ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Ψυχική υγεία Η υγεία πιο σημαντική από τα χρήματα για την ευτυχία σύμρωνα με έρευνα του London School of Economics
News - Magazino
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 11:53

Ψυχική υγεία

Η υγεία πιο σημαντική από τα χρήματα για την ευτυχία σύμρωνα με έρευνα του London School of Economics
a658f-happy-advice

Η καλή ψυχική υγεία και το να έχει κανείς μία σταθερή σχέση είναι πιο σημαντικοί παράγοντες στον καθορισμό της ευτυχίας του ατόμου από το πόσο υψηλό είναι το εισόδημά του, σύμφωνα με έρευνα του London School of Economics.

Το βρετανικό πανεπιστήμιο μελέτησε απαντήσεις από σχεδόν 200.000 ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει σε διάφορες διεθνείς έρευνες σχετικά με την ευημερία και την ευτυχία τους.

Ο παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την ευτυχία είναι η κατάθλιψη και το άγχος και γενικότερα η κακή ψυχική υγεία.

Οι συντάκτες της έρευνας δηλώνουν ότι τα συμπεράσματα υπαγορεύουν «έναν νέο ρόλο του κράτους» ως προς τις προτεραιότητες που θέτει ώστε να προσφέρει περισσότερες πιθανότητες στους πολίτες να είναι ευτυχισμένοι. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι το κράτος θα πρέπει να επικεντρώνεται στη «δημιουργία ευημερίας» περισσότερο απ’ ό,τι στη «δημιουργία πλούτου».

Σε κλίμακα από το 1 έως το 10, ο διπλασιασμός του εισοδήματος αυξάνει την ευτυχία του ατόμου κατά μόλις 0,2. Την ίδια στιγμή η ευτυχία αυξάνεται κατά 0,6 στην ίδια κλίμακα από την ύπαρξη ενός συντρόφου στη ζωή καθενός.

Το επίπεδο ευτυχίας μειώνεται κατά 0,7 σε περίπτωση κατάθλιψης και άγχους. Το ίδιο επίπεδο «δυστυχίας» προκαλεί η ανεργία, ενώ κατά 0,6 μειώνει το βαθμό ευτυχίας ένας χωρισμός ή ένας θάνατος.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25359

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 11:55
 
Χρυσό βραβείο στην ιστοσελίδα www.incrediblecrete.gr της Περιφέρειας Κρήτης στα E-volutionawards.
News - Magazino
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 11:29

Χρυσό βραβείο στην ιστοσελίδα www.incrediblecrete.gr της Περιφέρειας Κρήτης στα E-volutionawards.

resized 1

 

Το χρυσό βραβείο απέσπασε ο επίσημος ιστοχώρος για την τουριστική προώθηση της Κρήτης www.incrediblecrete.gr της Περιφέρειας Kρήτης στην τελετή απονομής των βραβείων E-volutionawards.Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο ιστοχώρος βραβεύτηκε στο πεδίο της Αισθητικής & Σχεδίασης.

Τα βραβεία E-volution πραγματοποιούνται εδώ και 5 χρόνια και οι συμμετέχοντες είναι κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στο χώρο του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ του εμπορίου και του επιχειρείν.

resized 2

Η αξιολόγηση γίνεται από έγκριτη κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από εμπειρογνώμονες του χώρου, καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπροσώπους σχετικών φορέων.

Η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Kρήτης που ανατέθηκε στην εταιρεία MozaikHospitality διακρίθηκε μεταξύ πολλών άλλων γνωστών και αναγνωρισμένων ιστοσελίδων και τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο για τον αισθητικά ανώτερο και λειτουργικά αποτελεσματικό ιστοχώρο.

Μέσω της ιστοσελίδας μπορεί κανείς να ταξιδέψει στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης, να γνωρίσει τα αξιοθέατα, να αναζητήσει διαμονή, να ανακαλύψει προορισμούς και διαδρομές, να μάθει για τις πλούσιες δυνατότητες που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη αναφορικά με τη γαστρονομία, τις δραστηριότητες, την κρητική κουζίνα, τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού και γενικότερα να αντιληφθεί πως η Κρήτη είναι ο ιδανικός τουριστικός προορισμός.

resized 3

Στην τελετή απονομής των βραβείων, E-volutionawards, την Περιφέρεια Kρήτης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας ήταν μια πραγματική πρόκληση για όλους μας, διότι έπρεπε να βρεθεί τρόπος να χωρέσει η φιλοσοφία της Κρητικής φιλοξενίας, ο πλούτος του νησιού και ο Κρητικός τρόπος ζωής μέσα σε μια οθόνη, να αναδειχθεί παραγωγικά και να δημιουργηθεί ουσιαστικά ένα διαδραστικό διαδικτυακό εργαλείο για τον μελλοντικό επισκέπτη του νησιού μας. Οι συνεργάτες μας στη Mozaik Hospitality διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλούσιο περιεχόμενο που παρουσιάζεται στις σελίδες του ιστοχώρου. Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου τοποθετεί την Κρήτη δυναμικά στην ψηφιακή εποχή και τη φέρνει ένα βήμα μπροστά από άλλους τουριστικούς προορισμούς.»

 
Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση Αυτός ο Πολωνός παππούς είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των φετινών Χριστουγέννων
News - Magazino
Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 09:38

Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση

Αυτός ο Πολωνός παππούς είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των φετινών Χριστουγέννων (μπορεί και των επόμενων)
 
72065-0pappous

Ναι, ξέρουμε. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή βγαίνουν περίπου δυο ντουζίνες συγκινητικές διαφημίσεις, κάθε μία εκ των οποίων θα «σας κάνει να κλάψετε», θα «σας φτιάξει τη μέρα», θα «σας ταράξει το είναι» και διάφορα άλλα τέτοια.

Ναι, το ξέρουμε γιατί εμείς πρώτοι τα γράφουμε όλα αυτά.

Η παρακάτω διαφήμιση όμως, που έρχεται από το πολωνικό site δημοπρασιών Allegro, είναι όχι μόνο από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις της χρονιάς αλλά και μία από τις καλύτερες που έχουμε δει, γενικότερα.

Γιατί όχι μόνο απεικονίζει τέλεια το πνεύμα των Χριστουγέννων, όχι μόνο παραδίδει δωρεάν κοινωνικό μάθημα πάνω στη σύγχρονη οικογένεια και την ποικιλομορφία της, όχι μόνο κλείνει το μάτι στους ηλικιωμένους που δεν το βάζουν κάτω με τις νέες τεχνολογίες, αλλά περιέχει και την ακαταμάχητη τριπλέτα: υπέροχος παππούς-υπέροχο σκυλί-υπέροχο πιτσιρίκι.

Δεν θα σας πούμε τίποτε άλλο, απλά πατήστε play και απολαύστε μια εξαιρετική διαφήμιση που, ναι, τι να κάνουμε, θα σας συγκινήσει βαθιά.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25287

 
Φήμες και αλήθειες για τον "Κομαντάντε" 9+1 πράγματα που βγήκαν στο φως για τον Fidel Castro
News - Magazino
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 09:17

Φήμες και αλήθειες για τον "Κομαντάντε"

9+1 πράγματα που βγήκαν στο φως για τον Fidel Castro
4f790-0fidel

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τον τρόπο που πήρε την εξουσία και την κρίση των πυραύλων, τι άνθρωπος ήταν τελικά ο Κάστρο;

Ας ρίξουμε άπλετο φως σε μερικά απίστευτα πράγματα που αφορούν στον πατέρα της επανάστασης ο οποίος πέθανε σε ηλικία 90 ετών. 

Μια περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων
Το 2006, παρόλο που ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ο μισθός του ήταν 40 δολ. το περιοδικό Forbes δημοσίευε ότι η περιουσία του υπολογίζετο περίπου στα 900 εκ. δολ. (σχεδόν όση και του Αλβέρτου του Μονακό). 

Σε ένα βιβλίο με τίτλο "Η κρυφή ζωή του Fidel Castro", ένας υπάλληλος της προσωπικής του φρουράς, ο Juan Reinaldo Sánchez αποκάλυψε ότι ο Castro στην πραγματικότητα ζούσε μια πολυτελέστατη ζωή. Αναφέρεται συγκεκριμένα στο Cayo Piedra, ένα νησί που βρίσκεται περίπου 15 χλμ. μακριά από τον κόλπο των Χοίρων και το οποίο βρισκόταν στη διάθεση του πατέρα της επανάστασης. Λέτε να αληθεύει αυτό;

Ήταν γυναικάς
Η φήμη ότι ο Castro είχε κοιμηθεί με περισσότερες από 35.000 γυναίκες ακούγεται εδώ και αρκετά χρόνια. Ακόμη κι εάν θεωρήσουμε τον αριθμό αυτό υπερβολικό, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι του άρεσαν οι γυναίκες. Είχε άλλωστε αρκετά παιδιά εκτός γάμου. 

Είχε δύο επίσημες σχέσεις
Παρόλο που επισήμως η μόνη του συντροφιά ήταν ο λαός της Κούβας, ο Fidel Castro είχε εμφανιστεί ουκ ολίγες φορές στο πλευρό της Dalia Soto del Valle από τη δεκαετία του '60.

Μαζί της έκανε πέντε παιδιά. Πριν από αυτή τη σχέση είχε παντρευτεί την Mirta Díaz-Balart με την οποία είχε ένα γιο, τον Fidel Angel, ο οποίος έγινε γνωστός ως «Fidelito».

Ένας πατέρας τόσο αυστηρός, ώστε έδιωξε μακρυά τα ίδια τα παιδιά του
Ο αδιάλλακτος πατέρας της κουβανικής επανάστασης δεν διέθετε προφανώς πατρικό φίλτρο. Στο σπίτι τα παιδιά και τα εγγόνια του του φέρονταν όπως οι στρατιώτες στον "Comandante".

Μία από τις κόρες του Castro, η Alina Fernandez, έφυγε από την Κούβα το 1993 και εγκαταστάθηκε τελικώς στο Μαιάμι γύρω στο 2000. Η Alina αντιτάχθηκε ανοικτά στον πατέρα της και στην πολιτική του.

Μία από τις αδελφές του συνεργαζόταν με την CIA
Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, η Juanita Castro, η μικρότερη αδελφή του Fidel Castro επαναστάτησε ενάντια στην μαρξιστική επανάσταση των αδελφών της και συνεργάστηκε με την CIA από το 1961 μέχρι το 1969.

Εγκατέλειψε την Κούβα στις 19 Ιουνίου του 1964 και εξορίστηκε στις ΗΠΑ.

Είχε σωσία
Ο Comandante χρησιμοποίησε έναν σωσία το 1983, όταν αναγκάστηκε να νοσηλευθεί για μια γαστρορραγία από καρκίνο, και στη συνέχεια ξανά το 1992 λόγω υποτροπής. 

Με λίγο μακιγιάζ και ένα ψεύτικο μούσι, ο αντικαταστάτης του ηγέτη της Κούβας κατάφερε να πείσει ότι είναι ο Fidel Castro παρόλο που ήταν πιο κοντός.

Δωρητές αίματος standby
Η ομάδα αίματος του Fidel Castro ήταν από τις πιο σπάνιες: 0 ρέζους αρνητικό. Καθώς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και βρισκόταν πάντα υπό στενή παρακολούθηση, τον συνόδευαν μονίμως δύο άντρες με την ίδια ομάδα αίματος με εκείνον.  

Αγαπούσε τις μακροσκελείς ομιλίες
Το 1960 Κουβανός δικτάτορας έδωσε ένα λόγο στα Ηνωμένα Έθνη ο οποίος κράτησε 4 ώρες και 29 λεπτά, κάνοντας ρεκόρ Γκίνες. 

Το 1998, το επιχείρησε πάλι, αυτή τη φορά επί 7 ώρες και 15 λεπτά μπροστά σε 595 βουλευτές στην Κούβα. 

Έκοψε τα πότα και τα πούρα πριν πολλά χρόνια
Τα πούρα και το Chivas ήταν το σήμα κατατεθέν του. Παρόλα αυτά στην πραγματικότητα είχε σταματήσει να καπνίζει από τη δεκαετία του '80 και δεν είχε αγγίξει το Chivas Regal εδώ και πολύ καιρό.

Τα τελευταία χρόνια συνόδευε το γεύμα του με λίγο κρασί από την Αλγερία.

Η λακωνική αντίδραση του Τραμπ στο θάνατο του Κάστρο
Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Fidel Castro, ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έγραψε στο Twitter : « Ο Fidel Castro πέθανε! ». Οι αναγνώστες ακόμη δεν ξέρουν πώς να το ερμηνεύσουν...

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25214

 


Σελίδα 5 από 467

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση