ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνέντευξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θαύμα ανικανότητας το τέταρτο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 09 Μάιος 2017 08:38

Συνέντευξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θαύμα ανικανότητας το τέταρτο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα»

 

 DIM1101

            «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας του κ. Τσίπρα στην τελευταία αξιολόγηση είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά. Η ελληνική Κυβέρνηση δέχθηκε δημοσιονομικά μέτρα για δύο έτη, το 2019 και το 2020, μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος. Και μάλιστα, χωρίς να πάρει η Ελλάδα χρήματα. Έχουμε δεχθεί ένα τέταρτο πρόγραμμα, χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση. Είναι πράγματι ένα θαύμα ανικανότητας». Αυτό τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
 
            O Ιταλός δημοσιογράφος κ. Federico Fubini ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη εάν τα μέτρα που ζητούν οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν κάποια λογική, αλλά και εάν δεν αποτελεί διεθνούς επιπέδου σκάνδαλο το γεγονός ότι οι δανειστές ζητούν τόσα πολλά από μια χώρα, που ήδη έχει μειώσει το χρέος της κατά 15% του Α.Ε.Π. και παράλληλα το Α.Ε.Π. έχει καταρρεύσει κατά 29%.
 
            Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Η Ελλάδα έχει πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στη μοντέρνα ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό είναι δεδομένο. Τώρα, πλέον, η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική σκοτώνει την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν έχουμε μέχρι τώρα αναλάβει πλήρως την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, ώστε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι πραγματικά θέλουμε να πάμε μπροστά. Είναι ένας διαρκής αγώνας αξιοπιστίας. Και από τις δύο πλευρές. Διότι και οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και στο τέλος ζητούν περισσότερη λιτότητα από όση είναι αναγκαία».
           
            «Η Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που εξέλεξε μια λαϊκίστικη Κυβέρνηση. Οι λαϊκιστές, είτε προέρχονται από την Αριστερά είτε από τη Δεξιά, έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Προτείνουν εξαιρετικά απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Πάντοτε ρίχνουν το φταίξιμο σε κάποιον άλλο. Επιχειρούν επίκληση στο συναίσθημα και όχι στη λογική. Είναι από τη φύση τους ευρωσκεπτικιστές. Και πάντα τείνουν να είναι εσωστρεφείς και καθόλου εξωστρεφείς. Και συνήθως, δεν έχουν ιδέα τι θα κάνουν όταν πάρουν την εξουσία. Δεν έχουν σχέδιο και εμπειρία διακυβέρνησης. Η Ελλάδα πλήρωσε ένα πολύ ακριβό τίμημα από την άνοδο στην εξουσία μιας λαϊκίστικης Κυβέρνησης».
 
            Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες στην Ελλάδα και οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια και όχι απλά εύκολες λύσεις. «Εάν δεν ίσχυε αυτό δεν θα είχα εκλεγεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είμαστε διατεθειμένοι να ανταλλάξουμε ένα πιο ευέλικτο Κράτος για λιγότερους φόρους. Είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα. Και σήμερα στην Ελλάδα, υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που στηρίζει τη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα».

 

 
Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής στην «Ελευθερία του Τύπου» «Οι Περιφέρειες μοχλοί ανάπτυξης»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 15:33

Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής στην «Ελευθερία του Τύπου»

«Οι Περιφέρειες μοχλοί ανάπτυξης»

18424120 630641810472559 982902586767983120 n

Στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την προώθηση της επιχειρηματικότητας, στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, στην ανάγκη άμεσων αλλαγών του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο ρόλο των Περιφερειών ως μοχλών ανάπτυξης καθώς και στο θέμα του κλεισίματος της αξιολόγησης, αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μόλις έκλεισε η διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη περιφερειαρχών. Είναι σημαντικό γιατί σηματοδοτεί μια αντίληψη για αποκεντρωμένη ανάπτυξη», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η «αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έπρεπε να είχε γίνει… χθες!». Η ίδια υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε ενέργειες, μέσα από συνέργειες με φορείς επιχειρηματικότητας όπως το ΕΒΕΑ, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

Σήμερα δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να μην αθροίζουμε τις υγιείς δυνάμεις και τους πόρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. (...) Στην Περιφέρεια Αττικής διεκδικούμε, και νομίζω επάξια, μια πρωτιά. Παρά τα δεδομένα προβλήματα, συνεργαζόμαστε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, προσφέροντας υπηρεσίες στους πολίτες που δεν είναι δεδομένες.

Η πατρίδα χρειάζεται έναν υγιή ιδιωτικό τομέα, που δεν θα κάνει επενδύσεις με χρήματα του κράτους (sic), και ένα αποτελεσματικό δημόσιο, χωρίς γραφειοκρατία.

Οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να το ξέρουν, αλλά η Αττική όφειλε από το 2006 να είχε νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων. (...) Είναι ένας σχεδιασμός που ακολουθεί τις αρχές της ανακύκλωσης, της εγγύτητας και της κυκλικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και βέβαια θεωρώ ότι έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση. Όμως ο δημόσιος λόγος πρέπει να αφορά τους τρόπους ανάκτησης της εθνικής μας οικονομίας. Γιατί μόνον έτσι θα αποκτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Διαφορετικά θα παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο, επιτροπείας, αλλεπάλληλων μνημονίων.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα νέο, κρίσιμο momentum, που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε. Πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις της Διοίκησης που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Και, παράλληλα, να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Αριστερά δεν είναι τσιτάτα ή ανέξοδη επαναστατικότητα, αλλά λύσεις, παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας, σε δύσκολες συνθήκες.

 
Η πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη» υποδέχεται τις πρώτες οικογένειες προσφύγων
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 19:44

Η πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη» υποδέχεται τις πρώτες οικογένειες προσφύγων

photo1

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (5 Μαΐου 2017) - Στα Ιωάννινα, σε μια πρώην «παιδόπολη», που έχει πλέον ανακαινιστεί, μεταφέρθηκαν σήμερα περίπου 90 πρόσφυγες από τα νησιά της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

 

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στην Ελλάδα Philippe Leclerc καλωσόρισαν στα πλαίσια της εκδήλωσης, που οργάνωσε η Υ.Α., την έναρξη λειτουργίας της νέας δομής στέγασης «Αγία Ελένη», με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Πριν από 70 χρόνια ακριβώς κατασκευάστηκαν τα πρώτα κτίρια της «παιδόπολης» που παρείχαν στέγαση στα ανήλικα θύματα του εμφύλιου πολέμου.

 

Ανάμεσα στην πρώτη ομάδα ανθρώπων που μεταφέρθηκαν στη δομή τα μισά είναι παιδιά, καθώς και άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες. Μέσα στις επόμενες μέρες, θα μεταφερθούν κι άλλοι στη δομή στέγασης «Αγία Ελένη» με τα 20 ευρύχωρα πέτρινα κτίρια, από τα οποία τα 13 περιλαμβάνουν διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν περίπου 500 ανθρώπους. Υπάρχουν επίσης πέντε κτίρια με κοινόχρηστους χώρους στους κήπους των εγκαταστάσεων. Η δομή διαθέτει νέο αποχετευτικό δίκτυο, ράμπες πρόσβασης και περίφραξη.

 

Η «Αγία Ελένη» παρέχει πλήρως εξοπλισμένους χώρους διαμονής και εστίασης για τις οικογένειες που θα φιλοξενηθούν καθώς και υπαίθριους και κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, χώρους για τα παιδιά και υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης και υγιεινής. Οι οικογένειες θα μπορούν να μαγειρεύουν και να έχουν πρόσβαση στα καταστήματα της πόλης για τις προμήθειές τους χρησιμοποιώντας τις προπληρωμένες κάρτες που χορηγεί η Υ.Α. στο πλαίσιο προγράμματος που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μια σειρά από βασικές υπηρεσίες θα παρέχονται από την οργάνωση INTERSOS και από άλλους εταίρους.

 

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός Γιάννης Μουζάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακαίνιση του χώρου προκειμένου να υποδεχτεί ανθρώπους που διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις. «Μέσα από τη στέγαση των ανθρώπων σε διαμερίσματα και αξιοπρεπή κέντρα, όπως αυτό της Αγίας Ελένης, επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες αλλά και σε εμάς», τόνισε.

 

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, πρόσθεσε: «Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι η μαγική λέξη συνεργασία. Δύο ιστορίες συναντιούνται και αγκαλιάζονται: αυτή της κοινωνικής πρόνοιας και αυτή της μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής για να φτιάξουν μια δομή πρότυπο».

 

Ο Philippe Leclerc από την Υ.Α. ανέφερε «Είμαι περήφανος για τη δομή αυτή, που θα τεθεί πάλι στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας παρέχοντας παράλληλα μια ήρεμη διαβίωση στους πρόσφυγες μέχρι το επόμενό τους βήμα. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, καθώς και μια ομαδική προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε με την ανεκτίμητη συμβολή της κεντρικής διοίκησης, των τοπικών αρχών και της οργάνωσης - εταίρου INTERSOS»

 

O Δήμαρχος της Ζίτσας Ιωάννης Πλιάκος, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Παναγιώτα Μητροκώστα εξήραν τη σημαντική συμμετοχή των τοπικών αρχών και κοινοτήτων στην υποδοχή των αιτούντων άσυλο στη Δυτική Ελλάδα.

 

Με αφορμή τα εγκαίνια, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης έστειλε το εξής μήνυμα: «Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τους ανθρωπιστικούς εταίρους μας και σε συντονισμό με την ελληνική κυβέρνηση για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών προσφύγων στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη επιβράβευση όταν βλέπουμε τις κοινές μας προσπάθειες να έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Επίσης, δίνοντας νέα ζωή σε αυτό το σημαντικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, συμβάλλουμε επίσης στον τοπικό πολιτισμό.»

 

Μετά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η «παιδόπολη» των Ιωαννίνων κατασκευάστηκε εκ νέου και άνοιξε στις τωρινές εγκαταστάσεις της το 1962 ως ίδρυμα φιλοξενίας για άπορα, ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά, μέχρι που έκλεισε το 2006. Το Μάιο του 2016, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εργασίας έδωσαν την έγκρισή τους, ώστε η Ύπατη Αρμοστεία να ανακαινίσει τις εγκαταστάσεις για να ξανανοίξουν και να στεγάσουν αιτούντες άσυλο.

 

Στα σημερινά εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και γυναίκες που μεγάλωσαν στην «Αγία Ελένη» και μετέφεραν τις αναμνήσεις τους από την εξέλιξη του χώρου. Μοιράστηκαν επίσης φωτογραφίες από τη δομή, οι οποίες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ο Jumaa, Σύρος πρόσφυγας, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό που άνοιξε την αγκαλιά και την καρδιά του και υποσχέθηκε στις πρώην οικότροφους του χώρου ότι θα τον προσέχουν και θα τον κάνουν πάλι ένα ζωντανό σπίτι.

 

Η δομή «Αγία Ελένη» βρίσκεται στο δήμο Ζίτσας στα Ιωάννινα, σε κοντινή απόσταση με το λεωφορείο από την πόλη. Οι κύριες εργασίες για την κατασκευή και ανακαίνιση της δομής ολοκληρώθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία, ενώ πραγματοποιήθηκαν επιπλέον εργασίες στους εξωτερικούς χώρους, ώστε η «Αγία Ελένη» να είναι ασφαλής και προσβάσιμη σε όλους.

 
Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα την Κυριακή 7 Μαΐου. Αγώνες 10 χλμ, fun run 3 χλμ και παιδικός 1 χλμ. Με εκκίνηση από το Α’ αρχαίο θέατρο.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 15:35

Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα την Κυριακή 7 Μαΐου.

Αγώνες 10 χλμ, fun run 3 χλμ και παιδικός 1 χλμ. Με εκκίνηση από το Α’ αρχαίο θέατρο.

resized ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ

Με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 9:30 το πρωί ο 8ος Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1000 για τα 10 χλμ, ενώ 400 παιδιά θα πάρουν μέρος στον αγώνα 1000 μέτρων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο και η μεγάλη διαδρομή συνδέει τα ιστορικά μνημεία με τον ποταμό Πηνειό. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτά έγιναν γνωστό σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

 

Κώστας Αγοραστός - Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Άλλη μια μεγάλη διοργάνωση στη Θεσσαλία στην πόλη της Λάρισας από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων και τους ανθρώπους της πόλης. 2000 αθλητές κάθε ηλικίας, θα συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα, ο οποίος αναδεικνύει τα μνημεία και τις ομορφιές της πόλης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς, τη Stoiximan, την Exalco, την ολυμπιονίκη μας Φανή Χαλκιά που μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές στον αθλητισμό, τους εθελοντές τους διασώστες που είναι οι αφανείς ήρωες του αγώνα και όλους όσους βοηθούν να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. Εμείς πιστέψαμε από την αρχή σ’ αυτή τη διοργάνωση και χαιρόμαστε που κάθε χρόνο μεγαλώνει».

resized ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ 2

Γιώργος Κωσταρόπουλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Ο Δήμος μας στηρίζει τον αγώνα αυτό γιατί θεωρεί ότι είναι ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη. Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων, τους οποίους στηρίζουμε, είναι πολύ σημαντική και ο αριθμός των συμμετοχών δείχνει πόσο σημαντικός αγώνας είναι. Αναδεικνύει την πόλη, το δρομικό κίνημα και οι πολίτες το αγκαλιάζουν. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

 

Γούλας Απόστολος - Πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας: «Για 8η χρονιά διοργανώνουμε τον Ιπποκράτειο αγώνα δρόμου στην πόλη. Ένας αγώνας ο οποίος έχει γίνει θεσμός. Φέτος εντάσσουμε στον αγώνα το Ιπποκρατικό ρητό «Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν», περνώντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τις προσπάθειές μας, τον Δήμο Λαρισαίων, τη Φανή Χαλκιά, τη Stoiximan, την Exalco και την οικογένεια Καντώνια η οποία είναι δίπλα στον αθλητισμό, τους εθελοντές οι οποίοι θυσιάζουν τον προσωπικό τους χρόνο και σας καλούμε όλους την Κυριακή να συμμετάσχετε ή να παρακολουθήσετε ως θεατές».

 

Φανή Χαλκιά – Ολυμπιονίκης: «Είναι μεγάλη η χαρά να συμμετέχω σε μια διοργάνωση στην πόλη μου και θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων, τον Δήμο Λαρισαίων και φυσικά την Περιφέρεια και τον Κώστα Αγοραστό, που αποτελεί σπάνια περίπτωση ανθρώπου με τον οποίο λεμέ κάτι και αυτό γίνεται πράξη. Εύχομαι να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη και θα ήθελα ως Λαρισαία πολίτης να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό. Να ευχαριστήσω την Stoiximan και την Exalco, γιατί χρειάζεται στήριξη ο αθλητισμός. Καλώ όλους τους Λαρισαίους να έρθουν να τρέξουν ή απλά να περπατήσουν καθώς 3 χιλιόμετρα είναι μια βατή διαδρομή».

 

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγου Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπερασποστάσεων κ. Νίκος Γούλας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων κ.κ Κώστας Γκέτσιος και Γιάννης Γκισάκης, όπως και μέλη του Ερυθρού Σταυρού και της Ομάδας Διάσωσης.

 

Πρόγραμμα
Η εκκίνηση του παιδικού/εφηβικού είναι στις 09:00 στο άγαλμα του Ιπποκράτη και τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο. Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν την εκκίνηση.

 

Η εκκίνηση του αγώνα των 10 χλμ καθώς και ο τερματισμός είναι στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Η ώρα εκκίνησης είναι 09:30. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης το αργότερο στις 08:30.


Η εκκίνηση του Fun Run 3χλμ καθώς και ο τερματισμός είναι στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Η ώρα εκκίνησης είναι 09:35. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης στις 08:30.

 
Συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Συνέδριο Δημόσιας Τηλεόρασης-INPUT 2017
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 17:31

 

Συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Συνέδριο Δημόσιας Τηλεόρασης-INPUT 2017

4 Μαΐου 2017 - 18:08

 

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-5
 

Το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Συνεδρίου Δημόσιας Τηλεόρασης «INPUT 2017», παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Το 41ο Συνέδριο INPUT θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2017, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΕΡΤ, τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 και το Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και με συνεργαζόμενο φορέα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης είναι ο Ο.Λ.Θ.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το συνέδριο διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη, ανέφερε: «Η Διοίκηση του Δήμου έχει αποδείξει έμπρακτα την προσήλωσή της στις αρχές και τις αξίες της Δημόσιας Τηλεόρασης. Πιστεύουμε σε μια τηλεόραση πολυφωνική, ανεξάρτητη από την εκάστοτε πολιτική αρχή, ενημερωτική, ανοιχτή προς την κοινωνία, διδακτική, αλλά και χαμηλού κόστους, που δεν ξοδεύει το χρήμα των φορολογουμένων για εμπορικές υπερπαραγωγές ψυχαγωγικού περιεχομένου, που υπηρετούν αποκλειστικά το σόου.

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-9

»Κανείς δεν περίμενε ότι, μετά από έξι χρόνια βαθιάς οικονομικής ύφεσης, η Δημοτική Τηλεόραση θα λειτουργούσε με το ένα τρίτο της επιχορήγησης που έπαιρνε παλιότερα, προσφέροντας ταυτόχρονα καλύτερη υπηρεσία στους δημότες, και αυξημένη θεαματικότητα» τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στη Δημοτική Τηλεόραση και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν περίμενε, επίσης, ότι αυτό που είχαμε πει προγραμματικά, ότι θα επιδιώξουμε να μοιραστούμε την ιδιοκτησία της TV100 με άλλους δήμους της περιοχής, θα γινόταν πραγματικότητα. Στο πολυνομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που έθεσε προς διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών, η πρόταση αυτή του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει γίνει δεκτή. Πιστεύουμε ότι μία τηλεόραση που εκπέμπει περιφερειακά δεν μπορεί να είναι ευθύνη ενός και μόνο Δήμου.

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-8

»Κανείς δεν περίμενε, τέλος, ότι μετά από έξι χρόνια, θα διοργανώναμε στην Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο Συνέδριο INPUT. Το μοναδικό παγκόσμιο φόρουμ όπου οι επαγγελματίες των δημόσιων τηλεοράσεων από όλο τον κόσμο ανταλλάσσουν απόψεις, ιδέες, εμπειρίες» κατέληξε ο Γιάννης Μπουτάρης, απευθύνοντας ευχαριστίες προς όλους τους συνδιοργανωτές.

Η Γενική Γραμματέας του INPUT, Susanne Hoffmann, διευκρίνισε ότι το Συνέδριο λειτουργεί με σχετικά περιορισμένο οργανωτικό υπόβαθρο και αποτελεί συνεργασία επαγγελματιών της Δημόσιας τηλεόρασης, που πιστεύουν στην προσφορά του Μέσου που εμφανίστηκε πριν από περίπου 80 χρόνια. «Ζούμε σε μια εποχή όπου ο Πρόεδρος μεταδίδει ειδήσεις μέσω twitter. Η αξιοπιστία της Δημόσιας Τηλεόρασης αποτελεί πυρηνική αξία της δημοκρατίας. Το συνέδριο αυτό και οι εκδηλώσεις που στηρίζουν τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς,   στηρίζουν απευθείας τη δημοκρατία και την πρόσβαση όλων σε αληθείς, σημαντικές και αξιόπιστες πληροφορίες».

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-7

Η ίδια, ωστόσο, επισήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις η Δημόσια Τηλεόραση λειτουργεί, δυστυχώς, ως φερέφωνο των κυβερνητικών καθεστώτων και έχει κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων. «Σε όλα αυτά πρέπει να αντισταθούμε και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία ένας δημόσιος ενημερωτικός φορέας έκλεισε και επαναλειτούργησε. Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα που το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εδώ. Επιδίωξή μας είναι, τουλάχιστον στην Ευρώπη, όπου γεννήθηκε η ιδέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, όλες οι χώρες να διαθέτουν ένα αντίστοιχο Μέσο, που δεν θα δέχεται πολιτικές επιρροές».

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-6

Η Εντεταλμένη της ΕΡΤ για το INPUT, ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ, Θεοφανώ Παπαζήση, από την πλευρά της τόνισε το γεγονός ότι η διοργάνωση υλοποιείται με τη συμβολή των εργαζομένων στην παραγωγή και όχι των διοικήσεων των δημόσιων ΜΜΕ. «Στόχος της διοργάνωσης είναι να παρακολουθήσουμε τα προγράμματα που παράγονται σε άλλες χώρες και να συζητήσουμε πάνω σε αυτά. Αυτή η ανταλλαγή είναι προς το συμφέρον όλων μας» ανέφερε η ίδια και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή υπήρξε πολύ θετικός στο να αναλάβει ο Δήμος ένα μέρος των εξόδων, για τη διοργάνωση του Συνεδρίου.

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-4

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Φίλιος Στάγκος, αναφέρθηκε στην επιδίωξη των συνδιοργανωτών να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση του κοινού της πόλης για τον διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ των ανθρώπων της Δημόσιας Τηλεόρασης από όλον τον κόσμο. «Ελπίζω ότι το φετινό  INPUT θα αποτελέσει και μια αφορμή γι’ αυτόν τον διάλογο που πρέπει επιτέλους να είναι διαρκής και να θέτει στο επίκεντρο του προβληματισμού του το είδος της δημόσιας τηλεόρασης που δικαιούμαστε, πόσο ελεύθερο πρέπει να είναι το συγκεκριμένο Μέσο,  ώστε να τολμά και να πειραματίζεται. Ο δεύτερος και προφανής είναι ότι αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να επιμορφώσουμε τα στελέχη μας, τόσο η ΕΡΤ όσο και η Δημοτική Τηλεόραση, να τους επιτρέψουμε να αποκτήσουν τη χρήσιμη δικτύωση με ομότεχνούς τους από όλο τον κόσμο και ο τρίτος λόγος είναι ότι το INPUT αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την προβολή της Θεσσαλονίκης διεθνώς».

Όπως διευκρίνισε ο Φίλιος Στάγκος, το κόστος της φετινής διοργάνωσης θα είναι εντυπωσιακά χαμηλό – 60.000€ έναντι σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων που κόστισε η προπέρσινη διοργάνωση στο Τόκιο – ενώ οι Έλληνες σύνεδροι θα καταβάλλουν για τη συμμετοχή τους το ποσό των 50€, έναντι των 170€ που αντιστοιχούν στους υπόλοιπους.

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-3

Η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Elise Jalladeau, εκτίμησε ότι η διοργάνωση του 41ου INPUT στην πόλη μας αποδεικνύει ότι αυτή αποτελεί ένα κομβικό σημείο για τον ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τομέα. «Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί σε ετήσια βάση δυο από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ευρώπη, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων επαγγελματιών και χιλιάδων θεατών. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την TV100, το INPUT και τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την πρόσκλησή τους να λάβουμε μέρος σε αυτή την περιπέτεια, καθώς ο κινηματογράφος και η τηλεόραση έχουν σχέσεις συγγένειας. Το Φεστιβάλ και η Δημόσια τηλεόραση απευθύνονται στους ίδιους θεατές και αναπτύσσουν σχέσεις μαζί τους. Αυτό ακριβώς σχεδιάζουμε να κάνουμε στο διάστημα της επόμενης εβδομάδας».

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-2

Το INPUT (International Public Television) είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των τηλεοπτικών φορέων δημόσιου χαρακτήρα σε όλο τον κόσμο. Από το 1977 και κάθε χρόνο διοργανώνει διεθνή συνέδρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου, στα οποία προβάλλονται επιλεγμένα προγράμματα που παρήχθησαν για τις Δημόσιες Τηλεοράσεις. Σε αυτά τα συνέδρια οι δημόσιοι τηλεοπτικοί φορείς, οι εργαζόμενοι σε αυτούς καθώς και οι δημιουργοί των προγραμμάτων μοιράζονται ιδέες, τεχνογνωσία και την πίστη τους στον ρόλο της Δημόσιας Τηλεόρασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του INPUT είναι οι ίδιοι στελέχη δημοσίων τηλεοπτικών φορέων και κάθε χρόνο εργάζονται εθελοντικά για την διοργάνωση του συνεδρίου.

Με περισσότερα από 70 τηλεοπτικά προγράμματα όλων των κατηγοριών από όλες τις ηπείρους και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με ειδικό ελληνικό ενδιαφέρον και με μειωμένο κόστος συμμετοχής για τους Έλληνες συνέδρους, το «INPUT 2017 Thessaloniki» αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους Ελληνικούς τηλεοπτικούς φορείς δημόσιου χαρακτήρα να αναδείξουν το ρόλο τους και το δυναμισμό τους, να έρθουν σε επαφή με το διεθνές δίκτυο των συναδέλφων τους, και ειδικά για τους ανθρώπους της ΕΡΤ και της TV100, να μοιραστούν την αγάπη τους για την Δημόσια Τηλεόραση.

Το INPUT απευθύνεται σε επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε., οι οποίοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών δημόσιου χαρακτήρα και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για καινοτόμα και ποιοτικά τηλεοπτικά και «πολυμεσικά» (crossmedia) προγράμματα από όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση του INPUT 2017 Thessaloniki: εδώ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ: εδώ

 


Σελίδα 10 από 97

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ,  Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ κατέκτησε την κορυφή ...

Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 23 Αυγούστου 2017 Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ...