ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μήνυμα αλληλεγγύης από την Μπάρμπαρα Χέντρικς - «Οι Ευρωπαίοι πολίτες φοβούνται λιγότερο τους πρόσφυγες απ΄ ό, τι οι πολιτικοί της ΕΕ» Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη, η Μπάρμπαρα Χέντρικς, διεθνούς φήμης σοπράνο και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 16:22
 Μήνυμα αλληλεγγύης από την Μπάρμπαρα Χέντρικς - «Οι Ευρωπαίοι πολίτες φοβούνται λιγότερο τους πρόσφυγες απ΄ ό, τι οι πολιτικοί της ΕΕ»
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη, η Μπάρμπαρα Χέντρικς, διεθνούς φήμης σοπράνο και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 
resized MAK 6597

 

Οι πολίτες της Ευρώπης φοβούνται πολύ λιγότερο τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή απ΄ ό,τι οι πολιτικοί της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη η διεθνούς φήμης σοπράνο και υπέρμαχη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μπάρμπαρα Χέντρικς, επικαλούμενη πρόσφατη έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά και τις εμπειρίες της από σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΕΕ και κατοίκους διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.

Προσκεκλημένη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η κα Χέντρικς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 7ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Απριλίου.

Η ντίβα της όπερας, η οποία συνδυάζει επί 30 και πλέον έτη με αδιαίρετο τρόπο την καλλιτεχνική και την ακτιβιστική δράση, υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιδείξει αλληλεγγύη προς εκείνα τα κράτη – μέλη, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εισόδου των πληγωμένων οικογενειών από τη Συρία και το Ιράκ».

Στην Ελλάδα, όπως είπε, παραμένουν σήμερα περί τους 46.000 πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους αναμένουν από τις αρχές της ΕΕ να πράξουν ό,τι έχουν υποσχεθεί και να διεκπεραιώσουν τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Ενδιαμέσως, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης όσων παραμένουν ακόμη εδώ και να εξασφαλίσει διαμερίσματα για την παραμονή τους», σημείωσε η κα Χέντρικς.

«Για την Ευρώπη η διαχείριση 46.000 προσφύγων δεν συνιστά κρίση. Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά επίσης και ως μέλη της οικογένειας της ανθρωπότητας», τόνισε η κορυφαία ερμηνεύτρια της κλασικής μουσικής, η οποία είναι ταυτοχρόνως Επίτιμη Ισόβια Πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR).

«Η ψυχή μου ένιωσε μεγάλη συγκίνηση, όταν πριν από δύο χρόνια είδα τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων πολιτών, ακόμη και σ΄ αυτές τις χώρες – μέλη της ΕΕ που επιδίωκαν να υψώσουν εμπόδια έναντι των προσφύγων. Αυτοί οι πολίτες έτειναν χείρα βοηθείας προς τις γυναίκες και τα παιδιά των προσφύγων – και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», είπε.

Η κα Χέντρικς αξιοποίησε την ευκαιρία της δημόσιας παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, για να υπενθυμίσει το περιεχόμενο της πρόσφατης ομιλίας της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 21 Μαρτίου 2017, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

«Ζήτησα από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε η κα Χέντρικς, «να θυμηθούν τις αξίες αυτής της σπουδαίας Ένωσης, η οποία ιδρύθηκε στο όνομα της ειρήνης. Όταν ιδρύθηκε η ΕΕ, αποφασίσαμε πως δε θέλουμε να επαναληφθούν οι φρικαλεότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αποφασίσαμε πως θα προσπαθήσουμε να ζήσουμε εν ειρήνη και βασιζόμενοι στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων».

Η ίδια συμπλήρωσε: «Έχουμε την τάση να ξεχνάμε τις ρίζες μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις αξίες της ελευθερίας και της ειρήνης – και δεν πρέπει να το λησμονούμε αυτό. Εμείς, ως Ευρωπαίοι πολίτες, έχουμε το καθήκον να εξασκούμε πίεση στους αξιωματούχους και τους πολιτικούς, ώστε να εργαστούν για εμάς, για τις κοινές αξίες μας».

Η διεθνούς φήμης σοπράνο ανέφερε επίσης ότι ζήτησε απ΄ όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τις χώρες που συνορεύουν με τη Συρία, όπως ο Λίβανος, ο οποίος έχει πληθυσμό 4 εκατ. ατόμων, αλλά έχει υποδεχθεί περίπου 1, 5 εκατ. πρόσφυγες, εκ των οποίων 500.000 είναι Παλαιστίνιοι.

resized MAK 6610

«Η ελευθερία βρίσκεται μέσα μας»

Αναφερόμενη στην αξία της αλληλεγγύης, η κα Χέντρικις σημείωσε: «Η αλληλεγγύη είναι κάτι που διαχέεται και πρέπει να διαδίδεται. Αυτή είναι λοιπόν η ελπίδα! Η ελευθερία δεν είναι κάτι δεδομένο. Κατακτιέται, αλλά η κατάκτησή της απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση. Η ελευθερία δεν είναι κάτι που σου προσφέρει κάποιος άλλος. Είναι κάτι που έχεις μέσα σου. Για παράδειγμα, ο Νέλσον Μαντέλα παρέμενε φυλακισμένος για 26 χρόνια, αλλά εντός του ήταν πάντα ελεύθερος. Και οι πρόσφυγες, αυτοί οι άνθρωποι που ξεριζώνονται από τις εστίες τους, είναι ελεύθεροι, αλλά τρέπονται σε φυγή. Είναι άνθρωποι σαν εμάς. Κάποιοι είναι καλοί, κάποιοι όχι. Κάποιοι έχουν χιούμορ, κάποιοι δεν έχουν. Είναι άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξης. Οι πρόσφυγες είναι ακριβώς όπως εμείς. Και η ελευθερία είναι βεβαίως στάση ζωής».

resized MAK 6685

«Τα παιδιά μας είναι το μέλλον»

Αναφερόμενη στους λόγους που αποδέχτηκε την πρόσκληση να λάβει μέρος στο 7ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής, η κα Χέντρικς είπε: «Αγαπούσα πάντοτε τα παιδιά από την περίοδο που ήμουν και εγώ παιδί. Πιστεύω ότι τα παιδιά βρίσκονται πολύ κοντά σε κάτι που θεωρείται ιερό. Επιπλέον, μου αρέσει να τραγουδώ με χορωδίες. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον. Για να μπορέσουμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί προς τους άλλους, πρέπει να ακούμε τους άλλους. Αυτό συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό μάθημα ζωής. Δεν μπορείς να βγεις στη σκηνή και να τραγουδήσεις μόνος σου. Επιβάλλεται να εργαστείς με το συνθέτη και να ακούς. Συνεπώς, η ευκαιρία να τραγουδήσω με παιδιά και χορωδίες μου φάνηκε πως ήταν υπέροχη. Γι΄ αυτό ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση και ήρθα στη Θεσσαλονίκη».

resized MAK 6740

«Πιστεύω στα θαύματα»

Η ίδια σημείωσε ότι επισκέπτεται και πάλι την Ελλάδα, για να διαπιστώσει τι έχει συντελεστεί κατά το τελευταίο έτος, όσον αφορά στις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων, και πρόσθεσε: «Πιστεύω στα θαύματα. Κάθε μέρα πιστεύω σε θαύματα που μπορούν να γίνουν».

Ανέφερε ακόμη ότι αύριο, Παρασκευή, το πρωί θα μεταβεί εκ νέου στο Κέντρο Υποδοχής / Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, για να δει ιδίοις όμμασιν ποιες διαφορές έχουν επισυμβεί, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2016, όταν είχε επισκεφθεί τον ίδιο χώρο για πρώτη φορά.

Για τη Μαρία Κάλλας

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σύγκριση της ίδιας με τη θρυλική Μαρία Κάλλας, την οποία έκανε παλαιότερα ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, η κα Χέντρικς είπε:

«Δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με τη Μαρία Κάλλας. Ήταν μία μοναδική ερμηνεύτρια. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει στο σημείο να είναι όπως εκείνη ή να προσπαθήσει να της μοιάσει. Ωστόσο, η Μαρία Κάλλας αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης. Φοιτήσαμε μαζί στο Juilliard School of Music της Νέας Υόρκης, σε εξειδικευμένο σεμινάριο, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αλλά η προσέγγισή μας ήταν τελείως διαφορετική. Έλεγε ότι στην πραγματικότητα δεν της άρεσε ο Μότσαρτ, αλλά πιστεύω ότι κατ΄ ουσίαν δεν ήταν σε θέση να κατανοήσει τον Μότσαρτ και τη μουσική του. Για μένα ο Μότσαρτ αποτελεί το σταθερό σύντροφο των μουσικών προτιμήσεών μου κατά τα τελευταία 30 χρόνια».

Και η ίδια συμπλήρωσε: «Πιστεύω ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν εννοούσε ότι το κοινό σημείο με τη Μαρία Κάλλας ήταν η συμπεριφορά μας έναντι της μουσικής. Όπως πιστεύω, η Μαρία Κάλλας έδινε πάντα προτεραιότητα στον συνθέτη και ήταν πολύ κοντά σ΄ αυτόν. Ίσως αυτή η στάση έναντι της μουσικής είναι αυτό που έκανε τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν να πιστεύει ότι μοιραζόμασταν το ίδιο πάθος».

resized MAK 6797

«Μικρό θαύμα ελευθερίας»

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ, Νικήτας Μυλόπουλος, έκανε λόγο για «μικρό θαύμα ελευθερίας» που συμβαίνει σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, το οποίο, όπως εξήγησε, «σχετίζεται με το γεγονός ότι μία από τις ωραιότερες φωνές στον κόσμο, αυτή της Μπάρμπαρα Χέντρικς, ενώνεται, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Χορωδιών, με τις φωνές 500 παιδιών και νέων από την Ελλάδα, μοιρασμένες σε επτά φωνητικά σύνολα. Μεταξύ αυτών και οι φωνές 20 παιδιών προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ».

Ο κ. Μυλόπουλος πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, μία από τις πιο δυναμικές και συνεπείς ακτιβιστικές φωνές παγκοσμίως, ταγμένη στην υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η φωνή της Μπάρμπαρα Χέντρικς, συναντιέται με τις φωνές παιδιών που ξεριζώθηκαν βίαια από τον τόπο τους, για να εγκατασταθούν, μέσω ενός δολοφονικού – από πολλές πλευρές – ταξιδιού, σε κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα. Τις φωνές της κας Χέντρικς και των προσφυγόπαιδων συνοδεύουν και ενισχύουν οι φωνές των υπόλοιπων ελληνικών χορωδιών – και μαζί με αυτές και η φωνή όλης της Ελλάδας, η οποία στο προσφυγικό ζήτημα στάθηκε μόνη να υπερασπίζεται την τιμή όλου του κόσμου».

resized MAK 6801

«Θεσμός διεθνώς αναγνωρισμένος»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Γεώργιος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, αναφέρθηκε «στο σπόρο που φυτεύτηκε πριν από επτά χρόνια, όταν ιδρύθηκε το Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών μόνο με τη συνδρομή των δυνάμεων της Θεσσαλονίκης». Αυτός ο σπόρος, όπως είπε, έχει αναπτυχθεί σε «διεθνώς αναγνωρίσιμο θεσμό με κύρος και ταυτότητα», καθώς έχει πλέον τη δυνατότητα να επεκτείνεται διαρκώς και να φιλοξενεί προσωπικότητες της εμβέλειας της Μπάρμπαρα Χέντρικς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών συνδυάζεται φέτος με τη δράση της MOYSA, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής, η οποία συγκροτήθηκε πριν από 3 χρόνια. «Είναι υπέροχο να βλέπεις δύο παιδιά που έφτιαξες εσύ ο ίδιος – το ένα επτά ετών και άλλο τριών ετών – να γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και να εμπνέουν το ένα το άλλο», ανέφερε. Ο κ. Λαζαρίδης είπε επίσης ότι για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών, επτά φωνητικά σύνολα συνεργάζονται με δύο σημαντικά ορχηστρικά σχήματα, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής, κατά την πανηγυρική συναυλία που θα δοθεί την Κυριακή 9 Απριλίου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΜΜΘ δήλωσε, τέλος, ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή γι΄ αυτόν το γεγονός ότι η Μπάρμπαρα Χέντρικς θα χαρίσει τη φωνή της στο έργο του με τίτλο «Δέησις», που συνέθεσε, όταν ήταν 18 ετών, το 1996, και το οποίο θα παρουσιαστεί στην ενορχηστρωμένη μορφή του σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση την Κυριακή 9 Απριλίου.

resized MAK 6803

Με πρωτοποριακές ιδέες

Εξάλλου, η καλλιτεχνική επιμελήτρια του 7ου Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών, Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου, ανέφερε ότι ο θεσμός που η ίδια εποπτεύει και ο οποίος ιδρύθηκε πριν από επτά χρόνια, το 2011, «δεν αρκείται στη στείρα, τυπική του επανάληψη, αλλά εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με πρωτοποριακές ιδέες, μοναδικές στον ελλαδικό χώρο, όπως το χορωδιακό εργαστήριο υπό την καθοδήγηση ενός διεθνούς μαέστρου, η ειδική βραδιά με τη συμμετοχή υποδειγματικών σχολικών χορωδιακών συνόλων και η θεματική ομπρέλα που διευρύνει το ρεπερτόριο των συμμετεχόντων σχημάτων».

Η ίδιος εξήγησε: «Δεν είναι μόνον οι εμφανίσεις. Συνδυάζουμε πάντα τη μουσική πρωτοπορία με τη χορωδιακή εκπαίδευση». Και η κα Μελιγκοπούλου πρόσθεσε: «Το εκπαιδευτικό προφίλ του Φεστιβάλ Χορωδιών, εκτός της καλλιτεχνικής υπόστασής του, έχει αναδείξει μια ανερχόμενη γενιά παιδικών και νεανικών χορωδιακών σχημάτων και ταλαντούχων μαέστρων, διαμορφώνοντας νέα τάξη πραγμάτων στο σύγχρονο χορωδιακό γίγνεσθαι της ελληνικής κοινωνίας».

resized MAK 6906

Τέλος, η Μαρί Μπέσταμ, μαέστρος από τη Σουηδία, η οποία έχει αναλάβει να διδάξει στο χορωδιακό εργαστήριο Freedom του 7ου Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών, σημείωσε: «Πρέπει να γινόμαστε η αλλαγή την οποία θέλουμε. Δε θα μας τη φέρει κανείς άλλος την αλλαγή που επιθυμούμε. Η ελευθερία πρέπει να είναι βίωμά μας. Δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο. Οφείλουμε να δρούμε και να έχουμε τη μεγαλοψυχία να δράσουμε. Έτσι κι αλλιώς, η μουσική μάς κάνει από μόνη της ευτυχισμένους».

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 19:54
 
Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 17:56

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, παρουσίασε τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κας Λυδίας Κονιόρδου.

 

resized Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος1Kiki Papadopoulou

 

resized Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος2Kiki Papadopoulou

resized Λ.Κονιόρδου Β.ΘεοδωρόπουλοςKiki Papadopoulou

resized Συνέντευξη ΤύπουKiki Papadopoulou

 
6-9 Απριλίου η έκθεση AUTO FESTIVAL με 18 αυτοκινητοβιομηχανίες και 10 νέα μοντέλα
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 17:07

6-9 Απριλίου η έκθεση AUTO FESTIVAL με 18 αυτοκινητοβιομηχανίες και 10 νέα μοντέλα

HELEXPO SYNENTEYXI AUTOFESTIVAL

Σε Σαλόνι Αυτοκινήτου με πανελλαδική και βαλκανική διάσταση εξελίσσεται η έκθεση AUTO FESTIVAL, που ξεκινά την Πέμπτη 6 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 9 Απριλίου.

18 εταιρίες που εκπροσωπούν ισάριθμες μεγάλες διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν σε 6.000 τμ όλα τα καινούργια μοντέλα τους και δίνουν τη δυνατότητα για επί τόπου test drive από τους υποψήφιους πελάτες.

Alfa-Romeo, Audi, Citroen, Dacia, DS, Fiat, Hyundai, Isuzu, Jeep, Kia, Mercedes-Benz & Smart, Nissan, Peugeot, Renault, Skoda, Volvo και VW παρουσιάζουν τα νέα τους μοντέλα σε μία έκθεση, η οποία είναι διπλάσια από πέρσι. Συνολικά θα παρουσιαστούν 10 νέα μοντέλα για όλα τα βαλάντια και τις οδηγικές προτιμήσεις, ενώ οι παραπάνω εταιρείες θα έχουν παραταγμένα και όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της γκάμας τους.

Όπως επισήμανε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, η AUTO FESTIVAL αναδεικνύεται σταδιακά στο σημαντικότερο γεγονός για το αυτοκίνητο στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε πως στην ΔΕΘ έγινε το πρώτο Σαλόνι Αυτοκινήτου το 1926 και η παράδοση αυτή συνεχίζεται με το AUTO FESTIVAL.

Ο ιδιοκτήτης της Promauto (με την οποία συνδιοργανώνεται το AUTO FESTIVAL), κ. Αντώνης Στιβαχτάρης τόνισε πως ο απώτατος στόχος είναι η έκθεση αυτή να μεγαλώσει και να προβληθεί διεθνώς, προκειμένου να φτάσει κάποια στιγμή να συμπεριληφθεί στο παγκόσμιο καλεντάρι των εκθεσιακών διοργανώσεων αυτοκινήτου. Τότε η έκθεση θα μπορεί να φιλοξενεί και παγκόσμιες πρεμιέρες νέων μοντέλων.

Το μέλος του ΔΣ της ΔΕΘ-Helexpo και Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών-Επικοινωνιών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Χατζηβρέττας, υπογράμμισε ότι και η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στην έκθεση αναδεικνύοντας την χρησιμότητα της λειτουργίας των ΚΤΕΟ.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, στάθηκε στο γεγονός ότι η φετινή 2η έκθεση AUTO FESTIVAL έβαλε έναν υψηλότερο στόχο, σε σχέση με την πρώτη περσινή διοργάνωση και τον πέτυχε, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερη, ενώ αρχίζει να αποκτά και ευρύτερη απήχηση.

Τα εκθέματα της AUTO FESTIVAL καλύπτουν το επιβατικό αυτοκίνητο, τα 4Χ4, τα SUV, το επαγγελματικό αυτοκίνητο, τα αξεσουάρ και τα ανταλλακτικά-εργαλεία.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης εκτός από το test drive, περιλαμβάνεται Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και Έκθεση Κλασσικού αυτοκινήτου, ενώ θα υπάρξουν και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο περίπτερο 15.

Το εισιτήριο εισόδου στην AUTO FESTIVAL είναι 4 ευρώ, ενώ το πάρκινγκ εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου θα είναι ελεύθερο.

 
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την «Ειρηνοδρομία 2017»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 12:41

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την «Ειρηνοδρομία 2017»

resized IMG 3936

 

Στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε πως η Ειρηνοδρομία 2017 θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στον Αγ. Δημήτριο στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη όπως τα τελευταία 33 χρόνια. Οι θεσμικοί συμμετέχοντες φορείς είναι: ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Αττικής, ο ΣΕΓΑΣ και ο τοπικός αθλητικός σύλλογος ‘ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ’.

 

Η επίσημη έναρξη των εγγραφών των δρομέων και των εθελοντών στη νέα μοντέρνα και άκρως λειτουργική ιστοσελίδα της Διοργάνωσης, www.eirinodromia.gr ξεκίνησε με πρώτες εγγραφές αυτές της Ολυμπιονίκη Βούλας Κοζομπόλη και του πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη, οι οποίοι είναι από πέρσι και οι επίσημοι «Πρεσβευτές ειρήνης» για το θεσμό της Ειρηνοδρομίας!

resized IMG 3939

Πολύ σημαντική ανακοίνωση ήταν πως μέρος από το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις εγγραφές των δρομέων και των αθλητικών συλλόγων θα δοθεί ως δωρεά στην Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», η εκπρόσωπος και Πρόεδρος ΔΣ της οποίας, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή παρέστη στη Συνέντευξη Τύπου, και σε μια σύντομη αλλά πολύ συγκινητική παρέμβαση ευχαρίστησε το Δήμο γι’ αυτή του την προσφορά.

 

Η Ειρηνοδρομία 2017 θα περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ καθώς επίσης και τη διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ ΑμεΑ. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και το πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ «KidsAthletics».

 

Για όλους τους κατοίκους που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα τρέξουν στη φετινή Ειρηνοδρομία θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, δωρεάν προπονητική προετοιμασία στο δημοτικό στάδιο. Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

resized IMG 3945

Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα της Ειρηνοδρομίας “άνοιξαν” και οι εγγραφές των εθελοντών και ο Δήμος Αγ. Δημητρίου καλεί τους πολίτες, κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση εγγραφόμενοι στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της. Οι εθελοντές συνεισφέρουν με την ενεργή παρουσία τους στην άρτια διεξαγωγή του Αγώνα ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι αποκομίζουν μία μοναδική εμπειρία!

 

Οι εγγραφές δρομέων γίνονται: https://www.eirinodromia.gr/eggrafes

Οι εγγραφές εθελοντών γίνονται: https://www.eirinodromia.gr/ethelontismos/

 

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Σπήλιος Διαβολίτσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Κορλός Κώστας, ο οποίος είναι και κάτοικος του Αγ. Δημητρίου, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος του ΟΦΚΑ Καρδαρά Μαρίκα και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ειρηνοδρομίας Ευάγγελος Παπαποστόλου. Από τη συνέντευξη τύπου δεν έλειπε η, από πέρσι, «Πρέσβειρα ειρήνης» Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και κάτοικος Αγ. Δημητρίου. Επίσης, στην συνέντευξη τύπου έδωσαν το “παρών” οι πρωταθλητές Γκελαούζος Κώστας και Τζενετόπουλος Αχιλλέας.

resized Img 3921

Κεντρικό μήνυμα και της φετινής Ειρηνοδρομίας είναι το «Τρέχουμε για την ειρήνη» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου: «Ας κάνουμε όλοι με τη συμμετοχή μας την Ειρηνοδρομία τον μεγαλύτερο αγώνα δρόμου της Νότιας Αθήνας που θα συμβολίζει την ειρήνη, τη Δημοκρατία και την ευγενή άμιλλα, τιμώντας έναν αγωνιστή που με τη στάση ζωής και το ήθος του, θα μείνει για πάντα στην Ιστορία».

 

 

 

Η Ειρηνοδρομία οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και με τη συνεργασία του αθλητικού σωματείου Ο.Φ.Κ.Α ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Οι αγώνες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του ΣΕΟ.

 
Έκθεση UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 - Τα παιδιά της κρίσης»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 16:21

Έκθεση UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 - Τα παιδιά της κρίσης»

Μισό εκατομμύριο παιδιά στη χώρα ζουν σε φτωχές οικογένειες
Πέμπτη 6 Απριλίου - Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος UNICEF με την Ελληνική Ραδιοφωνία
και την υποστήριξη δεκάδων ραδιοσταθμών

170329a1

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παρουσίασε την ετήσια Έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 - Τα παιδιά της κρίσης» που συντάχθηκε για λογαριασμό της από επιστημονική ομάδα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την παιδική ευημερία στη χώρα μας σήμερα. Παρουσίασε επίσης το μεγάλο της ετήσιο Ραδιομαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου με την Ελληνική Ραδιοφωνία και την υποστήριξη δεκάδων ραδιοσταθμών σε όλη τη χώρα με θέμα «Για κάθε παιδί που πεινάει - δίπλα μας ή μακριά μας».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν: η Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος Σοφία Τζιτζίκου, η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF Ελλάδος Λόλα Νταϊφά, ο Διευθυντής Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Γιώργος Γιουκάκης, ο Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Χρίστος Παπαθεοδώρου και ο Δρ. Κοινωνικής Πολιτικής Στέφανος Παπαναστασίου (συντάκτες της Έκθεσης της UNICEF), η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis Αφροδίτη Βελουδάκη και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Λευτέρης Χουτεσιώτης, Γιώργος Μανθάτης και Θανάσης Ανδρούτσος.

Τα βασικά σημεία της Έκθεσης

Η έκθεση, που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, αποτυπώνει το επίπεδο διαβίωσης και ευημερίας των παιδιών στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς δείκτες μέτρησης της φτώχειας, της  αποστέρησης και του κοινωνικού αποκλεισμού, και αξιοποιώντας τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα εμπειρικά δεδομένα (ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT).  Η έντονη και παρατεταμένη ύφεση και οι πολιτικές λιτότητας (με μείωση των δαπανών για κοινωνική προστασία) έχουν πλήξει ιδιαίτερα τις οικογένειες με παιδιά. Ως αποτέλεσμα τα παιδιά αντιμετωπίζουν πλέον σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας και αποστέρησης σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό. Το φαινόμενο έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή η φτώχεια κατά την παιδική ηλικία (ιδιαίτερα κρίσιμη στην εξέλιξη του ατόμου) οδηγεί στη συσσώρευση μειονεκτημάτων και τείνει να εγκλωβίζει τα άτομα σε παγίδες φτώχειας κατά την διάρκεια του κύκλου ζωής, συμβάλλοντας παράλληλα στη διαγενεακή αναπαραγωγή των φαινομένων της ανισότητας και της αποστέρησης.

Με βάση τον ευρέως χρησιμοποιούμενο ορισμό της σχετικής φτώχειας (Eurostat) σύμφωνα με τον οποίο το όριο φτώχειας ορίζεται στο 60% του αντίστοιχου διαμέσου ισοδύναμου εισοδήματος των ατόμων της χώρας, τα παιδιά στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν σαφώς υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας από ότι οι ενήλικες.

Ο κίνδυνος σχετικής φτώχειας των παιδιών από 23% το 2009 αυξάνει σε 28,8% το 2012 και στη συνέχεια μειώνεται ελαφρά στο 26,6% το 2014. Αυτό σημαίνει ότι μισό εκατομμύριο παιδιά στη χώρα ζουν σε φτωχές οικογένειες. Η γραμμή όμως σχετικής φτώχειας δεν είναι ο πλέον κατάλληλος δείκτης για να αποτυπώσει τις αλλαγές στο επίπεδο διαβίωσης τόσο του γενικού πληθυσμού της χώρας όσο και των παιδιών κατά την περίοδο της κρίσης και της εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας. Αυτό γιατί μετά το 2009 έχουμε δραματική μείωση των εισοδημάτων στην χώρα, γεγονός που επιφέρει ανάλογες μεταβολές και στο εκάστοτε όριο σχετικής φτώχειας που υπολογίζεται ως ποσοστό του διαμέσου ισοδύναμου εισοδήματος της χώρας  σε κάθε έτος. Ως αποτέλεσμα την περίοδο αυτή το όριο φτώχειας από 598 ευρώ/μήνα που ήταν το 2009 μειώνεται σε μόλις 376 ευρώ/μήνα το 2014. Με άλλα λόγια το όριο φτώχειας μειώθηκε κατά 37% γεγονός που αντανακλά την αντίστοιχη μείωση που υπέστησαν την ίδια περίοδο τα μεσαία εισοδήματα στη χώρα.

Καταλληλότερος δείκτης για την αποτύπωση της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών είναι αυτός που υπολογίζεται με βάση ένα διαχρονικά σταθερό όριο φτώχειας, όπως το όριο φτώχειας του 2007, σταθμίζοντας τα εισοδήματα ως προς τις διαφορές στην αγοραστική τους δύναμη.  Με βάση το όριο φτώχειας του 2007 (έρευνα 2008) το ποσοστό παιδικής φτώχειας από 22,6% το 2008 μειώνεται στο 20,7% το 2009. Στη συνέχεια όμως αυξάνει με δραματικά γρήγορους ρυθμούς και ανέρχεται στο 55,1% το 2014 (στοιχεία της έρευνας του 2015). Αυτό σημαίνει ότι το 2014 το 55,1% των παιδιών της χώρας είχε συνθήκες διαβίωσης αντίστοιχες με αυτές που είχε το 20,7% των παιδιών το 2009. Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της κρίσης στο επίπεδο διαβίωσης των νοικοκυριών με παιδιά στη χώρα.

Ο δείκτης υλικής αποστέρησης αποτυπώνει μια εξίσου δραματική εικόνα για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα. Ο δείκτης αυτός μετρά την αδυναμία των νοικοκυριών να ικανοποιήσουν συγκριμένες βασικές ανάγκες (αγαθά και υπηρεσίες) που θεωρούνται κρίσιμες για την ευημερία και το επίπεδο διαβίωσης των ατόμων, όπως πληρωμή πάγιων λογαριασμών, κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών, κατάλληλη διατροφή, επαρκή θέρμανση, 1 εβδομάδα διακοπές και πρόσβαση σε συγκεκριμένα διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Ένα παιδί βιώνει αποστέρηση αν ζει σε νοικοκυριό που αδυνατεί να ικανοποιήσει τουλάχιστον 3 από τις 9 επιλεγμένες βασικές ανάγκες. Σε ακραία αποστέρηση είναι τα νοικοκυριά που αδυνατούν να ικανοποιήσουν 4 από τις 9 αυτές ανάγκες.

Το 2015 σχεδόν ένα στα δύο παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες υλικής αποστέρησης. Με ποσοστό 45% η Ελλάδα με μεγάλη διαφορά είναι η χώρα όπου τα παιδιά αντιμετωπίζουν την υψηλότερη υλική αποστέρηση μεταξύ των 14 παλαιοτέρων χωρών-μελών της ΕΕ. Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που παρουσιάζει η αμέσως επόμενη σε υλική αποστέρηση χώρα της ΕΕ-14 (Ιταλία). Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι  σκανδιναβικές χώρες και η Ολλανδία εμφανίζουν μονοψήφια ποσοστά στο πεδίο αυτό. Αντίστοιχα υψηλό (22%) είναι και το ποσοστό των παιδιών στη χώρα που ζουν σε συνθήκες ακραίας αποστέρησης. Το ποσοστό αυτό είναι επίσης διπλάσιο του αντίστοιχου που εμφανίζει η χώρα με την αμέσως χειρότερη επίδοση (Ιταλία). Χώρες όπως οι σκανδιναβικές, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Αυστρία εμφανίζουν κίνδυνο ακραίας αποστέρησης μικρότερο του 5%. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την δραματική κατάσταση στην οποία διαβιώνει μεγάλο μερίδιο των οικογενειών με παιδιά στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα καταδεικνύουν την αδυναμία του συστήματος κοινωνικής προστασίας της χώρας στο πεδίο αυτό.

Η δυσμενής κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από το ποσοστό  των παιδιών που ζουν σε συνθήκες «φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού», που αποτελεί και δείκτη-ορόσημο της Στρατηγικής 2020 της ΕΕ. Την περίοδο της κρίσης και της εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα, επιδεινώνεται σημαντικά το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε συνθήκες "φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού". Επιπρόσθετα την περίοδο αυτή διαφοροποιείται σημαντικά ο κίνδυνος «φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού» που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα από τον αντίστοιχο μέσο όρο του συνόλου της  ΕΕ-27.

Συμπεράσματα - προτάσεις

Τα εμπειρικά στοιχεία καταδεικνύουν την δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών στην Ελλάδα. Την περίοδο της κρίσης πλήττεται περισσότερο η ευημερία των οικογενειών με παιδιά σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας. Η βίωση της φτώχειας κατά την παιδική ηλικία οδηγεί σε συσσώρευση μειονεκτημάτων που θα επηρεάσουν αρνητικά τα μελλοντικά τους επιτεύγματα κατά την ενήλικη ζωή, συμβάλλοντάς έτσι την αναπαραγωγή της φτώχειας και των ανισοτήτων. Το γεγονός αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην οικονομία της χώρας μέσω της επίδρασης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εργατικού της δυναμικού.

Η επιδείνωση της φτώχειας και της αποστέρησης κάνει επιτακτική την ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής κατάλληλων πολιτικών για την υποστήριξή και ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά. Η συρρίκνωση των δαπανών για κοινωνική προστασία αποδυναμώνουν περεταίρω το ήδη ασθενές σύστημα κοινωνικής προστασίας της χώρας ως προς την αντιμετώπιση της φτώχειας και αποστέρησης των παιδιών. Κρίνεται ιδιαίτερα επιτακτική η ενίσχυση και μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας προκειμένου να αναχαιτιστεί η τάση επιδείνωσης της φτώχειας και αποστέρησης που επηρεάζει δυσανάλογα τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό η υποστήριξη των οικογενειών με παιδιά θα πρέπει να αναδειχθεί ως βασική προτεραιότητα στην  ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής.

Η στήριξη των οικογενειών με παιδιά θα πρέπει να βασιστεί σε δημόσιες πολιτικές μέσω ενός κατάλληλου μίγματος παροχών (σε είδος και χρήμα) και ρυθμίσεων (λχ γονικές άδειες  ή διευκολύνσεις για την εναρμόνιση εργασιακού και οικογενειακού βίου). Η στήριξη των παιδιών από τα πρώιμα παιδικά χρόνια και σε όλη την παιδική ηλικία αναμένεται να έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό όφελος και την αποφυγή δαπανηρών παρεμβάσεων στο μέλλον.  Επιπρόσθετα μέσω της  υψηλής τιμής των δημοσιονομικών  πολλαπλασιαστών  που έχουν οι σχετικές δαπάνες για κοινωνική προστασία, μπορεί να έχουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της οικονομικής μεγέθυνσης ως οργανικό κομμάτι της μακροοικονομικής πολικής.

Πέμπτη 6 Απριλίου - Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος UNICEF
«Για κάθε παιδί που πεινάει δίπλα μας ή μακριά μας»

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, διοργανώνεται ο μεγάλος ετήσιος Ραδιομαραθώνιος της UNICEF με τη στήριξη και συνεργασία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η οποία συμμετέχει με όλα τα προγράμματά της και την υποστήριξη των μεγάλων ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών με κεντρικό θέμα «Για κάθε παιδί που πεινάει δίπλα μας ή μακριά μας».

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο καθώς η μεγάλη ξηρασία και οι συγκρούσεις έχουν αφήσει πίσω τους μόνο ερήμωση και καταστροφή στη βορειοανατολική Νιγηρία, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη και 22 εκατομμύρια παιδιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους πεινασμένα, άρρωστα, ξεριζωμένα και εκτός σχολείου και στις τέσσερις χώρες και περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν άμεσα από τον υποσιτισμό.

Η UNICEF βρίσκεται ήδη εκεί και απευθύνει παγκόσμια έκκληση ύψους $255 εκατομμυρίων ώστε να επιταχύνει τις προσπάθειές της και να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά φαγητό, νερό, υγεία και προστασία μέσα στους επόμενους μήνες. Το μεγαλύτερο ποσό της έκκλησης (πάνω από $81 εκατ.) αφορά σε διατροφικά προγράμματα και θεραπευτικές τροφές για σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά. Ακολουθούν προγράμματα υγείας ($53 εκατ.) συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών, παροχής νερού & υγιεινής για την πρόληψη θανατηφόρων ασθενειών ($47 εκατ.) ενώ τα υπόλοιπα θα καλύψουν τις ανάγκες προστασίας των εκτοπισμένων από τις συγκρούσεις παιδιών.

Η UNICEF προσκαλεί όλους τους ραδιοσταθμούς να συμμετάσχουν στο Ραδιομαραθώνιο που θα διαρκέσει από το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου μέχρι αργά το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια του ολοήμερου Ραδιομαραθώνιου από την Ελληνική Ραδιοφωνία με τη συμμετοχή πολλών ιδιωτικών και δημοτικών ραδιοσταθμών, θα υπάρξουν κοινές ζώνες εκπομπής, 9-10 και 10-12 το πρωί, 12-1 το μεσημέρι και 4-5 και 6-7 το απόγευμα. Δεκάδες ακόμα ραδιοσταθμοί σε όλη τη χώρα θα αφιερώσουν μέρος ή όλο το πρόγραμμά τους στο σκοπό του Ραδιομαραθώνιου.

Δωρεές για τον Ραδιομαραθώνιο γίνονται στο Τηλέφωνο:  801 500 12345
(καλείτε από σταθερό τηλέφωνο και απαντά άνθρωπος της UNICEF).

Μόνο την ημέρα του Ραδιομαραθώνιου Πέμπτη 6 Απριλίου
θα ισχύει το τηλεφωνικό κέντρο δωρεών: 211 176 6216

Δωρεές μέσω SMS: στείλτε μήνυμα τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 19059 (χρέωση 1 ευρώ ΦΠΑ).
- ισχύει από Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και Πέμπτη 6 Απριλίου -

Από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3 ευρώ ΦΠΑ / κλήση).

Δώστε ελπίδα στο παιδί - Ενισχύστε το Ραδιομαραθώνιο με μια δωρεά σας στο www.unicef.gr

Δωρεές γίνονται επίσης στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ:
ΕΘΝΙΚΗ:  169/480020-64                      ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011
ALPHA BANK: 115 002002 017649     EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998
ATTICA BANK: 54799691                    HSBC: 002-066694-130

 


Σελίδα 9 από 93
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση