ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
Edge.Piraeus.com Weissensee Art Academy Berlin & Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών 5 έως 28 Απριλίου 2017
News - Εκδηλώσεις
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 16:12

Edge.Piraeus.com

Weissensee Art Academy Berlin & Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών

5 έως 28 Απριλίου 2017

17799178 410766272632394 2125830389991498994 n

Edge.Piraeus καλείται η σειρά δράσεων – oμιλίες, εργαστήρια, δημιουργία και έκθεση εικαστικών έργων – που σχεδίασαν και θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα και στον Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από τις 5 έως τις 28 Απριλίου 2017 η Weissensee Art Academy Berlin (KHB) σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ) κινούμενες παράλληλα με την documenta 14 και επιχειρώντας να αναδείξουν πώς την αντιλαμβάνονται οι φοιτητές τους εκφραζόμενοι εικαστικά. Το έργο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

 

Το Κέντρο Τέχνης Καστέλας, ευγενώς παραχωρούμενο από την οικογένεια Βαρβάρας και Νίκου Α. Βερνίκου, θα φιλοξενήσει την έκθεση των έργων των φοιτητών-καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τη Γερμανία, η οποία θα εγκαινιασθεί την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, στις 20:00, και θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου.

 

Edge.Piraeus, γιατί; Στην αγγλική γλώσσα η φράση “being on the edge, or being edgy” (βρίσκομαι επί ξηρού ακμής) συχνά αναφέρεται στην κατάσταση του εκνευρισμού, της αντίληψης άμεσου και ισχυρού κινδύνου, όπως, επί παραδείγματι, όταν βρισκόμαστε στο χείλος ενός λόφου ή μπροστά στην καταστροφή. Σε αντιπαραβολή, ο Πειραιάς, λιμάνι σημαντικό, αντικατοπτρίζει την έννοια της ακμής, και μάλιστα από άποψη τοπογραφική, ως μια από τις (πολλές) οριακές θέσεις της Ευρώπης. Αυτό που ορίσθηκε ως «Ελληνική κρίση» αντανακλά την Ευρωπαϊκή κρίση, στην οποία οι αξίες που εκφράζονται μέσα από την Ευρωπαϊκή ιδέα βρίσκονται σε κίνδυνο.

 

Οι ακόλουθες δράσεις, που θα φιλοξενηθούν επίσης στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας, θα ενθαρρύνουν το διάλογο μεταξύ των νεαρών καλλιτεχνών, ανθρώπων του χώρου του πνεύματος από διάφορες χώρες και των επισκεπτών της έκθεσης:

 

 • πρώτο ΣΥΜΠΟΣΙΟ: AWAY WITH PERICLES!, την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στις 20:00. Μια περφόρμανς και συνακόλουθος διάλογος για την (α-)συνάφεια της κλασσικής παιδείας με τη σημερινή πραγματικότητα, με εισαγωγικά σχόλια από τους κ.κ. Michael Edelson (φοιτητή), Guy Féaux de la Croix (εμπνευστή του Edge.Piraeus), Καθηγ. Hannes Brunner (KHB) και Καθηγ. Πέτρο Δούκα (πρ. Υφυπουργό Οικονομικών), και ανάπτυξη συζήτησης την οποία θα συντονίσει ο Καθηγ. Νίκος Κυριαζής (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ιστορικός και συγγραφέας)·

 

 • δεύτερο ΣΥΜΠΟΣΙΟ: THE MIGRATORY MEME – FROM THE SELFISH GENE TO CLICK BATE, την Τρίτη, 11 Απριλίου, στις 16:00. Ένας διάλογος με την επιμέλεια των κ. κ. Καθηγ. Warren Neidich και Hannes Brunner (KHB) και τη συμμετοχή των κ.κ. Καθηγ. Νίκου Τρανού (ΑΣΚΤ, γλύπτη), Ανδρέα Αγγελιδάκη (θεωρητικού της τέχνης), Hannah Barton (θεωρητικού της τέχνης), Daniel Keller (καλλιτέχνη), Petra Tomljanovic (εικαστικής επιμελήτριας), Angelo Plessas (καλλιτέχνη) κ.ά..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Καθηγ. Hannes Brunner, καλλιτεχνικός διευθυντής του έργου Edge.Piraeus, σημειώνει ότι « οι τελικές μορφές της καλλιτεχνικής δημιουργίας θα αναδείξουν τόσο την προσωπική έρευνα όσο και τις πειραματικές, παραστατικές και συμμετοχικές πρακτικές».

 

Ο τ. Επικεφαλής της Γερμανικής Διπλωματικής Αποστολής στην Ελλάδα, κ. Guy Féaux de la Croix, εμπνευστής του έργου, προσθέτει: «ζώντας στην κατάσταση όπου τα συστατικά, δομικά στοιχεία της κοινωνίας μας, οι δημοκρατικές αξίες και οι θεσμοί, υφίστανται μεγάλες πιέσεις, η κριτική και προκλητική τέχνη αναδεικνύεται ως ακόμη πιο σημαντική πηγή για την κοινωνική και οικονομική ανανέωση. Αυτονόητο είναι ότι δεν αναμένουμε από τους καλλιτέχνες να σκεφθούν για τα έργα τους με τρόπο χρησιμοκεντρικό. Όμως τούτο δεν θα έπρεπε να κρατά την κοινωνία ως σύνολο σε αδυναμία αναγνώρισης του δυναμικού τους. Το όλον αφορά την

(α-)συνάφεια της (α-)συνάφειας του πολιτισμού και της Ελλάδας, τόσο στην αρχαιότητα όσο και στις ημέρες μας. Και η Ελλάδα παραμένει ένα έξοχο πεδίο όπου μπορούμε να ερευνήσουμε αυτή τη σχέση».

 

Τις εκδηλώσεις οργανώνουν και συντονίζουν οι κ.κ. Καθηγ. Νίκος Τρανός, Λουκάς Λουκίδης και Λυδία Βαϊρακταράκη από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και Καθηγ. Hannes Brunner, Guy Féaux de la Croix, Ulrike Mohr, Andreas Schlaegel και Maria Turik από την Weissensee Art Academy Berlin. Τη διμερή συνεργασία υποστηρίζoυν τα μέλη της επιτροπής Φίλοι του Edge.Piraeus.

 

 

Συνεργαζόμενα μέρη – Χορηγοί – Υποστηρικτές: http://www.edgepiraeus.com

Πρόγραμμα λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη – Παρασκευή, 16:00-21:00 ▪ Σάββατο – Κυριακή, 12:00-17:00. Αργίες: από τη Μ. Πέμπτη, 13/4 έως και την Τρίτη της Διακαινησίμου, 18/4/2017.

Κέντρο Τέχνης Καστέλας: Καραγιώργη Σερβίας 3 / https://www.facebook.com/kastelaart

Γραμματεία: 210 422 1925, 210 429 2211

 

Σημείωση

SOFT BARRIER; έκθεση pop-up στο χώρο The Art Foundation (metamatic:taf) στο πλαίσιο του έργου Edge.Piraeus. Νορμανού 5, Αθήνα, αρ. τηλ. 210 323 8757

http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/3955/Soft_Barrier/

 
Στο πολύ ενδιαφέρον «2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου» συμμετείχε ο δήμος Άργους Μυκηνών, με εκπροσώπους τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Κρίγγο, Χρήστο Πετσέλη, Θόδωρο Οικονόμου και Βασίλη Τάγκαλη.
News - Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 07:11

Στο πολύ ενδιαφέρον «2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου» συμμετείχε ο δήμος Άργους Μυκηνών, με εκπροσώπους τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Κρίγγο, Χρήστο Πετσέλη, Θόδωρο Οικονόμου και Βασίλη Τάγκαλη.

resized citybranding23

Σε δήλωση του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος ανάρτησε τα εξής:

Ολοένα και περισσότερες πόλεις διεθνώς επιχειρούν να βελτιώσουν την εικόνα και την φήμη τους με βάση τις πρακτικές του marketing και branding του τόπου. Ζητούμενο είναι η προσέλκυση νέων κατοίκων, τουριστών και επενδυτών και η πρόκληση αισθήματος τοπικής υπερηφάνειας στους κατοίκους. Η τάση αυτή συνοδεύεται από την αναζήτηση ενός θεωρητικού πλαισίου, καθώς και μεθοδολογικών εργαλείων, για το σχεδιασμό και την αξιολόγηση της εφαρμογής των αντίστοιχων στρατηγικών, προκαλώντας μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστημονική συζήτηση. Στην Ελλάδα οι υπεύθυνοι των πόλεων αναζητούν τρόπους ώστε να βελτιώσουν τον τρόπο προβολής τους. Το Μάρτιο του 2012 οργανώθηκε στο Βόλο το 1ο Συνέδριο Marketing και Branding του Τόπου με μεγάλη επιτυχία και με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο. Το 2ο Συνέδριο συνέχισε την προσπάθεια, προσκαλώντας ειδικούς επιστήμονες, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επαγγελματίες να παρουσιάσουν την εμπειρία τους στο αντικείμενο.

resized citybranding3

Οι Θεματικοί άξονες που πραγματεύθηκε το συνέδριο είναι οι εξής:

 1. Το Μάρκετινγκ και Branding Τόπου ως εργαλεία στην ανάπτυξη των πόλεων και των περιφερειών

 2. Ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στις διαδικασίες του Μάρκετινγκ και Branding Τόπου: Συμμετοχικός σχεδιασμός, συντονισμός εταίρων και επίλυση συγκρούσεων

 3. Η πολιτιστική κληρονομιά, η δημιουργικότητα και οι πολιτιστικοί φορείς ως στοιχείο Προβολής της Ταυτότητας του Τόπου

 4. Οι επιδράσεις της διοργάνωσης φεστιβάλ και ειδικών γεγονότων στην εικόνα της πόλης

 5. Διαχείριση και προβολή προορισμού στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

 6. Μάρκετινγκ και Branding Τόπου για την προσέλκυση επενδυτών και επιχειρήσεων

 7. Η εφαρμογή και η αξιολόγηση του αποτελέσματος των διαδικασιών Μάρκετινγκ και Branding Τόπου

 8. Η Eικόνα του Tόπου (αρχιτεκτονική, urban design, communication design, logo design)

 9. Ερευνητικά εργαλεία και μέθοδοι αξιολόγησης στρατηγικών

 10. Nation Branding και Διεθνής Διπλωματία

 11. Place e-marketing. Κοινωνική δικτύωση. Διεθνή δίκτυα

 12. Τοπίο και ταυτότητα

 13. Η εικόνα και η ταυτότητα των ελληνικών πόλεων

resized citybranding4

 
Σε χορευτική αρένα μετατρέπει αύριο την πλατεία Αριστοτέλους το Thessaloniki Dance Festival
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 17:46

Σε χορευτική αρένα μετατρέπει αύριο την πλατεία Αριστοτέλους το Thessaloniki Dance Festival

AFISA tdf 2017-01

Ένα από τα μεγαλύτερα festival αγωνιστικού χώρου στα Βαλκάνια, το Thessaloniki Dance Festival (TDF), υποδέχεται η Θεσσαλονίκη στις 8 και 9 Απριλίου με διοργανωτές την ΔΕΘ-Helexpo, τη σχολή χορού All Star Dance και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το TDF θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης και στα περίπτερα 8 και 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των πρόδρομων εκδηλώσεων του TDF μετατρέπεται αύριο η πλατεία Αριστοτέλους (από τις 12:30-14:00) σε χορευτική αρένα, όπου θα παρουσιαστεί ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις του αθλητικού χορού.

Κατά τη διάρκεια του TDF στις 8-9 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα έξι διαγωνισμοί χορού στα είδη: Latin, Hip Hop, Salsa ,Tango Argentino, Oriental & Σύγχρονο –Jazz.

Το festival ακόμη περιλαμβάνει σεμινάρια χορού από κορυφαίους χορευτές και δασκάλους και δύο μεγάλα party. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με τον διαγωνισμό των νικητριών ομάδων «Best of the Best Show 2017».

Στόχος του TDF είναι η διάδοση της καλλιτεχνικής, αλλά κυρίως της αθλητικής διάστασης του χορού.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα του TDF επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.tdf.gr/

 
ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1917- 2017)
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 12:59

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1917- 2017)

Great Fire 1917-2017 Συλλογή Γιάννη Μέγα-Ψηφιοποιημένη Συλλογή Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

 © Συλλογή Γιάννη Μέγα/ Ψηφιοποιημένη Συλλογή Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Επετειακή εκδήλωση με τίτλο «Η αναγέννηση μιας πόλης – 100 Χρόνια από την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης (1917 – 2017 / Μύθος και Πραγματικότητα», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στις 19.00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄1).

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Κολλέγιο Ανατόλια και η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, με ομιλητές τον Βασίλειο Κ. Γούναρη, Καθηγητή Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων / Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΑΠΘ, τον Νίκο Καλογήρου, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων / ΠΣ ΑΠΘ, τον Ευάγγελο Χεκίμογλου, Διδάκτορα Οικονομικής Ιστορίας και Έφορο του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης και τη βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο, Victoria Hislop.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καιρίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Δικτύου Ναυαρίνο.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100, το περιοδικό «Επιλογές» και η εφημερίδα «Μακεδονία».

 

 

 
Στη Λάρισα το 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων
News - Εκδηλώσεις
Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 16:32

Στη Λάρισα το 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων

resized Omospondia vlaxwn

 

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί φέτος το 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, μετά απο απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

 

Το Αντάμωμα, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ομοσπονδίας, έχει προγραμματιστεί για τις 16, 17 και 18 Ιουνίου 2017.

resized ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΛΑΧΩΝ

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας και η αντιπρόεδρος Μαρία Τσιαλέρα, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, παρόντος και του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Π. Σάπκα, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την απόφαση διοργάνωσης του Ανταμώματος στη Λάρισα, αλλά και το πλαίσιο της συνεργασίας για τη στήριξή των εκδηλώσεων.  

 


Σελίδα 4 από 774
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση