ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Εφαρμογή δράσεων πρόληψης-διακοπής καπνίσματος
News - Magazino
Τρίτη, 01 Φεβρουάριος 2011 20:57

Εφαρμογή δράσεων πρόληψης-διακοπής καπνίσματος


Προγράμματα αγωγής υγείας , στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης-διακοπής του καπνίσματος εφαρμόζονται σε σχολεία 106 πόλεων της χώρας.

Οι συντονιστές των Υγειονομικών Περιφερειών με τους Υπευθύνους Αγωγής Υγείας των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Παιδείας εφαρμόζουν το πρόγραμμα αναφορικά με το κάπνισμα στα σχολεία και απευθύνονται σε μαθητές- γονείς- εκπαιδευτικούς (Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού ,Α΄& Β΄ Γυμνασίου).

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία τα προγράμματα αγωγής υγείας επεκτείνονται σταδιακά και σε άλλα σχολεία της χώρας.

Επίσης το υπουργείο Υγείας προχωράει στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας ανά Υγειονομική Περιφέρεια (Νοσοκομεία & Κέντρα Υγείας) με στόχο την πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα έχει ενεργοποιηθεί η συνεργασία με τα 71 Κέντρα Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών των Δήμων.
Σήμερα λειτουργούν 48 Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος στα Νοσοκομεία , ενώ 4 λειτουργούν σε Δημοτικά Ιατρεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία υπήρξε αύξηση της προσέλευσης πολιτών στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος των νοσοκομείων κατά 50% το 2010 σε σχέση με το 2009.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, (5-6 Φεβρουαρίου), σε συνεργασία με τις Ενώσεις Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αθηνών και Νοτιοανατολικής Αττικής, εκστρατεία ενημέρωσης στο νότιο τομέα του λεκανοπεδίου. Εθελοντικά θα συνδράμουν στη διανομή των φυλλαδίων αθλητές και αθλήτριες των Σωματείων της περιοχής, σε επιλεγμένα σημεία (καφετέριες, πάρκα, κλπ). Στις δράσεις με τα αθλητικά σωματεία υπάρχει συνεργασία και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Επίσης ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης για τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος στην εγκυμοσύνη με έντυπο υλικό (φυλλάδια-αφίσες). Στην εκστρατεία θα συμμετέχουν Διευθυντές των Μαιευτικών /Γυναικολογικών Κλινικών, Γενικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και γιατροί -γυναικολόγοι.

Επίσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των δράσεων πρόληψης -διακοπής του καπνίσματος στις Ένοπλες Δυνάμεις θα υπάρξει συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας.

Όσον αφορά τις Δημόσιες υπηρεσίες σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ τον Φεβρουάριο θα εφαρμοσθούν δράσεις αναφορικά με το κάπνισμα. Για όλους τους εργασιακούς χώρους τον Μάρτιο θα υπάρξει συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος.

Τέλος, η Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή έχει προγραμματίσει συναντήσεις με Δημάρχους προκειμένου να υπάρξει στήριξη των ελεγκτικών μηχανισμών και της προσπάθειας επιβολής και είσπραξης των προστίμων .
Στις 15/2 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, που θα απευθύνεται στα άτομα του ελεγκτικού μηχανισμού, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τον τρόπο ελέγχου, ενώ θα υπάρχει διαρκής επιμόρφωση ανά 15 ημέρες των ατόμων του ελεγκτικού μηχανισμού. newsbeast
 
Η χώρα με τους περισσότερους ... ευτραφείς!
News - Magazino
Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 23:33

Η χώρα με τους περισσότερους ... ευτραφείς!

To Ναούρου βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και αποτελεί τη μικρότερη ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, από άποψη...

πληθυσμού αλλά και έκτασης. Έχει έκταση 21 τ.χλμ και πληθυσμό περίπου 10000 κατοίκους.

Ωστόσο, το μικρό αυτό κράτος κατέχει μια θλιβερή πρωτιά. Είναι το πρώτο κράτος του πλανήτη με απίστευτα ποσοστά παχυσαρκίας. Το 97% των αντρών και το 93% θεωρούνται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι! Τα ποσοστά σακχαρώδους διαβήτη ξεπερνούν το 45% του πληθυσμού ενώ τα 3/4 των θανάτων οφείλονται στον καρκίνο και τα καρδιακά προβλήματα


irenepan.posterous.com
 
Πού βρίσκονται οι ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο
News - Magazino
Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 23:25

Πού βρίσκονται οι ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο


Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και τη Ζυρίχη...

και μάλιστα η οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας επωφελήθηκε από την ανατίμηση του φράγκου για να σκαρφαλώσει στην πρώτη τριάδα της κατάταξης για το 2010, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η περίφημη 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης διατήρησε τη φήμη της καθώς τα ενοίκια των καταστημάτων φτάνουν, κατά μέσο όρο, τα 16.257 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, υποστηρίζουν οι εξειδικευμένοι κτηματομεσιτικοί σύμβουλοι της εταιρείας Locationgroup. Ακολουθούν η Κόζγουεΐ Μπέι του Χονγκ Κονγκ, με ενοίκια στα 14.620 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και η Μπάνχοφστρασε της Ζυρίχης, όπου τα καταστήματα νοικιάζονται έναντι 7.711 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

"Το 2010 σημαδεύτηκε από μια υγιή αισιοδοξία και μια ελεγχόμενη επέκταση" υποστηρίζουν οι Ελβετοί κτηματομεσίτες, προσθέτοντας ότι η αγορά ακινήτων, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, ήταν "ορθά αποτιμημένη".

Στην Ελβετία η ανατίμηση του ελβετικού φράγκου έναντι των ξένων νομισμάτων οδήγησε την Μπάνχοφστρασε από την πέμπτη στην τρίτη θέση, μπροστά από τη συνοικία Γκίνζα του Τόκιο (7.345 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), τη Νιου Μποντ Στριτ του Λονδίνου (6.965 ευρώ) και τα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού (6.800 ευρώ).

Η ελβετική οδός πάντως κατέχει και την πρωτιά του καλύτερου "κύκλου εργασιών" στον κόσμο, αφού οι πωλήσεις εκεί φέρνουν κέρδη ύψους 50.000 φράγκων (38.800 ευρώ) ανά τετραγωνικό μέτρο.
newsit
 
Oι μπαμπάδες πρέπει μόνο να παίζουν με τα παιδιά!
News - Magazino
Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011 21:02

Oι μπαμπάδες πρέπει μόνο να παίζουν με τα παιδιά!


Οι άνδρες με παιδιά το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι απλώς να παίζουν μαζί τους και να αφήνουν τις λοιπές φροντίδες της ανατροφής στις μαμάδες, σύμφωνα με μια νέα...
...έρευνα αμερικανών ψυχολόγων, η οποία υποστηρίζει ότι οι παραδοσιακοί οικογενειακοί ρόλοι «δουλεύουν» καλύτερα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σάρα Σόουπ-Σάλιβαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό αναπτυξιακής ψυχολογίας “Developmental Psychology”, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια έχουν ισχυρότερη και καλύτερη αμοιβαία υποστηρικτική σχέση ως γονείς, όταν ο πατέρας περνάει περισσότερη ώρα παίζοντας με τα παιδιά του και λιγότερη ώρα ταΐζοντας ή πλένοντάς τα, όπως θα έπρεπε- θεωρητικά τουλάχιστον- να κάνει ένας σύγχρονος μπαμπάς.

Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο άνδρας που επιμένει να μπλέκεται στα πόδια της γυναίκας του, τελικά καταλήγει να υποσκάπτει τις προσπάθειές της να φροντίσει το παιδί και τελικά όλοι καταλήγουν σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι αν οι ρόλοι τους ήσαν πιο διακριτοί - ένα συμπέρασμα που ασφαλώς δεν θα αρέσει στις φεμινίστριες, αλλά πιθανότατα θα ικανοποιήσει πολλούς άνδρες!

Η Σάλιβαν παραδέχτηκε ότι είναι απογοητευτικό το συμπέρασμα της νέας έρευνας για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι πατέρες και οι μητέρες θα πρέπει να μοιράζονται ισότιμα τα καθήκοντα φροντίδας των παιδιών. Πρόσθεσε, πάντως, πως αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι η ενασχόληση ενός πατέρα με την φροντίδα του παιδιού είναι κακό πράγμα. «Απλώς δεν αποτελεί την ιδανική συνταγή για όλα τα ζευγάρια. Είναι δυνατό να υπάρχει μια στερεή σχέση ανάμεσα στους δύο γονείς, χωρίς να μοιράζονται εξίσου τις ευθύνες τις ανατροφής» τόνισε.

Οι ερευνητές μελέτησαν 112 ζευγάρια εθελοντών με τετράχρονο παιδί, αναλύοντας τον τρόπο ανατροφής και την κατανομή των καθηκόντων μεταξύ των γονιών. Επίσης παρατήρησαν άμεσα τον τρόπο που οι γονείς ασχολούνταν με τα παιδιά τους, κατά πόσο ο ένας υπονόμευε τις προσπάθειες του άλλου ή, αντίθετα, αλληλοϋποστηρίζονταν, κατά πόσο ανταγωνίζονταν μεταξύ τους ή συνεργάζονταν. Έπειτα από ένα χρόνο, επαναλήφθηκαν ανάλογα πειράματα, όταν πια τα παιδιά είχαν γίνει πέντε ετών.

Το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι στις οικογένειες όπου από την αρχή οι μπαμπάδες αφιέρωναν τον περισσότερο χρόνο στο παιγνίδι με τα παιδιά τους, το ζευγάρι είχε τελικά καλύτερη σχέση και συνεργασία στην ανατροφή του παιδιού.

Όταν, αντίθετα, από την αρχή οι μπαμπάδες είχαν μοιραστεί απολύτως όλες τις ευθύνες της φροντίδας, έπειτα από ένα χρόνο οι δύο γονείς είχαν καταλήξει να δείχνουν μικρότερο βαθμό συνεργασίας μεταξύ τους και αλληλοϋποστήριξης. Οι διαπιστώσεις αυτές ίσχυαν ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο του πατέρα, τις ώρες εργασίας, το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, τη διάρκεια της σχέσης των γονέων κ.α.

Η Σάλιβαν επεσήμανε επίσης ότι, όπως έχουν δείξει προηγούμενες έρευνές της, συχνά οι μητέρες λειτουργούν ως «κλειδοκράτορες», ρυθμίζοντας κατά βούληση αν οι μπαμπάδες θα έχουν περισσότερη ή λιγότερη εμπλοκή στη φροντίδα του παιδιού, επιδεικνύοντας μια αμφισημία συναισθημάτων και επιθυμιών, κάτι που βεβαίως έχουν και οι πατέρες από τη δική τους πλευρά.
nooz.gr
 


Σελίδα 467 από 476
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA)
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA)
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA) Ο Δήμος ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση