ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΑΖΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016 10:28

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΑΖΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

resized xmas dc agias sofias sea frnt-15

Με συναυλίες, χορό, θεατρικά δρώμενα, δραστηριότητες για παιδιά και ενηλίκους και εικαστικά δρώμενα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, «Χριστούγεννα μαζί».

resized xmas dc agias sofias sea frnt-2

Το πολυποίκιλο πρόγραμμα, που πλαισιώνεται από περίπου 130 εκδηλώσεις, παρουσιάζεται σε πλατείες και κεντρικές οδούς της πόλης, καθώς και σε επιλεγμένους κλειστούς χώρους.

Παράλληλα, η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα επεκτείνεται στον άξονα της πλατείας Αριστοτέλους, στο θαλάσσιο μέτωπο με το πλωτό αστέρι και το δέντρο και στον Α΄ Προβλήτα, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους όπου βρίσκονται ήδη το «Κουτί Με Τα Δώρα» και το «Σπίτι Του Αη Βασίλη», στο γυάλινο περίπτερο της οδού Μητροπόλεως και τη δράση «Ένα Φιλί Για Καλό Σκοπό» καθώς και με την έκθεση δημιουργιών στις λαμαρίνες του εργοταξίου του Μετρό, στο σταθμό της Αγίας Σοφίας.

resized xmas dc agias sofias sea frnt-3

Συγκεκριμένα, οι δράσεις που εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του «Χριστούγεννα Μαζί» είναι:

 • Το παζάρι στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς με δράσεις για παιδιά και με τη συμμετοχή ΜΚΟ. Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου

 • Το «Κουτί Με Τα Δώρα» που αφορά στην ανακύκλωση δώρων και παιχνιδιών, καθώς και το «Σπίτι Του Αη Βασίλη» όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν (Ερμού και Αριστοτέλους)

 • «Ένα Φιλί Για Καλό Σκοπό»: Φωτογράφηση ενός φιλιού κάτω από το χριστουγεννιάτικο γκι, στο γυάλινο περίπτερο της πλατείας Αριστοτέλους (Μητροπόλεως), από τις 12.00 έως τις 22.00, για την υποστήριξη του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός»

 • Εκθέσεις στις λαμαρίνες του μετρό, στο εργοτάξιο του σταθμού της Αγίας Σοφίας, με τη συνεργασία των τμημάτων Αρχιτεκτόνων, Θεάτρου και Εικαστικών του ΑΠΘ, και τη συμμετοχή καταξιωμένων και ανερχόμενων φωτογράφων της πόλης. Στο πλαίσιο της δράσης θα παρουσιαστούν:

  • Έκθεση Φωτογραφίας: «Το θείο βρέφος» - Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Χαρά Αργυρούδη, Γιώτα Παντελίδου, Γιώργος Παυλίδης, Μαρίνα Στεφάνου

 • Εικαστική παρέμβαση: «Street Art» - Εικαστική Δράση συνεργασίας των τμημάτων Αρχιτεκτόνων, Θεάτρου και Εικαστικού του ΑΠΘ

 • Έκθεση Φωτογραφίας: «Περιβλέποντας τη Σαλονίκη» του Ιωάννη Βανίδη

resized xmas dc agias sofias sea frnt-4

Για αύριο, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω εκδηλώσεις

 

 • 12.30 – Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας: Δήμος Γκουνταρούλης – βιολοντσέλο σόλο, με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερα: ΕΔΩ

 • 13.30 – Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας: Μουσική παράσταση: «Απ’ την πόλη ένας μόρτης», με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερα: ΕΔΩ

 • 15.00 – Στους δρόμους της πόλης: Θέατρο δρόμου «Θέλετε να ακούσετε ένα ποίημα;». Περισσότερα : ΕΔΩ

 • 17.00 – Πλατεία Αριστοτέλους: Θέατρο δρόμου «Θέλετε να ακούσετε ένα ποίημα; Ο Σαλός και η Παναγία», με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερα: ΕΔΩ

 • 17.30 – Πλατεία Αριστοτέλους: Σχήμα Πνευστών από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερα : ΕΔΩ

 • 19.00 – Πλατεία Αριστοτέλους: Μπαλέτο και Μοντέρνος Χορός από τη ΧΑΝΘ

 • 19.00 – Ροτόντα: Χορωδία Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Είσοδος με προσκλήσεις. Περισσότερα: ΕΔΩ

 • 20.30 – Πλατεία Τσιρογιάννη/Λευκός Πύργος: Μουσική από τους Siganidae trio, με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερα: ΕΔΩ

 • 20.30 – ΧΑΝΘ: Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 20€, στα 10€ και στα 5€. Περισσότερα: ΕΔΩ

resized xmas dc agias sofias sea frnt-5

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: ΕΔΩ

resized xmas dc agias sofias sea frnt-6

Περισσότερα στοιχεία για τη διοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Χριστούγεννα Μαζί»: ΕΔΩ

resized xmas dc agias sofias sea frnt-7

Τα «Χριστούγεννα Μαζί» στο Facebook: ΕΔΩ

resized xmas dc agias sofias sea frnt-8

 

resized xmas dc agias sofias sea frnt-9

resized xmas dc agias sofias sea frnt-10

resized xmas dc agias sofias sea frnt-11

resized xmas dc agias sofias sea frnt

resized xmas dc agias sofias sea frnt-16

resized xmas dc agias sofias sea frnt-14

resized xmas dc agias sofias sea frnt-13

resized xmas dc agias sofias sea frnt-12

 

 
Μία πλούσια χορευτική βραδιά απόλαυσαν στο Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό πάρτι οι φίλοι του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.
News - Εκδηλώσεις
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016 20:23

Μία πλούσια χορευτική βραδιά απόλαυσαν στο Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό πάρτι οι φίλοι του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Γ. Πατούλης: Συνεχίζουμε να προάγουμε τον πολιτισμό μας και ενωμένοι δίπλα τους συμπολίτες μας με αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία θα μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση.

resized sm 1

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό πάρτι του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016.

resized sm 2

Οι φίλοι του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού είχαν τη ευκαιρία να περάσουν μία πλούσια χορευτική βραδιά, σε ρυθμούς latin, framenco,oriental,tribal, hip hop, zumba, κ.α. συνεισφέροντας παράλληλα με τη συμμετοχή τους στο πάρτι, στην ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Κοινωνικών Ευπαθών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου.

resized sm 3

Στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς, συνεχάρη τους δασκάλους, υπεύθυνους των τμημάτων χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και τους σπουδαστές για την εξαιρετική σκηνική παρουσία τους, υπογραμμίζοντας: « συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να προάγουμε την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό μας και ενωμένοι δίπλα στους συμπολίτες μας με αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία θα μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση.»

resized sm 4

Στη χορευτική βραδιά παρουσιάστηκαν χορογραφίες των τμημάτων oriental (υπεύθυνη δασκάλα Καλυψώ Μάνη), καθώς και των τμημάτων flamenco (υπεύθυνη δασκάλα Στέλλα Παππά).

resized sm 5

Επίσης παρουσίασαν επαγγελματικές χορογραφίες η δασκάλα των τμημάτων oriental & tribal Καλυψώ Μάνη (χόρεψε tribal) και η δασκάλα των τμημάτων Latin hip hop Νικόλ Καμζέλα (χόρεψε rumba).Συμμετείχε η σχολή χορού Dance Nikol της Νικόλ Καμζέλα τμήματα της οποίας παρουσίασαν χορογραφίες(tango ,hip hop,zumba κλπ).

resized sm 6

Στο Χριστουγεννιάτικό φιλανθρωπικό πάρτι παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας.    

resized sm 7

 
Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Ιδρύματος Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» στο φουαγιέ του Δημαρχείου.
News - Εκδηλώσεις
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016 08:48

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Ιδρύματος  Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» στο φουαγιέ του Δημαρχείου.

dendrof

Μετά την περσινή επιτυχία του χριστουγεννιάτικου bazaar του ιδρύματος Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», με πρωτοβουλία της Δέσποινας Βανδή, η δράση συνεχίζετε και φέτος.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια χρονιά το χριστουγεννιάτικο bazaar για την ενίσχυση του ιδρύματος.

Στο bazaar θα παραβρεθούν για να ενισχύσουν τον σκοπό, ο καλλιτέχνης Χρήστος Δάντης και η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου.

Το Σωματείο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που ιδρύθηκε νόμιμα το 1921, σχεδόν έναν αιώνα πριν, για την περίθαλψη και φροντίδα ορφανών και άπορων παιδιών. Το 1972, με Νομοθετικό Διάταγμα, το Σωματείο υποχρεώθηκε να ιδρύσει το Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» με τον ίδιο ακριβώς σκοπό. Το 1973, με Βασιλικό Διάταγμα, συστήνεται το Ίδρυμα και έκτοτε Σωματείο και Ίδρυμα ενώνουν τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα.

Λίγα λόγια για τη «Μέλισσα»

Το Σωματείο διοικείται από δωδεκαμελές Δ.Σ. το οποίο εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από τη Γενική Συνέλευση των μελών. Το Ίδρυμα επίσης διοικείται από δωδεκαμελές Δ.Σ., οκτώ από τα μέλη του οποίου, σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου, προέρχονται από το Δ.Σ. του Σωματείου, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη διορίζονται από την εποπτεύουσα αρχή. 

Σκοπός Σωματείου και Ιδρύματος: Η προστασία και η φροντίδα παιδιών που για διάφορους λόγους απομακρύνονται με εισαγγελική παραγγελία από τη βιολογική τους οικογένεια, η οποία κρίνεται ακατάλληλη. Το Σωματείο επικεντρώνεται στην εξεύρεση πόρων για τη στήριξη του Ιδρύματος και το Ίδρυμα στην οργάνωση και λειτουργία του.

 

Στοιχεία επικοινωνίας με το Ίδρυμα

Χαρ. Τρικούπη 2, 552 36 Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Γραμματεία: 2310-341965

Τηλ. Κοινωνικής Υπηρεσίας: 2310-342788, Fax: 2310-343872

E-mail: stegimelissa@gmail.com

 

Στοιχεία επικοινωνίας με το Σωματείο

Βας. Όλγας 36, 546 41 Θεσσαλονίκη

Τηλ/Fax: 2310-830582

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Κηφισιάς.
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 19:49

Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Κηφισιάς.

resized 4

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στην Νέα Ερυθραία πραγματοποιήθηκε η μουσικοθεατρική παιδική παράσταση του συγκροτήματος ΧΑΝΑ ΖΟΟ, ενώ στην Κηφισιά, στο εμπορικό κέντρο Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, αντίστοιχα η παράσταση «Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης».

resized 5

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου τα παιδιά επιβιβάστηκαν στο μαγικό τρενάκι, το οποίο διήσχισε την Χριστουγεννιάτικη Κηφισιά ενώ στην Κολοκοτρώνη και Λεβίδου δόθηκε συναυλία με τον Θάνο Ολύμπιο, ο οποίος τραγούδησε αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

resized 8

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα Χριστουγεννιάτικα Ονειροσεργιανίσματα στη Νέα Ερυθραία (Εμπορικό κέντρο «Καμάρες», Πάρκο έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας, πεζοδρόμιο έμπροσθεν βιβλιοπωλέιου «Φωλιά»), με ποικίλες εορταστικές δράσεις.

resized ONEIROSERGIANISMATA

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις οδούς Κολοκοτρώνη & Λεβίδου πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Μαρίας Τσαρούχα με τίτλο 18 moments of Magic in the air, ένα live performance του Magic Room Theater με τη δημοφιλή τραγουδίστρια.

resized ONEIROSERGIANISMATA2

Η Μαρία Τσαρούχα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, τραγουδώντας για τον κόσμο κομμάτια jazz, soul, swing, rock μέσα σε άκρως Χριστουγεννιάτικο κλίμα!!!

resized ONEIROSERGIANISMATA5

Μετά τη συναυλία της Μαρίας Τσαρούχα, ακολούθησε η παράσταση της ομάδας χορού «Δέσποινα Γρηγοριάδου», με τίτλο «Μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία», βασισμένη στο γνωστό έργο του Τσαϊκόφσκι «Ο Καρυοθραύστης», με τους μαθητές και τις μαθήτριες της σχολής.

resized ONEIROSERGIANISMATA6

resized ONEIROSERGIANISMATA 4

 
Με τα έργα των μικρών ζωγράφων φωταγωγήθηκε η πλατεία της Εθν. Αντιστάσεως (έναντι ΟΤΕ) του Δήμου Περιστερίου
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 19:40

Με τα έργα των μικρών ζωγράφων φωταγωγήθηκε

η πλατεία της Εθν. Αντιστάσεως (έναντι ΟΤΕ) του Δήμου Περιστερίου

resized Με τα έργα των μικρών ζωγράφων φωταγωγήθηκε η πλατεία της Εθν. Αντιστάσεως έναντι ΟΤΕ 1

 

H πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι ΟΤΕ) του Δήμου Περιστερίου φωταγωγήθηκε με τα έργα των μικρών ζωγράφων της πόλης.

Η φωταγώγηση έγινε σε εορταστικό κλίμα από τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, που έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά και τους γονείς τους για τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες και απένειμε επαίνους σε όλα τα παιδιά, που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

resized Με τα έργα των μικρών ζωγράφων φωταγωγήθηκε η πλατεία της Εθν. Αντιστάσεως έναντι ΟΤΕ 2

Μια καινοτόμα δράση του Δήμου Περιστερίου, εντελώς πρωτοποριακή για την χώρα μας, όπου ένας δημόσιος κοινόχρηστος χώρος δέχεται εικαστική παρέμβαση από πολίτες και ειδικότερα από τους μαθητές της πόλης.

resized Με τα έργα των μικρών ζωγράφων φωταγωγήθηκε η πλατεία της Εθν. Αντιστάσεως έναντι ΟΤΕ 3

Τα παιδιά ζωγράφισαν με θέμα "Περιστέρι, ένα αστέρι, μια ευχή”, βραβεύτηκαν τα 51 καλύτερα και έως τις 8 Ιανουαρίου, θα κοσμούν την πλατεία.

Η συμμετοχή των παιδιών άγγιξε τον αριθμό ρεκόρ των 5.300 στο σύνολό της, από τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης.

resized Με τα έργα των μικρών ζωγράφων φωταγωγήθηκε η πλατεία της Εθν. Αντιστάσεως έναντι ΟΤΕ 4

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τα παιχνίδια με τα ξωτικά, κατασκεύασαν Χριστουγεννιάτικα δεντράκια με τη βοήθειά τους και έφυγαν με δώρα που τους πρόσφερε ο Δήμος.

resized Με τα έργα των μικρών ζωγράφων φωταγωγήθηκε η πλατεία της Εθν. Αντιστάσεως έναντι ΟΤΕ 5

 

 

 


Σελίδα 6 από 756

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση