ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Ξέχασαν τι σημαίνει βροχή. Η Βραζιλία στο έλεος της ξηρασίας που κρατάει εδώ και 5 χρόνια.
News - Πλανήτης Γη
Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2017 10:13

Ξέχασαν τι σημαίνει βροχή.

Η Βραζιλία στο έλεος της ξηρασίας που κρατάει εδώ και 5 χρόνια.
 
9a265-0brasil draught

Η βορειοδυτική πολιτεία της Βραζιλίας Παράιμπα πλήττεται εδώ και πέντε χρόνια από τρομακτική ξηρασία, με πολλές μικρές πόλεις και κωμοπόλεις να είναι στα όρια τους.

Πόλεις όπως η Καμπίνα Γκράντε, οι 400.000 κάτοικοι της οποίας περιμένουν μια, έστω μικρή βροχόπτωση, ως μάννα εξ΄ουρανού.

Η ξηρασία αυτή έρχεται σε μία περίοδο με υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τη βιομηχανία και τη γεωργία, επιδεινώνοντας την ήδη πιεσμένη οικονομία της Βραζιλίας.

“Έχουμε χάσει τα πάντα εδώ και πέντε χρόνια: τις μπανάνες μας, τα φασόλια μας, τις πατάτες μας. Περπατάμε τρία χλμ. την ήμερα απλώς για να πλύνουμε τα ρούχα μας”, λέει στο πρακτορείο Reuters ο αγρότης Εντιβάλντο Μπρίτο σχετικά με τις χαμένες σοδειές του.

“Δεν θυμάμαι καν το πότε ο ταμιευτήρας του Μποκεϊράο ήταν γεμάτος”, προσθέτει ο φτωχός Βραζιλιάνος αγρότης, που, όπως και πολλοί συντοπίτες του, δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα προκειμένου να αγοράζει μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό.

Μετά από πέντε χρόνια άνυδρων σεζόν, ο εν λόγω ταμιευτήρας -η μοναδική “ανάσα” ύδατος της πόλης- είναι σχεδόν άδειος, μόλις στο 4% της χωρητικότητας του.

Οι αρχές της Καμπίνα Γκράντε, ελεώ και της γενικότερης ανομβρίας που έχει ενσκήψει, έχουν αναγκαστεί να καταφύγουν, εδώ και πολλούς μήνες, στο έσχατο μέσο σωτηρίας: την παροχή νερού με το... δελτίο κι αναλόγως με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας.

“Αν δεν βρέξει σύντομα για να γεμίσει ο ταμιευτήρας, το υδρευτικό σύστημα της πόλης θα καταρρεύσει στα μέση του έτους”, επισημαίνει ο Τζανίρο Κόστα Ρέγκο, ειδικός σε ζητήματα ύδρευσης και καθηγητής στο ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο της πόλης.

Οι κάτοικοι της Καμπίνα Γκράντε νιώθουν απογοητευμένοι και προδομένοι από την κυβέρνηση του Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, που το 2005 είχε δεσμευτεί για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα ανακούφιζε την πληγείσα περιοχή: την εκτροπή πορείας του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού της χώρας, του Σάο Φρανσίσκο.

Διαμέσου νέων καναλιών συνολικού μήκους 400 χλμ., ο ποταμός θα διεχέτευε το νερό σε όλη την πολιτεία της Παράιμπα και ειδικά σε πόλεις όπως η Καμπίνα Γκράντε, η Σεαρά και το Περναμπούκο, που παρουσίαζαν από τότε το μεγαλύτερο πρόβλημα ανομβρίας.

Ωστόσο, το πρότζεκτ της αριστερής κυβέρνησης δεν ευοδώθηκε ποτέ, με την κυβέρνηση του προέδρου Μικέλ Τεμέρ να υπόσχεται σήμερα πως σύντομα το έργο θα παραδοθεί και η πολιτεία θα “ανασάνει”.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά κι ο,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει σύντομα. Ο Τεμέρ υποσχέθηκε ήδη να ανοιχτεί ένα κανάλι παροχέτευσης νερού μέσα στον Μάρτιο.

Όπως σημειώνει ο Κόστα Ρεγκο, τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας: ο ταμιευτήρας της μεγαλύτερης πόλης στη Βραζιλία, του Σάο Πάολο πριν δυο χρόνια κόντεψε να αποστραγγιστεί εντελώς. Είκοσι εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν κι αυτοί να καταφύγουν στην λύση του νερού με το δελτίο. Και στην Φορταλέζα, πρωτεύουσα της Σεαρά, ο ταμιευτήρας Καστανιάο βρίσκεται σε σημεία συναγερμού, κοντά στο 5% της χωρητικότητας του.

Κι αυτές οι πόλεις περιμένουν εναγωνίως το σχέδιο με τον ποταμό Σάο Φρανσίσκο. “Το νερό από τον Σάο Φρανσίσκο είναι ζωτικό για την επιβίωση μας”, συνοψίζει ο κυβερνήτης της πολιτείας Σεαρά, Καμίλο Σαντάνα, καταλήγοντας με νόημα πως “θα έχουμε νερό μόλις μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο”.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26351

 
Συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης για τα καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 17:28

Συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης για τα καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη.

 

1

 

Με θέμα την χωροθέτηση των καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Περιφέρεια μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος – Χωροταξίας Νίκου Καλογερή και του Αντιπροέδρου των Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιώργου Μπαμιεδάκη. Στη συζήτηση τονίστηκε η σημασία του τουρισμού ως τη βασικότερη οικονομική πηγή εσόδων σε εποχιακή βάση για την Περιφέρεια και η αναγκαιότητα μετεξέλιξης του παρωχημένου μοντέλου ήλιος – θάλασσα- φαγητό. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην αναζήτηση εναλλακτικών, καινοτόμων και ελκυστικών προτύπων, που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο του τουριστικoύ προϊόντος, και θα προσελκύσουν ποιοτικότερο τουρισμό που διατίθεται να καταβάλει μεγαλύτερο αντίτιμο, για τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες.

«Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί μια τέτοια πρόταση. Είμαστε πεπεισμένοι για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει η λειτουργία αυτής της δραστηριότητας στις τουριστικές περιοχές, η ανάπτυξη της οποίας θα αποτελέσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κρήτη. Ωστόσο τα κριτήρια χωροθέτησης που τίθενται από τον νόμο είναι τόσο περιοριστικά, που μας απαγορεύουν ουσιαστικά την πραγματοποίηση αυτής της καινοτόμας ιδέας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και πρόσθεσε: «Ως το σημαντικότερο από αυτά αναφέρουμε την απαγόρευση χωροθέτησης Καταδυτικών Πάρκων σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων από υποθαλάσσιες αρχαιότητες, οι οποίες βρίθουν παράκτια, περιμετρικά της Κρήτης. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις και προτάσεις με το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με τον κ. Μπαμιεδάκη και τα Νησιωτικά Επιμελητήρια, για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με ευνοϊκότερες διατάξεις, που θα επιτρέψουν την εφαρμογή του σχεδίου μας, στα πλαίσια πάντα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αρχαιολογικής κληρονομιάς».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος των Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιώργος Μπαμιεδάκης επισήμανε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για την προώθηση κοινών στόχων, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά θα ευοδωθεί η προσπάθεια και το νησί μας θα ενταχθεί στο χάρτη των περιοχών που προσφέρουν καταδυτικό τουρισμό, γεγονός που αναμένεται να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην ποσοτική και κυρίως την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 18:57
 
Η Γλυφάδα γίνεται «πράσινη» πόλη!
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 18:03

 «Πράσινη πόλη» η Γλυφάδα

 1dcc64c321a109812f27998bd7739c9c

Η Γλυφάδα γίνεται «πράσινη» πόλη! Μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δημοτική αρχή Γλυφάδας προχωρά στην υλοποίηση του έργου για την προμήθεια και φύτευση δέντρων και άλλων φυτών, με άμεσες προτεραιότητες:

 

-                      Τη δημιουργία ενός κατάφυτου χώρου περιπάτου και ποδηλάτου περιμετρικά της έκτασης του Γκολφ Γλυφάδας, μοναδικού για τα δεδομένα της Αττικής

-                      Τη δενδροφύτευση όλου του παραλιακού μετώπου

-                      Την τοποθέτηση των εκατοντάδων δέντρων που είναι απαραίτητα για το νέο κοιμητήριο της πόλης, το οποίο σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει τη λειτουργία του

 

Παράλληλα, εκατοντάδες μεγάλα δέντρα και φυτά θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο των ευρύτατων αναπλάσεων στις πλατείες, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια και τις παιδικές χαρές της πόλης που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα.

 

Η επιλογή του αναδόχου για την προμήθεια και τη φύτευση των δέντρων, θάμνων, λουλουδιών και λοιπών φυτών, αλλά και της συντήρησής τους, έγινε μετά από ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, που θα ανταποκρίνεται προφανώς σε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Οι εργασίες περιλαμβάνουν και συντήρηση υπάρχοντος πρασίνου.

 

Το μείζον αυτό έργο προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος θα αλλάξει κυριολεκτικά την όψη της πόλης, θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, ενώ θα την ενισχύσει ως πόλο έλξης επισκεπτών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, προκαλεί πολύ μεγάλη έκπληξη η αντίδραση του τέως Δημάρχου της Γλυφάδας, κ. Κώστα Κόκκορη, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά «να σταματήσει αυτή η αγορά». Η έκπληξη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν λάβει κανείς υπόψη ότι επί των ημερών του έγινε διαγωνισμός για «υπηρεσίες συντήρησης πρασίνου» ύψους 1,5 εκατ. ευρώ (!), ενώ λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 υπεγράφη η επέκταση της σχετικής σύμβασης έναντι 432.413 ευρώ.

 

Μαζί με άλλες δαπάνες συντήρησης, προέκυψε ένα κόστος μεγαλύτερο των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ - για υπηρεσίες! - χωρίς να αυξηθεί το πράσινο στην πόλη. Σήμερα, η πόλη μας προμηθεύεται χιλιάδες δέντρα και άλλα φυτά έναντι 778.520 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), με 221.310 ευρώ για τη συντήρησή τους, ποσό δηλαδή περίπου 2,5 φορές μικρότερο από εκείνο που είχε δαπανηθεί μόνο για υπηρεσίες πρασίνου…

 
Σύνοδος Ολομέλειας ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ (13-16.02.2017). Το ΕΚ υπέρ της μείωσης των εκπομπών ρύπων
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 16:36

Σύνοδος Ολομέλειας ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ (13-16.02.2017). Το ΕΚ υπέρ της μείωσης των εκπομπών ρύπων

strasvourgo

Το ΕΚ υπερψήφισε την Τετάρτη την προτεινόμενη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αγοράς άνθρακα (σύστημα εμπορίας εκπομπών ρύπων της ΕΕ). Οι ευρωβουλευτές στήριξαν την πρόταση της Επιτροπής για μείωση του αριθμού των διαθέσιμων προς δημοπράτηση δικαιωμάτων εκπομπών κατά 2,2% ετησίως, καθώς και το διπλασιασμό του ποσοστού εισαγωγής για το αποθεματικό για τη σταθερότητα της αγοράς, κάτι που θα οδηγήσει στην απορρόφηση των περίσσιων δικαιωμάτων.


Οι ευρωβουλευτές στηρίζουν την πρόταση της Επιτροπής για αύξηση του λεγόμενου «συντελεστή γραμμικής μείωσης» (η ετήσια μείωση των δικαιωμάτων που θα δημοπρατηθούν) κατά 2,2% από το 2021, σε αντίθεση με το 1,74% που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Ο γραμμικός συντελεστής «θα τελεί υπό επανεξέταση με στόχο να αυξηθεί στο 2,4% το νωρίτερο έως το 2024», υπογραμμίζουν οι ευρωβουλευτές.


Οι ευρωβουλευτές θέλουν επίσης να ενισχύσουν την ικανότητα του αποθεματικού να απορροφά την περίσσεια δικαιωμάτων στην αγορά. Όταν αυτό συμβεί το αποθεματικό θα μπορεί να απορροφά έως και το 24% των πλεοναζόντων δικαιωμάτων ετησίως για τα πρώτα τέσσερα χρόνια, δηλαδή το διπλάσιο της τρέχουσας ικανότητάς του. Οι ευρωβουλευτές συμφωνούν επίσης με την αφαίρεση 800 εκατομμυρίων δικαιωμάτων εκπομπών από το αποθεματικό από την 1η Ιανουαρίου 2021.


Σύσταση και χρηματοδότηση ταμείων


Δύο ταμεία θα συσταθούν και θα χρηματοδοτηθούν από τη δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκπομπών. Ένα Ταμείου Εκσυγχρονισμού, το οποίο θα έχει στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τον εκσυγχρονισμό των ενεργειακών συστημάτων ορισμένων κρατών μελών με κατά κεφαλήν ΑΕΠ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ, και ένα Ταμείο Καινοτομίας που θα παρέχει οικονομική στήριξη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα και στα έργα καινοτομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.


Οι ευρωβουλευτές προτείνουν επίσης τη σύσταση «Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» για τη στήριξη περιοχών με υψηλό μερίδιο εργαζομένων σε εξαρτώμενους από τον άνθρακα τομείς. Το ταμείο θα βοηθά στην προώθηση της απόκτησης νέων δεξιοτήτων και στην ανακατανομή του εργατικού δυναμικού που επηρεάζεται από τη μετάβαση των θέσεων απασχόλησης σε μια οικονομία χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών.


Αεροπορία και ναυτιλία


Ο τομέας των αεροπορικών μεταφορών πρέπει να λάβει 10% λιγότερα δικαιώματα από το μέσο όρο της περιόδου 2014-2016, προκειμένου να ευθυγραμμίσει τις προσπάθειές του με τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας, επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές. Τα έσοδα από τη δημοπράτηση των δικαιωμάτων στον τομέα της αεροπορίας θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.


Οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι, ελλείψει ενός συγκρίσιμου συστήματος που να λειτουργεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ), οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία που βρίσκονται εντός λιμένων, καταπλέουν σε λιμένες ή αποπλέουν από λιμένες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Προτείνουν τη δημιουργία ενός «Ταμείου Ναυτιλίας για το Κλίμα» με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη στήριξη των επενδύσεων σε καινοτόμες τεχνολογίες με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα της ναυτιλίας.


Επόμενα βήματα


Το νομοθετικό ψήφισμα εγκρίθηκε με 379 ψήφους υπέρ, 263 κατά και 57 αποχές. Οι ευρωβουλευτές θα ξεκινήσουν τώρα τις διαπραγματεύσεις με τη μαλτέζικη προεδρία του Συμβουλίου, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία επί της προτεινόμενης ευρωπαϊκής οδηγίας.


Σημείωση προς τους συντάκτες

 

Στις 15 Ιουλίου 2015, η Επιτροπή δημοσίευσε την πρότασή της για την τέταρτη φάση του συστήματος εμπορίας ρύπων. Στόχος είναι η μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της Ένωσης έως το 2030, τουλάχιστον κατά 40% κάτω από τα επίπεδα του 1990, η προώθηση της καινοτομίας και ο εκσυγχρονισμός της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

 
Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ).
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 17:49

 Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ).

resized 20170210 124714

Στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου της οδού Αινιάνων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση για το 2017 του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ), όπου παραβρέθηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι από τους επτά ιδρυτικούς Δήμους – Μέλη, καθώς και εκπρόσωποι από την Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

resized 20170210 124744

Με την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Αθανάσιος Σκάρλος, γραμματέας του Δικτύου, ενημέρωσε τα μέλη για τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Association of Spa Places in the Czech Republic που έλαβε χώρα στην πόλη Jachymov, μετά από πρόσκληση προς το Δίκτυο. Στην επίσκεψη τέθηκαν μεταξύ των δύο φορέων οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασία και ανάληψη πρωτοβουλιών στον τομέα του ιαματικού τουρισμού.

resized 20170210 124813

Εντός του πλαισίου της ευρύτερης συνεργασίας με την Τσέχικη Δημοκρατία στον ιαματικό τουρισμό, τα μέλη συζήτησαν τη διοργάνωση επίσκεψης εκπροσώπων Τσέχικων φορέων και δήμων, στις ιαματικές πηγές του Δικτύου, εντός του Μαρτίου. Ταυτόχρονα, συζητήθηκε η διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ιαματικού Τουρισμού, εντός του Σεπτεμβρίου, με τόπο διεξαγωγής το δήμο Λαμιέων. Το συνέδριο θα έχει ως βασική θεματολογία τη λουτροθεραπεία και το θερμαλισμό ως εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ως βασικό σκοπό να φέρει σε επαφή διεθνείς φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ιαματικού τουρισμού για ανάληψη κοινών δράσεων.

resized 20170210 123711

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Δικτύου, τα μέλη ενημερώθηκαν για την επικοινωνία που έχει γίνει με τα γραφεία του ΕΟΤ και τα γραφεία των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό και τονίστηκε η μέχρι τώρα άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα για συνδρομή στην προβολή του Δικτύου διεθνώς και τη διασύνδεση με εθνικούς τουριστικούς φορείς και δήμους.

resized 20170210 123730

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ακολούθησε ξενάγηση των μελών του Δικτύου στα λουτρά Καλλιδρόμου και Θερμοπυλών όπου παρουσιάστηκαν στα μέλη οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητές τους.

 


Σελίδα 6 από 464
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση