ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
ΔΩΡΕΑΝ TEST PAP ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ Ημερίδα με θέμα «Αγωγή Υγείας για τη Σύγχρονη Γυναίκα
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 12:45

ΔΩΡΕΑΝ TEST PAP ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ

 

Ημερίδα με θέμα «Αγωγή Υγείας για τη Σύγχρονη Γυναίκα

kep ygeias prosklisi  post

Ο Δήμος Περιστερίου, το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Αγωγή Υγείας για τη Σύγχρονη Γυναίκα», την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 και ώρα 11 π.μ. στο Συνεδριακό χώρο του κτιρίου ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού).

Η ημερίδα διεξάγεται σε συνεργασία με την Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αττικόν» - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης» - www.soranos.org και συντονίζεται από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Υγείας - Καρδιολόγο Γιώργο Μπεκιάρη.

Θα ακολουθήσουν προγραμματισμένα δωρεάν test PAP και εξετάσεις μαστού. Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο 210 5783266. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχεις ως εξής:

11:00-11:15 - Προσέλευση

11:15-11:30 - Χαιρετισμός Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη

11:30-11:50 - Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα-HPV λοίμωξη –

Γεώργιος Σαλαμαλέκης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος-Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών-Επιστημονικός Συνεργάτης Γ΄Μ/Γ Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν «Αττικόν»

Αγγελική Βαρυτιμιάδη, Ειδικ/μενη Μαιευτικής Γυναικολογίας Γ΄Μ/Γ Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν «Αττικόν»

11:50-12:10 - Παθήσεις του μαστού-τρόπος ζωής, πρόληψη –

Ιωάννης Ρήγος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν»

12:10-12:30 - Εμμηνόπαυση-Οστεοπόρωση - Αλέξανδρος Θεοδώρου,

Ειδικ/μενος Μαιευτικής Γυναικολογίας Γ΄Μ/Γ Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών,

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν»

12:30-12:50 - Καρκίνος τραχήλου μήτρας-πρόληψη, διάγνωση - Ιωάννης Γραμματικάκης, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Γ΄ Μ/Γ Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών-Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν»

12:50-13:10 - Θηλασμός: ένα εφόδιο ζωής - Θεοδώρα Ξανθοπούλου, Μαία - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν»

Μαρία Χρονοπούλου Μαία- Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν»

13:10-13:30 - Φλεβικές παθήσεις κάτω άκρων - Ευάγγελος Δημακάκος Παθολόγος-Αγγειολόγος, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών-Αγγειολογικό Ιατρείο Γ.Ν. «Σωτηρία»

τ. Πρόεδρος Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας

Συζήτηση 

 
Κάντε μια ευχή…πραγματικότητα της 5χρονης Ελένης!
News - Εκδηλώσεις
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 17:50

Κάντε μια ευχή…πραγματικότητα της 5χρονης Ελένης!

logo trnasparate1

 

Make-A-Wish-Logo-1-1024x631

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Κάνε μια Ευχή» ( Make a wish), διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο πραγματοποίησης μιας ευχής της μικρής Ελένης. Η Ελένη είναι ένα 5χρονο κορίτσι που νοσεί με νεφροβλάστωμα και επιθυμία της είναι να κάνει χαρούμενα όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, μοιράζοντάς τους δώρα.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Λαυρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ Παρέλαση Αρμάτων στη δημοτική ενότητα Νίκαιας
News - Εκδηλώσεις
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 12:31

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ Παρέλαση Αρμάτων στη δημοτική ενότητα Νίκαιας

resized ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ2

Μολυβένια στρατιωτάκια, Καραμέλες και Γλειφιτζούρια, Μπαλόνια και το Τρενάκι της Χαράς θα «ζωντανέψουν» την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην παρέλαση Αρμάτων και πληρωμάτων που θα πραγματοποιηθεί στη δημοτική ενότητα Νίκαιας στις 11 το πρωί. Δίνοντας φτερά στα φαντασία, μικροί και μεγάλοι θα διασχίσουν την οδό 7ης Μάρτη 1944 (Κονδύλη) και θα ζήσουν για μερικές ώρες στο δικό τους παραμυθένιο κόσμο. Οι Πειρατές θα γνωρίσουν τους Σταυροφόρους και ο Πιτερ Παν με την Τίνκερμπελ θα χορέψουν σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι στην πλατεία Δαβάκη.

resized ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΙΚΑΙΑ

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

7ης ΜΑΡΤΗ 1944 (ΚΟΝΔΥΛΗ)

Ώρα έναρξης:11.00 π.μ

 
ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 στο Δήμο Παύλου Μελά: Γιορτάζουμε …
News - Εκδηλώσεις
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 10:29

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 στο Δήμο Παύλου Μελά: Γιορτάζουμε …

resized 2afisaapokries2017

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Μιχάλης Χριστοδούλου και οι Δημοτικές Κοινότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, σας προσκαλούν στις Εκδηλώσεις ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού - Αθλητισμού.

Ο Δήμος Παύλου Μελά γιορτάζει με ανοιχτές εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες και συγκεκριμένα:

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17.00 στην ΕΥΚΑΡΠΙΑ

Πατινάδα σε δρόμους της πόλης και παραδοσιακό γλέντι με αφετηρία τις πλατείες Αγίου Κωνσταντίνου και Κατσιά και κατάληξη στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων «Το Άγιο Πνεύμα», Μικρασιατικός Σύλλογος «Ουσάκ», Σωματείο «Ένωση Μακεδονία»

resized 4polixniapokries2017

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11.00 στην ΠΟΛΙΧΝΗ

Καρναβαλική παρέλαση στους δρόμους της πόλης με αφετηρία το Σινέ Τζένη Καρέζη, συνέχεια στις οδούς Μαυρομιχάλη, Αγνώστου Στρατιώτη μέχρι και το Τρίγωνο της Πολίχνης.

Για τους μικρούς καρναβαλιστές πάρτυ στο πάρκο Κρύας Βρύσης, με εμψυχωτές κλόουν και πολλές εκπλήξεις, παιχνίδια και χορό.

Οι μεγάλοι καρναβαλιστές θα γιορτάσουν στο Τρίγωνο της Πολίχνης.

 

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11.00 στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (απέναντι από το Δημαρχείο), στη ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

Κούλουμα και γλέντι με πέταγμα χαρταετού και παραδοσιακή μουσική.

Συμμετέχουν ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευόσμου «Το Γαϊτάνι» και με τα χορευτικά τους σχήματα οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι: Μετεώρων «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», κατοίκων Πολίχνης «Νόστος», Λαογραφικό Εργαστήρι Πολίχνης, Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες του Πόντου», Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων «Το Άγιο Πνεύμα», Τμήμα των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους του Δήμου Παύλου Μελά.

 

Επίσης, την αυλαία για τις ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 στο Δήμο Παύλου Μελά, ανοίγουν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, με αποκριάτικες καλλιτεχνικές κατασκευές που έχουν θέμα τον κλόουν, θεατρικό παιχνίδι και δραματοποιημένη παρουσίαση παραμυθιού με τίτλο «Έχασα τη μύτη μου και ψάχνω να τη βρω» της Άννης Θεοχάρη, από την ομάδα Θεάτρου «Ομπρέλες» και συγκεκριμένα:

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας, Πρώην Δημαρχείο, Εθνικής Αντιστάσεως 24, Τηλέφωνο 2313 502 154

 

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολίχνης, Ίμβρου 2, Τηλέφωνο 2310 640 244

 

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης

Κέντρο Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ», Λαγκαδά 221, Τηλέφωνο 2313 302836

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δήμος Παύλου Μελά, Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού

2313 302 936, 835, 833

 
4η Γιορτή Παιδικής Μαγειρικής στον Δήμο Ιλίου
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 19:30

4η Γιορτή Παιδικής Μαγειρικής στον Δήμο Ιλίου

resized Photo 1

«Μαγειρεύοντας μαζί» με τους γονείς τους, επίδοξοι νεαροί σεφ ετοίμασαν σαρακοστιανές γεύσεις για την 4η Γιορτή Παιδικής Μαγειρικής που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στην κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου Ραδιοφωνίας, σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Ένωσης Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος «Η Ροδιά» κυρία Ειρήνη Σιγάλα.

Με διάθεση και πρωτοτυπία, μεγάλοι νικητές της Γιορτής Παιδικής Μαγειρικής αναδείχθηκαν η οικογένεια και η συνεργασία, ενώ οι εξαιρετικές δημιουργίες των παιδιών δυσκόλεψαν αρκετά την κριτική επιτροπή στην τελική της επιλογή.

resized Photo 4

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στο ζήτημα της υγιεινής διατροφής και στην υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά.

Για το λόγο αυτό, διοργανώνουμε εκδηλώσεις, όπως η Γιορτή Παιδικής Μαγειρικής, ημερίδες και δράσεις, όπως το σεμινάριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο μέσω της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου, καθώς επίσης, εντάσσοντας βιολογικά προϊόντα στο διατροφικό πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών, το οποίο σχεδιάζεται σε συνεργασία με τους διατροφολόγους του Νοσοκομείου Παίδων “Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού”».

 

resized Photo 2

 

resized Photo 3

resized Photo 5

 


Σελίδα 2 από 766
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση