ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Δήμος Παύλου Μελά: Ενισχύεται το Δίκτυο Ανακύκλωσης με νέους μπλε κάδους και αυτοκίνητα ανακύκλωσης.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2017 14:44

Δήμος Παύλου Μελά: Ενισχύεται το Δίκτυο Ανακύκλωσης με νέους μπλε κάδους και αυτοκίνητα ανακύκλωσης.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

resized NEA AFISA EEAA

Ξεκίνησε τις τελευταίες 10 ημέρες να υλοποιείται στο Δήμο Παύλου Μελά, το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, που προβλέπει σημαντικές αλλαγές στη συλλογή και διαχείριση της ανακύκλωσης.

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας είχε την ευθύνη τα τελευταία χρόνια και

ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) συνεχίζει με δικό του νέο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει 3 ειδικά αυτοκίνητα-πρέσες ανακύκλωσης και 1.350 νέους κάδους ανακύκλωσης.

resized kad01

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά με απώτερο στόχο την κυκλική οικονομία και αειφόρο ανάπτυξη, σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, εφαρμόζοντας την πυραμίδα της ορθής διαχείρισης των Απορριμμάτων με πρόληψη-μείωση, διαλογή στην πηγή, επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση, ανακύκλωση και ελαχιστοποίηση της υγειονομικής ταφής, για ένα καθαρότερο και φιλικότερο περιβάλλον για όλους και κυρίως για τις επόμενες γενιές.

Η υλοποίηση του προγράμματος προβλέπει ότι τα δρομολόγια συλλογής θα είναι πλέον καθημερινά και ήδη ξεκίνησε σταδιακά η αλλαγή των παλιών κάδων ανακύκλωσης και η αντικατάστασή τους από νέους.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο Δήμος θα έχει αυξήσει τους κάδους από 750 σε 1.350, έτσι ώστε να πυκνώσει το δίκτυο των μπλε κάδων σε όλες τις γειτονιές.

resized kad1

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Πρασίνου, το Τμήμα Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης, Πρασίνου, το Τμήμα Καθαριότητας, το Τμήμα Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Λαζαρίδης και Δημήτρης Αθάνατος, συνεχίζουν ικανοποιώντας και τα αιτήματα των πολιτών, να αντικαθιστούν τους παλιούς με νέους κάδους και παράλληλα να τοποθετούν κάδους ανακύκλωσης σε νέα σημεία.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η ενημερωτική καμπάνια προώθησης της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που θα διαρκέσει ένα μήνα.

Στο διάστημα αυτό θα δοθεί ειδικός σάκος ανακύκλωσης και ενημερωτικό υλικό στην προσπάθεια αύξησης της ανακύκλωσης.

Σήμερα στο Δήμο Παύλου Μελά ανακυκλώνεται περίπου το 5% των απορριμμάτων και το υπόλοιπο 95% θάβεται στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης με τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος, από το οποίο τουλάχιστον το 25% μπορεί να εκτραπεί σταδιακά προς την ανακύκλωση.

resized kad7

Επίσης στα πλαίσια της ενημέρωσης ξεκινάνε δράσεις και προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου, που θα ολοκληρωθούν στις 4 και 5 Μαϊου 2017 στην 3η Περιβαλλοντική Συνάντηση Σχολικών Μονάδων με βιωματικά και διαδραστικά παιχνίδια και το Λούνα-Παρκ Ανακύκλωσης.

Σκοπός είναι να ενημερωθούν, ευαισθητοποιηθούν και ενεργοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες, έτσι ώστε να μειωθούν τα απορρίμματα που στέλνονται για ταφή στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης έχοντας πολλαπλάσια περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, καθώς μειώνεται το κόστος συλλογής και μεταφοράς.

Στο επόμενο βήμα βάση του ΤΟΣΔΑ θα αναπτυχθεί δίκτυο ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή(ξεχωριστά ρεύματα-χαρτί, αλουμίνιο, pet) στις σχολικές μονάδες του Δήμου και θα λειτουργεί με ανταποδοτικότητα.

resized kad8

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Πηγή: Ε.Ε.Α.Α.)

 

1) Ποιά υλικά μπορώ να ρίχνω στον μπλε κάδο της Ανακύκλωσης;

χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια από π.χ. ηλεκτρικές συσκευές, χυμούς, γάλα, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, χαρτοσακούλες κ.α.

αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά, μπύρες κ.α.

γυάλινες συσκευασίες από π.χ. νερό, χυμούς, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, βαζάκια τροφίμων κ.α.

πλαστικές συσκευασίες από π.χ. μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά ,είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες, φιλμ περιτυλίγματος κ.α.

λευκοσιδηρές συσκευασίες από γάλα εβαπορέ, καφέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό, μπισκότα, κ.λπ.

 

2) Πώς απορρίπτουμε τα υλικά στον μπλε κάδο της Ανακύκλωσης;

Οι συσκευασίες πρέπει να είναι εντελώς άδειες από υπολείμματα.

Όσες συσκευασίες μπορούμε τις τσακίζουμε ή τις διπλώνουμε.

Βγάζουμε τα καπάκια από τα μπουκάλια μας αλλά τα πετάμε και αυτά στην ανακύκλωση.

Όταν φτάσουμε στον κάδο αδειάζουμε τη σακούλα με τα υλικά μέσα σε αυτόν. Μπορούμε κατόπιν να πετάξουμε και τη σακούλα μας προς ανακύκλωση.

 

3) Γιατί να κάνω ανακύκλωση; Τι όφελος θα έχω εγώ προσωπικά;

Με την Ανακύκλωση :

Προστατεύουμε το περιβάλλον και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας

Μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων τα οποία καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται ο χρόνος ζωής τους

Εξοικονομούμε πρώτες ύλες και ενέργεια

Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας

Προκύπτουν συναλλαγματικά οφέλη για τη χώρα μας

Συνεισφέρουμε στον πολιτισμό εφόσον η διαχείριση των αποβλήτων είναι δείκτης πολιτισμού.

 

4) Πού μεταφέρεται το περιεχόμενο των μπλε κάδων και πώς γίνεται ο διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών;

Ειδικά οχήματα συλλογής μεταφέρουν το περιεχόμενο των μπλε κάδων όπου καταλήγει στα ειδικά Κέντρα Διαλογής που λειτουργούν για αυτό το σκοπό. Εκεί τα υλικά διαχωρίζονται μέσα από μία διαδικασία που περιλαμβάνει διατάξεις μηχανικού διαχωρισμού και χειροδιαλογή, όπως συμβαίνει στις ανάλογες μονάδες του εξωτερικού. Τα ανακυκλώσιμα (πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρος) ξεχωρίζονται ανά υλικό και οδηγούνται προς δεματοποίηση για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν από τα αντίστοιχα εργοστάσια σε χρήσιμα υλικά.

 
Δύο Πάρκα Σκύλων στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2017 13:45

Δύο Πάρκα Σκύλων στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

resized ΠΑΡΚΟ1

Με στόχο την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες σύσκεψη της αρμόδιας Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη και εκπροσώπων του ΔΙΚΕΠΑΖ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και καλύτερου συντονισμού δράσεων ανάμεσα στους δυο φορείς (Επιτροπή και ΔΙΚΕΠΑΖ) προκειμένου να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η περισυλλογή των αδέσποτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή εκτός από εκπροσώπους του Δήμου απαρτίζεται από μέλη φιλοζωικών σωματείων, κτηνίατρο και εκπαιδευτή σκύλων.

Στο πρόγραμμα του κοινού σχεδίου δράσης εντάσσεται η περισυλλογή, η σήμανση ,η στείρωση, ο εμβολιασμός, η θεραπεία από τυχόν ασθένειες ή τραυματισμούς και η επανατοποθέτηση των αδέσποτων στο φυσικό τους περιβάλλον εφόσον δεν υιοθετηθούν.

resized ΠΑΡΚΟ2

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Επιδίωξή μας είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας τόσο εκείνων που έχουν ζώα όσο και των άλλων που δεν έχουν. Γι’αυτό το λόγο και πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη σύσκεψη προκειμένου σε συνεργασία με το ΔΙΚΕΠΑΖ να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε διαμορφώσει έως σήμερα δυο Πάρκα Σκύλων στο χώρο του Δημοτικού Κηποθεάτρου Νίκαιας και στο πρώην Νεκροταφείο Νεάπολης, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των δημοτών μας .

resized παρκο3

Μ’αυτόν τον τρόπο περιορίστηκε αισθητά η παρουσία των ζώων σε παιδικές χαρές και ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η κοινωνικοποίησή τους σε έναν χώρο προστατευόμενο χωρίς να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν και άλλα Πάρκα Σκύλων και στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη».

 

ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ)

Κύπρου και Αμυραδάκη

Ώρες λειτουργίας: 07.30- 20.30

ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ (Χώρος πρώην Νεκροταφείου Νεάπολης)

Βουρνόβα και Αναλήψεως

Ώρες λειτουργίας: 07.30-20.30

 
Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στην 10η Zootechnia, κατά τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσής της.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2017 13:28

Πλήθος κόσμου στην 10η Zootechnia

resized Άποψη από το εκθεσιακό κέντρο

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στην 10η Zootechnia, κατά τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσής της, με σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον για τα εκθέματα και τις εκδηλώσεις της έκθεσης, η οποία έχει πετύχει ρεκόρ συμμετοχών. Απλοί και εμπορικοί επισκέπτες, αλλά και ομαδικές αποστολές από τα Βαλκάνια και hosted buyers από 10 χώρες έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί εντός του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα, το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που θέτουν στο επίκεντρο τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν κτηνοτροφία και πτηνοτροφία.

resized 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκονται το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής, (διοργανωτές τα Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ΤΕΙ Ηπείρου, ΤΕΙ Θεσσαλίας/Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής) στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός», το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο», μια συνδιοργάνωση του περιοδικού Meat News και της ΔΕΘ-Helexpo, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», η εκδήλωση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου «Καινοτομία και αύξηση προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα Ζωικής Παραγωγής», αλλά και η εκδήλωση του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Αξιοποίηση του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) προς όφελος της επιχείρησής μου», αμφότερες στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός».

resized 6ο Σαλόνι Αλόγου

Τα βλέμματα έχει προσελκύσει το 6ο Σαλόνι Αλόγου, όπου παρουσιάζονται περισσότερα από 50 άλογα ελληνικών και άλλων φυλών σε ειδική πίστα που έχει διαμορφωθεί στο περίπτερο 16, όπως επίσης και εκθέματα γύρω από το άλογο, αλλά και το Pet Festival στα περίπτερα 2 και 17, όπου τα ζώα συντροφιάς είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Από εκθέσεις σκύλων και γάτας, παρουσιάσεις καναρινιών και εξωτικών πουλιών, βιοτοπικών ενυδρείων, διαφόρων ειδών ερπετών και επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων μέχρι ενημερωτικές εκδηλώσεις, συμβουλές διατροφής, φροντίδας και περιποίησης και γιορτή υιοθεσίας, το Pet Festival τα έχει όλα. Και βέβαια στο περίπτερο 3 μπορεί κανείς να δει τα ζώα παραγωγής. Στα περίπτερα 7,8,9 και 10 εκτίθενται ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα-εργαλεία, υπηρεσίες και Τύπος, ενώ στα 12,13 και 15 μηχανήματα και εξοπλισμοί κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας. Στον δε υπαίθριο χώρο (Τομέας Α8) μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με την έρευνα και καινοτομία στο μηχανικό άρμεγμα και με τις νέες τεχνολογίες στη ζωική παραγωγή.

resized Γενική άποψη από Zootechnia

Σήμερα και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου το ωράριο λειτουργίας της Zootechnia είναι από τις 10:00 έως τις 19:00 και αύριο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως 20:00. Επίσης, λειτουργεί δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ από σήμερα και μέχρι την λήξη της έκθεσης.

resized Εξωτικά πουλιά

Την 10η Zootechnia υποστηρίζουν η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

resized Στιγμιότυπα

resized Παραγωγικά ζώα

 
Ο Δήμος Παλλήνης επιβραβεύει τους πολίτες μέσω της Freerecycle - Κέρδισε, ανακυκλώνοντας μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2017 12:32

Ο Δήμος Παλλήνης επιβραβεύει τους πολίτες μέσω της Freerecycle - Κέρδισε, ανακυκλώνοντας μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές.

megales suskeues

 Ο Δήμος Παλλήνης ενημερώνει ότι οι πολίτες που παραδίδουν προς ανακύκλωση ογκώδεις οικιακές συσκευές στην εταιρεία FreeRecycle, θα λαμβάνουν κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων.

Η εταιρεία FreeRecycle - με την οποία ο Δήμος Παλλήνης έχει συνάψει σχετική συμφωνία - παραλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ από το χώρο του κάθε πολίτη, οικιακές συσκευές κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (τηλ. 210 8064402).

Ενδεικτικές συσκευές που μπορείτε να παραδώσετε είναι:

  • πλυντήρια & στεγνωτήρια ρούχων

  • πλυντήρια πιάτων

  • ψυγεία & καταψύκτες

  • ηλεκτρικές κουζίνες & φούρνους μικροκυμάτων

  •  συσκευές ψύξης και θέρμανσης

  • κλιματιστικά

  • ανεμιστήρες

  • τηλεοράσεις & ηχοσυστήματα

Σημειώνεται ότι για τις μικρές συσκευές, έχουν τοποθετηθεί κατάλληλοι κάδοι σε διάφορα σημεία του δήμου. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ στο followgreen λογαριασμό σας(www.followgreen.gr).  

 
Οι υγρότοποι στο επίκεντρο της Περιφέρειας Αττικής. Πρωτοβουλία για την ανάδειξη του υγροτόπου Βουρκαρίου Μεγάρων και Περιπατητική Ημερίδα στο Ρέμα Πικροδάφνης.
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 18:33

Οι υγρότοποι στο επίκεντρο της Περιφέρειας Αττικής.

Πρωτοβουλία για την ανάδειξη του υγροτόπου Βουρκαρίου Μεγάρων και Περιπατητική Ημερίδα στο Ρέμα Πικροδάφνης.

resized Υγρότοπος Βουρκαρίου

Μία ξεχωριστή επίσκεψη διοργάνωσε χθες η Περιφέρειας Αττικής, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, στον υγρότοπο Βουρκαρίου, τον μεγαλύτερο σε έκταση υγρότοπο της Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα, ο ιδιαίτερος πλούτος της περιοχής καθώς και οι δράσεις και οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την προστασία και ανάδειξη του Βουρκαρίου, παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους των ΜΜΕ από στελέχη της Περιφέρειας, ειδικούς επιστήμονες από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων - Υγροτόπων, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Βιοοικονομικών Ερευνών (ΝΙΒΙΟ), στελέχη της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα, τον Δήμαρχο Μεγαρέων και εκπροσώπους του Συντονιστικού Φορέα των Συλλόγων για την Προστασία του Υγροτόπου «Βουρκάρι» Μεγάρων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Επισημαίνεται ότι προτεραιότητα για την προστασία της περιοχής, αποτελεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής και δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος.

Παράλληλα σήμερα, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε περιπατητική ημερίδα στο Ρέμα Πικροδάφνης. Πρόκειται για βιωματικό εργαστήριο που εντάσσεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ανταλλαγής γνώσης μεταξύ των επιστημονικών ιδρυμάτων και του αρμόδιου προσωπικού των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Διεξήχθη δε από πολυπληθή ομάδα επιστημόνων από το ΕΛΚΕΘΕ, η οποία χωρίστηκε σε 4 ομάδες εργασίες. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου έγιναν επιτόπιες μετρήσεις φυσικοχημικών παραμέτρων, βάθους και ταχύτητας ροής εντός του ποταμού, ενώ πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες μακροασπονδύλων και επιτόπια ανάλυση των σχετικών δειγμάτων.

resized Ρέμα Πικροδάφνης

Η Περιφέρειας Αττικής προάγει την προστασία και την ανάδειξη των 50 υγροτόπων της που αποτελούν νησίδες βιοποικιλότητας, πολύτιμες περιοχές για τη φύση και τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανασύσταση και αποκατάσταση των υγροτόπων της Αττικής» με τη χρηματοδότηση του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων -Υγροτόπων, βελτιώνει την επιστημονική γνώση για την οριοθέτησή τους και συντάσσει μέτρα προστασίας και αποκατάστασης για επιλεγμένους υγροτόπους της (έλος Βουρκαρίου, λίμνη Κουμουνδούρου, ρέμα Πικροδάφνης, έλος Σχινιά).

Τέλος, σημειώνεται ότι τα προτεινόμενα μέτρα για την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του Βουρκαρίου, θα παρουσιασθούν σε ειδική ημερίδα που θα διεξαχθεί στις 23 Φεβρουαρίου στον Δήμο Μεγαρέων.

 


Σελίδα 9 από 464
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση