ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Η Αττική τιμώμενη Περιφέρεια στην πρώτη έκθεση Ταξιδίων και Διακοπών «Greek Travel Show Ελληνικές Διακοπές» «Μια νέα προσπάθεια που αξίζει να συνδυαστεί με ένα νέο πνεύμα, στον αντίποδα των λαθών του παρελθόντος» Στη συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση η
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 17:29

Η Αττική τιμώμενη Περιφέρεια στην πρώτη έκθεση Ταξιδίων και Διακοπών «Greek Travel Show Ελληνικές Διακοπές»

«Μια νέα προσπάθεια που αξίζει να συνδυαστεί με ένα νέο πνεύμα, στον αντίποδα των λαθών του παρελθόντος»

Στη συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση η Περιφερειάρχης Αττικής

Συνέντευξη Τύπου Greek Travel Show

Στη συνέντευξη Τύπου της πρώτης έκθεσης Ταξιδίων και Διακοπών «Greek Travel Show Ελληνικές Διακοπές», με τιμώμενη Περιφέρεια την Αττική, μετείχε σήμερα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, συνοδευομένη από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, Ελένη Δημοπούλου.

Η Περιφερειάρχης επισήμανε συγκεκριμένα πως πρόκειται για «ένα σημαντικό γεγονός, όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά γενικότερα για την οικονομία της χώρας», ειδικά σήμερα, που «μέσα σε πολύ δυσκολότερες ανταγωνιστικές διεθνώς συνθήκες, νέοι ‘παίκτες’ στο πεδίο του τουρισμού έχουν κάνει την εμφάνισή τους αλλάζοντας τα δεδομένα».

Η νέα τουριστική έκθεση διεξάγεται από τις 19 έως τις 21 Μαΐου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αττικής, HELEXPO MAROUSSI.

Ακολουθούν σημεία από την ομιλία της Περιφερειάρχη:

 • Ο ελληνικός τουρισμός, οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται ξανά να ανταποκριθούν στο ρόλο της «ατμομηχανής» της οικονομίας της χώρας μας.

 • Μία αποστολή που έχουν κληθεί να εκπληρώσουν πολλές φορές στο παρελθόν, σε περιόδους κυριαρχίας ενός στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο στην πραγματικότητα κατασπατάλησε πόρους και αποδυνάμωσε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

 • Αποτέλεσμα ήταν να πληγούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας, αυτές που πρωταγωνιστούν στον τουριστικό τομέα.

 • Στην Περιφέρεια Αττικής, από το 2014 που αναλάβαμε την ευθύνη της Διοίκησης, πήραμε την απόφαση για μια τουριστική προβολή της Αττικής ως ιδιαίτερου προορισμού, χωρίς εποχικότητα, 12 μήνες το χρόνο. Και ως πόλου προσέλκυσης επενδύσεων. Ενός «πολύ-προϊόντος», που συνδέει οικονομία, πολιτισμό, διπλωματία.

 • Καθώς μας κάνετε τη μεγάλη τιμή να είναι η Αττική η τιμώμενη Περιφέρεια, στο πλαίσιο αυτής της νέας σημαντικής έκθεσης, θα αναφερθώ στις ενέργειές μας σε διπλή κατεύθυνση. Αφενός στην αναβάθμιση της τουριστικής ταυτότητας της Αττικής, και αφετέρου στον εκσυγχρονισμό των τουριστικών της υποδομών.

 • Στο πλαίσιο αυτό, εγγράφεται και η συμμετοχή της Αττικής στο Greek Travel Show: μια νέα προσπάθεια που αξίζει να συνδυαστεί με ένα νέο πνεύμα, στον αντίποδα των λαθών του παρελθόντος.

 • Γιατί το στοίχημα του τουρισμού είναι πολυεπίπεδο και δεν κερδίζεται από τη μια μέρα στην άλλη, σε μία ή δύο σεζόν. Αλλά δουλεύοντας, με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, με ορίζοντα ετών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και των τουριστικών προϊόντων, στη βάση ενός νέου παραγωγικού προτύπου.

Απόσπασμα από την ομιλία της Περιφερειάρχη εδώ.

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Safe Water Sports
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 11:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Safe Water Sports

resized KOY 6koutroumanos968

Τις δράσεις και τα ευεργετικά αποτελέσματα της προσφοράς του Safe Water Sports για την ασφάλεια στη θάλασσα και την πρόληψη των ατυχημάτων στο νερό παρουσίασε τη Δευτέρα 15 Μαίου στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Πασχαλάκης.

Ο εμπνευστής της εθελοντικής πρωτοβουλίας, η γέννηση της οποίας οφείλεται στην απώλεια του γιού του σε θαλάσσιο παιχνίδι το καλοκαίρι του 2014, η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με την ασφάλεια στη θάλασσα και τα σπορ, υποστηρίζεται από Έλληνες Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που η αθλητική τους διαδρομή σχετίζεται με τη θάλασσα και το νερό.

resized KOY 77koutroumanosvassiliosphotos47

Ο πρόεδρος του Safe Water Sports Παναγιώτης Πασχαλάκης υπογράμμισε τους βασικούς στόχους του Οργανισμού :

«Στόχος του Safe Water Sports είναι να κάνουμε τις Ελληνικές Θάλασσες υπόδειγμα ασφάλειας και οργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Οι τέσσερις βασικοί άξονες στους οποίους δραστηριοποιούμαστε έχουν να κάνουμε την ενίσχυση του έργου της Πολιτείας σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, την εκπαίδευση των παιδιών και την πιστοποίηση των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τα θαλάσσια σπορ και γενικότερα τις δραστηριότητες αναψυχής στη θάλασσα και το νερό».

Οι αθλητές, που έγραψαν και γράφουν ιστορία με σημείο αναφοράς το υγρό στοιχείο, επιβεβαίωσαν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και με την παρουσία τους στη Συνέντευξη Τύπου. Βασικός σκοπός στην επικοινωνία τους η ασφάλεια όλων μας, ζήτημα στο οποίο επικεντρώνεται η προσπάθεια του Παναγιώτη Πασχαλάκη.

resized 18447656 1851878521718002 3972547742693836794 n

Ο χρυσός (1996) και ασημένιος (2004) Ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα Mistral και σημαιοφόρος Νίκος Κακλαμανάκης, ο Σπύρος Γιαννιώτης μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος (ασημένιο μετάλλιο στην ανοιχτή θάλασσα στο Ρίο), η ασημένια Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης (2004) Αγγελική Καραπατάκη, η χάλκινη Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοίας (2008) Σοφία Παπαδοπούλου, ο χάλκινος Παγκόσμιος πρωταθλητής (2015) Χρήστος Αφρουδάκης και τα ντουέτα της συγχρονισμένης κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη- Εβελίνα Παπάζογλου (10η θέση στους Ολυμπιακούς στο Ρίο) και Αθανασία Τσόλα- Σοφία Μαλκογεώργου (χάλκινο στο Ευρωπαϊκό νεανίδων), μίλησαν για την αναγκαιότητα της αλλαγής κουλτούρας όλων όπως και της ορθής και συνετής προσέγγισης στην επαφή με τη θάλασσα.

resized 18451419 1851576598414861 2220950820273116241 o

Οι τοποθετήσεις από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές μας.

Νίκος Κακλαμανάκης : «Το να πω ναι σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν για μένα μονόδρομος. Όχι για να επιστρέψω την ενέργεια που μου έχει δώσει η θάλασσα αλλά γιατί πιστεύω ότι σημασία έχει τι κάνεις για την αδικία και τον πόνο. Σέβομαι τη θάλασσα και πιστεύω στην δύναμη της γνώσης. Αυτό που έμαθα όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό είναι ότι στην θάλασσα δεν επιβιώνει ο καλύτερος αλλά ο καλύτερα προετοιμασμένος. Αέρας στα πανιά μας λοιπόν και όχι αέρας στα μυαλά μας».

resized 18485550 1851876855051502 1872214788087948080 n

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ : «Οι κανόνες της θάλασσας πρέπει να είναι ίδιοι για όλους. Ακόμη και εγώ φροντίζω να τους ακολουθώ αυστηρά για να είμαι εντάξει και να τη σέβομαι. Είναι απίστευτος ο αριθμός των θυμάτων κάθε χρόνο στις θάλασσές μας και αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε».

Αγγελική Καραπατάκη : «Είναι κρίμα να είμαστε από μια τόσο όμορφη χώρα με τόσο όμορφα θάλασσες και να μην έχουμε την κατάλληλη ενωμέρωση».

Σοφία Παπαδοπούλου : «Πρέπει να ξεκινήσουμε να έχουμε και αθλητική παιδεία μαζί με όλα τα άλλα. Θυμάμαι ο πατέρας μου μου έλεγε : Σοφία μπορείς να κερδίσεις τα πάντα αλλά αν δε σέβεσαι τη θάλασσα δε θα καταφέρεις τίποτα».

Χρήστος Αφρουδάκης : «Είναι μια δουλειά που ξεπερνάει τα ελληνικά δεδομένα και δουλεύει σε ευρωπαϊκά πρότυπα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να κινηθούμε σε δύο κατευθύνσεις. Αυτή της εκπαίδευσης των παιδιών και των εφήβων αλλά και σε αυτή την ενημέρωσης των ενηλίκων». 

Ευαγγελία Πλατανιώτη : «Ευχαριστώ τον κ. Πασχαλάκη για αυτό το δώρο που κάνει στη χώρα μας. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ενημέρωση. Ελπίζω να γίνει παγκοσμίως γνωστή αυτή η πρωτοβουλία. Το νερό είναι ένα στοιχείο της φύσης και όπως όλα τα στοιχεία της φύσης θέλει σεβασμό».

resized 18485566 1851878601717994 4933424238588804150 n

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος (και πρώην διεθνής παίκτης της υδατοσφαίρισης) ευχήθηκε : «Να μην ακούσουμε ποτέ ξανά για ανθρώπινες απώλειες σε μία χώρα η οποία βασίζεται στο υγρό στοιχείο».

Μήνυμα για τη σημασία της προσπάθειας απηύθυνε ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Παναγιώτης Παρασκευάς, ενώ τον σεβασμό τους στην προσπάθεια του Safe Water Sports και την αναγκαιότητά αυτής εξέφρασαν με χαιρετισμούς οι βουλευτές Α΄Αθήνας Βασίλης Κικίλιας και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η ενημερωτική εκστρατεία του Safe Water Sports για το 2017 έχει την υποστήριξη των φίλων του Οργανισμού Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδας Καρύδη και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

 

* * *

Σχετικά με το Safe Water Sports

Το Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 με βασικούς στόχους:

 • την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (Ελλήνων όσο και ξένων επισκεπτών) για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων

 • την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα για την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας

 • την εκπαίδευση - ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία, με στόχο την διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας αναφορικά με την αντιμετώπιση της θάλασσας και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτή.

 

Οι σημαντικότερες δράσεις του Safe Water Sports:

 

 1. Το Safe Water Sports, ανέπτυξε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών, που είναι σήμερα διαθέσιμη στο Internet (μέσω του web site μας – https://safewatersports.gr/) αλλά κυρίως μέσω εφαρμογών (apps) για όλα τα κινητά τηλέφωνα, οι οποίες προσφέρονται εντελώς δωρεάν. Με την πλατφόρμα αυτή, που είναι διαθέσιμη τόσο στα ελληνικά όσο και αγγλικά, ο πολίτης σήμερα μπορεί εύκολα, με το πάτημα ενός πλήκτρου, να ενημερωθεί για:

 

 • ΟΛΕΣ και ΜΟΝΟ τις νόμιμες επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ (waterski, scuba diving, tubes, kitesurf κλπ.) που λειτουργούν στην Ελλάδα

 • Τις 3.000+ παραλίες με πρόσβαση που έχουμε από κοινού χαρτογραφήσει με το Λιμενικό Σώμα, και στις οποίες μπορούν οι πολίτες να κολυμπήσουν καθώς και τα χαρακτηριστικά αυτών από την πλευρά της ασφάλειας (δηλαδή αν έχουν ναυαγοσώστη, βαθιά/ρηχά νερά, το είδος παραλίας –πχ. αμμώδης, με βότσαλα κλπ.-, το μήκος της παραλίας, αν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, parking κλπ.), μια ενδεικτική φωτογραφία, το στίγμα τους καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες

 • Όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας

 • τις λιμενικές αρχές που βρίσκονται σε όλη την χώρα με στοιχεία επικοινωνίας

 • Τις μαρίνες και γενικότερα τις τοποθεσίες που επιτρέπεται ο ελλιμενισμός σκαφών καθώς τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν

 • Τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης σκαφών κάθε τύπου, για αναψυχή

 • Τους ισχύοντες κανονισμούς ασφάλειας (νομοθεσία) για κάθε θαλάσσιο σπορ και δραστηριότητα στη θάλασσα

 • Τον καιρό σε κάθε περιοχή που γίνονται θαλάσσια σπορ

 • Πολλές άλλες πληροφορίες που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με δραστηριότητες στην θάλασσα και το νερό.

 

 1. Σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Δ/νση Λιμενικής Αστυνομίας, και το Υπ. παιδείας, υλοποιείται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης - ενημέρωσης μαθητών στα σχολεία όλης της χώρας με την ονομασία «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ». Η εκπαίδευση αυτή, η οποία έχει ως βασικό αντικείμενο την εμπέδωση των κανόνων ασφάλειας για τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ, αφορά τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων και πραγματοποιείται την περίοδο Μάρτιο – Ιούνιο του σχολικού έτους σε πανελλαδική κλίμακα. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

 1. Σε συνεργασία με την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία πιστοποίηση TÜV AUSTRIA HELLAS, δημιουργήσαμε από κοινού ένα Ιδιωτικό πρωτόκολλο Ελέγχου Συμμόρφωσης και Σήματος Ποιότητας Επιχειρήσεων Εκμίσθωσης Θαλάσσιων Σπορ (ΕΕΘΣ) για την ασφάλεια

Ο στόχος του Ιδιωτικού Πρωτοκόλλου είναι να αποτελέσει το πρώτο και πλέον εξειδικευμένο «Ελληνικό Ιδιωτικό Σχήμα Ελέγχου Συμμόρφωσης» για τη Σήμανση και την Προβολή των εγκεκριμένων και συμμορφούμενων με τις σχετικές απαιτήσεις επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλασσίων σπορ

Το πρότυπο αυτό (κάτι σαν το ISO) αποτελεί πανευρωπαϊκή καινοτομία, η εφαρμογή του οποίου στις επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλασσίων σπορ, ξεκίνησε στις αρχές του 2017, η δε επιτυχία του θα καταστήσει την χώρα μας παράδειγμα για όλη την Ευρώπη.

 

 1. Το Safe Water Το Safe Water Sports έχει διαθέσει στο Λιμενικό Σώμα, χωρίς κανένα απολύτως κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, ένα Ολοκληρωμένο πανελλαδικό Πληροφοριακό Σύστημα Ελέγχων & Επιθεωρήσεων που αφορά μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που γίνονται στην θάλασσα.

Μέσω του συστήματος αυτού, που σήμερα λειτουργεί σε όλα τα λιμεναρχεία της χώρας καθώς και στην κεντρική υπηρεσία (Υπουργείο), οι λιμενικές αρχές διαχειρίζονται, ηλεκτρονικά πλέον, όλες τις άδειες και τις επιθεωρήσεις που γίνονται, παρακολουθούν τις παραβάσεις και τα πρόστιμα που επιβάλλονται, εντοπίζουν τα ενδεχόμενα κενά σε ελέγχους, και όλα αυτά άμεσα, με πλήρη διαφάνεια, και χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε επικοινωνία ή έγγραφο μεταξύ Κεντρικής Υπηρεσίας και των λιμενικών αρχών.

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κυριακή, 14 Μάιος 2017 11:52

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

18486212 1406012039493643 7402975822450312557 n

 
Ένας διαφορετικός αγώνας για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα. Την Παρασκευή 12 Μαΐου, από τις 11 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι, κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 12:32

Ένας διαφορετικός αγώνας για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα.

 

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, από τις 11 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι, κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού.

 

Αγωνασ παιδιων

Ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO Νομού Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και άλλοι φορείς της πόλης διοργανώνουν Αγώνα Δρόμου 1000 μέτρων με τη συμμετοχή μαθητών των Γυμνασίων του Νομού με το σύνθημα «Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά με Χρόνια Νοσήματα».

 

Ο Αγώνας Δρόμου θα γίνει την Παρασκευή 12 Μαΐου, από τις 11 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι, κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της Παιδιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής. Θα υπάρχει αστυνομική παρουσία και ιατρική κάλυψη με ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οπού οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

 

Θεοδώρα Κάλλα – Πρόεδρος Τοπικού Ομίλου για την UNESCO Νομού Λάρισας: «Ευχαριστώ όλους του φορείς που στηρίζουν τη δράση αυτή, που αφορά έναν μικρό αγώνα δρόμου για τους μαθητές των γυμνασίων, με σύνθημα «τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα». Και όταν λέμε χρόνια νοσήματα, εννοούμε τον νεανικό διαβήτη, την υπέρταση, τις καρδιακές παθήσεις, την νεφρική ανεπάρκεια, την μεσογειακή αναιμία, την επιληψία, την νευρική ανορεξία κ.α. Στόχος μας με αυτή την εκδήλωση είναι η ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού και η ενημέρωση της κοινωνίας. Μακροπρόθεσμος στόχος του ομίλου μας είναι η δημιουργία μιας ψυχοκοινωνικής δομής στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική και να ευχαριστήσω τον καθηγητή κ. Συρογιαννόπουλο για τη συνεργασία που έχουμε».

 

Θανάσης Παιδής – Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης: «Για άλλη μια φορά οι φορείς της πόλης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σημαντική εκδήλωση. Έναν αγώνα δρόμου που γίνεται για τα παιδιά, μικρό σε μήκος αλλά με ένα μεγάλο νόημα. Έναν αγώνα που δίνει το μήνυμα ότι τα παιδιά με χρόνια νοσήματα και οι οικογένειές τους δεν πρέπει να βιώνουνε τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης έχουν επανειλημμένα δείξει την ευαισθησία τους σε τέτοια ζητήματα και έτσι δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε μια τέτοια πρωτοβουλία».

 

Γιώργος Κωσταρόπουλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Ο Δήμος μας στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή γιατί πρόκειται για μια ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση που δείχνει ότι τα παιδιά πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένα για τους συμμαθητές τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυτό το γεγονός συνδυάζεται με έναν αγώνα δρόμου δείχνοντας ότι ο αθλητισμός μπορεί να ευαισθητοποιήσει πάνω σε τέτοια κοινωνικά ζητήματα»

 

Γεώργιος Συρογιαννόπουλος – Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου: «Η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συγχαίρει τον Τοπικό Όμιλο για την UNESCO Ν. Λάρισας, αλλά και όλους τους φορείς για την πρωτοβουλία αυτή η οποία έχει δύο μηνύματα, τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής, αλλά και την φροντίδα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που αποτελούν τα παιδιά με χρόνια νόσο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για μια χώρα η ποιότητα φροντίδας των πολιτών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα άτομα με χρόνια νοσήματα και ειδικά τα παιδιά με χρόνια νοσήματα, είναι δείκτης του πόσο ανεπτυγμένη είναι η χώρα αυτή»

 

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ακόμα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Καψάλης, ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφές, ο εκπρόσωπος της Medtrust Θανάσης Δριστέλας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγου Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπερασποστάσεων κ. Νίκος Γούλας κ.α

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους μαθητές ενώ για τους φορείς και τους συλλόγους που επιθυμούν να συμμετέχουν θα υπάρχει το συμβολικό κόστος των 2 ευρώ.

 

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όχημα της εταιρίας Medtrust θα μετρά το σάκχαρο αίματος στα παιδιά και τους ενήλικες που θα παρευρεθούν.

Σκοποί της εκδήλωσης είναι:

Η ενημέρωση του μαθητικού κοινού για τα χρόνια νοσήματα,

Η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για θέματα που αφορούν :

– τις επιπτώσεις των χρονίων παθήσεων στην κοινωνικότητα και στην κοινωνική εικόνα των παιδιών-μαθητών λόγω των περιορισμών τους στην κινητικότητα και την αυτοεξυπηρέτηση,

– την επιβάρυνση της συναισθηματικής λειτουργίας των παιδιών,

– τις επιπτώσεις στην ακαδημαϊκή πορεία λόγω αδυναμίας συμμετοχής στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και

– τις επιπτώσεις στη γενικότερη καθημερινότητα, στην πρακτική λειτουργία, στη δυναμική της οικογένειας, στις μεταξύ τους σχέσεις και στις σχέσεις με τους άλλους.

 
Η ΓΙΟΡΤΗ ΘΕΣΜΟΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 09 Μάιος 2017 16:30

Η ΓΙΟΡΤΗ ΘΕΣΜΟΣ  «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 1564

Η παρουσίαση του προγράμματος «Ημέρες Θάλασσας 2017», πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρο Κόκκαλη, σε Συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Οι «Ημέρες Θάλασσας 2017», ξεκινούν στις 24 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρωθούν στις 28 Μαΐου 2017. Διοργανώνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης, οι οποίοι έδωσαν το παρών στην παρουσίαση.

Περιλαμβάνουν περισσότερες από 50 εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και απευθύνονται σε δημότες και επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τόνισε:

«Καλημέρα σε όλους, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι πια μια κατάκτηση για την πόλη. Αποκτά ένα μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα. Είναι μια κατάκτηση θα έλεγα,  που έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και για την πόλη του Πειραιά. Το σημαντικότερο όμως βοηθάει στην προβολή της πόλης και αυτό το χρειαζόμαστε για να αποκτήσει η πόλη στις σημερινές συνθήκες μια σύγχρονη ταυτότητα. Για να αναδειχθεί στην πόλη ο αυτόνομος χαρακτήρας και ο ρόλος της σε όλα τα θέματα που αφορούν και τον πολιτισμό και τη ναυτιλία, την οικονομία και όχι μόνο. Είναι προφανές ότι η σχέση της πόλης με την θάλασσα είναι δεδομένη αλλά πρέπει να αποκτά κάθε φορά και στις νέες συνθήκες νέα ποιοτικά,  θα έλεγα χαρακτηριστικά. Αυτή η σχέση πόλη και θάλασσας είναι μια δυναμική σχέση και κάθε φορά υπό διαμόρφωση. Και αυτό που κατά την άποψή μου πρέπει να προσέξουμε στην πόλη είναι αυτή η πόλη να μην  αποσυνδεθεί από την θάλασσα. Δηλαδή το λιμάνι του να μην γίνει ο εξωτερικός χώρος της πόλης. Το λιμάνι δηλαδή να μην γίνει μια κλειστή ζώνη απέναντι στην πόλη και να την αποκόψει από τη ζωή της πόλης. Για τους λόγους αυτούς και κυρίως μετά την τελευταία εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, νομίζω ότι η πόλη πρέπει να ετοιμαστεί για τα αιτήματα της επόμενης ημέρας και να υπερασπιστεί αυτήν τη σχέση την οποία προσπάθησα να περιγράψω.

Γνώμη μου είναι ότι οι «Ημέρες Θάλασσας» εξελίσσονται σε έναν μόνιμο θεσμό για την πόλη, έχει να συνεισφέρει πολλά. Για τους λόγους αυτούς η Περιφέρεια και συμμετέχει και τις στηρίζει. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια». 

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, σημείωσε:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας

 «Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας στη Συνέντευξη Τύπου για τις Ημέρες Θάλασσας 2017.

Αισίως φέτος είναι η τρίτη χρονιά που ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει τις Ημέρες Θάλασσας, αυτή τη μεγάλη γιορτή για την πόλη μας, που έχει στο επίκεντρο της τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά. Είναι μια γιορτή που απ’ ότι φαίνεται, την έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, κάτι που αποτελούσε και δικό μας πρωταρχικό στόχο. Οι Ημέρες Θάλασσας αποτελούν πλέον μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην πόλη μας και αυτό το έχουμε επιτύχει όλοι μαζί. 

Οι φετινές Ημέρες Θάλασσας θα διεξαχθούν από τις 24 έως τις 28 Μαΐου. Θεωρώ, με βάση την προετοιμασία που έχει γίνει, αλλά και την ανταπόκριση των δημοτών μας, φορέων, συλλόγων οργανισμών και καταστηματαρχών, ότι η  φετινή διοργάνωση είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Έχει γίνει μια πολύ σοβαρή δουλειά τους τελευταίους τρεις μήνες με σκοπό να συγκεντρωθούν όλες οι προτάσεις και να καταρτιστεί ένα άρτιο πρόγραμμα το οποίο θα προσελκύσει όχι μόνο τους Πειραιώτες, αλλά και επισκέπτες από όλη την Αττική.

Έχουμε πολλές νέες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αλλά και κάποιες καθιερωμένες πλέον, όπως είναι οι κολυμβητικοί αγώνες στο Πασαλιμάνι και το street party στην Τρούμπα το Σάββατο το βράδυ, στο οποίο θα συμμετάσχουν φέτος όλα τα μαγαζιά της περιοχής.

Φέτος θα συμμετάσχουν οργανωμένα στις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας και τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο, τα οποία συντονίστηκαν και έχουν διοργανώσει πολλά χάπενιγκς και εκπλήξεις για την Κυριακή 28 του μηνός.

 Φέτος, θα έλθει πάλι στον Πειραιά, στη μαρίνα Ζέας, αποκλειστικά για τις Ημέρες Θάλασσας, η Τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, ένα πλοίο σύμβολο για την ιστορία της πόλης μας, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, όπως και πέρυσι, που το επισκέφθηκαν εκατοντάδες πολίτες.

 

Έχουμε τη χαρά επίσης, να υποδεχθούμε στον Πειραιά, ακόμα ένα πλοίο σύμβολο, το ιστορικό επιβατηγό πλοίο Νεράιδα που πραγματοποιούσε δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό τις δεκαετίες '50, '60 και '70. Το πλοίο έχει ανακατασκευαστεί και ανακαινιστεί και τώρα λειτουργεί ως πλωτό Μουσείο και βρίσκεται στη μαρίνα του Φλοίσβου. Η Νεράιδα θα αγκυροβολήσει και αυτή ειδικά για τις Ημέρες Θάλασσας στη Μαρίνα Ζέας, και θα είναι ανοιχτή για επισκέψεις και ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο.

 Ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία δυόμισι χρόνια προσπαθούμε με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες μας να τονίσουμε τη σημασία που έχει η θάλασσα για την ανάπτυξη της πόλης μας. Και οι Ημέρες Θάλασσας κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, να υπάρξει εξωστρέφεια για τον Πειραιά σε όλα τα επίπεδα.

 Σε όλη αυτή την προσπάθεια μας έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε σύμμαχο την ίδια την κοινωνία του Πειραιά. Παρ’ όλα τα προβλήματα, παρ’ όλη τη δύσκολη καθημερινότητα μας, ο Πειραιάς όταν είναι ενωμένος εξακολουθεί να δημιουργεί, εξακολουθεί να εκπλήσσει τους πάντες με τη δυναμική του, αλλά και την ομορφιά του.

 Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους να καταρτιστεί το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων. Τους συλλόγους, τους φορείς, τα καταστήματα, τους πολίτες. Να ευχαριστήσω επίσης την Περιφέρεια Αττικής που και φέτος στηρίζει τις Ημέρες Θάλασσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Πέτρο Κόκκαλη που «τρέχει» τη διοργάνωση για ακόμα μια χρονιά και όλη την ομάδα που έχει αναλάβει φέτος τον συντονισμό. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που βρίσκεστε σήμερα εδώ και θα βοηθήσετε να προβληθεί ο Πειραιάς και οι εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας.

 Σας ευχαριστώ πολύ».

 

 resized IMG 1611

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2017», επισήμανε:

 

«Να σας  καλωσορίσω στις τρίτες «Ημέρες Θάλασσας»  στον Πειραιά, οι οποίες ξεκίνησαν ως παρένθετη δράση του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας» που διοργάνωσε η πόλη μας πρόπερσι.  Να πω ότι αποτελούν, οι εορτές αυτές μέρος και φέτος, της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, η οποία εορτάζεται στο Πουλ της Αγγλίας, όπου και ο Δήμος του Πειραιά θα παρευρίσκεται και θα παρευρίσκεται πλέον με ένα σοβαρό λόγο στα δρώμενα της γαλάζιας ανάπτυξης.  Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πως οι «Ημέρες Θάλασσας» βοήθησαν στην εξωστρέφεια της πόλης.

 

Τελικά είναι οι «Ημέρες Θάλασσας» μια άσκηση εξωστρέφειας της πόλης. Να δείξει η πόλη τις ικανότητες, τον πλούτο της, τις δεξιότητες που έχει γύρω από τη θάλασσα, τη θαλάσσια οικονομία, τη θαλάσσια αναψυχή, τη γαλάζια ανάπτυξη, όπως λέμε. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μια άσκηση συνεργασίας, είναι μια άσκηση γνωριμίας, είναι μια άσκηση, όπου φορείς της πόλης, ομάδες της πόλης - ετερόκλητες θα λέγαμε – γνωρίζονται και συνεργάζονται. Είναι μια άσκηση όπου οι υπηρεσίες του Δήμου έρχονται κοντά στους φορείς και συνεργάζονται, συνεργάζονται οι αιρετοί μεταξύ τους.

 

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την οργανωτική ομάδα που για πρώτη φορά φέτος καθιερώθηκε να λειτουργήσει με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, την Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Γιάννη Μελά, τους αρμόδιους Διευθυντές, τον Νίκο Διαμαντή και τη Λίτσα Μπαφούνη, τον Παναγιώτη Κυρίμη, τον Μάκη Αγγελετάκη, την Κατερίνα Maκρέλη, τη Σοφία Παμφίλη, όλο το γραφείο κι όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για να γίνει αυτή η διοργάνωση. Είναι σημαντικό ότι πλέον ξέρουμε καλά πώς γίνεται, καταλάβαμε  πώς γίνεται και νομίζω ότι βρήκαμε και το «format»: πολλές εκδηλώσεις όχι τόσες όσες την πρώτη φορά, λίγες μέρες όχι τόσες όσες την πρώτη. Είναι λοιπόν τέσσερις μέρες με περίπου 50 εκδηλώσεις.

 

Προτού πάω στις εκδηλώσεις θα ήθελα να ξοδέψω ίσως 3-4 λεπτά ευχαριστώντας τους φορείς που συμμετέχουν. Κι όταν λέμε συμμετέχουν δεν εννοούμε, ότι εδώ κάνουμε μία γιορτή, όπου ο Δήμος αποφασίζει το πρόγραμμα. Μιλάμε για μια διαδικασία μηνών, όπου  μέσα από μία δημόσια διαβούλευση κι ένα κάλεσμα σε όσους πιστεύουν ότι έχουν κάτι να κάνουν σχετικό με τη θάλασσα και να το δείξουν σε ένα ευρύτερο κοινό, συνεργαζόμαστε και καταλήγουμε σε ένα πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα το οποίο στηρίζουν οι φορείς.

Και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους διαβάσω:

 1. ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
 2. ΓΚΑΛΕΡΙ ΚΑΨΙΩΤΗ
 3. ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ
 4. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 5. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 6. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 7. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ «ΤΡΙΗΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ»
 8. ΑΕPHORIA & BLUEGROWTH
 9. ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ PLAYMOBIL & ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
 10. ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ
 11. ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΝΕΡΑΪΔΑ»
 12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
 13. ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ/ AEGEAN COLLEGE
 14. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 15. ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Τ.Ε.Ι.
 16. DEVELOPMENT LAB
 17. EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
 18. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
 19. ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
 20. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - HELMEPA
 21. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΕΦΤΑ» -ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΦΤΑ
 22. ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
 23. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
 24. LOUTRAKI DIVERS
 25. ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
 26. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
 27. ΡΑΛΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Π.Τ.Δ.Ε. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 28. ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ν.Π.Ι.Δ.
 29. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
 30. ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
 31. ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
 32. ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ “HELLAS LIBERTY”
 33. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΥΜΠΑΣ
 34. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟΥ
 35. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ «Ο ΦΙΛΩΝ»
 36. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 37. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ
 38. «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
 39. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ & ΑΛΙΕΙΑΣ (Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.)
 40. ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ»
 41. Ο.Π.Α.Ν.
 42. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
 43. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
 44. ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

 

 1. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 2. ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
 3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
 4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
 5. ΕΘΝΙΚΟΣ
 6. ΚΑΣΤΕΛΛΑ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

 

 1. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»
 2. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
 3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΔΩΔΩΝΗ»
 4. ΗΓΕΧΟΡΟΣ
 5. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 6. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΩΝ
 7. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
 8. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ»
 9. ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΟΡΟΥ

 

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς επικοινωνίας των «Ημερών Θάλασσας 2017»: Την τηλεόραση της  Ερτ, τις Εφημερίδες «Παραπολιτικά», «Ελευθερία του Τύπου», «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου» και «Επένδυση», τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Έρα Σπορ», «Πρώτο Πρόγραμμα», «Παραπολιτικά 90,1», το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4», τον «Λάμψη 92,3» , τον «Athens Dee Jay 95,2» και το περιοδικό «Plefsi».

 

Εγώ - και νομίζω όλη η ομάδα - είμαστε πολύ περήφανοι που όλοι αυτοί θα συνεργαστούν για μία ακόμη φορά στήνοντας έτσι δεσμούς συνεργασίας και συναντίληψης για το τι μπορεί να κάνει αυτή η πόλη. Το πρόγραμμα, αντικατοπτρίζει την πολυσχιδή σχέση της πόλης με τη θάλασσα όπως αναφέρθηκε νωρίτερα  και ο κ. Γαβρίλης. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, είναι η Ναυτιλία, είναι η επιστήμη γύρω από τη θάλασσα, είναι οι καταδύσεις, είναι η ιστιοπλοΐα, είναι δεκάδες δραστηριότητες και επαγγέλματα που στηρίζουν την οικονομία αυτής της πόλης. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω ένα κάλεσμα σε όλους τους Πειραιώτες, σε όλους τους κατοίκους των γύρω Δήμων, της Αθήνας και των γύρω Δήμων να έρθουν στον Πειραιά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου και να απολαύσουν όλοι μαζί αυτήν την υπέροχη πόλη και τις δεξιότητες των κατοίκων της».    

 


Σελίδα 9 από 97

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...