ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής στην «Ελευθερία του Τύπου» «Οι Περιφέρειες μοχλοί ανάπτυξης»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 15:33

Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής στην «Ελευθερία του Τύπου»

«Οι Περιφέρειες μοχλοί ανάπτυξης»

18424120 630641810472559 982902586767983120 n

Στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την προώθηση της επιχειρηματικότητας, στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, στην ανάγκη άμεσων αλλαγών του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο ρόλο των Περιφερειών ως μοχλών ανάπτυξης καθώς και στο θέμα του κλεισίματος της αξιολόγησης, αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μόλις έκλεισε η διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη περιφερειαρχών. Είναι σημαντικό γιατί σηματοδοτεί μια αντίληψη για αποκεντρωμένη ανάπτυξη», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η «αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έπρεπε να είχε γίνει… χθες!». Η ίδια υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε ενέργειες, μέσα από συνέργειες με φορείς επιχειρηματικότητας όπως το ΕΒΕΑ, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

Σήμερα δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να μην αθροίζουμε τις υγιείς δυνάμεις και τους πόρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. (...) Στην Περιφέρεια Αττικής διεκδικούμε, και νομίζω επάξια, μια πρωτιά. Παρά τα δεδομένα προβλήματα, συνεργαζόμαστε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, προσφέροντας υπηρεσίες στους πολίτες που δεν είναι δεδομένες.

Η πατρίδα χρειάζεται έναν υγιή ιδιωτικό τομέα, που δεν θα κάνει επενδύσεις με χρήματα του κράτους (sic), και ένα αποτελεσματικό δημόσιο, χωρίς γραφειοκρατία.

Οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να το ξέρουν, αλλά η Αττική όφειλε από το 2006 να είχε νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων. (...) Είναι ένας σχεδιασμός που ακολουθεί τις αρχές της ανακύκλωσης, της εγγύτητας και της κυκλικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και βέβαια θεωρώ ότι έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση. Όμως ο δημόσιος λόγος πρέπει να αφορά τους τρόπους ανάκτησης της εθνικής μας οικονομίας. Γιατί μόνον έτσι θα αποκτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Διαφορετικά θα παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο, επιτροπείας, αλλεπάλληλων μνημονίων.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα νέο, κρίσιμο momentum, που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε. Πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις της Διοίκησης που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Και, παράλληλα, να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Αριστερά δεν είναι τσιτάτα ή ανέξοδη επαναστατικότητα, αλλά λύσεις, παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας, σε δύσκολες συνθήκες.

 
Η πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη» υποδέχεται τις πρώτες οικογένειες προσφύγων
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 19:44

Η πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη» υποδέχεται τις πρώτες οικογένειες προσφύγων

photo1

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (5 Μαΐου 2017) - Στα Ιωάννινα, σε μια πρώην «παιδόπολη», που έχει πλέον ανακαινιστεί, μεταφέρθηκαν σήμερα περίπου 90 πρόσφυγες από τα νησιά της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

 

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στην Ελλάδα Philippe Leclerc καλωσόρισαν στα πλαίσια της εκδήλωσης, που οργάνωσε η Υ.Α., την έναρξη λειτουργίας της νέας δομής στέγασης «Αγία Ελένη», με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Πριν από 70 χρόνια ακριβώς κατασκευάστηκαν τα πρώτα κτίρια της «παιδόπολης» που παρείχαν στέγαση στα ανήλικα θύματα του εμφύλιου πολέμου.

 

Ανάμεσα στην πρώτη ομάδα ανθρώπων που μεταφέρθηκαν στη δομή τα μισά είναι παιδιά, καθώς και άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες. Μέσα στις επόμενες μέρες, θα μεταφερθούν κι άλλοι στη δομή στέγασης «Αγία Ελένη» με τα 20 ευρύχωρα πέτρινα κτίρια, από τα οποία τα 13 περιλαμβάνουν διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν περίπου 500 ανθρώπους. Υπάρχουν επίσης πέντε κτίρια με κοινόχρηστους χώρους στους κήπους των εγκαταστάσεων. Η δομή διαθέτει νέο αποχετευτικό δίκτυο, ράμπες πρόσβασης και περίφραξη.

 

Η «Αγία Ελένη» παρέχει πλήρως εξοπλισμένους χώρους διαμονής και εστίασης για τις οικογένειες που θα φιλοξενηθούν καθώς και υπαίθριους και κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, χώρους για τα παιδιά και υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης και υγιεινής. Οι οικογένειες θα μπορούν να μαγειρεύουν και να έχουν πρόσβαση στα καταστήματα της πόλης για τις προμήθειές τους χρησιμοποιώντας τις προπληρωμένες κάρτες που χορηγεί η Υ.Α. στο πλαίσιο προγράμματος που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μια σειρά από βασικές υπηρεσίες θα παρέχονται από την οργάνωση INTERSOS και από άλλους εταίρους.

 

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός Γιάννης Μουζάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακαίνιση του χώρου προκειμένου να υποδεχτεί ανθρώπους που διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις. «Μέσα από τη στέγαση των ανθρώπων σε διαμερίσματα και αξιοπρεπή κέντρα, όπως αυτό της Αγίας Ελένης, επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες αλλά και σε εμάς», τόνισε.

 

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, πρόσθεσε: «Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι η μαγική λέξη συνεργασία. Δύο ιστορίες συναντιούνται και αγκαλιάζονται: αυτή της κοινωνικής πρόνοιας και αυτή της μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής για να φτιάξουν μια δομή πρότυπο».

 

Ο Philippe Leclerc από την Υ.Α. ανέφερε «Είμαι περήφανος για τη δομή αυτή, που θα τεθεί πάλι στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας παρέχοντας παράλληλα μια ήρεμη διαβίωση στους πρόσφυγες μέχρι το επόμενό τους βήμα. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, καθώς και μια ομαδική προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε με την ανεκτίμητη συμβολή της κεντρικής διοίκησης, των τοπικών αρχών και της οργάνωσης - εταίρου INTERSOS»

 

O Δήμαρχος της Ζίτσας Ιωάννης Πλιάκος, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Παναγιώτα Μητροκώστα εξήραν τη σημαντική συμμετοχή των τοπικών αρχών και κοινοτήτων στην υποδοχή των αιτούντων άσυλο στη Δυτική Ελλάδα.

 

Με αφορμή τα εγκαίνια, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης έστειλε το εξής μήνυμα: «Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τους ανθρωπιστικούς εταίρους μας και σε συντονισμό με την ελληνική κυβέρνηση για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών προσφύγων στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη επιβράβευση όταν βλέπουμε τις κοινές μας προσπάθειες να έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Επίσης, δίνοντας νέα ζωή σε αυτό το σημαντικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, συμβάλλουμε επίσης στον τοπικό πολιτισμό.»

 

Μετά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η «παιδόπολη» των Ιωαννίνων κατασκευάστηκε εκ νέου και άνοιξε στις τωρινές εγκαταστάσεις της το 1962 ως ίδρυμα φιλοξενίας για άπορα, ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά, μέχρι που έκλεισε το 2006. Το Μάιο του 2016, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εργασίας έδωσαν την έγκρισή τους, ώστε η Ύπατη Αρμοστεία να ανακαινίσει τις εγκαταστάσεις για να ξανανοίξουν και να στεγάσουν αιτούντες άσυλο.

 

Στα σημερινά εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και γυναίκες που μεγάλωσαν στην «Αγία Ελένη» και μετέφεραν τις αναμνήσεις τους από την εξέλιξη του χώρου. Μοιράστηκαν επίσης φωτογραφίες από τη δομή, οι οποίες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ο Jumaa, Σύρος πρόσφυγας, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό που άνοιξε την αγκαλιά και την καρδιά του και υποσχέθηκε στις πρώην οικότροφους του χώρου ότι θα τον προσέχουν και θα τον κάνουν πάλι ένα ζωντανό σπίτι.

 

Η δομή «Αγία Ελένη» βρίσκεται στο δήμο Ζίτσας στα Ιωάννινα, σε κοντινή απόσταση με το λεωφορείο από την πόλη. Οι κύριες εργασίες για την κατασκευή και ανακαίνιση της δομής ολοκληρώθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία, ενώ πραγματοποιήθηκαν επιπλέον εργασίες στους εξωτερικούς χώρους, ώστε η «Αγία Ελένη» να είναι ασφαλής και προσβάσιμη σε όλους.

 
Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα την Κυριακή 7 Μαΐου. Αγώνες 10 χλμ, fun run 3 χλμ και παιδικός 1 χλμ. Με εκκίνηση από το Α’ αρχαίο θέατρο.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 15:35

Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα την Κυριακή 7 Μαΐου.

Αγώνες 10 χλμ, fun run 3 χλμ και παιδικός 1 χλμ. Με εκκίνηση από το Α’ αρχαίο θέατρο.

resized ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ

Με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 9:30 το πρωί ο 8ος Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1000 για τα 10 χλμ, ενώ 400 παιδιά θα πάρουν μέρος στον αγώνα 1000 μέτρων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο και η μεγάλη διαδρομή συνδέει τα ιστορικά μνημεία με τον ποταμό Πηνειό. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτά έγιναν γνωστό σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

 

Κώστας Αγοραστός - Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Άλλη μια μεγάλη διοργάνωση στη Θεσσαλία στην πόλη της Λάρισας από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων και τους ανθρώπους της πόλης. 2000 αθλητές κάθε ηλικίας, θα συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα, ο οποίος αναδεικνύει τα μνημεία και τις ομορφιές της πόλης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς, τη Stoiximan, την Exalco, την ολυμπιονίκη μας Φανή Χαλκιά που μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές στον αθλητισμό, τους εθελοντές τους διασώστες που είναι οι αφανείς ήρωες του αγώνα και όλους όσους βοηθούν να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. Εμείς πιστέψαμε από την αρχή σ’ αυτή τη διοργάνωση και χαιρόμαστε που κάθε χρόνο μεγαλώνει».

resized ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ 2

Γιώργος Κωσταρόπουλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Ο Δήμος μας στηρίζει τον αγώνα αυτό γιατί θεωρεί ότι είναι ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη. Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων, τους οποίους στηρίζουμε, είναι πολύ σημαντική και ο αριθμός των συμμετοχών δείχνει πόσο σημαντικός αγώνας είναι. Αναδεικνύει την πόλη, το δρομικό κίνημα και οι πολίτες το αγκαλιάζουν. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

 

Γούλας Απόστολος - Πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας: «Για 8η χρονιά διοργανώνουμε τον Ιπποκράτειο αγώνα δρόμου στην πόλη. Ένας αγώνας ο οποίος έχει γίνει θεσμός. Φέτος εντάσσουμε στον αγώνα το Ιπποκρατικό ρητό «Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν», περνώντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τις προσπάθειές μας, τον Δήμο Λαρισαίων, τη Φανή Χαλκιά, τη Stoiximan, την Exalco και την οικογένεια Καντώνια η οποία είναι δίπλα στον αθλητισμό, τους εθελοντές οι οποίοι θυσιάζουν τον προσωπικό τους χρόνο και σας καλούμε όλους την Κυριακή να συμμετάσχετε ή να παρακολουθήσετε ως θεατές».

 

Φανή Χαλκιά – Ολυμπιονίκης: «Είναι μεγάλη η χαρά να συμμετέχω σε μια διοργάνωση στην πόλη μου και θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων, τον Δήμο Λαρισαίων και φυσικά την Περιφέρεια και τον Κώστα Αγοραστό, που αποτελεί σπάνια περίπτωση ανθρώπου με τον οποίο λεμέ κάτι και αυτό γίνεται πράξη. Εύχομαι να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη και θα ήθελα ως Λαρισαία πολίτης να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό. Να ευχαριστήσω την Stoiximan και την Exalco, γιατί χρειάζεται στήριξη ο αθλητισμός. Καλώ όλους τους Λαρισαίους να έρθουν να τρέξουν ή απλά να περπατήσουν καθώς 3 χιλιόμετρα είναι μια βατή διαδρομή».

 

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγου Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπερασποστάσεων κ. Νίκος Γούλας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων κ.κ Κώστας Γκέτσιος και Γιάννης Γκισάκης, όπως και μέλη του Ερυθρού Σταυρού και της Ομάδας Διάσωσης.

 

Πρόγραμμα
Η εκκίνηση του παιδικού/εφηβικού είναι στις 09:00 στο άγαλμα του Ιπποκράτη και τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο. Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν την εκκίνηση.

 

Η εκκίνηση του αγώνα των 10 χλμ καθώς και ο τερματισμός είναι στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Η ώρα εκκίνησης είναι 09:30. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης το αργότερο στις 08:30.


Η εκκίνηση του Fun Run 3χλμ καθώς και ο τερματισμός είναι στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Η ώρα εκκίνησης είναι 09:35. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης στις 08:30.

 
Συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Συνέδριο Δημόσιας Τηλεόρασης-INPUT 2017
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 17:31

 

Συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Συνέδριο Δημόσιας Τηλεόρασης-INPUT 2017

4 Μαΐου 2017 - 18:08

 

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-5
 

Το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Συνεδρίου Δημόσιας Τηλεόρασης «INPUT 2017», παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Το 41ο Συνέδριο INPUT θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2017, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΕΡΤ, τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 και το Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και με συνεργαζόμενο φορέα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης είναι ο Ο.Λ.Θ.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το συνέδριο διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη, ανέφερε: «Η Διοίκηση του Δήμου έχει αποδείξει έμπρακτα την προσήλωσή της στις αρχές και τις αξίες της Δημόσιας Τηλεόρασης. Πιστεύουμε σε μια τηλεόραση πολυφωνική, ανεξάρτητη από την εκάστοτε πολιτική αρχή, ενημερωτική, ανοιχτή προς την κοινωνία, διδακτική, αλλά και χαμηλού κόστους, που δεν ξοδεύει το χρήμα των φορολογουμένων για εμπορικές υπερπαραγωγές ψυχαγωγικού περιεχομένου, που υπηρετούν αποκλειστικά το σόου.

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-9

»Κανείς δεν περίμενε ότι, μετά από έξι χρόνια βαθιάς οικονομικής ύφεσης, η Δημοτική Τηλεόραση θα λειτουργούσε με το ένα τρίτο της επιχορήγησης που έπαιρνε παλιότερα, προσφέροντας ταυτόχρονα καλύτερη υπηρεσία στους δημότες, και αυξημένη θεαματικότητα» τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στη Δημοτική Τηλεόραση και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν περίμενε, επίσης, ότι αυτό που είχαμε πει προγραμματικά, ότι θα επιδιώξουμε να μοιραστούμε την ιδιοκτησία της TV100 με άλλους δήμους της περιοχής, θα γινόταν πραγματικότητα. Στο πολυνομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που έθεσε προς διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών, η πρόταση αυτή του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει γίνει δεκτή. Πιστεύουμε ότι μία τηλεόραση που εκπέμπει περιφερειακά δεν μπορεί να είναι ευθύνη ενός και μόνο Δήμου.

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-8

»Κανείς δεν περίμενε, τέλος, ότι μετά από έξι χρόνια, θα διοργανώναμε στην Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο Συνέδριο INPUT. Το μοναδικό παγκόσμιο φόρουμ όπου οι επαγγελματίες των δημόσιων τηλεοράσεων από όλο τον κόσμο ανταλλάσσουν απόψεις, ιδέες, εμπειρίες» κατέληξε ο Γιάννης Μπουτάρης, απευθύνοντας ευχαριστίες προς όλους τους συνδιοργανωτές.

Η Γενική Γραμματέας του INPUT, Susanne Hoffmann, διευκρίνισε ότι το Συνέδριο λειτουργεί με σχετικά περιορισμένο οργανωτικό υπόβαθρο και αποτελεί συνεργασία επαγγελματιών της Δημόσιας τηλεόρασης, που πιστεύουν στην προσφορά του Μέσου που εμφανίστηκε πριν από περίπου 80 χρόνια. «Ζούμε σε μια εποχή όπου ο Πρόεδρος μεταδίδει ειδήσεις μέσω twitter. Η αξιοπιστία της Δημόσιας Τηλεόρασης αποτελεί πυρηνική αξία της δημοκρατίας. Το συνέδριο αυτό και οι εκδηλώσεις που στηρίζουν τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς,   στηρίζουν απευθείας τη δημοκρατία και την πρόσβαση όλων σε αληθείς, σημαντικές και αξιόπιστες πληροφορίες».

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-7

Η ίδια, ωστόσο, επισήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις η Δημόσια Τηλεόραση λειτουργεί, δυστυχώς, ως φερέφωνο των κυβερνητικών καθεστώτων και έχει κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων. «Σε όλα αυτά πρέπει να αντισταθούμε και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία ένας δημόσιος ενημερωτικός φορέας έκλεισε και επαναλειτούργησε. Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα που το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εδώ. Επιδίωξή μας είναι, τουλάχιστον στην Ευρώπη, όπου γεννήθηκε η ιδέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, όλες οι χώρες να διαθέτουν ένα αντίστοιχο Μέσο, που δεν θα δέχεται πολιτικές επιρροές».

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-6

Η Εντεταλμένη της ΕΡΤ για το INPUT, ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ, Θεοφανώ Παπαζήση, από την πλευρά της τόνισε το γεγονός ότι η διοργάνωση υλοποιείται με τη συμβολή των εργαζομένων στην παραγωγή και όχι των διοικήσεων των δημόσιων ΜΜΕ. «Στόχος της διοργάνωσης είναι να παρακολουθήσουμε τα προγράμματα που παράγονται σε άλλες χώρες και να συζητήσουμε πάνω σε αυτά. Αυτή η ανταλλαγή είναι προς το συμφέρον όλων μας» ανέφερε η ίδια και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή υπήρξε πολύ θετικός στο να αναλάβει ο Δήμος ένα μέρος των εξόδων, για τη διοργάνωση του Συνεδρίου.

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-4

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Φίλιος Στάγκος, αναφέρθηκε στην επιδίωξη των συνδιοργανωτών να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση του κοινού της πόλης για τον διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ των ανθρώπων της Δημόσιας Τηλεόρασης από όλον τον κόσμο. «Ελπίζω ότι το φετινό  INPUT θα αποτελέσει και μια αφορμή γι’ αυτόν τον διάλογο που πρέπει επιτέλους να είναι διαρκής και να θέτει στο επίκεντρο του προβληματισμού του το είδος της δημόσιας τηλεόρασης που δικαιούμαστε, πόσο ελεύθερο πρέπει να είναι το συγκεκριμένο Μέσο,  ώστε να τολμά και να πειραματίζεται. Ο δεύτερος και προφανής είναι ότι αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να επιμορφώσουμε τα στελέχη μας, τόσο η ΕΡΤ όσο και η Δημοτική Τηλεόραση, να τους επιτρέψουμε να αποκτήσουν τη χρήσιμη δικτύωση με ομότεχνούς τους από όλο τον κόσμο και ο τρίτος λόγος είναι ότι το INPUT αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την προβολή της Θεσσαλονίκης διεθνώς».

Όπως διευκρίνισε ο Φίλιος Στάγκος, το κόστος της φετινής διοργάνωσης θα είναι εντυπωσιακά χαμηλό – 60.000€ έναντι σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων που κόστισε η προπέρσινη διοργάνωση στο Τόκιο – ενώ οι Έλληνες σύνεδροι θα καταβάλλουν για τη συμμετοχή τους το ποσό των 50€, έναντι των 170€ που αντιστοιχούν στους υπόλοιπους.

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-3

Η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Elise Jalladeau, εκτίμησε ότι η διοργάνωση του 41ου INPUT στην πόλη μας αποδεικνύει ότι αυτή αποτελεί ένα κομβικό σημείο για τον ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τομέα. «Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί σε ετήσια βάση δυο από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ευρώπη, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων επαγγελματιών και χιλιάδων θεατών. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την TV100, το INPUT και τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την πρόσκλησή τους να λάβουμε μέρος σε αυτή την περιπέτεια, καθώς ο κινηματογράφος και η τηλεόραση έχουν σχέσεις συγγένειας. Το Φεστιβάλ και η Δημόσια τηλεόραση απευθύνονται στους ίδιους θεατές και αναπτύσσουν σχέσεις μαζί τους. Αυτό ακριβώς σχεδιάζουμε να κάνουμε στο διάστημα της επόμενης εβδομάδας».

resized prss cnfrnc wrld pblc tv input 2017-2

Το INPUT (International Public Television) είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των τηλεοπτικών φορέων δημόσιου χαρακτήρα σε όλο τον κόσμο. Από το 1977 και κάθε χρόνο διοργανώνει διεθνή συνέδρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου, στα οποία προβάλλονται επιλεγμένα προγράμματα που παρήχθησαν για τις Δημόσιες Τηλεοράσεις. Σε αυτά τα συνέδρια οι δημόσιοι τηλεοπτικοί φορείς, οι εργαζόμενοι σε αυτούς καθώς και οι δημιουργοί των προγραμμάτων μοιράζονται ιδέες, τεχνογνωσία και την πίστη τους στον ρόλο της Δημόσιας Τηλεόρασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του INPUT είναι οι ίδιοι στελέχη δημοσίων τηλεοπτικών φορέων και κάθε χρόνο εργάζονται εθελοντικά για την διοργάνωση του συνεδρίου.

Με περισσότερα από 70 τηλεοπτικά προγράμματα όλων των κατηγοριών από όλες τις ηπείρους και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με ειδικό ελληνικό ενδιαφέρον και με μειωμένο κόστος συμμετοχής για τους Έλληνες συνέδρους, το «INPUT 2017 Thessaloniki» αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους Ελληνικούς τηλεοπτικούς φορείς δημόσιου χαρακτήρα να αναδείξουν το ρόλο τους και το δυναμισμό τους, να έρθουν σε επαφή με το διεθνές δίκτυο των συναδέλφων τους, και ειδικά για τους ανθρώπους της ΕΡΤ και της TV100, να μοιραστούν την αγάπη τους για την Δημόσια Τηλεόραση.

Το INPUT απευθύνεται σε επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε., οι οποίοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών δημόσιου χαρακτήρα και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για καινοτόμα και ποιοτικά τηλεοπτικά και «πολυμεσικά» (crossmedia) προγράμματα από όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση του INPUT 2017 Thessaloniki: εδώ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ: εδώ

 
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ENDOMARCH PIRAEUS NIGHT RUN/MARCH BYSTOIXIMANGR
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 17:25

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ENDOMARCH PIRAEUS NIGHT RUN/MARCH BYSTOIXIMANGR

 Img 1266

Η παρουσίαση του αγώνα δρόμου με κοινωνικό σκοπό "Endomarch Piraeus Night Run/March by StoiximanGr",  που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

 

Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 20:00. Έχει εκκίνηση και τερματισμό το Γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης"  και οι διαδρομές είναι 5, 10 χιλιομέτρων ή 2.5 χιλιόμετρα περπάτημα. Το κόστος συμμετοχής από 5 ευρώ και μέρος των εσόδων θα δοθούν, εκτός από την ενημέρωση για την ενδομητρίωση και τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις, στον "Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας" του Δήμου Πειραιά.

 

Για τον αγώνα δρόμου μίλησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Χειρουργός, Γυναικολόγος - Ογκολόγος – M.D., FΑCOG - Δημιουργός της Αμκε AWARE & Επικεφαλής του Kινήματος Endomarch στην Ελλάδα κ. Γεώργιος Χείλαρης.

 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Δομένικος Μασούλας, ηΕκπρόσωπος της Protergia, Συντονίστρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. Όμιλος Επιχειρήσεων κ. Πολυτίμη Μπούνταλη  και η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της StoiximanGr  κυρία Ιωάννα Κοζαδίνου.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστώ θερμά που παρευρίσκεστε στην παρουσίαση ενός διαφορετικού αγώνα δρόμου που διοργανώνουμε το Σάββατο 20 Μαΐου στον Πειραιά. Και αυτό γιατί δεν είναι ένα απλό δρομικό, αλλά ένας αγώνας δρόμου ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας κίνησης για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την ενδομητρίωση.

 

Η ενδομητρίωση είναι μια πάθηση, η οποία ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως και έχει χαρακτηριστεί ως «άγνωστη» και «ύπουλη», καθώς είναι δύσκολο να διαγνωστεί, ενώ συχνά δεν δίνει ορατά συμπτώματα. Οπότε οποιαδήποτε πρωτοβουλία συμβάλλει στην ενημέρωση για αυτή την ασθένεια είναι πολύ σημαντική.

 

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αγώνες δρόμου και πορείες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο Πειραιάς  θα είναι μόλις η δεύτερη πόλη στην Ελλάδα που θα φιλοξενήσει αυτή τη διοργάνωση και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Την πρωτοβουλία για τον αγώνα αυτό έχει λάβει η μη κερδοσκοπική εταιρία AWARE και ο γιατρός κ. Χείλαρης τον οποίο θέλω να συγχαρώ για αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία.

 

Σε αυτόν τον αγώνα θα υπάρξει μια καινοτομία σε σχέση με άλλους αγώνες. Είναι ο πρώτος αγώνας δρόμου στην πόλη που θα διεξαχθεί σε βραδινή ώρα και πιο συγκεκριμένα στις 8. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Γήπεδο Καραϊσκάκη. Θα γίνουν αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων αλλά και μια πορεία 2,5 χιλιομέτρων με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα στους δρόμους του Πειραιά, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να περπατήσουν. 

 

Οι αγώνες αυτοί έχουν ακόμα μια σημαντική κοινωνική παράμετρο. Με ένα μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές, θα ενισχυθεί ο ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Πειραιά. Οι γυναίκες που διαμένουν εκεί έχουν υπάρξει θύματα είτε ενδοοικογενειακής βίας, είτε σεξουαλικής βίας, είτε trafficking. Είναι μια δομή την οποία λειτουργούμε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και η οποία παρέχει σε αυτές τις γυναίκες και στα παιδιά τους, ασφαλή διαμονή φιλοξενία και σίτιση.

 

Στον ξενώνα παρέχεται επίσης ψυχολογική υποστήριξη για τις ίδιες και τα παιδιά τους και συμβουλευτική από κοινωνικό λειτουργό έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να ορθοποδήσουν και να συνεχίσουν σε νέες βάσεις τη ζωή τους. Κάθε χρόνο φιλοξενούμε περί τα 25 άτομα, γυναίκες και παιδιά. Είναι μια εξίσου σημαντική προσπάθεια την οποία πιστεύω ότι αξίζει όλοι να στηρίξουμε.

Καλώ λοιπόν από την πλευρά μου Πειραιώτες και μη, γυναίκες και άνδρες που θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, αθλητές ή ερασιτέχνες δρομείς και απλούς πολίτες, να λάβουν μέρους και να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στο να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση για αυτή την ασθένεια. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές αυτού του αγώνα για την πολύτιμη συμβολή τους και ιδιαίτερα την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και την εταιρία stoiximan. Σας ευχαριστώ».

 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου, στην ομιλία της επισήμανε:

«Καλωσορίζω τον πρώτο νυχτερινό αγώνα δρόμου στον Πειραιά. Στόχος μας τα τελευταία δυόμισι χρόνια είναι να διοργανώνουμε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες πάντα δίνουν ένα κοινωνικό μήνυμα, αλλά έχουν κι ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Όταν μας έγινε η πρόταση από τον κ. Χείλαρη και την κα Χείλαρη να φιλοξενήσουμε αυτόν τον πρωτότυπο αγώνα δρόμου, το δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά. Έχουμε συμμετάσχει, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, σε πάρα πολλές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και πάντα το μήνυμά μας, ειδικά στα αθλητικά δρώμενα, είναι πρώτα απ’ όλα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, αλλά κι ότι πάντα υπάρχει ένα έμμεσο κέρδος για κάποιον φορέα της πόλης, ο οποίος επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο.

Να ευχαριστήσουμε την «Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», τη «STOIXIMAN»  την «PROTERGIA» και όλους τους χορηγούς, που μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα, ώστε αυτό το event να έχει και πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες εκείνη τη μέρα για τον κόσμο. Καλούμε τους δημότες, αλλά και τους μη δημότες Πειραιά, να έρθουν και να απολαύσουν αυτήν την υπέροχη διαδρομή από το Μικρολίμανο και την Καστέλα. Εμείς ως Δήμος, αυτόν τον μήνα ειδικά, ξεκινάμε πάρα πολλές εκδηλώσεις, ξεκινώντας βέβαια και από τις 20 Μαΐου με αυτό το μεγάλο event, αλλά έχουμε και πολλά μικρότερα μέχρι εκείνη τη στιγμή και θα κορυφωθούν και στις «Ημέρες Θάλασσας», που διοργανώνουμε πάρα πολλούς μεγάλους και πρωτότυπους αγώνες, που έχουν σχέση με τη θάλασσα.

Ένα χρόνο τώρα δεν έχουμε πάρει την πρωτοβουλία να κάνουμε δρομικά - και θέλω να το αναφέρω αυτό - λόγω των έργων που υπάρχουν στην πόλη μας. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τους δημότες. Να ξέρετε ότι ο αγώνας αυτός έχει διοργανωθεί από την αρχή μέχρι το τέλος, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν και οι καταστηματάρχες, γιατί είναι Σάββατο βράδυ και καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρξει μια μικρή ταλαιπωρία. Όλοι οι καταστηματάρχες έμειναν ενθουσιασμένοι με την ιδέα αυτή: να κατέβει κόσμος στον Πειραιά, να τρέξει, να δει και τις ομορφιές του Πειραιά. Είναι επιλογή μας να μην κλείνουμε δρόμους, είναι επιλογή μας να κάνουμε πράγματα πρωτότυπα σε κλειστούς χώρους. Αυτή είναι μια προσπάθεια και κοινωνική και φιλανθρωπική και αθλητική, η οποία θα επιβαρύνει όσο το δυνατό λιγότερο τους Πειραιώτες. Σας περιμένουμε με χαρά. Θα τρέξουμε όλοι. Μέρος των εσόδων  θα το προσφερθεί στον «Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας», το οποίο στέλνει κι ένα δυνατό μήνυμα για τη βία εναντίον των γυναικών».            

 

Ο Χειρουργός, Γυναικολόγος - Ογκολόγος – M.D., FΑCOG - Δημιουργός της Αμκε AWARE & Επικεφαλής του Kινήματος Endomarch στην Ελλάδα κ. Γεώργιος Χείλαρης, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι,

σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και παρευρίσκεστε σήμερα κοντά μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ κα Σταυρούλα Αντωνάκου για αυτή την συνέντευξη τύπου.

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο και δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα ταλαιπωρούνται από μια χρόνια γυναικολογική πάθηση, την Ενδομητρίωση, χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από αυτή.

 

Η Ενδομητρίωση είναι ουσιαστικά η παρουσία και εμφύτευση του ιστού που φυσιολογικά επενδύει το εσωτερικού της μήτρας (δηλαδή το ενδομήτριο) σε θέσεις στην κοιλιά και στην λεκάνη των γυναικών που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται.

Η πάθηση αυτή είναι χρόνια και εκτιμάται ότι προσβάλλει περίπου το 2-10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, δηλαδή πάνω από 175 εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη. Τα κυριότερα συμπτώματα είναι ο πόνος κατά την διάρκεια της περιόδου ή κατά την επαφή αλλά μπορεί και να είναι ένας μόνιμος πόνος στη λεκάνη. Το σημαντικότερο όμως χαρακτηριστικό του πόνου που προκαλεί η ενδομητρίωση αφορά στο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο πόνος δεν προϋπήρχε από τα πρώτα αναπαραγωγικά χρόνια αλλά εμφανίστηκε στο πρόσφατο χρονικό διάστημα μηνών ή τελευταίων ένα με δύο ετών. Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλες αιτίες που προκαλούν πόνο αλλά θα πρέπει να υποπτευόμαστε την ενδομητρίωση σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και σε αυτές που δεν έχουν κάνει παιδιά.  Το δεύτερο πιο συχνό και πολύ σημαντικό σύμπτωμα της ενδομητρίωσης είναι η υπογονιμότητα!!!

                                                                                          

 

Στην AWARE λαμβάνουμε πολλά emails καθημερινά από πάσχουσες. Μας ρωτούν για τα συμπτώματα, πόσο έντονα και πως γίνεται η διάγνωση…. Υπάρχει άγνοια δυστυχώς ακόμα και από τις γυναίκες που πάσχουν.

Δυστυχώς τα συμπτώματα της Ενδομητρίωσης μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να αγνοηθούν επειδή δεν είναι έντονα, είτε ακόμη να παρερμηνευτούν και να θεωρηθούν φυσιολογικά. Η έκταση της Ενδομητρίωσης σε μια γυναίκα δεν έχει σχέση με την ένταση των συμπτωμάτων. Γυναίκες με εκτεταμένη Ενδομητρίωση έχουν κάποιες φορές ελάχιστες ενοχλήσεις και άλλες με μικρή έκταση της πάθησης υποφέρουν από οξείς πόνους και έντονα συμπτώματα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες κάνουν δύσκολη τη διάγνωση, με αποτέλεσμα να μεσολαβούν κατά μέσο όρο 6 χρόνια μέχρι να γίνει τελικά η διάγνωση.!

 

Μας ρωτούν επίσης και για την θεραπεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν δίνεται σωστή θεραπεία! Η θεραπεία της Ενδομητρίωσης είναι κυρίως χειρουργική και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό γίνεται με ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, δηλαδή με λαπαροσκοπική ή και ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική.

Ουσιαστικά η θεραπεία της Ενδομητρίωσης βασίζεται στο να αφαιρεθούν ιδανικά όλες οι  εστίες της Ενδομητρίωσης.

Τονίζουμε σε όλες τις πάσχουσες που έρχονται σε επαφή μαζί μας ότι πρέπει να απευθύνονται μόνο σε ειδικευμένους γιατρούς προκειμένου να τους δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

 

Και αυτός είναι και ο σκοπός του Κινήματος Endomarch. Να ενημερώσει για την πάθηση και για την σωστή θεραπεία.

 

Η όλη αυτή προσπάθεια ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο του Stanford και τον καθηγητή Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Γενικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου, τον κ. Camran Nezhat, το 2014. Από της ΗΠΑ το κίνημα εξαπλώθηκε σε πάνω από 63 χώρες και πόλεις του κόσμου. Είναι σημαντικό να πούμε ότι όλες οι ενημερωτικές καμπάνιες και όλες οι δράσεις γίνονται από εθελοντές με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα και να βγει προς τα έξω επικοινωνιακά το πρόβλημα. Να σπάσει η σιωπή όπως είναι το ‘σύνθημα’ παγκοσμίως.

 

Όσον αφορά την Ελλάδα, το κίνημα Endomarch έχει εκπροσώπηση και έχω τη χαρά και παράλληλα την τιμή να είμαι Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής. Η «Aware» που είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία την οποία δημιουργήσαμε έχει αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων στη χώρα μας. Αυτές εκτός από την Ενδομητρίωση αφορούν και σε χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις (όπως οι γυναίκες με γυναικολογικό καρκίνο).

 

Έτσι λοιπόν, κάθε χρόνο την άνοιξη πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις/μέλη του Παγκοσμίου αυτού Κινήματος Δράσεις που σκοπό έχουν να κάνουν ευρύτερα γνωστή την Ενδομητρίωση. Στην Ελλάδα διεξάγεται για δεύτερη φορά το RUN/MARCH (τρέξιμο και περπάτημα)… Μετά την περσινή επιτυχία της Δράσης, φέτος στις 20/5 θα κλείσουν οι δρόμοι του Πειραιά για αυτόν τον τόσο ευαίσθητο και σοβαρό σκοπό.

 

Ευχαριστούμε θερμά που αποφάσισε ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ να στηρίξει ενεργά τον σκοπό μας. Σε αυτό τον Αγώνα σημασία θα έχει κυρίως το μήνυμα που επιδιώκουμε να βγάλουμε προς τα έξω επικοινωνιακά και το οποίο αφορά στη μάχη κατά της Ενδομητρίωσης!

 

Έχοντας αφιερώσει πολύ κόπο, αγάπη και φροντίδα στις γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση, θα αισθανθούμε μεγάλη χαρά αν μέσω αυτού του αγώνα καταφέρουμε να βοηθήσουμε να διαγνωστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση, πιο έγκαιρα, πριν χάσουν πολύτιμο χρόνο. Και φυσικά να ενημερωθούν όσο περισσότεροι συμπολίτες μας για αυτή την παρεξηγημένη πάθηση.

 

Θα ήθελα τέλος για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Μώραλη για τη πολύτιμη βοήθειά τους και την υποστήριξη στον σκοπό μας. Χωρίς αυτούς θα ήταν ουσιαστικά ανέφικτο να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ευχαριστούμε επίσης τους  Χορηγούς μας, την Stoiximan.gr – τον ονομαστικό χορηγό μας, την Protergia – μέγα χορηγό της Δράσης, τον Ολυμπιακό – επίσημο χορηγό αλλά και την εταιρεία Αύρα – επίσης χορηγό μας.

 

Θα ήθελα να ζητήσω από τους δημότες αλλά και γενικότερα απ’ όλο τον κόσμο να δώσει το «παρών» στον αγώνα δρόμου και στον περίπατο προκειμένου να βγάλουμε προς τα έξω αυτό το ισχυρό μήνυμα. Η Ενδομητρίωση είναι κάτι που μας αφορά όλους άμεσα ή έμμεσα. Ευχόμαστε η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και η άμεση βοήθεια που έδειξε ο Δήμαρχος στην προσπάθεια αυτή να βρει αρκετούς μιμητές και σε άλλους Δήμους για παρόμοιες Δράσεις που αφορούν τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις».

 

Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός

κ. Δομένικος  Μασούλας, ανέφερε:

 

«Εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα ήθελα καταρχάς να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της αξιέπαινης δράσης του «Endomarch Night Run» που θα γίνει στον Πειραιά με αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο Καραϊσκάκη, το Σάββατο 20 Μαΐου.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική δράση, η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού γι αυτήν την πολύ σημαντική πάθηση της ενδομητρίωσης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατόπιν επιθυμίας του Προέδρου μας του κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη, συμμετέχει ενεργά ως χορηγός και βεβαίως και στο οργανωτικό και λειτουργικό κομμάτι και ευχόμαστε τόσο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού,  όλοι οι Πειραιώτες, αλλά και γενικότερα ο κόσμος να «αγκαλιάσει» αυτήν την προσπάθεια και να συμμετάσχει ενεργά το Σάββατο, 20 Μαΐου. Ευχαριστώ πολύ».  

 

Η υπεύθυνη  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «Stoiximan.gr»,

κα Ιωάννα Κοζαδίνου, σημείωσε:

«Εκ μέρους της «Stoiximan» θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την ευκαιρία που μας δίνετε να συμμετέχουμε στο «Endomarch». Μια διοργάνωση που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για τον άμεσο και θετικό αντίκτυπο που έχει δημιουργήσει για την ενημέρωση για την ενδομητρίωση. Φέτος συμμετέχουμε ως ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης, στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας της  «Stoiximan» να στηρίζει όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και κοινωνικές δράσεις που δημιουργούν μια άμεση παρέμβαση στην κοινωνία.   Το «Endomarch» είναι μια διοργάνωση που έχει καταφέρει και συνδυάζει πολύ αρμονικά τον μαζικό αθλητισμό με έναν ευγενή κοινωνικό σκοπό, αυτόν της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού για την ενδομητρίωση.

Θέλουμε να πιστεύουμε - κι εμείς καλούμε από την πλευρά μας -  πως  θα υπάρχει μαζική συμμετοχή στον αγώνα και πως όλοι μαζί θα δώσουμε το δικό μας μήνυμα αλληλεγγύης από την Ελλάδα.

Η «Stoiximan» βρίσκεται στον Πειραιά, βρίσκεται όπου υπάρχει αθλητισμός, όπου προάγονται αθλητικά ιδεώδη και όπου μπορεί να συνεισφέρει και να στηρίζει κοινωνικές δράσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ και εκ μέρους της «Stoiximan», αλλά και προσωπικά εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση». 

 

Η Συντονίστρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  του Ομίλου Επιχειρήσεων «Μυτιληναίος», κα Πολυτίμη Μπούνταλη,  σημείωσε:

«Καλησπέρα σας, εκπροσωπώντας την «protergia», στη σημερινή συνέντευξη τύπου, θα ήθελα να τονίσω ότι είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που φέτος είμαστε χορηγοί του «endomarch».

Πρόκειται για έναν αγώνα που δεν έχει σημασία η νίκη αλλά έχει σημασία η συμμετοχή καθώς και η προσφορά. Η «protergia», στηρίζει τον συμβολικό χαρακτήρα αυτού του αγώνα που σκοπός δεν είναι η διάκριση αλλά η στήριξη στην γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα όπως αυτό της ενδομητρίωσης. Στηρίζουμε λοιπόν αυτή την πρωτοβουλία και στεκόμαστε δίπλα στο παγκόσμιο κίνημα κατά της ενδομητρίωσης. Τρέχουμε και στέλνουμε όλοι μαζί το δικό μας μήνυμα αλληλεγγύης σε αυτόν τον αγώνα στους δρόμους του Πειραιά.  Ο επόμενός μας στόχος είναι να ενεργοποιήσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας, ώστε να έρθουν και να μετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή επιτυχία.»

 

 

Το ENDOMARCH PIRAEUS NIGHT RUN by Stoiximan.GR , υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά,  του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) και του «Destination Piraeus,  έχει στόχο την  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Ενδομητρίωση, από την ΑμΚΕ AWARE στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος ‘Endomarch Worldwide’. Το κίνημα,  δραστηριοποιείται σε 63 πόλεις και χώρες του κόσμου και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για αυτή την «άγνωστη» και «ύπουλη» γυναικολογική πάθηση. Μία στις δέκα γυναίκες παγκοσμίως υποφέρουν καθημερινά από Ενδομητρίωση ενώ άλλες δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από αυτήν.

 

 

Δηλώσεις  συμμετοχής στο www.endomarch.gr μέχρι τις 10 Μαΐου

 


Σελίδα 6 από 93
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση