ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ομιλία Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κατα τη συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΠΟΑ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 18:36

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Img 3471

Στην συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του υπουργείου, εκπρόσωποι από τους εποπτευόμενους φορείς καθώς και εκπρόσωποι των υπηρεσιών του Υπουργείου. Κατά την παρουσίαση του έργου που συντελείται στο ΥΠΠΟΑ, η Υπουργός δήλωσε:

 

« Ευχαριστώ από καρδίας όλους του συνεργάτες του ΥΠΠΟΑ επειδή ότι παρουσιάζουμε είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συντονισμένης, ουσιαστικής και αρμονικής συνεργασίας.

Αισθάνομαι τυχερή που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. O πολιτισμός είναι ένας μαγικός τόπος. Ένας κήπος με πολύ σπουδαία δώρα και καρπούς. Ο ρόλος μας είναι αυτόν τον κήπο να τον καθαρίσουμε, να τον καλλιεργήσουμε, να του επιτρέψουμε να ανθίσει. Να διορθώσουμε ότι έχει στραβώσει. Είτε επειδή έχει αλλάξει η εποχή, είτε από κάποια αμέλεια ή αναβολή.

Εμείς θέλουμε να κάνουμε ταξίδια στον χρόνο και στον τόπο. Ο χρόνος συνδέει την πολιτιστική μας κληρονομιά, -αυτό το τεράστιο κεφάλαιο στο οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού ανταποκρίνεται πολύ ουσιαστικά, επί χρόνια- στον χρόνο, όπως αυτός εκφράζεται στην πολιτιστική μας κληρονομιά μέσω της Παιδείας και της Εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι αυτός ο χρόνος να συνδεθεί με το σήμερα και το μέλλον των νέων Ελλήνων.

Και ως προς τον τόπο θέλουμε αυτό που συμβαίνει στον πυρήνα, το κέντρο, να εξακτινώνεται στην περιφέρεια. Να δημιουργηθούνε θεσμοί ή να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχοντες, έτσι ώστε να υπάρχει επικοινωνία, ανταλλαγή και διάλογος με την περιφέρεια.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να ανοίξουμε τις ακτίνες αυτές και προς την διεθνή πραγματικότητα. Να εξασφαλίσουμε τρόπους, να υπάρξει διάλογος με τις διεθνείς αντίστοιχες δράσεις με τους τόπους που συναντιόνται διεθνώς οι καλλιτέχνες.

Η λέξη που μας εκφράζει ως προς τον τρόπο που θα εφαρμόσουμε αυτές τις ιδέες είναι η συνέχεια. Τιμούμε τη συνέχεια, τιμούμε αυτό που έχει γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που έχει γίνει από τους προκατόχους μου, τον κύριο Ξυδάκη και τον κύριο Μπαλτά που είχαν ξεκινήσει και αυτοί να θέτουν τα πράγματα προς μία καινούργια κατεύθυνση. Τα παίρνουμε από εκεί που τα αφήσανε και τα συνεχίζουμε.

 

Η συνεργασία είναι μία λέξη κλειδί στη σημερινή εποχή των μεγάλων προκλήσεων. Μόνο με τη συνεργασία θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες που παρουσιάζονται μπροστά μας.

Ο δημοκρατικός διάλογος είναι μια ακόμη κεντρική μας επιλογή. Τα πράγματα πρέπει να γίνονται με συναίνεση και να ακούμε τις φωνές των ανθρώπων. Δεν αποφασίζουμε αυταρχικά αλλά οι αποφάσεις μας ιδιαιτέρως σε ευαίσθητα θέματα γίνονται κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης και ειλικρινούς διαλόγου. Για το δημόσιο καλό και την προκοπή του τόπου.

Για την εφαρμογή όλων αυτών των αξιών εκτός από την αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών και των χρηματικών εργαλείων οφείλουμε να εμπνεύσουμε το πνεύμα συνεργασίας και την ένωση των δυνάμεων. Να τονώσουμε τον διάλογο που προηγείται πριν από κάθε αλλαγή και να δώσουμε έμφαση στους νέους δημιουργούς που αυτήν την εποχή αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις.

Κάθε φορέας εφαρμόζει μία κοινωνική πολιτική και όλες αυτές οι ιδέες και σκέψεις θα υλοποιηθούν μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα.»

 

Η πλήρης καταγραφή των δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού που ανέφερε στην συνέχεια της συνέντευξης τύπου η Υπουργός βρίσκονται αναρτημένες στον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού.

 
Πλήρης εκθέσεων ο Μάρτιος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Έρχονται Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα με περισσότερους από 1.100 εκθέτες.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 14:00

Πλήρης εκθέσεων ο Μάρτιος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

 

Έρχονται Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα με περισσότερους από 1.100 εκθέτες.

Πανελ συνεντευξησ τυπου

Από αριστερά ο εκπρόσωπος της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Πέτρος Καλπακίδης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ.Τάσος Τζήκας, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και η υπεύθυνη των Detrop-Oenos, κα Σέβη Καφφά.

Πλήρης εκθέσεων ξεκινά ο Μάρτιος, καθώς τρεις διοργανώσεις της ΔΕΘ-Helexpo –οι δύο εκ των οποίων διπλές- πραγματοποιούνται παράλληλα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα, με περισσότερους από 1.100 εκθέτες, έρχονται με τα ενισχυμένα μεγέθη τους να εκπροσωπήσουν σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

 

Το εκθεσιακό «δίδυμο» των Detrop-Oenos θα καλύψει φέτος συνολικά 11 περίπτερα έναντι 6 περιπτέρων στην προηγούμενη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν 300 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) από 36 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Αλβανία, Βουλγαρία, FYROM, Κύπρος, Γερμανία, Βέλγιο, Ινδία, Ιταλία, Ελβετία, Νορβηγία, Σουηδία, Αυστρία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Αγγλία, ΗΠΑ, Δανία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Πορτογαλία, Καναδάς, Ιαπωνία κα. Συνολικά, αναμένεται να πραγματοποιηθούν 5.500 επιχειρηματικά ραντεβού.

H Detrop και η Oenos έχουν στο επίκεντρο τους δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα. Το πρώτο θα εστιάσει στο ελαιόλαδο και την ελιά και το δεύτερο στα αποστάγματα. Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις (συνεργάτης σε αυτές είναι η εταιρεία Places & Flavors), όπως τα Pop-Up Restaurants, αναδυόμενα θεματικά εστιατόρια και το Corner Showroom «It’s All New to Me», ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος μέσα στην Detrop, όπου θα προβάλλονται νέα ελληνικά προϊόντα, έτοιμα προς εξαγωγή. Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί Φεστιβάλ Πατσά, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Ν.Α. Ευρώπης, μια συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

 

Στο ίδιο διάστημα, από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το εκθεσιακό «δίδυμο» Infacoma-Aquatherm. Οι δύο εκθέσεις συγκεντρώνουν 200 εκθέτες, συμμετοχές από 17 χώρες και αναπτύσσονται σε εκθεσιακό χώρο 10.000 τμ. Η Infacoma στα 33 χρόνια ζωής της έχει καθορίσει όσο καμία άλλη τις τάσεις του κλάδου της δόμησης και των κατασκευών, ενώ η διεθνούς φήμης Aquatherm εκπροσωπεί τους τομείς της οικιακής & βιομηχανικής θέρμανσης, κλιματισμού & εξαερισμού, διαχείρισης νερού, ύδρευσης & αποχέτευσης, ενέργειας και εξοπλισμού για εγκαταστάσεις σε σπα, σάουνες και πισίνες. Οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες των Infacoma και Aquatherm προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Ρωσία, Αίγυπτο, Λιβύη, Βουλγαρία και Σουηδία και προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκθέτες. Η ομαδική συμμετοχή επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου της Timisoara Ρουμανίας, ξεχωρίζει μεταξύ των ξένων εμπορικών επισκεπτών, ενώ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας προσκλήθηκαν περισσότεροι από 250 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα.

Οι Infacoma-Aquatherm, που διοργανώνονται από κοινού με την Be-Best, απολαμβάνουν της υποστήριξης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος.

 

Παράλληλα, στην Αθήνα και στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo αυτή τη φορά, θα διοργανωθεί από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου η Ελλήνων Κόσμημα, η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων των Βαλκανίων. Με τη συμμετοχή των δυναμικότερων brands της αγοράς, η έκθεση αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί περισσότερες από 270 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από Σουηδία, Κύπρο, Βέλγιο, Ινδία, ΗΠΑ και Τουρκία, ενώ η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει όλες τις νέες τάσεις και τα σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος, καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων.

 

«Τρέχει» η ΔΕΘ-Helexpo

«Ο Μάρτιος είναι ο σημαντικότερος εκθεσιακός μήνας για μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των τριών διοργανώσεων. Αναφερόμενος δε στην εκθεσιακή παρουσία στην Αθήνα, σημείωσε πως η εταιρεία έχει ανοίξει τα «φτερά» της σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τόνισε πως με τις παράλληλες διοργανώσεις δημιουργείται ένα πλαίσιο που πολλαπλασιάζει το ενδιαφέρον επισκεπτών και εκθετών.

 

Την έντονη εκθεσιακή δραστηριότητα της εταιρείας υπογράμμισε με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέροντας πως μέχρι τον Ιούνιο θα «τρέξουν» 15 εκθέσεις από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα.

 

Μια από τις δυναμικότερες της Ευρώπης είναι η ελληνική αργυροχρυσοχοΐα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και πρόεδρο του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, κ. Πέτρο Καλπακίδη. Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε πως η φετινή Ελλήνων Κόσμημα θα ανεβάσει και πάλι τον πήχη των επισκεπτών.

 

Τις μεγάλες δυνατότητες του εθνικού εκθεσιακού φορέα αποδεικνύουν οι παράλληλες διοργανώσεις αυτού του διαστήματος, όπως τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ενώ η υπεύθυνη της Detrop-Oenos, κα Σέβη Καφφά, σημείωσε πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι εκθέτες συνεχίζουν να στηρίζουν και να εμπιστεύονται τη διοργάνωση. 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 14:04
 
Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΑΠΟΦΑΣΗ EUROGROUP: ΒΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 18:55

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΑΠΟΦΑΣΗ EUROGROUP: ΒΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

kafantari

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη, στη συνέντευξή της στο ρ/σ  «Στο Κόκκινο 105,5» και στους Νίκο Σβέρκο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη ανέφερε ότι η προχθεσινή απόφαση του Eurogroup αποτελεί ένα βήμα στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Δημιουργείται ένα σαφές τοπίο για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι επενδύσεις θα ωθήσουν την ανάπτυξη που συνεπάγεται και νέες θέσεις εργασίας και είναι ένα κλειδί για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Έχουν δημιουργηθεί νομοθετικά οι προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή πορεία (αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, σύστημα αδειοδότησης επιχειρήσεων κλπ). Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Αντιπολίτευση και δη η Αξιωματική βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς πόνταρε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση ασταθούς ισορροπίας, συνέπεια και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της λιτότητας που εφαρμόζεται τόσα χρόνια. Προς τα πού θα στραφεί, όμως; στην ακροδεξιά ή στις θεμελιώδεις αρχές της;

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνάντηση των ομογενών βουλευτών του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία θα λάβει χώρα αύριο, με συμμετοχή του ΔΣ της Πα.Δ.Ε.Ε. και αρμόδιων Υπουργών, με θέμα «Ο Αγροδιατροφικός Τομέας της Ελλάδας στις Διεθνείς Αγορές». Οι Έλληνες της διασποράς αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στην προσπάθεια της να προσελκύσει επενδύσεις. 

 

 

 
Συνέντευξη Δημ. Παπαδημούλη στη γερμανική εφημερίδα "Taz"
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2017 09:55

Συνέντευξη Δημ. Παπαδημούλη στη γερμανική εφημερίδα "Taz"

Image1

 • Δημήτρης Παπαδημούλης: «Το Grexit είναι έξω από το τραπέζι. Όποιος το επικαλείται, όχι μόνο βλάπτει την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης».

 

 • «Αν θέλουμε πραγματικά μια συμβιβαστική λύση, όλες οι πλευρές πρέπει να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση».

 • Συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη στη γερμανική εφημερίδα «Taz» για το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, την πορεία των διαπραγματεύσεων και της αξιολόγησης με τους θεσμούς, τον ρόλο του ΔΝΤ και του Γερμανού ΥΠΟΙΚ κ. Σόιμπλε.

 

 

Η γερμανική εφημερίδα «Taz» φιλοξενεί συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στις δηλώσεις του ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει πως «ο λόγος για την καθυστέρηση είναι οι υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο επιμένει στη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», τονίζοντας ότι «είμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη κατάσταση, όπου ο κ. Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά απορρίπτει κάθε συμβιβασμό μαζί του».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγκη εξεύρεσης μιας μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα, υπογραμμίζει πως «η μόνη λύση θα ήταν η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και να εξαλειφθούν οι αιώνιες αμαρτίες σε αυτή τη χώρα, όπως οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή».

Αναφορικά με το πώς αντιμετωπίζουν οι ξένοι Ευρωβουλευτές τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν τους περισσότερους φίλους εδώ στο Στρασβούργο σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια».

Link δημοσίευσης: http://bit.ly/2lpFADi

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κ. Παπαδημούλη, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται και πάλι σε αδιέξοδο. Για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα έχει φτάσει, και μάλιστα έχει ξεπεράσει, τους συμφωνημένους στόχους. Ο λόγος για την καθυστέρηση είναι οι υπερβολικές απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο επιμένει στη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι ενώ το ΔΝΤ καλεί για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών στέκεται ενάντια σε αυτό. Είμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη κατάσταση, στην οποία ο κ. Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά απορρίπτει κάθε συμβιβασμό μαζί του.

Οι πιστωτές υποστηρίζουν ότι ο στόχος ήταν να πραγματοποιηθεί το ήδη υποσχεθέν από την ελληνική πλευρά.

Η καλύτερη απάντηση προέρχεται από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, ο οποίος σημειώνει πως οι Έλληνες έκαναν τις περισσότερες θυσίες και εφάρμοσαν τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσε να κάνει κάποιο κράτος-μέλος.

Ανησυχείτε ότι ο συμβιβασμός μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ οδεύει εις βάρος της Ελλάδας;

Αν θέλουμε πραγματικά μια συμβιβαστική λύση, πρέπει όλες οι πλευρές να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση. Με αυτή την έννοια, ελπίζω αρκετά σε έναν "λευκό καπνό" κατά τη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Ποια είναι μια μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα, ώστε η χώρα να μην κυλάει διαρκώς από δόση σε δόση;

Η μόνη λύση θα ήταν η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης. Και να εξαλειφθούν οι αιώνιες αμαρτίες σε αυτή τη χώρα: Οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο, έτσι ώστε η Ελλάδα να προσφέρει καλύτερα προϊόντα και να είναι φιλική προς τους επενδυτές. Ακόμα και εάν εν μια νυκτί όλα τα χρέη διαγράφονταν, δεν θα έχουμε τίποτα από τα παραπάνω, αν δεν εκσυγχρονίσουμε το ελληνικό κράτος και αν δεν ανοίξουμε την οικονομία προς τα έξω.

Είναι ένα Grexit τελικά εκτός τραπεζιού;

Το Grexit είναι έξω από το τραπέζι. Όποιος επικαλείται το ζήτημα, όχι μόνο βλάπτει την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης.

Επίσης στην Αθήνα κάποιοι βουλευτές της Κυβέρνησης έχουν εκφραστεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

Σας το λέω ξεκάθαρα: Κανένα μέλος της κυβέρνησης και κανένας πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφιλιώνεται με την ιδέα του Grexit. Θέλουμε επιτέλους να αφήσουμε τα πακέτα διάσωσης πίσω μας. Η παρούσα κρίση θα ήταν «παιχνιδάκι» σε σύγκριση με αυτή που θα ακολουθούσε μετά από ένα Grexit.

Με τι διάθεση αντιμετωπίζει την απάντησή σας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Ενδεχομένως με δυσπιστία απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ;

Επί του παρόντος, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν τους περισσότερους φίλους εδώ στο Στρασβούργο, σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια. Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι θα ήταν προς το συμφέρον τους να βοηθήσουν την Ελλάδα.

 
Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των δράσεων της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 17:30

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των δράσεων της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).

Γιώργος Σωφρόνηςη φτώχεια δεν σημαίνει μόνο στέρηση αγαθών. Σημαίνει συχνά και περιθωριοποίηση, κοινωνικό αποκλεισμό, υποβάθμιση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Επίσης, η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την παροχή υλικής βοήθειας. Αντιμετωπίζεται – κυρίως – με την ενδυνάμωση των ανθρώπων, ώστε να καταφέρουν να βελτιώσουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Να αποκτήσουν ευκαιρίες και στοιχειώδη εφόδια, για να μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα

resized IMG 3001

Τα πεπραγμένα και τις αμέσως επόμενες δράσεις της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σαρωνικού.

resized IMG 2981

Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής έχει ως στόχο τη συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους (ΤΕΒΑ) και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Υλοποιείται σε τοπικό επίπεδο από την Κοινωνική Σύμπραξη Αττικής, στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι 13 Δήμοι και συγκεκριμένα, οι Δήμοι Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος, Ωρωπού.

resized IMG 2983

Η παρουσίαση έγινε από τον Δήμαρχο Σαρωνικού και Επικεφαλή της Κοινωνικής Σύμπραξης, κ. Γεώργιο Σωφρόνη, ενώ παρόντες ήταν και Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων – εταίρων. Ειδικότερα, παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση οι κ.κ. Ιωάννης Κασσαβός, Δήμαρχος Αχαρνών, Διονύσιος Ζαμάνης, Δήμαρχος Διονύσου, Δημήτριος Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας, Ηλίας Ψινάκης, Δήμαρχος Μαραθώνα, Σωτήριος Μεθενίτης, Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Βασίλειος Πιστικίδης, Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, , Ωσαννά Κάραγιαν, Αντιδήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ειρήνη Κουνενάκη, Αντιδήμαρχος Παλλήνης, Παναγιώτης Λάμπρου, Αντιδήμαρχος Σπατών-Αρτέμιδος, Αρτέμης Βαγιωνάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Παιανίας, Στέφανος Δάβρης, Πρόεδρος Κοιν. Επιχείρησης Ωρωπού & Κατερίνα Πάλλη, Εκπρόσωπος Δήμου Λαυρεωτικής.

resized IMG 2991

Ο κ. Σωφρόνης αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Α’ Φάσης του έργου και αφορούσαν τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών σε 11.000 δικαιούχους, οι οποίοι διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, ανήκουν σε Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες ή έχουν χαρακτηρισθεί ως ΑΜΕΑ.

resized IMG 2992

Στη συνέχεια παρουσίασε τον προγραμματισμό της Β’ φάσης έργου, η οποία περιλαμβάνει, εκτός της διανομής τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, σειρά συνοδευτικών δράσεων με στόχο την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των ωφελούμενων. Ειδικότερα, προγραμματίζονται δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων, δράσεις ψυχολογικής ενδυνάμωσης για παιδιά και εφήβους, συμβουλευτικές δράσεις σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και διατροφής, δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού κ.α.

resized IMG 2999

Ακολούθως παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία για τον απολογισμό και τις επόμενες δράσεις της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής:

resized IMG 3003

 

Α’ Φάση: Διανομές τροφίμων και υλικών αγαθών

(Απρίλιος 2016 – Φεβρουάριος 2017)

 • 36.734 τεμάχια ειδών βασικής υλικής συνδρομής

 • 1.144 συσκευασίες βρεφικών τροφών

 • 16.565 τεμάχια νωπό κοτόπουλο

 • 27.730 συσκευασίες φέτας, των 400 γραμμαρίων.

 • 17.681 φιάλες παρθένου ελαιόλαδου

 • 171.724 πακέτα ειδών παντοπωλείου

 • 107.860 κιλά οπωρολαχανικών

 • 3.440 τεμάχια ειδών προσωπικής υγιεινής για αστέγους των Δήμων Εταίρων

 

resized IMG 2977

 

 

Β’ Φάση

 • Διανομές τροφίμων και υλικών αγαθών

 • 12.060 τεμάχια βρεφικών τροφών

 • 22.569 κιλά τυρί φέτα ΠΟΠ

 • 82.267 κιλά κοτόπουλο

 • 45.138 κιλά νωπό κρέας

 • 300.920 κιλά ειδών παντοπωλείου

 • 225.690 τεμάχια ειδών παντοπωλείου

 • 312.720 κιλά οπωρολαχανικών

 • 6.030 τεμάχια βρεφικών ειδών

 • 105.322 τεμάχια ειδών οικιακής χρήσης

 

 • Συνοδευτικές δράσεις

  • Δράσεις παιδοψυχαγωγικής υποστήριξης παιδιών 6 έως 12 ετών

  • Δράσεις συμβουλευτικής γονέων μαθητών δημοτικού και νηπίων

  • Δράσεις ενημέρωσης ψυχολογικής ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών 13 έως 18 ετών

  • Δράσεις συμβουλευτικής οικογενειών σε θέματα οικογενειακού προϋπολογισμού και διατροφής

  • Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά 10-12 ετών

  • Δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών λυκείου

  • Δράσεις δικτύωσης μαθητών λυκείου με επιχειρηματικές οργανώσεις

 

Όπως τόνισε ο κ. Σωφρόνης, «η φτώχεια δεν σημαίνει μόνο στέρηση αγαθών. Σημαίνει συχνά και περιθωριοποίηση, κοινωνικό αποκλεισμό, υποβάθμιση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Επίσης, η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την παροχή υλικής βοήθειας. Αντιμετωπίζεται – κυρίως – με την ενδυνάμωση των ανθρώπων, ώστε να καταφέρουν να βελτιώσουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Να αποκτήσουν ευκαιρίες και στοιχειώδη εφόδια, για να μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα

resized teva

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκαν επίσης τα εργαλεία επικοινωνίας που έχει αναπτύξει η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής, με στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση τόσο των δικαιούχων όσο και του ευρύτερου κοινού. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το λογότυπο της Κοινωνικής Σύμπραξης, καθώς και η διαδραστική εφαρμογή e-TEVA. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία και ο ιστότοπος της Σύμπραξης.

resized IMG 2995

Ο κ. Σωφρόνης ευχαρίστησε τους Δημάρχους και τους αιρετούς εκπροσώπους των Δήμων – Εταίρων της Σύμπραξης, καθώς και τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή τους στην επιτυχή μέχρι τώρα υλοποίηση του προγράμματος.

 

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο κ. Σωφρόνης κατέθεσε τρεις προτάσεις, οι οποίες και υιοθετήθηκαν από τους εταίρους της Σύμπραξης. Οι δύο πρώτες να κατατεθούν στα αρμόδια Υπουργεία και η τρίτη στην ΚΕΔΕ. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

 1. «Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία να ανοιχθεί διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία και έχει την πραγματική εικόνα της κατάστασης, ώστε να συν διαμορφώνονται οι προτάσεις που κατατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατεύθυνση των κονδυλίων που διατίθενται στη χώρα μας για κοινωνικά προγράμματα και αντιμετώπιση της φτώχειας. Οι Κοινωνικές Συμπράξεις που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα για την διαχείριση του ΤΕΒΑ γνωρίζουν πολύ καλά τις πραγματικές ανάγκες.

 2. Να θεσπιστεί πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω προτάσεων με διαδικασίες τύπου «fast track», ώστε να αποφευχθεί η δαιδαλώδης γραφειοκρατία όπου επιφέρει τεράστιες καθυστερήσεις με καταστροφικά αποτελέσματα.

 3. Να ζητηθεί από την ΚΕΔΕ να υιοθετηθεί η πρόταση για αλλαγή της καταστατικής δομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτεί απευθείας τις Περιφέρειες και τους Δήμους και όχι μόνο τις Κυβερνήσεις, όπως ισχύει σήμερα.»

 

 

 


Σελίδα 3 από 125
"Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!
  "Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!    Παντρεύοντας την ...

Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston; Το 2005, ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston αποφάσισαν να χωρίσουν, έπειτα από πέντε χρόνια έγγαμου βίου.  ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση