ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Μακροζωία Οι γυναίκες που αργούν να κάνουν το πρώτο τους παιδί ζουν περισσότερο
News - Magazino
Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2016 09:07

Μακροζωία

Οι γυναίκες που αργούν να κάνουν το πρώτο τους παιδί ζουν περισσότερο
 
a2418-0pregnant

Οι γυναίκες που αργούν να κάνουν το πρώτο τους παιδί, από επιλογή και όχι λόγω βιολογικής δυσκολίας, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν πάνω από 90 χρόνια, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που κάνουν πολλά παιδιά, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας αμερικανικής έρευνας. 

Η ηλικία της πρώτης τεκνοποίησης έχει σταδιακά αυξηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες σχεδόν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και σε αρκετές αναπτυσσόμενες, κυρίως λόγω των αυξημένων απαιτήσεων των γυναικών για μόρφωση και καριέρα.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναλύθηκαν στοιχεία για περίπου 20.000 γυναίκες, από τις οποίες πάνω από τις μισές (το 54%) είχαν ζήσει τουλάχιστον έως την ηλικία των 90 ετών.

Όπως φάνηκε, η ηλικία που οι συμμετέχουσες είχαν κάνει το πρώτο τους παιδί, καθώς και ο αριθμός των παιδιών που γέννησα συνολικά, συνδέονται με το προσδόκιμο ζωής τους. Οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη μακροζωία είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι απόφοιτες πανεπιστημίου, παντρεμένες, υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου, όχι παχύσαρκες,  χωρίς ιστορικό κάποιας χρόνιας πάθησης και να έχουν κάνει το πρώτο παιδί τους μετά την ηλικία των 25 ετών. Επιπλέον, οι γυναίκες που έχουν γεννήσει δύο έως τέσσερις φορές, είχαν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μετά τα 90 χρόνια, σε σχέση με όσες έχουν γεννήσει μόνο μια φορά.

Πάντως, ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Αλαντίν Σαντιάμπ, τόνισε ότι ένας τοκετός σε πιο μεγάλη ηλικία αποτελεί έτσι κι΄ αλλιώς ένδειξη γενικότερης καλής υγείας και άρα δυνατότητας για μακροζωία, επομένως «οι γυναίκες δεν πρέπει σκοπίμως να καθυστερούν το πρώτο παιδί τους, καθώς ο κίνδυνος να εμφανίσουν γυναικολογικές επιπλοκές, όπως διαβήτη κύησης και υπέρταση, είναι μεγαλύτερος σε πιο προχωρημένη ηλικία».

Τα ευρήματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο "American Journal of Public Health".

Πηγή: Cypriahealth

http://www.typos.com.cy/cat/9/article/24951

 
Έλεν Γκάρλει Μπράουν Η γυναίκα που ευθύνεται για τη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών
News - Magazino
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2016 10:21

Έλεν Γκάρλει Μπράουν

Η γυναίκα που ευθύνεται για τη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών
24e8f-0helen-garley

Μπορεί η Άννα Γουίντουρ να ήταν αυτή που συνέλαβε καταλυτικά στην διαμόρφωση των περιοδικών μόδας σήμερα, αλλά γιατί καμιά μας δεν ξέρει τίποτα για την γυναίκα που διαμόρφωσε όπως ξέρουμε σήμερα τα περιοδικά τύπου Cosmopolitan;

H Έλεν Γκάρλει Μπράουν ήταν η πρώτη γυναίκα που αποφάσισε να πει τα πάντα περί σεξ το 1970 μέσω της στήλης της ως συντάκτρια, λύνοντας απορίες χιλιάδων γυναικών.

Η περί 32 χρόνια συντάκτρια του Cosmopolitan, χωρίς να υπολογίζει ιδιαίτερα τις προτροπές των διευθυντών της, αποφάσισε να δεις τις αναγνώστριες ως κολλητές της, απαντώντας σε κάθε «καυτή» σκέψη που καμία δεν τολμούσε να ξεστομίσει.

Περιγράφοντας ουσιαστικά αυτό που φανταζόταν στην κρεβατοκάμαρα ενός ανδρόγυνου, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους και χρησιμοποιώντας πιο «γυμνές» φωτογραφίες απ'ότι συνήθως, η Γκάρλει έδωσε μία πιο ευχάριστη διάσταση στο -μέχρι τότε αδιάφορο- τομέα του σεξ στα περιοδικά.

Μάλιστα, κανείς δεν σοκαρίστηκε όταν άκουσε τον τίτλο του πρώτου της βιβλίου, ο οποίος ήταν ουσιαστικά ένας ειλικρινής οδηγός αυτοβοήθειας, «Το σεξ και τα single κορίτσια».

Με την προσωπικότητα της να είναι το ίδιο επαναστατική, όσο η γραφή της, η Γκάρλει είχε από μικρή ένα κόλλημα με την εμφάνισή της.

Κάνοντας από νωρίς την πρώτη της πλαστική προσώπου και έχοντας εκπαιδευτεί να μην τρώει σχεδόν καθόλου, παρά μόνο σαλάτες, η Μπράουν ήταν μία εντυπωσιακή γυναίκα με αυτοπεποίθηση. Με την προσωπική ζωή να είναι άκρως σκανδαλώδης, καθώς δημοσιεύματα της χρέωναν περισσότερα από 100 one night stand πριν παντρευτεί, η ίδια αποφάσισε να σοβαρευτεί στα 37 και να παντρευτεί τον παραγωγό ταινιών Ντέιβιντ Μπράουν (αν και πολλά διέρρευσαν και μετά το γάμο τους).

Ωστόσο, αυτό που έκανε διάσημη την Γκάρλει δεν ήταν μόνο οι τολμηρές περιγραφές της, αλλά και η διαφορετική αντίληψή της. Τα άρθρα της ουσιαστικά σταμάτησαν να «καταδικάζουν» την μοναξιά, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να είναι αδέσμευτες αν αυτό είναι κάτι που τις ικανοποιεί.

Με τις φήμες ότι έκανε κάθε μέρα σεξ με τον άνδρα της ακόμη και στα 80 της, η καυτή καστανομάλλα δεν δίστασε να γράψει για το AIDS και την ομοφυλοφιλία σε εποχές που κανείς δεν άγγιζε τέτοιους είδους θέματα. Σίγουρα μία εντελώς γεμάτη ζωή!

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/24936

 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
News - Magazino
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 17:36

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

Αφιέρωμα στην Θεσσαλονίκη - Thessaloniki: Das sind die Highlights der Stadt (video)

Image1

Περισσότερα από 15 ταξίδια εξοικείωσης (Press Trips) δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων διεθνών ΜΜΕ, με θέμα την Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό, οργάνωσε και υποστήριξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται καθώς εκτεταμένα ρεπορτάζ για τη Θεσσαλονίκη προβάλλονται και δημοσιεύονται σε καταξιωμένα ΜΜΕ της Ευρώπης.

Ενδεικτικά, στο Δεύτερο Κανάλι της Κρατικής Αυστριακής Τηλεόρασης (ORF2) προβλήθηκε ημίωρη εκπομπή - αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη. Το συνεργείο βρέθηκε στην πόλη μας, με πρωτοβουλία του Γραφείου του ΕΟΤ Αυστρίας, ενώ το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου, οργάνωσε την παραγωγή και υποστήριξε τη δημοσιογραφική έρευνα και τα τηλεοπτικά γυρίσματα για πέντε ημέρες, μέσα στον Μάιο του 2016. Η εκπομπή προβλήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2016, με τίτλο «Θεσσαλονίκη, μια πόλη που συναρπάζει και γοητεύει»: Αφιέρωμα στην Θεσσαλονίκη - Thessaloniki: Das sind die Highlights der Stadt http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

Με τη συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Στοκχόλμης, στην Κυριακάτικη πρωινή ενημερωτική εκπομπή του TV4 της Σουηδίας, της 13ης Νοεμβρίου 2016, προβλήθηκε αφιέρωμα σε ευρωπαϊκούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφθούν οι Σουηδοί τουρίστες, με τον τίτλο «Καλές οι πρωτεύουσες, αλλά καλές και οι δεύτερες πόλεις - Γιατί να μην ταξιδέψετε στις πρωτεύουσες». Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, η Θεσσαλονίκη συμπεριλήφθηκε μεταξύ των οκτώ πόλεων, που ενδείκνυνται ως ταξιδιωτικοί προορισμοί για όλη τη διάρκεια του έτους, με ιδιαίτερη αναφορά στη γαστρονομία της, στη γειτνίασή της με τη θάλασσα, στο εύκρατο κλίμα της και τη ζωντάνια της:

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/experten-d%C3%A4rf%C3%B6r-ska-du-inte-resa-till-huvudst%C3%A4derna-3630193 (4΄32’’)

Ακόμη, μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο, αναμένεται η μετάδοση της εκπομπής «Rick Stein's Long Weekends»  με θέμα τη Θεσσαλονίκη, από το BBC2, η οποία γυρίστηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου με τη συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Λονδίνου και την οργάνωση, έρευνα και υποστήριξη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τέλος, αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της συντακτικής ομάδας του γαλλικού περιοδικού «Master Chef», με πρωτοβουλία του Γραφείου του ΕΟΤ στη Γαλλία και τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, που οργάνωσε την διήμερη παραμονή και υποστήριξε τις αναζητήσεις των συντακτών, οι οποίοι κατέγραψαν τη γαστρονομική δημιουργικότητα των επαγγελματιών σεφ της πόλης. Το αφιέρωμα του περιοδικού στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2017.

«Υπάρχει ένα μεγάλο μερίδιο δουλειάς που γίνεται αθόρυβα, αλλά εντατικά και μεθοδικά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που συμπληρώνεται από τις πιο γνωστές δράσεις, όπως η Διπλωματία των Πόλεων» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και συμπληρώνει: «Αυτή η δουλειά των στελεχών του Τμήματος Τουρισμού, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της πόλης και τελικά στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης». 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 17:44
 
Josh Bateson Έτσι είναι σήμερα το αγοράκι από τη σοκολάτα Kinder!
News - Magazino
Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2016 17:14

Josh Bateson

Έτσι είναι σήμερα το αγοράκι από τη σοκολάτα Kinder!
 
14727465 1053137061450346 123853306194821120 n

Εκεί που καθόμασταν κάπως το έφερε η συζήτηση και αναρωτηθήκαμε πώς να είναι το αγοράκι από τη σοκολάτα Kinder σήμερα!

Και τον βρήκαμε! 

Αν και είναι από την Καλιφόρνια, τώρα σπουδάζει στο Λονδίνο και τον λένε Τζος Μπάτεσον (Josh Bateson).

 

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24853

 


 


Σελίδα 8 από 467

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση