ATTICANEWS.GR

Member Area
Κόσμος
«Δεν το ξέρουμε αυτό το unpresidented» Έφριξαν και τα λεξικά με τον Τραμπ στο Twitter
News - Κόσμος
Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2016 11:06

«Δεν το ξέρουμε αυτό το unpresidented»

Έφριξαν και τα λεξικά με τον Τραμπ στο Twitter
 
e5727-0trump-tweet

Ούτε το λεξικό-αυθεντία στις ΗΠΑ μπόρεσε να συγκρατήσει την ενόχλησή του από λάθος που έκανε ο επόμενος πρόεδρος στο Twitter: O Τραμπ αντί να γράψει «άνευ προηγουμένου», κατέφυγε στην εντελώς δική του «λέξη» *unpresidented (κάτι που ίσως θα μπορούσε να αποδοθεί ως «άνευ προεδρευομένου») και έγινε, φυσικά, αστραπιαία hashtag.

Τέτοια λέξη δεν μαρτυράται σε κανένα αγλλικό κείμενο, όσο παλιά κι αν ψάξει κανείς. Άρα ο Τραμπ δεν έχει ούτε τη δικαιολογία του autocorrect.

O σαρκασμός από τους χρήστες του Διαδικτύου ήταν αναμενόμενος, αλλά λιγότερο αναμενόμενο ήταν ότι διαμαρτυρήθηκε μέχρι... και το λεξικό Merriam Webster (το αμερικανικό σημείο αναφοράς για την αγγλική λεξικογραφία).

«Καλημέρα! Η λέξη της ημέρας είναι... όχι το "unpresidented". Δεν την βάζουμε αυτή τη λέξη. Είναι καινούργια» έγραψε στο Twitter ο λογαριασμός του Merriam Webster.

Ως σχόλιο, στο tweet παρέπεμψε στο λήμμα του για το επιφώνημα «huh», που «χρησιμοποιείται για να δείξει έκπληξη, απορία ή σύγχυση».

Good morning! The  is...not 'unpresidented'. We don't enter that word. That's a new one. https://www.merriam-webster.com/dictionary/huh 

Photo published for Definition of HUH

Definition of HUH

—used at the end of a statement to ask whether someone agrees with you See the full definition…

merriam-webster.com

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25429

 
Αβάνα, Aνταλλαγή εμπορευμάτων Θα ξεχρεώσει το εθνικό χρέος με… ρούμι
News - Κόσμος
Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 10:25

Αβάνα, Aνταλλαγή εμπορευμάτων

Θα ξεχρεώσει το εθνικό χρέος με… ρούμι
 
75369-rum barrels

Ελλείψει χρημάτων, η Αβάνα πρότεινε στην Δημοκρατία της Τσεχίας να της αποπληρώσει το χρέος που της οφείλει από το παρελθόν, με εμπορεύματα. Μεταξύ αυτών... ρούμι.

Τουλάχιστον αυτό έγινε γνωστό την Παρασκευή από το υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που έλαβε το AFP:
Η κουβανική πλευρά παρουσίασε έναν κατάλογο με πρώτες ύλες (που περιλάμβανε) πολλές μάρκες από ρούμι.

Τα τσεχικά ΜΜΕ υπολογίζουν ότι το χρέος της Κούβας ανέρχεται σε περίπου 7 δισεκατομμύρια κορόνες (260 εκατομμύρια ευρώ), όμως σύμφωνα με το υπουργείο, το συνολικό ποσό δεν είναι οριστικό δεδομένου ότι το περιεχόμενο των συζητήσεων για το ύψος και την καταβολή του είχε γνωστοποιηθεί μονάχα στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Να σημειωθεί πως το χρέος σε μεγάλο βαθμό αποτελεί κληρονομιά των εμπορικών συναλλαγών της Κούβας και της τότε Τσεχοσλοβακίας, η οποία το 1993 διασπάστηκε σε Δημοκρατία της Τσεχίας και Σλοβακία.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, Dnes επικαλείται την υφυπουργό Οικονομικών Λένκα Ντουπάκοβα κι επισημαίνει ότι η αποπληρωμή σε ρούμι Κούβας είναι «μια ενδιαφέρουσα επιλογή».

«Πρόκειται για μάρκες σχετικά άγνωστες που θα μπορούσαν να είναι καλές, όμως θα έπρεπε να τις διαφημίσουμε και γενικά, να τις προωθήσουμε στην αγορά» συμπλήρωσε.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η Δημοκρατία της Τσεχίας- μια χώρα που ξεχωρίζει για το ποσοστό κατανάλωσης μπίρας κατά κεφαλήν, το υψηλότερο στον κόσμο, εισήγαγε τον περασμένο χρόνο 892 τόνους κουβανικό ρούμι έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην περίπτωση που το συνολικό χρέος αποπληρωθεί με αυτό τον τρόπο, οι Τσέχοι θα διαθέτουν απόθεμα ρουμιού για τα επόμενα 130 χρόνια. Το υπουργείο πάντως εκφράζει επιφυλάξεις κι επιμένει «τουλάχιστον ένα μέρος του χρέους να αποπληρωθεί με την καταβολή ρευστού».

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25412

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 10:31
 
Αντί να ασχολείται με την προεδρία... Τραμπ μαινόμενος κατά Vanity Fair για βιτριολική κριτική σε εστιατόριό του
News - Κόσμος
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 10:55

Αντί να ασχολείται με την προεδρία...

Τραμπ μαινόμενος κατά Vanity Fair για βιτριολική κριτική σε εστιατόριό του
trump-upset

Μια βιτριολική κριτική σε βάρος εστιατορίου ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται στον ουρανοξύστη Τραμπ και δημοσιεύτηκε στον δικτυακό τόπο του περιοδικού Vanity Fair προκάλεσε το μένος του μεγιστάνα-εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος μην έχοντας προφανώς κάτι σημαντικότερο να κάνει κατέφυγε στην προσφιλή του πλατφόρμα, το Twitter, για να κατακεραυνώσει το Vanity Fair.

«Το Τραμπ Grill είναι ενδεχομένως το χειρότερο εστιατόριο των ΗΠΑ» έγραψε η Τίνα Νγκούγιεν, η οποία δεν είναι κριτικός γαστρονομίας, αλλά πολιτική συντάκτρια στο Vanity Fair.

Το εστιατόρια βρίσκεται στο υπόγειο του ουρανοξύστη του Τραμπ και είναι πλήρως διακοσμημένο με ιταλικό ροζ μάρμαρο.

Γεμίζει καθημερινά από τουρίστες. Οι τιμές του θεωρούνται προσιτές σε σχέση με τη συνοικία που βρίσκεται. Ένα μενού τριών πιάτων, που περιλαμβάνει ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο τιμάται 28 δολάρια.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, η δημοσιογράφος περιγράφει το γεύμα μαζί με άλλους συνδαιτημόνες της ως «μια φθηνή εκδοχή της χλιδής».

Η δημοσιογράφος χλευάζει την σύνθεση του μενού και τα πιάτα που προτείνονται, σύμφωνα με την ίδια, στόχος των οποίων είναι «να εντυπωσιάσουν τους πελάτες», αναμειγνύοντας πολλές φορές ασυμβίβαστα μεταξύ τους συστατικά.

Η σάλτσα σόγιας συνδυάζεται με το λάδι τρούφας, ενώ το χούμους με τη ρικότα.

Κρέας κακής ποιότητας, παραψημένο, πατάτες τηγανιτές που δεν τρώγονται, επιδόρπια που δεν έχουν αποψυχθεί, κοκτέιλ που δεν τα χωρά ο νους.

Η Τίνα Νγκούγιεν ένιωθε πως έτρωγε «τα υπολείμματα του γεύματος ενός εύπορου άνδρα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ φυσικά δεν άργησε να απαντήσει στο καυστικό άρθρο.

Αν και δεν αναφέρθηκε άμεσα στην κριτική, καταφέρθηκε με σφοδρότητα κατά του Vanity Fair με μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter!

«Έχει κοιτάξει κανείς κακές πωλήσεις του Vanity Fair; Μεγάλη πτώση, μεγάλο πρόβλημα, έχει 'πεθάνει'! Η Γκρέιντον Κάρτερ (διευθύντρια έκδοσης του περιοδικού) δεν έχει κανένα ταλέντο, πρέπει να απολυθεί!»...

Has anyone looked at the really poor numbers of @VanityFairMagazine. Way down, big trouble, dead! Graydon Carter, no talent, will be out!

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25395

 
Πλανητάρχης; Ο Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes
News - Κόσμος
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 18:29

Πλανητάρχης;

Ο Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes
 
67692-russia-putin

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη, μπροστά από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο για το 2016 του περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σε ηλικία 64 ετών, ο πρόεδρος της Ρωσίας κατακτά την κορυφή στην κατάταξη των ισχυρότερων προσωπικοτήτων παγκοσμίως για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

«Από την πατρίδα του έως την Συρία και τις αμερικανικές εκλογές, ο Ρώσος ηγέτης συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους του», γράφει το Forbes.

Σε ό,τι αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ, που θα διαδεχθεί στα τέλη Ιανουαρίου τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, «μοιάζει να παραμένει αλώβητος από τα σκάνδαλα, έχει την εύνοια των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου και μια προσωπική περιουσία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων» επισημαίνεται στο περιοδικό.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 11 χρόνια και είναι υποψήφια για μια νέα θητεία το φθινόπωρο του 2017, χάνει μια θέση σε σύγκριση με το 2015 και κατατάσσεται τρίτη.

Είναι η πρώτη γυναίκα στον κατάλογο που καταρτίζει το Forbes, στον οποίο βρίσκονται συνολικά τρεις γυναίκες στις 20 πρώτες θέσεις: η Τζάνετ Γέλεν, η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας είναι στην 6η θέση και η Τερέζα Μέι, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας στην 13η.

Πίσω από τον Πούτιν, τον Τραμπ και την Μέρκελ ακολουθεί ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην 4η θέση και ο πάπας Φραγκίσκος στην 5η θέση.

Οι επικεφαλής των ιδιωτικού τομέα που καταλαμβάνουν θέσεις ψηλά στον κατάλογο των 74 ισχυρότερων προσωπικοτήτων είναι όλοι τους Αμερικανοί:

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής της Microsoft με τη μεγαλύτερη περιουσία παγκοσμίως, είναι 7ος στην κατάταξη.

Τον ακολουθεί ο Λάρι Πέιτζ της Alphabet (Google) στην 8η θέση, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, στην 10η θέση, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon (14ος) και ο Ουόρεν Μπάφετ (15ος).

Στους ισχυρότερους του πλανήτη και ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε για την θέση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Τίλερσον βρίσκεται στην 24η θέση, πίσω ακριβώς από τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25375

 
Σύνοδος Ολομέλειας - Το Βραβείο Ζαχάρωφ 2016 στις Νάντια Μουράντ και Λαμίγια Χατζι Μπασάρ
News - Κόσμος
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 18:44

Σύνοδος Ολομέλειας - Το Βραβείο Ζαχάρωφ 2016 στις Νάντια Μουράντ και Λαμίγια Χατζι Μπασάρ

 
H Λαμίγια Χατζι Μπασάρ

Η Νάντια Μουράντ και Λαμίγια Χατζι Μπασάρ, Γιαζίντι απο το Ιράκ, θύματα σεξουαλικής δουλείας από το Ισλαμικό Κράτος και ακτιβίστριες, παρέλαβαν σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2016, το Βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της σκέψης. Τα κορίτσια τιμήθηκαν ως αγωνίστριες κατά του Ισλαμικού κράτους και τις γενοκτονίας που έχει εξαπολύσει κατά των Γεζίντι. Όπως είπε η Μπασάρ στην τελετή, χιλιάδες κοπέλες παραμένουν σκλάβες του ΙΚ και «κάθε μέρα πεθαίνουν χίλιες φορές».


Λαμίγια Χατζι Μπασάρ: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με πούλησαν τέσσερις φορές»

«Το ΙΚ με πούλησε τέσσερις φορές»... Στην ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία της προς του ευρωβουλευτές, η Λαμίγια Χατζι Μπασάρ, διηγήθηκε τις τρομερές δοκιμασίες που πέρασε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, τους αλλεπάλληλους βιασμούς της ακόμα και στα χέρια γιατρών, και το πώς παραμορφώθηκε από έκρηξη νάρκης προσπαθώντας να ξεφύγει.


«Ξεφύγαμε με την παιδική μου φίλη κι ένα κορίτσι 9 χρονών που επίσης βίαζαν αλλά πριν φτάσουμε σε ασφαλή περιοχή, η φίλη μου πάτησε νάρκη. Εξερράγη και το τελευταίο που θυμάμαι είναι οι κραυγές τους, το χειρότερο πράγμα που έχς ακούσει ποτέ».


«Πιστεύω ότι κατάφερα να δραπετεύσω, ώστε να μπορέσω να δώσω φωνή στα θύματα. Το Ζαχάρωφ μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω και γι αυτό αποφάσισα να γίνω η φωνή εκείνων δεν μπορούν να μιλήσουν», είπε και τόνισε ότι «Περισσότερες από 3.500 γυναίκες και παιδιά κρατούνται όμηροι και σκλάβοι του ΙΚ. Κάθε μέρα πεθαίνουν χίλιες φορές».

Η Νάντια Μουράντ

Προστασία της κοινότητας των Γεζίντι

«Το ΙΚ και οι εξτρεμιστές, εισέβαλλαν στις 3 Αυγούστου με σκοπό να εξαφανίσουν την κοινότητα των Γεζίντι και μας έδωσαν μια επιλογή: (ή να ασπαστούμε το) Ισλάμ ή θάνατος», είπε η Νάντια Μουράντ για την ημέρα που το ΙΚ την απήγαγε και δολοφόνησε τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που διαπράττει το ΙΚ είναι γενοκτονία, γενοκτονία φόνου και γενοκτονία σκλαβιάς».


«Το μισό εκατομμύριο των Γεζίντι στο Ιράκ, είναι τα τελευταία μέλη αυτής της κοινότητας στη Μέση Ανατολή», είπε η Μουράντ, αναδεικνύοντας την ανάγκη για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών στη χώρα, για τους Γεζίντι και άλλες μειονότητες. Εναλλακτικά, η Ευρώπη θα μπορούσε να δεχτεί τους Γεζίντι στο δικό της έδαφος, δήλωσε. «Βλέπουμε την Ευρώπη ως σύμβολο της ανθρωπότητας και η Ευρώπη σήμερα, το επιβεβαιώνει αυτό. Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει πρότυπο για τον κόσμο και για τη συνύπαρξη των λαών και των πολιτισμών».


Ο αγώνας για αυτούς που δεν έχουν ξεφύγει

«Υπέφεραν ασύλληπτες θηριωδίες, επέζησαν της αιχμαλωσίας τους, και ζουν τώρα εξόριστες.  Ξεπέρασαν πόνο και φόβο και τώρα έχουν βρει καταφύγιο και προστασία στην Ευρώπη. Και η Νάντια Μουράντ και η Λαμίγια Χατζι Μπασάρ μάχονται για όσους δεν έχουν ξεφύγει, για τη δικαιοσύνη και κατά της ατιμωρησίας», είπε ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της τελετής.


Ο πρόεδρος Σουλτς τόνισε πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο οφείλει να ερευνήσει τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος και υπενθύμισε ότι η Ευρώπη έχει καθήκον να προστατεύσει όσους διώκονται. «Εμείς, η δημοκρατική κοινότητα που ζει σε πιο ευημερούσες περιοχές του κόσμου, μερικές φορές αρνείται να τους προσφέρει προστασία. Είναι ντροπή, αφόρητη ντροπή».


Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΚ χαιρέτησε τους άλλους δύο υποψήφιους για το Βραβείο Ζαχάρωφ τον Τούρκο δημοσιογράφο Καν Ντουντάρ και τον ηγέτη της Κριμαίας, Μουσταφά Τζεμιλέφ. Μάλιστα, στην τελετή συμμετείχε ο μικρός αδερφός της Χατζι Μπασάρ με τον οποίο είχε ξανασυναντηθεί για πρώτη φορά μόλις την προηγουμένη μέρα μετά 18 μήνες κράτησής του σε κέντρο μεταναστών.


Νάντια Μουράντ και Λαμίγια Χατζι Μπασάρ

Τον Αύγουστο του 2014, το ΙΚ δολοφόνησε όλους τους άνδρες του χωριού Kocho, στην περιοχή Sinjar του Ιράκ, τόπο καταγωγής της Νάντια Μουράντ και Λαμίγια Χατζι Μπασάρ. Μετά τη σφαγή αυτή, το ΙΚ  προχώρησε στην υποδούλωση γυναικών και παιδιών. Όλες οι γυναίκες, μεταξύ αυτών η Χατζί Μπασάρ, η Μουράντ και οι αδελφές τους, απήχθησαν και αγοράστηκαν και πουλήθηκαν επανειλημμένα ως σκλάβες του σεξ.


Η Νάντια Μουράντ κατάφερε να δραπετεύσει απο το Ισλαμικό Κράτος τον Νοέμβριο του 2014, ενώ η Χατζί Μπασάρ την ακολούθησε τον Απρίλιο του 2016 με τη βοήθεια της οικογένειάς της που πλήρωσε διακινητές της περιοχής για τον σκοπό αυτό.


Τα δύο κορίτσια ζουν σήμερα στη Γερμανία και δραστηριοποιούνται για την ενημέρωση ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η αρχαιότατη κοινότητας των Γεζίντι, ενώ συνεχίζουν να βοηθούν γυναίκες και παιδιά που έπεσαν θύματα δουλείας και θηριωδιών από το IΚ.


Το Βραβείο Ζαχάρωφ

Το βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης απονέμεται κάθε χρόνο από το ΕΚ. Ιδρύθηκε το 1988 για να τιμήσει άτομα ή οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. Πέρυσι, το βραβείο κέρδισε ο Raif Badawi.


Οι υποψηφιότητες για το βραβείο Ζαχάρωφ προτείνονται από πολιτικές ομάδες ή ομάδες τουλάχιστον 40 ευρωβουλευτών. Οι επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης στη συνέχεια ψηφίζουν για τους τρεις επιλαχόντες και, σε μεταγενέστερο στάδιο, η Διάσκεψη των Προέδρων επιλέγει το πρόσωπο που θα τιμηθεί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 18:46
 
Ηνωμένα Έθνη Ορκίστηκε ο νέος ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες
News - Κόσμος
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 11:26

Ηνωμένα Έθνη

Ορκίστηκε ο νέος ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες
 
5eced-antonio-gutieres

Ο εκλελεγμένος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, έλαβε χθες τον νενομισμένο όρκο ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο πρώτο μέρος της τελετής η γενική συνέλευση εξέδωσε ψήφισμα αποτίοντας φόρο τιμής στον απερχόμενο ΓΓ Μπαν Γκι-μουν.

Ο κ. Γκουτιέρες αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2017. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού αμέσως μετά το νενομισμένο όρκο που έδωσε ενώπιον των 193 μελών των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε την ετοιμότητά του να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες και να εμπλακεί προσωπικά σε καταστάσεις, όταν του ζητηθεί.

«Ως μέρος των καλών μου υπηρεσιών, είμαι έτοιμος να εμπλακώ προσωπικά στην επίλυση συγκρούσεων, όπου αυτό θα προσφέρει προστιθέμενη αξία, αναγνωρίζοντας τον ηγετικό ρόλο των κρατών μελών», είπε ο εκλελεγμένος ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο κ. Γκουτιέρες χαρακτήρισε ως μεγαλύτερη πρόκληση την αδυναμία του ΟΗΕ να προλαμβάνει τις κρίσεις και τόνισε τη σημασία να αντιμετωπίζονται τα αίτια που τις προκαλούν. Ανέφερε ότι προτεραιότητες σε κάθε τι που κάνει ο ΟΗΕ θα πρέπει να είναι η ειρήνη και η ασφάλεια, η αειφόρος ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 Όπου αποτυγχάνει η πρόληψη, είπε, "θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την επίλυση των κρίσεων. Από τις πρόσφατες κρίσεις στην Συρία, την Υεμένη, το Σουδάν και αλλού, μέχρι τις πολυετείς κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, χρειαζόμαστε διαμεσολάβηση, επιδιαιτησία, όπως και δημιουργική διπλωματία.»

Απευθυνόμενος αργότερα στους δημοσιογράφους, ο Αντόνιο Γκουτιέρες υποσχέθηκε να εργαστεί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον διεθνή οργανισμό, δεσμεύτηκε να εργαστεί για να γίνει πραγματικότητα η Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή και να προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση των Ηνωμένων Εθνών.

«Το μόνο που θέλω είναι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας», είπε και εξήγησε ότι το πρώτο πράγμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης είναι να λες την αλήθεια. Είναι ο μόνος τρόπος αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ανθρώπινες αλλά και τις διεθνείς σχέσεις», είπε.

Για τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, ισχύει το ίδιο, να συνεργαστούμε για την επίλυση των προβλημάτων της ανθρωπότητας, ανέφερε.

Για τη συριακή κρίση, αλλά και άλλες κρίσεις, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να κινητοποιηθούν όλες οι προσπάθειες.

Επεσήμανε την ανάγκη τα Ηνωμένα `Εθνη να είναι έντιμος διαμεσολαβητής, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ΓΓ δεν είναι ο ηγέτης του κόσμου, καθώς η ισχύς του ΟΗΕ πηγάζει από τα κράτη μέλη.

Στην ομιλία του αμέσως μετά τη διαβεβαίωση, ο Αντόνιο Γκουτιέρες απέτισε φόρο τιμής στον απερχόμενο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για τη δεκαετή του προσφορά, τη δέσμευσή του στην ειρήνη και την ασφάλεια, την αειφόρο ανάπτυξη και τις πρωτοβουλίες του να τεθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο του έργου του διεθνούς οργανισμού.

«Είναι τιμή μου που συνεχίζω στα βήματά σας ακολουθώντας τις ίδιες αξίες που μας ενώνουν όλους», είπε ο εκλελεγμένος ΓΓ, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στην συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας ότι η δυναμική που δημιούργησε είναι ασταμάτητη.

Αναπτύσσοντας στα 193 κράτη – μέλη του διεθνούς οργανισμού το προσωπικό του όραμα, είπε πως όταν πριν 21 ορκιζόταν Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ο κόσμος ήταν γεμάτος αισιοδοξίας από τον τερματισμό του ψυχρού πολέμου.

«Κάποιοι το περιέγραφαν ως το τέλος της ιστορίας, πιστεύοντας ότι θα ζούσαμε σ’ ένα κόσμο ειρηνικό, με οικονομική ευημερία για όλους. Όμως συνέβη το αντίθετο. Η ιστορία φαίνεται πως σε κάποια μέρη πάγωσε και όταν διαλύθηκε η παλαιά τάξη, η ιστορία επέστρεψε εκδικούμενη», επεσήμανε.

Αναφέρθηκε στην αναβίωση παλαιών εχθροτήτων, δημιουργία νέων συγκρούσεων και περίπλοκων καταστάσεων στις διεθνείς σχέσεις και την εμφάνιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Δίνοντας κοινωνικό πρόσημο στο πρόγραμμά του, ο Αντόνιο Γκουτιέρες μίλησε για τις μεγάλες ανισότητες που δημιουργήθηκαν παράλληλα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την παγκοσμιοποίηση, ακόμη και σε πολύ προηγμένες χώρες, αφήνοντας πίσω μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

«Όλα αυτά βάθυναν το ρήγμα μεταξύ του λαού και των πολιτικών κατεστημένων, με αποτέλεσμα να βλέπουμε σε αρκετές χώρες αυξημένη αστάθεια, κοινωνική αναταραχή, ακόμη και βία και συγκρούσεις", ανέφερε και πρόσθεσε πως "πολλοί έχασαν την εμπιστοσύνη τους, όχι μόνο στις κυβερνήσεις τους, αλλά και στους διεθνείς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών".

Διαπιστώνοντας ότι ο φόβος καθοδηγεί πολλές από τις πράξεις των ανθρώπων, είπε πως πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους, χωρίς ωστόσο να χάνουμε τις οικουμενικές μας αξίες.

«Είναι καιρός να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μεταξύ λαού και ηγετών, εθνικά και διεθνώς. Είναι καιρός οι ηγέτες να δείξουν πως ακούν και νοιάζονται για τον ίδιο το λαό τους και την παγκόσμια σταθερότητα και αλληλεγγύη, στις οποίες στηριζόμαστε», ανέφερε.

Κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να πράξουν το ίδιο, αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες τους και να μεταρρυθμίσουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται.

«Ο οργανισμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πολυμερούς διπλωματίας, αλλά οι προκλήσεις ξεπερνούν την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε», ανέφερε.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25345

 
Γαλλία Κριστίν Λαγκάρντ: Κανένα σφάλμα στην υπόθεση Ταπί
News - Κόσμος
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 11:00

Γαλλία

Κριστίν Λαγκάρντ: Κανένα σφάλμα στην υπόθεση Ταπί
 
langard

Τη βεβαιότητά της ότι δεν προέβη σε κανένα σφάλμα εξέφρασε την Κυριακή η Κριστίν Λαγκάρντ, ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας που ξεκινά σήμερα, με επίκεντρο την αποζημίωση που καταβλήθηκε σε έναν επιχειρηματία, όταν εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Ο ρόλος που διετέλεσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για την καταβολή της αποζημίωσης ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Μπερνάρ Ταπί το 2008, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης, του Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να τεθεί στο μικροσκόπιο.

«Η αμέλεια είναι ένα παράπτωμα που διαπράττεται χωρίς πρόθεση. Νομίζω ότι όλοι μας είμαστε λίγο αμελείς κάποιες φορές στην ζωή μας. Έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα, εντός των ορίων όσων γνώριζα» τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ενώ παράλληλα αρνήθηκε ότι ευνόησε τον Ταπί ή ότι έδρασε ακολουθώντας τις εντολές του Σαρκοζί.http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25333

 
Κυπριακό Η Κομισιόν έτοιμη για ενεργητικό ρόλο σε αυτή την 'τελική ίσως' φάση της διαπραγμάτευσης
News - Κόσμος
Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 09:35

Κυπριακό

Η Κομισιόν έτοιμη για ενεργητικό ρόλο σε αυτή την 'τελική ίσως' φάση της διαπραγμάτευσης
european-commission-flags 1

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να αναλάβει ενεργητικό ρόλο σε αυτή την "τελική ίσως" φάση της διαπραγμάτευσης κατά την διεθνή διάσκεψη στην Ελβετία, σύμφωνα με Ευρωπαίο Διπλωμάτη.

Ο Ευρωπαίος Διπλωμάτης που μίλησε στο ΚΥΠΕ και το ΡΙΚ υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι: "Η Κομισιόν και ο Πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι εξαιρετικά θερμοί στο ενδεχόμενο να βοηθήσουν ενεργητικά σε αυτή, την τελική ίσως, φάση επίλυσης του Κυπριακού. Δεν χωράει αμφιβολία ότι ή ο Πρόεδρος Γιούνκερ, ή η κ.Μογκερίνι είναι έτοιμοι για την Γενεύη. Αλλά δεν θα το κάνουν αυτό παρά μόνο με τη συγκατάθεση και των δύο πλευρών", σημείωσε.

Κληθείς να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της πλευράς που συναντήθηκε τις προηγούμενες δύο μέρες με Γιούνκερ και Μογκερίνι, δηλαδή του Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε: "η χθεσινή επίσκεψη Ακιντζί και στους δύο, πρέπει να ιδωθεί υπό αυτό το πλαίσιο". Πηγές των Βρυξελλών έλεγαν ότι ο κ. Ακιντζί δεν θα μπλοκάρει τη συμμετοχή της ΕΕ και πως αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαφωνούσε, τότε ο κ.Ακιντζί δεν θα βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Η φράση του Ευρωπαίου Διπλωμάτη "να βοηθήσουν ενεργητικά" είναι σαφής για το είδος ετοιμότητας της ΕΕ για την Γενεύη. 

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25285

 
EU & UNICEF - ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΣΟ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
News - Κόσμος
Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 16:38

Το σχολείο είναι τόσο σημαντικό όσο τα τρόφιμα και τα φάρμακα

161206a1

Ε.Ε. & UNICEF: Το σχολείο είναι «τόσο σημαντικό, όσο τα τρόφιμα και τα φάρμακα»
για τα παιδιά που εμπλέκονται σε συγκρούσεις και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

H Εκστρατεία #EmergencyLessons κερδίζει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής νεολαίας

Βρυξέλλες / Νέα Υόρκη, 6 Δεκεμβρίου 2016 - Υπομένοντας τις συνέπειες του πολέμου, φυσικών καταστροφών και άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά σε 20 χώρες σε όλο τον κόσμο είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της UNICEF.

Τα αποτελέσματα του υποστηριζόμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) προγράμματος για την εκπαίδευση σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στις Βρυξέλλες επισφραγίζοντας μια καινοτόμο εκστρατεία ευαισθητοποίησης κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που επεδίωκε να ευαισθητοποιήσει τους νέους της Ευρώπης σχετικά με το ζήτημα αυτό.

«Όταν συμβαίνουν συγκρούσεις ή άλλες κρίσεις, τα παιδιά χρειάζονται περισσότερα, πέρα από τροφή, στέγη και φάρμακα», είπε ο Επίτροπός της Ε.Ε. του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), κ. Χρήστος Στυλιανίδης στην εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η εκπαίδευση μπορεί να είναι εξίσου σωτήρια, παρέχοντας στα παιδιά έναν ασφαλή, προστατευτικό χώρο και βοηθώντας ώστε να εξασφαλιστεί ότι μαθαίνουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να οικοδομηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τα ίδια και τις κοινότητές τους. Η Ε.Ε. είναι πρωτοπόρος στην υποστήριξη για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.»

Από τα 462 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας και τους νέους που ζουν σε χώρες που πλήττονται από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κατ' εκτίμηση 75 εκατομμύρια έχουν απελπιστική ανάγκη εκπαιδευτικής υποστήριξης. Παρόλα αυτά, η εκπαίδευση εξακολουθεί να είναι ένας από τους λιγότερο χρηματοδοτούμενους τομείς στις ανθρωπιστικές εκκλήσεις. Αυτή τη στιγμή, λιγότερο από το 2% του παγκόσμιου προϋπολογισμού για ανθρωπιστική βοήθεια διατίθεται για το σκοπό αυτό.

Η επτάμηνη  εκστρατεία Ε.Ε.-UNICEF #EmergencyLessonsπροσέγγισε πάνω από 70 εκατομμύρια ανθρώπους στο Twitter και μόνο, με ιδιαίτερη έμφαση στους νεαρούς Ευρωπαίους σε επτά* επιλεγμένες χώρες της Ε.Ε. Οι υποστηρικτές ενθαρρύνθηκαν να διαδώσουν το μήνυμα της εκστρατείας στους συνομηλίκους τους, μέσω των κοινωνικών δικτύων, καθώς και στα σχολεία τους και σε δημόσιες εκδηλώσεις. Η εκστρατεία βασίστηκε σε εμπνευσμένες αληθινές ιστορίες από τη ζωή των παιδιών στο Ιράκ, την Ουκρανία, το Νεπάλ και τη Γουινέα που συνέχισαν να σπουδάζουν, παρά τον πόλεμο, τις φυσικές καταστροφές και τα ξεσπάσματα επιδημιών.

«Τα παιδιά είναι διατεθειμένα να αναλάβουν εξαιρετικές προσπάθειες ώστε για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους ακόμη και στις χειρότερες περιστάσεις», δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF, JustinForsyth. «Είναι στο χέρι όλων εμάς των υπολοίπων να εξασφαλίσουμε ότι οι αναγκαίοι πόροι θα είναι διαθέσιμοι για αυτά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει το παράδειγμα με τη δέσμευση για την αύξηση του προϋπολογισμού για την ανθρωπιστική βοήθεια της Ε.Ε. για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο 6% το 2017 και ελπίζουμε ότι άλλοι θα κάνουν το ίδιο». Ο Χρήστος Στυλιανίδης έκανε την ανακοίνωση στο Διεθνές Φόρουμ για την Εκπαίδευση σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Υποστήριξη για την εκστρατεία ήρθε από διασημότητες όπως ο Βρετανός ηθοποιός TomHiddleston, η παρουσιάστρια και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρί Κυριακού, η Ιταλίδα αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος SamanthaCristoforetti, ο Σλοβένος παίκτης του μπάσκετ BoštjanNachbar, η Ουγγαρέζα παρουσιάστρια ειδήσεων και διασημότητα στα μέσα ενημέρωσης KrisztaD. Tóth και ο Σλοβάκος χορευτής JaroBekr.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι των παιδιών και της νεολαίας παρουσίασαν τη δική τους έκκληση για ισχυρότερη διεθνή στήριξη για τα προγράμματα που επιτρέπουν στα παιδιά που εμπλέκονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

* Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Σλοβενία, Σλοβακία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά με το Τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO)

Το Τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO) χρηματοδοτεί επιχειρήσεις ανακούφισης για τα θύματα φυσικών καταστροφών και συρράξεων παγκοσμίως. Η βοήθεια παρέχεται αμερόληπτα, απευθείας στα άτομα που τη χρειάζονται, χωρίς διακρίσεις ανάλογα με τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα, ή τις πολιτικές πεποιθήσεις τους.

Για να μάθετε περισσότερα για το Τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), δείτε εδώ:http://ec.europa.eu/echo/index_en

Σχετικά με τη UNICEF

Η UNICEF προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού σε κάθε της δράση. Εργαζόμαστε σε 190 χώρες και περιοχές για να κάνουμε πράξη αυτή τη δέσμευση, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο να βοηθήσουμε τα πλέον ευάλωτα και περιθωριοποιημένα παιδιά, εργαζόμενοι προς όφελος όλων των παιδιών οπουδήποτε και να βρίσκονται.

Για να μάθετε περισσότερα για τη UNICEF, δείτε εδώ: www.unicef.org

Για να μάθετε περισσότερα για την εκστρατεία #EmergencyLessons, δείτε εδώ: www.emergencylessons.eu

 
Γερμανία Πρώην στρατιώτης των SS άφησε όλη την περιουσία του σε ένα χωριό της Σκωτίας
News - Κόσμος
Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2016 09:13

Γερμανία

Πρώην στρατιώτης των SS άφησε όλη την περιουσία του σε ένα χωριό της Σκωτίας
 
61fc7-0steinmeyer

Ένας πρώην στρατιώτης των SS, που υπήρξε αιχμάλωτος πολέμου και δεν βρίσκεται πια στη ζωή, άφησε ολόκληρη την περιουσία του με διαθήκη του σε ένα μικρό χωριό της Σκωτίας για να δείξει την ευγνωμοσύνη του για την ευγενική αντιμετώπιση που είχε εκεί στη διάρκεια της αιχμαλωσίας του.

Ο Χάινριχ Στάινμαγερ, ο οποίος ήταν στρατιώτης των SS κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, είχε συλληφθεί στη Γαλλία και κρατήθηκε στο στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου Κάλτιμπραγκαν, κοντά στο χωριό Κόμρι στα Χάιλαντς της Σκωτίας, όπου εκεί ο 19χρονος τότε έτυχε ανέλπιστα θερμής υποδοχής.
 
Ο Στάινμαγερ πέθανε σε ηλικία 90 ετών το 2013, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο ενός κατοίκου του χωριού, του Τζορτζ Κάρσον, ο οποίος έγινε στενός του φίλος στη διάρκεια της αιχμαλωσίας του.
 
Ωστόσο, το κληροδότημά του διευθετήθηκε έπειτα από μακροχρόνια δικαστική διαδικασία στη Γερμανία.
 
Στη διαθήκη του, αναφέρει: "Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες της Σκωτίας για την ευγένεια και την γενναιοδωρία που βίωσα εκεί στη διάρκεια της αιχμαλωσίας μου κι έπειτα".
 
Τα χρήματα από την πώληση του σπιτιού του και τα υπάρχοντά του θα δοθούν σε υπηρεσίες μέριμνας για τους ηλικιωμένους της περιοχής, κάτι που θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.
 
Οι ευγενικές πράξεις των κατοίκων προς το πρόσωπό του ξεκίνησαν όταν κάποια παιδιά του χωριού τον έκαναν φίλο πίσω από το συρμπατόπλεγμα και τον βοήθησαν κρυφά να βγει από εκεί για να παρακολουθήσει μία ταινία σε γειτονικό κινηματογράφο.
 
"Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του, ο Χάινριχ Στάινμαγερ είχε εντυπωσιαστεί πολύ από την ευγένεια που του έδειξαν οι κάτοικοι της Σκωτίας, την οποία δεν περίμενε", δήλωσε ο Άντριου Ρέιντ του Ιδρύματος για την Ανάπτυξη του Κόμρι, ο οποίος θα είναι ο διαχειριστής του κληροδοτήματος που ανέρχεται σε 458.000 ευρώ.
 
Ο εκλιπών πρώην στρατιώτης των SS παρέμεινε εκεί και εργάστηκε στο χωριό Πέρθσαϊρ για κάποιο διάστημα μετά το τέλος του πολέμου κι έκτοτε επισκεπτόταν την περιοχή κι έκανε μακροχρόνιες φιλίες, είπε ο Ρέιντ.
 
"Είχε υποσχεθεί ότι θα άφηνε όλα του τα υπάρχοντα για το καλό των ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής που ήθελε να ευχαριστήσει".
 
Ο γιος του Κάρσον--του στενού φίλου του Στάινμαγερ--τον περιέγραψε ως "έναν υπέροχο άνθρωπο".
 
"Ακούγεται ως μία απίστευτη ιστορία αλλά είναι απολύτως αληθινή", είπε στο BBC Radio 4 περιγράφοντας πώς η μητέρα του και οι φίλες της έκαναν παρέα με τον αιχμάλωτο πολέμου πίσω από το συρματόπλεγμα.
 
"Ανακάλυψαν ότι ο Χάινριχ δεν είχε δει ποτέ ταινία κι έτσι τον έντυσαν με μία σχολική στολή και τον έβγαλαν κρυφά μέσα από τον σιδερένιο φράκτη και τον πήγαν στον κινηματογράφο όπου είδε την πρώτη του ταινία... Ξετρελάθηκε με την εμπειρία.

Ο κ.Στάινμαγερ πάντα έλεγε ότι ήταν τυχερός που κρατήθηκε αιχμάλωτος από τους Σκωτσέζους", είπε ο Ρέιντ.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25198

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 8 από 212
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση