ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Με επιτυχία η Εθελοντική Αναδάσωση στον Δήμο Κηφισιάς Παρά το τσουχτερό κρύο και τη συννεφιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική προσέλευση εθελοντών, ευαισθητοποιημένων πολιτών και προσκόπων η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης, «Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλ
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 18:38

Με επιτυχία η Εθελοντική Αναδάσωση στον Δήμο Κηφισιάς

resized 3

Παρά το τσουχτερό κρύο και τη συννεφιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική προσέλευση εθελοντών, ευαισθητοποιημένων πολιτών και προσκόπων η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης, «Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλλω στην ελπίδα» που διοργάνωσαν ο Δήμος Κηφισιάς και ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με την υποστήριξη του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ στην περιοχή του Κοκκιναρά, στο πλαίσιο των δράσεων του «Όλοι μαζί μπορούμε».

resized 4

Εκατοντάδες πεύκα φυτευτήκαν από τους ενεργούς πολίτες, τους πρόποδες της Πεντέλης, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016. Επίσης χάρη στην πρωτοβουλία του κτηνιάτρου κ. Θεοδωρίδη φυτεύτηκαν βελανίδια με ένα νέο τρόπο φύτευσης κατά μήκος του δασικού δρόμου.

resized 7

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, , ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Σίσσυ Παπασπύρου, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου και Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ Θανάσης Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης Γιώργος Κόμιανος και Ρόζυ Χαριτοπούλου.

resized 12

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος βρέθηκε στο σημείο, όπου φύτεψε δέντρα και συνομίλησε με τους πολίτες και τα παιδιά που προσήλθαν στη δεντροφύτεψη. Ο κ. Θωμάκος μεταξύ άλλων δήλωσε «Σε λιγότερο από ένα μήνα βρεθήκαμε δύο φορές όλοι μαζί με τον ΣΠΑΠ και τον ΣΚΑΙ, να φυτέψουμε δέντρα αυτή τη φορά με την βοήθεια εθελοντών, ενεργών πολιτών, προσκόπων, συλλόγων και φορέων αλλά και με την βοήθεια των εργαζομένων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Φυτεύοντας δέντρα συμβάλλουμε στην ελπίδα ότι το πανέμορφο δάσος που χαρήκαμε και προλάβαμε εμείς και οι γονείς μας, θα ξαναζωντανέψει και θα το χαρούν και τα παιδιά μας».

resized 14

Ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια τους στην Εθελοντική Αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας τους εργαζόμενους στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του ΣΠΑΠ.

resized 17

 

resized 18

resized 19

resized 22

resized 23

resized 24

resized 33

 
Βιοποικιλότητα: θερμά σημεία, ισορροπίες και αδιέξοδα │ Νέα διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2016 10:29

Νέα διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Βιοποικιλότητα: θερμά σημεία, εύθραυστες ισορροπίες και οικονομικά αδιέξοδα.

Biodiversity 001b

Η ποικιλομορφία των ζωντανών οργανισμών, οι εύθραυστες ισορροπίες που τη διέπουν και οι εντεινόμενοι κίνδυνοι που την απειλούν είναι το αντικείμενο της νέας επιστημονικής διάλεξης που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην έκτη κατά σειρά εκδήλωση λόγου που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, προσκεκλημένος θα είναι ο Χαρίτων Σαρλ Χιντήρογλου, καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ. Η ομιλία θα δοθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ. (κτήριο Μ2, Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ).

Ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος θα αναπτύξει το θέμα «Βιοποικιλότητα: Η Διαχρονική Συμμαχία της Ζωής (οικολογικά & κοινωνικοοικονομικά αδιέξοδα)». Η διάλεξη εντάσσεται στον κύκλο ομιλιών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του δήμου Θεσσαλονίκης (θεματικός κύκλος βιολογίας), που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΟΜΜΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ. Το πρόγραμμα ομιλών, το οποίο φέρει τον τίτλο «Η Γιορτή της Επιστήμης», συντονίζει και επιμελείται ο Αργύρης Νικολαΐδης, καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής του ΑΠΘ.

resized Biodiversity 002

Μόνο με δελτία εισόδου

Η πρόσβαση στη διάλεξη του κ. Χιντήρογλου είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά προηγουμένως απαιτείται η προμήθεια δωρεάν δελτίων εισόδου, που θα διανεμηθούν από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ αυστηρώς με σειρά προτεραιότητας μία (1) ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, δηλαδή από τις 6 μ.μ. Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Σε ζωντανή μετάδοση

Η ομιλία του κ. Χιντήρογλου θα μεταδοθεί ζωντανά, σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως, μέσω του διαδικτύου, όσοι δεν καταστεί δυνατόν να παραστούν στην εκδήλωση. Ο σύνδεσμος live streaming θα είναι διαθέσιμος κατά την ημέρα της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής (www.tch.gr) και στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας «Δίαυλος» (https://diavlos.grnet.gr/event/e742).

resized Biodiversity 003

Η σημασία της τροφής

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο ομιλητής θα επιχειρήσει να συμπυκνώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα «θερμά σημεία» που πρεσβεύει η έννοια της βιοποικιλότητας. Η συνειδητοποίηση της γνώσης που προσφέρουν αυτά τα «θερμά σημεία», συνιστά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας του πλανήτη. Το κυριότερο σημείο, όσον αφορά στην επιβίωση του έμβιου κόσμου, θεωρείται η τροφή. Κι αυτό, επειδή χωρίς τροφή δεν μπορεί να επιβιώσει καμία μορφή ζωής. Ωστόσο, η διατήρηση της τροφής προϋποθέτει την κανονικότητα των βιορυθμών (ημέρα - νύχτα), την υγεία και την αναπαραγωγική αποτελεσματικότητα.

Περιβάλλον χωρίς σύνορα

Ο ομιλητής θα παρουσιάσει στοιχεία για την έννοια της βιοποικιλότητας, σε συνδυασμό με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Οι αναφορές σε ορισμένα οικονομικά μεγέθη θα προσδώσουν νέα, πρόσθετη διάσταση στον όλο προβληματισμό. Απώτερος στόχος είναι η διαμόρφωση της συναντίληψης ότι τίποτε στον πλανήτη δεν μπορεί να παραμένει ανεξάρτητο, ουδέτερο και ανεπηρέαστο. Όλα είναι αλληλένδετα με δεσμούς διαφορετικής ισχύος, ενώ το περιβάλλον δεν έχει σύνορα.

resized Biodiversity 004

Συμμαχία ή ρήξη;

Σημειώνεται ότι η έννοια της βιοποικιλότητας εμπεριέχει επιμέρους έννοιες που σχετίζονται με τις πανανθρώπινες αξίες και την πορεία του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη μας. Η συνύπαρξη του ανθρώπου με τον έμβιο πλανήτη Γαία (Γη) συνιστά συμμαχία, τα όρια της οποίας μπορεί να φαίνονται απεριόριστα, αλλά τα φαινόμενα μάλλον απατούν. Η ρήξη των δύο ετέρων της συμμαχίας αυτής θα πρέπει μάλλον να θεωρείται αδιαμφισβήτητη. Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν προς την κατεύθυνση της ρήξης, η οποία πάντως θα μπορούσε να αποφευχθεί ή τουλάχιστον να επιμεριστεί.

Tα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τη Διεθνή Οργάνωση Τροφής & Γεωργίας και άλλους θεσμούς του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), όπως του WWF και του Παγκόσμιου Οργανισμού για το Περιβάλλον (UNEP), θα καταλάβουν αξιοσημείωτο τμήμα της διάλεξης. Παράλληλα, θα περιγραφούν σημαντικά δεδομένα αναφορικά με το οικολογικό αποτύπωμα του ανθρώπου διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας. Έτσι, θα καταφανεί πως η συμμαχία μεταξύ του ανθρώπου και της βιοποικιλότητας είναι εύθραυστη.

resized Biodiversity 005

Το στοίχημα της εναρμόνισης

Η σύνοψη των σημαντικότερων ζητημάτων της έννοιας της βιοποικιλότητας που επεξεργάζεται χρόνια τώρα ο ΟΗΕ, στη βάση της επιστημονικής ανάλυσης, θα προσφέρει πλούσια τροφή για σκέψη σε όλους όσοι επιθυμούν να γίνουν μέρος της επίλυσης των προβλημάτων που προκάλεσε ο άνθρωπος κατά τους τελευταίους δύο αιώνες στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τις επιδιώξεις του ομιλητή, οι σκέψεις που θα δημιουργηθούν στο ακροατήριο, θα ενταθούν, εφόσον συγκριθούν με τα υφιστάμενα κοινωνικοοικονομικά μεγέθη του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, με απώτερο στόχο την εναρμόνιση της συνύπαρξης των επερχόμενων γενεών σε κοινή συναντίληψη για τον κόσμο στον οποίον ζούμε.

resized Χιντήρογλου 001 edited

Ποιος είναι ο Χαρίτων Σαρλ Χιντήρογλου

Ο Χαρίτων Σαρλ Χιντήρογλου, ο οποίος γεννήθηκε το 1955 στο Καμερούν, έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ (1978) και διδακτορικό δίπλωμα από το ίδιο ίδρυμα (1987). Κατά τις περιόδους 1984-1989 και 1991-1994 παρακολούθησε προγράμματα μετεκπαίδευσης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρισίων, συμμετέχοντας ταυτοχρόνως σε ερευνητικές δράσεις.

Εδώ και 35 χρόνια διδάσκει στο ΑΠΘ σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο τα γνωστικά αντικείμενα της γενικής ζωολογίας, της ηθολογίας ζώων και της θαλάσσιας βιολογίας. Από το 2004 κατέχει τη θέση του καθηγητή στον Τομέα Ζωολογίας του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Έχει να επιδείξει 75 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές και περισσότερες από 120 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει 200 και πλέον άρθρα στον ελληνικό Τύπο.

Το κύριο μέρος της ερευνητικής δραστηριότητάς του αφορά στους τομείς της θαλάσσιας βιολογίας, της θαλάσσιας οικολογίας, της ζωογεωγραφίας και της οικολογίας της συμπεριφοράς των ζώων (ηθολογίας).

resized Biodiversity 006

###

resized Biodiversity 007

 

 

 

 
Περιφερειακό αναπτυξιακό εργαλείο η Agrothessaly
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2016 19:33

Περιφερειακό αναπτυξιακό εργαλείο η Agrothessaly

agrothessaly logo

Τις προοπτικές να αναδειχθεί στη σημαντικότερη περιφερειακή έκθεση της χώρας έχει η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, «Agrothessaly», που θα διοργανώσουν από κοινού η ΔΕΘ-Helexpo και ο δήμος Λαρισαίων από την επόμενη χρονιά.

Αυτό τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Agrothessaly, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου του 2017 και είναι προϊόν του επανασχεδιασμού της Πανελλήνιας Γεωργικής, Κτηνοτροφικής, Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας, που διοργανώνεται εδώ και 20 χρόνια από τον τοπικό δήμο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, σημείωσε πως η Λάρισα βρίσκεται μπροστά στο εφαλτήριο ενός άλματος και σε αυτό θα συμβάλλει και η στρατηγική συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo. «Η συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo είναι ένας ‘’γάμος’’ που θα παλέψουμε να μην διαλυθεί ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο του αγροδιατροφικού τομέα στην οικονομία της περιοχής και τονίζοντας πως στόχος του δήμου είναι κάνει τη Λάρισα τον πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, η δυναμική της εν λόγω έκθεσης τα προηγούμενα χρόνια και η επιθυμία να αναπτυχθεί περαιτέρω είναι που ώθησαν τον δήμο Λαρισαίων να αξιοποιήσει την εκθεσιακή τεχνογνωσία της ΔΕΘ-Helexpo, ώστε η διοργάνωση να αναβαθμισθεί και να συνεχίσει την πορεία της ως Agrothessaly.

Με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, θέλοντας να υπογραμμίσει τους στενούς δεσμούς με τον δήμο Λαρισαίων, ανέφερε πως η διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα τού έχει προτείνει να είναι ο τιμώμενος δήμος στην 1η Greek Travel Show, που θα διοργανώσει η εταιρεία στην Αθήνα, τον Μάιο.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων, κ. Παναγιώτης Νταής, έθεσε από την πλευρά του τους ποσοτικούς στόχους της έκθεσης, κάνοντας λόγο για διπλασιασμό των εκθετών και των επισκεπτών.

Στη νέα έκθεση θα συμμετέχουν κορυφαίες εταιρείες του αγροτικού κλάδου, θα παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις στην αγροτική επιχειρηματικότητα, ενώ θα πραγματοποιείται πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και επιδείξεων. Αξίζει να σημειωθεί πως το εγχείρημα της νέας έκθεσης έχει την υποστήριξη πολλών φορέων της ευρύτερης περιοχής, όπως της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Λάρισας, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας κα.

 
Ο Δήμος Χερσονήσου παρουσιάζει το νησί της Ντίας. (video)
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 17:47

Ο Δήμος Χερσονήσου παρουσιάζει το νησί της Ντίας. (video)

resized Dia Island 1

Η νήσος Δία ή Ντία βρίσκεται 7 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φύσης (NATURA) 2000, λόγω της πολύ σημαντικής βιοποικιλότητας που συναντάει κανείς στο νησί. Στη Ντία υπάρχει ένας αριθμός προστατευόμενων πλασμάτων: το σαλιγκάρι Albinariaretusa , η σαύρα Pdacriserchardiischiebeli, τα άγρια κουνέλια Oryctolagus, ένα είδος γερακιού, τα γνωστά κρι-κρι και ο αετός που ονομάζεται "μαυροπετρίτης". Αποτελεί πολύ σημαντικό βιότοπο για ενδημικά φυτά με μικρή εξάπλωση στο Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το μύθο, η Ντία ήταν ένα κολοσσιαίο θαλάσσιο τέρας το οποίο πλησίασε κοντά στην Κρήτη και την τελευταία στιγμή ο Δίας το μετέτρεψε σε πέτρα με ένα ισχυρό κεραυνό, δημιουργώντας έτσι το νησί.

Στο νησί δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές και παραμένει ανέγγιχτο από την ανθρώπινη οικιστική παρέμβαση. Υπάρχουν καραβάκια που εκτελούν καθημερινά ημερήσιες εκδρομές από διάφορες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, καθώς αποτελεί αγαπημένο προορισμό για στιγμές χαλάρωσης των επισκεπτών μας.

resized Dia Island 2

Διοικητικά ανήκε παλαιότερα στον Δήμο Γουβών, στην τοπική κοινότητα Ελιάς, και πλέον έχει περάσει στον Καλλικρατικό Δήμο Χερσονήσου. Σκοπός του Δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Τουρισμού & Απασχόλησης είναι η προστασία και η ανάπτυξη του νησιού που επισκέπτονται πολλοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες κάθε χρόνο. Στα πλαίσια της ανάδειξης και προβολής της Ντίας, η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Απασχόλησης με την ευγενική χορηγία του κ. Αντώνη Παπαδάκη δημιούργησε για πρώτη φορά ένα βίντεο το οποίο αναδεικνύει τις ομορφιές του νησιού. Έχει δημοσιευθεί στη σελίδα του Δήμου Χερσονήσου στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης(21/11/2016) και έχει ήδη ξεπεράσει τις 20.000 προβολές. Για όσους επιθυμούν να το δουν, το βίντεο είναι διαθέσιμο στο παρακάτω linkhttp://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66.

Η συγκεκριμένη ενέργεια σχεδιάζεται και υλοποιείται βάσει των δράσεων που έχει προδιαγράψει στο στρατηγικό του πλάνο ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού (DMO).

 
Ένα ακόμη σημαντικό διατηρητέο κτίριο μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας θα αποκτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 18:11

Ένα ακόμη σημαντικό διατηρητέο κτίριο μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας θα αποκτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

3 1

Ένα ακόμη σημαντικό διατηρητέο κτίριο μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας, ευρισκόμενο στη διασταύρωση των οδών Σουρή 4 και Πλαστήρα 29, στο Ο.Τ. 88, θα αποκτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου με χρηματοδότηση ύψους 450.000 € από το Πράσινο Ταμείο.

Πρόκειται για μια παλαιά πετρόκτιστη και διατηρητέα διόροφη οικία, η αγορά της οποίας θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα σε υλοποίηση, αφενός, της υπ’ αριθμ. 429/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, και της υπ’ αριθμ. 109.6.2./2016 απόφασης του Πράσινου Ταμείου, αφετέρου, με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Αμαρουσίου για ένταξη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016», του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Συνεχιζόμενο Πρόγραμμα Απόκτησης διατηρητέων Κτιρίων» για την αγορά του ως άνω διατηρητέου κτιρίου».

Η απόκτηση του συγκεκριμένου διατηρητέου κτιρίου είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το Δήμο Αμαρουσίου τόσο από πολεοδομική και ιστορική άποψη, όσο και από περιβαλλοντική σκοπιά:

- Το συγκεκριμένο ακίνητο διαθέτει ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία και μπορεί να αποτελέσει τοπόσημο στον ιστό της πόλης μας.
Η απόκτησή του συμβάλλει στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στη δημιουργία ενός άξονα πολιτισμού, αθλητισμού και περιβαλλοντικών δράσεων, ο οποίος θα είναι συγκεντρωμένος σε ένα ιδιαίτερο σημείο του ιστορικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου και θα μπορεί να αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και περιβαλλοντικού κάλλους.

-Περαιτέρω, η ανάδειξη του συγκεκριμένου ακινήτου με κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μπορεί να αποτελέσει μία όαση που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της πόλης.

- Επιπλέον, η καίρια θέση του κτιρίου δίπλα στο χώρο του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης», για το οποίο έχει εκπονηθεί μελέτη ανακατασκευής του σε νέο πρότυπο κλειστό γυμναστήριο, δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί το μουσείο του Σπύρου Λούη ή κάποιος σχετικός πολιτιστικός φορέας, που θα συμπληρώνει πολιτιστικά τις αθλητικές δραστηριότητες του πρότυπου κλειστού γυμναστηρίου, σκοπός που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με την αγορά άλλου ακινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου απέκτησε πριν από περίπου ένα χρόνο, το επίσης σημαντικό διατηρητέο κτίριο, στη συμβολή των οδών Σουρή και Βασ. Όλγας, δίπλα στο παραπάνω διατηρητέο κτίριο.

 


Σελίδα 10 από 459
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση