ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
8η Ατομική Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ματάλα: ‘Thalassa - Thalassa’ στα πλαίσια του Εορτασμού της Εκατονταετηρίδας των LIONS και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά .
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 19:00

Ατομική Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ματάλα: Thalassa - Thalassa’ στα πλαίσια του Εορτασμού  της Εκατονταετηρίδας των LIONS και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά .

15403233 10154182714483014 1682862427 nb

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά έχει τη χαρά να παρουσιάσει την όγδοη ατομική έκθεση Thalassa - Thalassaτης φιλόλογου – εικαστικού, μέλους Ε.Ε.Τ.Ε., Μαρίας Ματάλα, που πλαισιώνει τον Εορτασμό  της Εκατονταετηρίδας των LIONS και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

 

Η Μαρία Ματάλα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού συγκριτικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα, μια ευαίσθητη καλλιτέχνης με πολυπρόσωπη δράση, όχι μόνο στο εικαστικό τοπίο αλλά και τον κοινωνικό και πολιτικό, ζωγραφίζει με χρώματα λιτά αλλά που βγαίνουν από του νου και της ψυχής τα μέσα μέρη, και μας ταξιδεύει με αγάπη, σε όμορφους ονειρεμένους τόπους, υπαρκτούς και φανταστικούς, όπου κυριαρχεί το απέραντο γαλάζιο. Έχει σπουδάσει ιστορία τέχνης και έχει κάνει ελεύθερες σπουδές με την προτροπή του Χατζηκυριάκου Γκίκα. Πρόσφατα ο Γιώργος Λαζόγκας την βοήθησε να εξελίξει την δουλειά της.

 

Αναζητά τις συνεκτικές σχέσεις της αρμονίας των αντιθέτων και την αέναη κίνηση της ζωής μέσα απ’ την έννοια του κύκλου. Η αισθητική της την ώθησε να επιχειρήσει να αποδώσει την στιγμιαία απεικόνιση της ροής των υδάτινων πόρων. Η εικαστική της αποτύπωση εμπεριέχει την έννοια του χρόνου, την χρονική στιγμή της ροής, της κίνησης στο παρελθόν, το παρόν ή το μέλλον του πλανήτη μας, επιδεικνύοντας την ευαισθησία της για το Περιβάλλον.

 

Δεν εντάσσεται, δεν συνοδοιπορεί, και δεν προσκολλάται σε ρεύματα ή ζωγραφικές τάσεις. Πειραματίζεται για να αναπτύξει δικό της τρόπο έκφρασης, απογυμνώνοντας το θέμα της από κάθε περιττό και κρατώντας μόνον το ουσιώδες μέρος του. Η ζωγραφική της Ματάλα εντυπωσιάζει γιατί με το προσωπικό της ύφος βρίσκει τον τρόπο να αποδώσει στο έργο της όλη την φρεσκάδα της ματιάς που απαλλαγμένη από την υπερβολή, εστιάζει στην ουσία. Ξεχωρίζει με την απλότητα, την λιτότητα και την εκφραστική δύναμη που πηγάζει από την αφάνταστη λεπτότητα και αισθαντικότητα της προσωπικότητας της δημιουργού.

 

Τολμά και επιδιώκει την δική της εξέλιξη, μέσα από πηγαίες επιλογές. Συλλαμβάνει την μαγεία, που αναδύεται και αποκαλύπτεται μόνο σε κείνους που βλέπουν με τα μάτια της ψυχής, κάτω από την επιφάνεια.

 

Η Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν, Κριτικός Τέχνης έγραψε : « επιδεικνύει σε όλες τις περιπτώσεις μια μεγάλη ευαισθησία στο χρώμα. Ακόμη, τα έργα της χαρακτηρίζονται κάθε φορά από την ενδιαφέρουσα οπτική γωνία με την οποία βλέπει το θέμα της. Ανεπηρέαστη από τις μόδες και τους συρμούς στην τέχνη, συνεχίζει την πηγαία πορεία της στη ζωγραφική, πιστή στο προσωπικό της όραμα.»

 

Η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, Θεατρολόγος Μαρίκα Θωμαδάκη έγραψε : «Ζωγραφική που ζω – γραφίζει έναν πολυσήμαντο κόσμο ειδωμένο από τα μέσα, σε διαστάσεις υπερβάσεων, σε χρώματα βαθειά του νου και των αισθήσεων, αυτή είναι η έκφραση του καλλιτεχνικού πλούτου της Μαρίας Ματάλα, μιας αυθεντικής καλλιτέχνιδας.»

 

Η τελευταία της κριτική έγινε για το έργο που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Πειραιά από κριτική επιτροπή στο Λουξεμβούργο με μέλη την Isabelle de Maison Rouge, Κριτικό Τέχνης, τον Adriano Picinati di Torcello, Διευθυντή Τεχνών και Οικονομικών της Deloitte Consulting,Christophe Duvivier, Συντηρητής των Μουσείων Pissarro et Tavet-Delacour στην Pontoise, Γαλλία, Olivier Donat, Διευθυντή εκθέσεων και εκδόσεων των Δημοσίων Μουσείων Παρισίων: «Eνα μοναδικό και πολύ προσωπικό ύφος στα έργα τέχνης. Το έργο της ενσαρκώνει ένα είδος φαντασίας που θέτει θεμέλια προσωπικής αναζήτησης. Πολύ ένστικτο, αυτό κάνει τη δουλειά της ενδιαφέρουσα, συναρπαστική! Η δουλειά της είναι μοναδική και δημιουργεί υποδόρια συγκίνηση που οδηγεί τον θεατή στην αναζήτηση της έννοιας του έργου της.»

 

Η εικόνα αυτής της έκθεσης, 19-25 Δεκεμβρίου 2016, είναι αποτέλεσμα ευαισθησίας και γνώσης που συνδέονται άμεσα με τον ψυχισμό της δημιουργού, ο οποίος διαποτίζει στην κυριολεξία τη ζωγραφική έκφρασή της.

 

Στα διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα πλαισιώσουν την έκθεσή της, και τα οποία θα είναι κατάλληλα για παιδιά από τεσσάρων έως 18 ετών, θα δώσει έμφαση στο χρώμα και πως αυθόρμητα αποτυπώνεται η στιγμή στο έργο του καλλιτέχνη.

 

 

Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:00

Διάρκεια Έκθεσης: 19 – 25 Δεκεμβρίου 2016

Διαδραστικά εργαστήρια : 20-23 Δεκεμβρίου 2016

Ώρες λειτουργίας: πρωί : Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 – 13:00 και

απόγευμα: Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00 – 20:00

Πληροφορίες: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά 

 
Έρχεται στις 10 Δεκεμβρίου η χριστουγεννιάτικη μαγεία του «Αστερόκοσμου»
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 18:39

Έρχεται στις 10 Δεκεμβρίου η χριστουγεννιάτικη μαγεία του «Αστερόκοσμου»

resized 4927

Τη χριστουγεννιάτικη λάμψη του θα δώσει και φέτος στη Θεσσαλονίκη ο «Αστερόκοσμος», που βάζει την πόλη σε εορταστικό κλίμα από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Το χριστουγεννιάτικο πάρκο, το οποίο διοργανώνει το Magic Park, με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo, έρχεται να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία των Χριστουγέννων, με παιχνίδια, παραστάσεις, συναυλίες και πολλές καθημερινές εκπλήξεις.

 

Τα εγκαίνια του «Αστερόκοσμου» θα πραγματοποιηθούν τα ερχόμενο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια τους θα πραγματοποιηθεί και συναυλία των Vegas.

 

Ο «Αστερόκοσμος» έχει αναπτυχθεί στα περίπτερα 13, 14, 15, με την πλειονότητα των παιχνιδιών και των δράσεων να βρίσκεται σε στεγασμένο χώρο, προστατεύοντας έτσι τους επισκέπτες από απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Η γενική είσοδος (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει: επίσκεψη σε όλο τον «Αστερόκοσμο», απεριόριστη χρήση 16 παιχνιδιών του λούνα-παρκ (τα μισά παιχνίδια βρίσκονται εντός του Περιπτέρου 13 και τα υπόλοιπα εκτός), απεριόριστη πρόσβαση σε 2 παγοδρόμια (εντός του Περιπτέρου 13), αλλά και στο Χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών με τα 4 διαδραστικά Ξωτικόσπιτα (εντός του Περιπτέρου 15) και απεριόριστη συμμετοχή στα δημιουργικά εργαστήρια, τις δράσεις, τα χριστουγεννιάτικα θεάματα και τις θεατρικές παραστάσεις (εντός των Περιπτέρων 14 & 15). Παράλληλα, προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ με είσοδο των οχημάτων από την πύλη εμπορίου.

resized 4966 2

«Από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου η πόλη θα περνά τον χρόνο της στον ‘’Αστερόκοσμο’’», όπως είπε χαρακτηριστικά σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, που τόνισε πως το εν λόγω θεματικό πάρκο έχει καθιερωθεί ως το μεγάλο χριστουγεννιάτικο γεγονός της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τζήκας αναφέρθηκε στη σταθερή στρατηγική που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία γύρω από τα θεματικά πάρκα και η οποία θα συνεχιστεί.

Στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης εξελίσσεται ο «Αστερόκοσμος», που φιλοδοξεί φέτος να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες εντός και εκτός συνόρων, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκο Ποζρικίδη. Πέρυσι τον «Αστερόκοσμο» επισκέφθηκαν 150.000 άτομα, εκ των οποίων το 15% προήλθε από βαλκανικές χώρες.

resized img 5691

 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Magic Park, κ. Σάκης Πετρόπουλος, υπογράμμισε την πολύτιμη υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo στη διοργάνωση του «Αστερόκοσμου» και τόνισε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της πόλης, που εκτείνεται σε 23.000 τ.μ., εκ των οποίων περί τα 13.000 τ.μ. είναι στεγασμένος χώρος. «Το brand name του Αστερόκοσμου είναι πολύ σημαντικό και θα το κρατήσουμε ψηλά με την εμπειρία μας των 50 ετών στο παιχνίδι και το παιδί» τόνισε.

 

«Μπορεί οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις να είναι πολλές, ο ‘’Αστερόκοσμος’’ όμως είναι ένας», τόνισε με τη σειρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, χαρακτηρίζοντάς τον ως το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο γεγονός στην Ελλάδα.

resized img 5695

Τι περιλαμβάνει ο «Αστερόκοσμος»

Αναλυτικά, πέρα από τα 16 παιχνίδια λούνα παρκ, τα δύο παγοδρόμια και το Χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών, στο περίπτερο 14 θα λειτουργεί το Αθλητικό Πάρκο του Άη Βασίλη! Εκεί υπάρχουν: Το γιγάντιο ανθρώπινο ποδοσφαιράκι, όπου θα γίνονται πρωταθλήματα, το διάσημο Σκι στο Πλακάκι και το μεγάλο Τραμπολίνο! Στο ίδιο περίπτερο βρίσκεται και η Σκηνή του αγαπημένου Καραγκιόζη με καθημερινές παραστάσεις, αλλά και εργαστήρια κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη .Στο περίπτερο 15 εκτός από τις δράσεις μέσα στα Σπιτάκια θα υλοποιούνται καθημερινά και Μουσικό-Θεατρικές παραστάσεις, Παραστάσεις Εναέριων Ακροβατικών, ρυθμική & ακροβατική Γυμναστική, Χορευτικά (Μπαλέτο, Μοντέρνο, Λάτιν), Χορωδίες και Μουσικά Σύνολα, αθλήματα, καθημερινά πάρτι με τον Dj Santa, Μουσικά και Χορευτικά Flash mobs και φυσικά άπειρες δράσεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

 

Τα παιδιά ύψους μέχρι 1 μέτρο δεν πληρώνουν είσοδο (δεν ισχύει για ομαδικές επισκέψεις ή επισκέψεις σχολείων), για τα ΑΜΕΑ και έναν συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν και για τις πολυμελείς οικογένειες με 5 μέλη και άνω προβλέπεται δωρεάν είσοδος για το ένα παιδί.

 

Το ωράριο λειτουργίας του Αστερόκοσμου είναι:

Σάββατο 10/12: 13:00 – 23:00

Κυριακή 11/12: 11:00 – 23:00

Δευτέρα 12/12 – Παρασκευή 16/12/16: 17:00 – 22:00

Σαβ+ Κυρ 17-18/12: 11:00 – 23:00

Δευτέρα 19/12 – Παρασκευή 23/12: 17:00 – 22:00

Από 24/12 έως 8/1/17: 11:00 – 23:00

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 18:43
 
Ο Δήμος Ναυπλιέων - ΔΟΠΠΑΤ και το Ευρωπαϊκό κέντρο Αρχιτεκτονικής Τέχνης Σχεδίου και Αστικών Σπουδών, (The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies) φιλοξενούν την έκθεση «reinventer.paris».
News - Εκδηλώσεις
Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 12:21

Ο Δήμος Ναυπλιέων - ΔΟΠΠΑΤ και το Ευρωπαϊκό κέντρο Αρχιτεκτονικής Τέχνης Σχεδίου και Αστικών Σπουδών, (The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies) φιλοξενούν την έκθεση «reinventer.paris».

Ισόγειο χώρο του Βουλευτικού από τις 26/11 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2016

Ώρες επίσκεψης καθημερινά 10πμ – 2μμ και το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου από τις 10πμ – 8μμ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Βουλευτικού παρουσίαση – διάλογος, με θέμα: Σύγχρονες τάσεις σε ιστορικές πόλεις

Ekthesi arxitektonikesparemvasis banner

 

Είναι ένας διαγωνισμός που έγινε για το ιστορικό κέντρο του Παρισιού με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Jean-Louis Missika, υπεύθυνος της πολεοδομίας, της αρχιτεκτονικής, των έργων “Μεγαλύτερο Παρίσι”, την οικονομική ανάπτυξη και την ελκυστικότητα. Σε μια συνέντευξη του είπε τα εξής: « Έτσι, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα το 2014, στο νέο μου ρόλο ως αναπληρωτής της δημάρχου Anne Hidalgo, ήταν να ανακαλύψω αν υπήρχαν εγκαταλειμμένα κτίρια ή τόπους, που ανήκουν στην πόλη του Παρισιού, η οποία θα μπορούσε να είναι αφετηρία για μια ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων. Συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν πολλές περιοχές που δεν ήταν στρατηγικής σημασίας για την πόλη ή σε σχέδιο πόλης. Αποφασίσαμε να δούμε αν θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με αυτά με διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Ο συνήθης τρόπος αντιμετώπισης αυτών των χώρων είναι η δημοπρασία. Αυτή τη φορά, σκεφτήκαμε, τι κι αν κηρύξουμε έναν διαγωνισμό για καινοτόμα έργα; Αμέσως αρχίσαμε να εργαζόμαστε σε δύο κατευθύνσεις: από τη μία πλευρά, έχουμε δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη λίστα με τους διαθέσιμους χώρους, από την άλλη, έχουμε δημιουργήσει τον ορισμό του έργου "αρχιτεκτονική και αστική καινοτομία». Αυτό ήταν το πιο δύσκολο έργο, δεδομένου ότι είναι μια καινοτομία, που θα περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες κατασκευής μιας πόλης, από το εργοτάξιο, τη διαχείριση του εργοταξίου, τα σκουπίδια/ μπάζα που εκπέμπονται από το εργοτάξιο, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του κτιρίου, η ενεργειακή διαχείριση του κτιρίου - μέχρι και τις νέες χρήσεις του ίδιου του κτιρίου. Νέοι τρόποι εργασίας, νέους τρόπους κατανάλωσης, νέους τρόπους ζωής. Σχετίζεται επίσης με το δημοσιονομικό πακέτο, το οποίο θα μπορούσε η ίδια να είναι καινοτόμα, με τον τρόπο που τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη ενώνονται σε ένα έργο. Κάναμε πολλή δουλειά, την άνοιξη-καλοκαίρι του 2014 για τη δημιουργία σειράς κατευθυντήριων γραμμών, η οποία είναι τώρα στην ιστοσελίδα Reinventer.paris

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 12:24
 
Χριστούγεννα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη με ποιοτικές εκδηλώσεις_ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ανάβουμε τα χριστουγεννιάτικα δένδρα μας και στέλνουμε μήνυμα αγάπης και ελπίδας»
News - Εκδηλώσεις
Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 10:42

Χριστούγεννα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη με ποιοτικές εκδηλώσεις_ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ανάβουμε τα χριστουγεννιάτικα δένδρα μας και στέλνουμε μήνυμα αγάπης και ελπίδας»

XmasProgramme-2

Με αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες των καιρών και με ένα πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που ανοίγουν την αυλαία τους με την καθιερωμένη αφή των χριστουγεννιάτικων δένδρων και στις έξι δημοτικές κοινότητες, υποδέχεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη τα φετινά Χριστούγεννα.

«Με ποιοτικές εκδηλώσεις που βασίζονται κυρίως στο μεράκι και στην εθελοντική προσφορά των τοπικών μας συλλόγων και των συμπολιτών μας γιορτάζουμε και φέτος τη γέννηση του Χριστού μας, μαζί με τους δημότες μας. Στην οικονομική κρίση και στα κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί στην ζωή και την καθημερινότητα μας, απαντάμε με μεράκι και αισιοδοξία. Η άφιξη του Θεανθρώπου ενισχύει την πίστη μας, μας δίνει ελπίδα και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να βγούμε νικητές. Ας κρατήσουμε το μήνυμα της μεγάλης Χριστιανικής Γιορτής στην καρδιά μας και ας κάνουμε ότι μπορούμε για να ανθίσει και φέτος το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας», τονίζει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Η εκκίνηση των εκδηλώσεων δίνεται με την αφή των χριστουγεννιάτικών δένδρων του δήμου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα, στην Εξοχή (παιδική χαρά Εξοχής) και στη συνέχεια στις 8.00 το βράδυ στην Πυλαία (πρώην δημαρχείο) υπό τους χριστουγεννιάτικους ήχους των φιλαρμονικών και των χορωδιών του δήμου. Στις επόμενες δύο μέρες τα φώτα θα ανάψουν και στα υπόλοιπα χριστουγεννιάτικα δένδρα στις άλλες τέσσερις δημοτικές κοινότητες και συγκεκριμένα:

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

 • 6.00 το απόγευμα στον Χορτιάτη (έναντι κοινοτικής αίθουσας) όπου στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης την ίδια μέρα στις 7.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική βραδιά του παραδοσιακού χορευτικού τμήματος της ΚΕΠΑΠ,

 • 8.00 το βράδυ στο Πανόραμα (αύλειος χώρος δημαρχείου Πανοράματος), όπου μισή ώρα αργότερα (8.30) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

 • 6.00 το απόγευμα στο Φίλυρο (πλατεία Φιλύρου)

 • 8.00 το βράδυ στο Ασβεστοχώρι, (Πάρκο Ασβεστοχωρίου).

 

Σε όλες τις δημοτικές ενότητες η αφή των χριστουγεννιάτικων δένδρων θα πλαισιωθεί με εορταστικές εκδηλώσεις όπου θα ακουστούν κάλαντα από τις φιλαρμονικές και τις χορωδίες του Δήμου και θα παρουσιασθεί  πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για τα παιδιά. Σε ένα ξέφρενο πάρτι με σκανδαλιάρικα ξωτικά, εντυπωσιακές μασκότ και κεφάτους ξυλοπόδαρους οι μικροί δημότες θα διασκεδάσουν, θα φωτογραφηθούν μαζί τους, θα κάνουν face painting, θα συμμετέχουν σε ξωτικοδοκιμασίες και θα γευτούν δωρεάν ποπ-κορν και λαχταριστό μαλλί της γριάς.

Η έλευση του Θεανθρώπου γιορτάζεται στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη με δεκάδες ποιοτικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαπενθήμερου των Χριστουγέννων. Με επίκεντρο τα μικρά και τα… μεγαλύτερα παιδιά το φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες μουσικών τμημάτων του δήμου, θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα δρώμενα στους δρόμους, δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και τις παραδοσιακές εκδηλώσεις του δήμου.

Μεταξύ άλλων τα Πολιτιστικά Τμήματα του δήμου θα πραγματοποιήσουν συναυλίες:

 • Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00,(Χορτιάτης), αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης»

 • Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00,(Πυλαία),Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο

 • Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00 (Πανόραμα),αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος .

 • Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00, (Φίλυρο), αίθουσα εκδηλώσεων Κέντρου Πολιτισμού Φιλύρου (πρώην λύκειο)

Επίσης θα πραγματοποιηθούν:

Tην Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου,

 • ώρα 20.00 (Πανόραμα) «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα» χριστουγεννιάτικη παράσταση με κουκλοθέατρο από την ομάδα «ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ» αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου,

 • ώρα 11.00 (Πανόραμα) δραματοποίηση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού και τύλιγμα δώρων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος

 • ώρα 20.00 (Πυλαία) «Φοβάσαι τη σκιά σου» χριστουγεννιάτικη παράσταση με κουκλοθέατρο από την ομάδα Μαμακούκα –Αφρούλη, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου,

 • ώρα 20.00. (Ασβεστοχώρι) «Πινόκιο ένα διαφορετικό αγόρι» χριστουγεννιάτικη παράσταση με κουκλοθέατρο από το Redicolo Puppet Theatre στην αίθουσα εκδηλώσεων Ασβεστοχωρίου.

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου,

 • ώρα 18.30, (Πανόραμα) «Αρταβάν ο τέταρτος μάγος» ανάγνωση παραμυθιού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος. Αφήγηση από την κ. Ντάνη Ανδρικάκη–Δωρή.

 • ώρα 19.00, (Πανόραμα) βραβεύουμε τους μαθητές του Δήμου μας που πέτυχαν να εισαχθούν στα Ανώτερα και Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, στην αίθουσα Λίτσα Φωκίδη στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου,

 • ώρα 11.00, (Φίλυρο) χριστουγεννιάτικη παράσταση με κουκλοθέατρο «Ο φασουλής και ο Καλικάντζαρος», Δημοτικό σχολείο Φιλύρου

 • ώρα 20.00, (Πυλαία) Συναυλία με τις συμφωνικές ορχήστρες, τη μικτή χορωδία, νέους σολίστες και σπουδαστές του Ν.Ω.Θ., αίθουσα εκδηλώσεων Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου,

 • ώρα 11.00, (Χορτιάτης) χριστουγεννιάτικη παράσταση με κουκλοθέατρο «Ο φασουλής και ο Καλικάντζαρος», Δημοτικό σχολείο Χορτιάτη

 • ώρα 20.00, (Πανόραμα) χριστουγεννιάτικη συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου,

 • ώρα 11.00, (Εξοχή) χριστουγεννιάτικη παράσταση με κουκλοθέατρο «Ο φασουλής και ο Καλικάντζαρος», Δημοτικό σχολείο Εξοχής.

Με την ευκαιρία των εορτών οι κινηματογραφικές λέσχες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη προγραμματίζουν την προβολή της χριστουγεννιάτικης ταινίας "Το πολικό εξπρές" στις δημοτικές κινηματογραφικές αίθουσες:

 • Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00. (Πυλαία), Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο

 • Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 (Ασβεστοχώρι), Δημοτική αίθουσα Ασβεστοχωρίου

 • Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 (Φίλυρο και Πανόραμα) αίθουσα εκδηλώσεων Λυκείου Φιλύρου και αίθουσα «Σταύρος Κουγιουμτζής», Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος

 • Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 (Χορτιάτης) αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης»

Επιπλέον:

 • Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων από τις 11.00 το πρωί οι φιλαρμονικές του δήμου θα ψάλλουν τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους του Πανοράματος, του Ασβεστοχωρίου, της Πυλαίας, του Χορτιάτη και του Φιλύρου.

 • Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, από τις 11.00 το πρωί οι φιλαρμονικές του δήμου θα ψάλλουν τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενώ κεφάτοι Άη –Βασίληδες θα μοιράζουν δώρα και χαμόγελα.

 • Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, o εορτασμός των Θεοφανείων, θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος.

XmasProgramme-3

 
Χριστούγεννα στην πόλη και Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Δήμο Παλλήνης
News - Εκδηλώσεις
Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 10:38

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

Χριστούγεννα στην Πόλη

 

«Χριστουγεννιάτικο χωριό»

16 /12/2016

ΕΩΣ

05 /01/2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

resized Dimos Xmas 2016 - 01 Low

Μήνυμα Δημάρχου

«Καλά Χριστούγεννα γεμάτα υγεία ευτυχία και αγάπη. Ευχόμαστε εφέτος τα Χριστούγεννα η αγάπη να μην μείνει μόνο μια ευχή αλλά να γίνει και πράξη.

Σε μια δύσκολη περίοδο στην οποία η κοινωνία παλεύει να σταθεί στα πόδια της, πολλοί συνάνθρωποί μας είναι μόνοι και έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Ας προσπαθήσουμε να νιώσουμε και να μοιραστούμε το αληθινό και ουσιαστικό μήνυμα αυτών των γιορτινών ημερών, το ξεχωριστό μήνυμα που αγγίζει την καρδιά του καθενός από εμάς, μικρού και μεγάλου.

Ελάτε όλοι στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Παλλήνης και μην παραλείψετε να περάσετε από το σπίτι της Αγάπης, προσφέροντας με την καρδιά σας, ότι μπορείτε για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και ως ανταπόδοση να λάβετε κουπόνια για το παγοδρόμιο του «χωριού μας».

 

Αθανάσιος Η.Ζούτσος

Δήμαρχος Παλλήνης

resized Dimos Xmas 2016 - 02 Low

Φέτος ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού –Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα εμπορικά καταστήματα και τους συλλόγους της πόλης σε μια προσπάθεια αφύπνισης του αληθινού πνεύματος των Χριστουγέννων. Έτσι για πρώτη φορά η κεντρική πλατεία του Γέρακα μεταμορφώνεται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό αγάπης & ψυχαγωγίας.

Οι δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Χωριόυ:

Ακολουθείστε μας στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό με τα κατακόκκινα χιονισμένα σπιτάκια και ανεβείτε στο χριστουγεννιάτικο τρένο που θα σας ταξιδέψει σε ένα άκρως διασκεδαστικό & εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα

με….

Παιχνίδια για όλες τις ηλικίες! Σκανδαλιάρικα Ξωτικά! Παγοδρόμιο!Λουνα παρκ! Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια! Παιδικές Παραστάσεις! Θεματικά Διαδραστικά Σπιτάκια! Λαχταριστές Εορταστικές Λιχουδιές! Πολυάριθμα δρώμενα που εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της Διοργάνωσης, όπως παραστάσεις Θεάτρου, Συναυλίες, χοροί, και πολλά άλλα !Λαμπερή διακόσμηση! Εκρηκτική Χριστουγεννιάτικη διάθεση, και πολύ κέφι!

 resized Dimos Xmas 2016 - 03 Low

 1. Το Σπιτάκι του Αϊ Βασίλη

Η πιο ζέστη αγκαλιά σε περιμένει και τα όνειρα σου να ακούσει αναμένει!

 1. Το Εργαστήρι των Ξωτικών

Δουλεύουν ασταμάτητα, μέρα νύχτα, για να φτιάξουν με αγάπη τα δωράκια. Περιμένουν πως και πως εσένα να τους βοηθήσεις να κατασκευάσετε μαζί τα παιχνιδάκια! Χριστουγεννιάτικες κατασκευές & στολίδια

 1. Το εργαστήρι των ονείρων

Παραμύθι, μυθι , μυθι…..Εδώ ένα ονειρικό ταξίδι σε περιμένει και σε αλλά μέρη σε πηγαίνει! Χριστουγεννιάτικα παραμύθια & πολλές άλλες δραστηριότητες

 1. Το Ατελιέ των ξωτικών

Καλλιτέχνες αληθινοί, με πινέλα και μαγικά χρώματα και…πιν, παν, πουν… θα σε μεταμορφώσουν στο πι και φι σε ό,τι μπορείς να φανταστείς. Face painting

 1. To πηγάδι των ευχών

Ψάξε, ψάξε θα τις βρεις τις πιο γλύκες ευχές που ποθείς. Σε περιμένουν πολλές γλύκες λιχουδιές

 1. Το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη

Φέτος όλα τα καλά παιδιά δεν θα ζητήσουν πράγματα για τους ίδιους αλλά θα σκεφτούν όσα πραγματικά έχουν αξία : υγεία, αγάπη και ευημερία .

 1. Το σπίτι της αγάπης

Επειδή Χριστούγεννα θα πει αγάπη και η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ, ας δώσουμε όλοι από το περίσσευμα μας. Προσφορά τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων και παιχνιδιών για το κοινωνικό παντοπωλείο. Εμείς με την σειρά μας θα σας ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη προσφέροντας κουπόνια για χρήση στο παγοδρόμιο και όχι μόνο.

 1. Το σπίτι γλυκισμάτων

 2. Το σπίτι των τεχνών

resized Dimos Xmas 2016 - 05 Low

Παιχνίδια :

 1. Φουσκωτά κάστρα

 2. Παιδότοπος

 3. Συνθετικό παγοδρόμιο 160 τετραγ.μέτρων

 4. Μίνι carousel

 5. Τρενάκι

Ωράριο λειτουργίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑΡΙΟ

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου

19.00-22.30

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου

11.00-21.00

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου

11.00-21.00

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου

17.00-20.00

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου

17.00-20.00

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου

17.00-20.00

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου

17.00-20.00

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου

17.00-21.00

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου

11.00-21.00

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου

11.00-21.00

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου

11.00-21.00

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου

11.00-14.00, 17.00-21.00

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου

11.00-14.00, 17.00-21.00

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου

11.00-14.00, 17.00-21.00

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου

11.00-14.00, 17.00-21.00

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου

11.00-21.00

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου

11.00-21.00

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου

11.00-14.00, 17.00-21.00

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου

11.00-14.00, 17.00-21.00

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου

11.00-14.00, 17.00-21.00

 

ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (17.00-21.00) ΑΝΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ : ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΕΡΑΚΑ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ, ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Γ.ΔΕΔΕΣ».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΙΔΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑΡΙΟ

Άναμμα Δέντρου: δύο βασικοί ανιματέρ speakers που θα οργανώσουν και θα καθοδηγήσουν τα δρώμενα, στα κενά χρονοδιαστήματα θα πραγματοποιούν παιχνίδια και διαγωνισμούς με τα υπάρχοντα παιδάκια, και θα παρουσιάσουν τα τρία φαντασμαγορικά μας shows

 

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου

20.00 : Άναμμα Δέντρου

20.10 : Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας και Παιδικών Χορωδιών Δήμου Παλλήνης

20.50 : Εμφάνιση μεγάλου κινέζικου δράκου

Παρέλαση χριστουγεννιάτικων μασκώτ Ντίσνευ

Μεσαιωνικό θέατρο δρόμου (φακίρης, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρος )

Συναυλία

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου

19.30 : Συναυλία Μαντολινάτα

Χορωδία& Παραδοσιακοί Χοροί

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου

18.30 :Παιδική Χορωδία ΝΕΛΕ

19:00: Παραδοσιακοί Χοροί – τμήμα ενηλίκων ΝΕΛΕ

Συναυλία

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου

19.30 : Συναυλία Σύνολο brass (χάλκινα)

Συναυλία

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου

19.30 : Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Παλλήνης

Παραδοσιακοί Χοροί

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου

18.30 : Παραδοσιακοί Χοροί –παιδικά τμήματα Δήμου Παλλήνης Τμημάτων ΝΕΛΕ

 

 

Παράλληλες εκδηλώσεις σε όλα ΤΑ σημεία της πόλης

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

 

20.00 – Θεατρική Παράσταση "ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ"

Τμήμα Ενηλίκων – Θεατρικά Εργαστήρια Δ.Ε. Γέρακα

Σκηνοθεσία: ΑΣΠΑΣΙΑ ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΑΚΑ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

16.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ»

 

 • Δωρεάν Προβολή παιδικής κινηματογραφικής ταινίας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ – «KILESPΑ» , kilespa.wordpress.com

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016,

ΏΡΑ 18.00, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ

 

 • Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση από το ΚΔΑΠμεΑ - Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία

 

 • ΣΑΒΒΑΤΟ 24 & 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

19.00 – Δημοτική Ενότητα Παλλήνης

ΏΡΑ 11.00-19.00, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΠΙΤΑΚΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (απέναντι από την Εκκλησία “Παναγίτσα” επί της Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ)

 

 • Ομαδικά παιχνίδια, αστεία ταχυ/κά νουμεράκια, δωράκια και πολλές εκπλήξεις!!!

 • Ξυλοπόδαροι

 

 • Σε κάθε πλατεία θα υπάρχουν καλάθια περισυλλογής τροφίμων & φαρμάκων τα οποία θα διατεθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο & Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Παλλήνης.

 

*ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

resized Dimos Xmas 2016 Tetraptyxo A side Low

 

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ

ΔΩΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

 

 


Σελίδα 10 από 756

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση