ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Ανεξέλεγκτη διασπορά αποβλήτων στον Ασπρόπυργο
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2011 12:05

Ανεξέλεγκτη διασπορά αποβλήτων στον Ασπρόπυργο


Νέες παράνομες χωματερές, με επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα, βρίσκονται διάσπαρτες γύρω από τη βιομηχανική ζώνη του Θριασίου Πεδίου, καταγγέλλουν φορείς της περιοχής

Στον Ασπρόπυργο, στελέχη της δημοτικής αρχής υποστηρίζουν ότι βυτιοφόρα αδειάζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας επικίνδυνα απόβλητα σε διάφορα σημεία.
Οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος. Ωστόσο η ανεξέλεγκτη διασπορά στην περιοχή συνεχίζεται ενώ οι παραβάτες θα πρέπει να συλληφθούν επ’ αυτοφόρω.

skai.gr
 
ΥΠΕΚΑ: Μέσω Π.Δ. πλέον η έγκριση των Σχεδίων Πόλης
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2011 11:47

ΥΠΕΚΑ: Μέσω Π.Δ. πλέον η έγκριση των Σχεδίων Πόλης

Στην απλοποίηση έγκρισης πολεοδομικών ρυθμίσεων όπως πολεοδομικές μελέτες επεκτάσεων, ρυμοτομικά σχέδια κλπ μέσω προεδρικών διαταγμάτων προχωράει με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τη «Διατήρηση της βιοποικιλότητας» η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Πρόκειται για ένα θέμα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλές δεκαετίες τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους, καθώς η επέκταση των σχεδίων πόλεων, η αλλαγή χρήση γης κλπ περνάει μέσα από μία δαιδαλώδη διαδικασία (απόφαση, δημοτικού συμβουλίου, νομάρχη -παλαιότερα-, περιφερειάρχη, υπουργού), προκειμένου να εγκριθεί.

Αποτέλεσμα, να απαιτούνται 10 με 20 χρόνια για την έγκρισή τους αλλά κυρίως, μετά από την απόφαση 3661/2005 της Ολομέλειας ΣτΕ οι αποφάσεις αυτές να θεωρούνται ανίσχυρες «ως εγκριθείσες από αναρμόδια όργανα»

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων από τους δήμους, καθώς μαζί με την έγκριση των πολεοδομικών ρυθμίσεων έχουν «κολλήσει» και τα  δεσμευμένα γι' αυτό σκοπό κονδύλια της Ε.Ε.

Για το λόγο αυτό με τη συγκεκριμένη τροπολογία δίνεται επίσης η δυνατότητα παράτασης μέχρι 31/12/2011 προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμείς διαδικασίες ανάθεσης και εκπόνησης μελετών έγκρισης και αναθεώρησης Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) ή  Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΑΠ).

 

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_ipourgeia/10165

 

 
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2011 19:51
8.2.2010
 
 
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Θετική η ανταπόκριση ΣΥΡΙΖΑ και Δημ. Αριστεράς στην πρόταση των Οικολόγων Πράσινων για κατάθεση τροπολογίας
Αναμένεται η κυβερνητική αναδιατύπωση για την Εκτός Σχεδίου δόμηση
 
Θετικά ανταποκρίθηκαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά στην πρόσφατη πρόταση των Οικολόγων Πράσινων για κατάθεση τροπολογίας που θα επαναφέρει στο νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα την αρχική διατύπωση για το αυξημένο όριο αρτιότητας στις περιοχές NATURA, όπως είχε κατατεθεί πριν την κυβερνητική υπαναχώρηση.
Ενόψει της «δεύτερης ανάγνωσης» του νομοσχεδίου που αρχίζει σήμερα, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, οι Οικολόγοι Πράσινοι έστειλαν σήμερα νέα επιστολή στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, όπου ευχαριστούν για την ανταπόκριση στην πρότασή τους για κατάθεση τροπολογίας, επισημαίνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να καλύψει την υπαναχώρησή της με προσθήκη μεταβατικής διάταξης και προτείνουν η τροπολογία να κατατεθεί ως πρόταση διαγραφής της συγκεκριμένης προσθήκης.
 
                                                         Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
(ακολουθεί το κείμενο της επιστολής)
 
                                                                                        Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2011
Προς
κ. Αλέξη Τσίπρα
πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Φώτη Κουβέλη
πρόεδρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 
Κοινοποίηση:
κ. Ηρώ Διώτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ
κ. Νίκο Τσούκαλη, βουλευτή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
                   
Αγαπητοί φίλοι,
Εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη θετική ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας.
Θεωρούμε σημαντική την προθυμία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να καταθέσουν, έστω και χωριστά, την τροπολογία που προτείναμε για επαναφορά της αρχικής διατύπωσης του άρθρου 9 (παρ.2α) του νομοσχεδίου «Προστασία της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις», για όριο αρτιότητας 10 στρεμμάτων για δόμηση εκτός σχεδίου στις περιοχές NATURA2000. Ακόμη πιο σημαντική είναι η αποσαφήνιση ότι μια τέτοια κίνηση εντάσσεται στην προοπτική για σύντομη και πλήρη κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης σε όλη τη χώρα.
Κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, που αρχίζει σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η κυβέρνηση αναμένεται να προσθέσει στο συγκεκριμένο άρθρο μεταβατική διάταξη που θα επαναφέρει το όριο αρτιότητας στα 4 στρέμματα για τη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων. Στην περίπτωση αυτή, πρόταση των Οικολόγων Πράσινων είναι να κατατεθεί ως τροπολογία η διαγραφή της μεταβατικής διάταξης.  
 
                                                                   Με φιλικούς χαιρετισμούς
                                                 Για την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
 
                                                                          Γιάννης Τσιρώνης
                                                                              συντονιστής
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2011 19:52
 
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2011 19:22
07.02.2011
 
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ
 
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία και απαράδεκτη πολιτική υπεκφυγή χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη Σύνοδο Κορυφής για την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. Στη σκιά των γαλλογερμανικών προτάσεων για την οικονομία, οι αρχηγοί των κυβερνήσεων αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα της εξοικονόμησης ενέργειας αλλά απέφυγαν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε δράση ή δέσμευση.
Πριν σχεδόν 4 χρόνια, η ΕΕ είχε εξαγγείλει τους ενεργειακούς της στόχους για το 2020: Μείωση εκπομπών κατά 20% σε σχέση με το 1990, μερίδιο ΑΠΕ 20% στην τελική κατανάλωση ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας 20% σε σχέση με το σενάριο αναφοράς. Οι δύο πρώτοι από τους παραπάνω στόχους -αν και όχι αρκετά φιλόδοξοι για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε- έγιναν νομικά δεσμευτικοί το Δεκέμβριο του 2008. Δυστυχώς ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας όχι μόνο παραμένει ενδεικτικός, αλλά η ίδια η Κομισιόν εκτιμά ότι με τις υφιστάμενες πολιτικές, η ΕΕ δεν θα πιάσει ούτε το μισό του στόχου.
Η σύνοδος κορυφής φανέρωσε το έλλειμμα πολιτικής βούλησης των αρχηγών κρατών της ΕΕ και αποτέλεσε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη μετατροπή του ενδεικτικού αυτού στόχου σε δεσμευτικό, κάτι που είχε ζητήσει με μεγάλη πλειοψηφία το Ευρωκοινοβούλιο το Δεκέμβριο. Μια τέτοια δέσμευση θα παρείχε μια ξεκάθαρη υποχρέωση και θα δήλωσε φιλοδοξία για λήψη μέτρων και πολιτικών με εντυπωσιακά αποτελέσματα στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.
Εκτιμήσεις της ίδιας της Κομισιόν από το 2008 ανέφεραν πως η επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης το 2020 θα δημιουργήσει ένα εκατομμύριο μόνιμες και τοπικές θέσεις εργασίας, θα εξοικονομήσει χίλια ευρώ το χρόνο για κάθε νοικοκυριό από λογαριασμούς ενέργειας που θα αποφύγει, θα αποτρέψει την κατασκευή χιλίων σταθμών παραγωγής ηλεκτρισμού και θα μειώσει κατά 40 δις ετησίως τις εισαγωγές ενέργειας στην ΕΕ. Παράλληλα, τα μέτρα στην κατεύθυνση επίτευξης του στόχου αυτού μπορούν να αποτελούν βασικό πυλώνα διεξόδου από την οικονομική κρίση, ενώ ανεκτίμητα θα είναι και τα οφέλη από τη μείωση της ρύπανσης του ατμοσφαιρικού αέρα και την αυξημένη ποιότητα ζωής σε ανθρώπινες πόλεις.
 
 
                    Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ - ΑΡΩΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2011 18:58

Neochimiki-Forbioplast2 

Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2011

 

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Η Νεοχημική αρωγός και πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα

 

 

Η Νεοχημική, η μεγαλύτερη εταιρεία στη διανομή χημικών πρώτων υλών και παραγωγής Α’ υλών για τη βιομηχανία επιστρωμάτων στη ΝΑ Ευρώπη, διοργάνωσε διημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Forbioplast. Στη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2011 στο Divani Palace Acropolis, συμμετείχαν σημαντικοί εκπρόσωποι από τον ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο.

 

Το ερευνητικό πρόγραμμα Forbioplast τελεί υπό την αιγίδα του Cooperation, Large Collaborative Projects” του 7ου Κοινοτικού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πρόγραμμα έχει τετραετή διάρκεια και τελεί υπό τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συνολικό προϋπολογισμό 4.317.515 €. Συντονιστής του ερευνητικού έργου είναι το Πανεπιστήμιο της Πίζα (University of Pisa) στην Ιταλία, ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 16 φορείς από την Ευρώπη, 4 Πανεπιστήμια, 1 Ερευνητικό Κέντρο, 1 Ερευνητικό Ινστιτούτο, και 10 εταιρείες από  χώρες ανάμεσά τους Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Νορβηγία κα.

 

Στόχος του ερευνητικού προγράμματος Forbioplast είναι η ανάπτυξη βιαποικοδομήσιμων υλικών συσκευασίας φυσικής προέλευσης για χημικά προϊόντα, λιπάσματα και τρόφιμα, καθώς και η κατασκευή προϊόντων που απευθύνονται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για τη σύνθεση αυτών των νέων προϊόντων χρησιμοποιούνται πρωτοποριακές διαδικασίες που μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

 

Η διημερίδα, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε η Νεοχημική, είχε ένα διπλό στόχο: Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που ήδη βρίσκεται στο τρίτο έτος υλοποίησής της, και της ουσιαστικής αποτίμησης αυτών των αποτελεσμάτων καθώς τα νέα προϊόντα βρίσκονται πλέον σε στάδιο ημι-βιομηχανικής παραγωγής.

 

Η εκπρόσωπος της Νεοχημικής στη διημερίδα κα Πόπη Κρασσά, Προϊσταμένη Έρευνας και Ανάπτυξης δήλωσε: «Η συμμετοχή της Νεοχημικής στο Ερευνητικό Πρόγραμμα Forbioplast υπογραμμίζει το ενεργό ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη προϊόντων με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, καθώς και την εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας». Και συνέχισε τονίζοντας ότι: «Η Νεοχημική είναι μία περιβαλλοντικά υπεύθυνη εταιρεία που δεσμεύεται στο στόχο της αειφόρου ανάπτυξης. Αυτό το πιστοποιούν οι πολλαπλές συμμετοχές μας τα τελευταία 15 χρόνια σε ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συμμετοχή μας στα ερευνητικά προγράμματα μάς εξασφαλίζει πρόσβαση στις τεχνολογικές εξελίξεις και στη παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογικής γνώσης, ενώ μας βοηθά να αναπτύξουμε ένα διευρυμένο δίκτυο ανταλλαγής τεχνογνωσίας και συνεργασιών με αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού για την ανάπτυξη νέων οικολογικών προϊόντων».

 

 Neochimiki-Forbioplast_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

: κα Ελισάβετ Θεοδοσιάδου, τηλ.: 210-7418900, fax: 210-7418930, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 


Σελίδα 453 από 471
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι Η όμορφη ηθοποιός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον τίτλο «σύμβολο του σεξ» με το ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση