ATTICANEWS.GR

Member Area
Απόψεις
ANTIXYTA - ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ...
News - Απόψεις
Σάββατο, 08 Ιανουάριος 2011 17:20

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ...Είναι αλήθεια πως οι μέθοδοι της αστυνομίας για να σπάσει τον κόσμο, δεν έχουν επιτυχία. Δολιοφθορές, απειλές, κατοχή, συλλήψεις αυτό που έχουν καταφέρει είναι να συσπειρώσουν τους πολίτες, όχι μόνο από την Κερατέα, αλλά από όλη τη Λαυρεωτική και παραπέρα.
Κι εκεί που περιμέναμε τα ΜΑΤ, ένα κομβόι αυτοκινήτων, κορνάροντας, μπουκάρει με τσαμπουκά στο μπλόκο. Γελαστά πρόσωπα, οικεία, με τα παραδοσιακά τους όργανα, ξεκίνησαν να δίνουν το ρυθμό. Οι φίλοι μας από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ "Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ" έψαλλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν ποντιακά τραγούδια, παρασέρνοντας τον κόσμο στον χορό...

Μετά την αναβολή στο Ειρηνοδικείο και την πορεία στο Λαύριο, οι κάτοικοι της Κερατέας πέρασαν από το μπλόκο του Λαυρίου, όπου αντάλλαξαν ευχές και συζήτησαν με τους συμπολίτες μας του Λαυρίου.


Όσο συνεχίζεται αυτή η καταστολή, τόσο περισσότερο ο κόσμος συσπειρώνεται...
 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - 4.1.2011ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ…
News - Απόψεις
Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2011 17:17
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - 4.1.2011ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ…
Προβληματισμό προκαλεί η επιλογή της Ακαδημίας Αθηνών να βραβεύσει την δασκάλα κ. Χαρά Νικοπούλου για την αμφιλεγόμενη θητεία της ως δασκάλας σε μειονοτικό σχολείο της Θράκης, με σκεπτικό μάλιστα ότι τίμησε την εκπαιδευτική της αποστολή με βάση, ανάμεσα στα άλλα, την αρχή της ανεξιθρησκείας.
Η ίδια στην ομιλία της, που πραγματοποιήθηκε κατ’ εξαίρεση παρά το Πρωτόκολλο της Ακαδημίας, φρόντισε να θέσει το θέμα στην πραγματική του βάση, εκθέτοντας την αντίληψη της για "καλλιέργεια (ελληνορθόδοξης) θρησκευτικής συνείδησης" σε μαθητές που ανήκουν σε άλλη θρησκεία.  Θα έπρεπε ίσως στην Ακαδημία Αθηνών να συνεκτιμήσουν ότι η κ. Νικοπούλου δεν αψήφησε μόνο "αντιθέσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια", αλλά αδιαφόρησε και για τις αντιθέσεις που η ίδια προκαλούσε στην τοπική κοινωνία, που τελικά ζήτησε την απομάκρυνσή της από το μειονοτικό σχολείο όπου δίδασκε.
Στο πρόσωπο της βραβεύθηκαν τελικά η μισαλλοδοξία και οι πράξεις μιας εκπαιδευτικού που διδάσκει τα παιδιά της μειονότητας να τραγουδούν στίχους μίσους για την γειτονική Τουρκία.
Το κύριο πρόβλημα, όμως, είναι ότι επιβεβαιώθηκε η αδυναμία των ταγών μας να αντιληφθούν ότι στις σημερινές κοινωνικές συνθήκες, με το αυγό του φιδιού να έχει ανοίξει, οι Έλληνες δεν είμαστε πολιορκημένοι από τις γειτονικές κοινωνίες και τους μετανάστες του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση και από την πνευματική ένδεια να την αντιμετωπίσουμε.
 
                                                         Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
 
Τρώτε κόκκινο κρέας; Ξανασκεφτείτε το!
News - Απόψεις
Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011 13:42

Τρώτε κόκκινο κρέας; Ξανασκεφτείτε το!


Έρευνα: Η μεγάλη κατανάλωση αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες

Οι γυναίκες που τρώνε πολύ κόκκινο κρέας, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν... εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές της μονάδας διατροφικής επιδημιολογίας του διάσημου Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, με επικεφαλής την δρα Σουζάνα Λάρσον, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο εξειδικευμένο ιατρικό περιοδικό "Stroke" (Εγκεφαλικό), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν περίπου 34.700 γυναίκες ηλικίας 39 έως 73 ετών (όλες χωρίς καρδιαγγειακά προβλήματα στην αρχή της μελέτης το 1997), από τις οποίες το 4% έπαθε εγκεφαλικό μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η κυριότερη αιτία, που ανέρχεται στο 78% των περιστατικών, ήταν το μπλοκάρισμα κάποιας αρτηρίας που τροφοδοτούσε με αίμα τον εγκέφαλο, ενώ η δεύτερη σε συχνότητα αιτία ήταν η εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι επιστήμονες, που έκαναν συνεχείς επανελέγχους επί δέκα χρόνια, βρήκαν ότι το 10% που έκανε τη μεγαλύτερη κατανάλωση κόκκινου κρέατος (τουλάχιστον 100 γραμμάρια τη μέρα), είχε 42% μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθει εγκεφαλικό σε σχέση με τις γυναίκες που έτρωγαν λίγο κρέας (κάτω από 25 γραμμάρια τη μέρα). Όσες γυναίκες ανήκαν στο 20%, που έτρωγε περισσότερο κρέας (τουλάχιστον 86 γραμμάρια ημερησίως), είχαν 22% μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού από φράξιμο αρτηρίας, σε σχέση με όσες έτρωγαν λιγότερα από 36,5 γραμμάρια τη μέρα.

Βέβαια, η διατροφή με άφθονο κόκκινο κρέας έχει συνδεθεί από παλαιότερες έρευνες με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως ο αυξημένος κίνδυνος για ορισμένες μορφές καρκίνου, καρδιοπάθεια και υψηλή πίεση αίματος (βασική αιτία του εγκεφαλικού). Εντούτοις, μέχρι τώρα τρεις μελέτες είχαν εξετάσει τη σχέση κόκκινου κρέατος-εγκεφαλικού και από αυτές η μία είχε διαπιστώσει την ύπαρξη συσχέτισης, ενώ οι άλλες δύο όχι.

Η νέα έρευνα, πάραυτα. δε διαπίστωσε σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος και σε αυξημένο κίνδυνο για εγκεφαλικό από αιμορραγία, ούτε σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση φρέσκου κρέατος ή κρέατος από πουλερικά και στα εγκεφαλικά. Το κόκκινο κρέας βρέθηκε να αυξάνει περισσότερο τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις μη καπνίστριες και στις γυναίκες χωρίς διαβήτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, πάντως, το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας περιέχει πολύ νάτριο που μπορεί να αυξήσει την πίεση του αίματος, καθώς και σίδηρο που μπορεί να επιταχύνει την παραγωγή ελευθέρων ριζών, οι οποίες κάνουν ζημιές στους ιστούς και τις αρτηρίες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
protothema
 
Γιατί ο Έρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα
News - Απόψεις
Σάββατο, 01 Ιανουάριος 2011 19:21

Γιατί ο Έρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα

undefined
Μια μέρα συγκεντρώθηκαν σε κάποιο μέρος της γης όλα τα συναισθήματα και όλες οι αξίες του ανθρώπου.

Η Τρέλα, αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία της πρότεινε να παίξουν κρυφτό... Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει ενώ η Περιέργεια χωρίς να μπορεί να κρατηθεί ρώτησε: "Τί είναι το κρυφτό;".

Ο Ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω για να καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια-την οποία δεν την ενδιέφερε ποτέ τίποτα-να παίξουν κι αυτοί.

Αλλά υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν... να παίξουν: Η Αλήθεια δεν ήθελε να παίξει γιατί ήξερε ότι ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα την αποκάλυπταν, η Υπεροψία έβρισκε το παιχνίδι χαζό και ο 'Ανανδρος δεν ήθελε να ρισκάρει.

"Ένα, δύο, τρία" άρχισε να μετράει η Τρέλα. Η πρώτη που κρύφτηκε ήταν η Τεμπελιά. Μιας και βαριόταν κρύφτηκε στον πρώτο βράχο που συνάντησε.

Η Πίστη πέταξε στους ουρανούς και η Ζήλια κρύφτηκε στην σκιά του Θριάμβου ο oποίος με τη δύναμή του κατάφερε να σκαρφαλώσει στο πιο ψηλό δέντρο.

Η Γενναιοδωρία δεν μπορούσε να κρυφτεί, γιατί κάθε μέρος που έβρισκε της φαινόταν υπέροχο μέρος για να κρυφτεί κάποιος άλλος φίλος της οπότε την άφηνε ελεύθερη. Και έτσι η Γενναιοδωρία κρύφτηκε σε μια ηλιαχτίδα.

Ο Εγωισμός αντιθέτως βρήκε αμέσως κρυψώνα ένα καλά κρυμμένο και βολικό μέρος μόνο για αυτόν. Το Ψέμα πήγε και κρύφτηκε στον πάτο του ωκεανού. Το Πάθος και ο Πόθος κρύφτηκαν μέσα σε ένα ηφαίστειο.

Ο Έρωτας δεν είχε βρει ακόμη κάπου να κρυφτεί. Έβρισκε όλες τις κρυψώνες πιασμένες, ώσπου βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και κρύφτηκε εκεί.

"...1000" μέτρησε η Τρέλα και άρχισε να ψάχνει. Την πρώτη που βρήκε ήταν η Τεμπελιά, αφού δεν είχε κρυφτεί και πολύ μακριά. Μετά βρήκε την Πίστη που μίλαγε στον ουρανό με τον Θεό για θεολογία. Ένιωσε τον "ρυθμό" του Πόθου και του Πάθους στο βάθος του ηφαιστείου και αφού βρήκε την Ζήλια, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρει και τον Θρίαμβο.

Βρήκε πολύ εύκολα το Δίλημμα που δεν είχε ακόμη αποφασίσει που να κρυφτεί. Σιγά σιγά τους βρήκε όλους εκτός από τον Έρωτα. Η Τρέλα έψαχνε παντού, πίσω από κάθε δένδρο, κάτω από κάθε πέτρα, σε κάθε κορφή βουνού, μα τίποτα. Όταν ήταν σχεδόν έτοιμη να τα παρατήσει βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και άρχισε να τον κουνάει νευρικά, ώσπου άκουσε ένα βογγητό πόνου. Ήταν ο Έρωτας που τα αγκάθια από τα τριαντάφυλλα του είχαν πληγώσει τα μάτια. Η Τρέλα δεν ήξερε πως να επανορθώσει, έκλαιγε, ζήταγε συγγνώμη και στο τέλος υποσχέθηκε να γίνει ο οδηγός του Έρωτα.

Κι έτσι από τότε ο Έρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα πάντα τον συνοδεύει.

Πηγή: dkaravasilis.gr
 
Χρήστος Λούλας Κύριε Φιλίππου, είστε υποχρεωμένος να πετύχετε.Σε διαφορετική περίπτωση, θα την πληρώσουμε όλοι!
News - Απόψεις
Τρίτη, 28 Δεκέμβριος 2010 10:29

Κύριε Φιλίππου, είστε υποχρεωμένος να πετύχετε.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα την πληρώσουμε όλοι!

Είναι γεγονός πως αν η «νέα» Δημοτική Αρχή δεν καταφέρει να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο που αναλαμβάνει από 1/1/2011, θα υπάρξουν  σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα όλων μας. Είναι, επίσης, αλήθεια πως δε συμφωνώ (όπως και άλλοι δημότες) με πολλές από τις μέχρι σήμερα επιλογές του κ.Φιλίππου ούτε και με τον τρόπο με τον οποίο συχνά, διαχειρίστηκε τις δημοτικές υποθέσεις.

Έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω, εμείς στη Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού θα είμαστε θετικά  παρόντες,  με μοναδικό σκοπό τη συνεισφορά μας στην πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου, χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες ή άλλες επιδιώξεις.

Στα πλαίσια αυτής της λογικής, θέλω να διατυπώσω κάποιες αυτονόητες προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων  πιστεύω ότι θα συνεισφέρει στη θετική εξέλιξη των δημοτικών υποθέσεων και, φυσικά, της καθημερινότητας όλων των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού. 

Οι προτάσεις μου:

  • Εγκαθίδρυση, επιτέλους, της πλήρους διαφάνειας, σε ολόκληρο το φάσμα των δημοτικών λειτουργιών. Έτσι, εκτός των άλλων, θα καταπολεμηθεί η σπατάλη, αλλά και η κακοδιαχείριση, όπου κι αν υπάρχουν.
  • Εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών και ένταξή τους σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, προς όφελος των δημοτών, των υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και του ίδιου του Δήμου.
  • Εφαρμογή της αξιοκρατίας, σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας. Στελέχωση συμβουλίων κι επιτροπών με ικανούς, άξιους και ηθικούς ανθρώπους.
  • Ενεργοποίηση εθελοντών. Οι εθελοντές μπορούν να προσφέρουν σημαντικό έργο, με τη διάθεσή τους για ανιδιοτελή προσφορά και την πιθανή τεχνογνωσία τους. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι η επιλογή της κινητοποίησής τους θα είναι μια ειλικρινής και συνειδητή πράξη της Δημοτικής Αρχής, για την προώθηση του γενικού καλού και όχι μία ακόμα επιλογή, ενταγμένη στη λογική της εκμετάλλευσης θεσμών και προσώπων, για μελλοντικό εκλογικό της όφελος.

Πάντως, κ.Φιλίππου λάβετε υπόψη σας ότι στο τέλος της θητείας σας, αν δεν έχετε πετύχει, δε θα μπορείτε να επικαλεστείτε ούτε τη γενικότερη αρνητική οικονομική κατάσταση ούτε τις όποιες περικοπές στους ΚΑΠ ούτε φυσικά το νέο (απαιτητικό- είναι αλήθεια) τρόπο λειτουργίας των δήμων, λόγω  «Καλλικράτη».

Όλα αυτά τα γνωρίζατε πάρα πολύ καλά, όταν με τόση επιμονή ζητούσατε την ψήφο των δημοτών κατά την προεκλογική περίοδο. Πράγμα που σημαίνει ότι εσείς και τα στελέχη του συνδυασμού σας, έχετε επεξεργαστεί ήδη τις  – κατά την άποψή σας – αποτελεσματικότερες και πιο εφικτές λύσεις για την ανάπτυξη του νέου μας δήμου, μέσα στο συγκεκριμένο οικονομικό και αυτοδιοικητικό περιβάλλον.

Αναμένουμε με καλοπροαίρετο ενδιαφέρον τις εξειδικευμένες προτάσεις σας.

Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε κάθε τι θετικό, αλλά θα μας βρείτε μαχητικά και δημιουργικά απέναντί σας, σε κάθε μη θετική, μη ορθή πρόταση ή επιλογή σας.

Κύριε Φιλίππου, για να γίνει «ομελέτα», πρέπει να σπάσουν «αυγά»!

Καλή Χρονιά με υγεία για όλους!

 


Χρήστος  Λούλας

-Μέλος της Σύγχρονης Πόλης Σαρωνικού, -Οικονομολόγος, Αναλυτής οικονομικών στοιχείων επιχ/σεων & Σύμβουλος σε θέματα Οργάνωσης, Ποιότητας και Διαχ/σης Κρίσεων, -Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας, -Πρώην στέλεχος της ΕΤΕ

http://christosloulas.wordpress.com/2010/12/27/%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%af%cf%80%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b1%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1%cf%82-%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%82/

 
Δ. Ρέππας: Μείωση των Βουλευτών σε 200 και κατοχύρωση μίνιμουμ επιπέδου διαβίωσης.
News - Απόψεις
Παρασκευή, 24 Δεκέμβριος 2010 18:38

Δ. Ρέππας: Μείωση των Βουλευτών σε 200 και κατοχύρωση μίνιμουμ επιπέδου διαβίωσης.

24/12/2010 - 12:51 -

Μείωση των βουλευτών σε 200 προτείνει ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ο κ. Ρέππας τονίζει ότι «αξίζει να στηρίξουμε τον προτεινόμενο νέο εκλογικό νόμο» ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης  προτείνει την συνταγματική κατοχύρωση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ο υπουργός Μεταφορών στηρίζει απολύτως την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική που ακολουθούμε είναι συλλογική και είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι προς τον υπουργό Οικονομικών».

Στρέφει όμως τα βέλη του στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ τονίζοντας: «Όσον αφορά τον τομέα του ελέγχου και της διαφάνειας, πιστεύω πως η πρώτη και η δεύτερη εξουσία έχουν λειτουργίες που ασφαλώς επιδέχονται βελτιώσεις. Συμφωνείτε όμως πως γι' αυτές ο έλεγχος είναι πολύ πιο προωθημένος σε σχέση με τα ισχύοντα για την τρίτη (Δικαιοσύνη) και τη λεγόμενη τέταρτη εξουσία (ΜΜΕ) που παίζουν καθοριστικότατο ρόλο στη δημόσια ζωή. Χρειάζεται ριζική επαναπροσέγγιση του θέματος».

»Σε αυτά όλα θα πρόσθετα κατοχύρωση, μέσω του Συντάγματος, της δέσμευσης κάθε κυβέρνησης να μην οδηγεί με την πολιτική της σε υπέρβαση ενός ορισμένου ποσοστού ως προς το ΑΕΠ για το δημόσιο χρέος, καθώς επίσης τη συνταγματική κατοχύρωση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης»

http://www.eklogika.gr/news/3593

 


Σελίδα 196 από 196

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση