ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Γεννήθηκε έχοντας τον θάνατο στα γονίδιά του, Του είπαν ότι θα ζήσει μέχρι τα 10 - Σήμερα αποφοιτά από το πανεπιστήμιο.
News - Magazino
Κυριακή, 14 Μάιος 2017 12:20

Γεννήθηκε έχοντας τον θάνατο στα γονίδιά του,

Του είπαν ότι θα ζήσει μέχρι τα 10 - Σήμερα αποφοιτά από το πανεπιστήμιο.
efd05-ryan graduation

Ο 29χρονος Ράιαν Ντάντ σήμερα Σάββατο, θα αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι, έχοντας εκπληρώσει ένα μεγάλο όνειρο ζωής.

Κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσει σε αυτή την ηλικία. Λόγω μιας σοβαρής ασθένειας, η οποία διαγνώστηκε σε νεαρή ηλικία, οι γιατροί του έδιναν λίγα χρόνια ζωής, ίσως έφτανε τα 10 ή και 12 χρόνια. Κανείς ειδικός δεν ήταν πιο αισιόδοξος.

Ο Ράιαν τα κατάφερε γιατί οι γονείς τους δεν έπαψαν να πιστεύουν σε αυτόν. Κάτω από την μπλουζάκια του μπάσκετ και τα κολεγιακά του ρούχα κρύβεται ένα αδύναμο σώμα, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τόσο από την ασθένεια, όσο και από τα φάρμακα ετών. Ναι, είναι αξιοσημείωτο πώς ο Ράιαν είναι ακόμα ζωντανός, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε έχοντας τον θάνατο στα γονίδιά του.

Το 1988, γεννήθηκε ένα αγόρι 3,5 περίπου κιλών. Όπως περιγράφει ο πατέρας του Μαρκ στο CNNi «ήταν τέλειος». Σε ηλικία μόλις τριών ετών έμαθε τις πρώτες του πάσες στο μπέιζμπολ και κάθε βράδυ παρακολουθούσε με τους γονείς του αγώνες στην τηλεόραση. Από μικρός στήριζε τους Rangers και λάτρευε τον Νόλαν Ράιαν, γιατί είχαν το ίδιο επίθετο. Φανταζόταν πως είναι αυτός που έτρεχε στο γήπεδο, φορώντας την φανέλα της ομάδας.

Έφτασε η ώρα να επισκεφτεί τον παιδίατρο, για έναν τσεκαπ. Ο Μαρκ που μόλις είχε πάρει προαγωγή στο αστυνομικό τμήμα του Κάρολτον του Τέξας, δεν πίστευε πως ο γιός του είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Όμως δύο εβδομάδες αργότερα βγήκαν οι εξετάσεις του παιδιού.

Έπασχε από μια πολύ σπάνια ασθένεια, την βλεννοπολυσακχαρίδωση Ih (Mucopolysaccharidosis Ih). Πρόκειται για μία αυτοσωματική υπολειπόμενη διαταραχή που προκύπτει από μειωμένη δραστηριότητα της λυσοσωματικής a-L-iduronidazy, η οποία εμπλέκεται στο μεταβολισμό των γλυκοσαμινογλυκανών.

Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από βλάβες στα εσωτερικά όργανα, το σκελετικό σύστημα, νευροψυχιατρικές και καρδιοπνευμονικές διαταραχές. Ήδη η σπλήνα και το ήπαρ του είχαν διευρυνθεί στο διπλάσιο από το φυσιολογικό. Ο γιατρός ενημέρωσε την οικογένεια ότι ο Ράιαν δεν θα έφτανε πάνω από την ηλικία των 12 ετών και μέχρι εκείνη την ημέρα, θα έβλεπαν το παιδί να αλλάζει. Θα πονούσε σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, πιθανώς θα έχανε την όραση και την ακοή του, θα ατροφούσαν οι μύες του και σύντομα δεν θα μπορούσε να κινηθεί παρά μόνο με αναπηρική καρέκλα. Θα γινόταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και θα έχανε την επαφή με τον κόσμο, καθώς θα ήταν και διανοητικά ανάπηρος.

Η διάγνωση του γιατρού είναι ένα τεράστιο σοκ για την οικογένεια και η επιστήμη πάνω σε αυτή την ασθένεια δεν είχε προχωρήσει, δεν υπήρχαν φάρμακα, ούτε θεραπεία. Ήταν μια ασθένεια ανίατη. Ένα στα 10.000 παιδιά προσβάλλονται από αυτή κάθε χρόνο.

Ο Ράιαν ήταν πολύ μικρός για να μάθει αλλά και να καταλάβει, όποτε αρχικά δεν του είπαν τίποτα. Απλά θρηνούσαν σιωπηλά όταν έπεφτε για ύπνο. Πέρασε ένας χρόνος, μέχρι που οι γονείς πήραν την απόφαση να μάθουν περισσότερα για την ασθένεια.

Ο Μαρκ παρακολουθούσε ιατρικά σεμινάρια, διάβαζε βιβλία, γνώρισε παιδιά με την ίδια ασθένεια, παρατηρώντας ότι κανένα από αυτά δεν ήταν πάνω από 12 ετών. Σε ένα συνέδριο που πήγε στη Γερμανία, γνώρισε έναν επιστήμονα που δούλευε πάνω σε πειραματικές θεραπείες. Ο ερευνητής του είπε πως δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία και μέχρι να βρεθεί χρειάζεται αρκετός χρόνος αλλά και αρκετά χρήμα.

Επέστρεψε στις ΗΠΑ και προσπάθησε να έρθει σε επαφή και με άλλους ερευνητές που ασχολούνταν με την θεραπεία της ασθένειας αυτής. Γνώρισε έναν ερευνητή και μαζί ξεκίνησαν το ταξίδι . Σύντομα βρέθηκαν χορηγοί που θα χρηματοδοτούσαν την επιστημονική έρευνα, ενώ άρθρα για την προσπάθειά του προσέλκυσαν αρκετές οργανώσεις και φιλάνθρωπους.

Την ίδια ώρα τα συμπτώματα της ασθένειας άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Στην ηλικία των πέντε ετών, ο Ράιαν δεν μπορούσε πια να κουνήσει καλά τα χέρια του και έκανε μεγάλη προσπάθεια να σηκώσει το ρόπαλο του μπέιζμπολ. 

Μέχρι την ηλικία των επτά ετών, τα χέρια του είχαν ατροφήσει. Οι προπονήσεις του, είχαν γίνει ραντεβού με τους γιατρούς και έπειτα ήρθαν οι φυσικοθεραπείες. Σύντομα έπρεπε να σταματήσει το σχολείο.

Ο χρόνος πίεζε τον Μαρκ και με τη βοήθεια του ερευνητή Εμίλ Κάκκις, οι έρευνες για την θεραπεία προχωρούσαν με ταχύτερους ρυθμούς.

Έπειτα από αρκετά πειράματα, ανέπτυξαν το 2003 μια θεραπεία που εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και Φαρμάκων. Σε ηλικία 12 ετών, ο Ράιν ένιωσε ξανά τα χέρια του, παρότι υπήρχαν κάποιες παρενέργειες από τα φάρμακα.

Την ώρα που καταπολεμούσε την ασθένεια, ο μικρός απέκτησε όνειρα ξανά. Συνέχισε το σχολείο, έδωσε εξετάσεις, μπήκε στο πανεπιστήμιο και αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο. Έκανε όλα του τα όνειρα πραγματικότητα.

Ο εχθρός δεν έφυγε

Στις τελευταίες τάξεις του σχολείου, ο εγκέφαλος του Ράιν άρχισε να υπολειτουργεί, όπως και η μνήμη του. Κατάφερε να τελειώσει το σχολείο, όμως το πρόβλημα αυτό τον ακολουθούσε. Η φυσική του κατάσταση είχε βελτιωθεί, όμως είχε νοητικά προβλήματα.

Του δόθηκε υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Λούισβιλ και στην ομάδα της σχολής. Έπρεπε να δώσει εξετάσεις όμως η ασθένειά του δεν του το επέτρεπε. Συνέχιζε την θεραπεία του όμως δεν τον βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό. Έπεσε σε κατάθλιψη και έχανε σταδιακά τη μνήμη του.

Το 2012, μια νέα θεραπεία βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο και μετά από πολλές «μπόρες» τελικά ο Ράιαν την δοκίμασε. Ήταν επίπονη, όμως μετά από ένα μήνα η θεραπεία άρχισε να αποδίδει και η μνήμη του επανέρχονταν.

Η ελπίδα για το αύριο

Εν συντομία, ο Ράιν επέστρεψε δυναμικά. Τελείωσε ένα κολέγιο στο Τέξας και πήρε την πολυπόθητη υποτροφία του και το εισιτήριο για το ερασιτεχνικό μπέιζμπολ. Οι βαθμοί του βελτιώνονταν με τον καιρό και έλαβε τον τιμητικό ρόλο του διευθυντή της ομάδας. Σήμερα, θέλει να ασχοληθεί με τον μάνατζμεντ επαγγελματικών ομάδων.

Κατάφερε αυτό που ένα παιδί στο ένα εκατομμύριο θα μπορούσε να πετύχει. Πάλεψε με μια ανίατη ασθένεια, πραγματοποίησε τα όνειρά του και κάνει σχέδια για το αύριο.

Ο  Ράιαν είναι παράδειγμα για όλα τα παιδιά-μαχητές που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα υγείας.

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27750

 
Γ.Γ.Ι.Φ: 14 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας
News - Magazino
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 12:27

Γ.Γ.Ι.Φ: 14 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας

motherdayec 1

Τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους, τιμάται παγκοσμίως η ημέρα της μητέρας, ως μια ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τις μητέρες όλου του κόσμου, που μας χάρισαν τη ζωή και που αγωνιούν καθημερινά για όλες και όλους μας, στην προσπάθειά τους να μας προσφέρουν τα μέγιστα και να μας προφυλάξουν από καθετί επιζήμιο.

 

Στην Ελλάδα της κρίσης και της λιτότητας, για μια γυναίκα η μητρότητα μπορεί να λειτουργεί αποτρεπτικά στην απόκτηση εργασίας ή και να οδηγήσει στην απόλυσή της, εάν εργάζεται ήδη. Η δυσκολία αυτή, μεταξύ άλλων, οδηγεί αρκετές γυναίκες στην απόφασή τους να μην τεκνοποιήσουν, από φόβο μήπως δεν καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις πολυσήμαντες απαιτήσεις που προϋποθέτει η ιδιότητα της μητέρας.

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στηρίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών, έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία περιπτώσεις παραβίασης δικαιωμάτων λόγω εγκυμοσύνης, καταφέρνοντας την επαναπρόσληψη των γυναικών στην εργασία τους.

 

Παράλληλα, οι γυναίκες σήμερα μάχονται να υπερβούν την πρόκληση της συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Σε αυτή τη μάχη, η ΓΓΙΦ απαντά με πλήθος δράσεων, με αντιπροσωπευτικότερη τον τομέα «Αγορά εργασίας και εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» να αποτελεί αυτοτελές πεδίο και άξονα προτεραιότητας στο νέο, επικαιροποιημένο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων» (ΕΣΔΙΦ) της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ.

 

Στον εν λόγω άξονα, περιλαμβάνονται εξειδικευμένοι στόχοι που αποσκοπούν στη βελτίωση της νομοθεσίας για την άδεια μητρότητας, την προστασία της άδειας ανατροφής, την προστασία από διάκριση λόγω εγκυμοσύνης ή μητρότητας, την παροχή κινήτρων για την ενθάρρυνση χρήσης της γονικής άδειας από τους άνδρες κ.α.

 

Επίσης, η ΓΓΙΦ έχει ως προτεραιότητα των πολιτικών της την προαγωγή της μητρότητας ως ελεύθερη επιλογή της κάθε γυναίκας, ώστε να αποφασίσει η ίδια για το αν θέλει να τεκνοποιήσει ή όχι.

 

Ταυτόχρονα, βρίσκεται διαρκώς στο πλάι των γυναικών μητέρων, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται, από όποια γωνιά της γης κι αν προέρχονται, είτε προσπαθούν να συνδυάσουν το ρόλο της εργαζόμενης με τα οικογενειακά βάρη, είτε είναι αρχηγοί μονογονεικών οικογενειών.

 

Mε οδηγό τις αρχές και τις αξίες της ισότητας, η ΓΓΙΦ δηλώνει την ενεργό παρουσία και διαθεσιμότητά της να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των έμφυλων ανισοτήτων που βιώνουν σήμερα οι μητέρες.

 

Παράλληλα, στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου, που δεν έπαψαν, ανά τους αιώνες, να ζητούν να ακουστεί η χαμηλή φωνή τους και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους για ισότητα και αξιοπρέπεια σε κάθε τομέα του βίου τους.

 

Για τις μητέρες, που δε σταμάτησαν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους στα παιδιά τους και να τους παρέχουν ασφάλεια, ανεξάρτητα από την πιθανή επισφάλεια υπό την οποία ζουν οι ίδιες. 

 
Σλοβενία, Φοιτητές Αρχιτεκτονικής νίκησαν σε διαγωνισμό κατασκευής γεφυρών από σπαγγέτι.
News - Magazino
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 16:15

Σλοβενία,

Φοιτητές Αρχιτεκτονικής νίκησαν σε διαγωνισμό κατασκευής γεφυρών από σπαγγέτι.
47c40- pasta bridge

Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μάριμπορ πριν από οχτώ χρόνια ξεκίνησαν ένα διαγωνισμό στη Σλοβενία ο οποίος έγινε διεθνής και φέτος συμμετείχαν 41 ομάδες από εννέα χώρες.

Σε τι διαγωνίστηκαν όμως; Στην κατασκευή γεφυρών από σπαγγέτι σε κλίμακα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα, η οποία κατασκευάζει από σπαγγέτι μία γέφυρα με καθορισμένες διαστάσεις, που αντέχει το μέγιστο φορτίο.

Αν και ακούγεται παράξενο, κατασκευές που φτιάχνονται από ζυμαρικά μπορούν να αντέξουν περισσότερο βάρος από όσο νομίζουν οι μη ειδικοί. Έτσι η τριμελής ομάδα των φοιτητών από το Μάριμπορ, στη γέφυρα της κατάφερε να τοποθετήσει φορτίο 89,5 κιλών. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα φοιτητών από το Νόβι Παζάρ της Σερβίας με μια γέφυρα που άντεξε βάρος 78,4 κιλών.

Οι διοργανωτές, σύμφωνα με το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, υποστηρίζουν ότι το αυξανόμενο ενδιαφέρον των σπουδαστών για αυτόν τον ασυνήθιστο διαγωνισμό πηγάζει από τη δυνατότητα που δίνεται, οι θεωρητικές γνώσεις από το Πανεπιστήμιο και τις Σχολές Πολιτικών Μηχανικών να ελεγχθούν στην πράξη, αλλά και επειδή είναι μία καλή ευκαιρία για γνωριμίες με νέους από άλλες χώρες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι διαγωνιζόμενοι στην κατασκευή γεφυρών μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο μακαρόνια και κόλλα και η αντοχή της κατασκευής ελέγχεται σε πολλά σημεία.

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι δεν κατόρθωσαν να καταρρίψουν το περσινό ρεκόρ. Η νικήτρια ομάδα ήταν και πάλι από το Μάριμπορ, αλλά η γέφυρά της άντεξε φορτίο 105 κιλών.

Στον φετινό διαγωνισμό που διεξήχθη στις 3-5 Μαϊου πήραν μέρος φοιτητές από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Τσεχία, την Αίγυπτο, την Κροατία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Σερβία, την Τουρκία και τη Λετονία.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27691

 
7 Μαΐου 2017 Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου
News - Magazino
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 08:18

7 Μαΐου 2017 Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

86a48-laughing

Κάθε χρόνο, το πρώτο Σάββατο του Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου!

Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε στην Ινδία το 1998.

Εμπνευστής της ήταν ο δρ. Μαντάν Κατάρια, ο οποίος πίστευε στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου.

Ο εορτασμός της συγκεκριμένης ημέρας εξαπλώθηκε στη συνέχεια στις αγγλοσαξονικές χώρες, στη Γαλλία, στην Ουγγαρία, στη Γερμανία, και στις σκανδιναβικές χώρες και από τότε γιορτάζεται κάθε πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Ο ιδρυτής της, ο δρ. Μαντάν Κατάρια έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Οι πολεμικές αναμετρήσεις στον κόσμο είναι αντανάκλαση του εσωτερικού πολέμου που διεξάγεται στα μυαλά των ανθρώπων. Η αιτία που δεν γελάμε πολύ σήμερα είναι επειδή δεν κατανοούμαι την αληθινή σημασία του γέλιου. Το γέλιο δεν είναι μόνο διασκέδαση και χαβαλές, αλλά και έκφραση της ευτυχίας, που μπορεί να έλθει μόνο αν κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής».

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27643

 


Σελίδα 2 από 482
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση