ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
«ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ» στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 10:18

«ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ» στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Αφισα πρασινου

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των δημοτών Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου συνεχίζει τις δράσεις εξωραϊσμού των συνοικιών με γενικό τίτλο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ». Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, δενδροφυτεύσεις, κλαδέματα ψηλών δέντρων με γερανό και καθαρισμός παρτεριών στους χώρους πρασίνου του 3ου Δημοτικού Σχολείου (Ξηρουχάκη, Ρέντης) το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυο φορές το μήνα στις γειτονιές Νίκαιας και Αγ. Ι. Ρέντη, διοργανώνονται δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ώστε το πράσινο της πόλης όχι μονο να συντηρείται αλλά και να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

 
Στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη οι κτηνοτρόφοι.
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 18:34

Στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα  Μπακογιάννη οι κτηνοτρόφοι.

 

image003μπακ 

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα των αποζημιώσεων τους, λόγω της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε σχέση με τη φορολογία και το ασφαλιστικό.

 

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προς το αρμόδιο υπουργείο, για τις αποζημιώσεις, προκειμένου να μην καθυστερήσει η διαδικασία και να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά κολλήματα.

 

«Σε μία περίοδο που οι κτηνοτρόφοι μας δέχονται συνεχείς επιθέσεις, με το φορολογικό, το κόστος παραγωγής και το ασφαλιστικό, βρέθηκαν αντιμέτωποι και με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την Στερεά Ελλάδα. Έχουμε μπει μπροστά για να τρέξουμε τις διαδικασίες και να προχωρήσουμε άμεσα με τις αποζημίωσής τους. Παράλληλα όμως, θεωρώ ότι ο κλάδος αυτός έχει στοχοποιηθεί και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιληφθούμε ως κράτος και ως χώρα ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 18:37
 
Άμεση η αντίδραση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στο ενδεχόμενο εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη περιοχή Νέο Τέρμα. Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 18:00

Άμεση η αντίδραση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στο ενδεχόμενο εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη περιοχή Νέο Τέρμα.

Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

patoulis

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής στις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής του Νέου Τέρματος ότι επίκειται εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα πολυκατοικίας της οδού Στρ. Λέκκα 33.

Με επιτόπια αυτοψία που διενεργήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 από αρμόδιο Τεχνικό Υπάλληλο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου, δεν διαπιστώθηκε να έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 , προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση επί του θέματος της «Σύστασης Επιτροπής καθορισμού ζωνών τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε συνάρτηση με την περιβαλλοντική ανοχή κάθε περιοχής και αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας έως ότου κατατεθεί το πόρισμα της ανωτέρω Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο.»

Με δεδομένη την περιβαλλοντική ευαισθησία που επανειλημμένα έμπρακτα έχει εκφράσει η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης από της πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων το 2007 και ειδικότερα στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και με γνώμονα και πρωταρχικό καθήκον την προστασία της υγείας των πολιτών και ιδίως των παιδιών σημειώνεται ότι:

-Με πρωτοβουλία της Διοίκησης το Δημοτικό Συμβούλιο το 2015 ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο ζητούσε να τροποποιηθεί άμεσα το νομικό πλαίσιο αδειοδότησης της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας και να είναι σαφές και σύμφωνα με τις παραδοχές αντικειμενικών επιστημονικών ευρημάτων. Παράλληλα δε, ζητούσε μέχρι τη ρύθμιση των ζητημάτων αυτών να ανασταλεί οποιαδήποτε χορήγηση άδειας εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
-Επίσης προχώρησε στην αποξήλωση κεραιών τηλεφωνίας, το 2007 από την περιοχή της Ν. Λέσβου, το 2010 από την περιοχή του Ψαλιδίου και το 2015 από την περιοχή των Αναβρύτων. - Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε όλες τις συγκεντρώσεις των κατοίκων και έχει διοργανώσει ειδική ημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για σωστή και πληρέστερη ενημέρωση στα θέματα της κινητής τηλεφωνίας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου διεκδικεί την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδιασμού προσδιορισμού της περιβαλλοντικής ανοχής κάθε Δήμου στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο οι Δήμοι θα έχουν καθοριστικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων από τις αρμόδιες αρχές και όχι όπως γίνεται σήμερα, προκειμένου να μην δημιουργούνται περιοχές έντασης τόσο σε αριθμό, όσο και στην ακτινοβολία που εκπέμπεται για τη προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

 
Ο καιρός τρελάθηκε, Το Κατάρ μόλις κατέγραψε την πιο χαμηλή θερμοκρασία στην ιστορία του.
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 08:40

Ο καιρός τρελάθηκε, 

Το Κατάρ μόλις κατέγραψε την πιο χαμηλή θερμοκρασία στην ιστορία του. 
 
1d2c5-snow arabs

Την χαμηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία της χώρας--1,5 βαθμούς Κελσίου-- κατέγραψε νωρίς το πρωί της Κυριακής ο μετεωρολογικός σταθμός του Κατάρ.

Στο ανεξάρτητο αυτό εμιράτο της Μέσης Ανατολής επικρατούν πολύ ψηλές θερμοκρασίες και υγρασία ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αντίθεση οι χειμώνες είναι ήπιοι, με ελάχιστη βροχόπτωση. Δυνατοί άνεμοι και αμμοθύελλες είναι συνηθισμένο φαινόμενο καθώς και εκτυφλωτικός ήλιος.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Κατάρ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση λέγοντας ότι το κύμα ψύχους είναι αποτέλεσμα του πεδίου υψηλών πιέσεων και των ψυχρών αέριων μαζών κοντά σε περιοχές της χώρας.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26157

 
Aύξηση 10% της επισκεψιμότητας στο πρώτο διήμερο της Zootechnia-Αναμένεται κοσμοπλημμύρα το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Φεβρουαρίου.
News - Πλανήτης Γη
Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2017 18:57

Aύξηση 10% της επισκεψιμότητας στο πρώτο διήμερο της Zootechnia-Αναμένεται κοσμοπλημμύρα το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Φεβρουαρίου.

resized Zootechnia 5

Αύξηση επισκεψιμότητας κατά 10%, σε σχέση με την αντίστοιχη διοργάνωση του 2015, καταγράφεται στην μεγαλύτερη έκθεση για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, την 10η Zootechnia, η οποία ολοκληρώνεται αύριο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, άνοδο κατά 13% παρουσιάζει και η προσέλευση των εμπορικών επισκεπτών, ενώ αξίζει να υπογραμμιστεί πως τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά ξεχωρίζει ιδιαίτερα η αύξηση των ξένων εμπορικών επισκεπτών.

Οι επισκέπτες προέρχονται από όλη την Ελλάδα, οι hosted buyers από 10 χώρες (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Αλγερία, Τυνησία, Αίγυπτος, Γερμανία, Ρουμανία, Ρωσία, Βουλγαρία και Κύπρο), ενώ έχουν έρθει στην έκθεση και 300 επισκέπτες από ομαδικές συμμετοχές από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία.

Στα πολύ θετικά στοιχεία της διοργάνωσης συγκαταλέγεται το γεγονός πως η ύπαρξη των hosted buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες) δίνει τη δυνατότητα για απευθείας υλοποίηση εμπορικών επαφών και επιχειρηματικών ραντεβού, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται το όφελος για τους εκθέτες.

Οι ξένοι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, ενώ συνολικά οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσωπούν 37 χώρες.

Πολλές είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις, τα συνέδρια και οι ημερίδες, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Zootechnia. Για σήμερα Σάββατο 4 Φεβρουαρίου το αναλυτικό πρόγραμμα τους είναι το εξής:

resized Zootechnia 1

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΔΕΘ HELEXPO

«Η κτηνοτροφία ως μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας»

09:00 – 15:00

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. Α

Το Περιοδικό MEAT NEWS και η ΔΕΘ HELEXPO συνδιοργανώνουν το 5o Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του
«Από τον στάβλο στο πιάτο»

09:00 – 21:00

Σ.Κ. «Ι. Βελλίδης» Αίθ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΔΕΘ HELEXPO
«Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος κτηνοτροφικών μονάδων»

10:00 – 14:00

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. Β

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

«Συνέργειες και Agrologistics
Στρατηγικές ανάπτυξης συνεργειών στην εφοδιαστική αλυσίδα του αγροτικού-αγροδιατροφικού τομέα»

10:30 – 14:30

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. C

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

«Πανώλη των μικρών μηρυκαστικών – Οζώδης δερματίτιδα των βοοειδών Νέες απειλές για την Ελληνική κτηνοτροφία»

12:00 – 15:00

Αίθ. «Αιμίλιος Ριάδης»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

Γενική Συνέλευση

12:00 – 17:00

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. D

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ Α.Ε.

«Σύγχρονες Εφαρμογές στις Ζωοτροφές και τη Ζωική Παραγωγή»

14:30 – 16:30

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. Β

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

«Διαχείριση και αξιοποίηση κτηνοτροφικών αποβλήτων»

15:00 – 19:00

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. C

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ

«Αγορά κρέατος στην Ελλάδα – Διασφάλιση της ταυτότητας των προϊόντων από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση»

16:00 – 20:00

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. Α

ΒΙΟΕΛΛΑΣ

«Ενημερωτική ημερίδα για το νέο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας – Μέτρο 11»

17:30 – 19:00

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resized Zootechnia 2

Για αύριο Κυριακή 5 Φεβρουαρίου το αντίστοιχο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Περιοδικό MEAT NEWS και η ΔΕΘ HELEXPO συνδιοργανώνουν το 5o Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του
«Από τον στάβλο στο πιάτο»

09:00 – 19:30

Σ.Κ. «Ι. Βελλίδης» Αίθ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΥΓΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

«Συνάντηση εργασίας του κλάδου της Αυγοπαραγωγής»

10:00 – 12:00

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. D

ΑΓΡΟΝΟΝΕΑ – ΑΓΡΟΤΟΡΑΜΑ

«Ανοιχτή συζήτηση για την δημιουργία ή όχι Αγροτικού Επιμελητηρίου»

14:00 – 17:00

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resized Zootechnia 3

Εντυπωσιακό και γεμάτο εκπλήξεις είναι και το PET FESTIVAL στο Περίπτερο 17.

Εκθέσεις Σκύλων, επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων και agility, η Διεθνής Έκθεση Γάτας, συμβουλές διατροφής, φροντίδας και περιποίησης, δώρα και διαγωνισμοί περιμένουν τους επισκέπτες.

Ακόμη, παρουσιάζονται τα πάντα γύρω από τα καναρίνια και τα εξωτικά πουλιά, για τα βιοτοπικά ενυδρεία, για τα είδη ερπετών-συμβουλές διατήρησης terrarium, συμβουλές περιποίησης σκύλου-grooming κα.

resized Zootechnia 4

Σήμερα το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 10:00 έως 20:00 και αύριο από τις 10:00 έως τις 19:00. Επίσης, λειτουργεί δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ μέχρι την λήξη της έκθεσης.

resized Zootechnia 6

Την 10η Zootechnia υποστηρίζουν η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

 


Σελίδα 8 από 464
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση