ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Νέα Υόρκη Ρεκόρ τιμής, 3,7 εκ. δολαρίων, για την πρώτη έκδοση του βιβλίου 'Principia Mathematica' του Νεύτωνα
News - Magazino
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 17:51

Νέα Υόρκη

Ρεκόρ τιμής, 3,7 εκ. δολαρίων, για την πρώτη έκδοση του βιβλίου 'Principia Mathematica' του Νεύτωνα
 
ec847-mathematica-newton

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ τιμής κατέγραψε το βιβλίο -ορόσημο "Μαθηματικές Αρχές Φυσικής Φιλοσοφίας" (Principia Mathematica) του Ισαάκ Νεύτωνα.

Το αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου πουλήθηκε αντί 3,7 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Christi's στη Νέα Υόρκη.

Το διάσημο έργο του Νεύτωνα εκδόθηκε το 1687 από τον αστρονόμο Άντμουντ Χάλεϊ (του ομώνυμου κομήτη) σε μερικές εκατοντάδες αντίτυπα και αποτέλεσε το θεμέλιο της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας.

Συνολικά εκδόθηκαν 400 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 80 προορίζονταν για την Ευρώπη και είχαν μικρές διαφορές από την έκδοση για το βρετανικό κοινό.

Η δημοπρασία αφορούσε ένα από τα αντίτυπα της ευρωπαϊκής έκδοσης και η τιμή του είναι περίπου δυόμιση φορές μεγαλύτερη από την τιμή εκκίνησης, σύμφωνα με τη βρετανική "Γκάρντιαν".

Παραμένει άγνωστο ποιος αγόρασε το αριστούργημα του Νεύτωνα. 

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25383

 
Ψυχική υγεία Η υγεία πιο σημαντική από τα χρήματα για την ευτυχία σύμρωνα με έρευνα του London School of Economics
News - Magazino
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 11:53

Ψυχική υγεία

Η υγεία πιο σημαντική από τα χρήματα για την ευτυχία σύμρωνα με έρευνα του London School of Economics
a658f-happy-advice

Η καλή ψυχική υγεία και το να έχει κανείς μία σταθερή σχέση είναι πιο σημαντικοί παράγοντες στον καθορισμό της ευτυχίας του ατόμου από το πόσο υψηλό είναι το εισόδημά του, σύμφωνα με έρευνα του London School of Economics.

Το βρετανικό πανεπιστήμιο μελέτησε απαντήσεις από σχεδόν 200.000 ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει σε διάφορες διεθνείς έρευνες σχετικά με την ευημερία και την ευτυχία τους.

Ο παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την ευτυχία είναι η κατάθλιψη και το άγχος και γενικότερα η κακή ψυχική υγεία.

Οι συντάκτες της έρευνας δηλώνουν ότι τα συμπεράσματα υπαγορεύουν «έναν νέο ρόλο του κράτους» ως προς τις προτεραιότητες που θέτει ώστε να προσφέρει περισσότερες πιθανότητες στους πολίτες να είναι ευτυχισμένοι. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι το κράτος θα πρέπει να επικεντρώνεται στη «δημιουργία ευημερίας» περισσότερο απ’ ό,τι στη «δημιουργία πλούτου».

Σε κλίμακα από το 1 έως το 10, ο διπλασιασμός του εισοδήματος αυξάνει την ευτυχία του ατόμου κατά μόλις 0,2. Την ίδια στιγμή η ευτυχία αυξάνεται κατά 0,6 στην ίδια κλίμακα από την ύπαρξη ενός συντρόφου στη ζωή καθενός.

Το επίπεδο ευτυχίας μειώνεται κατά 0,7 σε περίπτωση κατάθλιψης και άγχους. Το ίδιο επίπεδο «δυστυχίας» προκαλεί η ανεργία, ενώ κατά 0,6 μειώνει το βαθμό ευτυχίας ένας χωρισμός ή ένας θάνατος.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25359

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 11:55
 
Χρυσό βραβείο στην ιστοσελίδα www.incrediblecrete.gr της Περιφέρειας Κρήτης στα E-volutionawards.
News - Magazino
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 11:29

Χρυσό βραβείο στην ιστοσελίδα www.incrediblecrete.gr της Περιφέρειας Κρήτης στα E-volutionawards.

resized 1

 

Το χρυσό βραβείο απέσπασε ο επίσημος ιστοχώρος για την τουριστική προώθηση της Κρήτης www.incrediblecrete.gr της Περιφέρειας Kρήτης στην τελετή απονομής των βραβείων E-volutionawards.Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο ιστοχώρος βραβεύτηκε στο πεδίο της Αισθητικής & Σχεδίασης.

Τα βραβεία E-volution πραγματοποιούνται εδώ και 5 χρόνια και οι συμμετέχοντες είναι κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στο χώρο του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ του εμπορίου και του επιχειρείν.

resized 2

Η αξιολόγηση γίνεται από έγκριτη κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από εμπειρογνώμονες του χώρου, καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπροσώπους σχετικών φορέων.

Η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Kρήτης που ανατέθηκε στην εταιρεία MozaikHospitality διακρίθηκε μεταξύ πολλών άλλων γνωστών και αναγνωρισμένων ιστοσελίδων και τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο για τον αισθητικά ανώτερο και λειτουργικά αποτελεσματικό ιστοχώρο.

Μέσω της ιστοσελίδας μπορεί κανείς να ταξιδέψει στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης, να γνωρίσει τα αξιοθέατα, να αναζητήσει διαμονή, να ανακαλύψει προορισμούς και διαδρομές, να μάθει για τις πλούσιες δυνατότητες που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη αναφορικά με τη γαστρονομία, τις δραστηριότητες, την κρητική κουζίνα, τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού και γενικότερα να αντιληφθεί πως η Κρήτη είναι ο ιδανικός τουριστικός προορισμός.

resized 3

Στην τελετή απονομής των βραβείων, E-volutionawards, την Περιφέρεια Kρήτης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας ήταν μια πραγματική πρόκληση για όλους μας, διότι έπρεπε να βρεθεί τρόπος να χωρέσει η φιλοσοφία της Κρητικής φιλοξενίας, ο πλούτος του νησιού και ο Κρητικός τρόπος ζωής μέσα σε μια οθόνη, να αναδειχθεί παραγωγικά και να δημιουργηθεί ουσιαστικά ένα διαδραστικό διαδικτυακό εργαλείο για τον μελλοντικό επισκέπτη του νησιού μας. Οι συνεργάτες μας στη Mozaik Hospitality διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλούσιο περιεχόμενο που παρουσιάζεται στις σελίδες του ιστοχώρου. Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου τοποθετεί την Κρήτη δυναμικά στην ψηφιακή εποχή και τη φέρνει ένα βήμα μπροστά από άλλους τουριστικούς προορισμούς.»

 
Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση Αυτός ο Πολωνός παππούς είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των φετινών Χριστουγέννων
News - Magazino
Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 09:38

Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση

Αυτός ο Πολωνός παππούς είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των φετινών Χριστουγέννων (μπορεί και των επόμενων)
 
72065-0pappous

Ναι, ξέρουμε. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή βγαίνουν περίπου δυο ντουζίνες συγκινητικές διαφημίσεις, κάθε μία εκ των οποίων θα «σας κάνει να κλάψετε», θα «σας φτιάξει τη μέρα», θα «σας ταράξει το είναι» και διάφορα άλλα τέτοια.

Ναι, το ξέρουμε γιατί εμείς πρώτοι τα γράφουμε όλα αυτά.

Η παρακάτω διαφήμιση όμως, που έρχεται από το πολωνικό site δημοπρασιών Allegro, είναι όχι μόνο από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις της χρονιάς αλλά και μία από τις καλύτερες που έχουμε δει, γενικότερα.

Γιατί όχι μόνο απεικονίζει τέλεια το πνεύμα των Χριστουγέννων, όχι μόνο παραδίδει δωρεάν κοινωνικό μάθημα πάνω στη σύγχρονη οικογένεια και την ποικιλομορφία της, όχι μόνο κλείνει το μάτι στους ηλικιωμένους που δεν το βάζουν κάτω με τις νέες τεχνολογίες, αλλά περιέχει και την ακαταμάχητη τριπλέτα: υπέροχος παππούς-υπέροχο σκυλί-υπέροχο πιτσιρίκι.

Δεν θα σας πούμε τίποτε άλλο, απλά πατήστε play και απολαύστε μια εξαιρετική διαφήμιση που, ναι, τι να κάνουμε, θα σας συγκινήσει βαθιά.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25287

 


Σελίδα 10 από 473
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση