ATTICANEWS.GR

Member Area
Κόσμος
Λονδίνο, Σιγή τεσσάρων ετών για το Big Ben.
News - Κόσμος
Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 06:11

Λονδίνο,

Σιγή τεσσάρων ετών για το Big Ben.
67c48-london

Σιωπηλό για τέσσερα χρόνια θα παραμείνει το εμβληματικό Big Ben στο Λονδίνο, καθώς από την επόμενη Δευτέρα ξεκινούν εργασίες συντήρησης στο Elizabeth Tower, τον πύργο που στεγάζει το μεγάλο ρολόι και την καμπάνα του.

Η τετραετούς διάρκειας ανακαίνιση του κτίσματος έχει προϋπολογισμό ύψους 29 εκατομμυρίων λιρών και απαιτεί τη σίγαση της διάσημης καμπάνας ώστε να προστατευτεί η ακοή των εργατών.

Ο ήχος από το Big Ben ακούγεται στο Γουέστμινστερ εδώ και 157 χρόνια με διάφορα διαλείμματα, κανένα τόσο μεγάλο σε διάρκεια. Αυτή τη φορά, η καμπάνα θα σημάνει στις 12 το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου και θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία το 2021.

Στη διάρκεια αυτής της τετραετίας ο γνώριμος ήχος θα ακούγεται ξανά σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως στην αλλαγή του χρόνου.

Η καμπάνα με βάρος 13,7 τόνους σταμάτησε για τελευταία φορά το 2007, με σκοπό τη συντήρησή της.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29228

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 06:51
 
Μολυσμένα αυγά, Και στην Ισπανία μολυσμένα με φιπρονίλ αυγά.
News - Κόσμος
Κυριακή, 13 Αύγουστος 2017 09:58

Μολυσμένα αυγά,

Και στην Ισπανία μολυσμένα με φιπρονίλ αυγά.
8bf09-eggs

Προϊόντα αυγών μολυσμένων με το εντομοκτόνο fipronil εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Ισπανία σε μια αγροτοδιατροφική μονάδα στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισπανικές αρχές.

Το απόγευμα της Παρασκευής (χθες), μια παρτίδα "20.000 παστεριωμένων αυγών σε υγρή μορφή" μολυσμένων με fipronil εντοπίστηκε σε αγροτοδιατροφική μονάδα στην ισπανική Χώρα των Βάσκων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας της ισπανικής κυβέρνησης.

Τα προϊόντα αυτά "δεν είχαν ακόμη χρησιμοποιηθεί" και θα καταστραφούν όλα, διευκρίνισε. Ο εκπρόσωπος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι αγνοεί την προέλευση της εν λόγω παρτίδας.

Ορισμένα ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν ωστόσο ότι είχε εισαχθεί από τη Γαλλία. Η Ισπανία γίνεται έτσι η 16η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί από την κρίση των μολυσμένων με fipronil αυγών, η οποία ξέσπασε την 1η Αυγούστου και έχει πλήξει επίσης την Ελβετία και το Χονγκ Κονγκ.

Η χρήση του fipronil, το οποίο χαρακτηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας "μέτρια τοξικό" για τον άνθρωπο, απαγορεύεται στα ζώα που προορίζονται για τη διατροφική αλυσίδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29210

 
Ισραήλ, Απεβίωσε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
News - Κόσμος
Σάββατο, 12 Αύγουστος 2017 10:12

Ισραήλ,

Απεβίωσε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
04554- kristal

Ο Yisrael Kristal, επιζών του Ολοκαυτώματος ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο από τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness, πέθανε την Παρασκευή, ένα μήνα πριν από τα 114α γενέθλιά του.

Ο Kristal, που κατοικούσε στη βόρεια ισραηλινή πόλη της Χάιφα, γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1903 στο πολωνικό χωριό Zarnow. Το 1920, σε ηλικία 17 ετών, μετακόμισε στο Λοτζ, όπου αργότερα ξεκίνησε μια οικογένεια και άνοιξε ένα εργοστάσιο καραμελών. Απελάθηκε στο Άουσβιτς το 1940 και έχασε την πρώτη σύζυγό του και δύο παιδιά στο Ολοκαύτωμα.

Ο Κρίσταλ δεν μίλησε πολύ για την εμπειρία του στο Ολοκαύτωμα. «Δύο βιβλία θα μπορούσαν να γραφτούν για μια μόνο μέρα εκεί», είπε σε μια σπάνια συνέντευξη με τον Haaretz πριν από λίγα χρόνια.

Ο Kristal μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1950 με τη δεύτερη σύζυγό του και εγκαταστάθηκε στη Χάιφα, όπου συνέχισε να παράγει καραμέλες.

Ο Kristal, ο οποίος ζούσε για πάνω από έναν αιώνα και υπήρξε μάρτυρας δύο παγκόσμιων πολέμων, είπε ότι ο κόσμος βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη κατάσταση.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29201

 
Ανακοίνωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΕΕ: Δέκα χρόνια μετά την κρίση, επιστροφή στην ανάκαμψη.
News - Κόσμος
Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 11:04

Ανακοίνωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

ΕΕ: Δέκα χρόνια μετά την κρίση, επιστροφή στην ανάκαμψη.
eurozone

Η οικονομία της ΕΕ μεγεθύνεται για πέμπτο συνεχές έτος, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα δέκα χρόνια από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Στην ΕΕ, σημειώνεται, η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, οι τράπεζες είναι ισχυρότερες, οι επενδύσεις ανακάμπτουν και τα δημόσια οικονομικά είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Προστίθεται ότι οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά πρέπει να καταβληθούν ακόμη μεγάλες προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που κληροδότησαν τα χρόνια της κρίσης, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινητοποιηθεί πλήρως προκειμένου να υλοποιήσει την ατζέντα της για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, δήλωσε ότι χάρη στην αποφασιστική πολιτική απόκριση στην κρίση, η οικονομία της ΕΕ βρίσκεται πλέον σε στάδιο σταθερής ανάκαμψης και η Οικονομική και Νομισματική Ένωση είναι ισχυρότερη από πριν.

"Πρέπει να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτή την πρόοδο, με την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής ένωσης, την αναμόρφωση των οικονομιών μας για την ενίσχυση της σύγκλισης, της αποφυγής των αποκλεισμών και της ανθεκτικότητας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών. Στην προσπάθειά μας αυτή, θα πρέπει να επιδιώξουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση, όπου η μείωση και ο επιμερισμός των κινδύνων συμβαδίζουν και διαφυλάσσεται η ενότητα της ενιαίας αγοράς», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, δήλωσε ότι δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας έχει ισχυροποιηθεί και διευρυνθεί.

"Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την θετική ώθηση για να ολοκληρώσουμε τη μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής μας Ένωσης. Δεν είναι αυτομάτως σωστά όλα τα κληροδοτήματα από το παρελθόν. Έχουμε διαπιστώσει την εμφάνιση μεγαλύτερων κοινωνικών και οικονομικών αποκλίσεων εντός και μεταξύ των κρατών μελών. Είναι σημαντικό οι προσπάθειές μας στο μέλλον να συμβάλουν στην πραγματική και βιώσιμη σύγκλιση των οικονομιών μας», κατέληξε.

http://www.typos.com.cy/cat/2/article/29191

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 11:22
 
Γαλλία, Απίστευτο πρωτοσέλιδο της Liberation για τον «πόλεμο» ΗΠΑ - Β. Κορέας.
News - Κόσμος
Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 09:41

Γαλλία,

Απίστευτο πρωτοσέλιδο της Liberation για τον «πόλεμο» ΗΠΑ - Β. Κορέας.
a6f31- liberation

Με ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί την Πέμπτη η γαλλική Liberation, σχολιάζοντας την ανταλλαγή φραστικών απειλών πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, μετά την αποκάλυψη ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει την ικανότητα να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της.

Στο πρωτοσέλιδο εμφανίζεται ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με τα μαλλιά και τα ρούχα του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η επιγραφή αναγράφει "Διόσκουροι", με την εφημερίδα να τονίζει την ομοιότητα στην ρητορική τους.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29182

 
Αυστραλία, Ζούσε με σιδεράκια δοντιών στο έντερό της για δέκα χρόνια.
News - Κόσμος
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 11:21

Αυστραλία,

Ζούσε με σιδεράκια δοντιών στο έντερό της για δέκα χρόνια.
ca910-bracelets

Μια γυναίκα στην Αυστραλία είχε στο έντερό της κομμάτι από σιδεράκια δοντιών για δέκα χρόνια.

Η 30χρονη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει στην ιστοσελίδα του το CNN Health, μετέβη στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών σε νοσοκομείο στη δυτική Αυστραλία με έντονους πόνους στο στομάχι. Το περιστατικό έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

Οι γιατροί θεώρησαν ότι επρόκειτο για πρόβλημα στη χολυδόχο κύστη και της χορήγησαν αγωγή. Η γυναίκα επέστρεψε δύο μέρες μετά καθώς ο πόνος γινόταν αφόρητος. Η ασθενής υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι στο έντερό της υπήρχε κομμάτι σιδέρου, το οποίο έφραξε μέρος του οργάνου και προκαλούσε το πόνο.

Στην αρχή οι γιατροί νόμισαν ότι επρόκειτο για κομμάτι από κόκκαλο ψαριού, αλλά έπειτα από άλλες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι στο έντερο υπήρχε ένα κομμάτι από τα σιδεράκια της γυναίκας τα οποία η ίδια ανέφερε ότι έβγαλε πριν από δέκα χρόνια.

Το σιδεράκι είχε μήκος επτά εκατοστά.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29159

 
Κινέζοι Online, Στα 751 εκατ. ο διαδικτυακός πληθυσμός της Κίνας.
News - Κόσμος
Σάββατο, 05 Αύγουστος 2017 09:37

Κινέζοι Online,

Στα 751 εκατ. ο διαδικτυακός πληθυσμός της Κίνας.
2dcfb- chinese online

Τα 751 εκατ. έφθασε τον Ιούνιο ο διαδικτυακός πληθυσμός της Κίνας, αυξημένος κατά 2,7% από τα τέλη του 2016, σύμφωνα με έκθεση για το κινεζικό ίντερνετ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συνολικά 724 εκατ. Κινέζοι χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να μπουν στο διαδίκτυο, αριθμός που αντιστοιχεί στο 96,3% του συνολικού διαδικτυακού πληθυσμού, όπως αναφέρεται στην 40η Στατιστική Έκθεση για την Ανάπτυξη του Διαδικτύου στην Κίνα.

Η μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των χρηστών καταγράφεται στις υπηρεσίες παραγγελίας φαγητού μέσω κινητού τηλεφώνου, με τους χρήστες να φθάνουν τα 274 εκατ., κατά 41,4% περισσότεροι σε σχέση με πριν από έξι μήνες. Πάνω από 502 εκατ. άτομα χρησιμοποίησαν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληρωμής μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, ενώ 463 εκατ. χρησιμοποίησαν διαδικτυακούς τρόπους πληρωμής για τις αγορές τους σε καταστήματα.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι διαδικτυακές αγορές, η παραγγελία φαγητού και η αγορά ταξιδιωτικών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 10,2%, 41,6% και 11,5% αντίστοιχα. Ιδιαίτερα δημοφιλείς αναδεικνύονται οι διαδικτυακές κοινόχρηστες υπηρεσίες, με πάνω από 106 εκατ. άτομα να χρησιμοποιούν συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων, γνωστά ως bike-sharing.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των ιστοσελίδων σε όλη τη χώρα ανήλθε στα 5,06 εκατ. τον Ιούνιο, αυξημένος κατά 4,8% σε έξι μήνες. Στα τέλη Ιουνίου, η Κίνα είχε 338 εκατ. διευθύνσεις IPv4 και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη σχετική παγκόσμια κατάταξη.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/29105

 
Πορτογαλία, Κατηγορούνται οι κυβερνήτες του αεροσκάφους που προσγειώθηκε σε παραλία στην Λισαβόνα.
News - Κόσμος
Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 09:54

Πορτογαλία,

Κατηγορούνται οι κυβερνήτες του αεροσκάφους που προσγειώθηκε σε παραλία στην Λισαβόνα.
b73f9- lisbon plane

Ο εκπαιδευόμενος πιλότος και ο εκπαιδευτής του μικρού τουριστικού αεροσκάφους που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης αναγκαστική προσγείωση σε μια κατάμεστη από κόσμο παραλία κοντά στη Λισαβόνα, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, κατηγορούνται από τις αρχές της χώρας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι δύο άνδρες δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις κατά την άφιξή τους στο δικαστήριο της Αλμάντας, όπου αναμένεται να υποβληθούν σε ανάκριση.

Ο εκπαιδευόμενος πιλότος και ο δάσκαλός του, ηλικίας 56 ετών, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως 16 χρόνια.

Οι λουόμενοι που παραθέριζαν στην παραλία Σάο Ζοάο ντα Καπαρίκα έτρεξαν πανικόβλητοι για να γλυτώσουν από την πορεία του αεροσκάφος τύπου Cessna 152, περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες σε πορτογαλικά κρατικά δίκτυα.

Κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής προσγείωσης, το αεροσκάφος χτύπησε ένα κοριτσάκι ηλικίας 8 ετών και έναν άνδρα 56 ετών, σκοτώνοντάς τους ακαριαία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. 

«Το αεροσκάφος χτύπησε αρχικά τον άνδρα που είχε γυρισμένη την πλάτη, κατόπιν πήρε πάλι ύψος και κατέβηκε προς το έδαφος. Μια από τις ρόδες του χτύπησε στο κεφάλι το παιδί» δήλωσε στην εφημερίδα Jornal de Noticias ο Φιλίπε Ζανέιρα, 34 ετών που βρισκόταν στη παραλία την ώρα του δυστυχήματος.

«Εκείνη την ώρα έπαιζα με τις δύο μου κόρες και τους ανιψιούς μου κοντά στο νερό. Τους εξηγούσα πώς σχηματίζεται η παλίρροια. Όταν το αεροσκάφος προσέγγιζε σηκώθηκα απότομα, είπα στην κόρη μου Σοφία να τρέξει πίσω μου. Όταν γύρισα να κοιτάξω πίσω, το αεροσκάφος την είχε χτυπήσει» αφηγήθηκε ο πατέρας του 8χρονου κοριτσιού στο τηλεοπτικό δίκτυο TVI.

Οι λουόμενοι περικύκλωσαν το αεροσκάφος μετά την προσγείωση με εχθρικές διαθέσεις προς τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με τα πλάνα που πρόβαλαν τηλεοπτικά δίκτυα. 

Ο πατέρας του κοριτσιού και άλλοι άνθρωποι ανέβηκαν στο αεροσκάφος και άρχισαν να χτυπούν το πίσω μέρος του» περιέγραψε η Σέλια Ρόχα, η οποία βρισκόταν στην παραλία με το γιο της, στην εφημερίδα Correio da Manha.

«Ο πατέρας του παιδιού συμπεριφερόταν στον κυβερνήτη σα να ήταν εγκληματίας, βρισκόταν σε απόγνωση. Ήταν θαύμα που δεν υπήρξαν περισσότεροι νεκροί» συμπλήρωσε η ίδια.

Οι δύο επιβαίνοντες δεν έπαθαν το παραμικρό.

Το Cessna CS-AVA το είχε νοικιάσει η σχολή πιλότων Aerocondor, δεν διέθετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει προσθαλάσσωση, επισήμανε ο πρόεδρος της σχολής Ζοάο Κάρλος Φρανσίσκο στην εφημερίδα portugais i.

Σύμφωνα με τις συνομιλίες μεταξύ του πύργου ελέγχου και του κυβερνήτη, τις οποίες έδωσαν στη δημοσιότητα πορτογαλικά ΜΜΕ, ο πιλότος είπε ότι το αεροσκάφος αντιμετώπιζε τεχνικό πρόβλημα και έπρεπε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29093

 
Όσο 660 ανθρώπινες καρδιές, Η μεγαλύτερη καρδιά εκτίθεται στον Καναδά.
News - Κόσμος
Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 07:47

Όσο 660 ανθρώπινες καρδιές,

Η μεγαλύτερη καρδιά εκτίθεται στον Καναδά.
411b3- heart

Τη μεγαλύτερη καρδιά στον κόσμο που εκτίθεται στο Βασιλικό Μουσείο Οντάριο στο Τορόντο του Καναδά, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι απανταχού φυσιολάτρες.

Το όργανο ανήκε σε μια από τις δύο γαλάζιες φάλαινες τα κουφάρια των οποίων ξεβράστηκαν στις ακτές του Τρουτ Ρίβερ στην επαρχία Νέα Γη και Λάμπραντορ πριν από τρία χρόνια.

Η τεράστια καρδιά έχει μέγεθος 1,5 μέτρα επί 1,2 μέτρα επί 1,2 μέτρα και το βάρος της ενδεχομένως να έφθανε τουλάχιστον τα 181 κιλά προτού την αφαιρέσουν από το κουφάρι του θηλαστικού.

"Κάποιοι δεινόσαυροι, όπως τα σαυρόποδα έχουν μεγαλύτερο μήκος, ωστόσο βάσει βάρους η γαλάζια φάλαινα είναι το βαρύτερο ζώο που έχει ζήσει ποτέ στη γη και φυσικά η καρδιά της είναι η μεγαλύτερη καρδιά" δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Μπάρτον Λιμ, ο αναπληρωτής έφορος στον τομέα των Θηλαστικών του μουσείου.

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29063

 
Η απειλή του ransomware κλιμακώνεται παγκοσμίως
News - Κόσμος
Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 11:38

Η απειλή του ransomware κλιμακώνεται παγκοσμίως

5090D2148D39AF03462103D60448070A

Ανοδική τροχιά ακολουθούν οι ransomware επιθέσεις, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ των ψηφιακών εγκληματιών. Ο συνολικός αριθμός χρηστών, που αντιμετώπισαν ransomware επιθέσεις το διάστημα Απρίλιος 2016 - Μάρτιος 2017, αυξήθηκε κατά 11,4% σε σύγκριση με τους προηγούμενους 12 μήνες από 2.315.931 σε 2.581.026 χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Kaspersky Lab, το ransomware έχει αυξηθεί από το 2012, με τους εγκληματίες να δελεάζονται από την υπόσχεση κέρδους και την ευκολία υλοποίησης. Η απειλή συνεχίζει να εξελίσσεται, με τις επιθέσεις να γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα ανιχνεύσιμες και καταστροφικές, στοχεύοντας περισσότερο σε επιχειρήσεις παρά σε μεμονωμένα άτομα, καθώς τα πιθανά κέρδη είναι πολύ υψηλότερα. Η χωρίς διακρίσεις επίθεση WannaCry στα μέσα Μαΐου έπληξε περισσότερες από 300.000 επιχειρήσεις σε 150 χώρες τις πρώτες λίγες μέρες, καταστρέφοντας κρίσιμες υποδομές και επιχειρήσεις. Ορισμένοι οργανισμοί εξακολουθούν να αγωνίζονται να ανακάμψουν από τις επιθέσεις του ExPetya στις 27 Ιουνίου. 

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της πρωτοβουλίας “No More Ransom”, η οποία ξεκίνησε από την Αστυνομία της Ολλανδίας, τη Europol, τη McAfee και την Kaspersky Lab. Σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι από 100 εταίροι, καθώς οι μεγάλης έκτασης επιθέσεις με προγράμματα ransomware συνεχίζουν να κυριαρχούν στις ειδήσεις, πλήττοντας επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και μεμονωμένα άτομα σε όλο τον κόσμο. 

Ο ιστότοπος διαθέτει πλέον 54 εργαλεία αποκρυπτογράφησης, τα οποία παρέχονται από 9 εταίρους και καλύπτουν 104 είδη (οικογένειες) ransomware. Μέχρι στιγμής, αυτά τα εργαλεία έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν περισσότερες από 28.000 συσκευές, στερώντας από τους ψηφιακούς εγκληματίες περίπου €8 εκατ. σε λύτρα.

Το portal έχει δεχτεί πάνω από 1,3 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες. Μόνο στις 14 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της κρίσης WannaCry, 150.000 άτομα επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα. 

Η πλατφόρμα No More Ransom είναι διαθέσιμη σε 26 γλώσσες, με τις πιο πρόσφατες προσθήκες να είναι τα Βουλγαρικά, τα Κινέζικα, τα Τσέχικα, τα Ελληνικά, τα Ουγγρικά, τα Ινδονησιακά, τα Μαλαισιανά, τα Νορβηγικά, τα Ρουμανικά, τα Σουηδικά, τα Ταμιλικά και τα Ταϊλανδικά. 

100 εταίροι
Το No More Ransom διαθέτει, πλέον, 109 εταίρους. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε παγκόσμιο επίπεδο, σε στενή συνεργασία με εταίρους από τον ιδιωτικό τομέα διεξάγουν συνεχείς έρευνες για ransomware εγκληματίες και υποδομές. Ωστόσο, η πρόληψη είναι αναμφίβολα καλύτερη από τη θεραπεία. Οι χρήστες του Διαδικτύου πρέπει πρωτίστως να αποφύγουν να πέσουν θύματα. Πολλές ενημερωμένες συμβουλές πρόληψης είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.nomoreransom.org.

http://www.sepe.gr/gr/research-studies/article/9530238/i-apeili-tou-ransomware-klimakonetai-pagosmios/

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 1 από 181
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion Η Celine Dion είναι απο τις γυναίκες που πέρασε έντονα την αρρώστια του συζύγου της μιας και πάνω από ...

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση