ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
«Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος». Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο κατακλύζεται από αστεροειδείς και κομήτες. (φωτογραφίες)
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 13:52

«Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος».

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο κατακλύζεται από αστεροειδείς και κομήτες. (φωτογραφίες)

 

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 02 small

Αθήνα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

 

Αστεροειδείς και κομήτες θα κατακλύζουν από την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 τον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου και θα μας ταξιδεύουν τόσο στον χώρο όσο και στον χρόνο, μέσα από την νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες».

 

Παρακολουθώντας τις διαστημικές αποστολές που πραγματοποιούνται για την εξερεύνηση αυτών των ουράνιων σωμάτων, θα ταξιδέψουμε από την Ζώνη των Αστεροειδών μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Kuiper και θα κατανοήσουμε την προσπάθεια των αστρονόμων να απαντήσουν σε πολλά καίρια επιστημονικά ερωτήματα. Τα ερωτήματα αυτά σχετίζονται με την απαρχή του Ηλιακού μας συστήματος, με την προέλευση του νερού, αλλά και των πρώτων πολύπλοκων οργανικών μορίων, τα οποία αποδείχτηκαν καθοριστικά για την απαρχή της ζωής στην Γη, καθώς και με τους πιθανούς τρόπους αποφυγής μίας ενδεχόμενης σύγκρουσής τους με τον πλανήτη μας στο μέλλον.

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 04 1

Η επίσημη παρουσίαση της πλανηταριακής παράστασης «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες» θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017. Την ημέρα αυτή θα γίνουν δύο προβολές (ώρες 18:30 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε ενδιαφερόμενος/η θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 (δύο) δελτία εισόδου. Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

 

Η παράσταση εντάσσεται στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες.

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 26 small

Λίγα λόγια για την παράσταση

 

Ξεκινώντας από την γέννηση του Ηλιακού μας συστήματος, η παράσταση αυτή εστιάζει στους αστεροειδείς και στους κομήτες, καθώς και στην Δήμητρα και τον Πλούτωνα, δύο από τους γνωστότερους νάνους πλανήτες, που βρίσκονται στην Ζώνη των Αστεροειδών και στην ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Kuiper αντίστοιχα. Παράλληλα, παρουσιάζονται ορισμένες από τις σημαντικότερες διαστημικές αποστολές που έχουν υλοποιηθεί για την εξερεύνηση αυτών των ουράνιων σωμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην διαστημική αποστολή Rosetta για την μελέτη του κομήτη Churyumov–Gerasimenko, καθώς και στην αποστολή του New Horizons, που «επισκέφθηκε» τον Πλούτωνα τον Ιούλιο του 2015.

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 32 small

Οι αστεροειδείς και οι κομήτες διατηρούν στο εσωτερικό τους σχεδόν αναλλοίωτα τα αρχέγονα υλικά της δημιουργίας τους, γι’ αυτό και αποτελούν μοναδικό «εργαλείο» για τη μελέτη της γένεσης και των πρώτων σταδίων της εξέλιξης του Ηλιακού συστήματος. Εκτός αυτού, οι επιστήμονες μελετούν τους κομήτες και τους αστεροειδείς και για έναν ακόμη λόγο, που σχετίζεται με τον βομβαρδισμό της πρώιμης Γης από τέτοιους διαστημικούς εισβολείς και την συναρπαστική πιθανότητα ο βομβαρδισμός αυτός να συνέβαλε στον εμπλουτισμό του πλανήτη μας με νερό, αλλά και πολύπλοκες οργανικές ενώσεις, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση και στην εξέλιξη της ζωής σ’ αυτόν. Η μελέτη αστεροειδών και κομητών, τέλος, διεξάγεται και για έναν επιπρόσθετο και ιδιαίτερα σοβαρό λόγο, που αφορά στους πιθανούς τρόπους εκτροπής ενός δυνητικά «επικίνδυνου» για τον πλανήτη μας αστεροειδούς από την αρχική του πορεία.

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 01

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 02

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 03

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 04

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 05

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 07

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 08

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 09

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 10

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 11

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 12

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 13

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 14

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 15

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 16

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 17

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 18

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 19

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 21

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 22

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 23

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 25

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 26

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 27

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 28

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 29

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 30

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 31

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 32

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 32

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 33

resized TAXIDEYTES TOY HLIAKOY SYSTHMATOS 34

 

τo τρέιλερ της παράστασης από τους παρακάτω συνδέσμους:

 
Σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ADAPT2CLIMA "Προσαρμογή των Γεωργικών Καλλιεργειών των Νησιών της Μεσογείου στην Κλιματική Αλλαγή"
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 09:42

Σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ADAPT2CLIMA "Προσαρμογή των Γεωργικών Καλλιεργειών των Νησιών της Μεσογείου στην Κλιματική Αλλαγή"

2

 

Παρουσίαση και αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ADAPT2CLIMA "Προσαρμογή των Γεωργικών Καλλιεργειών των Νησιών της Μεσογείου στην Κλιματική Αλλαγή" πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Αθήνα. Η συνάντηση διοργανώθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που αποτελεί και τον Γενικό Συντονιστή του έργου. Στη συνάντηση αξιολογήθηκαν από τους εκπροσώπους της ΕΕ οι δράσεις των εταίρων του έργου, ενώ προγραμματίστηκαν οι άμεσα απαιτούμενες ενέργειες, όπως είχαν αναλυτικά συζητηθεί σε πρόσφατη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στην Φλωρεντία της Ιταλίας.

 

Βασική συνιστώσα για την άρτια εξέλιξη των εργασιών του έργου αποτελεί η ενεργή συμμετοχή των παραγωγικών ομάδων και εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα στην Κρήτη που είναι βασική πιλοτική περιοχή αλλά και στη Σικελία, Κύπρο, άλλα δύο νησιά στα οποία εφαρμόζεται το πρόγραμμα, στοιχείο το οποίο θα αποτελέσει και προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης στο προσεχές διάστημα, για την ενημέρωση των παραγωγών- καλλιεργητών ως προς την κλιματική αλλαγή και τους τρόπους προσαρμογής των καλλιεργητικών μεθόδων, με γνώμονα και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος ADAPT2CLIMA στο οποίο η Περιφέρεια Κρήτης είναι βασικός εταίρος και πιλότος εφαρμογής, προγραμματίζονται τον προσεχή Απρίλιο δειγματοληψίες για τον έλεγχο της ποιότητας των υπόγειων υδάτων στις πιλοτικές περιοχές Λεκάνης Μεσσαράς και Κάμπου Χανίων, για τη συσχέτιση και αξιολόγησή τους με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

 

Την Ομάδα Εργασίας του Προγράμματος στην Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν οι: Δρ Μαρία Κανδηλογιαννάκη Στέλεχος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, και Ρούλα Παπαδοπούλου, Οικονομική Διαχειρίστρια του έργου, Προϊσταμένη του Τμ Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Λασιθίου. 

 
Κατακλύζουν την Agrothessaly οι επισκέπτες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 09:58

Κατακλύζουν την Agrothessaly οι επισκέπτες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της.

resized Agrothessaly 03

 

Με ιδιαίτερη δυναμική και πλήθος επισκεπτών από την πρώτη ημέρα ξεκίνησε σήμερα στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα, η 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία Agrothessaly, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και τον Δήμο Λαρισαίων και συγκεντρώνει σε 20.000 τ.μ. 167 εκθέτες, που εκπροσωπούν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από 26 χώρες.

resized Agrothessaly 01

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια των αποψινών εγκαινίων της Agrothessaly ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, με την 11η διοργάνωσή της η Agrothessaly μπαίνει σε μία νέα τροχιά. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την συνεργασία μας με τον δήμο, καθώς πρόκειται για μία έκθεση που θεωρήσαμε από την αρχή ότι έχει προοπτικές και μπορεί να αναδειχθεί στην σημαντικότερη περιφερειακή έκθεση στην Ελλάδα και η Λάρισα να μπει στον χάρτη των εκθέσεων. Είμαστε στην Λάρισα για να παραμείνουμε» επισήμανε ο κ. Τζήκας.

resized Agrothessaly 02

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, υπογράμμισε: «είναι διπλή η χαρά μου να εγκαινιάζω την έκθεση γιατί είναι σημαντική και για την χώρα και για την πόλη. Για την χώρα γιατί θα αναδειχθούν αξιόλογοι άνθρωποι που έχουμε ανάγκη να μπουν μπροστά στο παραγωγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και για την Λάρισα γιατί δείχνει ότι μπορεί να σηκώσει τέτοιες διοργανώσεις». Ο κ. Κόκκαλης συνεχάρη τον δήμο Λαρισαίων και την ΔΕΘ-Helexpo για την ουσιαστική συμβολή τους στην αναβάθμιση της έκθεσης.

resized Agrothessaly 04

«Από την πρώτη ημέρα η έκθεση καταδεικνύει την δυναμική της και αναδεικνύεται στην μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της χώρας», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, προσθέτοντας ότι η στρατηγική συνεργασία του δήμου με την ΔΕΘ-Helexpo κινείται σε εξαιρετικό επίπεδο και το αποτέλεσμα την δικαιώνει. Σε σχέση με την γεωργοκτηνοτροφική έκθεση που διοργάνωνε παλαιότερα ο δήμος, οι εκθέτες στην 11η Agrothessaly τριπλασιάστηκαν και υπερδιπλασιάστηκαν οι χώροι σημείωσε ο κ. Καλογιάννης, ενώ υπογράμμισε πως ήδη έχουν επιτευχθεί οι δύο από τους τρεις στόχους για την έκθεση και με το τέλος της διοργάνωσης θα επιτευχθεί και ο στόχος της επισκεψιμότητας.

resized Agrothessaly 05

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, επισήμανε από την πλευρά του: «σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα για την Λάρισα και την Θεσσαλία», ενώ χαιρέτισε την επιτυχή επανεκκίνηση της έκθεσης και δήλωσε πως το επόμενο βήμα για την Agrothessaly είναι να δώσει έμφαση στις B2B συναλλαγές και στις ξένες αγορές.

resized Agrothessaly 06

Από την πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης ο πρόεδρος της και Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Νταής, στάθηκε στο γεγονός ότι δύο φορείς του δημοσίου συναντήθηκαν και παρήγαγαν αυτό το αποτέλεσμα της φετινής Agrothessaly. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την πόλη και θα έρθουν και άλλα βήματα, το μόνο που πρέπει να συζητάει η χώρα είναι το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησής της» τόνισε σχετικά ο κ. Νταής.

resized Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης

H Agrothessaly πλαισιώνεται και από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, που απευθύνεται στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, τους γεωτεχνικούς, τους φοροτεχνικούς κ.α. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ημερίδες και εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή πολλών φορέων του κλάδου, αλλά και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://agrothessaly.helexpo.gr/el/2017_programme

resized Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης

resized Τάσος Τζήκας Πρόεδρος ΔΕΘ-Helexpo

 
Δήμος Γλυφάδας - Δενδροφύτευση στον Υμηττό
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 15:36

Δήμος Γλυφάδας - Δενδροφύτευση στον Υμηττό

resized 009           

Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Σ.Π.Α.Υ. (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού)  διοργανώνει δενδροφύτευση στους πρόποδες του Υμηττού αυτή την Κυριακή, 12 Μαρτίου, από τις 10:30 το πρωί. Το σημείο συνάντησης είναι το Πυροφυλάκιο του Δήμου Γλυφάδας, στο τέρμα της οδού Κωνσταντίνου Αθανάτου. Ειδικότερα, η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στις εξής τοποθεσίες:

           

1.                  Περιοχή περιφερειακής οδού Αγίου Νεκταρίου και Αναλήψεως, στην Τερψιθέα Γλυφάδας

2.         Περιοχή πάνω από το Πυροφυλάκιο Γλυφάδας, στην θέση Πατητήρι Τερψιθέας

 

Η δράση είναι στοχευμένη και μικρής κλίμακας, με δένδρα και φυτά ενδημικά του οικοσυστήματος του Υμηττού, συμπληρώνοντας πρόσφατες και παλαιότερες αντίστοιχες προσπάθειες του Δήμου Γλυφάδας και των εθελοντικών οργανώσεων σε αυτές τις περιοχές.

 resized 008

Καλούμε όλους τους πολίτες να ενισχύσουν αυτή την πρωτοβουλία για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Φυτεύοντας ένα δένδρο βελτιώνεις το κλίμα, ανανεώνεις τον αέρα, συγκρατείς τις πλημμύρες, δημιουργείς συνθήκες διαβίωσης της πανίδας του βουνού, εμπλουτίζεις τα υπόγεια νερά, απολαμβάνεις τον ίσκιο του και την ομορφιά του.

 
167 εκθέτες στην 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία Agrothessaly.
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 19:06

167 εκθέτες στην 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία Agrothessaly.

Συνεντευξη τυπου agrothessaly

Με τις καλύτερες προοπτικές ανοίγει αύριο τις πύλες της στη Λάρισα η Agrothessaly, η 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου και συνδιοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και τον Δήμο Λαρισαίων στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.

Η έκθεση συγκεντρώνει σε 20.000 τ.μ. 167 εκθέτες, που εκπροσωπούν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από 26 χώρες, ενώ θα υποδεχθεί ομαδικές επισκέψεις από τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Τουρκία.

Στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου στη Λάρισα, ενόψει των αυριανών εγκαινίων, εκφράστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους η βεβαιότητα πως η Agrothessaly θα αποτελέσει το μεγαλύτερο περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός στη χώρα.

«Η έκθεση είναι ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη. Η συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO μπαίνει σε άλλη ρότα. Σε σχέση με την Γεωργοκτηνοτροφική έκθεση που διοργάνωνε παλαιότερα ο δήμος, οι εκθέτες διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν οι στεγασμένοι χώροι» σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Πρόσθεσε δε πως η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων για την εξωστρέφεια της πόλης γίνεται με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO. «Επιδιώκουμε η Λάρισα να γίνει ο πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης της χώρας» είπε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε ότι «η Agrothessaly αποτελεί ουσιαστικά προϊόν του από κοινού επανασχεδιασμού της Πανελλήνιας Γεωργικής, Κτηνοτροφικής, Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας, που διοργανώνει με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια ο τοπικός δήμος. Το νέο αυτό εγχείρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας και συνάδει με τη στρατηγική της εταιρείας για έμπρακτη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και δη της αγροτικής επιχειρηματικότητας». Όπως ανέφερε ο κ. Τζήκας, τα στοιχεία δείχνουν πως η ανανεωμένη αυτή προσπάθεια ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Μάλιστα, τόνισε, ότι στη διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν οι κορυφαίες εταιρείες του αγροτικού κλάδου, ενώ θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες τάσεις της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθησή «πως η Agrothessaly θα αποδειχθεί ένα πολύτιμο περιφερειακό και αναπτυξιακό εργαλείο. Έχει άλλωστε όλα τα εχέγγυα για να αναδειχθεί στη σημαντικότερη περιφερειακή έκθεση της χώρας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Νταής, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, που απευθύνεται στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, τους γεωτεχνικούς, τους φοροτεχνικούς κ.α. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ημερίδες και εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή πολλών φορέων του κλάδου, αλλά και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

«Επιτυχία πριν καν ξεκινήσει είναι η Agrothessaly» τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, υπογραμμίζοντας ότι «η Θεσσαλική πρωτεύουσα μέσα από τη συνεργασία ανάμεσα στη ΔΕΘ-HELEXPO και τον Δήμο Λάρισας καθιερώνεται ως ένα μεγάλο περιφερειακό εκθεσιακό κέντρο, συνδεδεμένο με τη νέα δυναμική πλευρά της ελληνικής παραγωγής, ενώ ανοίγονται καινούργιοι ορίζοντες στην τοπική και πανελλήνια αγορά.»

Τέλος, από την πλευρά του ο υπεύθυνος της διοργάνωσης από την ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Βασίλης Σπύρου, εξέφρασε τη βεβαιότητα του για την επιτυχία της έκθεσης, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Λάρισα είναι για μεγάλα πράγματα».

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 19:00, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη. 

 


Σελίδα 3 από 464
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση