ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Δήμος Βριλησσίων: Σε πρόγραμμα ανακύκλωσης τα ελαστικά του δημοτικού στόλου.
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 13:34

Δήμος Βριλησσίων: Σε πρόγραμμα ανακύκλωσης τα ελαστικά του δημοτικού στόλου.

ελαστικα

Τη δέσμευσή του για εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης συνεχίζει να κάνει πράξη ο Δήμος Βριλησσίων, με την πρώτη δράση μεταφοράς άχρηστων ελαστικών του δημοτικού στόλου από τον ΧΥΤΑ Φυλής στο σύστημα ανακύκλωσης ελαστικών της ECOELASTIKA, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, σε εφαρμογή σχετικής πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και στο πλαίσιο του τοπικού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων με Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ).

 

Την πρώτη ποσότητα ελαστικών παρέδωσαν στο κατάλληλα αδειοδοτημένο σύστημα ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης και ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας Καθαριότητας Θ. Καλλίτσης, υπό τις οδηγίες του οποίου επιλέχθηκαν και καταμετρήθηκαν ανά κατηγορία τα προς παράδοση άχρηστα ελαστικά.

 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης τόνισε ότι «η ένταξη και των άχρηστων ελαστικών των δημοτικών οχημάτων στο σχεδιασμό μας για διαχωρισμό και αξιοποίηση των απορριμμάτων της πόλης μας, είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ωφέλεια του δήμου και των δημοτών και την αξιοποίηση των παραγόμενων αποβλήτων ως πρώτη ύλη για θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη».

 
Η Δήμαρχος Λεβαδέων στα εγκαίνια της έκθεσης "Κηποτέχνικα Professional"
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 13:19

Η Δήμαρχος Λεβαδέων στα εγκαίνια της έκθεσης "Κηποτέχνικα Professional"

resized image-0-02-05-cd63bc8e0c613cb15857b124e9aed7f7814d3b3fa5e5d309dad8229e1f965624-V

Στα εγκαίνια της έκθεσης “Κηποτέχνικα Professional” στον εκθεσιακό χώρο της M.E.C. Παιανίας, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, παρευρέθηκε και χαιρέτησε η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, η οποία από κοινού με τον βουλευτή Βοιωτίας κ. Ευάγγελο Μπασιάκο και τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γεώργιο Ντασιώτη πραγματοποίησαν τα εγκαίνια της.

resized image-0-02-05-da112309b4dd8756276327d86a534c22bd87c0cc45c12d59587bf9839718474d-V

resized image-0-02-05-ec01cd71819647cbf9565c68dbdf04f46c21e9babc20aaabb07dd3b9288731b2-V

 
ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ WWF
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 20:38

ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ WWF.

resized Φωτογραφία 1

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μίλησε στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το WWF Ελλάς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου με θέμα «Πολίτες και περιβάλλον: Ο ρόλος των πολιτών στην προστασία των νησιωτικών υγροτόπων».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο- οδηγός για τον πολίτη με τίτλο «Οι υγρότοποι στο νησί μου: Πώς μπορώ να αναγνωρίσω τα προβλήματα και να βοηθήσω στην προστασία τους;».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Περιφερειάρχη:

«Η σημερινή μας εκδήλωση έχει στα μάτια μου μια σπουδαία ιδιαιτερότητα.

Ζούμε σε ένα πολύ όμορφο τόπο. Και θεωρούμε αυτή την απλόχερη ομορφιά ως ένα αιώνιο, αδιατάρακτο και απρόσβλητο αγαθό.

Ζώντας στο χώρο που μας περιβάλλει, κινούμαστε ωσάν να είναι όλα δια παντός δεδομένα και εμείς απλώς υπάρχουμε εντός του, απολαμβάνοντας αυτό που μας προσφέρει, ωσάν να είναι ένας κόσμος εκτός μας.

Και αυτό το ξεχνάμε, γιατί όπως εύστοχα λέει ο οδηγός του πολίτη για την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων, το περιβάλλον δεν έχει φωνή.

Πράγματι, το περιβάλλον δεν έχει φωνή, αν και συχνά μας μιλάει μέσα από τις πληγές του, που οι άνθρωποι προκαλούν.

Το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος, κάθε λεπτό που περνάει και σε τοπικό και σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθίσταται πάντοτε πρωτεύον.

Το θέμα που μας φέρνει σήμερα εδώ και η ιδιαίτερη αναφορά στους νησιωτικούς υγροτόπους, δεν έχει μόνο μέσα του μια ιδιαίτερη ευαισθησία, αλλά έχει ταυτόχρονα ένα αίτημα και μια φωνή να δούμε το ζήτημα και να βλέπουμε πάντα το ζήτημα από την αρχή.

Η δύναμη των ανθρώπων είναι η δύναμη της φωνής τους. Γι’ αυτό, όλοι μαζί πρέπει να πούμε ότι “το περιβάλλον δεν έχει φωνή, οι πολίτες έχουν”».

resized Φωτογραφία 2

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης  Γιαννέλλης τονίζοντας τη σημασία των υγροτόπων, ειδικά στα νησιά μας και την ανάγκη για την προστασία τους.

 
Εγκαίνια του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 17:40

Εγκαίνια του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου

resized 16652025 1915325138697202 1167012221 n

Νέα εποχή ξεκινάει στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, χάρη στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νάξου, ο οποίος εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, τον Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και περηφάνιας για την ολοκλήρωση ενός τόσο σπουδαίου περιβαλλοντικού έργου, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και προασπίζει το περιβάλλον.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υπηρεσιακοί Παράγοντες και αρκετός κόσμος.

resized 16683534 1915324005363982 727055966 n

Ο ΧΥΤΑ Νάξου αποτελεί πρωτίστης σημασίας περιβαλλοντικό έργο, ζωτικής σημασίας για τα πέντε νησιά του δήμου! Τη σπουδαιότητα αυτήν επισήμαναν στις ομιλίες τους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόσο ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης καθώς και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα για την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ και φυσικά γιατί βλέπω πια τους καρπούς των προσπαθειών και των κόπων μας. Ο ΧΥΤΑ Νάξου ήταν από την πρώτη στιγμή στην κορυφή της ατζέντας της Δημοτικής Αρχής, καθώς ήταν και είναι έργο μεγίστης σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας λύση στο τεράστιο θέμα της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων που υποβάθμιζαν το φυσικό περιβάλλον των νησιών μας και έθεταν τον Δήμο σε κίνδυνο των βαρύτατων προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την έναρξη λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου αλλά και την αποκατάσταση των 11 Χ.Α.Δ.Α που ήταν διάσπαρτοι στα πέντε νησιά μας, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σήμερα περνάει από την εποχή των χωματερών και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, στη νέα εποχή της αειφορίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μανόλης Μαργαρίτης.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία για τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς και όλους τους πρώην Δημάρχους και Περιφερειάρχες ονομαστικά, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους συνεργάτες του και όσους συνέβαλαν στη δρομολόγηση και υλοποίηση του έργου. 

resized 16684828 1915324305363952 2120965768 n

 
NASA, Ουράνιο αντικείμενο πλησιάζει τη Γη, δεν αποτελεί απειλή.
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 19:42

NASA,

Ουράνιο αντικείμενο πλησιάζει τη Γη, δεν αποτελεί απειλή.
 
aef3d-ison-komitis

Κοντά από τη Γη θα περάσει στις 25 Φεβρουαρίου ένα ουράνιο αντικείμενο που ομοιάζει με κομήτη και που ανακαλύφθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την ΝΑΣΑ, το αντικείμενο 2016 WF9 θα πλησιάσει τη Γη σε απόσταση 51 εκατ. χιλιομέτρων και η τροχιά του δεν αποτελεί απειλή για τον πλανήτη μας στο προσεχές μέλλον.

Το ουράνιο αυτό σώμα ανακαλύφθηκε το Νοέμβρη του 2016 και η τροχιά του το οδηγεί σε μια περιήγηση του ηλιακού μας συστήματος. Στην πιο μακρινή του απόσταση από τον Ηλιο, πλησιάζει την τροχιά του Δία. Για 4.9 γήινα έτη ταξιδεύει στα ενδότερα του ηλιακού μας συστήματος περνώντας από την κύρια ζώνη των αστεροειδών και την τροχιά του Άρη φθάνοντας μετά μέσα στην τροχιά της Γης. Υστερα, απομακρύνεται στο εξωτερικό του ηλιακού μας συστήματος.

Ουράνια σώματα όπως αυτό έχουν πολλαπλές πιθανές προελεύσεις. Σύμφωνα με την ΝΑΣΑ θα μπορούσε κάποτε να ήταν ένας κομήτης, ή θα μπορούσε να έχει απομακρυνθεί από τα σκοτεινά αντικείμενα στην κύρια ζώνη των αστεροειδών.
Οι κομήτες αποτελούνται από τον πυρήνα, ο οποίος είναι το λαμπρότερο τμήμα του και έχει όψη αστέρος, την κόμη, η οποία έχει νεφελώδη όψη και περιβάλλει τον πυρήνα, και την ουρά, η οποία και αποτελεί επιμήκη προέκταση της κόμης.

Οι κομήτες είναι ουράνια σώματα τεράστιων διαστάσεων. Μόνο η κεφαλή τους έχει συνήθως το μέγεθος της Γης ή είναι κατά 10 φορές μεγαλύτερη από τη Γη. Όταν οι κομήτες φαίνονται καθαρά με γυμνό οφθαλμό, έχουν συνήθως μήκος ουράς από 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα και άνω.

Περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο μας και αποτελούν μέρος του ηλιακού μας συστήματος.

Οι κομήτες προέρχονται από το Νέφος του Οορτ, έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα ουράνια σώματα του νέφους του Οορτ δημιουργήθηκαν μαζί με τους πλανήτες και τα υπόλοιπα σώματα του ηλιακού μας συστήματος, πριν από περίπου 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια.

Το νέφος Οορτ έχει μήκος ένα έτος φωτός ή 9,461,000,000,000 χιλιόμετρα.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/26192

 


Σελίδα 7 από 464
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA)
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA)
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA) Ο Δήμος ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση