα μέσα Ιανουαρίου του 2011 για να μάθουμε τα στοιχεία του … Οκτωβρίου του 2010 και μάλιστα χωρίς τη «διόρθωση εποχικότητας» που θα επέτρεπε την παρακολούθηση της εξέλιξης μήνα με το μήνα.
«Η έκρηξη της ανεργίας δε μπορεί να θεωρείται αποδεκτή παράπλευρη απώλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος.«Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούμε επείγοντα μέτρα στήριξης της εργασίας και στροφή στην πράσινη οικονομία για εκτεταμένη δημιουργία νέων θέσεων δουλειάς». 
                                                                      Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
 
ANTIXYTA-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΙΙ
News - Απόψεις
Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 11:17

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΙΙ


ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

ΥΔΑΤΟΡΕΥΜΑ ΜΟΥΖΑΚΙ
undefined
 
ANTIXYTA-Η ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ...
News - Απόψεις
Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2011 21:26

Η ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ...

Το ποίημα αυτό έχει γραφτεί από τον κ. Νίκο Τούντα, Γυμνασιάρχη από τα Σπάτα, όταν αρκετά χρόνια πριν, στη γη τον Μεσογείων, δινόταν άλλη μία μάχη με τις τότε δυνάμεις καταστολής, για την υπόθεση της κατασκευής του αεροδρομίου. Ακόμα και σήμερα παραμένει επίκαιρο, αφού αυτό το κομμάτι της Αττικής γης, όπως είναι η Μεσογαία και η Λαυρεωτική, που έχει δώσει τόσο πολλά, προσπαθούν οι σύγχρονοι εσωτερικοί κατακτητές, να το αλώσουν και αφού το έχουν υποβαθμίσει με τα φαραωνικού τύπου έργα τους, τώρα θέλουν να το θάψουν κάτω από τα σκουπίδια...


Δεν θα τα καταφέρουνΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ...


Ω, χθόνιε θεέ της γης και των πατέρων μας προστάτη,

κι εσύ ω μάνα γη που πάντα άνθιζες

κι ανάδινες το άρωμα απ' τα ποικιλόμορφα λουλούδια σου,

τη γλυκειά, τη μαγευτική φωνή των πουλιών σου,

εσύ που μας έδινες το νόστιμο ψωμί από τα χωράφια σου,

το γεμάτο γεύση λάδι από τις καρπερές ελιές σου

και το δυνατό κρασί από τα πλούσια αμπέλια σου,

τώρα έγινες τάφος σιωπής και φάσμα φρίκης.

Ποιό βωμό και ποιά ιερά;

και ποιά μνήματα των πατέρων μας να σεβαστούμε;

αφού το Ιερό του Ναού είναι δέσμιο;

ω μάνα γη, που έθρεψες τόσες γενιές,

εσύ που τους έμαθες να αγωνίζονται για τα καλά σου,

γενιές που έσκυψαν επάνω σου με μόχθο,

χύνοντας ποτάμι τον ιδρώτα,

εκεί που τρέχαμε από μικροί στα όμορφα πανηγύρια

για να γευτούμε το μυστήριο της θυσίας

εκεί που αυτόν τον τόπο σαν φυλαχτό κι ευχή τον είχαμε

και τώρα στέκει έρημος κι αιχμάλωτος μες τα δεσμά της φρίκης

τώρα σιωπή και νέκρα απλώνεται παντού

χωρίς ψυχή, τάφος φρικτός τα κόκκαλα σκεπάζει......

Τώρα η γη μας οργή μυρίζει

και σκυθρωπή μεμιάς κατάρες σφενδονίζει!

undefined

Ευχαριστούμε τον φίλο Κωνσταντίνο που μας το έστειλε
 
ANTIXYTA - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ...
News - Απόψεις
Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2011 07:51

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ...

 

Η επιστολή που έστειλε στην πρωϊνή εκπομπή στο ραδιόφωνου του ΣΚΑΪ, ο συμπολίτης μας

Γ. Χατζηδιαμαντής, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

 

 

Αγαπητέ κύριε Πορτοσάλτε,

 

Είμαι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ και εργάζομαι ως διευθυντής του εργοστασίου παραγωγής εξηλασμένης Πολυστερίνης της εταιρείας DOW chemical στο Norrkοping της Σουηδίας. Ανέλαβα αυτήν την θέση από εξαμήνου αφήνοντας με βαριά καρδιά στην Κερατέα την σύζυγο και τα δύο παιδιά μου. Η κατάσταση στην οποία έχουμε φέρει την χώρα μας δεν επέτρεπε να αρνηθώ στην πρόταση που μου έγινε.

 

 


Άκουσα με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον την τοποθέτηση σας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Κερατέα με την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού. Αναφέρατε πολύ σωστά ότι η κεντρική εξουσία έχει ολι

γωρήσει εδώ και πολλά χρόνια να προχωρήσει σε δημοπρατήσεις όλων των υπολοίπων μονάδων της διαχείρισης των απορριμμάτων πλην του ΧΥΤΑ για τον οποίο και διαμαρτύρονται οι κάτοικοι.
Η ενημέρωση προς την τοπική κοινωνία είναι ανύπαρκτη όπως επίσης αναφέρατε.

 

 

Η πόλη του Norrkoping όπου διαμένω (προσωρινά μόνος μου) διαθέτει πλήρες σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων ακριβώς όπως αυτό που περιγράψατε ότι αναφέρεται στον περιφερειακό σχεδιασμό. Το δε εργοστάσιο καύσης παράγει ηλεκτρική ενέργεια από την καύση των απορριμμάτων ενώ από την απόβλητη θερμότητα θερμαίνεται (υπό πολικές θερμοκρασίες) με τηλεθέρμανση ολόκληρη η πόλη πληθυσμού 130,000 κατοίκων.

 

 

 

Τίποτε δεν πάει χαμένο και είναι συνείδηση των πάντων ότι τα απορρίμματα πέρα από την περιβαλλοντολογική διαχείριση είναι έσοδο για τον δήμο.

 

 

Θα ήθελα όμως να σας υποβάλλω μια ερώτηση σχετικά με το σχόλιο σας ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να συνετιστούν και να σταματήσουν να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.

 

Εάν οι κάτοικοι (μεταξύ αυτών και η σύζυγος και τα παιδιά μου) δεν είχαν αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο θα είχε ακουστεί από κανέναν ότι το μόνο έργο που έχει δημοπρατηθεί να κατασκευαστεί στον υπέροχο αυτό χώρο ( όπου πετάμε χαρταετό με τον γιο μου κάθε Καθαρή Δευτέρα) είναι ΧΥΤΑ ????

 

 

Βρισκόμαστε σήμερα στην 26η ημέρα των επεισοδίων και είστε ο πρώτος που το ανέφερε στην τηλεόραση. Ήρθα από την Σουηδία για να περάσω τις γιορτινές αυτές ημέρες με τα παιδιά μου και αντ΄ αυτού βρισκόμαστε όλοι στα «μπλόκα» προσπαθώντας να αποφύγουμε άλλη μια καταστροφή γι΄ αυτόν τον τόπο.

 

 

Δεν είμαστε εξτρεμιστές κύριε Πορτοσάλτε απλά δεν εμπιστευόμαστε πλέον κανέναν από αυτούς που καθημερινά μας αποκαλούν «κοπρίτες» να αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών μας.

 

 

Ευχαριστώ

 

 

Γ. Χατζηδιαμαντής
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
Δημότης Κερατέας

φωτό Σπύρος ΤσακίρηςΑναρτήθηκε από antixyta στις 9:17 μ.μ.
 


Σελίδα 196 από 198
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση