ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Ρωσία, Τετράχρονο κοριτσάκι διένυσε 8 χλμ. στα χιόνια για να βοηθήσει την γιαγιά του.
News - Magazino
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 10:03

Ρωσία,

Τετράχρονο κοριτσάκι διένυσε 8 χλμ. στα χιόνια για να βοηθήσει την γιαγιά του.
 
c10dd-4yrold

Ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών περπάτησε οκτώ χιλιόμετρα, μέσα στο χιονισμένο δάσος, για να βοηθήσει την άρρωστη γιαγιά της.

Πρόκειται για την μικρή Saglana που ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη Ρωσική Δημοκρατία της Tuva, στην νότια Σιβηρία. Η ζωή της μικρής δεν είναι «στρωμένη με ροδοπέταλα» καθώς ζει με τον τυφλό παππού και την γιαγιά της ενώ η 31χρονη μητέρα της ζει σε άλλο μέρος.

Ένα πρωινό, όταν η 4χρονη ξύπνησε είδε τη γιαγιά της να μην αντιδρά. Χωρίς να το σκεφτεί, βγήκε στο δρόμο και περπάτησε μέχρι την πιο κοντινή πόλη, που ήταν 8 χιλιόμετρα μακριά, για να ζητήσει βοήθεια.

Το παιδί όμως έπρεπε να διασχίσει το χιονισμένο και επικίνδυνο λόγω παρουσίας αρκούδων και λύκων δάσος. Για καλή της τύχη τα κατάφερε και λίγες ώρες αργότερα κατάφερε να φτάσει σώα στον προορισμό της. Όταν εξετάστηκε από τους γιατρούς διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί υποθερμία, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Λίγο αργότερα οι γιατροί έφτασαν στο σπίτι της γιαγιάς αλλά δεν κατάφεραν να την σώσουν καθώς είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή
Οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνα για ευθύνες της μητέρας, η οποία κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αμέλεια. «Γνώριζε ότι τα ηλικιωμένα άτομα δεν ήταν σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια του παιδιού», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πολλοί ήταν αυτοί που εξήραν την ανδρεία της μικρής μέσω twitter. Λόγια όπως: «Μπράβο, κοριτσάκι», «Εδώ έχουμε μια ηρωίδα» κ.α έγραψαν όσοι έμαθαν την είδηση.

C6qFYEdWcAANovk
 

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26749

 
UNICEF - Στην πλέον δεινή θέση από ποτέ τα παιδιά στη Συρία.
News - Magazino
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 13:05

UNICEF - Στην πλέον δεινή θέση από ποτέ τα παιδιά στη Συρία.

170313a1

Δαμασκός / Αμάν, 13 Μαρτίου 2017 - Οι βαρύτατες παραβιάσεις σε βάρος παιδιών στη Συρία ήσαν οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί το 2016, δήλωσε η UNICEF σε μια ζοφερή εκτίμηση των επιπτώσεων της σύγκρουσης για τα παιδιά, καθώς ο πόλεμος συμπληρώνει έξι χρόνια.

Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά θανάτωσης, ακρωτηριασμού και στρατολόγησης παιδιών αυξήθηκαν κάθετα το περασμένο έτος σε μια δραστική κλιμάκωση της βίας σε ολόκληρη τη χώρα.

 • Τουλάχιστον 652 παιδιά σκοτώθηκαν - μια αύξηση 20% από το 2015 - καθιστώντας το 2016 τη χειρότερη χρονιά για τα παιδιά της Συρίας, από τότε που ξεκίνησε η επίσημη επιβεβαίωση των παιδιών θυμάτων το 2014.
 • 255 παιδιά σκοτώθηκαν μέσα ή κοντά σε ένα σχολείο.
 • Περισσότερα από 850 παιδιά στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν στη σύγκρουση, υπερδιπλάσια από αυτά που στρατολογήθηκαν το 2015. Τα παιδιά χρησιμοποιούνται και στρατολογούνται για να πολεμήσουν απευθείας στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο μάχιμες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων, σε ακραίες περιπτώσεις ως εκτελεστές, βομβιστές αυτοκτονίας ή δεσμοφύλακες.
 • Έγιναν τουλάχιστον 338 επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων και ιατρικού προσωπικού*.

«Το βάθος της οδύνης είναι άνευ προηγουμένου. Εκατομμύρια παιδιά στη Συρία δέχονται επίθεση σε καθημερινή βάση, η ζωή τους έχει ανατραπεί πλήρως», δήλωσε ο Geert Cappelaere, Περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, μιλώντας από τη Χομς, στη Συρία. «Κάθε ένα και όλα τα παιδιά είναι σημαδεμένα για όλη τη ζωή τους με φρικτές συνέπειες στην υγεία τους, την ευημερία και το μέλλον τους.»

Οι δυσκολίες όσον αφορά την πρόσβαση σε διάφορες περιοχές της Συρίας στέκονται εμπόδιο στην αξιολόγηση της πλήρους κλίμακας των δεινών που υπομένουν τα παιδιά και στην παράδοση επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στα πλέον ευάλωτα κορίτσια και αγόρια. Πέρα από τις βόμβες, τις σφαίρες και τις εκρήξεις, τα παιδιά πεθαίνουν σιωπηλά, συχνά από ασθένειες που θα μπορούσαν διαφορετικά να είχαν προληφθεί εύκολα. Η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, σε ζωτικές σωτήριες προμήθειες καθώς και σε άλλες βασικές υπηρεσίες εξακολουθεί να είναι δύσκολη.

Πλέον ευάλωτα μεταξύ των παιδιών της Συρίας είναι τα 2,8 εκατομμύρια σε δυσπρόσιτες περιοχές, μεταξύ των οποίων 280.000 παιδιά που ζουν υπό πολιορκία, σχεδόν εντελώς αποκομμένα από την ανθρωπιστική βοήθεια.

Μετά από έξι χρόνια πολέμου, σχεδόν 6 εκατομμύρια παιδιά εξαρτώνται τώρα από την ανθρωπιστική βοήθεια, 12πλάσια αύξηση από το 2012. Εκατομμύρια παιδιά έχουν εκτοπιστεί, κάποια έως και επτά φορές. Πάνω από 2,3 εκατομμύρια παιδιά ζουν σήμερα ως πρόσφυγες στην Τουρκία, το Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και το Ιράκ.

Στο εσωτερικό της Συρίας και πέρα από τα σύνορά της, οι μηχανισμοί αντιμετώπισης αποσυντίθενται, και οι οικογένειες λαμβάνουν ακραία μέτρα απλώς για να επιβιώσουν, συχνά ωθώντας τα παιδιά σε πρώιμους γάμους και στην παιδική εργασία. Σε περισσότερα από τα δύο τρίτα των νοικοκυριών, τα παιδιά εργάζονται για να στηρίξουν τις οικογένειές τους, κάποια κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ακατάλληλες ακόμα και για ενήλικες.

Ωστόσο, παρά τη φρίκη και τον πόνο, υπάρχουν πολλές αξιόλογες ιστορίες παιδιών αποφασισμένων να αγωνιστούν για τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους. Η Darsy (12 ετών), τώρα πρόσφυγας στην Τουρκία είπε: «Θέλω να γίνω χειρουργός για να βοηθήσω τους άρρωστους και τραυματισμένους ανθρώπους της Συρίας. Ονειρεύομαι μια Συρία χωρίς πόλεμο, για να μπορέσουμε να πάμε στο σπίτι μας. Ονειρεύομαι ένα κόσμο χωρίς πολέμους».

«Συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες του θάρρους των παιδιών της Συρίας. Πολλά έχουν διαβεί από την πρώτη γραμμή μόνο και μόνο για να λάβουν μέρος στις σχολικές εξετάσεις. Επιμένουν στη μάθηση, ακόμα και αν είναι σε υπόγεια σχολεία. Υπάρχουν τόσο πολλά περισσότερα που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε για να ανατρέψουμε την κατάσταση για τα παιδιά της Συρίας», δήλωσε ο Cappelaere.

Εκ μέρους των παιδιών της Συρίας, η UNICEF απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέρη της σύγκρουσης, σε εκείνους που έχουν επιρροή πάνω τους, στη διεθνή κοινότητα και όποιον νοιάζεται για τα παιδιά για:

 • Άμεση πολιτική λύση για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία.
 • Τερματισμό των βαρύτατων παραβιάσεων εις βάρος των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών, ακρωτηριασμών και στρατολόγησης, και των επιθέσεων σε σχολεία και νοσοκομεία.
 • Άρση όλων των πολιορκιών και άνευ όρων και διαρκούς πρόσβασης σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, όπου κι αν βρίσκονται στη Συρία.
 • Παροχή στις κυβερνήσεις και τις κοινότητες που υποδέχονται πρόσφυγες, βιώσιμης υποστήριξης για τα ευάλωτα παιδιά, ανεξάρτητα από το καθεστώς τους, και
 • Συνέχιση της χρηματοδοτικής στήριξης για τα σωτήρια προγράμματα βοήθειας της UNICEF για τα παιδιά της Συρίας.

 * Ετήσια Έκθεση Π.Ο.Υ. για τη Συρία 2016.

Περισσότερα στοιχεία για την ανταπόκριση της UNICEF το 2016 στη Συρία και τις γύρω χώρες:

 • Πάνω από 15,2 εκατομμύρια άνθρωποι επωφελήθηκαν από προγράμματα για παροχή νερού και υγιεινής εντός της Συρίας και πάνω από 900.000 σε Ιορδανία, Λίβανο και Ιράκ.
 • 17.625.916 παιδιά κάτω των 5 ετών εμβολιάστηκαν κατά της πολιομυελίτιδας σε Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο και Αίγυπτο καθώς και 851.196 παιδιά εντός της Συρίας.
 • 18.946 παιδιά στη Συρία έλαβαν θεραπεία για μέτριο ή οξύ υποσιτισμό.
 • Πάνω από 3 εκατομμύρια παιδιά στα σχολεία στη Συρία έλαβαν εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, τσάντες, σχολικά είδη) και πάνω από 650.000 παιδιά εντάχθηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα σε Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία και Ιράκ.
 • Στις χώρες υποδοχής, πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά εντάχθηκαν σε προγράμματα παιδικής προστασίας και ψυχολογικής υποστήριξης ενώ 37.583 παιδιά σε ειδικές υπηρεσίες (επανένωσης, εναλλακτικής ή ειδικής φροντίδας).

Η UNICEF απευθύνει έκκληση για σχεδόν $1,4 δις για το 2017.

 • Για βοήθεια εντός της Συρίας για το 2017 $354,6 εκατομμύρια.
 • Για τις χώρες υποδοχής $1,04 δις (Λίβανος, Ιορδανία, Τουρκία, Ιράκ, Αίγυπτος). 
 
Πάπας Φραγκίσκος, Ανοιχτό το ενδεχόμενο χειροτονίας και παντρεμένων ιερέων.
News - Magazino
Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 14:45

Πάπας Φραγκίσκος,

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χειροτονίας και παντρεμένων ιερέων.
 
35f4a-pope francis

Ο Πάπας Φραγκίσκος εκτίμησε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η πιθανότητα χειροτονίας των "viri probati", των παντρεμένων ανδρών ώριμης ηλικίας που έχουν ενεργό ρόλο στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

"Θα πρέπει επίσης να καθορίσουμε ποια θα ήταν τα καθήκοντά τους, για παράδειγμα στις απομονωμένες κοινότητες", είπε ο ποντίφικας, δίνοντας κάποιες διευκρινίσεις για το σχέδιο αυτό, που το έχει αναφέρει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί στην Εκκλησία θεωρούν ότι λόγω της έλλειψης ιερέων σε πολλές χώρες, θα έπρεπε να αναζητηθεί μια εναλλακτική λύση: εκτός από τους ιερείς που δίνουν όρκο αγαμίας κατά τη χειροτονία τους, να χειροτονούνται και κάποιοι παντρεμένοι, ιδίως συνταξιούχοι που έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους καθώς δεν εργάζονται πλέον. Αυτοί οι Καθολικοί που επιθυμούν να υπηρετήσουν την Εκκλησία έχουν τη δυνατότητα να γίνουν διάκοι, όχι όμως και ιερείς.

Ο Πάπας έχει τονίσει πολλές φορές ότι η απαγόρευση χειροτονίας παντρεμένων ανδρών δεν είναι ένα απαράβατο δόγμα. Ο προκάτοχός του, ο Βενέδικτος ΙΣτ΄, είχε δηλώσει και εκείνος ότι δεν πρόκειται για δόγμα, όπως είναι για παράδειγμα η πίστη των χριστιανών στην Ανάσταση του Χριστού.

Από την άλλη, ο ποντίφικας επέμεινε ότι "δεν είναι λύση" στο πρόβλημα το να επιτραπεί στους σπουδαστές των ιερατικών σχολών να επιλέγουν αν θα μείνουν άγαμοι ή όχι.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26664

 
Το ιδιωτικό τζετ δεν ήταν καλή ιδέα. H πιο αποτυχημένη πρόταση γάμου;
News - Magazino
Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 09:52

Το ιδιωτικό τζετ δεν ήταν καλή ιδέα.

H πιο αποτυχημένη πρόταση γάμου;
Image1

Ο Ντάρελ Χάμιλτον από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ ήθελε να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του με έναν φαντασμαγορικό τρόπο.

Γι' αυτόν τον λόγο, νοίκιασε ένα ιδιωτικό τζετ για να πετάξει μαζί της πάνω από την πόλη Ρίντλεϊ στην κοιλάδα του Σαν Χοακίν. Άλλωστε, τι πιο ρομαντικό από το να έχεις μια ολόκληρη κοιλάδα στα πόδια σου;

Ο Χάμιλτον είχε τοποθετήσει κάμερες για να καταγράψει τις αντιδράσεις της κοπέλας του, Ριάνα Φαγιέ, όμως δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Η πτήση είχε αρκετές αναταράξεις και ο ίδιος, ίσως και λόγω του άγχους του, αισθάνθηκε μια αναστάτωση στο στομάχι του.

Ξέροντας τι θα επακολουθούσε, ο άνδρας έδωσε βιαστικά το δαχτυλίδι στην κοπέλα του και έγειρε προς το πάτωμα.

Αυτό που ακολούθησε ήταν βγαλμένο από αμερικανική κωμωδία: ο Χάμιλτον ξερνούσε μπροστά της, αδυνατώντας να σταματήσει. Παρά την ιδιαίτερη αυτή πρόταση γάμου, η Ριάνα είπε το «ναι» στον άνδρα της ζωής της.

 

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26613
Πηγή: CNN

 

 


Σελίδα 6 από 479
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ)
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ)
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ) Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, Cannes Film ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση