ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Ετήσια έρευνα, Αυτές είναι οι ακριβότερες περιοχές του κόσμου για το 2017.
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 18:19

Ετήσια έρευνα, 

Αυτές είναι οι ακριβότερες περιοχές του κόσμου για το 2017.
 
1ec20-hong kong

Το Χόνγκ Κόνγκ κατέκτησε την κορυφή στην λίστα με τα πιο ακριβά μέρη του κόσμου για το 2017, στην ετήσια έρευνα του «Demographia International Housing Affordability».

Συνολικά αναλύθηκαν 406 αγορές ακινήτων σε εννέα χώρες – Αυστραλία, Καναδάς, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες – χρησιμοποιώντας στοιχεία από το τρίτο τρίμηνο του 2016.

«Το Χόνγκ Κονγκ είναι ένα μικρό νησί 7 εκατομμυρίων ατόμων... και έχεις ακόμη 1.5 δισεκατομμύριο ( κατοίκους στην Κίνα) που θα ήθελαν να επενδύσουν», λέει ο Μαρκ Έλιοτ του Διεθνών Υπηρεσιών Κατοικιών του Jones Lang LaSalle, στο CNN.

«Η κυβέρνηση δίνει όλο και περισσότερη γη, αλλά... πρέπει να γίνουν πιο επινοητικοί για την απελευθέρωση περιοχών σε προσιτά επίπεδα για να κρατήσουν την αγορά ως έχει», προειδοποιεί.

Άλλες αγορές στη δεκάδα είναι αυτές του Σαν Χοσέ στις ΗΠΑ, του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και αυτή της Μελβούρνης στην Αυστραλία.

Οι πιο ακριβές αγορές ακινήτων για το 2017 είναι:

 1. Χονγκ Κογκ, Κίνα
 2. Σύδνεϋ, Αυστραλία
 3. Βανκούβερ, Καναδάς
 4. Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία
 5. Σαν Χοσέ, ΗΠΑ
 6. Μελβούρνη, Αυστραλία
 7. Χονολουλού, ΗΠΑ
 8. Λος Άντζελες, ΗΠΑ
 9. Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
 10. Μπόρνμουθ & Ντόρσετ, Ηνωμένο Βασίλειο


Οι ΗΠΑ κατακτούν τις περισσότερες θέσεις στη δεκάδα των ακριβότερων αγορών, αλλά έχουν και την πρωτιά στην κατηγορία των περιοχών με τις φθηνότερες κατοικίες για τέταρτη χρονιά.

Οι πιο φθηνές αγορές ακινήτων για το 2017 είναι:

 1. Ρέισιν, Γουισκόνσιν, ΗΠΑ
 2. Μπέι Σίτι, Μίσιγκαν, ΗΠΑ
 3. Ντέκατουρ, Ιλινόις, ΗΠΑ
 4. Ελμάιρα, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
 5. Ιστ Στρούσμπουργκ, Πενσυλβανία, ΗΠΑ
 6. Καράθα, Αυστραλία
 7. Λίμα, Οχάιο, ΗΠΑ
 8. Μονκτόν, Καναδάς
 9. Πεόρια, Ιλινόις, ΗΠΑ
 10. Ρόκφορντ, Ιλινόις, ΗΠΑ
 11. http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26087
 
ΕΔΣΝΑ - Σχετικά με τον εντοπισμό επικίνδυνου φορτίου στην πύλη της ΟΕΔΑ Φυλής.
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 16:06

 ΕΔΣΝΑ - Σχετικά με τον εντοπισμό επικίνδυνου φορτίου στην πύλη της ΟΕΔΑ Φυλής.

3725671

Φωτό από αρχείο

Την Παρασκευή 27.01.2017 και ώρα 10:00, κατά την είσοδο απορριμματοφόρου του Δήμου Μεταμόρφωσης στην ΟΕΔΑ Φυλής ενεργοποιήθηκε στην πύλη ο συναγερμός των ραδιενεργών διότι ανιχνεύτηκε το ραδιοϊσότοπο Ιn 111 σε ποσότητα 19μSv/h (όριο 5μSv/h). Ειδοποιήθηκαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες και του απαγορεύτηκε η είσοδος.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες απομονώθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε μετά από τρεις (3) ημέρες (χρόνος ημιζωής του ραδιοϊσοτόπου 2,8 ημέρες) να εξεταστεί εάν έχει πέσει η τιμή, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και ο Δήμος Μεταμόρφωσης.

Σήμερα, Δευτέρα 30.01.2017 στις 10:00, επανεξετάσθηκε το φορτίο και μετρήθηκε στα 8μSv/h, οπότε του απαγορεύτηκε εκ νέου η είσοδος και δόθηκε εντολή για επανεξέταση στις 02.02.2017.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 27.01.2017 και ώρα 11:10 ενεργοποιήθηκε πάλι ο συναγερμός κατά την είσοδο απορριμματοφόρου του Δήμου Λαυρεωτικής διότι ανιχνεύτηκε Ι 131 (ιώδιο) σε ποσότητα 10μSv/h (όριο 5μSv/h). Επισημαίνεται ότι ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία με παράλληλη ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και του Δήμου Λαυρεωτικής, ενώ προβλέπεται επανεξέταση του φορτίου σε δύο (2) εβδομάδες.

Ο ΕΔΣΝΑ παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι θα ακολουθήσει απαρέγκλιτα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος.

 
Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα στην περιοχή του Παλαμά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο 248.000 ευρώ Κώστας Αγοραστός: «Θωρακίζουμε οικισμούς και καλλιέργειες από πλημμυρικά φαινόμενα και προστατεύουμε το περιβάλλον»
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 18:46

Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα στην περιοχή του Παλαμά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο 248.000 ευρώ

 

Κώστας Αγοραστός: «Θωρακίζουμε οικισμούς και καλλιέργειες από πλημμυρικά φαινόμενα και προστατεύουμε το περιβάλλον»

 

resized ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΙΠΕΑ

 

Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα και στη συντήρηση των αναχωμάτων του προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση αναχωμάτων Ενιπέα ποταμού στην περιοχή του Δήμου Παλαμά», προϋπολογισμού 248.000,00 € (με ΦΠΑ). Το έργο αφορά την αποκατάσταση ζημιών στον ποταμό Ενιπέα από πλημμύρες κατά την 20η & 21η Μαΐου 2016. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας με το έργο να χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα χρήσιμο έργο με το οποίο επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων και τις πλημμύρες του περασμένου Μαΐου. Το έργο αυτό το εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ευχαριστώ τον υφυπουργό κ. Χαρίτση για τη συνεργασία. Συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο, προγραμματισμό και συνεργασίες».

 

Με το έργο αυτό πρόκειται να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού Ενιπέα στα διοικητικά όρια του Δήμου Παλαμά και συγκεκριμένα από τη συμβολή του Ενιπέα ποταμού με τον Φαρσαλίτη ποταμό έως τη γέφυρα της Επ. Οδού Λάρισας - Καρδίτσας, από τα φερτά υλικά, τα απορρίμματα- μπάζα και βλάστηση, φυτά δενδρύλια, που έχουν συσσωρευτεί σε αυτή και δυσχεραίνουν την ομαλή ροή του. Ο καθαρισμός θα γίνει μετά από τη σύνταξη και έγκριση μελέτης εφαρμογής στην κοίτη του ποταμού στην περιοχή αυτή. Τα προϊόντα εκσκαφής θα μεταφερθούν και διαστρωθούν σε κατάλληλες θέσεις απόθεσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 18:53
 
20 τόνοι παλαιών ενδυμάτων-υποδημάτων ανακυκλώθηκαν το 2016, στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης & Αλληλεγγύης του Δήμου Μαρκοπούλου
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 11:32

Συνολικά 20 τόνους (!) ενδυμάτων-υποδημάτων ανακύκλωσε η εταιρεία RECYCOM, από τους κόκκινους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας και πρόσφερε αντισταθμιστικά 1.511 τρόφιμα και είδη υγιεινής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στα πλαίσια της Δράσης Ανακύκλωσης Παλαιών Ενδυμάτων.

Συνεχίζεται το

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

 

Αγαπητέ κ. Αράπη,

 

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, για την προσφορά απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων, που πραγματοποιήσατε την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

 

Στα πλαίσια της δράσης Ανακύκλωσης παλαιών ενδυμάτων που συνεχίζεται στα είκοσι έξι (26) προκαθορισμένα σημεία (κόκκινοι κάδοι) του Δήμου μας, η εταιρεία σας, αντισταθμιστικά συνεχίζει και υποστηρίζει κάθε μήνα το δύσκολο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

Συμπληρώνοντας ακόμη ένα χρόνο άψογης συνεργασίας, χαιρόμαστε που οι συμπολίτες μας έχουν αναγνωρίσει την αξία των Κόκκινων Κάδων, που έχει σαν αποτέλεσμα τόσο τη συμμετοχή σε αυτό το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης, όσο και στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, ενώ παράλληλα, όλοι μαζί προσφέρουμε στους συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται μέσω της κοινωνικής δομής του Δήμου.

 

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά, Υγεία και κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

 

 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού

 

Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας

 

Μαρία Κιμπιζή

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Αξιότιμε/η κ/κα

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας χρονιάς, θα θέλαμε να σας απευθύνουμε τις θερμές ευχές μας για κάθε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό καλό, τόσο σ’ εσάς, όσο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συμπολίτες σας, αλλά και να σας ενημερώσουμε για τα στατιστικά δεδομένα της μέχρι σήμερα συνεργασίας μας.

Στο χρονικό διάστημα του έτους 2016, η εταιρία ανακύκλωσης ενδυμάτων-υποδημάτων RECYCOM αποκόμισε από τους κάδους, που έχουν τοποθετηθεί στον δήμο σας, συνολικά 20 τόνους ενδυμάτων-υποδημάτων, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση ενός υγιούς δικτύου ανακύκλωσης και της συνείδησης συνυπευθυνότητας, που αποτελεί προϋπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, η RECYCOM από την πλευρά της , κάλυψε οποιαδήποτε ανάγκη του κοινωνικού παντοπωλείου με την δωρεάν προσφορά διαφόρων τροφίμων και ειδών υγιεινής στο δήμο σας, (π.χ. όσπρια ,ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, χλωρίνη κτλ). Συνολικά προσφέρθηκαν 1.511 τρόφιμα και είδη υγιεινής.

Επιπλέον, κάθε πρόβλημα που δημιουργήθηκε ,όπως η ρίψη αντικειμένων εξ αμέλειας, λύθηκε άμεσα. Η εταιρία μας, συνεισφέρει και θα συνεχίσει να συνεισφέρει με περισσότερα αγαθά στο δήμο σας με στόχο την βοήθεια περισσοτέρων άπορων οικογενειών.

Εμείς από την πλευρά μας το μόνο που θέλουμε είναι, να μας στέλνετε κάθε μήνα μια ευχαριστήρια επιστολή για την παραλαβή των προϊόντων από την εταιρία RECYCOM έτσι ώστε να μπορούμε να αναρτούμε τις επιστολές στην ιστοσελίδα μας αλλά και στα κοινωνικά μας δίκτυα. Παράλληλα, θα θέλαμε τη διαφήμιση της εταιρίας μας από την ιστοσελίδα του Δήμου σας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το έργο της RECYCOM.

Συγκριτικά με το περασμένο έτος (2015) αποκομίστηκαν 7 τόνοι περισσότεροι ενδυμάτων-υποδημάτων.

 

Ευχαριστούμε θερμά!

Με εκτίμηση

 

Αράπης Βαγγέλης
Manager, Recycom

 

 

 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ «Κρυμμένο Σύμπαν» Οι προβολές στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο παρατείνονται έως 19 Μαρτίου 2017
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 14:38

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

«Κρυμμένο Σύμπαν»

Οι προβολές στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

παρατείνονται έως 19 Μαρτίου 2017

resized 3.-The-Sun-HIDDEN-UNIVERSE medium

Μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας θόλου «Κρυμμένο Σύμπαν» και επειδή…. εσείς μας το ζητήσατε, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, παρατείνει τις προβολές της ταινίας έως και τις 19 Μαρτίου 2017!

Χιλιάδες θεατές ως σήμερα παρακολούθησαν την ταινία, «έφτασαν» ως τις εσχατιές του Σύμπαντος και «μαζί» με κορυφαίους αστρονόμους και τεχνολογίες αιχμής αναζήτησαν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν; Πώς εξελίσσεται και πώς αλλάζει; Ποιες είναι οι πιθανότητες ύπαρξης ζωής εκεί έξω;

resized 2.-Crab-Nebula-HIDDEN-UNIVERSE medium - Αντίγραφο

Η επιτυχία της ταινίας, όπου κι αν προβάλλεται, δεν είναι τυχαία. Μετά από δύο χρόνια κοπιαστικών προσπαθειών, οι συντελεστές της ταινίας δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό αλλά και άρτια τεκμηριωμένο επιστημονικά αποτέλεσμα. Η ταινία θόλου «Κρυμμένο Σύμπαν» καταφέρνει να «μεταφέρει» το κοινό σε ένα ασυνήθιστο ταξίδι στα βάθη του Διαστήματος με ένα ξεχωριστό  κινηματογραφικό μέσο. Άγνωστες και συναρπαστικές περιοχές του Σύμπαντος έρχονται κοντά μας με πρωτοφανή σαφήνεια, μέσω πραγματικών εικόνων που συλλαμβάνονται από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια στον κόσμο και προβάλλονται στην οθόνη για πρώτη φορά. Εκπληκτικές εικόνες του Διαστήματος, υψηλής ανάλυσης, επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους  Γαλαξίες, να δουν άστρα που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης, να περιηγηθούν στην επιφάνεια του Άρη και να θαυμάσουν εικόνες μακρινών ουράνιων δομών, μαζί με εκπληκτικές όψεις του Ήλιου.

resized 5.-Cats-Eye-Nebula-HIDDEN-UNIVERSE medium - Αντίγραφο

Η σκηνοθετική προσαρμογή και η ελληνική μεταγλώττιση της ταινίας έχει γίνει από την Μαρία Ζερβού. Για την αφήγηση χάρισε την φωνή της η γνωστή ηθοποιός Πέμη Ζούνη, ενώ συμμετέχουν ο Γιώργος Φραντζεσκάκης και ο Δημήτρης Μενούνος.

Η ταινία προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο κάθε Πέμπτη στις 19:30, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:30 και προτείνεται για παιδιά 9 ετών και άνω και για ενήλικες.

 


Σελίδα 10 από 464
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση