ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΛΥΚΑ - ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΒΕΡΓΑΣ –ΔΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΡΑΒΟΥ
News - Εκδηλώσεις
Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 17:16

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΛΥΚΑ - ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΒΕΡΓΑΣ –ΔΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΡΑΒΟΥ

 Img 4578

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κκ Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, η Δοξολογία προς τιμήν της ιστορικής επετείου και μεγάλης νίκης των Μανιατισσών και Μανιατών, στις μάχες Βέργας, Διρού και Πολυαράβου (1826).

 

Τη Δοξολογία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μανιατών και Φίλων Μάνης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυναικών Μάνης υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με συμμετέχοντες πολιτιστικούς συλλόγους.

 

Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη,  απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κa Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου, η οποία τόνισε:

«Αξιότιμες Κυρίες & Κύριοι,

 

Σήμερα στον Πειραιά τιμάμε τους Μανιάτες και τις Μανιάτισσες, για τις νικηφόρες μάχες της Βέργας, του Διρού και του Πολυαράβου το 1826.  Η συνεισφορά των Μανιατών στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων είναι γνωστή και αναμφισβήτητη. Οι συγκεκριμένες όμως μάχες έχουν ιδιαίτερη σημασία, εξαιτίας της τόλμης και της αυταπάρνησης που επέδειξαν οι γυναίκες της Μάνης, πολεμώντας τον εχθρό με πέτρες και δρεπάνια. Είναι γνωστή η μαχητικότητα και το θάρρος των γυναικών της Μάνης που στα δύσκολα στέκονται βράχοι, προκειμένου να υπερασπιστούν την οικογένεια, τα σπίτια και τον τόπο τους.

 

Η Μάνη, άλλωστε, είναι μια περιοχή πανέμορφη με πολύ περήφανους ανθρώπους. Εδώ στον Πειραιά έχουμε την τύχη και τη χαρά να ζουν, να δραστηριοποιούνται και να προοδεύουν σε όλους τους τομείς, χιλιάδες Μανιάτες και Μανιάτισσες.

 

Όλοι εσείς έχετε μεταλαμπαδεύσει στην Πειραϊκή κοινωνία τις αξίες και τα ιδανικά που σας χαρακτηρίζουν, όπως είναι η σκληρή δουλειά, η πίστη και ο σεβασμός στις παραδόσεις. Όλοι εσείς, όπως τόσοι και τόσοι άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που έκαναν τον Πειραιά δεύτερο σπίτι τους, έχετε συμβάλλει στη διαμόρφωση της ταυτότητας του σύγχρονου Πειραιά, στο να πάει μπροστά αυτή η πόλη.

 

Η σχέση του Πειραιά με τη Μάνη είναι πολύ βαθιά και επιθυμίας μας είναι η σχέση αυτή να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό συζητάμε ήδη με φορείς και συλλόγους ώστε να υπάρξουν από κοινού ενέργειες που θα φέρουν ακόμα μια κοντά - σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και δραστηριοτήτων - τον Πειραιά με τη Μάνη.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συλλόγους των Μανιατών που κάθε χρόνο οργανώνουν και συμμετέχουν σε αυτή την επετειακή εκδήλωση, τιμώντας όλους όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Είναι χρέος μας να αναδεικνύουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας, έτσι ώστε και οι νεότερες γενεές να μαθαίνουν και να είναι υπερήφανες για τον τόπο τους. Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου  Μανιατών και Φίλων Μάνης κ. Ηλίας Χονδροκούκης,  προσέφερε στην κa Γλύκα - Χαρβαλάκου συμβολική ανάγλυφη πλακέτα για την ιστορική επέτειο.

 

Από τον Δήμο Πειραιά παραβρέθηκαν  οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Αγραπίδης,  Σταύρος Βοϊδονικόλας, Κυριάκος Σιγαλάκος.

 
● Τριήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση στον χρόνο και τον τόπο ● Μεγάλη συναυλία με τους ΤΑΚΙΜ, Π. Θαλασσινό και Αρ. Κετιμέ
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 12:23

● Τριήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση στον χρόνο και τον τόπο ● Μεγάλη συναυλία με τους ΤΑΚΙΜ, Π. Θαλασσινό και Αρ. Κετιμέ

011sykiesfest-afissa

 

 

Ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων που θα αναδεικνύει πτυχές του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, γεννιέται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, και συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Συκεών.

Πρόκειται για το Sykies Fest, το τριήμερο φεστιβάλ το οποίο κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 18 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Με πεδίο δράσης την Πολιτιστική Γειτονιά (πάρκο Ελπίδος, Συκιές) και το Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Κ.Κουν), τοπικοί παραδοσιακοί σύλλογοι, μουσικά και θεατρικά σχήματα θα ξετυλίξουν το… κουβάρι της ιστορίας που «γέννησε» την περιοχή αναδεικνύοντας τις πολιτιστικές ρίζες του τόπου μας, αλλά και τη σύνδεσή τους με τις πολυποίκιλες πτυχές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Το πρώτο Sykies Fest θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας-Συκεών, της Νεανικής Χορωδίας του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, της Ρεμπέτικης Κομπανίας του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, του ART MATES Theater Group, του Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης, της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης και του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

 

Δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία τη, Κυριακή 18 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. να παρακολουθήσει μία δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση, μετακινούμενο σε δέκα διαφορετικά σημεία, παρακολουθώντας παράλληλα τον τρόπο εγκατάστασης αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων κατά την ιστορική περίοδο 1917-1945.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει μια προσπάθεια αναβίωσης των γεγονότων της πυρκαγιάς του 1917, της εγκατάστασης των προσφύγων καθώς και μία ιστορική αναδρομή στις συνήθειες, στα ήθη και τα έθιμα που μεταφέρθηκαν από τα παράλια της Μικράς Ασίας, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη, τον Πόντο και την Καππαδοκία.

Το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τη συνεργασία πολλών φορέων, μας υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο με τη συμμετοχή 174 εθελοντών χορευτών, μουσικών και ηθοποιών.

Τη σκυτάλη θα πάρει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών, η παρουσίαση της χορευτικής παράστασης «Οι της φύσης 4», μια παράσταση-υπενθύμιση για την αναζήτηση της αρχέγονης αλήθειας που πηγάζει μέσα από τη διαρκή επαφή μας με τη φύση, με τη συμμετοχή του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών και της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης.

Η αυλαία του Sykies Fest θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία από το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών. Το συγκρότημα, που αποτελείται από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής, και με τη σύμπραξη του Παντελή Θαλασσινού και της Αρετής Κετιμέ θα δημιουργήσουν μια εκρηκτική συναυλία επί σκηνής και θα μας ταξιδεύσουν μέσα στο χρόνο και στις εποχές με κομμάτια μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας.

 
 
Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης - «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΜΜΟΥ 2017»
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 11:04

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης - «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΜΜΟΥ 2017»

GR

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ακολουθώντας την παράδοσή του στα αθλήματα άμμου, φιλοξενεί και φέτος μεγάλες διοργανώσεις των αθλημάτων Beach Soccer και Beach Volley. Οι εκδηλώσεις, που έγιναν θεσμός και που σηματοδοτούν το καλοκαίρι στο Δήμο μας, υπόσχονται και φέτος να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες προάγοντας τον αθλητισμό στη νέα γενιά.

Beach Soccer (10-11 ΙΟΥΝΙΟΥ)

Η ΕΠΟ αποδεικνύει έμπρακτα την βούληση της να κάνει επίσημη έδρα της Εθνικής Ελλάδος Beach Soccer, το Ξυλόκαστρο, διοργανώνοντας το δεύτερο (2ο) κατά σειρά Επίσημο Διεθνές Φιλικό της Εθνικής μας. Το περσινό δυναμικό κλίμα, που ενθουσίασε θεατές και παίκτες, καλείται και φέτος να επαναλάβει ο Δήμος μας στον κορυφαίο φιλικό αγώνα μεταξύ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΕΡΒΙΑΣ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 10/6 και την Κυριακή 11/6 (επαναληπτικός) στη Μαρίνα Ξυλοκάστρου. Και οι δυο αγώνες στις 19:00.

Beach Volley (30 ΙΟΥΝΙΟΥ – 1/2 ΙΟΥΛΙΟΥ)

Η Ομοσπονδία (Ε.Ο.ΠΕ.) προχωράει ένα βήμα παρακάτω την συνεργασία της με τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καθιερώνοντας το πρώτο «XYLOΚASTRON GRAND SLAM». Το «XYLOKASTRON GRAND SLAM» αποτελεί πλέον θεσμό στο πρωτάθλημα του Beach Volley στην Ελλάδα, αποτελώντας σταθμό στα Masters Circuit του πανελληνίου πρωταθλήματος. Η καθιέρωση του συγκεκριμένου τουρνουά σε συνδυασμό με την δυναμική προβολή που εχει προγραμματίσει η ομοσπονδία (ERT2, STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με εκπομπή για το beach volley, κ.α.) καθιστούν το Ξυλόκαστρο προορισμό για όλους τους φίλους και αθλητές του Beach Volley, προσθέτοντας ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία του αθλήματος στο Ξυλόκαστρο.

Έτσι, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου και παράλληλα με την διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθούν και οι πανελλήνιοι αγώνες μεταξύ των καλυτέρων ομάδων στις κατηγορίες Κ19 αγοριών και κοριτσιών.

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον πιο δυναμικό και εντυπωσιακό τρόπο.  

 
Περιφέρειας Κρήτης - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΗΣΟ ΝΤΙΑ
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 10:50

Περιφέρειας Κρήτης ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΗΣΟ ΝΤΙΑ

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - Π.Ε. Ηρακλείου, της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών πραγματοποιεί ημερίδα για την προστασία και ανάδειξη της νήσου Ντίας, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στις 9.30 το πρωί, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.  

 1 2

Πρόγραμμα ημερίδας

 

 09.30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

10.00 ΕΝΑΡΞΗ

10.05 – 10.30  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 

10.30 – 10.50  ΜΩΥΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ   - Δ/ντης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας - Η βιοποικιλότητα της νήσου Δίας

 

10.50 – 11.10  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΠΑΚΑ  - Αρχαιολόγος  Όψεις του ξεχασμένου πολιτισμικού τοπίου στο νησί της Ντίας

 

11.10 – 11.30  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ - Δασολόγος - Δ/νση Δασών Ηρακλείου - Η Κυνηγετική περιοχή, προστατευόμενη

                       περιοχή, δημόσιο κτήμα. Παρελθόν και Παρόν

 

11.30 – 11.45  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

(ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ)

 

12.10 – 12.30  ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ – Ενάλιος Αρχαιολόγος - Νήσου Διός περίπλους

 

12.30 – 12.50  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ – Πρόεδρος ΦΙΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΝΤΙΑΣ

 

12.50 – 13.10  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ – Αντιπρόεδρος ΠΟΦΣ – Εκπαιδευτής Καταδύσεων -  Ένας παράδεισος δίπλα στο Ηράκλειο

 

13.10 – 13.30  ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΚΑΤΑΤΟΣ – Πρώην Φύλακας Ντίας

 

13.30 – 13.50 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

14.00    ΛΗΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

 

14.30        ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΝΑΥΑΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΕ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΤΟΚΗ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

 

ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ Η ΜΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ - Ιστορικός

 
Summer party από το Γυμναστήριο Γυναικών Δήμου Γαλατσίου στις 15 Ιουνίου στο ΠΑΛΑΙ
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 09:56

Summer party από το Γυμναστήριο Γυναικών Δήμου Γαλατσίου στις 15 Ιουνίου στο ΠΑΛΑΙ

poster low dimos- gymnastirio - party

 


Σελίδα 3 από 710
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
 «Κέαρ» – ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ Στίχοι / Μουσική: Ιάκωβος Σαμψάκης   Ο Ιάκωβος Σαμψάκης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση