ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Εξορμήσεις καθαρισμού στο Σέιχ-Σου ● Επεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενίσχυση της πυροπροστασίας στο περιαστικό δάσος με την κοπή και απομάκρυνση των ξερόχορτων
News - Πλανήτης Γη
Σάββατο, 08 Ιούλιος 2017 11:04

Εξορμήσεις καθαρισμού στο Σέιχ-Σου.

● Επεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενίσχυση της πυροπροστασίας στο περιαστικό δάσος με την κοπή και απομάκρυνση των ξερόχορτων.

resized seix sou-kathariotita 6

Σε πολύ καλό επίπεδο επιτυγχάνει να διατηρεί το σύνολο των χώρων ευθύνης της, αλλά και όχι μόνο, η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες προκλήσεις της καλοκαιρινής περιόδου.

resized seix sou-kathariotita 1

Το μέγεθος του έργου που αναλογεί στην Υπηρεσία είναι τέτοιο που απαιτεί διαρκείς και συνεχείς προσπάθειες, οι οποίες άρχισαν πριν ακόμη ξεκινήσει η φετινή αντιπυρική περίοδος με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο και περιορισμό της αυτοφυούς βλάστησης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και το περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου, ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που πρόκειται να επικρατήσουν.

resized seix sou-kathariotita 2

Στο πλαίσιο αυτό, συνεργεία του δήμου, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Αλέκου Σιμητόπουλου, επιχειρούν επαναληπτικές εξορμήσεις καθαρισμού σε όλες τις περιοχές του δήμου, αλλά κυρίως σε αυτές που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος, όπως π.χ. η οδός Ελευθερίας στη Δ.Ε. Πεύκων, καλύπτοντας έκταση 200 στρεμμάτων ακάλυπτων και αδιαμόρφωτων χώρων με αυτοφυή βλάστηση. Ιδιαίτερη βαρύτητα, ωστόσο, επιδεικνύεται στην προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ-Σου, όπου, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και την αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, γίνεται αποψίλωση της ποώδους βλάστησης και απομάκρυνση των ξερόχορτων, ώστε να αποτρέπονται αιτίες πυρκαγιάς.

resized seix sou-kathariotita 4

Αυτό έγινε και σήμερα με την «εξόρμηση» στις δασικές τοποθεσίες «Πηγή μπάρμπα-Γιώργη», του Καρα-Τεπέ και τις Ατλαντίδας. Σε αυτούς τους χώρους κόβονται χόρτα στις εκτάσεις με γήπεδα, όργανα παιδικών χαρών, παγκακίων, κιοσκιών, μονοπατιών, κλπ. τα οποία χρησιμοποιούνται για δασική αναψυχή.

resized seix sou-kathariotita 5

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος κ.Σιμητόπουλος, κύριο μέλημα είναι η «αποσόβηση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς με αποτέλεσμα τη διατήρηση του πολύτιμου περιαστικού δάσους για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα». Να σημειωθεί ότι οι επεμβάσεις συμπεριλαμβάνουν και χώρους εκτός των ορίων του δήμου Νεάπολης-Συκεών που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την ορθότερη υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού και το καλύτερο αποτέλεσμα.

resized seix sou-kathariotita 7

«Γίνεται πολύ καλή δουλειά, υπάρχει συνεργασία και με την Υπηρεσία Καθαριότητας και το αποτέλεσμα είναι να είμαστε πιο ασφαλείς περιορίζοντας τις πιθανές εστίες πυρκαγιάς, αλλά και να ομορφαίνει και να γίνεται λίγο πιο εύκολη η καθημερινότητά μας», επισημαίνει ο κ. Σιμητόπουλος δηλώνοντας ικανοποιημένος για την κατάσταση που βρίσκονται αστικές και περιαστικές περιοχές, οι χώροι αναψυχής του Σέιχ-Σου (Ατλαντίδα, Πηγή μπάρμπα-Γιώργη, Καρά-Τεπέ), καθώς και οι παρυφές (οδοί Ελευθερίας και Κρυονερίου), έπειτα από επαναλαμβανόμενες επεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου.  

 
H βιταμίνη που παράγεται από τον ήλιο. 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη βιταμίνη D.
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 10:28

H βιταμίνη που παράγεται από τον ήλιο.

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη βιταμίνη D.
5e368-vitamin d

Ιδιαίτερα περίπλοκη είναι η διαδικασία υπολογισμού όλων των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο της βιταμίνης D. Το σώμα σας παράγει τη βιταμίνη D όταν το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με τον ήλιο. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε την εν λόγω βιταμίνη από τα διάφορα τρόφιμα στα οποία είναι επιπρόσθετο συστατικό ή ως συμπληρωματικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες είναι οι τροφές που αποτελούν φυσικές πηγές της βιταμίνης D. 

Η διαδικασία μέσω της οποίας το σώμα παράγει τη βιταμίνη D είναι αρκετά πολύπλοκη. Συγκεκριμένα, η παραγωγή της αρχίζει από την στιγμή που το δέρμα απορροφά τις ακτίνες του αόρατου υπεριώδους μέρους του φωτεινού φάσματος (UVB). Ακολούθως, το συκώτι και τα νεφρά συμμετέχουν επίσης στην όλη διαδικασία μετατρέποντας την σε μία μορφή την οποία το σώμα θα μπορεί να εκμεταλλευτεί. 

Παρακάτω παρατίθενται οι 6 παράγοντες που επηρεάζουν τα επίπεδα της βιταμίνης D στο άτομο:

1. Ο τόπος διαμονής: Όσο πιο μακριά ζείτε από τον ισημερινό τόσο λιγότερη βιταμίνη D που προέρχεται από τις ακτίνες UVB παράγεται λόγω της δυσκολίας των ακτινών αυτών να φτάσουν στην επιφάνεια της γης κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της Βοστόνης παράγουν ελάχιστη ή και καθόλου βιταμίνη D από το Νοέμβριο μέχρι και το Φεβρουάριο. Η σύντομη διάρκεια της ημέρας όπως και τα ρούχα που καλύπτουν τα πόδια και τα χέρια περιορίζουν την παραγωγή της. 

2. Η ποιότητα του αέρα: Η ύπαρξη στην ατμόσφαιρα σωματιδίων του άνθρακα που προέρχονται από την καύση των ορυκτών καυσίμων, του ξύλου και άλλων υλικών διασποράς απορροφούν τις ακτίνες UVB μειώνοντας έτσι την παραγωγή της βιταμίνης. Σε αντίθεση, το όζον απορροφά την ακτινοβολία UVB, έτσι η ρύπανση της ατμόσφαιρας η οποία οδηγεί στη δημιουργία τρυπών στο στρώμα του όζοντος θα μπορούσε να οδηγήσει στην ενίσχυση των επιπέδων της βιταμίνης D. 

3. Η χρήση αντηλιακών: Τα αντηλιακά αποτρέπουν τα ηλιακά εγκαύματα "κλειδώνοντας" μακριά την ακτινοβολία UVB. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι η χρήση αντηλιακών μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης D. Παρόλα αυτά, ελάχιστοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το αντηλιακό έτσι ώστε να μπλοκάρεται η ακτινοβολία UVB. Όταν λοιπόν το αντηλιακό απλώνεται ακανόνιστα τότε ελάχιστα επηρεάζεται η παραγωγή της βιταμίνης D. Μια αυστραλιανή μελέτη έδειξε ότι καμία διαφορά όσον αφορά την παραγωγή της βιταμίνης D δεν εντοπίζεται μεταξύ τυχαίου δείγματος ενηλίκων που χρησιμοποιούν αντηλιακό και ενηλίκων που χρησιμοποιούν κρέμα placebo. 

4. Το χρώμα του δέρματος: Η μελανίνη είναι η ουσία στο δέρμα που το καθιστά σκούρο. Η μελανίνη "ανταγωνίζεται" με τις ακτίνες UVB. Ως αποτέλεσμα, μελαμψοί άνθρωποι έχουν την τάση να χρειάζονται περισσότερη έκθεση στον ήλιο σε σχέση με ανοιχτόχρωμου δέρματος ανθρώπους για να παράγουν την ίδια ποσότητα από την υπό εξέταση βιταμίνη. 

5. Το βάρος: Η βιταμίνη D διαποτίζεται από το σωματικό λίπος. Γι’ αυτό έχει υποστηριχθεί ότι το λίπος αποτελεί πηγή της βιταμίνης όταν η παραγωγή της είναι μειωμένη ή όταν η πρόσληψή της είναι χαμηλή. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία συσχετίζεται με χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D, όπως και ότι η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει τη βιοδιαθεσιμότητά της. 

6. Η ηλικία: Σε σύγκριση με νεότερους ανθρώπους, οι ηλικιωμένοι διαθέτουν χαμηλότερα επίπεδα της ουσίας στο δέρμα που μετατρέπει την ακτινοβολία UVB σε βιταμίνη D. Επίσης, πειραματικές ενδείξεις δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι παράγουν λιγότερο αποτελεσματικά τη βιταμίνη D από νεότερους ανθρώπους. 

Πηγή: Cypriahealth

http://www.typos.com.cy/cat/9/article/28660

 
Ακόμη ένα διθυραμβικό δημοσίευμα, Forbes: Η Μήλος στα 6 καλύτερα μέρη παγκοσμίως για το καλοκαίρι του 2017.
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 08:30

Ακόμη ένα διθυραμβικό δημοσίευμα,

Forbes: Η Μήλος στα 6 καλύτερα μέρη παγκοσμίως για το καλοκαίρι του 2017.
42e83- skinopi

Τις ομορφιές της Μήλου εξαίρει το Forbes στο άρθρο-πρόταση που δημοσιεύει για τα καλύτερα μέρη να επισκεφτεί κανείς το καλοκαίρι του 2017.

Το Forbes επιλέγει τους έξι καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως και στη λίστα υπάρχει και το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Η Μήλος μαζί με το Μπαλί, το Ντέβον, τα νησιά San Juan, το St. Barts και τη Βενετία παρουσιάζονται ως τα μέρη όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να δει κάτι το πραγματικά ξεχωριστό.

Οι επιλογές γίνονται από δύο «γκουρού των ταξιδιών» τις Nancy Novogrod και Joan Roca, οι οποίες έχοντας γυρίσει όλο τον κόσμο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι έξι προορισμοί είναι ό,τι καλύτερο για φέτος.

Για τη Μήλο γράφει το Forbes: «Ένα λιγότερο γνωστό κυκλαδίτικο νησί, η Μήλος προσφέρει την πολυτέλεια της απομόνωσης και μια αυθεντική απόδραση. Υπάρχουν εκπληκτικά μέρη για να μείνετε όπως το Voronoi's Corrals, μία γκλάμουρ οικία σε έναν πέτρινο βράχο με δικό της ελαιώνα, ή το Skinopi Lodge, όπου τρεις κομψά απλές και απομονωμένες πέτρινες βίλες διαμορφωμένες σαν τις παραδοσιακές κατοικίες των ψαράδων του νησιού, ατενίζουν τη θάλασσα από μία έκταση εννιά στρεμμάτων».

Το άρθρο φιλοξενεί δύο φωτογραφίες από το Skinopi Lodge, ενώ αναφέρει πώς πρέπει κάποιος να επισκεφτεί τη Μήλο γιατί «το νησί ακούγεται όλο και περισσότερο από όσους γνωρίζουν...».

Κατά τα λοιπά στο ίδιο άρθρο εκθειάζεται το Μπαλί της Ινδονησίας και τα ξενοδοχεία του αλλά και το Ντέβον της Αγγλίας για τα υπέροχα εστιατόριά του. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται τα νησιά San Juan στις ΗΠΑ, στα οποία πηγαίνεις από το Σιάτλ, το St. Barts αλλά και η σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Βενετία.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του Forbes

http://www.typos.com.cy/cat/12/article/28612

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 18:27
 
Τοποθέτηση των πρώτων κίτρινων κάδων στο Δήμο Βριλησσίων
News - Πλανήτης Γη
Σάββατο, 01 Ιούλιος 2017 09:22

Τοποθέτηση των πρώτων κίτρινων κάδων στο Δήμο Βριλησσίων

 yellow bin

Στην τοποθέτηση των κίτρινων κάδων χωριστού ρεύματος χαρτιού-χαρτονιού προχώρησε η Υπηρεσία Καθαριότητας-ανακύκλωσης του Δήμου Βριλησσίων. Πολύ σύντομα η τοποθέτησή τους θα καλύπτει ολόκληρο το γεωγραφικό εύρος της πόλης σε κεντρικά σημεία κάθε συνοικίας, ώστε καθεμιά και καθένας να έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει χωριστά τα χαρτικά του απορρίμματα και να τα εναποθέτει σε κοντινή απόσταση από την οικία ή τον επαγγελματικό του χώρο.

Όλοι μαζί Διαλέγοντας στην Πηγή τα απορρίμματα συμβάλλουμε στην περιβαλλοντική προστασία και στα οικονομικά του Δήμου μας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και σύγχρονης τοπικής κοινωνικής λειτουργίας.

 
Σημαντική αύξηση της ανακύκλωσης στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης της CycleFi
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 17:21

Σημαντική αύξηση της ανακύκλωσης στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης της CycleFi

box1

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων που συλλέχτηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης της CycleFi, για την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου 2017, το πρόγραμμα κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο. Θυμίζουμε πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με τη Cyclefi, εφάρμοσε καινοτόμο πρόγραμμα για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης σε σχέση με το συνολικό όγκο οικιακών απορριμμάτων μέ την επιβράβευση των πολιτών που ανακυκλώνουν.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συλλέχτηκαν από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), η συνολική ποσότητα υλικών συσκευασίας που στάλθηκαν στο χρονικό διάστημα των 12 καθορισμένων ημερών απόρριψης, παρουσίασε ημερήσια αύξηση 1,42 τόνων. Το γεγονός αυτό, ουσιαστικά μεταφράζεται σε συνολική αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των απορριμμάτων συσκευασίας που εμφανίζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, από 4,5% που είναι ο μέσος όρος των τριών τελευταίων ετών, σε 6% κατά τη διάρκεια εφαρμογής της υπηρεσίας της Cyclefi.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αποτελέσματα είναι φανερό πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάζει σημαντική δυναμική και η διευρυμένη εφαρμογή του θεωρείται πλέον επιβεβλημένη.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος που εφάρμοσε πρώτος στη χώρα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και δεσμεύτηκε πως θα συνεχίζει να στηρίζει την πρωτοβουλία αλλά και όποια αντίστοιχη κινείται στην αποτελεσματική και οριστική επίλυση του σοβαρού θέματος της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων.

 


Σελίδα 4 από 357

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...