ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 06 Ιούνιος 2017 09:38

Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

DOUROU17

Στην επιτακτική ανάγκη μεταρρύθμισης του καλλικρατικού πλαισίου για να επιτελεί αποτελεσματικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον κοινωνικό και οικονομικό της ρόλο, αναφέρθηκε, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη στήριξη του συστήματος Δημόσιας Υγείας, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. «Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι βαθμίδες της διοίκησης που βρίσκονται δηλαδή κοντύτερα στα προβλήματα των πολιτών, τα γνωρίζουν καλύτερα και μπορούν να παρέμβουν αποτελεσματικότερα, πρέπει να αποκτήσουν και τα μέσα να εκπληρώσουν την αποστολή τους». «Χρειαζόμαστε δηλαδή τα κατάλληλα εργαλεία, για να αποφύγουμε γραφειοκρατίες, αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, να υπάρχει σαφής εικόνα του τι κάνει η Περιφέρεια, τι ο Δήμος, τι το Υπουργείο. Αυτές τις ασάφειες τις υφίστανται σε βάρος τους καθημερινά οι πολίτες». «Οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν έχουν να κάνουν με τη διαπραγμάτευση – αντιθέτως μπορούν να είναι και πλεονεκτήματα απέναντι στους θεσμούς καθώς δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και κινούνται στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των δημοσίων δομών».

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης συνοπτικά στο μέχρι σήμερα κοινωνικό έργο και τα έργα υποδομής της Περιφέρειας. «Είμαστε όντως στα μέσα της θητείας μας και πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει, χωρίς τυμπανοκρουσίες, πολύ δουλειά στον κοινωνικό τομέα και όχι μόνο σε αυτόν». «Σε τροχιά υλοποίησης έχουν εισέλθει σοβαρά έργα που αλλάζουν την όψη της Αττικής, βάζουν τις βάσεις κρίσιμων υποδομών που λείπουν από την Περιφέρεια, δημιουργούν θέσεις εργασίας, και συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Η ίδια περιγράφει το «νέο μοντέλο βιώσιμης επιχειρηματικότητας» που προωθεί η Αττική μέσω ενός «νέου επιχειρείν». «Επιχειρούμε να αλλάξουμε το πρότυπο του επιχειρείν μέσα από την αλλαγή των νοοτροπιών και την υπέρβαση χρόνιων παθογενειών στη λειτουργία του κράτους». «Αυτοί που σήμερα κουνούν επικριτικά το δάκτυλο για τη μη προσέλκυση επενδύσεων, φέρουν τεράστιες ευθύνες για την απουσία σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος, για την ανυπαρξία σταθερού φορολογικού πλαισίου, για τη δυσλειτουργία του Δημοσίου, για δομικές ελλείψεις».

«Προλαβαίνω την ερώτησή σας: ‘όλα είναι λοιπόν τέλεια στην Περιφέρεια Αττικής;’ Όχι, για αυτό και δίνουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες που δεν στέφονται πάντα με επιτυχία, όπως για παράδειγμα με το Πεδίο του Άρεως. Παρεμβαίνουμε στο πάρκο εδώ και 2,5 χρόνια σε πολλά επίπεδα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για θέμα που δεν είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της Περιφέρειας».

«Τα προβλήματα όμως, ειδικά σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, παραμένουν και υπονομεύουν de facto τις προσπάθειες που κάνουμε για την αναβάθμιση του Πάρκου, μέσα από τη συντήρηση υποδομών του, όπως οι παιδικές χαρές και τον ανακατασκευή κτιρίων όπως το κτίριο Οικονομίδη. Σας λέω δε ότι θα θέσουμε δημόσια, στο άμεσο μέλλον, όλες τις πτυχές των προβλημάτων του Πεδίου του Άρεως. Γιατί είναι θέμα πολυπαραγοντικό που επιβάλλει συνέργειες των δημόσιων φορέων για αποτελεσματικές παρεμβάσεις, που δεν θα μένουν στα χαρτιά».

Η Περιφερειάρχης, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, αφού παρατηρήσει ότι «τα γεγονότα δεν δημιουργήθηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες ή δύο χρόνια», προσθέτει: «η κρίση Δημοκρατίας, που βιώνουμε και η οποία επικάθεται στην ανάπτυξη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, δεν αποτελεί γραμμική συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους, είναι αποτέλεσμα λάθος πολιτικών που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες». Η ίδια αναφέρεται στις ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών: «Αδιαφόρησαν για τη δημιουργία σοβαρής συνεκτικής μεταναστευτικής / προσφυγικής πολιτικής, ενώ οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας προανήγγειλαν τη διόγκωση των μεταναστευτικών / προσφυγικών ροών. Παράλληλα δεν έδωσαν βάρος στην παιδεία, στη γνώση της σύγχρονης ιστορίας του τόπου, των αγώνων του κατά του φασισμού».

«Εμείς οφείλουμε, με γνώση της Ιστορίας, με αίσθηση ευθύνης, παρεμβαίνοντας με τόλμη στο σήμερα, να κάνουμε την αντίστροφη πορεία: να ανατάξουμε το σύστημα αξιών με έμφαση στην κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη».

Τέλος, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ανακοίνωσε δύο σημαντικές εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής:

Τη Διημερίδα, στις 7 και 8 Ιουνίου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με τη στήριξη της Προέδρου του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Και Ημερίδα σχετικά με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, με τον τίτλο η «Αττική Επιχειρεί» στις 16 Ιουνίου.

 
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Δευτέρα, 05 Ιούνιος 2017 09:09

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017  

resized st 2

Το Πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017 (Ιούνιος – Ιούλιος) παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μονής.

resized dd54f2087dd117bdcbdaf97c3cd78c9c XL

Το πρόγραμμα παρουσίασαν ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Λάζαρος Κωνσταντινίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Δ.Σ. της Μονής Λαζαριστών, Αλέξανδρος Θάνος, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και το μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ, Άκης Σακισλόγλου,που συντόνισε τη συνέντευξη Τύπου.

resized canon-canon-eos-5d-mark-iii-6485808904-6485864300-000-edit-593915

Με το βλέμμα στο μέλλον και με οδηγό την ποιοτική δημιουργία, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017 ξεκινάει με μεγάλα διεθνή ονόματα, αλλά και με σπουδαίες εκδηλώσεις Ελλήνων καλλιτεχνών, με πρωτότυπες παραγωγές και νέες διοργανώσεις.

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, η Μονή Λαζαριστών θα γεμίσει με την απογειωτική, αλλά και ταυτόχρονα νοσταλγική και μελαγχολική μουσική του Goran Bregović.

resized moni-lazaristwn

Το πρώτο μας πάρτι, θα θυμίσει σε πολλούς ανέμελα χρόνια  και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πιο σημαντικές καλοκαιρινές μουσικές εμφανίσεις  και παραστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών.

Μεταξύ αυτών η  σκηνοθετημένη από τον Παντελή Βούλγαρη μουσική παράσταση «Εννέα και Πέντε», με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου και Οδυσσέα Ιωάννου, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων,ο Δημήτρης Μυστακίδης με τα «Ρεμπέτικα της κιθάρας», οι Χειμερινοί Κολυμβητές και ο Νίκος Ξυδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών τιμάει για μια ακόμη φορά η European Festivals Association δίνοντάς του, για μιά ακόμη φορά,την αναγνώριση για το υψηλής ποιότητας πρόγραμμά του.

 
ΤΟ PIRAEUS SPORTS CAMP ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 16:40

ΤΟ PIRAEUS SPORTS CAMP ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 resized 5667

 

Ο Πειραιάς υποδέχεται για τρίτη  χρονιά το Piraeus Sports Camp, το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που προσφέρεται δωρεάν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, το οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας,  με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βασίλης Νάνος, παρουσίασαν σε Συνέντευξη Τύπου, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, το πρόγραμμα του φετινού  3ου  Piraeus Sports Camp.

To 3ο Piraeus Sports Camp ξεκινάει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

 

 resized 5668

Η Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε:

«Να σας καλωσορίσω σε μια πολύ ευχάριστη Συνέντευξη Τύπου για όλους μας. Το Piraeus Sports Camp διεξάγεται για  τρίτη χρόνια στην πόλη μας και αποτελεί πλέον θεσμό. Είμαστε ο μόνος Δήμος της Ελλάδας, ο οποίος πραγματοποιεί αυτή την αθλητική δραστηριότητα και με την πολύ σημαντική βοήθεια της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταφέρνουμε κάθε χρόνο να προσφέρουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες στα παιδιά των δημοτών, εντελώς δωρεάν.

Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη τα δύο προηγούμενα χρόνια. Είχαμε πάνω από δύο χιλιάδες συμμετοχές σε τέσσερις περιόδους.

Ο στόχος μας φέτος και σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κ. Νάνο είναι να συμμετάσχουν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Την Τρίτη θα ξεκινήσουν οι εγγραφές. Προσκαλώ τους δημότες, να έρθουν έγκαιρα να γράψουν τα παιδιά τους στην περίοδο που επιθυμούν, γιατί πάντα βρισκόμαστε τελευταία στιγμή να προσπαθούμε να βρούμε νέους χώρους για να έρθουν περισσότερα παιδιά. Να διευκρινίσω ότι ένα παιδί μπορεί να συμμετάσχει σε μια περίοδο και αυτό για να έχουμε όσο περισσότερη συμμετοχή γίνεται. Πέρυσι, επειδή  είδαμε ότι ήταν πάρα πολλές οι εγγραφές, προσπαθήσαμε και πήραμε και άλλα  παιδιά, δηλαδή ξεπεράσαμε τον αριθμό των χιλίων. Στις 19 Ιουνίου ξεκινάει το  Summer Camp, ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου και χαιρόμαστε να βλέπουμε παιδιά χαμογελαστά να περνάνε όμορφα σε αυτές τις ολοήμερες ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Θέλω να τονίσω ξανά, ότι είμαστε πάρα πολύ τυχεροί ως Δήμος που μπορούμε να παρέχουμε δωρεάν στους δημότες και στα παιδιά των δημοτών αθλητικές δραστηριότητες καθώς οι εποχές είναι δύσκολες. Είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθεια της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Προέδρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και πρώτου Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Να πω επίσης, ότι το πιο σημαντικό είναι ότι τα Summer Camp δεν περιορίζονται σε ένα χώρο, διεξάγονται σε όλον τον Πειραιά, σε πέντε διαφορετικά αθλητικά κέντρα. Περιμένουμε λοιπόν τους δημότες από την Τρίτη να γράψουν τα παιδιά τους στο Piraeus Sports Camp για να απολαύσουν αυτό το καλοκαίρι αυτές τις δραστηριότητες».

 

Ο Διευθυντής του Δικτύου των Σχολών της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

κ. Βασίλης Νάνος,  επισήμανε:

«Καλό μήνα σε όλους. Γι ακόμα μια χρονιά είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας. Ο Ολυμπιακός πάντα δίπλα στον Δήμο του Πειραιά. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε από κοινού το  «Sports Camp» για τους δημότες του Πειραιά. Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητες όπως στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ  και στο βόλεϊ  θα παρέχουν στα παιδιά βασικές αρχές για κάθε άθλημα. Κοινός  παρανομαστής της προσπάθειάς μας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Να διευκολύνουμε φυσικά τις οικογένειες και τα παιδιά να μάθουν διασκεδάζοντας. Αυτό για εμάς είναι το ζητούμενο.

19 Ιουνίου ξεκινάμε σε πέντε αθλητικά κέντρα για ένα μήνα, για τέσσερις εβδομάδες, είναι τέσσερα πενθήμερα. Το πρόγραμμα ουσιαστικά  ξεκινάει  9:00 -14:00 και απευθύνεται σε Δημοτικά Σχολεία. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, υπάρχουν 5 Αθλητικά Κέντρα.  Το κάθε Κέντρο διδάσκει, εκπαιδεύει ένα συγκεκριμένο ομαδικό άθλημα. Στα Βοτσαλάκια έχουμε το ποδόσφαιρο σε δύο γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα 5Χ5. Υπάρχει πολύ μεγάλη προτίμηση. Εκεί λειτουργεί και η Σχολή του ποδοσφαίρου. Την τελευταία μέρα έχουμε και μια έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους. Κάνουν και εκμάθηση κολύμβησης. Το «Σαλπέας» και τα άλλα Αθλητικά Κέντρα κυρίως στοχεύουν στην εκμάθηση ομαδικών αθλημάτων, όπως είναι το βόλεϊ και το μπάσκετ. Στο «Σαλπέας» επειδή μας το επιτρέπει και ο χώρος τα παιδάκια κάνουν και διάφορες ασκήσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα, εκγύμνασης, έτσι ώστε να παρέμβουμε και σε κάτι διαφορετικό στα παιδάκια. Το πρόγραμμα ξεκινάει 9:00 το πρωί. Περιλαμβάνει προθέρμανση και ασκήσεις συναρμογής  και εν συνεχεία κάποια βασικά στοιχεία του κάθε αθλήματος, κυρίως τεχνική. Στο τέλος της κάθε ενότητας υπάρχει ένα θεωρητικό μάθημα: οι γυμναστές μας μιλούν με τα παιδιά σε θέματα προσωπικής και ατομικής υγιεινής, κάποιους βασικούς κανόνες του αθλήματος. Στο τέλος της κάθε περιόδου δίνουμε κι ένα αναμνηστικό δίπλωμα γι όλα τα παιδάκια. Ανά περίοδο περιμένουμε περίπου στα 250 παιδιά. Άρα μιλάμε περίπου για 1000 παιδιά σύνολο. Σκοπός βέβαια είναι να παρέχουμε και να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα σε πάρα πολλά παιδιά της δωρεάν συμμετοχής. Γι’ αυτό και θέλουμε τη διαφορετικότητα. Δηλαδή όσα περισσότερα παιδιά ανά περίοδο να συμμετέχουν στα Sports Camp του Δήμου Πειραιά. Για μας σκοπός είναι να εξυπηρετήσουμε τις οικογένειες των δημοτών του Πειραιά. Σίγουρα ο «βασιλιάς» των αθλημάτων είναι το ποδόσφαιρο. Είναι αρκετές οι συμμετοχές σε όλα τα αθλήματα. Για μας ο σκοπός είναι να εξυπηρετήσουμε τις οικογένειες των δημοτών του Πειραιά, τα παιδάκια να απασχοληθούν δημιουργικά και φυσικά να διασκεδάσουν. Αυτό είναι το οποίο μας ενδιαφέρει και είναι και η βασική μας επιδίωξη».    

 

 

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα διεξαχθεί το 3ο Piraeus Sports Camp, είναι οι εξής:

 Κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας-Ακτή Ξαβερίου

Κλειστό γυμναστήριο 15ου Δημοτικού Σχολείου (Μουτσοπούλου και Υμηττού­)-Καμίνια

Κλειστό γυμναστήριο 2ου Λυκείου (Τζαβέλα)-Καστέλλα

Κλειστό γυμναστήριο 3ου Λυκείου-Μαυρομιχάλη

Πλαζ Βοτσαλάκια (Καραγεώργη Σερβίας 6)-Καστέλλα

 

Περίοδοι Camp:

Α΄ : 19-23.6.2017

Β΄ : 26-30.6.2017

Γ΄ : 3-7.7.2017

Δ΄: 10-14.7.2017

 Ώρες Camp:

 08:30-08:45 Προσέλευση Παιδιών

09:00-13:30 Δραστηριότητες

14:00-14:15 Αναχώρηση παιδιών

 Εγγραφές:

Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο περίοδο. Για την εγγραφή,  χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει λογαριασμό ρεύματος ή τηλεφώνου.

 Τα σημεία εγγραφών (Καθημερινά 10:00-14:00 έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου):

 Α’ Δημοτική Κοινότητα - Λ. Χατζηκυριακού 89 & Κλεισόβης - 210 4599957

 Β’ Δημοτική Κοινότητα - Δραγάτση 1A - 210 4220064

 Δ’ Δημοτική Κοινότητα - Σπυρίδωνος, Πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή - 210 4827026

 Ε’ Δημοτική Κοινότητα - Καλλέργη 142 - 210 4622589

 Πλαζ Βοτσαλάκια- Καραγεώργη Σερβίας 6, Καστέλλα - 210 4136355

Οι παροχές για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν είναι t-shirt Camp,  ελαφρύ γεύμα, φρούτο, βεβαίωση συμμετοχής.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 16:42
 
Συνέντευξη Τύπου - Άνοιγμα στην πόλη / Αθήνα
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 30 Μάιος 2017 15:22

Συνέντευξη Τύπου - Άνοιγμα στην πόλη / Αθήνα

Το Άνοιγμα στην Πόλη, ο νέος θεσμός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ», αφού περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, όπως δράσεις σε μη θεατρικούς χώρους αλλά και ακτιβιστικές παρεμβάσεις σε ευαίσθητες περιοχές, όχι μόνο στην πόλη της Αθήνας αλλά και σε περιοχές του Πειραιά και της Ελευσίνας. Το πολύπλευρο αυτό εγχείρημα δίνει μια απάντηση στην εσωστρέφεια, που τείνει να κατακλύσει τη δημόσια σφαίρα, στον φόβο απέναντι στο διαφορετικό καθώς και στις συνακόλουθες ρατσιστικές συμπεριφορές.

resized Aggeliki GirginoudiMarilena Stafylidou

Το Άνοιγμα στην Πόλη πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Δικτύου Πολιτισμού Athens Culture Net και διαρθρώνεται σε τέσσερις ξεχωριστές ενότητες. Η πρώτη, Πόλη: μύθος και ιστορία, περιλαμβάνει δραματουργίες site specific, περφόρμανς και άλλες παρεμβάσεις και εστιάζει στη βαθύτερη γνωριμία με τον αστικό χώρο μέσα από την περιπλάνηση. Στη δεύτερη ενότητα, Ποιητικά και μουσικά πάθη, εντάσσονται ποιητικές και μουσικές παραστάσεις, που μας καλούν να ανακαλύψουμε την Αθήνα με μια διαφορετική ματιά από αυτή της τρέχουσας καθημερινότητας. Η τρίτη ενότητα, Αθήνα: τόποι μνήμης, γίνεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και περιλαμβάνει ξεναγήσεις, περιπάτους, μουσική και θέατρο. Οι Παραστάσεις εκτός των τειχών είναι η τέταρτη ενότητα και περιλαμβάνει παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε μη θεατρικούς χώρους, με έμφαση στο βίωμα και τη διαφορετικότητα.

 

Μέσα από το Άνοιγμα στην Πόλη, το Φεστιβάλ γίνεται αυτό που μπορεί και πρέπει πραγματικά να είναι : Ένα φεστιβάλ για την πόλη του, ένας πυλώνας πρωτότυπης δημιουργίας, που ενεργοποιεί καλλιτεχνικά τους ίδιους τους κατοίκους, μια καλλιτεχνική πλατφόρμα αμφισβήτησης και ανατροπής προκατασκευασμένων αντιλήψεων και ταυτόχρονα μια γιορτή.

 

resized Giannis Skourletis bijoux de kantKiki Papadopoulou

 

Στην πρώτη ενότητα Πόλη: μύθος και ιστορία, περιλαμβάνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:


Άννα Τζάκου – Ομάδα Γεωποιητική

277 μέτρα*

Λόφος του Λυκαβηττού. Εκκίνηση: σταθμός αφετηρίας του Τελεφερίκ, οδός Αριστίππου. 3, 10, 17, 24/6 & 1,8/7, 5:30 π.μ.

Διάρκεια δύο ώρες, είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσεων

 

Η περφόρμανς 227 μέτρα αποτελεί μια συμμετοχική περιήγηση στο υψηλότερο σημείο της Αθήνας. Περφόρμερ και θεατές επιτελούν μια ανάβαση στον λόφο του Λυκαβηττού κατά την ανατολή του ηλίου, την ώρα που η σκιά του λόφου υποχωρεί σταδιακά, αφήνοντας την πόλη στο φως. Οι θεατές καλούνται να ψηλαφήσουν τις ανάγλυφες υφές όσων κοιτάνε, σαν τα μοτίβα ενός μισοτελειωμένου υφαντού, που τα ανακαλύπτουν σε παρόντα χρόνο. Μετατοπίζονται από το προφανές στο απρόσμενο, από το θέαμα στο βίωμα, με στόχο να αποκαλυφθούν συνειρμικά, λανθάνοντα και ενδόμυχα αφηγήματα της πόλης: πιθανοί τρόποι σύνδεσης του καθενός μας με το σώμα της.

 

Κράτηση θέσεων απαραίτητη, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς) και στο 210 32 72000.

Προτείνεται οι θεατές να φορούν άνετα παπούτσια για την ανάβαση του λόφου και προληπτικά να έχουν προμηθευτεί νερό

Τρόποι προσέλευσης: Από το μετρό Ευαγγελισμός, ή με αυτοκίνητο και προτεινόμενη στάθμευση στις οδούς Κλεομένους ή Δεινοκράτους

 

Σκηνοθεσία: Άννα Τζάκου

Δραματολογία: Μάριος Χατζηπροκοπίου 

Εικαστική σύνθεση, επιμέλεια και performance: Αντώνης Αντωνίου  

Ηθοποιοί: Μαρία-Όλγα Αθηναίου,  Αντώνης Τσίλλερ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάριος Βούρος
Παραγωγή: Κωστής Παναγιωτόπουλος
Γραφιστική επιμέλεια αρχιτεκτονικού υλικού: Γιώργης Νουκάκης

 

*277 μέτρα είναι η απόσταση της κορυφής του Λυκαβηττού από την επιφάνεια της θάλασσας

 

 

 

Oμάδα όχι παίζουμε UrbanDig Project,

Στάση Ομόνοια

Πλατεία Ομονοίας, εκκίνηση Θέατρο Ρεξ

20-25/6, 19:00, είσοδος ελεύθερη

 

Από τον Νοέμβριο του 2015, οι άνθρωποι του UrbanDig (καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, θεατρολόγοι) έχουν «κατασκηνώσει» στην Ομόνοια και την «ανασκάπτουν» πυρετωδώς. H συμμετοχική ανασκαφή φέρνει στο φως ιστορίες, τραγούδια, μουσικές, εικόνες, συνήθειες, όνειρα και ευχές των θαμώνων της, παλιών και νέων, μικρών και μεγάλων, μόνιμων και περαστικών. Ο τόσο συκοφαντημένος και αμφιλεγόμενος δημόσιος χώρος της Ομόνοιας ξανασυστήνεται ως ζωντανός τόπος συνύπαρξης, συνεργασίας και κοινού βηματισμού. Με «αφετηρία έμπνευσης» το πώς θέλουν την πλατεία οι άνθρωποί της, η ομάδα δημιουργεί τη Στάση Ομόνοια, μια παράσταση περιπατητική που συναντά το θέατρο, τον χορό, τη μουσική και την εικαστική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο. Έξι σπονδυλωτές ιστορίες με κοινή κατάληξη το κέντρο της πλατείας. Έξι διαφορετικές πορείες ανθρώπων, που πηγαίνουν στην Ομόνοια να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Και η πλατεία από σημείο αναφοράς της πόλης, θα γίνει σημείο αναφοράς της δικής τους ζωής.

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαχίνης, Ειρήνη Αλεξίου
Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου
Ομάδα έρευνας - δραματουργίας: Κατερίνα Κωνσταντινάκου, Άννα Μαγουλιώτη, Γιώργος Σαχίνης, Ειρήνη Αλεξίου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, σε συνεργασία με την ερευνητική κοινότητα του UrbanDig_Omonia
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Άννα Μαγουλιώτη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Γκράφιτι: Γιώργος Γκουνέζος
Οργάνωση παραγωγής: Νάντια Σιώκου
Βοηθός παραγωγής: Δήμητρα Παπουρτζή
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελεάννα Γεωργίου
Παίζουν: Αγγελική Δαλαγγέλη, Κλήμης Εμπέογλου, Pauline Huguet, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Εμμανουέλα Κορκή, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Rob McNeil
Μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου (πιάνο), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Γιώτης Παρασκευαΐδης (κιθάρα),  Νίκος Γεωργακόπουλος (μπουζούκι). 
Με τραγούδια από τη δράση «
UrbanDig_Omonia Τροβαδούροι» σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου και στίχους Χρήστου Κανελλόπουλου. 
Συνεργασία με το
AD&PR Lab του Τμήματος Μέσων, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, υπό την καθοδήγηση της Ματίνας Μάγκου.

Ευχαριστίες: Λευτέρης Παναγιώτου, Μυρσίνη Αντωνίου, Adham, Άνα Καμάνι, Πάολα Ρεβενιώτη, Πωλίνα Γιωλτζόγλου, Ρέα Ζέκκου,  Νάσια Ντελέκου,  Βασιλική Ραγιά, Bas van Rijnsoever, Ηλέκτρα Τσακαλία, Βασίλης Ντούρος,  Μαντώ Κεραμυδά, Βίλλη Σμυρναίου

 

 

 

Βιτόρια Κωτσάλου

Day Οut of Time

Δημόσιοι Χώροι της Αθήνας, 24/6, 6:00 π.μ. ελεύθερη είσοδος

 

Από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, είκοσι ένας χορευτές, ο καθένας σε ξεχωριστό και επιλεγμένο σημείο, σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, αφιερώνουν την ημέρα τους στο να «είναι στην κατάσταση του χορού». Πρόκειται για μια πρακτική που άρχισε ως προσωπική ανάγκη, ως τρόπος αναζήτησης και δοκιμής της αντίληψης για το πώς αναδύεται ο χορός σε προσωπικό, κοινωνικό και κοσμικό επίπεδο. Ο χορευτής κουρδισμένος σε μια άλλη αίσθηση του χρόνου, βρίσκεται μέσα στο «διάστημα» της δικής του πρακτικής και προσφέρει νέες δυνατότητες παρουσίας. Ο χορός σαν «δώρο», δεν απαιτεί τίποτα, δεν επιδιώκει να κερδίσει έπαινο παρά να διευρύνει την αντίληψη του σώματος, τόσο του χορευτή όσο και του θεατή/περαστικού, του τοπίου καθώς και της κίνησης του κόσμου που μας εμπεριέχει. Οι θεατές μπορούν να επισκεφτούν τους χορευτές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακολουθώντας τον αναρτημένο χάρτη και μπορούν να συν-παραστούν μαζί τους για όσο χρόνο επιθυμούν.

 

Σύλληψη, οργάνωση και εισαγωγή:  Βιτόρια Κωτσάλου
Συμμετέχουν: Γιώργος Αμέντας, Ιωάννα Αντώναρου, Λία Βασδάρη, Νώντας Δαμόπουλος, Michael Doolan, Λία Καράμπελα, Νικολέτα Καρμίρη,Bιτόρια Κωτσάλου, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Μαριέλα Νέστορα, Γιάννης Νικολαΐδης, Ίρις Νικολάου, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Σταυρούλα Σιάμου, Πόπη Σφήκα, Δημήτρης Σωτηρίου, Βασιλική Χρυσανθακοπούλου-Τσαγκάρη, Γιάννης Τσιγκρής, Γιώργος Φριντζήλας.
Με την υποστήριξη των:  Μαριόν Ρενάρντ, Σχολή Χορού ΑΚΤΙΝΑ
Συνεργάτης Προβολής-Επικοινωνίας: Γιώργος Κατσώνης

 

 

 

Mkultra-Γκίγκη Αργυροπούλου

After lives

Εκκίνηση στοά Μπρόντγουαιη- κατάληξη 21ο Δημ. Σχολείο "Λέλα Καραγιάννη"

26-28/6, 20:00

Ημερίδα 29/6 18:00 – 22:00, 21ο Δημ. Σχολείο "Λέλα Καραγιάννη"

 

Ενεργοποιώντας τη σύμπραξη καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, ερευνητών και κατοίκων, η καλλιτεχνική κολεκτίβα Mkultra προτείνει ένα εργαστήρι κριτικής επαναπροσέγγισης της πόλης, μέσα από κοινωνικές και πολιτισμικές πρακτικές. Το Afterlives είναι ένα υπό εξέλιξη εργαστήρι με τη μορφή περιπατητικής παράστασης, η οποία ξεκινά με την παράδοξη παραδοχή ότι η πόλη έχει στοιχειώσει και καθώς πέφτει το σκοτάδι, ένα νέο φαντασιακό ξετυλίγεται στις μυστικές και ξεχασμένες τοποθεσίες της. Ξεκινώντας από τη Στοά Μπρόντγουαιη και περπατώντας στις ιστορίες της πλατείας Αμερικής, οι θεατές λαμβάνουν μέρος σε μια περιήγηση που μοιάζει με μισοτελειωμένη ταινία. Περνώντας μέσα απ' τα στενά με τις μικρές εκπλήξεις, σε μιαν αυλή κάτω απ' τα αστέρια, τα παιδιά παίρνουν την πόλη στα χέρια τους. Μετά την παράσταση δίνεται χρόνος για τοποθετήσεις και ομιλίες.

 

Δημιουργία: Mkultra
Επιμέλεια:
 Γκίγκη Αργυροπούλου
Σκηνοθεσία:
 Γκίγκη Αργυροπούλου - Peader Kirk
Έρευνα - Δραματουργία:
 Κωνσταντίνα Θεοδώρου
Ερευνητική συνεργάτις:
 Υπατία Βουρλούμη
Βοηθός σκηνοθέτη:
 Ελένη Καλαρά
Φιλμ:
 Didem Pekün
Εγκαταστάσεις:
 Κώστας Τζιμούλης
Περφόρμερ:
 Μαίρη Λούση, Ευαγγελή Φίλη, Φαίδρα Χατζηκωνσταντή κ.ά.

 

 

 

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Ταξίδι στην Ελλάδα

5 Ιουλίου

Ο χώρος θα ανακοινωθεί

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ πολιτισμού και ακτιβισμού, και ειδικότερα στην ευαισθητοποίηση γύρω από το πρόβλημα των εξαρτήσεων, το Φεστιβάλ Αθηνών συνεργάζεται με τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ και φιλοξενεί δράσεις που συνδυάζουν την τέχνη με τη φροντίδα για τον δημόσιο χώρο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ομάδες ατόμων σε απεξάρτηση θα συμμετάσχουν στην ανάπλαση σημείων χρήσης σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, όπου στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παρεμβάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Από εστίες χρήσης ουσιών, τα εσωστρεφή αυτά σημεία «ανοίγουν» στην πόλη και στους κατοίκους της και μεταμορφώνονται σε εστίες πρόληψης, συνάντησης, επικοινωνίας, πολιτισμού.

 

 

Στη δεύτερη ενότητα Ποιητικά και μουσικά πάθη, εντάσσονται οι ακόλουθες μουσικές και ποιητικές παραστάσεις:

 

Θοδωρής Γκόνης,

Εθνικός Κήπος - Περίπατος μαθητείας και αλητείας

Εθνικός Κήπος, Εκκίνηση: είσοδος Λεωφ. Αμαλίας,

22-26/6 , 19:00, διάρκεια 1 ½ ώρα περίπου, είσοδος ελεύθερη

 

Έτσι τους βλέπω εγώ τους κήπους. Επίσημα χαρακτηρισμένος ως ιστορικός τόπος, ο Εθνικός (άλλοτε Βασιλικός) Κήπος είναι ένα μάτι του κυκλώνα στο κέντρο της Αθήνας: σημείο νηνεμίας τριγυρισμένο από την ένταση της πόλης, που φέρει μέσα του τη μνήμη και την ιστορία της. Ανάμεσα στα 500 είδη φυτών, περιμένουν να συναντήσουν τους επισκέπτες μορφές μαρμάρινες, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Ζαν Μορεάς, ο Καποδίστριας αλλά και ο Ιωάννης Εϋνάρδος. Ο Θοδωρής Γκόνης προτείνει μια διαδρομή με υλικά κείμενα και ντοκουμέντα αυτών των μόνιμων κατοίκων του Κήπου, των ποιητών, των πολιτικών, των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν αλλά και της εικοσάχρονης βαυαρής βασίλισσας, που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε.

 

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Δραματουργία: Θοδωρής Γκόνης - Ελένη Στρούλια
Έρευνα: Μάρα Ψάλτη
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ελένη Στρούλια - Ζαΐρα Φαληρέα
Φιλολογικός σύμβουλος: Νάσος Βαγενάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης
Ηθοποιοί: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ελένη Κοκκίδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μυρτώ Γκόνη 
Kαι οι μουσικοί: Μιχάλης Καλογεράκης, Παντελής Καλογεράκης
Συμμετέχουν φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Μάριος Αρνιώτης, Βάϊος Καμινιώτης, Γιάννης Σιάμπαλιας, Μαρία Σκλαβούνου, Νάσια Τσίγκα, Θέκλα Φλουρή 

Ευχαριστούμε τους: Ιωσήφ Βιβιλάκη, Σταύρο Πετσόπουλο, Ειρήνη Α.Οράτη.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμο Αθηναίων και το Ωδείο Αθηνών.

 

 

 

Χριστίνα Μαξούρη

20+1 μεταπολεμικά λαϊκά τραγούδια με μπαρόκ ορχήστρα

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 29, Αθήνα

27-29/6, 21:00

 

Η αρχοντιά του ρεμπέτικου της μεταπολεμικής περιόδου συναντά τον συναισθηματισμό της μπαρόκ μουσικής του 17ου αιώνα. Τα μπουζούκια και η κιθάρα δίνουν τη θέση τους στη βιόλα ντα γκάμπα και στα βιολιά, δημιουργώντας ένα αστικό μουσικό περιβάλλον για τη δωρική φωνή της Χριστίνας Μαξούρη. Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια, μαζί με τον έμπειρο διευθυντή ορχήστρας και ενορχηστρωτή Μιχάλη Παπαπέτρου και μερικούς από τους εξέχοντες ερμηνευτές της παλαιάς μουσικής ανακατεύουν πενιές και δοξαριές και συστήνουν μιαν ιδιότυπη συναυλία, με μυσταγωγική, πλην όμως μερακλίδικη ατμόσφαιρα. Συμμετέχει η πολυσχιδής Λένα Κιτσοπούλου.

 

Επιλογή τραγουδιών - Ερμηνεία: Χριστίνα Μαξούρη
Μεταγραφή μουσικού υλικού - Ενορχήστρωση: Μιχάλης Παπαπέτρου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ευαγγελία Θεριανού
Ηχητικός σχεδιασμός - Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη - παραγωγής : Νουρμάλα Ήστυ
Μουσικοί:
 Χαράλαμπος Καρασσαβίδης (μπαρόκ βιολί), Αγγελική Κασδά (μπαρόκ βιολί), Ηλέκτρα Μηλιάδου (βιόλα ντα γκάμπα), Ιάσων Ιωάννου (μπαρόκ τσέλο), Δημήτρης Τίγκας (βιολόνε)
Φιλική συμμετοχή: Λένα Κιτσοπούλου

Εκτέλεση παραγωγής : Κατερίνα Μπερδέκα

Τιμές εισιτηρίων: ​Κανονικό: 15€ - Φοιτητικό: 10€ - ΑΜΕΑ, Ανέργων: 5€

 

 

 

Γιάννης Σκουρλέτης – bijoux de kant

Οι κόρες, η νέα ποιητική της Αθήνας

Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών, Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα

30/6-3/7 21:00

 

H bijoux de kant ανοίγει το σεντούκι με την ποιητική προίκα της πόλης των Αθηνών για να την απλώσει στο νυφικό κρεβάτι. Ο λόρδος Μπάυρον κι ο Παλαμάς αλλάζουν ρούχα, πετάνε πατρογονικές φορεσιές, κάπες και καπέλα, για να συναντήσουν τη μαύρη καλλονή της Λένας Πλάτωνος και τα μοντέρνα κτήρια του Ασλάνογλου. Μέσα από το παιχνίδι της Νούλας και της Νανάς τα ποιήματα για την Αθήνα γίνονται το μαγικό πασπαρτού μιας νέας ελευθερίας, μιας νέας περιπλανώμενης ποίησης, που ανακαλύπτει εκ νέου την πόλη που της ανήκει. H bijoux de kant αφηγείται τις μουσικές, τα τοπία, τις λέξεις αυτού του αρχαίου βρέφους. Το παλιό που βαραίνει και το νέο που καταργεί τη βαρύτητα του κληροδοτήματος απαγγέλλουν και υπόσχονται. Ένα ακρόαμα απεξάρτησης, σε αναζήτηση μιας νέας συνθήκης ελευθερίας για την Αθήνα που είμαστε όλοι εμείς. 

 

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία - Κοστούμια: Γιάννης Σκουρλέτης
Ποιητική ανθολόγηση: Χριστόφορος Λιοντάκης
Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη
Συνεργάτις σκηνοθέτις: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Συνεργάτης Σκηνογράφος-Γλυπτικές Συνθέσεις: : Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Συνεργάτις ενδυματολόγος: Δήμητρα Λιάκουρα
Παίζουν η Λένα Δροσάκη και η Άλκηστις Πουλοπούλου
Συμμετέχει 15μελής χορός

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 15€ - Φοιτητικό: 10€ - ΑΜΕΑ, Ανέργων: 5€

 

resized louisette photoAlex Kat

 

Η τρίτη ενότητα, Αθήνα: τόποι μνήμης, πραγματοποιείται με τη συνεργασία με το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών και την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

 

Στα βήματα της Δημοκρατίας

Αρχαία Αγορά,

12 και 20/6, 19.00 – 20.30, είσοδος ελεύθερη

 

Ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας με βασικό άξονα τη Δημοκρατία. Περίπατος με εκκίνηση από τη Στοά του Αττάλου, διασχίζοντας την Αρχαία Αγορά και το Θησείο μέχρι το Αστεροσκοπείο. Κατά την διάρκεια του περιπάτου θα διαβάζονται κείμενα που αφορούν σε σημαντικές στιγμές της Δημοκρατίας από τα χρόνια της αρχαιότητας στους συγκεκριμένους τόπους. Στις 12/06 τα κείμενα θα είναι στα ελληνικά και στις 20/06 στα αγγλικά.

 

 

Περίπατος στους ιστορικούς λόφους της Αθήνας με τον καθηγητή Μανόλη Κορρέ

Ιστορικοί λόφοι Αθήνας, Εκκίνηση: Άγ. Δημήτριος Λουμπαρδιάρης

14/6, 18.30 – 20.00, είσοδος ελεύθερη

 

O καταξιωμένος αρχιτέκτονας και αναστηλωτής Καθηγητής Μανόλης Κορρές θα μας ξεναγήσει στους ιστορικούς λόφους της Αθήνας. Μια ιστορική διαδρομή σε μερικά από τα ωραιότερα σημεία του Ιστορικού Κέντρου.

 

 

Ρωμιοί & άλλοι συνθέτες της Οθωμανικής Περιόδου

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

16/6, 20.30– 22.30, Εισιτήριο 12€

 

Μουσική Ρωμιών και άλλων συνθετών της Οθωμανικής Περιόδου στη Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

Χάρης Λαμπράκης – Συγκρότημα οθωμανικής και ανατολίτικης μουσικής: Νίκος Παραουλάκης (νέυ), Χάρης Λαμπράκης (νέυ), Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα),

Περικλής Παπαπετρόπουλος (πολίτικο λαούτο, τραγούδι)

Το τετραμελές μουσικό σύνολο την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα ζωντανέψει τους ήχους και μουσικές, που ήταν γραμμένες από Ρωμιούς συνθέτες και ακούγονταν στην οθωμανική Αθήνα πριν από έναν και πλέον αιώνα.

 

 

Ηλίας Καρελλάς Καραγκιοζούπολη

Ο Καραγκιόζης και η Ανακύκλωση

Λυσίου και Ανδροκίδου, Πλάκα

22/6, 20.00, είσοδος ελευθερη

 

Στο πλάτωμα της οδού Λυσίου και Ανδοκίδου ο καταξιωμένος καραγκιοζοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς θα αναβιώσει το θέατρο σκιών στο κέντρο της Πλάκας, κοντά στον τόπο όπου ανέβαζε παραστάσεις του Καραγκιόζη για πολλές δεκαετίες ο Γιώργος Χαρίδημος.

Το θέατρο σκιών, μία παράδοση 150 χρόνων, καταφέρνει και κρατάει ζωντανό τον Λαϊκό μας πολιτισμό, χαρίζοντας το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους με τις περιπέτειες του. Σκοπός των παραστάσεων είναι όχι μόνο η διασκέδαση μικρών και μεγάλων αλλά και η αναβίωση αυτής της ξεχωριστής τέχνης.

 

 

Φιλοσοφικός Περίπατος στην Ακαδημία Πλάτωνος

Ακαδημία Πλάτωνος

28/6 18.30– 20.30, είσοδος ελεύθερη

 

Φιλοσοφικός Περίπατος στην Ακαδημία Πλάτωνος συντροφιά με τον Παύλο Καλλιγά, Καθηγητή φιλοσοφίας και Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και τον Νικήτα Σινιόσογλου, Διδάκτορα φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Cambridge και συγγραφέα.

Οι καταξιωμένοι στο χώρο της φιλοσοφίας, ο καθηγητής Παύλος Καλλιγάς και ο ερευνητής Νικήτας Σινιόσογλου θα είναι οι δύο συνομιλητές και οικοδεσπότες σ’ ένα ιδιαίτερο Φιλοσοφικό Περίπατο στον κήπο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Μια περιπατητική συζήτηση για την φιλοσοφία, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη που θα κλείσει, όπως και τα συμπόσια με τη συνοδεία αρχαίας ελληνικής μουσικής.

 

Στην ενότητα Παραστάσεις εκτός των τειχών περιλαμβάνονται οι παρακάτω παραγωγές:

 

 Μαργαρίτα Αμαραντίδη – Homo Ludens Theatre

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ

Εκκίνηση Αρχαία Αγορά (Νότιος Πλευρά)- κατάληξη Ναός Ηφαίστου

21-23/6, 19:00 Διάρκεια 3 ώρες μαζί με το διάλειμμα, είσοδος ελεύθερη

 

Το κλασικό έργο του Σαίξπηρ σε μια site specific μουσικοθεατρική παράσταση με περιπατητικό χαρακτήρα, η οποία εξελίσσεται στον αρχαιολογικό χώρο γύρω από την Ακρόπολη των Αθηνών αλλά και με θέα τη σύγχρονη Αθήνα. Στοχεύοντας σε μια βιωματική θεατρική εμπειρία σύμφωνη με την πλοκή του έργου, που διαδραματίζεται τη μέρα του θερινού ηλιοστασίου, η πρώτη παράσταση θα δοθεί την 21η Ιουνίου. Με αυτόν τον τρόπο η ιστορία του Ονείρου καλοκαιρινής νύχτας θα μεταφερθεί χωροχρονικά στο παρόν, συνδέοντας τη σαιξπηρική ιστορία με τη σύγχρονη ζωή. Δημιουργοί της νέας γενιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια νέα «σαιξπηρική συντεχνία»...

 

Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Επιμέλεια κίνησης - Χορογραφία: Αυγουστίνος Κούμουλος
Πρωτότυπη μουσική: Γκωτιέ Βελισσάρης
Ενορχήστρωση/Πιάνο: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Ειδικές κατασκευές κοστουμιών: Βάνα Γιαννούλα
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή
Ηθοποιοί: Κώστας Μαγκλάρας, Ειρήνη Μακρή, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Χριστίνα Γαρμπή, Γιώργος Αβραμίδης, Χριστίνα Δενδρινού, Δημήτρης Μαμιός, Κλείτος Κωμοδίκης, Αποστόλης Ψαρρός, Πάνος Νάτσης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Μιχάλης Ζαχαρίας, Φοίβος Παπακαλούσης

Διεύθυνση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Εκτέλεση Παραγωγής: Κ2L ΑΛΦΑ - ΙΔΕΑ

Το τραγούδι "Ελένη του Νεδάρου" είναι μια σύνθεση του Νικόλα Παπαδομιχελάκη

 

 

 

Έλλη Παπακωνσταντίνου – ODC Ensemble

Λουιζέττα: το καμαρίνι μιας επανάστασης

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Παραλία Ελευσίνας

22-25/6, 21:00

 

Η Λουιζέττα (όπως αποκαλούσε χαϊδευτικά την καρμανιόλα ο Μαρά) της Έλλης Παπακωνσταντίνου διαδραματίζεται στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, όπου παρακολουθούμε τα γυρίσματα μιας ταινίας με θέμα την αστική δημοκρατία και τη Γαλλική Επανάσταση. Τι συμβαίνει, όμως, στα διαλείμματα των γυρισμάτων; Πώς σχετίζεται ο σημερινός άνθρωπος με το τρίπτυχο «ελευθερία-ισότητα-αδερφοσύνη»; Στην παράσταση ακούγονται κείμενα των Ζαν Πωλ Μαρά, Ραούλ Βανεγκέμ, Ζαν Ζακ Ρουσσώ, Γκυ Ντεμπόρ, Χάινερ Μίλλερ, αποσπάσματα από την Μαχαμπαράτα, τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789 κ.ά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής όμως είναι οι μαθητές με ειδικές δεξιότητες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελευσίνας, που συνεργάζονται με ηθοποιούς, μουσικούς και εικαστικούς.

Η παράσταση θα έχει περιπατητικό χαρακτήρα, ενώ αποτελεί συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και επιστέγασμα μιας ευρύτερης συνεργασίας της ομάδας ODC Ensemble με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ελευσίνας, στο πλαίσιο του προγράμματος Europe Grand Central.

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου 
Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας 
Δραματουργική συνεργασία: Στέλλα Ράπτη, Φιλήμων Πατσάκης
Βίντεο: Παντελής Μάκκας 
Xορογραφία: Αθανασία Κανελλοπούλου 
Σκηνικά - Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου 
Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Κατσιναβάκη
Παίζουν:
 Adrian Frieling, Αναστασία Κατσιναβάκη, Δάφνη Μαρκάκη, Αντώνης Πριμηκύρης, Άλκηστις Πολυχρόνη, Ρόζα Προδρόμου, Θοδωρής Σκυφτούλης, καθώς και εθελοντές, εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελευσίνας 
Μουσικός επί σκηνής: 
Νεφέλη Μαρκάκη

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

 

 Τιμές εισιτηρίων: ​Κανονικό: 15€ - Φοιτητικό: 10€ - ΑΜΕΑ, Ανέργων: 5€

 

resized urban digMarilena Stafylidou

 

Αγγελική Γκιργκινούδη – Vice Versa

Πεντηκοστή του Ντέιβιντ Έντγκαρ

Παλαιός Ατμοηλεκτρικός Σταθμός ΔΕΗ Ν. Φαλήρου, Σολωμού και Δημ. Φαληρέως 1, Ν. Φάληρο

23-25 & 28-29/6 ώρα 21:00 και 30/6 ώρα 23:00

 

Σε κάποια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, μια τοιχογραφία ανεκτίμητης αξίας - παρόμοια με τον "Θρήνο για τον Χριστό" του Τζιόττο - γίνεται μήλο της έριδος ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία, όταν στον ναό όπου βρίσκεται εισβάλλει μια ομάδα προσφύγων, κυνηγημένων από τις αρχές της χώρας. Το έργο πραγματεύεται τη μετανάστευση, την κρατική βία, τις θρησκευτικές αντιπαλότητες, τον ρόλο της τέχνης και την εκμετάλλευσή της από κύκλους συμφερόντων. Στην παράσταση συμμετέχουν πρόσφυγες από 13 χώρες. Η θεατρική ομάδα Vice Versa ιδρύθηκε το 2009 και τα μέλη της είναι Έλληνες και ξένοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, φοιτητές και εργαζόμενοι, άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα, που αντιστέκονται μέσω του θεάτρου στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων χρόνων στην Αθήνα, με τις ξενοφοβικές εκδηλώσεις και τα μύρια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

 

Μετάφραση: Κυριακή Kαζελίδου
Σκηνοθεσία: Aγγελική Γκιργκινούδη 
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Aγγελική Στελλάτου
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Σκηνικά/Εικαστική επιμέλεια: Μυρτώ Λάμπρου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος  
Επιστημονική σύμβουλος: Ζακία Άκρα
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάνος Ζέρης 
Βοηθός σκηνογράφου: Κωνσταντίνος Κοτσύφης
Συντονισμός/εκτέλεση παραγωγής: Γιάννης Τσορτέκης
Παίζουν οι:
 Ζακία Άκρα, Άιμαν Αλαμπούντ, Χαλίλ Αλιζάντα, Χοσάμ Αράφα, Νάντια Ζαχούρ, Θάνος Ζέρης, Κωνσταντίνος Κοτσύφης, Θύμιος Κούκιος, Μαρσέλα Λένα, Σιμπλίς Μπα Μούκουρι, Βεντσισλάβ Μπαρντάροβ, Αλεξάνδρα Μπαστάνη, Μοχάμεντ Μπελχέντι, Γκρέις Νουόκε, Ειρήνη Οικονομίδου, Ολάμ Ορέισι, Θέμης Πάνου, Μαντώ Παπαρρηγοπούλου, Σβετλάνα Παραμόνοβα, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Ντημητρίνα Πουέβα, Κρις Ραντάνοφ, Αϊντίμ Τζοϋμάλ, Λίλιτ Τουμασιάν, Γιάννης Τσορτέκης

 

Τιμές εισιτηρίων: ​Κανονικό: 15€ - Φοιτητικό: 10€ - ΑΜΕΑ, Ανέργων: 5€

 

 

Αντώνης Κουτρουμπής – Ομάδα Πλεύσις

Στο στόμα του λύκου

Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών, Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα

23-26/6, 21:00

 

Ένα σπονδυλωτό έργο με θέμα τα διλήμματα του σύγχρονου ανθρώπου και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της προσωπικής επιθυμίας και των κοινωνικών συμβάσεων. Εντάσσοντας στη σκηνική σύνθεση τη συμβολική αναφορά στον πλούτο και την ευμάρεια που αντιπροσωπεύει ένας χώρος σαν το Μικρό Χρηματιστήριο, η ομάδα Πλεύσις έχει επίκεντρο τη φαντασία, τη μνήμη, το οικείο και την ποίηση της μικρής καθημερινής στιγμής. Χωρίς εκφερόμενο κείμενο, αλλά με μια ευδιάκριτη σωματική αφηγηματικότητα, οι ερμηνευτές δημιουργούν ποιητικές φιγούρες, που κλείνουν το μάτι στη σκληρή όψη της πραγματικότητας και σχολιάζουν με μαύρο χιούμορ τα αδιέξοδα της ύπαρξης. Ένα σύνθετο θέαμα, όπου συνυπάρχουν το σωματικό θέατρο, ο σύγχρονος χορός, το θέατρο αντικειμένων, το εικαστικό περιβάλλον, η σύνθεση ηλεκτροακουστικών τοπίων, live electronics και graphic animation.

 

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπής
Ερμηνεία - Χορογραφία: Όλγα Γερογιαννάκη, Αντώνης Κουτρουμπής
Μουσική σύνθεση - Live electronics: Μηνάς Εμμανουήλ
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη
Μάσκες: Θέατρο μαριονέτας Ανταμαπανταχού
Κατασκευή σκηνικού: Δημήτρης Μαρούλης
Βοηθός σκηνογράφου: Θένια Κουτρουμπή
Βίντεο - Graphic animation: Ακριβή Αναγνωστάκη
Κινηματογράφηση - Κάμερα: Ειρήνη Στείρου

Τιμές εισιτηρίων: ​Κανονικό: 15€ - Φοιτητικό: 10€ - ΑΜΕΑ, Ανέργων: 5€

 

 

Μαρία Σάββα – Εταιρεία Θεάτρου Παίκτες

Το ξύπνημα της μνήμης. Παιδιά-πρόσφυγες του ελληνικού Εμφυλίου

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75

27-30/6, 20:00

 

Βασισμένο σε προσωπικές μαρτυρίες και ιστορικά ντοκουμέντα από το βιβλίο «Παιδιά του Ελληνικού Εμφυλίου-Πρόσφυγες και Πολιτική της Μνήμης» της Riki Van Boeschoten και Loring M.Danforth.

Παιδιά που ξεριζώθηκαν από τα χωριά τους και βίωσαν την καταστροφή, προσφυγόπουλα είτε στις Ανατολικές χώρες είτε στις παιδουπόλεις της Φρειδερίκης. Σ’ αυτή την παράσταση, που βασίζεται σε ιστορικά ντοκουμέντα και σε προσωπικές μαρτυρίες από το βιβλίο Παιδιά του ελληνικού Εμφυλίου.Πρόσφυγες και πολιτική της μνήμης (εκδόσεις Αλεξάνδρεια) που υπογράφουν η Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν και ο Λόρινγκ Ντάνφορθ, οι εξιστορήσεις παιδιών γίνονται μέρος μιας συλλογικής βιωματικής αφήγησης, μιας κοινής ιστορίας για τη βίαιη αποκοπή από τη μάνα, την οικογένεια και το σπίτι-πατρίδα. Ζωντανεύει έτσι ένας ιδιότυπος χορός από γερασμένα παιδιά που θυμούνται γιατί δεν μπορούν να ξεχάσουν, σε μια σκηνική σύνθεση που επιζητεί να ξυπνήσει την ενσυναίσθηση γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα δίπλα μας.

Στην παράσταση χρησιμοποιήθηκε φωτογραφικό υλικό των αρχείων του Ερυθρού Σταυρού που περιέχονται στο βιβλίο της Τασούλας Βερβενιώτη «Αναπαραστάσεις της Ιστορίας. Η Δεκαετία του 1940».

Η παράσταση ξεκινά από τους εξωτερικούς χώρους της Γεωπονικής σχολής και  καταλήγει στην αίθουσα του Γεωργικού μουσείου που βρίσκεται στον χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου όπου θα συνεχιστεί το μεγαλύτερο μέρος της.

Σκηνοθεσία: Μαρία Σάββα
Δραματουργία: Μαρία Σάββα, με τη συμβολή της ομάδας
Εικαστική εγκατάσταση - Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Video mapping: COM.ODD.OR
Μουσική επιμέλεια-διδασκαλία & Τραγούδι-φωνητικός αυτοσχεδιασμός: Αγγελική Τουμπανάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Νόρα Τολίδου, Βασίλης Ψυλλάς
Ηθοποιοί: Θωμάς Καζάσης, Μαρία Σάββα, Άννα Χανιώτη, Γιώργος Ψυχογυιός, Φαίδρα Παπανικολάου, Κώστας Ξυκομηνός, Βασίλης Ψυλλάς

Ευχαριστίες: Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, για την πολύτιμη βοήθειά της, Τασούλα Βερβενιώτη, για το υλικό που παρέσχε

 

Τιμές εισιτηρίων: ​Κανονικό: 15€ - Φοιτητικό: 10€ - ΑΜΕΑ, Ανέργων: 5€

 

 

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

 
Επίκεντρο – H νέα δράση της ActionAid στην Ελλάδα. Η ActionAid δίπλα στους συμπολίτες μας με μία νέα πρόταση αντιμετώπισης του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 16:08

Επίκεντρο H νέα δράση της ActionAid στην Ελλάδα.

Η ActionAid δίπλα στους συμπολίτες μας με μία νέα πρόταση αντιμετώπισης του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού.

resized Επίκεντρο Εξωτερική  copyright  studio Kominis

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 29 Μαΐου η ActionAid Ελλάς παρουσίασε το νέο έργο της στην Ελλάδα: το Επίκεντρο - έναν πολυχώρο δράσης και αλλαγής στον Δήμο Αθηναίων.

 

Το Επίκεντρο δημιουργήθηκε με στόχο να υποστηρίξει τον τοπικό πληθυσμό που έχει πληγεί από την πολυετή οικονομική ύφεση και ζει σε συνθήκες οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού. Για να το πετύχει, στεγάζει ένα ολιστικό πρόγραμμα που προσφέρει δωρεάν, καινοτόμες υπηρεσίες για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες: παιδιά, εφήβους κι ενήλικες.

resized Αίθουσα ξυλουργικής-εικαστικών copyright-Vasso Balou

Με το Επίκεντρο, η ActionAid Ελλάς μεταφέρει με έναν ακόμα τρόπο (εκτός από την εκπαιδευτική της δράση και τη δράση της για το προσφυγικό) την εμπειρία 45 ετών αναπτυξιακών προγραμμάτων, στην Ελλάδα. Όπως σε κάθε δράση της, έτσι και στο Επίκεντρο, η ActionAid δεν επιλέγει τη φιλανθρωπία, αλλά δείχνει ένα διαφορετικό δρόμο που φέρνει μόνιμες αλλαγές. Επιλέγει την ενδυνάμωση ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα προγράμματά της να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους δυνάμεις για να αλλάξουν τη ζωή τους οριστικά.

 

Η ActionAid αποφάσισε, αρχικά, να ξεκινήσει από την Περιφέρεια Αττικής, καθώς έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα και κατ' επέκταση την υψηλότερη συγκέντρωση κατοίκων που πλήττονται από τις συνέπειες της κρίσης. Το Επίκεντρο ξεκινά από τον Δήμο Αθηναίων και η ActionAid έχει ως όραμα αυτή να είναι μόνο η αρχή. Βρίσκεται στον Κολωνό, στην οδό Πέτρας 93, σε ένα 4οροφο κτίριο. Σε αυτή την κοινότητα, παρουσιάζεται ο υψηλότερος αριθμός κατοίκων που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή με πολύ χαμηλό εισόδημα. Αρωγός στην πρωτοβουλία είναι ο Δήμος Αθηναίων.

resized Αϊθουσα HY copyright-Studio Kominis

Επίσης, καθώς η οργάνωση πιστεύει βαθιά στο «μαζί» συνεργάζεται στο Επίκεντρο με πρωτοπόρες οργανώσεις και εξειδικευμένους επαγγελματίες (14 στο σύνολο) ώστε εν τέλει να παρέχουν από κοινού τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και προγράμματα.

 

Μεταξύ των προγραμμάτων περιλαμβάνονται ψυχοκοινωνική υποστήριξη, πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών, μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, νομική και λογιστική συμβουλευτική, εύρεση εργασίας και απασχολησιμότητας για ενήλικες καθώς και μηχανική, ρομποτική, ξυλουργική αλλά και ενισχυτική διδασκαλία και αγγλικά για παιδιά και εφήβους.

 

Στην εκδήλωση η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη, δήλωσε ότι «ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει την πρωτοβουλία, η οποία έρχεται να προσφέρει πραγματικά καινοτόμα προγράμματα και υπηρεσίες στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την πολυετή κρίση στο ιδιαίτερα ευάλωτο 4ο διαμέρισμα. Είναι ένα έργο που θα ανακουφίσει τόσο τα παιδιά και τους εφήβους όσο και τους ενήλικες και ιδιαίτερα γυναίκες.»

resized Είσοδος Επίκεντρου copyright-Vasso Balou

Ο Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς, Γεράσιμος Κουβαράς, ανέφερε «το Επίκεντρο είναι ένας χώρος με αφετηρία τη δικαιοσύνη και όχι τη φιλανθρωπία. Με γνώμονα την αλληλεγγύη και όχι τον οίκτο. Με εργαλείο την ανάπτυξη ευκαιριών και όχι την ελεημοσύνη. Ξεκινάμε από τον Κολωνό διότι πολλοί από τους 70.000 κατοίκους του Δήμου της Αθήνας που ζουν, είτε κινδυνεύουν να ζήσουν σε καθεστώς οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού, μένουν εκεί.»

 

Η Διευθύντρια του Επίκεντρου, Ελένη Χατζηιωάννου, παρουσιάζοντας τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του νέου έργου δήλωσε ότι «το Επίκεντρο δημιουργήθηκε με αγάπη, φροντίδα και υπευθυνότητα. Η ομάδα της ActionAid και του Επίκεντρου, θα εργαστεί καθημερινά με την ίδια αγάπη κι υπευθυνότητα για να γίνει το Επίκεντρο ένας πραγματικός πολυχώρος δράσης και αλλαγής που θα δώσει στους ανθρώπους για τους οποίους δημιουργήθηκε, δύναμη κι ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.»

 

Το μεγαλύτερο μέρος του έργου χρηματοδοτείται από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, το έργο χρηματοδοτείται από δωρεές του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και του Ιδρύματος Vodafone. Tα προαναφερόμενα ιδρύματα μαζί με δωρεές από εταιρίες και άλλους φορείς καλύπτουν περίπου το 90% του έργου.

 

Το υπόλοιπο 10% θα καλυφθεί από δωρεές ιδιωτών, οι οποίες θα προέρθουν μέσω του νέου προγράμματος Φίλος της ΑctionAid. Με το καινούριο αυτό πρόγραμμα το κοινό μπορεί να στηρίξει με 11 ευρώ τον μήνα το Επίκεντρο προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα προγράμματα και τις υπηρεσίες του.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής στα προγράμματα του Επίκεντρου επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 215-5557345 ή επισκεφθείτε το epikentro.actionaid.gr

 


Σελίδα 7 από 97

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...