ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
11 Φεβρουαρίου – Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες και τα κορίτσια στην Επιστήμη
News - Magazino
Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 19:15

11 Φεβρουαρίου – Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες και τα κορίτσια στην Επιστήμη

Int Day Women Girls in Science Logo English-900x449

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τις Γυναίκες και τα κορίτσια στην Επιστήμη, που τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) εφιστά την προσοχή της στην ανάγκη αποκατάστασης της άνισης συμμετοχής των κοριτσιών και γυναικών στην επιστήμη.

 

Αποτελεί πάγια πεποίθηση της ΓΓΙΦ ότι η ενσωμάτωση της έμφυλης διάστασης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, συνιστά παράμετρο ικανή να συμβάλει σημαντικά στην αποκατάσταση των στερεοτυπικών αντιλήψεων, με αποτέλεσμα κορίτσια και γυναίκες να κατανέμονται άνισα σε πολλές από τις πτυχές του βίου μας, μέρος των οποίων αποτελεί και η επιστήμη.

 

Η ΓΓΙΦ, έχοντας τον τομέα της Εκπαίδευσης στην πρώτη γραμμή των πολιτικών και των δράσεών της, επισημαίνει τη βαρύτητα της ισόρροπης συμμετοχής των κοριτσιών και των γυναικών σε όλους τους τομείς των επιστημών, τονίζοντας την ανάγκη εξάλειψης των έμφυλων παραμέτρων.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΓΓΙΦ για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, προκήρυξε διαγωνισμό για τη χορήγηση πέντε (5) υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε γυναίκες απόφοιτες Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) - Τομέας Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση».

 

Επίσης, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, πρόσφατα συμμετείχε στην επίσημη τελετή βράβευσης της «LOrealUnesco για τις γυναίκες στην επιστήμη» και βράβευσε γυναίκα μεταδιδακτορική ερευνήτρια.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης, που διεξήχθη στα Ηνωμένα Έθνη και συμπεριέλαβε 14 χώρες, αναφορικά με τα ποσοστά των γυναικών κατόχων μεταπτυχιακών ή/και διδακτορικών τίτλων σπουδών στην επιστήμη. Βάσει αυτών, αποτυπώνεται ότι γυναίκες με Bachelors degreeκατέχουν σε ποσοστό 18%, Masters degree 8% και Doctors degree 2%, τη στιγμή που η αναλογία των ανδρών για τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών διαμορφώνεται σε ποσοστό 37%, 18% και 6%, αντίστοιχα.

 

Η ΓΓΙΦ, τιμώντας τη γυναικεία υπόσταση στο σύνολό της ως μέλος ισότιμο και ικανό να συμμετέχει ενεργά και δυναμικά σε κάθε τομέα της ζωής, προτάσσει τη σημασία της δίκαιης και ισότιμης συμμετοχής των κοριτσιών και γυναικών στην επιστήμη. 

 
Έπαιξε τους ίδιους αριθμούς, «Από λάθος» δύο φορές εκατομμυριούχος ένας άντρας στην Αυστραλία.
News - Magazino
Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 09:52

Έπαιξε τους ίδιους αριθμούς, 

«Από λάθος» δύο φορές εκατομμυριούχος ένας άντρας στην Αυστραλία. 
 
578b4-happy man

Ένας άντρας από τη Μελβούρνη έγινε εκατομμυριούχος "από λάθος," κερδίζοντας το λόττο δύο φορές.

Ο ίδιος, κατάγεται από περιοχή δυτικά της Μελβούρνης και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ από λάθος εισήγαγε τους ίδιους αριθμούς στο λόττο (Tattslotto) το Σάββατο το βράδυ.

Οι αριθμοί αυτοί του εξασφάλισαν συνολικά κέρδη περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

"Αρχικά πίστευα ότι είχα κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια. Ωστόσο, μετά από μια ώρα διαπίστωσα ότι δεν είχα ελέγξει όλα τα δελτία του λόττο. Έτσι, τα κοίταξα και προς μεγάλη μου έκπληξη, είδα ότι είχα παίξει τους ίδιους αριθμούς, δύο φορές. Δεν περίμενα να κερδίσω ούτε μία φορά κι έτσι κέρδισα δύο φορές," δήλωσε χαρακτηριστικά ο άντρας.

Ο ίδιος, σχεδιάζει ν` αγοράσει ένα σπίτι, μία Φεράρι, αλλά και να λείψει από τη δουλειά του, προκειμένου να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26176

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 09:57
 
H Lamborghini των πουλερικών, Το σπάνιο κατάμαυρο κοτόπουλο με το «μαγικό» αίμα.
News - Magazino
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 08:54

H Lamborghini των πουλερικών, 

Το σπάνιο κατάμαυρο κοτόπουλο με το «μαγικό» αίμα.
 
04e83-0black cock

Το όνομα του είναι Ayam Cemani και λέγεται πως είναι «η Lamborghini των πουλερικών». Όπως θα διαπιστώσετε σύντομα, όχι άδικα.

Αυτό το εντυπωσιακό πουλί ανήκει σε ένα εξαιρετικά σπάνιο και σχετικά μοντέρνο είδος κοτόπουλων από την Ινδονησία, των οποίων το βασικό χαρακτηριστικό είναι το κατάμαυρο χρώμα τους που τους δίνει αυτή τη μυστηριώδη και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Κάθε σημείο αυτών των κοτόπουλων είναι μαύρο, από τα φτερά τους μέχρι τα πόδια τους. Ακόμα και το εσωτερικό τους, από τη γλώσσα και τον ουρανίσκο μέχρι τα όργανά τους, έχει μαύρη απόχρωση, αποτέλεσμα μιας πάθησης με την ονομασία fibromelanosis, μιας αβλαβούς γενετικής μετάλλαξης που προκαλεί τη διαρροή επιπλέον μελανίνης μέσα στον ιστό του πουλιού.

Η διαδικασία ξεκινά όταν το κοτόπουλο είναι ακόμη σε εμβρυακή κατάσταση, ενώ όταν βγαίνει από το αυγό έχει τη μορφή αυτού τους αξιολάτρευτου, goth νεοσσού.

Το είδος Ayam Cemani ενέπνευσε την Ιαβανική λαογραφία του 12ου αιώνα, καθώς τότε θεωρούνταν ένα πουλί για την ελίτ. Μάλιστα λέγεται πως το αίμα του, το οποίο είναι εξίσου μαύρο, είναι κανονική λιχουδιά για τα πνεύματα που φέρνουν δύναμη και πλούτο, καθιστώντας το φυλαχτό για καλή τύχη.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26153

 
Βρετανία, Όταν πέθανε η γυναίκα και η αδερφή του, αυτός ο 90χρονος έφτιαξε μια λίστα για να νικήσει τη μοναξιά.
News - Magazino
Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2017 10:05

Βρετανία, 

Όταν πέθανε η γυναίκα και η αδερφή του, αυτός ο 90χρονος έφτιαξε μια λίστα για να νικήσει τη μοναξιά.
 
72c7c-0alive

Πριν από δύο χρόνια, η σύζυγος και η αδερφή του Derek Taylor έφυγαν από τη ζωή, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βυθιστεί στη μοναξιά του.

Ο 90χρονος Βρετανός συνταξιούχος, ο οποίος ζει στο Manchester, παραδέχτηκε στο BBC πως ένιωθε «απομονωμένος και μόνος», μετά το θάνατο των δύο γυναικών της ζωής του. «Όσο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερο θέλει ο κόσμος να επικοινωνεί μαζί σου», είπε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ωστόσο, ο κ. Taylor αποφάσισε να μην αφήσει τη μοναξιά να τον καταπιεί και βρήκε έναν τρόπο για να μετατρέψει τη θλίψη του σε κάτι αισιόδοξο. Έφτιαξε μια λίστα με 10 τρόπους για να απαλύνει κάποιος τη μοναξιά του.

«Σκέφτηκα “Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσω να νιώθω μόνος;”», είπε στο BBC. «Αυτά είναι, απλά, τα πράγματα που έχω κάνει για να παραμένω δραστήριος και ενεργός. Σκέφτηκα πως ίσως να είναι χρήσιμα και σε άλλους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους».

Και είχε δίκιο, καθώς η λίστα του με τα tips για να καταπολεμήσεις τη μοναξιά έγινε γρήγορα ανάρπαστη, ενώ έφτασε μέχρι και να δημοσιευτεί σε φυλλάδιο του προγράμματος Age-Friendly Manchester του Δημοτικού Συμβουλίου του Manchester.

Αυτά είναι τα 10 tips κατά της μοναξιάς, του Derek Taylor.

  1. Προσπάθησε να κάνεις νέους φίλους
  2. Γίνε μέλος σε μια λέσχη με διάφορα χόμπι
  3. Κάνε μια επίσκεψη στην τοπική κοινότητα και δες τι υπάρχει σε προσφορά
  4. Μάθε πώς να χρησιμοποιείς έναν υπολογιστή στη βιβλιοθήκη της γειτονιάς σου
  5. Ζήτα βοήθεια από τις τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες
  6. Εξέτασε το ενδεχόμενο να νοικιάσεις ένα δωμάτιο του σπιτιού σου ή να φιλοξενείς κόσμο επί πληρωμή
  7. Φρόντισε να χρησιμοποιείς περισσότερο το τηλέφωνό σου για να επικοινωνείς με τους ανθρώπους, μην περιμένεις από αυτούς να επικοινωνήσουν μαζί σου
  8. Επικοινώνησε με φίλους και συγγενείς που είχες καιρό να μιλήσεις
  9. Ανάπτυξε φιλικές σχέσεις με τους γείτονές σου
  10. Αν μπορείς, κάνε εθελοντικές εργασίες


Ο κ.Taylor συμβουλεύει επίσης τους ανθρώπους που πάσχουν από μοναξιά να εμπλέκονται σε όλα τα είδη δραστηριοτήτων που προσφέρει η κοινότητά τους, ο ίδιος μάλιστα έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην κηπουρική.

Από τη μέρα που έγραψε τη λίστα του, ο κ. Taylor δεν έγινε μόνο πολύ πιο ενεργό μέλος της κοινότητάς του αλλά έκανε και νέους φίλους μέσω των διάφορων εκστρατειών που οργανώνει ως επικεφαλής ομάδας στο πρόγραμμα Age-Friendly Manchester.

«Σε κάνει να νιώθεις ξανά ζωντανός», είπε στο BBC.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26139

 


Σελίδα 10 από 479
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ)
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ)
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ) Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, Cannes Film ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση