ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Ρόμπιν Ντάνιγκαν, Επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών για ενεργειακά θέματα στην Κύπρο.
News - Πλανήτης Γη
Κυριακή, 02 Απρίλιος 2017 17:17

Ρόμπιν Ντάνιγκαν,

Επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών για ενεργειακά θέματα στην Κύπρο.
217a5-platform-natural-gas

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για ζητήματα ενεργειακής διπλωματίας, Ρόμπιν Ντάνιγκαν.

Η Αμερικανίδα επίσημος που διαδέχθηκε στο πόστο τον Έιμος Χόκσταϊν, εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την επιθυμία να παραστεί εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης στην υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της ExxonMobil, που θα λάβει χώρα στις 5 Απριλίου.

Η κ. Ντάνιγκαν συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας στα ενεργειακά θέματα.

Διπλωματικές πηγές συνδέουν την παρουσία της υφυπουργού Εξωτερικών με το υψηλό ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης στις έρευνες της ExxonMobil στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις επαφές του με Αμερικανούς επίσημους στην Ουάσιγκτον, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε εγείρει το θέμα των τουρκικών απειλών και ζήτησε την σαφή στάση της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία έχει επανειλημμένα επαναβεβαιώσει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27055

 
Η Περιφέρεια Αττικής στο μεγαλύτερο Νορβηγικό ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Βιο-Οικονομική έρευνα για το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης για τους υγροτόπους της Περιφέρειας
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 15:59

Η Περιφέρεια Αττικής στο μεγαλύτερο Νορβηγικό ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Βιο-Οικονομική έρευνα για το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης για τους υγροτόπους της Περιφέρειας

resized NIBIO

Στο πλαίσιο του έργου «Αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανασύσταση και αποκατάσταση των υγροτόπων Αττικής» του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ), πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής, στο Νορβηγικό Ινστιτούτο για τη Βιο-Οικονομική έρευνα (NIBIO) στο Όσλο. Το NIBIO είναι το μεγαλύτερο Νορβηγικό ερευνητικό ινστιτούτο και το μεγαλύτερο εθνικό κέντρο για την ανάπτυξη της γνώσης σε θέματα βιο-οικονομίας.

Κατά την πρώτη ημέρα εργασιών (28.03.2017) παρουσιάστηκαν προσεγγίσεις επίλυσης θεμάτων σχετικά με την ποιότητα υδάτων μέσω φυσικών λύσεων. Επίσης έγινε παρουσίαση των τελικών παραδοτέων των Νορβηγών εταίρων σχετικά με τις προτάσεις παρεμβάσεων στις τρεις περιοχές μελέτης, λίμνη Κουμουνδούρου, υγρότοπο Βουρκαρίου και ρέμα Πικροδάφνης, σχετικά με την ποιότητα υδάτων. Τέλος συζητήθηκε η επικείμενη επίσκεψη υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής για εκπαίδευση, στο πλαίσιο του μέτρου ΙΙ διμερών σχέσεων, με θέμα την παρακολούθηση της ποιότητας υδάτων και τις τεχνικές απορρύπανσης υδάτων σε αστικό περιβάλλον.

resized NIBIO2

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών (29.03.2017) διοργανώθηκε επίσκεψη πεδίου σε έξι περιοχές όπου έχουν πραγματοποιηθεί έργα αποκαταστάσεων και διαχείρισης λυμάτων με φυσικές λύσεις στην ευρύτερη περιοχή του Όσλο. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν έργα σχετικά με αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, διαχείρισης όμβριων υδάτων, συλλογή κτιριακών υδάτων, διαχείρισης λυμάτων από ανενεργή χωματερή και λύματα αυτοκινητόδρομου και γεωργικής γης με κέντρο τεχνικές τεχνητών υγροτόπων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτέλεσε το βραβευμένο έργο αρχιτεκτονικής τοπίου όπου κλειστός αγωγός όμβριων υδάτων μετατράπηκε σε πάρκο.

Να σημειωθεί ότι στόχος του Ινστιτούτου NIBIO είναι να συμβάλει στην ασφάλεια των τροφίμων, τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων, την καινοτομία και τη δημιουργία αξίας μέσω της έρευνας και της παραγωγής γνώσης εντός των τροφίμων, της δασοκομίας και άλλες βιομηχανίες βιολογικής προέλευσης. Επισημαίνεται ότι η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των εταίρων από το NIBIO ενισχύει και προάγει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας.

 
Komondor, Tα σκυλιά γίγαντες με το τρελό μαλλί!
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 16:11

Komondor,

Tα σκυλιά γίγαντες με το τρελό μαλλί!
ca55d-komondor3

Το όνομα της φυλής είναι Komondor και εξελίχθηκε στην Ουγγαρία.

Το έφεραν στην Ευρώπη οι Κουμάνοι, μία τούρκικη φυλή που εγκαταστάθηκε στην Ουγγαρία τον 12 αιώνα. Οι ρίζες της φυλής βρίσκονται πίσω στο Θιβέτ.

Ο αρχικός σκοπός εκτροφής τους ήταν η φύλαξη των ζώων. Σήμερα εκτός από σκυλιά εργασίας είναι και κατοικίδια.

Είναι γενικά ήρεμα σκυλιά και τα πάνε καλά με τα παιδιά. Όταν κάτι όμως ενεργοποιήσει το ένστικτο τους μπορεί να γίνει πολύ προστατευτικά με τα μέλη της οικογένειας.

Δεν προτείνονται για κάποιον που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία με σκύλους. Για να μπορούν να συνυπάρξουν με τον άνθρωπο και άλλα σκυλιά τα Komondor έχουν ανάγκη από σωστή κοινωνικοποίηση.

Χρειάζεται καθημερινή αλλά όχι πολύ άσκηση. Το τρίχωμα του θέλει ιδιαίτερη περιποίηση.

Γίνονται πολύ μεγάλα σκυλιά και το ύψος τους μπορεί να φτάσει τα 80 εκατοστά και βάρος τους τα 60 κιλά.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26991

 
«ΚΥΚΛΑΔΕΣ: ΤΟΠΙΑ-ΦΥΣΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ» Βραδιά Βιβλίου στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017 17:02

«ΚΥΚΛΑΔΕΣ: ΤΟΠΙΑ-ΦΥΣΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Βραδιά Βιβλίου στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

 

resized A02ANAFI MG 4228

 

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και οι εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ διοργανώνουν βραδιά βιβλίου με τίτλο: «Κυκλάδες: Τοπία-Φύση-Άνθρωπος» την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο).

Αφορμή για την βραδιά αυτή, που είναι αφιερωμένη στην προστασία του Κυκλαδίτικου τοπίου, δίνει η έκδοση του λευκώματος “Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος” , από τις εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ.

resized A14NAXOS1 IMG 8765

 Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης και θα μιλήσουν οι:

  ·      Γιώργης Βουγιουκαλάκης, Δρ Γεωλόγος - Ηφαιστειολόγος

·      Ράνια Κλουτσινιώτη, Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος

·      Χρίστος Ντούμας, Καθηγητής Αρχαιολογίας

·      Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος

·      Κωνσταντίνος Θανασάκης, Δρ Ιστορικός - Οθωμανολόγος

·      Νικήτας Νικητάκος, καθηγητής Τμήματος Ναυτιλίας Πανεπ. Αιγαίου

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Χαρά Μπρίντεζη, επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Θα ακολουθήσει προβολή αεροφωτογραφιών από το λεύκωμα “Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος” των εκδόσεων ΑΝΑΒΑΣΗ, καθώς και συζήτηση για την προστασία του Κυκλαδίτικου τοπίου.

 

Το λεύκωμα “Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος” επιχειρεί μία καταγραφή του κυκλαδίτικου τοπίου, αναδεικνύοντας το ουσιώδες και το διαρκές, το τοπίο των Κυκλάδων με την αρμονία και τη λιτότητα των μορφών, την ποιότητα του φωτός, το μπλε της θάλασσας και τα διαχρονικά κατάλοιπα του ανθρώπινου πολιτισμού, εμπνέει και συγκινεί. Μέσα από τις σύντομες εισηγήσεις τους οι ομιλητές θα μας εισάγουν στο αντικείμενό τους και θα μας παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για ορθολογικό σχεδιασμό, που είναι αναγκαίος για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η επιβεβαίωση της παρουσίας των ενδιαφερομένων στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου 210 9469631 και 632.

 

Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11), ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eef.edu.gr. Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

 
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση ProWein 2017 στο Ντίσελντορφ για τον οίνο και τα οινοπνευματώδη ποτά. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κa Δωροθέα Κολυνδρίνη.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 19:03

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση ProWein 2017 στο Ντίσελντορφ για τον οίνο και τα οινοπνευματώδη ποτά.

 

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κa Δωροθέα Κολυνδρίνη.

resized PROWEIN

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνοντας ένα μεγάλο άνοιγμα στην στήριξη των τοπικών προϊόντων συμμετείχε στην έκθεση ProWein 2017 στο Ντίσελντορφ, η οποία αποτελεί την πιο σημαντική επιχειρηματική πλατφόρμα του κόσμου για τον διεθνή οίνο και τα οινοπνευματώδη ποτά.

 

Πάνω από 6.500 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες - περισσότεροι από ποτέ – παρουσίασαν τα προϊόντα τους στην ProWein, από 19-21/3/2017. Οι μισοί από τους εκθέτες προέρχονταν από την Ιταλία (1.600) και τη Γαλλία (1.500), ακολουθούμενοι από τη Γερμανία (1000), το Νέο Κόσμο (600), την Αυστρία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

 

Οι εκθέτες που συμμετείχαν από Ελλάδα ανέρχονται στους 110. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα νέα κρασιά από όλες τις σχετικές αμπελουργικές περιφέρειες του κόσμου, τα οποία συμπληρώσαν 300 εξειδικευμένα οινοπνευματώδη ποτά. Παρόν στην έκθεση έδωσε και ο διάσημος τραγουδιστής Sting, ως εκθέτης με το οινοποιείο του Il Palagio, το οποίο βρίσκεται στην Τοσκάνη.

resized PROWEIN 2

Φέτος ο αριθμός των επισκεπτών επίσης έθεσε νέα πρότυπα. Συνολικά 58.500 εμπορικοί επισκέπτες από 130 χώρες, ήρθαν στην ProWein (2016: 55.700 από 126 χώρες). Ένας στους δύο επισκέπτες ήρθαν στο Duesseldorf από το εξωτερικό. Ιδιαίτερα ικανοποιητικός εδώ ήταν ο μεγάλος αριθμός των διευθυντών-CEO: τουλάχιστον τα δύο τρίτα του συνόλου των επισκεπτών ήταν από τη βαθμίδα λήψης αποφάσεων και ήρθαν στο Duesseldorf με σαφή πρόθεση να επενδύσουν. Περίπου 60% του συνόλου των εμπορικών επισκεπτών πραγματοποίησε επιχειρηματικές συναλλαγές κατά τη διάρκεια της έκθεσης ή προγραμμάτισε να κάνει παραγγελίες αμέσως μετά το πέρας της έκθεσης. Επιπλέον ένας στους δύο επισκέπτες βρήκαν νέους προμηθευτές.

 

Σημειώνεται ότι το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσέλκυσε αρκετούς επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής του Ντύσσελντορφ, αλλά και πλήθος ομογενών που διαμένουν στην εν λόγω γερμανική πόλη, ενώ σπουδαίες διακρίσεις έγιναν στα οινοποιεία της Θεσσαλίας, πράγμα που δείχνει τη δουλειά που γίνεται σε βάθος και την ποιότητα των Θεσσαλικών προιόντων.

 

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ συμμετείχε και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Νίκος Λιάνος.

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας και πολλοί ομογενείς, οι οποίοι γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα των αγροτικών συνεταιρισμών της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση οίνου και αλκοολούχων ποτών, με σκοπό την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των πιστοποιημένων προϊόντων της περιοχής μας.

 

Η προσπάθεια για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων θα συνεχιστεί, με στόχο την τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων της περιοχής. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις της, με όλες τις δυνάμεις της καθώς και την παρουσία της σε εκθέσεις, για την προώθηση των τοπικών της προϊόντων.

 

Η ProWein είναι μια εξαιρετικά εντατική εμπορική έκθεση. Για τρεις μέρες πολύ επικεντρωμένες και αποτελεσματικές συμφωνίες πραγματοποιήθηκαν εδώ. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν βασικοί «παίκτες» της αγοράς - σημαντικοί εισαγωγείς και αντιπρόσωποι από τις μεγάλες διεθνείς εμπορικές αλυσίδες. Και φέτος ξανά ο κλάδος έδειξε πόσο ισχυρός και ικανός είναι. Τοποθετήθηκε ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός παραγγελιών και πολλές νέες επιχειρηματικές ιδέες συζητήθηκαν», δήλωσε ο Hans Werner Reinhard, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Düsseldorf, συνοψίζοντας την επιτυχία της εμπορικής έκθεσης.

 

Οι ολοκληρωμένες γκάμες των ποικιλιών των εκθετών φέτος πλαισιώθηκαν από ειδικά εστιακά σημεία. Αυτά περιελάμβαναν το Champagne Lounge, το Organic World που εστίασε στα βιολογικά κρασιά, την περιοχή Γευσιγνωσίας από το Mundus Vini και το fizzz Lounge. Ιδιαίτερα ασυνήθιστες και δημιουργικές ιδέες ήρθαν στο προσκήνιο στο σόου "SAME but different".

 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και το πρόγραμμα υποστήριξης το οποίο απαρτίστηκε από περίπου 500 γευσιγνωσίες και γεγονότα, που έλαβαν χώρα είτε στα περίπτερα των εκθετών ή στο φόρουμ της ProWein. Τα προγράμματα αυτά είχαν ως άξονα τόσο τους εμπόρους λιανικής πώλησης όσο και τα εστιατόρια με σκοπό να τους παρέχουν βασικά ερεθίσματα και πληροφορίες. Μεταξύ άλλων η Βρετανή κριτικός κρασιού Jancis Robinson παρουσίασε τα δικά της αγαπημένα από την ProWein. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος είχε το νέο ProWein Business Report, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το φημισμένο Πανεπιστήμιο Geisenheim. Σχεδόν 1.500 εμπειρογνώμονες από τον τομέα του οίνου από 46 χώρες συμμετείχαν σε δημοσκόπηση για τις διεθνείς αγορές κρασιών, τις τάσεις μάρκετινγκ και την ανάπτυξη των διαύλων πωλήσεων κρασιού. Σκοπός της δημοσκόπησης είναι να σφυγμομετρήσει την τρέχουσα κατάσταση στον τομέα και να χρησιμεύσει ως ετήσιο βαρόμετρο των τάσεων του μέλλοντος.

 


Σελίδα 7 από 471
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση