ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Νέα κατάταξη Κινεζικοί οι δύο ισχυρότεροι υπερυπολογιστές στον κόσμο
News - Magazino
Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 09:09

Νέα κατάταξη

Κινεζικοί οι δύο ισχυρότεροι υπερυπολογιστές στον κόσμο
58ea7- supercomputer sumway

Δύο κινεζικοί υπερυπολογιστές, ο Sunway TaihuLight με ισχύ 93 petaflops και ο Τianhe-2 με 33,9 petaflops, είναι οι δύο ισχυρότεροι υπερυπολογιστές στον κόσμο, σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη Top 500, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο συνεδρίου πληροφορικής στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Ο Tianhe-2 (Γαλαξίας-2) ήταν επί τρία συνεχόμενα έτη ο ισχυρότερος κομπιούτερ στον κόσμο, ώσπου ο TaihuLight τον πέρασε -με μεγάλη διαφορά- τον Ιούνιο του 2016.

Ο Νο1 βρίσκεται εγκαταστημένος στο Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστών της Κίνας. Η έκπληξη είναι ότι μετά το 1996 οι ΗΠΑ δεν έχουν υπερυπολογιστή ούτε καν στην τρίτη θέση, όπου αναρριχήθηκε ο ελβετικός Piz Daint, ο οποίος διαθέτει πλέον ισχύ 19,6 petaflops μετά την αναβάθμισή του.

Ο αμερικανικός «Τιτάν» (ένας Cray XK7), που είναι εγκατεστημένος στο Εθνικό Εργαστήριο Όακ Ριτζ του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, υποχώρησε στην τέταρτη θέση με 17,6 petaflops (έχει την ίδια ισχύ από το 2012). Πάντως οι ΗΠΑ διαθέτουν τα περισσότερα (πέντε) συστήματα στην πρώτη δεκάδα των ισχυρότερων υπερυπολογιστών, καθώς και τα περισσότερα υπολογιστικά συστήματα (169) στο Top 500, έναντι 160 της Κίνας. Ακολουθούν η Ιαπωνία με 33, η Γερμανία με 28, η Γαλλία με 17 και η Βρετανία επίσης με 17.

Η αμερικανική Intel εξακολουθεί να είναι -με μεγάλη διαφορά- ο βασικός τροφοδότης των επεξεργαστών για τους ισχυρότερους υπερυπολογιστές (στους 464 από τους 500), ενώ ακολουθούν η ΙΒΜ που έχει παράσχει επεξεργαστές σε 21 συστήματα και η AMD σε έξι. Η Ιαπωνία «χτίζει» έναν υπερυπολογιστή, τον AI Bridging Cloud, ο οποίος προαλείφεται να ξεπεράσει τον σημερινό Νο1 της Κίνας, φθάνοντας στην εντυπωσιακή ισχύ των 130 petaflops.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/28407

 
Διαδίκτυο, Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα site στον κόσμο.
News - Magazino
Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 08:29

Διαδίκτυο,

Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα site στον κόσμο.
1b69c- indy100 popular websites

Υπολογίζεται ότι 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ετησίως και η πρόσβαση στον ίντερνετ έχει γίνει πια τόσο σημαντική που επηρεάζει την ποιότητα ζωής.

Η Νότια Κορέα είναι η χώρα με τη γρηγορότερη σύνδεση Wi-Fi ενώ η Βόρεια Κορέα αυτή με τη μεγαλύτερη λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Το Alexa αποκάλυψε τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες στον κόσμο και η indy100 απεικόνισε τα δεδομένα στον χάρτη.

Έτσι, όπως φαίνεται και στον χάρτη, το Google, είναι μακράν ο πιο δημοφιλής ιστότοπος στον κόσμο. Χώρες όπως η Σρι Λάνκα, η Ζιμπάμπουε, η Ταιλάνδη, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο googlάρουν με μεγάλη συχνότητα.

Ενδιαφέρον έχει ότι το Καζακστάν, η Γεωργία, η Καμπότζη και η Αλγερία χρησιμοποιούν περισσότερο το YouTube.

Το αγαπημένο σάιτ των Ρώσων είναι το κοινωνικό δίκτυο Vkontakte, παρά τις συνεχείς κυρώσεις και τη λογοκρισία του Βλάντιμιρ Πούτιν και τις απειλές του να μπλοκάρει διάφορα σάιτ, όπως για παράδειγμα τη Wikipedia για μια σελίδα της σχετικά με ένα είδος κάνναβης.

Η Μάλτα φαίνεται να στηρίζει την τοπική εφημερίδα «Times of Malta», ενώ το ίδιο ισχύει και για την Παλαιστίνη με την «Alwatan Voice» και για την Αλβανία με την «Gazeta Express».

Στην Κίνα κάνει θραύση το Baidu ενώ στο Βιετνάμ κυριαρχεί το CocCoc.

Οι χώρες με μαύρο χρώμα στον χάρτη είναι αυτές για τις οποίες το Alexa δεν έχει δεδομένα.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/28393

 
Αυτοκίνητο του μέλλοντος, Το InMotion είναι πρακτικά ένα… αυτοκινούμενο δωμάτιο.
News - Magazino
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 12:12

Αυτοκίνητο του μέλλοντος,

Το InMotion είναι πρακτικά ένα… αυτοκινούμενο δωμάτιο.
261b6- inmotion room

Η ιδέα πίσω από το πειραματικό αυτοκίνητο InMotion είναι να μπορεί να το χρησιμοποιεί με διάφορους τρόπους ο κάθε χρήστης.

Πέρα από την τεχνολογία αυτόνομης κίνησης του, το InMotion διακρίνεται και για την ευελιξία στη διαμόρφωση του εσωτερικού του, η οποία του επιτρέπει να μην έχει τη μορφή ενός αυτοκινήτου μεταφοράς, αφού θα μπορεί να αλλάζει στο εσωτερικό του ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των επιβατών του, οι οποίοι και θα μπορούν έτσι να εκμεταλλευτούν ορθά τον χρόνο της μετακίνησής τους.

Το InMotion είναι δημιούργημα της National Electric Vehicle Sweden, όπως μας ενημερώνει το New Atlas, της εταιρείας που έχει πάρει τα δικαιώματα χρήσης των πατεντών και προϊόντων της Saab και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό στο πλαίσιο της CES Asia. To InMotion θα μπορεί να ενταχθεί σε υπηρεσίες κοινής μετακίνησης στις μελλοντικές μητροπόλεις, ή ως μία εναλλακτική υπηρεσία ταξί.

Οι διαμορφώσεις του εσωτερικού είναι η Private που επιτρέπει την ξεκούραση και την ψυχαγωγία των επιβατών, η Social, η οποία επιτρέπει την επικοινωνία με άλλα οχήματα InMotion και τους επιβάτες τους και η Meeting, που διαμορφώνει με τέτοιο τρόπο το εσωτερικό του οχήματος ώστε να μπορεί να γίνει μία μικρή συνεδρίαση μεταξύ των επιβατών, καθώς πηγαίνουν από το ένα σημείο στο άλλο.

Δειτε βίντεο εδω: http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/28316

 
Οίκος Δημοπρασιών Sothebys, Για 656.750 λίρες πωλήθηκε τελικά το «ψεύτικο» διαμάντι που είχε αγοραστεί μόλις δέκα!
News - Magazino
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 16:55

Οίκος Δημοπρασιών Sothebys,

Για 656.750 λίρες πωλήθηκε τελικά το «ψεύτικο» διαμάντι που είχε αγοραστεί μόλις δέκα!
b36d9- diamond tenner

Για 656.750 λίρες Αγγλίας, δηλαδή 756.101 ευρώ περίπου, πωλήθηκε τελικά το «ψεύτικο» διαμάντι που είχε αγοραστεί μόλις δέκα στερλίνες σε μια υπαίθρια αγορά!

Χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία στον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος, πιθανόν να έφτανε τις 350.000 λίρες – τελικά η τιμή του σχεδόν διπλασιάστηκε! Το διαμάντι, που ονομάστηκε “Tenner” είχε αγοραστεί πάνω σε ένα δαχτυλίδι στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και μέχρι σήμερα η κάτοχός του θεωρούσε πως ήταν ψεύτικο.

Είναι 26,27 καρατίων και θεωρείται πως κόπηκε κατά τον 19ο αιώνα – γι’ αυτό και δεν είναι τόσο λαμπερό όσο τα μετέπειτα διαμάντια και γι’ αυτό η ιδιοκτήτριά του δεν πίστεψε ποτέ πως δεν ήταν ψεύτικο.

Η πραγματική του ιστορία και η διαδρομή του μέχρι την υπαίθρια αγορά που βρέθηκε παραμένει άγνωστη.

Το δαχτυλίδι έφτασε στον οίκο Sotheby’s αφού ένας κοσμηματοπώλης έπεισε την ιδιοκτήτρια πως είναι πιθανό να είναι μεγάλης αξίας. Κατόπιν το διαμάντι εξετάστηκε από το Γεμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής, που επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28218

 


Σελίδα 5 από 365
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ & ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ «Μ’αγγίζεις και χαμογελάς»
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ & ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ  «Μ’αγγίζεις και χαμογελάς»
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ & ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ «Μ’αγγίζεις και χαμογελάς» Μία στάση στην Κηφισιά έκανε ...

Φωτογραφίες από το απόλυτο Disney Fan Event!!! FAN-TASTIC ΝΕΑ ΑΠΟ DISNEY, LUCASFILM, MARVEL STUDIOS & PIXAR ΣΤΗΝ D23 EXPO 2017.
Φωτογραφίες από το απόλυτο Disney Fan Event!!!  FAN-TASTIC ΝΕΑ ΑΠΟ DISNEY, LUCASFILM, MARVEL STUDIOS & PIXAR  ΣΤΗΝ D23 EXPO 2017.
Φωτογραφίες από το απόλυτο Disney Fan Event!!! FAN-TASTIC ΝΕΑ ΑΠΟ DISNEY, LUCASFILM, MARVEL STUDIOS & PIXAR ΣΤΗΝ D23 EXPO 2017. H ετήσια D23 Expo (o τίτλος εμπνέεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση