ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κυριακή, 14 Μάιος 2017 11:52

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

18486212 1406012039493643 7402975822450312557 n

 
Ένας διαφορετικός αγώνας για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα. Την Παρασκευή 12 Μαΐου, από τις 11 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι, κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 12:32

Ένας διαφορετικός αγώνας για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα.

 

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, από τις 11 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι, κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού.

 

Αγωνασ παιδιων

Ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO Νομού Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και άλλοι φορείς της πόλης διοργανώνουν Αγώνα Δρόμου 1000 μέτρων με τη συμμετοχή μαθητών των Γυμνασίων του Νομού με το σύνθημα «Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά με Χρόνια Νοσήματα».

 

Ο Αγώνας Δρόμου θα γίνει την Παρασκευή 12 Μαΐου, από τις 11 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι, κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της Παιδιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής. Θα υπάρχει αστυνομική παρουσία και ιατρική κάλυψη με ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οπού οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

 

Θεοδώρα Κάλλα – Πρόεδρος Τοπικού Ομίλου για την UNESCO Νομού Λάρισας: «Ευχαριστώ όλους του φορείς που στηρίζουν τη δράση αυτή, που αφορά έναν μικρό αγώνα δρόμου για τους μαθητές των γυμνασίων, με σύνθημα «τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα». Και όταν λέμε χρόνια νοσήματα, εννοούμε τον νεανικό διαβήτη, την υπέρταση, τις καρδιακές παθήσεις, την νεφρική ανεπάρκεια, την μεσογειακή αναιμία, την επιληψία, την νευρική ανορεξία κ.α. Στόχος μας με αυτή την εκδήλωση είναι η ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού και η ενημέρωση της κοινωνίας. Μακροπρόθεσμος στόχος του ομίλου μας είναι η δημιουργία μιας ψυχοκοινωνικής δομής στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική και να ευχαριστήσω τον καθηγητή κ. Συρογιαννόπουλο για τη συνεργασία που έχουμε».

 

Θανάσης Παιδής – Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης: «Για άλλη μια φορά οι φορείς της πόλης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σημαντική εκδήλωση. Έναν αγώνα δρόμου που γίνεται για τα παιδιά, μικρό σε μήκος αλλά με ένα μεγάλο νόημα. Έναν αγώνα που δίνει το μήνυμα ότι τα παιδιά με χρόνια νοσήματα και οι οικογένειές τους δεν πρέπει να βιώνουνε τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης έχουν επανειλημμένα δείξει την ευαισθησία τους σε τέτοια ζητήματα και έτσι δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε μια τέτοια πρωτοβουλία».

 

Γιώργος Κωσταρόπουλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Ο Δήμος μας στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή γιατί πρόκειται για μια ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση που δείχνει ότι τα παιδιά πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένα για τους συμμαθητές τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυτό το γεγονός συνδυάζεται με έναν αγώνα δρόμου δείχνοντας ότι ο αθλητισμός μπορεί να ευαισθητοποιήσει πάνω σε τέτοια κοινωνικά ζητήματα»

 

Γεώργιος Συρογιαννόπουλος – Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου: «Η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συγχαίρει τον Τοπικό Όμιλο για την UNESCO Ν. Λάρισας, αλλά και όλους τους φορείς για την πρωτοβουλία αυτή η οποία έχει δύο μηνύματα, τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής, αλλά και την φροντίδα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που αποτελούν τα παιδιά με χρόνια νόσο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για μια χώρα η ποιότητα φροντίδας των πολιτών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα άτομα με χρόνια νοσήματα και ειδικά τα παιδιά με χρόνια νοσήματα, είναι δείκτης του πόσο ανεπτυγμένη είναι η χώρα αυτή»

 

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ακόμα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Καψάλης, ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφές, ο εκπρόσωπος της Medtrust Θανάσης Δριστέλας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγου Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπερασποστάσεων κ. Νίκος Γούλας κ.α

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους μαθητές ενώ για τους φορείς και τους συλλόγους που επιθυμούν να συμμετέχουν θα υπάρχει το συμβολικό κόστος των 2 ευρώ.

 

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όχημα της εταιρίας Medtrust θα μετρά το σάκχαρο αίματος στα παιδιά και τους ενήλικες που θα παρευρεθούν.

Σκοποί της εκδήλωσης είναι:

Η ενημέρωση του μαθητικού κοινού για τα χρόνια νοσήματα,

Η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για θέματα που αφορούν :

– τις επιπτώσεις των χρονίων παθήσεων στην κοινωνικότητα και στην κοινωνική εικόνα των παιδιών-μαθητών λόγω των περιορισμών τους στην κινητικότητα και την αυτοεξυπηρέτηση,

– την επιβάρυνση της συναισθηματικής λειτουργίας των παιδιών,

– τις επιπτώσεις στην ακαδημαϊκή πορεία λόγω αδυναμίας συμμετοχής στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και

– τις επιπτώσεις στη γενικότερη καθημερινότητα, στην πρακτική λειτουργία, στη δυναμική της οικογένειας, στις μεταξύ τους σχέσεις και στις σχέσεις με τους άλλους.

 
Η ΓΙΟΡΤΗ ΘΕΣΜΟΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 09 Μάιος 2017 16:30

Η ΓΙΟΡΤΗ ΘΕΣΜΟΣ  «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 1564

Η παρουσίαση του προγράμματος «Ημέρες Θάλασσας 2017», πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρο Κόκκαλη, σε Συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Οι «Ημέρες Θάλασσας 2017», ξεκινούν στις 24 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρωθούν στις 28 Μαΐου 2017. Διοργανώνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης, οι οποίοι έδωσαν το παρών στην παρουσίαση.

Περιλαμβάνουν περισσότερες από 50 εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και απευθύνονται σε δημότες και επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τόνισε:

«Καλημέρα σε όλους, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι πια μια κατάκτηση για την πόλη. Αποκτά ένα μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα. Είναι μια κατάκτηση θα έλεγα,  που έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και για την πόλη του Πειραιά. Το σημαντικότερο όμως βοηθάει στην προβολή της πόλης και αυτό το χρειαζόμαστε για να αποκτήσει η πόλη στις σημερινές συνθήκες μια σύγχρονη ταυτότητα. Για να αναδειχθεί στην πόλη ο αυτόνομος χαρακτήρας και ο ρόλος της σε όλα τα θέματα που αφορούν και τον πολιτισμό και τη ναυτιλία, την οικονομία και όχι μόνο. Είναι προφανές ότι η σχέση της πόλης με την θάλασσα είναι δεδομένη αλλά πρέπει να αποκτά κάθε φορά και στις νέες συνθήκες νέα ποιοτικά,  θα έλεγα χαρακτηριστικά. Αυτή η σχέση πόλη και θάλασσας είναι μια δυναμική σχέση και κάθε φορά υπό διαμόρφωση. Και αυτό που κατά την άποψή μου πρέπει να προσέξουμε στην πόλη είναι αυτή η πόλη να μην  αποσυνδεθεί από την θάλασσα. Δηλαδή το λιμάνι του να μην γίνει ο εξωτερικός χώρος της πόλης. Το λιμάνι δηλαδή να μην γίνει μια κλειστή ζώνη απέναντι στην πόλη και να την αποκόψει από τη ζωή της πόλης. Για τους λόγους αυτούς και κυρίως μετά την τελευταία εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, νομίζω ότι η πόλη πρέπει να ετοιμαστεί για τα αιτήματα της επόμενης ημέρας και να υπερασπιστεί αυτήν τη σχέση την οποία προσπάθησα να περιγράψω.

Γνώμη μου είναι ότι οι «Ημέρες Θάλασσας» εξελίσσονται σε έναν μόνιμο θεσμό για την πόλη, έχει να συνεισφέρει πολλά. Για τους λόγους αυτούς η Περιφέρεια και συμμετέχει και τις στηρίζει. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια». 

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, σημείωσε:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας

 «Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας στη Συνέντευξη Τύπου για τις Ημέρες Θάλασσας 2017.

Αισίως φέτος είναι η τρίτη χρονιά που ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει τις Ημέρες Θάλασσας, αυτή τη μεγάλη γιορτή για την πόλη μας, που έχει στο επίκεντρο της τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά. Είναι μια γιορτή που απ’ ότι φαίνεται, την έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, κάτι που αποτελούσε και δικό μας πρωταρχικό στόχο. Οι Ημέρες Θάλασσας αποτελούν πλέον μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην πόλη μας και αυτό το έχουμε επιτύχει όλοι μαζί. 

Οι φετινές Ημέρες Θάλασσας θα διεξαχθούν από τις 24 έως τις 28 Μαΐου. Θεωρώ, με βάση την προετοιμασία που έχει γίνει, αλλά και την ανταπόκριση των δημοτών μας, φορέων, συλλόγων οργανισμών και καταστηματαρχών, ότι η  φετινή διοργάνωση είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Έχει γίνει μια πολύ σοβαρή δουλειά τους τελευταίους τρεις μήνες με σκοπό να συγκεντρωθούν όλες οι προτάσεις και να καταρτιστεί ένα άρτιο πρόγραμμα το οποίο θα προσελκύσει όχι μόνο τους Πειραιώτες, αλλά και επισκέπτες από όλη την Αττική.

Έχουμε πολλές νέες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αλλά και κάποιες καθιερωμένες πλέον, όπως είναι οι κολυμβητικοί αγώνες στο Πασαλιμάνι και το street party στην Τρούμπα το Σάββατο το βράδυ, στο οποίο θα συμμετάσχουν φέτος όλα τα μαγαζιά της περιοχής.

Φέτος θα συμμετάσχουν οργανωμένα στις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας και τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο, τα οποία συντονίστηκαν και έχουν διοργανώσει πολλά χάπενιγκς και εκπλήξεις για την Κυριακή 28 του μηνός.

 Φέτος, θα έλθει πάλι στον Πειραιά, στη μαρίνα Ζέας, αποκλειστικά για τις Ημέρες Θάλασσας, η Τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, ένα πλοίο σύμβολο για την ιστορία της πόλης μας, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, όπως και πέρυσι, που το επισκέφθηκαν εκατοντάδες πολίτες.

 

Έχουμε τη χαρά επίσης, να υποδεχθούμε στον Πειραιά, ακόμα ένα πλοίο σύμβολο, το ιστορικό επιβατηγό πλοίο Νεράιδα που πραγματοποιούσε δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό τις δεκαετίες '50, '60 και '70. Το πλοίο έχει ανακατασκευαστεί και ανακαινιστεί και τώρα λειτουργεί ως πλωτό Μουσείο και βρίσκεται στη μαρίνα του Φλοίσβου. Η Νεράιδα θα αγκυροβολήσει και αυτή ειδικά για τις Ημέρες Θάλασσας στη Μαρίνα Ζέας, και θα είναι ανοιχτή για επισκέψεις και ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο.

 Ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία δυόμισι χρόνια προσπαθούμε με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες μας να τονίσουμε τη σημασία που έχει η θάλασσα για την ανάπτυξη της πόλης μας. Και οι Ημέρες Θάλασσας κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, να υπάρξει εξωστρέφεια για τον Πειραιά σε όλα τα επίπεδα.

 Σε όλη αυτή την προσπάθεια μας έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε σύμμαχο την ίδια την κοινωνία του Πειραιά. Παρ’ όλα τα προβλήματα, παρ’ όλη τη δύσκολη καθημερινότητα μας, ο Πειραιάς όταν είναι ενωμένος εξακολουθεί να δημιουργεί, εξακολουθεί να εκπλήσσει τους πάντες με τη δυναμική του, αλλά και την ομορφιά του.

 Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους να καταρτιστεί το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων. Τους συλλόγους, τους φορείς, τα καταστήματα, τους πολίτες. Να ευχαριστήσω επίσης την Περιφέρεια Αττικής που και φέτος στηρίζει τις Ημέρες Θάλασσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Πέτρο Κόκκαλη που «τρέχει» τη διοργάνωση για ακόμα μια χρονιά και όλη την ομάδα που έχει αναλάβει φέτος τον συντονισμό. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που βρίσκεστε σήμερα εδώ και θα βοηθήσετε να προβληθεί ο Πειραιάς και οι εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας.

 Σας ευχαριστώ πολύ».

 

 resized IMG 1611

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2017», επισήμανε:

 

«Να σας  καλωσορίσω στις τρίτες «Ημέρες Θάλασσας»  στον Πειραιά, οι οποίες ξεκίνησαν ως παρένθετη δράση του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας» που διοργάνωσε η πόλη μας πρόπερσι.  Να πω ότι αποτελούν, οι εορτές αυτές μέρος και φέτος, της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, η οποία εορτάζεται στο Πουλ της Αγγλίας, όπου και ο Δήμος του Πειραιά θα παρευρίσκεται και θα παρευρίσκεται πλέον με ένα σοβαρό λόγο στα δρώμενα της γαλάζιας ανάπτυξης.  Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πως οι «Ημέρες Θάλασσας» βοήθησαν στην εξωστρέφεια της πόλης.

 

Τελικά είναι οι «Ημέρες Θάλασσας» μια άσκηση εξωστρέφειας της πόλης. Να δείξει η πόλη τις ικανότητες, τον πλούτο της, τις δεξιότητες που έχει γύρω από τη θάλασσα, τη θαλάσσια οικονομία, τη θαλάσσια αναψυχή, τη γαλάζια ανάπτυξη, όπως λέμε. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μια άσκηση συνεργασίας, είναι μια άσκηση γνωριμίας, είναι μια άσκηση, όπου φορείς της πόλης, ομάδες της πόλης - ετερόκλητες θα λέγαμε – γνωρίζονται και συνεργάζονται. Είναι μια άσκηση όπου οι υπηρεσίες του Δήμου έρχονται κοντά στους φορείς και συνεργάζονται, συνεργάζονται οι αιρετοί μεταξύ τους.

 

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την οργανωτική ομάδα που για πρώτη φορά φέτος καθιερώθηκε να λειτουργήσει με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, την Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Γιάννη Μελά, τους αρμόδιους Διευθυντές, τον Νίκο Διαμαντή και τη Λίτσα Μπαφούνη, τον Παναγιώτη Κυρίμη, τον Μάκη Αγγελετάκη, την Κατερίνα Maκρέλη, τη Σοφία Παμφίλη, όλο το γραφείο κι όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για να γίνει αυτή η διοργάνωση. Είναι σημαντικό ότι πλέον ξέρουμε καλά πώς γίνεται, καταλάβαμε  πώς γίνεται και νομίζω ότι βρήκαμε και το «format»: πολλές εκδηλώσεις όχι τόσες όσες την πρώτη φορά, λίγες μέρες όχι τόσες όσες την πρώτη. Είναι λοιπόν τέσσερις μέρες με περίπου 50 εκδηλώσεις.

 

Προτού πάω στις εκδηλώσεις θα ήθελα να ξοδέψω ίσως 3-4 λεπτά ευχαριστώντας τους φορείς που συμμετέχουν. Κι όταν λέμε συμμετέχουν δεν εννοούμε, ότι εδώ κάνουμε μία γιορτή, όπου ο Δήμος αποφασίζει το πρόγραμμα. Μιλάμε για μια διαδικασία μηνών, όπου  μέσα από μία δημόσια διαβούλευση κι ένα κάλεσμα σε όσους πιστεύουν ότι έχουν κάτι να κάνουν σχετικό με τη θάλασσα και να το δείξουν σε ένα ευρύτερο κοινό, συνεργαζόμαστε και καταλήγουμε σε ένα πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα το οποίο στηρίζουν οι φορείς.

Και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους διαβάσω:

 1. ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
 2. ΓΚΑΛΕΡΙ ΚΑΨΙΩΤΗ
 3. ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ
 4. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 5. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 6. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 7. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ «ΤΡΙΗΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ»
 8. ΑΕPHORIA & BLUEGROWTH
 9. ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ PLAYMOBIL & ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
 10. ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ
 11. ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΝΕΡΑΪΔΑ»
 12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
 13. ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ/ AEGEAN COLLEGE
 14. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 15. ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Τ.Ε.Ι.
 16. DEVELOPMENT LAB
 17. EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
 18. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
 19. ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
 20. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - HELMEPA
 21. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΕΦΤΑ» -ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΦΤΑ
 22. ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
 23. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
 24. LOUTRAKI DIVERS
 25. ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
 26. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
 27. ΡΑΛΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Π.Τ.Δ.Ε. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 28. ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ν.Π.Ι.Δ.
 29. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
 30. ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
 31. ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
 32. ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ “HELLAS LIBERTY”
 33. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΥΜΠΑΣ
 34. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟΥ
 35. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ «Ο ΦΙΛΩΝ»
 36. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 37. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ
 38. «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
 39. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ & ΑΛΙΕΙΑΣ (Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.)
 40. ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ»
 41. Ο.Π.Α.Ν.
 42. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
 43. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
 44. ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

 

 1. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 2. ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
 3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
 4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
 5. ΕΘΝΙΚΟΣ
 6. ΚΑΣΤΕΛΛΑ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

 

 1. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»
 2. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
 3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΔΩΔΩΝΗ»
 4. ΗΓΕΧΟΡΟΣ
 5. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 6. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΩΝ
 7. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
 8. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ»
 9. ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΟΡΟΥ

 

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς επικοινωνίας των «Ημερών Θάλασσας 2017»: Την τηλεόραση της  Ερτ, τις Εφημερίδες «Παραπολιτικά», «Ελευθερία του Τύπου», «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου» και «Επένδυση», τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Έρα Σπορ», «Πρώτο Πρόγραμμα», «Παραπολιτικά 90,1», το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4», τον «Λάμψη 92,3» , τον «Athens Dee Jay 95,2» και το περιοδικό «Plefsi».

 

Εγώ - και νομίζω όλη η ομάδα - είμαστε πολύ περήφανοι που όλοι αυτοί θα συνεργαστούν για μία ακόμη φορά στήνοντας έτσι δεσμούς συνεργασίας και συναντίληψης για το τι μπορεί να κάνει αυτή η πόλη. Το πρόγραμμα, αντικατοπτρίζει την πολυσχιδή σχέση της πόλης με τη θάλασσα όπως αναφέρθηκε νωρίτερα  και ο κ. Γαβρίλης. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, είναι η Ναυτιλία, είναι η επιστήμη γύρω από τη θάλασσα, είναι οι καταδύσεις, είναι η ιστιοπλοΐα, είναι δεκάδες δραστηριότητες και επαγγέλματα που στηρίζουν την οικονομία αυτής της πόλης. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω ένα κάλεσμα σε όλους τους Πειραιώτες, σε όλους τους κατοίκους των γύρω Δήμων, της Αθήνας και των γύρω Δήμων να έρθουν στον Πειραιά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου και να απολαύσουν όλοι μαζί αυτήν την υπέροχη πόλη και τις δεξιότητες των κατοίκων της».    

 
Συνέντευξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θαύμα ανικανότητας το τέταρτο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 09 Μάιος 2017 08:38

Συνέντευξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θαύμα ανικανότητας το τέταρτο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα»

 

 DIM1101

            «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας του κ. Τσίπρα στην τελευταία αξιολόγηση είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά. Η ελληνική Κυβέρνηση δέχθηκε δημοσιονομικά μέτρα για δύο έτη, το 2019 και το 2020, μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος. Και μάλιστα, χωρίς να πάρει η Ελλάδα χρήματα. Έχουμε δεχθεί ένα τέταρτο πρόγραμμα, χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση. Είναι πράγματι ένα θαύμα ανικανότητας». Αυτό τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
 
            O Ιταλός δημοσιογράφος κ. Federico Fubini ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη εάν τα μέτρα που ζητούν οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν κάποια λογική, αλλά και εάν δεν αποτελεί διεθνούς επιπέδου σκάνδαλο το γεγονός ότι οι δανειστές ζητούν τόσα πολλά από μια χώρα, που ήδη έχει μειώσει το χρέος της κατά 15% του Α.Ε.Π. και παράλληλα το Α.Ε.Π. έχει καταρρεύσει κατά 29%.
 
            Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Η Ελλάδα έχει πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στη μοντέρνα ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό είναι δεδομένο. Τώρα, πλέον, η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική σκοτώνει την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν έχουμε μέχρι τώρα αναλάβει πλήρως την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, ώστε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι πραγματικά θέλουμε να πάμε μπροστά. Είναι ένας διαρκής αγώνας αξιοπιστίας. Και από τις δύο πλευρές. Διότι και οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και στο τέλος ζητούν περισσότερη λιτότητα από όση είναι αναγκαία».
           
            «Η Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που εξέλεξε μια λαϊκίστικη Κυβέρνηση. Οι λαϊκιστές, είτε προέρχονται από την Αριστερά είτε από τη Δεξιά, έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Προτείνουν εξαιρετικά απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Πάντοτε ρίχνουν το φταίξιμο σε κάποιον άλλο. Επιχειρούν επίκληση στο συναίσθημα και όχι στη λογική. Είναι από τη φύση τους ευρωσκεπτικιστές. Και πάντα τείνουν να είναι εσωστρεφείς και καθόλου εξωστρεφείς. Και συνήθως, δεν έχουν ιδέα τι θα κάνουν όταν πάρουν την εξουσία. Δεν έχουν σχέδιο και εμπειρία διακυβέρνησης. Η Ελλάδα πλήρωσε ένα πολύ ακριβό τίμημα από την άνοδο στην εξουσία μιας λαϊκίστικης Κυβέρνησης».
 
            Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες στην Ελλάδα και οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια και όχι απλά εύκολες λύσεις. «Εάν δεν ίσχυε αυτό δεν θα είχα εκλεγεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είμαστε διατεθειμένοι να ανταλλάξουμε ένα πιο ευέλικτο Κράτος για λιγότερους φόρους. Είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα. Και σήμερα στην Ελλάδα, υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που στηρίζει τη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα».

 

 
Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής στην «Ελευθερία του Τύπου» «Οι Περιφέρειες μοχλοί ανάπτυξης»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 15:33

Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής στην «Ελευθερία του Τύπου»

«Οι Περιφέρειες μοχλοί ανάπτυξης»

18424120 630641810472559 982902586767983120 n

Στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την προώθηση της επιχειρηματικότητας, στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, στην ανάγκη άμεσων αλλαγών του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο ρόλο των Περιφερειών ως μοχλών ανάπτυξης καθώς και στο θέμα του κλεισίματος της αξιολόγησης, αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μόλις έκλεισε η διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη περιφερειαρχών. Είναι σημαντικό γιατί σηματοδοτεί μια αντίληψη για αποκεντρωμένη ανάπτυξη», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η «αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έπρεπε να είχε γίνει… χθες!». Η ίδια υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε ενέργειες, μέσα από συνέργειες με φορείς επιχειρηματικότητας όπως το ΕΒΕΑ, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

Σήμερα δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να μην αθροίζουμε τις υγιείς δυνάμεις και τους πόρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. (...) Στην Περιφέρεια Αττικής διεκδικούμε, και νομίζω επάξια, μια πρωτιά. Παρά τα δεδομένα προβλήματα, συνεργαζόμαστε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, προσφέροντας υπηρεσίες στους πολίτες που δεν είναι δεδομένες.

Η πατρίδα χρειάζεται έναν υγιή ιδιωτικό τομέα, που δεν θα κάνει επενδύσεις με χρήματα του κράτους (sic), και ένα αποτελεσματικό δημόσιο, χωρίς γραφειοκρατία.

Οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να το ξέρουν, αλλά η Αττική όφειλε από το 2006 να είχε νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων. (...) Είναι ένας σχεδιασμός που ακολουθεί τις αρχές της ανακύκλωσης, της εγγύτητας και της κυκλικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και βέβαια θεωρώ ότι έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση. Όμως ο δημόσιος λόγος πρέπει να αφορά τους τρόπους ανάκτησης της εθνικής μας οικονομίας. Γιατί μόνον έτσι θα αποκτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Διαφορετικά θα παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο, επιτροπείας, αλλεπάλληλων μνημονίων.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα νέο, κρίσιμο momentum, που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε. Πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις της Διοίκησης που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Και, παράλληλα, να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Αριστερά δεν είναι τσιτάτα ή ανέξοδη επαναστατικότητα, αλλά λύσεις, παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας, σε δύσκολες συνθήκες.

 


Σελίδα 2 από 132
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση