ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Βιολογικό ρολόι, Ανακαλύφθηκε το γονίδιο του ξενύχτη!
News - Magazino
Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 09:18

Βιολογικό ρολόι,

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο του ξενύχτη!
81e8f-sleepless

Αν κοιμόσασταν ανέκαθεν αργά ενώ δυσκολεύεστε να ξυπνάτε το πρωί, με άλλα λόγια είστε «νυχτερινός τύπος», μάλλον θα πρέπει να ρίξετε το φταίξιμο στο DNA σας, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του πανεπιστημίου Rockefeller της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι η μετάλλαξη του γονιδίου CRY1 αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του βιολογικού ρολογιού, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να ξενυχτά με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη προκαλεί διαταραχή του κιρκαδικού ρυθμού, δηλαδή αυτού που ονομάζουμε «βιολογικό ρολόι» του οργανισμού και που ρυθμίζει το πότε νυστάζουμε και πότε είμαστε έτοιμοι να ξυπνήσουμε. Αυτή διαταραχή του βιολογικού ρολογιού επιμηκύνει τον κιρκαδικό κύκλο και, ως εκ τούτου, τα άτομα που εμφανίζουν την μετάλλαξη είναι εξ φύσεως ξενύχτηδες, ενώ δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί.

Συγκεκριμένα, στα άτομα αυτά ο ύπνος μετατίθεται προς τα εμπρός κατά δύο έως τέσσερις ώρες σε σχέση με τη συνηθισμένη ώρα ύπνου. Ενώ στους περισσότερους ανθρώπους η ορμόνη μελατονίνη που ρυθμίζει τον ύπνο, αρχίζει να αυξάνεται μεταξύ 9 και 10 το βράδυ, σε μερικούς αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και μετά τις 2 ή τις 3 το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η εν λόγω γονιδιακή μετάλλαξη εντοπίζεται σε κάθε 1 στους 75 ανθρώπους.

Οι άνθρωποι που ξενυχτούν και δεν μπορούν να ξυπνήσουν εύκολα το πρωί αλλά είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν λόγω δουλειάς ή άλλων υποχρεώσεων, συχνά νιώθουν κουρασμένοι όλη τη μέρα, πράγμα που επιβαρύνει την υγεία τους.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό "Cell".

Πηγή: Cypriahealth

http://www.typos.com.cy/cat/9/article/27213

 
Travel bloggers, Πώς αυτό το ζευγάρι κερδίζει χιλιάδες δολάρια για κάθε φωτογραφία στο Instagram.
News - Magazino
Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2017 09:03

Travel bloggers,

Πώς αυτό το ζευγάρι κερδίζει χιλιάδες δολάρια για κάθε φωτογραφία στο Instagram.
a5bee-17333291 1268527146599236 4489717816328454144 n

Ο 26χρονος Jack Morris και η 24χρονη Lauren Bullen έχουν κατακτήσει αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι στο Instagram έχουν ονομάσει «στόχο ζωής», να κάνουν διακοπές και να κερδίζουν χιλιάδες δολάρια από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο λογαριασμό τους.

Οι δύο travel bloggers γνωρίστηκαν πέρσι στα νησιά Fiji κι από τότε κάνουν το γύρω του κόσμου μαζί.

Στις φωτογραφίες τους διαφημίζουν προϊόντα και στη συνέχεια τις ανεβάζουν στους λογαριασμούς τους στο Instagram. Το υψηλότερο ποσό που έχουν λάβει για μια και μόνο φωτογραφία είναι τα 9.000 δολάρια για τον Morris και τα 7.500 δολάρια για την Bullen.

Τον λογαριασμό του Morris ακολουθούν 2 εκατομμύρια χρήστες, ενώ αυτόν της Lauren, 1,2 εκατομμύρια.

Δείτε ορισμένες από τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει στο λογαριασμό του Morris στο Instagram.

 
Χονγκ Κονγκ, Μπολ της δυναστείας Μινγκ πωλήθηκε έναντι 29,5 εκατ. δολαρίων!
News - Magazino
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 16:59

Χονγκ Κονγκ,

Μπολ της δυναστείας Μινγκ πωλήθηκε έναντι 29,5 εκατ. δολαρίων!
c5804-fish pond2

Το πορσελάνινο μπολ «Fish Pond» της δυναστείας Μινγκ πωλήθηκε 229 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (29,5 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) στην εαρινή δημοπρασία του οίκου Sotheby’s χθες, πετυχαίνοντας το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ για πορσελάνη Μινγκ.

Το σκεύος, στα χρώματα του μπλε και του λευκού, που έχει διάμετρο 23 εκατοστά, φέρει ζωγραφική παράσταση: ένα ψάρι που κολυμπά μέσα σε λίμνη με ανθισμένα νούφαρα.

Φιλοτεχνημένο την περίοδο του αυτοκράτορα Xuande (1426-1435), το μπολ διατηρήθηκε σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και θεωρείται σπουδαίο δείγμα της πρώιμης νεότερης περιόδου στην Κίνα κατά την οποία κυβέρνησε η δυναστεία Μινγκ.

Ο αντιπρόεδρος του Sotheby’s Ασίας Νίκολας Τσόου δήλωσε ότι το μπολ που κατείχε ιδιώτης, είναι εξαιρετικά σπάνιο, πιθανόν μοναδικό και συγκαταλέγεται στα πλέον εξαίρετα κομμάτια που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Xuande. «Είναι ένα πασίγνωστο κομμάτι στην Ιαπωνία, καθώς είχε εκτεθεί στο Εθνικό Μουσείο του Τόκιο το 1963, στο Εθνικό Μουσείο του Κιότο το 1966 και έκτοτε εκτέθηκε πολλές φορές«, δήλωσε.

Το παγκόσμιο ρεκόρ για πορσελάνη Μινγκ που έχει πωληθεί σε δημοπρασία κατέχει σήμερα το «Chicken Cup» της περιόδου του αυτοκράτορα Τσένγκουα (1465-1487), μια μικροσκοπική κούπα με ζωγραφισμένους κόκορες, κότες και κοτοπουλάκια, από τη συλλογή Meiyintang, που πωλήθηκε 281,24 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (36,05 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) στις 8 Απριλίου του 2014.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27145

 
Έρευνα, Ποία χώρα έχει τα πιο κλαψιάρικα μωρά;
News - Magazino
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 18:27

Έρευνα,

Ποία χώρα έχει τα πιο κλαψιάρικα μωρά;
46247-baby-cryingβ

Τα μωρά ανά τον κόσμο κλαίνε κατά μέσο όρο περίπου δύο ώρες τη μέρα, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες, μετά τη γέννησή τους. Όμως, μωρό από μωρό διαφέρει πολύ: κάποια δεν κλαίνε πάνω από μισή ώρα τη μέρα, ενώ μερικά κλαίνε πάνω από πέντε ώρες.

Γενικά, τα μωρά φθάνουν στο αποκορύφωμα του κλάματος (δύο ώρες και 15 λεπτά) την έκτη εβδομάδα, ενώ έως τη 12η εβδομάδα της ζωής τους το κλάμα μειώνεται στη μία ώρα και δέκα λεπτά τη μέρα, κατά μέσο όρο.

Αυτά προκύπτουν από μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα (μετα-ανάλυση), που έλαβε υπόψη της στοιχεία από έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες για συνολικά 8.700 μωρά. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντίτερ Βόλκε του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό παιδιατρικής "Journal of Pediatrics".

Η μελέτη δείχνει ότι τα μωρά δεν κλαίνε το ίδιο σε όλες τις χώρες.

Το περισσότερο κλάμα κάνουν τα μωρά στη Βρετανία, στον Καναδά, στην Ιταλία και στην Ολλανδία, ενώ αντίθετα το λιγότερο στη Δανία, στη Γερμανία και στην Ιαπωνία.

Τα υψηλότερα επίπεδα κολικών -κλάμα για πάνω από τρεις ώρες τουλάχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα- έχουν τα μωρά στη Βρετανία (το 28% των μωρών κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες), ενώ τα χαμηλότερα στη Δανία (μόλις το 5,5% των μωρών).

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/8/article/27083

 


Σελίδα 8 από 361
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση