ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Γαλάζια σημαία στην παραλία της Γλυφάδας
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 14:05

Γαλάζια σημαία στην παραλία της Γλυφάδας

resized 20170515 112234 resized

 

Η παραλία της Γλυφάδας βραβεύτηκε για πρώτη φορά - με γαλάζια σημαία. Το πλέον αναγνωρίσιμο παγκοσμίως οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές τοποθετήθηκε και επισήμως στην παραλία του Δήμου, που κατάφερε να ανταποκριθεί στις πλέον απαιτητικές προϋποθέσεις.

resized AV1C 79199

«Πέρα από την ποιότητα των υδάτων, που αναγνωρίστηκε ως «εξαιρετική», δώσαμε έναν αγώνα δρόμου επί μήνες για να εκπληρώσουμε και τα 33 αυστηρά κριτήρια: Καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων, προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και πολλά ακόμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους εργάζονται καθημερινά επί δύο χρόνια, για να αναβαθμίσουμε όλοι μαζί το παραλιακό μας μέτωπο και να έχουμε σήμερα μια παραλία-κόσμημα για την Αττική», συμπλήρωσε ο κ. Παπανικολάου.

resized AV1C 79428

Φέτος, χρονιά που έχει χαρακτηρισθεί από το Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα. Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών και μαρινών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις στη Γλυφάδα. Συγκεκριμένα στην βραβευμένη, για πρώτη χρονιά, παραλία του Δήμου Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και του Προέδρου ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας της Φύσης, Νίκου Πέτρου, εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με την συμμετοχή περισσότερων από εκατό μαθητών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία της περιοχής. Οι μαθητές, οι οποίοι μέσα από το παιχνίδι γνώρισαν το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία», εκφράστηκαν δημιουργικά και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα ασφαλούς χρήσης των ακτών. Επίσης παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη που διοργάνωσε η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής. Στην εκδήλωση συμμετείχε με βιωματικά εργαστήρια και ο ΑΡΧΕΛΩΝ.

resized FullSizeRender 4

Η επίσημη ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών και μαρινών, έγινε το απόγευμα στο Γκολφ Γλυφάδας, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του και απηύθυναν χαιρετισμούς: ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Σωκράτης Φάμελλος, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Γιάννης Τσιρώνης, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, η κα Ελίζα Τσολάκου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, κος Γεώργιος Βερνίκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, κος Σταύρος Κατσικάδης, ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κος Μάνος Κόνσολας, και ο καθηγητής τουριστικής ανάπτυξης και τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κος Πάρις Τσάρτας.

resized 003

 
Τήλος: Η περήφανη ελληνική υποψηφιότητα για τα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας. Υποψήφια στα ευρωπαϊκά βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας είναι η Τήλος, με το ομώνυμο, πρωτοποριακό έργοTILOS.
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 12:57

Τήλος: Η περήφανη ελληνική υποψηφιότητα για τα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας.

Υποψήφια στα ευρωπαϊκά βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας είναι η Τήλος, με το ομώνυμο, πρωτοποριακό έργοTILOS.

EUSEW Visual PromoΒ

Ανάμεσα στους 3 φιναλίστ, στην κατηγορία "Ενεργειακά Νησιά" των βραβείων Βιώσιμης Ενέργειας (EU Sustainable Energy Awards), βρίσκεται το νησί της Τήλου με το καινοτόμο έργο TILOS, ύστερα από επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έργο είναι επίσης υποψήφιο για το βραβείο κοινού, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 20 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των εργασιών του σημαντικότερου συνεδρίου στην Ευρώπη σε θέματα πολιτικής για τη βιώσιμη ενέργεια EUSEW (EU Sustainable Energy Week).

Εκτός λοιπόν από τη διαχρονική αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, η Τήλος πρωτοπορεί και στα ενεργειακά. Το έργο TILOS, στο οποίο συμμετέχουν 13 εταίροι από 7 ευρωπαϊκές χώρες, με επικεφαλής το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας του Περιβάλλοντος του ΑΕΙ Πειραιά TT και με συμμετοχή επίσης από ελληνικής πλευράς του ΔΕΔΔΗΕ, της εταιρίας EUNICE, της εταιρίας Eurosol και της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, φιλοδοξεί, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Τήλου, να επιτύχει τη μέγιστη, και σχεδόν καθολική ενεργειακή αυτονομία για το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, το οποίο μέχρι σήμερα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από τον πετρελαϊκό σταθμό της Κω μέσω υποβρύχιας διασύνδεσης.

Το καινοτόμο σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε φάση εγκατάστασης στο νησί, είναι υβριδικό, καθώς συνδυάζει τεχνολογίες τόσο παραγωγής (ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκό πάρκο), όσο και αποθήκευσης ενέργειας (συσσωρευτές), και είναι το πρώτο του είδους του που πραγματοποιείται στη Μεσόγειο, με δυνατότητα επίσης εξαγωγών εγγυημένης ενέργειας προς το ηλεκτρικό δίκτυο της Κω.

Στην παρούσα φάση, και χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, πραγματοποιείται επίσης εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στο σύνολο σχεδόν των οικημάτων του νησιού, με δυνατότητα και διαχείρισης των ηλεκτρικών φορτίων προς όφελος των νησιωτών, καθιστώντας την Τήλο την πρώτη περιοχή στη χώρα όπου πραγματοποιούνται εγκαταστάσεις έξυπνων μετρητών σε καθολικό βαθμό.

Τον Ιούνιο το έργο περνά στην πιο σημαντική φάση του, καθώς θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μεσαίας ισχύος ανεμογεννήτριας και φωτοβολταϊκού πάρκου, ενώ με την έλευση και των συσσωρευτών (μπαταριών) στο τέλος του καλοκαιριού το ολοκληρωμένο πλέον σύστημα θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου στις αρχές του 2019 θα σημάνει μια νέα εποχή για τη νησιωτικότητα παγκοσμίως, καθώς οι τεχνολογικές λύσεις που αναπτύσσει απαντούν σε προβλήματα διασύνδεσης και ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού, προωθώντας την ενεργειακή αυτονομία των νησιών, καθώς και την απεξάρτηση από το ρυπογόνο και ακριβό πετρέλαιο .

Στήριξε και εσύ την υποψηφιότητα της Τήλου και χάρισε στο ακριτικό νησί μας το πρώτο βραβείο

Ψήφισε στον σύνδεσμο : http://eusew.eu/awards-public-vote

 
Στο ΠΕ.ΣΥ το θέμα των Δασικών Χαρτών. Ρένα Δούρου: Ήλθε η ώρα να επιλυθεί το θέμα που εκκρεμεί ανεπίτρεπτα για πάνω από 40 χρόνια.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 12:18

Στο ΠΕ.ΣΥ το θέμα των Δασικών Χαρτών.

Ρένα Δούρου: Ήλθε η ώρα να επιλυθεί το θέμα που εκκρεμεί ανεπίτρεπτα για πάνω από 40 χρόνια.

ΠΕ.ΣΥ Δασικοί Χάρτες 1

Το μείζον θέμα των δασικών χαρτών συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία της Διοίκησης της Περιφέρειας και με συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου. Ο Υπουργός, από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση κλήθηκε και ανέλαβε την ευθύνη να υλοποιήσει κάτι που έχει νομοθετηθεί στη χώρα μας ως συνταγματική υποχρέωση από το 1975, και καμία κυβέρνηση δεν είχε την τόλμη και την πολιτική βούληση να το υλοποιήσει». Ο ίδιος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα αποβεί σε όφελος των πολιτών.

Είχε προηγηθεί η εισηγητική τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου. Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε σειρά προτάσεων της Περιφέρειας Αττικής για τη διευκόλυνση των διαδικασιών σύνταξης ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών. «Κάνουμε προτάσεις, που θα διευκολύνουν τις διαδικασίες σύνταξης ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών αλλά και τον πολίτη, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ειρήνης», τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας μεταξύ άλλων:

  • απλοποίηση ανάρτησης των δασικών χαρτών,

  • υποστήριξη όλου αυτού του πολυδαίδαλου δικτύου υπηρεσιών, ενεργοποιώντας όλο το υφιστάμενο αλλά «εν υπνώσει» δίκτυο των «ΚΟΣΕ» (Κομβικών Σημείων Επαφής) επιτελώντας το ρόλο τους, ως διαρκείς συντονιστικές επιτροπές,

  • διερεύνηση των δυνατοτήτων του Εθνικού Τυπογραφείου, το οποίο δημοσιεύει πράξεις της διοίκησης, σχεδιαγράμματα ή πίνακες, έτσι ώστε ο πολίτης, εκτός της απλής ανάγνωσης για ενημέρωση, να λαμβάνει το σχετικό ηλεκτρονικό αρχείο κάθε σχεδιαγράμματος,

  • συνεργασία όλων των βαθμών διοίκησης σε ισότιμη βάση με το επιστημονικό, παραγωγικό, κοινωνικό δυναμικό της χώρας, κ.α.

Τέλος, μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, σε συνομιλία της με τον Υπουργό, αφού τον ευχαρίστησε για τις παρεμβάσεις του, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεδρίασης που «αποφασίσαμε για ένα τόσο κρίσιμο για τη χώρα θέμα, προϋπόθεση για ένα υγιές αναπτυξιακό μοντέλο». Η ίδια του επισήμανε ότι η συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ με την ενεργό συμμετοχή του, «αποδεικνύει την πολιτική βούληση επίλυσης του θέματος των δασικών χαρτών που εκκρεμεί ανεπίτρεπτα για πάνω από 40 χρόνια και που πλέον ήλθε η ώρα επιλυθεί προς όφελος του περιβάλλοντος, της νομιμότητας και της κανονικότητας – προς όφελος των πολιτών».

 
Χρήσιμες συμβουλές για τον περιορισμό του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 12:36

Χρήσιμες συμβουλές για τον περιορισμό του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών

fireforest

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Περιστερίου παραθέτει μερικές χρήσιμες συμβουλές για τον περιορισμό του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος:

 

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια

 

Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.

Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.

Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

 

 

Αν είστε εκδρομέας

 

Μην κάνετε χρήση φωτιάς όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 30o C. Είναι προτιμότερο να πάρετε μαζί σας έτοιμα τρόφιμα.

Ποτέ μην πετάτε αναμμένο τσιγάρο. Βεβαιωθείτε πριν απομακρυνθείτε ότι αυτό έχει σβήσει εντελώς.

Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος.Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Σεβασθείτε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου.

Μην κάνετε χρήση υπαίθριων ψησταριών.

 

 

Όταν οδηγείτε στο δάσος και ο κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς είναι υψηλός

 

Ποτέ μην πετάτε αναμμένο το τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Ποτέ μην σταθμεύετε το όχημά σας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.

Έχετε υπόψη σας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.

 

 

Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά

 

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.

Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνήστε στο 112.

 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ME TO ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ
News - Πλανήτης Γη
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 14:55

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ME TO ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ

 resized IMG 1431

Με τη συμμετοχή δημοτών, αθλητικών σωματείων, κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα  ο εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία της Φρεαττύδας, που διοργάνωσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

 resized IMG 1440

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έδωσε το παρών στην παραλία της Φρεαττύδας  και συμμετείχε με τον γιο του στον καθαρισμό, στέλνοντας μήνυμα για την ανάγκη εδραίωσης περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους και κυρίως στα παιδιά.

 resized IMG 1490

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία του Δικτύου Μεσόγειος SOS "ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ" υποστηρίζεται από τον Ολυμπιονίκη κ. Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος ως επίσημος πρεσβευτής, συμμετείχε στην περιβαλλοντική εκστρατεία στην παραλία της Φρεαττύδας.

 resized IMG 1499

Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχαν μέλη και εθελοντές του Δικτύου Μεσόγειος SOS  και του Δήμου Πειραιά, οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, η αθλητική Ακαδημία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, η Ακαδημία Βόλεϊ του Εθνικού, οι Ακαδημίες του ΕΡΜΗ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Διογένης εκπρόσωποι της UNEP MAP, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων,  εκπρόσωποι της Greenpeace, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός,  ο ποδηλατικός Σύλλογος "Τα Λυκόπουλα",  κ.α.

 resized IMG 1503

Επίσης οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια από τους ειδικά καταρτισμένους συνεργάτες του Δικτύου Μεσόγειος SOS, ενώ οι εθελοντές έλαβαν μέρος στη συλλογή πολύτιμων πρωτογενών επιστημονικών δεδομένων για το περιβάλλον.

 resized IMG 1506 2

Παράλληλα με τον καθαρισμό της πλαζ,  πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσιος καθαρισμός από δύτες της καταδυτικής σχολής Piraeus Diving Center.

 resized IMG 1521

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσα από αυτή τη σημαντική περιβαλλοντική εκστρατεία που διοργανώνει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS είναι σαφές: οφείλουμε να σεβόμαστε τις ακτές μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε δράσεις  για την προστασία του περιβάλλοντος. Βρισκόμαστε σήμερα στην Φρεαττύδα, προκειμένου να συμβάλουμε στον καθαρισμό της παραλίας.  Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε και πέρυσι στα Βοτσαλάκια πάλι με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Χαίρομαι γιατί έχει αρκετό κόσμο και συμμετέχουν εθελοντές. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία του Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος είναι πρεσβευτής της περιβαλλοντικής εκστρατείας και θα ήθελα να τον συγχαρώ, γιατί αποτελεί αναμφισβήτητα πρότυπο για τους νέους. Σιγά – σιγά εμπεδώνεται στους Πειραιώτες και  στη συνείδηση του Έλληνα γενικότερα η προστασία του περιβάλλοντος.  Βλέπω πολλά παιδιά στον εθελοντικό καθαρισμό και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Βρίσκομαι σήμερα εδώ με τον γιο μου και καθαρίζουμε την παραλία. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον πρέπει να  γίνει συνείδηση στους νέους, από μικρή ηλικία. Δυστυχώς, εμείς δεν μάθαμε να καθαρίζουμε, να ανακυκλώνουμε. Σκοπός μας είναι να το περάσουμε στις νέες γενιές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν για εμένα, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Το μήνυμά μας είναι σημαντικό: πρέπει να έχουμε καθαρές παραλίες, καθαρές πόλεις. Εκεί ζούμε, εκεί αναπνέουμε, εκεί λειτουργούμε. Σε αυτές τις παραλίες κάνουμε μπάνιο, άρα πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε και να βοηθάμε σε τέτοιους είδους πρωτοβουλίες. Στον Πειραιά το επιχειρούμε, συμμετέχουμε σε περιβαλλοντικές δράσεις με Οργανώσεις και με  ανάλογους φορείς, όπως είναι η Μεσόγειος SOS. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε  πάντα  ενέργειες που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ώσπου να γίνει συνείδηση στον κόσμο».

 resized IMG 1558

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν τα αθλητικά σωματεία του Πειραιά βοηθούν τα παιδιά στο «ευ αγωνίζεσθαι» και ποιο είναι το σχόλιο του Δημάρχου για τα χθεσινά επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο κ. Μώραλης απάντησε : 

«Τα παιδιά σε όλα τα σωματεία πλέον  εκτός από το να αθλούνται μαθαίνουν πώς να είναι σωστοί άνθρωποι, σωστοί πολίτες. Είναι μια δραστηριότητα την οποία  και τα σωματεία προωθούν, αλλά και εμείς απευθυνόμαστε στα σωματεία, υπάρχει μια πειθαρχία, υπάρχει μια οργάνωση, υπάρχει μια μαζικότητα, αλλά  υπάρχει σιγά – σιγά και μια παιδεία.

Για τα χθεσινά επεισόδια που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, τι να σχολιάσω; Είναι θλιβερά επεισόδια. Αν μια χώρα πλέον το 2017 δεν μπορεί να οργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου σε ένα γήπεδο που δεν είναι έδρα μιας εκ των δύο ομάδων και δεν μπορούν να παρθούν αυτά τα μέτρα που πρέπει για να γίνει ένας σωστός αγώνας ποδοσφαίρου, αντιλαμβάνεστε σε ποιο σύνθετα προβλήματα ποιες λύσεις μπορούμε να βρούμε».                  

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, τόνισε:

«Καταρχήν να ευχαριστήσουμε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS γιατί κάθε χρόνο με τη συνεργασία αυτή καθαρίζουμε τις παραλίες. Να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, τον Σύλλογο των Βατραχανθρώπων και όλο τον κόσμο που συμβάλλει σε αυτό. Καλό θα είναι κάθε χρόνο να μπορούμε να κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις που σημαίνουν  πολλά για τον Πειραιά. Το έχει ανάγκη ο Πειραιάς». 

 

 

Ο Ολυμπιονίκης κ. Σπύρος Γιαννιώτης, δήλωσε: «Θεωρώ ότι όλοι, μικροί και μεγάλοι οφείλουμε να έχουμε περιβαλλοντική συνείδηση. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τις ακτές μας καθαρές και γενικότερα πιστεύω ότι πρέπει να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τη φύση  στην πόλη, στη χώρα μας. Το  μήνυμα που περνάμε σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία και θεωρώ ότι μια τέτοια ενέργεια θα γίνει θεσμός. Ελπίζω κάποια στιγμή, να μην ξαναχρειαστεί-αν και είναι δύσκολο- να γίνονται καθαρισμοί. Καθαρές θάλασσες, καθαρές ακτές είναι ό,τι πιο όμορφο μπορούμε να έχουμε,  γιατί η Ελλάδα περιτριγυρίζεται από θάλασσα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ας προστατεύσουμε το περιβάλλον». 

 

Η Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας του Δικτύου Μεσόγειος SOS κα  Λουκία Καλαϊτζή, σημείωσε:

«Με το σύνθημα: ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, φέτος επανακάμψαμε  στον Πειραιά μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή μας συνεργασία με τον καθαρισμό στα Βοτσαλάκια στον οποίο  συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες του Πειραιά και όχι μόνο, αλλά και την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με τον Δήμο θεωρήσαμε υποχρέωση μας να ξαναέρθουμε και να κάνουμε τον πρώτο μας κεντρικό καθαρισμό της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», εδώ στον Πειραιά, φέτος στη Φρεαττύδα.

Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό να αναδειχθεί η παραλία της Φρεαττύδας και οι άλλες παραλίες του Δήμου Πειραιά ως παραλίες του αστικού ιστού, ενός Δήμου δηλαδή, για να αναδειχθεί παράλληλα και η σημασία της εθελοντικής συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών στη διαφύλαξη τέτοιων ακτών που είναι μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τον Δήμο Πειραιά θα συνεχιστεί  και θα ενισχυθεί ούτως ώστε να γίνει ένας Δήμος πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθησίας και οικολογίας.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σημειώσω μια που ξεκινάει και η τουριστική  σεζόν για το 2017 και επειδή γίνεται αρκετός λόγος για το τουριστικό μας προϊόν και πως πρέπει να το αναβαθμίσουμε και να το αναδείξουμε και για οικονομικούς λόγους, ότι η αξιοποίησή του πρέπει να γίνει μέσα από τη διαφύλαξη και τη προστασία του περιβάλλοντος, όχι το ξεπούλημα των φυσικών μας πόρων. Οι ακτές, οι θάλασσες, τα φυσικά μας τοπία ανήκουν στους πολίτες και γι αυτό έχουμε δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτά, αλλά και ταυτόχρονα καθήκον και  υποχρέωση προστασίας τους».    

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης,   ο  Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτα Γκόλφης.       

 


Σελίδα 4 από 353
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση