ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Γ.Γ.Ι.Φ: 14 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας
News - Magazino
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 12:27

Γ.Γ.Ι.Φ: 14 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας

motherdayec 1

Τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους, τιμάται παγκοσμίως η ημέρα της μητέρας, ως μια ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τις μητέρες όλου του κόσμου, που μας χάρισαν τη ζωή και που αγωνιούν καθημερινά για όλες και όλους μας, στην προσπάθειά τους να μας προσφέρουν τα μέγιστα και να μας προφυλάξουν από καθετί επιζήμιο.

 

Στην Ελλάδα της κρίσης και της λιτότητας, για μια γυναίκα η μητρότητα μπορεί να λειτουργεί αποτρεπτικά στην απόκτηση εργασίας ή και να οδηγήσει στην απόλυσή της, εάν εργάζεται ήδη. Η δυσκολία αυτή, μεταξύ άλλων, οδηγεί αρκετές γυναίκες στην απόφασή τους να μην τεκνοποιήσουν, από φόβο μήπως δεν καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις πολυσήμαντες απαιτήσεις που προϋποθέτει η ιδιότητα της μητέρας.

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στηρίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών, έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία περιπτώσεις παραβίασης δικαιωμάτων λόγω εγκυμοσύνης, καταφέρνοντας την επαναπρόσληψη των γυναικών στην εργασία τους.

 

Παράλληλα, οι γυναίκες σήμερα μάχονται να υπερβούν την πρόκληση της συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Σε αυτή τη μάχη, η ΓΓΙΦ απαντά με πλήθος δράσεων, με αντιπροσωπευτικότερη τον τομέα «Αγορά εργασίας και εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» να αποτελεί αυτοτελές πεδίο και άξονα προτεραιότητας στο νέο, επικαιροποιημένο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων» (ΕΣΔΙΦ) της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ.

 

Στον εν λόγω άξονα, περιλαμβάνονται εξειδικευμένοι στόχοι που αποσκοπούν στη βελτίωση της νομοθεσίας για την άδεια μητρότητας, την προστασία της άδειας ανατροφής, την προστασία από διάκριση λόγω εγκυμοσύνης ή μητρότητας, την παροχή κινήτρων για την ενθάρρυνση χρήσης της γονικής άδειας από τους άνδρες κ.α.

 

Επίσης, η ΓΓΙΦ έχει ως προτεραιότητα των πολιτικών της την προαγωγή της μητρότητας ως ελεύθερη επιλογή της κάθε γυναίκας, ώστε να αποφασίσει η ίδια για το αν θέλει να τεκνοποιήσει ή όχι.

 

Ταυτόχρονα, βρίσκεται διαρκώς στο πλάι των γυναικών μητέρων, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται, από όποια γωνιά της γης κι αν προέρχονται, είτε προσπαθούν να συνδυάσουν το ρόλο της εργαζόμενης με τα οικογενειακά βάρη, είτε είναι αρχηγοί μονογονεικών οικογενειών.

 

Mε οδηγό τις αρχές και τις αξίες της ισότητας, η ΓΓΙΦ δηλώνει την ενεργό παρουσία και διαθεσιμότητά της να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των έμφυλων ανισοτήτων που βιώνουν σήμερα οι μητέρες.

 

Παράλληλα, στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου, που δεν έπαψαν, ανά τους αιώνες, να ζητούν να ακουστεί η χαμηλή φωνή τους και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους για ισότητα και αξιοπρέπεια σε κάθε τομέα του βίου τους.

 

Για τις μητέρες, που δε σταμάτησαν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους στα παιδιά τους και να τους παρέχουν ασφάλεια, ανεξάρτητα από την πιθανή επισφάλεια υπό την οποία ζουν οι ίδιες. 

 
Σλοβενία, Φοιτητές Αρχιτεκτονικής νίκησαν σε διαγωνισμό κατασκευής γεφυρών από σπαγγέτι.
News - Magazino
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 16:15

Σλοβενία,

Φοιτητές Αρχιτεκτονικής νίκησαν σε διαγωνισμό κατασκευής γεφυρών από σπαγγέτι.
47c40- pasta bridge

Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μάριμπορ πριν από οχτώ χρόνια ξεκίνησαν ένα διαγωνισμό στη Σλοβενία ο οποίος έγινε διεθνής και φέτος συμμετείχαν 41 ομάδες από εννέα χώρες.

Σε τι διαγωνίστηκαν όμως; Στην κατασκευή γεφυρών από σπαγγέτι σε κλίμακα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα, η οποία κατασκευάζει από σπαγγέτι μία γέφυρα με καθορισμένες διαστάσεις, που αντέχει το μέγιστο φορτίο.

Αν και ακούγεται παράξενο, κατασκευές που φτιάχνονται από ζυμαρικά μπορούν να αντέξουν περισσότερο βάρος από όσο νομίζουν οι μη ειδικοί. Έτσι η τριμελής ομάδα των φοιτητών από το Μάριμπορ, στη γέφυρα της κατάφερε να τοποθετήσει φορτίο 89,5 κιλών. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα φοιτητών από το Νόβι Παζάρ της Σερβίας με μια γέφυρα που άντεξε βάρος 78,4 κιλών.

Οι διοργανωτές, σύμφωνα με το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, υποστηρίζουν ότι το αυξανόμενο ενδιαφέρον των σπουδαστών για αυτόν τον ασυνήθιστο διαγωνισμό πηγάζει από τη δυνατότητα που δίνεται, οι θεωρητικές γνώσεις από το Πανεπιστήμιο και τις Σχολές Πολιτικών Μηχανικών να ελεγχθούν στην πράξη, αλλά και επειδή είναι μία καλή ευκαιρία για γνωριμίες με νέους από άλλες χώρες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι διαγωνιζόμενοι στην κατασκευή γεφυρών μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο μακαρόνια και κόλλα και η αντοχή της κατασκευής ελέγχεται σε πολλά σημεία.

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι δεν κατόρθωσαν να καταρρίψουν το περσινό ρεκόρ. Η νικήτρια ομάδα ήταν και πάλι από το Μάριμπορ, αλλά η γέφυρά της άντεξε φορτίο 105 κιλών.

Στον φετινό διαγωνισμό που διεξήχθη στις 3-5 Μαϊου πήραν μέρος φοιτητές από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Τσεχία, την Αίγυπτο, την Κροατία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Σερβία, την Τουρκία και τη Λετονία.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27691

 
7 Μαΐου 2017 Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου
News - Magazino
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 08:18

7 Μαΐου 2017 Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

86a48-laughing

Κάθε χρόνο, το πρώτο Σάββατο του Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου!

Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε στην Ινδία το 1998.

Εμπνευστής της ήταν ο δρ. Μαντάν Κατάρια, ο οποίος πίστευε στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου.

Ο εορτασμός της συγκεκριμένης ημέρας εξαπλώθηκε στη συνέχεια στις αγγλοσαξονικές χώρες, στη Γαλλία, στην Ουγγαρία, στη Γερμανία, και στις σκανδιναβικές χώρες και από τότε γιορτάζεται κάθε πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Ο ιδρυτής της, ο δρ. Μαντάν Κατάρια έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Οι πολεμικές αναμετρήσεις στον κόσμο είναι αντανάκλαση του εσωτερικού πολέμου που διεξάγεται στα μυαλά των ανθρώπων. Η αιτία που δεν γελάμε πολύ σήμερα είναι επειδή δεν κατανοούμαι την αληθινή σημασία του γέλιου. Το γέλιο δεν είναι μόνο διασκέδαση και χαβαλές, αλλά και έκφραση της ευτυχίας, που μπορεί να έλθει μόνο αν κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής».

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27643

 
Ιαπωνία, Ψηφιακή εγκατάσταση μετατρέπει εστιατόριο σε διαδραστική εμπειρία!
News - Magazino
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 15:58

Ιαπωνία,

Ψηφιακή εγκατάσταση μετατρέπει εστιατόριο σε διαδραστική εμπειρία!
Image1

Γνωστή για τις ψηφιακές διαδραστικές εγκαταστάσεις της, μια ιαπωνική εταιρεία ενισχύει την εμπειρία των γευμάτων στο εστιατόριο Sagaya του Τόκιο.

Το εν λόγω εστιατόριο επιτρέπει σε οκτώ επισκέπτες τη μέρα να βυθιστούν σε μια διαδραστική γευστική εμπειρία, που βασίζεται στη γεύση, την οσμή και την ομορφιά της Ιαπωνίας.

Πάνω σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τραπέζι εμφανίζονται ψηφιακές εικόνες που μεταμορφώνουν κάθε γεύμα και μεταφέρουν τους συνδαιτυμόνες σε έναν μοναδικό κόσμο.

“Όταν ένα πιάτο τοποθετείται στο τραπέζι, ο κόσμος που περιέχεται σε αυτό απελευθερώνεται και ξεδιπλώνεται στο τραπέζι και στον περιβάλλοντα χώρο. Για παράδειγμα, ένα πτηνό ζωγραφισμένο σε κεραμικό πιάτο απελευθερώνεται και μπορεί να βρεθεί πάνω στο κλαδί ενός δέντρου που έχει επίσης απελευθερωθεί από ένα άλλο πιάτο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια διαδραστική απεικόνιση, με χρώματα και φώτα που εκπλήσσουν τον κόσμο”, λένε οι δημιουργοί.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/27620

 


Σελίδα 5 από 361
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες.
Ο Ιούνιος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες. Στις 28 Ιουνίου, Οι μουσικές της Κρήτης θα κατακτήσουν ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση