ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ).
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 17:49

 Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ).

resized 20170210 124714

Στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου της οδού Αινιάνων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση για το 2017 του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ), όπου παραβρέθηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι από τους επτά ιδρυτικούς Δήμους – Μέλη, καθώς και εκπρόσωποι από την Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

resized 20170210 124744

Με την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Αθανάσιος Σκάρλος, γραμματέας του Δικτύου, ενημέρωσε τα μέλη για τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Association of Spa Places in the Czech Republic που έλαβε χώρα στην πόλη Jachymov, μετά από πρόσκληση προς το Δίκτυο. Στην επίσκεψη τέθηκαν μεταξύ των δύο φορέων οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασία και ανάληψη πρωτοβουλιών στον τομέα του ιαματικού τουρισμού.

resized 20170210 124813

Εντός του πλαισίου της ευρύτερης συνεργασίας με την Τσέχικη Δημοκρατία στον ιαματικό τουρισμό, τα μέλη συζήτησαν τη διοργάνωση επίσκεψης εκπροσώπων Τσέχικων φορέων και δήμων, στις ιαματικές πηγές του Δικτύου, εντός του Μαρτίου. Ταυτόχρονα, συζητήθηκε η διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ιαματικού Τουρισμού, εντός του Σεπτεμβρίου, με τόπο διεξαγωγής το δήμο Λαμιέων. Το συνέδριο θα έχει ως βασική θεματολογία τη λουτροθεραπεία και το θερμαλισμό ως εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ως βασικό σκοπό να φέρει σε επαφή διεθνείς φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ιαματικού τουρισμού για ανάληψη κοινών δράσεων.

resized 20170210 123711

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Δικτύου, τα μέλη ενημερώθηκαν για την επικοινωνία που έχει γίνει με τα γραφεία του ΕΟΤ και τα γραφεία των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό και τονίστηκε η μέχρι τώρα άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα για συνδρομή στην προβολή του Δικτύου διεθνώς και τη διασύνδεση με εθνικούς τουριστικούς φορείς και δήμους.

resized 20170210 123730

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ακολούθησε ξενάγηση των μελών του Δικτύου στα λουτρά Καλλιδρόμου και Θερμοπυλών όπου παρουσιάστηκαν στα μέλη οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητές τους.

 
Δήμος Βριλησσίων: Σε πρόγραμμα ανακύκλωσης τα ελαστικά του δημοτικού στόλου.
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 13:34

Δήμος Βριλησσίων: Σε πρόγραμμα ανακύκλωσης τα ελαστικά του δημοτικού στόλου.

ελαστικα

Τη δέσμευσή του για εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης συνεχίζει να κάνει πράξη ο Δήμος Βριλησσίων, με την πρώτη δράση μεταφοράς άχρηστων ελαστικών του δημοτικού στόλου από τον ΧΥΤΑ Φυλής στο σύστημα ανακύκλωσης ελαστικών της ECOELASTIKA, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, σε εφαρμογή σχετικής πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και στο πλαίσιο του τοπικού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων με Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ).

 

Την πρώτη ποσότητα ελαστικών παρέδωσαν στο κατάλληλα αδειοδοτημένο σύστημα ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης και ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας Καθαριότητας Θ. Καλλίτσης, υπό τις οδηγίες του οποίου επιλέχθηκαν και καταμετρήθηκαν ανά κατηγορία τα προς παράδοση άχρηστα ελαστικά.

 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης τόνισε ότι «η ένταξη και των άχρηστων ελαστικών των δημοτικών οχημάτων στο σχεδιασμό μας για διαχωρισμό και αξιοποίηση των απορριμμάτων της πόλης μας, είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ωφέλεια του δήμου και των δημοτών και την αξιοποίηση των παραγόμενων αποβλήτων ως πρώτη ύλη για θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη».

 
Η Δήμαρχος Λεβαδέων στα εγκαίνια της έκθεσης "Κηποτέχνικα Professional"
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 13:19

Η Δήμαρχος Λεβαδέων στα εγκαίνια της έκθεσης "Κηποτέχνικα Professional"

resized image-0-02-05-cd63bc8e0c613cb15857b124e9aed7f7814d3b3fa5e5d309dad8229e1f965624-V

Στα εγκαίνια της έκθεσης “Κηποτέχνικα Professional” στον εκθεσιακό χώρο της M.E.C. Παιανίας, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, παρευρέθηκε και χαιρέτησε η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, η οποία από κοινού με τον βουλευτή Βοιωτίας κ. Ευάγγελο Μπασιάκο και τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γεώργιο Ντασιώτη πραγματοποίησαν τα εγκαίνια της.

resized image-0-02-05-da112309b4dd8756276327d86a534c22bd87c0cc45c12d59587bf9839718474d-V

resized image-0-02-05-ec01cd71819647cbf9565c68dbdf04f46c21e9babc20aaabb07dd3b9288731b2-V

 
ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ WWF
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 20:38

ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ WWF.

resized Φωτογραφία 1

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μίλησε στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το WWF Ελλάς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου με θέμα «Πολίτες και περιβάλλον: Ο ρόλος των πολιτών στην προστασία των νησιωτικών υγροτόπων».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο- οδηγός για τον πολίτη με τίτλο «Οι υγρότοποι στο νησί μου: Πώς μπορώ να αναγνωρίσω τα προβλήματα και να βοηθήσω στην προστασία τους;».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Περιφερειάρχη:

«Η σημερινή μας εκδήλωση έχει στα μάτια μου μια σπουδαία ιδιαιτερότητα.

Ζούμε σε ένα πολύ όμορφο τόπο. Και θεωρούμε αυτή την απλόχερη ομορφιά ως ένα αιώνιο, αδιατάρακτο και απρόσβλητο αγαθό.

Ζώντας στο χώρο που μας περιβάλλει, κινούμαστε ωσάν να είναι όλα δια παντός δεδομένα και εμείς απλώς υπάρχουμε εντός του, απολαμβάνοντας αυτό που μας προσφέρει, ωσάν να είναι ένας κόσμος εκτός μας.

Και αυτό το ξεχνάμε, γιατί όπως εύστοχα λέει ο οδηγός του πολίτη για την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων, το περιβάλλον δεν έχει φωνή.

Πράγματι, το περιβάλλον δεν έχει φωνή, αν και συχνά μας μιλάει μέσα από τις πληγές του, που οι άνθρωποι προκαλούν.

Το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος, κάθε λεπτό που περνάει και σε τοπικό και σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθίσταται πάντοτε πρωτεύον.

Το θέμα που μας φέρνει σήμερα εδώ και η ιδιαίτερη αναφορά στους νησιωτικούς υγροτόπους, δεν έχει μόνο μέσα του μια ιδιαίτερη ευαισθησία, αλλά έχει ταυτόχρονα ένα αίτημα και μια φωνή να δούμε το ζήτημα και να βλέπουμε πάντα το ζήτημα από την αρχή.

Η δύναμη των ανθρώπων είναι η δύναμη της φωνής τους. Γι’ αυτό, όλοι μαζί πρέπει να πούμε ότι “το περιβάλλον δεν έχει φωνή, οι πολίτες έχουν”».

resized Φωτογραφία 2

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης  Γιαννέλλης τονίζοντας τη σημασία των υγροτόπων, ειδικά στα νησιά μας και την ανάγκη για την προστασία τους.

 
Εγκαίνια του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 17:40

Εγκαίνια του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου

resized 16652025 1915325138697202 1167012221 n

Νέα εποχή ξεκινάει στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, χάρη στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νάξου, ο οποίος εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, τον Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και περηφάνιας για την ολοκλήρωση ενός τόσο σπουδαίου περιβαλλοντικού έργου, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και προασπίζει το περιβάλλον.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υπηρεσιακοί Παράγοντες και αρκετός κόσμος.

resized 16683534 1915324005363982 727055966 n

Ο ΧΥΤΑ Νάξου αποτελεί πρωτίστης σημασίας περιβαλλοντικό έργο, ζωτικής σημασίας για τα πέντε νησιά του δήμου! Τη σπουδαιότητα αυτήν επισήμαναν στις ομιλίες τους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόσο ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης καθώς και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα για την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ και φυσικά γιατί βλέπω πια τους καρπούς των προσπαθειών και των κόπων μας. Ο ΧΥΤΑ Νάξου ήταν από την πρώτη στιγμή στην κορυφή της ατζέντας της Δημοτικής Αρχής, καθώς ήταν και είναι έργο μεγίστης σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας λύση στο τεράστιο θέμα της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων που υποβάθμιζαν το φυσικό περιβάλλον των νησιών μας και έθεταν τον Δήμο σε κίνδυνο των βαρύτατων προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την έναρξη λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου αλλά και την αποκατάσταση των 11 Χ.Α.Δ.Α που ήταν διάσπαρτοι στα πέντε νησιά μας, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σήμερα περνάει από την εποχή των χωματερών και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, στη νέα εποχή της αειφορίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μανόλης Μαργαρίτης.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία για τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς και όλους τους πρώην Δημάρχους και Περιφερειάρχες ονομαστικά, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους συνεργάτες του και όσους συνέβαλαν στη δρομολόγηση και υλοποίηση του έργου. 

resized 16684828 1915324305363952 2120965768 n

 


Σελίδα 2 από 459
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση