ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Namaste: Καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Νέο Δελχί!
News - Magazino
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 18:29

Namaste: Καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Νέο Δελχί!

Namaste

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό: «Rap the scrap". Πάνω από 6 δις άνθρωποι ζουν στον πλανήτη μας σήμερα, δημιουργώντας κατ' εκτίμηση 1,9 δισεκατομμύρια τόνους οικιακών, βιομηχανικών, ιατρικών, ραδιενεργών, τοξικών και επικίνδυνων απορριμάτων κάθε χρόνο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα απορρίματα που δημιουργούνται, θα διπλασιαστούν μέχρι το 2025.

 

Λύση σε αυτό το πρόβλημα καλούνται να δώσουν οι 500+ μαθητικές ομάδες με τα ρομποτάκια τους το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου 2016, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, η οποία διεξάγεται φέτος στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Να προτείνουν δηλαδή τρόπους, έτσι ώστε να μειώσουμε, διαχειριστούμε και τελικά να ανακυκλώσουμε τα απορρίμματα με ρομπο-λύσεις.  Την Ελλάδα εκπροσωπούν 15 ομάδες μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και αρωγούς τους γονείς τους, συμμετέχοντας στην ετήσια γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

 

Στη διαγωνιστική κατηγορία Δημοτικού, η αποστολή των ομάδων είναι να κατασκευάσουν ένα ρομπότ το οποίο θα βοηθά να είναι καθαρός ο δρόμος προς το σχολείο, ξεκινώντας από το δωμάτιο των παιδιών. Η καθημερινή ρουτίνα αρχίζει από τη στιγμή που στρώνουν το κρεβάτι τους και συνεχίζεται μέχρι και τον καθαρισμό της σχολικής αυλής.

Οι ομάδες που μάς εκπροσωπούν σε αυτή την κατηγορία είναι οι "Πυθαγόρες" από το Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης με προπονήτρια τη κ. Τριανταφύλλου και τους μαθητές Αναστάσιο Σύρη και Ιάσονα Θεόδωρο Τσούτσουρα Αγγελάκη. Επίσης, οι "Φίλωνες" από την Ξάνθη με προπονητή τον Πανταζίδη Παναγιώτη και τους μαθητές Φελεκίδη Λεωνίδα, Μπαλαφούτη Ηλία και Πανταζίδη Αλέξανδρο.

Στη διαγωνιστική κατηγορία του Γυμνασίου, η αποστολή είναι η κατασκευή ενός ρομποτικού οχήματος με σκοπό την συλλογή απορριμμάτων από τα σπίτια, και τη διαλογή τους σε κάδους ανακύκλωσης απορριμμάτων ώστε να συλλεχθούν από τις αρμόδιες αρχές. Οι 2 που μάς εκπροσωπούν σε αυτή την κατηγορία είναι από το 13ο Γυμνάσιο Λάρισας με προπονήτρια την κ. Κουτσίκου και τις 2 ομάδες της με τους μαθητές Αναστάσιο Τσιάμαλο, Ανδρέα Μπρούζα, (Blue Diamond) και Ανδριανή Ομήρου με την Ευτυχία Καλογήρου (Robot Direction).

Στη διαγωνιστική κατηγορία Λυκείου, η αποστολή των ομάδων είναι να κατασκευάσουν ένα ρομπότ το οποίο διαχωρίζει απορρίματα που είναι τοποθετημένα σε κάδους συλλογής για ανακύκλωση και τα μεταφέρει στους αντίστοιχους αποθηκευτικούς χώρους ενός εργοστασίου επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών. Οι ομάδες που μάς εκπροσωπούν σε αυτή την κατηγορία είναι οι MIXMYL με προπονητή τον Κώστα Τσατσαρώνη και τους μαθητές Ανδρέα Γιαννούτσο, Σπύρο Μπλαβέρη και Δημήτρη Τζουλιάνο από το 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου, η ομάδα ET-Team υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Τούρλου και τις μαθήτριες Ειρήνη Δήλερη, Παναγιώτα Κοντοπούλου και Ελένη Κουγιουμτζή.

Στην κατηγορία OPEN, με τα ευφάνταστα εκθέματά τους, έλαβαν τα 4 εισιτήρια πρόκρισης για την Ινδία αντίστοιχα: στην κατηγορία Δημοτικού η ομάδα T.N.D Robotics με προπονητή τον κ. Αμπαριώτη και μαθητές τους Θεοδώρα Παναγιώτα Κυριακοπούλου καθώς και τον Αθανάσιο Κοτρώτσο. Στην κατηγορία Γυμνασίου η ομάδα "The tube ACeS" με προπονήτρια την κ. Βουτυράκου και μαθητές τους Δημήτρη Ντινόπουλο, Παντελή Σφηνιά και Ιάσωνα Σταύρο Σόμογλου. Στην κατηγορία Λυκείου, η ομάδα "BEAST" από το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων και προπονήτρια την κ. Καραγιώργου με τους μαθητές Γκούμε Λαουρέντιαν, Ζιούτο Κωνσταντίνο και Καλαντζή Σωτήριο. Ως τέταρτη καλύτερη ομάδα από όλες τις κατηγορίες προκρίθηκε η ομάδα "Robotic Green Girls" από το Γ' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης και τις μαθήτριες Παπαδοπούλου Χριστίνα και Τσιτσικοπούλου Ιφιγένεια-Ειρήνη.

Στην κατηγορία ποδοσφαίρου, το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης με τη φόρα του 2ου αργυρού μεταλλίου από την προηγούμενη Ολυμπιάδα, κατέλαβε τις 2 πρώτες θέσεις με τους RoboSpecialists και RoboMasters. Προπονητής ο αργυρός Ολυμπιονίκης Αθανάσιος Μπαλαφούτης και μέλη των 2 ομάδων: Πανταζίδη Αλέξανδρο, Παρασκευόπουλο Δημήτρη, Χασάνογλου Σονέρ και Ελευθέριο Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη και Παναγιώτη Βαρδάρη αντίστοιχα. Την τρίτη θέση στον μικρό τελικό κατέλαβε η ομάδα Los MessAngeles Stars του ΤΕΙ Θεσσαλίας και μαθητές τους Μαρκούλη Αθανάσιο, Παντελεήμων Πετρίτση και Κουτσιώρα Αναστάσιο.

Τα 2 εισιτήρια για τη φετινή Ολυμπιάδα πλαισιώνουν οι ομάδες Hyperion Robotics από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και IEEE NTUA Student branch από το ΕΜΠ, στην κατηγορία Advanced Robotics Challenge.

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas και αρχηγός της αποστολής κ. Σομαλακίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: " Ο στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές όλης της χώρας να γίνουν δημιουργικοί μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ο απώτερος στόχος είναι τα επόμενα δύο χρόνια να είμαστε σε θέση, ως χώρα, να διεξαγάγουμε την Ολυμπιάδα στην Ελλάδα. Εύχομαι ολόκαρδα καλή επιτυχία στα Ελληνόπουλα που μάς εκπροσωπούν, να πάμε καλά και φέτος, γυρίζοντας από την Ινδία με πλούσιες εμπειρίες και ολυμπιακά μετάλλια ει δυνατόν".

 

Ιστορικό: Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους.

O  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας είχε ως αφετηρία τις Περιφέρειες με τους προκριματικούς, με τους εθνικούς νικητές να ανακηρύσσονται από τον Τελικό του 8ου Πανελληνίου διαγωνισμού (2/7/2016 Σχολή Μωραΐτη) και τερματικό σταθμό την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που φιλοξενεί η Ινδία και συγκριμένα στο Νέο Δελχί , από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

 
Παραπληροφόρηση; 10 πράγματα που πάντα πίστευες αλλά τελικά.. είναι μύθοι!
News - Magazino
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 14:08

Παραπληροφόρηση;

10 πράγματα που πάντα πίστευες αλλά τελικά.. είναι μύθοι!
 
d7206-goldfish

Ετοιμάσου να βρεθείς ενώπιον της αλήθειας για όλα οσα σου είχαν μάθει να πιστεύεις! Πολυ αποκαλυπτικό αλλά είναι η αλήθεια. Ήξερες ας πούμε πως η μνήμη των χρυσόψαρων δεν διαρκεί 3 δευτερόλεπτα αλλά 3 μήνες;

Ένα σύστημα πεποιθήσεων που μέχρι τώρα χαρακτήριζε την καθημερινότητα μας καταρρέει. Όκ, πλάκα κάνουμε, αλλά όντως, δεν θα φανταζόσουν ποτέ πως οι καταστάσεις, τις οποίες είχες καταχωρημένες στο κεφάλι σου με ένα συγκεκριμένο τρόπο, δεν ήταν πραγματικά έτσι.

Ας πούμε:

1. Ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν ένα μήλο.
Η αλήθεια είναι πως έφαγαν τον «απαγορευμένο καρπό». Δεν αναφέρεται πουθενά πως επρόκειτο για μήλο.

2. Αυτοί που κατασκεύασαν τις πυραμίδες της Γκίζας ήταν σκλάβοι.
Οι Αιγυπτιολόγοι αναφέρουν πως στην αρχαιότητα, το να είσαι εργάτης σε οικοδομή ήταν τεράστια τιμή και εξασφαλιζόταν μόνο σε επίτιμους εργάτες, που παραμένουν ενταφιασμένοι δίπλα στα έργα τους.

3. Το χρυσόψαρο έχει 3 δευτερόλεπτα μνήμη.
Παρότι δεν είναι τα πιο έξυπνα πλάσματα, τα χρυσόψαρα έχουν χωρητικότητα μνήμης γύρω στους 3 μήνες.

4. Το αλκοόλ μπορεί να σε κρατήσει ζεστό.
Απλά έχει την ικανότητα να διαστέλει τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στο δέρμα, δίνοντας σου την αίσθηση της ζέστης. Στην πραγματικότητα, μπορεί να κατεβάσει την θερμοκρασία του σώματος σου.

5. Όλα σου τα δάχτυλα μεγαλώνουν με την ίδια ταχύτητα.
Επειδή η ροή του αίματος σου προκαλεί την ανάπτυξη των νυχιών, τα νύχια στο προτιμητέο χέρι σου.

6. Το Έβερεστ είναι το υψηλότερο βουνό.
Μόνο στην στεριά. Αν μετρήσεις το βουνό Mauna Kea στην Χαβάη απο την βάση του που βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας. Είναι 4.000 πόδια υψηλότερο από το Έβερεστ.

7. Οι σκύλοι ιδρώνουν μέσω του σάλιου τους
Όχι – εξισορροπούν την θερμοκρασία τους μέσα από το λαχάνιασμα. Ο ιδρώτας παράγεται στις πατούσες τους.

8. Το αλκοόλ σκοτώνει εγκεφαλικά κύτταρα
Ακόμη και στους αλκοολικούς, τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν πεθαίνουν, απλά υπόκειται «τραυματισμούς».

9. Μην ακουμπάς τα μωρά πουλιά
Τα περισσότερα πουλιά έχουν περιορισμένη δυνατότητα όσφρησης, έτσι δεν θα εγκαταλείψουν μωρά που μυρίζουν «άνθρωπο».

10. Το ξύρισμα «χοντραίνει» την τρίχα
Οι τρίχες που φυτρώνουν μετα το ξύρισμα δεν είναι πιο χοντρές, δυνατές ή σκούρες. Απλά φαίνεται έτσι γιατί επανέρχονται με αμβλεία άκρη.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25001

 
Ασφάλεια στο διαδίκτυο Αυτοί είναι οι 20 λιγότερο ασφαλείς κωδικοί για τα social media!
News - Magazino
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 12:28

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Αυτοί είναι οι 20 λιγότερο ασφαλείς κωδικοί για τα social media!
 
15964-password

Η διασφάλιση του απορρήτου κωδικών στο διαδίκτυο είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους.

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο πολλές προσωπικές μας πληροφορίες «ανεβαίνουν» στα social media. Αυτά τα δεδομένα πρέπει να διαφυλάττονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αποφύγεις την «επέμβαση» ανεπιθύμητων.

Στις αρχές του 2015 ο Mark Burnett, ένας security analyst, δημοσίευσε μια λίστα με πάνω από 10 εκατομμύρια κωδικούς και όπως ανέφερε σε ανάρτηση στη σελίδα του, το έκανε επειδή ήθελε να δείξει κάτι σημαντικό.

Ήθελε ο κόσμος να πάρει σοβαρά την υπόθεση των κωδικών του στα social media.

Η πράξη του -φυσικά- δεν ήταν νόμιμη και το FBI του άσκησε δίωξη για αυτό. Ο ίδιος επισήμανε πως η ανάλυση αυτών των δεδομένων είναι πολύ σημαντική και χρειάζεται να πάρουμε σοβαρά υπόψη μας τη δημιουργία των κωδικών μας.

Τον τελευταίο καιρό, βέβαια, τα περισσότερα sites απαιτούν να δημιουργήσεις κωδικούς που περιέχουν συνδυασμό αριθμών, συμβόλων και γραμμάτων, οπότε η παραβίαση των λογαριασμών καθίσταται πιο δύσκολη.

Πάντως, αν θες να ξέρεις τι να αποφύγεις, αυτοί οι 20 κωδικοί είναι οι πιο κοινοί στην χρήση και -επομένως- οι πιο εύκολοι να παραβιασθούν:

– 123456

– password (αλήθεια τώρα;)

– 12345678

– qwerty

– 123456789

– 12345

– 1234

– 111111

– 1234567

– baseball

– abc123

– football

– monkey

– letmein

– 696969

– shadowmaster666666

– qwertyuiop

– 123321

– 1234567890

– michael

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/24984

 
Οίκος δημοπρασιών Artcurial Ρεκόρ πώλησης για τυπογραφική πλάκα του Τεντέν από την «Αποστολή στη Σελήνη»
News - Magazino
Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 09:13

Οίκος δημοπρασιών Artcurial

Ρεκόρ πώλησης για τυπογραφική πλάκα του Τεντέν από την «Αποστολή στη Σελήνη»
 
25761-0mission-moon-tintin

Μια ιστορική τυπογραφική πλάκα που προέρχεται από το λεύκωμα «Αποστολή στη Σελήνη» (1954), το οποίο θεωρείται από πολλούς μία από τις δύο καλύτερες περιπέτειες του Τεντέν, πουλήθηκε το Σάββατο σε τιμή ρεκόρ 1,55 εκατ ευρώ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.

Η αυθεντική τυπογραφική πλάκα της «Αποστολής στη Σελήνη» ενώνει τον Τεντέν με τον πιστό του σκύλο Μιλού και τον καπετάνιο Χάντοκ.

Οι ήρωες φορούν σκάφανδρο και εγκαταλείπουν τον διάσημο ερυθρόλευκο πύραυλο τους για να πατήσουν στο έδαφος της Σελήνης.

Οι διαστάσεις της είναι 50 εκ X 35 εκ, είναι δουλεμένη με σινικό μελάνι από τον βέλγο σκιτσογράφο Ερζέ κι αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 700.000 και 900.000 ευρώ.

Η πλάκα αυτή προστίθεται σε 20 σκίτσα σινικής μελάνης που έκανε ο Ερζέ για μια σειρά ευχετήριων καρτών που απεικονίζουν περιπέτειες του Τεν Τεν στο χιόνι, τα οποία διατέθηκαν σε δημοπρασία από τον οίκο Artcurial.

Μία άλλη τυπογραφική πλάκα από το ίδιο λεύκωμα θα βγει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Christie`s στο Παρίσι. Σε αντίθεση με εκείνη που πουλήθηκε από τον οίκο Artcurial, σε αυτή που θα δημοπρατηθεί από τον Christie`s δεν φαίνεται ούτε ο Τεντέν, ούτε κάποιος από τους άλλους χαρακτήρες. Είναι επίσης σινικής μελάνης, διαστάσεων 37 Χ 51 εκ κι αναμένεται να πουληθεί από 350.000 ως 400.000 ευρώ.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24957

 


Σελίδα 7 από 467

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση