ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» «Με σφραγίδα Τσίπρα το 4ο Μνημόνιο – Η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση με σχέδιο, αποφασισμένη για σκληρή δουλειά και τολμηρές αλλαγές»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σάββατο, 22 Απρίλιος 2017 17:12

Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»

«Με σφραγίδα Τσίπρα το 4ο Μνημόνιο – Η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση 
με σχέδιο, αποφασισμένη για σκληρή δουλειά και τολμηρές αλλαγές»
 

 

 DIM0779

  
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τη δίνη της κρίσης στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις εκφράζει σήμερα, Σάββατο 22 Απριλίου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
«Με λιγότερες δαπάνες και λιγότερους φόρους. Γενναία ρύθμιση κόκκινων δανείων και ένεση ρευστότητας στην οικονομία. Επιτελικό όχι γραφειοκρατικό Κράτος και ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν ανταγωνισμό και δουλειές. Τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα. Έξυπνες ιδέες που θα φέρουν χρήματα και θέσεις εργασίας. Το σχέδιο μας είναι φιλόδοξο, καλά επεξεργασμένο, ρεαλιστικό», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.
 
Υπογραμμίζει ότι η σημερινή Κυβέρνηση φέρνει «τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση». «Μπορεί να είμαστε στο 2017», λέει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας«αλλά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ελληνίδων και Ελλήνων, υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας από το 2019 και μετά. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει όλα αυτά που δεσμευόταν ότι δεν θα κάνει: περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου. Κι ας έλεγαν ότι είναι αντισυνταγματικό το να νομοθετήσουν εκ των προτέρων. H εξαπάτηση των πολιτών είναι πρωτοφανής». 
 
«Μια άλλη Κυβέρνηση, η δική μας Κυβέρνηση, μπορεί να  προχωρήσει αποφασιστικά τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζονται, να βάλει ξανά τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και να δώσει ένα άλλο μήνυμα για το πού πάμε εντός και εκτός Ελλάδας. Και βέβαια θα αξιοποιήσει ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Έχουμε και τη γνώση και την ικανότητα ώστε οι πολίτες να αισθανθούν και πάλι την ασφάλεια της επιστροφής στην κανονικότητα», εξηγεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 
Επικρίνει τους δανειστές της Ελλάδας αναφέροντας ότι «έχουν και αυτοί ευθύνες για λάθη που έχουν συμβεί. Ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση που είναι η βάση του μνημονίου Τσίπρα. Συμφώνησαν με το ασφαλιστικό - έκτρωμα του κ. Κατρούγκαλου. Κλείνουν τα μάτια στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από τους κομματικούς εγκάθετους. Σήμερα επιμένουν σε υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Όπου θεωρώ ότι κάνουν λάθος θα τους το επισημαίνω επιδιώκοντας ταυτόχρονα αλλαγή πολιτικής. Αλλά για να είμαστε αξιόπιστοι πρέπει να αναλάβουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες.  Πρέπει να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να αποφασίσουμε εμείς τι είδους χώρα θέλουμε. Μπορώ να πείσω τους εταίρους ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να κάνει τις αλλαγές που πρέπει με δική της επιλογή και όχι από καταναγκασμό. Επιδιώκω αξιόπιστες, ειλικρινείς σχέσεις προκειμένου να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός στην πράξη».
 
Κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ούτε θέλει ούτε μπορεί» βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. «Προτιμά», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης «να βαυκαλίζεται ότι θα προκαλέσει πάλη των τάξεων, προβοκάροντας τους μεν εναντίον των δε. Η Κυβέρνηση σερβίρει «μπαγιάτικο Τσαβισμό», δηλαδή πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση. Το κύριο μέλημα της είναι η στοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων με κάθε μέσο. Δεν έχουμε Κυβέρνηση αλλά κυβερνώσα αντιπολίτευση που στο υποσυνείδητό της γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα φύγει από την εξουσία. Όλη αυτή η χυδαιότητα και οι ψεύτικοι διχασμοί δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή αλλά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες».
 
«Ο κ. Τσίπρας δεν εφαρμόζει απλά Μνημόνια, παράγει διαρκώς καινούργια. Επαναλαμβάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε κοινωνικό πακέτο 12 δις και, αντ' αυτού, έχει πάρει μέτρα 12,5 δις. Η χώρα πρέπει να βγει από το φαύλο κύκλο της οικονομικής καταστροφής. Το 2014 η Ελλάδα είχε τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης και διαπραγματευόταν την έξοδο στις αγορές και το μηχανισμό πιστοληπτικής στήριξης. Το 2016 ήταν η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που βρισκόταν ακόμα σε ύφεση», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης.
 
Τονίζει ότι «η Δ.Ε.Η. είναι ο σπασμένος καθρέφτης της ιδεοληψίας και της ανικανότητας, δηλαδή της πολιτικής ανεντιμότητας αυτής της Κυβέρνησης. Η ιστορία είναι γνωστή: ενώ υπέγραψε τη μείωση της συμμετοχής της Δ.Ε.Η. στην αγορά ενέργειας στο 50%, η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προσαρμόσει το ρόλο της στα νέα δεδομένα. Από τη μικρή Δ.Ε.Η. πήγαμε στη μισή Δ.Ε.Η.».
 
Χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη «η Ευρώπη να αλλάξει», τονίζοντας: «Η περαιτέρω πολιτική και οικονομική ενοποίησή της είναι όρος για να προχωρήσει μπροστά με πιο σταθερά βήματα. Όπως είναι δεδομένο ότι τα δικά μας ζωτικά εθνικά και οικονομικά συμφέροντα επιβάλλουν την παραμονή μας στο στενό πυρήνα της ΕΕ. Και αυτό θα είναι η κεντρική μας επιδίωξη». 
 
Μιλώντας για τον αυριανό πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει: «Και ο πρώτος γύρος στη Γαλλία και ο δεύτερος γύρος στις 6 Μαΐου είναι μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελπίδα και η πεποίθησή μου είναι ότι ο γαλλικός λαός θα επιλέξει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Θα συμβάλλει με την ψήφο του στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού μετώπου λογικής, ρεαλισμού και αλλαγών που είναι παντού απαραίτητες».
 
Αναφερόμενος, τέλος, στην ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης, τονίζει: «Στους ικανούς ανθρώπους που ακόμα βλέπουν την ανάμειξή τους με τα κοινά με καχυποψία τους λέω: μην αφήσετε άλλους να διαμορφώνουν τις εξελίξεις για λογαριασμό σας. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος αλλά εγγυώμαι ένα πράγμα: αξιοκρατία».

 

 
Στην Κοινωνική Οικονομία και την Αστική Γεωργία αφιερωμένη η 2η Οικογιορτή Λάρισας (συνέντευξη τύπου)
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 19:36

 

Στην Κοινωνική Οικονομία και την Αστική Γεωργία

αφιερωμένη η 2η Οικογιορτή Λάρισας (συνέντευξη τύπου)

sinenteuksi typou Oikogiorti

 

 

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον, πραγματοποιείται στη Λάρισα, η 2η Οικογιορτή Λάρισα, η οποία φέτος είναι προσανατολισμένη στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία καθώς και στην Αστική Γεωργία.

 

Οι εκδηλώσεις της 2ης Οικογιορτής, ξεκινούν αύριο Πέμπτη 20 Απριλίου, με την ημερίδα για την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία», που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στην οποία μεταξύ άλλων θα μιλήσει και η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ράνια Αντωνοπούλου.

 

Επίσης, την επόμενη Πέμπτη 27 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (6.30 μ.μ.) η δεύτερη ημερίδα του προγράμματος εκδηλώσεων για την Οικογιορτή με θέμα την «Αστική Γεωργία», ενώ στις 28 και 29 Απριλίου στο Αισθητικό Αλσος, θα γίνουν δράσεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις κ.α..

 

Στις εκδηλώσεις της Οικογιορτής, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πετυχημένη περσινή πρώτη Οικογιορτή και στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη δεύτερη διοργάνωση.

 

 

«Η διοργάνωση της 1ης Οικογιορτής Λάρισας, όπως εύστοχα γράφτηκε «φύτεψε» σπόρους! Η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς...Ετσι, με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή και ενδιαφέρον οργανώνουμε φέτος την 2η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, με ένα 10ήμερο εκδηλώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του στους φορείς που συνεργάζονται για τη διοργάνωση, όπως το Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ομάδες Σπόρων, κ.α.

 

Απο την πλευρά του ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Περικλής Καμάρης, επεσήμανε ότι μετά από συζήτηση στην άτυπη ευρεία Οργανωτική Επιτροπή, τα βασικά θέματα της φετινής Οικογιορτής είναι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και η Αστική Γεωργία, τονίζοντας ότι στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε στους δημότες μας την απαραίτητη πληροφόρηση για το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και δείγματα καλών πρακτικών, συμβάλλοντας στην αναζήτηση διεξόδων στην οικιακή οικονομία την αυτάρκεια και την τοπική ανάπτυξη.

 

Επίσης, ο επίκουρος καθηγητής Ανθοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Λύκας επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της διοργάνωσης της Οικογιορτής και αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή του Πανεπιστημίου στη διοργάνωση.

 

Από την πλευρά του επί ο Αναπλ. Πρόεδρος του Συμβουλίου Α/ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθηγητής Δενδροκομίας, και Δν/της του Εργ. Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής αναφέρθηκε στην συμμετοχή του ΤΕΙ στην Οικογιορτή, με εισηγήσεις για την Αστική Γεωργία.

 

 

Και ο κ. Χρήστος Τσαντήλας, τακτικός Ερευνητής, του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών - Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), συνεχάρη το Δήμο Λαρισαίων και τους διοργανωτές της Οικογιορτής και τόνισε ότι ο ΕΛΓΟ Δήμητρα μπορεί να συνδράμει και ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το θέμα της αστικής γεωργίας.

 

Επίσης, στη συνέντευξη τύπου, μίλησε και το μέλος του Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χρήστος Παναγούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην συμμετοχή του συλλόγου στις εκδηλώσεις και τις δράσεις της Οικογιορτής, όπως και η εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών κ. Εύη Καλούδη και ο εκπρόσωπος του Πελίτι Λάρισας κ. Γιάννης Τσιουρής, ενώ παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι ομάδων και φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

 

 

Το πρόγραμμα της πρώτης ημερίδας

 

Οι εκδηλώσεις της 2ης Οικογιορτής, αρχίζουν αύριο Πέμπτη 20 Απριλίου, με την ημερίδα με θέμα την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία».

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

 

18:00 – 18:30 Προσέλευση-Εγγραφές

 

18:30 – 18:45 Χαιρετισμοί: Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων και Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

18:45 – 19:15 Θέμα ομιλίας: “Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία”.
Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπλ. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

19:15 – 19:30 Θέμα ομιλίας: “Τοπική Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση”.
Παναγιώτης Νταής, Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων.

 

19:30 – 19:45 Θέμα ομιλίας: “Οικοτεχνία”.
Παναγιώτης Παπαναστασίου στέλεχος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

 

19:45 – 20:00 Θέμα ομιλίας: “Ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης BIOS Coop”.
Αντώνης Καράγιωργας Βιοχημικός-Μέλος του Bios Coop.

 

20:00 – 20:15 Θέμα ομιλίας: Η ΚΟΙΝΣΕΠ “Πολυχώρος δημιουργίας ΟΣΣΑ”.
Σοφία Τερζίδου. Εκπρόσωπος ΚΟΙΝΣΕΠ, Μεγαλόβρυσου Αγιάς.

 

20:15 – 20:30 Θέμα ομιλίας: “Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (ΚΥΓΕΩ)”.
Τζέννυ Γκιουγκή, ακτιβίστρια διατροφικής κυριαρχίας και αντιπρόσωπος του κινήματος ΚΥΓΕΩ στην Ελλάδα.

 

20:30 -21:30 Ερωτήσεις-Τοποθετήσεις

Την εκδήλωση συντονίζει, ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος

 

Οι δράσεις στο Αισθητικό Αλσος

Σημειώνεται ότι στις

29 και 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στο Αισθητικό Αλσος, το κύριο μέρος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δράσεων όπως:

 

- ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ από τις ομαδες των σπόρων, τους χορηγούς μας, αλλά και το Φυτώριου της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων το - -ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

- ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

- ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

- ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ (πλέον των 50 εκθετών απ όλη την Ελλάδα, στις 29-30 Απριλίου και 1η Μαίου)

 

 

 

 

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ

 

-Βιοκαλλιέργεια – Βιοποικιλότητα - Παραδοσιακές ποικιλίες - Επιστημονική Πιστοποίηση Σπόρων

-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Εμπειρία Κοινωνικής Οικονομίας)

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ (Αισθητικό Άλσος)

1.ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
2.ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
3.COOPERATIVA-H ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ
4.ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΤΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Τέλος, εθελοντές ζωγράφοι θα ζωγραφίσουν τον τοίχο του κτηρίου του Ιδρύματος Καρανίκα

 
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε το Παρατηρητήριο του δήμου Αθηναίων για τους πρόσφυγες
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 13:33

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε το Παρατηρητήριο του δήμου Αθηναίων για τους πρόσφυγες

-ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Το Παρατηρητήριο Προσφυγικών Ροών, το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, που έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Δημοσιοποιήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά τα αποτελέσματα τριών ερευνών, οι οποίες διενεργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος: η πρώτη μεταξύ των φιλοξενουμένων στη δομή προσφύγων του Ελαιώνα, η δεύτερη μεταξύ των ωφελουμένων στο πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην πόλη, καθώς και μία δημοσκόπηση, που φωτίζει τις απόψεις που έχουν οι Αθηναίοι για το προσφυγικό ζήτημα.   

«Θεωρήσαμε, εξ αρχής, καθήκον μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για το προσφυγικό ζήτημα και να λειτουργήσουμε παραδειγματικά, όπως οφείλει ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας» τόνισε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «για το καλό της πόλης και των κατοίκων της, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού συχνά κάναμε περισσότερα από όσα ορίζουν τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων μας». Οφείλαμε και δράσαμε γρήγορα, σοβαρά, βάσει σχεδιασμού, επιδιώκοντας πόρους και συνεργασίες για να είμαστε αποτελεσματικοί και στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε και στη δημιουργία του Παρατηρητηρίου για τους Πρόσφυγες ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.   

Τις έρευνες για το Παρατηρητήριο πραγματοποίησε η εταιρία Public Issue και τα ευρήματά της παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιάννης Μαυρής. Ενδεικτικό στοιχείο της μέτρησης, είναι ότι το 54% των πολιτών θεωρεί «δύσκολη» την ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, ωστόσο το 72% των ερωτηθέντων, και στις 7 δημοτικές κοινότητες του δήμου Αθηναίων, θεωρεί ότι τα παιδιά των προσφύγων πρέπει να εγγράφονται στα Δημόσια Σχολεία και το 65% πιστεύει το ίδιο και για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.      

Ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στην ανεκτικότητα των πολιτών της Αθήνας, σημείωσε ότι στρατηγική του δήμου Αθηναίων είναι η προστασία των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Σύνταγμα σε συνδυασμό με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με πολλαπλές επιπτώσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, η οποία όπως είπε, βρήκε απροετοίμαστη την κεντρική εξουσία. 

Ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο δήμος Αθηναίων μέσω της αντιδημαρχίας, που λειτουργεί ένα χρόνο τώρα στα γραφεία της στην οδό Μαιζώνος, όπως τα Κέντρα Ένταξης Μεταναστών και το Κέντρο Συντονισμού Μεταναστών και Προσφύγων.   

Α. Έρευνα κοινής γνώμης

• Η πλειονότητα των Αθηναίων (57%) δηλώνει πως έδειξε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και παρείχαν κάποιου είδους στήριξη προς αυτούς (τρόφιμα, είδη ένδυσης, χρήματα κλπ). Αυτό ισχύει, ακόμα και για την πλειονότητα των ατόμων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες (55%) ή είναι άνεργοι (58%).

•Το 91% των Αθηναίων δηλώνουν πως υπάρχουν άνθρωποι άλλης εθνικότητας ή θρησκείας που ζουν στη γειτονιά τους. Από αυτούς το 44% δηλώνει πως στη γειτονιά τους διαμένουν πρόσφυγες. Τα ποσοστά αυτά είναι υψηλότερα στην 4η  και την 6η δημοτική κοινότητα.

• Τον Δεκέμβριο του 2016, η πλειονότητα των Αθηναίων θεωρεί πως η παρουσία των προσφύγων στη γειτονιά τους δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα (66%) ποσοστό που αυξάνεται σημαντικά σε σχέση με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο (51%) του ίδιου έτους.

Στάση πολιτών σχετικά με την κοινωνική ένταξη

• Η κοινή γνώμη φαίνεται διχασμένη αναφορικά με τον τόπο διαμονής των προσφύγων: το 38% δηλώνει πως θα ήταν προτιμότερο οι πρόσφυγες να διαμένουν σε ειδικούς ξενώνες φιλοξενίας μόνο για πρόσφυγες, ενώ το 43% δηλώνει πως θα ήταν προτιμότερο να ζουν σε διαμερίσματα στην πόλη. Ο βαθμός ορατότητας των ξένων επηρεάζει αυτή την άποψη: όσο αυξάνεται το ποσοστό ορατότητας, τόσο αυξάνεται η προτίμηση των ειδικών ξενώνων ως χώρων διαμονής.

• Η πλειονότητα της κοινής γνώμης και στις 7 δημοτικές κοινότητες της Αθήνας δηλώνει ότι θα έπρεπε να επιτρέπεται στα παιδιά των προσφύγων να γράφονται σε δημόσια σχολεία (72%) και να πηγαίνουν σε Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (65%)

• Η κοινή γνώμη φαίνεται πιο διχασμένη σε θέματα παροχή αδειών εργασίας στους πρόσφυγες, με το 50% να είναι υπέρ και το 37% κατά

• Η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται την ένταξη των προσφύγων σαν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς το 54% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι πρόσφυγες δεν μπορούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία

Β. Αποτελέσματα απογραφής στον Ελαιώνα και τα διαμερίσματα

Τα αποτελέσματα της έρευνας στον Ελαιώνα βασίστηκαν στην απογραφή 1.600 προσφύγων που στεγάστηκαν την περίοδο Δεκέμβριος 2016 - Ιανουάριος 2017 στη δομή φιλοξενίας , ενώ στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε την ίδια περίοδο σε διαμερίσματα που νοικιάζονται από τον δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του προγράμματος προσωρινής στέγασης προσφύγων, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, συμμετείχαν 901 άτομα.

Το προφίλ του πρόσφυγα

-Πολύ νέος πληθυσμός: τόσο στον Ελαιώνα όσο και στα διαμερίσματα, ο μέσος όρος ηλικίας είναι μόλις 20 ετών.

- Χώρες προέλευσης: η κοινότητα των προσφύγων είναι ιδιαίτερα πολυπολιτισμική. Η πλειονότητα των προσφύγων τόσο στον Ελαιώνα όσο και τα διαμερίσματα κατάγεται από τη Συρία (47% και 60% αντίστοιχα). Δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα είναι οι Αφγανοί, στη συνέχεια  οι Ιρανοί και οι Κούρδοι. Σε μικρότερα ποσοστά βρίσκουμε Ιρακινούς, Παλαιστίνιους και άτομα από την Αφρική.

- Η πλειονότητα των προσφύγων προέρχονται από αστικά κέντρα (πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων) στις χώρες καταγωγής τους

- Για την συντριπτική πλειονότητα, ο βασικός λόγος φυγής από την χώρα τους ήταν για να γλυτώσουν από τα δεινά του πολέμου ή  οι πολιτικές τους πεποιθήσεις

- Στο σύνολό του, ο πληθυσμός των προσφύγων που καταγράφηκε και ερωτήθηκε αναφέρει ως χώρα transit την Τουρκία (100% στον Ελαιώνα, 97% στα διαμερίσματα)

- Σχετικά με την εκπαίδευση του ερωτηθέντος πληθυσμού, ένας στους δύο επικεφαλής νοικοκυριών έχει ολοκληρώσει δευτεροβάθμια εκπαίδευση (50% στον Ελαιώνα και 49% στα διαμερίσματα)

- Εργασία: η πλειονότητα των επικεφαλής νοικοκυριών είχε κάποια μορφή εργασίας στη χώρα προέλευσης (66% στον Ελαιώνα και 80% στα διαμερίσματα). Στο σύνολο του πληθυσμού τα ποσοστά αυτά μειώνονται αισθητά (29% στον Ελαιώνα και 33% στα διαμερίσματα).

Η ζωή στην Αθήνα

-Στην πλειονότητά τους, οι ερωτηθέντες επικεφαλής νοικοκυριών που διαμένουν στον Ελαιώνα και στα διαμερίσματα εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τις δομές φιλοξενίας και τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτές (55% στον Ελαιώνα και 87% στα διαμερίσματα εκφράζουν ικανοποίηση). 

- Η συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων αισθάνονται ασφαλείς στην Αθήνα (93% στον Ελαιώνα και 97% στα διαμερίσματα), ενώ παράλληλα σε μεγάλη πλειοψηφία αναφέρουν ότι δεν έχουν υπάρξει θύμα κάποιου περιστατικού ξενοφοβίας (88% στον Ελαιώνα και 97% στα διαμερίσματα).

- Στον Ελαιώνα, η συντριπτική πλειονότητα δηλώνει ικανοποιημένη με την παροχή βασικών υπηρεσιών όπως το νερό, το ρεύμα και την καθαριότητα. Δυσαρέσκεια εκφράζεται για την ποιότητα του φαγητού (53%) 

-Το 95% των προσφύγων που διαμένουν σε διαμερίσματα στην Αθήνα δηλώνουν ότι έχουν καλές σχέσεις με τους γείτονές τους.

- Η πλειονότητα των επικεφαλής νοικοκυριών δηλώνει σε καλή κατάσταση υγείας (55% στον Ελαιώνα και 74% στα διαμερίσματα) και η πλειονότητα έχει επισκεφθεί κάποια ελληνική δομή υγείας (52% στον Ελαιώνα και 62% στα διαμερίσματα)  

-Παράλληλα, οι πρόσφυγες που διαμένουν σε διαμερίσματα στην Αθήνα αναγνωρίζουν ότι η βοήθεια που έχουν λάβει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα ήρθε κατά κύριο λόγο από τις ΜΚΟ (47%), Έλληνες πολίτες (16%), την Εκκλησία (10%) και τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα (6%). Οι τρεις βασικοί φορείς παροχής βοήθειας που αναφέρονται από τους πρόσφυγες είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (68%), η Praksis (27%) και η EATA (18%).

- Η πλειονότητα των νοικοκυριών των προσφύγων χρησιμοποιούν προπληρωμένες ή χρεωστικές κάρτες (που παρέχουν στους αιτούντες άσυλο η Ύπατη Αρμοστεία, το International Rescue Committee και η ΕΕ). Ενδεικτικά, μια οικογένεια προσφύγων που διαμένει σε διαμερίσματα στην Αθήνα, ξοδεύει κατά μέσο όρο 132 ευρώ την εβδομάδα στις τοπικές αγορές της Αθήνας – χρήματα τα οποία διατίθεται κυρίως για την αγορά τροφίμων/ ποτών και φροντίδας βρεφών. Αντίστοιχα, μια οικογένεια που διαμένει στον Ελαιώνα ξοδεύει 78 ευρώ την εβδομάδα τα οποία διατίθενται κυρίως σε αγορά τροφίμων/ ποτών και καρτών τηλεφωνίας.

Προοπτική σχετικά με τη διαμονή τους στην Αθήνα

- Από τους ερωτηθέντες επικεφαλής νοικοκυριών, ένα ιδιαιτέρως μικρό ποσοστό δηλώνει πρόθεση παραμονής στην Ελλάδα (8% στον Ελαιώνα, 2% στα διαμερίσματα) καθώς η μεγάλη πλειονότητα δηλώνει σαν τελικό προορισμό την Γερμανία (61% στον Ελαιώνα, 64% στα διαμερίσματα). Επίσης, 1 στους 3 δηλώνει πρόθεση να επιστρέψει στη χώρα του όταν η κατάσταση βελτιωθεί.

- Κατά συνέπεια, οι πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν θέλει να δουλέψει στην Ελλάδα (59% στον Ελαιώνα και 76% στα διαμερίσματα). Περίπου 1 στους 3 από όσους δηλώνουν πρόθεση εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα θα έκαναν οποιαδήποτε δουλειά. 

- Σχετικά με την εκμάθηση της γλώσσας, ιδιαίτερα μικρά ποσοστά των επικεφαλής νοικοκυριών μιλούν την ελληνική γλώσσα (3% στον Ελαιώνα και 2% στα διαμερίσματα) και ένα μικρό ποσοστό δηλώνει πρόθεση να μάθει τη γλώσσα (22% στον Ελαιώνα και 17% στα διαμερίσματα).

Το Παρατηρητήριο Προσφυγικών Ροών του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Σύμπραξης για την Αθήνα*.

*Η Σύμπραξη για την Αθήνα (Athens Partnership) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί στοχευμένες συνεργασίες του δήμου Αθηναίων με τον ιδιωτικό τομέα, συνδυάζοντας τις δυνάμεις και των δύο φορέων, με τελικό ωφελούμενο τον κάτοικο της Αθήνας. «Με την Σύμπραξη για την Αθήνα ο δήμος Αθηναίων αναβαθμίζει την ποιότητα της συνεργασίας του με όλους αυτούς που προτίθενται να βοηθήσουν να κρατηθεί η Αθήνα όρθια, προετοιμάζοντάς την παράλληλα για το αύριο», σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

 
Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πραγματοποίηση στην Λιβαδειά της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων Χειροσφαίρισης
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 15:40

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πραγματοποίηση στην Λιβαδειά της τελικής φάσης (Final-8) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων Χειροσφαίρισης παρουσία της Δημάρχου Λιβαδειάς κ. Γιώτας Πούλου, του Αντιδημάρχου κ. Σωτήρη Καρβούνη, του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας κ. Δημήτρη Σαουλίδη και των προπονητών των ομάδων.

IMG 20170418 112248

Η Δήμαρχος Λεβαδέων καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και τους προπονητές των ομάδων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Επιτροπή Αθλητισμού και τους υπηρεσιακού παράγοντες του Δήμου Λεβαδέων για την προετοιμασία της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια μετέφερε τις ευχές του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων, ο οποίος θα βρίσκεται στη Λιβαδειά την Παρασκευή, την τελευταία ημέρα των αγώνων. Η Δήμαρχος σημείωσε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συντηρήσει τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις- υποδομές και να λειτουργούν προς όφελος των παιδιών, των αθλητικών συλλόγων και των δημοτών. Υπογράμμισε ότι με την βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου και η δυνατότητα έκδοσης άδειας λειτουργίας. Κατόπιν ανέφερε ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας με την ΟΧΕ για τη διοργάνωση και άλλων σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις παροχές από την πλευρά του Δήμου Λεβαδέων για την εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων, ευχαριστώντας το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς και τα ξενοδοχεία Φίλιππος και Levadia για την ευγενική χορηγία τους τόσο για τις μετακινήσεις των αθλητών όσο και για τη φιλοξενία των στελεχών της Ομοσπονδίας.

LIVADEIA 1

Στη συνέχεια μίλησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σωτήρης Καρβούνης, ο οποίος καλωσόρισε την Ομοσπονδία, τις ομάδες, τους προπονητές, τους αθλητές και τους διαιτητές στη Λιβαδειά και ευχήθηκε να διεξαχθούν αγώνες αντάξιοι του επιπέδου και της ιστορίας των ομάδων και της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ κ. Δημήτρης Σαουλίδης μετέφερε τις ευχαριστίες της Ομοσπονδίας στον Δήμο Λεβαδέων και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της ΟΧΕ για την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος και σε άλλες πόλεις. Υπογράμμισε την θετική ανταπόκριση που βρήκε η ΟΧΕ από την Δήμαρχο Λεβαδέων, όπου “η πόλη άνοιξε την αγκαλιά της” και δέχθηκε να φιλοξενήσει το άθλημα και εξέφρασε την θέση της ΟΧΕ να πραγματοποιηθούν στη Λιβαδειά και άλλες δράσεις εθνικού επιπέδου. Ευχαρίστησε επίσης, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό που μεσολάβησε και βοήθησε στη συνεργασία αυτή.

Μίλησαν επίσης, τεχνικοί σύμβουλοι της ΟΧΕ κ.κ. Στέλιος Αλεπουδέας και Δημήτρης Σκάρλος που αναφέρθηκαν στην πραγματοποίηση, πριν λίγους μήνες, σεμιναρίου στη Λιβαδειά με τη συμμετοχή καθηγητών φυσικής αγωγής Α’βαθμιας και Β΄βαθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία της ΟΧΕ, του Δήμου και του γραφείου φυσικής αγωγής Βοιωτίας και το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Σημείωσαν δε, ότι η τελική φάση του εφηβικού πρωταθλήματος είναι μία ευκαιρία να δοθεί το έναυσμα στην κοινωνία της Λιβαδειάς και κυρίως στα σχολεία να γνωρίσουν το χάντμπολ και να αναπτυχθεί το άθλημα σε σωστές βάσεις. Παρόμοια δράση πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα και βοήθησε στην δημιουργία δύο συλλόγων χάντμπολ.

Τέλος χαιρέτησαν οι προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ευχαρίστησαν τον Δήμο Λεβαδέων για τη φιλοξενία και ευχήθηκαν το άθλημα να αναπτυχθεί και στην Λιβαδειά.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες είναι: Πανελλήνιος Γ.Σ., ΧΑΝΘ, ΑΠΣ Φίλιππος, ΓΣ Χανίων, ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΑΟ Κοζάνης, ΑΣΝΙ Δικέφαλος Αστέρας και ΓΑΣ Καματερού. 

 
Στο ΣΕΓΑΣ η 2η επίσημη Συνέντευξη Τύπου της Ειρηνοδρομίας
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 15:21

Στο ΣΕΓΑΣ η 2η επίσημη Συνέντευξη Τύπου της Ειρηνοδρομίας

resized IMG 4298

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 11 Απριλίου, η 2η Συνέντευξη Τύπου της Ειρηνοδρομίας 2017 στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ υπό την αιγίδα του οποίου τελείται η διοργάνωση.

 

Στη δεύτερη Συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των καλλιτεχνικών τριήμερων εκδηλώσεων των Παναγουλείων 2017, καθώς και το τιμώμενο πρόσωπο για φέτος το οποίο θα είναι η ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη. Μια καλλιτεχνική φυσιογνωμία που μέσα από την πορεία της την προσωπική, καλλιτεχνική και πολιτική συγκεντρώνει στην προσωπικότητά της όλους τους συμβολισμούς εκείνων των ημερών και όλα τα μηνύματα που επιχειρεί ο Δήμος Αγ. Δημητρίου να διαδώσει: της ειρήνης, της δημοκρατίας και του αγώνα.

resized IMG 4290

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των Παναγουλείων 2017 θα περιλαμβάνει:

  • Τη μουσικοθεατρική παράσταση της Σχολής χορού του Δήμου Αγ. Δημητρίου: «Λίγα γαρύφαλλα», εμπνευσμένη από τα δυο βιβλία της συντρόφου του Αλέκου Παναγούλη Οριάννας Φαλάτσι, ‘Ένας άντρας’ και ‘Γράμμα σ’ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ’. Με επιμέλεια καθηγητών του δημοτικού Ωδείου.

  • Τη συναυλία της μεγάλης Μαρίας Φαραντούρη «Όλα αρχίζουν ξανά»

  • Την Ειρηνοδρομία και τη συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου μαζί με το Δημοτικό Ωδείο και τις δυο δημοτικές χορωδίες, «Άνοιξη γιε που αγάπαγες».

 

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως ο χορηγός Επικοινωνίας των Παναγουλείων και της Ειρηνοδρομίας θα είναι η ΕΡΤ για την τηλεόραση και το Πρώτο Πρόγραμμα για το ραδιόφωνο.

 

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος, η Ειδική Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος του ΟΦΚΑ Καρδαρά Μαρίκα, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ειρηνοδρομίας, Ευάγγελος Παπαποστόλου ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος του Δήμου για την Ειρηνοδρομία, Σπήλιος Διαβολίτσης, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Νίκος Δασόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου κλασσικού αθλητισμού ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, Γιώργος Καρδαράς. Ως νεότερες πρέσβειρες της Ειρηνοδρομίας 2017, συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου οι πρωταθλήτριες Αθηνά Κοΐνη και Αναστασία Μαρινάκου ανακοινώνοντας τη συμμετοχή τους στην Ειρηνοδρομία.

 

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου έκανε ένα παναττικό κάλεσμα για τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία, ένα κάλεσμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με πανανθρώπινο μήνυμα για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Ένα μήνυμα πιο επίκαιρο από ποτέ που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τον συμβολικό αγώνα της Ειρηνοδρομίας, άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες ζωής των ανθρώπων και των λαών σε όλα τα επίπεδα.

 

Όχι μόνο από τη Δήμαρχο, αλλά απ’ όλους τους συμμετέχοντες στη Συνέντευξη Τύπου έγινε ιδιαίτερη μνεία στους έντονους συμβολισμούς των Παναγουλείων και της Ειρηνοδρομίας. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο στόχος για φέτος είναι η συμμετοχή 2.200 δρομέων και 300 εθελοντών. Η διοργάνωση έχει πολύ υψηλά στάνταρτ ασφάλειας και ποιότητας αφού όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σπήλιος Διαβολίτσης, η σύμπραξη του Δήμου μας με τόσο ισχυρούς σε τεχνογνωσία θεσμικούς φορείς που ο καθένας έχει να προσθέσει και κάτι διαφορετικό στον αγώνα, διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.

Ισχυρό όμως είναι και το κοινωνικό μήνυμα, αφού έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν στην Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου».

 

Η Ειρηνοδρομία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία του αθλητικού σωματείου Ο.Φ.Κ.Α ΟΔΥΣΣΕΑΣ και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του ΣΕΟ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη.

 

Δείτε το βίντεο των αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ειρηνοδρομίας 2016: https://www.youtube.com/watch?v=DtWd3aSFlKk

 

Οι εγγραφές των δρομέων γίνονται εδώ: https://www.eirinodromia.gr/eggrafes/

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 15:25
 


Σελίδα 8 από 93
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση