ATTICANEWS.GR

Member Area
Κόσμος
Βουκουρέστι, Η Κυβέρνηση στη Ρουμανία υπέκυψε στην πίεση των διαδηλωτών.
News - Κόσμος
Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2017 14:05

Βουκουρέστι,

Η Κυβέρνηση στη Ρουμανία υπέκυψε στην πίεση των διαδηλωτών.
 
51bfd-9cc62feef4f63fd10b57c09ea1f16390f0d8a92e

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας υπέκυψε στην πίεση από τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση και ανακοίνωσε την κατάργηση του διατάγματος που χαλαρώνει τη νομοθεσία κατά της διαφθοράς, ελπίζοντας να κατευνάσει έτσι την οργή των εκατοντάδων χιλιάδων Ρουμάνων που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

"Αύριο συνεδριάζουμε για να καταργήσουμε αυτό το διάταγμα" που υιοθετήθηκε την Τρίτη χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Σορίν Γκριντεάνου. Υποστήριξε πως δεν επιθυμούσε "να διχάσει τη Ρουμανία" μ` αυτή τη μεταρρύθμιση του ποινικού συστήματος που είχε στόχο να μειώσει αισθητά τις ποινές, οι οποίες εκτίονται για κατάχρηση εξουσίας και να εισαγάγει ένα ελάχιστο όριο βλάβης 200.000 λέι (44.000 ευρώ) για να θεμελιώνεται αδίκημα κατάχρησης εξουσίας.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Βουκουρέστι μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, που αποτελεί το επίκεντρο των διαδηλώσεων, χαιρέτισε με επευφημίες τη μεταστροφή αυτή. Ομως οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους ζητούσαν επίσης την παραίτηση της κυβέρνησης η οποία βρίσκεται στην εξουσία εδώ και έναν μήνα, υποσχέθηκαν ότι θα παραμείνουν σε ετοιμότητα ενώ ορισμένοι απ` αυτούς εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις. "Δεν είναι παρά λόγια, πρέπει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη", είπε μια επιχειρηματίας, ενώ περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, βγήκαν χθες στους δρόμους σ` όλη τη χώρα για πέμπτη διαδοχική βραδιά. Στις καθημερινές διαδηλώσεις συμμετείχαν περίπου 200.000 άνθρωποι σε όλη τη Ρουμανία, αριθμός ρεκόρ.

"Οι άνθρωποι θα παραμείνουν πολύ προσεκτικοί μ` αυτή την κυβέρνηση, έδειξαν πως θέλουν να αναμιχθούν περισσότερο στην πολιτική ζωή, αυτό είναι κάτι καινούριο για τη Ρουμανία", έλεγε η 30χρονη Ραλούκα. Ο κεντροδεξιός πρόεδρος της χώρας Κλάους Γιοχάνις, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με την κυβέρνηση, χαιρέτισε "ένα σημαντικό βήμα προς την εξομάλυνση". Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως κίνητρο της κυβέρνησης ήταν να ενεργήσει ώστε ο ποινικός κώδικας να συμβαδίζει με το Σύνταγμα. Η κυβέρνηση υποστήριζε επίσης πως θέλει να αποσυμφορήσει τις φυλακές. Ενα νέο νομοσχέδιο θα συνταχθεί και αυτή τη φορά θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως δεν θα περιλαμβάνει όριο ζημιάς 200.000 λέι για τα αδικήματα κατάχρησης εξουσίας.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26145

 
Μεγάλη Βρετανία, Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του διατάγματος Τραμπ.
News - Κόσμος
Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2017 10:00

Μεγάλη Βρετανία, 

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του διατάγματος Τραμπ.
 
91454-0no trump

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο κατά του Ντόναλντ Τραμπ και του αντιμεταναστευτικoύ του διατάγματος που έχει στόχο επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό και κατά της εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου των ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν μαύρα πλακάτ με κόκκινες κηλίδες σαν αίμα πάνω τους και σλόγκαν όπως "Οχι στον Τραμπ. Οχι στον Πόλεμο" και "Τραμπ: Ειδική Σχέση; Απλά πες όχι".

Χθες Παρασκευή ομοσπονδιακός δικαστής του Σιάτλ μπλόκαρε προσωρινά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα, το οποίο ο Τραμπ είχε υπογράψει πριν από μια εβδομάδα. Πολλοί στη Βρετανία είναι εξοργισμένοι με το μέτρο, το οποίο θεωρούν ξενοφοβικό, ενώ κατηγορούν και την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι επειδή καθυστέρησε να το καταδικάσει.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26138

 
Το ΕΚ ζητάει την αυτόματη διασυνοριακή αναγνώριση των υιοθεσιών.
News - Κόσμος
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 13:44

Το ΕΚ ζητάει την αυτόματη διασυνοριακή αναγνώριση των υιοθεσιών.

strasvourgo

Έχοντας ως στόχο την καλύτερη προστασία των παιδιών, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει κοινούς πανευρωπαϊκούς κανόνες για την αυτόματη διασυνοριακή αναγνώριση των πιστοποιητικών υιοθεσίας. Το κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού υιοθεσίας που θα επιταχύνει τη διαδικασία της αυτόματης αναγνώρισης.


Το σχέδιο ψηφίσματος καλεί την Επιτροπή να καταθέσει νομοθετική πρόταση για την αυτόματη αναγνώριση των «εγχώριων» υιοθεσιών σε επίπεδο ΕΕ, δηλαδή των υιοθεσιών όπου τόσο οι γονείς όσο και τα υιοθετημένα παιδιά προέρχονται από την ίδια χώρα.  Παρότι η Σύμβαση της Χάγης προβλέπει την αυτόματη αναγνώριση των υιοθεσιών από όλες τις χώρες που την έχουν υπογράψει, συμπεριλαμβανομένων όλων των ευρωπαϊκών κρατών μελών, η αναγνώριση αφορά μόνο τις περιπτώσεις όπου οι γονείς και το υιοθετημένο παιδί προέρχονται από δύο διαφορετικές χώρες.


Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό και βέλτιστες πρακτικές


Οι ευρωβουλευτές προτείνουν τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού υιοθεσίας προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της αυτόματης αναγνώρισης των πιστοποιητικών «εγχώριων» υιοθεσιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ζητούν επίσης την εφαρμογή κοινών ελάχιστων προτύπων για τις υιοθεσίες, όχι με τη μορφή νομοθεσίας, αλλά με τη μορφή «βέλτιστων πρακτικών».


Ο εισηγητής Tadeusz Zwiefka, (ΕΛΚ, Πολωνία) δήλωσε τα εξής: «Δεδομένου ότι κάθε υιοθεσία αποσκοπεί στο να δώσει στο παιδί αγάπη, φροντίδα και ένα σταθερό περιβάλλον, καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα στον τομέα της αναγνώρισης των πιστοποιητικών εγχώριων υιοθεσιών, έτσι ώστε οι οικογένειες με υιοθετημένα παιδιά να έχουν την απαραίτητη νομική ασφάλεια όταν μετακινούνται σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ.»


Γραφειοκρατία και διοικητικά εμπόδια


Οι οικογένειες με υιοθετημένα παιδιά από την ίδια τους τη χώρα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν νομικά και διοικητικά εμπόδια όταν μετακινούνται από ένα κράτος μέλος της ΕΕ σε κάποιο άλλο. Για παράδειγμα, οι γονείς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη του υιοθετημένου παιδιού τους, εάν δεν λάβουν  πρόσθετα νομικά μέτρα για να αποδείξουν ότι έχουν την επιμέλεια του παιδιού.


Η νομοθετική πρωτοβουλία εγκρίθηκε με 533 ψήφους υπέρ, 41 κατά και 72 αποχές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υποχρεούται να ακολουθήσει τις συστάσεις του Κοινοβουλίου, υποχρεούται ωστόσο να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους αρνείται να προβεί στην κατάθεση νομοθετικής πρότασης.


Το εν λόγω νομοθετικό ψήφισμα αφορά μόνο τη σχέση γονέα-παιδιού. Κατά συνέπεια δεν υποχρεώνει τα κράτη μέλη να αναγνωρίσουν την οποιασδήποτε μορφής έννομη σχέση μεταξύ των γονέων ενός υιοθετημένου παιδιού.

 
Κωνσταντινούπολη, Το Κυπριακό στην ατζέντα των συνομιλιών της Μέρκελ στην Τουρκία.
News - Κόσμος
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 10:59

Κωνσταντινούπολη, 

Το Κυπριακό στην ατζέντα των συνομιλιών της Μέρκελ στην Τουρκία.
 
87598-erdogan merkel

Με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας - Γερμανίας φθάνει την Πέμπτη στην Τουρκία η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο. Στην ατζέντα της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα είναι και το Κυπριακό.

Πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι Ερντογάν και Γιλντιρίμ θα θέσουν στην Άγκελα Μέρκελ το θέμα της έκδοσης Γκιουλενιστών που διέφυγαν στη Γερμανία. Αναμένεται να θέσουν θέμα για τους 40 στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ που διαμένουν στην Τουρκία καθώς και για δικαστικούς όπως ο Ζεκέρια Οζ και ο Τζελάλ Καρά. Θα τεθεί επίσης και η περίπτωση του δημοσιογράφου Τζαν Ντουντάρ για τον οποίο υπάρχει ένταλμα σύλληψης.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ακόμη ότι στις συναντήσεις αναμένεται να συζητηθεί και το Προσφυγικό, το Συριακό καθώς και άλλα διμερή ζητήματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ", η Άγκυρα θα θέσει επίσης και θέμα της στρατιωτικής βάσης του Ιντζιρλίκ και θα επιμείνει να πάρει εικόνες από τη Γερμανία που συνέλεξαν ερευνητικά αεροσκάφη Τορνάντο για το YPG (Κούρδους Συρίας). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Γερμανία αρνείται να δώσει εικόνες στην Τουρκία πέραν από αυτές του Ισλαμικού Κράτους.

Η επίσκεψη της Μέρκελ είναι η τρίτη που πραγματοποιείται σε ανώτατο επίπεδο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία έπειτα από τις επισκέψεις του τέως Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και της Βρετανίδας Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. Η Άγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί επίσης την τουρκική εθνοσυνέλευση για να δει τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26108

 
ΗΠΑ, Ο Τραμπ απέλυσε την υπουργό Δικαιοσύνης που αρνήθηκε να υπερασπιστεί το διάταγμα του στα δικαστήρια
News - Κόσμος
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 12:16

ΗΠΑ,

Ο Τραμπ απέλυσε την υπουργό Δικαιοσύνης που αρνήθηκε να υπερασπιστεί το διάταγμα του στα δικαστήρια
 
a9c9b-0sally yates

Οι αντιδράσεις στο προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύεται επί 90 μέρες η είσοδος στη χώρα υπηκόων από επτά μουσουλμανικές χώρες στις ΗΠΑ έχουν προκαλέσει τριγμούς στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Τραμπ απέλυσε την μεταβατική υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλυ Γέιτς, η οποία αρνήθηκε να υπερασπιστεί το προεδρικό διάταγμα στα δικαστήρια γιατί δεν έχει πεισθεί ότι είναι νόμιμο διατάσσοντας τους δικηγόρους της κυβέρνησης να πράξουν το ίδιο.

«Όσο είμαι προσωρινή υπουργός Δικαιοσύνης, το υπουργείο δεν θα υπερασπισθεί το προεδρικό διάταγμα, εκτός κι αν πεισθώ ότι είναι πρέπον να το πράξω», αναφέρει στην επιστολή της η Σάλυ Γέιτς που επιπλέον αμφισβητεί και το δίκαιο και τη σοφία της απόφασης του προέδρου.

Λίγες ώρες ώρες αργότερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την απόλυσή της, κατηγορώντας την ίδια ότι «πρόδωσε την κυβέρνηση» και τους δημοκρατικούς ότι προσπαθούν να παρεμποδίσουν την ατζέντα του προέδρου Τραμπ για πολιτικούς λόγους. Η κ. Γέιτς χαρακτηρίζεται «αδύναμη» στα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης από τον κ. Τραμπ, μία προσφιλής έκφραση που εξακοντίζει σε βάρος των αντιπάλων του.

Ο αντικαταστάτης της Ντάνα Μποέντε, ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην ανατολική περιφέρεια της Βιρτζίνια, θα παραμείνει λίγες μέρες στα καθήκοντά του, μέχρι να επικυρωθεί ο διορισμός του Τζεφ Σέσιονς από τη Γερουσία.

«Θα υπερασπιστώ και θα εφαρμόσω τους νόμους της χώρας μας και θα διασφαλίσω ότι οι πολίτες και το έθνος μας προστατεύονται», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μποέντε.

Ήταν η δεύτερη σημαντική πολιτική αντίδραση της ημέρας εντός των κόλπων της δημόσιας διοίκησης, μετά την έγγραφη διαμαρτυρία 100 διπλωματών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τον σχετικό «δίαυλο διαφωνίας» που υπάρχει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

«Μία πολιτική που κλείνει τις πόρτες μας σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια νομίμων επισκεπτών με την ελπίδα να μην κάνει χρήση της βίζας ένας μικρός αριθμός επισκεπτών που έχουν πρόθεση να βλάψουν Αμερικανούς, δεν θα επιτύχει το στόχο της να κάνει τη χώρα μας ασφαλέστερη. Επιπλέον, τέτοια πολιτική είναι αντίθετη με τις θεμελιώδεις αμερικανικές αξίες της απαγόρευσης των διακρίσεων, του ευ αγωνίζεσθαι και του καλωσορίσματος ξένων επισκεπτών και μεταναστών».

Η επιστολή διαφωνίας επισημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να αποξενώσουμε ολόκληρες κοινωνίες για την ασφάλειά μας, ούτε να θυσιάσουμε την καλή μας φήμη.
«Είναι πάρα πολύ εντός των δυνατοτήτων μας να δημιουργήσουμε ασφαλή διαδικασία χορήγησης βίζας, η οποία θα αντικατοπτρίζει τις αμερικανικές μας αξίες που κάνουν το υπουργείο μας υπερήφανο», γράφει η επιστολή.

Ο Λευκός Οίκος μέσω του εκπροσώπου Σον Σπάισερ απάντησε στους διαφωνούντες διπλωμάτες, είτε να δεχθούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα ή να σηκωθούν να φύγουν.

Ο προσωρινός εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ, είπε ότι ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών Τόμας Σάνον και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσδίδουν μεγάλη σημασία και σέβονται αυτόν τον "δίαυλο διαφωνίας" και πως οι εργαζόμενοι στο υπουργείο έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους ελεύθερα και με εμπιστευτικό τρόπο στην ιεραρχία τους.

Με αφορμή τη δήλωση του προέδρου Τραμπ που συνέδεε την απαγόρευση της εισόδου πολιτών από τις 7 χώρες με το ότι ήταν στο κατάλογο του προέδρου Ομπάμα με τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τρομοκρατίας, ο εκπρόσωπος του τέως προέδρου, Κέβιν Λούις, είπε πως ο Ομπάμα βρίσκεται σε θεμελιώδη διαφωνία με την αντίληψη των διακρίσεων ενάντια σε άτομα εξαιτίας των πεποιθήσεων ή της θρησκείας τους.

Παράλληλα χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις των πολιτών.

«Το γεγονός ότι οι πολίτες ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συναθροίζονται και να κινητοποιούνται για να μεταφέρουν το μήνυμα τους στους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο" ανέφερε ο Κέβιν Λούις.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26074

 
Λονδίνο, Η Νταϊάνα θα γίνει άγαλμα στο παλάτι του Κένσινγκτον
News - Κόσμος
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 19:43

Λονδίνο, 

Η Νταϊάνα θα γίνει άγαλμα στο παλάτι του Κένσινγκτον
74498-0lady diana statue

Ο χρόνο αμβλύνει τα πάντα. Ακόμη και αν είσαι η βασίλισσα Ελισάβετ.

Όπως φαίνεται οδεύοντας στην δύση της ζωής της η βασίλισσα αφήνει πίσω της πολλά.

Σχεδόν 20 χρόνια από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι κατάφεραν να κάμψουν τις αντιστάσεις της γηραιάς βασίλισσας και να αποκαταστήσουν την μητέρα τους.

Πήραν όπως δείχνουν όλα τη συγκατάθεσή της για να κατασκευαστεί ένα άγαλμα στη μνήμη της μητέρας τους. Όχι φυσικά στο Μπάκιγχαμ, αλλά στο Κένσινγκτον. Εκεί όπου έμενε εκείνη, εκεί όπου ζουν και σήμερα οι γιοί της.

Η κατασκευή του αγάλματος της Νταϊάνα ανακοινώθηκε από το παλάτι του Κένσινγκτον αλλά και μέσω του λογαριασμού που διατηρούν στο twitter ο Γουίλιαμ και ο Χάρι.

«Έχουν περάσει 20 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας και η στιγμή είναι σωστή για να αναγνωριστεί ο θετικός τρόπος που επηρέαζε τους πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο με ένα άγαλμα. Η μητέρα μας άγγιξε τόσες ζωές. Ελπίζουμε πως το άγαλμα θα βοηθήσει όλους εκείνους που επισκέπτονται το παλάτι του Κένσινγκτον και θα αντανακλά τη ζωή και την κληρονομιά της. Καθώς η κατασκευή του αγάλματος θα ξεκινήσει σύντομα, δεν είναι δυνατόν για την ώρα να ανακοινώσουμε πότε θα αποκαλυφθεί. Ελπίζουμε ότι θα γίνει πριν το τέλος του 2017», αναφέρει η δήλωση του Γουίλιαμ και του Χάρι.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26048

 
Lisbon Declaration of the 2nd Mediterranean/Southern EU Countries’ Summit
News - Κόσμος
Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2017 08:47

Lisbon Declaration of the 2nd Mediterranean/Southern EU Countries’ Summit

A500444-e1485626981352

 

1- We, the Heads of State and Government of the Republic of Cyprus, France, Greece, Italy, Malta, Portugal and Spain, have met in Lisbon for a second Summit of the Southern EU Countries on 28 January 2017.

2- Following our first meeting in Athens and the adoption of the Athens Declaration on 9 September 2016, we confirm our aim of enhancing our cooperation and of contributing to a strong and united European Union.

3- We believe that in a world confronted with growing uncertainties and instability, we will be stronger by acting together. Weakening Europe is not an option.

4- The European Union must uphold our values of freedom, democracy, rule of law and respect and protection of all human rights, address common challenges the Member States are facing and deliver concrete answers to the real concerns of our citizens: employment, economic growth and social cohesion; protection from the threats of terrorism and uncertainty; a brighter future for the younger generations through education and jobs; and a central role for culture and education in our societies.

5- To this end, the Union must act according to the principles of solidarity and subsidiarity, improve the functioning of its Institutions and ensure their democratic accountability. It should also aim to increase the involvement of all actors in society, namely the local and regional authorities.

6- The United Kingdom has brought a useful clarification of its intentions on its future relationship with the European Union. We are ready to begin negotiations after receiving the Article 50 notification with the hope to have the UK as a close partner of the EU.

7- We reiterate our support to the ongoing process for the reunification of Cyprus, without guarantees, in line with UNSC Resolutions and the EU acquis and under the leadership of the new Secretary-General of the United Nations. We recall that the Republic of Cyprus is and will remain a member of our Union after the settlement, and that EU membership is the best safeguard for a reunified Cyprus.

8- After the Bratislava meeting, and under the Maltese Presidency of the European Union, the Informal Malta Summit and the Rome celebration of the 60th anniversary of the Treaties of Rome will provide the opportunity to debate and decide on the direction and clear objectives for the European Union. With that in mind, we have agreed to focus our work on the following priorities and measures:

I – Fostering Investment, Growth, Employment and Convergence in Europe

9- We share the urgency of promoting investment, growth, employment, with special focus on youth employment, and convergence to allow our citizens to enjoy economic well-being and prosperity. We should also implement the Single Market Strategies, in particular the Digital Single Market, the Energy Union and the Capital Markets Union, to foster competitiveness.

10- Work is needed on deepening the EMU, to ensure that the monetary union functions effectively and its benefits reach all citizens. We need clear proposals to complete the EMU and close the economic divergences and asymmetries aggravated by the Eurozone crisis. Completing the banking union by mid-2017, ensuring an adequate level of public and private investment and making progress towards convergence in the social and tax fields should be top priorities.

11- In this context, we encourage the timely and successful conclusion of the second review of the Greek programme in the framework of the European acquis, in full respect of democratic and constitutional values, in the interest of the whole Euro Area.

12- We should complement the action by the ECB with a fiscal policy that enables the right policy mix to ensure sound fiscal consolidation, while supporting investment to strengthen the economic recovery. We also strive to reduce excessive imbalances, promote greater inclusiveness and reduce inequality in our pursuit of economic growth. We need to consider the proposals put forward by the final report of the High Level Group on Own Resources, advance in fiscal integration by developing a truly European oriented fiscal policy and prepare the discussion on the setting up of a fiscal capacity for the Euro Area.

13- We support the extension and strengthening of the European Fund for Strategic Investments, but we reiterate the need to go further in addressing the investment gap existing in many Member States and regions. Investment projects in Member States with high unemployment and cross-border projects of common interest that foster innovation and market integration should be promoted. We envisage a new virtuous circle of convergence in Europe, driven by increased public and private investment that strengthens the economic recovery, creates new and better jobs, reinforce the impact of structural reforms and support the transition to a new growth model.

14- We want the European Pillar of Social Rights to be strengthened as a fundamental element in preserving and further developing the European social model and welfare state. We agree on the need to fight social dumping by addressing issues related to fraud, abuses and circumvention of rules.

15- We need to develop a robust trade policy based on fair exchanges, the promotion of our standards and the safeguarding of our way of life. Protectionist reactions are not the right answer.

II – Ensuring the internal and external security of Europe

16- Security should remain a top priority on the European agenda.

17- We strongly support the EU Global Strategy and its core political message: making the EU a credible force for peace in our region, a reliable security provider and a guarantor of our citizens’ wellbeing and security.

18- We express our commitment to fully implement the European Council conclusions of 15th December 2016, with a view to achieving strategic autonomy, strengthen our capacity to deploy operations and missions and better coordinate our defence programmes, including through the reinforcement of the European Defence Agency. Work is also to be taken forward on the implementation of the Joint EU-NATO Declaration of July 2016, in full respect of the decision-making autonomy of both organisations.

19- Based on our special knowledge and proximity to the partner countries in the Mediterranean and in Africa, we remain particularly vigilant regarding the situation in the region. We particularly support the development of the European Union’s capacity to conduct military operations and civilian missions in that region, in cooperation with African partner countries.

20- We need to step up efforts to implement the European Union Internal Security Strategy and to effectively ensure the interoperability, coherence and access by our security forces to our information systems and data bases. We can only fight terrorism if we concentrate on improving information exchange and operational cooperation between law enforcement authorities. We want to preserve the Schengen area without internal borders. That requires strong cooperation and the adequate instruments to effectively manage and control the EU’s external borders thereby ensuring the security of EU citizens. The full operationalisation of the European Border and Coast Guard Agency as well as systematic security checks are important steps in the right direction.

21- We attach a great priority to prevent radicalisation and recruitment by terrorist groups in our own societies.  We should focus on the social exclusion present in some of our cities, and the important role it plays as one of the root causes for radicalisation. That is why we believe a European investment programme should be designed to enable the regeneration of our cities in all its dimensions: urban planning, economic activity, law enforcement, social services, healthcare and education.

22- Special attention should be paid to the victims, who have directly suffered the scourge of terrorism.

III – Migration and Reinforcing cooperation in the Mediterranean and with African Countries

23- We share a common understanding about the challenges we face in our broader southern region. As such, we will engage commonly with our European partners in order to promote development and growth in our southern neighbourhood and contribute to its stability and security.

24- We need to support the efforts of our partners to ensure their own security as well as to fight against irregular migration and to address more effectively the root causes of migrations. We support the full and non-discriminatory implementation of the EU-Turkey Statement as well as close cooperation with Asian partners, particularly in developing robust readmission and return procedures. We welcome the approach of the New Partnership Framework for Migration, and the implementation of the La Valetta Action Plan, as well as the new European Fund for Sustainable Development. Since the EFSD will promote investment and economic development in Africa, we encourage a proposal to extend its beneficiaries to other African countries and regions.

25- We need to build these partnerships with the African Countries of origin and transit based on trust, close and regular cooperation, and a flexible approach. The Malta Summit will give us the opportunity to address the situation in the Central Mediterranean routes, and to explore new pathways of cooperation with the Libyan Government, in full respect for human rights and international law. Much of the outcome of such a process will depend upon the stabilisation of the situation in Libya and the effective involvement of GNA, to whom we reiterate our support.

26- The principles of responsibility and solidarity within the EU towards the Member States in the Mediterranean most affected by the migratory pressure must also continue to be the cornerstone of our policy. This includes the review of the Common European Asylum System, making it more effective and more convergent in particular towards the front-line states. It also includes the immediate intensification of the current relocation process as well as ensuring adequate secondment of personnel to FRONTEX, EASO and other EU mechanisms which are supporting the reception and asylum systems of front-line states.

IV – Way ahead

27- The European Union needs to deliver and progress, in a balanced and concrete way, on all these fronts. Real changes must be felt in citizen’s lives.

28- We defend the urgency of the EU to focus on effectively responding to the new challenges, namely in the security and defence area.  In order to achieve this goal, it is essential to conclude an equally important area of progress by completing and reforming the EMU, ensuring a resilient and cohesive Eurozone and thus allowing the euro to fulfil its original role.

29- We believe this is the way to build a shared prosperity by all Member States and reinforce the unity and sense of purpose of the European project.

30- The next Southern EU Countries Summits will be held in Spain and, after, in Cyprus.

 
Σκληρές οι ποινές, 2 δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στην ορκωμοσία του Τραμπ κινδυνεύουν με 10ετή κάθειρξη!
News - Κόσμος
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 10:34

Σκληρές οι ποινές, 

2 δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στην ορκωμοσία του Τραμπ κινδυνεύουν με 10ετή κάθειρξη!
 
28930-washington-anarchy-protests-5

Δύο δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν όταν κάλυπταν τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα της ορκωμοσίας του, κινδυνεύουν να καταδικαστούν έως και σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Ο Ίβαν Ένγκελ του ιστότοπου Vocativ και ο Άλεξ Ρούμπινσταϊν του Russia Today America κατηγορούνται βάσει του νόμου κατά των ταραχών, αν και οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι και έχουν την υποστήριξη των εργοδοτών τους.

Οι δύο δημοσιογράφοι κάλυπταν τις κινητοποιήσεις στην αμερικανική πρωτεύουσα στη διάρκεια της ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Οι ταραχές που σημειώθηκαν, με μαυροντυμένους νεαρούς να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων, να καίνε οχήματα της αστυνομίας και να πυρπολούν αυτοκίνητα, προκάλεσαν ζημιές αξίας μεγαλύτερης των 5.000 δολαρίων (περίπου 4.600 ευρώ), σύμφωνα με την αστυνομία.

Εξάλλου περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών ο Ένγκελ και ο Ρούμπινσταϊν. Αφού παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής τους τον Φεβρουάριο.

Αν κριθούν ένοχοι, οι δύο δημοσιογράφοι που κατηγορούνται βάσει της νομοθεσίας κατά των ταραχών κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 10ετή κάθειρξη και σε πρόστιμο 25.000 δολαρίων (περίπου 23.000 ευρώ).

Το RT επιβεβαίωσε ότι ο Ρούμπινσταϊν συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη ημέρα.

Σε ανακοίνωσή του το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι «τέτοιες ενέργειες αποτελούν στυγνή παραβίαση της δημοσιογραφικής ελευθερίας και είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτικό να τις βλέπουμε στη χώρα που θεωρεί τον εαυτό της πρωταθλήτρια της ελευθερίας του Τύπου».

«Δέχθηκα χτύπημα στο πρόσωπο με μια βομβίδα λάμψης, με τύφλωσε για μερικά δευτερόλεπτα και τα αυτιά μου κουδούνιζαν για αρκετή ώρα», δήλωσε ο Ρούμπινσταϊν, προσθέτοντας ότι έδειξε στους αστυνομικούς την δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος του ιστότοπου Vocativ χαρακτήρισε τις κατηγορίες εις βάρος του δημοσιογράφου του «προσβολή στην Πρώτη Τροπολογία και στην δημοσιογραφική ελευθερία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «θα αντικρούσουμε τις αβάσιμες και εξοργιστικές αυτές κατηγορίες».

Πηγή: Independent

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25990

 
Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Σχεδιασμού, Κίνα: Τέλος στην πολιτική του ενός παιδιού, κίνητρα για αύξηση των γεννήσεων.
News - Κόσμος
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 12:21

Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Σχεδιασμού, 

Κίνα: Τέλος στην πολιτική του ενός παιδιού, κίνητρα για αύξηση των γεννήσεων.
 
6b540-chinese kids

Η Κίνα ενθαρρύνει περισσότερους γονείς να αποκτούν δύο παιδιά, καθώς επιτρέπεται πλέον σε όλα τα ζευγάρια να έχουν δύο παιδιά μετά το τέλος της πολιτικής που υπαγόρευε την απόκτηση ενός παιδιού.

Σύμφωνα με έγγραφο που ανακοίνωσε χθες η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Σχεδιασμού (NHFPC), πέρυσι γεννήθηκαν 18,46 εκατομμύρια μωρά σε κινεζικά νοσοκομεία, ο μεγαλύτερος αριθμός γεννήσεων από το 2001 και αυξημένος κατά 1,31 εκατομμύρια σε σχέση με το 2015.
 
Την πρώτη χρονιά μετά το τέλος της πολιτικής ενός παιδιού, πάνω από το 45% των νέων γεννήσεων αφορούσαν σε δεύτερο παιδί. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 10% από το 2013, όταν επετράπη στα ζευγάρια να αποκτούν δεύτερο παιδί, εάν κάποιος από τους δύο γονείς ήταν μοναχοπαίδι.
 
Ωστόσο, η αύξηση των νεογέννητων μετά τη στροφή της Κίνας στην πολιτική των δύο παιδιών δεν είναι ικανοποιητική, σύμφωνα με τον δημογράφο Χουάνγκ Γουεντσένγκ. «Έχει εξασθενήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων να αυξήσουν τις οικογένειες τους», δήλωσε.
 
Σύμφωνα με έρευνα της NHFPC, η πλειονότητα των οικογενειών δεν εξέφρασαν επιθυμία να αποκτήσουν δεύτερο παιδί, λόγω ανησυχιών για τα οικονομικά τους και για τη φροντίδα των παιδιών.
 
Η έρευνα έδειξε ότι οι δαπάνες για τα παιδιά αντιστοιχεί σε σχεδόν το 50% του συνολικού διαθέσιμου εισοδήματος των κινέζικων νοικοκυριών.
Μόνο το 4% των μωρών, ηλικίας κάτω των 3 ετών, γεννήθηκαν σε ειδικά ιδρύματα, σε σύγκριση με το 50% στις αναπτυγμένες χώρες, σημείωσε η έρευνα, προσθέτοντας ότι έπαιξαν τον ρόλο τους και η άνοδος των τιμών των κατοικιών καθώς και η διακριτική μεταχείριση εις βάρος των γυναικών που παίρνουν άδεια μητρότητας.
 
Για να αυξηθεί το ποσοστό γεννήσεων στην Κίνα, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα στήριξης για να διασφαλίσει ότι οι πολίτες μπορούν να τα καταφέρουν να αναθρέφουν περισσότερα παιδιά, δήλωσε ο Λου Τζιεχουά, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Η κεντρική κυβέρνηση έχει κάνει ήδη προσπάθειες για να κατανείμει καλύτερα τους δημόσιους πόρους, ώστε να αποκριθεί στις ανησυχίες των ζευγαριών.
 
Πάνω από 40 διευθύνσεις βελτιώνουν τις πολιτικές σε τομείς - όπως της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλισης και φορολογίας, της αναβάθμισης της μητρότητας και των ιατρικών υπηρεσιών για τα παιδιά καθώς και των υπηρεσιών φροντίδας παιδιών - και διατυπώνουν πολιτικές που διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και την άδεια μητρότητας για τις γυναίκες, σύμφωνα με τον Γουάνγκ Γουενζχουάνγκ του NHFPC.
 
«Θα χρειασθούν πέντε έως δέκα χρόνια για να φανούν τα αποτελέσματα των πολιτικών και αυτός είναι ο λόγος που δεν χάσαμε χρόνο για τη διαμόρφωση των πολιτικών», δήλωσε.
 
Η πρώτη μήνυση κατά του Αμερικανού προέδρου
News - Κόσμος
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 09:57

Η πρώτη μήνυση κατά του Αμερικανού προέδρου

84dc7-0trump

Ομάδα επιφανών νομικών, συνταγματολόγων και ειδικών σε ζητήματα δεοντολογίας κατέθεσε μήνυση κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε το αμερικανικό Σύνταγμα καθώς επέτρεψε σε ξενοδοχεία του και άλλες επιχειρήσεις ιδιοκτησίας του να πληρωθούν από ξένες κυβερνήσεις.

Η μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν από τη μη κυβερνητική οργάνωση κατά της διαφθοράς Citizens for Responsibility and Ethics in Washington, η οποία υποστηρίζει ότι ο Τραμπ παραβίασε τη ρήτρα του Συντάγματος σχετικά με τις «απολαβές από ξένες» χώρες, η οποία απαγορεύει τέτοιου είδους συναλλαγές και επιδιώκει να εμποδίσει τον Τραμπ από το να τις αποδέχεται.
 
Tο νομικό γραφείο Morgan Lewis & Bockius, που εκπροσωπεί τον Αμερικανό πρόεδρο σε ζητήματα δεοντολογίας, δεν έχει προς το παρόν απαντήσει στο αίτημα να σχολιάσει τις εξελίξεις, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
 
Νωρίτερα τον Ιανουάριο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι θα διατηρούσε την ιδιοκτησία της παγκόσμιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του· ωστόσο παρέδωσε τον έλεγχο στους δύο μεγαλύτερους γιους του, για το διάστημα που θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο.
 
Η σύμβουλος του Τραμπ, Σέρι Ντίλον, συνέταιρος της Morgan Lewis, επισήμανε ότι τα κέρδη από τα ξενοδοχεία του Ντόναλντ Τραμπ που προέρχονται από ξένες κυβερνήσεις θα παραχωρηθούν στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
 
Στο έγγραφο της αγωγής υποστηρίζεται ότι οι πληρωμές από ξένες κυβερνήσεις για μισθωτήρια στον ουρανοξύστη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη, διαμονές σε ξενοδοχεία του μεγιστάνα και δικαιώματα για την αναμετάδοση του τηλεριάλιτι του Τραμπ «The Apprentice» είναι παράνομες.
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 9 από 178
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση