ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Λ.Α.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΑΥΤΙΑ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 07 Ιανουάριος 2011 15:33

                 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Λ.Α.Ο.Σ  κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΑΥΤΙΑ

 Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Λ.Α.Ο.Σ  κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΑΥΤΙΑ

 

«Το αύριο της πατρίδας μας, περνά από την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.  Στην κομβική αυτή στιγμή, εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα η συμφωνία με το Ισραήλ για την ΑΟΖ. Πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά για να εκμεταλλευτούμε την κόντρα και την αντιπαλότητα μεταξύ Τουρκίας- Ισραήλ. Αύριο μπορεί να είναι αργά». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ.  Γ. Καρατζαφέρης,  στην πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά, στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

 

Υπάρχει διέξοδος στα προβλήματα της χώρας

Η χώρα είναι στριμωγμένη, αλλά υπάρχουν διέξοδοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τις αξιοποιούμε. Σήμερα πρέπει η Ελλάδα να υπογράψει τη συμφωνία για την ΑΟΖ με το Ισραήλ. Κάθε μέρα που καθυστερούμε, προκαλούμε πιθανώς, ανήκεστη βλάβη στο έθνος. Πρέπει να υπογραφεί η ΑΟΖ. Η Κύπρος το έπραξε αυτό, και υποχώρησαν οι οποιασδήποτε λεονταρισμοί της Τουρκίας, μπροστά στην αποφασιστικότητα του Ισραήλ να υποστηρίξει τα συμφέροντα του. Αν δεν τολμήσουμε να κάνουμε εμείς την ΑΟΖ των 200 μιλίων και να ενωθεί με αυτή του Ισραήλ, φοβούμαι ότι χάνουμε και την τελευταία μας ευκαιρία. Θα ενοχληθεί η Τουρκία, αλλά δεν πρόκειται να κινηθεί. Έχω ένα τεράστιο προβληματισμό. Η Τουρκία με δικό της νόμο, υποστηρίζει ότι το Καστελόριζο δεν διαθέτει δική του ΑΟΖ.

Εάν αυτή ανακηρύξει πρώτη την ΑΟΖ, τι θα κάνουμε εμείς; Θα της κηρύξουμε τον πόλεμο; Ανησυχώ πολύ  με όλες αυτές τις γεωπολιτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα, με τόλμη και αποφασιστικότητα.

 

Για την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ

Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στην εξωτερική μας πολιτική. Πηγαίνουμε στο Ερζερούμ ως τα “κολλητήρια” του Καραγκιόζη.  Εάν χάσουμε και αυτή την τελευταία ευκαιρία, χαθήκαμε.

Δημιουργείται μία νέα ευκαιρία στα ενεργειακά πράγματα της ευρύτερης περιοχής μας.  Μπορεί να συγκροτηθεί ένα άλλο μέτωπο από το Κατάρ, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Ελλάδα. Δίνεται μία ευκαιρία να μπορέσουμε να βρούμε διέξοδο μετά το κλείσιμο του αγωγού Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη. 

 

Δημιουργούνται τετελεσμένα εις βάρος μας

Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες τετελεσμένων, μέσα από διπλωματική γλώσσα. Αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ. Ακόμη περισσότερο, για το γεγονός ότι δεν αντιδρά σε αυτές τις κινήσεις η  Ελλάδα.

 

 

 

 

 

Για να υπάρξει Ελλάδα αύριο

Εάν δεν ανασυγκροτηθούμε και αναπτυχθούμε οικονομικά, εάν δεν βρούμε άλλους διεξόδους ανάπτυξης,  μπορεί να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις ακόμη και  στα 200 ευρώ.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Είναι μόνος τρόπος για να υπάρξει Ελλάδα αύριο. Εάν δεν έχουμε φθηνή ενέργεια, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αποκτήσουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Για αυτό το λόγο είπα και στην κυβέρνηση ότι πρέπει  να κάνουμε εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς λόγους. Η Τουρκία προχωρά στη δημιουργία τέτοιας μονάδας, με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Όμως αυτή θα το χρησιμοποιήσει για ειρηνικούς σκοπούς μόνο;

 

Όλοι μαζί για την ανάταξη και ανασυγκρότηση της πατρίδας

Πρέπει να έχουμε μία στρατηγική αντιμετώπισης της λαίλαπας του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να αλλάξει σε φυσιογνωμία στο πέρασμα των δεκαετιών, αλλά δεν έχει αλλάξει όλες εκείνες τις υπόγειες διαδρομές για την κατάληψη της δομής του κράτους.

Πρέπει να πείσουμε όλους αυτούς οι οποίοι έχουν βγάλει τις “παρωπίδες” και το “κερί” από τα αυτιά, ότι δεν υπάρχει διέξοδος με όλα αυτά τα “σοσιαλιστικά” μέτρα που ακολουθούμε. Επιβάλλεται να συστρατευθούμε όλοι μας για την ανάταξη και ανασυγκρότηση της πατρίδας. 

 

Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα και τις εξελίξεις σε βάθος χρόνου

Είναι σειρά της Ελλάδας να αναλάβει την Γραμματεία του ΟΗΕ. Ένα από τα φαβορί γι αυτή τη θέση είναι και  ο κ. Παπανδρέου. Δεν μπορεί να αναλάβεις τέτοια θέση, εάν δεν έχεις επιλύσει τα ανοικτά θέματα της περιοχής σου. Εκτιμώ ότι θα κλείσουν τα φλέγοντα θέματα του Σκοπιανού και του Αιγαίου.

Θα κλείσουν αυτά με εθνικές επιτυχίες, ή για την ιδιοτελή ιδιωτική πολιτική θεώρηση του κ. Παπανδρέου;

Θα ενεργήσει σαν ενδεχόμενος υποψήφιος γραμματέας του ΟΗΕ, ή θα ενεργήσει ως πρωθυπουργός της χώρας, για να πετύχει το καλύτερο για τα εθνικά μας συμφέροντα;

 

Για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου

Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στην ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ. Είναι εξαιρετικά ευφυής, και γνωρίζει άριστα το αποτέλεσμα των δηλώσεων του. Αυτή τη στιγμή εκτιμώ, ότι είναι ο καλύτερος αρωγός του κ. Παπανδρέου. Με τις δηλώσεις και πράξεις του, αποσταθεροποιεί το πολιτικό σύστημα, για να μπορέσει ο Παπανδρέου να ξεφύγει από τις μέγγενες που ο ίδιος μόνος του μπήκε.  Η ρητορική του αποσταθεροποιεί, αριστερά και δεξιά, το πολιτικό σύστημα. Ο κ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει, και αναζητά διέξοδο. Πιστεύω ότι παίζεται ένα πολύ έξυπνο πολιτικό παιχνίδι, που αδυνατούν να παρακολουθήσουν πολλοί.

Έχουμε  μπροστά μας ένα εξαιρετικά δύσκολο, κομβικό τρίμηνο για την πορεία της χώρας. Θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου ετοιμάζει  πιθανές διεξόδους διαφυγής από το στρίμωγμα που βρίσκεται.

 

 
Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στο ΑL JAZEERA
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 07 Ιανουάριος 2011 15:15

Αθήνα, 07 Ιανουαρίου 2011

 

 

Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου  Παπουτσή  στο ΑL JAZEERA

 

Ο Yπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο Αl Jazeera, σχετικά τις παράνομες μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

 

«Η Ελλάδα δεν αποτελεί λύση για όσους έχουν προβλήματα στις χώρες τους, ούτε μπορεί να γίνει πέρασμα για παράνομη είσοδο στα άλλα κράτη της Ευρώπης , γιατί κάτι τέτοιο θα έστρεφε όλη την Ευρώπη εναντίον μας».

 

 
Συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA (4/1) και τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 05 Ιανουάριος 2011 11:51

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2011

 

Δελτίο Τύπου

 

Συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA (4/1) και τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη

 

 

  • Εάν ήταν μόνο το μέτρο της δημιουργίας φράχτη, δεν θα ήταν αποτελεσματικό. Εάν ήταν ένα μέτρο, το οποίο είχε σχέση με το πώς θα διαχωρίσουμε τους μετανάστες που πλησιάζουν την Ευρώπη, θα ήταν επίσης απάνθρωπο. Δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι ένα μέτρο, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη δέσμη πρωτοβουλιών της κυβέρνησής μας, τα οποία αφορούν, πρώτα απ’ όλα, τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής για την εξέταση των αιτήσεων του ασύλου, οι οποίες στοιβάζονται για πολλά χρόνια εδώ στην Ελλάδα. Έχουμε αυτή τη στιγμή το βάρος του παρελθόντος, κ. Τρέμη. Είναι 45 χιλιάδες αιτήσεις, οι οποίες περιμένουν να εξεταστούν με ευθύνη όλων των ελληνικών διοικήσεων. Αυτή τη φορά, όμως, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι. Πρώτη, λοιπόν, είναι η υπηρεσία ασύλου. Το δεύτερο, δημιουργούμε μια ανεξάρτητη υπηρεσία η οποία θα εποπτεύει τη λειτουργία των κέντρων υποδοχής των μεταναστών, έτσι ώστε μπαίνουν στην Ελλάδα να τους παρέχουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Και τρίτον,  με το ίδιο νομοσχέδιο δημιουργούμε τις νέες διαδικασίες για τον εθελοντικό επαναπατρισμό εκείνων οι οποίοι ήρθαν, είδαν, απογοητεύτηκαν και θέλουν να φύγουν, αλλά δεν έχουν χρήματα για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Όπως επίσης και για έναν αποτελεσματικό μηχανισμό απέλασης για εκείνους οι οποίοι δεν δικαιούνται -και έχει κριθεί αυτό τελεσίδικα από την ελληνική δικαιοσύνη, τα ελληνικά δικαστήρια και τις ελληνικές αρχές- διεθνούς προστασίας. Κάποτε πρέπει να μπει μία τάξη στη χώρα… Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο.

 

  • Εγώ τα μάτια μου δεν τα κλείνω. Αντίθετα, με πολύ καθαρό βλέμμα προσπαθώ να δώσω λύσεις και προσπαθώ να προτείνω εκείνες τις λύσεις που φέρουν αποτέλεσμα. Είναι ένα αποτρεπτικό μέτρο, ένα προστατευτικό μέτρο και θα σας εξηγήσω γιατί. Γιατί σε αυτά τα 12,5 χλμ., που είναι τα χερσαία σύνορα της χώρας μας και για τα οποία μιλάμε -από εκεί και πέρα ξεκινάει το ποτάμι και μετά μπαίνουμε στη θάλασσα, η οριογραμμή, η συνοριογραμμή είναι, τι νομίζετε; Είναι κάθε 100-200 μέτρα ένα φυλάκιο με 1-2 αστυνομικούς ή στρατιώτες και ταυτόχρονα μικροί πυργίσκοι λευκοί, απλώς για τη σηματοδότηση, ένα χαντάκι περίπου 1 μέτρου και βάθους 60 εκατοστών, από τα οποία περνούν ελεύθερα όσοι περάσουν από την τουρκική πλευρά, σε μια πεδιάδα σχεδόν. Αυτά είναι τα σύνορα με την Τουρκία.

 

  • Το θέμα ελέγχου των συνόρων είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας και επομένως, η Κομισιόν- ακούμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις της-, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που έκανε και στις άλλες περιπτώσεις, όπως είναι η περίπτωση της Ισπανίας και της Λιθουανίας ή όπου οι κυβερνήσεις επέλεξαν να δημιουργήσουν τέτοιου είδους φράχτες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εκείνο το οποίο ενδιαφέρεται - και σωστά ενδιαφέρεται  και προσωπικά εγώ μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υψώνω τη φωνή μου - είναι το πώς θα προχωρήσουμε γρήγορα τις διαδικασίες που αποκαθιστούν το σύστημα ασύλου στην Ελλάδα. Γιατί η ισχυρότερη μέθοδος και το ισχυρότερο μέσο για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών να περάσουν στην Ευρώπη είναι ένα αποτελεσματικό και γρήγορο σύστημα ασύλου.

 

 

  • Τους τελευταίους 3,5 μήνες, που είμαι Υπουργός, λειτουργούμε με ασύλληπτους ρυθμούς, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, όλες οι Υπηρεσίες προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δημιουργήσουμε αυτά, τα οποία για 20 χρόνια δεν έγιναν. Αυτή είναι η αλήθεια. Και ταυτόχρονα, φέραμε τον Frontex, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Δύναμη επιτήρησης των συνόρων στα σύνορά μας, στα σύνορα της Ευρώπης για την ακρίβεια. Οι οποίοι μας βοηθάνε, συνεργάζονται με την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Ακτοφυλακή, προκειμένου να αποτρέψουμε τις μεταναστευτικές ροές. Ταυτόχρονα, έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, σε καθημερινή σχεδόν βάση, διπλωματικών πρωτοβουλιών, τόσο με την Τουρκία, για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία, γιατί και εκείνη αντιμετωπίζει προβλήματα, όσο και με τις άλλες χώρες, προκειμένου να υπογράψουν τις Συμφωνίες επανεισδοχής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επομένως να λειτουργεί ο μηχανισμός αυτός. Την ίδια στιγμή, ζητούμε την αναθεώρηση του Κανονισμού του «Δουβλίνου II», αυτού του μηχανισμού, ο οποίος ουσιαστικά αναγκάζει την Ελλάδα να δέχεται όλους τους μετανάστες τους παράνομους που συλλαμβάνονται στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας τους στέλνουν πίσω, επειδή δηλώνουν ότι μπήκαν από τα ελληνικά σύνορα. Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο δεν μπορούμε να αντέξουμε, γιατί στην πραγματικότητα ο νους του κάθε Έλληνα πολίτη, δεν μπορεί να αντέξει ότι κάθε χρόνο μπαίνουν 100.000 μετανάστες στη χώρα μας. Όπως δεν μπορεί να αντέξει ότι κάθε μέρα που ξημερώνει περίπου 200-300 μετανάστες, χωρίς χαρτιά, χωρίς στοιχεία, οι οποίοι δηλώνουν ψεύτικες χώρες, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπαίνουν στα ελληνικά σύνορα. Είναι στην πραγματικότητα ένα ελληνικό χωριό που προστίθεται στην ελληνική επικράτεια. Γι’ αυτό δεν αντέχουμε άλλο.

 

  • Ο τελικός προορισμός των ανθρώπων αυτών είναι η Ευρώπη. Γι’ αυτό πολλές φορές μου λένε ορισμένοι, ωραία και γιατί δεν ανοίγετε τα σύνορα να πάνε στην Ευρώπη, να πάνε όπου θέλουν. Δεν είναι έτσι, γιατί την επόμενη στιγμή η Ελλάδα θα αποβληθεί από την ευρωπαϊκή οικογένεια και, κυρίως, από τις χώρες, οι οποίες έχουμε συμφωνήσει με τη Συνθήκη του Schengen να έχουμε κοινά σύνορα και ελεύθερους χώρους διέλευσης.

 

  • Εμείς, η ελληνική κυβέρνηση ενώνουμε τη φωνή μας δυστυχώς με τις λιγότερες κυβερνήσεις αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ζητούμε συμφωνίες επανεισδοχής με τα κράτη απ’ όπου προέρχονται οι μετανάστες. Και επιπλέον ζητούμε ειδικές πολιτικές, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να μείνουν στις πατρίδες τους. Αυτή είναι η ουσία, η Ελλάδα όμως, από την άλλη πλευρά, δεν αντέχει άλλο. Και εμείς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της χώρας, έχουμε και μία άλλη υποχρέωση-υποχρέωση που απορρέει από το Σύνταγμα της χώρας και τους νόμους του κράτους -  να προστατεύσουμε τη ζωή και την ποιότητα ζωής του Έλληνα πολίτη.

 

  • Ως πολίτης αυτής της χώρας- όχι ως Υπουργός, όχι ως πολιτικός- ντρέπομαι για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στην υποδοχή των μεταναστών στη χώρα μας. Ντρέπομαι για τη σημερινή Ελλάδα και δεν το αντέχω αυτό. Όπως δεν το αντέχει και κάθε Έλληνας πολίτης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει αυτήν την πραγματικότητα. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι άνθρωποι με ψυχή και καρδιά, με όνειρα και ελπίδες. Είναι άνθρωποι οι οποίοι πούλησαν το βιός τους, προκειμένου να έρθουν να αναζητήσουν μία καλύτερη ελπίδα στην Ευρώπη. Κάποιοι από αυτούς έχουν βγάλει μέχρι και το νεφρό τους για να το πουλήσουν σε άλλους και να γίνουν έτσι αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα κυκλώματα διακινητών. Και αυτή τη στιγμή, εμείς καθόμαστε και συζητάμε για το αν θα υπάρχει 12 χλμ. φράχτης ή όχι. Εγώ σας λέω να μην υπήρχε καθόλου φράχτης, να μην υπήρχε καθόλου. Αλλά να υπήρχαν αποτελεσματικά μέτρα και από την πλευρά της Τουρκίας. Δεν υπάρχουν, όμως. Ακόμα και η Συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει υπογραφεί ακόμα. Και όσον αφορά την ελληνική, τη διμερή Συμφωνία, την οποία υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2002, στην πραγματικότητα από το 2002 μέχρι τώρα παρέμεινε ανενεργή.  Και φτάσαμε μόλις τον προηγούμενο Μάιο, μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν εδώ στην Αθήνα να γίνει μια επανεκκίνηση. Αυτή η διμερής Συμφωνία, η οποία τελικώς άρχισε να λειτουργεί τώρα, ποιο αποτέλεσμα είχε, ξέρετε; Είχε 2.600 ανθρώπους, τους οποίους δέχτηκε η Τουρκία να επιστραφούν σε αυτήν και από εκεί και πέρα να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες, ενώ την ίδια στιγμή από την Τουρκία προς την Ελλάδα περνούν πάνω από 100.000 το χρόνο. Ε, πόσο θα αντέξουμε; Δεν αντέχει, λοιπόν, η Ελλάδα. Η Ελλάδα, όμως, είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με κάθε χώρα, με την Τουρκία, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με όλες τις όμορες χώρες, προκειμένου να βρούμε λύση για το πώς, πρώτον, θα χτυπηθούν τα κυκλώματα των διακινητών, δεύτερον, θα εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μετανάστες που φτάνουν κοντά και τρίτον, όσον αφορά το άσυλο, αυτή τη μαγική λέξη, εγώ προσωπικά δεσμεύομαι στο εξής: όποιος έχει νόμιμο δικαίωμα διεθνούς προστασίας και νόμιμο δικαίωμα ασύλου, θα το πάρει και θα το πάρει με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

 

  • Σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, έτσι ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής και διαβίωσης για τους μετανάστες, οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε, στρατόπεδα που  δεν χρησιμοποιούνται από τον ελληνικό στρατό.

 

 

 
Δήμος Αναστασιάδης: «Όταν ήμουν μικρός άλλαξα δυο ψυχολόγους»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σάββατο, 01 Ιανουάριος 2011 19:15

Δήμος Αναστασιάδης: «Όταν ήμουν μικρός άλλαξα δυο ψυχολόγους»


Έχει πάει σε ψυχολόγους και κλαίει ακόμη από έρωτα.
Ο μοναχικός και έντονος Δήμος Αναστασιάδης θέλει να τραγουδάει όπως ζει… στα άκρα! Ο τραγουδιστής μιλώντας σε περιοδικό αποκαλύπτει πως έχει επισκεφτεί ψυχολόγους από έρωτα! «Έχω ερωτευτεί πάρα πολύ. Με ψυχολόγους και όλα τα κλασσικά. Δύο ψυχολόγους είχα αλλάξει όταν ήμουν μικρός. Και με βοήθησε λίγο να ξελαμπικάρω όλο αυτό, να καταλάβω πράγματα για συμπεριφορές μου. Ξενέρωνα με τον εαυτό μου». Ευαίσθητος και τρυφερός έχει κλάψει αμέτρητες φορές από έρωτα. «Ακόμη κλαίω. Μόνος μου. Με παρέα δεν μου βγαίνει. Γενικά είμαι άνθρωπος των άκρων, η κυματομορφή μου είναι με γωνίες, δεν είναι κυκλική, οπότε κάθε μου συναίσθημα το ζω στο peak του. Ενθουσιάζομαι εύκολα, κλαίω εύκολα». Τι είναι όμως αυτό που δεν του αρέσει στον εαυτό του; «Η γ… η αναβλητικότητα που έχω και το γεγονός ότι παρασύρομαι εύκολα. Αν με αφήσεις στον γκρεμό και δεν είσαι εκεί να με τραβήξεις, θα πέσω. Δεν μπορώ να πάρω εύκολα μπρος».
Πηγή: Nitro
 
Ζέτα Μακρυπούλια: “Ένιωσα απέχθεια σε συνεργασίες”
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σάββατο, 01 Ιανουάριος 2011 19:14

Ζέτα Μακρυπούλια: “Ένιωσα απέχθεια σε συνεργασίες”

undefined
Για συνεργασίες που πια ανήκουν στο παρελθόν μίλησε η Ζέτα Μακρυπούλια και εξομολογήθηκε μέρος από όσα έχει ζήσει, τα οποία δεν ήταν πάντοτε... θετικά. “Αυτός ο χώρος που θαμπώνει με τα φώτα του, είναι και ανελέητος. Έχω βρεθεί απέναντι σε ανθρώπους που με αντιμετώπισαν ως “κράχτη”, πράγμα πολύ προσβλητικό ειδικά όταν αυτό συμβαίνει από άτομα που δεν το περιμένεις ή θεωρούσες κάτι παραπάνω από συνεργάτες. Έχω βρεθεί σε συνεργασίες όπου ένιωσα απέχθεια καταλαβαίνοντας ότι γίνονταν μόνο και μόνο για εμπορικούς λόγους. Αυτό με ανατριχιάζει γιατί έμαθα ότι αυτή η δουλειά αν δεν την κάνεις με την ψυχή σου και δεν τη διασκεδάζεις, ούτε θα αρέσει, ούτε θα σε πάει παραπέρα. Όταν λοιπόν αισθανθώ αυτού του είδους την “εκμετάλλευση” αν δεν μπορώ να λύσω τη συνεργασία, κάνω τα “στραβά μάτια” και σκέφτομαι ότι όλα εδώ θα πληρωθούν.”
Πηγή: Hello
 


Σελίδα 117 από 119

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση