ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ A LA CARTE ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΛΙΑ – CACTUS ROYAL ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ..!!!
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 11:37

ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ A LA CARTE ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΛΙΑ – CACTUS ROYAL ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ..!!!

eikona4

Παρουσία τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα η απονομή των σημάτων <Κρήτη>, < Κρητική Κουζίνα> και <Κρητικό Παντοπωλείο> από την Περιφέρεια Κρήτης.

Τα σήματα απονεμήθηκαν σε 48 Κρητικές επιχειρήσεις οι οποίες μέσα από την λειτουργία τους προωθούν και στηρίζουν τα τοπικά προϊόντα συμβάλλοντας στην ενίσχυση του τοπικής οικονομίας και του πρωτογενή τομέα.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή και για μας που είμαστε ανάμεσα στις 48 βραβευμένες επιχειρήσεις με το a la carte εστιατόριο ΕΛΙΑ της ξενοδοχειακής μας μονάδας Cactus Royal να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κοινή προσπάθεια προώθησης του τοπικού στοιχείου και συγκεκριμένα της Κρητικής διατροφής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλη την ομάδα της Αγροδιατροφικής σύμπραξης για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, η οποία και θα συνεχιστεί. Να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης για την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία, συγχαρητήρια σε όλους τις βραβευμένες επιχειρήσεις και ευχαριστούμε θερμά το Ι.Ι.ΕΚ. Taste Academy – Ντερέκας Κώστας για τις τοπικές λιχουδιές που είχαμε την χαρά να γευτούμε μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 11:54
 
Σταύρος Καλαφάτης: "Καταιγίδα σπατάλης και ανοργανωσιάς στην καταγραφή μετεωρολογικών δεδομένων"
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 13:38

Σταύρος Καλαφάτης: "Καταιγίδα σπατάλης και ανοργανωσιάς στην καταγραφή μετεωρολογικών δεδομένων"

kalafatis670

«Η μόνιμη …καταιγίδα ανοργανωσιάς και σπατάλης που επικρατεί στην καταγραφή μετεωρολογικών δεδομένων, είναι ένα από τα τρανταχτά παραδείγματα ευκαιριών εξοικονόμησης πόρων που θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί, πριν το κράτος περικόψει εισοδήματα των πολιτών. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ακολούθησε ούτε σ` αυτήν την περίπτωση την πολιτική που είχαμε χαράξει πριν το 2015 στο ΥΠΕΚΑ, για τη δικτύωση των φορέων και επιστημονικών ομάδων που διαθέτουν μετεωρολογικούς σταθμούς.»

Τα παραπάνω τονίζει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τις ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων, για το απίστευτο χάος που επικρατεί στη χώρα μας, στο πεδίο της καταγραφής δεδομένων για τις καιρικές συνθήκες και την κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Καλαφάτης επικαλείται στοιχεία από αναφορές του υποδιοικητή της ΕΜΥ, μετεωρολόγου Θ. Κολυδά, βάσει των οποίων, στη χώρα μας λειτουργούν περισσότεροι από 3.000 μετεωρολογικοί σταθμοί, διαφόρων φορέων και ερευνητικών ομάδων, χωρίς κανέναν συντονισμό, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα ύπαρξης πλατείας στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν επτά τέτοιοι σταθμοί διαφορετικών φορέων.

Την ίδια ώρα, η ΕΜΥ διαθέτει μόλις 60 αξιόπιστους σταθμούς από τους 140 που είχε στο παρελθόν.

Η σπατάλη διογκώνεται από φαινόμενα επικαλύψεων, όπως η χρηματοδότηση των ιδίων επιστημόνων για την ίδια δουλειά, από 2-3 φορείς χωρίς κανέναν συντονισμό μεταξύ τους.

Ο κ. Καλαφάτης, υπογραμμίζει την ανάγκη ενίσχυσης της ΕΜΥ και δικτύωσης των φορέων που καταγράφουν τέτοια δεδομένα υπό την εποπτεία της, η οποία είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ, από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ζητά δε, αναλυτικά στοιχεία για τις κρατικές δαπάνες –συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών κονδυλίων- στο πεδίο της παρακολούθησης και αξιοποίησης δεδομένων για την κλιματική αλλαγή.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

 

 

 

ΠΡΟΣ

 

ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

3883/3.3.2017

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

 

 

 1. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 2. Οικονομίας και Ανάπτυξης

 3. Εθνικής Άμυνας

 4. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

ΘΕΜΑ: «Ενοποίηση Δεδομένων για την Κλιματική Αλλαγή»

 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η γνωστή σε όλους μας ΕΜΥ, στην ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας, ζήτησε επισήμως την ενοποίηση των Δικτύων παρατήρησης και καταγραφής των Κλιματικών και Μετεωρολογικών δεδομένων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε, να γίνουν οικονομίες κλίμακας με στόχο την ενοποίηση των Δικτύων παρατήρησης και καταγραφής των Κλιματικών και Μετεωρολογικών δεδομένων». Και προσθέτει ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μέσω προγραμμάτων και μνημονίων συνεργασίας, επιζητά συνέργειες με τις δημόσιες και ιδιωτικές Υπηρεσίες, την Πανεπιστημιακή και Ερευνητική κοινότητα, με στόχο την αναβάθμιση της προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και την παροχή υπηρεσιών κλίματος για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

 

Επιπλέον, ο υποδιοικητής της ΕΜΥ μαθηματικός-μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (22/3/2016) προχωρά ακόμη περισσότερο και δίνει στοιχεία που επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση στην καταγραφή κλιματικών δεδομένων της χώρας. Ο κ. Κολυδάς τονίζει ότι «θα μπορούσαμε πάντως να πετύχουμε εξοικονόμηση δαπανών, αν προχωρούσαμε σε ενοποίηση μετεωρολογικών υπηρεσιών διαφόρων φορέων όπως η ΕΜΥ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κ.α». Σήμερα η ΕΜΥ διαθέτει 60 αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς, από τους 140 που είχε παλαιότερα, ενώ συνολικά στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 3.000 μετεωρολογικοί σταθμοί από διάφορους φορείς, εκ των οποίων οι 1.800 είναι δημοσίου συμφέροντος. Υπενθυμίζεται ότι οι μετεωρολογικοί σταθμοί είναι συνήθως ιστοί που φέρουν πάνω τους τα μετεωρολογικά όργανα. Σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της ΕΜΥ, με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο, οι άλλοι φορείς, όταν εγκαθιστούν ένα μετεωρολογικό σταθμό, θα πρέπει να ρωτάνε την ΕΜΥ πού πρέπει στρατηγικά να τον τοποθετήσουν, αλλά αυτό ακόμη δεν συμβαίνει. Ως μία λύση προτείνει να θεσμοθετηθεί ότι για την κυριότητα όλων των μετεωρολογικών σταθμών είναι υπεύθυνη η ΕΜΥ, ώστε να έχει πλέον τον κεντρικό σχεδιασμό, πράγμα που θα επιτρέψει την εξοικονόμηση χρημάτων σε εθνικό επίπεδο. Για να περιγράψει την τραγικότητα της κατάστασης ο κ. Κολυδάς δίνει και ένα εξωφρενικό παράδειγμα, απολύτως δηλωτικού του χάους που επικρατεί: «Υπάρχει πλατεία στη Βόρεια Ελλάδα, όπου έχουν τοποθετηθεί επτά μετεωρολογικοί σταθμοί από διαφορετικούς φορείς»!

 

Επίσης σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ καταγράφεται «Χάος και «greek statistics» για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα» (greenagenda.gr, 22/2/2016 και 24/3/2016). Πιο συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ της greenagenda.gr αναφέρεται ότι “κανείς δεν ελέγχει την αποτελεσματικότητα και κανείς δεν έχει αναλάβει το συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών και των φορέων» για την κλιματική αλλαγή και επίσης αναφέρεται ότι «πρόκειται για ένα σχεδόν «χαοτικό» σύστημα, συγκρινόμενο με άλλες χώρες, με κατακερματισμό υποδομών και αρμοδιοτήτων».

 

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, «η μέχρι σήμερα κατάσταση έχει οδηγήσει:

 • Στην εγκατάσταση και λειτουργία πολυδάπανων αλλά κατακερματισμένων και μη διαλειτουργικών τεχνολογικών  υποδομών (σταθερών και κινητών) σε σημαντικό αριθμό δημοσίων φορέων. Αυτό σημαίνει ότι οι υφιστάμενες υποδομές όχι μόνο κοστίζουν πολύ αλλά και δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, δηλαδή κανείς δεν μπορεί να έχει συνολική εικόνα των δεδομένων!

 • Σε συμμετοχή σημαντικού αριθμού ερευνητών, επιστημόνων και τεχνικών με συναφές επιστημονικό-τεχνολογικό αντικείμενο σε αρκετούς φορείς χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης συνεργασία μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι ερευνητές μπορεί να κάνουν την ίδια δουλειά ή σχεδόν το ίδιο έργο δύο και τρεις φορές (και να πληρώνονται αντιστοίχως δύο κι τρεις φορές) ή να γίνεται σχεδόν το ίδιο έργο σε δύο φορείς και κανείς από τους δύο να μην ξέρει για τον άλλο.

 • Σε έλλειψη θεσμικής συνεργασίας των δημόσιων φορέων στην εκπροσώπηση της χώρας σε διεθνείς, ευρωπαϊκούς  και διακρατικούς οργανισμούς έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, στους οποίους η χώρα καταβάλλει ετησίως δεκάδες εκατομμύρια ΕΥΡΩ για την συμμετοχή της στα τεχνολογικά τους προγράμματα (επιχειρησιακά και ερευνητικά). Αυτό έχει οδηγήσει πολλές φορές μέχρι σήμερα να γελοιοποιηθούμε καθώς άλλα κράτη δεν μπορούν να αντιληφθούν «το ελληνικό μοντέλο»

 • Σε αυτόνομη και χωρίς κανέναν συντονισμό συμμετοχή συναφών φορέων  σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης επιτείνοντας τον υφιστάμενο κατακερματισμό και την έλλειψη συνεργασίας.  Δεν υπάρχει καμία κεντρική, κρατική ή μη, αρχή που να γνωρίζει πόσα και ποια προγράμματα για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή χρηματοδοτούνται στη χώρα!

 

Όπως αναφέρεται, «στη χώρα λειτουργούν περισσότεροι από 20 επιστημονικοί φορείς για τις επιστήμες της γης και τις εφαρμογές τους, ώστε σήμερα να μιλάμε για περισσότερους από 28 φορείς δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας χρηματοδότησης – χωρίς κανέναν συντονισμό μεταξύ τους».

 

Η προηγούμενη κυβέρνηση, κατά τη θητεία μας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είχε αναγνωρίσει την ανάγκη δικτύωσης των εθνικών φορέων και ερευνητικών κέντρων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του περιβάλλοντος και είχε προχωρήσει τις σχετικές ενέργειες για την αρχική δικτύωση εθνικών φορέων οι οποίοι υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας και εκπόνησαν από κοινού πρόγραμμα για την ανάδειξη όλων των δεδομένων κλίματος του 20ου αιώνα της χώρας με συντονισμό του ΕΚΒΑΑ και με τη συμμετοχή της ΕΜΥ, της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, του ΙΓΜΕ και του Ε.Κ. «Αθηνά». . Σύμφωνα με ανακοίνωση του τότε ΥΠΕΚΑ:

«Η δικτύωση εθνικών φορέων και ερευνητικών κέντρων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του περιβάλλοντος είναι κρίσιμη για τη χώρα. Η διεπιστημονικότητα και η συνεργασία είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, όχι μόνο στο Περιβάλλον αλλά και στην οικονομία και στην κοινωνία».

 

 

Κατόπιν των ανωτέρω

 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

 

 

 1. Υπάρχει σήμερα ενιαία καταγραφή και συντονισμός των κρατικών, τουλάχιστον, φορέων που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή και της χρηματοδότησης που λαμβάνουν από εθνικούς, κοινοτικούς και άλλους πόρους; Είναι συμβατή αυτή η ενασχόληση με τους εθνικούς στόχους για την κλιματική αλλαγή και ποιο Υπουργείο έχει αναλάβει την ευθύνη; Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση πόρων και τις οικονομίες κλίμακας στην παρατήρηση, καταγραφή και μελέτη των δεδομένων για την κλιματικής αλλαγή;

 

 1. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός για έργα, μελέτες και άλλες δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την προσαρμογή της χώρας στις σχετικές διεθνείς συνθήκες για την επόμενη προγραμματική περίοδο; Από ποια επιχειρησιακά προγράμματα προέρχονται οι πόροι; Έχει ολοκληρωθεί η σχετική εξειδίκευση των προγραμμάτων; Πότε αναμένονται οι πρώτες προκηρύξεις και πότε τα πρώτα παραδοτέα των έργων; Έχει οριστεί αρμόδιος για το συντονισμό της χρηματοδότησης κρατικών φορέων που παρακολουθούν την κλιματική αλλαγή από το ΕΣΠΑ 2014-2020 αλλά και από άλλους ευρωπαϊκούς πόρους;

 

 1. Ποια είναι η εξέλιξη του προγράμματος ανάδειξης όλων των δεδομένων κλίματος του 20ου αιώνα που είχε συνταχθεί από τους προαναφερόμενους εθνικούς φορείς κατά τη θητεία μας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αθήνα 03 Μαρτίου 2017

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Σταύρος Καλαφάτης

 
Ενέργεια, Περιβάλλον & Καινοτομία στις εκθέσεις Infacoma & Aquatherm.
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 22:24

Ενέργεια, Περιβάλλον & Καινοτομία στις εκθέσεις Infacoma & Aquatherm.

Img 7188 1

Η ενέργεια, το περιβάλλον και η καινοτομία, που αποτελούν τους πυλώνες της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, παρουσιάζονται στις εκθέσεις Infacoma & Aquatherm, που ξεκίνησαν σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi και θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, εγκαινιάζοντας πριν από λίγο τις δύο εκθέσεις, στις οποίες συμμετέχουν 200 εκθέτες από 17 χώρες και αναπτύσσονται σε εκθεσιακό χώρο 10.000 τ.μ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως με δεδομένες τις προσπάθειες εξωστρέφειας που καταβάλλει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας τα τελευταία χρόνια, επεκτείνεται η εκθεσιακή παρουσία και στην Αθήνα, αξιοποιώντας το Helexpo Maroussi, καθώς και άλλες εκθεσιακές εγκαταστάσεις. Στόχος είναι, κατά τον κ. Τζήκα, να προκύψουν οι πιο επωφελείς συνέργιες προς όφελος των εκθετών και των πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Την ανοδική πορεία των δύο εκθέσεων επισήμανε ο κ. Βαγγέλης Χαραλάμπους, εκ της εταιρείας Be Best (με την οποία διοργανώνονται από κοινού οι εκθέσεις Infacoma & Aquatherm), τονίζοντας πως οι επιχειρήσεις των κλάδων της δόμησης, των κατασκευών, της θέρμανσης, του κλιματισμού, της ενέργειας κτλ. είναι παρούσες στο δυναμικό αυτό εκθεσιακό δίδυμο.

Img 7201 1

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, η βουλευτής Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Χαρά Καφαντάρη, η βουλευτής Καστοριάς, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Μπίρμπας.

Οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες των Infacoma και Aquatherm προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Ρωσία, Αίγυπτο, Λιβύη, Βουλγαρία και Σουηδία και προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκθέτες.

Οι δύο εκθέσεις έχουν την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις τους περιλαμβάνεται ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Η Εφαρμοσμένη Καινοτομία στον Κύκλο του Νερού. Καλές πρακτικές στην επεξεργασία και διαχείριση του πόσιμου νερού των αφαλατώσεων και των υγρών αποβλήτων». Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων με θέμα «Ενεργειακοί έλεγχοι (energy audits) και εφαρμογές ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων», καθώς και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας με αντικείμενο «Εγκαταστάσεις Ύδρευσης-Θέρμανσης-Ποιότητα-Ασφάλεια-Εξοικονόμηση Ενέργειας».

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 22:26
 
Στις 20 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης ο Σίμος στην Ελαφόνησο.
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 20:38

Στις 20 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης ο Σίμος στην Ελαφόνησο.

1 Μαρτίου 2017

 

Ανάμεσα στις 20 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης συγκαταλέγεται ο Σίμος στην Ελαφόνησο, όπως αυτό αποτυπώνεται στα Τravellers’ Choice Awards, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον κόσμο TripAdvisor.

Σύμφωνα με την παραπάνω λίστα στις 10 καλύτερες παραλίες στον κόσμο για το 2017 συγκαταλέγεται το Ελαφονήσι των Χανίων, σύμφωνα με τις προτιμήσεις εκατομμυρίων ταξιδιωτών, ενώ ταυτόχρονα το Ελαφονήσι βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις καλύτερες παραλίες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του tornosnews.gr.

Ταυτόχρονα το Ελαφονήσι Χανίων είναι η 2η καλύτερη παραλία στην Ευρώπη για τη φετινή χρονιά. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη εντοπίζονται συνολικά 5 ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 20 καλύτερες. Εκτός από το Ελαφονήσι, οι ταξιδιώτες ψήφισαν φέτος τις παραλίες του Μπάλου στα Χανιά, Κλέφτικο στη Μήλο, Άγιο Παύλο στη Λίνδο και Σίμου στην Ελαφόνησο.

Δείτε τη σχετική κατάταξη πατώντας ΕΔΩ.

http://www.monemvasianews.gr/%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-20-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%BF/

 
Best ski resorts in Europe 2017
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 19:34

Best ski resorts in Europe 2017

 

Looking for the best destinations for your skiing holidays? If you are looking for cheap family ski resorts for amateur or the best ski resorts for professional skiers and with the best slopes in Europe, we have selected the best ski resorts in Europe. This ranking is yours because your votes have determinated the position of each of them. 

For your skiing holidays in the best ski resorts of Europe in chalet, apartment, or hotel, check out our more than one million properties and find the best deals, the best prices are guaranteed.

We wish you a wonderful holiday on the beautiful mountains of Europe!

 
alpe-huez-best-ski-resorts-in-europe
 
 
Alpe-d-Huez-best-ski-resort-2017
 

1. Alpe d'Huez

After a  very good five-year ranking in this competition, Alpe d’Huez is now top of the podium this year. 

Alpe d’Huez is a true paradise for those who love snow and the great outdoors. The Winter/Summer sports resort is well known for its very sunny climate. The village has been developing since 1936 and sits perched on a full south facing plateau at 1860m altitude in the Grandes Rousses mountain range.

The ski area called ‘Alpe d’Huez grand domaine Ski’ links up to the resort villages of Auris-en-Oisans, Huez, Ozen-Oisans, Vaujany, Villard-Reculas, La Garde and Le Freney. Its summit, the Pic Blanc is 3330 metres at its highest point and offers an exceptional panorama stretching over one fifth of French territory.

The resort is endowed with facilities that harmonize with the natural features of the resort to offer holiday makers a whole host of indoor/ outdoor, sports and cultural activities.

Life style resort ‘par excellence’, Alpe d’Huez offers a wide range of opportunities for snow sports as well as plenty of other activities to try out.

 
 
 

2. La Plagne

You were thousands to vote for La Plagne. Discover, one of your favourite ski resorts in Europe. 

La Plagne is a family winter sports and summer resort located in the French Alps between 1250 and 3250 metres.

For over 50 years, the destination has become internationally renowned for its huge ski area with 225 kilometres of runs for all levels of skier. The atmosphere and architecture are diverse and recount over 50 years of the history of winter sports!  Europe has 7 bobsleigh slopes, among them La Plagne has the unique French bobsleigh slopes.

 
 
 

3. Mongenèvre

On the third place is a historic ski resort that has for years delighted hundreds of thousands of skiers from around the world.

A family and sports resort ! Only steps from the Italian border, Montgenevre combines the charm and authentic character of an alpine village in the Southern Alps with the grandeur of a vast international ski area, the Via Lattea. More than 400 kilometres of slopes run from one side of the border to the other providing skiers with quite a Mediterranean experience.

Montgenevre boasts an ideal geographical position, easy access and is the only French resort connected to the Olympic domain in Sestrieres, Sauze d’Oulx and San Sicario. The TGV train station in Oulx (Italy) or Briancon (France) a 15 minute drive.

 
 
 

4. Saalbach Hinterglemm

Welcome to the Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn - Austria’s largest ski resort: 270 piste kilometres and 70 modern lifts are waiting. Ski-In/Ski-Out on well groomed slopes and masses of powder fascinate skiers, snowboarders and offpiste fans. Perfectly shaped funparks attract freeskiers. Over 50 cosy mountain huts serve local specialities.

 
 
 

5. Les Contamines-Montjoie

Dominated by the summits of the Mont-Blanc range, the picturesque village of Les Contamines-Montjoie is one of the best family ski and sports resorts in the French Alps. 

The variety of the ski area satisfies all winter sports lovers. A rich and preserved heritage delights the most curious. Magnificent natural surroundings please the more contemplative whilst delicious culinary specialties meet the needs of the finest gourmet. 

Great value for money, only 1 hour from Geneva airport, this snow-covered paradise, bathed in winter sunshine, is certainly worth a visit!

 
 
 

6. Kitzbühel

Kitzbühel is a real legend ; it should be visited at least once in a lifetime !

Kitzbühel, the most legendary sports destination in the Alps: this self-confident slogan stands for a town that effortlessly combines tradition with sophistication. The legendary Hahnenkamm, a long sporting tradition and pioneering ventures in Alpine golf and winter sports have all contributed to Kitzbühel's worldwide reputation.

Today Kitzbühel remains a place of contrasts, where rustic Tyrolean guesthouses rub shoulders with international designer boutiques. Visitors can experience Kitzbühel in many ways, from the alleyways in the medieval old town and the breathtaking pistes to the town's elegant hotels and scenic hiking trails.

 
 
 

7. Courchevel

Courchevel, one of the most famous resort in the world, widely known for its exceptionnal setting, and ski in ski out top end accommodation, with no less that 25 deluxe hôtels, 2 of which being Palace and 16 5 stars.

Right in the heart of the 3 Valleys, the world largest ski area, with 600 kms of perfectly groomed slopes, and one of the most beautiful playground whatever your ski level is.

No doubt that the starred gastronomy (7 starred chefs) and beautiful french art de vivre will acheive to fullfill your highest expectations in terms of wintersports holidays.

 
 
 

8. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is one of the largest and most modern ski resorts in the Europe. Unique: 9 villages provide direct access for you to enjoy more than 284 kilometres of ski runs, perfectly prepared every day, as well as 21 downhills. 

Whether beginner or family, skiing just for pleasure or a serious and experienced skier, everyone can have so much more fun at SkiWelt. There are also 90 modern lifts for skiers to use, and panoramic views of more than 70 mountains of 3,000 m or more to enjoy, plus the ALPENIGLU® Village, 4 fun parks, exhilarating ski runs, 3 floodlit toboggan runs as well as Austria’s largest night time ski resort. 

Only 1 hour from Salzburg, Innsbruck and Munich, SkiWelt is so easy to get to by car or bus, train or plane. Welcome to Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau, Söll and Westendorf.

 
 
 

9. Ischgl-Engadin Samnaun

Ischgl with its approx. 1,600 inhabitants is the best known community in the winter sports region of Paznaun in western Tyrol. The Austrian holiday resort is located at an altitude of 1,377 m in a sunny mountain valley between the Silvretta and Verwall peaks. The communities of Galtür, Kappl and See are based nearby.

The cross-border winter sports resort of Ischgl is one of the largest continuous ski resorts in the Alps and impresses discerning winter sports fans with its perfectly prepared pistes and extensive fun parks.

 
 
 

10. Gstaad

The combination of the special experiences for which Gstaad is so famous is unrivalled. It cannot be found anywhere else and makes Gstaad the ‘last paradise in a crazy world’ (quote by actress Julie Andrews, a regular visitor to Gstaad). The prestige value of the brand Gstaad comes top of the list. The internationally renowned brandwhich is associated with luxury and high society creates a value that resonates far beyond the actual main target group. 

 

 
 
 

11. Les Arcs

 
Created in 1968 with the inspiration of integrating new architecture perfectly into the landscape, les Arcs, a ski in ski out resort, never ceases to accomplish both sportive and touristic challenges. Composed of 4 pedestrian sites in altitude and by one burg, all interconnected, les Arcs meets to each expectation.
 
Les Arcs is constantly evolving in innovation and ambition and is thus one of the favourite hangouts for mountain enthusiasts.
 
Get up to the summit of Arc 2000 to access and tear down L’Aiguille Rouge (3226m), one of Europe’s longest slopes (7 km) to Villaroger without having to take a single lift.
 
 
 
 

12. Sölden

In Ötztal's renowned skiing paradise the winter term already has three seasons made to measure for early winter fans, passionate endurance sportsmen and après-ski aficionados.

Linked ski areas in the eternal ice The glacier slopes in the upper Ötztal, towering high above the skiers village, offer perfect snow conditions already from early September.

That's the time when usually the valley's meadows and forests wear their most colorfuldress – ranging from yellow to russet and dark red. The highest panoramic road in the Eastern Alps takes skiers and snowboarders effortlessly by car or coach from Sölden tothe slopes of Tiefenbach and Rettenbach glacier, one of Austria's largest glacier ski areas.

 
 
 

13. Baqueira Beret

 

Baqueira Beret is a complete resort, divided in 3 areas: Beret, Baqueira, and Bonaigua with their respective characteristics, a network of modern installations and carefully maintained pistes, will satisfy all skiers. Beret is ideal for beginners and families. You’ll have easy access, by foot from the parking, to all amenities ( restaurants, cafeteria, school, etc..). Its pistes are very wide and of moderate inclination. Although, paradoxically, it is there that the permanent Stadium hosting competitions of high level is located.

 

 
 

14. Åre

Åre in Sweden is Northern Europe´s largest and most advanced and diverse alpine sport resort, with skiing and a wide variety of other sports and activities to suit every possible preference and level of skill. There is everything from awe-inspiring black pistes and highly challenging off-piste slopes to an abundance of easy skiing for children and beginners. Åre and adjacent Duved also offer world-class slopes for snowboarding, telemark and carving. Extreme adventures such as heli-skiing are also available.

 
 
 

VAL THORENS

Honor Award 2017

val

Val Thorens, out of competition this year, will be crowned with a trophy rewarding the worldwide notoriety of this station elected three times "European Best Ski Resort" (2014-2015-2016). This trophy also rewards its numerous investments in its infrastructures, its hotel and commercial offer, which increase both the attractiveness of this ski resort and also the attractiveness of Europe as the first ski destination in the world.

Val Thorens is "out of competition" this year, but will  compete next year. Nevertheless we already invite you to discover this incredible ski resort and book your ski holiday in Val Thorens, elected three times better Ski resort in Europe. 

http://www.europeanbestdestinations.com/ski/

 


Σελίδα 4 από 464
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση