ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Κίνα, Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το «χαμηλής νοημοσύνης» παιδί της και σήμερα είναι φοιτητής στο Χάρβαρντ.
News - Magazino
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 11:28

Κίνα,

Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το «χαμηλής νοημοσύνης» παιδί της και σήμερα είναι φοιτητής στο Χάρβαρντ.
be709-ding dingβ

Η Ζου Χονγκουάν έφερε τον μοναχογιό της στον κόσμο, το 1988. Οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού, άφησαν το μωρό με εγκεφαλική παράλυση.

Οι γιατροί της επαρχίας Χουμπέι, την προέτρεψαν να δώσει το βρέφος. Την ίδια άποψη είχε και ο σύζυγός της που θεωρούσε πως η κατάστασή του θα τον οδηγούσε σε μια άθλια, σκληρή ζωή. Η μητέρα απέρριψε τους ισχυρισμούς, χώρισε τον πατέρα του παιδιού και έβαλε στόχο ζωής να υποστηρίξει το παιδί της.

Έκανε τουλάχιστον 3 δουλειές ταυτόχρονα για να υποστηρίξει την οικογένειά της. Επιπλέον, έπαιζε παιχνίδια που ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες ώστε να τονώσει τις αισθήσεις και την νοημοσύνη του γιου της.

Τον δίδαξε ακόμη και πώς να χρησιμοποιεί τα ξυλάκια του φαγητού, ενώ τα άκαμπτα χέρια του δεν μπορούσαν να τα πιάσουν. Η μητέρα αναφέρει: «Δεν ήθελα να νιώθει ντροπή για τα σωματικά του προβλήματα. Επειδή είχε κατώτερες ικανότητες σε πολλούς τομείς, ήμουν πολύ αυστηρή για να δουλέψει σκληρά και να καλύψει τα κενά και τις δυσκολίες που είχε.»

29 χρόνια αργότερα, ο Ντινγκ Ντινγκ είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, στις περιβαλλοντικές επιστήμες και τη μηχανική. Πρόσφατα, ξεκίνησε σπουδές Νομικής στο Χάρβαρντ.

Η δυνατή μητέρα πρέπει να είναι απίστευτα περήφανη για τον γιο της και όσα κατάφεραν. Σίγουρα όμως και ο Ντινγκ Ντινγκ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της. 

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27834

 
Online dating, Οι λέξεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποτέ στην περιγραφή σου online!
News - Magazino
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 09:10

Online dating,

Οι λέξεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποτέ στην περιγραφή σου online!
45f6a-online-dating

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε ο επικεφαλής της ιστοσελίδας γνωριμιών Illicit Encounters, Κρίστιαν Γκραντ, σε 400 χιλιάδες λογαριασμούς χρηστών, υπάρχουν ορισμένες λέξεις που χρησιμοποιούνται από γυναίκες και άνδρες οι οποίες, μπορεί να ανταποκρίνονται στην προσωπικότητα τους, αλλά δεν λειτουργούν καθόλου στην ερωτική ζωή.

Αναλυτικότερα, μόνο το 0.3% των αντρών έδειξε να γοητεύεται από γυναίκες που δήλωναν πως είναι χαρούμενες ενώ αντίστοιχα, ένα ποσοστό 0.4% των γυναικών έδειξε να γοητεύεται από άντρες που ανέφεραν πως είναι χαρούμενοι στη ζωή τους.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν πως και τα 2 φύλα αναζητούν κάποιον να τους φέρει την ευτυχία, όχι κάποιον που την ζει ήδη.

Περίβλεπτη θέση στις λέξεις που πρέπει να αποφύγει κανείς αν θέλει να βγει ένα ραντεβού, είναι το επίθετο «ντροπαλή/ος», που δηλώνει εσωστρέφεια.

Από την άλλη, η έρευνα αναφέρει πως και τα δυο φύλα τείνουν να αναζητούν άτομα με αυτοπεποίθηση, οπότε, δεν θα ήταν κακή ιδέα να το ανέφερε κανείς αυτό στην περιγραφή του για να γίνει πιο ελκυστικός (7% των αντρών και 9% των γυναικών έψαχναν για ένα χαρακτήρα με αυτοπεποίθηση).

Όσον αφορά τις γυναίκες, η λέξη curvy, που σημαίνει καμπυλωτή, βρέθηκε στην 8η θέση των πιο ελκυστικών λέξεων καθώς «άναβε» τους άνδρες.

Βέβαια, μόλις το 0.6% των γυναικών την χρησιμοποίησαν, πιθανότατα επειδή συνδέεται με την έννοια του πάχους.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η έρευνα ανέφερε ότι οι άντρες (15%) ψάχνουν για μια γυναίκα που να είναι σέξι και το γνωρίζει, ενώ οι γυναίκες δεν ενθουσιάζονται με έναν τέτοιο σύντροφο αλλά με έναν που θα υπερηφανεύεται για την τιμιότητα του.

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/27774

 
Γεννήθηκε έχοντας τον θάνατο στα γονίδιά του, Του είπαν ότι θα ζήσει μέχρι τα 10 - Σήμερα αποφοιτά από το πανεπιστήμιο.
News - Magazino
Κυριακή, 14 Μάιος 2017 12:20

Γεννήθηκε έχοντας τον θάνατο στα γονίδιά του,

Του είπαν ότι θα ζήσει μέχρι τα 10 - Σήμερα αποφοιτά από το πανεπιστήμιο.
efd05-ryan graduation

Ο 29χρονος Ράιαν Ντάντ σήμερα Σάββατο, θα αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι, έχοντας εκπληρώσει ένα μεγάλο όνειρο ζωής.

Κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσει σε αυτή την ηλικία. Λόγω μιας σοβαρής ασθένειας, η οποία διαγνώστηκε σε νεαρή ηλικία, οι γιατροί του έδιναν λίγα χρόνια ζωής, ίσως έφτανε τα 10 ή και 12 χρόνια. Κανείς ειδικός δεν ήταν πιο αισιόδοξος.

Ο Ράιαν τα κατάφερε γιατί οι γονείς τους δεν έπαψαν να πιστεύουν σε αυτόν. Κάτω από την μπλουζάκια του μπάσκετ και τα κολεγιακά του ρούχα κρύβεται ένα αδύναμο σώμα, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τόσο από την ασθένεια, όσο και από τα φάρμακα ετών. Ναι, είναι αξιοσημείωτο πώς ο Ράιαν είναι ακόμα ζωντανός, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε έχοντας τον θάνατο στα γονίδιά του.

Το 1988, γεννήθηκε ένα αγόρι 3,5 περίπου κιλών. Όπως περιγράφει ο πατέρας του Μαρκ στο CNNi «ήταν τέλειος». Σε ηλικία μόλις τριών ετών έμαθε τις πρώτες του πάσες στο μπέιζμπολ και κάθε βράδυ παρακολουθούσε με τους γονείς του αγώνες στην τηλεόραση. Από μικρός στήριζε τους Rangers και λάτρευε τον Νόλαν Ράιαν, γιατί είχαν το ίδιο επίθετο. Φανταζόταν πως είναι αυτός που έτρεχε στο γήπεδο, φορώντας την φανέλα της ομάδας.

Έφτασε η ώρα να επισκεφτεί τον παιδίατρο, για έναν τσεκαπ. Ο Μαρκ που μόλις είχε πάρει προαγωγή στο αστυνομικό τμήμα του Κάρολτον του Τέξας, δεν πίστευε πως ο γιός του είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Όμως δύο εβδομάδες αργότερα βγήκαν οι εξετάσεις του παιδιού.

Έπασχε από μια πολύ σπάνια ασθένεια, την βλεννοπολυσακχαρίδωση Ih (Mucopolysaccharidosis Ih). Πρόκειται για μία αυτοσωματική υπολειπόμενη διαταραχή που προκύπτει από μειωμένη δραστηριότητα της λυσοσωματικής a-L-iduronidazy, η οποία εμπλέκεται στο μεταβολισμό των γλυκοσαμινογλυκανών.

Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από βλάβες στα εσωτερικά όργανα, το σκελετικό σύστημα, νευροψυχιατρικές και καρδιοπνευμονικές διαταραχές. Ήδη η σπλήνα και το ήπαρ του είχαν διευρυνθεί στο διπλάσιο από το φυσιολογικό. Ο γιατρός ενημέρωσε την οικογένεια ότι ο Ράιαν δεν θα έφτανε πάνω από την ηλικία των 12 ετών και μέχρι εκείνη την ημέρα, θα έβλεπαν το παιδί να αλλάζει. Θα πονούσε σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, πιθανώς θα έχανε την όραση και την ακοή του, θα ατροφούσαν οι μύες του και σύντομα δεν θα μπορούσε να κινηθεί παρά μόνο με αναπηρική καρέκλα. Θα γινόταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και θα έχανε την επαφή με τον κόσμο, καθώς θα ήταν και διανοητικά ανάπηρος.

Η διάγνωση του γιατρού είναι ένα τεράστιο σοκ για την οικογένεια και η επιστήμη πάνω σε αυτή την ασθένεια δεν είχε προχωρήσει, δεν υπήρχαν φάρμακα, ούτε θεραπεία. Ήταν μια ασθένεια ανίατη. Ένα στα 10.000 παιδιά προσβάλλονται από αυτή κάθε χρόνο.

Ο Ράιαν ήταν πολύ μικρός για να μάθει αλλά και να καταλάβει, όποτε αρχικά δεν του είπαν τίποτα. Απλά θρηνούσαν σιωπηλά όταν έπεφτε για ύπνο. Πέρασε ένας χρόνος, μέχρι που οι γονείς πήραν την απόφαση να μάθουν περισσότερα για την ασθένεια.

Ο Μαρκ παρακολουθούσε ιατρικά σεμινάρια, διάβαζε βιβλία, γνώρισε παιδιά με την ίδια ασθένεια, παρατηρώντας ότι κανένα από αυτά δεν ήταν πάνω από 12 ετών. Σε ένα συνέδριο που πήγε στη Γερμανία, γνώρισε έναν επιστήμονα που δούλευε πάνω σε πειραματικές θεραπείες. Ο ερευνητής του είπε πως δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία και μέχρι να βρεθεί χρειάζεται αρκετός χρόνος αλλά και αρκετά χρήμα.

Επέστρεψε στις ΗΠΑ και προσπάθησε να έρθει σε επαφή και με άλλους ερευνητές που ασχολούνταν με την θεραπεία της ασθένειας αυτής. Γνώρισε έναν ερευνητή και μαζί ξεκίνησαν το ταξίδι . Σύντομα βρέθηκαν χορηγοί που θα χρηματοδοτούσαν την επιστημονική έρευνα, ενώ άρθρα για την προσπάθειά του προσέλκυσαν αρκετές οργανώσεις και φιλάνθρωπους.

Την ίδια ώρα τα συμπτώματα της ασθένειας άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Στην ηλικία των πέντε ετών, ο Ράιαν δεν μπορούσε πια να κουνήσει καλά τα χέρια του και έκανε μεγάλη προσπάθεια να σηκώσει το ρόπαλο του μπέιζμπολ. 

Μέχρι την ηλικία των επτά ετών, τα χέρια του είχαν ατροφήσει. Οι προπονήσεις του, είχαν γίνει ραντεβού με τους γιατρούς και έπειτα ήρθαν οι φυσικοθεραπείες. Σύντομα έπρεπε να σταματήσει το σχολείο.

Ο χρόνος πίεζε τον Μαρκ και με τη βοήθεια του ερευνητή Εμίλ Κάκκις, οι έρευνες για την θεραπεία προχωρούσαν με ταχύτερους ρυθμούς.

Έπειτα από αρκετά πειράματα, ανέπτυξαν το 2003 μια θεραπεία που εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και Φαρμάκων. Σε ηλικία 12 ετών, ο Ράιν ένιωσε ξανά τα χέρια του, παρότι υπήρχαν κάποιες παρενέργειες από τα φάρμακα.

Την ώρα που καταπολεμούσε την ασθένεια, ο μικρός απέκτησε όνειρα ξανά. Συνέχισε το σχολείο, έδωσε εξετάσεις, μπήκε στο πανεπιστήμιο και αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο. Έκανε όλα του τα όνειρα πραγματικότητα.

Ο εχθρός δεν έφυγε

Στις τελευταίες τάξεις του σχολείου, ο εγκέφαλος του Ράιν άρχισε να υπολειτουργεί, όπως και η μνήμη του. Κατάφερε να τελειώσει το σχολείο, όμως το πρόβλημα αυτό τον ακολουθούσε. Η φυσική του κατάσταση είχε βελτιωθεί, όμως είχε νοητικά προβλήματα.

Του δόθηκε υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Λούισβιλ και στην ομάδα της σχολής. Έπρεπε να δώσει εξετάσεις όμως η ασθένειά του δεν του το επέτρεπε. Συνέχιζε την θεραπεία του όμως δεν τον βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό. Έπεσε σε κατάθλιψη και έχανε σταδιακά τη μνήμη του.

Το 2012, μια νέα θεραπεία βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο και μετά από πολλές «μπόρες» τελικά ο Ράιαν την δοκίμασε. Ήταν επίπονη, όμως μετά από ένα μήνα η θεραπεία άρχισε να αποδίδει και η μνήμη του επανέρχονταν.

Η ελπίδα για το αύριο

Εν συντομία, ο Ράιν επέστρεψε δυναμικά. Τελείωσε ένα κολέγιο στο Τέξας και πήρε την πολυπόθητη υποτροφία του και το εισιτήριο για το ερασιτεχνικό μπέιζμπολ. Οι βαθμοί του βελτιώνονταν με τον καιρό και έλαβε τον τιμητικό ρόλο του διευθυντή της ομάδας. Σήμερα, θέλει να ασχοληθεί με τον μάνατζμεντ επαγγελματικών ομάδων.

Κατάφερε αυτό που ένα παιδί στο ένα εκατομμύριο θα μπορούσε να πετύχει. Πάλεψε με μια ανίατη ασθένεια, πραγματοποίησε τα όνειρά του και κάνει σχέδια για το αύριο.

Ο  Ράιαν είναι παράδειγμα για όλα τα παιδιά-μαχητές που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα υγείας.

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27750

 
Γ.Γ.Ι.Φ: 14 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας
News - Magazino
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 12:27

Γ.Γ.Ι.Φ: 14 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας

motherdayec 1

Τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους, τιμάται παγκοσμίως η ημέρα της μητέρας, ως μια ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τις μητέρες όλου του κόσμου, που μας χάρισαν τη ζωή και που αγωνιούν καθημερινά για όλες και όλους μας, στην προσπάθειά τους να μας προσφέρουν τα μέγιστα και να μας προφυλάξουν από καθετί επιζήμιο.

 

Στην Ελλάδα της κρίσης και της λιτότητας, για μια γυναίκα η μητρότητα μπορεί να λειτουργεί αποτρεπτικά στην απόκτηση εργασίας ή και να οδηγήσει στην απόλυσή της, εάν εργάζεται ήδη. Η δυσκολία αυτή, μεταξύ άλλων, οδηγεί αρκετές γυναίκες στην απόφασή τους να μην τεκνοποιήσουν, από φόβο μήπως δεν καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις πολυσήμαντες απαιτήσεις που προϋποθέτει η ιδιότητα της μητέρας.

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στηρίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών, έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία περιπτώσεις παραβίασης δικαιωμάτων λόγω εγκυμοσύνης, καταφέρνοντας την επαναπρόσληψη των γυναικών στην εργασία τους.

 

Παράλληλα, οι γυναίκες σήμερα μάχονται να υπερβούν την πρόκληση της συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Σε αυτή τη μάχη, η ΓΓΙΦ απαντά με πλήθος δράσεων, με αντιπροσωπευτικότερη τον τομέα «Αγορά εργασίας και εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» να αποτελεί αυτοτελές πεδίο και άξονα προτεραιότητας στο νέο, επικαιροποιημένο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων» (ΕΣΔΙΦ) της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ.

 

Στον εν λόγω άξονα, περιλαμβάνονται εξειδικευμένοι στόχοι που αποσκοπούν στη βελτίωση της νομοθεσίας για την άδεια μητρότητας, την προστασία της άδειας ανατροφής, την προστασία από διάκριση λόγω εγκυμοσύνης ή μητρότητας, την παροχή κινήτρων για την ενθάρρυνση χρήσης της γονικής άδειας από τους άνδρες κ.α.

 

Επίσης, η ΓΓΙΦ έχει ως προτεραιότητα των πολιτικών της την προαγωγή της μητρότητας ως ελεύθερη επιλογή της κάθε γυναίκας, ώστε να αποφασίσει η ίδια για το αν θέλει να τεκνοποιήσει ή όχι.

 

Ταυτόχρονα, βρίσκεται διαρκώς στο πλάι των γυναικών μητέρων, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται, από όποια γωνιά της γης κι αν προέρχονται, είτε προσπαθούν να συνδυάσουν το ρόλο της εργαζόμενης με τα οικογενειακά βάρη, είτε είναι αρχηγοί μονογονεικών οικογενειών.

 

Mε οδηγό τις αρχές και τις αξίες της ισότητας, η ΓΓΙΦ δηλώνει την ενεργό παρουσία και διαθεσιμότητά της να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των έμφυλων ανισοτήτων που βιώνουν σήμερα οι μητέρες.

 

Παράλληλα, στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου, που δεν έπαψαν, ανά τους αιώνες, να ζητούν να ακουστεί η χαμηλή φωνή τους και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους για ισότητα και αξιοπρέπεια σε κάθε τομέα του βίου τους.

 

Για τις μητέρες, που δε σταμάτησαν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους στα παιδιά τους και να τους παρέχουν ασφάλεια, ανεξάρτητα από την πιθανή επισφάλεια υπό την οποία ζουν οι ίδιες. 

 


Σελίδα 8 από 365
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ & ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ «Μ’αγγίζεις και χαμογελάς»
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ & ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ  «Μ’αγγίζεις και χαμογελάς»
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ & ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ «Μ’αγγίζεις και χαμογελάς» Μία στάση στην Κηφισιά έκανε ...

Φωτογραφίες από το απόλυτο Disney Fan Event!!! FAN-TASTIC ΝΕΑ ΑΠΟ DISNEY, LUCASFILM, MARVEL STUDIOS & PIXAR ΣΤΗΝ D23 EXPO 2017.
Φωτογραφίες από το απόλυτο Disney Fan Event!!!  FAN-TASTIC ΝΕΑ ΑΠΟ DISNEY, LUCASFILM, MARVEL STUDIOS & PIXAR  ΣΤΗΝ D23 EXPO 2017.
Φωτογραφίες από το απόλυτο Disney Fan Event!!! FAN-TASTIC ΝΕΑ ΑΠΟ DISNEY, LUCASFILM, MARVEL STUDIOS & PIXAR ΣΤΗΝ D23 EXPO 2017. H ετήσια D23 Expo (o τίτλος εμπνέεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση