ATTICANEWS.GR

Member Area
Κόσμος
Μέτα τον αποκλεισμό από Σαουδική Αραβία. Κατάρ: Σε κατάσταση πανικού οι κάτοικοι αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ.
News - Κόσμος
Τρίτη, 06 Ιούνιος 2017 09:33

Μέτα τον αποκλεισμό από Σαουδική Αραβία.

Κατάρ: Σε κατάσταση πανικού οι κάτοικοι αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ.
aebbf- empty shelves doha

Στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, οι κάτοικοι σπεύδουν, σε κατάσταση πανικού, στα σούπερ μάρκετ, τρομοκρατημένοι από τον de facto αποκλεισμό που επέβαλε η Σαουδική Αραβία στα προϊόντα διατροφής μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων που αποφάσισε το Ριάντ.

Σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στη Ντόχα, ουρές είχαν σχηματιστεί μπροστά από τα ταμεία, μόλις λίγες ώρες μετά τη ρήξη στις σχέσεις του Κατάρ με τις μεγαλύτερες μοναρχίες του Κόλπου και την Αίγυπτο.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, το γάλα, το ρύζι και τα πουλερικά σύντομα εξαφανίστηκαν από τα ράφια.

Ο Αζίρ, εργάτης από τη Σρι Λάνκα, σπρώχνει το καρότσι του που έχει γεμίσει με πάνες για το γιο του ηλικίας 18 μηνών. Έμαθε για την κατάσταση από τους συγγενείς του στη Σρι Λάνκα. «Κοιμόμουν όταν η οικογένειά μου μου τηλεφώνησε, ήρθα εδώ εξαιτίας της κρίσης» είπε ο άνδρας.

Το Κατάρ εξαρτάται από τις εισαγωγές για να προμηθεύεται διατροφικά προϊόντα, που προέρχονται κυρίως από τις χώρες του Κόλπου.

Το μικρό εμιράτο έχει πληθυσμό κάτω των 2 εκατομμυρίων κατοίκων, οι περισσότεροι ξένοι.

Ο Ερνέστ, ένας Λιβανέζος, επιβεβαιώνει ότι έτρεξε στα μαγαζιά γνωρίζοντας ότι και άλλοι συμπολίτες του θα σπεύσουν.

«Είναι ένας κύκλος πανικού» υπογράμμισε. Δίπλα στο νεαρό άνδρα η οικογένειά του, σπρώχνουν όλοι μαζί τα δύο καρότσια που είναι γεμάτα από προϊόντα.

Και άλλα σούπερ μάρκετ της πρωτεύουσας πλημμύρισαν από καταναλωτές.

Στο Al-Meera, ο Ντένις, ένας Γερμανός, αγοράζει τρόφιμα για να έχει απόθεμα, ακόμα κι αν δηλώνει πεπεισμένος ότι η κρίση δεν είναι τίποτ’ άλλο από μια «προσωρινή καταιγίδα».

«Έβγαλαν κίτρινη κάρτα» υποστήριξε, αναφερόμενος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που αναμένεται να διεξαχθεί στο Κατάρ το 2022.

«Τι μπορούν να κάνουν; (Το Κατάρ) είναι ένα από τα πλουσιότερα κράτη του πλανήτη».

Με ετήσιο ανά κεφαλή εισόδημα στα 138.480 δολάρια το 2015 (σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα), ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο, η οικονομία του Κατάρ έχει αναπτυχθεί μέσω των επενδύσεων σε πολλούς τομείς.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες και να αποφύγει την εξάπλωση του πανικού, η κυβέρνηση του Κατάρ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας ότι οι θαλάσσιες και αεροπορικές οδοί θα παραμείνουν ανοικτές για τις εισαγωγές.

Ωστόσο και οι εξαγωγές του Κατάρ, ιδίως μηχανημάτων, ηλεκτρονικών συστημάτων ή βοειδών περνούν από τα χερσαία σύνορα που μοιράζεται με τη Σαουδική Αραβία, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στο να πληγούν από τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι εξαγωγές του Κατάρ προς τη Σαουδική Αραβία ανέρχονταν σε 896 εκατομμύρια δολάρια (796 εκατομμύρια ευρώ) το 2015.

Και οι υπηρεσίες, ιδίως ο τουριστικός τομέας, θα μπορούσαν να πληγούν.

Οι Σαουδάραβες επέλεγαν έως σήμερα συχνά το Κατάρ για τις διακοπές του Ιντ αλ Φιτρ, μετά το μήνα του Ραμαζανιού, που ξεκίνησε πριν από 10 ημέρες.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28166

 
Ένταση στις χώρες του Κόλπου, Ριάντ, Κάιρο, Μανάμα και ΗΑΕ διακόπτουν σχέσεις με Κατάρ λόγω τρομοκρατίας.
News - Κόσμος
Δευτέρα, 05 Ιούνιος 2017 12:25

Ένταση στις χώρες του Κόλπου,

Ριάντ, Κάιρο, Μανάμα και ΗΑΕ διακόπτουν σχέσεις με Κατάρ λόγω τρομοκρατίας.
5d7b5-doha

Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Αυτή η συντονισμένη κίνηση συνιστά τη δραματική κλιμάκωση μιας υποβόσκουσας διένεξης αναφορικά με την υποστήριξη που παρέχει το Κατάρ στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, το παλαιότερο στον κόσμο ισλαμιστικό κίνημα, και προσθέτει κατηγορίες ότι η Ντόχα υποστηρίζει ακόμη και την ατζέντα του περιφερειακού αντιπάλου, του Ιράν.

Τα τρία κράτη του Κόλπου ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις μεταφορικές συνδέσεις με το Κατάρ και έδωσαν στους επισκέπτες από το Κατάρ περιθώριο δύο εβδομάδων για να εγκαταλείψουν τις χώρες τους. 

Η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε το Κατάρ ότι υποστηρίζει μαχητικές οργανώσεις και διαδίδει τη βίαιη ιδεολογία τους, μια προφανής αναφορά στο κρατικό δορυφορικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα.

"Το Κατάρ εναγκαλίζεται πολλές τρομοκρατικές και σεχταριστικές οργανώσεις που έχουν στόχο να διαταράξουν τη σταθερότητα στην περιοχή, περιλαμβανομένων των Αδελφών Μουσουλμάνων, του ISIS (Ισλαμικό Κράτος) και της αλ-Κάιντα, και προωθεί διαρκώς το μήνυμα και τις μηχανορραφίες αυτών των οργανώσεων μέσω των μέσων ενημέρωσής του", μετέδωσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Στη δήλωση κατηγορείται επίσης το Κατάρ ότι υποστηρίζει υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητικούς σιίτες στην ανατολική σαουδαραβική επαρχία Κατίφ και στο Μπαχρέιν. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από το Κατάρ στις ανακοινώσεις, αλλά η χώρα έχει στο παρελθόν αρνηθεί ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία ή το Ιράν.

Μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεών της, η Αίγυπτος, η πιο πολυάνθρωπη χώρα του αραβικού κόσμου, αναφέρει πως η πολιτική του Κατάρ "απειλεί την αραβική εθνική ασφάλεια και σπέρνει τους σπόρους της σύγκρουσης και της διαίρεσης μέσα στις αραβικές κοινωνίες βάσει ενός εσκεμμένου σχεδίου που έχει στόχο την ενότητα και τα συμφέροντα του αραβικού έθνους".

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28155

 
Μεξικό, Η τρομακτική στιγμή που άνεμος παρασέρνει φουσκωτό με παιδιά.
News - Κόσμος
Σάββατο, 03 Ιούνιος 2017 12:33
Μεξικό,
Η τρομακτική στιγμή που άνεμος παρασέρνει φουσκωτό με παιδιά.
Image1μεχ

Σε εφιάλτη μετατράπηκε το περασμένο σαββατοκύριακο μία παιδική γιορτή στο Μεξικό, στην πόλη Σαν Λουίς Ποτόσι, όταν δυνατές ριπές του ανέμου παρέσυραν τα φουσκωτά, στα οποία ήταν πάνω παιδιά.

Τα φουσκωτά παρασύρθηκαν αρκετά μέτρα παραπέρα, σκορπίζοντας και τα μικρά παιδία που βρίσκονταν πάνω τους... στους πέντε ανέμους.

Από το συμβάν τραυματίστηκαν 4 παιδιά, εκ των οποίων ένα 7χρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με εγκεφαλικό οίδημα.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28122

 

 
Γιατί είναι κακόκεφος ο Πάπας; Ούτε ο Justin Trudeau κατάφερε να κάνει τον Πάπα να χαμογελάσει.
News - Κόσμος
Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 07:56

Γιατί είναι κακόκεφος ο Πάπας;

Ούτε ο Justin Trudeau κατάφερε να κάνει τον Πάπα να χαμογελάσει.
55068- trudeau pope

Όταν ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον Donald, την Melania και την Ivanka Trump θεωρήσαμε φυσιολογικό να έχει αυτή την έκφραση στο πρόσωπό του. Το ίδιο θα κάναμε και εμείς κατά πάσα πιθανότητα.

Τώρα, όμως, που συνάντησε και τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau, και είχε το ίδιο ακριβώς ύφος, αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι το πρόβλημα το έχει ο Πάπας.

Μήπως, τελικά, δεν φταίνε αυτοί, αλλά συμβαίνει κάτι άλλο με τον Πάπα;

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28063

 
Ντοκιμαντέρ του Channel 5, Νέες λεπτομέρειες για την κηδεία της Νταϊάνα: Οι δραματικές στιγμές στο Παλάτι.
News - Κόσμος
Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 07:51

Ντοκιμαντέρ του Channel 5,

Νέες λεπτομέρειες για την κηδεία της Νταϊάνα: Οι δραματικές στιγμές στο Παλάτι.
28788- diana funeral

Ήταν ένα από τα γεγονότα που σημάδεψε όλο τον κόσμο, με πάνω από δύο δισεκατομμύρια άτομα να συντονίζονται παγκοσμίως και πάνω από δύο χιλιάδες να παρακολουθούν την τελετή στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ. Ο λόγος; Η κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Τώρα, οι λεπτομέρειες των προετοιμασιών για την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας πρόκειται να αποκαλυφθούν για πρώτη φορά σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel 5 με τίτλο: «Νταϊάνα: Οι 7 ημέρες που συγκλόνισαν τους Γουίνσδορ».

Με μόλις μία εβδομάδα για τη διευθέτηση των θεμάτων της κηδείας, οι εντάσεις ήταν κατά κανόνα υψηλές, με τους βασιλικούς να δίνουν μάχη με την Downing Street σχετικά με τις ρυθμίσεις, όπως για το εάν ο Γουίλιαμ και ο Χάρι έπρεπε να περπατήσουν πίσω από το φέρετρο, με τον μεγαλύτερο εξ αυτών να αρνείται αρχικά να λάβει μέρος στην πομπή.

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει επίσης πως ο Πολ Μπάρελ και ο οδηγός της Νταϊάνα, Κόλιν Τεμπούτ, έπρεπε να φτιάξουν ένα αυτοσχέδιο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όταν πήγαν στο Παρίσι για να παραλάβουν το σώμα της από το νοσοκομείο Pitie-Salpetriere, φέρνοντας ανεμιστήρες για να κρατήσουν δροσερό το πτώμα και βάζοντας κουβέρτες στα παράθυρα για να αποτρέψουν τους φωτογράφους.

Όταν η είδηση του θανάτου της Νταϊάνας έφτασε στους βασιλικούς τις πρώτες πρωινές ώρες, αποφάσισαν να καθυστερήσουν την αναγγελία του θανάτου της στο παιδιά της, που βρίσκονταν μαζί με τη βασίλισσα στο Μπαλμοράλ, και προτίμησαν να τους αφήσουν να κοιμηθούν αντί να τους ξυπνήσουν για να τους μεταφέρουν την τραγική είδηση που θα άλλαζε τη ζωή τους για πάντα.

Η μονάρχης ήταν τόσο ανήσυχη για τα αγόρια αν άκουγαν τις τραυματικές λεπτομέρειες του θανάτου της μητέρας τους, που διέταξε να κρυφτούν όλες οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.

Όταν τα αγόρια έμαθαν τα άσχημα νέα, ο Χάρι ικέτευσε τον πατέρα του να τον πάρει μαζί του στο Παρίσι που θα πήγαινε για να παραλάβει το πτώμα της, αλλά τελικά έμεινε πίσω.

Πολλές από τις εντάσεις μεταξύ της επιτροπής που ήταν υπεύθυνη για τα της κηδείας, η οποία απαρτιζόταν από τους εκπροσώπους της βασιλικής οικογένειας, την Downing Street, την αστυνομία και την οικογένεια της Νταϊάνα, αποκαλύφθηκαν από την πρώην επικεφαλής των κυβερνητικών σχέσεων του Τόνι Μπλερ, Άντζι Χάντερ.

«Η πιο μεγάλη ένταση στο δωμάτιο προήλθε από τους ανθρώπους του Τσαρλς Σπένσερ» αποκάλυψε.

Το ντοκιμαντέρ δείχνει επίσης πως ο Ερλ Σπένσερ, αδερφός της Νταϊάνα, ήθελε να περπατήσει μόνος του πίσω από το φέρετρο της, αλλά ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν ανένδοτος.

Οι υπόλοιποι στην αίθουσα πίστευαν πως ο Γουίλια και ο Χάρι, τότε 15 και 12 ετών, θα έπρεπε να είναι εκεί, επίσης. Ωστόσο, ο Γουίλιαμ αρνιόταν να συμμετάσχει στην πομπή, λέγοντας πως ήθελε να θρηνήσει ιδιωτικά.

Τελικά, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πείστηκε να συμμετάσχει στην πομπή.

Εν τω μεταξύ, ο οδηγός της Νταϊάνα, Κόλιν Τεμπούτ, μιλάει για πρώτη φορά σχετικά με το τι συνέβη πραγματικά στην αίθουσα του νοσοκομείου, όταν μαζί με τον μπάτλερ της πριγκίπισσας, Πολ Μπάρελ, έφτασαν στο Παρίσι για να παραλάβουν το σώμα της.

«Ανησυχούσα για το δωμάτιο, το οποίο ήταν πάρα πολύ ζεστό» είπε. «Κοιτάξαμε το παράθυρο δίπλα από το κρεβάτι της πριγκίπισσας και μπορούσαμε να δούμε ανθρώπους πάνω στις στέγες, που προσπαθούσαν να τραβήξουν φωτογραφίες. Εκείνη τη στιγμή, δεν φαινόταν να ξέρουν σε ποιο δωμάτιο βρισκόταν και ζήτησαν κουβέρτες για να καλύψουμε τα παράθυρα, ώστε κανείς να μην μπορεί να δει». 

Αυτό έκανε το δωμάτιο ακόμη πιο ζεστό, οπότε ο Τεμπούτ τοποθέτησε ανεμιστήρες γύρω από το σώμα της πριγκίπισσας για να το κρατήσει δροσερό. 
«Παρατήρησαν ότι τα μαλλιά της κινούνταν – ήταν φυσικά από το αεράκι από τους ανεμιστήρες. Αλλά για ένα μόνο κλάσμα του δευτερολέπτου σκέφτηκα ‘είναι ζωντανή;’. Κάτι που ήταν βέβαια ανόητο».

Εν τω μεταξύ, ο Πολ Μπάρελ αποκάλυψε πως ήξερε ότι κάτι συνέβη όταν κάλεσε την Νταϊάνα και δεν απάντησε. «Η Νταϊάνα είχε πάντα ένα κινητό στην τσάντα της, έτσι όταν την κάλεσα και δεν απάντησε, σκέφτηκα: ‘κάτι πολύ περίεργο πρέπει να συμβαίνει γιατί πάντα απαντά στο τηλέφωνό της’» θυμάται.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28064

 
Απίστευτο περιστατικό, Λευκός καρχαρίας ανέβηκε επάνω σε βάρκα και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη της.
News - Κόσμος
Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 16:46
Απίστευτο περιστατικό,
Λευκός καρχαρίας ανέβηκε επάνω σε βάρκα και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη της.
5d9e4-shark jump

Ο 73χρονος Terry Selwood από την Αυστραλία δεν περίμενε ότι θα του συμβεί κάτι τέτοιο. Ψάρευε, όπως συνήθιζε να κάνει στα ίδια νερά στη Νέα Νότια Ουαλία, όταν ένας λευκός καρχαρίας μήκους 2,7 μέτρων και περίπου 200 κιλών πήδησε και ανέβηκε επάνω στην πέντε μέτρων βάρκα του και τον τραυμάτισε με το κοφτερό πτερύγιό του, σύμφωνα με το BBC.

«Άρχισα να αιμορραγώ, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που μου συνέβαινε και συνειδητοποίησα πως έπρεπε να ξεφύγω από αυτή τη δυσχερή θέση. Με κοίταζε και τον κοίταζα και τότε άρχισε να “χορεύει” και να κάνει όλες αυτές τις κινήσεις» δήλωσε στο αυστραλιανό ABC.

Ο 73χρονος κατάφερε και έστειλε σήμα κινδύνου και όταν οι διασώστες έφτασαν τον βρήκαν να είναι στριμωγμένος σε μια γωνία επάνω στη μικρή βάρκα γεμάτος αίματα. Τον έβγαλαν από εκεί και του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Ο ίδιος μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, όπου διακομίσθηκε, δήλωσε πως ήταν η πιο παράξενη επαφή με καρχαρία στα 60 χρόνια που ψαρεύει.

«Την επόμενη φορά ίσως παλέψω με κανέναν κροκόδειλο έτσι για να παραμείνω στο προσκήνιο» δήλωσε αστειευόμενος.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28030

 
 
Βρυξέλλες, Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν προκαλούν ξανά.
News - Κόσμος
Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 13:04

Βρυξέλλες,

Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν προκαλούν ξανά.
029a4- erdogan security

Στο αδίκημα της αντιποίησης αρχής υπέπεσαν ξανά μέλη της συνοδείας του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα,όπως συνέβη και πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μέλη της συνοδείας Ερντογάν, άρχισαν παρανόμως να ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο κομμάτι της Avenue Louise, μπροστά από το ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Με τον ίδιο τρόπο οι άνθρωποι της συνοδείας του Ερντογάν επιχείρησαν να εκτρέψουν πεζούς από την είσοδο στο ξενοδοχείο και να τους κατευθύνουν να βαδίσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, αλλά και να ελέγχουν τους εισερχόμενους.

Η βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία, που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των ξένων επισήμων, επενέβη για να συνετίσει τους Τούρκους συνοδούς του Ερντογάν.

Όπως και το 2015, έτσι και τώρα οι Τούρκοι συνοδοί δεν υπάκουσαν στη βελγική αστυνομία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνει χρήση βίας. Δεν επιβεβαιώνεται ακόμη αν τελικώς κάποια μέλη της συνοδείας Ερντογάν προσήχθησαν από τις βελγικές αρχές, σε λίγη ώρα όμως η τάξη αποκαταστάθηκε.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27974

 
UNICEF: Οι συγκρούσεις απειλούν τη ζωή περισσότερων από 24 εκατομμυρίων παιδιών στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική ΑΠΌ ΤΗ ΧΟΛΈΡΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΈΝΗ ΜΈΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΈΣΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ ΣΤΗ ΣΥΡΊΑ, Η ΒΊΑ ΔΙΑΤΑΡΆΣΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΌΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΥΓΕΊΑΣ, ΑΣΦΑΛΈΣ
News - Κόσμος
Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 16:51

UNICEF: Οι συγκρούσεις απειλούν τη ζωή περισσότερων από 24 εκατομμυρίων παιδιών στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική

Από τη χολέρα στην Υεμένη μέχρι τις επιθέσεις σε νοσοκομεία στη Συρία, η βία διαταράσσει την πρόσβαση των παιδιών σε υπηρεσίες υγείας, ασφαλές νερό και υγιεινή.

270524b1

Η βία και οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχουν θέσει σε κίνδυνο την υγεία 24 εκατομμυρίων παιδιών στην Υεμένη, τη Συρία, τη Λωρίδα της Γάζας, το Ιράκ, τη Λιβύη και το Σουδάν. Οι ζημιές στις υποδομές υγείας στερούν τα παιδιά από την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη. Οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης είναι ανασφαλείς, προκαλώντας την εξάπλωση των ασθενειών που μεταδίδονται από το νερό, ενώ η προληπτική υγειονομική περίθαλψη και οι θρεπτικές τροφές δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών.

«Η βία καταστρέφει τα συστήματα υγείας στις χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις και απειλεί την επιβίωση των παιδιών», δήλωσε ο Geert Cappelaere, Περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. «Πέρα από τις βόμβες, τις σφαίρες και τις εκρήξεις, αμέτρητα παιδιά πεθαίνουν σιωπηλά από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν και να αντιμετωπιστούν εύκολα».

Στην Υεμένη (9,6 εκατομμύρια παιδιά σε ανάγκη):
• Η διετής σύγκρουση έχει ωθήσει την Υεμένη στα πρόθυρα του λιμού και έχει βυθίσει τη χώρα σε μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο, με εκτεταμένο τον οξύ υποσιτισμό μεταξύ των παιδιών.
• Οι μολυσμένες πηγές νερού, τα μη επεξεργασμένα λύματα και τα μη συλλεγμένα απορρίμματα πυροδότησαν μια επιδημία χολέρας με επακόλουθο 323 θανάτους μόνο τον τελευταίο μήνα.
• Τα δύο τρίτα του πληθυσμού χρησιμοποιούν μη ασφαλές νερό.
• Οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τον όγκο των ασθενών - πολλοί από αυτούς είναι παιδιά - εν μέσω έλλειψης ιατρικών προμηθειών και καθαρού νερού.

Στη Συρία (5,8 εκατομμύρια παιδιά σε ανάγκη):
• Περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά ζουν υπό πολιορκία και σε δυσπρόσιτες περιοχές με ελάχιστη ή καθόλου ανθρωπιστική βοήθεια. Χειρουργικός εξοπλισμός και άλλα είδη ζωτικής σημασίας αφαιρούνται σε τακτική βάση από τα λίγα κονβόι στα οποία επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές.
• Πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε ζωτικούς εμβολιασμούς και εκείνα που αρρωσταίνουν ή τραυματίζονται αγωνίζονται για να βρουν περίθαλψη.
• Οι επιθέσεις σε νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις υγείας έχουν γίνει καθημερινές - σχεδόν 20 το μήνα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Τα λίγα νοσοκομεία που λειτουργούν ακόμη λειτουργούν με περιορισμένο προσωπικό και υπηρεσίες.
• Η απειλή της πολιομυελίτιδας - όπως η επιδημία που έπληξε τη Συρία το 2013 - εξακολουθεί να υφίσταται.

 Στη Λωρίδα της Γάζας (1 εκατομμύριο παιδιά σε ανάγκη):
• Από τότε που η κεντρική μονάδα παραγωγής ενέργειας έκλεισε στις 16 Απριλίου, οι διακοπές ρεύματος έχουν μειώσει την παροχή νερού στα 40 λίτρα ανά άτομο την ημέρα, λιγότερο από το μισό του ελάχιστου αποδεκτού ορίου διεθνώς.
• Τα εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων αποθέτουν καθημερινά 100.000 κυβικά μέτρα ακατέργαστων λυμάτων στη θάλασσα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ασθενειών από το νερό.
• 14 δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν μόνο για κρίσιμες υπηρεσίες.

Στο Ιράκ (5,1 εκατομμύρια παιδιά σε ανάγκη):
• Τα αποθέματα νερού στους καταυλισμούς για τους εκτοπισμένους γύρω από τη Μοσούλη είναι οριακά με νέες οικογένειες να καταφθάνουν καθημερινά, πολλές με υποσιτισμένα παιδιά.
• Η εκτεταμένη χρήση μη ασφαλούς νερού από πηγάδια, με τη συσσώρευση στερεών αποβλήτων μέσα και γύρω από τη Μοσούλη, εκθέτει τα παιδιά σε κίνδυνο ασθενειών από το νερό.
• Η UNICEF εκτιμά ότι 85.000 παιδιά παγιδεύονται στη Δυτική Μοσούλη, αποκομμένα από ανθρωπιστική βοήθεια τους τελευταίους επτά μήνες και με περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Στη Λιβύη (450.000 παιδιά σε ανάγκη):
• Πέρυσι, η Λιβύη κατέγραψε 20 επιθέσεις εναντίον υγειονομικών εγκαταστάσεων, δεύτερη μόνο μετά τη Συρία.
• Τα προγράμματα εμβολιασμού αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη στιγμή που ξέσπασε η σύγκρουση το 2011, με ύποπτα κρούσματα ιλαράς να αναφέρονται μεταξύ των μικρών παιδιών.
• Χωρίς νέα χρηματοδότηση, περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια παιδιά δεν θα εμβολιαστούν κατά της ιλαράς ή της ερυθράς, εκθέτοντας αυτά τα παιδιά - και άλλα στη χώρα - σε κίνδυνο εξαιρετικά μεταδοτικών και δυνητικά θανατηφόρων ασθενειών.

Στο Σουδάν (2,3 εκατομμύρια παιδιά σε ανάγκη):
• Περισσότερα από 8.000 περιστατικά οξείας υδαρούς διάρροιας καταγράφηκαν σε μόλις οκτώ μήνες σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων από το Νότιο Σουδάν.
• Τα περιστατικά οξείας υδαρούς διάρροιας πρόκειται να αυξηθούν ραγδαία μόλις αρχίσει η περίοδος βροχών τον Ιούνιο.

Σε αυτές τις χώρες, η UNICEF και οι συνεργάτες της εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να παρέχουν στα ευάλωτα παιδιά ασφαλές νερό, επεξεργασία νερού, ιατρικά και διατροφικά εφόδια για την πρόληψη της ολικής κατάρρευσης των βασικών συστημάτων υγείας και ύδρευσης. Όμως, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις και εν μέσω ενός συρρικνούμενου ανθρωπιστικού τομέα, αυξάνονται συνεχώς οι δυσκολίες για την προσέγγιση όλων των ευάλωτων παιδιών με σωτήρια βοήθεια.

«Όταν τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη ή βελτιωμένη διατροφή, όταν πίνουν μολυσμένο νερό, όταν ζουν περιτριγυρισμένα από απόβλητα χωρίς αποχέτευση, αρρωσταίνουν και ως επακόλουθο, κάποια πεθαίνουν», δήλωσε ο Cappelaere. «Υπάρχουν πολύ λίγα για να τα προστατέψουν από επικίνδυνες για τη ζωή τους ασθένειες, ειδικά όταν η ανθρωπιστική πρόσβαση δεν επιτρέπεται».

Η UNICEF απευθύνει έκκληση να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες των παιδιών σε όλες τις χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις μέσω:

  • Άνευ όρων και διαρκούς πρόσβασης σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη ώστε η UNICEF και άλλοι εταίροι να παραδίδουν ανθρωπιστική βοήθεια και προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων σωτήριων ιατρικών ειδών και εμβολιασμών και εφόδια για τον καθαρισμό του νερού και την επεξεργασία των αποβλήτων.
  • Τα μέρη που συμμετέχουν σε συγκρούσεις πρέπει να τερματίσουν άμεσα τις επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας. Οι εγκαταστάσεις υγείας και οι μη στρατιωτικές υποδομές πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή.
  • Επείγουσα χρηματοδότηση για τους τομείς υγείας, διατροφής και νερού & υγιεινής. Η UNICEF έχει λάβει μόνο το ένα τρίτο των χρηματοδοτικών της αναγκών για το 2017 για την υγεία, τη διατροφή και το νερό & την υγιεινή για αυτές τις χώρες.
 
Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, Ο άστεγος ήρωας που βοήθησε τα παιδιά μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ.
News - Κόσμος
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 10:51

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ,

Ο άστεγος ήρωας που βοήθησε τα παιδιά μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ.
a9720- hero homeless

Ο Stephen Jones είναι ένας άστεγος που βρισκόταν έξω από το Manchester Arena, όταν σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα 22 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, κυρίως μικρά παιδιά. Χαρακτηρίζεται ως ήρωας καθώς, αψηφώντας τον κίνδυνο και λειτουργώντας ενστικτωδώς, έσπευσε να βοηθήσει τους τραυματίες που έτρεχαν πανικόβλητοι να βγουν από το στάδιο.

«Στην αρχή άκουσα κάτι σαν ένα πολύ δυνατό κρότο και σκέφτηκα ότι μάλλον πρόκειται για πυροτεχνήματα. Στη συνέχεια άκουσα μία μεγάλη έκρηξη» ανέφερε στο CNNi ο Stephen Jones και συνέχισε: Ένιωσα το ωστικό κύμα και τότε όλοι άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. Εγώ και ο φίλος μου σηκωθήκαμε αμέσως και τρέξαμε για να φύγουμε. Μόλις όμως συνειδητοποιήσαμε τι συνέβη επιστρέψαμε και είδαμε γυναίκες και παιδιά να βγαίνουν από το στάδιο με αίματα.

«Είμαστε όλοι άνθρωποι. Έχουμε καρδιά. Έχουμε ακόμα το ένστικτο ώστε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια και αυτό κάναμε. Και πόσο μάλλον όταν είδαμε τα παιδιά γεμάτα με αίματα» συνέχισε.

«Αν δεν βοηθούσα δεν θα μπορούσα να ζήσω σκεπτόμενος ότι έφυγα και άφησα αβοήθητα αυτά τα παιδιά. Σκουπίσαμε το αίμα από το πρόσωπο ενός παιδιού. Ένα κορίτσι ήταν γεμάτο αίμα ενώ η μητέρα της φώναζε. Τελικά κάποιος έβγαλε το μπλουζάκι της κοπέλας και είδαμε ότι δεν αιμορραγούσε η ίδια αλλά ήταν το αίμα κάποιου άλλου».

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27932

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 17:51
 
Photobomb, Εσείς εάν συναντούσατε τον Τριντό με σορτς δεν θα βγάζατε μια φωτογραφία μαζί του;
News - Κόσμος
Τρίτη, 23 Μάιος 2017 09:37

Photobomb,

Εσείς εάν συναντούσατε τον Τριντό με σορτς δεν θα βγάζατε μια φωτογραφία μαζί του;
054df- trinto

Φανταστείτε να πηγαίνατε στον χορό αποφοίτησης και εκεί που καθόσαστε και τα λέτε με τους φίλους σας, να περνά από δίπλα σας ο πρωθυπουργός της χώρας, με σορτς. Δεν θα βγάζατε μια φωτογραφία μαζί του;

Αυτό λοιπόν το έζησαν μια παρέα εφήβων στο Βανκούβερ του Καναδά που ετοιμαζόντουσαν να φύγουν για τον χορό αποφοίτησης τους, όταν έπεσαν πάνω στον πρωθυπουργό τους, Τζάστιν Τριντό, που είχε βγει για τρέξιμο.

Και φυσικά τον κάλεσαν για μια φωτογραφία. Ο πρωθυπουργός του Καναδά δέχθηκε να ευχηθεί καλή σταδιοδρομία στους νεαρούς φοιτητές και τις νεαρές φοιτήτριες. 

Ο φωτογράφος του Καναδού πρωθυπουργού, Άνταμ Σκότι, έπιασε με την κάμερα την στιγμή και ανέβασε τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Ιnstagram, σε ένα gallery.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27915

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 5 από 181
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion Η Celine Dion είναι απο τις γυναίκες που πέρασε έντονα την αρρώστια του συζύγου της μιας και πάνω από ...

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση