ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
“Ενημέρωση για την πρωτοβουλία «Μονοπάτια Πολιτισμού» στο Δήμο Δελφών- Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων”
News - Εκδηλώσεις
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 19:10

 “Ενημέρωση για την πρωτοβουλία «Μονοπάτια Πολιτισμού» στο Δήμο Δελφών- Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων”

resized IMG 2078

Ο Δήμος Δελφών προκειμένου να προχωρήσει αποφασιστικά στην αξιοποίηση του δικτύου περιπατητικών διαδρομών ως μοχλού τουριστικής ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Δελφών.

 

Η ΕΛΛΕΤ από το 1972 έως σήμερα διαθέτει στο ενεργητικό της μια σημαντική εμπειρία τόσο στη χάραξη αλλά κυρίως στην ανάδειξη κι εκπαίδευση ορθής διαχείρισης των "Μονοπατιών Πολιτισμού".

resized IMG 2079

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πρώτη φάση σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΛΛΕΤ με στόχο την άντληση των απαιτούμενων πληροφοριών, την διατύπωση των αναγκών που εκφράζουν οι φορείς της τοπικής κοινωνίας και οι πολίτες.

 

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Δελφών, ο Αντιδήμαρχος Παρνασσού - Γραβιάς, η Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Δελφών, ο Πρόεδρος ΤΚ Δελφών, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κάππος, ο Διευθυντής του ΕΠΚΕΔ, η Προϊσταμένη ΕΦΑ Φωκίδος και άλλοι αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθεί η ΕΛΛΕΤ, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΕΛΛΕΤ, Κώστας &Λυδία Καρρά, Γιάννης Μομφεράτος, Κατερίνα Στεμπίλη, Γιάννης Στεφανίδης και Κωνσταντίνος Σερράος.

resized IMG 2080

Από την δίωρη διαβούλευση αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η πρόταση της ΕΛΛΕΤ κρίνεται στοχευμένη και ενδιαφέρουσα για τον Δήμο Δελφών, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει κατάθεση προτάσεων, μελετών και απόψεων πολιτών και φορέων του Δήμου Δελφών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών αρχής γενομένης από αύριο 1 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 12 μεσημέρι έως 28 Φεβρουαρίου 12 μεσημέρι, ώστε να αποτυπωθεί σωστά η υφιστάμενη κατάσταση αλλά και όσες μέχρι σήμερα ενέργειες έχουν γίνει τμηματικά για την ανάδειξη των μονοπατιών.

resized IMG 2081

Η ΕΛΛΕΤ προτείνει τη δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών στο Δήμο Δελφών υπό τον τίτλο «Μονοπάτια Πολιτισμού» που θα έχουν δυνατότητα να λάβουν τις σχετικές ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις, αλλά και να καλύπτουν τις απαιτήσεις τις πρόσφατα εκδοθείσας σχετικής υπουργικής απόφασης. Το δε κεντρικό μονοπάτι θα πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον πενήντα χιλιομέτρων, να ενώνει ενδιαφέροντες οικισμούς και πολιτιστικά μνημεία και να υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης το πολύ ανά είκοσι χιλιόμετρα.

 

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να αποστείλει στην παραπάνω πλατφόρμα οποιαδήποτε άποψη ή πρόταση που θα βοηθήσει την επόμενη φάση της υλοποίησης. Το link της πλατφόρμας είναι Dimosdelfon.gr/egov/index.php/diavoylefsi

 
«Επιτέλους, συναίνεση για την Παιδεία…» ● Μήνυμα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη κατά τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και τιμητικές διακρίσεις σε αριστεύσαντες μαθητές.
News - Εκδηλώσεις
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 18:37

«Επιτέλους, συναίνεση για την Παιδεία…»

Μήνυμα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη κατά τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και τιμητικές διακρίσεις σε αριστεύσαντες μαθητές.

 

resized 3ierarxes-sykies 2017-8

resized 3ierarxes-sykies 2017-7

Την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους και στη χώρα μας συναίνεση και συμφωνία σε όλα τα επίπεδα για κατά προτεραιότητα επένδυση στην εκπαίδευση τόνισε χθες ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στην πρώτη θεσμική εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. Ταυτόχρονα, ανέδειξε την ανάγκη αναβάθμισης όλων των σχολείων σε πειραματικά και πρότυπα για τη βαθύτερη παραγωγή της γνώσης και προώθηση της αριστείας.

Ο κύκλος του εορτασμού των Μεγάλων Διδασκάλων, του Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου, άνοιξε χθες με εκδήλωση στη Δ.Ε. Συκεών, κατά την οποία τιμήθηκαν οι αριστεύσαντες μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να συνεχισθεί από σήμερα και στις άλλες τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Τη χθεσινή εκδήλωση, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος, και καθηγητής στον τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ., Βασίλειος Καλλιακμάνης, τίμησε με την παρουσία του ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Ζαφειρίου. Παρέστησαν επίσης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων των Συκεών, ενώ μήνυμα-χαιρετισμό του μητροπολίτη της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα μετέφερε ο π.Στυλιανός.

resized 3ierarxes-sykies 2017-1

«Αγώνας για το αυτονόητο…»

«Αυτό που για πολλούς είναι αυτονόητο, δυστυχώς για τη χώρα μας, την Πολιτεία και την κοινωνία παραμένει ακόμη ζητούμενο. Η χώρα μας για να έχει μέλλον και πραγματική ελπίδα, για να μπορέσει να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία και σιγουριά, πρέπει να επενδύσει ουσιαστικά στην Παιδεία και τον πολιτισμό», τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως ανέφερε, «το παράδειγμα άλλων μικρότερων χωρών είναι τόσο ισχυρό που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μαζί». «Χωρίς να έχουν γεωστρατηγική θέση όση η πατρίδα μας, όλοι μαζί, πολίτες, πολιτικοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκπαιδευτική κοινότητα ομονόησαν και συμφώνησαν ότι η παιδεία θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της χώρας, καταλήγοντας σε ένα μακρόπνοο σχέδιο για την Παιδεία, την κατάρτιση, την καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία. Συμφώνησαν ότι η Παιδεία θα είναι έξω και μακριά από κάθε είδους αντιπαραθέσεις, όπως οι κομματικές, παραταξιακές, συντεχνιακές, συνδικαλιστικές, τοπικιστικές, κ.ά. Και τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά καθώς είναι ευημερούσες χώρες εδώ και πολλά χρόνια», πρόσθεσε.

resized 3ierarxes-sykies 2017-3

«Εάν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και τα παιδιά μας οφείλουμε κάποια στιγμή να καταλήξουμε και να συμφωνήσουμε ότι το μέλλον της πατρίδας μας εξαρτάται από την ποιότητα, το περιεχόμενο, τον εξοπλισμό και την ουσιαστική μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει στην εκπαίδευση», υπογράμμισε, για να ζητήσει αναθεώρηση της άποψης που προκρίνει το κλείσιμο σχολείων. «Πρέπει να δοθεί ώθηση στην αναβάθμιση των σχολείων σε όλες τις λαϊκές συνοικίες, πρέπει να μιλάμε για σταδιακά περισσότερα πειραματικά και πρότυπα σχολεία που θα παράγουν τη βαθειά γνώση και την προώθηση της αριστείας, και όχι για καταργήσεις», τόνισε.

Ιδιαίτερη έμφαση ο Σ.Δανιηλίδης έδωσε στον αγώνα των εκπαιδευτικών που με «πρωτοποριακές προσπάθειες δίνουν άλλο περιεχόμενο στην εκπαιδευτική διαδικασία», όπως είπε. «Το εκπαιδευτικό σύστημα αποτρέπει αυτούς τους εκπαιδευτικούς που μόνο από μεράκι δίνουν καθημερινά τον αγώνα για κάτι καλύτερο στα σχολεία μας. Αυτόν τον αγώνα των εκπαιδευτικών, αλλά και τους γονείς που βρίσκονται με θυσίες δίπλα στα παιδιά τους για μόρφωση, ο δήμος μας στο σύνολό του θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο και να αγωνίζεται δηλώνοντας ανυποχώρητοι –όπως πάντα- απέναντι στις πιέσεις διαφόρων συμφερόντων που μπαίνουν εμπόδια σ’ αυτή τη γενική προσπάθεια», ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, συγχαίροντας του μαθητές για τις διακρίσεις τους, όπως και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την υποστήριξη της προσπάθειας των παιδιών.

resized 3ierarxes-sykies 2017-5-kalliakmanis

«Δυστυχώς χάθηκε το μέτρο…»

Από την πλευρά του ο κεντρικός ομιλητής π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, αναλύοντας το έργο και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών, στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία του «μέτρου, που δεν σχετίζεται με τη μετριότητα αλλά με την άριστη ποιότητα».

«Δυστυχώς το μέτρο, όπως το περιέγραψε ο Αριστοτέλης και το ανέδειξαν οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι με το λόγο και το έργο τους, έχει χαθεί και σε παγκόσμιο και σε εθνικό επίπεδο. Το μέτρο ως αρετή της μεσότητας, δηλαδή ως ισορροπία ανάμεσα στις ακρότητες και τις υπερβολές, έχει χαθεί. Κι αυτό γιατί ο ακραίος λόγος διεγείρει το θυμικό, εντυπωσιάζει, προκαλεί οπαδούς, δεν έχει ουσία, και δεν λειτουργεί παιδευτικά, εκπαιδευτικά, αλλά λειτουργεί ωφελιμιστικά και καταχρηστικά. Αυτό το μέτρο πρέπει να αναζητήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομιλητής.

resized 3ierarxes-sykies 2017-11-voulgaridis

Στα μηνύματα του λόγου, της ζωής και της προσφοράς των Τριών Ιεραρχών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης. «Σκοπός της παιδείας κατά τους Τρεις Ιεράρχες είναι να πλάσουμε δυνατούς και αισιόδοξους χαρακτήρες στους νέους,  παιδιά με γενναία φρόνηση και ανδρεία μπροστά στους κινδύνους και τις θλίψεις της ζωής, με σταθερή και διαρκή αγωνιστικότητα, ώστε να μην λυγίζουν μπροστά στις δυσκολίες και τις δυσμενείς συνθήκες της βιοπάλης. Να αποκτήσουν φωτεινή και διαυγή διάνοια, ισχυρή και αγαθή βούληση, φιλάνθρωπα και ευγενή αισθήματα, βαθιά κατανόηση και ειλικρινή ανιδιοτελή συμπαράσταση σε όλους τους συνανθρώπους τους. Η απότιση τιμής, λοιπόν, στα πρόσωπά τους και η συνοπτική, έστω, αναφορά στο πολύπλευρο έργο τους έχει ξεχωριστή σημασία ιδιαίτερα για την εποχή μας και το σύγχρονο άνθρωπο. Αυτόν τον προσανατολισμό θα μας τον δώσουν οι Ιεράρχες και Πατέρες της Εκκλησίας, εφόσον καταφύγουμε σ’ αυτούς με πνεύμα μαθητείας», ανέφερε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του.

resized 3ierarxes-sykies 2017-12-kagiabini

Ανάλογο μήνυμα απηύθυνε και η πρόεδρος της Δ.Κ. Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη καλωσορίζοντας τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, την οποία άνοιξε η Βυζαντινή Σχολή της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ιωσήφ ο υμνογράφος» με εκκλησιαστικά τροπάρια.

resized 3ierarxes-sykies 2017-4

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών συνεχίζεται σήμερα στη Δ.Ε. Νεάπολης με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. κ. Βασίλειο Κουκουσά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Δημ. Κατάστημα Νεάπολης) στις 6 μ.μ., για να ακολουθήσουν:

Δ.Ε. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 6 μ.μ.

Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (τέρμα Ανθέων με περιφερειακή)

Ομιλήτρια: Μαρία Ράντζου, επίκουρος καθηγήτρια Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ.

Δ.Ε. ΠΕΥΚΩΝ - ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 6 μ.μ.

Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ – Αίθουσα Εκδηλώσεων Πεύκα)

Ομιλητής: Χρήστος Ν. Τσιρώνης, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ.

 

resized 3ierarxes-sykies 2017-9

 

resized 3ierarxes-sykies 2017-10

resized 3ierarxes-sykies 2017-14

resized 3ierarxes-sykies 2017-15

resized 3ierarxes-sykies 2017-13-stylianos

resized 3ierarxes-sykies 2017-6

 
Η παράταξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της για το 2017.
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 20:17

Η παράταξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της για το 2017.

resized Photo 4

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η μεγάλη οικογένεια της παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ» την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, μαζί με φίλους, συμμάχους και συνοδοιπόρους της, οι οποίοι έδωσαν ένα ηχηρό «παρών» κατακλύζοντας την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Ιλίου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος αναφέρθηκε στη συνέπεια και στη συνέχεια του έργου της παράταξης, η οποία έχει αποδείξει ότι κάνει πράξη τις υποσχέσεις της, μιλάει με έργα και με μια ικανή ομάδα Δημοτικών Συμβούλων και συνεργατών, χαράσσει μια ανεξίτηλη πορεία στην ιστορία της πόλης.

resized Photo 1

Αναφερόμενος στα προγράμματα και τις δομές που λειτουργούν στον Δήμο Ιλίου, σημείωσε το ουσιαστικό έργο που επιτελείται στον τομέα της Κοινωνικής μέριμνας, καταβάλλοντας «μια αδιάκοπη προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας, ενισχύοντας και διευρύνοντας διαρκώς την ομπρέλα προστασίας για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας».

Δεν παράλειψε να αναφερθεί στο συνολικό έργο της Διοίκησης και τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου παρά τις περικοπές και μειώσεις, σε πόρους και προσωπικό, που έχει υποστεί και την ρευστή οικονομική πραγματικότητα, ο Δήμος Ιλίου διαρκώς αυξάνει τις παροχές του, διευρύνει το Κοινωνικό του Δίκτυο και διαθέτει, διαχρονικά, ένα ισχυρό ταμειακό υπόλοιπο, αποτέλεσμα της συνετής διαχείρισης και στον Οικονομικό Τομέα.

resized Photo 2

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος απέστειλε μήνυμα ενότητας και συμμετοχής υπογραμμίζοντας:

«Με επίκεντρο τον άνθρωπο, είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις, πιστοί στο διάλογο, στη δημοκρατία και στη συμμετοχικότητα. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολίτη με την ίδια αφοσίωση και με αμείωτη την καθημερινή μας προσπάθεια, θα υλοποιούμε το έργο για το οποίο μας επιλέξατε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε και σας κοιτάζουμε στα μάτια με ειλικρίνεια και σεβασμό.»

resized Photo 3

Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως
κ. Αθηναγόρας, ο οποίος εξήρε το έργο που παράγεται στον Δήμο Ιλίου, σημειώνοντας, παράλληλα, τη στενή και άριστη συνεργασία του Δήμου με τη Μητρόπολη.

resized Photo 5

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας Γιώργος Κατριβάνος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Κώστας Καράμπελας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού Ζήσης Πότσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αιγάλεω Ηλίας Μάνδρος, ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Βασίλειος Γιαννακάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Κωνσταντίνος Σιάχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, ο Διοικητής του Α.Τ. Ιλίου Παναγιώτης Συρμαλής, Πρόεδροι και Μέλη Φορέων, Συλλόγων και Σωματείων, Πρόεδροι και Μέλη των Κ.Α.Π.Η. Ιλίου, ο εκδότης της εφημερίδας «Γορτυνία» Κώστας Καλύβας, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. και πλήθος κόσμου.

resized Photo 7

resized Photo 6

 

resized Photo 8

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ.
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 19:07

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ.

resized IMG 5641

 

Σε μια ξεχωριστή γιορτή παρευρέθη σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης. Το Ειδικό δημοτικό σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης – Πεύκης με αφορμή την σημερινή σχολική εορτή των τριών ιεραρχών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του σχολείου μέσα σε πνεύμα γιορτής, αλληλεγγύης  και χαρούμενης διάθεσης. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από χαρούμενα πρόσωπα των μαθητών, των γονιών αλλά και των δασκάλων καθώς το έργο τοποθέτησης νέου πατώματος στο σχολικό κτιρίου του σχολείου είχε μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η ανακαίνιση, εκτός του ότι αναβάθμισε όλο το κτίριο αλλά και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, μόνο αισιοδοξία και ικανοποίηση θα μπορούσε να δημιουργήσει σε όλους.

resized IMG 5633

Φυσικά ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης, στην ομιλία του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά την εταιρεία GrivaliaProperties, αλλά και τον Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρυσικό Γεώργιο, οι οποίοι είχαν αναλάβει την προσφορά αλλά και τη διεκπεραίωση του έργου τοποθέτησης του νέου πατώματος.

resized IMG 5635

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 17:55

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

 2333

 

Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά, για τις καθαρίστριες, τους καθαριστές και τους σχολικούς τροχονόμους, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Πειραιά.

 

Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ,  Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Βασίλειος Πόπης.

 

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης  κ. Νικόλαος Καλαμακιώτης ευχαρίστησε τους καθαριστές,  τις καθαρίστριες και τους σχολικούς τροχονόμους για την αγαστή συνεργασία  και δήλωσε ότι η Σχολική Επιτροπή θα ανταποκριθεί σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.

 

Ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος ανέφερε ότι με αφορμή την ημερολογιακή αλλαγή,  γίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση αυτή προς τιμή των καθαριστών/στριων και των τροχονόμων των σχολείων και από την αλλαγή αυτή θα πρέπει να εμπνευστούμε από συναισθήματα που θα γίνουν ορόσημο,  για να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας και να κάνουμε κάτι καινούργιο και διαφορετικό, που θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των εργασιών στα σχολεία μας.

 

Ο Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστος Μακρής παίρνοντας το λόγο ευχήθηκε για καλή και ευδόκιμη χρονιά.

 

Οι καθαριστές/στριες και οι τροχονόμοι ανταποκρίθηκαν με το θερμό χειροκρότημά τους.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Αρβανίτου Δέσποινα,  ο Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Παιδείας κ. Αγγελετάκης Γεράσιμος. Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά ο κ. Ζαχαρίου Δημήτριος, εκπαιδευτικός  Μουσικής Α/θμιας Εκπ/σης.

 


Σελίδα 8 από 767
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση