ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο της Παιδικής ηλικίας (κοινή συνέντευξη τύπου ΦΛΟΓΑΣ-ΕΕΠΑΟ)
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 18:38

 Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο της Παιδικής ηλικίας (κοινή συνέντευξη τύπου ΦΛΟΓΑΣ-ΕΕΠΑΟ)

Image1floga

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 6/03/2017 η προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη τύπου ΦΛΟΓΑΣ-ΕΕΠΑΟ για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, τα επιτεύγματα της ιατρικής στον τομέα αυτό, τα προβλήματα, καθώς και τα περιθώρια βελτίωσης της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας.

Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Λουκάς Δημάκας, Δημοσιογράφος-Μέλος της Φλόγας.

Παραβρέθηκαν η Βουλευτής κα. Σοφία Βούλτεψη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η Βουλευτής κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων ,η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα πολιτών με Αναπηρία κα. Βιβή Τσαβαλιά και η πρώην Αντιπεριφερειάρχης κα. Λιλίκα Βασιλάκου. Επίσης παραβρέθηκαν Συντονιστές Διευθυντές και Ιατροί από τα 2 παιδιατρικά Νοσοκομεία και πολλοί συντάκτες υγείας.

Ολόκληρη την Συνέντευξη Τύπου μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ

 

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Φλόγας κα. Μαρία Τρυφωνίδη αναφερόμενη στα παρακάτω:

Με τη σημερινή συνέντευξη θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε εδώ. Ότι υπάρχουν παιδιά που νοσούν από καρκίνο. Ότι είμαστε μια πραγματικότητα που δεν είναι δυνατόν κανείς να αγνοεί.

Η δημόσια υγεία παρουσιάζει προβλήματα. Είναι γνωστό. Το γνωρίζει ο κόσμος, το γνωρίζουμε εμείς, το γνωρίζει η πολιτεία.

Η ιατρική επιστήμη κάνει το καθήκον της. Εξελίσσεται. Το ίδιο και η τεχνολογία. Θέτει στη διάθεση των γιατρών μας συνεχώς νέα εργαλεία διαγνωστικά και θεραπευτικά.

Εμείς, σαν γονείς των παιδιών που αγωνίζονται για τη ζωή τους, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε για τις δυνατότητες της ιατρικής σήμερα και να τις διεκδικήσουμε για τα παιδιά μας.

Ο καιρός είναι δύσκολος και το θέμα είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά που σήμερα νοσούν χωρίς να παραπέμπουμε τις λύσεις στο μέλλον.

Οφείλουμε σαν γονείς να κινητοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον ώστε να εξασφαλίσουμε όλα αυτά τα εργαλεία στη διάθεση των παιδιών μας.

Το εξωτερικό δεν είναι η λύση. Η θεραπεία είναι μακρόχρονη, η οικογένεια πρέπει να μένει δεμένη. Υποχρέωση μας να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να φέρουμε τις συνθήκες του εξωτερικού εδώ, στη χώρα μας για όλα τα παιδιά.

Οι επιστήμονες, οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι νοσηλευτές μας και όλο το παραϊατρικό προσωπικό που θα εφαρμόσουν τις νέες πρακτικές υπάρχουν, είναι εδώ και αγωνίζονται μαζί μας.

Άμεσα χρειάζεται:

 • Να γίνουν προσλήψεις μονίμων ιατρών και παραϊατρικού προσωπικού - ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ

 • Διευκόλυνση ιατρών και νοσηλευτών να παρακολουθούν τις εξελίξεις της ιατρικής με τη χρηματοδότηση συγγραμμάτων και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια

 • Ανανέωση και συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού.

 • Φαρμακευτική αγωγή, απλοποίηση της διαδικασίας για τα πειραματικά φάρμακα»

Στην συνέχεια, η κα. Τρυφωνίδη αναφέρθηκε στο συνολικό έργο της Φλόγας. (Επισυνάπτεται σχετική παρουσίαση).

Ο κος Α. Πουρτσίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας / Ογκολογίας ανέλυσε την εξέλιξη της ιατρικής, τα προβλήματα και τις ανάγκες για εκσυγχρονισμό της παρεχόμενης θεραπείας.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ Πουρτσίδη ήταν τα παρακάτω:

 

ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ

Παιδιά και έφηβοι με καρκίνο πρέπει να αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένη ομάδα σε παιδιατρικά νοσοκομεία και κλινικές με προσανατολισμό ολιστικής προσέγγισης και να απολαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται από την κλασική υψηλού επιπέδου φροντίδα.

ΑΡΙΘΜΟΙ

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μία σπάνια, απειλητική για τη ζωή νόσος.

Αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στα παιδιά, έφηβους και νεαρούς ενήλικες, (μετά τα ατυχήματα) και είναι δαπανηρή για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ποσοστό 70 – 80% των παιδιών που νοσούν στη χώρα μας νοσηλεύονται στην Αθήνα, ποσοστό 20 – 25% στη Θεσσαλονίκη και ποσοστό περίπου 5% στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην Ευρώπη:

 • 15.000 νέες διαγνώσεις κάθε χρόνο παιδιών μέχρι 15 χρονών, 20.000 σε έφηβους και νέους ενήλικες ηλικίας 15 μέχρι 24 χρονών.

 • 1 παιδί κάθε 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20ά του γενέθλια.

 • Κάθε μέρα 20 περίπου παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο.

 • 1 στους 1000 κάτω των 20 χρονών έχει ιαθεί από καρκίνο παιδικής ηλικίας

 • 300 – 500.000 κάτοικοι της Ε.Ε. έχουν ιαθεί από καρκίνο παιδικής ηλικίας

 

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η εξέλιξη της ιατρικής στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια, και θεωρείται το 2ο θαύμα της ιατρικής επιστήμης.

Το ποσοστό συνολικής πενταετούς επιβίωσης των περισσότερων κακοηθειών υπερβαίνει το 80%.

Στη Λεμφοβλαστική Λευχαιμία το ποσοστό ίασης υπερβαίνει το 85% στη χώρα μας και σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 • Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, υποδομή μικροεπεμβάσεων με αναισθησία, ιατρείο πόνου, εξειδικευμένα τμήματα, εργαστήρια κλπ σε όλη την χώρα.

 • Κεντρική διάλυση κυτταροστατικών, ΑΒΟ, ΟΠΔ

 • Δημιουργία εργαστηρίων νέων καινοτόμων εξετάσεων για διαγνωστική και θεραπευτική χρήση στα πλαίσια του δημόσιου τομέα.

 • Καθιέρωση εξειδίκευσης της Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας.

 • Συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΕΠΑΟ στο ΚΕΣΥ.

 

ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 • Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, γραμματέων, ψυχολόγων κλπ.

 • Υπέρβαση ανισοτήτων στη παροχή περίθαλψης ανά περιφέρεια.

 • Έγκριση και κάλυψη από τα Ταμεία εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων (μοριακοί έλεγχοι, βιολογικοί παράγοντες) ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα.

 • Υπέρβαση δυσκολιών συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά θεραπευτικά / ερευνητικά πρωτόκολλα, με την συμμετοχή του δημοσίου (Γραφείο Κλινικών Μελετών)

 • Δυνατότητα επένδυσης χρημάτων που ξοδεύονται στο εξωτερικό για νοσηλεία ασθενών σε Πρωτόκολλα / Υποδομές / Ανάπτυξη στο εσωτερικό με δημιουργία κέντρων αναφοράς.

 • Άμεση λειτουργία δομών παρακολούθησης απώτερων συνεπειών.

 • Υποστήριξη διενέργειας Πανευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Συνεδρίων στην Ελλάδα.

 • Εισαγωγή ασφαλών και αποτελεσματικών καινοτόμων θεραπειών (νέα φάρμακα, νέες τεχνολογίες) στη βασική θεραπεία.

 

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ

 1. Αύξηση των ποσοστών ίασης

 2. Βελτίωση της ποιότητας ζωής στους επιβιώσαντες

 3. 10 χρόνια ελεύθερα νόσου και απώτερων συνεπειών

 

 

H Συνέντευξη Τύπου έληξε με ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.  

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 19:29

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016.

resized prss cnfrnc ct plc-3

Το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κατά τον περασμένο χρόνο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, παρουσία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας και Δημόσιας Τάξης, Λευτέρη Κιοσέογλου, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκαν τα ποσοτικά και ποιοτικά στατιστικά στοιχεία για το χρονικό διάστημα από 1/1/2016 έως 31/12/2016, οικονομικά δεδομένα, όπως και τα πρώτα συμπεράσματα από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος σχολικής τροχονομικής αγωγής για μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

resized prss cnfrnc ct plc-1

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα καθώς και από την απόδοση της Δημοτικής Αστυνομίας για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2015 που επαναλειτούργησε με μειωμένο προσωπικό κατά τα 2/3. Εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του, εκτιμώντας ότι η υπηρεσία κατόρθωσε να εξισορροπήσει σε μεγάλο βαθμό τα παράπονα των επιχειρηματιών και των δημοτών. «Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν είναι η κλασική αστυνομία, αλλά βοηθός του πολίτη, που έχει αναλάβει το δυσάρεστο έργο να θυμίζει από τη μια στους παραβάτες ότι κάνουν παράβαση και από την άλλη να προσπαθεί να απονείμει δικαιοσύνη και να βελτιώσει την όλη κατάσταση».

Ο ίδιος υπενθύμισε την πρόταση της δημοτικής Αρχής προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε τα έσοδα από τις παραβάσεις που βεβαιώνονται να χαρακτηρίζονται ανταποδοτικά. «Έτσι τα έσοδα αυτά θα επιστρέψουν για να καλύψουν ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να μπορέσουμε και περισσότερα οχήματα να αποκτήσουμε και όσα έχουμε να είναι σε καλύτερη κατάσταση – στόχος είναι να προμηθευτούμε ηλεκτρικά οχήματα για τη Δημοτική Αστυνομία – και επιπλέον να γίνει δυνατή η πρόσληψη προσωπικού, χωρίς να επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός. Ακόμη κι αν δεν καλύψουμε το σύνολο των οργανικών θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας και προκύψουν περίπου 250 άτομα, η αστυνόμευση στην πόλη θα είναι πολύ πιο συστηματική. Ήδη η διαφορά φάνηκε με τα 60 άτομα που στελεχώνουν σήμερα τη Δημοτική Αστυνομία, πόσω μάλλον αν αυξηθεί κάθετα ο αριθμός τους». Ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι δεν έχει πάρει ακόμη κάποια απάντηση πάνω στο συγκεκριμένο αίτημα, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της υπηρεσίας αλλά και της εικόνας της πόλης.

resized prss cnfrnc ct plc-2

Ο Λευτέρης Κιοσέογλου, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας μέσα στην περασμένη χρονιά. «Το έργο της υπηρεσίας, εκτός όλων των άλλων, είναι και κοινωνικό. Με τη βεβαίωση του γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον που διεκπεραιώνει με εντατικούς ρυθμούς και συστηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέσα το πολύ σε δύο μέρες επεμβαίνει και δίνει λύση σε σημαντικά προβλήματα των ατόμων που αδυνατούν να μετακινηθούν. Επιπλέον, τις ημέρες παγετού κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου οι δημοτικοί αστυνομικοί μοίραζαν κουβέρτες και υπνόσακους σε άστεγους αλλά και σε όσους το είχαν ανάγκη».

Ο ίδιος υπενθύμισε ακόμη ότι η Δημοτική Αστυνομία τους τελευταίους μήνες προχώρησε σε μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε δυο δημοτικά σχολεία. «Είναι αρκετά επίκαιρο το θέμα και καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την παρέμβαση των υπηρεσιακών παραγόντων. Σύντομα, μάλιστα, εάν ολοκληρωθεί η δωρεά από μια ιδιωτική εταιρεία, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα υπάρχουν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, όπου τα παιδιά θα μπορούν να διδάσκονται τα βασικά».

resized prss cnfrnc ct plc-4

Ο Λευτέρης Κιοσέογλου αναφέρθηκε, τέλος, στο ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, που δεν είναι, όπως είπε, εισπρακτικός, αντίθετα επιχειρεί να αναβαθμίσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πόλης, τη συνεργασία με τα καταστήματα και τους υπόλοιπους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι εντός των ημερών θα ενταθούν οι έλεγχοι για το κάπνισμα, τα σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης και το παρεμπόριο.

Στη συνέχεια εκ μέρους της υπηρεσίας παρουσιάστηκαν λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των τροχονομικών παραβάσεων και τη γεωγραφική κατανομή τους, τις τηλεφωνικές καταγγελίες, τους ελέγχους στα ΚΥΕ, τη διεκπεραίωση του γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον καθώς και τη γενικότερη κατανομή του προσωπικού σε εξωτερική και εσωτερική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του 2016, βεβαιώθηκαν 111.684 παραβάσεις του ΚΟΚ, με μέσο μηνιαίο όρο τις 9.307. Από αυτές, το 90,1% καταγράφηκε στους οδικούς άξονες της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ το υπόλοιπο 9,9% στις υπόλοιπες κοινότητες. Το 15,31% των παραπάνω κλήσεων επιβλήθηκαν για αντικοινωνική συμπεριφορά (ράμπες, θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, διαβάσεις, πεζοδρόμια, πεζόδρομους) και το 10% αφορά παραβάσεις στάθμευσης διπλής σειράς και ουσιώδους παρεμπόδισης κυκλοφορίας οχημάτων, με την πλειοψηφία τους να βεβαιώνονται στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως.

Στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, διενεργήθηκαν 1.360 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε ότι σε 699 καταστήματα, δηλαδή στο 51,39% των ελεγχθέντων, βεβαιώθηκε μία τουλάχιστον παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

resized prss cnfrnc ct plc-5

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 3.428 επισκέψεις και διεκπεραιώθηκαν συνολικά 4.363 υποθέσεις γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν δημοτικοί αστυνομικοί που τις ημέρες της κακοκαιρίας χρειάστηκε να μετακινηθούν με δικά τους έξοδα στην Άνω Πόλη για να εξυπηρετήσουν κάποια ιδιαίτερα περιστατικά.

Στα πλέον αισιόδοξα συμπεράσματα, συγκαταλέγεται η θετική ανταπόκριση στις τηλεφωνικές καταγγελίες, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 με ποσοστό 76% και άγγιξε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους το 94%, με το μέσο όρο του χρόνου ανταπόκρισης στα 18 λεπτά. Κατά τους 12 μήνες του 2016 καταγράφηκαν συνολικά 2.682 καταγγελίες.

Τα άμεσα εισπραχθέντα έσοδα της Δημοτικής Αστυνομίας για το περασμένο έτος προήλθαν από πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. (2.562.793€), από κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης (223.365€) και από άδειες μουσικής (61.642€). Τα ετήσια λειτουργικά έξοδα της υπηρεσίας ανέρχονται σε 1.173.648€.

Σχετικά με το πρόγραμμα σχολικής τροχονομικής αγωγής, που εφαρμόζεται πιλοτικά στο 45ο και στο 11ο δημοτικό σχολείο, όπως τονίστηκε, η υπηρεσία παίζει ρόλο ελεγκτικό αλλά και προληπτικό. Το πρόγραμμα υλοποιείται αρχικά με ίδιους πόρους και με μηδενική επιπρόσθετη δαπάνη επί του προϋπολογισμού του δήμου, ενώ προβλέπεται η επέκτασή του, με τη συνακόλουθη εξεύρεση πόρων από άλλα επενδυτικά εργαλεία. 

 
Ομιλία Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κατα τη συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΠΟΑ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 18:36

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Img 3471

Στην συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του υπουργείου, εκπρόσωποι από τους εποπτευόμενους φορείς καθώς και εκπρόσωποι των υπηρεσιών του Υπουργείου. Κατά την παρουσίαση του έργου που συντελείται στο ΥΠΠΟΑ, η Υπουργός δήλωσε:

 

« Ευχαριστώ από καρδίας όλους του συνεργάτες του ΥΠΠΟΑ επειδή ότι παρουσιάζουμε είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συντονισμένης, ουσιαστικής και αρμονικής συνεργασίας.

Αισθάνομαι τυχερή που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. O πολιτισμός είναι ένας μαγικός τόπος. Ένας κήπος με πολύ σπουδαία δώρα και καρπούς. Ο ρόλος μας είναι αυτόν τον κήπο να τον καθαρίσουμε, να τον καλλιεργήσουμε, να του επιτρέψουμε να ανθίσει. Να διορθώσουμε ότι έχει στραβώσει. Είτε επειδή έχει αλλάξει η εποχή, είτε από κάποια αμέλεια ή αναβολή.

Εμείς θέλουμε να κάνουμε ταξίδια στον χρόνο και στον τόπο. Ο χρόνος συνδέει την πολιτιστική μας κληρονομιά, -αυτό το τεράστιο κεφάλαιο στο οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού ανταποκρίνεται πολύ ουσιαστικά, επί χρόνια- στον χρόνο, όπως αυτός εκφράζεται στην πολιτιστική μας κληρονομιά μέσω της Παιδείας και της Εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι αυτός ο χρόνος να συνδεθεί με το σήμερα και το μέλλον των νέων Ελλήνων.

Και ως προς τον τόπο θέλουμε αυτό που συμβαίνει στον πυρήνα, το κέντρο, να εξακτινώνεται στην περιφέρεια. Να δημιουργηθούνε θεσμοί ή να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχοντες, έτσι ώστε να υπάρχει επικοινωνία, ανταλλαγή και διάλογος με την περιφέρεια.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να ανοίξουμε τις ακτίνες αυτές και προς την διεθνή πραγματικότητα. Να εξασφαλίσουμε τρόπους, να υπάρξει διάλογος με τις διεθνείς αντίστοιχες δράσεις με τους τόπους που συναντιόνται διεθνώς οι καλλιτέχνες.

Η λέξη που μας εκφράζει ως προς τον τρόπο που θα εφαρμόσουμε αυτές τις ιδέες είναι η συνέχεια. Τιμούμε τη συνέχεια, τιμούμε αυτό που έχει γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που έχει γίνει από τους προκατόχους μου, τον κύριο Ξυδάκη και τον κύριο Μπαλτά που είχαν ξεκινήσει και αυτοί να θέτουν τα πράγματα προς μία καινούργια κατεύθυνση. Τα παίρνουμε από εκεί που τα αφήσανε και τα συνεχίζουμε.

 

Η συνεργασία είναι μία λέξη κλειδί στη σημερινή εποχή των μεγάλων προκλήσεων. Μόνο με τη συνεργασία θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες που παρουσιάζονται μπροστά μας.

Ο δημοκρατικός διάλογος είναι μια ακόμη κεντρική μας επιλογή. Τα πράγματα πρέπει να γίνονται με συναίνεση και να ακούμε τις φωνές των ανθρώπων. Δεν αποφασίζουμε αυταρχικά αλλά οι αποφάσεις μας ιδιαιτέρως σε ευαίσθητα θέματα γίνονται κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης και ειλικρινούς διαλόγου. Για το δημόσιο καλό και την προκοπή του τόπου.

Για την εφαρμογή όλων αυτών των αξιών εκτός από την αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών και των χρηματικών εργαλείων οφείλουμε να εμπνεύσουμε το πνεύμα συνεργασίας και την ένωση των δυνάμεων. Να τονώσουμε τον διάλογο που προηγείται πριν από κάθε αλλαγή και να δώσουμε έμφαση στους νέους δημιουργούς που αυτήν την εποχή αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις.

Κάθε φορέας εφαρμόζει μία κοινωνική πολιτική και όλες αυτές οι ιδέες και σκέψεις θα υλοποιηθούν μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα.»

 

Η πλήρης καταγραφή των δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού που ανέφερε στην συνέχεια της συνέντευξης τύπου η Υπουργός βρίσκονται αναρτημένες στον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού.

 
Πλήρης εκθέσεων ο Μάρτιος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Έρχονται Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα με περισσότερους από 1.100 εκθέτες.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 14:00

Πλήρης εκθέσεων ο Μάρτιος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

 

Έρχονται Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα με περισσότερους από 1.100 εκθέτες.

Πανελ συνεντευξησ τυπου

Από αριστερά ο εκπρόσωπος της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Πέτρος Καλπακίδης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ.Τάσος Τζήκας, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και η υπεύθυνη των Detrop-Oenos, κα Σέβη Καφφά.

Πλήρης εκθέσεων ξεκινά ο Μάρτιος, καθώς τρεις διοργανώσεις της ΔΕΘ-Helexpo –οι δύο εκ των οποίων διπλές- πραγματοποιούνται παράλληλα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα, με περισσότερους από 1.100 εκθέτες, έρχονται με τα ενισχυμένα μεγέθη τους να εκπροσωπήσουν σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

 

Το εκθεσιακό «δίδυμο» των Detrop-Oenos θα καλύψει φέτος συνολικά 11 περίπτερα έναντι 6 περιπτέρων στην προηγούμενη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν 300 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) από 36 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Αλβανία, Βουλγαρία, FYROM, Κύπρος, Γερμανία, Βέλγιο, Ινδία, Ιταλία, Ελβετία, Νορβηγία, Σουηδία, Αυστρία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Αγγλία, ΗΠΑ, Δανία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Πορτογαλία, Καναδάς, Ιαπωνία κα. Συνολικά, αναμένεται να πραγματοποιηθούν 5.500 επιχειρηματικά ραντεβού.

H Detrop και η Oenos έχουν στο επίκεντρο τους δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα. Το πρώτο θα εστιάσει στο ελαιόλαδο και την ελιά και το δεύτερο στα αποστάγματα. Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις (συνεργάτης σε αυτές είναι η εταιρεία Places & Flavors), όπως τα Pop-Up Restaurants, αναδυόμενα θεματικά εστιατόρια και το Corner Showroom «It’s All New to Me», ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος μέσα στην Detrop, όπου θα προβάλλονται νέα ελληνικά προϊόντα, έτοιμα προς εξαγωγή. Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί Φεστιβάλ Πατσά, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Ν.Α. Ευρώπης, μια συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

 

Στο ίδιο διάστημα, από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το εκθεσιακό «δίδυμο» Infacoma-Aquatherm. Οι δύο εκθέσεις συγκεντρώνουν 200 εκθέτες, συμμετοχές από 17 χώρες και αναπτύσσονται σε εκθεσιακό χώρο 10.000 τμ. Η Infacoma στα 33 χρόνια ζωής της έχει καθορίσει όσο καμία άλλη τις τάσεις του κλάδου της δόμησης και των κατασκευών, ενώ η διεθνούς φήμης Aquatherm εκπροσωπεί τους τομείς της οικιακής & βιομηχανικής θέρμανσης, κλιματισμού & εξαερισμού, διαχείρισης νερού, ύδρευσης & αποχέτευσης, ενέργειας και εξοπλισμού για εγκαταστάσεις σε σπα, σάουνες και πισίνες. Οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες των Infacoma και Aquatherm προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Ρωσία, Αίγυπτο, Λιβύη, Βουλγαρία και Σουηδία και προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκθέτες. Η ομαδική συμμετοχή επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου της Timisoara Ρουμανίας, ξεχωρίζει μεταξύ των ξένων εμπορικών επισκεπτών, ενώ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας προσκλήθηκαν περισσότεροι από 250 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα.

Οι Infacoma-Aquatherm, που διοργανώνονται από κοινού με την Be-Best, απολαμβάνουν της υποστήριξης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος.

 

Παράλληλα, στην Αθήνα και στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo αυτή τη φορά, θα διοργανωθεί από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου η Ελλήνων Κόσμημα, η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων των Βαλκανίων. Με τη συμμετοχή των δυναμικότερων brands της αγοράς, η έκθεση αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί περισσότερες από 270 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από Σουηδία, Κύπρο, Βέλγιο, Ινδία, ΗΠΑ και Τουρκία, ενώ η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει όλες τις νέες τάσεις και τα σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος, καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων.

 

«Τρέχει» η ΔΕΘ-Helexpo

«Ο Μάρτιος είναι ο σημαντικότερος εκθεσιακός μήνας για μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των τριών διοργανώσεων. Αναφερόμενος δε στην εκθεσιακή παρουσία στην Αθήνα, σημείωσε πως η εταιρεία έχει ανοίξει τα «φτερά» της σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τόνισε πως με τις παράλληλες διοργανώσεις δημιουργείται ένα πλαίσιο που πολλαπλασιάζει το ενδιαφέρον επισκεπτών και εκθετών.

 

Την έντονη εκθεσιακή δραστηριότητα της εταιρείας υπογράμμισε με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέροντας πως μέχρι τον Ιούνιο θα «τρέξουν» 15 εκθέσεις από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα.

 

Μια από τις δυναμικότερες της Ευρώπης είναι η ελληνική αργυροχρυσοχοΐα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και πρόεδρο του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, κ. Πέτρο Καλπακίδη. Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε πως η φετινή Ελλήνων Κόσμημα θα ανεβάσει και πάλι τον πήχη των επισκεπτών.

 

Τις μεγάλες δυνατότητες του εθνικού εκθεσιακού φορέα αποδεικνύουν οι παράλληλες διοργανώσεις αυτού του διαστήματος, όπως τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ενώ η υπεύθυνη της Detrop-Oenos, κα Σέβη Καφφά, σημείωσε πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι εκθέτες συνεχίζουν να στηρίζουν και να εμπιστεύονται τη διοργάνωση. 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 14:04
 
Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΑΠΟΦΑΣΗ EUROGROUP: ΒΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 18:55

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΑΠΟΦΑΣΗ EUROGROUP: ΒΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

kafantari

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη, στη συνέντευξή της στο ρ/σ  «Στο Κόκκινο 105,5» και στους Νίκο Σβέρκο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη ανέφερε ότι η προχθεσινή απόφαση του Eurogroup αποτελεί ένα βήμα στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Δημιουργείται ένα σαφές τοπίο για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι επενδύσεις θα ωθήσουν την ανάπτυξη που συνεπάγεται και νέες θέσεις εργασίας και είναι ένα κλειδί για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Έχουν δημιουργηθεί νομοθετικά οι προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή πορεία (αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, σύστημα αδειοδότησης επιχειρήσεων κλπ). Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Αντιπολίτευση και δη η Αξιωματική βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς πόνταρε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση ασταθούς ισορροπίας, συνέπεια και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της λιτότητας που εφαρμόζεται τόσα χρόνια. Προς τα πού θα στραφεί, όμως; στην ακροδεξιά ή στις θεμελιώδεις αρχές της;

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνάντηση των ομογενών βουλευτών του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία θα λάβει χώρα αύριο, με συμμετοχή του ΔΣ της Πα.Δ.Ε.Ε. και αρμόδιων Υπουργών, με θέμα «Ο Αγροδιατροφικός Τομέας της Ελλάδας στις Διεθνείς Αγορές». Οι Έλληνες της διασποράς αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στην προσπάθεια της να προσελκύσει επενδύσεις. 

 

 

 


Σελίδα 6 από 128
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση