ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
2 Δημοτικά Πάρκα Σκύλων δημιουργεί ο Δήμος Ιλίου
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 17:23

2 Δημοτικά Πάρκα Σκύλων δημιουργεί ο Δήμος Ιλίου

resized Photo 1

Στη δημιουργία δύο Δημοτικών Πάρκων Σκύλων προχωρά ο Δήμος Ιλίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2017.

Τα Δημοτικά Πάρκα Σκύλων είναι ιδανικοί χώροι για τους τετράποδους φίλους, περιφραγμένοι και ασφαλείς, μέσα στους οποίους θα καλύπτουν την ανάγκη για εκτόνωση, άσκηση και κοινωνικοποίηση, χωρίς να παρεμποδίζουν ή να παρεμποδίζονται.

Η ευαισθησία του Δήμου Ιλίου επεκτείνεται και στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν οι χώροι αυτοί, τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται, καλύπτοντας, παράλληλα, όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν για την ασφάλεια των σκύλων και των ιδιοκτητών τους. Στους κανόνες λειτουργίας θα εντάσσονται, για παράδειγμα, η τήρηση του εμβολιασμού και το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας των ζώων που επισκέπτονται τα Πάρκα Σκύλων, η ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip) που θα πρέπει να διαθέτουν, η τήρηση των κανόνων καθαριότητας του δημόσιου χώρου κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Ιλίου έχει μεριμνήσει και για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, όπου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών πραγματοποιείται εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική ταυτοποίηση, στείρωση, κτηνιατρικός έλεγχος και θεραπεία όπου χρειάζεται, καθώς και πλήρη αποθεραπεία πριν επιστρέψουν στην πόλη.

resized Photo 2

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Το να έχεις στη φροντίδα σου ένα ζώο είναι μια σοβαρή δέσμευση, η οποία περιλαμβάνει καθήκοντα ζωτικής σημασίας. Ιδιοκτήτες ζώων και μη, πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες όλων όσων συνυπάρχουν στο κοινωνικό σύνολο, προκειμένου να διασφαλιστεί η αρμονική συνύπαρξη.

Η δημιουργία αυτών των χώρων είναι δείγμα πολιτισμού μιας σύγχρονης πόλης, όπως δείγμα πολιτισμού αποτελεί η καθαριότητά της. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, την οποία θέλουμε να επεκτείνουμε σε όλες τις γειτονιές του Δήμου, είναι η ευαισθητοποίηση προς αυτήν την κατεύθυνση και η προαγωγή της υπεύθυνης ιδιοκτησίας σκύλων.»

 
Ανακύκλωσε τώρα. Ο δήμος σου σε επιβραβεύει! Εκπτώσεις στις συνδρομές των προγραμμάτων για τα ενεργά μέλη του προγράμματος Followgreen Δήμου Παλλήνης
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 12:14

Εκπτώσεις στις συνδρομές των προγραμμάτων για τα ενεργά μέλη του προγράμματος Followgreen Δήμου Παλλήνης

05 Poster-01

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π. παρέχονται ειδικές εκπτώσεις στα μέλη του προγράμματος Followgreen. Οι προσφορές διαβαθμίζονται σε τρία επίπεδα, ήτοι 10%, 20%, 30% και αφορούν τόσο τις ετήσιες όσο και τις μηνιαίες συνδρομές. Προϋπόθεση για την παροχή των εκπτώσεων αποτελεί να μην υπάρχουν προηγούμενες οφειλές.

 

Επιπλέον το ποσοστό έκπτωσης εφαρμόζεται ως εξής:

 

Α) Στις μηνιαίες συνδρομές με την καταβολή του μηναίου ποσού που αντιστοιχεί στον τιμοκατάλογο του επιλεγμένου προγράμματος και εντός των 21 ημερών ισχύς του κουπονιού προσφοράς.

 

Β) Στις ετήσιες συνδρομές με την καταβολή τουλάχιστον του 50% του ετήσιου ποσού συνδρομής. Το ποσοστό έκπτωσης εξαργυρώνεται στο αντίστοιχο πόσο που καταβάλλεται κάθε φορά.

 

Η κάθε προσφορά ισχύει για ένα άτομο και αφορά μόνο τα ενεργά μέλη της πλατφόρμας followgreen.gr. Τα μέλη της πλατφόρμας αφού συλλέξουν τους απαραίτητους ανά περίπτωση πόντους, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, μπορούν να αποκτήσουν την προσφορά ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας. Αμέσως μετά την απόκτηση της προσφοράς θα λάβουν στο email που έχουν δηλώσει το κουπόνι της προσφοράς.

 

Η εξαργύρωση του κουπονιού γίνεται μία φορά και μόνο στην έδρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα- Κλειτάρχου&Αριστείδου) με την προσκόμισή του σε έντυπη μορφή εντός 21 ημερών από την απόκτησή της προσφοράς.

 

Προσφορά

Απαιτούμενοι Πόντοι

10% στις μηνιαίες συνδρομές

75

20% στις μηνιαίες συνδρομές

150

30% στις μηνιαίες συνδρομές

250

10% στις ετήσιες συνδρομές

300

20% στις ετήσιες συνδρομές

400

30% στις ετήσιες συνδρομές

500

 

Η διαδικασία για να γίνει κάποιος μέλος στο πρόγραμμα followgreen είναι πολύ απλή!

 

Στο www.followgreen.gr δηλώνοντας το όνομα, email και τη διεύθυνση κατοικίας δημιουργείται ο λογαριασμός. Με την εγγραφή κερδίζονται οι πρώτοι πόντοι επιβράβευσης.

 

Περισσότεροι πόντοι συλλέγονται, διαβάζοντας άρθρα, παίζοντας με κουίζ, βλέποντας σύντομα ενημερωτικά βίντεο για την ανακύκλωση και το περιβάλλον γενικά και δηλώνοντας την ανακύκλωση στην ειδική φόρμα της πλατφόρμας.

 

Οι συγκεντρωμένοι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν για την απόκτηση κουπονιών προσφορών τόσο για τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης όσο και για τις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου.

 

Ανακύκλωσε τώρα.

Ο δήμος σου σε επιβραβεύει!

 
Ο Δήμος Λαμιέων απευθύνει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υιοθεσία χώρων πρασίνου σε ιδιώτες και συλλόγους
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 11:17

Ο Δήμος Λαμιέων απευθύνει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υιοθεσία χώρων πρασίνου

σε ιδιώτες και συλλόγους

HandsHoldingTree1

O Δήμος Λαμιέων, υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υιοθεσία χώρων πρασίνου από ιδιώτες, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, σχολεία και ομάδες πολιτών που επιθυμούν να αναλάβουν τις εργασίες συντήρησης και καθαριότητας των χώρων αυτών. Προτεινόμενοι χώροι για υιοθεσία είναι οι πιο κάτω:

 • Πλατεία οδού Κραββαρίτου,

 • Κοινόχρηστος χώρος οδού Βελουχιώτη,

 • Κοινόχρηστος χώρος οδού Ηρώων Πολυτεχνείου & Ευθυμίου,

 • Κοινόχρηστος χώρος οδού Μ. Δαμασκηνού & Φατσέα,

 • Πλατεία οδού Κιθαιρώνος, άνω Καλύβια,

 • Κοινόχρηστος χώρος οδού Δραγατσανίου (Αναψυκτήριο Κάγκαρος),

 • Λόφος Μιχαήλ & Γαβριήλ,

 • Πάρκο Αμφιθέας (οδός Παλαμά),

 • Κοινόχρηστος χώρος οδού Παπαδημητρίου & Κάκου,

 • Κοινόχρηστος χώρος οδού Αλύτρωτων Πατρίδων & Μούρτζου,

Ο ενδιαφερόμενος για Υιοθεσία χώρων πρασίνου, θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση στην Αρμόδια Υπηρεσία όπου θα αναφέρει το χώρο που ενδιαφέρεται να υιοθετήσει, αλλά και τις όποιες παρεμβάσεις προτίθεται να υλοποιήσει στο χώρο αυτό. Κατόπιν θα συντάσσεται μεταξύ του Δήμου και του αναδόχου-αναδόχων συμφωνητικό το οποίο πριν συναφθεί θα πρέπει να έχει την έγγραφη έγκριση της Υπηρεσίας Πρασίνου, όσο αφορά τη διαχείριση του φυτικού υλικού, αλλά και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σε περίπτωση που οι παρεμβάσεις θα αφορούν στις κατασκευές-εξοπλισμό του χώρου

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που περιλαμβάνει το συμφωνητικό διαρκείας 12 μηνών, είναι ενδεικτικώς οι ακόλουθοι:

Ο ανάδοχος εθελοντής οφείλει:

 • Να φροντίζει την καθαριότητα του πάρκου τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.

 • Να φροντίζει το πάρκο μετά από τυχόν οργάνωση εκδήλωσης ή συνάντησης με δική του υπευθυνότητα.

 • Να προβαίνει στη φύτευση δέντρων, λουλουδιών στα υπάρχοντα παρτέρια μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία πρασίνου.

 • Να φροντίζει τα λουλούδια και φυτά του πάρκου (πότισμα, βοτάνισμα, κλάδεμα κ.τ.λ.)

 • Να κουρεύει το χλοοτάπητα τους εαρινούς, θερινούς και φθινοπωρινούς μήνες σε περίπτωση που ο χώρος διαθέτει χλοοτάπητα.

 • Οποιαδήποτε εκδήλωση ή δραστηριότητα προτίθεται να αναλάβει στο πάρκο να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του αντίστοιχου Δημοτικού Διαμερίσματος.

 • Σε περίπτωση που συμμετέχουν σε δράσεις και παιδιά, θα πρέπει να φροντίζει να υπάρχει επίβλεψη ενηλίκου.

 • Οφείλει να ενημερώνει εγγράφως την υπηρεσία Πρασίνου για την παραίτησή του από το Πρόγραμμα.

 • Δεν επιτρέπεται να εκμεταλλεύεται με οποιοδήποτε κέρδος το πάρκο (π.χ. τοποθέτηση καντίνας, εισιτήριου εισόδου, κ.τ.λ.)

 • Δεν επιτρέπεται να μεταβιβάσει σε τρίτον την φροντίδα του πάρκου.

 • Δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε παρέμβαση στο πάρκο και οποιαδήποτε κατασκευή χωρίς την έγκριση του Δήμου και των Διευθύνσεων: α) Περιβάλλοντος -Τοπικής & Αγροτικής Ανάπτυξης και β) Τεχνικών Έργων – Δόμησης – Δικτύων & Ενέργειας.

Αρμόδια υπηρεσία για την επικοινωνία - συνεργασία του Δήμου με τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες, ορίζεται η Δ/νση Περιβάλλοντος Τοπικής & Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαμιέων.

Ο Δήμος αναλαμβάνει:

 • Την παροχή νερού και ρεύματος.

 • Την αποκατάσταση ζημιών από βανδαλισμούς.

 • Την αποκομιδή των απορριμμάτων.

 • Την παροχή λιπασμάτων για τη λίπανση του πάρκου και όποτε είναι εφικτό την παροχή φυτικού υλικού (εποχιακά άνθη, δένδρα, θάμνους) .

 • Την επίβλεψη και την παρακολούθηση της υιοθεσίας, δυνάμενος να την καταγγείλει εφόσον κριθεί ότι παραβιάζονται οι όροι της.

 • Την πινακίδα υιοθεσίας του πάρκου (μορφή, διαστάσεις).

 • Τη στήριξη με οποιοδήποτε τρόπο των παρεμβάσεων του αναδόχου.

 • Ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση να αναρτήσει στη ιστοσελίδα του Δήμου την παρούσα πράξη του.

Επίσης με απόφαση τριμελούς επιτροπής, θα απονέμεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτους (παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος) σχετικός έγγραφος έπαινος στον ανάδοχο του καλύτερου υιοθετημένου χώρου πρασίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Τοπικής και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαμιέων στα τηλέφωνα: 22313 51002 και 22310 33656.

 
ΝΑΣΑ, Διαστημικός περίπατος επί έξι ώρες για δύο αστροναύτες του ΔΔΣ
News - Πλανήτης Γη
Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2017 08:53

ΝΑΣΑ, 

Διαστημικός περίπατος επί έξι ώρες για δύο αστροναύτες του ΔΔΣ
 
c0281-spacewalk
Δύο αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού έκαναν `διαστημικό περίπατο` σήμερα για έξι ώρες προκειμένου να προβούν σε επιδιορθώσεις στον σταθμό.
 
Η  Αμερικανίδα Shane Kimbrough και ο Γάλλος Thomas Pesquet φόρεσαν τις διαστημικές τους στολές και για έξι ώρες `πετούσαν` στο διάστημα, στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, αντικαθιστώντας παλιές μπαταρίες για το ηλιακό σύστημα του εργαστηρίου του σταθμού.
 
Ο `διαστημικός περίπατος` όπως ονομάζεται, μεταδιδόταν ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΝΑΣΑ και άλλες ιστοσελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγιναν χιλιάδες σχόλια από τον κόσμο που παρακολουθούσε ζωντανά το δύσκολο αυτό έργο της επιδιόρθωσης στο διάστημα.
 
Στις 19 Οκτωβρίου το ρωσικό διαστημικό σκάφος Σογιούζ μετέφερε τρεις ακόμη αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε ύψος 346 χιλ. από τη Γη, ανάμεσά τους οι δύο που προέβησαν σήμερα στον `διαστημικό περίπατο`. 
 
Ο διαστημικός περίπατος ή αλλιώς η δραστηριότητα εκτός σκάφους, αποτελεί μεν πλέον ρουτίνα για όσους αστροναύτες διαμένουν στο διάστημα, αλλά συνοδεύεται και από απρόβλεπτους κινδύνους και ως εκ τούτου γίνεται πολύ σκληρή προετοιμασία.
 
Ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε έναν διαστημικό περίπατο ήταν ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Λεόνοφ, στις 18 Μαρτίου του 1965.
 
Ο Λεόνοφ παρέμεινε στο διάστημα για 12 λεπτά και για το εγχείρημά του αυτό έλαβε πολλές τιμές και αναδείχθηκε ήρωας.
 
Στον ΔΔΣ διεξάγονται εκατοντάδες πειράματα.
 
Τα πειράματα αυτά επεκτείνονται σε τομείς όπως η βιολογία, η βιοτεχνολογία, η μετεωρολογία και η επιστήμη της Γης. Σημειώνεται ότι στον ΔΔΣ βρίσκεται το μοναδικό εργαστήρι έλλειψης βαρύτητας που διαθέτει η ανθρωπότητα.
 
Τα πειράματα που διεξάγονται δεν συμβάλλουν μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στη Γη, αλλά κυρίως προετοιμάζουν το έδαφος για τον αποικισμό του Άρη.
 
Ο ΔΔΣ βρίσκεται  σε απόσταση 346 χιλιομέτρων από τη Γη και κατοικείται μόνιμα από έξι αστροναύτες σε εναλλαγή εδώ και 15 χρόνια.
 
Αν και στη Γη φαίνεται να συνεχίζεται ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ/ΕΕ και Ρωσίας, ο ΔΔΣ αποτελεί λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας, καθώς πρόκειται για ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ των διαστημικών οργανισμών NASA των ΗΠΑ, Roscosmos Ρωσίας, JAXA Ιαπωνίας, CSA (Καναδά) και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος ESA.
 
Ο ΔΔΣ είναι ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού, αφού τα φωτοβολταϊκά που διαθέτει αντανακλούν το ηλιακό φως. Εχει μέγεθος (109 μέτρα x 51 x 20 )  και ταξιδεύει με ταχύτητα που ξεπερνά τα 27.000 χιλιόμετρα την ώρα, κάνοντας σχεδόν 16 περιστροφές γύρω από τη Γη καθημερινά. Φυσικά η ταχύτητα αυτή δεν γίνεται αντιληπτή από τους αστροναύτες.
 
Ο σταθμός έχει δεχτεί σχεδόν 200 αστροναύτες από πολλές χώρες και ήταν ο προορισμός των πρώτων τουριστών του διαστήματος.
 
Θεωρείται η πιο δαπανηρή ανθρώπινη κατασκευή που κατασκευάστηκε ποτέ, με κόστος 120 δισεκατομμύρια ευρώ.
 
Τα κουτάβια ακούν στα «μωρουδίστικα». Γιατί μιλάμε στους σκύλους όπως στα μωρά;
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 09:20

Τα κουτάβια ακούν στα «μωρουδίστικα».

Γιατί μιλάμε στους σκύλους όπως στα μωρά;
1d68c-talk-to-dog

Η «μωρουδίστικη» γλώσσα είναι ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείται μόνο απέναντι σε μικρά παιδιά αλλά και απέναντι σε σκύλους. Έρευνα δείχνει ότι αυτός ο τρόπος ομιλίας είναι αποτελεσματικός.
 
Και ποιος δεν το έχει κάνει. Με το που βρισκόμαστε απέναντι σε ένα μωρό είναι σαν να χάνουμε την ικανότητα να σχηματίσουμε κανονικές προτάσεις. Φράσεις όπως «άχου μωρέ» και «γούτσου γούτσου» συνήθως δεν περιλαμβάνονται στο λεξιλόγιο ενός ενήλικα εκτός εάν απευθύνεται σε βρέφος ή σε… σκύλο. Πολλοί άνθρωποι μιλούν στους σκύλους με τον ίδιο τρόπο που μιλούν σε μικρά παιδιά.
 
Ερευνητές ανακάλυψαν τώρα τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη «μωρουδιακή» γλώσσα όχι τόσο ως αντίδραση στη θέα ενός γλυκού μωρού ή σκύλου, αλλά ως τρόπο επικοινωνίας με κάποιον που δεν μπορεί να μιλήσει ή καταλαβαίνει μόνο μετά δυσκολίας.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας η ομάδα του επιστήμονα Τόμπι Μπεν-Άντερετ από το City University της Νέας Υόρκης έδειξε σε 30 γυναίκες εικόνες κουταβιών, ενήλικων και υπερήλικων σκύλων. Οι γυναίκες έπρεπε να ανταποκριθούν σ' αυτές τις φωτογραφίες με κάποιον χαρακτηριστικό χαιρετισμό όπως «Γεια σου γλυκούλι», «Έλα εδώ αγάπη μου», «Είσαι πολύ καλός» κλπ. Οι ερευνητές ηχογράφησαν τις αντιδράσεις των γυναικών για να τις αναλύσουν αργότερα. Στο δεύτερο κομμάτι της έρευνας οι επιστήμονες έβαλαν σε σκύλους διαφόρων ηλικιών να ακούσουν τα ηχογραφημένα.
 
Η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη μιλούσαν στους σκύλους όλων των ηλικιών όπως σε μικρά παιδιά. Ωστόσο όταν απευθύνονταν σε κουτάβια, η φωνή γινόταν λίγο ακόμη πιο ψηλή. Και στο δεύτερο μέρος της έρευνας όμως φάνηκε ότι κυρίως τα κουτάβια αντιδρούσαν περισσότερο στην «μωρουδίστικη» γλώσσα. Αντιδρούσαν πιο γρήγορα στο άκουσμα των ηχογραφημένων, πλησίαζαν πιο γρήγορα στα ηχεία και αφιέρωναν περισσότερο χρόνο απ' ότι τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά.
 
Αντίθετα, οι σκύλοι μεγαλύτερης ηλικίας δεν αντιδρούσαν τόσο έντονα και ο ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σκύλοι έμαθαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους να αγνοούν ανθρώπινους ήχους που δεν προέρχονται από τα αφεντικά τους.
 
Ωστόσο παραμένει το ερώτημα γιατί μιλάμε «μωρουδίστικα» με τους σκύλος. Η επιστημονική ομάδα κάνει λόγο για μια γενικότερη παρόρμηση όταν πρόκειται να επικοινωνήσουμε με ζώα. Μάλιστα το πρόσωπο ενός κουταβιού εντείνει ακόμη περισσότερο αυτή την παρόρμηση και ξυπνά αισθήματα προστατευτικότητας η οποία αντικατοπτρίζεται και στον τρόπο ομιλίας.
 
Πηγή: dw
 


Σελίδα 7 από 460
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση