ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Στο ΣΕΓΑΣ η 2η επίσημη Συνέντευξη Τύπου της Ειρηνοδρομίας
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 15:21

Στο ΣΕΓΑΣ η 2η επίσημη Συνέντευξη Τύπου της Ειρηνοδρομίας

resized IMG 4298

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 11 Απριλίου, η 2η Συνέντευξη Τύπου της Ειρηνοδρομίας 2017 στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ υπό την αιγίδα του οποίου τελείται η διοργάνωση.

 

Στη δεύτερη Συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των καλλιτεχνικών τριήμερων εκδηλώσεων των Παναγουλείων 2017, καθώς και το τιμώμενο πρόσωπο για φέτος το οποίο θα είναι η ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη. Μια καλλιτεχνική φυσιογνωμία που μέσα από την πορεία της την προσωπική, καλλιτεχνική και πολιτική συγκεντρώνει στην προσωπικότητά της όλους τους συμβολισμούς εκείνων των ημερών και όλα τα μηνύματα που επιχειρεί ο Δήμος Αγ. Δημητρίου να διαδώσει: της ειρήνης, της δημοκρατίας και του αγώνα.

resized IMG 4290

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των Παναγουλείων 2017 θα περιλαμβάνει:

  • Τη μουσικοθεατρική παράσταση της Σχολής χορού του Δήμου Αγ. Δημητρίου: «Λίγα γαρύφαλλα», εμπνευσμένη από τα δυο βιβλία της συντρόφου του Αλέκου Παναγούλη Οριάννας Φαλάτσι, ‘Ένας άντρας’ και ‘Γράμμα σ’ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ’. Με επιμέλεια καθηγητών του δημοτικού Ωδείου.

  • Τη συναυλία της μεγάλης Μαρίας Φαραντούρη «Όλα αρχίζουν ξανά»

  • Την Ειρηνοδρομία και τη συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου μαζί με το Δημοτικό Ωδείο και τις δυο δημοτικές χορωδίες, «Άνοιξη γιε που αγάπαγες».

 

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως ο χορηγός Επικοινωνίας των Παναγουλείων και της Ειρηνοδρομίας θα είναι η ΕΡΤ για την τηλεόραση και το Πρώτο Πρόγραμμα για το ραδιόφωνο.

 

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος, η Ειδική Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος του ΟΦΚΑ Καρδαρά Μαρίκα, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ειρηνοδρομίας, Ευάγγελος Παπαποστόλου ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος του Δήμου για την Ειρηνοδρομία, Σπήλιος Διαβολίτσης, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Νίκος Δασόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου κλασσικού αθλητισμού ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, Γιώργος Καρδαράς. Ως νεότερες πρέσβειρες της Ειρηνοδρομίας 2017, συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου οι πρωταθλήτριες Αθηνά Κοΐνη και Αναστασία Μαρινάκου ανακοινώνοντας τη συμμετοχή τους στην Ειρηνοδρομία.

 

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου έκανε ένα παναττικό κάλεσμα για τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία, ένα κάλεσμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με πανανθρώπινο μήνυμα για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Ένα μήνυμα πιο επίκαιρο από ποτέ που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τον συμβολικό αγώνα της Ειρηνοδρομίας, άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες ζωής των ανθρώπων και των λαών σε όλα τα επίπεδα.

 

Όχι μόνο από τη Δήμαρχο, αλλά απ’ όλους τους συμμετέχοντες στη Συνέντευξη Τύπου έγινε ιδιαίτερη μνεία στους έντονους συμβολισμούς των Παναγουλείων και της Ειρηνοδρομίας. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο στόχος για φέτος είναι η συμμετοχή 2.200 δρομέων και 300 εθελοντών. Η διοργάνωση έχει πολύ υψηλά στάνταρτ ασφάλειας και ποιότητας αφού όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σπήλιος Διαβολίτσης, η σύμπραξη του Δήμου μας με τόσο ισχυρούς σε τεχνογνωσία θεσμικούς φορείς που ο καθένας έχει να προσθέσει και κάτι διαφορετικό στον αγώνα, διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.

Ισχυρό όμως είναι και το κοινωνικό μήνυμα, αφού έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν στην Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου».

 

Η Ειρηνοδρομία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία του αθλητικού σωματείου Ο.Φ.Κ.Α ΟΔΥΣΣΕΑΣ και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του ΣΕΟ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη.

 

Δείτε το βίντεο των αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ειρηνοδρομίας 2016: https://www.youtube.com/watch?v=DtWd3aSFlKk

 

Οι εγγραφές των δρομέων γίνονται εδώ: https://www.eirinodromia.gr/eggrafes/

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 15:25
 
Μήνυμα αλληλεγγύης από την Μπάρμπαρα Χέντρικς - «Οι Ευρωπαίοι πολίτες φοβούνται λιγότερο τους πρόσφυγες απ΄ ό, τι οι πολιτικοί της ΕΕ» Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη, η Μπάρμπαρα Χέντρικς, διεθνούς φήμης σοπράνο και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 16:22
 Μήνυμα αλληλεγγύης από την Μπάρμπαρα Χέντρικς - «Οι Ευρωπαίοι πολίτες φοβούνται λιγότερο τους πρόσφυγες απ΄ ό, τι οι πολιτικοί της ΕΕ»
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη, η Μπάρμπαρα Χέντρικς, διεθνούς φήμης σοπράνο και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 
resized MAK 6597

 

Οι πολίτες της Ευρώπης φοβούνται πολύ λιγότερο τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή απ΄ ό,τι οι πολιτικοί της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη η διεθνούς φήμης σοπράνο και υπέρμαχη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μπάρμπαρα Χέντρικς, επικαλούμενη πρόσφατη έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά και τις εμπειρίες της από σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΕΕ και κατοίκους διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.

Προσκεκλημένη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η κα Χέντρικς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 7ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Απριλίου.

Η ντίβα της όπερας, η οποία συνδυάζει επί 30 και πλέον έτη με αδιαίρετο τρόπο την καλλιτεχνική και την ακτιβιστική δράση, υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιδείξει αλληλεγγύη προς εκείνα τα κράτη – μέλη, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εισόδου των πληγωμένων οικογενειών από τη Συρία και το Ιράκ».

Στην Ελλάδα, όπως είπε, παραμένουν σήμερα περί τους 46.000 πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους αναμένουν από τις αρχές της ΕΕ να πράξουν ό,τι έχουν υποσχεθεί και να διεκπεραιώσουν τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Ενδιαμέσως, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης όσων παραμένουν ακόμη εδώ και να εξασφαλίσει διαμερίσματα για την παραμονή τους», σημείωσε η κα Χέντρικς.

«Για την Ευρώπη η διαχείριση 46.000 προσφύγων δεν συνιστά κρίση. Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά επίσης και ως μέλη της οικογένειας της ανθρωπότητας», τόνισε η κορυφαία ερμηνεύτρια της κλασικής μουσικής, η οποία είναι ταυτοχρόνως Επίτιμη Ισόβια Πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR).

«Η ψυχή μου ένιωσε μεγάλη συγκίνηση, όταν πριν από δύο χρόνια είδα τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων πολιτών, ακόμη και σ΄ αυτές τις χώρες – μέλη της ΕΕ που επιδίωκαν να υψώσουν εμπόδια έναντι των προσφύγων. Αυτοί οι πολίτες έτειναν χείρα βοηθείας προς τις γυναίκες και τα παιδιά των προσφύγων – και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», είπε.

Η κα Χέντρικς αξιοποίησε την ευκαιρία της δημόσιας παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, για να υπενθυμίσει το περιεχόμενο της πρόσφατης ομιλίας της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 21 Μαρτίου 2017, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

«Ζήτησα από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε η κα Χέντρικς, «να θυμηθούν τις αξίες αυτής της σπουδαίας Ένωσης, η οποία ιδρύθηκε στο όνομα της ειρήνης. Όταν ιδρύθηκε η ΕΕ, αποφασίσαμε πως δε θέλουμε να επαναληφθούν οι φρικαλεότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αποφασίσαμε πως θα προσπαθήσουμε να ζήσουμε εν ειρήνη και βασιζόμενοι στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων».

Η ίδια συμπλήρωσε: «Έχουμε την τάση να ξεχνάμε τις ρίζες μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις αξίες της ελευθερίας και της ειρήνης – και δεν πρέπει να το λησμονούμε αυτό. Εμείς, ως Ευρωπαίοι πολίτες, έχουμε το καθήκον να εξασκούμε πίεση στους αξιωματούχους και τους πολιτικούς, ώστε να εργαστούν για εμάς, για τις κοινές αξίες μας».

Η διεθνούς φήμης σοπράνο ανέφερε επίσης ότι ζήτησε απ΄ όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τις χώρες που συνορεύουν με τη Συρία, όπως ο Λίβανος, ο οποίος έχει πληθυσμό 4 εκατ. ατόμων, αλλά έχει υποδεχθεί περίπου 1, 5 εκατ. πρόσφυγες, εκ των οποίων 500.000 είναι Παλαιστίνιοι.

resized MAK 6610

«Η ελευθερία βρίσκεται μέσα μας»

Αναφερόμενη στην αξία της αλληλεγγύης, η κα Χέντρικις σημείωσε: «Η αλληλεγγύη είναι κάτι που διαχέεται και πρέπει να διαδίδεται. Αυτή είναι λοιπόν η ελπίδα! Η ελευθερία δεν είναι κάτι δεδομένο. Κατακτιέται, αλλά η κατάκτησή της απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση. Η ελευθερία δεν είναι κάτι που σου προσφέρει κάποιος άλλος. Είναι κάτι που έχεις μέσα σου. Για παράδειγμα, ο Νέλσον Μαντέλα παρέμενε φυλακισμένος για 26 χρόνια, αλλά εντός του ήταν πάντα ελεύθερος. Και οι πρόσφυγες, αυτοί οι άνθρωποι που ξεριζώνονται από τις εστίες τους, είναι ελεύθεροι, αλλά τρέπονται σε φυγή. Είναι άνθρωποι σαν εμάς. Κάποιοι είναι καλοί, κάποιοι όχι. Κάποιοι έχουν χιούμορ, κάποιοι δεν έχουν. Είναι άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξης. Οι πρόσφυγες είναι ακριβώς όπως εμείς. Και η ελευθερία είναι βεβαίως στάση ζωής».

resized MAK 6685

«Τα παιδιά μας είναι το μέλλον»

Αναφερόμενη στους λόγους που αποδέχτηκε την πρόσκληση να λάβει μέρος στο 7ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής, η κα Χέντρικς είπε: «Αγαπούσα πάντοτε τα παιδιά από την περίοδο που ήμουν και εγώ παιδί. Πιστεύω ότι τα παιδιά βρίσκονται πολύ κοντά σε κάτι που θεωρείται ιερό. Επιπλέον, μου αρέσει να τραγουδώ με χορωδίες. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον. Για να μπορέσουμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί προς τους άλλους, πρέπει να ακούμε τους άλλους. Αυτό συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό μάθημα ζωής. Δεν μπορείς να βγεις στη σκηνή και να τραγουδήσεις μόνος σου. Επιβάλλεται να εργαστείς με το συνθέτη και να ακούς. Συνεπώς, η ευκαιρία να τραγουδήσω με παιδιά και χορωδίες μου φάνηκε πως ήταν υπέροχη. Γι΄ αυτό ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση και ήρθα στη Θεσσαλονίκη».

resized MAK 6740

«Πιστεύω στα θαύματα»

Η ίδια σημείωσε ότι επισκέπτεται και πάλι την Ελλάδα, για να διαπιστώσει τι έχει συντελεστεί κατά το τελευταίο έτος, όσον αφορά στις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων, και πρόσθεσε: «Πιστεύω στα θαύματα. Κάθε μέρα πιστεύω σε θαύματα που μπορούν να γίνουν».

Ανέφερε ακόμη ότι αύριο, Παρασκευή, το πρωί θα μεταβεί εκ νέου στο Κέντρο Υποδοχής / Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, για να δει ιδίοις όμμασιν ποιες διαφορές έχουν επισυμβεί, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2016, όταν είχε επισκεφθεί τον ίδιο χώρο για πρώτη φορά.

Για τη Μαρία Κάλλας

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σύγκριση της ίδιας με τη θρυλική Μαρία Κάλλας, την οποία έκανε παλαιότερα ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, η κα Χέντρικς είπε:

«Δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με τη Μαρία Κάλλας. Ήταν μία μοναδική ερμηνεύτρια. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει στο σημείο να είναι όπως εκείνη ή να προσπαθήσει να της μοιάσει. Ωστόσο, η Μαρία Κάλλας αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης. Φοιτήσαμε μαζί στο Juilliard School of Music της Νέας Υόρκης, σε εξειδικευμένο σεμινάριο, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αλλά η προσέγγισή μας ήταν τελείως διαφορετική. Έλεγε ότι στην πραγματικότητα δεν της άρεσε ο Μότσαρτ, αλλά πιστεύω ότι κατ΄ ουσίαν δεν ήταν σε θέση να κατανοήσει τον Μότσαρτ και τη μουσική του. Για μένα ο Μότσαρτ αποτελεί το σταθερό σύντροφο των μουσικών προτιμήσεών μου κατά τα τελευταία 30 χρόνια».

Και η ίδια συμπλήρωσε: «Πιστεύω ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν εννοούσε ότι το κοινό σημείο με τη Μαρία Κάλλας ήταν η συμπεριφορά μας έναντι της μουσικής. Όπως πιστεύω, η Μαρία Κάλλας έδινε πάντα προτεραιότητα στον συνθέτη και ήταν πολύ κοντά σ΄ αυτόν. Ίσως αυτή η στάση έναντι της μουσικής είναι αυτό που έκανε τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν να πιστεύει ότι μοιραζόμασταν το ίδιο πάθος».

resized MAK 6797

«Μικρό θαύμα ελευθερίας»

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ, Νικήτας Μυλόπουλος, έκανε λόγο για «μικρό θαύμα ελευθερίας» που συμβαίνει σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, το οποίο, όπως εξήγησε, «σχετίζεται με το γεγονός ότι μία από τις ωραιότερες φωνές στον κόσμο, αυτή της Μπάρμπαρα Χέντρικς, ενώνεται, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Χορωδιών, με τις φωνές 500 παιδιών και νέων από την Ελλάδα, μοιρασμένες σε επτά φωνητικά σύνολα. Μεταξύ αυτών και οι φωνές 20 παιδιών προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ».

Ο κ. Μυλόπουλος πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, μία από τις πιο δυναμικές και συνεπείς ακτιβιστικές φωνές παγκοσμίως, ταγμένη στην υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η φωνή της Μπάρμπαρα Χέντρικς, συναντιέται με τις φωνές παιδιών που ξεριζώθηκαν βίαια από τον τόπο τους, για να εγκατασταθούν, μέσω ενός δολοφονικού – από πολλές πλευρές – ταξιδιού, σε κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα. Τις φωνές της κας Χέντρικς και των προσφυγόπαιδων συνοδεύουν και ενισχύουν οι φωνές των υπόλοιπων ελληνικών χορωδιών – και μαζί με αυτές και η φωνή όλης της Ελλάδας, η οποία στο προσφυγικό ζήτημα στάθηκε μόνη να υπερασπίζεται την τιμή όλου του κόσμου».

resized MAK 6801

«Θεσμός διεθνώς αναγνωρισμένος»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Γεώργιος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, αναφέρθηκε «στο σπόρο που φυτεύτηκε πριν από επτά χρόνια, όταν ιδρύθηκε το Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών μόνο με τη συνδρομή των δυνάμεων της Θεσσαλονίκης». Αυτός ο σπόρος, όπως είπε, έχει αναπτυχθεί σε «διεθνώς αναγνωρίσιμο θεσμό με κύρος και ταυτότητα», καθώς έχει πλέον τη δυνατότητα να επεκτείνεται διαρκώς και να φιλοξενεί προσωπικότητες της εμβέλειας της Μπάρμπαρα Χέντρικς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών συνδυάζεται φέτος με τη δράση της MOYSA, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής, η οποία συγκροτήθηκε πριν από 3 χρόνια. «Είναι υπέροχο να βλέπεις δύο παιδιά που έφτιαξες εσύ ο ίδιος – το ένα επτά ετών και άλλο τριών ετών – να γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και να εμπνέουν το ένα το άλλο», ανέφερε. Ο κ. Λαζαρίδης είπε επίσης ότι για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών, επτά φωνητικά σύνολα συνεργάζονται με δύο σημαντικά ορχηστρικά σχήματα, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής, κατά την πανηγυρική συναυλία που θα δοθεί την Κυριακή 9 Απριλίου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΜΜΘ δήλωσε, τέλος, ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή γι΄ αυτόν το γεγονός ότι η Μπάρμπαρα Χέντρικς θα χαρίσει τη φωνή της στο έργο του με τίτλο «Δέησις», που συνέθεσε, όταν ήταν 18 ετών, το 1996, και το οποίο θα παρουσιαστεί στην ενορχηστρωμένη μορφή του σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση την Κυριακή 9 Απριλίου.

resized MAK 6803

Με πρωτοποριακές ιδέες

Εξάλλου, η καλλιτεχνική επιμελήτρια του 7ου Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών, Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου, ανέφερε ότι ο θεσμός που η ίδια εποπτεύει και ο οποίος ιδρύθηκε πριν από επτά χρόνια, το 2011, «δεν αρκείται στη στείρα, τυπική του επανάληψη, αλλά εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με πρωτοποριακές ιδέες, μοναδικές στον ελλαδικό χώρο, όπως το χορωδιακό εργαστήριο υπό την καθοδήγηση ενός διεθνούς μαέστρου, η ειδική βραδιά με τη συμμετοχή υποδειγματικών σχολικών χορωδιακών συνόλων και η θεματική ομπρέλα που διευρύνει το ρεπερτόριο των συμμετεχόντων σχημάτων».

Η ίδιος εξήγησε: «Δεν είναι μόνον οι εμφανίσεις. Συνδυάζουμε πάντα τη μουσική πρωτοπορία με τη χορωδιακή εκπαίδευση». Και η κα Μελιγκοπούλου πρόσθεσε: «Το εκπαιδευτικό προφίλ του Φεστιβάλ Χορωδιών, εκτός της καλλιτεχνικής υπόστασής του, έχει αναδείξει μια ανερχόμενη γενιά παιδικών και νεανικών χορωδιακών σχημάτων και ταλαντούχων μαέστρων, διαμορφώνοντας νέα τάξη πραγμάτων στο σύγχρονο χορωδιακό γίγνεσθαι της ελληνικής κοινωνίας».

resized MAK 6906

Τέλος, η Μαρί Μπέσταμ, μαέστρος από τη Σουηδία, η οποία έχει αναλάβει να διδάξει στο χορωδιακό εργαστήριο Freedom του 7ου Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών, σημείωσε: «Πρέπει να γινόμαστε η αλλαγή την οποία θέλουμε. Δε θα μας τη φέρει κανείς άλλος την αλλαγή που επιθυμούμε. Η ελευθερία πρέπει να είναι βίωμά μας. Δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο. Οφείλουμε να δρούμε και να έχουμε τη μεγαλοψυχία να δράσουμε. Έτσι κι αλλιώς, η μουσική μάς κάνει από μόνη της ευτυχισμένους».

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 19:54
 
Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 17:56

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, παρουσίασε τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κας Λυδίας Κονιόρδου.

 

resized Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος1Kiki Papadopoulou

 

resized Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος2Kiki Papadopoulou

resized Λ.Κονιόρδου Β.ΘεοδωρόπουλοςKiki Papadopoulou

resized Συνέντευξη ΤύπουKiki Papadopoulou

 
6-9 Απριλίου η έκθεση AUTO FESTIVAL με 18 αυτοκινητοβιομηχανίες και 10 νέα μοντέλα
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 17:07

6-9 Απριλίου η έκθεση AUTO FESTIVAL με 18 αυτοκινητοβιομηχανίες και 10 νέα μοντέλα

HELEXPO SYNENTEYXI AUTOFESTIVAL

Σε Σαλόνι Αυτοκινήτου με πανελλαδική και βαλκανική διάσταση εξελίσσεται η έκθεση AUTO FESTIVAL, που ξεκινά την Πέμπτη 6 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 9 Απριλίου.

18 εταιρίες που εκπροσωπούν ισάριθμες μεγάλες διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν σε 6.000 τμ όλα τα καινούργια μοντέλα τους και δίνουν τη δυνατότητα για επί τόπου test drive από τους υποψήφιους πελάτες.

Alfa-Romeo, Audi, Citroen, Dacia, DS, Fiat, Hyundai, Isuzu, Jeep, Kia, Mercedes-Benz & Smart, Nissan, Peugeot, Renault, Skoda, Volvo και VW παρουσιάζουν τα νέα τους μοντέλα σε μία έκθεση, η οποία είναι διπλάσια από πέρσι. Συνολικά θα παρουσιαστούν 10 νέα μοντέλα για όλα τα βαλάντια και τις οδηγικές προτιμήσεις, ενώ οι παραπάνω εταιρείες θα έχουν παραταγμένα και όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της γκάμας τους.

Όπως επισήμανε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, η AUTO FESTIVAL αναδεικνύεται σταδιακά στο σημαντικότερο γεγονός για το αυτοκίνητο στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε πως στην ΔΕΘ έγινε το πρώτο Σαλόνι Αυτοκινήτου το 1926 και η παράδοση αυτή συνεχίζεται με το AUTO FESTIVAL.

Ο ιδιοκτήτης της Promauto (με την οποία συνδιοργανώνεται το AUTO FESTIVAL), κ. Αντώνης Στιβαχτάρης τόνισε πως ο απώτατος στόχος είναι η έκθεση αυτή να μεγαλώσει και να προβληθεί διεθνώς, προκειμένου να φτάσει κάποια στιγμή να συμπεριληφθεί στο παγκόσμιο καλεντάρι των εκθεσιακών διοργανώσεων αυτοκινήτου. Τότε η έκθεση θα μπορεί να φιλοξενεί και παγκόσμιες πρεμιέρες νέων μοντέλων.

Το μέλος του ΔΣ της ΔΕΘ-Helexpo και Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών-Επικοινωνιών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Χατζηβρέττας, υπογράμμισε ότι και η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στην έκθεση αναδεικνύοντας την χρησιμότητα της λειτουργίας των ΚΤΕΟ.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, στάθηκε στο γεγονός ότι η φετινή 2η έκθεση AUTO FESTIVAL έβαλε έναν υψηλότερο στόχο, σε σχέση με την πρώτη περσινή διοργάνωση και τον πέτυχε, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερη, ενώ αρχίζει να αποκτά και ευρύτερη απήχηση.

Τα εκθέματα της AUTO FESTIVAL καλύπτουν το επιβατικό αυτοκίνητο, τα 4Χ4, τα SUV, το επαγγελματικό αυτοκίνητο, τα αξεσουάρ και τα ανταλλακτικά-εργαλεία.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης εκτός από το test drive, περιλαμβάνεται Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και Έκθεση Κλασσικού αυτοκινήτου, ενώ θα υπάρξουν και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο περίπτερο 15.

Το εισιτήριο εισόδου στην AUTO FESTIVAL είναι 4 ευρώ, ενώ το πάρκινγκ εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου θα είναι ελεύθερο.

 
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την «Ειρηνοδρομία 2017»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 12:41

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την «Ειρηνοδρομία 2017»

resized IMG 3936

 

Στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε πως η Ειρηνοδρομία 2017 θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στον Αγ. Δημήτριο στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη όπως τα τελευταία 33 χρόνια. Οι θεσμικοί συμμετέχοντες φορείς είναι: ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Αττικής, ο ΣΕΓΑΣ και ο τοπικός αθλητικός σύλλογος ‘ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ’.

 

Η επίσημη έναρξη των εγγραφών των δρομέων και των εθελοντών στη νέα μοντέρνα και άκρως λειτουργική ιστοσελίδα της Διοργάνωσης, www.eirinodromia.gr ξεκίνησε με πρώτες εγγραφές αυτές της Ολυμπιονίκη Βούλας Κοζομπόλη και του πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη, οι οποίοι είναι από πέρσι και οι επίσημοι «Πρεσβευτές ειρήνης» για το θεσμό της Ειρηνοδρομίας!

resized IMG 3939

Πολύ σημαντική ανακοίνωση ήταν πως μέρος από το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις εγγραφές των δρομέων και των αθλητικών συλλόγων θα δοθεί ως δωρεά στην Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», η εκπρόσωπος και Πρόεδρος ΔΣ της οποίας, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή παρέστη στη Συνέντευξη Τύπου, και σε μια σύντομη αλλά πολύ συγκινητική παρέμβαση ευχαρίστησε το Δήμο γι’ αυτή του την προσφορά.

 

Η Ειρηνοδρομία 2017 θα περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ καθώς επίσης και τη διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ ΑμεΑ. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και το πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ «KidsAthletics».

 

Για όλους τους κατοίκους που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα τρέξουν στη φετινή Ειρηνοδρομία θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, δωρεάν προπονητική προετοιμασία στο δημοτικό στάδιο. Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

resized IMG 3945

Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα της Ειρηνοδρομίας “άνοιξαν” και οι εγγραφές των εθελοντών και ο Δήμος Αγ. Δημητρίου καλεί τους πολίτες, κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση εγγραφόμενοι στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της. Οι εθελοντές συνεισφέρουν με την ενεργή παρουσία τους στην άρτια διεξαγωγή του Αγώνα ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι αποκομίζουν μία μοναδική εμπειρία!

 

Οι εγγραφές δρομέων γίνονται: https://www.eirinodromia.gr/eggrafes

Οι εγγραφές εθελοντών γίνονται: https://www.eirinodromia.gr/ethelontismos/

 

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Σπήλιος Διαβολίτσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Κορλός Κώστας, ο οποίος είναι και κάτοικος του Αγ. Δημητρίου, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος του ΟΦΚΑ Καρδαρά Μαρίκα και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ειρηνοδρομίας Ευάγγελος Παπαποστόλου. Από τη συνέντευξη τύπου δεν έλειπε η, από πέρσι, «Πρέσβειρα ειρήνης» Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και κάτοικος Αγ. Δημητρίου. Επίσης, στην συνέντευξη τύπου έδωσαν το “παρών” οι πρωταθλητές Γκελαούζος Κώστας και Τζενετόπουλος Αχιλλέας.

resized Img 3921

Κεντρικό μήνυμα και της φετινής Ειρηνοδρομίας είναι το «Τρέχουμε για την ειρήνη» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου: «Ας κάνουμε όλοι με τη συμμετοχή μας την Ειρηνοδρομία τον μεγαλύτερο αγώνα δρόμου της Νότιας Αθήνας που θα συμβολίζει την ειρήνη, τη Δημοκρατία και την ευγενή άμιλλα, τιμώντας έναν αγωνιστή που με τη στάση ζωής και το ήθος του, θα μείνει για πάντα στην Ιστορία».

 

 

 

Η Ειρηνοδρομία οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και με τη συνεργασία του αθλητικού σωματείου Ο.Φ.Κ.Α ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Οι αγώνες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του ΣΕΟ.

 


Σελίδα 2 από 128
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία  στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line Όλα ...

GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT,  Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.   Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και η ημερομηνία της πρεμιέρα της ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση