ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
6-9 Απριλίου η έκθεση AUTO FESTIVAL με 18 αυτοκινητοβιομηχανίες και 10 νέα μοντέλα
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 17:07

6-9 Απριλίου η έκθεση AUTO FESTIVAL με 18 αυτοκινητοβιομηχανίες και 10 νέα μοντέλα

HELEXPO SYNENTEYXI AUTOFESTIVAL

Σε Σαλόνι Αυτοκινήτου με πανελλαδική και βαλκανική διάσταση εξελίσσεται η έκθεση AUTO FESTIVAL, που ξεκινά την Πέμπτη 6 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 9 Απριλίου.

18 εταιρίες που εκπροσωπούν ισάριθμες μεγάλες διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν σε 6.000 τμ όλα τα καινούργια μοντέλα τους και δίνουν τη δυνατότητα για επί τόπου test drive από τους υποψήφιους πελάτες.

Alfa-Romeo, Audi, Citroen, Dacia, DS, Fiat, Hyundai, Isuzu, Jeep, Kia, Mercedes-Benz & Smart, Nissan, Peugeot, Renault, Skoda, Volvo και VW παρουσιάζουν τα νέα τους μοντέλα σε μία έκθεση, η οποία είναι διπλάσια από πέρσι. Συνολικά θα παρουσιαστούν 10 νέα μοντέλα για όλα τα βαλάντια και τις οδηγικές προτιμήσεις, ενώ οι παραπάνω εταιρείες θα έχουν παραταγμένα και όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της γκάμας τους.

Όπως επισήμανε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, η AUTO FESTIVAL αναδεικνύεται σταδιακά στο σημαντικότερο γεγονός για το αυτοκίνητο στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε πως στην ΔΕΘ έγινε το πρώτο Σαλόνι Αυτοκινήτου το 1926 και η παράδοση αυτή συνεχίζεται με το AUTO FESTIVAL.

Ο ιδιοκτήτης της Promauto (με την οποία συνδιοργανώνεται το AUTO FESTIVAL), κ. Αντώνης Στιβαχτάρης τόνισε πως ο απώτατος στόχος είναι η έκθεση αυτή να μεγαλώσει και να προβληθεί διεθνώς, προκειμένου να φτάσει κάποια στιγμή να συμπεριληφθεί στο παγκόσμιο καλεντάρι των εκθεσιακών διοργανώσεων αυτοκινήτου. Τότε η έκθεση θα μπορεί να φιλοξενεί και παγκόσμιες πρεμιέρες νέων μοντέλων.

Το μέλος του ΔΣ της ΔΕΘ-Helexpo και Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών-Επικοινωνιών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Χατζηβρέττας, υπογράμμισε ότι και η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στην έκθεση αναδεικνύοντας την χρησιμότητα της λειτουργίας των ΚΤΕΟ.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, στάθηκε στο γεγονός ότι η φετινή 2η έκθεση AUTO FESTIVAL έβαλε έναν υψηλότερο στόχο, σε σχέση με την πρώτη περσινή διοργάνωση και τον πέτυχε, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερη, ενώ αρχίζει να αποκτά και ευρύτερη απήχηση.

Τα εκθέματα της AUTO FESTIVAL καλύπτουν το επιβατικό αυτοκίνητο, τα 4Χ4, τα SUV, το επαγγελματικό αυτοκίνητο, τα αξεσουάρ και τα ανταλλακτικά-εργαλεία.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης εκτός από το test drive, περιλαμβάνεται Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και Έκθεση Κλασσικού αυτοκινήτου, ενώ θα υπάρξουν και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο περίπτερο 15.

Το εισιτήριο εισόδου στην AUTO FESTIVAL είναι 4 ευρώ, ενώ το πάρκινγκ εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου θα είναι ελεύθερο.

 
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την «Ειρηνοδρομία 2017»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 12:41

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την «Ειρηνοδρομία 2017»

resized IMG 3936

 

Στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε πως η Ειρηνοδρομία 2017 θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στον Αγ. Δημήτριο στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη όπως τα τελευταία 33 χρόνια. Οι θεσμικοί συμμετέχοντες φορείς είναι: ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Αττικής, ο ΣΕΓΑΣ και ο τοπικός αθλητικός σύλλογος ‘ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ’.

 

Η επίσημη έναρξη των εγγραφών των δρομέων και των εθελοντών στη νέα μοντέρνα και άκρως λειτουργική ιστοσελίδα της Διοργάνωσης, www.eirinodromia.gr ξεκίνησε με πρώτες εγγραφές αυτές της Ολυμπιονίκη Βούλας Κοζομπόλη και του πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη, οι οποίοι είναι από πέρσι και οι επίσημοι «Πρεσβευτές ειρήνης» για το θεσμό της Ειρηνοδρομίας!

resized IMG 3939

Πολύ σημαντική ανακοίνωση ήταν πως μέρος από το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις εγγραφές των δρομέων και των αθλητικών συλλόγων θα δοθεί ως δωρεά στην Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», η εκπρόσωπος και Πρόεδρος ΔΣ της οποίας, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή παρέστη στη Συνέντευξη Τύπου, και σε μια σύντομη αλλά πολύ συγκινητική παρέμβαση ευχαρίστησε το Δήμο γι’ αυτή του την προσφορά.

 

Η Ειρηνοδρομία 2017 θα περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ καθώς επίσης και τη διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ ΑμεΑ. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και το πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ «KidsAthletics».

 

Για όλους τους κατοίκους που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα τρέξουν στη φετινή Ειρηνοδρομία θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, δωρεάν προπονητική προετοιμασία στο δημοτικό στάδιο. Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

resized IMG 3945

Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα της Ειρηνοδρομίας “άνοιξαν” και οι εγγραφές των εθελοντών και ο Δήμος Αγ. Δημητρίου καλεί τους πολίτες, κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση εγγραφόμενοι στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της. Οι εθελοντές συνεισφέρουν με την ενεργή παρουσία τους στην άρτια διεξαγωγή του Αγώνα ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι αποκομίζουν μία μοναδική εμπειρία!

 

Οι εγγραφές δρομέων γίνονται: https://www.eirinodromia.gr/eggrafes

Οι εγγραφές εθελοντών γίνονται: https://www.eirinodromia.gr/ethelontismos/

 

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Σπήλιος Διαβολίτσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Κορλός Κώστας, ο οποίος είναι και κάτοικος του Αγ. Δημητρίου, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος του ΟΦΚΑ Καρδαρά Μαρίκα και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ειρηνοδρομίας Ευάγγελος Παπαποστόλου. Από τη συνέντευξη τύπου δεν έλειπε η, από πέρσι, «Πρέσβειρα ειρήνης» Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και κάτοικος Αγ. Δημητρίου. Επίσης, στην συνέντευξη τύπου έδωσαν το “παρών” οι πρωταθλητές Γκελαούζος Κώστας και Τζενετόπουλος Αχιλλέας.

resized Img 3921

Κεντρικό μήνυμα και της φετινής Ειρηνοδρομίας είναι το «Τρέχουμε για την ειρήνη» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου: «Ας κάνουμε όλοι με τη συμμετοχή μας την Ειρηνοδρομία τον μεγαλύτερο αγώνα δρόμου της Νότιας Αθήνας που θα συμβολίζει την ειρήνη, τη Δημοκρατία και την ευγενή άμιλλα, τιμώντας έναν αγωνιστή που με τη στάση ζωής και το ήθος του, θα μείνει για πάντα στην Ιστορία».

 

 

 

Η Ειρηνοδρομία οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και με τη συνεργασία του αθλητικού σωματείου Ο.Φ.Κ.Α ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Οι αγώνες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του ΣΕΟ.

 
Έκθεση UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 - Τα παιδιά της κρίσης»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 16:21

Έκθεση UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 - Τα παιδιά της κρίσης»

Μισό εκατομμύριο παιδιά στη χώρα ζουν σε φτωχές οικογένειες
Πέμπτη 6 Απριλίου - Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος UNICEF με την Ελληνική Ραδιοφωνία
και την υποστήριξη δεκάδων ραδιοσταθμών

170329a1

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παρουσίασε την ετήσια Έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 - Τα παιδιά της κρίσης» που συντάχθηκε για λογαριασμό της από επιστημονική ομάδα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την παιδική ευημερία στη χώρα μας σήμερα. Παρουσίασε επίσης το μεγάλο της ετήσιο Ραδιομαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου με την Ελληνική Ραδιοφωνία και την υποστήριξη δεκάδων ραδιοσταθμών σε όλη τη χώρα με θέμα «Για κάθε παιδί που πεινάει - δίπλα μας ή μακριά μας».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν: η Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος Σοφία Τζιτζίκου, η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF Ελλάδος Λόλα Νταϊφά, ο Διευθυντής Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Γιώργος Γιουκάκης, ο Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Χρίστος Παπαθεοδώρου και ο Δρ. Κοινωνικής Πολιτικής Στέφανος Παπαναστασίου (συντάκτες της Έκθεσης της UNICEF), η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis Αφροδίτη Βελουδάκη και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Λευτέρης Χουτεσιώτης, Γιώργος Μανθάτης και Θανάσης Ανδρούτσος.

Τα βασικά σημεία της Έκθεσης

Η έκθεση, που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, αποτυπώνει το επίπεδο διαβίωσης και ευημερίας των παιδιών στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς δείκτες μέτρησης της φτώχειας, της  αποστέρησης και του κοινωνικού αποκλεισμού, και αξιοποιώντας τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα εμπειρικά δεδομένα (ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT).  Η έντονη και παρατεταμένη ύφεση και οι πολιτικές λιτότητας (με μείωση των δαπανών για κοινωνική προστασία) έχουν πλήξει ιδιαίτερα τις οικογένειες με παιδιά. Ως αποτέλεσμα τα παιδιά αντιμετωπίζουν πλέον σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας και αποστέρησης σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό. Το φαινόμενο έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή η φτώχεια κατά την παιδική ηλικία (ιδιαίτερα κρίσιμη στην εξέλιξη του ατόμου) οδηγεί στη συσσώρευση μειονεκτημάτων και τείνει να εγκλωβίζει τα άτομα σε παγίδες φτώχειας κατά την διάρκεια του κύκλου ζωής, συμβάλλοντας παράλληλα στη διαγενεακή αναπαραγωγή των φαινομένων της ανισότητας και της αποστέρησης.

Με βάση τον ευρέως χρησιμοποιούμενο ορισμό της σχετικής φτώχειας (Eurostat) σύμφωνα με τον οποίο το όριο φτώχειας ορίζεται στο 60% του αντίστοιχου διαμέσου ισοδύναμου εισοδήματος των ατόμων της χώρας, τα παιδιά στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν σαφώς υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας από ότι οι ενήλικες.

Ο κίνδυνος σχετικής φτώχειας των παιδιών από 23% το 2009 αυξάνει σε 28,8% το 2012 και στη συνέχεια μειώνεται ελαφρά στο 26,6% το 2014. Αυτό σημαίνει ότι μισό εκατομμύριο παιδιά στη χώρα ζουν σε φτωχές οικογένειες. Η γραμμή όμως σχετικής φτώχειας δεν είναι ο πλέον κατάλληλος δείκτης για να αποτυπώσει τις αλλαγές στο επίπεδο διαβίωσης τόσο του γενικού πληθυσμού της χώρας όσο και των παιδιών κατά την περίοδο της κρίσης και της εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας. Αυτό γιατί μετά το 2009 έχουμε δραματική μείωση των εισοδημάτων στην χώρα, γεγονός που επιφέρει ανάλογες μεταβολές και στο εκάστοτε όριο σχετικής φτώχειας που υπολογίζεται ως ποσοστό του διαμέσου ισοδύναμου εισοδήματος της χώρας  σε κάθε έτος. Ως αποτέλεσμα την περίοδο αυτή το όριο φτώχειας από 598 ευρώ/μήνα που ήταν το 2009 μειώνεται σε μόλις 376 ευρώ/μήνα το 2014. Με άλλα λόγια το όριο φτώχειας μειώθηκε κατά 37% γεγονός που αντανακλά την αντίστοιχη μείωση που υπέστησαν την ίδια περίοδο τα μεσαία εισοδήματα στη χώρα.

Καταλληλότερος δείκτης για την αποτύπωση της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών είναι αυτός που υπολογίζεται με βάση ένα διαχρονικά σταθερό όριο φτώχειας, όπως το όριο φτώχειας του 2007, σταθμίζοντας τα εισοδήματα ως προς τις διαφορές στην αγοραστική τους δύναμη.  Με βάση το όριο φτώχειας του 2007 (έρευνα 2008) το ποσοστό παιδικής φτώχειας από 22,6% το 2008 μειώνεται στο 20,7% το 2009. Στη συνέχεια όμως αυξάνει με δραματικά γρήγορους ρυθμούς και ανέρχεται στο 55,1% το 2014 (στοιχεία της έρευνας του 2015). Αυτό σημαίνει ότι το 2014 το 55,1% των παιδιών της χώρας είχε συνθήκες διαβίωσης αντίστοιχες με αυτές που είχε το 20,7% των παιδιών το 2009. Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της κρίσης στο επίπεδο διαβίωσης των νοικοκυριών με παιδιά στη χώρα.

Ο δείκτης υλικής αποστέρησης αποτυπώνει μια εξίσου δραματική εικόνα για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα. Ο δείκτης αυτός μετρά την αδυναμία των νοικοκυριών να ικανοποιήσουν συγκριμένες βασικές ανάγκες (αγαθά και υπηρεσίες) που θεωρούνται κρίσιμες για την ευημερία και το επίπεδο διαβίωσης των ατόμων, όπως πληρωμή πάγιων λογαριασμών, κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών, κατάλληλη διατροφή, επαρκή θέρμανση, 1 εβδομάδα διακοπές και πρόσβαση σε συγκεκριμένα διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Ένα παιδί βιώνει αποστέρηση αν ζει σε νοικοκυριό που αδυνατεί να ικανοποιήσει τουλάχιστον 3 από τις 9 επιλεγμένες βασικές ανάγκες. Σε ακραία αποστέρηση είναι τα νοικοκυριά που αδυνατούν να ικανοποιήσουν 4 από τις 9 αυτές ανάγκες.

Το 2015 σχεδόν ένα στα δύο παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες υλικής αποστέρησης. Με ποσοστό 45% η Ελλάδα με μεγάλη διαφορά είναι η χώρα όπου τα παιδιά αντιμετωπίζουν την υψηλότερη υλική αποστέρηση μεταξύ των 14 παλαιοτέρων χωρών-μελών της ΕΕ. Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που παρουσιάζει η αμέσως επόμενη σε υλική αποστέρηση χώρα της ΕΕ-14 (Ιταλία). Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι  σκανδιναβικές χώρες και η Ολλανδία εμφανίζουν μονοψήφια ποσοστά στο πεδίο αυτό. Αντίστοιχα υψηλό (22%) είναι και το ποσοστό των παιδιών στη χώρα που ζουν σε συνθήκες ακραίας αποστέρησης. Το ποσοστό αυτό είναι επίσης διπλάσιο του αντίστοιχου που εμφανίζει η χώρα με την αμέσως χειρότερη επίδοση (Ιταλία). Χώρες όπως οι σκανδιναβικές, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Αυστρία εμφανίζουν κίνδυνο ακραίας αποστέρησης μικρότερο του 5%. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την δραματική κατάσταση στην οποία διαβιώνει μεγάλο μερίδιο των οικογενειών με παιδιά στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα καταδεικνύουν την αδυναμία του συστήματος κοινωνικής προστασίας της χώρας στο πεδίο αυτό.

Η δυσμενής κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από το ποσοστό  των παιδιών που ζουν σε συνθήκες «φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού», που αποτελεί και δείκτη-ορόσημο της Στρατηγικής 2020 της ΕΕ. Την περίοδο της κρίσης και της εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα, επιδεινώνεται σημαντικά το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε συνθήκες "φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού". Επιπρόσθετα την περίοδο αυτή διαφοροποιείται σημαντικά ο κίνδυνος «φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού» που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα από τον αντίστοιχο μέσο όρο του συνόλου της  ΕΕ-27.

Συμπεράσματα - προτάσεις

Τα εμπειρικά στοιχεία καταδεικνύουν την δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών στην Ελλάδα. Την περίοδο της κρίσης πλήττεται περισσότερο η ευημερία των οικογενειών με παιδιά σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας. Η βίωση της φτώχειας κατά την παιδική ηλικία οδηγεί σε συσσώρευση μειονεκτημάτων που θα επηρεάσουν αρνητικά τα μελλοντικά τους επιτεύγματα κατά την ενήλικη ζωή, συμβάλλοντάς έτσι την αναπαραγωγή της φτώχειας και των ανισοτήτων. Το γεγονός αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην οικονομία της χώρας μέσω της επίδρασης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εργατικού της δυναμικού.

Η επιδείνωση της φτώχειας και της αποστέρησης κάνει επιτακτική την ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής κατάλληλων πολιτικών για την υποστήριξή και ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά. Η συρρίκνωση των δαπανών για κοινωνική προστασία αποδυναμώνουν περεταίρω το ήδη ασθενές σύστημα κοινωνικής προστασίας της χώρας ως προς την αντιμετώπιση της φτώχειας και αποστέρησης των παιδιών. Κρίνεται ιδιαίτερα επιτακτική η ενίσχυση και μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας προκειμένου να αναχαιτιστεί η τάση επιδείνωσης της φτώχειας και αποστέρησης που επηρεάζει δυσανάλογα τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό η υποστήριξη των οικογενειών με παιδιά θα πρέπει να αναδειχθεί ως βασική προτεραιότητα στην  ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής.

Η στήριξη των οικογενειών με παιδιά θα πρέπει να βασιστεί σε δημόσιες πολιτικές μέσω ενός κατάλληλου μίγματος παροχών (σε είδος και χρήμα) και ρυθμίσεων (λχ γονικές άδειες  ή διευκολύνσεις για την εναρμόνιση εργασιακού και οικογενειακού βίου). Η στήριξη των παιδιών από τα πρώιμα παιδικά χρόνια και σε όλη την παιδική ηλικία αναμένεται να έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό όφελος και την αποφυγή δαπανηρών παρεμβάσεων στο μέλλον.  Επιπρόσθετα μέσω της  υψηλής τιμής των δημοσιονομικών  πολλαπλασιαστών  που έχουν οι σχετικές δαπάνες για κοινωνική προστασία, μπορεί να έχουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της οικονομικής μεγέθυνσης ως οργανικό κομμάτι της μακροοικονομικής πολικής.

Πέμπτη 6 Απριλίου - Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος UNICEF
«Για κάθε παιδί που πεινάει δίπλα μας ή μακριά μας»

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, διοργανώνεται ο μεγάλος ετήσιος Ραδιομαραθώνιος της UNICEF με τη στήριξη και συνεργασία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η οποία συμμετέχει με όλα τα προγράμματά της και την υποστήριξη των μεγάλων ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών με κεντρικό θέμα «Για κάθε παιδί που πεινάει δίπλα μας ή μακριά μας».

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο καθώς η μεγάλη ξηρασία και οι συγκρούσεις έχουν αφήσει πίσω τους μόνο ερήμωση και καταστροφή στη βορειοανατολική Νιγηρία, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη και 22 εκατομμύρια παιδιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους πεινασμένα, άρρωστα, ξεριζωμένα και εκτός σχολείου και στις τέσσερις χώρες και περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν άμεσα από τον υποσιτισμό.

Η UNICEF βρίσκεται ήδη εκεί και απευθύνει παγκόσμια έκκληση ύψους $255 εκατομμυρίων ώστε να επιταχύνει τις προσπάθειές της και να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά φαγητό, νερό, υγεία και προστασία μέσα στους επόμενους μήνες. Το μεγαλύτερο ποσό της έκκλησης (πάνω από $81 εκατ.) αφορά σε διατροφικά προγράμματα και θεραπευτικές τροφές για σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά. Ακολουθούν προγράμματα υγείας ($53 εκατ.) συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών, παροχής νερού & υγιεινής για την πρόληψη θανατηφόρων ασθενειών ($47 εκατ.) ενώ τα υπόλοιπα θα καλύψουν τις ανάγκες προστασίας των εκτοπισμένων από τις συγκρούσεις παιδιών.

Η UNICEF προσκαλεί όλους τους ραδιοσταθμούς να συμμετάσχουν στο Ραδιομαραθώνιο που θα διαρκέσει από το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου μέχρι αργά το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια του ολοήμερου Ραδιομαραθώνιου από την Ελληνική Ραδιοφωνία με τη συμμετοχή πολλών ιδιωτικών και δημοτικών ραδιοσταθμών, θα υπάρξουν κοινές ζώνες εκπομπής, 9-10 και 10-12 το πρωί, 12-1 το μεσημέρι και 4-5 και 6-7 το απόγευμα. Δεκάδες ακόμα ραδιοσταθμοί σε όλη τη χώρα θα αφιερώσουν μέρος ή όλο το πρόγραμμά τους στο σκοπό του Ραδιομαραθώνιου.

Δωρεές για τον Ραδιομαραθώνιο γίνονται στο Τηλέφωνο:  801 500 12345
(καλείτε από σταθερό τηλέφωνο και απαντά άνθρωπος της UNICEF).

Μόνο την ημέρα του Ραδιομαραθώνιου Πέμπτη 6 Απριλίου
θα ισχύει το τηλεφωνικό κέντρο δωρεών: 211 176 6216

Δωρεές μέσω SMS: στείλτε μήνυμα τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 19059 (χρέωση 1 ευρώ ΦΠΑ).
- ισχύει από Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και Πέμπτη 6 Απριλίου -

Από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3 ευρώ ΦΠΑ / κλήση).

Δώστε ελπίδα στο παιδί - Ενισχύστε το Ραδιομαραθώνιο με μια δωρεά σας στο www.unicef.gr

Δωρεές γίνονται επίσης στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ:
ΕΘΝΙΚΗ:  169/480020-64                      ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011
ALPHA BANK: 115 002002 017649     EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998
ATTICA BANK: 54799691                    HSBC: 002-066694-130

 
Street Relays στη Γλυφάδα
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 16:17

Street Relays στη Γλυφάδα

 resized IMG 3096

 

Κάλεσμα στους κατοίκους της Γλυφάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να συμμετέχουν στους Αγώνες Σκυταλοδρομιών Δρόμου «Γλυφάδα Street Relays 2017», απηύθυνε σήμερα ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και ο τομεάρχης αθλητισμού του Δήμου, Περικλής Δορκοφίκης, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο εν όψει των αγώνων. «Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά τη σκυταλοδρομία που γίνεται θεσμός στην πόλη μας και καλούμε όλους να δηλώσουν συμμετοχή, να βάλουν τη φόρμα τους και να έρθουν στην παραλία της Γλυφάδας την Κυριακή, 9 Απριλίου!», δήλωσε ο κ. Παπανικολάου.

 resized IMG 3090

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η κ. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, εκ μέρους του «Make-A-Wish», η Μαρία Πρεβολαράκη, πρωταθλήτρια της πάλης και μέλος του ΣΕΕΔΑ, παράγοντες και αθλητές του ΓΣ Γλυφάδας, καθώς επίσης οι διοργανωτές και οι εκπρόσωποι των χορηγών των φετινών Street Relays.

 

Ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ερμής 1877, διοργανώνουν τους αγώνες, με σκοπό την ενίσχυση του ιδρύματος «Make A Wish». Οι αγώνες αποτελούν μέρος της μεγάλης πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου «Βίκος Street Relays» και θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Απριλίου στην παραλία Γλυφάδας (μπροστά στο παλιό Δημαρχείο), με ώρα έναρξης 11:30 το πρωί. Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 4x2500μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2005 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 2x5000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2003 και πριν και στον ατομικό αγώνα 10 χιλιομέτρων, οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2001 και πριν.

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στα Γλυφάδα Street Relays, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα, καθώς και αναμνηστικό μπλουζάκι του θα αγώνα.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αγωνίσματα έχουν ως εξής:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

11:00 – 19:00 Παραλαβή των αριθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία των αγώνων στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας (Φοίβης 14 & Άγγελου Μεταξά)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

11:30-12:30 Διεξαγωγή αγώνων 4×2500μ. και 2×5000μ.

 

11:35-12:35 Διεξαγωγή ατομικού αγώνα τρεξίματος 10χλμ.

 

12:30-12:50 Απονομές 4×2500μ., 2×5000μ. και αγώνα 10χλμ.

 

12:50-13:10 Διεξαγωγή kids relays 4×50μ.

 

13:10-13:30 Διεξαγωγή kids relays 4×100μ.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4x2500μ. και τα 2x5000μ. και για τα 10 χιλιομέτρων, γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα register.relays.gr από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4x50μ. και 4x100μ., γίνονται είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στα Kids Relays που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα hermes-events.org, είτε με έντυπες φόρμες στη γραμματεία των αγώνων από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.α.) της κάθε ομάδας, είτε με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει τη Δευτέρα 3 Απριλίου (12 τα μεσάνυχτα).

 
Συνέντευξη Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα στο Spiegel
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017 16:30

Συνέντευξη Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα στο Spiegel

image-1122290-860 poster 16x9-cbyu-1122290

Στην ιστοσελίδα του Spiegel Online βρίσκεται αναρτημένη συνέντευξη του Έλληνα Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα και δημοσιεύεται με τίτλο «Έλληνας Υπουργός: «Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε ούτε έναν επιπλέον πρόσφυγα» και υπότιτλο «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την Ελλάδα να δεχθεί πίσω πρόσφυγες από άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Ο αρμόδιος έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης Ιωάννης Μουζάλας το αποκλείει κατηγορηματικά».

Ακολουθεί πλήρης μετάφραση της συνέντευξης:

Ερ.: Η Κομισιόν προτίθεται να αναβιώσει την αμφιλεγόμενη συμφωνία του Δουβλίνου. Σε αυτήν την περίπτωση τα κράτη - μέλη θα μπορούσαν, όπως και παλαιότερα, να επαναπροωθούν στην Ελλάδα πρόσφυγες ανά πάσα στιγμή. Τι θα σήμαινε αυτό για τη χώρα σας;

Απ.: Η Ελλάδα φέρει ήδη και τώρα ένα βαρύ φορτίο. Φιλοξενούμε 60.000 πρόσφυγες. Τηρουμένων των αναλογιών και σε σύγκριση με το συνολικό πληθυσμό πρόκειται για έναν αριθμό αντίστοιχο με αυτόν που φιλοξενείται στη Γερμανία. Θα ήταν σφάλμα να επιβαρυνθεί επιπλέον η Ελλάδα με μια επάνοδο στο πλαίσιο της συμφωνίας του Δουβλίνου. Μόλις κατορθώσαμε να θέσουμε υπό έλεγχο την κατάσταση με τα καταλύματα των προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα. Τώρα ασχολούμαστε με την επίλυση των προβλημάτων στα νησιά. Η πίεση από την Τουρκία στο ζήτημα του προσφυγικού δεν έχει μειωθεί.

Ερ.: Συμμερίζονται τα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ τις σκέψεις σας;

Απ.: Όχι όλα.

Ερ.: Η Γερμανία συγκαταλέγεται σε αυτά που θα πρέπει να πείσετε;

Απ.: Ναι. Η Γερμανία θα ήθελε να επωμίζονται ένα μεγάλο μέρος της επιβάρυνσης οι χώρες πρώτης άφιξης των προσφύγων. Αλλά θα πρέπει να προσθέσω ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας επέδειξε πολύ καλή προαίρεση προς εμάς κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Η Γερμανία αποτελεί τον σημαντικότερο εταίρο μας, ακόμη και σε ό, τι αφορά το τρέχον πρόγραμμα κατανομής των προσφύγων.

Ερ.: Αποκλείετε κατηγορηματικά μια επάνοδο στο καθεστώς του Δουβλίνου;

Απ.: Ναι. Δεν είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε μία επάνοδο στους κανόνες του Δουβλίνου. Θα ήθελα να κατανοήσουν οι Γερμανοί ότι το ζήτημα δεν είναι πολιτικοί ή ιδεολογικοί λόγοι ή ότι δεν θα εκτιμούσαμε τη βοήθεια από τη Γερμανία. Η Ελλάδα απλώς δεν έχει καμία δυνατότητα να αντιμετωπίσει την άφιξη και άλλων προσφύγων. Μόλις έχουμε επανέλθει σε μια καλύτερη κατάσταση. Παρακαλώ μη μας βγάζετε πάλι εκτός πορείας.

Ερ.: Δεν θα δεχθείτε συνεπώς ούτε έναν πρόσφυγα που θα επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα;

Απ.: Το μέγιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να δεχθούμε πίσω μία μικρή ομάδα προσφύγων – ως συμβολική ενέργεια για το γεγονός ότι δεν απορρίπτουμε εκ βάθρων τους κανόνες του Δουβλίνου. Προς το παρόν όμως έχουμε εξαντλήσει τις δυνάμεις μας. Από τους συμφωνηθέντες 32.000 πρόσφυγες έχουν κατανεμηθεί μόλις 10.000 σε άλλα κράτη – μέλη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε ούτε έναν επιπλέον πρόσφυγα. Κατά την άποψή μας είναι μεγάλη ανοησία να παραμένουμε σε ένα σύστημα που θα καταρρεύσει αμέσως με το επόμενο κύμα προσφύγων. Κάνω έκκληση στη σύνεση της Ευρώπης. Και παρακαλούμε για περισσότερη ευελιξία χώρες όπως η Γερμανία που έχουν εκπληρώσει το τμήμα εκείνο της συμφωνίας που τους αναλογεί.

Ερ.: Πόσο ικανοποιημένος είστε με την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας;

Απ.: Η συμφωνία είναι περίπλοκη και υπάρχουν γκρίζες περιοχές. Ωστόσο, η συμφωνία είναι μία επιτυχία, τα κύματα των προσφύγων έχουν ανασχεθεί δραστικά. Και φυσικά όχι εξαιτίας των φρακτών στα σύνορα. Όταν έκλεισε η οδός από την Ελλάδα στη Γερμανία, οι αριθμοί των προσφύγων υποχώρησαν από τους 10.000 την ημέρα σε περίπου 3.000. Κατόπιν της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας έρχονταν μόνον 60 την ημέρα.

Ερ.: Ασκείται ωστόσο σκληρή κριτική, κυρίως από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Τη συμμερίζεστε;

Απ.: Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται καλά και στην Τουρκία, υπάρχουν εγγυήσεις για εκείνους σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες. Δεν είναι σύμπτωση ότι η Ευρώπη σκέπτεται την μετάδοση του συγκεκριμένου μοντέλου και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα για τη διαδρομή των προσφύγων από τη Λιβύη στην Ιταλία.

Ερ.: Μέχρι στιγμής δεν έχει υποχρεωθεί κανένας Σύρος πρόσφυγας που βρίσκεται στην Ελλάδα να επιστρέψει στην Τουρκία. Αυτό δεν καταδεικνύει ότι και οι ίδιοι οι αρμόδιοι που χειρίζονται επί τόπου το θέμα δεν έχουν πεισθεί από τη συμφωνία;

Απ.: Η Ελλάδα επικεντρώνεται ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση στην τήρηση του διεθνούς δικαίου, όπως προβλέπεται και στο πλαίσιο της συμφωνίας. Είναι φυσιολογικό να προκύπτουν καθυστερήσεις για αυτό το λόγο.

Ερ.: Υπήρξαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η ΕΕ προτίθεται να υποστηρίξει οικονομικώς μόνον δέκα ελληνικά στρατόπεδα φιλοξενίας προσφύγων. Ισχύει αυτό;

Απ.: Όχι, κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτό. Θα κλείσουμε κάποιους από τους χώρους φιλοξενίας και θα στεγάσουμε τους ανθρώπους σε διαμερίσματα. Ένα νέο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την ΕΕ μας δίνει τη δυνατότητα για 10.000 πρόσθετες θέσεις φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα. Αυτό αποβαίνει προς όφελος των προσφύγων, και των Ελλήνων, της οικονομίας μας και της διαδικασίας ένταξης.

Ερ.: Η κατάσταση είναι τεταμένη, τρεις άνθρωποι πέθαναν στο χώρο φιλοξενίας στη Μόρια της Λέσβου, δύο από μία φωτιά. Τι μπορεί να συνέβη;

Απ.: Αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη. Ως γιατρός όμως μπορώ να πω: Ανεξαρτήτως των αιτιών θανάτου εκτιμάται ότι και οι κακές συνθήκες διαβίωσης στο χώρο να έπαιξαν ένα ρόλο. Υπερβολικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων ζει σε έναν εξαιρετικά περιορισμένο χώρο. Αυτές οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν, γιατί προσκρούουμε συχνά στις αντιστάσεις των υπερβολικά επιβαρυμένων δημάρχων και κατοίκων. Η εντύπωση μου ωστόσο είναι ότι σιγά-σιγά υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση για τα αναγκαία μέτρα. Ακόμη και στη Μόρια βελτιώνεται η κατάσταση σταδιακά.

Ερ.: Μπορείτε να αποκλείσετε άλλους θανάτους;

Απ.: Σε περίπτωση που έρθουν πάλι περισσότεροι πρόσφυγες, ακόμη και αν πρόκειται για μόνον εκατό ημερησίως, η κατάσταση στη Μόρια μπορεί να παρουσιάσει ταχεία κλιμάκωση. Έχουμε απευθύνει παράκληση προς την ΕΕ να μας επιτρέψει να απαλλάξουμε από κάποιο βάρος τα νησιά και να μεταφέρουμε περισσότερους πρόσφυγες σε κλειστές εγκαταστάσεις στην Αθήνα. Επ’ αυτού όμως δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία απάντηση.

 

Η συνέντευξη όπως δημοσιεύθηκε στο Spiegel στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/griechenland-wir-koennen-keinen-einzigen-fluechtling-zusaetzlich-unterbringen-a-1140403.html

 


Σελίδα 3 από 128
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση