ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Γ. Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Καταλήφθηκε κτίριο που προοριζόταν για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και δεν ιδρώνει το αφτί κανενός»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 14:09

Γ. Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Καταλήφθηκε κτίριο που προοριζόταν για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και δεν ιδρώνει το αφτί κανενός».

SKAI LOXI

Αναγνωρίστηκε η πολιτική μας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης που ξέσπασε στην πόλη της Αθήνας, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στον διεθνή έπαινο που απονεμήθηκε στον ίδιο, στο πλαίσιο του θεσμού «Δήμαρχος του Κόσμου 2017».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι ήδη από το 2015, σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση δημιουργήθηκε η Δομή Φιλοξενίας στον Ελαιώνα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της δημοτικής αρχής ότι η θέση των προσφύγων δεν είναι σε πάρκα και πλατείες. «Παραχωρήσαμε την έκταση στον Ελαιώνα και σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη στην ενοικίαση διαμερισμάτων για τους πρόσφυγες» είπε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας ότι «αυτό συνέβη όχι μόνο γιατί η Ελλάδα έχει συγκεκριμένες διεθνείς υποχρεώσεις αλλά κυρίως για να διαφυλαχθεί η εύρυθμη λειτουργία και η ζωή στην πόλη».

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι στον αντίποδα της συντεταγμένης πολιτικής υποδοχής και ένταξης προσφύγων βρίσκονται ανεξέλεγκτες καταλήψεις κτιρίων, διάσπαρτες στο κέντρο της Αθήνας. Κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι «κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που επρόκειτο σε λίγες ημέρες να εγκατασταθούν ασυνόδευτα παιδιά – πρόσφυγες, καταλήφθηκε πριν από μερικά 24ωρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει στέγη ένα από τα πιο ευαίσθητα τμήματα του προσφυγικού κύματος, τα ασυνόδευτα παιδιά».     

«Έχουμε κτίρια υπό κατάληψη που δεν ξέρει κανείς τι γίνεται εκεί μέσα, έχει τεράστια ευθύνη η Πολιτεία γιατί αυτό αναστατώνει τη ζωή της Αθήνας» σημείωσε ο κ. Καμίνης επισημαίνοντας ότι στις αρχές της Αχαρνών, σε μια ακτίνα εκατό μέτρων, έχουμε τρεις καταλήψεις, και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι για τους άστεγους ο δήμος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και μπορεί να φιλοξενήσει στους ξενώνες του ανθρώπους, που δεν εμφανίζουν προβλήματα εξάρτησης ή ψυχικών ασθενειών. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μέσα στην κρίση διαλύθηκαν κοινωνικές δομές και βρέθηκαν άνθρωποι στο δρόμο οι οποίοι θέλουν νοσηλεία. Πρόσθεσε, ότι ο δήμος Αθηναίων έχει συμφωνήσει με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ να μπορέσουν να στεγάσουν τους άστεγους σε υπνωτήριο και δομές ημερήσιας φροντίδας και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους περιοχών που προορίζονται για την εγκατάσταση τέτοιων δομών, να μην λειτουργούν φοβικά.

 
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΘΒΕ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 16:45

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

resized PHOTO SYN TYPOY3

Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Επίκ. Καθηγητής Αριστοτέλης Στυλιανού, Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας

Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

 

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Συγκλήτου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας δήλωσε ότι «για το ΑΠΘ, το ΚΘΒΕ δεν είναι μόνο ένας φορέας πολιτισμού και ψυχαγωγίας, είναι εκπαίδευση, άσκηση, εφαρμογή, πειραματισμός, έρευνα, μυσταγωγία και συνεργασία.

resized PHOTO SYN TYPOY1

(από αριστερά προς δεξιά) Αν. Πρύτανης Οικονομικών του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Νικόλαος Βαρσακέλης, Αν. Πρύτανη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δέσποινα Κλαβανίδου, Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Ξενής Σαχίνης, Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Επίκ. Καθηγητής Αριστοτέλης Στυλιανού, Πρόεδρος του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Καθηγητής Βίκτωρ Αρδίττης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Αν. Καθηγητής Δημοσθένης Δώδος.

Οι άνθρωποι του ΑΠΘ συμμετέχουν εδώ και δεκαετίες στο γίγνεσθαι του ΚΘΒΕ, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η σημερινή υπογραφή του Συμφώνου θα διευκολύνει και θα ενισχύσει την ήδη μακροχρόνια συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων. Το ΑΠΘ με την τεχνογνωσία του θα καλύψει κάποιες από τις ανάγκες του ΚΘΒΕ, με τη συμβολή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και των Τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αρχιτεκτόνων, Πληροφορικής κ.α.».

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Επίκ. Καθηγητής Αριστοτέλης Στυλιανού, αφού ευχαρίστησε την ηγεσία του ΑΠΘ για τη φιλοξενία δήλωσε: «Είμαι συγκινημένος γιατί νοιώθω ότι το ΑΠΘ είναι το σπίτι μου. Έχω περάσει εδώ τη μισή μου ζωή, έχοντας υπάρξει τέσσερα χρόνια ως φοιτητής και πάνω από είκοσι χρόνια ως διδάσκων καθηγητής. Από την άλλη, βρίσκομαι στη Διοίκηση του ΚΘΒΕ τον τελευταίο 1, 5 χρόνο, διάστημα κατά το οποίο γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του Θεάτρου. Ένας από τους τομείς στον οποίο δίνουμε μεγάλη έμφαση είναι η συνεργασία με φορείς της πόλης, την Περιφέρεια, τους Δήμους και βέβαια τα Πανεπιστήμια.

resized PHOTO SYN TYPOY2

Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Επίκ. Καθηγητής Αριστοτέλης Στυλιανού

Πρώτο μας μέλημα ήταν η συνεργασία με το ΑΠΘ, μέσα από την επικαιροποίηση ενός συμφωνητικού που θα περιλαμβάνει συνέργειες και πολλές κοινές δράσεις. Είναι μεγάλη η χαρά μου γιατί το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας συνεργάζεται με τον μεγαλύτερο αλλά και τον πιο σύνθετο Πολιτιστικό Οργανισμό της Βόρειας Ελλάδας. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα έχει αμοιβαία οφέλη για το ΚΘΒΕ, για τους φοιτητές, αλλά και για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα».

 

«Πολιτισμός και Εκπαίδευση είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένοι, πάνε μαζί!» τόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Αν. Καθηγητής Δημοσθένης Δώδος, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να ενώσουμε, να φέρουμε πιο κοντά το Σιντριβάνι με τον Λευκό Πύργο, το ΑΠΘ με το ΚΘΒΕ».

 

Η Συμφωνία μεταξύ του ΑΠΘ και του ΚΘΒΕ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, καθώς και πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, τη διάθεση συνδρομητικών εισιτηρίων (αξίας 5 ευρώ) για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ, τη συμμετοχή του ΑΠΘ στα Big Days (ολοήμερα αφιερώματα σε θεατρικούς συγγραφείς) του ΚΘΒΕ, την οργάνωση από το ΚΘΒΕ κύκλων σπουδών στο πλαίσιο των προγραμμάτων διά βίου μάθησης του ΑΠΘ, τη χρήση βάσεων δεδομένων των βιβλιοθηκών του ΑΠΘ, τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε υπηρεσίες του ΚΘΒΕ και την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τη συνεργασία του ΚΘΒΕ με επιμέρους Τμήματα του ΑΠΘ για κοινές δράσεις ενδιαφέροντος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 16:51
 
Σταύρος Θεοδωράκης: "Συμφωνία τώρα, ή άτακτη υποχώρηση την Άνοιξη" (συνέντευξή του στον Ανδρέα Παπαδόπουλο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»)
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2017 11:09

Σταύρος Θεοδωράκης: "Συμφωνία τώρα, ή άτακτη υποχώρηση την Άνοιξη"

(συνέντευξή του στον Ανδρέα Παπαδόπουλο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»)

THEODORAKISSTAV

«Ο χρόνος είναι εχθρός μας και όχι σύμμαχος μας. Ας προχωρήσει ο κ. Τσίπρας σε μια συμφωνία σήμερα για να μην κάνει άλλη μια άτακτη υποχώρηση την Άνοιξη» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον Ανδρέα Παπαδόπουλο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», και συνέχισε λέγοντας «Δεν ξέρω τι ζητούν οι δανειστές. Προφανώς κάποιοι εξ αυτών να έχουν αποθρασυνθεί βλέποντας απέναντι τους μια κυβέρνηση σε χειμερία νάρκη».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για το μέλλον του Κινήματος τόνισε ότι όσοι τζογάρουν στο «τέλος» του Ποταμιού θα χάσουν τα λεφτά τους, ενώ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά τη στάση του στο θέμα των συνεργασιών λέγοντας: «Εκλέχθηκα με μια σημαία, δεν θα την πετάξω για να πάω να κουνάω πλαστικά σημαιάκια στις συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων. Οι γυρολόγοι πολιτικοί φέρνουν αναγούλα στους πολίτες».

Ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους «τρεις» ανέφερε ότι «από την αρχή στηρίξαμε την προσπάθεια. Στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα... Οι λύσεις που προτείνουν για τα προβλήματα της χώρας είναι αυτές που λέμε εδώ και τρία χρόνια». Κλείνοντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι προτεραιότητα για τη χώρα είναι: «Να δώσουμε λύσεις από το μέλλον και όχι από τα σεντούκια. Ο τόπος δεν χρειάζεται ένα νέο μνημόνιο με καλύτερο αμπαλάζ. Πρέπει να οπισθοχωρήσει το κομματικό κράτος και να μπουν στην πρώτη γραμμή οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση; Ακόμα και αν οι δανειστές ζητήσουν μειώσεις στις συντάξεις, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και μείωση του αφορολόγητου;
ΣΘ: Δεν ξέρω τι ζητούν οι δανειστές. Προφανώς κάποιοι εξ αυτών να έχουν αποθρασυνθεί βλέποντας απέναντι τους μια κυβέρνηση σε χειμερία νάρκη. Αλλά εσείς πιστεύετε ότι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο θα ζητούν λιγότερα; Ο χρόνος είναι εχθρός μας και όχι σύμμαχος μας. Ας προχωρήσει λοιπόν ο κ.Τσίπρας σε μια συμφωνία σήμερα για να μην κάνει άλλη μια άτακτη υποχώρηση την Άνοιξη.

Πολλά ξένα Μέσα πάντως συνεχίζουν να μιλούν για Grexit. Κάποιοι, όπως ο κ.Σόιμπλε, το παρουσιάζουν και ως ευκαιρία για τους Έλληνες.
ΣΘ: Το σενάριο της δραχμής είναι το σενάριο της κόλασης. Και το έχουμε αποδείξει με νούμερα. Οι φτωχοί θα γίνουν ζητιάνοι και η μεσαία τάξη θα εξαφανιστεί εντελώς. Και θα πλουτίσουν αυτοί που έχουν κρυμμένα ευρώ, κυρίως στο εξωτερικό. Υπάρχουν ουκ ολίγοι επιχειρηματίες, εργολάβοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί που έχουν τις ιδέες τους στην Ελλάδα αλλά τα λεφτά τους έξω. Οι Έλληνες όμως δεν θα πετάξουν επτά χρόνια θυσίες...

Μήπως οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτάσσουν ευρύτερες συναινέσεις από την παρούσα Βουλή; Είναι λύση οι εκλογές;
ΣΘ: Όποιος λέει για εκλογές πρέπει να μας πει και πότε να γίνουν. Τον Μάρτιο και να χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση; Την ίδια επιπολαιότητα είχε επιδείξει και ο κ.Τσίπρας το '14. Έλεγε να φύγει εδώ και τώρα ο Σαμαράς και εγώ θα σας οδηγήσω στον επίγειο παράδεισο. Εγώ δεν πιστεύω στους παραδείσους. Η χώρα είναι στο μέσο μιας τρικυμίας. Αφήστε να σταθεροποιηθεί το σκάφος και μετά συζητάμε και για εκλογές.

Κυβέρνηση όλων των ευρωπαϊκών κομμάτων θα βλέπατε;
ΣΘ: Αν ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαπραγμάτευσης, να έρθει στην Βουλή και να το πει. Θα βρεθεί λύση.

Δεν είστε αντίθετος δηλαδή στο ενδεχόμενο μιας συμφωνίας όλων των ευρωπαϊστών για να σωθεί η χώρα; 
ΣΘ: Δύο πράγματα γέννησαν το Ποτάμι: Η σύγκρουση με το παλιό καθεστώς και η ανάγκη των συναινέσεων. Όχι όμως των συγκαλύψεων. Γιατί συνήθως οι οικουμενικές καταλήγουν στο να κρύβουν όλοι μαζί τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Αν όμως υπάρχει διάθεση για τολμηρές λύσεις, εμείς εδώ είμαστε.

Ανησυχείτε με την συμπεριφορά της Τουρκίας μετά την απόφαση να μην εκδοθούν οι «8»;
ΣΘ: Ανησυχώ αλλά δεν πανικοβάλλομαι όπως μερικοί στην κυβέρνηση. Οι δικαστές μας, έκαναν αυτό που αρμόζει σε μια σύγχρονη χώρα και τους αξίζει ένα μεγάλο «Μπράβο». Και ο Ερντογάν θα πρέπει να καταλάβει – ειδικά τώρα που η οικονομία του κλυδωνίζεται – ότι έχει ανάγκη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και στον δρόμο προς την ΕΕ δεν πας ούτε με τανκς, ούτε με πυραυλακάτους. Ας ηρεμήσουν λοιπόν.

Βλέπετε η Τουρκία να μας επιβάλει αντίποινα μέσω μεταναστευτικού;
ΣΘ: Πριν το κάνει, πρέπει να σκεφθεί ότι θα το πληρώσει ακριβά. Θα χάσει δισεκατομμύρια από την ΕΕ και την Γερμανία. Ελπίζω η κυβέρνηση μας να το έχει κάνει σαφές και στους εταίρους μας και στους γείτονες μας. Αν το Αιγαίο γίνει ξανά τάφος για μετανάστες και πρόσφυγες η Τουρκία πρέπει να ξέρει ότι θα τιμωρηθεί. Όμως το πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο μεταναστευτικό είναι η ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πολλά λόγια κανένα έργο.

Τι διαφορετικό θα κάνατε εσείς δηλαδή σε ένα τόσο μεγάλο διεθνές θα λέγαμε, ζήτημα; 
ΣΘ : Όλα θα τα κάναμε διαφορετικά. Ακόμη τους έχουν στις σκηνές ενώ κάποιοι κάνουν πάρτι με τα εκατομμύρια των ευρωπαϊκών ενισχύσεων. Θα βάζαμε διοικητές με αυξημένα προσόντα σε όλους τους χώρους φιλοξενίας. Με χρονοδιάγραμμα και οργανόγραμμα. Και βέβαια θα απαιτούσαμε από την ΕΕ την χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που γνωρίζει τις ανάγκες όσο κανένας άλλο. Ξέρετε ότι στα νησιά μας χρηματοδοτούνται μόνο οι ΜΚΟ και όχι οι Δήμοι; Είναι παράλογο. Όλοι, κράτος και ΜΚΟ θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα διαφανές σχέδιο δράσης. Δεν γίνεται να αυτοσχεδιάζουμε ενώ άνθρωποι πεθαίνουν.

Κάνετε συνεχώς σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα. Ένας «ουδέτερος» θα μπορούσε να σας ρωτήσει «μα τίποτα καλό δεν έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση»;
ΣΘ: Μα είναι λάθος οι προτεραιότητες τους. Διέλυσαν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τώρα λένε «θα το ξαναδούμε». Διορίζουν τα παιδιά τους και σπαταλούν χρήματα για το κομματικό κράτος ενώ ο κόσμος κοιμάται στα πεζοδρόμια μήπως και προλάβει να πάρει ένα επίδομα. Τώρα αν κάπου κάποτε από κάποιον, γίνεται και κάτι θετικό, εμείς το στηρίζουμε.

Άλλος ένας βουλευτής του κόμματός σας αποχώρησε. Γιατί σας εγκαταλείπουν οι βουλευτές σας, έχετε απάντηση;
ΣΘ. : Η μεγάλη απορία δεν είναι γιατί φεύγουν αυτοί. Η πραγματική απορία είναι γιατί επιμένουμε εμείς; Γιατί επιμένουν χιλιάδες εθελοντές; Γιατί δεν το βάζουμε και εμείς στα πόδια; Γιατί δεν επιλέγουμε την εύκολη λύση της προσχώρησης στα παλιά μαγαζιά; Θα σας πω γιατί. Έχουμε δώσει μια υπόσχεση. Αυτή την ιστορία θα την πάμε μέχρι τέλους. Δεν μας γοητεύει ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ. Μην κοιτάτε λοιπόν μόνο προς τη Βουλή, κοιτάξτε σε όλη την Ελλάδα και θα δείτε πολλούς αποφασισμένους Ποταμίσιους.

Δεν έχετε όμως προσωπικές ευθύνες, πέρα από τις λάθος επιλογές προσώπων; Και τι απαντάτε σε όσους σπεύδουν να κάνουν τον «επικήδειο» στο κόμμα σας; 
ΣΘ: Όπως είπε ο Μάρκ Τουέιν μετά λύπης μου σας πληροφορώ ότι οι φήμες περί του θανάτου μου είναι κάπως υπερβολικές. Και λέω σε όλους αυτούς που τζογάρουν στο τέλος του Κινήματος μας, ότι θα χάσουν τα λεφτά τους. Όσον αφορά τις ευθύνες μου αυτές υπάρχουν και κυρίως εστιάζονται στην αδυναμία μου να πείσω την κοινωνία για τα δίκαια του Ποταμιού. Προσπαθούμε χωρίς λαϊκισμό, χωρίς δημαγωγία, χωρίς προστάτες, να κερδίσουμε ψήφους.

Αυτοί που φεύγουν πάντως μιλούν για ένα αρχηγικό κόμμα χωρίς συλλογικές διαδικασίες.
ΣΘ.: Και τι θέλετε να πουν; Ότι μειοψήφησαν στα όργανα γιαυτό φεύγουν; Έλεγαν «να πάμε ΠΑΣΟΚ», «να πάμε ΝΔ», δεν τους ακούσαμε και πήραν την έδρα τους και έφυγαν. Το Ποτάμι κ.Παπαδόπουλε είναι ένα Κίνημα με αληθινές δημοκρατικές διαδικασίες. Ακόμη και οι εχθροί μας αναγνωρίζουν ότι έχουμε θέσεις για όλα τα θέματα. Παρεμβαίνουμε παντού. Καταθέτουμε σχέδια νόμου. Ποιος τα κάνει όλα αυτά; Ο Σταύρος τα κάνει; 45 Κοινοβουλευτικές ομάδες σε 24 μήνες. 64 Πολιτικά Συμβούλια. Στην Ελλάδα τα κόμματα κάνουν συνέδριο κατά μέσον όρο κάθε 4 με 5 χρόνια. Εμείς έχουμε κάνει 2 συνέδρια μέσα σε δυόμιση χρόνια.

Λέτε κατηγορηματικά ότι δεν πάτε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και στη ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια προεκλογικής συνεργασίας με την κυρία Γεννηματά και τον κ.Μητσοτάκη;
ΣΘ: Είπα αυτό που λέει ένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, τους φίλους του και τους ψηφοφόρους του. Εκλέχθηκα με μια σημαία, δεν θα την πετάξω για να πάω να κουνάω πλαστικά σημαιάκια στις συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων. Οι γυρολόγοι πολιτικοί φέρνουν αναγούλα στους πολίτες.

Δεν μου απαντήσατε για την κυρία Γεννηματά.
ΣΘ.: Η προσπάθεια για ένα ισχυρό προοδευτικό Κίνημα στο κέντρο που θα κοντράρει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συνεχίζεται. Αυτό για μας είναι η προτεραιότητα και όχι η συζήτηση για τις καρέκλες και τα αξιώματα. Το θέμα είναι να αλλάξουμε τη ζωή των πολιτών, να απαλλαγούμε από το εθνικολαϊκισμό και όχι να μοιράσουμε μεταξύ μας την εξουσία.

Θα σας ρωτήσω ευθέως. Θα συνεργαστείτε με την Διαμαντοπούλου, τον Φλωρίδη, τον Ραγκούση και υπό ποιες προϋποθέσεις;
ΣΘ: Μα από την αρχή στηρίξαμε την προσπάθεια. Στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα... Οι λύσεις που προτείνουν για τα προβλήματα της χώρας είναι αυτές που λέμε εδώ και τρία χρόνια.

Ως που φτάνει αυτή η συνεργασία;
ΣΘ.: Οι συνεργασίες πάνε μέχρι εκεί που κρατάει το πολιτικό τους καύσιμο. Αν συνεχίσουμε να έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες για τη χώρα θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε. Τα οργανωτικά δεν με αφορούν και δεν τα έχουμε συζητήσει. Πάντως το Ποτάμι ήταν πάντα ένα ανοιχτό Κίνημα. Διαμπερές θα έλεγα με μια δόση αυτοσαρκασμού.

Πιστεύετε ότι υπάρχει κοινό και για σας και για την Δημοκρατική Συμπαράταξη στον κεντρώο χώρο; Σας ρωτώ διότι κάποιοι επιμένουν ότι μόνο αν ενωθείτε θα υπάρξει διψήφιο νούμερο. Μάλιστα οι πιο αισιόδοξοι λένε ότι μπορείτε να γίνετε ακόμα και αξιωματική αντιπολίτευση;
ΣΘ: Το θέμα είναι να είμαστε χρήσιμοι. Όχι απλώς μεγάλοι. Να δώσουμε λύσεις από το μέλλον και όχι από τα σεντούκια. Ο τόπος δεν χρειάζεται ένα νέο μνημόνιο με καλύτερο αμπαλάζ. Πρέπει να οπισθοχωρήσει το κομματικό κράτος και να μπουν στην πρώτη γραμμή οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Ναι αλλά όλα αυτά δεν θα τα επιβάλει ευκολότερα μια μεγάλη κεντρώα παράταξη;
ΣΘ.: Ανάλογα ποιος θα υπερισχύσει. Γιατί έχει και το κέντρο τους συντηρητικούς του. Αν είναι λοιπόν να συμβιβαστούμε με μεσοβέζικες παλιές καταστάσεις, τότε καλύτερα να υπάρχει ένα δυνατό Ποτάμι. Να έχουν και κάτι να ψηφίσουν οι δημιουργικές μειοψηφίες της χώρας.

Όταν εκλέχθηκε ο κ.Μητσοτάκης το χαρακτηρίσατε θετική εξέλιξη για την κεντροδεξιά. Λέτε το ίδιο και σήμερα μετά από ένα σχεδόν χρόνο;
ΣΘ: Η ΝΔ είναι βαρύ και παλιό σκάφος. Δεν ξέρω αν θα βγει στις ανοιχτές θάλασσες ή θα μείνει δεμένη στις συντηρητικές προβλήτες. Αλλά δεν θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα.

Έχετε μια επιτυχημένη παρουσία στο χώρο των ΜΜΕ. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τη δημόσια τηλεόραση αλλά και γενικότερα για τον Τύπο. 
ΣΘ: Η Δημόσια Τηλεόραση είναι κυβερνητικό μαγαζί. Αλλά και στον τύπο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Οι Πράβδες αυξάνονται, ψέματα, «κομματικές γραμμές» ενώ οι ανεξάρτητες φωνές μειώνονται. Ίσως είμαστε στην χειρότερη στιγμή για τα ΜΜΕ και για τους εργαζόμενους.

 
Θεσμός για την Αθήνα ο 6ος Ημιμαραθώνιος στις 19 Μαρτίου.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 15:53
FullSizeRender(11)

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σύνθημα για τη διεξαγωγή του 6ουΗμιμαραθωνίου της Αθήνας, την Κυριακή 19 Μαρτίου, έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, στη συνέντευξη τύπου για  το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Άνοιξης στην Αθήνα.

Οι συμμετοχές ξεπερνούν ήδη τις 21.000 δήλωσε ο κ. Καμίνης γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική της διοργάνωσης, που μαζί με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελούν θεσμούς στη διεθνή δρομική κοινότητα.

«Έχοντας διαπιστώσει τη δυναμική αυτή και θέλοντας να αυξήσουμε τις διεθνείς συμμετοχές μεταφέραμε από φέτος τη διεξαγωγή του αγώνα  το Μάρτιο, πάνω στην εαρινή ισημερία, καθώς πέραν του γεγονότος ότι η ημερομηνία συμπίπτει με τις εαρινές διακοπές δυτικών πανεπιστημίων, η εποχή συνδυάζει εξαιρετικές  κλιματολογικές συνθήκες για τους δρομείς», τόνισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας εντάσσεται στις στοχευμένες προσπάθειες που γίνονται στον δήμο Αθηναίων, προκειμένου η Αθήνα να γίνει ένας απολαυστικός και ελκυστικός τουριστικός προορισμός.       

Συμπράττουμε με την Aegean και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην πολύ πετυχημένη καμπάνια διαφημιστικής προβολής της Αθήνας, είπε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας  ότι ο δήμος Αθηναίων επιδιώκει την πραγματοποίηση μεγάλων διοργανώσεων με διεθνές κύρος και απήχηση, που θα κάνουν την πόλη ενδιαφέρουσα σε ευρύτερα κοινά με διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις όπως ο Ημιμαραθώνιος τον Μάρτιο, η κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης documenta14 από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος τον Νοέμβριο, και η Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου το 2018, κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος  μίλησε για τη δυναμική του θεσμού του Ημιμαραθωνίου ο οποίος έξι χρόνια πριν στο ξεκίνημά του είχε συμμετοχές που μόλις άγγιζαν τις 3.000, ενώ σήμερα έξι χρόνια μετά και με ανοιχτές ακόμα τις λίστες εγγραφών οι δρομείς ξεπερνούν τις 21.000.       

Τέλος ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωστής Μπιτζάνης σημείωσε ότι το δρομικό κίνημα αλλά και ευρύτερα ο αθλητισμός είναι μέσον βελτίωσης της φυσικής και πνευματικής υγείας των πολιτών και αποτελούν προτεραιότητα στο δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ο κ. Μπιτζάνης, εγγράφεται και η ευρύτερη πολιτική του οργανισμού που μεριμνά για μια σειρά από αθλητικές υποδομές κι εγκαταστάσεις στις γειτονιές της Αθήνας, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες στον κάθε πολίτη.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ παρουσίασε με θέρμη  τη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και την υπογραφή τριών μνημονίων συνεργασίας για τρία μείζονος σημασίας αθλητικά γεγονότα, ιδιαιτέρως σημαντικά για την προβολή της Αθήνας και την τουριστική της ανάπτυξη, όπως είπε: τον Ημιμαραθώνιο, τον αγώνα άλματος επί κοντώ ανδρών εκτός σταδίου και βεβαίως τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργανώνεται τον Νοέμβριο.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν  ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τριφωνόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος της  περιφερειάρχη Αττικής υπεύθυνος για τον Αθλητισμό Σπύρος Πάντζας, ο διευθύνων σύμβουλος του βασικού χορηγού ERGO  Θεόδωρος Κοκκάλας, ο Πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο και ο νικητής του περσινού Ημιμαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος.

 
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 18:54

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

Ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί  με σωστή διατροφή, σωματική άσκηση, αποφυγή τοξικών ουσιών και διακοπή του καπνίσματος.

unnamedιδυ

Αυτό τόνισαν σήμερα κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες μιλώντας στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Η συνέντευξη με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου» διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Νόσου.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν υπολογίζεται πως 3,7 εκ. άνθρωποι θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο, αν εφαρμόζονταν οι σωστές στρατηγικές πρόληψης!

Ταυτόχρονα οι επιστήμονες εξέπεμψαν sos προς την Πολιτεία καθώς τα στοιχεία δείχνουν δραματική εξέλιξη της νόσου τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα,τα νέα περιστατικά καρκίνου που εμφανίζονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2030  θα φτάσουν  21,7 εκατομμύρια  από τα 14 που ήταν το 2016. Ταυτόχρονα  οι θάνατοι αντίστοιχα από 8,2 εκατομμύρια  θα φτάσουν τα 13 εκατομμύρια!

           ΕΘΝΙΚΗ       ΠΟΛΙΤΙΚΗ     ΓΙΑ     ΤΗΝ

           ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ –ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως στις αναπτυγμένες χώρες. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής, τις τελευταίες δεκαετίες, σχετίζονται με τη συνεχώς αυξανόμενη νοσηρότητα και θνησιμότητα από καρκίνο στην χώρα μας» ανέφερε ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.

Η υπερκατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και ποτών  οδηγεί στην παχυσαρκία, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, μαστού, νεφρών, παγκρέατος, ενδομητρίου, χοληδόχου κύστεως και το αδενοκαρκίνωμα του οισοφάγου.

Για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας απαιτείται εθνική πολιτική για την προληπτική ιατρική και διατροφή. Προτείνεται η εκπαίδευση γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με  στόχο την υγιεινή διατροφή,  την καθημερινή μέτρια προς έντονη σωματική άσκηση και την αποφυγή τοξικών ουσιών.

Σύμφωνα με τον κ. Καφάτο καλή διατροφή σημαίνει:

·        Αυξημένη καθημερινή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως, οσπρίων, ψαριών και θαλασσινών δυο φορές την εβδομάδα.

·        Κόκκινο κρέας και αλλαντικά σε μικρή ποσότητα μία φορά το μήνα.

·        Αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων με κορεσμένα και τράνς λιπαρά οξέα.

·        Μείωση του αλατιού στο φαγητό.

·        Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο της στοματικής κοιλότητας, του φάρυγγος, του οισοφάγου, του ήπατος και του μαστού.

·        Ελάττωση ή αποφυγή τροφίμων υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως αναψυκτικά, γλυκά, άσπρο ψωμί, άσπρα μακαρόνια, άσπρο ρύζι, μπισκότα, σοκολάτες.

·        Σωματική άσκηση, μέτρια προς έντονη, για περισσότερα από 60 λεπτά την ημέρα.

 ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΕΓΚΑΙΡΗΣ  ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

Από την πλευρά του ο κ.  Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, συμφώνησε με την  τοποθέτηση του κ. Καφάτου και πρόσθεσε πως «μία απλή, με χαμηλό κόστος  αλλά με υψηλή αποδοτικότητα  στρατηγική πρόληψης  όσον αφορά στη διατροφή, θα μπορούσε να μειώσει κατά 30% τα νέα περιστατικά καρκίνου».

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι για κάθε ένα δολάριο που επενδύεται στην πρόληψη εξοικονομείται το δεκαπλάσιο σε έξοδα θεραπείας.

 «Σε μία εποχή, τόσο επώδυνα δύσκολη για το κράτος μας, τόνισε, η πρόληψη πρέπει να πάψει να αποτελεί το παραπαίδι των υπηρεσιών υγείας και να αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων μας (Πολιτείας, γιατρών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών). Παράλληλα, αποτελεσματικότερη από οποιοδήποτε καινοτόμο φάρμακο στο άμεσο μέλλον είναι η εφαρμογή πληθυσμιακών προγραμμάτων έγκαιρης διάγνωσης σε συγκεκριμένες μορφές καρκίνου».

 Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προτείνει  συγκεκριμένο πλαίσιο προληπτικών παρεμβάσεων και πληθυσμιακού ελέγχου που εύκολα και γρήγορα μπορεί να εφαρμοστεί στη χώρα μας. Με το σύνθημα ότι «ο καρκίνος δεν ξορκίζεται, αλλά αντιμετωπίζεται», ο κ. Φιλόπουλος είπε  πως ο καθένας μόνος του, αλλά και όλοι μαζί  είναι εφικτό να το καταστήσουμε κοινή πεποίθηση.

         ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Ειδικότερα σε ότι αφορά στον καρκίνο του πνεύμονα, ο Πνευμονολόγος- Εντατικολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας  κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, ανέφερε:

«Η νόσος, που προκαλείται κατά 90% από το κάπνισμα,  στη  χώρα μας ευθύνεται για 8.000 θανάτους το χρόνο. Άρα, η μείωση του καπνίσματος αποτελεί τον κύριο μηχανισμό πρόληψης του καρκίνου αυτού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που παρουσίασε ο κ. Μπεχράκης, στην Ελλάδα παρατηρείται σημαντική μείωση του καπνίσματος στο διάστημα 2009 – 2014. Συγκεκριμένα, το σύνολο των ημερήσιων καπνιστών έχει πέσει στο πολύ χαμηλό επίπεδο του 27.3% (σχήμα 1).

Επίσης, ιδιαίτερα μεγάλη είναι η μείωση των καπνιστών στις νεαρές ηλικίες μεταξύ 16 – 24 χρόνων που φτάνει στο  33.3% (σχήμα 2).

«Μεγάλο πρόβλημα παραμένει στην Ελλάδα το παθητικό κάπνισμα, που αντικατοπτρίζει σαφή έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπισή του» τόνισε ο κ. Μπεχράκης και πρόσθεσε

«Ουσιαστικά πρόκειται για εκποίηση της Δημόσιας Υγείας σε συγκεκριμένα συμφέροντα, που εκθέτει τη χώρα διεθνώς και προκαλεί κοινωνική αγανάκτηση».

 Σημειώνεται εδώ, ότι το 75% περίπου των Ελλήνων πολιτών στους οποίους συμπεριλαμβάνεται κι ένας στους δύο καπνιστές, είναι θυμωμένοι και θεωρούν πολιτισμική υποβάθμιση της χώρας τη μη εφαρμογή του νόμου για την προστασία τους από το παθητικό κάπνισμα (Σχήμα 3 και 4).

Το παθητικό κάπνισμα αποτελεί γνωστό καρκινογενετικό μηχανισμό, στον οποίο εκτίθενται υποχρεωτικά πάνω από 130.000 εργαζόμενοι στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, ενώ ο μέσος Έλληνας εκτίθεται σε ποσοστό 78.5% σε παθητικό κάπνισμα σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες.

ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΣ

Όσον αφορά στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονος, σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, σημαντικό βήμα αποτελεί η οδηγία του Αμερικανικού Κολλεγίου Πνευμονολογίας (American College of Chest Physicians) σύμφωνα με την οποία κάθε καπνιστής ηλικίας άνω των 55 ετών που έχει καπνίσει περισσότερο από 30 pack/years (ημερησια καταναλωση πολλαπλασιαζόμενη με τα χρόνια καπνισματος)πρέπει να υποβάλλεται σε μία αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης και χωρίς σκιαγραφικό κάθε χρόνο. Μόνον έτσι ο καρκίνος του πνεύμονος θα διαγνωστεί έγκαιρα και σε θεραπεύσιμο στάδιο της νόσου.

Περισσότερο σημαντική είναι και η πρόσφατη ανακάλυψη μεθόδου διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονος με ειδική ανάλυση του εκπνευστικού εκνεφώματος, που συλλέγεται με την ήρεμη εκπνοή. Απαιτούνται μερικά χρόνια κλινικών μελετών προκειμένου να σταθμιστεί επακριβώς η ευαισθησία και η ακρίβεια της μεθοδολογίας αυτής που είναι τελείως ανώδυνη ακίνδυνη και μη επεμβατική.

Ο Γενικός Γραμματέας  Δημόσιας  Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ Γιάννης Μποσκόζος στον χαιρετισμό που απήυθυνε ανέφερε ότι «η αξία της πρόληψης είναι μεγάλη, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν , αλλά είναι απαραίτητη η συνεργασία του υπουργείου με όλους του φορείς που έχουν δράσεις προς αυτή την  κατεύθυνση»

Τέλος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Αθανάσιος Δημόπουλος, που συντόνισε την συνέντευξη, συνοψίζοντας τόνισε πως η πρόληψη του καρκίνου μπορεί να γίνει με:

ØΑποφυγή του καπνίσματος

ØΥγιεινή διατροφή

ØΑντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων και της μόλυνσης του περιβάλλοντος

ØΑποφυγή ακτινοβολίας

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Golden Hall  Αμαρουσίου (Κηφισίας 37Α) θα πραγματοποιήσει δωρεά σπιρομέτρηση.

 


Σελίδα 4 από 125
"Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!
  "Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!    Παντρεύοντας την ...

Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston; Το 2005, ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston αποφάσισαν να χωρίσουν, έπειτα από πέντε χρόνια έγγαμου βίου.  ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση