ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-1
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κυριακή, 26 Μάρτιος 2017 16:52

 

 

 

Image1

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-1

Στην ακόλουθη διεύθυνση στο facebook της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην ΕΡΤ-1.
Η κα. Καλογήρου αναφέρθηκε στις ενέργειες που κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων του προσφυγικού- μεταναστευτικού στον τουρισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στο στρατηγικό σχέδιο για την προβολή των νησιών με τίτλο «Ακολουθήστε τον αστερισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου» που εκπόνησε η Περιφέρεια και το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 12:00 στους φορείς του Βορείου Αιγαίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη.

https://www.youtube.com/watch?v=poLtMlShT6E&feature=youtu.be

 
Κώστας Αγοραστός στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Οι τιμές των διοδίων είναι άδικες»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 18:43

Κώστας Αγοραστός στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Οι τιμές των διοδίων είναι άδικες»

Agorastos skai 1

«Στα Τέμπη συντελείται μια μεγάλη ασυνέπεια καθώς δεν θα υπάρχει εναλλακτικό οδικό δίκτυο χωρίς διόδια»

 

«Οι δασικοί χάρτες κινδυνεύουν να καταλήξουν σαν το Κτηματολόγιο: η οριστική λύση θα μετατίθεται εις το διηνεκές»

 

«Στις Περιφέρειες σπάζουμε αποστήματα ατιμωρησίας πολλών ετών»

 

 

«Στις Περιφέρειες σπάζουμε αποστήματα ατιμωρησίας πολλών ετών», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξή του σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των καινούργιων αυτοκινητοδρόμων που παραδίδονται στην κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες επισημαίνοντας:

«Οι αυτοκινητόδρομοι είναι μεγάλης αναπτυξιακής αξίας έργο για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Ωστόσο, επειδή υπάρχει ένα αργοκίνητο κράτος με υπηρεσίες και λειτουργίες που δεν συντονίζονται έχουν κοστίσει περισσότερο από την αρχική σύμβαση. Έπρεπε να είναι έτοιμοι το 2012-2013».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τεκμηρίωσε την θέση του παραθέτοντας τρία κυρίως σημεία:

-Ο αρχικός προϋπολογισμός και των 5 αυτοκινητόδρομων ήταν 8,1 δις ευρώ στα οποία η συμβολή του Δημοσίου ήταν 1 δις ευρώ. Πρέπει να γίνει αποτίμηση πόσο στοίχισαν τελικά και ποια είναι η συμβολή του Δημοσίου, η οποία έχει υπερβεί το 1 δις ευρώ».

-«Στην αρχική σύμβαση προβλεπόταν ότι από την ημέρα που θα τελείωναν οι αυτοκινητόδρομοι και για 25 χρόνια το Δημόσιο θα εισέπραττε το 65% των ακαθάριστων εσόδων όχι μόνο από τα διόδια αλλά απ’ όλες τις εμπορικές χρήσεις. Είχε υπολογιστεί τότε ότι το ποσό θα ανερχόταν στα 22 δις ευρώ. Με τις συνεχείς αλλαγές των συμβάσεων, αυτό μηδενίστηκε.

-Με την αρχική σύμβαση το κόστος των διοδίων ήταν 0,04 ευρώ το χιλιόμετρο και τώρα θα αυξηθεί στα 0,0687. Δεν πρόκειται να υπάρξει αναλογική χρέωση, εκτός από δύο περιπτώσεις όπως στη διαδρομή Λάρισας – Βόλου.

Οι τιμές των διοδίων είναι άδικες με βάση την απόσταση. Διόδια πρέπει να υπάρχουν στους αυτοκινητόδρομους αλλά οι τιμές να μην είναι άδικες. Για παράδειγμα, για να πας από τη Λάρισα στο Βόλο χρειάζεσαι 8 ευρώ διόδια αν και κάνεις μόνο λίγα χιλιόμετρα πάνω στην εθνική οδό».

ΤΕΜΠΗ

Ο κ. Κ. Αγοραστός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των «διπλών» διοδίων στα Τέμπη σημειώνοντας:

«Στα Τέμπη συντελείται μια μεγάλη ασυνέπεια. Τα διόδια από την είσοδο των Τεμπών μεταφέρθηκαν λόγω περιβαλλοντικών προβλημάτων στον Πυργετό. Τώρα, τα επαναφέρουν στην παλιά τους θέση, εντός της κοιλάδας, δηλαδή στον υφιστάμενο σήμερα δρόμο, ενώ αυξάνουν τις τιμές των διοδίων στο Μοσχοχώρι και τη Λεπτοκαρυά.

Συνεπώς, ενώ όλοι οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να έχουν και παράλληλο – εναλλακτικό οδικό δίκτυο χωρίς διόδια, στα Τέμπη δεν θα ισχύει αυτό. Δεν θα περνάει κουνούπι χωρίς να πληρώνει είτε από τη σήραγγα είτε από την υφιστάμενη σήμερα εθνική οδό.

Δίνουν δωρεάν διέλευση για τρία χρόνια μόνο σε ορισμένους από τους κατοίκους της περιοχής για να μπορέσουν να περάσουν τα «διπλά» διόδια».

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

«Οι δασικοί χάρτες με τον τρόπο που έχουν εκπονηθεί θα φέρουν πολλά προβλήματα αν δεν υπάρξει εξορθολογισμός της διαδικασίας», εκτίμησε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εξήγησε: «κινδυνεύουν να καταλήξουν σαν το Κτηματολόγιο: η οριστική λύση θα μετατίθεται εις το διηνεκές. Θα φέρω ένα παράδειγμα: το Δημόσιο έχει κτήματα. Ποιος τα υπερασπίζεται έναντι του Δασαρχείου; Κανείς. Άρα όλα τα δημόσια κτήματα που έχουν παραχωρηθεί σε κτηνοτρόφους για ποιμνιοστάσια και για βοσκή, ξαφνικά θα βρεθούν αυτοί οι κτηνοτρόφοι να έχουν νοικιασμένο δάσος και δεν θα μπορέσουν να πάρουν ούτε ευρώ επιδότηση.

Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έχουμε επισημάνει έγκαιρα και τις πολυεπίπεδες στρεβλώσεις που θα προκαλέσουν στην οικονομία, την κοινωνία, τις υποδομές, το οικιστικό περιβάλλον, τη βιομηχανία και τον τουρισμό.

Τώρα έρχονται και λένε για τεχνική λύση. Από τότε που εισήλθε η τεχνική λύση στη ζωή μας, έχει χαθεί η πραγματικότητα και ο ρεαλισμός».   

 
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: «ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ» του Λέοντα Α. Ναρ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. ΔΗΛΩΣΕΙΣ KAI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 16:41

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: «ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ» του Λέοντα Α. Ναρ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ KAI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ» 

 

Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Κτίριο Μ2

Παρασκευή 31 Μαρτίου έως Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 21.00

resized PHOTO SYN TYPOY1

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Λέοντα Α. Ναρ

«Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν έρωτα που, μετά από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση. Μια παραγωγή του ΚΘΒΕ που θα παρουσιαστεί, σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ, για 3 παραστάσεις (από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2017) στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Κτίριο Μ2, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Πόλεμος, Μετανάστευση, Προσφυγιά».

 

Στη συνέχεια, το «Δε σε ξέχασα ποτέ» σχεδιάζεται να παρουσιαστεί σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

resized PHOTO DE SE KSEXASA POTE1

Μια παράσταση για τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που τραγουδάει επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους («Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει», «Μισιρλού» κά.). Ένα έργο, που θυμίζοντας πως οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε μετανάστες, τιμάει την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και υπενθυμίζει πως στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.

resized PHOTO DE SE KSEXASA POTE2

Σημείωμα Συγγραφέα

Η Ζάνα, ο Γκάμπι, ο Ιντό, η Γράσια, αλλά και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του έργου (γιατί για μένα όλοι οι αφηγητές της ιστορίας πρωταγωνιστούν) επαναφέρουν την ιστορική μνήμη ενός κόσμου που εξοντώθηκε βίαια και λησμονήθηκε άδικα. Θέτουν διάφορα ζητήματα: Την αδιαφορία που επέδειξαν πολλοί συμπολίτες για την τύχη των γειτόνων τους, αλλά και την έμπρακτη στήριξη που επέδειξαν άλλοι την ίδια χρονική στιγμή. Τον έρωτα, τον έρωτα που υπάρχει, είναι κυρίαρχος, ακόμη και σε συνθήκες υπέρτατης εξαθλίωσης, την ώρα που οι περισσότεροι διαρκώς καταδιώκονται, τη στιγμή που σχεδόν όλοι μάχονται, όταν η πλειονότητα εξοντώνεται, αλλά κυρίως όταν η μειονότητα επιβιώνει. Τη μετανάστευση, εξακολουθητική συνθήκη ζωής για τον εβραϊκό, αλλά και για πολλούς άλλους λαούς που δοκιμάζονται.

Όλα αυτά συνθέτουν και τη δική μου κληρονομιά. Με τα σεφαραδίτικα, που άκουγα να μιλούν στο σπίτι παππούδες, γιαγιάδες και γονείς. Με το παράπονο, βέβαια, γιατί η δική μου γενιά καταλαβαίνει πλέον λίγες μονάχα ισπανοεβραϊκές λέξεις. Με την ανησυχία της συναισθηματικής αποστασιοποίησης που ίσως στιγματίσει τις επόμενες γενιές. Αλλά και με την υπέρτατη ανάγκη διαχείρισης της μνήμης των πολλών «απόντων». Και, κυρίως, με την άνιση συχνά μάχη απέναντι σε όσους αμφισβητούν τα αναμφισβήτητα.

Η φίλη Αθηνά Βοσινάκη ήταν εκείνη που πρώτη με παρακίνησε να γράψω το έργο και την ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Είπα, λοιπόν, να το δοκιμάσω: να συνδυάσω τις εικόνες, οι οποίες αφηγούνται από μόνες τους ξεχωριστά την ιστορία, τους ήχους, που αποτυπώνουν ποικίλες όψεις τους σεφαραδίτικου πολιτισμού, αλλά και την πρόζα, στην οποία «βουτώ» για πρώτη φορά.

Οφείλω θερμές ευχαριστίες στο ΚΘΒΕ για τη μέγιστη τιμή που μου επιφύλαξε, στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης για τη διαρκή ενθάρρυνση και στην οικογένειά μου που με στηρίζει εξακολουθητικά.

Λέων Α. Ναρ

Σημείωμα Σκηνοθέτη

 Ο εγγονός. Η γιαγιά. Και οι δύο. Ανακαλούν εικόνες και εμπειρίες.
Ο ένας για να ορίσει ίσως τη σχέση του σεφαραδίτικου πολιτισμού με την ενεστώσα ζωή του, η άλλη γιατί από μικρή πάντα τραγουδούσε, πάντα αφηγούνταν.

Μια ιστορία όπου το παρόν και το παρελθόν συνυπάρχουν∙ ένα ταξίδι με όχημα την –όχι και τόσο πρόθυμη πολλές φορές– μνήμη. Στην περίπτωση της Ζάνα, μέσα από αναμνήσεις, στην περίπτωση του Ιντό, μέσα από λέξεις και εικόνες. Ούτως ή άλλως, ό,τι κάνουμε και λέμε στο παρόν, εξαρτάται από το πώς έχουμε αντιληφθεί το παρελθόν. 

Μιχάλης Σιώνας

resized PHOTO DE SE KSEXASA POTE3

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

Σκηνικά- Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας

Φωτισμοί- Διδασκαλία κάμερας: Χάρης Πάλλας

Video mapping: Κλεάνθης Καραπιπέρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Λίλα Βλαχοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου

resized PHOTO DE SE KSEXASA POTE4

Διανομή: Σοφία Καλεμκερίδου, Γιάννης Χαρίσης

 

Μουσικοί επί σκηνής: Στέλλα Καμπουρίδου (καβάλ), Γιώργος Μιναχείλης (κανονάκι), Ηλίας Σαρηγιαννίδης (πολίτικο λαούτο).

 

Ημέρες παραστάσεων:

Παρασκευή 31/3/ 17, Σάββατο 1/4/ 17, & Κυριακή 2/4/17, στις 21.00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αιμίλιος Ριάδης, Κτίριο Μ2

resized PHOTO DE SE KSEXASA POTE5

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€, 12€, 10€ (μαθητικό - φοιτητικό - κάρτα ανεργίας – άνω των 65), 7€ (ομαδικό)
Για Ομαδικές Κρατήσεις: 2310-895.882, κα Ανατολή Κοκκινίδου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ» KAI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

resized PHOTO SYN TYPOY2

Tη Δευτέρα 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της μουσικοθεατρικής παράστασης «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α.Ναρ, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Σιώνα, μία παραγωγή του ΚΘΒΕ που θα παρουσιαστεί, σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ, για 3 παραστάσεις (από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2017) στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Κτίριο Μ2, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τη Συνέντευξη Τύπου, η οποία έλαβε χώρα στο Φουαγιέ του Κτιρίου Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, άνοιξε ο Νικήτας Μυλόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΜΜΘ, οποίος δήλωσε: «Είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα που το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει τις σκηνές του στο μεγάλο θέατρο της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας. Μετά την πρόσφατη επιστροφή της ΚΟΘ, τις συμπράξεις με το Κρατικό Ωδείο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τον Δήμο, το Πανεπιστήμιο και τόσους άλλους φορείς και οργανισμούς, το Μέγαρο επισφραγίζει τώρα με το ΚΘΒΕ την πολιτική των συνεργειών, συνδιαμορφώνοντας έτσι ένα υποδειγματικό πρότυπο στη διαχείριση του δημόσιου πολιτισμού».

 

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι «στη Θεσσαλονίκη αυτήν την περίοδο λαμβάνει χώρα επιθετική πολιτική συμπράξεων πολιτιστικών οργανισμών με προφανή πλεονεκτήματα», όπως η επίτευξη οικονομικών κλίμακας και η ολιστική προσέγγιση διαφόρων μορφών της τέχνης.

Ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε επίσης ότι ο διάλογος που έχει εγκαινιάσει ο ΟΜΜΘ με τη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί παρά να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο τραύμα της πόλης, που είναι η εξόντωση των Εβραίων. «Είμαστε υποχρεωμένοι να επανερχόμαστε στο τραύμα αυτό ως φορείς του πολιτισμού. Κι αυτό, επειδή η τέχνη είναι ένας τρόπος να αναγνώσουμε καλύτερα το μυστικό που οδηγεί στη διαλεκτική μετάβαση του μοντερνισμού σε βαρβαρότητα. Με όχημα την τέχνη πρέπει να υψώσουμε ανάστημα σ΄ αυτήν την εποχή της βαρβαρότητας», κατέληξε.

resized PHOTO SYN TYPOY3

 Στη συνέχεια, ο Άρης Στυλιανού, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ, αφού ευχαρίστησε το Μέγαρο Μουσικής για την υποδοχή και τη φιλοξενία, υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικές οι συνέργειες που γίνονται στην πόλη από πολιτιστικούς φορείς όπως το ΚΘΒΕ και ο ΟΜΜΘ. Νομίζω ότι μέσα από αυτές τις συνεργασίες μπορούν να γίνουν πολύ όμορφα πράγματα, να ωφεληθεί το κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας και οι συμπολίτες μας να συμμετάσχουν περισσότερο στο “πολιτισμικό γίγνεσθαι”. Είμαστε πολύ περήφανοι που παρουσιάζουμε τη συγκεκριμένη συνεργασία, καθώς πρόκειται για ένα θεατρικό έργο του Λέοντα Α. Ναρ, ενός σημαντικού διανοούμενου της πόλης, ο οποίος εκπροσωπεί κατά κάποιο τρόπο μια ολόκληρη μερίδα συμπολιτών μας, που είναι οι σεφαραδίτες Έλληνες, θεσσαλονικιοί, εβραίοι, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αφανίστηκαν από το ναζισμό».

Ο Γιάννης Αναστασάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ, δήλωσε χαρούμενος για τη συνέχεια της συνεργασίας με τον ΟΜΜΘ, η οποία επισφραγίζεται με μια πρεμιέρα παραγωγής του ΚΘΒΕ στο Μέγαρο Μουσικής, αναφέροντας: «Υπάρχουν πληγές σε αυτή την πόλη που πρέπει να τις “ξύσουμε” για να τις επουλώσουμε μετά, να θυμίσουμε και να θυμηθούμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που αγαπούσαν, τραγουδούσαν, ερωτεύονταν. Αυτή είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση που θα ανασύρει μνήμες αλλά και θα διασκεδάσει τον κόσμο. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί και να διευρυνθεί η συνεργασία μας με τον ΟΜΜΘ αλλά και με όλους τους άλλους φορείς της πόλης, καθώς θέλουμε να πηγαίνουμε παντού, να φτάσει ο πολιτισμός σε κάθε γειτονιά».

resized PHOTO SYN TYPOY4

Ο συγγραφέας του έργου, Λέων Α. Ναρ, τόνισε: «Νιώθω πραγματικά ευλογημένος που το ΚΘΒΕ ανέλαβε να ανεβάσει αυτή την παραγωγή. Για μένα είναι κάτι καινούριο, δεν έχω ξαναγράψει θεατρικό έργο. Υπάρχει βέβαια μια κληρονομιά συγκεκριμένη, οπότε υπέρτατη ανάγκη υπήρξε η διαχείριση της μνήμης των πολλών απόντων και συχνά αυτή η άνιση μάχη που γίνεται σ’ αυτούς που “αμφισβητούν τα αναμφισβήτητα”. Στο έργο, λοιπόν, τίθενται διάφορα ζητήματα: η αδιαφορία που έδειξαν πολλοί συμπολίτες για την τύχη των γειτόνων τους, απ’ την άλλη η έμπρακτη στήριξη που απέδειξαν την ίδια στιγμή άλλοι και βέβαια ο έρωτας και η μετανάστευση».

resized PHOTO DE SE KSEXASA POTE6

Ο Μιχάλης Σιώνας, σκηνοθέτης της παράστασης δήλωσε: «Είναι ένα έργο στο οποίο μπλέκονται η μυθοπλασία με το ντοκουμέντο. Όταν κλήθηκα να το σκηνοθετήσω, βασικό μου μέλημα ήταν κυρίως να πάρει ο θεατής όλες τις πληροφορίες της ιστορίας κι όχι τόσο να υπερισχύσει η προσωπική ματιά του σκηνοθέτη». Ενώ μιλώντας για τη συνεργασία των δύο πολιτιστικών φορέων και για τη θεματική ενότητα «Πόλεμος, Μετανάστευση, Προσφυγιά», στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται η παράσταση, τόνισε τη διπλή χαρά του να βλέπει κανείς το καλλιτεχνικό έργο να γίνεται κοινωνικό.

Ο Γιάννης Κατρανίτσας, που υπογράφει τα σκηνικά & κοστούμια της παράστασης, συμπλήρωσε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε το θεατρικό κείμενο του Λέοντα Α. Ναρ και νομίζω ότι κάναμε το σωστό. Είναι ένα έργο που αφορά ένα πραγματικό – παρόντα χρόνο, έτσι αντιμετωπίστηκε και από τον σκηνοθέτη και από μένα και από όλους τους συντελεστές χωρίς ρετρό διάθεση. Μια ιστορία που μας γυρίζει σε όλα αυτά που έχουμε αφουγκραστεί, που έχουμε ακουμπήσει με κάποιο τρόπο όλοι μας, που ανασύρει εικόνες και παιδικές μνήμες».

resized PHOTO DE SE KSEXASA POTE7

Τέλος, ο ηθοποιός Γιάννης Χαρίσης, που υποδύεται το ρόλο του εγγονού, ανέσυρε προσωπικές μνήμες από τα παιδικά του χρόνια, ενώ η ηθοποιός Σοφία Καλεμκερίδου, που ερμηνεύει το ρόλο της τραγουδίστριας, συναισθηματικά φορτισμένη για τη θεματική και τη συμμετοχή της στην παράσταση, αναφέρθηκε σε μια χαρακτηριστική φράση του έργου: «Στην ξενιτιά δεν έχει σπίτι. Πάντα φιλοξενούμενος είσαι».

resized PHOTO DE SE KSEXASA POTE8

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 16:55
 
Γιώργος Αρβανιτίδης: Πόσες ταχύτητες αλληλεγγύης χωρούν στην Ευρώπη που ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ;
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 18:15

Γιώργος Αρβανιτίδης: Πόσες ταχύτητες αλληλεγγύης
χωρούν στην Ευρώπη που ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ;


Ο Γιώργος Αρβανιτίδης παραχώρησε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά (Κανάλι 1, 90.4) και την εκπομπή "Δύο Ρεπόρτερ" για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την αξιολόγηση και την συζήτηση που έχει ανοίξει για μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων.

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Συνέντευξη στο Κανάλι 1, 90.4 (14.03.2017)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
T: 210 364 6051 | 2310 570 582
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  |  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.arvanitidis.eu
 
You can update your preferences or unsubscribe from this list


Δημιουργία και αποστολή newsletter:BigDrop.gr

 

 

 
Για τον αθλητικό πολιτισμό που θα δείξουν οι φίλαθλοι στους αγώνες της Ελλάδας με Τουρκία και Νορβηγία μίλησαν οι διοργανωτές των προκριματικών του EURO Νεανίδων Κ19
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 17:43

Για τον αθλητικό πολιτισμό που θα δείξουν οι φίλαθλοι στους αγώνες της Ελλάδας με Τουρκία και Νορβηγία μίλησαν οι διοργανωτές των προκριματικών του EURO Νεανίδων Κ19

resized limnos 1

Πραγματοποιήθηκε στην Μύρινα της Λήμνου η επίσημη συνέντευξη Τύπου για την διοργάνωση του 7ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ Νεανίδων Κ19.
Παρευρέθηκαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, ο αρχηγός αποστολής της Εθνικής ομάδας, Δημήτρης Σταυρακάκης, οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί Αλέξανδρος Ταρινίδης, Μενέλαος Δανήλος, αθλήτριες της Εθνικής και η έφορος χάντμπολ της ΑΕ Λήμνου Κατερίνα Πετρίδου.

 resized limnos 2

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν: 

Χριστιάνα Καλογήρου (Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για δεύτερη φορά φιλοξενούμε στη Λήμνο τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων Κ19. Σαν Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στόχος μας είναι η Λήμνος να αποτελέσει έναν αθλητικό προορισμό και να μπει μέσα στον αθλητικό χάρτη. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους κατοίκους της Λήμνου στο γήπεδο. Να ζήσουν την χαρά του αθλητισμού και την διοργάνωση που έχει την τιμή το νησί μας να φιλοξενεί. Θέλουμε με το χαμόγελό μας και το χειροκρότημά μας να εμψυχώσουμε τα νεαρά κορίτσια και να τα βοηθήσουμε να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

resized limnos 3

Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτές οι διοργανώσεις έχουν μεγάλο όφελος στο νησί και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ομοσπονδία. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν ένα έναυσμα για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν γενικά με τον αθλητισμό και ειδικά με το χάντμπολ.

Εύχομαι για άλλη μια φορά η Λήμνος να τα καταφέρει. Εμείς είμαστε εδώ και μακάρι αυτές οι διοργανώσεις να γίνουν θεσμός στην περιοχή μας».

 

 


Σελίδα 4 από 128
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση