ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
Αrt Athina 2017 26-28 Μαΐου στο TaeKwonDo Φαλήρου
News - Εκδηλώσεις
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 18:15

Αrt Athina 2017 26-28 Μαΐου στο TaeKwonDo Φαλήρου

resized 001 AD Gallery Mihael Milunovic Art-Athina 2017

   Η ανανεωμένη 22η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina 2017,  ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια εικαστικά γεγονότα στην Ελλάδα, θα ανοίξει τις πύλες της στο TaeΚwonDo Παλαιού Φαλήρου την Παρασκευή 26 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 28 Μαΐου.

Συνολικά 12 ενότητες αναπτύσσονται γύρω από τον κεντρικό άξονα της διοργάνωσης – την έκθεση που συνθέτουν οι 56 συμμετέχουσες γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό – σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαμόρφωσε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina 2017, Σταματία Δημητρακοπούλου.

Έμφαση στο βίντεο και την περφόρμανς, το ντιζάιν και την ανεξάρτητη εικαστική σκηνή, αλλά και την ιστορία της διοργάνωσης, που θεμελίωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) το 1993, δίνεται μεταξύ άλλων στο φετινό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης συζητήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς κι ένα πλούσιο VIP πρόγραμμα απευθυνόμενο σε συλλέκτες.

Το νέο πρόσωπο της Art Athina 2017 συνθέτουν επίσης η Ξένια Καλπακτσόγλου ως καλλιτεχνική σύμβουλος και ο Αντώνης Κούρκουλος ως γενικός συντονιστής. Η παραγωγή έχει ανατεθεί στην εταιρεία Be Best. Τη νέα ταυτότητα της Art Athina υπογράφει το G Design Studio και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό το γραφείο Stage Design Office με επικεφαλής τον Σταύρο Παπαγιάννη.

Η νέα δομή της Art Αthina διαμορφώνεται συνολικά στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

 resized 001 AnnaPappasGallery GeorgeRaftopoulos Art-Athina 2017.jpg

MAIN

Σαράντα τρεις (43) γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν το πρόγραμμα τους στον κεντρικό χώρο του TaeKwonDo.

HIGHLIGHT

Νέες γκαλερί από το εξωτερικό συμμετέχουν στην καινούρια ενότητα της Art Athina. Φέτος δίνουν το «παρών» 13 γκαλερί, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν έδρα στο Λος Άντζελες.

FEATURE

Ενότητα (μέρος των βασικών συμμετοχών) με θεματική που ορίζεται και οργανώνεται από έναν επιλεγμένο επιμελητή. Η Μyriam Ben Salah, ανεξάρτητη επιμελήτρια και αρχισυντάκτρια της διεθνούς περιοδικής εικαστικής έκδοσης “Kaleidoscope” καλεί τις γκαλερί The third line (Ντουμπάι) και Gregor Staiger (Ζυρίχη), οι οποίες συμμετέχουν στην Αrt Athina με ατομικές παρουσιάσεις των Sophia Al Maria και Shana Moulton αντίστοιχα. Ο τίτλος του πρότζεκτ είναι “Alternatives” και επικεντρώνεται στην αγχώδη διαταραχή της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας, όπως αυτή παρουσιάζεται με αιχμηρό χιούμορ και σκοτεινή ακρίβεια στη δουλειά των δύο καλλιτεχνών.

VIDEO

Διαμορφωμένος ως δωμάτιο ξενοδοχείου, ο χώρος προβολών βίντεο θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για τη φετινή Art Athina o ανεξάρτητος επιμελητής και κριτικός τέχνης Alexander Burenkov και στο οποίο περιλαμβάνονται έργα 32 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η φετινή θεματική σχετίζεται άμεσα με την τεχνολογία και την απεικόνιση του «γενναίου νέου κόσμου» (brave new world) που βασίζεται μεταξύ άλλων στην ψευδο-διαφάνεια, την υπερσύνδεση, τη χαμένη σωματικότητα και τα παγκόσμια δίκτυα επικοινωνίας.

 resized 001 Argo Gallery Smaragda Papoulia Art-Athina 2017

SURVEY

Η ανεξάρτητη επιμελήτρια Γαλήνη Νόττι δημιουργεί μια έκθεση με αρχειακό υλικό και έργα από το παρελθόν της αθηναϊκής φουάρ επιχειρώντας μια αναδρομή, ανασκόπηση και ενδοσκόπηση του θεσμού της Art Athina.

Στο πλαίσιο της ενότητας Survey εντάσσεται και η οπτικοακουστική εγκατάσταση της Κατερίνας Ζαχαροπούλου «Ρωτώντας», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 2014, με τη στήριξη του οργανισμού ΝΕΟΝ. Η εγκατάσταση βασίζεται στο υλικό των συνεντεύξεων που έχει πραγματοποιήσει επί δύο δεκαετίες η Κατερίνα Ζαχαροπούλου, με θεωρητικούς και εκπροσώπους μουσείων και καλλιτεχνικών φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 resized 001 Binyil Kleoniki Marangou Untiltled

PERFORMANCE

Το πρόγραμμα περφόρμανς περιλαμβάνει καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από τις συμμετέχουσες γκαλερί. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

TRIBUTE

H Art Athina παρουσιάζει αφιέρωμα στο έργο των Γιάννη Κουνέλλη και Δημήτρη Μυταρά.

Το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου παρουσιάζει το φιλμ του Heinz-Peter Schwerfel «Αποσπάσματα από ένα ημερολόγιο» (Γερμανία 1996, 46΄) καθώς και αρχειακό υλικό από την ατομική έκθεση του Γιάννη Κουνέλλη στο φορτηγό πλοίο ΙΟΝΙΟΝ (1994). Στο πλαίσιο του αφιερώματος, ο Μανώλης Μπαμπούσης επιμελείται την παρουσίαση «Το έργο του Γιάννη Κουνέλλη μέσα από τον φακό του Μανώλη Μπαμπούση».

Η Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου παρουσιάζει αφιέρωμα στον Δημήτρη Μυταρά που περιλαμβάνει τρία έργα του σπουδαίου ζωγράφου από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης.

DESIGN

Mοναδικά, εκτός παραγωγής, έπιπλα παρουσιάζονται στην ενότητα Design από τις γκαλερί Ζουμπουλάκη, Μαρτίνου και Antiqua. Το περίπτερo του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στην 22 η Art Athina παρουσιάζει την έκδοση 1968, η οποία αποτελεί μια συνεργασία με το περιοδικό TOILETPAPER των Maurizio Cattelan και Pierpaolo Ferrari. Οι επισκέπτες, μέσω μιας εγκατάστασης που περιλαμβάνει έπιπλα αυτής της περιόδου, παίρνουν μια ιδέα από τη διαδικασία δημιουργίας του βιβλίου ενώ ταυτόχρονα μυούνται στις τρέχουσες εκθέσεις του ΔΕΣΤΕ, Liquid Antiquity και Βραβείο ΔΕΣΤΕ: Μια Επετειακή Έκθεση, 1999-2015, μέσα από τις σελίδες των αντίστοιχων καταλόγων.

TALKS

Συζητήσεις, πάνελ και συνεντεύξεις. Το πρόγραμμα τροφοδοτείται από όλες τις κατηγορίες της Art Athina και παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

PUBLICATIONS

Το βιβλιοπωλείο OMMU επιλέγει για την Art Athina 2017 μια σειρά από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές εκδόσεις και καταλόγους.

Παράλληλα παρουσιάζει για πρώτη φορά μια αρχειακή έκθεση του εκδοτικού έργου του Νίκου Ε. Παπαδάκη, συνιδρυτή του Κέντρου Τεχνολογικών Εφαρμογών - ΚΤΕ, του Athens Design Center - ADC μαζί με την Ελένη Βερναδάκη, καθώς και της γκαλερί και εκδοτικού οίκου “ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ” και περιοδικού “ΣΗΜΑ”. Στην έκθεση παρουσιάζονται εκδόσεις, περιοδικά, εφήμερα και αντικείμένα. 

ΟPEN

H υπαίθρια εγκατάσταση της Art Athina έχει τη μορφή ενός billboard και είναι πρότζεκτ της Sonora 128, του billboard project space της γκαλερί Kurimanzutto από το Μέξικο Σίτυ. To πρότζεκτ οργανώνει η Bree Zucker.

INDEPENDENT PROJECTS

Ανεξάρτητοι χώροι τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν πρότζεκτς στο πλαίσιο της Art Athina 2017

Αναλυτικότερα: 

Το Radio Athènes συμμετέχει την Art Athina με ηχητική εγκατάσταση από την Ραλλού Παναγιώτου και την Ελένη Μπαγάκη. Τα έργα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του πρότζεκτ «All: Collected Voices» που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα υπό την επιμέλεια των Thomas Boutoux και Έλενας Παπαδοπούλου.

Oι Enterprise Projects – το εγχείρημα της επιμελήτριας Δανάης Γιαννόγλου και του εικαστικού Βασίλη Παπαγεωργίου-  συμμετέχουν με ένα fundraising πρότζεκτ: την περιορισμένη έκδοση ενός σταχτοδοχείου (200 αντίτυπα) με το χαρακτηριστικό λογότυπο τους που έγινε σε συνεργασία με το γραφιστικό γραφείο bend.

Οι Νεωτερισμοί Τουμάζου (Νeo Toum) από τη Λευκωσία θα διαμορφώσουν ένα lounge- αναγνωστήριο με την ιδιαίτερη αισθητική τους όπου και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το έργο των εκδόσεων «Neo Toum». 

Οι 3137 παρουσιάζουν το συμμετοχικό εγχείρημα «Leftovers» των Amelia Groom, Angharad Williams, Gianmaria Andreetta και Marion Goix που συνδυάζει περφόρμανς, συγγραφή και γλυπτική.

Η ΣΕΡΑΠΙΣ είναι μια ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Ελλάδα που μεταξύ άλλων παράγουν ρούχα και αντικείμενα τέχνης με θέματα από το σύμπαν της ναυτιλίας. Ειδικά για την Art Athina 2017, η ΣΕΡΑΠΙΣ έχει δημιουργήσει ένα μεταξωτό μαντήλι σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, που προορίζεται για να φορεθεί από τα μέλη του προσωπικού της διοργάνωσης.

Η εικαστική ομάδα Arbit City Group παρεμβαίνει στον εξωτερικό χώρο της φουάρ με μία εγκατάσταση που τιτλοφορείται “Trophy Wife” και αποτελείται από δέκα ναυτικές σημαίες που αντιστοιχούν στα γράμματα του τίτλου του έργου. Όπως σχολιάζουν οι Arbit City Group μεταξύ άλλων, «Γυναίκα Τρόπαιο» είναι η Αθήνα, και η Αθήνα είναι η γυναίκα τρόπαιο.

Το ελληνο-γαλλικό brand Pressure με έδρα το Παρίσι, συμμετέχει στην Art Athina 2017 με μία ειδική συλλογή για τη φουάρ σε συνεργασία με τον φωτογράφο Ilyes Griyeb του οποίου τις φωτογραφίες επίσης παρουσιάζει.

EDUCATION

Σκίτσα καλλιτεχνών, ζωγραφικές δραστηριότητες, διαδραστικά γατοεκθέματα και εργαστήρια περιλαμβάνει το πρόγραμμα που έστησαν οι  Very Young Contemporary Art (VYCA) για γατόφιλες οικογένειες. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση προσκλήθηκαν να σχεδιάσουν ειδικά για τα παιδιά ασπρόμαυρα σκίτσα με γάτες και οι μικροί, αλλά και μεγαλύτεροι φιλότεχνοι καλούνται να τις ανακαλύψουν, να τις χρωματίσουν και να σχεδιάσουν τον δικό τους γάτο-χαρακτήρα.

Παράλληλα με την νέα δομή της Art Athina, αυτή τη χρονιά παρουσιάζεται και το νέο VIP πρόγραμμα, εστιασμένο σε διακεκριμένους συλλέκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο ειδικά σχεδιασμένο VIP Lounge με έπιπλα από τα καταστήματα Δελούδη και την εταιρεία Vitra.

 • Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Πέμπτη 25 Μαΐου 14:00 - 21:00 (μόνο με προσκλήσεις)
Παρασκευή 26 Μαΐου 12:00 - 21:00 
Saturday 27 Μαΐου 12:00 - 21:00 
Sunday 28 Μαΐου 12:00 - 21:00

 Είσοδος:

Εισιτήριο: 8 €

Μειωμένο (Άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, ΑμεΑ): 5 €

Ομαδικό (15+ άτομα): 5 €

Ελεύθερη είσοδος: Παιδιά έως 12 ετών, φοιτητές της ΑΣΚΤ, μέλη της ΑΙCA και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η Art Athina τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020.

resized 001 cheapart Yiannis Sinioroglou Art-Athina 2017resized 001 Chili Art Gallery Della Rounick Art-Atina 2017resized 001 Cube Gallery Malvina Middleton Art-Athina 2017resized 001 Dio Horia Hulda Guzmán Art Athina 2017resized 001 EleftheriaTseliouGallery Antonakis Art-Athina 2017resized 001 Eleni Koroneou Gallery Nick Mauss Art-Athina 2017-1resized 001 Elika Gallery Irini Bachlitzanaki Art-Athina 2017resized 001 Gallery Ersi Constantin Xenakis Art-Athina 2017resized 001 Ikastikos Kiklos Sianti Tolis Konstantinos Art-Athina 2017resized 001 Ikastikos Kiklos ΔΛ Giorgos Tserionis Art-Athina 2017.jpgresized 001 Ileana Tounta  Eva Mitala  The sky over Berlinresized 001 MELKART Gallery Cléo ROBINE Art-Athina 2017resized 001 Mihlalarias CHRYSSAresized 001 Nitra Gallery Ardan Ozmenoglu Art-Athina 2017resized 001 Papatzikou Gallery Yorgos Tsakiris Art-Athina 2017 -1resized 001 PERITECHNON ELENI PARMAKELI ARTATHINA 2017resized 001 Skoufa Gallery Stathis Alexopoulos Art-Athina 2017resized 001 TECHNOHOROS ART GALLERY  YORGOS KYPRIS Art-Athina 2017.jpgresized 001 Artower- Oplo - AmaliaAntoniadouresized 001 Epsilon I KEPT LOOKING AT THE SKY. 130x98 cm. Oil on canvas. Kirsti Grotmolresized 001 ΑlmaContemporaryArtGallery Theofilos Katsipanos ArtAthina2017resized 001 Αrt Zone 42 Areti Kloutsinioti Art Athina 2017resized 002 Agathi Kartalos Leonidas Giannakopoulos Art-Athina 2017resized 002 Rebecca-Camhi-gallery Installation-view Art-Athina 2017resized 01 Athens Art Gallery-Stamatis Mitsios-Art-Athina 2017resized a.antonopoulou.art Christos Athanassiadis Untitled charcoal and oil on canvas 74x96cm 2017resized Art Forum Poursanidis Savvas musician charcoal -pastel on canvas 122x78cm 2017 2 - Αντίγραφοresized Art prisma ktistopoulou art-athina 2017resized Astrolavos Δημήτρης Μυταράς από τη σειρά έργων Καράβια ακρυλικά σε καμβά 100 Χ 100 εκ. 2006resized ekfrasi  Michalis Arfaras B Movieresized ena contemporary Art Gallery  Dimitris Anastasiou Art Art-Athina 2017resized Gallery 7 Akrithakis louloudi2resized kaplanon5 Art Gallery  Irini  Iliopoulou Art -Athina 2017resized The Breeder Sofia Stevi Lizzie and Lauraresized Zina Athanassiadou Gallery Apostolos Georgiou 2017 Untitled Acrylic on Canvas 170X170

 
Εκδήλωση – αφιέρωμα στην «Ημέρα της Μητέρας» Αμφιθέατρο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 10:46

Εκδήλωση – αφιέρωμα στην «Ημέρα της Μητέρας» 
Αμφιθέατρο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Σάββατο 20 Μαϊου 2017 ώρα 19:00

18558623 1168853006593203 643849034978664262 o
Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, με αφορμή την «Ημέρα της Μητέρας» διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στη μητρότητα τιμώντας τον σπουδαίο της ρόλο και την ανεκτίμητη συμβολή της στην ανάπτυξη και διάπλαση της προσωπικότητας του ανθρώπου. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Βίκυ Τσιανίκα, Θεατρολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Δημοσιογράφος της ΕΡΤ, με θέμα «Η αφανής σκηνοθέτης...αρχέτυπο Μητέρα».

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, η Πρόεδρος της «ΚΙΒΩΤΟΥ του κόσμου», πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, στην οποία θα απονεμηθεί το μετάλλιο τιμής του Ομίλου, ως ελάχιστη αναγνώριση του σπουδαίου έργου ζωής που έχει προσφέρει, σαν γυναίκα, σύντροφος - υποστηρικτής ενός σπουδαίου ανθρώπου, του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου και «μητέρα – αγκαλιά» των παιδιών της Κιβωτού, για το ήθος, την ευγένεια, την ανιδιοτέλεια και τη σεμνότητα με τα οποία πορεύεται στη ζωή της.

Τη βραδιά θα «ντύσει» μελωδικά ο βυζαντινός χορός «Αντιφωνικόν Μέλος», αποτελούμενος από τους: Αργυρόπουλο Διαμαντή, Δασκαλοθανάση Αθανάσιο, Καλαπανίδα Χαράλαμπο, Καστελιώτη Ευστάθιο, Κοσσένα Γεώργιο, Πλευρίτη Ιωάννη, Μπιθιγκότση Κωνσταντίνο και Σαραφίδη Βαλάντη, υπό τη διεύθυνση του Χάρη Τρασάνη.

Στον συντονισμό και την παρουσίαστη της εκδήλωσης, η Ζωή Κρονάκη, Δημοσιογράφος.

Χορηγοί επικοινωνίας:
Επικοινωνία 94 FM, Atticanews.gr, Afieromata.gr, Aylogyros News, McNews, Nea-avlaia.gr

INFO: 
Ημερομηνία – ώρα: Σάββατο 20 Μαϊου 2017, ώρα 19:00
Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Διεύθυνση: Ελευθ. Βενιζέλου 70 (πρώην Θησέως), Τ.Κ 176 76, Καλλιθέα
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:
Γραμματεία Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Τηλέφωνο:210 9514523
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. m

 
Έρχεται το 4ο Thessaloniki Tuning Show
News - Εκδηλώσεις
Κυριακή, 14 Μάιος 2017 16:29

Έρχεται το 4ο Thessaloniki Tuning Show

resized DSC 0404

Με το πιο πλούσιο θέαμα των τελευταίων ετών και με επίκεντρο τους ανθρώπους που λατρεύουν την αδρεναλίνη,
 
από τις 19 ως τις 21 Μαΐου 2017 στον εκθεσιακό πολυχώρο της Δ.Ε.Θ.  Helexpo επανέρχεται δυναμικά το Thessaloniki Tuning Show.
resized maxresdefault
Πανίσχυρα αυτοκίνητα, ηχοσυστήματα πολλών DB, drift show, BMX show, πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ψυχαγωγία και διασκέδαση είναι κάποια από τα στοιχεία, που θα προσελκύσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης –και όχι μόνο.
resized maxresdefault 1
Το 4ο Thessaloniki Tuning Show υπόσχεται να μαγέψει τους επισκέπτες και για τρεις ολόκληρες ημέρες να μετατρέψει την Helexpo στο μεγαλύτερο, πιο ζωντανό και πιο δυναμικό κομμάτι της πόλης.
 
Εκδήλωση Φωταγώγησης του ιστορικού σήματος της Ολυμπιακής στην Αργυρούπολη
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 17:20
Εκδήλωση Φωταγώγησης του ιστορικού
σήματος της Ολυμπιακής στην Αργυρούπολη

Μία υπέροχη γιορτή ήταν η φωταγώγηση του ιστορικού σήματος της Ολυμπιακής που πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης. Μια γιορτή με μεγάλη σημειολογία. Μια γιορτή που ο καθένας θα μπορούσε να βρει ένα μήνυμα. 

Το κύριο μήνυμα όμως που έστειλε η χθεσινή γιορτή δια στόματος του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, ήταν ότι η Ελλάδα πρέπει και πάλι να γίνει η Ελλάδα των πέντε Ηπείρων και των επτά Θαλασσών, όπως ήταν, όταν η Ολυμπιακή Αεροπορία πετούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, και ν' αφήσει πίσω της την Ελλάδα των λαθών, της μιζέριας, της κομματοκρατίας και των κακών διοικήσεων. 

Μπροστά σε δύο χιλιάδες πολίτες, χθες το βράδυ το "Βrand Name",  που όπως είπε ο Βασίλης Τσατσαράγκος, πρόεδρος του Συλλόγου ΠΟΛ.ΚΕ.ΟΑ (Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας), βρίσκεται στην 54η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και σήμερα διαθέτει την αξία του,  φωτίστηκε κάτω από τα χειροκροτήματα του κόσμου. 

"Τίποτα δεν πεθαίνει αν δεν έχει σβήσει από τη μνήμη και την ψυχή των ανθρώπων που το αγάπησαν" τόνισε ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης λίγο πριν φωτιστούν και πάλι οι κύκλοι του θρυλικού σήματος. 

Ο πρόεδρος του ΠΟΛ.ΚΕ.ΟΑ. Βασίλης Τσατσαράγκος στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε την άψογη συνεργασία με το Δήμο στην ανακαίνιση και φωταγώγηση του σήματος, ενώ ο Γεώργιος Σταύρου, εκπρόσωπος των 20.000 εργαζομένων στην Ο.Α. μίλησε για τη δυνατότητα αναβίωσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. "Αξίζει ένας τεράστιος έπαινος στον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο" είπε, "γιατί το σήμα που απόψε θα φωτιστεί σε λίγο καιρό θα κατέληγε παλιοσίδερα γιατί ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο". 

"Μεγάλο σχολείο" χαρακτήρισε την Ο.Α. ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος υπήρξε για 23 χρόνια πιλότος του εθνικού μας αερομεταφορέα και ευχήθηκε να βρεθεί ο τρόπος, είτε από την πολιτεία, είτε από ιδιώτη, να ξαναζωντανέψει. 

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ωνάση, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι σήμερα, της Ολυμπιακής Αεροπορίας. 

Τις ευχαριστίες του Δήμου απηύθυνε προς τους εργαζόμενους που εργάστηκαν σκληρά για την ανακαίνιση του σήματος, ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, στον Βασίλη Τσατσαράγκο, στον Γεώργιο Σταύρο, την εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ που βοήθησε στην ανακαίνιση της πλατείας, ειδικότερα όμως την εταιρεία ΠΟΛΙΤΗΣ που χρηματοδότησε τις εργασίες αποκατάστασης του σήματος.

Η Ολυμπιακή Αεροπορία χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία έγινε η εταιρεία των 5 Ηπείρων και των 7 θαλασσών. Από σήμερα, πάλι χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην ευρύτητα σκέψης του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, θα θυμίζει με τους φωτισμένους κύκλους της πως η Ελλάδα όταν θέλει μπορεί.  

 
Εορτασμός Αγ. Ιωάννη στο Παναρίτι
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 12:43

Εορτασμός Αγ. Ιωάννη στο Παναρίτι

received 1456795324341874

Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, στον Παναρίτι, εορτάστηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής, στον ομώνυμο ιερό ναό της κοινότητας .

Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Καλύβας, κ. Κων/νος Κουσουλός, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞΕ κ. Θανάσης Σκόνδρας, ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Αθανάσιος Ξενόπουλος και πολλοί πιστοί κάτοικοι. Ακολούθησε η λιτάνευσης της ιεράς εικόνας του Αγίου.

Ανήμερα της εορτής εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κάσσιος και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞΕ κ. Θανάσης Σκόνδρας.

Εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας ο Δημοτικός Σύμβουλος παραβρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Λάσκος.

 


Σελίδα 2 από 778
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση