ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
Έκθεση "Χαρακτικές συνομιλίες" στο iset μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2017
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 18:26

Έκθεση "Χαρακτικές συνομιλίες" στο iset μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2017.

image002

 

 
Δήμος Μονεμβασιάς - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 10:44

Δήμος Μονεμβασιάς - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΑΦΙΣΣΑ 1

 

 
Με επίτιμη... καλεσμένη την ποίηση ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου ο κύκλος ομιλιών «Μιλώντας για τον Έρωτα και το Θάνατο στη ζωή και στην τέχνη» που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας (Κ.Τ.Ψ.) στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη.
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 16:13

Με επίτιμη... καλεσμένη την ποίηση ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου ο κύκλος ομιλιών «Μιλώντας για τον Έρωτα και το Θάνατο στη ζωή και στην τέχνη» που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας (Κ.Τ.Ψ.) στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη.

Εισηγητές σ' αυτή την πρώτη στρογγυλή τράπεζα με τον τίτλο «Έρωτας & θάνατος στα μονοπάτια της ποίησης» θα είναι η Χρυσάνθη Ασπιώτη (Διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας, ΕΚΠΑ) καθώς και η Άλκηστις Μπούρα (Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, ποιήτρια). Τη συζήτηση θα συντονίσει, απευθύνοντας παράλληλα χαιρετισμό η Νιζέττα Αναγνωστοπούλου (Ψυχολόγος Μ.Α., ArTpsy, E.C.P.h, Πρόεδρος Κ.Τ.Ψ.). 
Στο πλαίσιο αυτής της ξεχωριστής βραδιάς, θα απαγγείλει ποιήματα η Πάολα Παρτσαλάκη (Ειδική Παιδαγωγός μέσω τέχνης, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια), ενώ οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν και μια performance, ειδικά σχεδιασμένη για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

New General-02-Poppy-White

Γόνιμος διάλογος 
Το κοινό, φυσικά, θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εισηγητές. Άλλωστε, αυτός είναι και ο κυρίαρχος σκοπός αυτού του κύκλου ομιλιών: o διάλογος για δύο από τα πιο δομικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης. Τον έρωτα και το θάνατο. 
Τις δύο έννοιες που, όπως αναφέρει και η κυρία Μπούρα: «Είναι κρίκοι αλυσίδας της Ζωής, οι οποίοι παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από την αρχή της Ύπαρξης. Έννοιες που παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από στίχους ποιητών παλαιότερων αλλά και σύγχρονων». 
Με αφετηρία, λοιπόν, τη Λυρική Ποίηση του 6ου αιώνα π.Χ. περίοδο κατά την οποία, όπως σημειώνει στην εισήγησή της η κυρία Ασπιώτη«Οι ποιητές συνθέτουν για τον εαυτό τους και για τους φίλους τους στην απλή, καθημερινή και γι' αυτό άμεση γλώσσα της εποχής τους» θα κάνουμε ένα οδοιπορικό μέσα από τους στίχους, μέσα από τις λέξεις που περικλείουν τη μεγαλύτερη οδύνη και την πιο μεγάλη ηδονή. 
Σας περιμένουμε.

Ταυτότητα εκδήλωσης

Έρωτας & θάνατος στα μονοπάτια της ποίησης 
Πρώτη ομιλία του κύκλου «Μιλώντας για τον Έρωτα και τον Θάνατο στη ζωή και στην τέχνη» που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας

Συντελεστές: 
Νιζέττα Αναγνωστοπούλου: Ψυχολόγος Μ.Α., ArT psy, E.C.P.h, Πρόεδρος Κ.Τ.Ψ. 
Χρυσάνθη Ασπιώτη: Διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας, ΕΚΠΑ 
Άλκηστις Μπούρα: Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, ποιήτρια 
Πάολα Παρτσαλάκη: Ειδική Παιδαγωγός μέσω τέχνης, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια 
Performance: 
Άννα Καραμήτσου: Χορεύτρια, Χορογράφος 
Εμμανουέλλα Παράβαλου: Κοινωνιολόγος επί πτυχίω 
Αντώνης Βούλτσος – Δαμουλάκης: Ειδικός Παιδαγωγός, Ηθοποιός

Πού: Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Β. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, τηλ. : 2103611206 
Πότε: Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 
Διάρκεια: 2 ώρες και 30' (18.00-20.30) 
Κόστος συμμετοχής: 10 € για προαγορά, 12 € ταμείο (ή 47 € για το σύνολο των ομιλιών) 
Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας www.art-therapy.gr και στα τηλέφωνα 210 6710346, 210 6747810 
Δείτε τον προγραμματισμό όλων των ομιλιών και μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.

Βιογραφικά εισηγητών

Χρυσάνθη Ασπιώτη 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Φιλολογικό Τμήμα. Το 1978 προσελήφθη στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού. Στη συνέχεια μετείχε στα νέα προγράμματα Μέσης Εκπαίδευσης με επιστημονική έρευνα και υποδειγματικές διδασκαλίες. Επιπλέον, φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ενώ ολοκλήρωσε τη διατριβή της με θέμα : «Οι παιδαγωγικές θέσεις του Κικέρωνα για την αρτίωση του υποψήφιου ρήτορα», την οποία υπέβαλε στο Παν\μιο Αθηνών και έλαβε τον τίτλο της Διδάκτορος. Από τον Ιούνιο του 2006 έως τον Ιούλιο του 2014 υπηρέτησε ως Διευθύντρια στο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Έχει πτυχίο Γαλλικής, Αγγλικής, Γερμανικής και Τουρκικής Γλώσσας.

Άλκηστις Μπούρα 
Πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Art Psychotherapy) στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα. Εργάζεται σε Καταστήματα Κράτησης συντονίζοντας ομάδες Τέχνης και θεραπείας και στην εκπαίδευση των Εικαστικών Ψυχοθεραπευτών. Έλαβε εκπαίδευση στον τομέα της τοξικοεξάρτησης από το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. Έχει συντονίσει πληθώρα βιωματικών σεμιναρίων και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε συνέδρια, ημερίδες και σχολεία με κύριο θέμα την Τέχνη ως θεραπευτικό εργαλείο. Εκπαιδεύτηκε στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο "play back" και ενσωμάτωσε τις τεχνικές του στις ομάδες που συντονίζει. Γράφει ποίηση και ασχολείται με τις ενεργειακές θεραπείες.

 
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος. Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στις 12:00, μουσική σκηνή METHODIA.
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 14:17

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΤΕΧΝΩΝ, ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

image 1

H Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 12:00που θα πραγματοποιηθεί στη μουσική σκηνή «Methodia» Αγίου Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός (πλησίον στάση μετρό «Κεραμεικός»).

Θα μας δοθεί η ευκαιρία να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα, να διασκεδάσουμε και να ανταλλάξουμε ευχές για τον καινούργιο χρόνο.

Τιμή:20 ευρώ/άτομο
(περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό)

Δηλώσεις συμμετοχής αυστηρά ως 18 Ιανουαρίου 2017
στη Γραμματεία (210 9514523)

Η παρουσία σας θα είναι χαρά και τιμή μας!

 
Συνέδριο Game Changer_Women of Influence 20/1
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 09:52

Συνέδριο Game Changer_Women of Influence 20/1

image001

Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και ομιλήτρια την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στην Αθήνα το συνέδριο Game Changer_ Women of Influence.

To συνέδριο θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής των γυναικών στην οικονομία και κοινωνία και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην αλλαγή της νοοτροπίας, που εμποδίζει την πρόσβαση των πετυχημένων, επαγγελματικά, γυναικών σε θέσεις υψηλής επιρροής και κύρους.

Στο συνέδριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι:

  • ·        Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπλ. Υπουργός Εργασίας,
  • ·        Άκης Σκέρτσος, Γενικός Διευθυντής, ΣΕΒ,
  • ·        Δρ. Αντιγόνη Δήμα, Ερευνήτρια Γενετικής, ALEXANDER FLEMING, Biomedical Sciences Research Center
  • ·        Χάρης Μπρουμίδης, CEO Vodafone
  • ·        Camille Egloff, Partner & Managing Director, The Boston Consulting Group, Athens,
  • ·        Αναστασία Σιδέρη, Πρόεδρος της Επιτροπής Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου &  Διευθύντρια Επικοινωνίας, The Coca Cola Company CSE,
  • ·        Παύλος ΤσίμαςEditor-At-Large, HuffPost Greece 
  • ·        Τατιάνα Σταματελοπούλου, Κυβερνήτης, Aegean

 

​Για την ατζέντα του συνεδρίου δείτε εδώ

Για εγγραφές πατήστε εδώ

Για πληροφορίες​ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. g.vlachou@gamechanger.grwww.gamechanger.gr 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 09:55
 


Σελίδα 2 από 756

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση