ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Χιλιάδες νεκρά πουλιά έπεσαν από τον ουρανό, στο Άρκανσο των ΗΠΑ Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011 13:27

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Χιλιάδες νεκρά πουλιά έπεσαν από τον ουρανό, στο Άρκανσο των ΗΠΑ

Χιλιάδες νεκρά πουλιά έπεσαν από τον ουρανό
Χιλιάδες νεκρά πουλιά έπεσαν από τον ουρανό   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Ουάσινγκτον
Με μια «βροχή» νεκρών πουλιών ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι της κωμόπολης Μπιμπ στην Πολιτεία Άρκανσο την πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς. Χιλιάδες πουλιά έπεσαν νεκρά από τον ουρανό και τα αίτια του θανάτου τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Σύμφωνα με την επιτροπή αλιείας και κυνηγιού της Πολιτείας του αμερικανικού νότου, η μυστηριώδης βροχή πουλιών άρχισε το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς.

Οι Αρχές έχουν καταμετρήσει τουλάχιστον 1.000 νεκρά πουλιά πεσμένα στους δρόμους της πόλης, εξηγεί η επιτροπή στη σελίδα της στο Facebook.

Ακόμα δεν έχει καθοριστεί η αιτία για τον θάνατο των πουλιών. Εξετάσεις θα διεξαχθούν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Arkansas Times, τα πτηνά μπορεί να επλήγησαν από το χαλάζι σε μεγάλο ύψος ή από κεραυνό.

Άλλη εκδοχή «ενοχοποιεί» τα πυροτεχνήματα από τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς που μπορεί να τρόμαξαν τα πουλιά καθώς πετούσαν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231072960

 
ANTIXYTA- Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις της περιοχής της Λαυρεωτικής από τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 31 Δεκέμβριος 2010 15:22

Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις της περιοχής της Λαυρεωτικής από τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων

Ένα ιδιαίτερα κατατοπιστικό κείμενο με τα σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα για την περιοχή που έχει χωροθετηθεί ο ΧΥΤΑ από τον καλό φίλο κ. Δημοσθένη Κατσίκη από το Λαύριο


Εδώ και αρκετά χρόνια αναφερόμαστε εκτενέστερα στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α στη θέση Οβρίοκαστρο Κερατέας του νέου Καλλικρατικού δήμου Λαυρεωτικής. Όμως θεωρώ πως δεν έχει τονιστεί αρκετά το μεγάλο μειονέκτημα της περιοχής, που δίνει ένα ακόμα δίκιο στον αγώνα των κατοίκων αλλά και εκθέτει για άλλη μια φορά την Μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.Το μειονέκτημα αυτό της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής δεν είναι άλλο από την ύπαρξη περίπου στα 3000(!)km στοών (γαλαριών) από τους αρχαίους και τους νεότερους χρόνους, τα γνωστά σε όλους “Αργυρεία’’ της Λαυρεωτικής όπου έδωσαν τα αναγκαία χρήματα στην Αρχαία Αθήνα για την κατασκευή του στόλου των Αθηναίων στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ, αλλά και στους νεότερους χρόνους όπου και έδωσε ώθηση για την ευρύτερη ανάπτυξη της βιομηχανίας και της οικονομικής άνθισης του τότε νεοσύστατου ελληνικού κράτους στα 1865.


Ειδικότερα, ας αναφερθούμε στο μεταλλευτικό σύστημα της βόρειας μεταλλοφόρου ζώνης της Λαυρεωτικής, δηλαδή από την περιοχή της Πλάκας έως και την περιοχή Δασκαλειού(Μπουζαλάδες) - Βγέθι – Βρωμοπουσίου. Στην συγκεκριμένη περιοχή όπου υπολογίζεται ότι βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα στοών, όπως βλέπετε και στο χάρτη που σας παραθέτουμε. Εκεί όπου σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό έχει επιλεχθεί ως χώρος για την δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. Μιλάμε ,λοιπόν, για μια τεράστια χωματερή όπου θα καταστρέψει ίσως ένα από τα αρχαιότερα ορυχεία του κόσμου και περιοχή όπου διεθνώς αναγνωρισμένα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων ορυχείων του κόσμου στην εμφάνιση διαφορετικών ειδών ορυκτών (496 ορυκτά)(!).


Εκτός αυτού, όπως έχετε καταλάβει ότι τα βουνά της περιοχής είναι σε μεγάλο ποσοστό “τρύπια”. Μπορείτε να καταλάβετε πως όλα τα στραγγίσματα από τα σκουπίδια πόσο εύκολα θα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, δεδομένου ότι υπάρχουν φυσικά σπήλαια(!) και υπόγειες υδαταποθήκες(!);;;


Επίσης είναι άξιο αναφοράς πως σε απόσταση μικρότερη των 500m βρίσκεται το βαθύτερο μεταλλευτικό πηγάδι της Ελλάδος όπου ξεκίνησε η κατασκευή του την δεκαετία του ’50 και λειτούργησε μέχρι το 1977 και είχε βάθος 310m (!)(σημειώνεται στο χάρτη σε κόκκινο πλαίσιο με το όνομα P.Nord) αλλά και το πηγάδι P.21 με σχετικά μικρότερο βάθος. Μπορείτε να φανταστείτε τη μόλυνση που θα επιφέρουν αν μολυνθούν αυτά τα δύο πηγάδια που έχουν την ικανότητα να συγκεντρώνουν τεράστιες ποσότητες των υπόγειων υδάτων της ευρύτερης περιοχής και κάθε χειμώνα να πλημμυρίζουν το σύνολο των υπόγειων έργων και που στη συνέχεια να τροφοδοτούν το μεγάλο χείμαρρο – ρέμα της Κερατέας και που διασχίζει την εύφορη κοιλάδα και καταλήγει στον όρμο του Θορικού, ακριβώς δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο του Θορικού(!), το αρχαιότερο σωζόμενο της Ελλάδας;;;


Τα συμπεράσματα δικά σας…


Με εκτίμηση,


Κατσίκης Δημοσθένης


Χάρτης του 1890 που απεικονίζει το σύνολο των υπόγειων έργων του μεταλλευτικού τομέα της Πλάκας και του Οβριοκάστρου( απεικονίζονται με το μπλε χρώμα. (πηγή : “ Το Αρχαίο Λαύριο’’, Kων/νου Η. Κονοφάγου, Αθήνα 1980)


Σταλακτίτης (μήκους 1.20 m) σε στοά της περιοχής του Οβριοκάστρου.Πλημμυρισμένες στοές της περιοχής της Πλάκας.
Μεταλλευτική γάβρια του μεταλλευτικού πηγαδιού των Βιλλίων (P.Nord)

Το εσωτερικό του πηγαδιού των Βιλλίων (P.Nord) βάθους 310m

To στόμιο του πηγαδιού 21 (P.21)
 
Σούπα με ψιλοκομμένα πλαστικά ολόκληρη η Μεσόγειος Τροφή δηλητήριο
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 23:16

Τροφή δηλητήριο

Σούπα με ψιλοκομμένα πλαστικά ολόκληρη η Μεσόγειος

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα σκουπίδια που βλέπουμε με το μάτι
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα σκουπίδια που βλέπουμε με το μάτι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Παρίσι, Γαλλία
Μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού, συνολικά γύρω στα 250 δισεκατομμύρια κομμάτια, επιπλέουν στα νερά της Μεσογείου, απειλώντας τα ζώα που τρέφονται με πλαγκτόν και γενικά όλο το τροφικό πλέγμα, προειδοποιούν θαλάσσιοι βιολόγοι που πραγματοποίησαν δειγματοληψίες.

Τον περασμένο Ιούλιο, ερευνητική ομάδα από τη Γαλλία και το Βέλγιο συνέλεξε δείγματα νερού έξω από τις ακτές της Γαλλίας, της βόρειας Ιταλίας και της Ισπανίας, σε βάθος από 10 έως 15 εκατοστά.

«Η χονδρική εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν περίπου 250 δισ. μικροσωματίδια πλαστικού σε όλη τη Μεσόγειο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρανσουά Γκαλγκανί, ερευνητής του Ifremer (Γαλλικό Ινστιτούτο για την Εξερεύνηση της Θάλασσας).

Το 90% των δειγμάτων που εξετάστηκαν περιείχαν κομματάκια πλαστικού με μέσο βάρος 1,8 milligram. Αν επεκταθούν σε όλη την έκταση της Μεσογείου, οι μετρήσεις υποδεικνύουν ότι στην επιφάνεια της κλειστής θάλασσας επιπλέουν συνολικά 500 τόνοι διαλυμένων πλαστικών σκουπιδιών.

Όπως επισήμαναν οι ερευνητές, η χονδρική αυτή εκτίμηση θα βελτιωθεί το 2011, οπότε θα πραγματοποιηθούν νέες αποστολές στα νερά του Γιβραλτάρ, του Μαρόκου, της Αλγερίας, της Τυνησίας, της Σαρδηνίας και της νότιας Ιταλίας.

Εκτός του ότι απελευθερώνουν στα νερά τοξικές ουσίες, τα κομμάτια πλαστικού ανακατεύονται με το πλαγκτόν και καταλήγουν τελικά στα στομάχια ψαριών και άλλων οργανισμών. Παλαιότερες έρευνες, επισήμαναν οι ερευνητές, έχουν δώσει ενδείξεις για επιπτώσεις σε ζώα που τρέφονται με ψάρια, όπως οι χελώνες και οι φώκιες.

Τεράστιες ποσότητες πλαστικών σκουπιδιών, σε μεγαλύτερα κομμάτια, είναι γνωστό ότι συγκεντρώνονται από τα ρεύματα στη λεγόμενη «Μεγάλη Δίνη των Σκουπιδιών» στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.

Δυστυχώς, όμως, το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν περιορίζεται στην επιφάνεια. Γαλλική αποστολή που πραγματοποιήθηκε προ ετών στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της διεθνούς Απογραφής της Θαλάσσιας Ζωής, μάζεψε περισσότερα σκουπίδια παρά ζωντανούς οργανισμούς από τη θαλάσσια τάφρο που βρίσκεται νότια της Ιεράπετρας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231072765

 
Υποχρεωτικός από 9 Ιανουαρίου ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων για αγορές, ενοικιάσεις
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 11:22

Υποχρεωτικός από 9 Ιανουαρίου ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων για αγορές, ενοικιάσεις

28/12/2010 - 22:00 -


 

 

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο για την ορθή εφαρμογή του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση της, η ΠΟΜΙΔΑ εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση τονίζοντας ότι η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ ισχύει από 9-1-11 για όλες τις αγοραπωλησίες, και για τις νέες μισθώσεις ολόκληρων κτιρίων. Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και την επεξηγηματική ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ.

 


   Αναλυτικότερα:

 

Η εγκύκλιος του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ)

Στην εγκύκλιο επισυνάπτονται σχέδια φύλλων ελέγχου της εφαρμογής των ελάχιστων προδιαγραφών που θέτει ο ΚΕΝΑΚ, που θα διευκολύνουν τις κατά τόπους πολεοδομικές υπηρεσίες στη θεώρηση της μελέτης ενεργειακής απόδοσης. Ακόμη, υπογραμμίζεται η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ κατά τη μίσθωση των κτιρίων και διευκρινίζεται ότι:

- Από 9 Ιανουαρίου 2011 είναι υποχρεωτική η έκδοση ΠΕΑ στις παρακάτω περιπτώσεις:

    1. Σε περίπτωση αγοραπωλησίας κτιρίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικαιοπραξία και να υπογραφούν τα οριστικά συμβόλαια.

    2. Σε περίπτωση νέων συμβάσεων μίσθωσης (και όχι ανανέωσης υφιστάμενων συμβάσεων μίσθωσης) ενιαίων κτιρίων άνω των 50 τ.μ.

- Από 9 Ιουλίου 2011 είναι υποχρεωτική η έκδοση ΠΕΑ κατά τις νέες μισθώσεις τμημάτων κτιρίων, που έχουν αποκλειστική χρήση κατοικία και επαγγελματική στέγη και αποτελούν αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες.

Παράλληλα, πέρασε από θετική αξιολόγηση το λογισμικό υπολογισμού της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων που υποβλήθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και εγκρίθηκε η έκδοση 1.27.9.10 ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Ακόμη, αξιολογούνται άλλα λογισμικά που υποβάλλονται από εξειδικευμένες εταιρείες και έχουν ήδη εγκριθεί αυτά που εκτελούν τους υπολογισμούς ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων κάνοντας χρήση της υπολογιστικής μηχανής του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.

 

Σημειώνεται ότι η θέσπιση του ΚΕΝΑΚ είχε ως αποτέλεσμα την αρχειοθέτηση της παράβασης της χώρας για τη μη ενσωμάτωση της οδηγίας 2002/91/ΕΚ για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, όπως αποφασίστηκε επίσημα από το πρόσφατο Κολέγιο Επιτρόπων της ΕΕ».

 

Η διευκρινίσεις της ΠΟΜΙΔΑ

 

Η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της «ενημερώνει τα μέλη της και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ ισχύει από 9-1-11 για όλες τις αγοραπωλησίες, και για τις νέες μισθώσεις ολόκληρων κτιρίων. Για τις μισθώσεις τμημάτων κτιρίων (δηλαδή μεμονωμένων ιδιοκτησιών διαμερισμάτων, καταστημάτων, γραφείων κλπ.) η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ αναβάλλεται για ένα εξάμηνο και θα ισχύσει από 9-7-11.

Παραμένουν εκκρεμή και ζητούμε την άμεση ρύθμιση των εξής σημαντικών προβλημάτων:

    1. Η γενική αναβολή της εφαρμογής του όλου μέτρου πέραν της 9-1-2011, αν κατά την ημέρα αυτή, όπως φαίνεται, δεν θα υπάρχει η διαδικαστική δυνατότητα έκδοσης ΠΕΑ σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος παρακώλυσης όλων των συναλλαγών (αγοραπωλησιών και μισθώσεων).

    2. Η ρητή εξαίρεση όλων των μικρών ιδιοκτησιών (τμημάτων κτιρίων) εμβαδού έως και 50 τ.μ.

    3. Η κατάργηση του απαράδεκτου συστήματος κατωτάτων αμοιβών ενεργ. επιθεωρητών (άρθρ. 10 Π.Δ. 100/2010), στα πλαίσια της επικείμενης κατάργησης των κατωτάτων αμοιβών μηχανικών κλπ..

Αναλυτικά, το καθεστώς έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών (ΠΕΑ) διαμορφώνεται ως εξής:

Α. Μεταβιβάσεις ακινήτων.

    Στην παρ. 3 του άρθρου 14 του ΚΕΝΑΚ προβλέπεται ότι «Κάθε συμβολαιογράφος για την κατάρτιση πράξεως αγοραπωλησίας ακινήτου υποχρεούται να μνημονεύσει στο συμβόλαιο τον αριθμό πρωτοκόλλου του ΠΕΑ και να επισυνάψει σε αυτό επίσημο αντίγραφο του ΠΕΑ.».

    Η υποχρέωση αυτή υφίσταται για όλες συμβολαιογραφικές μεταβιβάσεις κτιρίων συνολικού εμβαδού άνω των 50 τ.μ. οι οποίες καταρτίζονται από την 9η Ιανουαρίου 2011 και μετά, τόσο ολοκλήρων, όσο και μεμονωμένων ιδιοκτησιών, με εξαίρεση τις αποθήκες και τις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

    Από την υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού εξαιρούνται μονίμως οι εξής κατηγορίες συμβάσεων μετάθεσης εμπραγμάτων δικαιωμάτων:

   1. Μεταβιβάσεις κάθε είδους γηπέδων (οικοπέδων και αγροτεμαχίων) χωρίς κτίσματα.

    2. Μεταβιβάσεις κατεδαφιστέων παλαιών κτισμάτων, για τα οποία υπάρχει απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης λόγω υποχρεωτικής κατεδάφισης εντός εξαμήνου από την υπογραφή του συμβολαίου

    3. Μεταβιβάσεις διατηρητέων ή ιστορικών κτιρίων.

    4. Διανομές συνιδιόκτητων ακινήτων με κτίσματα.

    5. Ανταλλαγές ακινήτων με κτίσματα.

    6. Γονικές παροχές, δωρεές, αποδοχές κληρονομιάς ακινήτων με κτίσματα.

    7. Συστάσεις οριζοντίου ιδιοκτησίας επί υφισταμένων ή μελλοντικών κτισμάτων.

    8. Μεταβιβάσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και τα εργοστάσια, οι βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, τα βαφεία, τα ξυλουργεία, τα παρασκευαστήρια τροφίμων, τα καθαριστήρια, τα σιδερωτήρια, τα οργανωμένα πλυντήρια ρούχων, τα αυτοτελή κέντρα μηχανογράφησης καθώς και τα εργαστήρια ερευνών και εκπαίδευσης, διυλιστήρια και οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας.

    9. Μεταβιβάσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση αγαθών, φύλαξη αντικειμένων ή στέγαση ζώων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και οι γενικές αποθήκες, οι αγροτικές αποθήκες, τα λιμενικά υπόστεγα, οι αποθήκες καταστημάτων (αλλά και κατοικιών), οι αποθήκες μουσείων, οι αποθήκες μουσείων, σταύλοι, βουστάσια, χοιροστάσια, ορνιθοτροφεία κλπ.

    10. Μεταβιβάσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων για στάθμευση αυτοκινήτων, δικύκλων ή τρικύκλων, πρατήρια υγρών καυσίμων και πλυντήρια αυτοκινήτων.

   

    Β. Μισθώσεις Ακινήτων.

    Στην παρ. 3 του άρθρου 14 του ΚΕΝΑΚ προβλέπεται επίσης ότι «...Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται στο ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό μισθωτήριο έγγραφο. Η φορολογική αρχή δε θεωρεί μισθωτήρια έγγραφα εάν δεν προσκομίζεται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).».

    Ως «μίσθωση ακινήτου» νοείται κάθε μίσθωση ακινήτου με κτίσματα που καταρτίζεται για πρώτη φορά από την ημέρα ισχύος της διάταξης, προς νέο μισθωτή που εγκαθίσταται για πρώτη φορά στο μίσθιο.

    Η υποχρέωση αυτή υφίσταται για μισθώσεις ολόκληρων κτιρίων, συνολικού εμβαδού άνω των 50 τ.μ. οι οποίες καταρτίζονται από την 9η Ιανουαρίου 2011 και μετά. Από την 9η Ιουλίου 2011 η υποχρέωση αυτή θα επεκταθεί και στις μισθώσεις τμημάτων κτιρίων (π.χ. μεμονωμένων διαμερισμάτων, καταστημάτων, γραφείων κλπ.), με εξαίρεση και πάλι των αποθηκών και των θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.

    Από την υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού εξαιρούνται μονίμως οι εξής κατηγορίες μισθωτικών συμβάσεων οι οποίες αφορούν ακίνητα με η χωρίς κτίσματα και συγκεκριμένα:

   

    1. Μισθώσεις κάθε είδους γηπέδων (οικοπέδων και αγροτεμαχίων) χωρίς κτίσματα.

    2. Παρατάσεις - ανανεώσεις υφισταμένων μισθώσεων με τον αυτό υφιστάμενο μισθωτή.

    3. Τροποποιήσεις όρων υφισταμένων μισθώσεων (π.χ. μειώσεις καταβαλλομένων μισθωμάτων).

    4. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και τα εργοστάσια, οι βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, τα βαφεία, τα ξυλουργεία, τα παρασκευαστήρια τροφίμων, τα καθαριστήρια, τα σιδερωτήρια, τα οργανωμένα πλυντήρια ρούχων, τα αυτοτελή κέντρα μηχανογράφησης καθώς και τα εργαστήρια ερευνών και εκπαίδευσης, διυλιστήρια και οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας.

    5. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση αγαθών, φύλαξη αντικειμένων ή στέγαση ζώων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και οι γενικές αποθήκες, οι αγροτικές αποθήκες, τα λιμενικά υπόστεγα, οι αποθήκες καταστημάτων (αλλά και κατοικιών), οι αποθήκες μουσείων, σταύλοι, βουστάσια, χοιροστάσια, ορνιθοτροφεία κλπ.

    6. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων για στάθμευση αυτοκινήτων, δικύκλων ή τρικύκλων, πρατήρια υγρών καυσίμων και πλυντήρια αυτοκινήτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.eklogika.gr/news/3610

 
Ξεπερνάει τις ίδιες της τις προσδοκίες η Ε.Ε. στις μειώσεις εκπομπών
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 28 Δεκέμβριος 2010 12:15

Ξεπερνάει τις ίδιες της τις προσδοκίες η Ε.Ε. στις μειώσεις εκπομπών

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν το μοναδικό παράδειγμα παγκοσμίως που κατάφεραν να ξεπεράσουν τους στόχους που οι ίδιες είχαν θέσει, σχετικά με τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου... Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος «European Environment», ενώ οι στόχοι μείωσης ήταν 5% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, σήμερα αυτές έχουν μειωθεί κατά 8% και όλα δείχνουν ότι ο βασικός στόχος της περαιτέρω μείωσης κατά 20% μέχρι το 2020 θα ξεπεραστεί πολύ νωρίτερα.

Οι βασικές αιτίες για αυτά τα αποτελέσματα εντοπίζονται τόσο στην ανάπτυξη της «πράσινης» βιομηχανίας στην Ευρώπη, όσο και στη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας λόγω κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή «πράσινη» βιομηχανία το 2008 έκανε τζίρο της τάξης των 319 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ απασχόλησε 3,4 εκατομμύρια άτομα.
zougla.gr
 


Σελίδα 453 από 454

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση