ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 7Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 15:47

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 7Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

 resized IMG 1070

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε σήμερα την 7η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά, στην Πλατεία Κανάρη, στο  Πασαλιμάνι.

 

Την έκθεση οργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής και αποτελεί πλέον θεσμό στην πόλη.

 

Η 7η Ανθοκομική Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως τις 21:00.

 

Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου.

 

 resized IMG 1046

Ο Δήμαρχος Πειραιά κΓιάννης Μώραληςστο χαιρετισμό τουτόνισε:

«Σεβαστοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι καλώς ήλθατε στα εγκαίνια της 7ηςΑνθοκομικής Έκθεσης του Πειραιά.

Είναι μια ημέρα χαράς, που φέρνει χρώματα, αρώματα, κάνει αυτή την ημέρα καλύτερη, σε μία νέα τοποθεσία η οποία φιλοξενεί την 7η Ανθοκομική Έκθεση.

Δυστυχώς, τα έργα που γίνονται στην πόλη, δεν υποχρεώνουν μόνο όλους εμάς στην καθημερινότητά μας να αλλάζουμε δρομολόγια, για να πάμε στις δουλειές μας ή σπίτι μας ή και να κινηθούμε στον Πειραιά, αλλά μας υποχρεώνουν να αλλάζουμε τον τόπο τέλεσης των εκθέσεών μας όπως της Ανθοκομικής.

Ξεκίνησε στην πλατεία Κοραή, μεταφέρθηκε λόγω των έργων στον Τινάνειο Κήπο και φέτος, λόγω των έργων του τραμ μπροστά στον Τινάνειο Κήπο, μεταφέρθηκε στην πλατεία Κανάρη.  Το τοπίο εδώ βέβαια  είναι εξαιρετικό. Είναι η θάλασσα από τη μία, με τα σκάφη και το ωραίο τοπίο και από την άλλη, είναι τα λουλούδια σε μια όμορφη πλατεία της πόλης μας. Ακόμη και τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά θα έρθουν πιο κοντά για δύο εβδομάδες με τα λουλούδια.

Θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες και τους κατοίκους της Αττικής να έρθουν  στην πλατεία Κανάρη, αυτές τις δύο εβδομάδες μέχρι τις 14 Μαΐου και να χαρούν αυτήν την πολύ όμορφη έκθεση.

Να ευχαριστήσω τον Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής  για τη στήριξή του αυτά τα 7 χρόνια και για την αγαστή και πολύ καλή συνεργασία την οποία έχουμε. Θεωρώ, ότι θα είναι δύο όμορφες εβδομάδες. Στο πέρασμα που τουλάχιστον έκανα μέχρι να έρθω εδώ, είδα μια πάρα πολύ ωραία εικόνα. Τα καταστήματα της περιοχής είναι σίγουρο ότι το χαίρονται γιατί  θα έρθει περισσότερος κόσμος.

Εύχομαι  καλή επιτυχία στην έκθεση. Να ευχαριστήσω  κυρίως για την εκπροσώπηση εδώ τους Βουλευτές, τους πρώην Βουλευτές, όλους τους Αντιδημάρχους. Να ευχαριστήσω ξεχωριστά βεβαίως τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνουκ. Βοϊδονικόλα και τη Διεύθυνσή του και τους υπαλλήλους, διότι κατέβαλλαν προσπάθειες για να γίνει αυτή η πλατείαόμορφη, όπως είναι σήμερα.  Φυσικά  και όλους τους άλλους Αντιδημάρχους, υπηρεσιακούς, τον Γραμματέα του Δήμου, οιοποίοι και αυτοί  συνέβαλλαν από την πλευρά του ο καθένας στο να παρουσιάσουμε, θέλω να πιστεύω, μια όμορφη εικόνα,μια όμορφη έκθεση σε μια ωραία πλατεία, σε μια από τις πιο ωραίες περιοχές της πόλης.  Να ευχαριστήσω και τηΦιλαρμονική που πάντα είναι μαζί μας στις εκδηλώσεις και δημιουργεί μια ωραία ατμόσφαιρα. Όλους τους εκπροσώπους  φορέων της πόλης που είναι εδώ και εύχομαι κάθε χρόνο η έκθεση αυτή- και πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί αυτό που λέω-,  σε συνεργασία με τους Φυτωριούχους να είναι καλύτερη.

Ευχαριστώ πολύ. Καλή επιτυχία».          

 resized IMG 1075

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κΣταύρος Βοϊδονικόλας στον χαιρετισμό τουτόνισε:

«Για έβδομη συνεχή χρονιά οργανώσαμε και φέτος  μια ακόμα μεγάλη ανθοκομική έκθεση που καθιερώθηκε πλέον σαν θεσμός και αγαπήθηκε από τους Πειραιώτες.

Ήταν μια πρωτοβουλία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που εμείς συνεχίζουμε και προσπαθούμε κάθε χρόνο να την  βελτιώνουμε.

Άλλωστε όπως πολλές φορές έχει πει ο Δήμαρχος μας ο κ. Μώραλης η νέα δημοτική αρχή δεν ήρθε να καταργήσει ότι ωραίο είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά να βελτιώσει τα υπάρχοντα και να προσθέσει ακόμα περισσότερα για το καλό της πόλης μας.

Για την ιστορία ο θεσμός της ανθοκομικής έκθεσης, ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία Κοραή το 2011, μετακόμισε στον Τινάνειο κήπο λόγω του εργοταξίου του Μετρό, τα έργα που γίνονται εκεί και φέτος  λόγω έργων του Τραμ, αποφασίσαμε  να συνεχίσουμε εδώ.

Πιστεύω ότι ο χώρος  αυτός  θα αποδειχθεί ίσως η καλύτερη επιλογή για την έκθεση, αφού συνδυάζει την εμπορική κίνηση  Σωτήρος και Λαμπράκη, τον αναγεννημένο ιστορικό χώρο εστίασης  στο Πασαλιμάνι (η γνωστή πασαρέλα της δικής μου γενιάς). Την πιο όμορφη βόλτα της Αττικής,  της Μαρίνας Ζέας, εδώ που γενιές ολόκληρες Πειραιωτών και μη, περπάτησαν, φλέρταραν και γέμισαν τις μνήμες τους με τον ονειρικό Σαρωνικό και το συνώνυμο σύμβολο του Πειραιά μας τον Ολυμπιακό, που πάντα εδώ ήταν το σπίτι του.

Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση, 7η στη σειρά, φιλοδοξούμε να γίνει η πιο πετυχημένη γιατί ξεκινάει πριν την Πρωτομαγιά, θα συνδυάσει την βόλτα, τα ψώνια και την διασκέδαση σε κάθε παρέα, που αφού διαλέξει μέσα απ την τεράστια ποικιλία πολυχρωμίας και αρωμάτων των φυτών της έκθεσης, θα απολαύσει το καφεδάκι της μετά στα καφέ της περιοχής.

Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο του Αντιπροέδρου των Φυτωριούχων, τον κ. Τσιαμτσούρη, την Ένωση Φυτωριούχων Αττικής,  που προτίμησαν την πόλη μας  για την Πρωτομαγιά ακυρώνοντας άλλες μεγάλες εκθέσεις. Ελπίζω ή μάλλον είμαι σίγουρος ότι όπως κάθε χρόνο κύριε Αντιπρόεδρε, στο τέλος της Ανθοκομικής Εκθέσεως, θα συμβάλετε στον στολισμό της πόλης μας, με δωρεά στον δήμο αρκετών φυτών και λουλουδιών για τους κήπους, τις πλατείες και τα παρτέρια μας.

 Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αγαπητούς φίλους, συναδέλφους, αιρετούς και συμπολίτες μας, που  μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ.»

 resized IMG 1084

Ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής κΆρης Τσιαμτσούρηςσημείωσε στον σύντομοχαιρετισμό του:

«Εκ μέρους των Φυτωριούχων Αττικής, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, ο οποίος προσέφερε πάρα πολλά σε εμάς. Προσπαθούμε σαν Έλληνες παραγωγοί, με καθαρά ελληνικά προϊόντα, προσαρμοσμένα στον τόπο μας και στην περιοχή μας, με πολύ καλή ποιότητα και πολύ μεγάλη γκάμα, όπως ανθοφόρα, αρωματικά, πολυετή φυτά, ότι επιθυμείτε. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη η γκάμα μας.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον καινούργιο χώρο, που φέρατε την έκθεση εδώ, στο Πασαλιμάνι και νομίζω ότι θα πάμε καλύτερα από πέρυσι.

Εμείς προσπαθούμε γιατί  εκφράζουμε όλη την παραγωγή, τουλάχιστον 80% όλης της ελληνικής αγοράς, στην Αττική.

Εκπροσωπούμε περίπου 300 παραγωγικές μονάδες και υπάρχουν τα πάντα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον θεσμό της έκθεσης που μας στηρίζει και προχωράμε. Καλή επιτυχία κι από εμένα και θα ήθελα να μας βοηθήσετε γιατί έχουμε καλά προϊόντα και θα το δείτε και εσείς. Σας ευχαριστώ πολύ.»

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής κ. Άρη Τσιαμτσούρη για την άριστη συνεργασία τους και για την προσφορά των φυτωριούχων στο τέλος της έκθεσης με φυτά για τα παρτέρια και τις πλατείες του Δήμου. 

 

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν: οι Βουλευτές  κα Ε. Σταματάκη και κ. Κ. Κατσαφάδος. Οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Π. Μελάς και Δ.  Καρύδης. Ο  κ. Σ. Σπυρίδων μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Αντιδήμαρχοι: κ. Χ. Αγραπίδης,  κα Α. Γλύκα – Χαρβαλάκου και  κ.κ.  Γ. Μέλας, Α. Αργουδέλης,  Σ. Γαϊτανάρος και Κ. Σιγαλάκος.

Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Α. Βεντούρης και κα Χ. Ζηλάκου.  Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Β.  Ταταρόπουλος.

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π κα Κ. Λαουλάκου, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Στ. Αντωνάκου.  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:  κυρίες  Ε. Σαρρή, Π. Καλαγιά και κ. Η. Κατσαφάδος.

Η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ε. Αθανασίου, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Αλιφραγκής, Δ. Πεφάνης και κυρίες Σ. Σιμεωνίδου και Ειρ. Δαριώτη. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Πασχάλης Συρίγος. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ν. Μανεσιώτης. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. κ. Δ. Σταματάτος. Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 15:53
 
Η “Γαλάζια Ευρώπη” και τα οφέλη για τους Ευρωπαίους Πολίτες
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 10:10

Η “Γαλάζια Ευρώπη” και τα οφέλη για τους Ευρωπαίους Πολίτες

resized 3

"Η Γαλάζια Ευρώπη και τα Οφέλη για τους Ευρωπαίους Πολίτες" είναι το κύριο μήνυμα της διακήρυξης που συναποδέχθηκαν στις Βρυξέλλες τα μέλη της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "Θάλασσες, Ποταμοί, Νησιά και Παράκτιες Περιοχές", σε σχέση και με την Διυπουργική Διακήρυξη για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική που συνυπογράφηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της Μαλτέζικης Προεδρίας. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει και παρακολουθεί τακτικά τις εργασίες της Ομάδας " Θάλασσες, Ποταμοί, Νησιά και Παράκτιες Περιοχές", μέσω και της Αντιπροεδρίας που κατέχει στην Συνέλευση των Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών της Ευρώπης (CMPR), καθώς και τις παράλληλες συναντήσεις εργασίας για τα θαλάσσια θέματα που διοργανώνει κάθε χρόνο η CPMR.

resized 1

Παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Γεν. Διεύθυνης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας J. Machado και της Ευρωβουλευτή G. Meissner, στελέχη της Κομισσιόν, επιστήμονες και εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Φορέων, Περιφερειών, Ευρωπαϊκών Οργανισμών, της Unesco, της CPMR, συζήτησαν για την ανάγκη κατανόησης και πρόσβασης εκ μέρους των πολιτών στην γνώση και τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον. Επίσης στην αξία να συνειδητοποιήσουν την προτεραιότητα που δίνει η ΕΕ στην Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στα Κράτη Μέλη και στη Γαλάζια Ανάπτυξη, σε σχέση με τις προτεραιότητες για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επενδύσεων στην θάλασσα. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κρήτη, ως παράκτια-νησιωτική Περιφέρεια της Μεσογείου, και για το σκοπό αυτό είναι παρούσα σε κάθε σχετική δραστηριότητα και πρωτοβουλία αξιοποιώντας το ρόλο της σε περιφερειακό επίπεδο, και σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία και τους Ευρωπαϊκού Φορείς.

resized 2

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, στο Συνέδριο και τις συναντήσεις της CPMR επί των θαλασσίων θεμάτων συμμετείχε η Ε. Χατζηγιάννη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

 
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ - Οι εθελοντές Πανοράματος καθάρισαν τις πινακίδες και έστειλαν μήνυμα για καθαρό περιβάλλον!
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 09:58

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ - Οι εθελοντές Πανοράματος καθάρισαν τις πινακίδες και έστειλαν μήνυμα για καθαρό περιβάλλον!

ΕΠΠΑ  - lets do it - photo 6

Σήκωσαν τα μανίκια, ανέβηκαν επάνω σε σκάλες, έξυσαν και καθάρισαν δεκάδες πινακίδες και έστειλαν το μήνυμα για ένα καθαρό περιβάλλον.

Ο λόγος για τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος που με συντονίστρια τη δημοτική σύμβουλο Σοφία Σαουρίδου δήλωσαν για μια ακόμη φορά το «παρών» τους σε μια ιδιαίτερη επιχείρηση για περισσότερο πολιτισμό στη δημόσια αισθητική.

Οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος συμμετείχαν μαζί με χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα στις εκδηλώσεις με τον τίτλο «Let' do it, Panorama».

Έχοντας δίπλα τους υπαλλήλους της αντιδημαρχίας καθαριότητας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, οι Εθελοντές Πανοράματος στήριξαν με ενθουσιασμό μια κίνηση συμβολική αλλά και ουσιαστική: αποκατέστησαν και καθάρισαν δεκάδες πινακίδες στους δρόμους, καθάρισαν τα φανάρια και τις πινακίδες του ΚΟΚ, καθώς και την οδοσήμανση.

Πολλά τα μπράβο αλλά και οι ευχαριστίες για μια ομάδα που είναι ιδιαίτερα δραστήρια και δείχνει καθαρά τον δρόμο του εθελοντισμού...

 
Αναβαθμίζεται το Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 16:06

Αναβαθμίζεται το Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)

Μπαρουτάδικο

Στην αναβάθμιση ενός εμβληματικού χώρου, ενός πνεύμονα πρασίνου του Αιγάλεω, του Μπαρουτάδικου, προβαίνουν Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Αιγάλεω. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση δικτύου ηλεκτροφωτισμού Άλσους Αιγάλεω». Το έργο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος του έργου είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής µέσω της αναβάθμισης του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και η εξοικονόμηση πόρων του Δήμου. Να σημειωθεί ότι το συνολικό όφελος µέσω των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 40%. Συγκεκριμένα, θα εκτελεσθούν εργασίες που αφορούν σε αντικατάσταση της κατεστραμμένης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης καθώς και των κατεστραμμένων λαμπτήρων µε νέα φωτιστικά σώματα LED. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τοπικές παρεμβάσεις για την τοποθέτηση νέων σωληνώσεων, όπου απαιτείται. Σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αιγάλεω και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του. 

 
Διεθνής διαστημικός διαγωνισμός της ΝΑSA στη Λάρισα στις 22 έως 23 Απριλίου 2017 Πρόκειται για μια συλλογική συνεργασία που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση του διαστήματος και της Γης η οποία λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 13:49

Διεθνής διαστημικός διαγωνισμός της ΝΑSA στη Λάρισα στις 22 έως 23 Απριλίου 2017

 

Πρόκειται για μια συλλογική συνεργασία που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση του διαστήματος και της Γης η οποία λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

resized Poster General

 

 

Ο φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνας και καινοτομίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα MSC in Management Science and Technology του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, διοργανώνουν τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό της NASA, Space Apps Challenge Greece 2017 από 22 έως 23 Απριλίου 2017 στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακούς Συμβουλίου οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

resized ΝΑΣΑ

Κώστας Αγοραστός –Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Στηρίζουμε μια εξαιρετική προσπάθεια και έναν ξεχωριστό δημιουργικό διαγωνισμό, δίνοντας ένα μήνυμα συνεργασίας, συνέργειας και αποτελέσματος. Παράλληλα δίνουμε και μια διέξοδο σε ανθρώπους που ασχολούνται με τις επιστήμες, το σύμπαν και τη φύση, γιατί μέσα από όλα αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε μοντέλα που λύνουν τα ανθρώπινα προβλήματα. Και αυτός είναι ο στόχος του εγχειρήματος αυτού και του διαγωνισμού, να βρούμε λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα και τους ανθρώπους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι θα συμμετέχουν, είτε είναι επιστήμονες, είτε επιχειρηματίες, είτε φοιτητές που έχουν ιδέες, αλλά ταυτόχρονα και όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία των νέων παιδιών και εμείς δεν μπορούμε παρά να τις στηρίξουμε, καθώς οι νέοι είναι το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών, αλλά και οι «λύτες» στα καθημερινά σύγχρονα προβλήματα.


Κλεοπάτρα Λαμπαδιώτου – Ιδρύτρια του Βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνας και καινοτομίας: «Πρόκειται για μια συλλογική συνεργασία που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση του διαστήματος και της Γής η οποία λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2016 η συμμετοχή άγγιξε τους 15.000 πολίτες από 62 χώρες και 177 πόλεις σε όλο τον κόσμο και φέτος αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή των χωρών όπου θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν τις λύσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA και τα εργαλεία του Βιομιμητισμού Ελλάδος. Nα ευχαριστήσουμε θερμά:

την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το πρόγραμμα Europe Direct που στηρίζουν με την αιγίδα τον διαγωνισμό, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων που επίσης μας υποστηρίζουν, καθώς και το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

 

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι από το 2012, ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA,

 

συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon στον κόσμο στον οποίο συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτικών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών αλλά και παράλληλα από κάθε είδους ειδικότητα. Καλούμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο σ αυτή την πρόκληση 48-72 ωρών, η οποία περιλαμβάνει εντατική εργασία σε πρωτότυπες λύσεις, όπου στην συνέχεια οι 3 πρώτοι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού θα κερδίσουν αντίστοιχα βραβεία και οι ιδέες θα προωθηθούν στο σύστημα αξιολόγησης της NASA όπου θα κριθούνε σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου οι επικρατέστερες εξελίσσονται μελλοντικά ως εταιρείες και προϊόντα. Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο 22 Απριλίου στης 10:00 το πρωί στο κτήριο Ιατρικής Σχολής, Πλατεία Ταχυδρομείου, επίσης να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Θοδωρής Αλεξάνδρου - Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας:

«Συνδιοργανώνουμε αυτόν τον ωραίο θεσμό για την πόλη μας τη Λάρισα, που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Φέτος υπάρχουν πέντε θεματικοί τομείς στους οποίους οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και είναι εστιασμένοι στην γη, καθώς η NASA εστιάζει και εκεί βρίσκοντας λύσεις που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον πλανήτη γενικότερα. Οι θεματικές ενότητες είναι, ο Πλανήτης, το θαλάσσιο περιβάλλον, οι φυσικές καταστροφές, η οικολογία και η δημιουργική έννοια που θέλει να έχει η NASA. Ευελπιστούμε να κατατεθούν ενδιαφέρουσες προτάσεις και να καταστήσουμε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό έναν θεσμό για την πόλη»

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.spaceapps.gr/

 


Σελίδα 6 από 353
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση