ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Ένα ακόμη σημαντικό διατηρητέο κτίριο μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας θα αποκτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 18:11

Ένα ακόμη σημαντικό διατηρητέο κτίριο μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας θα αποκτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

3 1

Ένα ακόμη σημαντικό διατηρητέο κτίριο μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας, ευρισκόμενο στη διασταύρωση των οδών Σουρή 4 και Πλαστήρα 29, στο Ο.Τ. 88, θα αποκτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου με χρηματοδότηση ύψους 450.000 € από το Πράσινο Ταμείο.

Πρόκειται για μια παλαιά πετρόκτιστη και διατηρητέα διόροφη οικία, η αγορά της οποίας θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα σε υλοποίηση, αφενός, της υπ’ αριθμ. 429/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, και της υπ’ αριθμ. 109.6.2./2016 απόφασης του Πράσινου Ταμείου, αφετέρου, με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Αμαρουσίου για ένταξη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016», του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Συνεχιζόμενο Πρόγραμμα Απόκτησης διατηρητέων Κτιρίων» για την αγορά του ως άνω διατηρητέου κτιρίου».

Η απόκτηση του συγκεκριμένου διατηρητέου κτιρίου είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το Δήμο Αμαρουσίου τόσο από πολεοδομική και ιστορική άποψη, όσο και από περιβαλλοντική σκοπιά:

- Το συγκεκριμένο ακίνητο διαθέτει ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία και μπορεί να αποτελέσει τοπόσημο στον ιστό της πόλης μας.
Η απόκτησή του συμβάλλει στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στη δημιουργία ενός άξονα πολιτισμού, αθλητισμού και περιβαλλοντικών δράσεων, ο οποίος θα είναι συγκεντρωμένος σε ένα ιδιαίτερο σημείο του ιστορικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου και θα μπορεί να αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και περιβαλλοντικού κάλλους.

-Περαιτέρω, η ανάδειξη του συγκεκριμένου ακινήτου με κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μπορεί να αποτελέσει μία όαση που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της πόλης.

- Επιπλέον, η καίρια θέση του κτιρίου δίπλα στο χώρο του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης», για το οποίο έχει εκπονηθεί μελέτη ανακατασκευής του σε νέο πρότυπο κλειστό γυμναστήριο, δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί το μουσείο του Σπύρου Λούη ή κάποιος σχετικός πολιτιστικός φορέας, που θα συμπληρώνει πολιτιστικά τις αθλητικές δραστηριότητες του πρότυπου κλειστού γυμναστηρίου, σκοπός που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με την αγορά άλλου ακινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου απέκτησε πριν από περίπου ένα χρόνο, το επίσης σημαντικό διατηρητέο κτίριο, στη συμβολή των οδών Σουρή και Βασ. Όλγας, δίπλα στο παραπάνω διατηρητέο κτίριο.

 
Ο Έλληνας ερευνητής που «απέκτησε» αστεροειδή │ Διάλεξη για τις απειλές κατά Γης │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 10:21

Ο Έλληνας ερευνητής που «απέκτησε» αστεροειδή μιλά για τις διαστημικές απειλές κατά της Γης

resized F000 Tsiganis

Σε ποιο βαθμό κινδυνεύει η ανθρωπότητα από την πτώση αστεροειδούς; Η απειλή αυτή είναι φανταστική ή υπαρκτή; Και εάν ένας διαστημικός βράχος βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, μπορεί να αποτραπεί η επικείμενη καταστροφή; Και με ποιο τρόπο;

Οι απαντήσεις που έχει έως τώρα δώσει σ΄ αυτά τα ερωτήματα η διεθνής επιστημονική κοινότητα αποτελούν αντικείμενο της νέας εκδήλωσης λόγου που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην πέμπτη κατά σειρά επιστημονική διάλεξη που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και η οποία θα δοθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ. (κτήριο Μ2, Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ), προσκεκλημένος θα είναι ο Κλεομένης Τσιγάνης, ο Έλληνας αστρονόμος που είδε πρόσφατα το επώνυμό του να δίνεται σε μακρινό αστεροειδή, τον (21775) Tsiganis, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου του.

resized F001 Tsiganis

Ο διακεκριμένος ερευνητής θα αναπτύξει το θέμα «Συγκρούσεις της Γης με αστεροειδείς: Παρελθόν και μέλλον», παρουσιάζοντας περιληπτικά την ιστορία των συγκρούσεων στο ηλιακό σύστημα, τις τρέχουσες ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση αστεροειδών και τη συμβολή Ελλήνων επιστημόνων σε αυτές.

Η διάλεξη εντάσσεται στον κύκλο ομιλιών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του δήμου Θεσσαλονίκης (θεματικός κύκλος φυσικής), που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΟΜΜΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ. Το πρόγραμμα ομιλών, το οποίο φέρει τον τίτλο «Η Γιορτή της Επιστήμης», συντονίζει και επιμελείται ο Αργύρης Νικολαΐδης, καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής του ΑΠΘ.

Μόνο με δελτία εισόδου

Η πρόσβαση στη διάλεξη του κ. Τσιγάνη είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά προηγουμένως απαιτείται η προμήθεια δωρεάν δελτίων εισόδου, που θα διανεμηθούν από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ αυστηρώς με σειρά προτεραιότητας μία (1) ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, δηλαδή από τις 6 μ.μ. Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Σε ζωντανή μετάδοση

Η ομιλία του κ. Τσιγάνη θα μεταδοθεί ζωντανά, σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως, μέσω του διαδικτύου, όσοι δεν καταστεί δυνατόν να παραστούν στην εκδήλωση. Ο σύνδεσμος live streaming θα είναι διαθέσιμος κατά την ημέρα της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής (www.tch.gr) και στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας «Δίαυλος» (https://diavlos.grnet.gr/event/e741).

resized F002 Tsiganis

Η πιθανότητα σύγκρουσης

Σύμφωνα με τον ομιλητή, κατά τελευταία χρόνια ‒ ιδίως μετά την πρόσφατη «έκρηξη» του μετεωρίτη του Τσελιάμπινσκ (Chelyabinsk), διαμέτρου 19 μέτρων, πάνω από τη Ρωσία ‒ έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι η πιθανότητα σύγκρουσης της Γης με παραγήινο αστεροειδή (Νear Earth Αsteroid) είναι μεν μικρή, αλλά όχι αμελητέα. Άλλωστε, τα αποτελέσματα ακόμη σφοδρότερων συγκρούσεων που συνέβησαν κατά το παρελθόν είναι ορατά ‒ όχι μόνο στη Γη αλλά και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

Για το λόγο αυτό η διεθνής επιστημονική κοινότητα εργάζεται εντατικά σε προγράμματα (α) εντοπισμού και προσδιορισμού της τροχιάς αυτών των αντικειμένων, (β) μελέτης της χαοτικής τους κίνησης και εκτίμησης του κινδύνου πρόσκρουσης με τη Γη και (γ) σχεδιασμού μεθόδων αποτροπής μιας πιθανής πρόσκρουσης.

resized F003

Το πρώτο πείραμα εκτροπής

Στην ομιλία του ο κ. Τσιγάνης θα περιγράψει ιδιαιτέρως την υπό μελέτη διαστημική αποστολή AIDA της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής & Διαστήματος (NASA), η οποία αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο, από ιστορικής απόψεως, πείραμα εκτροπής παραγήινου αστεροειδή από την τροχιά του.

Η εν λόγω αποστολή αποσκοπεί επίσης στη συλλογή νέων επιστημονικών πληροφοριών, όσον αφορά στη λιθολογική σύσταση αστεροειδών, αλλά στην τεχνολογική επαλήθευση της μέχρι σήμερα συνιστώμενης («στα χαρτιά») διαδικασίας εκτροπής.

Ποιος είναι ο Κλεομένης Τσιγάνης

Ο Κλεομένης Τσιγάνης, ο οποίος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974, έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ (1996) και διδακτορικό δίπλωμα από το ίδιο ίδρυμα (2002) με θέμα τις εφαρμογές της Θεωρίας του Χάους στη μελέτη του ηλιακού συστήματος.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Observatoire de Nice, στη Νίκαια της Γαλλίας, και στο Soutwest Research Institute, στο Κολοράντο των ΗΠΑ, προτού εκλεγεί λέκτορας στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ (2006) και πρόσφατα αναπληρωτής καθηγητής.

Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς του αφορά στη δυναμική εξέλιξη της ζώνης των αστεροειδών και στη θεωρία σχηματισμού του ηλιακού συστήματος. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη δυναμική εξωπλανητικών συστημάτων, ενώ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολείται, εκτός των άλλων, με τη δυναμική τεχνητών δορυφόρων και μη ελεγχόμενων ιπτάμενων αντικειμένων (space debris) στο εγγύς τροχιακό περιβάλλον της Γης. Έχει προβεί σε περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές και σε πρακτικά συνεδρίων, οι οποίες συγκεντρώνουν πάνω από 3.000 ετεροαναφορές, ενώ έχει δώσει αρκετές ομιλίες σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια.

resized F004

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή του στην ανάπτυξη της επικρατούσας, σήμερα, θεωρίας για τη δυναμική συμπεριφορά του ηλιακού συστήματος κατά τα πρώιμα στάδια της εξέλιξής του, η οποία ερμηνεύει με συνέπεια την παρατηρούμενη τροχιακή αρχιτεκτονική του συστήματος (τροχιές των πλανητών και των αστεροειδών/κομητών).

Η θεωρία αυτή, γνωστή ως «Μοντέλο της Νίκαιας», έτυχε θερμής υποδοχής από τη διεθνή κοινότητα και θωρείται ότι άνοιξε νέους δρόμους για την έρευνα, καταδεικνύοντας τη σημασία των χαοτικών φαινομένων στην εξέλιξη του νεαρού ηλιακού συστήματος, σε αντίθεση με την «κλασική» εικόνα ενός αενάως ευσταθούς «συστήματος-ρολογιού».

resized F005

Ο αστεροειδής (21775) Tsiganis

Το 2008 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση τίμησε το έργο του κ. Τσιγάνη, προσφέροντας το όνομά του σε έναν αστεροειδή, τον (21775) Tsiganis, διαμέτρου περίπου 3 χλμ., ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 444,6 εκατ. χλμ. από τη Γη. Ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας ερευνητής με σπουδές εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα (ΑΠΘ) τιμήθηκε με αυτήν τη διάκριση.

Για τη συνολική συμβολή του στην εφαρμογή των μεθόδων της Ουράνιας Μηχανικής με στόχο την κατανόηση της δυναμικής των φυσικών σωμάτων του ηλιακού συστήματος, ο κ. Τσιγάνης τιμήθηκε το 2016 με το διεθνές βραβείο Paolo Farinella 2016. Επιπλέον, έχει τιμηθεί με το Bραβείο Νέου Ερευνητή του ΑΠΘ (2009) και το Βραβείο Γ. Φωτεινού από την Ακαδημία Αθηνών (2013).

###

 
Ολοκληρώθηκε ο αγώνας βουνού «2ος ΣΥΖΑΘΛΟΣ ‘16» από τη «ΣΥΖΩΗ»
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 13:30

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας βουνού «2ος ΣΥΖΑΘΛΟΣ ‘16» από τη «ΣΥΖΩΗ»

resized 1

«ΣΥΖΑΘΛΟΣ ‘16»

 

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε πρόσφατα ο «2ος ΣΥΖΑΘΛΟΣ» στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον αγώνα βουνού που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ». Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κοινού στο περιαστικό δάσος «Σέιχ Σου».

Η συμμετοχή των δρομέων στις τρεις μαγευτικές διαδρομές των 5,4, 14,5 και 27 χιλιομέτρων σφραγίστηκε από τα πλούσια συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού που γεννά η μέθεξη του ευ αγωνίζεσθαι, της επαφής με τη φύση και της αίσθησης της προσφοράς, η οποία χαρακτηρίζεται ανεκτίμητη δεδομένου του σκοπού που επιτελείται.

resized 2

Στιγμιότυπο του αγώνα με χορηγό το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ

Οι οικογένειες του Συλλόγου εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους σε όλους όσοι, ορμώμενοι από τις αξίες της αλληλεγγύης, της γενναιοδωρίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας, συμμετείχαν στον αγώνα.

resized 3

Πανέμορφα δασικά μονοπάτια στη διαδρομή των 5,4 χλμ.

Συγκεκριμένα ευχαριστούν για την πολύτιμη βοήθειά τους την Ελληνική Αστυνομία, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, τους Έλληνες Διασώστες, τον ΣΔΥΘ, τον Χάρη Αηδονόπουλo – Γραφείο Ανεξάρτητου Τομέα Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και όλους τους εθελοντές. Ακόμη ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς: Βίκος φυσικό μεταλλικό νερό, που γενναιόδωρα στήριξε τον αγώνα, Dryfo Αφοί Μενεξόπουλοι, Σφακιανό | Σαβιολάκης, Kaloe, P&K, ROUSIS, ALFA PRODUCTIONS, FGRAPHS GINOUDIS, Σαντεξή «Διά πυρός και σιδήρου», Βασιλειάδης Παναγιώτης, Αραμπατζής Μιχαήλ, ΑΡΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ (Αναστασιάδης Ιωάννης), Μπότσογλου, καθώς και τους υποστηρικτές που συμμετείχαν στον αγώνα με ομάδα: Eurobank, Χούτος Catering Πανεπιστημίου Μακεδονίας, vita4you, Nike Factory Store Salonica, Nautilus, Amgen.

resized 4

Απονομή στους πρώτους διακριθέντες. Μαζί τους ο πρόεδρος της "Συζωής" Νίκος Καζαντζίδης (στα αριστερά) και ο αντιπρόεδρος της "Συζωής" Νίκος Πεκρίδης (στα δεξιά)

 

Ευχαριστούν ακόμα τους χορηγούς επικοινωνίας: Imagine 89.7, Ερωτικός 9.48, Ράδιο Θεσσαλονίκη, Focus FM, ΤV 100, FM 100, Δημοσιογραφικό Συγκρότημα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, makthes.gr, THESS NEO, biscotto.gr, Voria.gr, Ora Θεσσαλονίκη, Livemedia, TFGN , Ladys Note, VFM 91.1, Ε-charity.

resized 5

Ο Νίκος Πεκρίδης (αντιπρόεδρος της "Συζωής" και εμπνευστής της διοργάνωσης), μαζί με τους διακριθέντες των 27 χλμ. και τον πολύτιμο συνεργάτη της "Συζωής" Χάρη Πατσιαλά.

resized 6

 Οι διακριθέντες στη μεγάλη διαδρομή με τα τρόπαια της νίκης τους. Μαζί τους ο αντιπρόεδρος της "Συζωής" Νίκος Πεκρίδης

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 13:43
 
Δήμος Παύλου Μελά: Πράσινο μέτωπο στην Ευκαρπία με περισσότερα από 10.000 δένδρα
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 12:03

Δήμος Παύλου Μελά: Πράσινο μέτωπο στην Ευκαρπία με περισσότερα από 10.000 δένδρα

resized deIMG 20161120 105406

 

Με σύμμαχο τις άριστες καιρικές συνθήκες, σύνθημα το ‘’Ελάτε να ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΨΟΥΜΕ και να ομορφύνουμε τον τόπο που ζούμε και αναπνέουμε’’ και με τη συμμετοχή δεκάδων περιβαλλοντικών, αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων, εθελοντών, μαθητών και μεμονωμένων πολιτών, πραγματοποιήθηκε στην Ευκαρπία η δενδροφύτευση που οργάνωσε το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016 ο Δήμος Παύλου Μελά (Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ΄΄πράσινη πρωτοβουλία΄΄ του Δήμου Παύλου Μελά και των υπόλοιπων συνδιοργανωτών, επικοινώνησαν το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ και το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5.

resized deIMG 20161120 111345

Φυτεύτηκαν περισσότερα από 4.000 δένδρα, κωνοφόρα και πλατύφυλλα, στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και στην περιαστική δασική έκταση της Ευκαρπίας, ένα υποβαθμισμένο τοπίο από τη χρόνια υπερβόσκηση και όλες τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η χρήση της παλιάς χωματερής Δερβενίου.

Μια δράση που αποτέλεσε συνέχεια της περσινής ΄΄περιβαλλοντικής εκστρατείας΄΄ στον ίδιο χώρο όπου φυτεύτηκαν με διαδοχικές φυτεύσεις 6.000 δέντρα και έτσι ο αριθμός ξεπέρασε συνολικά τις 10.000!

Με την πρωτοβουλία αυτή βελτιώνεται το μικροκλίμα της περιοχής προστατεύοντας το έδαφος και την ατμόσφαιρα από τους αέριους ρύπους και ενισχύεται η οικολογική και αισθητική αναβάθμιση του τόπου.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης που συμμετείχε στη δενδροφύτευση τόνισε: «Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας και μετά την ολοκλήρωση των Δασοκομικών Χειρισμών σε επιφάνεια 690 στρεμμάτων, είναι η δημιουργία ενός ενιαίου πράσινου μετώπου, από το περιβαλλοντικό πάρκο Δερβενίου έως το ρέμα του Μύλου, πολύ κοντά στον αστικό ιστό της Ευκαρπίας, που θα προστατεύει την είσοδο της πόλης» ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Αθανάσιος Λαζαρίδης, ευχαρίστησε τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Παύλου Μελά, ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Παύλου Μελά, Φίλοι του Δάσους καθώς και όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Δήμου, στέλνοντας το μήνυμα του Εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

resized deIMG 20161120 112509

Οι δεκάδες μικροί πρόσκοποι και τα λυκόπουλα με τους συνοδούς τους από το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων και από το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Παύλου Μελά, επιβεβαίωσαν με τη συμμετοχή τους την αξία τέτοιων δράσεων που πετυχαίνουν την αλλαγή νοοτροπίας προς μια πιο υπεύθυνη περιβαλλοντική στάση.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Συντονιστής του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής Χάρης Αηδονόπουλος, ενώ από τη Διοίκηση του Δήμου παρόντες και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Πάντσης, Καθαριότητας Δημήτρης Αθάνατος, ο εντεταλμένος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Στούπας, ο εντεταλμένος στον Αθλητισμό Δημήτρης Λαλές, ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Στέφανος Γιαννουλίδης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ευκαρπίας Γιώργος Ασλανίδης.

Όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη περιβαλλοντική δράση στο Δήμο Παύλου Μελά.

 
Ακραία καιρικά φαινόμενα Έβρεξε... χταπόδι στο Μαϊάμι
News - Πλανήτης Γη
Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 08:57

Ακραία καιρικά φαινόμενα

Έβρεξε... χταπόδι στο Μαϊάμι
 
76a25-0xtapodi-rain

Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τις παλιρροϊκές πλημμύρες στο Μαϊάμι προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες και πολλά έκτακτα περιστατικά.

Ο Ρίτσαρντ Κόνλιν, κτηματομεσίτης και προσωπικός γυμναστής στο επάγγελμα, ζει στην παραλία του Μαϊάμι. Όταν πήγε να πάρει το αυτοκίνητο από το υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού του βρήκε ένα... χταπόδι να σέρνεται στο πάτωμα.

Ο Κόνλιν, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει να αναβλύζει νερό από την αποχέτευση του γκαράζ και μία φωτογραφία με το χταπόδι. Η εφημερίδα The Miami Herald, ζήτησε από την Κάθλιν Σάλιβαν Σέιλεϊ του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι να εξετάσει τις φωτογραφίες, η οποία απεφάνθη ότι είναι αληθινές.

Το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε μελέτη από την οποία διαπιστώθηκε ότι οι παλιρροϊκές πλημμύρες στην παραλία του Μαϊάμι έχουν αυξηθεί κατά 400% σε σχέση με το 2006.

Μάλιστα η κ. Σέιλεϊ υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να συνηθίσουν να βλέπουν κατά καιρούς παράξενα πλάσματα στα υπόγεια των σπιτιών τους ή τους δρόμους, όταν ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας, καθώς είναι δυνατόν τα θαλάσσια ζώα να μπαίνουν μέσα στους αποχετευτικούς σωλήνες, οι οποίες βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24964

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 09:15
 


Σελίδα 6 από 454

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση