ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε και φέτος το σύνθημα του εθελοντισμού και της συνεργασίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική περιβαλλοντική δράση “Let’s Do It Greece” με σύνθημα: «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!»
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 11:05

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε και φέτος το σύνθημα του εθελοντισμού και της συνεργασίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική περιβαλλοντική δράση “Let’s Do It Greece” με σύνθημα: «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!»

20170401 115050 small

Ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕΟΕ συμμετείχαν και στήριξαν τον καθαρισμό που έγινε στον Λόφο του Αρδηττού γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, μαζί με άλλους εθελοντές και κατοίκους της περιοχής.

Στην αρχή έγινε ενημέρωση και ακολούθησε η συλλογή των αντικειμένων από όλους τους εθελοντές. Χαρτιά, σκουπίδια, παλιά έπιπλα και άλλα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το Λόφο Αρδηττού, ενώ παράλληλα εστάλη συμβολικό μήνυμα ευαισθητοποίησης του κοινού για περιβαλλοντικές δράσεις.

resized IMG 20170401 125454 small

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος δήλωσε για τη συμμετοχή στο Let’s Do It Greece: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από μία πανελλαδική περιβαλλοντική δράση που στηρίζεται στον εθελοντισμό. Ενώσαμε έτσι τις δυνάμεις μας, με όλους αυτούς που ονειρεύονται μία καλύτερη Ελλάδα, μέσα από την προσφορά, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα από κοινές δράσεις μπορούμε να περιμένουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας.»

 
Ρόμπιν Ντάνιγκαν, Επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών για ενεργειακά θέματα στην Κύπρο.
News - Πλανήτης Γη
Κυριακή, 02 Απρίλιος 2017 17:17

Ρόμπιν Ντάνιγκαν,

Επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών για ενεργειακά θέματα στην Κύπρο.
217a5-platform-natural-gas

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για ζητήματα ενεργειακής διπλωματίας, Ρόμπιν Ντάνιγκαν.

Η Αμερικανίδα επίσημος που διαδέχθηκε στο πόστο τον Έιμος Χόκσταϊν, εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την επιθυμία να παραστεί εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης στην υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της ExxonMobil, που θα λάβει χώρα στις 5 Απριλίου.

Η κ. Ντάνιγκαν συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας στα ενεργειακά θέματα.

Διπλωματικές πηγές συνδέουν την παρουσία της υφυπουργού Εξωτερικών με το υψηλό ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης στις έρευνες της ExxonMobil στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις επαφές του με Αμερικανούς επίσημους στην Ουάσιγκτον, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε εγείρει το θέμα των τουρκικών απειλών και ζήτησε την σαφή στάση της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία έχει επανειλημμένα επαναβεβαιώσει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27055

 
Η Περιφέρεια Αττικής στο μεγαλύτερο Νορβηγικό ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Βιο-Οικονομική έρευνα για το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης για τους υγροτόπους της Περιφέρειας
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 15:59

Η Περιφέρεια Αττικής στο μεγαλύτερο Νορβηγικό ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Βιο-Οικονομική έρευνα για το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης για τους υγροτόπους της Περιφέρειας

resized NIBIO

Στο πλαίσιο του έργου «Αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανασύσταση και αποκατάσταση των υγροτόπων Αττικής» του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ), πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής, στο Νορβηγικό Ινστιτούτο για τη Βιο-Οικονομική έρευνα (NIBIO) στο Όσλο. Το NIBIO είναι το μεγαλύτερο Νορβηγικό ερευνητικό ινστιτούτο και το μεγαλύτερο εθνικό κέντρο για την ανάπτυξη της γνώσης σε θέματα βιο-οικονομίας.

Κατά την πρώτη ημέρα εργασιών (28.03.2017) παρουσιάστηκαν προσεγγίσεις επίλυσης θεμάτων σχετικά με την ποιότητα υδάτων μέσω φυσικών λύσεων. Επίσης έγινε παρουσίαση των τελικών παραδοτέων των Νορβηγών εταίρων σχετικά με τις προτάσεις παρεμβάσεων στις τρεις περιοχές μελέτης, λίμνη Κουμουνδούρου, υγρότοπο Βουρκαρίου και ρέμα Πικροδάφνης, σχετικά με την ποιότητα υδάτων. Τέλος συζητήθηκε η επικείμενη επίσκεψη υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής για εκπαίδευση, στο πλαίσιο του μέτρου ΙΙ διμερών σχέσεων, με θέμα την παρακολούθηση της ποιότητας υδάτων και τις τεχνικές απορρύπανσης υδάτων σε αστικό περιβάλλον.

resized NIBIO2

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών (29.03.2017) διοργανώθηκε επίσκεψη πεδίου σε έξι περιοχές όπου έχουν πραγματοποιηθεί έργα αποκαταστάσεων και διαχείρισης λυμάτων με φυσικές λύσεις στην ευρύτερη περιοχή του Όσλο. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν έργα σχετικά με αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, διαχείρισης όμβριων υδάτων, συλλογή κτιριακών υδάτων, διαχείρισης λυμάτων από ανενεργή χωματερή και λύματα αυτοκινητόδρομου και γεωργικής γης με κέντρο τεχνικές τεχνητών υγροτόπων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτέλεσε το βραβευμένο έργο αρχιτεκτονικής τοπίου όπου κλειστός αγωγός όμβριων υδάτων μετατράπηκε σε πάρκο.

Να σημειωθεί ότι στόχος του Ινστιτούτου NIBIO είναι να συμβάλει στην ασφάλεια των τροφίμων, τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων, την καινοτομία και τη δημιουργία αξίας μέσω της έρευνας και της παραγωγής γνώσης εντός των τροφίμων, της δασοκομίας και άλλες βιομηχανίες βιολογικής προέλευσης. Επισημαίνεται ότι η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των εταίρων από το NIBIO ενισχύει και προάγει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας.

 
Komondor, Tα σκυλιά γίγαντες με το τρελό μαλλί!
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 16:11

Komondor,

Tα σκυλιά γίγαντες με το τρελό μαλλί!
ca55d-komondor3

Το όνομα της φυλής είναι Komondor και εξελίχθηκε στην Ουγγαρία.

Το έφεραν στην Ευρώπη οι Κουμάνοι, μία τούρκικη φυλή που εγκαταστάθηκε στην Ουγγαρία τον 12 αιώνα. Οι ρίζες της φυλής βρίσκονται πίσω στο Θιβέτ.

Ο αρχικός σκοπός εκτροφής τους ήταν η φύλαξη των ζώων. Σήμερα εκτός από σκυλιά εργασίας είναι και κατοικίδια.

Είναι γενικά ήρεμα σκυλιά και τα πάνε καλά με τα παιδιά. Όταν κάτι όμως ενεργοποιήσει το ένστικτο τους μπορεί να γίνει πολύ προστατευτικά με τα μέλη της οικογένειας.

Δεν προτείνονται για κάποιον που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία με σκύλους. Για να μπορούν να συνυπάρξουν με τον άνθρωπο και άλλα σκυλιά τα Komondor έχουν ανάγκη από σωστή κοινωνικοποίηση.

Χρειάζεται καθημερινή αλλά όχι πολύ άσκηση. Το τρίχωμα του θέλει ιδιαίτερη περιποίηση.

Γίνονται πολύ μεγάλα σκυλιά και το ύψος τους μπορεί να φτάσει τα 80 εκατοστά και βάρος τους τα 60 κιλά.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26991

 
«ΚΥΚΛΑΔΕΣ: ΤΟΠΙΑ-ΦΥΣΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ» Βραδιά Βιβλίου στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017 17:02

«ΚΥΚΛΑΔΕΣ: ΤΟΠΙΑ-ΦΥΣΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Βραδιά Βιβλίου στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

 

resized A02ANAFI MG 4228

 

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και οι εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ διοργανώνουν βραδιά βιβλίου με τίτλο: «Κυκλάδες: Τοπία-Φύση-Άνθρωπος» την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο).

Αφορμή για την βραδιά αυτή, που είναι αφιερωμένη στην προστασία του Κυκλαδίτικου τοπίου, δίνει η έκδοση του λευκώματος “Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος” , από τις εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ.

resized A14NAXOS1 IMG 8765

 Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης και θα μιλήσουν οι:

  ·      Γιώργης Βουγιουκαλάκης, Δρ Γεωλόγος - Ηφαιστειολόγος

·      Ράνια Κλουτσινιώτη, Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος

·      Χρίστος Ντούμας, Καθηγητής Αρχαιολογίας

·      Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος

·      Κωνσταντίνος Θανασάκης, Δρ Ιστορικός - Οθωμανολόγος

·      Νικήτας Νικητάκος, καθηγητής Τμήματος Ναυτιλίας Πανεπ. Αιγαίου

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Χαρά Μπρίντεζη, επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Θα ακολουθήσει προβολή αεροφωτογραφιών από το λεύκωμα “Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος” των εκδόσεων ΑΝΑΒΑΣΗ, καθώς και συζήτηση για την προστασία του Κυκλαδίτικου τοπίου.

 

Το λεύκωμα “Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος” επιχειρεί μία καταγραφή του κυκλαδίτικου τοπίου, αναδεικνύοντας το ουσιώδες και το διαρκές, το τοπίο των Κυκλάδων με την αρμονία και τη λιτότητα των μορφών, την ποιότητα του φωτός, το μπλε της θάλασσας και τα διαχρονικά κατάλοιπα του ανθρώπινου πολιτισμού, εμπνέει και συγκινεί. Μέσα από τις σύντομες εισηγήσεις τους οι ομιλητές θα μας εισάγουν στο αντικείμενό τους και θα μας παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για ορθολογικό σχεδιασμό, που είναι αναγκαίος για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η επιβεβαίωση της παρουσίας των ενδιαφερομένων στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου 210 9469631 και 632.

 

Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11), ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eef.edu.gr. Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

 


Σελίδα 9 από 353
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση