ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Το ρολόι των σοφών, Τι είναι το Ρολόι της Αποκάλυψης που προβλέπει τη συντέλεια;
News - Magazino
Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2017 08:17

Το ρολόι των σοφών, 

Τι είναι το Ρολόι της Αποκάλυψης που προβλέπει τη συντέλεια;
5c8fb-27doomsday clock

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ήταν το γεγονός που έκανε τους δείκτες στο "Ρολόι της Αποκάλυψης" να μετακινηθούν ακόμη πιο κοντά στα μεσάνυχτα που συμβολίζουν το τέλος της ανθρωπότητας.

Οι δείκτες του ρολογιού μετακινήθηκαν κατά 30 δευτερόλεπτα πιο μπροστά και πλέον δείχνουν 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, γνωστοποίησαν οι επιστήμονες, αναφέροντας μεταξύ των λόγων που οδήγησαν σε αυτό την εμπρηστική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Ρολόι της Αποκάλυψης ένα ουσιαστικά εικονικό ρολόι που δείχνει πόσο κοντά βρίσκεται η ανθρωπότητα στην καταστροφή ήταν μια ιδέα κορυφαίων πυρηνικών επιστημόνων μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο πλανήτης έμπαινε στην πυρηνική εποχή, με πολύ νωπή ακόμη την φρίκη των ολοκαυτωμάτων στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Από τότε, κάθε φορά που οι επιστήμονες αισθάνονται ότι μια εξέλιξη είναι αρνητική, μετακινεί τος δείκτες πιο κοντά στα μεσάνυχτα και εξηγεί τους λόγους, προειδοποιώντας για τις συνέπειες των γεγονότων.

Η λειτουργία του Ρολογιού αλλά και οι μετακινήσεις των δεικτών του εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως οι πυρηνικές απειλές, οι πολιτικές εξελίξεις, η κλιματική αλλαγή, οι δείκτες βιο-ασφάλειας και βιολογικής τρομοκρατίας, ακόμα και επεισόδια κυβερνοπολέμου και εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το Ρολόι έχει την ιδιαιτερότητα ότι οι δείκτες του μπορούν να μετακινηθούν, όχι μόνο πιο κοντά στο σημείο της καταστροφής αλλά και να απομακρυνθούν από αυτό. Για παράδειγμα, το 1991, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης το Ρολόι είχε μετακινηθεί 17 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ το 1953 με την ξέφρενη κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών και την δημιουργία της βόμβας υδρογόνου, η ανθρωπότητα απείχε μόλις 2 λεπτά από το τέλος της.

Το 2016 το ρολόι παρέμεινε σταθερό στα 3 λεπτά, καθώς οι κίνδυνοι που απειλούσαν την οικουμένη ήταν πολλοί: τρομοκρατία, πυρηνικές απειλές, κυβερνοπόλεμος και κλιματική αλλαγή. Με τον Τραμπ στην εξουσία, οι δείκτες μετακινήθηκαν δυόμισι λεπτά πριν το τέλος.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26021

 
Ινστιτούτο Κεραμικής της Σαγκάης, Χαρτί που αντέχει στη φωτιά και στο νερό από Κινέζους επιστήμονες
News - Magazino
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 10:20

Ινστιτούτο Κεραμικής της Σαγκάης, 

Χαρτί που αντέχει στη φωτιά και στο νερό από Κινέζους επιστήμονες
 
58499-0chinese paper

Ένα νέο είδος χαρτιού, το οποίο αντέχει στο νερό και στη φωτιά, αναφέρουν πως ανέπτυξαν Κινέζοι ερευνητές στη Σαγκάη.

Όπως αναφέρει η South China Morning Post, ερευνητική ομάδα στο Ινστιτούτου Κεραμικής της Σαγκάης πρόσθεσε ένα είδος ασβεστίου (υδροξυαπατίτη) που βρίσκεται στο σμάλτο δοντιών και στα οστά ζώων για να αλλάξει τη δομή του χαρτιού και να του δώσει επιπλέον ιδιότητες.

Οι ερευνητές τώρα υποβάλουν αιτήσεις για την κατοχύρωση άνω των δέκα ευρεσιτεχνιών για την τεχνολογία στην Κίνα, επιδιώκοντας το συγκεκριμένο χαρτί να βγει στην αγορά μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Όπως λένε, η συγκεκριμένη τεχνική επιτρέπει στο χαρτί να απωθεί ακόμα και καφέ, χυμό ή τσάι, ενώ η αντοχή του στη θερμότητα φτάνει ακόμα και τους 200 βαθμούς Κελσίου. Ο επικεφαλής των ερευνητών, Ζου Γινγκτζιέ, δήλωσε στη South China Morning Post πως χαρτιά που ήταν ανθεκτικά στη φωτιά ή αδιάβροχα είχαν φτιαχτεί και στο παρελθόν, αλλά ποτέ και με τις δύο ιδιότητες ταυτόχρονα.

«Πιστεύουμε πως το χαρτί θα είναι επωφελές σε ανθρώπους κάθε είδους, για πολλές διαφορετικές χρήσεις, από χρήση σε καλλιγραφία μέχρι διαφημιστικές αφίσες» είπε.

Το κόστος παραγωγής για μια κόλλα Α4, που μοιάζει με μια συνηθισμένη κόλλα αλλά έχει λίγο πιο ομαλή επιφάνεια, θα είναι «λίγα γουάν» παραπάνω, αλλά ελπίζεται πως το κόστος θα μειωθεί σε περίπτωση παραγωγής σε μεγάλες ποσότητες.

Οι ερευνητές επίσης- που, όπως αναφέρεται, δουλεύουν πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία από το 2008- υποστηρίζουν πως το χαρτί μπορεί να καθαρίζεται με νερό, χωρίς να δημιουργείται μουντζούρα.

Επίσης, κατά τον Ζου, ο συγκεκριμένος τύπος χαρτιού θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος όσον αφορά στη διατήρηση σημαντικών εγγράφων για αιώνες, καθώς δεν θα υπάρχει ανησυχία για κινδύνους όπως το νερό (υγρασία) και η φωτιά.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/26004

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 10:22
 
Υλικό από ημερίδα σχολικών συμβούλων για δημιουργικές εργασίες Στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ (iep.edu.gr) έχει αναρτηθεί υλικό και παρουσιάσεις από την Ημερίδα των Σχολικών Συμβούλων για τις Συνθετικές Δημιουργικές Εργασίες και τις Δημιουργικές Εργασίες (ε
News - Magazino
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 11:49

 

Υλικό από ημερίδα σχολικών συμβούλων για δημιουργικές εργασίες

Στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ (iep.edu.gr) έχει αναρτηθεί υλικό και παρουσιάσεις από την Ημερίδα των Σχολικών Συμβούλων για τις Συνθετικές  Δημιουργικές  Εργασίες και  τις  Δημιουργικές Εργασίες (εδώ)

IEP

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΣΔΕ ΚΑΙ ΔΕ 20-1-2017


1. Συνθετικές Δημιουργικές Εργασίες στο Γυμνάσιο

2. Πορεία Υλοποίησης ΣΔΕ Σχέδιο Παραδοτέων 

3. Συνοπτικό Διάγραμμα της Διαδικασίας Εκπόνησης της ΣΔΕ 

4. ΔΕ Παρουσίαση 

5. Η Δημιουργικότητα στο Σχολείο

6. ΣΔΕ ΔΕ Αξιολόγηση 

7. Ψηφιακό Υλικό για Φιλολόγους    

8.1. 1η Διδακτική ώρα, Υπόδειγμα Ι - Σχέδιο Σ.Δ.Ε Μαθητή/τριας

8.2. 2η Διδακτική ώρα, Υπόδειγμα ΙΙ - Σχέδιο Σ.Δ.Ε Μαθητή/τριας

9.1 Ενδεικτικό Παράδειγμα - Αρχαία Γ' Γυμνασίου

9.2 Ενδεικτικό Παράδειγμα - Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Γ' Γυμνασίου

9.3 Ενδεικτικό Παράδειγμα - Χημεία Γ' Γυμνασίου

10. Συνοπτικό Διάγραμμα της Διαδικασίας Εκπόνησης της ΔΕ

 

http://iep.edu.gr/index.php/el/32-latest-news/761-2016-03-11-13-04-34

 
Hyde Park Hair Salon, O επί 20 χρόνια κουρέας του Ομπάμα μοιράζεται την αγαπημένη του ιστορία με τον πιο διάσημο πελάτη του
News - Magazino
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 20:36

Hyde Park Hair Salon, 

O επί 20 χρόνια κουρέας του Ομπάμα μοιράζεται την αγαπημένη του ιστορία με τον πιο διάσημο πελάτη του.
 
eb22a-zariff obama
Ο Ζαρίφ, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Σικάγο δουλεύει εδώ και δεκαετίες στο Hyde Park Hair Salon, το κουρείο που έχουν επιλέξει από τον Μοχάμεντε Άλι έως τον Σπάικ Λι για την περιποίηση των μαλλιών τους.
 
Ο Ζαρίφ όμως είναι και ο άνθρωπος που επί 20 χρόνια κουρεύει και περιποιείται τα μαλλιά του τέως, πια προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ενώ τα τελευταία επτά και πλέον χρόνια διατέλεσε και Πρώτος Κουρέας των Ηνωμένων Πολιτειών- ή αλλιώς FBOTUS δηλ First Barber Of The United States εκ του POTUS δηλ President Of The United States.
 
Για πολλούς δε η τεχνική του Ζαρίφ, στην οποία οφείλεται- πέρα από τα γονίδια- το γεγονός πως ο Ομπάμα αν και έκανε την πιο αγχωτική δουλειά στον πλανήτη- αν και τα μαλλιά του έχουν «γκριζάρει», παραμένουν δυνατά και υγιή.
 
Σε ό,τι αφορά τον Ομπάμα ως πελάτη του κουρείου, ο Ζαριφ, μιλώντας στο Complex υποστηρίζει πως όταν επισκέπτονται το κατάστημα, ενεργεί ακριβώς όπως και κάθε άλλος πελάτης.
 
«Σίγουρα θα πάρει μέρος σε όλες τις συζητήσεις. Θα ασχοληθεί με το θέμα που έχεις. Είναι πολύ έξυπνος αλλά δεν κάνει επίδειξη. Θα ακουμπήσει πίσω, για το κούρεμα και θα ακούσει τι έχουν να πουν οι άλλοι».
 
Η επίσκεψη του Ομπάμα όμως που θυμάται περισσότερο από κάθε άλλη είναι, όπως λέει, η πιο απλή: «Όταν συνήθιζε να φέρνει πότε-πότε τα κορίτσια στο μαγαζί. Όταν ήταν ακόμη μικρά. Βέβαια ήταν τόσο μικρές που όταν κάθονταν στην καρέκλα τα πόδια τους δεν ακουμπούσαν στο πάτωμα. Νομίζω ήταν η Μαλια αυτή που τον ρώτησε μια μέρα: Μπαμπά γιατί κόβεις τα μαλλιά σου συνέχεια; Φαίνονται πάντα τα ίδια. Και εκε΄νςο της απάντησε: Αυτό είναι το ζητούμενο».
 
Tέλος «κουρέας του Ομπάμα», όπως όλοι τον αποκαλούν, είπε αρκετά και για τα μαλλιά του προέδρου. Όπως εξήγησε, τα μαλλιά του Ομπάμα έχουν κάποια ελαττώματα αλλά όπως εξηγεί είναι η «τεχνική» στο κούρεμα, η γραμμή που δίνεται, που κάνει τη διαφορά ενώ δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν χρησιμοποιεί ποτέ ξυράφι.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 20:42
 


Σελίδα 5 από 473
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση