ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δενδροφύτευση σε ολόκληρη τη Γλυφάδα
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 17:13

Δενδροφύτευση σε όλη τη Γλυφάδα

 resized Paralia 1 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δενδροφύτευση σε ολόκληρη τη Γλυφάδα, με εκατοντάδες μεγάλα δέντρα και φυτά να τοποθετούνται στο πλαίσιο των ευρύτατων αναπλάσεων στις πλατείες, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια και τις παιδικές χαρές της πόλης που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα.

 resized Golf 1

Περιμετρικά του Γκολφ Γλυφάδας, όπου κατασκευάζεται πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, φυτεύτηκαν κουτσουπιές, ενώ παράλληλα στην Τερψιθέα - στους πρόποδες του Υμηττού – τοποθετούνται κουκουναριές, λαδανιές και πικροδάφνες, στην πλατεία Καραϊσκάκη δάφνες Απόλλωνος, ενώ από χθες έχει ξεκινήσει η φύτευση με κουκουναριές και αρμυρίκια στην πρώτη παραλία Γλυφάδας.

 resized Paralia 2

Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για μια «πράσινη» πόλη συνεχίζεται με όλες τις παραλίες - μαζί με την εκτεταμένη ανάπλαση αυτών που είναι σε εξέλιξη - με δενδροφυτεύσεις στην Άνω Γλυφάδα και με πολλές ακόμα ανάλογες παρεμβάσεις σε άλλα σημεία. Σε κεντρικές μάλιστα αρτηρίες της Γλυφάδας οι φυτεύσεις θα προχωρήσουν παράλληλα με την ασφαλτόστρωση και την ανακατασκευή πεζοδρομίων.

 resized Golf 3

«Ομορφαίνουμε από άκρο σε άκρο τη Γλυφάδα μας, με μεγάλα δέντρα και άλλα φυτά, δίνουμε νέα πνοή σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια, γωνιές, προσπαθούμε κόντρα στο γκρίζο και στο μαύρο των καιρών που ζούμε, να βάλουμε χρώμα και ζωντάνια στη ζωή όλων μας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Η Γλυφάδα μας μέρα με τη μέρα γίνεται μια αληθινά πράσινη πόλη! Μια πόλη για να ζεις, να περπατάς και να αναπνέεις», συμπλήρωσε.

resized Paralia 3

 
Μάθημα Ανακύκλωσης από τους μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 19:23

Μάθημα Ανακύκλωσης από τους μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών.

resized βράβευση

Ένα ισχυρό μήνυμα ενεργής συμμετοχής στην προστασία του αστικού περιβάλλοντος έστειλαν οι μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών που συμμετείχαν στη «Μεγάλη Γιορτή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο πρώτος σε πανελλαδικό επίπεδο Δήμος με τις περισσότερες συμμετοχές και το τμήμα Γ1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, είναι το πρώτο των πρώτων σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές, στα σχολικά τμήματα που ανακύκλωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό συσκευασιών. “Στην προσπάθεια που κάνουμε ως Δήμος για ένα καθαρό περιβάλλον είστε οι καλύτεροι σύμμαχοι μας. Σας ευχαριστώ γιατί μας δίνεται μαθήματα συνείδησης κι αποτελείται το παράδειγμα για όλους εμάς τους μεγαλύτερους”, είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στους μαθητές.

resized ολοι

 

Η «Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» για τους μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών, επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια με συνεργασία του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” και του Δήμου Ιωαννιτών, τελεί υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων και έχει ένα στόχο: Αυτόν της ευαισθητοποίησης των μαθητών και κατ’ επέκταση όλων των πολιτών στην έννοια της ανακύκλωσης, της προστασίας και του σεβασμού του περιβάλλοντος.

Αποτελεί εξαιρετικά ενθαρρυντικό γεγονός το ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνεται η συμμετοχή των μαθητών σε αυτή τη δράση κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη φετινή διπλή «πρωτιά» για τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών.

resized τελετή 1

 

Τα σχολικά τμήματα του Δήμου Ιωαννιτών που ανακύκλωσαν τις περισσότερες συσκευασίες και στα οποία απονεμήθηκαν σήμερα τα έπαθλα του μεγάλου διαγωνισμού, είναι τέσσερα κι όχι τρία όπως άλλες χρονιές. Το τέταρτο σχολικό τμήμα προστέθηκε ως επιβράβευση της μεγάλης συμμετοχής που είχαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών, καθιστώντας τον το Δήμο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή πανελλαδικά.

Πρώτο όχι μόνο στα Γιάννενα αλλά σε όλη την Ελλάδα, ανακηρύχτηκε το τμήμα Γ1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, ανακυκλώνοντας 366.893. συσκευασίες κι αυτό σημαίνει πως ο κάθε μαθητής κέρδισε εκτός από ένα tablet κι ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών στην Αράχωβα.

Δεύτερο ανακηρύχτηκε το τμήμα Α4 του 1ου Γυμνασίου Ανατολής, ανακυκλώνοντας 101.462 συσκευασίες κι έτσι ο κάθε μαθητής κέρδισε από μία Action Camera.

Τρίτη ανακηρύχτηκε η τάξη Γ Γυμνασίου από τα «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» ανακυκλώνοντας 26.178 συσκευασίες κι έτσι ο κάθε μαθητής κέρδισε ένα MP3.

Τέταρτο ανακηρύχθηκε το τμήμα Β1 του 9ου Γυμνασίου Ιωαννίνων ανακυκλώνοντας 10.495 συσκευασίες και ο κάθε μαθητής κέρδισε ένα MP3.

Οι μαθητές έδωσαν το παράδειγμα

Ένα δίδαγμα συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον αποτελούν τα λόγια του προέδρου του μαθητικού συμβουλίου του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων: «μέσα από τη συμμετοχή μας στην γιορτή της ανακύκλωσης πήραμε ένα μάθημα που θα μας μείνει και θα συνεχίσουμε μέχρι να μεγαλώσουμε και να το περάσουμε και στα παιδιά μας γιατί θέλουμε να φτιάξουμε καλύτερο τον κόσμο που ζούμε», είπε ο Αντρέας Γιαννής.

resized τελετή 2

 

Ένα «ευχαριστώ» προς όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους ήταν η «απάντηση» του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα και μια προτροπή. «Συνεχίστε να σκέφτεστε και να λειτουργείτε έτσι. Συνεχίστε να μας δίνετε τέτοια μαθήματα. Για να ζήσουμε σε ένα ποιοτικό περιβάλλον χρειάζεται προσπάθεια από όλους μας κι εσείς μας δίνετε το παράδειγμα», είπε ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος και συγκινημένος από τη συμμετοχή των μαθητών του Δήμου Ιωννιτών. «Είστε το στήριγμα μας σε όλες τις δράσεις που κάνουμε και όλα όσα προγραμματίζουμε για την καθαριότητα και την ανακύκλωση», είπε ο κ. Κατηρτσίδης.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια τους που – όπως παρατήρησε – «έχει διάρκεια και αποτέλεσμα».

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ο κ. Καμπέρης, διευθυντής του 10ου Γυμνασίου που αναδεικνύεται για δεύτερη χρονιά πρώτο πανελλαδικά στην ανακύκλωση συσκευασιών, αποκάλυψε το … μυστικό της επιτυχίας : «κάθε χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότεροι μαθητές από το σχολείο μας, κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί παροτρύνουν και στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών», είπε. Υπογράμμισε πως στα Γιάννενα έγιναν πολλά βήματα στην υπόθεση της ανακύκλωσης και πρόσθεσε πως «χρειάζεται όμως όλοι μας να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να κάνουμε την πόλη μας κόσμημα».

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 19:30
 
Σύνοδος Ολομέλειας Διαχείριση αποβλήτων: αύξηση της ανακύκλωσης και μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται στην υγειονομική ταφή.
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 18:26

Σύνοδος Ολομέλειας  Διαχείριση αποβλήτων: αύξηση της ανακύκλωσης και μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται στην υγειονομική ταφή.

 
Οι ευρωβουλευτές προτείνουν περαιτέρω μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής, ώστε να φθάσει το ποσοστό αυτό στο 5%

Το μερίδιο των αποβλήτων που οδηγούνται στην ανακύκλωση θα ανέλθει στο 70% μέχρι το 2030, από 44% που είναι σήμερα, βάσει των τεσσάρων σχεδίων οδηγιών που υπερψήφισε το ΕΚ την Τρίτη. Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης να περιοριστεί το ποσοστό των απορριμμάτων που οδηγούνται στην υγειονομική ταφή, μία μέθοδο με αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, στο 5%, και να μειωθούν κατά 50% τα απόβλητα τροφίμων έως το 2030.


Το Κοινοβούλιο θα ξεκινήσει τώρα τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο επί αυτών των τεσσάρων νομοθετικών προτάσεων.


Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 2014 το 44% του συνόλου των αστικών αποβλήτων στην ΕΕ ανακυκλώθηκαν ή κομποστοποιήθηκαν. Το 2004 το ποσοστό αυτό έφτασε μόλις το 31%. Ο στόχος για το 2020 προβλέπει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να οδηγούν το 50% τουλάχιστον των αστικών τους αποβλήτων στην ανακύκλωση ή την κομποστοποίηση. (Πηγή: Eurostat, περισσότερες πληροφορίες για την κυκλική οικονομία στο ερευνητικό σημείωμα του ΕΚ)


«Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία, έδειξε ότι πιστεύει στη μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία. Αποφασίσαμε να αποκαταστήσουμε τους φιλόδοξους στόχους για την ανακύκλωση και την υγειονομική ταφή, σύμφωνα με ό, τι είχε προτείνει η Επιτροπή το 2014», δήλωσε η εισηγήτρια Simona Bonafè (Σοσιαλιστές, Ιταλία).


«Η ζήτηση για πρώτες ύλες από την παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% μέσα στα επόμενα 15 χρόνια. Για να αντιστραφεί αυτή η τάση, πρέπει να υιοθετήσουμε ένα μοντέλο κυκλικής ανάπτυξης το οποίο διατηρεί τα υλικά και την αξία τους σε κυκλοφορία. Αυτή είναι η μόνη λύση για να πετύχουμε αειφορία και οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε η κ. Bonafè.


Απόβλητα και απορρίμματα συσκευασίας


Μέχρι το 2030, τουλάχιστον το 70% (σε βάρος) των αστικών αποβλήτων (από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις) θα πρέπει να ανακυκλώνονται ή να ετοιμάζονται για επαναχρησιμοποίηση, δηλαδή να ελέγχονται, να καθαρίζονται ή να επισκευάζονται. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αρχικώς προτείνει στόχο ύψους 65%.


Σε ό,τι αφορά τα υλικά συσκευασίας όπως το χαρτί και το χαρτόνι, το πλαστικό, το γυαλί, το μέταλλο και το ξύλο, οι ευρωβουλευτές προτείνουν στόχο ανακύκλωσης ύψους 80% έως το 2030, με ενδιάμεσους στόχους ως το 2025 για κάθε υλικό.


Υγειονομική ταφή


Η νομοθετική πρόταση της Επιτροπής περιορίζει το μερίδιο των αστικών αποβλήτων που θα οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής στο 10% μέχρι το 2030. Οι ευρωβουλευτές προτείνουν περαιτέρω μείωση ώστε να φθάσει το ποσοστό αυτό στο 5%, προβλέποντας ωστόσο το ενδεχόμενο παράτασης πέντε ετών, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, για τα κράτη μέλη που οδηγούν περισσότερο από το 65% των αστικών αποβλήτων τους στους χώρους υγειονομικής ταφής (με τιμή βάσης το 2013).


Απόβλητα τροφίμων


Τα απόβλητα τροφίμων στην ΕΕ υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 89 εκατομμύρια τόνους, ή 180 κιλά ανά κάτοικο ετησίως. Οι ευρωβουλευτές στηρίζουν τον στόχο για τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων κατά 30% έως το 2025 και κατά 50% έως το 2030 σε σύγκριση με την τιμή βάσης του 2014. Προτείνουν τον ίδιο στόχο και για τα θαλάσσια απόβλητα.


Επόμενα βήματα


Τα τέσσερα νομοθετικά ψηφίσματα που εγκρίθηκαν σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου, αντιπροσωπεύουν τη διαπραγματευτική θέση του Κοινοβουλίου, ενόψει των διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο των υπουργών. Το Συμβούλιο δεν έχει ακόμη υιοθετήσει τη δική του θέση.

 

Σημείωση προς τους συντάκτες


Το 2014, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Σουηδία δεν έστειλαν ουσιαστικά καθόλου αστικά απόβλητα σε χώρους υγειονομικής ταφής. Αντιθέτως η Κύπρος, η Κροατία, η Ελλάδα, η Λετονία και η Μάλτα εξακολουθούν να στέλνουν στους χώρους υγειονομικής ταφής περισσότερο από τα τρία τέταρτα των αστικών αποβλήτων τους.

 

Παρά το γεγονός ότι η διαχείριση των αποβλήτων στην ΕΕ έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες, σχεδόν το ένα τρίτο των αστικών αποβλήτων καταλήγει ακόμα σε χώρους υγειονομικής ταφής και λιγότερο από το μισό ανακυκλώνεται ή κομποστοποιείται. Τα ποσοστά αυτά διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών.

 

Η βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων θα έχει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, το κλίμα, την ανθρώπινη υγεία και την οικονομία. Ως μέρος της αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής προς μια κυκλική οικονομία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε τέσσερις νομοθετικές προτάσεις (οδηγίες) για τη θέσπιση νέων στόχων διαχείρισης των αποβλήτων όσον αφορά την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την υγειονομική ταφή.

 

Οι νέες οδηγίες περιλαμβάνουν επίσης διατάξεις για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και την επέκταση της ευθύνης των παραγωγών, καθώς και για την εναρμόνιση των ορισμών, των υποχρεώσεων υποβολής εκθέσεων και των μεθόδων υπολογισμού των στόχων.

 
«Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος». Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο κατακλύζεται από αστεροειδείς και κομήτες. (φωτογραφίες)
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 13:52

«Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος».

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο κατακλύζεται από αστεροειδείς και κομήτες. (φωτογραφίες)

 

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 02 small

Αθήνα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

 

Αστεροειδείς και κομήτες θα κατακλύζουν από την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 τον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου και θα μας ταξιδεύουν τόσο στον χώρο όσο και στον χρόνο, μέσα από την νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες».

 

Παρακολουθώντας τις διαστημικές αποστολές που πραγματοποιούνται για την εξερεύνηση αυτών των ουράνιων σωμάτων, θα ταξιδέψουμε από την Ζώνη των Αστεροειδών μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Kuiper και θα κατανοήσουμε την προσπάθεια των αστρονόμων να απαντήσουν σε πολλά καίρια επιστημονικά ερωτήματα. Τα ερωτήματα αυτά σχετίζονται με την απαρχή του Ηλιακού μας συστήματος, με την προέλευση του νερού, αλλά και των πρώτων πολύπλοκων οργανικών μορίων, τα οποία αποδείχτηκαν καθοριστικά για την απαρχή της ζωής στην Γη, καθώς και με τους πιθανούς τρόπους αποφυγής μίας ενδεχόμενης σύγκρουσής τους με τον πλανήτη μας στο μέλλον.

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 04 1

Η επίσημη παρουσίαση της πλανηταριακής παράστασης «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες» θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017. Την ημέρα αυτή θα γίνουν δύο προβολές (ώρες 18:30 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε ενδιαφερόμενος/η θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 (δύο) δελτία εισόδου. Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

 

Η παράσταση εντάσσεται στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες.

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 26 small

Λίγα λόγια για την παράσταση

 

Ξεκινώντας από την γέννηση του Ηλιακού μας συστήματος, η παράσταση αυτή εστιάζει στους αστεροειδείς και στους κομήτες, καθώς και στην Δήμητρα και τον Πλούτωνα, δύο από τους γνωστότερους νάνους πλανήτες, που βρίσκονται στην Ζώνη των Αστεροειδών και στην ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Kuiper αντίστοιχα. Παράλληλα, παρουσιάζονται ορισμένες από τις σημαντικότερες διαστημικές αποστολές που έχουν υλοποιηθεί για την εξερεύνηση αυτών των ουράνιων σωμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην διαστημική αποστολή Rosetta για την μελέτη του κομήτη Churyumov–Gerasimenko, καθώς και στην αποστολή του New Horizons, που «επισκέφθηκε» τον Πλούτωνα τον Ιούλιο του 2015.

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 32 small

Οι αστεροειδείς και οι κομήτες διατηρούν στο εσωτερικό τους σχεδόν αναλλοίωτα τα αρχέγονα υλικά της δημιουργίας τους, γι’ αυτό και αποτελούν μοναδικό «εργαλείο» για τη μελέτη της γένεσης και των πρώτων σταδίων της εξέλιξης του Ηλιακού συστήματος. Εκτός αυτού, οι επιστήμονες μελετούν τους κομήτες και τους αστεροειδείς και για έναν ακόμη λόγο, που σχετίζεται με τον βομβαρδισμό της πρώιμης Γης από τέτοιους διαστημικούς εισβολείς και την συναρπαστική πιθανότητα ο βομβαρδισμός αυτός να συνέβαλε στον εμπλουτισμό του πλανήτη μας με νερό, αλλά και πολύπλοκες οργανικές ενώσεις, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση και στην εξέλιξη της ζωής σ’ αυτόν. Η μελέτη αστεροειδών και κομητών, τέλος, διεξάγεται και για έναν επιπρόσθετο και ιδιαίτερα σοβαρό λόγο, που αφορά στους πιθανούς τρόπους εκτροπής ενός δυνητικά «επικίνδυνου» για τον πλανήτη μας αστεροειδούς από την αρχική του πορεία.

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 01

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 02

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 03

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 04

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 05

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 07

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 08

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 09

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 10

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 11

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 12

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 13

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 14

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 15

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 16

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 17

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 18

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 19

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 21

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 22

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 23

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 25

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 26

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 27

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 28

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 29

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 30

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 31

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 32

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 32

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 33

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 34

 

τo τρέιλερ της παράστασης από τους παρακάτω συνδέσμους:

 
Σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ADAPT2CLIMA "Προσαρμογή των Γεωργικών Καλλιεργειών των Νησιών της Μεσογείου στην Κλιματική Αλλαγή"
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 09:42

Σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ADAPT2CLIMA "Προσαρμογή των Γεωργικών Καλλιεργειών των Νησιών της Μεσογείου στην Κλιματική Αλλαγή"

2

 

Παρουσίαση και αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ADAPT2CLIMA "Προσαρμογή των Γεωργικών Καλλιεργειών των Νησιών της Μεσογείου στην Κλιματική Αλλαγή" πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Αθήνα. Η συνάντηση διοργανώθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που αποτελεί και τον Γενικό Συντονιστή του έργου. Στη συνάντηση αξιολογήθηκαν από τους εκπροσώπους της ΕΕ οι δράσεις των εταίρων του έργου, ενώ προγραμματίστηκαν οι άμεσα απαιτούμενες ενέργειες, όπως είχαν αναλυτικά συζητηθεί σε πρόσφατη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στην Φλωρεντία της Ιταλίας.

 

Βασική συνιστώσα για την άρτια εξέλιξη των εργασιών του έργου αποτελεί η ενεργή συμμετοχή των παραγωγικών ομάδων και εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα στην Κρήτη που είναι βασική πιλοτική περιοχή αλλά και στη Σικελία, Κύπρο, άλλα δύο νησιά στα οποία εφαρμόζεται το πρόγραμμα, στοιχείο το οποίο θα αποτελέσει και προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης στο προσεχές διάστημα, για την ενημέρωση των παραγωγών- καλλιεργητών ως προς την κλιματική αλλαγή και τους τρόπους προσαρμογής των καλλιεργητικών μεθόδων, με γνώμονα και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος ADAPT2CLIMA στο οποίο η Περιφέρεια Κρήτης είναι βασικός εταίρος και πιλότος εφαρμογής, προγραμματίζονται τον προσεχή Απρίλιο δειγματοληψίες για τον έλεγχο της ποιότητας των υπόγειων υδάτων στις πιλοτικές περιοχές Λεκάνης Μεσσαράς και Κάμπου Χανίων, για τη συσχέτιση και αξιολόγησή τους με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

 

Την Ομάδα Εργασίας του Προγράμματος στην Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν οι: Δρ Μαρία Κανδηλογιαννάκη Στέλεχος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, και Ρούλα Παπαδοπούλου, Οικονομική Διαχειρίστρια του έργου, Προϊσταμένη του Τμ Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Λασιθίου. 

 


Σελίδα 9 από 471
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι Η όμορφη ηθοποιός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον τίτλο «σύμβολο του σεξ» με το ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση