ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνέντευξη του Γιώργου Αρβανιτίδη στον Ρ/Σ "Η Φωνή της Ελλάδας" και την εκπομπή "Η Ελλάδα στον Κόσμο".
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 18:48

Το παιχνίδι του μουτζούρη για το ΠΑΣΟΚ τελείωσε

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό απόσπασμα από τη σημερινή (13.01.2017) συνέντευξη του Γιώργου Αρβανιτίδη στον Ρ/Σ "Η Φωνή της Ελλάδας" και την εκπομπή "Η Ελλάδα στον Κόσμο".

https://www.youtube.com/watch?v=tQQuS9MYGlg
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 18:50
 
Συνέντευξη στο Βήμα FM 99,5 και τους δημοσιογράφους Ν. Παπαδόπουλο και Μ. Προβατά. Η μόνη λύση και διέξοδος για τη χώρα θα ήταν οι πολιτικές μεγάλων εθνικών συναινέσεων.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 18:11

Συνέντευξη στο Βήμα FM 99,5 και τους δημοσιογράφους Ν. Παπαδόπουλο και Μ. Προβατά.

Η μόνη λύση και διέξοδος για τη χώρα θα ήταν οι πολιτικές μεγάλων εθνικών συναινέσεων.

LYKOYDHS

"Κάθε πρωτοβουλία που παίρνεται και που δεν απομακρύνει ανθρώπους αλλά δημιουργεί συναντήσεις, θετική είναι. Αν όμως θέλω να κρίνω τη συνάντηση Φ. Γεννηματά και Γ. Παπανδρέου, με βάση τη συνολική ανάγκη, το μεγάλο αίτημα των καιρών για να συγκροτηθεί ο χώρος, νομίζω ότι δεν απαντάει στο αίτημα."
 


Τι λένε οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς και ο Σπ.Λυκούδης για τις κινήσεις και συναντήσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς

Έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο την τελευταία περίοδο το θέμα, κινήσεις γίνονται, συζητήσεις γίνονται, πρωτοβουλίες παίρνονται αλλά αν με ρωτήσετε αν όλα αυτά είναι ενταγμένα σε ένα αληθές και ειλικρινές σχέδιο να συναντηθούμε, έχω κάποιες αμφιβολίες και αυτό είναι που δημιουργεί τις δικές μου απογοητεύσεις

Για τις συζητήσεις του Ποταμιού με την Κίνηση Διαμαντοπούλου

Ξέρω ότι το Ποτάμι μετέχει στις κουβέντες που γίνονται με αυτήν την πρωτοβουλία των πρώην Υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Στην τελευταία συνάντηση που κάναμε στην Κ.Ο. για άλλα θέματα, ο Σ. Θεοδωράκης είπε ότι «εμείς ως Ποτάμι διατηρούμε απολύτως την αυτοτέλεια μας αλλά μιλάμε και με αυτούς, όπως μιλάμε με όλους». Κάπως έτσι ήταν η κουβέντα. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω.

Για τα ποσοστά του Ποταμιού και τη δυσκολία εκπροσώπησης του στη Βουλή σε ενδεχόμενο εκλογών

Εγώ το αντιλαμβάνομαι αυτό και είναι ένας σοβαρός λόγος για να δει το Ποτάμι τι πρέπει να κάνει. Παρά ταύτα εμένα το βασικό μου ενδιαφέρον για τη συνάντηση του χώρου δεν είναι μόνο για την επιβίωση κάποιων ανθρώπων ή επιμέρους τμημάτων. Είναι επειδή πιστεύω –και το λέω ειλικρινά - ότι αυτόν τον χώρο, συγκροτημένο, τον έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα για να ισορροπήσει. Και τον έχει ανάγκη και η κοινωνία. Για αυτούς τους λόγους αυτός ο πολύ μεγάλος δημοκρατικός χώρος που σφράγισε την Ελλάδα όλων των προηγούμενων δεκαετιών, έχει υποχρέωση να υπάρξει. Βεβαίως θα επιβιώσουν ενδεχομένως μέσα από μια συνάντηση και πρόσωπα και επιμέρους πλευρές αλλά θα έλεγα ότι δεν είναι αυτό που κυριαρχεί στο μυαλό μου.

Για την στρεβλή εικόνα της Αριστεράς που διαμορφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελευταία μου ομιλία στη Βουλή κατέληξα απευθυνόμενος στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό ακριβώς, «όταν πρωτοξεκίνησε η κυβερνητική σας πολιτική, σας είπα ότι φοβάμαι μήπως το Πρώτη φορά Αριστερά, γίνει τελικά στην κοινωνία Ποτέ ξανά Αριστερά». Σκέφτομαι ότι δύο χρόνια μετά, μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας λένε «Αριστερά; Όχι ευχαριστώ, ακριβώς επειδή έχουν εσάς ως εικόνα και πρότυπο». Η πολιτική δυστυχία του χώρου είναι ότι μεγαλώνουν γενιές, έχοντας στρεβλή εικόνα για την Αριστερά. Θα μου πείτε, «εσύ τι κάνεις;». Στο μέτρο του δυνατού κάνω ό,τι μπορώ. Εγώ και όλη η πολιτική μου παρέα, οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από τότε που συγκροτηθήκαμε, μετά τη διάλυση της ΔΗΜΑΡ, από το να λέμε «όλος μαζί ο χώρος. Να υπερβούμε προσωπικές επιδιώξεις και πολιτικές δυσκαμψίες».

Για τη συνάντηση Φ. Γεννηματά και Γ. Παπανδρέου

Κάθε πρωτοβουλία που παίρνεται και που δεν απομακρύνει ανθρώπους αλλά δημιουργεί συναντήσεις, θετική είναι. Αν όμως θέλω να κρίνω το γεγονός με βάση τη συνολική ανάγκη, το μεγάλο αίτημα των καιρών για να συγκροτηθεί ο χώρος, νομίζω ότι δεν απαντάει στο αίτημα.

Πιστεύω ότι υπάρχει ένα μεγάλο δημοκρατικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς να μπορώ να δώσω την ακριβή έκταση του, που θέλει να υπάρξει ο χώρος. Είναι ριζωμένο στον Έλληνα εδώ και δεκαετίες αυτό το τμήμα, υπάρχει. Αυτός ο χώρος δεν μπορεί να είναι οι μικροσυναντήσεις μικροτμημάτων του. Σέβομαι απολύτως και τιμώ ό,τι υπάρχει σήμερα στο χώρο και σέβομαι και αυτό το μικρό κομμάτι σε σχέση με το παλιό κραταιό ΠΑΣΟΚ, που είναι το νυν ΠΑΣΟΚ. Γιατί; Γιατί στάθηκε όρθιο και θέλησε να κρατήσει αυτό που έχει. Αλλά υπάρχει ένα ζήτημα. Μπορεί να εμπνεύσουν αυτές οι μικροσυναντήσεις; εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται με πρωτοβουλία όλων των ανθρώπων του χώρου ένα νέο ξεκίνημα. Ένας νέος, ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς, που θα στηριχθεί στις υπάρχουσες δυνάμεις - αν θέλετε μπορεί να έχει και τη σφραγίδα των πιο δυνατών κομματιών, δεν το υποτιμώ – και που θα μπορεί να εμπνεύσει.

Για τον τρόπο που λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μήνες πήγε από το 5% στο 35%, επομένως δεν είναι πολύ εύκολο να εξηγηθεί με πολιτική ανάλυση ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και παράγεται η πολιτική του σκέψη, ακριβώς επειδή ήταν καταιγιστικός ο χρόνος με τον οποίο έγινε κόμμα εξουσίας από ένα κόμμα περιθωρίου. Εγώ δεν έχω εξηγήσει ακόμα το βασικό μέσα μου. Τι υπήρξε όλη αυτή η ιστορία στην αρχή; απάτη ή αυταπάτη; αυτό δεν το έχω λύσει. Δηλαδή, υπήρξε ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών της Αριστεράς που σκέφτηκε ότι «στην Ελλάδα και στο πολιτικό σύστημα δεν κερδίζεις εξουσία αν δεν πεις παραμύθι». Άρα απάτη! Η΄ πίστευαν αφελώς ότι είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν άλλου τύπου καταστάσεις; Ενδεχομένως το δεύτερο να είναι χειρότερο από το πρώτο. Ίσως να είναι και τα δύο μαζί. Βλέπω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματικά πιστεύουν ότι έχουν επιτελέσει ένα μεγάλο έργο και έφεραν την Αριστερά στο προσκήνιο. Τους βλέπεις και στο λένε και καταλαβαίνεις ότι δεν λένε ψέματα. Τι να πω.

Για το πώς η χώρα θα καταφέρει να βγει από το αδιέξοδο

Η μόνη λύση και διέξοδος για τη χώρα, μέχρι το τέλος του προγράμματος, θα ήταν οι πολιτικές μεγάλων εθνικών συναινέσεων. Αν ο πολιτικός κόσμος της χώρας είχε τη δυνατότητα να συμπράξει σε ένα μεγάλο εθνικό σχέδιο, θα μπορούσε απευθυνόμενος στους δανειστές, να χαλαρώσει και το πρόγραμμα. Διότι θα έδινε στους δανειστές αυτό που λείπει από την Ελλάδα: μια σοβαρότητα και μια πολιτική σταθερότητα. Αλλά βλέπετε πως λειτουργεί ο πολιτικός κόσμος.

Για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος

Νομίζω ότι οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι μεγάλες, είναι πίσω από τις ανάγκες των καιρών, αλλά είναι μεγάλη και η ευθύνη της κοινωνίας. Εγώ αυτήν την παλιά λαολαγνία της αριστεράς δεν την έχω πια. Ο λαός έχει κάνει λάθη και έχει κάνει κακές επιλογές. Είναι σεβαστή κάθε του επιλογή, αλλά κρίνεται κιόλας.

Για το ενδεχόμενο κλεισίματος του ΔΟΛ

Δεν μπορώ ούτε να το σκεφτώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα είναι η καθημερινότητά μας χωρίς τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ. Με αυτές τις εφημερίδες περάσαμε δεκαετίες ολόκληρες αγώνων, ψυχαγωγίας, δυνατότητας να έρθουμε σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την πολιτική. Θα πάρει την ήττα αυτή των εφημερίδων η κυβέρνηση ως νίκη; δεν μπορώ να σκεφτώ πώς ένα κόμμα της αριστεράς θεωρεί νίκη το ότι έκλεισε εφημερίδες. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο τέτοιο καταγραμμένο στην ιστορία της αριστεράς. Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός «καλά κάνετε και δεν διαβάζετε εφημερίδες» είναι τόσο χοντρό που μακάρι να μην το άκουγα. Θέλω να σκέφτομαι ότι του «ξέφυγε».

Το ζήτημα για τη δημοκρατία δεν δημιουργείται από τη λειτουργία των εφημερίδων και του Τύπου έστω και με τα λάθη τους αλλά από την παραβίαση θεσμικών λειτουργιών όλο το προηγούμενο διάστημα, σε τομείς πολύ κρίσιμους όπως είναι η Δικαιοσύνη.

Για την σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αυτή η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ με έχει προβληματίσει πάρα πολύ. Δεν είναι ότι στηρίζεται μια κυβέρνηση σε ψήφους που έχει ανάγκη για να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θυμάμαι την βραδιά των εκλογών αυτή την απίστευτη αγκαλιά Καμμένου-Τσίπρα στην εξέδρα και τη φράση «θα ενώσουμε τις σημαίες μας». Παρόλο που δεν είχα καμία σχέση συναισθηματική και πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σαν να τρώω και εγώ την μαχαιριά, για λόγους ιστορικούς. Αυτή η αγκαλιά διαμόρφωσε συνείδηση.

Για την ποιότητα της σημερινής Βουλής

Η βουλή που γνωρίζω εγώ τώρα με τη βουλή των μεγάλων προσωπικοτήτων που θυμάμαι σαν νέος, έχει απόσταση.

Για τα φαινόμενα τύπου «Σώρρα»

Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε γραφικοί τύποι ή γραφικά κόμματα να γίνονται επικίνδυνοι τύποι και επικίνδυνα κόμματα.

Για το πρόβλημα της αριστεράς διεθνώς στο να απαντήσει στα σύγχρονα ζητήματα

Η αριστερά έχει υποστεί μεγάλες διαψεύσεις και μεγάλες ήττες, τέτοιες που να την εμποδίζουν να βρει εύκολα την περπατησιά της. Αλλά δεν είναι μόνο η αριστερά με την ιστορική της εκδοχή. Το μεγάλο ρεύμα της σοσιαλδημοκρατίας, επίσης αυτή η πλευρά της αριστεράς δηλαδή, που δημιούργησε το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, τι κάνει σήμερα; που βρίσκεται; Βρίσκεται σε άμυνα. Και όλα αυτά δημιουργούν έναν πολιτικό πεσιμισμό.

Για το ενδεχόμενο εκλογών

Δεν είναι εύκολο να το προβλέψεις. Για την κυβέρνηση υπάρχουν δύο εκδοχές. Ή θα επιχειρήσει κλείνοντας την αξιολόγηση και προχωρώντας, να κρατηθεί όσο μπορεί, διότι κατά τη γνώμη μου τους αρέσει που είναι εξουσία, ή θα σκεφτεί ότι όσο περνάει ο καιρός χάνει και ίσως πρέπει να φύγει για να κρατήσει ένα ικανό ποσοστό ως παίκτης για το επόμενο διάστημα. Και τα δύο υπάρχουν. Εγώ πιθανολογώ το πρώτο.

Για το αν έχουν προδοθεί από τα κόμματα στα οποία μετείχε, οι απόψεις του Σπ.Λυκούδη

Είμαι σε ευθεία γραμμή σε σχέση με τις απόψεις μου, από την νιότη μου έως και σήμερα. Προφανώς αυτές οι απόψεις μπορεί να βρίσκουν κάθε φορά την έκφρασή τους. Άλλωστε τα κόμματα είναι εργαλεία πολιτικής και τίποτε άλλο. Αν γίνει η μεγάλη κεντροαριστερά αύριο, εκεί θα είμαι. Νομίζω ότι σημασία λοιπόν έχει η ευθεία γραμμή των απόψεων μου.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2014

Ήμουν ένα από τα 4-5 μέλη του κοινοβουλίου, εκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ψήφισα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά τα όσα ακούσαμε σε εκείνη τη φάση. Επειδή ένιωθα την ιστορικότητα των στιγμών, έκανα αυτό που μου επέβαλε η συνείδηση μου. Και δεν έκανα αυτό που φόβισε κάποιους άλλους και δεν ψήφισαν. Ξέρω συναδέρφους μου που ήθελαν να ψηφίσουν Πρόεδρο σε εκείνη τη φάση και φοβήθηκαν τις ύβρεις και τον οχετό των συκοφαντιών που άκουγαν.

Ήταν μια σκοτεινή περίοδος του κοινοβουλίου.

 
 
 
*Ο Σπύρος Λυκούδης είναι Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Α' Αθήνας με Το Ποτάμι και επικεφαλής των "ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς".
 
Συνέντευξη της Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πρακτορείο 104,9 FM (Σ.Παπαδοπούλου – Κ.Παπαδάκης)
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 14:28

Συνέντευξη  της Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πρακτορείο  104,9 FM (Σ.Παπαδοπούλου – Κ.Παπαδάκης)

Το ΔΝΤ πίσω από την καθυστέρηση στην αξιολόγηση. Η επιμονή στο λάθος παράγει τερατουργήματα εναντίον της Ευρώπης

Υποκρισία της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της μήνυσης Καμμένου.

Η αντίδραση της ΔΑΚΕ στις δηλώσεις Κεραμέως δείχνει την απόσταση της ΝΔ ακόμα και από την κομματική της βάση στις θέσεις της για τους δημόσιους υπαλλήλους

 svigkou

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Είναι θετικά αυτά που ακούγονται αυτή τη στιγμή από τη Γενεύη. Είναι σημαντικό η επιθυμία για την εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ επιτέλους να γίνει πραγματικότητα. Μένει να το δούμε αυτό και ευελπιστούμε για το καλύτερο.

Για τη διαπραγμάτευση

Βασική αιτία των καθυστερήσεων είναι οι διαφορές μεταξύ των θεσμών και πιο συγκεκριμένα οι εξωφρενικές απαιτήσεις του ΔΝΤ που απαιτεί χωρίς καμία οικονομική αιτιολογία να ψηφιστούν τώρα μέτρα για μετά το 2018. Το ΔΝΤ επιμένει να πορεύεται από τη μια λάθος εκτίμηση στην άλλη και από το ένα λάθος στο άλλο, χωρίς να αντιλαμβάνεται ούτε το ίδιο, ούτε οι σύμμαχοί του εντός της Ευρώπης, ότι η επιμονή στο λάθος το μόνο που μπορεί να παράξει είναι νέα λάθη και νέα τερατουργήματα εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και εναντίον της Ευρώπης.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα. Το ίδιο περιμένουμε να κάνουν και οι υπόλοιποι θεσμοί. Η οικονομία έχει υπεραποδώσει τους στόχους της, οπότε, αυτή τη στιγμή ούτε αιτιολογούνται καθυστερήσεις, ούτε αιτιολογούνται μέτρα τα οποία επί της ουσίας αντιβαίνουν  και στην ίδια την υλοποίηση του προγράμματος. Είδαμε και τη χθεσινή συνάντηση Σαπέν – Τσακαλώτου, που αυτό το μήνυμα ήθελαν να δώσουν, ότι πρέπει η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Όπως έχουμε δει και άλλες δηλώσεις τις τελευταίες μέρες στο επίπεδο της Ευρώπης, όπως η χθεσινή του Βέλγου υπουργού Οικονομικών, που δήλωσε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε και χωρίς το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ συμμετάσχει στο πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος. Είναι επιθυμία άλλων μέσα στην Ευρώπη να υπάρχει το ΔΝΤ. Η παρουσία, όμως, αυτή τη στιγμή του ΔΝΤ και αυτά που το ίδιο ζητάει αντιβαίνουν στην ίδια την πορεία του προγράμματος. Και το ίδιο το ΔΝΤ, αντί να ζητήσει, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, μεγαλύτερη γενναιότητα στη ρύθμιση του χρέους, αυτό που ζητάει είναι μέτρα που δεν έχουν καμία λογική.

Για το προσφυγικό

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής η διαβίωση των προσφύγων και να γίνεται σε συνθήκες ασφάλειας και αυτό είναι που αρμόζει στην επιθυμία της Ελλάδας να διαχειριστεί το προσφυγικό με όρους αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Και βέβαια να τονίσουμε εδώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι για την καλύτερη δυνατή εξασφάλιση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, ότι είναι συγκεκριμένες οι ευθύνες της Ευρώπης τόσο στο επίπεδο της μετεγκατάστασης όπου δεν εφαρμόζονται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. οι συμφωνίες, όσο και στην παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού θα πρέπει να γίνεται από την Ευρώπη με όρους αναλογικής κατανομής και με όρους αλληλεγγύης από όλα τα κράτη και όχι μόνο από την Ελλάδα, που, επαναλαμβάνω, όμως ότι πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να μην είναι απροετοίμαστη και ώστε επαρκώς να εξασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους πρόσφυγες.

Για τη μήνυση Καμμένου και την υποκρισία της ΝΔ

Υπάρχουν τρία πράγματα. Το ένα είναι η υποκρισία την οποία έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες γύρω απ’ αυτό το θέμα από κόμματα  όπως η ΝΔ που ξαφνικά ανακαλύπτουν τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα όταν ήταν στην κυβέρνηση, αντιμετώπισαν τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής, με όρους χειραγώγησης των μέσων, με όρους εξυπηρέτησης και εύνοιας ημετέρων κ.ο.κ. Το ένα είναι αυτό.

Το δεύτερο ως προς την υπόθεση αυτή καθ’ εαυτή είναι ότι προσωπικά κατανοώ την αντίδραση δημοσιογράφων, όπως είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Κούλογλου, όπως ο Κ. Βαξεβάνης και άλλοι δημοσιογράφοι που κατέκριναν αυτό καθ’  εαυτό το γεγονός της σύλληψης και αντέδρασαν σ’  αυτό. Αυτή είναι μια στάση που εγώ την κατανοώ πλήρως κι εδώ θα μπορούσε να ανοίξει μια συζήτηση ως προς τη διαδικασία του αυτόφωρου και την εξαίρεση απ’  αυτή τη διαδικασία των δημοσιογράφων. Αυτό είναι μια συζήτηση και αναφερόμαστε σε μια διάταξη η οποία προϋπήρχε προφανώς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. –γι αυτό και αναφέρθηκα πριν στην υποκρισία. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι, αν υπάρχει παραβίαση του νόμου, θα πρέπει να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες και να τιμωρούνται οι παραβάτες. Κι αυτό είναι χρέος της δικαιοσύνης να το διαλευκάνει. Την ίδια στιγμή να συμπληρώσω ότι είναι άλλο πράγμα η σκληρή πολιτική κριτική που οφείλει ο δημοσιογράφος να ασκήσει σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και σε όλους όσοι ασκούν την εξουσία και άλλο πράγμα είναι αυτή η κριτική να εμπλέκει πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, όπως έγινε στην περίπτωση του κ. Καμμένου. Νομίζω ότι τέτοιου τύπου πρακτικές υπερβαίνουν τα όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και παραβιάζουν τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δείτε πρώτιστα εσείς οι δημοσιογράφοι και συνολικά ο δημοσιογραφικός κόσμος.

Για τις κατηγορίες της ΝΔ για προσλήψεις στο δημόσιο

Από τη μία αυτό είναι ψέμα και έχουν παρουσιαστεί τα σχετικά στοιχεία σχετικά με τις δήθεν προσλήψεις που άλλες αφορούν προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ, άλλα αφορούν προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία και άλλα αφορούν προσλήψεις ύστερα από δικαστικές αποφάσεις τις οποίες και προφανώς έπρεπε να σεβαστεί η ελληνική κυβέρνηση. Η ΝΔ δεν κρύβει το όραμά της για περιστολή του κράτους και για συνέχιση της διάλυσης και της απαξίωσης του δημόσιου τομέα και στην παιδεία και στην υγεία, που είναι οι δύο τομείς που πάσχουν θα λέγαμε περισσότερο, μέσα από απολύσεις και συνέχιση του ίδιου έργου που θυμόμαστε από τον κ. Μητσοτάκη ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Να σημειώσουμε ότι πρόσφατες  δηλώσεις της κυρίας Κεραμέως για τους εκπαιδευτικούς προκάλεσαν τις εύλογες αντιδράσεις ακόμα και της συνδικαλιστικής παράταξης της Ν.Δ.. Είδαμε όμως μ’  αυτόν τον τρόπο ποια είναι η απόσταση της ΝΔ όχι μόνο απλώς από το ευρύτερο σώμα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και από το ίδιο το κομματικό σώμα της Ν.Δ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 14:31
 
Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 16:12

Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ»

resized 170111-Xionia1

Αποτίμηση της κατάστασης στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με το κύμα κακοκαιρίας και την αντιμετώπισή του από το μηχανισμό της Περιφέρειας έκανε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας στις δηλώσεις του επισήμανε: «Με σωστή προετοιμασία, πολύ καλό σχεδιασμό και δουλειά, κατορθώσαμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας σε όλη τη διάρκεια του χιονιά καθαρό και προσπελάσιμο. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που κατόρθωσαν, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο, τους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία και το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, που δεν έκλεισε ούτε λεπτό, αλλά και τους επαρχιακούς δρόμους, με κάποιες εξαιρέσεις όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, στα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης και στο επαρχιακό δίκτυο της Χαλκιδικής. Προετοιμαστήκαμε έγκαιρα και σωστά, καθώς εκτός από τους περίπου 5.000 τόνους αλατιού που είχαμε στη διάθεσή μας, φροντίσαμε να προμηθευτούμε επιπλέον 4.000 τόνους για να αντιμετωπίσουμε το χιονιά. Επίσης, ενεργοποιήσαμε όλα τα μηχανήματα, συνολικά 85, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, τα οποία παραμένουν στους δρόμους επιχειρώντας όπου χρειάζεται και θα παραμείνουν σε πλήρη κινητοποίηση και επιφυλακή και για τις επόμενες μέρες του παγετού. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους εθελοντές, τους πολίτες που συνέδραμαν το έργο μας, ακόμη και με υποδείξεις προβληματικών σημείων, την Τροχαία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

resized 170111-Xionia2

Σε ερώτηση σχετικά με την προετοιμασία των φορέων και για τα προβλήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη χτεσινή μέρα, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Όλοι οι φορείς όφειλαν, εφόσον είχαν την έγκαιρη προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, να προετοιμαστούν κατάλληλα για το κύμα κακοκαιρίας. Εμείς στην Περιφέρεια το κάναμε με αλλεπάλληλες συσκέψεις, με προμήθεια επιπλέον αλατιού, με μίσθωση επιπλέον μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να κατορθώσουμε να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας ανοιχτό. Για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια δεν φέρει απολύτως καμιά ευθύνη, διότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της το τοπικό οδικό δίκτυο, αλλά στην αρμοδιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξήγησε πως από όποιους Δήμους ζητήθηκε βοήθεια η Περιφέρεια την παρείχε, εφόσον όμως υπήρχε η σχετική δυνατότητα.

Ο Περιφερειάρχης μάλιστα διευκρίνισε πως ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σε πλήρη κινητοποίηση και επιφυλακή και για τις επόμενες μέρες: «Μέχρι σήμερα τα μηχανήματα λειτουργούσαν προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτά με το χιόνι. Συνεχίζουμε να είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση με τα 85 μηχανήματά μας, διότι ξεκινάει ο παγετός και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δε θα έχουμε προβλήματα στους δρόμους ευθύνης μας. Εφιστώ την προσοχή των πολιτών και για τον παγετό, καθώς θα πρέπει οι οδηγοί να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και οι πεζοί να αποφεύγουν τα σημεία όπου παγώνει το νερό ή το χιόνι στα πεζοδρόμια».

 
Βασικά σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ελπίδα για τη χώρα στηρίζεται στην αλήθεια και όχι στο ψέμα
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 21:50

Βασικά σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ελπίδα για τη χώρα στηρίζεται στην αλήθεια και όχι στο ψέμα

 

MITSOTAKIS1

«Η ελληνική κοινωνία και οι πιστωτές γνωρίζουν ότι είμαστε μεθοδικοί και έχουμε συνολικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο κ. Αντώνη Σρόιτερ.
 
«Θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα το πιστεύουμε. Και η Ευρώπη θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Θα είμαστε πιο επιθετικοί στις μειώσεις φόρων. Είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα ότι αξίζει να επενδύσει στη χώρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
 
«Το σχέδιό μας» είπε «το ακούει η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας». Και συνέχισε λέγοντας ανάμεσα στα άλλα: «Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια μεταρρύθμιση... Οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού για τους μεγάλους φορείς αστικών συγκοινωνιών ξέφυγαν κατά 500.000.000 ευρώ. Κανείς δεν ασχολείται με το εάν θα κοπούν εισιτήρια. Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει ρουσφετολογική πολιτική. Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε παραδώσει σχεδιασμό για συγκεκριμένες προσλήψεις 2.000 νοσηλευτών. Η τελευταία προκήρυξη περιλαμβάνει απίστευτες ειδικότητες... Χτίζεται ένα νέο κομματικό Κράτος».
 
«Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε αλλά αν ένας συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο δεν θα το δεχτούμε. Παράνομες μονιμοποιήσεις δεν θα δεχτούμε. Αυτά τα κάνει η Κυβέρνηση για να δημιουργηθεί μια νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 
Εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας ωστόσο: «Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τους πολιτικούς της προϊσταμένους. Η απόλυτη αδυναμία της Κυβέρνησης να επέμβει στα Εξάρχεια έχει ιδεολογική αφετηρία. Σήμερα, στα Εξάρχεια διακινείται βαρύς οπλισμός. Η Αστυνομία έχει τη βούληση αλλά δεν έχει την πολιτική εντολή... Οι αντιεξουσιαστές είναι οι τρομοκράτες της επόμενης γενιάς. Ο Υπουργός έχει τεράστιες ευθύνες. Και τον κ. Τσίπρα προσωπικά βαραίνει η ευθύνη για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ... Με χαριστικές διατάξεις αποφυλακίζονται τρομοκράτες. Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσω τον νόμο Παρασκευόπουλου».
 
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι έχουν πραγματοποιηθεί βαθιές τομές στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας «με συστηματική δουλειά, με μεθοδικότητα και προσήλωση στον τελικό στόχο». «Η Νέα Δημοκρατία», είπε, «ήταν ταυτισμένη με αυτό που αποκαλούμε παλιό πολιτικό κατεστημένο. Έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Έχει κάνει όμως και λάθη... Η διαδικασία αλλαγών δεν είναι ανώδυνη... Το πιο σημαντικό μας επίτευγμα είναι ότι δεν λαϊκίσαμε».
 
Απέρριψε την ορολογία «σκιώδης Κυβέρνηση» ενώ συμπλήρωσε: «Δεν επιτρέπω κανένα φαινόμενο αλαζονείας... Η κατανομή των ρόλων στο σχήμα των τομεαρχών αφορά τα κοινοβουλευτικά μας στελέχη... Η διαδικασία ανοίγματος στην κοινωνία με νέα στελέχη έχει ξεκινήσει... Μετά βεβαιότητας, η επόμενη Κυβέρνηση θα συμπεριλαμβάνει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς».
 
Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ζητούσε εκλογές εάν δεν ήταν έτοιμη να κυβερνήσει και να αλλάξει τα πράγματα. «Το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης» είπε «θα είναι το νομοσχέδιο οργάνωσης του κυβερνητικού έργου με αρμοδιότητες... Σήμερα, η Κυβέρνηση είναι το απόλυτο σκορποχώρι». 
 
Αναφερόμενος στην περίοδο των εορτών, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ήταν ευκαιρία να βρεθούμε οικογενειακώς δίπλα σε συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Έτσι καταλαβαίνουν τα παιδιά ότι έχουν πολλά προνόμια. Κόψαμε την πίτα μας... Ξεφύγαμε και πήγαμε δύο ημέρες στο Πήλιο. Περάσαμε ωραία στα χιόνια. Δεν είμαστε μια συνηθισμένη οικογένεια, αλλά είμαστε μια κανονική οικογένεια». 
 
«Το 2017 να είναι επιτέλους η χρονιά που θα βγούμε από την κρίση. Έχουμε μια κοινωνία καταπονημένη που διψά για μια διέξοδο και για μια εμπεριστατωμένη ελπίδα. Το 2017 να αφήσουμε πίσω μας την κρίση. Όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα για τον τόπο», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 21:54
 


Σελίδα 8 από 125
"Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!
  "Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!    Παντρεύοντας την ...

Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston; Το 2005, ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston αποφάσισαν να χωρίσουν, έπειτα από πέντε χρόνια έγγαμου βίου.  ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση