ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
Φωταγώγηση του ιστορικού του ιστορικού "Σήματος της Ολυμπιακής"
News - Εκδηλώσεις
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 10:33
Φωταγώγηση του ιστορικού του ιστορικού
"Σήματος της Ολυμπιακής"

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου και την συνεργασία του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α ανακαινίστηκε πλήρως το "Σήμα της Ολυμπιακής", ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς και μνήμης για όλα τα Nότια Προάστια.

Στην Τετάρτη 10 Μαϊου 2017, ώρα 8 μ.μ.στην πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία στην συμβολή Βουλιαγμένης & Μ. Γερουλάνου,θα πραγματοποιηθεί η επίσημη φωταγώγηση του σήματος.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε σχετικά: 

Ανάμεσα στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για την αναγέννηση της πόλης, που ήδη υλοποιούνται, ήταν και η ανακαίνιση του σήματος της Ολυμπιακής. Ως Έλληνας, ένιωθα την ανάγκη να τονίσω την ιστορικότητα του εθνικού αερομεταφορέα που μας ταξίδευε σε όλες τις ηπείρους και τις χώρες του κόσμου».

«Το σήμα της Ολυμπιακής αποτελεί ένα τοπόσημο όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρη την Αθήνα, καθώς αποτελεί από το 1973 έως και σήμερα σημείο αναφοράς για τους πολίτες ολόκληρης της Αθήνας.

Η γενιά των σαραντάρηδων, στην οποία ανήκω και εγώ, έχει να διηγηθεί πολλά γεγονότα και περιστατικά με αναφορά στο σήμα της Ολυμπιακής. Τότε που δεν είχαμε κινητά και "facebook" και δίναμε ραντεβού τα Σαββατοκύριακα στο "Σήμα". 

H φωταγώγηση του σήματος θα μας θυμίσει μνήμες μιας παλαιότερης εποχής. Μιας εποχής στα θετικά στοιχεία της οποίας, θα πρέπει να ξαναγυρίσει η Ελλάδα».

Θέλω να ευχαριστήσω τις εταιρείες POLITIS GROUP, ΠΛΑΙΣΙΟ, και το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α που εκπροσωπεί την ψυχή και το φιλότιμο όλων των πρώην εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανακαίνιση του σήματος της Ολυμπιακής.

Δείτε εδώ το επίσημο βίντεο της εκδήλωσης

Σύντομο ιστορικό του "Σήματος της Ολυμπιακής
Το 1969, η Πολιτεία, αποφασίζει, μετά τη συνεχή αύξηση του τουρισμού, που παρουσιάζει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός, να επεκτείνει περαιτέρω το Αεροδρόμιο του Ελληνικού προς Ανατολάς. Έτσι, δημιουργήθηκε ο Ανατολικός Αερολιμένας, αναπόσπαστο τμήμα του Αεροδρομίου του Ελληνικού, με στόχο να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ξένες αεροπορικές εταιρείες, εγκαινιάζοντας το κτίριο Saarinen, όνομα που πήρε από τον σχεδιαστή, κατασκευαστή, αρχιτέκτονα.
Ο Δυτικός Αερολιμένας, εξυπηρετούσε αποκλειστικά το σύνολο των πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μόνο.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, κατόπιν τούτου, εισηγήθηκε προς τα στελέχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, να δημιουργηθεί και να τοποθετηθεί σε καίριο σημείο (διασταύρωση Λεωφόρου Βουλιαγμένης και Αλίμου), το σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκειμένου να προωθήσει την εταιρεία του και να διευρύνει το μερίδιό της στην αγορά, ως αερομεταφορέα.

Έτσι, το 1970, οι υπηρεσίες της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προχώρησαν στην πραγματοποίηση μελέτης, αναζήτηση χώρου και στη συνέχεια, σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή του σήματος.

Η εντολή δόθηκε από τον Κωνσταντίνο Κονιαλίδη, πρόεδρο της Ολυμπιακής Αεροπορίας και έμπιστο στέλεχος του Αριστοτέλη Ωνάση, στον κατασκευαστή, κ. Βότση.

H κατασκευή της επιγραφής ξεκίνησε το 1973 και ολοκληρώθηκε μετά από λίγους μήνες, με την υποβοήθηση ξύλινης σκαλωσιάς και τη βοήθεια ειδικού γερανού, που χορηγήθηκε από την Ολυμπιακή Αεροπορία για την  ανάρτηση της σιδηροκατασκευής (ιδιαίτερα μεγάλη κατασκευή για την εποχή εκείνη).

Χαρακτηριστικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι πριν κατασκευαστεί το σήμα, έπρεπε να πάρει ειδική άδεια από το Υπουργείο Συντονισμού, καθώς τέτοιου είδους διαφημιστικές κατασκευές, (ύψος, ανάγλυφα γράμματα) δεν προβλεπόντουσαν από την τότε νομοθεσία.

Η σφαίρα είναι διαμέτρου 10 μέτρων ενώ το συνολικό ύψος της ανέρχεται στα 26 μέτρα. Το συνολικό βάρος της είναι 11,5 τόνοι. Ο πρώτος σχεδιασμός της απεικόνιζε αεροσκάφη, την ονομασία OLYMPIC AIRWAYS και ανέφερε τις πέντε ηπείρους, ότι είναι δηλαδή εταιρεία των πέντε ηπείρων. 

Η κατασκευή κόστισε 980.000 δραχμές, ποσό υπέρογκο, για την εποχή εκείνη. 

Το 2003, το σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για 3η συνεχή φορά, δέχεται παρέμβαση και από OLYMPIC AIRWAYS γίνεται OLYMPIC AIRLINES. 

 
Πρωτομαγιά με αναμνήσεις στη Γλυφάδα
News - Εκδηλώσεις
Τρίτη, 02 Μάιος 2017 16:12

Πρωτομαγιά με αναμνήσεις στη Γλυφάδα

 resized 1MAH 059

 

Γεμάτη αναμνήσεις εορτάστηκε η Πρωτομαγιά στη Γλυφάδα, με ένα τρόπο ξεχωριστό και …νοσταλγικό! Περισσότερα από εκατό ιστορικά οχήματα «παρέλασαν» στη λεωφόρο Αγγέλου Μεταξά, όπου παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ζωντανή συναυλία με τον Πασχάλη.

 resized 1MAH 008

Ο Δήμος Γλυφάδας και η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε) και τα σωματεία-μέλη της συνδιοργάνωσαν την «1η Ανοιξιάτικη Στατική Έκθεση Γλυφάδας» το πρωί της Πρωτομαγιάς με δεκάδες αυτοκίνητα αντίκες και άλλα σπάνια οχήματα. Η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό και συνοδεύτηκε από μουσική εποχής με τον Πασχάλη που τραγούδησε ζωντανά στο χώρο της εκδήλωσης, ενθουσιάζοντας το κοινό.

 resized 1MAH 060

Εκατοντάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, επισκέφθηκαν την έκθεση και παρακολούθησαν τη συναυλία, ενώ έλαβαν και τα άνθη που δώρισε ο Δήμος Γλυφάδας. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε «την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής για τα σπάνια αυτοκίνητα που είχαμε τη χαρά να θαυμάσουμε, τον Πασχάλη για την υπέροχη συναυλία του και όλους τους ανθρώπους του Δήμου μας που εργάστηκαν για αυτή την εκδήλωση».resized 1MAH 052

resized 1MAH 050

 
12ος Γύρος Κηφισιάς Αντίκες & Λουλούδια 2017
News - Εκδηλώσεις
Τρίτη, 02 Μάιος 2017 15:22

12ος Γύρος Κηφισιάς Αντίκες & Λουλούδια 2017

 resized 2raw Large

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, της Προέδρου της Ανθοκομικής Έκθεσης Κλεοπάτρας Χατζοπούλου και μελών του Δ,Σ, Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε ο «12ος Γύρος Κηφισιάς Αντίκες & Λουλούδια 2017» που διοργάνωσε φέτος η ΦΙΛΠΑ.

resized 1raw Large

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος περισσότερες από 100 όμορφες και καλοδιατηρημένες αντίκες ηλικίας από 30 έως 95 ετών, όλες στολισμένες με το πατροπαράδοτο «στεφάνι» του Μάη, προσφορά της Ανθοκομικής Έκθεσης.

 

resized 3raw Large

 

resized 5raw Large

resized 6raw Large

resized 55raw Large

resized raw Large

resized rppaw Large

 

 
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ PLAYMOBIL ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ
News - Εκδηλώσεις
Κυριακή, 30 Απρίλιος 2017 10:17

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ PLAYMOBIL

ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

 resized IMG 1112

 

Παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν σήμερα τη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας, στα εγκαίνια του μεγάλου παιδότοπου της Playmobil, που φιλοξενείται για δεύτερη φορά στον Πειραιά και περιλαμβάνει τους αγαπημένους ήρωες της Playmobil, πολλά παιχνίδια και παράλληλες δράσεις, με ελεύθερη είσοδο για όλους. 

 

Στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του μεγάλου παιδότοπου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συμμετείχε στις διασκεδαστικές δράσεις με την οικογένειά του.

 resized IMG 1144 1

 

 

 

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr και την Playmobil Hellas, με την υποστήριξη του AegeanOmiros College, θα υποδέχεται έως και τις 28 Μαΐου μικρούς και μεγάλους για να παίξουν και να διασκεδάσουν με τα αγαπημένα τους Playmobil.

 

Φέτος ιππότες, δράκοι, πειρατές Playmobil, αλλά και αγρότες με τα ζωάκια τους αποβιβάζονται στη Μαρίνα Ζέας.

 

Στον παιδότοπο παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κυρία Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας. 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε :

«Ο Πειραιάς φιλοξενεί για δεύτερη φορά τον παιδότοπο της Playmobil στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας. Όπως και πριν από δύο χρόνια, η ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη ημέρα λειτουργίας ήταν πολύ μεγάλη και αναμένουμε  να ξεπεράσουμε κατά πολύ τα πέντε χιλιάδες παιδιά που έπαιξαν με τους ήρωες της Playmobil για ένα μήνα το 2015. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Λέσχη του Ολυμπιακού για την παραχώρηση του χώρου την κα Ευφραιμίδη εκ μέρους της Playmobil για την αγαστή  συνεργασία και τις 4moms. Πιστεύω ότι και για την  Playmobil είναι ευχάριστο που βρίσκονται στον Πειραιά, σε μια όμορφη περιοχή, με πολλά παιδιά, σε μια εξαιρετική τοποθεσία στη θάλασσα. Θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες και τους κατοίκους της Αττικής να έρθουν με τα παιδιά τους στη Μαρίνα Ζέας, να περάσουν ωραίες στιγμές κάθε ημέρα και κυρίως Σαββατοκύριακα όπου έχει και παράλληλες εκδηλώσεις. Έχει face painting,  φτιάχνουν  κάρτες, θα πουν τραγούδια, παραμύθια, θα φτιάχνουν γλυκά. Επίσης  τα Εκπαιδευτήρια  Όμηρος είναι μαζί και μας στηρίζουν σε ό,τι κάνουμε και τους ευχαριστούμε. Είναι εδώ και συνδράμουν με πρωτοβουλίες. Είναι πάρα πολύ ωραία, το χαίρονται τα παιδιά. Έχουμε πει ότι όταν ευχαριστιούνται τα παιδιά ευχαριστιούνται και οι γονείς. Θα είμαι κι εγώ με την οικογένειά μου εδώ κάθε Σαββατοκύριακο γιατί τα παιδιά τρελαίνονται για τα Playmobil».        

 

Η Διευθύντρια Marketing της εταιρείας Playmobil Hellas

κα  Ειρήνη Ευφραιμίδη, σημείωσε :

«Τα Playmobil είναι πάρα πολύ ευτυχισμένα που ξαναέρχονται μετά το 2015 στον Πειραιά. Είναι ένα δώρο του Δήμου Πειραιά και της Playmobil σε συνεργασία με τις 4moms.gr για όλα τα παιδάκια του Πειραιά τα οποία μπορούν να έρθουν για έναν ολόκληρο μήνα, να παίξουν δωρεάν σε έναν από τους πιο ωραίους χώρους της πόλης, όπου έχουμε δημιουργήσει έναν παιδότοπο Playmobil, με όλα τα παιχνίδια μας για να παίξουν τα παιδιά, μέσα στην λέσχη τροπαίων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, στη Μαρίνα Ζέας.  Είμαστε ανοιχτά κάθε ημέρα, τα απογεύματα από τις 16:00 έως τις 20:00 και τα Σαββατοκύριακα όλη την ημέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Την Πρωτομαγιά βέβαια συνεχώς».

 

 

Η κυρία Βάσω Στασινού από το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr,  δήλωσε: 

«Για δεύτερη φορά, είπαμε να μεταμορφώσουμε λίγο τη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, να την κάνουμε ένα χώρο για όλα τα παιδιά, για όλες τις οικογένειες. Δωρεάν λοιπόν παιδότοπος της Playmobil.

Μετά την τεράστια ανταπόκριση που είχε το 2015, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης θέλησε -μετά από πέντε χιλιάδες παιδιά που μπήκαν σε εκείνον τον παιδότοπο καταγεγραμμένα και οι γονείς ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι -να το ξανακάνει εδώ, στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, προκειμένου να ευχαριστηθούν όλες οι μαμάδες και τα παιδάκια, όλες οι οικογένειες.

Κάθε Κυριακή θα έχουμε παράλληλες δράσεις από το 4moms.gr. Σήμερα έχουμε Πρωτομαγιάτικα στεφάνια με την υποστήριξη του AegeanCollege πάντα. Έχουμε face painting, δράσεις για μόδα, ομορφιά.  Έχουμε τη Γιορτή της Μητέρας που θα έχουμε πάρα πολλές εκπλήξεις για τις μαμάδες και τα παιδάκια. Έχουμε την άλλη εβδομάδα πολύ ωραίες αθλοπαιδίες, έχουμε παιχνίδια περιπέτειας -  είναι και επίκαιρο τώρα λόγω «Survivor» - για όλα τα παιδάκια έξω από το Playmobil, απέναντι δηλαδή στο μικρό γηπεδάκι, το οποίο είναι αχρησιμοποίητο και πρέπει έτσι λίγο να «ζωντανέψουμε» τη Μαρίνα Ζέας  και αυτό κάνουμε πράξη για άλλη μια φορά.

Να ευχαριστήσουμε την Aegean College, να ευχαριστήσουμε την Playmobil και πάνω απ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του 4moms.gr  το πόσο θετική αντίδραση έχει ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος πραγματικά έχει κάνει πολύ μεγάλο έργο για τον Πειραιά μέχρι στιγμής και είναι δίπλα στους δημότες και δίπλα στους γονείς και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και μιλάω φυσικά για τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη».   

Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Aegean Όμηρος College κυρία Φανή Ζώτου, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που έχουμε με τον Δήμο Πειραιά  και την αγαστή παρουσία μας στα δρώμενα του Δήμου, είμαστε εδώ για να χαρούμε κι εμείς με ό,τι πολύ ωραίο γίνεται στον Δήμο. Τα παιδιά της Αισθητικής θα ζωγραφίσουν ό,τι θέλουν στα παιδάκια, λουλούδια, κούκλες, ήρωες της Playmobil, θα φτιάξουμε στεφάνια να στολίσουν τα μαλλάκια τους. Θα περάσουν όμορφες στιγμές και θα είμαστε εδώ, για οτιδήποτε χρειαστεί».

Ωράριο λειτουργίας Παιδότοπου:

 

Καθημερινά: 16:00 – 21:00

 

Σάββατοκύριακα: 10:00-20:00

 

Δευτέρα 1η Μαϊου: 10:00 -20:00

 

 

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων:

 

Κυριακή 7 Μαϊου, 12:00 – 14:00

 

Αθλοπαιδίες

 

Κυριακή 14 Μαϊου, Γιορτή της Μητέρας, 12:00 – 14:00

Τα παιδιά φτιάχνουν ευχετήριες κάρτες και γλυκά για τη μαμά

Face Painting

Δωρεάν περιποίηση για μαμά & κόρη

 

 

Σάββατο 20 Μαϊου, 18:00 – 20:00

 

Παρουσίαση του παραμυθιού Playmobil Play and Give «Ο Δίας, η Αθηνά και η δύναμη της προσφοράς»

 

Κυριακή 28 Μαϊου, 12:00 – 14:00

 

Safe Water Sports: ενημέρωση παιδιών και γονιών για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.

 
Εκδήλωση υποδοχής της Χορευτικής Ομάδας «ΜΕΛΟΣ» της Κολωνίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 16:46

 

Εκδήλωση υποδοχής της Χορευτικής Ομάδας «ΜΕΛΟΣ» της Κολωνίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

resized vst kologne city dance-28

 

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, τα μέλη της χορευτικής ομάδας «ΜΕΛΟΣ», από την Κολωνία, στο Δημαρχείο.

resized vst kologne city dance-26

Η ομάδα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμμετοχή της στην εκδήλωση «Χορεύουμε Για Τη Ζωή», που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ παράλληλα θα προσφέρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τον Ελληνογερμανικό Σύλλογο – Πολιτιστική Ομάδα Πρωτοβουλίας και υπαλλήλους του Δήμου Κολωνίας, στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.

resized vst kologne city dance-24

Ο Γιάννης Μπουτάρης ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν και αναφέρθηκε στην άριστη σχέση της Θεσσαλονίκης με την Κολωνία, πόλεις που είναι αδελφοποιημένες από το 1988.

resized vst kologne city dance-23

 Από την πλευρά του ο συντονιστής της ομάδας και πρόεδρος της Πολιτιστικής Ομάδας Πρωτοβουλίας, Νίκος Θάνου, παρέδωσε επιστολή της Δημάρχου Κολωνίας, Χενριέτε Ρέκερ, στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή.

 

resized vst kologne city dance-21

 

resized vst kologne city dance-19

resized vst kologne city dance-14

resized vst kologne city dance-6

resized vst kologne city dance-4

resized vst kologne city dance-3

 

 

 

 


Σελίδα 8 από 710
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
 «Κέαρ» – ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ Στίχοι / Μουσική: Ιάκωβος Σαμψάκης   Ο Ιάκωβος Σαμψάκης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση