ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνέντευξη Τύπου – 4o Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ «ELEPHANTASTICO»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 10:25

 

Συνέντευξη Τύπου – 4o Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ «ELEPHANTASTICO»

Image1ε

 

 
 

Το πρόγραμμα της 4ης κατά σειρά διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ Elephantastico, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο διάστημα από 12 έως 14 Μαΐου 2017, παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με την παρουσία φορέων, ομάδων και ατόμων που συμμετέχουν.

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου, η διοργάνωση κατέχει πλέον δυναμική θέση στον πολιτιστικό προγραμματισμό του Δήμου και φιλοδοξεί να παρακινήσει τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά και ουσιαστικά στα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτά.

«Το εγχείρημα πέτυχε και αποδεικνύεται από τη συμμετοχή του κόσμου. Πέρσι, στη διάρκεια του τριημέρου, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις περίπου 30.000 γονείς και παιδιά. Στον σχεδιασμό της φετινής χρονιάς συμπράττουν περισσότεροι χορηγοί και συνεργάτες, που είτε εντάσσουν το φεστιβάλ στον προγραμματισμό τους, είτε δημιουργούν κοινές δράσεις. Παράλληλα,  διευρύνουμε τις ηλικιακές ομάδες και το πεδίο των εκδηλώσεων. Χρειαζόμαστε  τη στήριξη όλων  και καλούμε από τώρα το κοινό καθώς και τους ενεργούς φορείς και τις ομάδες που ασχολούνται με το παιδί, να δηλώσουν την παρουσία τους και να στείλουν σύγχρονες και διαδραστικές προτάσεις, προκειμένου να σχεδιαστεί η επόμενη διοργάνωση».

Στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του 4ου Elephantastico συμμετέχουν οι βιβλιοθήκες και τα μουσικά σχήματα του Δήμου, τα Μουσεία της πόλης, το Γενικό Προξενείο της Τσέχικης Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη, συνεργάζονται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ο  Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ – HELEXPO, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, το Μουσείο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η ΧΑΝΘ, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Noesis», το Διαπολιτισμικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και ο παιδικός σταθμός «Σβούρα».

invitation1--207x300

Το 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από προγράμματα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως μουσικό-θεατρικά και πολυγλωσσικά παραμύθια από έμπειρους και φυσικούς αφηγητές, αλλά και παιδιά, κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης, συναυλίες, διαδραστικά εργαστήρια κρουστών για ΑμεΑ, εκθέσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, θεατρικό παιχνίδι, κόμικς, λούνα παρκ, ρομποτική, βρεφική και παιδική γιόγκα, ομιλίες από κλινικούς ψυχολόγους, ξιφομαχίες και πολλές ακόμη δράσεις.

Στη διάρκεια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων η διοργάνωση θα προσεγγίσει τα παιδιά, ως μελλοντικούς πολίτες, με παράλληλο στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης για  τη γνωριμία και την περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτισμικών ανταλλαγών και συνεργασιών ανάμεσα σε πολίτες και καλλιτέχνες διαφορετικών χωρών. Η συμμετοχή στο σύνολο των εκδηλώσεων θα είναι ελεύθερη, ωστόσο σε ορισμένες από αυτές απαιτείται προεγγραφή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 4ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ «ELEPHANTASTICO» εδώ

 
Ρεκόρ συμμετοχών και εμπορικούς επισκέπτες από 40 χώρες συγκεντρώνει η φετινή 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 02 Μάιος 2017 18:36

Ρεκόρ συμμετοχών και εμπορικούς επισκέπτες από 40 χώρες συγκεντρώνει η φετινή 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς

resized Συνέντευξη Γούνας

Success story συνιστά η φετινή 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά από τις 4-7 Μαΐου 2017 και αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και της ΔΕΘ-Helexpo.

 

Εμπορικοί επισκέπτες από 40 χώρες, 100% κάλυψη των διαθέσιμων χώρων του εκθεσιακού κέντρου, ειδικές αεροπορικές πτήσεις τσάρτερ που θα έρθουν από Ρωσία και Ουκρανία με επισκέπτες για την έκθεση και 20μελής επιχειρηματική αποστολή από την Κορέα, συνιστούν ορισμένα μόνο από τα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης.

 

Η έκθεση θα είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη των τελευταίων ετών, όπως διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα στην Καστοριά.

 

Επί της ουσίας η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς σηματοδοτεί με τις εκθεσιακές επιδόσεις της την αρχή του τέλους – όπως όλα δείχνουν - της κρίσης που έπληξε τον κλάδο της γούνας τα τελευταία 2,5 χρόνια.

resized ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

 

«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους εκθέτες, αλλά και τους επισκέπτες μας», σημείωσε ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, ενώ αναφερόμενος στη συνδιοργάνωση με τη ΔΕΘ-Helexpo τόνισε πως η συγκεκριμένη συνεργασία θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο κύρος στον, ούτως ή άλλως, καταξιωμένο θεσμό της έκθεσης, που φέτος έχει ιδιαίτερη αναφορά στην πόλη της Καστοριάς.

 

«Έχουμε πάρει μία στρατηγική απόφαση να υποστηρίξουμε την έκθεση γούνας της Καστοριάς. Η συνεργασία μας δεν είναι ευκαιριακή, αλλά θα έχει βάθος χρόνου. Πιστεύουμε ότι η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι μία Έκθεση με πολλές προοπτικές, γιατί θεωρούμε ότι η γούνα είναι εθνικό προϊόν της Ελλάδας και με αυτή την ιδιότητα νομίζουμε ότι μπορεί να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας.

 

«Ευελπιστούμε ότι η έκθεση της Καστοριάς θα είναι η δυνατότερη και η καλύτερη από όλες τις διοργανώσεις που διεξήχθησαν φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο της γούνας, με πολύ καλά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντας γουνοποιούς, αλλά και για όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό κλάδους, αφού έχουμε εξασφαλίσει την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητά της, γεγονός που θα έχει οφέλη για όλη την περιοχή», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Μονοπρόσωπης Α.Ε. Συνδέσμου Γουνοποιών, κ. Ιορδάνης Μιχαηλίδης.

 

Την πεποίθηση του ότι η έκθεση θα γνωρίσει την απόλυτη επιτυχία εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου τόσο στα μέλη του Δ.Σ. όσο και στην ΔΕΘ-Helexpo, για αυτό που διαφαίνεται ότι θα γίνει στην Καστοριά τις επόμενες ημέρες. Αυτή η έκθεση θα είναι μοναδική».

Ο δήμαρχος Καστοριάς, κ. Ανέστης Αγγελής, εξέφρασε την υποστήριξή του στον θεσμό της έκθεσης, αλλά και την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του Fashion Gala στο ιστορικό κέντρο της πόλης, γεγονός που καταδεικνύει, όπως είπε, ότι η έννοια της γουνοποιίας είναι ταυτόσημη με την έννοια της Καστοριάς και σε άμεση συνάφεια με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

 

Το Fashion Gala της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά (την ερχόμενη Πέμπτη στις 18:30) στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, την Πλατεία Ντολτσό.

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 15:19

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

resized IMG 4830

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης θα δώσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου στο Κανάλι της Βουλής, συνομιλώντας με την Άντζελα Τσιφτσή. Η συνέντευξη κρατά μια ώρα και θα προβληθεί αύριο (29-4-2017) στις 22.00 στο πλαίσιο της τακτικής εκπομπής «Συνάντηση». Η σκηνοθεσία είναι της Πανδώρας Ξαρχάκου. Η συνέντευξη θα προβληθεί για δεύτερη φορά τη Δευτέρα, πάλι στις 22.00.

Η Λυδία Κονιόρδου μιλά επί της ουσίας για την πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό, παρουσιάζει τα επόμενα βήματα στον προγραμματισμό και στις δράσεις του ΥΠΠΟΑ , επίσης την προσπάθεια να θεραπευτούν οι όποιες παθογένειες στο πολιτιστικό τοπίο, και αναπτύσσει την εξωστρεφή φιλοσοφία της για τα πολιτιστικά πράγματα όπως αυτή αντανακλάται στην πολιτιστική πολιτική που προσπαθεί να εφαρμόσει. Μια πολιτική γειωμένη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και οραματική. «Ο πολιτισμός είναι μια υγιής επένδυση», λέει.«Όταν αξιοποιηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Η συζήτηση καλύπτει το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, το Βιβλίο, τον Νόμο για τα Πνευματικά Δικαιώματα, την πολιτική στα Μουσεία, την εκπαιδευτική διαδικασία, τη συνεργασία υπό όρους του δημόσιου φορέα με τον ιδιωτικό, τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, το Έτος Ελλάδας-Κίνας, το παράδειγμα της documenta 14, τη σύνδεση του παρελθόντος με το αύριο, και του κέντρου με την περιφέρεια και το εξωτερικό.

Η Λυδία Κονιόρδου μιλά όμως και για πολλά άλλα, όπως για τη σημασία της προοπτικής του κοινού συμφέροντος και της αφύπνισης των συνειδήσεων απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών.

 
Παρουσίαση της νέας Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου Θεσσαλονίκης
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 16:12

 

Παρουσίαση της νέας Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου Θεσσαλονίκης

resized prss cnfrnc new ct prtl-1

Η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, από τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκο Φωτίου.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, η φιλοσοφία και η αντίληψη της νέας διαδικτυακής πύλης είναι τελείως διαφορετική, δεδομένου ότι πλέον στο επίκεντρο βρίσκεται ο χρήστης. «Η νέα διαδικτυακή πύλη έχει ξεκινήσει εδώ και μια βδομάδα να λειτουργεί δοκιμαστικά και σταδιακά θα μπει στη ζωή όλων. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον Δήμο, γιατί αλλάζει η φιλοσοφία. Δεν λέμε δηλαδή: ‘’αυτοί είμαστε και δεν μας νοιάζει τι λέτε εσείς’’ αλλά ‘’ελάτε πείτε μας τι θέλετε’’. Αναγνωρίζω και καταλαβαίνω τη μεγάλη σημασία να μπούμε ως Δήμος στη νέα εποχή, που προσφέρει πολλές δυνατότητες επικοινωνίας και χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που δίνει τη δυνατότητα να μην χρειάζεται να προσέρχεται ο δημότης στους χώρους του δήμου, είτε για συναλλαγές είτε για μια πληροφορία. Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι η ιστοσελίδα εξελίσσεται συνεχώς, δεν είναι κάτι στατικό».

resized prss cnfrnc new ct prtl-2

Στην αλλαγή φιλοσοφίας του νέου portal του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και στις καινοτομίες που το χαρακτηρίζουν αναφέρθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Νίκος Φωτίου. «Ο σχεδιασμός είναι βασισμένος στον πολίτη, στον δημότη, ο οποίος στηρίζει όλους εμάς με τα τέλη που καταβάλλει για να συντηρείται και να λειτουργεί ο Δήμος. Οφείλουμε να ανταποδίδουμε την προσφορά αυτή,  που γίνεται σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Στις καινοτομίες συμπεριλαμβάνονται οι ξενόγλωσσες σελίδες, η εύκολη πλοήγηση, ενώ  επίσης σημαντικό είναι ότι το σύστημα είναι συμβατό για φορητές συσκευές. Ένα ακόμη στοιχείο που συμπληρώνει τον σχεδιασμό, είναι η διαδραστικότητα που προσφέρει με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο του Δήμου αλλά και όλων των Νομικών Προσώπων, των Κοινοτήτων, των βιβλιοθηκών και των Δομών».

resized prss cnfrnc new ct prtl-3

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Προγραμματισμού και Συστημάτων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Σάββας Αλεξανδράτος, σημείωσε ότι το νέο portal αποτελεί κτήμα του στελεχικού δυναμικού του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που εργάστηκαν και μελέτησαν τη νέα δομή και λειτουργία του. Επισήμανε, εξάλλου, ότι η νέα διαδικτυακή πύλη δεν υστερεί σε τίποτα από τις αντίστοιχες μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, και τόνισε ότι συγκεντρώνει πληροφορίες όχι μόνο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά για το σύνολο της πόλης. «Στη μεγάλη αυτή διαδικτυακή πύλη συγκεντρώθηκε όλη η πληροφόρηση για τον Δήμο, τα Νομικά του Πρόσωπα, δομές που φιλοξενεί όπως το «Europe Direct», καθώς και για την πόλη ευρύτερα και ο οποιοσδήποτε μπορεί να ενημερώνεται έγκυρα, ορθά και άμεσα. Επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να θέτει ερωτήματα, να πραγματοποιεί συναλλαγές με τις υπηρεσίες του Δήμου και να συμμετέχει σε διαδικασίες διαβούλευσης. Στόχος μας είναι, ο πολίτης να μπορεί να λαμβάνει το υπηρεσιακό προϊόν στον χώρο του, ώστε να μειώνεται το γραφειοκρατικό βάρος».

resized prss cnfrnc new ct prtl-4

Η διάρθρωση του νέου portal περιλαμβάνει τους τρεις κύριους άξονες ενημερωτικής και χρηστικής  φύσης, «Θέλω από τον Δήμο», «Θέλω να γνωρίσω την πόλη» και «Θέλω να μάθω τι συμβαίνει στην πόλη», με τις ακόλουθες υποκατηγορίες:

ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
·        Ενημέρωση

·        Δημοτική Διαβούλευση

·        Κοινωνικές δομές

·        Διοικητική διάρθρωση

·        Ηλεκτρονικές υπηρεσίες

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού
Χρήσιμες πληροφορίες για τους τουρίστες
Φωτογραφικό υλικό

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Όλες οι τρέχουσες εκδηλώσεις
Φεστιβάλ
Έργα – Δράσεις
Δίκτυα πόλεων
Πλατφόρμα εθελοντικών ομάδων πολιτών «Σύνθεση»

resized prss cnfrnc new ct prtl-5

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες απαρτίζονται από τις ενότητες «Βελτιώνω την Πόλη μου, «Αιτήσεις στην πολεοδομία», «Αιτήσεις στα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης» και «Πιστοποιητικά Δημοτολογίου για Δικηγόρους – Συμβολαιογράφους».

resized prss cnfrnc new ct prtl-6

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 16:20
 
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης - Σημείο συνάντησης του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών η Freskon
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 17:33

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης - Σημείο συνάντησης του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών η Freskon

Πάνελ συνέντευξης Τύπου Freskon

 

Σημείο συνάντησης παραγωγών, ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών φρέσκων φρούτων και λαχανικών θα αποτελέσει από τις 27 έως τις 29 Απριλίου η Freskon, το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 

Οι 191 εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) που συμμετέχουν στη φετινή, τρίτη διοργάνωση και προέρχονται από την Αργεντινή, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Κύπρο, το Ιράκ, την Αλβανία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τον Καναδά, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ξένων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ, εμπορικών επιχειρήσεων και εταιρειών-δικτύων διανομής.

 

Όπως έγινε γνωστό σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της Freskon, που αναπτύσσεται φέτος σε 12.500 τ.μ., υλοποιείται και πρόγραμμα hosted buyers με τη συμμετοχή 120 επιχειρήσεων από 28 χώρες. Μάλιστα, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 2.500 επιχειρηματικά ραντεβού μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών.

 

Οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της εμπορίας και διακίνησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών διεθνώς. Στην έκθεση αναμένονται και ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από την ΠΓΔΜ (100 άτομα) και την Βουλγαρία (15 άτομα).

 

 

 

 

Για μία ακόμη χρονιά η Freskon φιλοξενεί το FreshCon Market, όπου η σύνδεση της παραγωγής με το λιανεμπόριο θα βρεθεί στο επίκεντρο. Το FreshCon Market, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το περιοδικό «Φρουτονέα», έχει ως βασικό στόχο να φέρει σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, δημιουργώντας κατάλληλες προϋποθέσεις άμεσων συμφωνιών. Στο πλαίσιο αυτό στη FreshCon Market συμμετέχουν ο βρετανικός όμιλος της Tescο και ο γερμανικός όμιλος Metro, που είναι παγκόσμιοι «παίκτες» της αγοράς λιανεμπορίου, από την Βουλγαρία οι αλυσίδες Fantastico και T-Market, από την Ουκρανία η ΑΤΒ Market, η Velyka Kyshenya και η Tavria V, από την Ρουμανία ο όμιλος της γαλλικής Carrefour και η Mega Image, από την Σερβία η Maxi, η Univerexport, η Mercator και η Super Vero και από την Ελλάδα οι αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Κρητικός, Χαλκιαδάκης, My Market-Metro Cash & Carry και η Discount Markt.

 

Στην φετινή έκθεση ξεχωρίζει και το Διεθνές Συνέδριο Ακτινιδίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου, ενώ συνολικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Freskon είναι ιδιαίτερα ευρύ και πλούσιο.

 

Freskon: Μια διεθνής έκθεση

Στη διεθνή προοπτική της Freskon, η οποία διαφάνηκε από την πρώτη στιγμή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη έκθεση ήρθε να καλύψει ένα κενό που διαπίστωσε ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στην αγορά.

 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, χαρακτήρισε τη Freskon ως το πέμπτο κομμάτι του εκθεσιακού «παζλ» που έχει αφιερώσει η ΔΕΘ-Helexpo στον πρωτογενή τομέα, ενώ σημείωσε πως η εν λόγω έκθεση είναι από τις πλέον διεθνείς της εταιρείας.

 

Με τη σειρά του ο συνεργάτης του περιοδικού «Φρουτονέα», κ. Χρήστος Κατσάνος, τόνισε πως η Freskon είναι μια μοναδική έκθεση, καθώς δίνει έμφαση και σε μικρές καλλιέργειες υψηλής προστιθέμενης αξίας, οι οποίες δεν έβρισκαν μέχρι πρότινος βήμα προβολής. Αναφέρθηκε δε στο Διεθνές Συνέδριο Ακτινιδίου, αλλά και στους κορυφαίους ομιλητές που θα συμμετάσχουν από τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής.

 

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, από τον παραγωγό μέχρι τις αγορές του εξωτερικού, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, που χαρακτήρισε τη Freskon πολύ σημαντικό brand για την Έκθεση.

 

Τέλος η υπεύθυνη της Freskon, κα Τόνια Νικολαΐδου, ανέφερε πως στόχος του διεθνούς αυτού γεγονότος είναι η ανάπτυξη των εξαγωγών, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και η ανάδειξη του ελληνικού φρούτου.

 

Η Freskon ξεκινά την Πέμπτη, 27 Απριλίου, οπότε θα λειτουργήσει από τις 11:00 έως τις 19:00. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, στις 17:30 της ίδιας ημέρας. Την Παρασκευή, 28 Απριλίου, το ωράριο είναι 10:00 με 19:00 και το Σάββατο, 29 Απριλίου, 10:00 με 18:00. Το πάρκινγκ είναι δωρεάν για όλους τους εκθέτες και επισκέπτες.

 


Σελίδα 7 από 93
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση