ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
Μουσικοποιητική παράσταση Άννας Μπιθικώτση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης «Όταν οι ποιητές μιλούν …τ’ αηδόνια σωπαίνουν!», με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
News - Εκδηλώσεις
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 11:54
Μουσικοποιητική παράσταση Άννας Μπιθικώτση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης «Όταν οι ποιητές μιλούν …τ’ αηδόνια σωπαίνουν!», με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος στηρίζει με την αιγίδα του τη μουσικοποιητική παράσταση 
της Άννας Μπιθικώτση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης

«Όταν οι ποιητές μιλούν …τ’ αηδόνια σωπαίνουν!»

που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ.
στη μπουάτ Απανεμιά

(Μνησικλέους και Θόλου 4 , Πλάκα, τηλ: κρατήσεις θέσεων για τους συμμετέχοντες ποιητές και φίλους: 21 0324 8580)


Η παρουσία και υποστήριξή σας, θα είναι χαρά και τιμή 

για όλους τους συμμετέχοντες!

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΟΙΗΣΗ τελικη ektypwsh

 

Μουσικοποιητική παράσταση Άννας Μπιθικώτση

για τον εορτασμό της

Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης

«Όταν οι ποιητές μιλούν …τ’ αηδόνια σωπαίνουν!»

Δευτέρα 20 Μάρτιου 2017

Μπουάτ Απανεμιά, στις 8:00 μ.μ

(Μνησικλέους και Θόλου 4 , Πλάκα, τηλ: κρατήσεις θέσεων για τους συμμετέχοντες ποιητές και φίλους: 21 0324 8580)

Υπό την αιγίδα του

Ομίλου για την UNESCO, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), η λογοτέχνης Άννα Μπιθικώτση διοργανώνει, με τη συμμέτοχη σύγχρονων ελλήνων ποιητών, εκδήλωση με απαγγελίες ποιημάτων από ανθρώπους του λόγου και απόδοση μελοποιημένων ποιημάτων των Ο. Ελύτη, .Γ Ρίτσου, Γ. Σεφέρη κ.α, από διακεκριμένους ερμηνευτές και μουσικούς. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Η Άννα Μπιθικώτση μέσα από σενάριο που έγραψε και επιμελήθηκε θα συνδέσει περίτεχνα και ευρηματικά επιλεγμένα ποιήματα από τους σύγχρονους Έλληνες ποιητές που έλαβαν μέρος στη βραδιά του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης με τραγούδια από την ελληνική μελοποιημένη ποίηση.

Σενάριο - καλλιτεχνική επιμέλεια - δραματοποιημένη αφήγηση - απαγγελία

Άννα Μπιθικώτση

Απαγγέλουν

Ο συγγραφέας Δημήτρης Βαρβαρήγος και η ποιήτρια Νιόβη Ιωάννου 

Ερμηνεύουν
Σωτήρης Δογάνης, Νεφέλη


Συμμετέχει ο solist
Σπύρος Κονσολάκης, κιθάρα – πιάνο


ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Τραγούδια από την μελοποιημένη ποίηση αποδίδει η ερμηνεύτρια Μαριλιάνα Ρηγοπούλου 
συνοδεία πιάνου από τον Οδυσσέα Κουμάτο.


Διαβάζουν ποιήματά τους, κατά αλφαβητική σειρά, οι συμμετέχοντες ποιητές:
Αρβανίτης Δημήτρης, Αργυροπούλου Παπαδοπούλου Γιόλα, Βασιλάκου Καίτη, Βέλκος Παντελής, Βλαβιανός Χάρης, Δρυμωνιάτης Γιώργος, Καγκαράκη Καίτη, Κανελοπούλου Όλγα, Κουφοπούλου Τζένη, Κρεμύδας Κώστας, Λύτρα Χαραρά Ελένη, Μαντζουράνη Τζούτζη, Μυτιληναίου Ιακωβίδου Χριστίνα, Ντούρου Καββαδία Ειρήνη, Παπακώστας Βασίλης, Πανούση Ευαγγελία, Παπανικολάου Γιώργης, Παπουτσής Χρήστος, Πέρρου Μαρία, Πουλημενάκου Τζούλια, Ρεπάνη Νικολέτα, Σιούτη Έλενα, Σκληβανιώτης Γιάννης, Τεργιακή Στέλλα, Τσαμπά Μάιρα, Φατούρου Λένα, Φαφούτης Βασίλης, Ψυχογιού Γεωργαντάκη Φωτεινή

--------------------------------------------------------------------------
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 11:57
 
Σειρά εκδηλώσεων στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, που τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 11:05
Σειρά εκδηλώσεων στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, που τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Dilemma Poster
Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος
στηρίζει με την αιγίδα του *σειρά εκδηλώσεων* που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εορτών του Πάσχα στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών.
Συνημμένα, θα δείτε το δελτία τύπου και την αφίσα της πρώτης παράστασης το Σάββατο 18/3/2017 στις 20:30.

 

Η παρουσία και υποστήριξή σας, θα είναι χαρά και τιμή τους.
---------------------------------------------------------

 

Dilemma – Heaven Steps

 

Το μουσικό σχήμα Dilemma θα παρουσιάσει το νέο του project “Heaven Steps” στον μοναδικό αρχιτεκτονικά ναό της Γερμανικής Εκκλησίας, στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στις 8.30 μ.μ., υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Μια μουσική παράσταση βαθειάς κατάνυξης, με θεματική ύμνους και τραγούδια, τα οποία χαρακτηρίζονται από την προσέγγιση στο Θείο και τον τρόπο που αυτά αποδόθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από καλλιτέχνες, χωρίς ταυτόσημο μουσικό προσανατολισμό. 

 

Το σχήμα Dilemma, που αποτελείται από την Πόπη Νταλαχάνη & τον Σωτήρη Τράγκα, σε συνεργασία με τη μονωδό και μαέστρο του φωνητικού συνόλου Cosmic Singers Ensemble Ιωάννα-Βασιλική Κοράκη και τον οργανίστα Χρήστο Παρασκευόπουλο, υπόσχονται ένα ταξίδι με ξεχωριστές εικόνες και ήχους που ξεδιπλώνουν συναισθήματα από τις πιο σκοτεινές ενδοσκοπήσεις μέχρι τον πιο φωτεινό λυρισμό. 

 

Eνδεικτικά θα ακουστούν τα παρακάτω έργα: 

Αgnus Dei – Johann Sebastian Bach (H-moll messe)
Ιf Ye Love Me – Τhomas Τallis 
Parce Mihi Domine – Cristobal de Morales
Amazing Grace – James Newton
Hallelujah – Leonard Cohen
Sound οf Silence – Simon & Garfunkel
Mystic River – Dilemma


Συντελεστές:
Dilemma μουσική επιμέλεια
Σωτήρης Τράγκας φωνή, σαξόφωνα (tenor/soprano), φυσαρμόνικες
Πόπη Νταλαχάνη φωνή, κιθάρες (ακουστική, κλασική)
Ιωάννα - Βασιλική Κοράκη φωνή, ηλεκτρικό πιάνο, διδασκαλία φωνητικού συνόλου
Χρήστος Παρασκευόπουλος εκκλησιαστικό όργανο

 

Cosmic Singers Ensemble φωνητικό σύνολο

Σοπράνο: Mαρίλυ Κιτσιώνα, Χρυσάνθη Προβατά, Τζίνα Χαραλαμπέλη
Άλτο: Iωάννα-Βασιλική Κοράκη, Χριστίνα Σπίθα, Ειρήνη Σφουγκατάκη
Τενόροι: Χρήστος-Ιάσων Παπούλιας, Γιώργος Σιχλιμίρης
Μπάσσοι: Βασίλης Γιαννόπουλος, Ρωμανός-Αλέξανδρος Κοντολέφας


Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 20:30
Γερμανική Eκκλησία Αθηνών, Σίνα 68, 10672
Διάρκεια: 90’ χωρίς διάλειμμα

 

Γενική είσοδος: 10€, 8€ (Παιδικό, Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ)
Τηλ. Κρατήσεων: 2106755226

 

Προπώληση Εισιτηρίων: 
www.viva.gr/tickets/music/germaniki-ekklisia/dilemma-heaven-steps-1

 

Υπό την Αιγίδα:
Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

 

Χορηγοί Επικοινωνίας:
ΕΡΤ  I  Τρίτο Πρόγραμμα  I  Artcore Magazine  I  Artic  I  Athens Photo News  I  City in Action  I  E-agenda  I  FreshArt24  I  Γέφυρα  I  Ploumistos  I  Radio Alchemy  I  Sigma Media Group  I  Sin Radio  I  Street Radio  I  Travel4Kids  I  Τρίτο Κουδούνι  I  Βορεινή  I  Art and Press  I  Greek Affair  I  Web Music Radio

 

Ευχαριστούμε θερμά το Parking της εταιρείας “ΑΦΟΙ Ξ.ΔΑΡΒΙΡΑ ΟΕ”, απέναντι από την εκκλησία, για την έκπτωση 15% που θα προσφέρει στους θεατές της συναυλίας που θα σταθμεύσουν εκεί το αυτοκίνητό τους.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 11:06
 
Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην 1η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «ΦΩΤΟ - Τεχνήματα 2017» του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος. 27 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2017, Athens Heart Mall
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 10:47

Ανοιχτή πρόσκληση

 

Για συμμετοχή στην 1η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «ΦΩΤΟ - Τεχνήματα 2017»

του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

27 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2017, Athens Heart Mall

 

athens mall.1

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των εικαστικών του δράσεων, διοργανώνει την 1η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «ΦΩΤΟ - Τεχνήματα 2017», από 27 Μαρτίου ως 1 Απριλίου 2017, στο επίπεδο 2 του Athens Heart Mall, Πειραιώς 180, Ταύρος (κόμβος Χαμοστέρνας). Το θέμα της έκθεσης είναι ελεύθερο, αρκεί τα προς έκθεση έργα να μην έχουν υβριστικό, συκοφαντικό και γενικά απρεπές περιεχόμενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

athens mall.2

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι, άνω των 18 ετών, ενεργά μέλη του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, καθώς και μη μέλη.

 2. Κάθε καλλιτέχνης έχει στη διάθεσή του χώρο ενός (1) μέτρου πλάτους. Μπορεί να μετέχει με έως 2 έργα διαστάσεων ως 60εκ (ύψος) x 80εκ (πλάτος) ή με θεματική σύνθεση μικρότερων σε διάσταση φωτογραφιών που δε θα ξεπερνά το όριο των 60εκ x 80εκ (ύψος-πλάτος).

 3. Τα έργα, μπορούν να είναι είτε μέσα σε πλαίσιο (κορνίζα) ή σε μορφή kappa mount και να είναι, απαραίτητα, έτοιμα προς ανάρτηση στα πάνελ, να φέρουν δηλαδή στην πίσω πλευρά τους γαντζάκι.

 4. Η τοποθέτηση των έργων στο χώρο θα γίνει από τους υπεύθυνους εικαστικούς του Ομίλου, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή θέαση, ανάλογα με το μέγεθος και τη θεματική του κάθε έργου.

 5. Η αποστολή (με courier) των έργων από και προς τον χώρο της έκθεσης, βαρύνει τον καλλιτέχνη, ο οποίος μπορεί επίσης να τα μεταφέρει ο ίδιος. Τα έργα θα επιστραφούν στη διεύθυνση που έχει ορισθεί στη δήλωση συμμετοχής, εκτός εάν προσδιορισθεί άλλη.

 6. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και με email για τον ακριβή χρόνο και τόπο παράδοσης των έργων, καθώς και για την παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, όπως και για τις λοιπές λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

 7. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Η κάθε δήλωση συμμετοχής νοείται ότι επέχει την απαρέκλιτη αποδοχή των ακόλουθων όρων: Α. Ότι ο εκθέτων είναι και ο δημιουργός του κάθε εκτιθέμενου έργου και κατέχει ή και έχει εξασφαλίσει όλα τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και προβολής/έκθεσης επί των φωτογραφιών με τις οποίες συμμετέχει. Β. Ότι δεν απεικονίζονται στα έργα του άνευ κηδεμονικής συναίνεσης ανήλικοι κάτω των 14 ετών. Γ. Ότι έχει λάβει τη ρητή και ανεπιφύλακτη άδεια έκθεσης όλων των τυχόν απεικονιζόμενων στα έργα προσώπων. Δ. Ότι σε κάθε περίπτωση είναι ο μοναδικά και αποκλειστικά υπεύθυνος έναντι οιασδήποτε παραβίασης των ανωτέρω όρων, αναλαμβάνων δε καθ΄ολοκληρίαν πάσα ευθύνη σε περίπτωση οποιασδήποτε έγερσης αξίωσης τρίτου σε σχέση με τη συμμετοχή του ή εξ αφορμής αυτής. Ε. Ότι κάθε συμμετέχων έργο εκτίθεται με τη συναίνεση του δημιουργού του σε δημόσια έκθεση και προβολή.

 

 

 

 

 

 

 

1

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 156 – 17675 ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΘΗΝΑ

210-9514523 www.clubunesco.gr

E-mail:unescohellas.tlee@gmail.com

 

ΑΠΟΦΑΣΗ 377 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO

______________________________________________________________________________________

 

 

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συνέχεια)

 

 

 

 1. Κάθε καλλιτέχνης θα χρειαστεί να αποστείλει μέσω email ως τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, συμπληρωμένη τη δήλωση συμμετοχής, τα στοιχεία επικοινωνίας του (κινητό τηλέφωνο – email) και αντίγραφο καταθετηρίου αξίας συμμετοχής.

 

 1. Αξία συμμετοχής στην έκθεση:

 

 • Για τα μέλη του Ομίλου: 20 ευρώ.

 • Για μη μέλη: 30 ευρώ.

 

Η συμμετοχή καταβάλλεται με τραπεζική κατάθεση ως 20/03/2017, στον κάτωθι λογαριασμό του Ομίλου:

Τράπεζα: Eurobank

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0400.14.0200210014

IBAN: GR7202604000000140200210014

(στην αιτιολογία αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας και «ΦΩΤΟ-τεχνήματα 2017».

 

Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας (Δευτέρα 20/3/2017), δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.

 

 

 

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

 

           Η Πρόεδρος                                                                   Η Γενική Γραμματέας

 

 

 

Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη Μαρία Δημητριάδη

 
Ξεκινάει το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης "Αθήνα… μια πόλη Παραμύθια" | 19 - 26 Μαρτίου
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 18:21

4ο Φεστιβάλ Αφήγησης
Αθήνα… μια πόλη Παραμύθια
19- 26 Μαρτίου

4ο Φεστιβαλ Αφήγησης

Η Αθήνα θα γεμίσει παραμύθια στο 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια», που οργανώνεται από 19 έως 26Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (World StorytellingDay-20 Μαρτίου), από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου την ράχη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και την «Πήλιον Όρος».

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης γιορτάζεται από το 1990 σε πέντε ηπείρους και 40 χώρες με εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο και κινείται γύρω από ένα κοινό θέμα, που για το 2017 είναι «Μεταμορφώσεις».

 

Το Φεστιβάλ του 2017 τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ υποστηρίζεται από τηνΙερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την EUNIC –Greece, την Πρεσβεία της Νορβηγίας, την Πρεσβεία της Σλοβενίας στην Αθήνα, το Σπίτι της Κύπρου, το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα, το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα, το Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας, τη Βιβλιοθήκη Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

 

Με ποικίλα δρώμενα σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους, το φεστιβάλ θα μυήσει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία της αφήγησης ιστοριών. Το αθηναϊκό κοινό είναι καλεσμένο να βιώσει μια μοναδική εμπειρία και να έρθει σε επαφή με προφορικό υλικό της συλλογικής μνήμης, το οποίο συναντιέται με την ατομική εμπειρία και το προσωπικό βίωμα, λόγια ανθρώπων, που ταξίδεψαν στο πέρασμα των καιρών για να ενώσουν το χθες με το σήμερα.

 

Από την Κυριακή 19 έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν,σε Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Πολιτιστικά Κέντρα, Ιερούς Ναούς, Πολιτιστικά στέκια, Νεότερα Μνημεία, Μορφωτικά Ινστιτούτα και Σχολείααφηγήσεις από Έλληνες και ξένους αφηγητές. Μεταξύ άλλων, η Νορβηγίδα Heidi Dahlsveen, η Σλοβένα AnjaStefan, ο Μεξικανός Luis Gomezbeck, οι συντελεστές του The Telling Theatre of Denmark, οι Κύπριοι Μ. Αργυρίδου, Κ. Κωμοδίκη και Γ. Τσουρή, ο Δ. Β. Προύσαλης, ομάδες αφήγησης, μέλη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών και ελεύθεροι αφηγητές.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με προβολή ντοκιμαντέρ για τον κόσμο της αφήγησης, με την παρουσία του Βέλγου σκηνοθέτη του L. VanLancker, καθώς και με παράλληλες καλλιτεχνικές εκθέσεις δημιουργών που εμπνέονται από τα λαϊκά παραμύθια, τους μύθους και τις ιστορίες γενικότερα και εκφράζονται μέσα από ποικίλα υλικά (Ζωγραφική, φωτογραφία, ξυλογλυπτική, κεραμικά, εικονογράφηση, σκίτσο, κόσμημα).

Επίσης, την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα  «Στον Κόσμο των αφηγήσεων, των μύθων και των λαϊκών παραμυθιών», η οποία δίνει ένα ιδιαίτερο βάρος στο λαϊκό παραμύθι και την αφήγησή του ως αντικείμενα προσέγγισης και διαρθρώνεται από εισηγήσεις πανεπιστημιακών και ειδικών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα βραβευτούν σε τιμητική εκδήλωση τα μέλη της συντακτικής επιτροπής μελέτης του Ελληνικού παραμυθιού (Α. Αγγελοπούλου, Α. Μπρούσκου, Μ. Καπλάνογλου, Ε. Κατρινάκη).

 

Το Φεστιβάλ αφιερώνεται στη μνήμη του Αριστοφάνη Χουρδάκη (1932-2017), ο οποίος τιμήθηκε το 2015 κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Αφήγησης, για τη συμβολή του στην έρευνα, καταγραφή, διάσωση και μελέτη του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού στην Κρήτη.

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Λουτρά των Αέρηδων (Κυρρήστου 8, Πλάκα, Στάση ΗΣΑΠ Μοναστηράκι τηλ.: 2103244340)
12.00-13.00
Παραμύθια του αέρα, του νερού και της αγάπηςΑφήγηση από τις Υφάντρες των παραμυθιών (Μ. Απειρανθίτου, Α. Γιάνκου, Λ. Σουγιά) Για παιδιά 8+

Παιδική –Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων ( Λάμψα και Τριφυλίας, Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (Πρώην ΚΑΠΑΨ), Αμπελόκηποι, Στάση ΜΕΤΡΟ Πανόρμου,τηλ.:2106929736)
13.30-14.30
Παραμύθια με ζώα για παιδιά Αφήγηση από την ομάδα Κόκκινη Κλωστή (Α. Καψωμενάκη, Κ. Κόκκορη, Φ. Κολιαράκη, Ε. Κούβαρη, Ε. Λεβεντάκη). Για παιδιά 6+

Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα (Χαιρεφώντος 14 και Αδριανού, Πλάκα τηλ.: 2103244644)
20.00-21.00 “
Heatofthetongue”Αφήγηση στα αγγλικά από την Νορβηγίδα Heidi Dahlsveen Για ενήλικο κοινό
Με την υποστήριξη της EUNIC Greece- Πρεσβεία Νορβηγίας στην Αθήνα

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» - «Οδοιπορικό Παλιάς Αθήνας»(Ηρακλειδών 66α & Θεσσαλονίκης, Θησείο, Στάση ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός,τηλ.:2103452150) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ
18.00-22.00
Μαραθώνιος Αφηγήσεων από επιλεγμένους αφηγητές αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρας Αφήγησης με θέμα του 2017: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ
Για εφήβους 15+ και ενήλικο κοινό

 

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»(Ηρακλειδών 66α& Θεσσαλονίκης, Θησείο, Στάση ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός,τηλ.:2103452150)
18.30
Εγκαίνια Ομαδικής Έκθεσης
«Ανθρώπων ιστορίες… Τέχνης Μυθολογήματα 4»

 • Κεραμικά Κεραμικά βγαλμένα μέσα απ’ τα παραμύθια… του Βασίλη Γκούμα

 • Ζωγραφική Μεταμορφώσεις του Διονύση Διονά

 • Κατασκευές με ύφασμα και δέρμα Τσάντες για πριγκίπισσες και για βασιλοπούλες της Μαργαρίτας Καλάκη

 • Φωτογραφία Το επάγγελμα προσδιορίζει τη θέση του ανθρώπου στην κοινωνία;

 • της Ομάδας Φωτογραφίας-video του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Ανοιχτό Πρόγραμμα)

 • Ζωγραφική Ιστορίες ονείρων και μεταμορφώσεων της Μαρίας Καρζή

 • Κατασκευές Μακραμέ με ύφασμα Χίλιοι… και ένας κόμποι μαγικοί της Μάρως Λιάππη

 • Κατασκευές από ξύλο Ταξιδεύοντας με ένα παραμύθι της Μάτας Μαΐλλη

 • Κατασκευές από μαλλί Κάθε νήμα και μια ιστορία των Ελένης Παύλου-Μαρίας Κουλαρμάνη

 • Ζωγραφική Τοπία, μνημεία, ιστορίες τουΠαναγιώτη Σπηλιωτόπουλου

 • Φωτογραφία Όταν οι τοίχοι μιλάνε του Δημήτρη Φιλελέ

 • Σκίτσο Μελανές ιστορίες, γεμάτες χρώμα αμφισβήτησηςτου Μανώλη Φραγκούλη

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης Τετάρτη-Σάββατο 10.00-20.00 Κυριακή 10.00-14.00

19.00 Μουσική παρέμβαση (τραγούδι-κιθάρα) Νίκου Βρεττού σε στίχους Δημήτρη Φιλελέ

19.30 Δρώμενο «Το δώρο της αγάπης» του Δημιουργικού Εργαστηρίου του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Ανοιχτό Πρόγραμμα)

 

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» - «Οδοιπορικό Παλιάς Αθήνας» (Ηρακλειδών 66α& Θεσσαλονίκης, Θησείο, Στάση ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός, τηλ.: 2103452150
20.15-21.15 TheWhiteSnake Αφήγηση στα αγγλικά από την AnjaStefan

Με την υποστήριξη της EUNICGreece-Πρεσβεία της Σλοβενίας στην Αθήνα

 

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»(Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα τηλ.: 2103243987, 21032439720)
18.30-19.30 Αφήγησηαπό τις Ι. Βιγγοπούλου, Κ. Παπαμιχελάκη και τον Α. Κοσκινά
Με την υποστήριξη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών

Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Κυδαθηναίων 10, Πλάκα τηλ.: 2103224633)
20.00-21.00 Συναξάρια σαν παραμύθιΑφήγηση από τους π. Β. Αντωνίου-Τριανταφύλλίδη, π. Ν. Καβαρνό, π. Γ. Χριστοδούλου, π. Σ. Σταματόπουλο

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα τηλ.: 2103734934)
18.30-19.30 Μιαν βολάν τζι’ έναν τζιαιρόν… Αφήγηση κυπριακών λαϊκών παραμυθιών από τους Μ. Αργυρίδου, Κ. Κωμοδίκη και Γ. Τσουρή Για παιδιά 10+ και μικτό κοινό
Με την υποστήριξη της
EUNICGreece - Σπίτι της Κύπρου

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων-Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50, Στάση ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο,τηλ.: 210 5284800)
20.00-21.30 Προβολή ντοκιμαντέρ SURYA (75΄) με παρουσία του σκηνοθέτη L. VanLancker (Βέλγιο) και συζήτηση με το κοινό
Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα και την Κύπρο

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση (Ακαδημίας 50, Στάση ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο,τηλ.: 210 5284800)

 • 11.00-15.00 Επιστημονική Ημερίδα

 • 11.00-11.30 Τιμητική Βράβευση της Συντακτικής Ομάδας του Ελληνικού Καταλόγου Λαϊκών Παραμυθιών (Α. Αγγελοπούλου, Α. Μπρούσκου, Μ. Καπλάνογλου, Ε. Κατρινάκη) Εισηγήσεις: Ταξίδι στον κόσμο των αφηγήσεων, των μύθων και των λαϊκών παραμυθιών 4

 • 11.30-11.45 Χαιρετισμός από τον Μ. Γ. Μερακλή, Ομότ. Καθ. Παν/μίου Αθηνών και Πρόεδρο της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας

 • 11.50-12.15 Αίγλη Μπρούσκου, Κοιν. ανθρωπολόγος, Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου, Θεσ/νίκη: Μια παλιά ιστορία σε διάφορα αφηγηματικά περιβάλλοντα: η γυναίκα που διάλεξε τον αδελφό της αντί για τον άντρα της.

 • 12.15- 12.40 Εμμανουέλα Κατρινάκη,Δρ Κοινων. Ανθρωπολογίας: Μεταμορφώσεις στα παραμύθια: Οι ζωόμορφοι σύζυγοι

 • 12.40-13.05 Δέσποινα Δαμιανού, Επίκ. Καθ. Λαογραφίας ΔΠΘ: Τσυρόγλες-Κιόρογλου-Ωρίων-Ήλιος. Μια ιστορία, πολλές ιστορίες γύρω από τον ATU 433B

 • 13.05-13.30DrBrigitOlsen, Αναπληρ. Δ/ντρια Ινστιτούτου Δανίας στην Αθήνα: Από την Γιουτλάνδη στα Δωδεκάνησα: Παρατηρήσεις για τον Δανό συλλέχτη Evald Tang Kristensen και τον Έλληνα ομόλογό του Ιάκωβο Ζαρράφτη

13.30-13.45 Διάλειμμα

 • 13.45-14.10 Γιώργος Κατσαδώρος Επίκ. καθ. Λαογραφίας Παν/μίου Αιγαίου

Ζωόμορφοι άνθρωποι ή ανθρωπόμορφα ζώα; Η μορφή των ζώων ανάμεσα στο μαγικό παραμύθι και το μύθο ζώων.

 • 14.10-14.35 Αφροδίτη Νουνανάκη Υπ. Διδάκτωρ Λαογραφίας ΠΤΔΕ Αθηνών: Αστικοί Θρύλοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

 • 14.35-14.55 Δημήτρης Β. Προύσαλης ΜΔΕ Λαογραφία & Πολιτισμός ΠΤΔΕ Αθηνών, δάσκαλος, αφηγητής, Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη: Αποτιμώντας τη συμβολή του Αριστοφάνη Χουρδάκη (1932-2017) στη μελέτη των λαϊκών παραμυθιών της Κρήτης. Μια πρώτη επισκόπηση του δημοσιευμένου έργου του (1993-2015)

 

Βιβλιοθήκη Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Αγίας Ελεούσης 4, Ψυρρή , Στάση ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ Μοναστηράκι,τηλ.: 2103245098)
18.30-19.30 Ο φτερωτός όφις, η ιστορία του θεού που σύρθηκε στο χώμα των ανθρώπων. Αφήγηση μύθου των Αζτέκων στα ισπανικά και ελληνικά από τον Luis Gomezbeck /συν. Κ.Τασσοπούλου, φιλολ. επιμ. κειμένου: Β. Ντουχάνη Για εφήβους 15+ και ενήλικο κοινό
Με την υποστήριξη της EUNIC Greece- Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα

Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Στάση ΜΕΤΡΟ: Σταθμός Λαρίσης τηλ.: 2108810884)
20.30-21.30
«Μαύρες Ιστορίες: Μακάβριες ιστορίες, μουσικές και τραγούδια για βρικόλακες, φαντάσματα, στρίγγλες και νεράιδες» Αφήγηση από τους «Παραμυθανθός» (Δ. Μάλλης-Κ. Μουλά) Μουσική: Δ. Μάλλης-Κ. Ακτύπης Για ενήλικο κοινό

 

 

 

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης(Τριπόδων 23, Πλάκα, Στάση ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη,
τηλ.:2103250341)
11.30-12.30 Τα παραμύθια του Εθνικού Αφήγηση από τον Δ. Β. Προύσαλη/ μουσική Φ. Πλακιάς Για παιδιά 6+
Με την υποστήριξη του Εθνικού Θεάτρου σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Πολιτιστικό Στέκι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής τηλ.:2108640839)
18.00-19.00 Ιστορίες για να σκεφτείς…Αφήγηση από τους Ήμουνα κι εγώ εκεί! (Γ. Δακορώνια, Α. Ζαφειράκη, Θ. Ίντας, Α. Φλωράκη) Για εφήβους 15+

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα, Στάση ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη,
τηλ.:2103250341)
20.00-21.00 Εγώ δεν ήμουνα εκεί… αλλά ήρθαν και με βρήκαν! Λαϊκά παραμύθια συναντούν βιωματικές ιστορίες Αφήγηση από τον Π. Κόκκορη Για εφήβους 15+ και ενήλικο κοινό


Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

2ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου-Αίθουσα Εκδηλώσεων (Ειρήνης και Μακεδονίας, Ταύρος
τηλ.: 2103460370)
11.30-12.30 Παραμύθια από την Ομόνοια στο λιμάνιΑφήγηση από τον Δ. Β. Προύσαλη/μουσική Φ. Πλακιάς Για παιδιά 6+
Με την υποστήριξη του Εθνικού Θεάτρου σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα, Στάση ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη,
τηλ.: 2103250341)
18.30-19.30 Στου χρόνου τα γυρίσματα, στου μύθου τ’ ανταμώματα Αφήγηση από τους «Παραμυθοπεράσματα»(Τ. Κοντορούδα, Κ. Λιναρδάτος, Ι. Φώκου, Ε. Χατζάκη) Για παιδιά 12+ και μικτό κοινό

 

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» - «Οδοιπορικό Παλιάς Αθήνας» (Ηρακλειδών 66Α& Θεσσαλονίκης, Θησείο, Στάση ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός τηλ.: 2103452150
20.00-21.00 Beowolf Αφήγηση Έπους στα αγγλικά από το The Telling Theatre of Denmark Για εφήβους 12+ και ενήλικο κοινό

Με την υποστήριξη της Eunic Greece- Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα

 
«Αφιέρωμα στην Γυναίκα» στον Δήμο Ιλίου
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 15:52

«Αφιέρωμα στην Γυναίκα» στον Δήμο Ιλίου.

resized Photo 1 2

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Ιλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικών Ιλίου και τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.

resized Photo 2 1

Προσεγγίζοντας τον πολύπλευρο ρόλο της Γυναίκας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη του Κέντρου Γυναικών Ιλίου αφηγήθηκαν κείμενα που ταξίδεψαν το κοινό στο χθες και στο σήμερα τη γυναικείου φύλου, στη συνέχεια ύμνησαν με μελωδικά ακούσματα την ανεξάντλητη προσφορά της στην οικογένεια, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με χορευτικές δημιουργίες εμπνευσμένες από την πολυδιάστατη συμβολή της.

resized Photo 3

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρευρισκόμενοι, κατά την είσοδό τους, προσέφεραν είδη ατομικής υγιεινής, τα οποία θα διατεθούν στις γυναίκες που φιλοξενούνται στο «Καταφύγιο γυναικών θυμάτων βίας Αττικής».

resized Photo 4

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, μετά το τέλος της εκδήλωσης, δήλωσε:

«Η 8η Μάρτη, είναι ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, μια ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία νέων στόχων για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. Σήμερα τιμούμε τους μακρόχρονους και δίκαιους αγώνες της Γυναίκας, διεκδικώντας αφενός ίσα δικαιώματα, αφετέρου την αναγνώρισή της ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας.

resized Photo 5

Ο 21ος αιώνας σηματοδότησε τη θεσμοθέτηση πολλών δικαιωμάτων, προς όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι άλλαξε η νοοτροπία της κοινωνίας και κατακτήθηκε ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των δύο φύλων.»

resized Photo 6

 


Σελίδα 7 από 774
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση