ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Κίνα, Της έκανε πρόταση γάμου με … μετεωρίτη.
News - Magazino
Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 08:29

Κίνα,

Της έκανε πρόταση γάμου με … μετεωρίτη.
 
904a5-0meteorite-proposal-600x450

Très banal θεωρούσε ότι ήταν να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι ένας Κινέζος και αποφάσισε να πρωτοτυπήσει χαρίζοντάς της ένα «μετεωρίτη» βάρους 33 τόνων.

Ο λόγος για τον Liu Fei από το Urumqi του οποίου η πρόταση γάμου που έκανε στην αγαπημένη του έγινε πρωτοσέλιδο στην Κίνα.

Ο Liu πήρε την αγαπημένη του παραμάσχαλα και την πήγε σε μια πλατεία. Εκεί, έπεσε στα γόνατα και της ζήτησε να τον παντρευτεί. Όταν αυτή του απάντησε «Ναι», φίλοι του ζευγαριού αποκάλυψαν ένα παράξενο βράχο που είχαν τυλίξει με ένα σεντόνι στη μέση της πλατείας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο άνδρας είχε αγοράσει τον βράχο ένα εκατομμύριο γουάν (περίπου 145.000 δολάρια), χρήματα που αρχικά είχαν αποταμιευτεί για την αγορά ενός διαμερίσματος.

Ερωτηθείς γιατί επέλεξε ένα της κάνει δώρο έναν μετεωρίτη, απάντησε ότι αυτός συμβολίζει την σταθερότητα σε έναν γάμο. Παραμένει μυστήριο η αντίδραση της φίλης του η οποία είδε τις οικονομίες που υπήρχαν για την αγορά ενός διαμερίσματος να πετιούνται για την αγορά ενός ...βράχου.

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26798

 
Βρυξέλλες, Κομισιόν και καταναλωτές ζητούν από Google twitter και Facebook προστασία απο αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
News - Magazino
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 19:29

Βρυξέλλες,

Κομισιόν και καταναλωτές ζητούν από Google twitter και Facebook προστασία απο αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
cefba-google-plus-facebook-twitter

Οι αρχές της ΕΕ για τους καταναλωτές, με επικεφαλής τη γαλλική αρχή προστασίας καταναλωτών και με την υποστήριξη της Κομισιόν, απέστειλαν επιστολή προς το Facebook, το Twitter και το Google+ τον περασμένο Νοέμβριο, ζητώντας τους να αντιμετωπίσουν την έκθεση των χρηστών τους σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, μετά από διαβουλεύσεις οι εταιρείες συμφώνησαν να προτείνουν αλλαγές, εστιάζοντας σε δύο τομείς: τους αθέμιτους όρους και προϋποθέσεις χρήσης και την αντιμετώπιση περιπτώσεων απάτης και παραπλάνησης προς τους καταναλωτές κατά τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν οι τρεις ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να συμμορφωθούν στα εξής:

 • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να στερούν από τους καταναλωτές το δικαίωμα προσφυγής σε δικαστήριο στο κράτος μέλος της διαμονής τους.
 • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να απαιτούν από τους καταναλωτές να παραιτηθούν από δικαιώματα αναγκαστικού δικαίου, όπως το δικαίωμα υπαναχώρησης από μια διαδικτυακή αγορά.
 • Οι όροι χρήσης δεν μπορούν να περιορίζουν ή να αποκλείουν εντελώς την ευθύνη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των υπηρεσιών.
 • Το χρηματοδοτούμενο με χορηγία περιεχόμενο δεν πρέπει να αποκρύπτεται, αλλά θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιμο ως τέτοιο.
 • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να μεταβάλουν μονομερώς τους όρους και τις προϋποθέσεις, χωρίς να ενημερώνουν σαφώς τους καταναλωτές σχετικά με την αιτιολόγηση και χωρίς να τους παρέχουν τη δυνατότητα ακύρωσης της σύμβασης, με τη δέουσα περίοδο προειδοποίησης.
 • Όσον αφορά τους όρους χρήσης, αυτοί δεν μπορούν να παρέχουν απεριόριστη διακριτική ευχέρεια στους φορείς εκμετάλλευσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά την απομάκρυνση του περιεχομένου.
 • Η λήξη της σύμβασης από τον φορέα εκμετάλλευσης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να διέπεται από σαφείς κανόνες και να μην αποφασίζεται μονομερώς χωρίς αιτιολόγηση.


Επιπλέον οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να αφαιρούν από τους ιστοτόπους τους κάθε πρακτική απάτης και παραπλάνησης που θα μπορούσε να παραπλανήσει τους καταναλωτές, μόλις λάβουν γνώση των πρακτικών αυτών, όπως:

 • Παραπλανητικές πρακτικές που αφορούν πληρωμές εκ μέρους των καταναλωτών.
 • Παγίδες εγγραφής, όπου παρέχεται στους καταναλωτές η δυνατότητα δωρεάν δοκιμής χωρίς όμως να δίδονται σαφείς και επαρκείς πληροφορίες.
 • Εμπορία προϊόντων παραποίησης/απομίμησης.
 • Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πολλαπλασιαστεί οι ψευδείς προσφορές, όπως «κερδίστε ένα έξυπνο τηλέφωνο για 1 ευρώ», η οποία στην πραγματικότητα ήταν ένας αληθινός διαγωνισμός, όμως με κρυφούς όρους μακροχρόνιας εγγραφής για εκατοντάδες ευρώ ετησίως.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26789

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 19:39
 
Ρωσία, Τετράχρονο κοριτσάκι διένυσε 8 χλμ. στα χιόνια για να βοηθήσει την γιαγιά του.
News - Magazino
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 10:03

Ρωσία,

Τετράχρονο κοριτσάκι διένυσε 8 χλμ. στα χιόνια για να βοηθήσει την γιαγιά του.
 
c10dd-4yrold

Ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών περπάτησε οκτώ χιλιόμετρα, μέσα στο χιονισμένο δάσος, για να βοηθήσει την άρρωστη γιαγιά της.

Πρόκειται για την μικρή Saglana που ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη Ρωσική Δημοκρατία της Tuva, στην νότια Σιβηρία. Η ζωή της μικρής δεν είναι «στρωμένη με ροδοπέταλα» καθώς ζει με τον τυφλό παππού και την γιαγιά της ενώ η 31χρονη μητέρα της ζει σε άλλο μέρος.

Ένα πρωινό, όταν η 4χρονη ξύπνησε είδε τη γιαγιά της να μην αντιδρά. Χωρίς να το σκεφτεί, βγήκε στο δρόμο και περπάτησε μέχρι την πιο κοντινή πόλη, που ήταν 8 χιλιόμετρα μακριά, για να ζητήσει βοήθεια.

Το παιδί όμως έπρεπε να διασχίσει το χιονισμένο και επικίνδυνο λόγω παρουσίας αρκούδων και λύκων δάσος. Για καλή της τύχη τα κατάφερε και λίγες ώρες αργότερα κατάφερε να φτάσει σώα στον προορισμό της. Όταν εξετάστηκε από τους γιατρούς διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί υποθερμία, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Λίγο αργότερα οι γιατροί έφτασαν στο σπίτι της γιαγιάς αλλά δεν κατάφεραν να την σώσουν καθώς είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή
Οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνα για ευθύνες της μητέρας, η οποία κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αμέλεια. «Γνώριζε ότι τα ηλικιωμένα άτομα δεν ήταν σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια του παιδιού», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πολλοί ήταν αυτοί που εξήραν την ανδρεία της μικρής μέσω twitter. Λόγια όπως: «Μπράβο, κοριτσάκι», «Εδώ έχουμε μια ηρωίδα» κ.α έγραψαν όσοι έμαθαν την είδηση.

C6qFYEdWcAANovk
 

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26749

 
UNICEF - Στην πλέον δεινή θέση από ποτέ τα παιδιά στη Συρία.
News - Magazino
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 13:05

UNICEF - Στην πλέον δεινή θέση από ποτέ τα παιδιά στη Συρία.

170313a1

Δαμασκός / Αμάν, 13 Μαρτίου 2017 - Οι βαρύτατες παραβιάσεις σε βάρος παιδιών στη Συρία ήσαν οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί το 2016, δήλωσε η UNICEF σε μια ζοφερή εκτίμηση των επιπτώσεων της σύγκρουσης για τα παιδιά, καθώς ο πόλεμος συμπληρώνει έξι χρόνια.

Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά θανάτωσης, ακρωτηριασμού και στρατολόγησης παιδιών αυξήθηκαν κάθετα το περασμένο έτος σε μια δραστική κλιμάκωση της βίας σε ολόκληρη τη χώρα.

 • Τουλάχιστον 652 παιδιά σκοτώθηκαν - μια αύξηση 20% από το 2015 - καθιστώντας το 2016 τη χειρότερη χρονιά για τα παιδιά της Συρίας, από τότε που ξεκίνησε η επίσημη επιβεβαίωση των παιδιών θυμάτων το 2014.
 • 255 παιδιά σκοτώθηκαν μέσα ή κοντά σε ένα σχολείο.
 • Περισσότερα από 850 παιδιά στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν στη σύγκρουση, υπερδιπλάσια από αυτά που στρατολογήθηκαν το 2015. Τα παιδιά χρησιμοποιούνται και στρατολογούνται για να πολεμήσουν απευθείας στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο μάχιμες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων, σε ακραίες περιπτώσεις ως εκτελεστές, βομβιστές αυτοκτονίας ή δεσμοφύλακες.
 • Έγιναν τουλάχιστον 338 επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων και ιατρικού προσωπικού*.

«Το βάθος της οδύνης είναι άνευ προηγουμένου. Εκατομμύρια παιδιά στη Συρία δέχονται επίθεση σε καθημερινή βάση, η ζωή τους έχει ανατραπεί πλήρως», δήλωσε ο Geert Cappelaere, Περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, μιλώντας από τη Χομς, στη Συρία. «Κάθε ένα και όλα τα παιδιά είναι σημαδεμένα για όλη τη ζωή τους με φρικτές συνέπειες στην υγεία τους, την ευημερία και το μέλλον τους.»

Οι δυσκολίες όσον αφορά την πρόσβαση σε διάφορες περιοχές της Συρίας στέκονται εμπόδιο στην αξιολόγηση της πλήρους κλίμακας των δεινών που υπομένουν τα παιδιά και στην παράδοση επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στα πλέον ευάλωτα κορίτσια και αγόρια. Πέρα από τις βόμβες, τις σφαίρες και τις εκρήξεις, τα παιδιά πεθαίνουν σιωπηλά, συχνά από ασθένειες που θα μπορούσαν διαφορετικά να είχαν προληφθεί εύκολα. Η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, σε ζωτικές σωτήριες προμήθειες καθώς και σε άλλες βασικές υπηρεσίες εξακολουθεί να είναι δύσκολη.

Πλέον ευάλωτα μεταξύ των παιδιών της Συρίας είναι τα 2,8 εκατομμύρια σε δυσπρόσιτες περιοχές, μεταξύ των οποίων 280.000 παιδιά που ζουν υπό πολιορκία, σχεδόν εντελώς αποκομμένα από την ανθρωπιστική βοήθεια.

Μετά από έξι χρόνια πολέμου, σχεδόν 6 εκατομμύρια παιδιά εξαρτώνται τώρα από την ανθρωπιστική βοήθεια, 12πλάσια αύξηση από το 2012. Εκατομμύρια παιδιά έχουν εκτοπιστεί, κάποια έως και επτά φορές. Πάνω από 2,3 εκατομμύρια παιδιά ζουν σήμερα ως πρόσφυγες στην Τουρκία, το Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και το Ιράκ.

Στο εσωτερικό της Συρίας και πέρα από τα σύνορά της, οι μηχανισμοί αντιμετώπισης αποσυντίθενται, και οι οικογένειες λαμβάνουν ακραία μέτρα απλώς για να επιβιώσουν, συχνά ωθώντας τα παιδιά σε πρώιμους γάμους και στην παιδική εργασία. Σε περισσότερα από τα δύο τρίτα των νοικοκυριών, τα παιδιά εργάζονται για να στηρίξουν τις οικογένειές τους, κάποια κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ακατάλληλες ακόμα και για ενήλικες.

Ωστόσο, παρά τη φρίκη και τον πόνο, υπάρχουν πολλές αξιόλογες ιστορίες παιδιών αποφασισμένων να αγωνιστούν για τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους. Η Darsy (12 ετών), τώρα πρόσφυγας στην Τουρκία είπε: «Θέλω να γίνω χειρουργός για να βοηθήσω τους άρρωστους και τραυματισμένους ανθρώπους της Συρίας. Ονειρεύομαι μια Συρία χωρίς πόλεμο, για να μπορέσουμε να πάμε στο σπίτι μας. Ονειρεύομαι ένα κόσμο χωρίς πολέμους».

«Συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες του θάρρους των παιδιών της Συρίας. Πολλά έχουν διαβεί από την πρώτη γραμμή μόνο και μόνο για να λάβουν μέρος στις σχολικές εξετάσεις. Επιμένουν στη μάθηση, ακόμα και αν είναι σε υπόγεια σχολεία. Υπάρχουν τόσο πολλά περισσότερα που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε για να ανατρέψουμε την κατάσταση για τα παιδιά της Συρίας», δήλωσε ο Cappelaere.

Εκ μέρους των παιδιών της Συρίας, η UNICEF απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέρη της σύγκρουσης, σε εκείνους που έχουν επιρροή πάνω τους, στη διεθνή κοινότητα και όποιον νοιάζεται για τα παιδιά για:

 • Άμεση πολιτική λύση για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία.
 • Τερματισμό των βαρύτατων παραβιάσεων εις βάρος των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών, ακρωτηριασμών και στρατολόγησης, και των επιθέσεων σε σχολεία και νοσοκομεία.
 • Άρση όλων των πολιορκιών και άνευ όρων και διαρκούς πρόσβασης σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, όπου κι αν βρίσκονται στη Συρία.
 • Παροχή στις κυβερνήσεις και τις κοινότητες που υποδέχονται πρόσφυγες, βιώσιμης υποστήριξης για τα ευάλωτα παιδιά, ανεξάρτητα από το καθεστώς τους, και
 • Συνέχιση της χρηματοδοτικής στήριξης για τα σωτήρια προγράμματα βοήθειας της UNICEF για τα παιδιά της Συρίας.

 * Ετήσια Έκθεση Π.Ο.Υ. για τη Συρία 2016.

Περισσότερα στοιχεία για την ανταπόκριση της UNICEF το 2016 στη Συρία και τις γύρω χώρες:

 • Πάνω από 15,2 εκατομμύρια άνθρωποι επωφελήθηκαν από προγράμματα για παροχή νερού και υγιεινής εντός της Συρίας και πάνω από 900.000 σε Ιορδανία, Λίβανο και Ιράκ.
 • 17.625.916 παιδιά κάτω των 5 ετών εμβολιάστηκαν κατά της πολιομυελίτιδας σε Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο και Αίγυπτο καθώς και 851.196 παιδιά εντός της Συρίας.
 • 18.946 παιδιά στη Συρία έλαβαν θεραπεία για μέτριο ή οξύ υποσιτισμό.
 • Πάνω από 3 εκατομμύρια παιδιά στα σχολεία στη Συρία έλαβαν εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, τσάντες, σχολικά είδη) και πάνω από 650.000 παιδιά εντάχθηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα σε Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία και Ιράκ.
 • Στις χώρες υποδοχής, πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά εντάχθηκαν σε προγράμματα παιδικής προστασίας και ψυχολογικής υποστήριξης ενώ 37.583 παιδιά σε ειδικές υπηρεσίες (επανένωσης, εναλλακτικής ή ειδικής φροντίδας).

Η UNICEF απευθύνει έκκληση για σχεδόν $1,4 δις για το 2017.

 • Για βοήθεια εντός της Συρίας για το 2017 $354,6 εκατομμύρια.
 • Για τις χώρες υποδοχής $1,04 δις (Λίβανος, Ιορδανία, Τουρκία, Ιράκ, Αίγυπτος). 
 


Σελίδα 2 από 476
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση