ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ.ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗ ΒΕΛΓΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "LE SOIR". Γ.Καμίνης στη «Le Soir»: Η οκταετής ύφεση στην Ελλάδα τροφοδοτεί τον λαϊκισμό και ενισχύει τα άκρα.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 12:04

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ.ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗ ΒΕΛΓΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "LE SOIR".

Γ.Καμίνης στη «Le Soir»: Η οκταετής ύφεση στην Ελλάδα τροφοδοτεί τον λαϊκισμό και ενισχύει τα άκρα.

LE SOIR

H Αθήνα δεν ένιωσε ποτέ μόνη της στην Ευρώπη, αφού σε κρίσεις όπως αυτή του προσφυγικού, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις στάθηκαν στο πλευρό της, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης,  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Soir».

Μιλώντας στη μεγάλη βελγική εφημερίδα, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δε νιώθει μόνος, αφού παντού συναντά Ευρωπαίους πρόθυμους να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης, οι Βέλγοι και οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται εξίσου ευρωσκεπτικιστές.

«Αντί να προωθηθεί η ανάπτυξη και οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα με την επιβολή φόρων και τις περικοπές, οδηγείται σε αδιέξοδο», δηλώνει ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι ιδιαιτέρως η Αθήνα έχει υποφέρει πολύ. «Η Ευρώπη πρέπει να αναθεωρήσει τις πολιτικές λιτότητας. Η οκταετής οικονομική ύφεση τροφοδοτεί τον λαϊκισμό και την άνοδο των πολιτικών άκρων», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σε σχέση με το ευρωπαϊκό όραμα και το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Καμίνης διατυπώνει την άποψη ότι η εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία αποτελεί μία καλή είδηση, επειδή, μεταξύ άλλων, δημιουργεί και τις προϋποθέσεις αναβίωσης του γαλλογερμανικού άξονα. Προσθέτει δε ότι είναι σημαντικό η Ευρώπη να παραμείνει ενωμένη, προκειμένου να είναι αρκετά ισχυρή, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις μεγάλες δυνάμεις, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά κύριο λόγο.

Ως προς την προσφυγική κρίση, ο Γιώργος Καμίνης υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από το να προσαρμοστούμε σε αυτήν την πραγματικότητα, αναπτύσσοντας μία κοινωνία ανοιχτή και ανεκτική, η οποία υπεραμύνεται ταυτόχρονα των ευρωπαϊκών ιδεών».

Ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετέχει στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Προοδευτικών Μελετών, με θέμα «Call toEurope: Democracy first», η οποία συγκεντρώνει πολιτικούς, επιστήμονες, αναλυτές και φιλοσόφους απ’ όλη την Ευρώπη.

 
Τον δρόμο του Μακρόν μόνο το Ποτάμι τον έχει μελετήσει / Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην εφημερίδα Καθημερινή
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κυριακή, 25 Ιούνιος 2017 10:45

Τον δρόμο του Μακρόν μόνο το Ποτάμι τον έχει μελετήσει / Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην εφημερίδα Καθημερινή

 

THEODORAKISFB

«Ο πρωθυπουργός μας είπε για τα λίγα που πήραμε και όχι για τα πολλά που χάσαμε» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα, μιλώντας για την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. «Η διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν για άλλη μια φορά αργή, χωρίς σχέδιο και με το βλέμμα μόνο στα πρωτοσέλιδα. Τη μια μέρα με τους Γερμανούς κόντρα στο ΔΝΤ και την άλλη μέρα με το ΔΝΤ κόντρα στους Γερμανούς. Τελικά συνασπίστηκαν όλοι εναντίον μας βλέποντας ότι έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση χυλό, χωρίς προτεραιότητες και χωρίς πραγματικές κόκκινες γραμμές» σημείωσε ο Επικεφαλής του Ποταμιού.

 

Απαντώντας στο ερώτημα αν βλέπει πρόωρες εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός: «Δηλαδή θεωρούν κάποιοι ότι ο Τσίπρας θα κάνει πρόωρες εκλογές ξέροντας ότι θα συντριβεί; Αυτές είναι αστείες θεωρίες. Τις ακούω συχνά από το στρατόπεδο της ΝΔ. Θέλουν να κρατούν τον κόσμο σε προεκλογική επαναστατική γυμναστική. Και βέβαια λένε ψέματα. Γιατί ο κ.Τσίπρας και οι 153 δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε μια μέρα εξουσίας».

 

Για την κατάσταση στο χώρο του Κέντρου ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «η προσπάθεια να υπάρξει ένα μεγάλο προοδευτικό Κίνημα στο κέντρο δεν έχει σταματήσει και δεν θα σταματήσει». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το Ποτάμι από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ μιας ανοιχτής διαδικασίας χωρίς «στημένα συνέδρια, των εκλεκτών και των ευνοημένων», όπου θα εμπλέκονται «νέες δυνάμεις και όχι μόνο μηχανισμοί» αλλά αυτό ήταν κάτι που «η κυρία Γεννηματά τότε δεν τόλμησε». Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πάντως, ότι θα παραβρεθεί στο συνέδριο της ΔΗΣΥ καθώς «οι προσκλήσεις σε ένα συνέδριο δεν απαντώνται επειδή μας αρέσει ή δεν μας αρέσει η τάδε απόφαση της ηγεσίας του».

 

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την απόφασή του να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι: «Δεν έχω μάθει να κοροϊδεύω τον κόσμο. Ούτε στα μικρά, ούτε στα μεγάλα. Και από την στιγμή που αποφάσισα να γίνω πολιτικός ήξερα ότι δεν θα δίνω λόγο μόνο στην οικογένεια και τους φίλους μου αλλά και στην κοινωνία».

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

Πρέπει να είστε ο πρώτος πολιτικός που επέλεξε να πει δημόσια ότι έχει καρκίνο, ότι θα κάνει εγχείρηση και μόλις προχθές ότι θα χρειαστεί να συνεχίσετε τη θεραπεία σας.

 

Δεν έχω μάθει να κοροϊδεύω τον κόσμο. Ούτε στα μικρά ούτε στα μεγάλα. Ίσως γιατί δεν ξέρω να κοροϊδεύω και τον εαυτό μου. Και από τη στιγμή που αποφάσισα να γίνω πολιτικός ήξερα ότι δεν θα δίνω λόγο μόνο στην οικογένεια και τους φίλους μου, αλλά και στην κοινωνία. Και μετά, εγώ δεν μπορώ να κρύψω τα συναισθήματά μου. Δεν μπορώ εύκολα να το κάνω αυτό.

 

Πόσο καιρό το ξέρατε;

 

Από τον Απρίλιο. Από τότε που τον εντόπισαν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας σε ένα έλεγχο ρουτίνας. Και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

 

Θα μπορούσατε να κάνετε κάτι νωρίτερα;

 

Ναι. Αλλά τα τελευταία χρόνια, μέσα στην καταιγίδα, το μόνο που δεν σκεφτόμουν ήταν «να κάνω έναν έλεγχο». Αυτό μπορείτε να το διαβάσετε και ως μια συμβουλή στους συνομηλίκους μου.

 

Όταν βγήκατε από το νοσοκομείο κάνατε μια δήλωση ότι χρειάζεται μια επανάσταση στην Υγεία και θα ήθελα με δύο λόγια να μου περιγράψετε τη δική σας εμπειρία.

 

Εγώ δεν είχα ουρές και αναμονή. Και δεν θα προσποιηθώ το αντίθετο. Τα νοσοκομεία μας όμως υποφέρουν. Όχι σήμερα. Πάντα. Έχουμε καλούς γιατρούς, ήρωες νοσηλευτές αλλά μας λείπουν τα μέσα. Από κρεβάτια μέχρι και φάρμακα πολλές φορές. Στην Ιταλία το 80% των επεμβάσεων είναι ρομποτικές, εδώ στα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουμε ούτε ένα ρομπότ. Λες και δεν μας ενδιαφέρει να μειώσουμε τον πόνο και την ταλαιπωρία. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα νέο σχέδιο με προτεραιότητα στον άρρωστο.

 

Θέλω σας πάω στα πολιτικά από την τελευταία σας συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Έχετε καταλάβει γιατί κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς;

 

Μας φώναξε για να μας πει για τα λίγα που πήραμε και όχι βέβαια για τα πολλά που χάσαμε. Η διαπραγμάτευσή τους ήταν για άλλη μια φορά αργή, χωρίς σχέδιο και με το βλέμμα μόνο στα πρωτοσέλιδα. Τη μια μέρα με τους Γερμανούς κόντρα στο ΔΝΤ και την άλλη μέρα με το ΔΝΤ κόντρα στους Γερμανούς. Τελικά συνασπίστηκαν όλοι εναντίον μας βλέποντας ότι έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση χυλό, χωρίς προτεραιότητες και χωρίς πραγματικές«κόκκινες γραμμές».

 

Θα μπορούσε κάποιος να αντιτάξει ότι είναι εύκολη η κριτική για τις «κόκκινες γραμμές», καθώς όταν μια κυβέρνηση αγωνιά για τη δόση δεν έχει περιθώρια διαπραγμάτευσης

 

Αν η κυβέρνηση αγωνιούσε για τη δόση δεν θα έμενε άπραγη βλέποντας τους μήνες να περνούν. Αλλά η αγωνία της ήταν το κόμμα. Ξίνιζαν συνεχώς τα μούτρα τους με τις αποκρατικοποιήσεις, τις σαμπόταραν, κωλυσιεργούσαν και σαν αποτέλεσμα είχαμε τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια! Πριόνισαν την πραγματική οικονομία, δεν είχαν πολιτική ανάπτυξης και οι δανειστές για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους επέβαλαν λιτότητα μέχρι το 2060. Και τα δύο αυτά έργα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι.

 

Αρκετοί πιστεύουν ότι θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, προδικάζοντας ότι δεν θα κλείνει ο προϋπολογισμός χωρίς νέα μέτρα, άλλοι προβλέπουν ότι θα γίνουν το 2018 κι άλλοι ότι θα εξαντληθεί η τετραετία. Ποιο σενάριο θεωρείτε πιθανότερο;

 

Πιστεύουν κάποιοι ότι ο Τσίπρας θα κάνει πρόωρες εκλογές ξέροντας ότι θα συντριβεί; Αυτές είναι αστείες θεωρίες. Τις ακούω συχνά από το στρατόπεδο της ΝΔ. Θέλουν να κρατούν τον κόσμο σε προεκλογική επαναστατική γυμναστική. Και βέβαια λένε ψέματα. Γιατί ο κ.Τσίπρας και οι 153 δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε μια μέρα εξουσίας.

 

Να έρθω στο Ποτάμι. Παρά τις κατά καιρούς σημαντικές παρεμβάσεις του δεν ανακάμπτει στις δημοσκοπήσεις. Και πολλοί πιστεύουν ότι όσο θα περνούν οι μήνες και το κλίμα θα πολώνεται ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τόσο δυσκολότερο θα είναι να μπείτε στη Βουλή.

 

Η εκτίμησή μου είναι ακριβώς η αντίθετη. Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο ο κόσμος θα αντιλαμβάνεται ότι αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με διαφορετικό τρόπο από αυτό που ξέρουν τα παλιά κόμματα. Είδατε τι κάνει ο Μακρόν στη Γαλλία; Αυτός είναι ο δρόμος. Τολμηρές αποφάσεις χωρίς δεξιές ή αριστερές παρωπίδες. Και αυτόν τον δρόμο στην Ελλάδα μόνο το Ποτάμι τον έχει μελετήσει.

 

Τον οποίο δρόμο, όμως, δεν μοιάζουν να τον πιστεύουν ακόμη και βουλευτές που εκλέχθηκαν με το Ποτάμι και τώρα αναζητούν στέγη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό πως το εξηγείτε;

 

Οι συναλλαγές για το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα η μεγάλη μάστιγα της ελληνικής πολιτικής. Και λυπούμαι που οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μετέχουν σε αυτό το παιγνίδι, πλειοδοτούν και επιβραβεύουν αυτές τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Είναι άλλο ένα δείγμα – όχι το μόνο – ότι κάποιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις παλαιοκομματικές πρακτικές.

 

Ας υποθέσουμε ότι οι κεντρώοι ψηφοφόροι δεν θα παρασυρθούν απο την πόλωση. Γιατί να επιλέξουν εσάς κι όχι την κ.Γεννηματά που δείχνει να έχει διασφαλίσει την επάνοδό της στη Βουλή;

 

Νοσταλγεί κανείς την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και δεν το έχω καταλάβει; Σας είπα ότι ο κόσμος πρέπει να σκεφθεί «έξω από το κουτί». Αν ψηφίζουμε με τον ίδιο τρόπο, θα έχουμε πάντα τα ίδια αποτελέσματα. Για να βγούμε από την κρίση πρέπει να τολμήσουμε να αλλάξουμε ψήφο.

Θα πάτε στο συνέδριο της ΔΗΣΥ κι αν ναι για ποιο λόγο, όταν καταγγέλλετε ότι η κ. Γεννηματά έχει και αυτή παλαιοκομματικές συμπεριφορές;

Οι προσκλήσεις σε ένα συνέδριο δεν απαντώνται επειδή μας αρέσει ή δεν μας αρέσει η τάδε απόφαση της ηγεσία του. Στο συνέδριο της ΔΗΣΥ θα πάω. Άλλωστε και η κυρία Γεννηματά είχε έρθει στο συνέδριο του Ποταμιού.

 

Αυτό σημαίνει ότι θα ανταποκριθείτε και στο κάλεσμα για ένα νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς.

 

Το Ποτάμι δεν είναι Κεντροαριστερά. Είναι το προοδευτικό Κέντρο. Έχει Κεντροαριστερούς, έχει Κεντροδεξιούς, αλλά όλοι δεχόμαστε ότι οι προτεραιότητες δεν είναι Δεξιά ή Αριστερά. Δεν επιμένω τυχαία σε αυτό που σας είπα πριν. Πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε με τον παλιό τρόπο. Και τα νέα κόμματα δεν γεννιούνται με στημένα συνέδρια, των εκλεκτών και των ευνοημένων. Εμείς από νωρίς προτείναμε σύγκρουση μέσα στην κοινωνία.

 

Αντιπαράθεση για τις λύσεις που προτείνει ο καθένας. Έτσι θα εμπλακούν νέες δυνάμεις, όχι μόνο οι μηχανισμοί. Αλλά η κ.Γεννηματά τότε δεν τόλμησε.

 

Αν το τολμήσει τώρα και πει για παράδειγμα «πάμε για ένα νέο κόμμα με απευθείας εκλογή προέδρου από τη βάση και χωρίς προηγούμενο συνέδριο» τι θα κάνετε;

 

Αν δεχθούν ανοιχτές διαδικασίες με διαφάνεια για να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών, τότε δεν βλέπω άλλα εμπόδια.

 

Να υποθέσω ότι όλα αυτά απηχούν τις θέσεις και των συμμάχων σας; Της Ώρας Αποφάσεων και άλλων προσωπικοτήτων που χαρακτηρίζονται εκσυγχρονιστές και μεταρρυθμιστές;

 

Η προσπάθεια να υπάρξει ένα μεγάλο προοδευτικό Κίνημα στο Κέντρο δεν έχει σταματήσει και δεν θα σταματήσει. Έχουμε συμμάχους, έχουμε φίλους, έχουμε δηλαδή μεγάλη δεξαμενή, αλλά το πότε αυτά θα εκφραστούν και τι μορφή θα πάρουν αφήστε το να το καθορίσουμε εμείς και οι σύμμαχοι μας.

 

Μετά τα όσα σας έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπετε τη ζωή;

 

Όχι. Η σκέψη μου ήταν πάντα ίδια από παιδί. Να είμαι ευτυχισμένος, να είμαι και χρήσιμος. Ε, ίσως πρέπει να πάψω να δίνω σημασία στα μικρά που μας μαυρίζουν τη ψυχή, αλλά αυτό θα γίνει σιγά σιγά.

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σάββατο, 24 Ιούνιος 2017 16:45

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

 MORALIS

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Παραπολιτικά 90.1 fm, στην εκπομπή «Σεμνά και ταπεινά», στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Κακούση.

 

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη:

 

Για την απεργία των συμβασιούχων στους Δήμους και τον αντίκτυπο  στον Πειραιά

 

«Φθάσαμε μετά από 8 -10 μήνες συζητήσεων, στο μέσον του καλοκαιριού, με 40 βαθμούς τις επόμενες ημέρες, με τον τουρισμό στην αιχμή του, να έχουμε μια χώρα γεμάτη σκουπίδια. Είναι προφανές εκ του αποτελέσματος,   ότι έγιναν τρομερά λάθη».

 

 «Η ευθύνη είναι συνολικά της κυβέρνησης, διότι δεν είναι μόνο η τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για να είμαστε ειλικρινείς. Οι ευθύνες σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας είναι διαχρονικές. Όταν μια κυβέρνηση επικαλείται τον  τουρισμό ως το βασικό μοχλό  οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μαζί με τη ναυτιλία και καταφέρνει στο μέσο του καλοκαιριού να έχει αυτήν την εικόνα η χώρα, είναι προφανές ότι έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη και κακός σχεδιασμός».

 

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Δήμοι πραγματικά είναι άμοιροι οποιασδήποτε ευθύνης. Υπήρχε ο “νόμος Παυλόπουλου”, ο οποίος προέβλεπε να μεσολαβεί  μεταξύ των οκτάμηνων συμβάσεων για εργασία, ένα τρίμηνο.  Ήρθε η συγκεκριμένη κυβέρνηση πριν από κάποιο διάστημα και είπε ότι αυτό καταργείται και οι οκτάμηνες συμβάσεις θα παραταθούν, με συνεχόμενες ανανεώσεις έως 31-12-2017 ».

 

Εμείς στον Πειραιά χρειαζόμαστε τους συμβασιούχους, κάναμε το παν για να παραμείνουν και οι άνθρωποι αυτοί  έχουν πληρωθεί  από τον Δήμο Πειραιά. Υπάρχει μάλιστα ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  και πρέπει να παραμείνουν».

 

«Θέλουμε να τελειώσει αυτή η ιστορία με τους συμβασιούχους στους τομείς καθαριότητας των Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει απαγόρευση προσλήψεων όπως ξέρετε, επτά χρόνια με τα μνημόνια, άρα οι Δήμοι δεν μπορούν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό. Καλύπτουμε τους τομείς καθαριότητας με δίμηνα, οκτάμηνα, με μεσοβέζικες λύσεις.Θεωρούσαμε ότι σε αυτή τη «φουρνιά» οκταμήνων θα λυνόταν το θέμα και θα μονιμοποιούνταν. Δυστυχώς δεν έγινε».

 

«Μακάρι να τελειώσει γρήγορα η απεργία. Γιατί εγκυμονεί κινδύνους για τρωκτικά, για αρρώστιες. Ευτυχώς που τα σχολεία είναι κλειστά, για να έχουμε λιγότερες επικίνδυνες εστίες. Τα νοσοκομεία, να ξέρετε, ότι  καθαρίζονται παρά την απεργία, βγαίνουν 3-4 απορριμματοφόρα, τα οποία καθαρίζουν τα επικίνδυνα απόβλητα. Ωστόσο, δεν μπορεί η πόλη του Πειραιά παρά την εικόνα που είναι λίγο καλύτερη πράγματι από κάποιες άλλες πόλεις,   να αντέξει παραπάνω από μία - δυο μέρες ακόμα. Ελπίζω ο αρμόδιος Υπουργός της κυβέρνησης να δώσει τη λύση,  διαφορετικά θα έχουμε πολύ άσχημα φαινόμενα εν μέσω καλοκαιριού».

 

«Δεν υπάρχει λύση με ιδιώτες. Όπως ξέρετε οι εργαζόμενοι έκλεισαν και τον ΧΥΤΑ στη Φυλή. Άρα και να μαζευόντουσαν στα απορριμματοφόρα τα απορρίμματα,  δεν θα μπορούσαν να αδειάσουν πουθενά.  Άλλωστε, να ξέρετε ότι η διαδικασία για να καθαρίσει ο Πειραιάς από τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί από την Κυριακή το βράδυ, θα διαρκέσει τουλάχιστον δεκαπέντε  ημέρες. Διότι ο όγκος των σκουπιδιών είναι μεγάλος και το προσωπικό θα είναι πλέον  πολύ λιγότερο αν φύγουν οι συμβασιούχοι.  Στον Πειραιά το 55% των υπαλλήλων στην Καθαριότητα είναι συμβασιούχοι και το 45% είναι μόνιμοι. Άρα, αν πράγματι, όπως όλα δείχνουν,  αυτοί οι άνθρωποι φύγουν με «ξαφνικό θάνατο» όπως είπαν μέσα στην εβδομάδα, αντιλαμβάνεστε ότι μένουμε με την μισή δύναμη, για να καθαρίσουμε  μια πόλη που ούτως ή αλλιώς θα έχει συσσωρευμένους τόνους απορριμμάτων».

 

Για τον βανδαλισμό του Μνημείου Γενοκτονίας των Ποντίων

 

«Έχουμε ένα ρεκόρ βανδαλισμών στις μέρες μας και  στη χώρα και στην πόλη. Βλέπουμε πολλά μνημεία, αγάλματα και στην Αθήνα και στον Πειραιά, να τα κλέβουν, να τα καταστρέφουν, να τα  βανδαλίζουν. Είχαμε φθορές στο νέο Μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Το καλό είναι ότι συνελήφθη  και δικάστηκε ο άνθρωπος αυτός με μια ποινή 6 μηνών».

 

«Στον Πειραιά οι βανδαλισμοί είναι πολλοί και συχνοί. Σε αγάλματα, σε παιδικές χαρές, σε μνημεία, σε παγκάκια, παντού. Ίσως η τιμωρία αυτών των ανθρώπων δώσει κι ένα μήνυμα ότι η ασυλία τελείωσε,  τουλάχιστον από την δική μας πλευρά και η Αστυνομική Διεύθυνση, με την οποία είμαστε σε συνεργασία. Θα κυνηγάμε τέτοιες περιπτώσεις, διότι πλέον δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Είναι περιουσία των δημοτών μας. Δεν γίνονται με λεφτά που έχει ο Δήμος, παρά μόνο  από τους φόρους και τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες στον Πειραιά. Άρα αυτές οι καταστροφές στρέφονται ευθέως τελικά εναντίον των Πειραιωτών».

 

«Τώρα κάνουμε τρία νέα γήπεδα. Δημοπρατούνται το Θεμιστόκλειο, το «Σαλπέας» το κλειστό και των Καμινίων. Δεν φτιάχνουμε τα γήπεδα σε συνεργασία με την  Περιφέρεια που θα κοστίσουν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, για να έρθουν επιτήδειοι ή κάποιοι πονηροί τον επόμενο μήνα ή το επόμενο δίμηνο και να καταστρέψουν αυτές τις εγκαταστάσεις. Δεν έχουμε δυνατότητα περιφρούρησης ως Δήμος, με Δημοτική Αστυνομία ή προσωπικό. Αυτό είναι σαφές. Γι αυτό και κάλεσα τους δημότες όταν βλέπουν παρόμοια φαινόμενα να μην φοβούνται. Θα πρέπει να καταγγέλλουν. Να ενημερώνουν τον Δήμο και την Αστυνομία, να μπορέσουμε να τιμωρήσουμε  ορισμένους από αυτούς  τους επιτήδειους».

 

Για τα  έργα του ΤΡΑΜ  στον Πειραιά

 

«Έχουμε δυο θετικά σημάδια. Άνοιξε ένα κομμάτι στην  έξοδο και άνοιξε η είσοδος στην πόλη. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι συνεπής η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ σε αυτό το χρονοδιάγραμμα. Πρέπει μέχρι τον Νοέμβριο να έχουμε τελειώσει. Αυτή είναι η υπόσχεσή τους, αυτή είναι η δέσμευσή τους, αυτά είναι τα χαρτιά που έχω στα χέρια μου για τον προγραμματισμό. Τώρα αν μείνει κι ένα κομμάτι να τελειώσει τον Δεκέμβριο - Γενάρη «έχουμε φάει τον γάιδαρο, μένει η ουρά». Κι ελπίζω ότι φτάνουμε στο τέλος της ταλαιπωρίας. Ελπίζω». 

 
Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στην εφημερίδα 'Ελευθερία' της Λάρισας Κυριάκος Μητσοτάκης:«Είμαστε με την κοινωνία που θέλει δουλειές, ασφάλεια,ποιοτικά σχολεία και πανεπιστήμια»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 09:37

Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στην εφημερίδα 'Ελευθερία' της Λάρισας

Κυριάκος Μητσοτάκης:«Είμαστε με την κοινωνία που θέλει δουλειές, ασφάλεια,ποιοτικά σχολεία και πανεπιστήμια»

 DIM0522

«Είμαστε ρεαλιστές. Είμαστε με την κοινωνία που θέλει δουλειές, θέλει λιγότερο και καλύτερο κράτος, ελεύθερη οικονομία, αλληλεγγύη στην πράξη σε όσους έχουν ανάγκη, ασφάλεια και όχι ανομία και εγκληματικότητα, ποιοτικά σχολεία και πανεπιστήμια και όχι χώρους άκρατης κομματικοποίησης και διάλυσης, σύγχρονο σύστημα υγείας και όχι υποβαθμισμένους πελατειακούς χώρους. Είμαστε με τους Έλληνες που θέλουν να πάνε μπροστά και ψηλά, όχι με αυτούς που οδηγούν την κοινωνία στη φτωχοποίηση». Αυτό τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου, στην εφημερίδα «Ελευθερία» Λάρισας.

 

Αναφερόμενος στο σκοπό της διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία, το Σάββατο 24 Ιουνίου και την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει: «Ήρθα για να ακούσω τους πολίτες και να δω από κοντά τα προβλήματά τους. Να συναντήσω αγρότες, κτηνοτρόφους, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε μικρές παραγωγικές μονάδες, να συζητήσω με απλούς πολίτες. Και σε όλους αυτούς να στείλω το μήνυμα ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να πάει η χώρα μπροστά. Η Ελλάδα έχει δυνατότητες, μπορεί να αλλάξει, μπορεί να δώσει ξανά δουλειές, καλύτερα εισοδήματα και ελπίδα στα παιδιά της. Αρκεί να υπάρξει το σχέδιο και η βούληση να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται για να πάρει μπρος».

 

«Αυτό τον εναλλακτικό δρόμο έρχομαι να παρουσιάσω», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και συμπληρώνει: «Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με μικρότερους φόρους, μικρότερες δαπάνες, ενθάρρυνση επενδύσεων, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Όλων των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων που είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης των τελευταίων ετών. Είμαι εδώ για να ενώσω τους Έλληνες και δεν με ενδιαφέρει πού ανήκαν πολιτικά στο παρελθόν. Ενώνουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και πάμε μπροστά».

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση, υπογραμμίζει ότι η αξιολόγηση «έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία» ενώ ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να φέρει συμφωνία για το χρέος και να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και απέτυχε και στα δύο. «Είπε ότι θα μειώσει τα πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, «και δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060. Ο κ. Τσίπρας κάθε τρεις και λίγο αλλάζει γνώμη. Αλλά πλέον δεν τον πιστεύει κανείς. Διχάζει την κοινωνία και αναλώνεται σε ανούσιους τακτικισμούς».

 

«Η Κυβέρνηση», συνεχίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά υλοποιεί την επιστροφή στο παρελθόν. Χάθηκαν τρία χρόνια. Αντί να μας βγάλει από τα Μνημόνια υπέγραψε δύο νέα. Στο Δημόσιο τομέα αναβιώνουν οι χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος. Παράνομοι διορισμοί από το παράθυρο και συμβασιούχοι που σταδιακά γίνονται όμηροι της ίδιας της Κυβέρνησης. Κομματισμός και αναξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Και το χειρότερο όλων είναι αυτό που συμβαίνει στην Παιδεία, όπου φέρνουν έναν νόμο που επιστρέφει τα πανεπιστήμια στην 10ετία του ‘80. Που πλήττει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, ενισχύει τη γραφειοκρατία και τον κομματισμό, επαναφέρει το άσυλο ανομίας, υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά. Αντί να κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει πίσω, κολλημένη σε ιδεοληψίες που η ίδια η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυνάμωσε με ψέματα και προσπαθεί να κρατηθεί με ψέματα. Είναι προϊόν της κρίσης και δεν μπορεί να μας βγάλει από αυτήν».

 

Για τον αγροτικό τομέα, ο κ. Μητσοτάκης αναπτύσσει τους τρεις πυλώνες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας. «Πρώτον», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης «την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής, δεύτερον, τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας και τρίτον, τη χρηματοδοτική στήριξη του αγροτικού τομέα μέσα από τα διασφάλιση εγγυητικών κεφαλαίων δανειοδότησης. Θα το υλοποιήσουμε με συγκεκριμένες δράσεις που έχουμε ήδη παρουσιάσει και θα εξειδικεύσουμε στην πορεία του χρόνου».

Μιλώντας για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει: «Δεσμεύτηκα να κάνω πράξη την πραγματική ανανέωση. Η Νέα Δημοκρατία θα αναζωογονηθεί από το οξυγόνο της κοινωνίας. Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα, αλλά θα ενταχθούν πρόσωπα που θα φέρνουν ένα νέο αέρα στην πολιτική. Με μια αξιόλογη προσωπική διαδρομή και διάθεση προσφοράς. Ένα μέρος εξ’ αυτών θα προέλθει από το μητρώο στελεχών του κόμματος, ένα νέο θεσμό που δημιουργήσαμε για να ενισχύσουμε την ανανέωση, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία εντός και του κόμματός μας».

 
Στο πλευρό των συμβασιούχων ο Δήμος Λαρισαίων
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 16:51

Στο πλευρό των συμβασιούχων ο Δήμος Λαρισαίων

resized IMG 4203

 

  • Απ. Καλογιάννης : Να δοθεί άμεσα νομοθετική λύση που θα συζητηθεί σε βάθος στη Βουλή, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουν καθαρή θέση

 

  • Με ευρύτατη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου η έκδοση ψηφίσματος στήριξης των συμβασιούχων

 

  • Κλειστό το Δημαρχείο την Παρασκευή σε ένδειξη συμπαράστασης

 

  • Εκκληση στους δημότες για τη συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους

 

Την ξεκάθαρη στάση του υπέρ των συμβασιούχων και των κινητοποιήσεων τους για συνέχιση της εργασίας τους στους Δήμους μέχρι το τέλος του 2017, εξέφρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

 

Ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις γνωστές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ναρκοθετούν την διαχείριση της καθαριότητας στην Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Λαρισαίων, ενώ αναφέρθηκε και στην σχετική συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου και την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του για στήριξη των κινητοποιήσεων.

resized IMG 4197

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων με ευρύτατη πλειοψηφία κατέληξε σε ένα ψήφισμα με το οποίο τάσσεται υπέρ μόνιμων και σταθερών σχέσεων εργασίας στους ΟΤΑ, ζητά την άμεση νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων μέχρι τις 31/12/2017 και την παράλληλη δρομολόγηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων.

 

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε ότι σε περίπτωση που υπάρξουν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά των εργαζομένων, ο Δήμος δεν θα εναντιωθεί στις δικαστικές αίθουσες. Τονίζεται επίσης, ότι μετά από πρόταση του κ. Καλογιάννη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία να μην λειτουργήσει ο Δήμος Λαρισαίων την ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιουνίου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι οι 230 περίπου συμβασιούχοι που εργάζονται στην Καθαριότητα του Δήμου Λαρισαίων, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τονίζοντας ότι ο Δήμος της Λάρισας, αξιοποίησε την κυβερνητική πρωτοβουλία για ανανέωση των συμβάσεων, γιατί πρόκειται για προσωπικό που έχει ανάγκη ο Δήμος αλλά και γιατί υπάρχει η οικονομική ευχέρεια για τη πληρωμή τους. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες για τη μη νομική θωράκιση της πολιτικής πρωτοβουλίας της. Συμπλήρωσε ότι με τη βοήθεια των συγκεκριμένων εργαζομένων, έχει ομαλοποιηθεί η καθαριότητα στην πόλη με την λειτουργία της υπηρεσίας σε όλες τις βάρδιες, με τη λειτουργία πλυντηρίων κάδων αλλά και με τη παρουσία οδοκαθαριστών στο κέντρο και τις συνοικίες.

 

«Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, τότε υπάρχουν προοπτικές κατάρρευσης της καθαριότητας, ανοίγοντας παράλληλα ο δρόμος σε όσους ορέγονται την ιδιωτικοποίησή της. Εμείς έχουν ξεκάθαρη θέση κατά της ιδιωτικοποίησης τομέων δραστηριοτήτων των ΟΤΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων.

 

Μάλιστα συμπλήρωσε πως η όποια νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης πρέπει να συζητηθεί σε βάθος στη Βουλή, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουν καθαρή θέση.

 

Σε ότι αφορά στους όγκους των σκουπιδιών που συσσωρεύονται στη Λάρισα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ο κ. Καλογιάννης ζήτησε τη συνδρομή και τη στήριξη των πολιτών, τονίζοντας ότι το πρόβλημα με τη διαχείριση των σκουπιδιών θα αυξάνει μέρα με την ημέρα, λόγω και των θερμοκρασιών. Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση οι πολίτες ας κρατούν όσο μπορούν τα απορρίμματά τους στις βεράντες τους.

 

 

Σημειώνεται ότι από την πρώτη ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας Καθαριότητας, κάνει αποκομιδή από τα Νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, ενώ προσωπικό ασφαλείας εργάζεται για τον καθαρισμό και την πλύση των περιοχών που διεξάγονται λαϊκές αγορές.

 

 

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο

 

 

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Καλογιάννης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, βρέθηκε στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, στους οποίους εξέφρασε τη στήριξη της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 


Σελίδα 5 από 97

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...