ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνέντευξη Τύπου Κώστα Μπακογιάννη εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Στερεά Ελλάδα
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 25 Ιούλιος 2017 17:37

Συνέντευξη Τύπου Κώστα Μπακογιάννη εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Στερεά Ελλάδα.

image001km

Συνέντευξη Τύπου για τα θέματα που θα τεθούν από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, παραχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της Περιφέρειας, στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται ήδη από την περιφερειακή αρχή για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου, της οικονομίας και του τουρισμού και εξέφρασε την πεποίθηση ό,τι υπό τις υφιστάμενες, για τη χώρα, συνθήκες, είναι απαραίτητη η συνεννόηση και η συνεργασία όλων. «Εμείς εδώ θα είμαστε να δώσουμε τη μάχη. Τη μάχη για τη καθημερινότητα, τη μάχη για το αυτονόητο. Και το κάνουμε αυτό χωρίς υπερβολές, χωρίς κραυγές, χωρίς αμετροέπειες» τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Στερεά Ελλάδα, είναι η υποχρηματοδότησή της. Θέμα για το οποίο έχει λάβει ήδη, επισήμως, γνώση ο Πρωθυπουργός μέσω επιστολής του κ. Μπακογιάννη η οποία περιλαμβάνει, εκτός από την παράθεση στοιχείων του προβλήματος, και συγκεκριμένη πρόταση-λύση.

«Εμείς δε ζητάμε κανένα ρουσφέτι. Το δίκιο μας ζητάμε. Αυτά που έχουν οι άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας. Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω ή κάτι λιγότερο. Αν τα πάρουμε, εγώ πρώτος θα βγω και θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πρώτος θα βγω και θα πω ένα μεγάλο μπράβο. Αν πάλι όμως δεν τα πάρουμε, τότε πάλι εγώ πρώτος θα βγω και θα ασκήσω κριτική και όπως ξέρετε δε θα μιλήσω και πολύ ευγενικά. Θα τα πω Καρπενησιώτικα» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης.

 
Η Περιφερειάρχης Αττικής στη συνέντευξη Τύπου στην Κεφαλονιά για τη δωρεά των 5 εκ. ευρώ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2017 12:23

Η Περιφερειάρχης Αττικής στη συνέντευξη Τύπου στην Κεφαλονιά για τη δωρεά των 5 εκ. ευρώ

Ρ. Δούρου: «Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση της δωρεάς προς την Κεφαλονιά, αποτελεί απόφαση συνέχειας και πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες»

resized Επίσκεψη Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο

«Η διαπεριφερειακή συνεργασία και η αλληλεγγύη έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική άσκηση διοίκησης – και με την ανάγκη φερεγγυότητας απέναντι στους πολίτες στους οποίους λογοδοτούμε και από τους οποίους κρινόμαστε», επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου από την Κεφαλονιά κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην οποία μετείχε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο παρουσία της Βουλευτού Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου.

«Χωρίς να αναζητούμε δημοσιότητα, χωρίς να κάνουμε μικροπαραταξιακές σπέκουλες, επιλέγουμε τις συνέργειες με τους φορείς του Δημοσίου, ως εργαλείο δουλειάς και παράγοντα παραγωγής έργου», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.

resized Συνέντευξη Τύπου Κεφαλονιά

 

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με αντικείμενο την υλοποίηση της δωρεάς των 5.000.000 ευρώ στην πληγείσα από τους σεισμούς του 2014 Κεφαλονιά για τη χρηματοδότηση 4 έργων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα:

  1. Αποκατάσταση - βελτίωση Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ,

  2. Κτίριο μηχανουργείου ΕΠΑΛ, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ,

  3. Αποκατάσταση, επισκευή και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πόλης Ληξουρίου, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ,

  4. Επισκευή αποκατάσταση σχολείου Αγίας Θέκλης Παλικής, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Νωρίτερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Χρήστο Καραμάνο είχε επισκεφθεί στην Παλική, κτίρια και υποδομές που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014. Παράλληλα, συνομίλησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι πρόκειται για ευτυχή στιγμή, «και οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης».

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι «η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση της δωρεάς προς την Κεφαλονιά, αποτελεί απόφαση συνέχειας και πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες». «Σήμερα υλοποιούμε μια υπόσχεση που είχε δοθεί το Φεβρουάριο του 2014 από την τότε Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς να ακολουθήσει κανενός είδους δραστηριοποίηση ή άλλη ενέργεια, προκειμένου αυτή η απόφαση να λάβει σάρκα και οστά», ανέφερε η ίδια προσθέτοντας ότι «η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι εξαγγελίες για τα ΜΜΕ». «Γιατί έτσι πλήττεται η πολιτική, οι θεσμοί και η αξιοπιστία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια υπογράμμισε τον «κομβικό ρόλο που έχουν και πρέπει να διαδραματίζουν οι Περιφερειακές Αρχές, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, είτε πρόκειται για τα αναπτυξιακά ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης είτε για συνδρομή σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών».

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2017 12:28
 
Γ. Καμίνης: «Να τεθεί τέλος τώρα, στα φαινόμενα ανοχής της ανομίας» ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1 ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 16:22

Γ. Καμίνης: «Να τεθεί τέλος τώρα, στα φαινόμενα ανοχής της ανομίας» 

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1 ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ 

 kaminis-3

-Για τις ζημιές από τα χθεσινά επεισόδια.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Έχουμε ζημιές σε 67 καταστήματα. Είμαι εδώ και μιλάω με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι είναι επαγγελματίες που δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά. Συμμερίζομαι απολύτως την απόγνωση και την οργή τους. Από τη μία υπάρχουν διάφοροι που δεν τους αφήνουν τις Κυριακές να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, και όταν τα ανοίγουν έρχονται και τους τα σπάνε με αυτό τον τρόπο. Νομίζω ότι είναι κάτι απαράδεκτο. Αυτή η ανομία που επικρατεί στην πόλη πρέπει να εκλείψει. Υπάρχει μια πάνδημη διαμαρτυρία απέναντι στη βία. Αυτό σε ένα κράτος δικαίου και μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα είναι ανεπίτρεπτο».

 

-Για το αν τα επεισόδια δεν γίνονται στο κέντρο 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ:  «Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Και το 2010 τα έσπασαν στο Κολωνάκι. Με τον ίδιο τρόπο. Με το ίδιο προμελετημένο σχέδιο. Και το καλοκαίρι του 2011 επιτέθηκαν πάλι στην περιοχή του Κολωνακίου. Η συμμορία αυτών των ανθρώπων λειτουργεί ανενόχλητα».-Που επικεντρώνονται οι ευθύνες 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Υπάρχουν ευθύνες όλων. Υπάρχει μία γενικότερη ανοχή σε αυτό το φαινόμενο. Δεν επιτρέπεται να μην μπορούν να λειτουργήσουν, λόγου χάρη, τα καταστήματα την Κυριακή. Εδώ δεν έχεις να κάνεις με βαριοπούλες, αλλά με συντεχνίες που δεν επιτρέπουν στον κόσμο να λειτουργήσει. Δεν επιτρέπουν στην οικονομία της Αθήνας αυτή την εποχή, την τόσο ευνοϊκή από την μεγάλη άνοδο του τουρισμού, οι άνθρωποι να πάρουν μίαν ανάσα. Δυστυχώς είναι πολύ βαθύτερο το φαινόμενο».

 

-Αν τα φαινόμενα συνδέονται μεταξύ τους 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Διαφορετικά είναι και ο καθένας έχει την ευθύνη του, αλλά βλέπετε πόσες όψεις έχει το ζήτημα; Και αυτό εγώ ως δήμαρχος Αθηναίων δεν θα σταματήσω να το στηλιτεύω».

 

-Συνομιλίες με Τόσκα.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ:  «Μιλάμε με όποιον πρέπει να μιλάμε. Και με τον κ. Τόσκα και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση, το έχω ξεκαθαρίσει επανειλημμένως. Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες αλλά θα πρέπει όλοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε τι θα κάνουμε με την ανομία γενικότερα στην πόλη. Λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία».

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017 11:13

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και Αττικής κα. Ρένα Δούρου, παραχώρησαν σήμερα στη Μυτιλήνη συνέντευξη τύπου για τη δωρεά της Περιφέρειας Αττικής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ποσού 2.900.000 ευρώ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου βελτίωσης τμημάτων επαρχιακής οδού Παπάδου - Πλωμαρίου / τμήμα Α - παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης τύπου:

resized Φωτογραφία 1

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ευχαριστώ τη Ρένα Δούρου για την παρουσία της και χαίρομαι που η Περιφερειάρχης Αττικής είναι εδώ.

 

Υπάρχουν καταστάσεις, συνθήκες και ανάγκες που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, κάνουν τα ενδιαφέροντά τους να συναντηθούν, αναζητούν απαντήσεις και επεξεργάζονται λύσεις.

 

Ευχαριστούμε τη Ρένα Δούρου και την Περιφέρεια Αττικής γιατί συναντιόμαστε σε μια τέτοια ανάγκη μέσα από μία απάντηση και μία λύση.

 

Η δυνατότητα των ανθρώπων να ακούνε τις ανάγκες δείχνει πολλά και για τους ίδιους και για τον τρόπο με τον οποίο πολιτικά αντιλαμβάνονται τα πράγματα.

 

Είναι γνωστό ότι με επιστολή μας ζητήσαμε την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση τμημάτων επαρχιακής οδού Παπάδου- Πλωμαρίου/ Τμήμα Α’- Παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου», κόστους 2.900.000 ευρώ. Μετά από τρεις ώρες η Περιφερειάρχης Αττικής ανταποκρίθηκε.

 

Σε μια εποχή που ο σεισμός έχει φέρει νέες ανάγκες, η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής παίρνει νέα διάσταση.

 

Πιστεύω βαθιά ότι η Περιφέρειες με οδηγό ένα πνεύμα αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης, έχουν πολλά να προσφέρουν σε μια εποχή που έχει την κρισιμότητα που όλοι γνωρίζουμε και όλοι ζούμε.

 

Καθώς εξελίσσονται τα πράγματα σε κάθε εποχή που τα ζητήματα τίθενται με νέο τρόπο, εμείς ως εκφραστές μιας περιφερειακής αντίληψης διακυβέρνησης, οφείλουμε να κατανοήσουμε τις νέες συνθήκες και να επεξεργαστούμε νέους τρόπους αντιμετώπισης.

Η επινοητικότητα και η πολιτική δημιουργία είναι αυτό που μας χρειάζεται σήμερα.

 

Την ώρα που είναι απαιτητικές οι νέες ανάγκες, εμείς πρέπει να κινηθούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και κυρίως με περισσότερη φαντασία.

 

Οφείλουμε διαρκώς να αλλάζουμε αναζητώντας πάντα το καλύτερο. Η στασιμότητα είναι ο εχθρός. Μόνο η κίνηση έχει μέσα της τις λύσεις».

resized Φωτογραφία 2

Ρένα Δούρου: «Ευχαριστώ την κα. Καλογήρου για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία της καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν αποτελεσματικά υπό μεγάλη χρονική πίεση για τούτη την επίσκεψη – μια επίσκεψη που έχει στο επίκεντρό της την έμπρακτη αλληλεγγύη προς την τοπική κοινωνία της Λέσβου. Μια απόφαση, όχι αποσπασματική αλλά τμήμα της ευρύτερης στρατηγικής περιφερειακής συνεργασίας.

Εκείνης δηλαδή της συνεργασίας που επιβάλλεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη, που παράγει θέσεις δουλειάς, με όρους αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, θέσαμε το στοίχημα της αλλαγής του προτύπου άσκησης Διοίκησης, με όρους αξιοπιστίας, τήρησης της νομιμότητας και αποτελεσματικότητας.

Στο πλαίσιο εντάσσονται οι αποφάσεις και οι ενέργειές μας σε ό,τι αφορά την έμπρακτη αλληλεγγύη μας – είτε πρόκειται για το προσφυγικό είτε για τη στήριξη περιοχών που επλήγησαν από σεισμούς. Όπως π.χ. το νησί σας ή την Κεφαλονιά.

Θυμίζω εδώ ότι η προηγούμενη Διοίκηση είχε υποσχεθεί, περιοριζόμενη σε μια εξαγγελία, στήριξη με 5 εκ. της πληγείσας από τους σεισμούς Κεφαλονιάς, χωρίς όμως να υλοποιήσει την υπόσχεση, με την προώθηση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, αν και γνώριζε το νομοθετικό κενό, το οποίο καθιστούσε την απόφαση αυτή «λόγια του αέρα». Όμως η αλληλεγγύη αν δεν μεταφράζεται σε έργο, συνιστά κοροϊδία. Κοροϊδία των πολιτών, των πληγέντων, των αιρετών. Και επίσης συνιστά και απαξίωση της ίδιας της έννοιας της πολιτικής, υπό το πρίσμα της ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

Αυτούς τους δύο σκοπέλους αποφύγαμε στην Περιφέρεια Αττικής, εντάσσοντας τις ενέργειες αλληλεγγύης στο ευρύτερο πλαίσιο της Διαπεριφερειακής συνεργασίας, θα επανέλθω σε αυτό, και παράλληλα συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ύστερα από εισηγήσεις της Διοίκησής μας, δεν αποτελούν αποσπασματικές ενέργειες. Αλλά αποφάσεις και ενέργειες τμήματα μιας ευρύτερης στρατηγικής. Της στρατηγικής της διαπεριφερειακής συνεργασίας. Μια συνεργασίας που οφείλει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης, της αμοιβαιότητας, της συλλογικότητας, στο όνομα της εξυπηρέτησης του Δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών. Μια συνεργασία δηλαδή, η οποία αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο που έχουν και πρέπει να διαδραματίζουν οι Περιφερειακές Αρχές, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, είτε πρόκειται για τα αναπτυξιακά ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης είτε για συνδρομή σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Παράλληλα προχωρήσαμε στη συνδιαμόρφωση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, ύστερα από τη διαπίστωση ανάγκης για νομοθετική ρύθμιση για να μην μένουν λόγια του αέρα οι υποσχέσεις στήριξης, οικονομικής και όχι μόνο. Προχωρήσαμε έτσι στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, που ήλθε και ψηφίστηκε στη Βουλή στις 27 Ιουνίου, με το άρθρο 29 του Νόμου 4479/2017 «Τροποποιήσεις του Ν.2725/1999 (Α121) και άλλες διατάξεις», όπου στο άρθρο 57 του ν. 4456/2017 (Α΄24) προστίθεται παράγραφος 2 σχετικά με τη δωρεά χρημάτων εξ ιδίων πόρων από Περιφέρεια της χώρας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπέρ της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, µε απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του π.δ. 30/1996 και του π.δ. 242/1996, για την υλοποίηση έργων, μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα και οι συνέπειες του σεισμού στη Λέσβο, στις 12.6.2017.

Με τον τρόπο αυτόν αντιλαμβανόμαστε όχι μόνο την έμπρακτη αλληλεγγύη αλλά την ίδια την παραγωγή έργου και την άσκηση πολιτικής από την Περιφέρεια Αττικής.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς εντυπωσιοθηρίες, χωρίς ξύλινο προπαγανδιστικό λόγο, χωρίς να κάνουμε μικροπαραταξιακά, μικροκομματικά παιχνίδια. Με σεβασμό στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται από τους σεισμούς, κάνουμε σοβαρή πολιτική παρέμβαση, μετρήσιμη, με απτά αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά στη Λέσβο, στο πλαίσιο της επικοινωνίας και της συνεργασίας που έχουμε με την ομόλογό μου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, πήραμε την απόφαση για τη δωρεά ύψους 2.9 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες του νησιού που πλήγηκε από τον καταστροφικό σεισμό.

Προχωρήσαμε στη λήψη απόφασης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 29 Ιουνίου, οριοθετώντας την νομικά και ουσιαστικά ‘θωρακίζοντάς’ την ώστε να μη επιδέχεται αμφισβήτησης, υπονόμευσης του κύρους της και της αποτελεσματικότητάς της.

Με λίγα λόγια, η δωρεά της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από την πρόταση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κι εδώ να εξάρω το σύστημα και τη σοβαρότητα με την οποία ενήργησε η κα Καλογήρου, στοχεύει στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, υπηρετεί τους πολίτες που δοκιμάζονται σήμερα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του νησιού.

Συνιστά πολιτική παρέμβαση που υλοποιείται με όρους σεβασμού της νομιμότητας, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης όχι μόνο των Περιφερειών αλλά όλων των δημόσιων φορέων μιας συντεταγμένης Πολιτείας».

 
Γ.Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Η παρανομία να βγει έξω από τα Πανεπιστήμια» ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 11:50

Γ.Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Η παρανομία να βγει έξω από τα Πανεπιστήμια»

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 kaminis-3

 

Για την κοινή δήλωση Καμίνη - Μπουτάρη που αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Υπάρχει πράγματι ο λαϊκισμός των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, αυτή η ιστορία με το άσυλο, του οποίου ο προορισμός είναι να προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης, της διδασκαλίας και της έρευνας μέσα στο πανεπιστήμιο. Τελικά όμως επικρατούν πάρα πολύ συχνά ομάδες τραμπούκων, οπότε το άσυλο ουσιαστικά έχει καταργηθεί. Η παθογένεια αφορά και την πλευρά της αστυνομίας, η οποία παραδοσιακά ενώ έβλεπε να γίνονται αξιόποινες πράξεις μέσα στα πανεπιστήμια, εάν δεν υπήρχε πολιτική εντολή, δεν παρενέβαινε. Με τον Γιάννη Μπουτάρη το σκεφθήκαμε πάρα πολύ ψύχραιμα, παρεμβαίνοντας στο θέμα του ασύλου, γιατί συνδέεται άρρηκτα με τη λειτουργία των πόλεών μας. Γίνονται πράγματα μέσα στις σχολές, που δεν χωράει ο νους. Είναι ντροπή. Μέχρι και εμπόριο ναρκωτικών γίνεται μέσα στις σχολές. Και το καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά, ότι σε μια περιοχή που θεωρείται άβατο για την αστυνομία, θα «ανθίσουν» και οι χειρότερες μορφές εγκληματικότητας. Αυτά τα πράγματα θέλουν πολιτική βούληση. Θέλουν μια κυβέρνηση η οποία δεν θα φοβηθεί αυτό το λεγόμενο -που εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει πια- πολιτικό κόστος, και να διαφυλάξει την ελευθερία της έκφρασης, της διδασκαλίας και της έρευνας μέσα στα πανεπιστήμια. Η παρανομία πρέπει να βγει έξω από τα πανεπιστήμια».

 

 

Για τις σχέσεις κυβέρνησης και δικαιοσύνης

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Σε μια ευνομούμενη χώρα επιβάλλεται να σχολιάζονται οι δικαστικές αποφάσεις. Αλλά ως προς τη νομική τους ορθότητα. Από 'κει και πέρα, όποιος αρχίσει να υπαινίσσεται ή να το λέει ξεκάθαρα, ακόμη χειρότερα, ότι οι δικαστές λειτουργούν με πολιτικά κριτήρια, φέρει το βάρος της αποδείξεως, γιατί είναι μια πάρα πολύ σοβαρή κατηγορία. Επομένως, σε μια δημοκρατία «ναι» στην κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, αλλά κριτική με βάση επιστημονικά κριτήρια. Αναφορικά με την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στη νομική υπηρεσία του πρωθυπουργικού γραφείου, είναι κάτι το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου. Γιατί η δικαιοσύνη, ακριβώς για να ασκεί τον παιδαγωγικό της ρόλο, δεν πρέπει μόνο να είναι ανεξάρτητη, πρέπει και να φαίνεται ανεξάρτητη. Οπότε, σκεφθείτε τώρα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου η οποία διορίζεται -και κακώς προβλέπει έτσι το Σύνταγμα μας, αυτή είναι η ρύθμιση και πρέπει να αλλάξει- από την κυβέρνηση και από το υπουργικό συμβούλιο, δέκα μέρες μετά την συνταξιοδότησή της, να πηγαίνει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Είναι ένα τεράστιο σφάλμα και νομίζω ότι στέλνει ένα πάρα πολύ κακό μήνυμα στην κοινωνία και τους δικαστές».

 

 

Για το άνοιγμα των καταστημάτων στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας τις Κυριακές

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Εμένα άποψη μου είναι, και την έχω πει πάρα πολύ καθαρά από την πρώτη στιγμή, ότι στις τουριστικές περιοχές στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο, πρέπει τα καταστήματα να έχουν την ευχέρεια να παραμένουν ανοικτά τις Κυριακές, υπό τον απαράβατο όρο τήρησης της εργατικής νομοθεσίας. Είμαστε μια τουριστική περιοχή, αυτό προσελκύει τουρίστες και πιστεύω θα προσελκύσει και τους Έλληνες στο κέντρο τις Κυριακές, γιατί το κέντρο χρειάζεται διαρκώς ζωή. Στο κέντρο υπάρχουν πάρα πολλοί διατεθειμένοι να ανοίγουν, αλλά δεν ξέρω αν φοβούνται πιθανότατα τις αντιδράσεις από τα συνδικάτα».

 

 

Για την άνοδο της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία. Το παλέψαμε συστηματικά μαζί με το υπουργείο, τον ΕΟΤ και τους παράγοντες του τουρισμού, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ποιός ήταν ο στόχος; Πρώτα από όλα, η Αθήνα να γίνει αυτόνομος τουριστικός προορισμός. Δηλαδή, να μην έρχεται κάποιος να μένει μια νύχτα μόνο για να δει την Ακρόπολη και να φεύγει, αλλά να μένει μέρες. Και κατά δεύτερο λόγο, να διευρύνουμε και την τουριστική περίοδο. Γι αυτό και με διάφορες εκδηλώσεις, με τον Μαραθώνιο, με τον Γύρο της Αθήνας, με τον Ημιμαραθώνιο, με τη γιορτή για τη δημοκρατία, το φόρουμ της δημοκρατίας το φθινόπωρο, αυτό το έχουμε καταφέρει».

 


Σελίδα 3 από 97

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...