ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Το 25% περίπου των Ευρωπαίων πιστεύει πως ο βιασμός είναι δικαιολογημένος σε κάποιες περιστάσεις, δείχνει μια νέα έρευνα.
News - Magazino
Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2016 09:10

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες πιστεύει πως ο βιασμός είναι αποδεκτός υπό κάποιες προϋποθέσεις

6d12c-0rape-graph

Το 25% περίπου των Ευρωπαίων πιστεύει πως ο βιασμός είναι δικαιολογημένος σε κάποιες περιστάσεις, δείχνει μια νέα έρευνα.

Οι αριθμοί δημοσιεύτηκαν σε μια έρευνα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω στο ζήτημα της έμφυλης βίας. Οι ερευνητές ζήτησαν από 30000 πολίτες διαφορετικών κρατών της ΕΕ αν πιστεύουν πως το να υποχρεώσουν κάποιον να κάνει σεξ μαζί τους είναι αποδεκτό υπό κάποιες προϋποθέσεις, όπως αν το άτομο φοράει “αποκαλυπτικά” ρούχα ή αν είναι αναίσθητο από κατανάλωση αλκοόλ.

Όπως φαίνεται από το διάγραμμα παραπάνω, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Statista για τον Independent, το 27% όσων ρωτήθηκαν (από ολόκληρη την ΕΕ) πίστευε πως το εξαναγκασμένο σεξ είναι κάτι αποδεκτό σε μία τουλάχιστον από αυτές τις περιπτώσεις. Το 12% είπε πως είναι αποδεκτό αν το θύμα έπινε ή είχε πάρει ναρκωτικά, το 11% είπε πως θα ήταν αποδεκτό αν το θύμα επέστρεφε εθελοντικά σπίτι με κάποιον, ενώ το 10% είπε πως θα ήταν αποδεκτό αν το θύμα δεν έλεγε ένα ξεκάθαρο όχι ή δεν αντιδρούσε βίαια.

Οι αριθμοί διαφέρουν ανά χώρα, με το 60% τον κατοίκων της Ρουμανίας να απαντά στους ερευνητές πως πιστεύουν ότι είναι αποδεκτό σε μία τουλάχιστον από αυτές τις περιστάσεις. Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου από την άλλη πιστεύουν πως η συγκεκριμένη κακουργηματική πράξη είναι αποδεκτή σε κάποιες περιπτώσεις, με το 12% να υποστηρίζει πως η κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών είναι επαρκής λόγος.

Σε περίπτωση που έχετε την απορία, η Ελλάδα έχει την “τιμή” να απαντά θετικά το 32% των ερωτηθέντων, πράγμα που τη φέρνει κοντύτερα στην Ουγγαρία (47%), παρά στην Ολλανδία (15%). 

Οι Κύπριοι έρχονται δεύτεροι με ποσοστό 44% ((πρώτη η Μάλτα με 47%), στην ερώτηση "Πιστεύεται πως οι γυναίκες υπερβάλλουν στις καταγγελίες βιασμού;", ενώ ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι μόλις 22%. 

Μερικές από τις άλλες κατηγορίες ήταν οι εξής:

  • Μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ναρκωτικών
  • Εθελοντικά να πας στο σπίτι με κάποιον, για παράδειγμα μετά από πάρτι ή ραντεβού
  • Προκλητικά, αποκαλυπτικά ή σέξι ρούχα
  • Δεν λες ξεκάθαρα όχι ή δεν αντιστέκεσαι
  • Έχει προηγηθεί φλερτ
  • Έχεις αρκετούς σεξουαλικούς συντρόφους
  • Περπατάς μόνος έξω το βράδυ
  • Ο δράστης δεν συνειδητοποιεί τι κάνει
  • Ο δράστης μετανιώνει για την πράξη του

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, περίπου 1 στις 5 γυναίκες βιάζεται σε κάποιο σημείο της ζωής της. Αντίστοιχα, περίπου 1 στους 71 άντρες βιάζεται.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25199

 
Μεγάλη Βρετανία Αποκοιμήθηκε και ξύπνησε μετά από… 6 μήνες!
News - Magazino
Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 13:06

Μεγάλη Βρετανία

Αποκοιμήθηκε και ξύπνησε μετά από… 6 μήνες!
 
6c214-osleeping-beauty

Oλα κυλούσαν φυσιολογικά για την ​22χρονη σήμερα Beth Goodier. Εξαιρετική μαθήτρια, ήθελε να σπουδάσει παιδοψυχολογία.

Πριν από πέντε όμως χρόνια, στα 17 της, αποκοιμήθηκε και δεν ξύπνησε για τους επόμενους έξι μήνες. Κοιμόταν επί 22 ώρες την ημέρα και τις υπόλοιπες βρισκόταν σε μια «θολή» κατάσταση, έτρωγε λίγο, έπινε νερό και πήγαινε στην τουαλέτα.

Η νεαρή είναι μια από τους εκατό περίπου ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία με το σύνδρομο Kleine-Levin, γνωστό ως σύνδρομο της «Ωραίας Κοιμωμένης».

Πρόκειται για ένα σύνδρομο που πλήττει κυρίως εφήβους και διαρκεί περίπου 13 χρόνια.

Αυτές τις μέρες η νεαρή διανύει «επεισόδιο βαθύ ύπνου» που διαρκεί εδώ και 2,5 μήνες. Είναι συνέχεια με πιτζάμες, ξαπλωμένη στο κρεβάτι ή στον καναπέ.

Στις σπάνιες περιπτώσεις που βγαίνει από το σπίτι της στο Cheshire για να πάει στον γιατρό, πρέπει να μετακινείται με αμαξίδιο αφού είναι πολύ κουρασμένη για να περπατήσει.

Ένα παλαιότερο βίντεο περιγράφει την ασθένεια και την ζωή της Beth:

http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

 

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25188

 
ΕΙΡΗΝΗ ΣΤ. ΝΤΑΪΦΑ ΕΥΧΕΣ ΕΟΡΤΩΝ
News - Magazino
Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2016 14:46

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤ. ΝΤΑΪΦΑ ΕΥΧΕΣ ΕΟΡΤΩΝ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 
Μάθε να απολαμβάνεις το κρασί σου Το λάθος που κάνεις όταν πίνεις κρασί!
News - Magazino
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2016 09:06

Μάθε να απολαμβάνεις το κρασί σου

Το λάθος που κάνεις όταν πίνεις κρασί!
49eba-red-wine

Το κρασί είναι συνώνυμο της απόλαυσης. Για άλλους συνδέεται με την εικόνα ενός δείπνου σε ένα γκουρμέ εστιατόριο, για άλλους με ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό και καλή συντροφιά στο σπίτι, ενώ για όσους αγαπούν τα παραδοσιακά στέκια, ο οίνος είναι πρώτος στη λίστα με την παραγγελία της παρέας.

Τα χρώματά του, τα αρώματα αλλά και οι γεύσεις του ικανοποιούν κάθε προτίμηση και κάθε γούστο, ακόμα και αυτά των αυστηρότερων κριτών. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτείτε μια κάβα και να μην βρείτε τον τύπο που σας ταιριάζει, ανεξάρτητα από το κόστος του.

Πέρα από τους κοινά και τυπικά επίθετα που το ακολουθούν, όπως φρουτώδες, μπαχαρένιο, έντονο, ξηρό, τελικά το κρασί είναι ένα φινετσάτο και αριστοκρατικό προϊόν.

Ωστόσο, γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα βασικό λάθος που μπορεί να καταστρέψει τη γεύση του, πριν καν φτάσει η πρώτη γουλιά στον ουρανίσκο σας;

Μόνο οι λάτρεις του κρασιού και οι μυημένοι στην τέχνη του γνωρίζουν το λόγο που το ποτήρι του κρασιού διαφέρει τόσο πολύ από τα υπόλοιπα, λόγω της μορφής του, αφού αποτελείται τόσο από κορμό, όσο και από «πόδι».

Σκοπός είναι να υπάρχει πάντοτε απόσταση του χεριού από το περιεχόμενο του ποτηριού, είτε πρόκειται για λευκό είτε για ροζέ ή κόκκινο κρασί. Η επαφή του χεριού στον κορμό του ποτηριού μεταφέρει τη θερμότητα στα τοιχώματα κι έτσι αυξάνεται η θερμοκρασία του προϊόντος που σας έχει σερβιριστεί. Για να το απολαύσετε δίχως να αλλοιώσετε τη θερμοκρασία, άρα το άρωμα και τη γεύση του, κρατήστε το ποτήρι πάντοτε από το «πόδι» του ποτηριού.

Πηγή: bovary

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25146

 


Σελίδα 6 από 467

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση