ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Θεσμός για την Αθήνα ο 6ος Ημιμαραθώνιος στις 19 Μαρτίου.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 15:53
FullSizeRender(11)

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σύνθημα για τη διεξαγωγή του 6ουΗμιμαραθωνίου της Αθήνας, την Κυριακή 19 Μαρτίου, έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, στη συνέντευξη τύπου για  το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Άνοιξης στην Αθήνα.

Οι συμμετοχές ξεπερνούν ήδη τις 21.000 δήλωσε ο κ. Καμίνης γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική της διοργάνωσης, που μαζί με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελούν θεσμούς στη διεθνή δρομική κοινότητα.

«Έχοντας διαπιστώσει τη δυναμική αυτή και θέλοντας να αυξήσουμε τις διεθνείς συμμετοχές μεταφέραμε από φέτος τη διεξαγωγή του αγώνα  το Μάρτιο, πάνω στην εαρινή ισημερία, καθώς πέραν του γεγονότος ότι η ημερομηνία συμπίπτει με τις εαρινές διακοπές δυτικών πανεπιστημίων, η εποχή συνδυάζει εξαιρετικές  κλιματολογικές συνθήκες για τους δρομείς», τόνισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας εντάσσεται στις στοχευμένες προσπάθειες που γίνονται στον δήμο Αθηναίων, προκειμένου η Αθήνα να γίνει ένας απολαυστικός και ελκυστικός τουριστικός προορισμός.       

Συμπράττουμε με την Aegean και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην πολύ πετυχημένη καμπάνια διαφημιστικής προβολής της Αθήνας, είπε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας  ότι ο δήμος Αθηναίων επιδιώκει την πραγματοποίηση μεγάλων διοργανώσεων με διεθνές κύρος και απήχηση, που θα κάνουν την πόλη ενδιαφέρουσα σε ευρύτερα κοινά με διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις όπως ο Ημιμαραθώνιος τον Μάρτιο, η κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης documenta14 από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος τον Νοέμβριο, και η Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου το 2018, κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος  μίλησε για τη δυναμική του θεσμού του Ημιμαραθωνίου ο οποίος έξι χρόνια πριν στο ξεκίνημά του είχε συμμετοχές που μόλις άγγιζαν τις 3.000, ενώ σήμερα έξι χρόνια μετά και με ανοιχτές ακόμα τις λίστες εγγραφών οι δρομείς ξεπερνούν τις 21.000.       

Τέλος ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωστής Μπιτζάνης σημείωσε ότι το δρομικό κίνημα αλλά και ευρύτερα ο αθλητισμός είναι μέσον βελτίωσης της φυσικής και πνευματικής υγείας των πολιτών και αποτελούν προτεραιότητα στο δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ο κ. Μπιτζάνης, εγγράφεται και η ευρύτερη πολιτική του οργανισμού που μεριμνά για μια σειρά από αθλητικές υποδομές κι εγκαταστάσεις στις γειτονιές της Αθήνας, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες στον κάθε πολίτη.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ παρουσίασε με θέρμη  τη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και την υπογραφή τριών μνημονίων συνεργασίας για τρία μείζονος σημασίας αθλητικά γεγονότα, ιδιαιτέρως σημαντικά για την προβολή της Αθήνας και την τουριστική της ανάπτυξη, όπως είπε: τον Ημιμαραθώνιο, τον αγώνα άλματος επί κοντώ ανδρών εκτός σταδίου και βεβαίως τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργανώνεται τον Νοέμβριο.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν  ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τριφωνόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος της  περιφερειάρχη Αττικής υπεύθυνος για τον Αθλητισμό Σπύρος Πάντζας, ο διευθύνων σύμβουλος του βασικού χορηγού ERGO  Θεόδωρος Κοκκάλας, ο Πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο και ο νικητής του περσινού Ημιμαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος.

 
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 18:54

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

Ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί  με σωστή διατροφή, σωματική άσκηση, αποφυγή τοξικών ουσιών και διακοπή του καπνίσματος.

unnamedιδυ

Αυτό τόνισαν σήμερα κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες μιλώντας στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Η συνέντευξη με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου» διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Νόσου.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν υπολογίζεται πως 3,7 εκ. άνθρωποι θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο, αν εφαρμόζονταν οι σωστές στρατηγικές πρόληψης!

Ταυτόχρονα οι επιστήμονες εξέπεμψαν sos προς την Πολιτεία καθώς τα στοιχεία δείχνουν δραματική εξέλιξη της νόσου τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα,τα νέα περιστατικά καρκίνου που εμφανίζονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2030  θα φτάσουν  21,7 εκατομμύρια  από τα 14 που ήταν το 2016. Ταυτόχρονα  οι θάνατοι αντίστοιχα από 8,2 εκατομμύρια  θα φτάσουν τα 13 εκατομμύρια!

           ΕΘΝΙΚΗ       ΠΟΛΙΤΙΚΗ     ΓΙΑ     ΤΗΝ

           ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ –ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως στις αναπτυγμένες χώρες. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής, τις τελευταίες δεκαετίες, σχετίζονται με τη συνεχώς αυξανόμενη νοσηρότητα και θνησιμότητα από καρκίνο στην χώρα μας» ανέφερε ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.

Η υπερκατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και ποτών  οδηγεί στην παχυσαρκία, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, μαστού, νεφρών, παγκρέατος, ενδομητρίου, χοληδόχου κύστεως και το αδενοκαρκίνωμα του οισοφάγου.

Για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας απαιτείται εθνική πολιτική για την προληπτική ιατρική και διατροφή. Προτείνεται η εκπαίδευση γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με  στόχο την υγιεινή διατροφή,  την καθημερινή μέτρια προς έντονη σωματική άσκηση και την αποφυγή τοξικών ουσιών.

Σύμφωνα με τον κ. Καφάτο καλή διατροφή σημαίνει:

·        Αυξημένη καθημερινή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως, οσπρίων, ψαριών και θαλασσινών δυο φορές την εβδομάδα.

·        Κόκκινο κρέας και αλλαντικά σε μικρή ποσότητα μία φορά το μήνα.

·        Αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων με κορεσμένα και τράνς λιπαρά οξέα.

·        Μείωση του αλατιού στο φαγητό.

·        Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο της στοματικής κοιλότητας, του φάρυγγος, του οισοφάγου, του ήπατος και του μαστού.

·        Ελάττωση ή αποφυγή τροφίμων υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως αναψυκτικά, γλυκά, άσπρο ψωμί, άσπρα μακαρόνια, άσπρο ρύζι, μπισκότα, σοκολάτες.

·        Σωματική άσκηση, μέτρια προς έντονη, για περισσότερα από 60 λεπτά την ημέρα.

 ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΕΓΚΑΙΡΗΣ  ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

Από την πλευρά του ο κ.  Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, συμφώνησε με την  τοποθέτηση του κ. Καφάτου και πρόσθεσε πως «μία απλή, με χαμηλό κόστος  αλλά με υψηλή αποδοτικότητα  στρατηγική πρόληψης  όσον αφορά στη διατροφή, θα μπορούσε να μειώσει κατά 30% τα νέα περιστατικά καρκίνου».

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι για κάθε ένα δολάριο που επενδύεται στην πρόληψη εξοικονομείται το δεκαπλάσιο σε έξοδα θεραπείας.

 «Σε μία εποχή, τόσο επώδυνα δύσκολη για το κράτος μας, τόνισε, η πρόληψη πρέπει να πάψει να αποτελεί το παραπαίδι των υπηρεσιών υγείας και να αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων μας (Πολιτείας, γιατρών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών). Παράλληλα, αποτελεσματικότερη από οποιοδήποτε καινοτόμο φάρμακο στο άμεσο μέλλον είναι η εφαρμογή πληθυσμιακών προγραμμάτων έγκαιρης διάγνωσης σε συγκεκριμένες μορφές καρκίνου».

 Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προτείνει  συγκεκριμένο πλαίσιο προληπτικών παρεμβάσεων και πληθυσμιακού ελέγχου που εύκολα και γρήγορα μπορεί να εφαρμοστεί στη χώρα μας. Με το σύνθημα ότι «ο καρκίνος δεν ξορκίζεται, αλλά αντιμετωπίζεται», ο κ. Φιλόπουλος είπε  πως ο καθένας μόνος του, αλλά και όλοι μαζί  είναι εφικτό να το καταστήσουμε κοινή πεποίθηση.

         ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Ειδικότερα σε ότι αφορά στον καρκίνο του πνεύμονα, ο Πνευμονολόγος- Εντατικολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας  κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, ανέφερε:

«Η νόσος, που προκαλείται κατά 90% από το κάπνισμα,  στη  χώρα μας ευθύνεται για 8.000 θανάτους το χρόνο. Άρα, η μείωση του καπνίσματος αποτελεί τον κύριο μηχανισμό πρόληψης του καρκίνου αυτού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που παρουσίασε ο κ. Μπεχράκης, στην Ελλάδα παρατηρείται σημαντική μείωση του καπνίσματος στο διάστημα 2009 – 2014. Συγκεκριμένα, το σύνολο των ημερήσιων καπνιστών έχει πέσει στο πολύ χαμηλό επίπεδο του 27.3% (σχήμα 1).

Επίσης, ιδιαίτερα μεγάλη είναι η μείωση των καπνιστών στις νεαρές ηλικίες μεταξύ 16 – 24 χρόνων που φτάνει στο  33.3% (σχήμα 2).

«Μεγάλο πρόβλημα παραμένει στην Ελλάδα το παθητικό κάπνισμα, που αντικατοπτρίζει σαφή έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπισή του» τόνισε ο κ. Μπεχράκης και πρόσθεσε

«Ουσιαστικά πρόκειται για εκποίηση της Δημόσιας Υγείας σε συγκεκριμένα συμφέροντα, που εκθέτει τη χώρα διεθνώς και προκαλεί κοινωνική αγανάκτηση».

 Σημειώνεται εδώ, ότι το 75% περίπου των Ελλήνων πολιτών στους οποίους συμπεριλαμβάνεται κι ένας στους δύο καπνιστές, είναι θυμωμένοι και θεωρούν πολιτισμική υποβάθμιση της χώρας τη μη εφαρμογή του νόμου για την προστασία τους από το παθητικό κάπνισμα (Σχήμα 3 και 4).

Το παθητικό κάπνισμα αποτελεί γνωστό καρκινογενετικό μηχανισμό, στον οποίο εκτίθενται υποχρεωτικά πάνω από 130.000 εργαζόμενοι στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, ενώ ο μέσος Έλληνας εκτίθεται σε ποσοστό 78.5% σε παθητικό κάπνισμα σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες.

ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΣ

Όσον αφορά στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονος, σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, σημαντικό βήμα αποτελεί η οδηγία του Αμερικανικού Κολλεγίου Πνευμονολογίας (American College of Chest Physicians) σύμφωνα με την οποία κάθε καπνιστής ηλικίας άνω των 55 ετών που έχει καπνίσει περισσότερο από 30 pack/years (ημερησια καταναλωση πολλαπλασιαζόμενη με τα χρόνια καπνισματος)πρέπει να υποβάλλεται σε μία αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης και χωρίς σκιαγραφικό κάθε χρόνο. Μόνον έτσι ο καρκίνος του πνεύμονος θα διαγνωστεί έγκαιρα και σε θεραπεύσιμο στάδιο της νόσου.

Περισσότερο σημαντική είναι και η πρόσφατη ανακάλυψη μεθόδου διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονος με ειδική ανάλυση του εκπνευστικού εκνεφώματος, που συλλέγεται με την ήρεμη εκπνοή. Απαιτούνται μερικά χρόνια κλινικών μελετών προκειμένου να σταθμιστεί επακριβώς η ευαισθησία και η ακρίβεια της μεθοδολογίας αυτής που είναι τελείως ανώδυνη ακίνδυνη και μη επεμβατική.

Ο Γενικός Γραμματέας  Δημόσιας  Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ Γιάννης Μποσκόζος στον χαιρετισμό που απήυθυνε ανέφερε ότι «η αξία της πρόληψης είναι μεγάλη, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν , αλλά είναι απαραίτητη η συνεργασία του υπουργείου με όλους του φορείς που έχουν δράσεις προς αυτή την  κατεύθυνση»

Τέλος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Αθανάσιος Δημόπουλος, που συντόνισε την συνέντευξη, συνοψίζοντας τόνισε πως η πρόληψη του καρκίνου μπορεί να γίνει με:

ØΑποφυγή του καπνίσματος

ØΥγιεινή διατροφή

ØΑντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων και της μόλυνσης του περιβάλλοντος

ØΑποφυγή ακτινοβολίας

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Golden Hall  Αμαρουσίου (Κηφισίας 37Α) θα πραγματοποιήσει δωρεά σπιρομέτρηση.

 
Συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 13:52
real fm

«Η υιοθεσία των αγαλμάτων της Αθήνας από τα σχολεία αποτελεί στην ουσία μία αόρατη ασπίδα προστασίας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης για το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα μνημεία της πόλης, που ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι σε πρώτη φάση μαθητές 20 δημοτικών σχολείων της Αθήνας επιλέγουν να μελετήσουν  ένα άγαλμα στη γειτονιά τους και ένα ακόμη στο κέντρο της πρωτεύουσας, προβαίνοντας ουσιαστικά σε μία πράξη υιοθεσίας των μνημείου.

«Με τον τρόπο αυτά τα νιώθουν δικά τους, μαθαίνουν την ιστορία τους, τον τρόπο και τον κόπο που απαιτείται  για την κατασκευή τους, αλλά παράλληλα και το κόστος οικονομικό αλλά και ευρύτερο σε τυχόν καταστροφή τους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι με την υιοθεσία μνημείων από τα σχολεία και την εμπλοκή των μαθητών, γίνεται ένα μεγάλο βήμα για τη θωράκιση της ιστορίας της πόλης.  

Το πρόγραμμα "Η πόλη, τα παιδιά και τα μνημεία" του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, έχει δύο επόμενους σταθμούς:  στις 9 Απριλίου θα διοργανωθεί στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, η "Ημέρα των Αγαλμάτων" και στις 30 Μαϊου, όπου θα παρουσιαστούν οι εργασίες των παιδιών για τις υιοθεσίες.

Ο κ.Καμίνης διευκρίνισε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές είναι απαραίτητες, δεν υποκαθιστούν ωστόσο τον ρόλο της αστυνόμευσης. «Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του», σημείωσε ο κ. Καμίνης.

 
Ρεκόρ συμμετοχών στη 10η Zootechnia Περισσότεροι από 900 οι εκθέτες
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 19:15

Ρεκόρ συμμετοχών στη 10η Zootechnia Περισσότεροι από 900 οι εκθέτες

Συνέντευξη Τύπου για 10η Zootechnia

από αριστερά ο υπεύθυνος οργάνωσης της Zootechnia, κ. Βασίλης Σπύρου, ο πρόεδρος της  ΕΚΑΓΕΜ, κ. Ανδρέας Κουτσοκώστας, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΑΜ, κ. Ιωάννης Χίγκας και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής.

Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκινά στις 2 Φεβρουαρίου η 10η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia», η μοναδική εξειδικευμένη διοργάνωση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 του μηνός. Στη φετινή Zootechnia οι εκθέτες ανέρχονται σε 939 έναντι 849 του 2015. Οι ξένοι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, ενώ συνολικά οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσωπούν 37 χώρες. Οι δε Έλληνες εκθέτες προέρχονται από όλη την επικράτεια, ενώ η έκθεση καλύπτει συνολικά 14.350 τ.μ. στεγασμένων και υπαίθριων εγκαταστάσεων έναντι 12.938 τ.μ. του 2015. Παρούσες στη «Zootechnia» είναι όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας, οι οποίες και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, από σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων μέχρι μηχανήματα, υπηρεσίες, αλλά και έρευνες. Την έκθεση θα επισκεφτούν και hosted buyers από 10 χώρες (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Αλγερία, Τυνησία, Αίγυπτος, Γερμανία, Ρουμανία, Ρωσία, Βουλγαρία και Κύπρος), αλλά και 300 επισκέπτες από ομαδικές συμμετοχές από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία.

Διευρυμένο ρόλο στη φετινή διοργάνωση έχει το Pet Festival, το οποίο περιλαμβάνει το «International Dog Festival», το μεγάλο σαλόνι «All About Cats» και την ενότητα «Groom Expo», αφιερωμένη στον καλλωπισμό και την περιποίηση των ζώων συντροφιάς. Πόλος έλξης είναι και το 6o Σαλόνι Αλόγου, όπου θα παρουσιαστούν 50 και πλέον άλογα, ελληνικών και άλλων φυλών.

 

 

Κάλεσμα προς τους αγρότες να στηρίξουν την Zootechnia, που μαζί με την Agrotica, αποτελεί γιορτή για τον αγροτικό κλάδο, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για την έκθεση. Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία της Zootechnia, αλλά και την έμφαση του εθνικού εκθεσιακού φορέα στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Μέλλον λαμπρό θα έχει η ελληνική κτηνοτροφία με εκθέσεις όπως η Zootechnia, αλλά και με τη συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων, σημείωσε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τονίζοντας πως ο πρωτογενής κλάδος αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, χαρακτήρισε την 10η Zootechnia ως τη μεγαλύτερη όλων των εποχών, ενώ ανέφερε πως είναι μία από τις πέντε εκθέσεις που διοργανώνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στον πρωτογενή τομέα.

Η Zootechnia αποτελεί τη μοναδική με απόλυτη εξειδίκευση έκθεση του κλάδου και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία γνωριμίας του Έλληνα κτηνοτρόφου με τα μέλη της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΕΚΑΓΕΜ, Ανδρέας Κουτσοκώστας. Η ΕΚΑΓΕΜ συμμετέχει στη φετινή Zootechnia με 18 επιχειρήσεις-μέλη της, καλύπτοντας 1.400 τ.μ. «Οι Έλληνες κατασκευαστές κατανοούν τις ανάγκες της ελληνικής κτηνοτροφίας και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), κ. Ιωάννης Χίγκας, υπογράμμισε τη δυναμική παρουσία του ΣΕΑΜ στη Zootechnia, με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, όπως είπε, που επιτρέπουν την εκμηχάνιση της κτηνοτροφίας.

Για την ετοιμότητα των υπηρεσιών της ΔΕΘ-Helexpo όσον αφορά στη διοργάνωση της Zootechnia διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, που εκτίμησε ότι με τη λήξη της θα μιλάμε για μια ακόμα πιο επιτυχημένη έκθεση.

Πλήρη έκθεση όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει τα πάντα γύρω από τους κλάδους της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας χαρακτήρισε την 10η Zootechnia ο υπεύθυνος οργάνωσης της, κ. Βασίλης Σπύρου, υπογραμμίζοντας μάλιστα το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων εκθετών, αλλά και ξένων επισκεπτών για τη φετινή διοργάνωση.

Την έκθεση υποστηρίζουν η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Ευρύ είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της «Zootechnia», που συνοψίζονται στις εξής:

-«Έρευνα και καινοτομία στο μηχανικό άρμεγμα και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη ζωική παραγωγή». Μια εκδήλωση που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

-«Η Κτηνοτροφία ως μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας». Ημερίδα που την συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία.

-«Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος κτηνοτροφικών μονάδων». Μια συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του ΕΚΕΤΑ-ΙΕΤΕΘ.

-«Το Κρέας και τα Προϊόντα του» (Πανελλήνιο Συνέδριο), συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Meat News. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος.

-Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής.

-Η ημερίδα με θέμα «Νέες Απειλές για την Ελληνική Κτηνοτροφία», την οποία πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Οι ώρες λειτουργίας της «Zootechnia» είναι τις καθημερινές και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως τις 19:00 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως 20:00. Επίσης, θα λειτουργήσει δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ από την Παρασκευή και μέχρι την λήξη της έκθεσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 19:16
 
Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο ραδιόφωνο Alpha 98.9
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 12:37

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο ραδιόφωνο Alpha 98.9

 SLzIfilb

«Οι νέες καθυστερήσεις του κ. Τσίπρα και του υπερφίαλου επιτελείου του, δίνουν τη δυνατότητα στους πολέμιους της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, όπως ο κ. Σόιμπλε, να επαναφέρουν τα σενάρια περί Grexit. Οι εκκρεμότητες που αφήνει ο  κ. Τσίπρας είναι αυτές που του δίνουν το δικαίωμα. Ελπίζω ότι δεν θα μας φέρει ξανά στην κατάσταση του 2015. Είναι επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα το παιχνίδι που παίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί η στάμνα πάει πολλές φορές στη βρύση για νερό αλλά μια φορά θα σπάσει» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιόφωνο Alpha 98.9 και τους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου για την επαναφορά των σεναρίων του Grexit που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση για «χαρτοπαιχτική αντίληψη», ενώ εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει ένα εσωτερικό παιχνίδι καθώς λέει άλλα εντός της χώρας για να εντυπωσιάσει το κόμμα και την εκλογική του πελατεία και αλλά στους Ευρωπαίους. «Πολλά από αυτού που ζητούν οι δανειστές σήμερα είναι παράλογα. Η κυβέρνηση παρέτεινε την αξιολόγηση και τώρα εξαιτίας της κακής διαπραγματευτικής πολιτικής της οι δανειστές μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία και ζητάνε παραπάνω μέτρα για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους» τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας θα το τραβήξει ως την τελευταία μέρα της αξιολόγησης και όταν ο κόσμος θα έχει απηυδήσει, στο παρά πέντε, θα υπογράψει. «Θα πει αναγκάστηκα να υπογράψω και ο κόσμος θα πει ανάσανα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η στάση του Ποταμιού δεν εκβιάζεται και ότι το Κίνημα δεν πρόκειται να παζαρέψει την ψήφο του στη Βουλή, η οποία θα εξαρτηθεί αποκλειστικά  από την αξία των αποφάσεων. «Αν κάτι είναι θετικό για τη χώρα θα το ψηφίσουμε, ενώ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ψηφίσουμε ότι είναι αποτέλεσμα κακής διαπραγμάτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ απατάται αν νομίζει ότι θα συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ, θα κάνει συνεχώς λάθη και στα δύσκολα εμείς θα βάζουμε πλάτη. Το Ποτάμι δεν θα επιβραβεύσει την κακή διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. 

 

Ερωτώμενος για θέματα Άμυνας και Εξωτερικής πολιτικής ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι μια αδύναμη οικονομικά χώρα αναπόφευκτα θα καταλήξει αδύναμη και στους συγκεκριμένους τομείς. «Η αδυναμία δεν οφείλεται στην απουσία των όπλων αλλά στα 7 χρόνια της οικονομικής κρίσης που από πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια μας έχουν κάνει μια απλή χώρα. Μια χώρα που ζει με δανεικά δίνει την εντύπωση σε ορισμένους ότι είναι πλέον εύκολα εκβιάσιμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και ότι είμαστε μια χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και του ΝΑΤΟ.

 

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, όπου την τελευταία εβδομάδα έχουμε τέσσερις θανάτους, εξέφρασε την άποψη ότι τα πράγματα είναι τραγικά, μιλώντας για ανικανότητα στη διοίκηση και ιδεοληψία στη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ παράλληλα εστίασε στην πλημμελή απορρόφηση και αξιοποίηση των κονδυλίων για το προσφυγικό, αλλά και την παντελή απουσία διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. 

 

Σε ότι αφορά τα θέματα των συνεργασιών και τις συζητήσεις που γίνονται για τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού φορέα τόνισε ότι δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις στην πολιτική αλλά το Ποτάμι έχει σκοπό να επιμείνει στην πρόταση που έχει κάνει. «Η συμπόρευση των δυνάμεων του κέντρου πρέπει να γίνει με άξονα τη δημιουργία κάτι νέου, το οποίο θα προσελκύσει και νέο αίμα και όχι με το να πάμε εμείς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή το αντίστροφο. Η κοινωνία πρέπει καθορίσει τις εξελίξεις και να εκλέξει την ηγεσία. Οι πολίτες, όπως δείχνουν και οι έρευνες, δεν επιβραβεύουν το παρελθόν και ζητούν την επανεκκίνηση του πολιτικού συστήματος» ανέφερε.

 

Ερωτώμενος για τις αποχωρήσεις ορισμένων βουλευτών του Κινήματος τόνισε: «Όταν λένε “πάμε κάπου που θα είμαστε πιο σίγουρα” σε μια πιο ασφαλή στέγη, τη στιγμή που δεν διαφωνούν πολιτικά είναι θέμα καρέκλας και δεν θα τους επιβραβεύσει ο κόσμος. Είναι κατάπτωση της πολιτικής και έχουν ευθύνη και τα κόμματα που τους υποδέχονται όταν έχουν εκλεγεί με τη σημαία άλλου κόμματος». 

 

Όταν κλήθηκε να καταθέσει την άποψη του για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι δεν είχε καταλάβει ποτέ  το πόσο διπλή προσωπικότητα είναι: «Είναι ο αμοραλιστής με το αγγελικό πρόσωπο. Λέει τα μεγαλύτερα ψέματα με τον πιο φυσιολογικό τρόπο», τόνισε και ανέφερε ως παράδειγμα την Θεσσαλονίκη όπου αντί να ζητήσει συγνώμη που δεν τήρησε όσα υποσχέθηκε, την επόμενη χρονιά στη ΔΕΘ είπε στον κόσμο «πες μου ένα πράγμα που υποσχέθηκα και δεν τήρησα». «Είναι ένα προσόν που δεν θα πρέπει να επιβραβεύεται από τον κόσμο και δεν θα έπρεπε να είναι προσόν στην πολική» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε ότι η επιβράβευση του από τον κόσμο ως νικητή των εκλογών του Σεπτεμβρίου χρήζει κοινωνιολογικής ανάλυσης. Παράλληλα εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας θα αλλάζει επιτελεία, συνεργάτες και συμμάχους αρκεί να παραμείνει στη θέση του.

 
Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη εδώ
 


Σελίδα 8 από 128
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση