ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Η πανσέληνος επιδρά στην υγεία μας; Μύθοι και αλήθειες για την επίδραση της σελήνης στον άνθρωπο. ...επιμέλεια Βικτωρία Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2016 08:55

Η πανσέληνος επιδρά στην υγεία μας; Μύθοι και αλήθειες για την επίδραση της σελήνης στον άνθρωπο.
...επιμέλεια Βικτωρία Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας

fullmoon1

επιμέλεια Βικτωρία Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, medlabnews.gr

Η πανσέληνος κατείχε ανέκαθεν μία μυστικιστική θέση στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, έτσι δεν είναι προκαλεί έκπληξη ότι πολλοί μύθοι από τους λυκάνθρωπους, μέχρι την τρέλα να σχετίζονται με αυτή. 

Πλέον, δεν αποτελεί μυθολογική αντίληψη ότι η σελήνη ασκεί ισχυρή επίδραση τόσο στον άνθρωπο όσο και σε όλη τη φύση. Η άμπωτη και η παλίρροια, η υπνοβασία και ο εμμηνορροϊκός κύκλος, είναι μερικά παραδείγματα των αναρίθμητων φαινομένων που ρυθμίζονται από αυτή την πανίσχυρη κοσμική δύναμη. Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη για να βελτιώσει την υγεία του, αλλά και στα πλαίσια της κηπουρικής, της γεωργίας και σχεδόν όλων των κλάδων της ζωής.

Τι πραγματικά ισχύει όμως;
Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες φλέρταραν με τη θεωρία πως η Σελήνη πυροδοτεί αλλαγές μέσω της βαρυτικής της έλξης. Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες έρευνες επισημαίνουν κάποιου είδους επενέργεια στις ορμόνες του ανθρώπου. "Ο σεληνιακός κύκλος επηρεάζει την ανθρώπινη αναπαραγωγή, ιδιαίτερα τη γονιμότητα, την εμμηνόρροια και το δείκτη γεννητικότητας, καθώς και γεγονότα που συνδέονται με την ανθρώπινη συμπεριφορά όπως είναι τα τροχαία, τα εγκλήματα και οι αυτοκτονίες", λέει ο δρ Μίκαελ Ζιμέκι από την Πολωνική Ακαδημία Επιστημών. "Σε αυτό το στάδιο των ερευνών, είναι δύσκολο να εξηγήσουμε τον ακριβή τρόπο με τον οποίο επηρεάζει η Σελήνη την ανοσοποιητική αντίδραση. 

Μια σειρά από μελέτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουν προσπαθήσει να αποδείξουν τη στατιστική σχέση μεταξύ της σελήνης - ιδιαίτερα της πανσελήνου και της ανθρώπινης βιολογίας ή συμπεριφοράς. Η πλειοψηφία ωστόσο των μελετών δεν έχει βρει κάποια σύνδεση.

Ωστόσο μία πιθανή έμμεση σχέση της πανσελήνου με τον άνθρωπο είναι ότι πριν τον σύγχρονο φωτισμό, το φως της πανσέληνου κρατούσε ξύπνιους τους ανθρώπους το βράδυ και η στέρηση ύπνου σχετίζεται με ορισμένα προβλήματα βιολογικά και ψυχολογικά.

Το φεγγάρι και οι παλίρροιες

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται περίπου 75% από νερό, και έτσι οι άνθρωποι ρωτούν συχνά αν μας επηρεάζει η πανσέληνος όπως επηρεάζει τη θάλασσα. Το φεγγάρι και ο ήλιος συνδυάζονται για να δημιουργήσουν τις παλίρροιες στους ωκεανούς της Γης. Αλλά οι παλίρροιες είναι γεγονότα μεγάλης κλίμακας. Αυτά συμβαίνουν λόγω της διαφοράς στη βαρυτική επίδραση στη μία πλευρά ενός αντικειμένου (όπως η Γη) σε σύγκριση με το άλλο. Ωστόσο, δεν υπάρχει μετρήσιμη διαφορά στην επίδραση της βαρύτητας του φεγγαριού στο ανθρώπινο σώμα. Ακόμη και σε μια μεγάλη λίμνη, οι παλίρροιες είναι δευτερεύουσες. Στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, για παράδειγμα, οι παλίρροιες δεν υπερβαίνουν τα 2 εκατοστά, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA)

Επιληψία

Μια μελέτη στο περιοδικό Επιληψία και Συμπεριφορά το 2004 δεν βρήκε καμία σχέση μεταξύ των επιληπτικών κρίσεων και της πανσέληνου, ακόμα κι αν μερικοί ασθενείς πιστεύουν ότι οι επιληπτικές κρίσεις τους πυροδοτούνται από την πανσέληνο. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι επιληπτικές κρίσεις στο παρελθόν είχαν συσχετισθεί με μαγεία ή δαιμονισμό συμβάλλοντας σε μια μακροχρόνια φυσική τάση του ανθρώπου να βρει το μυθικό και όχι ιατρικές εξηγήσεις.


Ψυχιατρείο

Μια μελέτη του 2005 από τη ερευνητές της Mayo Clinic, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychiatric Services, εξέτασε τον αριθμό των ασθενών που ελέγχθηκαν σε ένα ψυχιατρικό τμήμα επειγόντων περιστατικών μεταξύ 6 μ.μ. και 6 π.μ. κατά τη διάρκεια αρκετών ετών. Οι ερευνητές δε βρήκαν καμία στατιστικά σημαντική διαφορά στον αριθμό των επισκέψεων στις τρεις νύχτες γύρω από την πανσέληνο σε σχέση με άλλες βραδιές. Πρόσφατες έρευνες ασχολούνται επίσης με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που συσχετίζονται με κρίσεις επιληψίας και συμπεριλαμβάνουν σε αυτές και τον κύκλο του φεγγαριού. Χωρίς ακόμα να κατανοήσουν κάποια αιτιακή σχέση. Σε μια έρευνα συσχέτισης εισδοχής ασθενών με status epilepticus , σε σχέση με την ώρα της μέρας, την μέρα, την εποχή , τον κύκλο του φεγγαριού, και τις καιρικές συνθήκες , υπήρξε σημαντική συσχέτιση με τις ημερήσιες, εβδομαδιαίες, καιρικές μεταβλητές και τον κύκλο του φεγγαριού. Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη η κρίση δε συσχετίζεται με την πανσέληνο ούτε με τη νέα σελήνη αλλά μερικές μέρες μετά τη νέα σελήνη. Αυτά τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με άλλη έρευνα που υποστηρίζει συσχέτιση μεταξύ της περιόδου κοντά στην πανσέληνο. Υποστηρίζοντας έτσι την αρχαία αντίληψη της περιοδικής αύξησης της συχνότητας των κρίσεων κατά τις μέρες της πανσελήνου. Επίσης άλλη έρευνα βρίσκει σημαντική συσχέτιση στις περιόδους πανσελήνου και νέας σελήνης. Ο αριθμός των ασθενών και των κρίσεων αυξάνονται, υποδεικνύοντας την ανάγκη μελέτης της μαγνητικής φύσης και της παθολογίας της επιληψίας. Άλλες έρευνες απορρίπτουν τη ύπαρξη συσχέτισης.

Χειρουργείο

Μήπως οι γιατροί και οι νοσοκόμες δουλεύουν χειρότερα κατά τη διάρκεια της πανσελήνου; Όχι, σύμφωνα με μια μελέτη στο τεύχος του περιοδικού Αναισθησιολογίας του Οκτωβρίου 2009. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κίνδυνοι είναι οι ίδιοι ανεξάρτητα ποια ημέρα της εβδομάδας ή του χρόνου που έχετε προγραμματίσει μία επέμβαση.

Ωστόσο δεν απορρίπτουν όλες οι μελέτες την επίδραση της πανσέληνου στον κόσμο:

Τραυματισμοί κατοικίδιων
Κατά τη μελέτη 11.940 περιπτώσεων στο Κτηνιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα έκτακτα περιστατικά αυξάνονται κατά 23% για τις γάτες και 28% για τα σκυλιά τις ημέρες γύρω από την πανσέληνο. Πολλά ζώα της ξηράς και της θάλασσας συγχρονίζουν τις δραστηριότητες τους, όπως η αναζήτηση τροφής, η πρόσληψη τροφής και το ζευγάρωμα, με τη θέση της σελήνης.

Έλλειψη ύπνου

Στο Journal of Affective Disorders το 1999, οι ερευνητές πρότειναν ότι πριν σύγχρονο φωτισμό, το φεγγάρι ήταν μια σημαντική πηγή φωτισμού που επηρέαζε τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης, την περίοδο της πανσελήνου. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, στην Ελβετία, ανακάλυψαν ότι κοιμόμαστε λιγότερο όταν έχει πανσέληνο και χρειαζόμαστε περισσότερη ώρα για να αποκοιμηθούμε. Το φαινόμενο δεν οφείλεται στον αυξημένο φωτισμό της πανσελήνου, ούτε στη δύναμη της βαρύτητας, αλλά στο βιολογικό μας ρολόι το οποίο είναι προσαρμοσμένο στον σεληνιακό κύκλο, αναφέρουν στην επιθεώρηση «Current Biology». Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι στο ζενίθ της σελήνης, οι εθελοντές είχαν χαμηλότερα επίπεδα μελατονίνης στο αίμα τους. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που ρυθμίζει τα στάδια της αγρυπνίας και του ύπνου, και για να κοιμηθούμε αυξάνεται.

http://medlabgr.blogspot.com/2016/11/moon.html

 
Με μεγάλη επιτυχία η Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης από τον Δήμο Κηφισιάς και τον ΣΠΑΠ
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2016 19:01

Με μεγάλη επιτυχία η Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης από τον Δήμο Κηφισιάς και τον ΣΠΑΠ

resized IMG 4984 Medium

Ο Δήμος Κηφισιάς διοργάνωσε σε στενή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ μαθητική αναδάσωση με σύνθημα ««Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλλω στην ελπίδα» στις παρυφές της Πεντέλης, στην περιοχή του Κοκκιναρά, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016. Μέσα στο 2016 θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις αναδάσωσης στο αστικό και περιαστικό ιστό του Δήμο μας.

resized IMG 3458 Medium

Εκατοντάδες πεύκα φυτευτήκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου μας που γέμισαν με τις χαρούμενες φωνές τους, τους πρόποδες της Πεντέλης. Επίσης χάρη στην πρωτοβουλία του κτηνιάτρου κ. Θεοδωρίδη φυτεύτηκαν βελανίδια με ένα νέο τρόπο φύτευσης κατά μήκος του δασικού δρόμου.

Συγκεκριμένα στη αναδάσωση συμμετείχαν τα σχολεία: 1o Δημ. Κηφισιάς, 3ο Δημ. Κηφισιάς, 5ο Δημ. Κηφισιάς, 6ο Δημ. Κηφισιάς, 7ο Δημ. Κηφισιάς, 8ο Δημ. Κηφισιάς, 1o Δημ. Νέας Ερυθραίας, 2ο Δημ. Νέας Ερυθραίας, 3ο Δημ. Νέας Ερυθραίας, Δημοτικό Εκάλης, 1ο Γυμν. Κηφισιάς, 2ο Γυμν. Κηφισιάς,, καθώς και Γυμνάσιο από το Αιγάλεω. Συμμετείχαν επίσης τα Ιδιωτικά σχολεία Αθηναϊκή Αγωγή και Σχολή Μάνου.

resized IMG 3476 Medium

Τα παιδιά με ιδιαίτερη προθυμία και τάξη και συνοδευόμενα από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, φύτεψαν, πότισαν και φρόντισαν τα νέα δέντρα στην πλαγιά της αναδάσωσης. Με την δράση αυτή είχαν την ευκαιρία να υιοθετήσουν τα δέντρα του σχολείου τους τα οποία και θα φροντίσουν ξανά στην επόμενη επίσκεψη τους.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος βρέθηκε στο σημείο, όπου φύτεψε δέντρα και συνομίλησε με τα παιδιά και τους δασκάλους τους. Ο κ. Θωμάκος κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης δήλωσε: "Είναι μια άψογα οργανωμένη αναδάσωση στους πρόποδες της Πεντέλης με την συμμετοχή του ΣΠΑΠ και του ΣΚΑΙ. Ο Δήμος Κηφισιάς είναι ένας Δήμος Περιβάλλοντος. Τα παιδιά που προσήλθαν και φύτεψαν, δεν πρόφτασαν να δουν το δάσος που εμείς προλάβαμε. Μεγάλωσαν όμως σε έναν Δήμο ανάμεσα σε δύο βουνά την Πάρνηθα και την Πεντέλη που διατρέχεται από ρέματα και περιβάλλεται από δάση αλλά δυστυχώς και πρώην δάση. Πιστεύουμε πως με την συνδρομή των παιδιών και την βοήθεια του ΣΠΑΠ οι νέοι μας θα προλάβουν και θα ζήσουν αυτό το αξέχαστο δάσος».

resized IMG 5114 Medium

Την δράση από την πλευρά του Δήμου Κηφισιάς οργάνωσαν ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Παντελής Παπανικολόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς, Γιώργος Κομιάνος, Ρόζυ Χαριτοπούλου και Γιάννης Παντελεάκης.

Τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο Βρετανός Ευρωβουλευτής της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (AECR), Daniel Hannan, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, o Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας, Αντιδήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

resized P1011952 Medium

Ο Δήμος Κηφισιάς συγχαίρει τους μαθητές και τους καθηγητές για την δράση τους ενώ ευχαριστεί για την συμβολή τους την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το προσωπικό του Πρασίνου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.

 
Ενημέρωση για πρώτη επιβεβαιωμένη παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus (Quaintance)»
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2016 12:00

Ενημέρωση για πρώτη επιβεβαιωμένη παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus (Quaintance)»

resized orange spiny whitefly01

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τους υπόχρεους (παραγωγούς, επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων, καταστήματα εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων κ.α.) ότι στο πλαίσιο του προγράμματος των Επισκοπήσεων (Surveys) για το έτος 2016, διαπιστώθηκε η πρώτη επιβεβαιωμένη παρουσία στην χώρα του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus (Quaintance) σε δείγμα φύλλων πορτοκαλιάς στην Κέρκυρα.

 

Το A. spiniferus κατάγεται από τη Νοτιοανατολική Ασία και στην Ευρώπη βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 2008, στην Κροατία το 2012 και το 2013 στο Μαυροβούνιο. Είναι πολυφάγο έντομο, οι κύριοι ξενιστές του είναι τα εσπεριδοειδή αλλά το έντομο αναπτύσσεται και σε άλλα είδη που έχουν οικονομική αξία όπως είναι το αμπέλι (Vitis vinifera), η αχλαδιά (Pyrus spp.), ο λωτός (Diospyros kaki) και άλλα είδη καλλιεργούμενων και καλλωπιστικών φυτών.

resized ALECSN fig01 r1 c1

Τα ενήλικα εναποθέτουν τα αβγά σε σπειροειδή σχηματισμό στην κάτω επιφάνεια των φύλλων των φυτών ξενιστών των εντόμων σε ομάδες των 35 με 50 αβγών. Οι νεαρές προνύμφες είναι μαύρου χρώματος, πεπλατυσμένες και φέρουν πόδια. Τα ενήλικά είναι πτερωτά και ο γενικός χρωματισμός τους, σε κατάσταση ηρεμίας, είναι ένα μεταλλικό γκρι-μπλε χρώμα το οποίο είναι το χρώμα των πτερύγων τα οποία καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματός τους. Ανοιχτόχρωμα σημάδια στις πτέρυγες σχηματίζουν μια ταινία κατά μήκος του κόκκινου κοιλιακού τμήματος.

Τα έντομα δημιουργούν σε περίπτωση έντονων προσβολών πολυπληθείς αποικίες προνυμφών στην κάτω επιφάνεια των φύλλων. Τα ενήλικα βρίσκονται και αυτά στις ίδιες θέσεις και σε περίπτωση που ενοχληθούν κινούνται έντονα πετώντας. Η προσβολή στα φύλλα δημιουργεί κηλίδες μελιτωμάτων όπου στη συνέχεια αναπτύσσεται έντονη καπνιά.

 

Τα ενήλικα των δύο ειδών μπορούν να διασπαρούν από μόνα τους πετώντας σε κοντινές αποστάσεις. Η διασπορά των εντόμων σε μεγαλύτερες αποστάσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω προσβεβλημένων δενδρυλλίων που προορίζονται για φύτευση ή προσβεβλημένων τμημάτων φυτών που προορίζονται για άλλες χρήσεις. Το υλικό αυτό μπορεί να έχει αυγά ή/και προνύμφες των εντόμων.

 

Παρακαλούνται οι υπόχρεοι να γνωστοποιήσουν στην Υπηρεσία μας, οποιαδήποτε ασυνήθιστη εμφάνιση συμπτωμάτων ή παρουσία επιβλαβών οργανισμών ή κάθε άλλη ανωμαλία που παρουσιάζουν τα φυτά του.

 
Θα θέλατε να γίνετε κάτοικος Νέας Ζηλανδίας; Το Χόλυγουντ επενδύει στη Νέα Ζηλανδία
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2016 10:56

Θα θέλατε να γίνετε κάτοικος Νέας Ζηλανδίας;

Το Χόλυγουντ επενδύει στη Νέα Ζηλανδία
 
f0572-new-zealand

Όλο και περισσότεροι πλούσιοι επιλέγουν τη Νέα Ζηλανδία για να αγοράσουν εξοχική κατοικία καθώς η απομόνωση που προσφέρει η χώρα δεν θεωρείται πλέον μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα.

Έτσι έχουν αγοράσει εκεί ακίνητα επιχειρηματίες και παράγοντες του Χόλιγουντ όπως είναι ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον και ο Ρώσος τιτάνας της χαλυβουργίας Αλεξάντερ Αμπράμοφ.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται ψηλά στη λίστα όπου θα ήθελε κανείς να ζει σύμφωνα με διεθνείς έρευνες. Βρίσκεται στις 10 υψηλότερες θέσεις όσον αφορά την έλλειψη διαφθοράς, την ευημερία και τη δημοκρατία. Το ΑΕΠ της οικονομίας ανέρχεται σε 180 δισ. δολάρια και προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον τουρισμό και τη γεωργία. Μάλιστα, σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από μία εβδομάδα, η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση όσον αφορά την ευκολία για επιχειρείν, ξεπερνώντας ακόμη και τη Σιγκαπούρη. 

Τους πρώτους δέκα μήνες του 2016 οι τιμές των ακινήτων στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 13% ενώ σε μεγάλες πόλεις όπως το Οκλαντ οι μέσες τιμές των κατοικιών έχουν διπλασιαστεί από το 2007. Στη χώρα επιστρέφουν μεταξύ άλλων και πολίτες της οι οποίοι είχαν βρεθεί στην Ευρώπη ή στην Αμερική για λόγους καριέρας καθώς επιλέγουν να μεγαλώσουν πλέον εκεί τα παιδιά τους, όπως λένε πολλοί μεσίτες.

Τέτοιες μετακινήσεις τις ευνοεί και η ίδια η χώρα. Εάν κάποιος επενδύσει εκεί από 10 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (6,6 εκατ. ευρώ) για περίοδο τουλάχιστον τριών ετών μπορεί να λάβει άδεια παραμονής, με την προϋπόθεση ότι θα έχει περάσει στη χώρα τουλάχιστον 44 ημέρες τον χρόνο μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. Οι επενδυτές δεν χρειάζεται να μιλούν αγγλικά ή να φορολογούνται εκεί.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24760

 
Υπέρ-γεννητικότητα Η «εκτόξευση» του παγκόσμιου πληθυσμού μέσα στο χρόνο
News - Πλανήτης Γη
Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2016 16:43

Υπέρ-γεννητικότητα

Η «εκτόξευση» του παγκόσμιου πληθυσμού μέσα στο χρόνο
Image1
 
 

Σήμερα υπολογίζεται ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίζει τα 7,35 δισεκατομμύρια. Η ανθρωπότητα χρειάστηκε 200.000 χρόνια για να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο αλλά μόλις 200 χρόνια για να ξεπεράσει τα επτά δισεκατομμύρια. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις βασισμένες σε μαθηματικά μοντέλα, ο πληθυσμός της Γης έφθασε το ένα δισεκατομμύριο το 1804, τα δύο δισεκατομμύρια το 1927, τα τρία το 1960, τα τέσσερα το 1974, τα πέντε το 1987 και τα έξι δισεκατομμύρια το 1999 και  ξεπέρασε  τα επτά δισεκατομμύρια τον Οκτώβριο του 2011.

Μεταξύ 2045 και 2050 ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται (με τις σημερινές εκτιμήσεις) να φθάσει τα εννέα δισεκατομμύρια, με εναλλακτικά σενάρια να κυμαίνονται από 7,4 ως 10,6 δισεκατομμύρια.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός κατά ήπειρο 

Στην Ασία κατοικεί το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, περίπου 4,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Η Κίνα και η Ινδία μαζί έχουν περίπου το 36,5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η Αφρική ακολουθεί με 1,2 δισεκατομμύρια, το 16,4% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τα 739 εκατομμύρια άνθρωποι της Ευρώπης αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η Κεντρική και Νότια Αμερική με την Καραϊβική φιλοξενούν 641 εκατομμύρια (8,6%), η Βόρεια Αμερική 361 εκατομμύρια (5%) και η Ωκεανία 40 εκατομμύρια (0,5%), σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών. 

Το βίντεο που ακολουθεί είναι μια παραγωγή του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24736

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2016 16:50
 


Σελίδα 7 από 454

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση