ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «LET’ S DO IT GREECE 2017». Καθαρίζουμε τις μουντζούρες από τα graffiti στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 16:20

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «LETS DO IT GREECE 2017». Καθαρίζουμε τις μουντζούρες από τα graffiti στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

resized 20170409 172035

Η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πρωτοβουλία του Lets do it Greece 2017, «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, με τη δράση καθαρισμού των γκράφιτι, στην περιοχή της Νέας Παραλίας, στο ύψος του αγάλματος του Κ. Καραμανλή.

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μελών του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπαλλήλων του Δήμου, με τη χρήση του συστήματος αποκατάστασης επιφανειών, που δώρισε στον Δήμο η Alpha Bank.

resized 20170409 172307

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στη διάρκεια του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», υπάλληλοι και μέλη του δικτύου εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν σημαντικές ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών, στην πρώτη κατά σειρά δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Lets do it Greece.

Η Διεθνής Εθελοντική Καμπάνια Lets do it ξεκίνησε το 2008 από την Εσθονία και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας το μήνυμα της κοινής συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος για ένα καλύτερο μέλλον.

resized 20170409 175940

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις δράσεις της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από το 2012, κινητοποιώντας πολίτες, φορείς και τις υπηρεσίες του στο πλαίσιο μεγάλων επιχειρήσεων καθαρισμού, μεταξύ άλλων, στο Ρέμα Κωνσταντινίδη, στους Ελαιώνες Πυλαίας, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην Παλιά Παραλία καθώς και στον άξονα Ροτόντα – Καμάρα – Πλατεία Ναυαρίνου. 

 

resized 20170409 182452

 

resized 20170409 182659

resized 20170409 183635

resized graffiti n paralia-01resized graffiti n paralia-02resized graffiti n paralia-03resized graffiti n paralia-04

 
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΒΙΠΕΘ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 17:56

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΒΙΠΕΘ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ

perkentrmakedonias1

Την πορεία των εργασιών στη Μονάδα Κατεργασίας Αποβλήτων (ΜΚΑ) της ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο, εν όψει της λήξης της εφάπαξ εξάμηνης προθεσμίας που έχει δοθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ολοκλήρωση των τεχνικών έργων, επιθεώρησε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

Συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Γιουτίκας επισκέφτηκε τις νέες δεξαμενές, τη μονάδα χλωρίωσης και τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις της Μονάδας, ενώ υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας προχώρησαν σε δειγματοληψίες επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων. Ο Γενικός Διευθυντής Π. Νάστος της ΕΥΑΘ ΑΕ, που είναι η διαχειρίστρια της ΜΚΑ και ο επικεφαλής λειτουργίας Μ. Τσουρδαλάκης της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕΘ, που είναι η ιδιοκτήτρια της Μονάδας, ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη ότι οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και ότι η Μονάδα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία αμέσως μετά το Πάσχα.

Ο κ. Γιουτίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη, αλλά τόνισε τόσο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε με τους εκπροσώπους της ΜΚΑ, όσο και σε δηλώσεις του, ότι οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων της ΒΙΠΕΘ θα λάβουν άδεια λειτουργίας, εφόσον τα προϊόντα της επεξεργασίας που διοχετεύονται στον ευαίσθητο αποδέκτη του Θερμαϊκού Κόλπου, πληρούν όλα τα διεθνή στάνταρντ και τα επιστημονικώς παραδεκτά όρια.

«Παρακολουθούμε από κοντά την πορεία υλοποίησης των απαραίτητων εργασιών που πρέπει να εκτελεστούν έτσι ώστε η ΜΚΑ της ΒΙΠΕΘ να μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο που δεν προκαλεί επιβάρυνση στο περιβάλλον. Οι δύο αρμόδιοι φορείς μας έπεισαν ότι υπάρχει διάθεση και η δέουσα χρηματοδοτική ροή για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κι εγώ προσωπικά έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές τη ΜΚΑ, παρακολουθώντας την πρόοδο των εργασιών και επανήλθαμε εκ νέου σήμερα, καθώς τις επόμενες μέρες λήγει η αναστολή. Όντως είδαμε ότι υπάρχει πρόοδος και είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά θα είμαστε ευχαριστημένοι όταν δούμε ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων των υγρών επεξεργασμένων αποβλήτων είναι τα σωστά και δεν υπερβαίνουν τα όρια. Μας διαβεβαίωσαν ότι κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας θα γίνει η πλήρωση των νέων δεξαμενών. Οπότε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνουν νέες δειγματοληψίες μετά το Πάσχα. Θέσαμε συγκεκριμένα ζητήματα στους εκπροσώπους της ΕΥΑΘ και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕΘ, προκειμένου για την έκδοση άδειας λειτουργίας σε ένα τόσο σημαντικό έργο και επισημάναμε ότι τα επεξεργασμένα απόβλητα οφείλουν να συμβαδίζουν με την κείμενη νομοθεσία. Σε αυτό ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι», δήλωσε ο κ. Γιουτίκας.

Η απόφαση για την παύση λειτουργίας της ΜΚΑ στη ΒΙΠΕΘ ελήφθη στις 31 Μαΐου 2016. Το επόμενο διάστημα θα κινηθούν, για πρώτη φορά από τη λειτουργία της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων το 2004, οι διαδικασίες για την έκδοση της άδειας λειτουργίας της. Κατά αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί με απόλυτο τρόπο ότι τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα της ΒΙΠΕΘ που μέσω στραγγιστικής τάφρου καταλήγουν καθημερινά στον Θερμαϊκό Κόλπο, θα είναι απαλλαγμένα από επικίνδυνα μικροβιακά και οργανικά φορτία.

 
Η «Γαλάζια Ανάπτυξη» ως Μοχλός Οικονομίας στη Μεσόγειο, μέσω της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» των Περιφερειών σε συνέδριο στη Ρώμη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 16:19

Η «Γαλάζια Ανάπτυξη» ως Μοχλός Οικονομίας στη Μεσόγειο, μέσω της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» των Περιφερειών σε συνέδριο στη Ρώμη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

1kr

Η "Γαλάζια Ανάπτυξη ως Μοχλός Οικονομίας" αποτελεί το θέμα του Συνεδρίου "Γαλάζια Ανάπτυξη στη Μεσόγειο" που πραγματοποιείται στη Ρώμη, όπου την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος της CRPM (Διάσκεψης των Παραθαλάσσιων και Απομαρκυσμένων Περιφερειών της Ευρώπης). Στο Συνέδριο συζητούνται δράσεις για τη βιώσιμη κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη μέσα από καινοτόμες επενδύσεις σε βασικούς τομείς στην παράκτια ζώνη και στη θάλασσα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Προγράμματος Interreg INNOBLUEGROWTH - Οριζόντιες Δράσεις Επικοινωνίας και Κεφαλαιοποίηση της Καινοτομίας για την Γαλάζια Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, όπου και συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως συνεργαζόμενος εταίρος.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα InnoBlueGrowth στοχεύει στην αύξηση της διακρατικής και διαπεριφερειακής δραστηριότητας των καινοτόμων συνεργειών και των δικτύων που σχετίζονται με τη θάλασσα, και στην κεφαλαιοποίηση σχετικών έργων, από το τοπικό επίπεδο σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην «Γαλάζια Οικονομία» σε επίπεδο Μεσογειακών Περιφερειών, και πώς μπορεί να αποτελέσει μοχλό ενίσχυσης της Περιφερειακής Οικονομίας, σε τομείς που σχετίζονται με τον παράκτιο τουρισμό, την ναυτιλία, την ενέργεια από τη θάλασσα, την θαλάσσια επιτήρηση, τη ναυτιλία και την κρουαζιέρα, ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας και για την Κρήτη, ως νησιωτικής Μεσογειακής Περιφέρειας.

Οι Περιφερειακές Ευρωπαϊκές Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης περιλαμβάνουν τις θεματικές αυτές συνιστώσες στους πυλώνες ανάπτυξης των Παρακτίων Περιφερειών. Ειδικότερα στην Κρήτη, τόσο στην Αγροδιατροφή (πχ νέα προϊόντα διατροφής, φαρμακευτικός κλάδος, κ.α.) και στον τουρισμό-πολιτισμό (παράκτιος τουρισμός, κρουαζιέρα, καταδυτικά πάρκα), όσο και στο περιβάλλον (υπηρεσίες οικοσυστήματος, βιώσιμη ανάπτυξη παράκτιας ζώνης) και στη γνώση (ερευνητικές υποδομές) η Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνη Εξειδίκευσης, ακολουθώντας τις προδιαγραφές της ΕΕ, περιλαμβάνει θεματικές προτεραιότητες που συνάδουν με τη Γαλάζια Ανάπτυξη και τη υλοποίησή της. Ο Γιώργος Αλεξάκης τόνισε επίσης, την ανάγκη προτεραιοποίησης θεμάτων σε σχέση με τις ανάγκες και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις στην Κρήτη, τη διεύρυνση της συνεργασίας με άλλες Μεσογειακές Περιφέρειες, την εξειδίκευση για την ανακάλυψη της επιχειρηματικής δυνατότητας σε συναφείς κλάδους μέσω της έρευνας και της καινοτομίας στη θάλασσα σε συνεργασία με τα Ερευνητικά Κέντρα του νησιού, αλλά κυρίως, μέσω και ισχυρών δεσμών επικοινωνίας και συνεργειών Δημόσιου Τομέα και Ιδιωτικού -Επιχειρηματικού Κλάδου. Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Innobluegrowth, συμμετέχουν ακόμα: Το Εθνικό Δια-Πανεπιστημιακό Consortium Θαλασσίων Επιστημών- Conisma της Ιταλίας, η Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης CPMR, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών-ΕΛΚΕΘΕ, η Ένωση Μεσογειακών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων-ASCAME, της Ισπανίας, το Επιχειρηματικό Cluster Θαλάσσιας Καινοτομίας της Γαλλίας, και το Πανεπιστήμιο Μαυροβουνίου.

 
Solar Probe Plus, Ιστορική αποστολή διαστημοπλοίου στον ήλιο από τη NASA.
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 18:24

Solar Probe Plus,

Ιστορική αποστολή διαστημοπλοίου στον ήλιο από τη NASA.
79883-0solar-probeβ

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο ήλιος προβαίνει σε μια ισχυρή εκπομπή- έκλαμψη φορτισμένων σωματιδίων που φτάνουν στον πλανήτη μας και συχνά προκαλούν προβλήματα σε δίκτυα ηλεκτροδότησης, αεροπλάνα και δορυφορικά συστήματα.

Όταν νέφη τέτοιων σωματιδίων έρχονται με ταχύτητα από τον ήλιο, μπορούν να «λούζουν» διαστημόπλοια, αστροναύτες και επιφάνειες πλανητών με επιβλαβή ακτινοβολία.

Η κατανόηση των λόγων για τους οποίους ο ήλιος περιστασιακά εκπέμπει αυτά τα σωματίδια μπορέι να βοηθήσει τους επιστήμονες να προβαίνουν σε προγνώσεις του διαστημικού καιρού, επιτρέποντας λήψη μέτρων όταν αναμένεται κάτι τέτοιο.

Το εργαστήριο Draper και το Smithsonian Astrophysical Observatory (SAO) ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα και ελπίζουν να βρουν απαντήσεις αναπτύσσοντας εξελιγμένους αισθητήρες για μια νέα αποστολή της NASA.

To 2018 πρόκειται να εκτοξευτεί το διαστημόπλοιο Solar Probe Plus της NASA, που σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από το Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory.

Το σκάφος θα πραγματοποιήσει 24 περάσματα από τον ήλιο μέσα διάστημα επτά ετών, θέτοντας νέα ρεκόρ για τεχνητό αντικείμενο, καθώς θα φτάσει 37,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα πιο κοντά στον ήλιο από οποιοδήποτε άλλο διαστημόπλοιο στο παρελθόν, και θα εκτεθεί σε θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 1.370 βαθμούς Κελσίου.

Το Solar Probe Plus θα είναι η πρώτη αποστολή που θα πετάξει στην ανώτερη ατμόσφαιρα του ήλιου και θα τον «αγγίξει», συλλέγοντας δεδομένα σχετικά με τους μηχανισμούς που θερμαίνουν τη στεφάνη και επιταχύνουν τον ηλιακό άνεμο- μια συνεχή ροή φορτισμένων σωματιδίων από τον ήλιο.

Πρόκειται για δύο διαδικασίες με θεμελιώδεις ρόλους στο πολύπλοκο σύστημα που συνδέει τον ήλιο και το διάστημα γύρω κοντά στη γη- ένα σύστημα που μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον διαστημικό καιρό και να επηρεάσει τη λειτουργία των δορυφόρων.

Για τις συγκεκριμένες μετρήσεις, το Solar Probe Plus θα είναι εξοπλισμένο με «κύπελλο Faraday», που θα κατασκευαστεί από το SAO, με τεχνική υποστήριξη από το Draper και υπό την επίβλεψη του SAO και του University of Michigan in Ann Arbor.

Το κύπελλο Faraday, που είναι ικανό να μετρά την πλήρη δύναμη των ηλιακών σωματιδίων και της ακτινοβολίας, είναι ένα από μόνο δύο όργανα που θα βρίσκονται εκτός της προστατευτικής ηλιακής ασπίδας του σκάφους.

Η πρόκληση θα είναι η συλλογή δεδομένων ενώ λειτουργούν σε ακραίες θερμοκρασίες, πάνω σε ένα διαστημόπλοιο το οποίο θα κινείται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει επιτύχει ποτέ σκάφος που έχει φτιαχτεί από άνθρωπο, καθώς θα πιάσει ταχύτητα κοντά σε 200 χλμ/ δευτερόλεπτο.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/27088

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 18:26
 
Ξενοδοχεία του Cyan group of hotels συμμετέχουν στη δράση “Let’s do it Greece”
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 18:14

 Ξενοδοχεία του Cyan group of hotels συμμετέχουν στη δράση “Lets do it Greece

resized Apollonia Beach Lets do it Grecce

To Apollonia Beach Resort & Spa στην Αμμουδάρα και το Sitia Beach City Resort & Spa στην Σητεία, ξενοδοχεία του ομίλου Cyan group of hotels, συμμετείχαν ενεργά στη δράση “Lets Do It Greece”. Στόχος της ενέργειας ήταν

να ευαισθητοποιηθούν πολίτες σε όλη τη χώρα και να μοιραστούν το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν και να την ομορφύνουν με διάφορες ενέργειες σε περισσότερα από 1.000 σημεία.

resized Sitai Beach

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο Apollonia Beach Resort & Spa, οι μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Γαζίου μαζί με το προσωπικό του ξενοδοχείου συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, το Sitia Beach City Resort & Spaσυμμετείχε στην δράση φυτεύοντας λεβάντα μαζί με τοπικό σύλλογο της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βρέθηκαν σε ρυθμούς «Lets Do It Greece».

resized Sitia Beach

Cyan group of hotels

 Η Cyan group of hotels ιδρύθηκε το 1977 και διαθέτει στον όμιλό της τρία ξενοδοχεία. Το Apollonia Beach Resort & Spa 5 * με 334 δωμάτια, το Santa Marina Beach 4 * με 208 δωμάτια και το Sitia Beach City Resort & Spa 5 * με 161 δωμάτια. Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 200 άτομα. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην Αμμουδάρα-Ηρακλείου και στην Σητεία.

 


Σελίδα 8 από 353
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
 «Κέαρ» – ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ Στίχοι / Μουσική: Ιάκωβος Σαμψάκης   Ο Ιάκωβος Σαμψάκης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση