ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Οίκος δημοπρασιών Sotheby's, Ο σάκος του Νιλ Άρμστρονγκ με ίχνη σεληνόσκονης θα πωληθεί έναντι... αστρονομικού ποσού.
News - Magazino
Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 08:55

Οίκος δημοπρασιών Sotheby's,

Ο σάκος του Νιλ Άρμστρονγκ με ίχνη σεληνόσκονης θα πωληθεί έναντι... αστρονομικού ποσού.
32c15- space dust

Ο σάκος τον οποίο χρησιμοποίησε ο Αμερικανός αστροναύτης, Νιλ Άρμστρονγκ για φέρει μαζί του κατά την επιστροφή του στη Γη τα πρώτα δείγματα σκόνης αναμένεται να πωληθεί έως και 4 εκατομμύρια δολάρια (3,5 εκατομμύρια ευρώ).

Ο σάκος είχε χαθεί και θα βγει σε πλειστηριασμό, μαζί με άλλα αναμνηστικά που σχετίζονται με το διάστημα, στη Νέα Υόρκη, την επόμενη εβδομάδα.

Τα αντικείμενα θα τεθούν προς πώληση στις 20 Ιουλίου, την 48η επέτειο της πρώτης προσγείωσης διαστημόπλοιου στο φεγγάρι και οι διοργανωτές ελπίζουν σε μεγάλο ακροατήριο.

Η τύχη του σάκου, ο οποίος έχει διαστάσεις 30 επί 22 εκατοστά περίπου και φέρει την επιγραφή «Επιστροφή Σεληνιακού Δείγματος», αγνοούνταν επί δεκαετίες μετά την επιστροφή του Άρμστρονγκ και του πληρώματος του Apollo 11 στον Ιούλιο του 1969. «Για πολλά χρόνια είχε ξεμείνει σε ένα κουτί, χωρίς ετικέτες, στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον του Χιούστον», είπε η Κασάνδρα Χάτον, αντιπρόεδρος και επικεφαλής ειδικός σύμβουλος στον οίκο Sotheby's.

Επανεμφανίστηκε στο γκαράζ του διευθυντή ενός μουσείου στην πολιτεία Κάνσας, του Μαξ Άρι, ο οποίος καταδικάστηκε για την κλοπή του το 2014, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο σάκος έχει κατασχεθεί από την υπηρεσία ασφάλειας αεροσκαφών, η οποία είχε προσπαθήσει να τον πουλήσει μέσω πλειστηριασμών τρεις φορές, χωρίς επιτυχία, ώσπου αγοράστηκε το 2015 έναντι 995 δολαρίων (873 ευρώ) από δικηγόρο στο Σικάγο, την Νάνσι Λι Κάρλσον.

Στη συνέχεια εκείνη έστειλε το σάκο στη ΝΑΣΑ για να διαπιστώσει την αυθεντικότητά του, και όταν αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Άρμστρονγκ και είχε ακόμα ίχνη σεληνόσκονης στο εσωτερικό του, η ΝΑΣΑ αποφάσισε να τον κρατήσει.

Η Κάρλσον κατέφυγε στη δικαιοσύνη και ο σάκος της επιστράφηκε. Η δημοσιότητα που έλαβε η δικαστική της προσπάθεια δημιούργησε ζωηρό ενδιαφέρον από πλευράς πιθανών αγοραστών και έτσι η Κάρλσον αποφάσισε να τον υποβάλλει ξανά σε πλειστηριασμό.

Ο πλειστηριασμός στον οίκο Sotheby's περιλαμβάνει και το σχέδιο πτήσης του διαστημόπλοιου Apollo 13, με διορθώσεις από τους αστροναύτες, μια στολή αστροναύτη που είχε φορέσει ο Αμερικανός αστροναύτης Γκας Γκρίσομ, και φωτογραφίες της Σελήνης που είχε πάρει η Εθνική Αεροναυτική και Διαστημική Υπηρεσία (ΝΑΣΑ).

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28784

 
Έχει ο καθένας διαφορετικό ορισμό για την απιστία; Θεωρείται το φιλί απιστία; – Τι απάντησε το ανδρικό φύλο!
News - Magazino
Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 10:38

Έχει ο καθένας διαφορετικό ορισμό για την απιστία;

Θεωρείται το φιλί απιστία; – Τι απάντησε το ανδρικό φύλο!
bd6b7-kissing

Η αλήθεια είναι πως έχουμε ακούσει διάφορα σενάρια για το συγκεκριμένο θέμα. Πέραν από τα τυπικά, ορισμένοι θεωρούν πως υπάρχει και η λεγόμενη «συναισθηματική απιστία», κατά την οποία μπορεί να μην έχεις σωματική επαφή με το αντικείμενο του πόθου σου αλλά κατακλύζει τις σκέψεις σου, άρα απατάς τον σύντροφο σου «πνευματικά».

Το φιλί, όμως; Τι είναι;

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από δυο μη κερδοσκοπικούς συμβουλευτικούς οργανισμούς, Relate και Relationships Scotland, σε 5.000 άτομα, το 19% των ανδρών δεν θεωρεί πως υπάρχει κάποιο είδος απιστίας στα παθιασμένα φιλιά με ένα άλλο άτομο.

Ακόμη, το 22% των ανδρών συμμετεχόντων δεν εντάσσει τα μηνύματα και τις βίντεοκλήσεις στο «καλάθι» της απιστίας.

Βέβαια, τα 2/3 ανέφεραν πως δεν θα ανεχόντουσαν καθόλου την απιστία από τον/την σύντροφο τους και πως, εάν προέκυπτε, θα σήμαινε το τέλος της σχέσης. Το 33%, μάλιστα, ανέφερε πως έχει «φάει κέρατο» ενώ το 41% είπε πως θεωρεί απιστία ακόμα και το φλερτ.

Από τις άλλες ηλικιακές ομάδες, (25-49, 50-64 και άνω των 65 ετών) το προηγούμενο ποσοστό «στάθηκε» στο 30%.

Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε μετά από όλα αυτά. Η απιστία έχει διαφορετικό ορισμό για τον καθένα γι’ αυτό και θα πούμε πως πιστεύουμε πως είναι θέμα του κάθε ζευγαριού να θέσει τα όρια στην σχέση που θα έχει!

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/28741

 
Γαλλία, Κι όμως, δεν φαντάζεστε τη δροσιά που προσφέρει αυτός ο ελέφαντας!
News - Magazino
Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017 09:00

Γαλλία,

Κι όμως, δεν φαντάζεστε τη δροσιά που προσφέρει αυτός ο ελέφαντας!
Image1

Πως θα σας φαινόταν αντί άλλης λύσης για τον καύσωνα, να σας ραντίζει με παγωμένο νερό με την προβοσκίδα του ένας τεράστιος μεταλλικός ελέφαντας φτιαγμένος από 45 τόνους από ατσάλι και ξύλο;...

Κάπως έτσι όπως είναι το ... ντους δροσιάς που πραγματοποιεί ο εικονιζόμενος ελέφαντας στο Les Machines de L'ile στη Νάντη στη Γαλλία.

Εκεί όπου γιγαντιαίες μηχανικές κατασκευές ζωντανεύουν τους κόσμους του Ιούλιου Βερν κι άλλων αγαπητών συγγραφέων προς τέρψη κυρίως του παιδικού κοινού που κατακλύζει το χώρο.

Τα σκήπτρα, πάντως, κρατά ένας ελέφαντας ιδίως όταν έχει πολύ ζέστη. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε γιατί:

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28603

 
Ο μικρός ήρωας, Εντεκάχρονος έσωσε τρεις ανθρώπους από επίθεση μανιασμένης αρκούδας.
News - Magazino
Κυριακή, 02 Ιούλιος 2017 16:38

Ο μικρός ήρωας,

Εντεκάχρονος έσωσε τρεις ανθρώπους από επίθεση μανιασμένης αρκούδας.
44b57-wild bear

Ένας εντεκάχρονος στις Η.Π.Α. έσωσε τον θείο του, τον ξάδερφο του και έναν φίλο τους από την επίθεση που δέχθηκαν από μια μανιασμένη αρκούδα. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο εντεκάχρονος είχε βγει για κυνήγι με το θείο του, τον επίσης ανήλικο ξάδερφο του και έναν άλλο άνδρα όταν δέχθηκαν την επίθεση. Ο θείος του, ο οποίος προπορευόταν της πομπής, καθώς και ο δεύτερος άνδρας δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και η αρκούδα τους πέταξε στο πλάι. Ο μικρός αστραπιαία κατάφερε να οπλίσει και να πυροβολήσει τρεις φορές, καθυστερώντας αρκετά το ζώο, ώστε να συνέλθει ο θείος του και να το αποτελειώσει.

«Σώθηκε γιατί δεν πρόλαβα να βάλω λουρί στο όπλο του και το μετέφερε στα χέρια» δήλωσε ο πατέρας του μικρού που μίλησε στους δημοσιογράφους. «Οι άλλοι τα είχαν περασμένα στους ώμους και δεν πρόλαβαν να τα κρατήσουν. Η πρώτη βολή του γιου μου βρήκε την αρκούδα στον ώμο και δεν την ανέκοψε καθόλου αλλά η δεύτερη και η τρίτη ήταν στο κεφάλι. Χάρις σε αυτές τις βολές επέζησαν».

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28595

 


Σελίδα 9 από 371

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ EMOJI Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Αθήναιον, ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...