ATTICANEWS.GR

Member Area
Κόσμος
Μισθολογικό χάσμα Στις 14:38 οι γυναίκες στην Ισλανδία παράτησαν τις δουλειές τους
News - Κόσμος
Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 17:48

Μισθολογικό χάσμα

Στις 14:38 οι γυναίκες στην Ισλανδία παράτησαν τις δουλειές τους
 
1a29d-0women-iceland

Για τον περισσότερο κόσμο, η 25η Οκτωβρίου είναι μια απλά συνηθισμένη ημέρα. Όχι όμως και για τις γυναίκες της Ισλανδίας.

Την Δευτέρα λοιπόν που μας πέρασε, στις 14:38, ακριβώς, έφυγαν νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιάς τους και βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν. Ο λόγος είναι για να διαμαρτυρηθούν για το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους.

Παρόλο που η Ισλανδία έχει αποδειχτεί η καλύτερη χώρα σε ό,τι αφορά στην ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών, -με πολλές γυναίκες σε θέσεις εξουσίας και επιρροής στην πολιτική την εκπαίδευση και την εργασία- υπάρχει ακόμα ένα μισθολογικό κενό με τις γυναίκες να πληρώνονται 14-18% λιγότερο απ' ότι οι άντρες, αναφέρει το Mashable.

Έτσι λοιπόν, οι εργαζόμενες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Ρέκιαβικ αφήνοντας τα πόστα τους στις 2.38 το μεσημέρι, την ακριβή δηλαδή ώρα που θεωρητικά σταματούν να πληρώνονται για την εργασία τους.

Παράλληλα, πραγματοποιούνταν και μικρότερες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24576

 
Στις Nadia Murad Basee Taha και Lamiya Aji Bashar, το Βραβείο Ζαχάρωφ 2016 του ΕΚ
News - Κόσμος
Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 16:42

Στις Nadia Murad Basee Taha και Lamiya Aji Bashar, το Βραβείο Ζαχάρωφ 2016 του ΕΚ

 

20161025PHT48768 originalb
 Η Nadia Murad Basee Taha και η Lamiya Aji Bashar, οι νικήτριες του Βραβείου Ζαχάρωφ 2016 ©AP Images/ European Union-EP & ©Enric Vives-Rubio/Público

Την Nadia Murad Basee Taha και την Lamiya Aji Bashar, τίμησε το ΕΚ με το Βραβείο Ζαχάρωφ, για την ελευθερία της σκέψης, με απόφαση του προέδρου Μάρτιν Σουλτς και των αρχηγών των πολιτικών ομάδων του ΕΚ, στις 27 Οκτωβρίου. Η τελετή απονομής του Βραβείου θα πραγματοποιηθεί στην ολομέλεια του ΕΚ, στο Στρασβούργο, στις 14 Δεκεμβρίου.


“Απονέμοντας το Βραβείο στην Nadia Murad Basee Taha και στην Lamiya Aji Bashar, αποδεικνύουμε ότι ο αγώνας τους δεν είναι μάταιος και ότι είμαστε στο πλευρό τους στη μάχη που δίνουν ενάντια στην βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο εξακολουθεί να απειλεί πολλούς ανθρώπους”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς ανακοινώνοντας την απόφαση.


Οι νικήτριες

Η Nadia Murad Basee Taha και η Lamiya Aji Bashar,  θύματα σεξουαλικής δουλείας του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), επέζησαν και έγιναν εκπρόσωποι των γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική βία από τον ISIS. Είναι δημόσιες υποστηρίκτριες της κοινότητας των Γεζίντι του Ιράκ, μιας θρησκευτικής μειονότητας κατά της οποίας οι μαχητές του ISIS έχουν εξαπολύσει εκστρατεία γενοκτονίας.


Στις 3 Αυγούστου 2014, το ISIS δολοφόνησε όλους τους άνδρες του χωριού Kocho, στην περιοχή Sinjar του Ιράκ, τόπο καταγωγής της Aji Bashar και της Murad. Μετά τη σφαγή αυτή, ο ISIS προχώρησε στην υποδούλωση γυναικών και παιδιών. Όλες οι γυναίκες, μεταξύ αυτών η Aji Bashar, η Murad και οι αδελφές τους, απήχθησαν, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν επανειλημμένα και χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβες του σεξ. 


Τον Νοέμβριο του 2014, η Murad κατόρθωσε να δραπετεύσει με τη βοήθεια γειτόνων της οι οποίοι την έβγαλαν από την περιοχή που ελεγχόταν από τον ISIS, και έτσι έφτασε σε καταυλισμό προσφύγων στο βόρειο Ιράκ και έπειτα στη Γερμανία. Ένα έτος αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2015, η Murad μίλησε για την εμπειρία της στην πρώτη στην ιστορία σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εμπορία ανθρώπων. Τον Σεπτέμβριο του 2016, έγινε η πρώτη πρέσβειρα καλής θέλησης του UNODC για την αξιοπρέπεια των επιζώντων από εμπορία ανθρώπων και συμμετείχε σε παγκόσμιες και τοπικές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δεινή θέση αναρίθμητων θυμάτων εμπορίας. Τον Οκτώβριο του 2016, το Συμβούλιο της Ευρώπης την τίμησε με το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Václav Havel.


Η Aji Bashar έκανε πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να δραπετεύσει προτού τελικά το κατορθώσει τον Απρίλιο με τη βοήθεια της οικογένειά της, που πλήρωσε διακινητές της περιοχής για τον σκοπό αυτό. Καθώς περνούσε τα κουρδικά σύνορα, κινούμενη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προς τα εδάφη που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του Ιράκ, και με τους μαχητές του ISIS να την ακολουθούν κατά πόδας,  εξερράγη νάρκη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο γνωστοί της και η ίδια να τραυματιστεί και σχεδόν να τυφλωθεί. Ευτυχώς, κατάφερε να δραπετεύσει και εστάλη τελικά, στη Γερμανία για ιατρική περίθαλψη, όπου βρήκε ξανά τα αδέλφια της που είχαν επιζήσει. Μετά την αποκατάσταση της υγείας της, η Aji Bashar δραστηριοποιείται για την ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά τη δεινή κατάσταση της κοινότητας των Γεζίντι, ενώ συνεχίζει να βοηθά γυναίκες και παιδιά που έπεσαν θύματα δουλείας και θηριωδιών από τον ISIS.


Η Nadia Murad Basee Taha και η Lamiya Aji Bashar, έχουν προταθεί από τις πολιτικές ομάδες των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων.


Οι τελικοί υποψήφιοι

Ο Can Dündar, η Nadia Murad Basee Taha και η Lamiya Aji Bashar  και ο Mustafa Dzhemilev ήταν οι τρείς τελικοί υποψήφιοι για το φετινό Ζαχάρωφ. Περισσότερες πληροφορίες για τους υποψηφίους, εδώ.


Βραβείο Ζαχάρωφ

Το βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης απονέμεται κάθε χρόνο από το ΕΚ. Ιδρύθηκε το 1988 για να τιμήσει άτομα ή οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. Πέρυσι, το βραβείο κέρδισε ο Raif Badawi.


Οι υποψηφιότητες για το βραβείο Ζαχάρωφ προτείνονται από πολιτικές ομάδες ή ομάδες τουλάχιστον 40 ευρωβουλευτών. Οι επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης στη συνέχεια ψηφίζουν για τους τρεις επιλαχόντες και, σε μεταγενέστερο στάδιο, η Διάσκεψη των Προέδρων επιλέγει το πρόσωπο που θα τιμηθεί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 16:45
 
Ο Μπιλ Γκέιτς δεν θα αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του
News - Κόσμος
Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 11:03

Κληρονομικά

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν θα αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του
 
ec118-bill-gates-family

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν θα αφήσει όλη του την περιουσία στα παιδιά του, αλλά προτίθεται να την προσφέρει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε. 

Η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο φτάνει τα 78 δισ. δολάρια και ο ίδιος ανακοίνωσε την επιθυμία του να την προσφέρει σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. πρόσθεσε μάλιστα ότι τα παιδιά του ήδη γνωρίζουν την απόφασή του και είναι περήφανα γι’ αυτήν.

Ο Γκέιτς πρόσθεσε πάντως ότι θα εξασφαλίσει για τα παιδιά του τα κεφάλαια για να έχουν την «κατάλληλη εκπαίδευση» και να ξεκινήσουν την δική τους καριέρα.

«Τα παιδιά θα λάβουν κάποια χρήματα, δεν θα αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα. Θα προσπαθήσουν και θα τα καταφέρουν, δημιουργώντας τη δική τους καριέρα» δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς και συμπλήρωσε: «θέλω τα παιδιά μου να δημιουργήσουν τη δική τους πορεία». 

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Δεν είμαι υπέρ στο να έχουν τα παιδιά μου πολλά χρήματα στα χέρια τους. Αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στο να ακολουθήσουν τα παιδιά μου τη δική τους πορεία».

Η μεγαλύτερη κόρη του δισεκατομμυριούχου είναι η 20χρονη Τζέννιφερ, ακολουθεί ο 17χρονος Ρόρι και η μικρότερη είναι η 14χρονη Φιμπ.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24563

 
Πακιστάν Συνελήφθη η Αφγανή Σαρμπάτ Γκούλα της διάσημης φωτογραφίας
News - Κόσμος
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 17:29

Πακιστάν

Συνελήφθη η Αφγανή Σαρμπάτ Γκούλα της διάσημης φωτογραφίας
 
6cbd6-sharbat-gula

Μια Αφγανή, η οποία έγινε διάσημη όταν η φωτογραφία της έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό National Geographic το 1984, συνελήφθη στο Πακιστάν γιατί είχε στην κατοχή της πλαστά πακιστανικά έγγραφα.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία της Σαρμπάτ Γκούλα, της νεαρής με τα καταπράσινα μάτια και την κόκκινη μαντίλα, είχε τραβηχτεί σε έναν καταυλισμό Αφγανών προσφύγων στο Πακιστάν από τον Αμερικανό φωτορεπόρτερ Στιβ ΜακΚάρι. Το εξώφυλλο είναι ένα από τα διασημότερα στην ιστορία του αμερικανικού περιοδικού και ανέδειξε την έφηβη τότε Σαρμπάτ σε σύμβολο του αφγανικού λαού, σε μια περίοδο που η χώρα της ήταν υπό σοβιετική κατοχή.

Τρεις δεκαετίες και πλέον αργότερα, η Γκούλα συνελήφθη από τις πακιστανικές αρχές "για κατοχή πλαστής ταυτότητας", όπως ανέφερε ο Σαχίντ Ιλίας, ένας υπεύθυνος της Nadra, της εθνικής αρχής δεδομένων μητρώου.

Πριν από δύο χρόνια η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FIA) του Πακιστάν είχε ξεκινήσει έρευνες στην Πεσάβαρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα που συνορεύει με το Αφγανιστάν. Ο Ιλίας είπε ότι η FIA αναζητά τρεις αξιωματούχους της Nadra που φέρονται ότι παρέδωσαν την πλαστή ταυτότητα στην Γκούλα και οι οποίοι εξαφανίστηκαν όταν αποκαλύφθηκε η απάτη.
Στην περίπτωση που κριθεί ένοχη, η Γκούλα μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη 7-14 ετών και σε καταβολή προστίμου ύψους 3-5.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, η Σαρμπάτ Γκούλα είχε υποβάλει αίτημα για έκδοση ταυτότητας στην Πεσάβαρ, τον Απρίλιο του 2014. Είχε δηλώσει τότε ότι το όνομά της ήταν Σαρμπάτ Μπίμπι.
Χιλιάδες Αφγανοί πρόσφυγες έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πακιστανικές ταυτότητες, μολονότι το σύστημα έκδοσής τους είναι μηχανογραφημένο.

Ο ΜακΚάρι εντόπισε την Γκούλα το 2002, αφού έψαχνε επί 17 χρόνια, σε ένα απομονωμένο χωριό του Αφγανιστάν. Η γυναίκα είχε παντρευτεί έναν φούρναρη και είχε αποκτήσει τρεις κόρες. Στη συνέχεια φαίνεται ότι αναζήτησε καταφύγιο στο γειτονικό Πακιστάν.

Τους τελευταίους μήνες στο Πακιστάν είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό ανθρώπων που κατέχουν παρανόμως πακιστανικές ταυτότητες. Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Nadra έχει ελέγξει εξονυχιστικά 91 εκατομμύρια ταυτότητες και εντόπισε 60.675 οι κάτοχοι των οποίων δεν ήταν Πακιστανοί.

Στο Πακιστάν ζουν σήμερα 1,4 εκατομμύριο Αφγανοί πρόσφυγες.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24555

 
Ηνωμένα Έθνη Αισιοδοξεί για λύση μέχρι τέλος 2016, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Τουρκίας στα ΗΕ, αλλά προειδοποιεί
News - Κόσμος
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 18:38

Ηνωμένα Έθνη

Αισιοδοξεί για λύση μέχρι τέλος 2016, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Τουρκίας στα ΗΕ, αλλά προειδοποιεί
un-building

Αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης μέχρι το τέλος του 2016, δήλωσε ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα ΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου, εκφράζοντας την άποψη ότι σε αντίθετη περίπτωση, μετά το τέλος του χρόνου, ένα νέο παιχνίδι θα έρθει στην ατζέντα.

Ο κ. Σινιρλίογλου απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφου της εφημερίδας “Χουριέτ” για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος για μια λύση στην Κύπρο πριν το τέλος του 2016 ο κ. Σινιρλίογλου απάντησε ότι στο Κυπριακό είμαστε σε μια σημαντική και ιστορική στροφή, λέγοντας ότι όπως είχε δηλώσει το 2004 ο Ταγίπ Ερντογάν και εξακολουθεί να ισχύει από τότε, “στη λύση του Κυπριακού θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Μόνο που αυτή η διαδικασία δεν είναι χωρίς τέλος”.

Πρέπει, συνέχισε, “όλοι να ξέρουν ότι εάν στο τέλος αυτού του χρόνου, στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ, δεν θα υπάρξει κατάληξη στη δημιουργία ενός κοινού κράτους στη βάση της ισότητας των δύο συνιστωσών πολιτειών στο νησί, τότε πλέον αυτό το παιχνίδι τελειώνει εδώ”.

Και ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν δηλώσει ότι πλέον αυτό το παιχνίδι ήρθε στο τέλος του, πρόσθεσε ο Τούρκος διπλωμάτης λέγοντας ότι οι Ε/κ αντέδρασαν σε αυτές τις διαπιστώσεις της πραγματικότητας αλλά και οι ίδιοι (οι Ε/κ) ξέρουν πολύ καλά ότι “εάν στο τέλος αυτού του χρόνου δεν προκύψει μια λύση στο πλαίσιο των παραμέτρων που έχουν καταγραφεί στην κοινή δήλωση του Φεβρουαρίου του 2014, πλέον θα δημιουργηθεί ένα νέο παιχνίδι”.

Και σε αυτό το στάδιο, συνέχισε, μόνο μεταξύ των “δύο κρατών” στο νησί και μόνο μεταξύ αυτών μπορεί να τύχει διαπραγμάτευσης μια ειρηνευτική συμφωνία. Ωστόσο, ανέφερε, πιστεύει ότι μια λύση στη βάση της ισότητας των δύο συνιστωσών πολιτειών είναι εφικτή και σύντομα. Θεωρούμε, είπε, ότι πριν το τέλος αυτού του χρόνου θα προκύψει μια συμφωνία και θα δημιουργηθεί ένα νέο συνεταιριστικό κράτος.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24515

 
Εκλογές στις ΗΠΑ Κατά 12 μονάδες προηγείται η Κλίντον του Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
News - Κόσμος
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 09:46

Εκλογές στις ΗΠΑ

Κατά 12 μονάδες προηγείται η Κλίντον του Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
2aa6f-donald-trump-hillary-clinton

Δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της με διαφορά 12 μονάδων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post.

Στην πρόθεση ψήφου, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών συγκεντρώνει ποσοστό 50% έναντι 38% του 70χρονου υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Για την Κλίντον, αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί, από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, σε δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post. Αντίστοιχα, το 38% είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει ο Τραμπ. Μετά τη δεύτερη τηλεμαχία, στις 9 Οκτωβρίου, η Κλίντον διατηρούσε το προβάδισμά της αλλά με διαφορά μόνο 4 μονάδων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics, μια ανάλυση όλων των δημοσκοπήσεων της τελευταίας περιόδου δίνει προβάδισμα περίπου 6 μονάδων στην Κλίντον (47,7% έναντι 41,9%).

Η τελευταία δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post δείχνει επίσης ότι επτά στους δέκα (ποσοστό 69%) αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Τραμπ στις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Το Σάββατο τις κατηγόρησε όλες ότι ψεύδονται και απείλησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Συνολικά 11 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει δημοσίως μέχρι σήμερα.

Στις γυναίκες η Κλίντον προηγείται ξεκάθαρα του Τραμπ: το 55% την στηρίζει, έναντι 35% για τον Τραμπ. Για πρώτη φορά επίσης η Κλίντον προηγείται και μεταξύ των ανδρών ψηφοφόρων, με ποσοστό 44% έναντι 41%. Το 60% καταδίκασε επίσης τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι εκλογές είναι νοθευμένες και το 65% τον επέκριναν επειδή δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί το αποτέλεσμα αν χάσει.

Τα ποσοστά των δύο άλλων υποψηφίων, του φιλελεύθερου Γκάρι Τζονσον και της οικολόγου Τζιλ Στάιν παραμένουν στο 5% και το 2% αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε σε δείγμα 1.391 ενηλίκων, εκ των οποίων οι 874 είπαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίσουν στις εκλογές. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 3,5 μονάδες.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24506

 
Τουρκία Κωνσταντινούπολη: Χτύπησαν γυναίκες επειδή «δεν περπατούσαν κόσμια» και επειδή φορούσαν σορτσάκια
News - Κόσμος
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2016 14:18

Τουρκία

Κωνσταντινούπολη: Χτύπησαν γυναίκες επειδή «δεν περπατούσαν κόσμια» και επειδή φορούσαν σορτσάκια
 
50b40-0turkish-woman

Μια γυναίκα δέχθηκε επίθεση αφού είχε προηγουμένως δεχθεί φραστική επίθεση επειδή «δεν περπατούσε κόσμια» μέσα σε σουπερμάρκετ στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Hurriyet η Ασλιχάν Τσάμογλου, 53 ετών, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμός ότι ο δράστης της είπε να περπατάει κόσμια μέσα στο σουπερμάρκετ απειλώντας την ότι θα την χτυπήσει αν δεν συμμορφωθεί.

Όταν αυτή του απάντησε αρνητικά εκείνος την χτύπησε και της έσπασε την μύτη με ένα βαρύ αντικείμενο

«Πας στην αγορά και αντιμετωπίζεις ξυλοδαρμό χωρίς λόγο. Δεν ξέρω τον άντρα αυτό και δεν με ξέρει ούτε αυτός. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο» δήλωσε η Τσάμογλου.

Σχετικό βίντεο δείχνει τον άντρα να χτυπά την γυναίκα ενώ ο υπόλοιπος κόσμος που ήταν στο σουπερμάρκετ δεν παρεμβαίνει

Η Τσάμογλου δήλωσε πως ο δράστης ισχυρίστηκε πως «της άξιζε αυτό» μετά την επίθεση ενώ ο υπόλοιπος κόσμος απλά τους είπε να τσακωθούν έξω από το σουπερμάρκετ.

Η 53χρονη κατέθεσε μήνυση κατά του δράστη ο οποίος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του.

Μαγαζάτορες της περιοχής δήλωσαν πως ο δράστης συχνά καθόταν μπροστά στα μαγαζιά απαιτώντας από καταναλωτές χρήματα, χτυπώντας τους όταν εκείνοι αρνούνταν.

Το συμβάν αυτό έρχεται μετά από την αγανάκτηση που προκάλεσε τον περασμένο μήνα βίντεο που έδειχνε μια 23χρονη να δέχεται κλωτσιά στο πρόσωπο μέσα σε λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, επειδή φορούσε σορτσάκι…

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24437

 
Ηνωμένο Βασίλειο Η ομιλία της βουλευτή Vicky Foxcroft για το χαμό του μωρού της που συγκλόνισε το αγγλικό κοινοβούλιο
News - Κόσμος
Κυριακή, 16 Οκτώβριος 2016 13:10

Ηνωμένο Βασίλειο

Η ομιλία της βουλευτή Vicky Foxcroft για το χαμό του μωρού της που συγκλόνισε το αγγλικό κοινοβούλιο
 
4c228-0foxcroft

Η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Vicky Foxcroft έδωσε ένα συγκλονιστικό λόγο τις προάλλες στη Βουλή των Κοινοτήτων, στον οποίο μίλησε για την αναπάντεχη εγκυμοσύνη της σε ηλικία 16 ετών και το πώς έχασε το μωρό της πέντε μέρες μετά τη γέννα.

Η ομιλία της Foxcroft έγινε στο πλαίσιο μιας συζήτησης που ξεκίνησαν οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος Antoinette Sandbach και Will Quince, οι οποίοι έχουν βιώσει επίσης το χαμό ενός παιδιού και μίλησαν για αυτό το γεγονός.

Η Foxcroft, η οποία εκπροσωπεί το Lewisham και το Deptford, έκανε ολόκληρη τη Βουλή να δακρύσει καθώς αφηγούνταν με τρεμάμενη φωνή και εμφανή δυσκολία να συγκρατήσει και η ίδια τη συγκίνησή της, το πώς σκέφτηκε στην αρχή να δώσει το μωρό για υιοθεσία, πώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δέθηκε μαζί του, πόσο περίμενε να γίνει «η καλύτερη μαμά του κόσμου» και πώς, έπειτα από μια σειρά επιπλοκών, το νεογέννητο μωρό της ξεψύχησε πέντε μέρες αφότου είχε έρθει στον κόσμο.

Το μωρό της Foxcroft, ένα κοριτσάκι με το όνομα Veronica, πέθανε αφότου ο ομφάλιος λώρος τυλίχθηκε γύρω από το λαιμό της κατά τον τοκετό επί 20 λεπτά, στερώντας της το οξυγόνο. Έμεινε πέντε μέρες ζωντανή χάρη σε μηχανική υποστήριξη, μέχρι που οι γιατροί είπαν στη Foxcroft πως δεν υπάρχει ελπίδα.

«Δεν έχω παιδιά σήμερα, επειδή ζω με το φόβο πως θα συμβεί το ίδιο πράγμα και δεν θα μπορούσα να το βιώσω δεύτερη φορά», είπε η βουλευτής. «Η απόλυτη αλήθεια είναι πως παλεύω ακόμα να μιλήσω για αυτό το θέμα στην οικογένειά μου και στους στενούς μου φίλους (...) Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τους πολλούς μου φίλους στους οποίους δεν το έχω πει ποτέ. Δεν είναι επειδή δεν ήθελα να το ξέρετε ή επειδή ντρεπόμουν, απλά μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για αυτό», πρόσθεσε.

Η Foxcroft μίλησε επίσης για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισε ο κόσμος μετά το θάνατο του μωρού της. «Ως νεαρή γυναίκα που βίωνα αυτή την κατάσταση, ένιωθα πως ο περισσότερος κόσμος μου έλεγε εμμέσως πως θα έπρεπε να είμαι ευγνώμων για αυτό που συνέβη. Αλλά δεν ήμουν και δεν είμαι. Μου συμπεριφέρονταν σαν παιδί, όχι σαν μια μητέρα που θρηνούσε», είπε.

Μιλώντας για τη στιγμή που αποφάσισε να κλείσει τη μηχανική υποστήριξη που κρατούσε την κόρη της στη ζωή, η Foxcroft είπε «Δεν μπόρεσε ποτέ να κλάψει, να χαμογελάσει, αλλά την αγαπούσα και την ήθελα απελπισμένα. Εκείνη τη στιγμή κατάφερα να την κρατήσω στην αγκαλιά μου για πρώτη φορά μέχρι που η καρδιά της, τελικά, σταμάτησε. Δεν ήθελα να την αφήσω». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ελπίζω πως κάποτε θα έρθει η μέρα που κανείς δε θα χρειαστεί να το περάσει αυτό. Θέλω οι νέες γυναίκες να ακούσουν το μήνυμά μου, στην εκλογική μου περιφέρεια και σε ολόκληρη τη χώρα, απλά για να σας πω πως δεν είστε μόνες σας».

Ο βουλευτής των Συντηρητικών, Nicholas Soames, που πήρε το λόγο μετά τη Foxcroft, είπε απευθυνόμενος στη Βουλή: «Ελπίζω πως όλη η Βουλή θα διαβάσει την ομιλία της αξιότιμης αυτής κυρίας και θα νιώσουν πως έκανε κάτι απίστευτα γενναίο και θαρραλέο σήμερα. Και προς τους αξιότιμους φίλους μου που πρότειναν να γίνει αυτή η συζήτηση, σας οφείλουμε τον μεγαλύτερο θαυμασμό».

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24343

 
Νέα επίθεση στην Κλίντον Τραμπ: Να γίνει... έλεγχος αντιντόπινγκ πριν από το επόμενο ντιμπέιτ
News - Κόσμος
Κυριακή, 16 Οκτώβριος 2016 13:08

Νέα επίθεση στην Κλίντον

Τραμπ: Να γίνει... έλεγχος αντιντόπινγκ πριν από το επόμενο ντιμπέιτ
 
35f81-donald-trump

Για «στημένη από διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης» εκλογική διαδικασία έκανε λόγο το Σάββατο, κατά τη διάρκεια μίας ιδιαιτέρως οξείας προεκλογικής ομιλίας του στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.

«Η εκλογική διαδικασία είναι στημένη από διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν τελείως ψεύτικους ισχυρισμούς και επαίσχυντα ψέματα για να εκλέξουν αυτήν» είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στη Χίλαρι Κλίντον.

Σε δυσχερή θέση στις δημοσκοπήσεις, αλλά και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που του έδωσε το χρίσμα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, εξαιτίας των σεξιστικών του σχολίων για τις γυναίκες, ο 70χρονος επιχειρηματίας έχει γίνει πλέον στόχος καταιγισμού κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών, καταγγελίες που απορρίπτει κατηγορηματικά.

«Πρόκειται για μία στημένη εκλογική διαδικασία. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι» επέμεινε, δίνοντας της διαβεβαίωση ότι οι μαρτυρίες γυναικών εναντίον του δεν είναι αξιόπιστες.

Τέσσερις ημέρες πριν από την τρίτη και τελευταία τηλεμαχία, ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπάλου του αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου ντιμπέιτ η Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν σε φυσιολογική κατάσταση.

«Δεν ξέρω τι έγινε μ' αυτήν: στην αρχή του τελευταίου ντιμπέιτ, ήταν σε πλήρη φόρμα. Στο τέλος, με το ζόρι έφθασε στο αυτοκίνητό της» είπε.

«Οι αθλητές πρέπει να περνούν από τεστ αντιντόπινγκ. Νομίζω κι εμείς έπρεπε να περνάμε από τεστ αντιντόπινγκ πριν από την τηλεμαχία. Γιατί όχι;», πρόσθεσε.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24345

 
Πανευρωπαϊκής Ημέρας Υγείας του Μαστού Ροζ το Μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου, λέει η Πρόεδρος της Europa Donna
News - Κόσμος
Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2016 09:40

Πανευρωπαϊκής Ημέρας Υγείας του Μαστού

Ροζ το Μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου, λέει η Πρόεδρος της Europa Donna
 
84a0e-0ed-pink-castleb

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Υγείας του Μαστού, η Εuropa Donna Κύπρου διοργανώνει το Σάββατο το απόγευμα εκδήλωση φωταγώγησης του Μεσαιωνικού κάστρου στην Κάτω Πάφο, κατά την οποία εθελόντριες θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό.

Στόχος της Europa Donna είναι η ενημέρωση των γυναικών προκειμένου να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ταυτόχρονη φωταγώγηση μνημείων και σημαντικών κτιρίων θα γίνει και σε όλη την Κύπρο.

Η πρόεδρος του ΔΣ της Europa Donna Eύη Παπαδοπούλου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως στη Λευκωσία θα φωταγωγηθεί το Δημοτικό Φανερωμένης, στη Λάρνακα η Πινακοθήκη στην Πλατεία Ευρώπης , στη Λεμεσό η Επαρχιακή Διοίκηση και στην Πάφο το Μεσαιωνικό Κάστρο.

Αυτή, είπε η κ. Παπαδοπούλου, είναι μια ενέργεια που γίνεται σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης σαν μια εκδήλωση η οποία ευαισθητοποιεί τον κόσμο να προσέξει λίγο το θέμα του καρκίνου του μαστού.

Υπενθύμισε πως ο Οκτώβρης είναι ο παγκόσμιος μήνας ευαισθητοποίησης του καρκίνου του μαστού, σημειώνοντας πως όλα αυτά γίνονται με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη αλλά και τα μέτρα που μπορεί να πάρει κάθε γυναίκα τον εαυτό της να μειώσει το κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η πρόεδρος του ΔΣ της Εuropa Donna είπε πως ο καρκίνος εμφανίζεται σε γυναίκες στην Κύπρο με τα ίδια ποσοστά όπως στην Ευρώπη, χωρίς να υπάρχει καμία διαφοροποίηση.

Η κ.Παπαδοπούλου είπε πως η ενημέρωση των γυναικών βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, το ίδιο και η έγκαιρη διάγνωση, γι` αυτό τα περισσότερα περιστατικά που εντοπίζονται οφείλονται στην έγκαιρη διάγνωση.

Μπορεί, συνέχισε, να υπάρχει αυξητικός αριθμός σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού αλλά τα “καλά νέα” είναι ότι υπάρχει πολύ καλύτερη συνέχεια της ζωής στην επιβίωση κατά 80%.

Κάλεσε τον κόσμο να μην φοβάται να ενημερωθεί αλλά να επισκεφτεί τα σπίτια της Europa Donna να προμηθευτεί με υλικό, να μιλήσει με τις λειτουργούς της Europa Donna για περισσότερες πληροφορίες.

Είμαστε, είπε η κ. Παπαδοπούλου, "δίπλα στην κάθε γυναίκα, θέλουμε να σπάσουμε τη σιωπή γύρω από αυτήν ασθένεια, και αν μια γυναίκα μπει στην περιπέτεια του καρκίνου του μαστού, είμαστε εκεί για να μην νιώθει ποτέ μόνη".

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24326

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 7 από 208

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση