ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Η «Γαλάζια Ανάπτυξη» ως Μοχλός Οικονομίας στη Μεσόγειο, μέσω της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» των Περιφερειών σε συνέδριο στη Ρώμη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 16:19

Η «Γαλάζια Ανάπτυξη» ως Μοχλός Οικονομίας στη Μεσόγειο, μέσω της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» των Περιφερειών σε συνέδριο στη Ρώμη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

1kr

Η "Γαλάζια Ανάπτυξη ως Μοχλός Οικονομίας" αποτελεί το θέμα του Συνεδρίου "Γαλάζια Ανάπτυξη στη Μεσόγειο" που πραγματοποιείται στη Ρώμη, όπου την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος της CRPM (Διάσκεψης των Παραθαλάσσιων και Απομαρκυσμένων Περιφερειών της Ευρώπης). Στο Συνέδριο συζητούνται δράσεις για τη βιώσιμη κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη μέσα από καινοτόμες επενδύσεις σε βασικούς τομείς στην παράκτια ζώνη και στη θάλασσα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Προγράμματος Interreg INNOBLUEGROWTH - Οριζόντιες Δράσεις Επικοινωνίας και Κεφαλαιοποίηση της Καινοτομίας για την Γαλάζια Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, όπου και συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως συνεργαζόμενος εταίρος.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα InnoBlueGrowth στοχεύει στην αύξηση της διακρατικής και διαπεριφερειακής δραστηριότητας των καινοτόμων συνεργειών και των δικτύων που σχετίζονται με τη θάλασσα, και στην κεφαλαιοποίηση σχετικών έργων, από το τοπικό επίπεδο σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην «Γαλάζια Οικονομία» σε επίπεδο Μεσογειακών Περιφερειών, και πώς μπορεί να αποτελέσει μοχλό ενίσχυσης της Περιφερειακής Οικονομίας, σε τομείς που σχετίζονται με τον παράκτιο τουρισμό, την ναυτιλία, την ενέργεια από τη θάλασσα, την θαλάσσια επιτήρηση, τη ναυτιλία και την κρουαζιέρα, ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας και για την Κρήτη, ως νησιωτικής Μεσογειακής Περιφέρειας.

Οι Περιφερειακές Ευρωπαϊκές Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης περιλαμβάνουν τις θεματικές αυτές συνιστώσες στους πυλώνες ανάπτυξης των Παρακτίων Περιφερειών. Ειδικότερα στην Κρήτη, τόσο στην Αγροδιατροφή (πχ νέα προϊόντα διατροφής, φαρμακευτικός κλάδος, κ.α.) και στον τουρισμό-πολιτισμό (παράκτιος τουρισμός, κρουαζιέρα, καταδυτικά πάρκα), όσο και στο περιβάλλον (υπηρεσίες οικοσυστήματος, βιώσιμη ανάπτυξη παράκτιας ζώνης) και στη γνώση (ερευνητικές υποδομές) η Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνη Εξειδίκευσης, ακολουθώντας τις προδιαγραφές της ΕΕ, περιλαμβάνει θεματικές προτεραιότητες που συνάδουν με τη Γαλάζια Ανάπτυξη και τη υλοποίησή της. Ο Γιώργος Αλεξάκης τόνισε επίσης, την ανάγκη προτεραιοποίησης θεμάτων σε σχέση με τις ανάγκες και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις στην Κρήτη, τη διεύρυνση της συνεργασίας με άλλες Μεσογειακές Περιφέρειες, την εξειδίκευση για την ανακάλυψη της επιχειρηματικής δυνατότητας σε συναφείς κλάδους μέσω της έρευνας και της καινοτομίας στη θάλασσα σε συνεργασία με τα Ερευνητικά Κέντρα του νησιού, αλλά κυρίως, μέσω και ισχυρών δεσμών επικοινωνίας και συνεργειών Δημόσιου Τομέα και Ιδιωτικού -Επιχειρηματικού Κλάδου. Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Innobluegrowth, συμμετέχουν ακόμα: Το Εθνικό Δια-Πανεπιστημιακό Consortium Θαλασσίων Επιστημών- Conisma της Ιταλίας, η Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης CPMR, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών-ΕΛΚΕΘΕ, η Ένωση Μεσογειακών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων-ASCAME, της Ισπανίας, το Επιχειρηματικό Cluster Θαλάσσιας Καινοτομίας της Γαλλίας, και το Πανεπιστήμιο Μαυροβουνίου.

 
Solar Probe Plus, Ιστορική αποστολή διαστημοπλοίου στον ήλιο από τη NASA.
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 18:24

Solar Probe Plus,

Ιστορική αποστολή διαστημοπλοίου στον ήλιο από τη NASA.
79883-0solar-probeβ

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο ήλιος προβαίνει σε μια ισχυρή εκπομπή- έκλαμψη φορτισμένων σωματιδίων που φτάνουν στον πλανήτη μας και συχνά προκαλούν προβλήματα σε δίκτυα ηλεκτροδότησης, αεροπλάνα και δορυφορικά συστήματα.

Όταν νέφη τέτοιων σωματιδίων έρχονται με ταχύτητα από τον ήλιο, μπορούν να «λούζουν» διαστημόπλοια, αστροναύτες και επιφάνειες πλανητών με επιβλαβή ακτινοβολία.

Η κατανόηση των λόγων για τους οποίους ο ήλιος περιστασιακά εκπέμπει αυτά τα σωματίδια μπορέι να βοηθήσει τους επιστήμονες να προβαίνουν σε προγνώσεις του διαστημικού καιρού, επιτρέποντας λήψη μέτρων όταν αναμένεται κάτι τέτοιο.

Το εργαστήριο Draper και το Smithsonian Astrophysical Observatory (SAO) ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα και ελπίζουν να βρουν απαντήσεις αναπτύσσοντας εξελιγμένους αισθητήρες για μια νέα αποστολή της NASA.

To 2018 πρόκειται να εκτοξευτεί το διαστημόπλοιο Solar Probe Plus της NASA, που σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από το Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory.

Το σκάφος θα πραγματοποιήσει 24 περάσματα από τον ήλιο μέσα διάστημα επτά ετών, θέτοντας νέα ρεκόρ για τεχνητό αντικείμενο, καθώς θα φτάσει 37,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα πιο κοντά στον ήλιο από οποιοδήποτε άλλο διαστημόπλοιο στο παρελθόν, και θα εκτεθεί σε θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 1.370 βαθμούς Κελσίου.

Το Solar Probe Plus θα είναι η πρώτη αποστολή που θα πετάξει στην ανώτερη ατμόσφαιρα του ήλιου και θα τον «αγγίξει», συλλέγοντας δεδομένα σχετικά με τους μηχανισμούς που θερμαίνουν τη στεφάνη και επιταχύνουν τον ηλιακό άνεμο- μια συνεχή ροή φορτισμένων σωματιδίων από τον ήλιο.

Πρόκειται για δύο διαδικασίες με θεμελιώδεις ρόλους στο πολύπλοκο σύστημα που συνδέει τον ήλιο και το διάστημα γύρω κοντά στη γη- ένα σύστημα που μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον διαστημικό καιρό και να επηρεάσει τη λειτουργία των δορυφόρων.

Για τις συγκεκριμένες μετρήσεις, το Solar Probe Plus θα είναι εξοπλισμένο με «κύπελλο Faraday», που θα κατασκευαστεί από το SAO, με τεχνική υποστήριξη από το Draper και υπό την επίβλεψη του SAO και του University of Michigan in Ann Arbor.

Το κύπελλο Faraday, που είναι ικανό να μετρά την πλήρη δύναμη των ηλιακών σωματιδίων και της ακτινοβολίας, είναι ένα από μόνο δύο όργανα που θα βρίσκονται εκτός της προστατευτικής ηλιακής ασπίδας του σκάφους.

Η πρόκληση θα είναι η συλλογή δεδομένων ενώ λειτουργούν σε ακραίες θερμοκρασίες, πάνω σε ένα διαστημόπλοιο το οποίο θα κινείται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει επιτύχει ποτέ σκάφος που έχει φτιαχτεί από άνθρωπο, καθώς θα πιάσει ταχύτητα κοντά σε 200 χλμ/ δευτερόλεπτο.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/27088

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 18:26
 
Ξενοδοχεία του Cyan group of hotels συμμετέχουν στη δράση “Let’s do it Greece”
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 18:14

 Ξενοδοχεία του Cyan group of hotels συμμετέχουν στη δράση “Lets do it Greece

resized Apollonia Beach Lets do it Grecce

To Apollonia Beach Resort & Spa στην Αμμουδάρα και το Sitia Beach City Resort & Spa στην Σητεία, ξενοδοχεία του ομίλου Cyan group of hotels, συμμετείχαν ενεργά στη δράση “Lets Do It Greece”. Στόχος της ενέργειας ήταν

να ευαισθητοποιηθούν πολίτες σε όλη τη χώρα και να μοιραστούν το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν και να την ομορφύνουν με διάφορες ενέργειες σε περισσότερα από 1.000 σημεία.

resized Sitai Beach

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο Apollonia Beach Resort & Spa, οι μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Γαζίου μαζί με το προσωπικό του ξενοδοχείου συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, το Sitia Beach City Resort & Spaσυμμετείχε στην δράση φυτεύοντας λεβάντα μαζί με τοπικό σύλλογο της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βρέθηκαν σε ρυθμούς «Lets Do It Greece».

resized Sitia Beach

Cyan group of hotels

 Η Cyan group of hotels ιδρύθηκε το 1977 και διαθέτει στον όμιλό της τρία ξενοδοχεία. Το Apollonia Beach Resort & Spa 5 * με 334 δωμάτια, το Santa Marina Beach 4 * με 208 δωμάτια και το Sitia Beach City Resort & Spa 5 * με 161 δωμάτια. Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 200 άτομα. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην Αμμουδάρα-Ηρακλείου και στην Σητεία.

 
Καθαρισμός των ακτών της Αλοννήσου στα πλαίσια της πανελλήνιας εθελοντικής εκστρατείας “Let’s do it Greece”
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 11:17

Καθαρισμός των ακτών της Αλοννήσου στα πλαίσια της πανελλήνιας εθελοντικής εκστρατείας “Lets do it Greece

resized WP 20170402 10 34 29 Pro

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των ακτών της Αλοννήσου στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου στην πανελλήνια περιβαλλοντική δράσηLets do it Greece 2017”.

resized WP 20170402 10 51 52 Pro

Η πανελλήνια εθελοντική εκστρατεία Lets do it Greece διοργανώθηκε φέτος για έκτη συνεχόμενη χρονιά και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου ταυτόχρονα στην Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά. Πρόκειται για την μεγαλύτερη, ταυτόχρονη, εθελοντική, περιβαλλοντική δράση με την συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών. Με κεντρικό σύνθημα ‘‘Γίνε η αλλαγή που περιμένεις’’ χιλιάδες εθελοντές σε πολυάριθμα διαφορετικά σημεία της χώρας συντονίστηκαν και έδρασαν από κοινού με στόχο τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό της Ελλάδας αλλά και την διάδοση του εθελοντισμού και της αγάπης για το φυσικό περιβάλλον.

resized WP 20170402 11 50 35 Pro

Ο Δήμος Αλοννήσου στηρίζοντας από την πρώτη χρονιά την πανελλήνια εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece” έδωσε και φέτος το παρόν συμμετέχοντας για μια ακόμη φορά στην δράση καθαρισμού. Με την συμμετοχή φορέων και δημοτών καθαρίστηκε το σύνολο των παραλιών του νησιού με πρόσβαση δια ξηράς.

resized 17759038 1493938593972470 1524856630 o

Υπεύθυνη της διοργάνωσης της συγκεκριμένης δράσης για τον Δήμο Αλοννήσου ήταν φέτος η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Κική Αναγνώστου, η οποία ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, Μιχάλη Καλογιάννη, για την συνεργασία, καθώς και τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι συνέβαλαν με την συμμετοχή και την εθελοντική προσφορά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.

 
H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε και φέτος το σύνθημα του εθελοντισμού και της συνεργασίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική περιβαλλοντική δράση “Let’s Do It Greece” με σύνθημα: «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!»
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 11:05

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε και φέτος το σύνθημα του εθελοντισμού και της συνεργασίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική περιβαλλοντική δράση “Let’s Do It Greece” με σύνθημα: «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!»

20170401 115050 small

Ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕΟΕ συμμετείχαν και στήριξαν τον καθαρισμό που έγινε στον Λόφο του Αρδηττού γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, μαζί με άλλους εθελοντές και κατοίκους της περιοχής.

Στην αρχή έγινε ενημέρωση και ακολούθησε η συλλογή των αντικειμένων από όλους τους εθελοντές. Χαρτιά, σκουπίδια, παλιά έπιπλα και άλλα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το Λόφο Αρδηττού, ενώ παράλληλα εστάλη συμβολικό μήνυμα ευαισθητοποίησης του κοινού για περιβαλλοντικές δράσεις.

resized IMG 20170401 125454 small

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος δήλωσε για τη συμμετοχή στο Let’s Do It Greece: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από μία πανελλαδική περιβαλλοντική δράση που στηρίζεται στον εθελοντισμό. Ενώσαμε έτσι τις δυνάμεις μας, με όλους αυτούς που ονειρεύονται μία καλύτερη Ελλάδα, μέσα από την προσφορά, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα από κοινές δράσεις μπορούμε να περιμένουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας.»

 


Σελίδα 6 από 471
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι Η όμορφη ηθοποιός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον τίτλο «σύμβολο του σεξ» με το ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση