ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Ηλιακή Καταιγίδα Μια διαστημική κακοκαιρία απειλεί τον πλανήτη μας
News - Πλανήτης Γη
Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2016 08:28

Ηλιακή Καταιγίδα

Μια διαστημική κακοκαιρία απειλεί τον πλανήτη μας
 
39f7a-0solar storms copy

Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι εκρήξεις που παρατηρούνται όταν η έντονη δραστηριότητα στο εσωτερικό του ήλιου διαταράσσει τα μαγνητικά του πεδία.

Οι εκλάμψεις αυτές εξαπολύουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας και λαμπρότητας. Τα στρώματα της γήινης ιονόσφαιρας διαταράσσονται με συνέπειες μικρής ή μεγάλης βαρύτητας ανάλογα με την ισχύ τους. Έτσι, μπορεί να προκληθούν από μικρές διαταραχές σε ραδιοσυχνότητες, μέχρι το απόλυτο μπλακ-άουτ ασυρμάτων.

Την 21η Οκτωβρίου, μια ηλιακή έκλαμψη«χτύπησε» το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας. Οι συνέπειες, είναι προς το παρόν άγνωστες!
Η ποσότητα των ηλιακών ενεργειακών σωματιδίων που απελευθερώθηκαν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή στη Γη με ακραία φαινόμενα του διαστημικού καιρού, προκαλώντας χάος!

Η ηλιακή έκλαμψη φαίνεται πως δημιούργησε μια σχετικά ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες βρίσκονται πίσω από εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα όπως το Βόρειο Σέλας, αλλά μπορούν να αποβούν καταστροφικές για τον ανθρώπινο πολιτισμό, όπως έχουν επισημάνει στο παρελθόν οι επιστήμονες.

Δύο από τις πιο επικίνδυνες συνέπειές τους μπορεί να είναι η πρόκληση παρεμβολών σε κρίσιμα συστήματα πλοήγησης αλλά και η «εξουδετέρωση» του δικτύου ηλεκτροδότησης ολόκληρων χωρών.

Τον Οκτώβριο, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για λήψη μέτρων με στόχο την προετοιμασία των Ηνωμένων Πολιτειών για τα ακραία διαστημικά φαινόμενα. Το διάταγμα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, κάνει λόγο για προστασία του ανθρώπινου πολιτισμού από τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες μιας γεωμαγνητικής καταιγίδας.

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/25621

 
Μέτρα αυτοπροστασίας από χιονοπτώσεις - παγετό
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016 16:58

Μέτρα αυτοπροστασίας από χιονοπτώσεις - παγετό

snow storm

Η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, σύμφωνα με τις οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

 • Διατηρείστε το σπίτι σας ζεστό και παραμείνετε μέσα, όσο είναι δυνατό.

 • Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.

 • Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

 • Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες περιοχές.

 • Αλλάξτε πορεία αν βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.

 • Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

 • Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν αυτό ακινητοποιηθεί. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείτε την εξάτμιση του οχήματος καθαρή από το χιόνι.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

 • Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.

 • Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.

 • Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις.

 • Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

 • Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.

 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ

Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες. Αν μετακινήστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς, λόγω της ολισθηρότητας.

 

ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Προληπτικά μέτρα για την προστασία των σωληνώσεων από ενδεχόμενο παγετό:

 • Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.

 • Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.

 • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

Αν παρόλα αυτά παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες σας, ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει») τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυό σας. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε έναν υδραυλικό.

 • Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές σας εγκαταστάσεις και απομονώστε τις.

 • Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μεμονωμένοι, διαφορετικά να φροντίσετε ώστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Πληροφορίες: κ. Θωμάς Ρουμπάκος, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Περιστερίου (κιν. 6947-966451).

 
Εγκαινιάστηκε σήμερα στις Αρχάνες το ανακαινισμένο-βιοκλιματικό Γυμνάσιο-Λύκειο.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 18:15

Εγκαινιάστηκε σήμερα στις Αρχάνες το ανακαινισμένο-βιοκλιματικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

 

resized 7

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Γυμνασίου-Λυκείου Αρχανών έγιναν σήμερα παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, φορέων μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων-κηδεμόνων, κατοίκων των Αρχανών από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του δημάρχου Μανόλη Κοκοσάλη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργου Τερζάκη και άλλων θεσμικών εκπροσώπων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα με προσθήκη και ανακατανομή χώρων σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες με αίθουσες διδασκαλίας, υλικοτεχνικές υποδομές-τεχνολογικό εξοπλισμό, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, διαμόρφωση όλων των αύλειων χώρων, πλακοστρώσεις, κατασκευή γηπέδων μπάσκετ-βόλει, πέργκολες, δεντροφυτεύσεις, παγκάκια, κιγκλιδώματα κ.α. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με συνολική δαπάνη 2,9 εκ. ευρώ και τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

resized 2

Το έργο αναβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση στη περιοχή και ήταν αναγκαίο να γίνει, είπαν στους χαιρετισμούς τους ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας π. Γεώργιος Κασσαβετάκης (ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό), ο Δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, η Σχολική Σύμβουλος Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης Δέσποινα Αγγελιδάκη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Γιγουρτάκης, ο Λυκειάρχης Βαγγέλης Σηφάκης, η Γυμνασιάρχης Αργυρώ Μπροχούτα, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Μανόλης Πρασανάκης και Θεονύμφη Φραγκομιχελάκη οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, τους συλλόγους γονέων-κηδεμόνων, τις τεχνικές υπηρεσίες και την ανάδοχο εταιρεία για την συνεργασία για την υλοποίηση του έργου που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες εκπαίδευσης. Ο Περιφερειάρχης παράλληλα τόνισε ότι είναι ένα από 500 έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια και ότι «είμαστε σε συνεργασία με τους δήμους της Κρήτης και τους φορείς της εκπαίδευσης για την υλοποίηση έργων σχολικών υποδομών».

resized 8

 

Επίσης στη σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

 

resized 12

resized 14

 

resized 15

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 18:21
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016 17:38

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ  ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

 resized IMG 5943

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βράβευσε σήμερα, σε  ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τους μαθητές από τρία σχολεία του Δήμου που συμμετείχαν στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση.

Πρόκειται για το Στ1 τμήμα του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, όπου οι μαθητές ανακύκλωσαν 22.312 συσκευασίες, παίρνοντας το πρώτο βραβείο και κάθε μαθητής του τμήματος έλαβε ένα «tablet».

Η Ε΄ τάξη του 44ου  Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, όπου οι μαθητές κατάφεραν να ανακυκλώσουν 10.840 συσκευασίες παίρνοντας το δεύτερο βραβείο και κάθε μαθητής έλαβε μια Action camera  και το  Γ3  τμήμα του Γενικού Λυκείου Καμινίων, όπου  οι μαθητές ανακύκλωσαν 5.146  συσκευασίες παίρνοντας το τρίτο βραβείο και κάθε μαθητής έλαβε ένα «mp3».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος  Δαβάκης.

 resized IMG 5942

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

 

«Χρόνια πολλά σε όλους, εύχομαι καλές γιορτές,  καλά Χριστούγεννα.

Η σημασία της ανακύκλωσης είναι πλέον γνωστή σε όλους τους Έλληνες και θέλω να πιστεύω σε όλους τους Πειραιώτες. Κυρίως οι νέες γενιές είναι αυτές που εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση καλύτερα απ’ ότι εμείς, απ’ ότι οι μεγαλύτεροι. Ελπίζουμε στα νέα παιδιά, γιατί πιστεύουμε ότι θα μας καθοδηγήσουν και θα μας πιέσουν ώστε να ανακυκλώνουμε. Η σημασία της ανακύκλωσης είναι γνωστή για καθαρότερη πόλη, για προστασία του περιβάλλοντος, για την οικονομία της πόλης και της χώρας.

Θέλω να ευχαριστήσω την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» για τη δουλειά που κάνει και στον Πειραιά – κι όχι μόνο στον Πειραιά - για τις γιορτές ανακύκλωσης, τους διαγωνισμούς που διοργανώνει στα σχολεία, η συμμετοχή των οποίων αυξάνεται, η συμμετοχή των μαθητών αυξάνεται κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα και την ευρύτερη  συνεργασία που έχουμε στον Δήμο, την οποία θα διευρύνουμε την νέα χρονιά.

Τον Φεβρουάριο ξεκινάει νέος διαγωνιστικός κύκλος  στα σχολεία και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή.

Να συγχαρώ όλα τα σχολεία και τα παιδιά που συμμετείχαν και πολύ περισσότερο αυτούς που βραβεύτηκαν. Πιστεύω ότι η συμμετοχή είναι σημαντική  και να πω ότι ο Δήμος δεσμεύεται ότι θα  καταβάλλει προσπάθειες ώστε  ο Πειραιάς, που έχει μείνει πίσω στην ανακύκλωση, σιγά – σιγά να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Να είστε καλά όλοι. Ευχαριστώ πολύ».

 

 resized IMG 5945

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» κ. Παναγιώτης Μούργιος, επεσήμανε:

«Να σημειώσουμε ότι φέτος ήταν ακόμη μεγαλύτερη η συμμετοχή των μαθητών του Δήμου. Άρα, πράγματι ωριμάζει το κλίμα στον Δήμο και με το «όπλο» του Δημάρχου για μια πράσινη πόλη, θα είμαστε συνοδοιπόροι και θα συμπαρασταθούμε  σε αυτήν την προσπάθεια».

 

 

Ο Διευθυντής του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ανέφερε:

«Το 28ο Δημοτικό Σχολείο συμμετέχει από την αρχή στη συνεργασία που έχουμε συνάψει με την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση». Διότι ως σχολική μονάδα, ως σχολική κοινότητα πιστεύουμε στην ανακύκλωση. Σ’ αυτήν τη φάση την ανακύκλωση που κάναμε με τα μπουκάλια είδαμε ότι τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, μαθαίνουν ότι πρέπει κι αυτά να συμμετέχουν για να σωθεί ο Πλανήτης μας. Και είναι κάτι το οποίο κάνουμε στο σχολείο μας όχι μόνο με το μπουκάλι, αλλά και με το χαρτί, με τη μπαταρία, με το αλουμίνιο και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό που ακούσαμε ότι και άλλα σχολεία κι άλλοι μαθητές συμμετέχουν. Εμείς, όπως είπα, είμαστε από την πρώτη χρονιά. Συμμετέχουμε σ’ αυτόν τον διαγωνισμό και μάλιστα πολύ θερμά γιατί κάθε χρόνο είμαστε μέσα στους τρεις που βραβεύονται».

 

 

Η δασκάλα της Ε΄ τάξης  του 44ου  Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Αγγελική Σαλούστρου, επεσήμανε:

«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα. Δουλέψαμε πάρα πολύ καλά και συνεργαστήκαμε ωραία και με τους γονείς και με τη Διευθύντρια του σχολείου μας και αυτό που έμεινε τελικά είναι η αξία της ανακύκλωσης.

Πέρα από το βραβείο που φυσικά χρειάζεται ένα κίνητρο για να κινητοποιήσει τα παιδιά να κάνουν αυτήν την διαδικασία, σημαντικό είναι να γίνει τρόπος και στάση ζωής ειδικά των παιδιών απέναντι στη Γη. Ευχαριστούμε πολύ». 

 

Η Λυκειάρχης του Γενικού Λυκείου Καμινίων κα Δήμητρα Γασπαράτου – Λεοντίτση  μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε εδώ σήμερα, εγώ και τα παιδιά. Είμαστε πια εντελώς συνειδητοποιημένοι σε αυτήν τη διαδικασία. Ήδη, πριν από δύο χρόνια η Β΄ Λυκείου είχε πάρει δώρα ποδήλατα από την ανταποδοτική ανακύκλωση. Φέτος ήρθαμε τρίτοι. Δεν πειράζει. Τα παιδιά που είναι Γ΄ Λυκείου ήταν πάρα πολύ απασχολημένα με το διάβασμά τους και πάλι καλά τα κατάφεραν και θέλουμε πραγματικά η πόλη μας να δημιουργήσει όσο γίνεται καλύτερα όλο αυτό το σύστημα».

 
Μαθητική Αναδάσωση Δήμου Κηφισιάς ΣΠΑΠ και ΣΚΑΙ
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 19:54

Μαθητική Αναδάσωση Δήμου Κηφισιάς ΣΠΑΠ και ΣΚΑΙ

resized DSC02400

Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική προσέλευση μαθητών η Μαθητική Δράση Αναδάσωσης, «Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλλω στην ελπίδα» που διοργάνωσαν ο Δήμος Κηφισιάς και ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) στην περιοχή του Κοκκιναρά, στο πλαίσιο των δράσεων του «Όλοι μαζί μπορούμε».

resized n 012

Οι μαθητές των σχολείων ανταποκρίθηκαν άμεσα, με προθυμία και ιδιαίτερο ζήλο στη δράση αυτή, στηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος. Οι μαθητές είχαν με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να υιοθετήσουν τα δέντρα του σχολείου τους, να τα φυτέψουν, να τα ποτίσουν και να τα φροντίσουν. Η δράση αυτή είχε ως απώτερο στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

resized n 018

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος βρέθηκε στο σημείο, όπου φύτεψε δέντρα και συνομίλησε με τα παιδιά και τους δασκάλους τους. Ο κ. Θωμάκος κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης δήλωσε: «Είναι μια άψογα οργανωμένη αναδάσωση στους πρόποδες της Πεντέλης. Σε μικρό χρονικό διάστημα βρεθήκαμε τρεις φορές όλοι μαζί με τον ΣΠΑΠ και τον ΣΚΑΙ, να φυτέψουμε δέντρα και να συμβάλλουμε στην ελπίδα ότι το πανέμορφο δάσος που χαρήκαμε και προλάβαμε εμείς και οι γονείς μας, θα ξαναζωντανέψει και θα το χαρούν και τα παιδιά μας. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που έχουμε κοντά μας για δεύτερη φορά μαθητές σχολείων, ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα για τον νεανικό εθελοντισμό. Ένα ευχαριστώ στους εργαζομένους του Δήμου Κηφισιάς και του ΣΠΑΠ οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και το ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμο κοινωνικό έργο του».

resized n 031

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, o Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου Θανάσης Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Σπάτων Αρτέμιδας και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Γιώργος Παπαδόπουλος και ο δασολόγος του Δασαρχείου Πεντέλης, Κώστας Μούγιος.

resized n 062

Στη Αναδάσωση συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία: 1o Λύκειο Νέας Ερυθραίας, καθώς και τα Ιδιωτικά σχολεία Εκπαιδευτήρια Δούκα, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη και Ιόνιος Σχολή, ενώ την δράση από την πλευρά του Δήμου Κηφισιάς οργάνωσαν ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός καθώς και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας.

resized n 077

 


Σελίδα 8 από 459
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση