ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη
Ένα ρεαλιστικό βίντεο 360°,National Geographic «Κολυμπήστε» πλάι στα αρπαχτικά του βυθού.
News - Πλανήτης Γη
Παρασκευή, 21 Ιούλιος 2017 09:42

Ένα ρεαλιστικό βίντεο 360°,National Geographic

«Κολυμπήστε» πλάι στα αρπαχτικά του βυθού.
Image1ng

Θα κολυμπούσατε ποτέ με καρχαρίες-τίγρεις; Εάν η απάντηση είναι «όχι» επειδή φοβάστε, τότε να ξέρετε πως υπάρχει ένας τρόπος να ζήσετε την εμπειρία χωρίς να βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με τα αρπαχτικά του βυθού.

Απεσταλμένοι του National Geographic βούτηξαν σε ακτή στις Μπαχάμες όπου είχε συγκεντρωθεί κοπάδι με καρχαρίες-τίγρεις και κατέγραψε ένα βίντεο 360°. Το βίντεο μας προσφέρει την δυνατότητα να περιηγηθούμε μέσα στον βυθό, παρατηρώντας τους καρχαρίες.

Να σημειώσουμε ότι οι καρχαρίες τίγρεις, όχι μόνο φέρουν ραβδώσεις στο σώμα τους που μας θυμίζουν αρκετά τα αιλουροειδή, αλλά είναι και πολύ επιθετικοί. Βέβαια, το είδος απειλείται περισσότερο από τον άνθρωπο, παρά το αντίστροφο.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28894

 

 
Κώστας Μπακογιάννης - Η υποψηφιότητα του Παρνασσού για την UNESCO
News - Πλανήτης Γη
Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 12:34

Κώστας Μπακογιάννης - Η υποψηφιότητα του Παρνασσού για την UNESCO

Paeonia parnassica

 

Την προγραμματική σύμβαση που αφορά στη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

 

Η σύμβαση υπεγράφη στο πλαίσιο κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος του 2017 για την εκπόνηση μελέτης που αποσκοπεί στην προετοιμασία και την υποβολή πλήρους φακέλου ώστε ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού να συμπεριληφθεί στο δίκτυο της UNESCO με τα γεωπάρκα όλου του κόσμου.


Αντικείμενό της αποτελεί:

  • Η διερεύνηση των απαραίτητων προϋποθέσεων και των σχετικών υποχρεώσεων για την ένταξη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την UNESCO
  • Η  προετοιμασία σχετικού φακέλου ένταξης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

«Στοίχημα για το περιβάλλον» χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τη διαδικασία προετοιμασίας της υποψηφιότητας και τόνισε ότι ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή του στο παγκόσμιο δίκτυο.

 

«Οι δυνατότητες προβολής και αξιοποίησης του φυσικού κάλλους της Στερεάς Ελλάδας είναι απεριόριστες. Αυτές εκμεταλλευόμαστε για να αναδείξουμε τη Στερεά Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Έχουμε τη βάση, έναν δρυμό που θα ζήλευαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς πρέπει με υπευθυνότητα και δουλειά να τον αναδείξουμε και αυτό κάνουμε. Και δεν μένουμε εκεί. Υλοποιούμε ένα συγκροτημένο και σοβαρό πρόγραμμα προβολής της Στερεάς Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα, παγκοσμίως. Ο πρώτος στόχος είναι να μπει η Στερεά σε περιβαλλοντική τάξη. Παραπέμπω στον Ασωπό όπου τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο δεύτερος είναι να δείξουμε σε όλους  τα περιβαλλοντικά προτερήματά μας. Και στους δύο στόχους, μόνο θετικά προχωράμε» είπε χαρακτηριστικά.

 
Βόρεια Πελοπόννησος, Δελφίνια βγήκαν στα ρηχά στην παραλία της Ακράτας. (video)
News - Πλανήτης Γη
Κυριακή, 16 Ιούλιος 2017 12:01

Βόρεια Πελοπόννησος,

Δελφίνια βγήκαν στα ρηχά στην παραλία της Ακράτας. (video)
Imageακρ

Ένα κοπάδι δελφινιών βγήκε στα ρηχά στην παραλία της Ακράτας, τραβώντας την προσοχή των λουόμενων.

Βίντεο από το συμβάν κάνει τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου.

Στα πλάνα μπορεί κανείς να δει τα δελφίνια να κάνουν βουτιές σε απόσταση αναπνοής από την ακτή.

Η Ακράτα είναι ιστορικό χωριό της Αχαΐας. Βρίσκεται στα σύνορα Αχαΐας και Κορινθίας, ανάμεσα στο Διακοπτό και το Δερβένι.

 

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28808

 
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το περιβάλλον επίκεντρο της δημοτικής μας δράσης»_Ομιλία στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιο Συνέδριο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017 11:50

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το περιβάλλον επίκεντρο της δημοτικής μας δράσης»_Ομιλία στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιο Συνέδριο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

IMG 6342

Με τη διαπίστωση ότι ανθεκτικές και βιώσιμες μπορούν να είναι οι κοινωνίες όταν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία μέσω στρατηγικού σχεδιασμού ολοκληρώθηκε το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στο οποίο συμμετείχε και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Στις εργασίες του συνεδρίου που πλαισιώθηκαν από τέσσερα στρογγυλά τραπέζια με ευρεία θεματολογία, συμμετείχαν συνολικά 182 εκπρόσωποι δήμων πανελλαδικά από όλα τα σημεία της χώρας. Συγκεκριμένα το πρώτο αφορούσε στη βιώσιμη Ανάπτυξη και Υγεία, στο οποίο τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των δήμων παρουσιάζοντας τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και γιατί υιοθετούνται από τις υγιείς πόλεις στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στο δεύτερο στρογγυλό τραπέζι στο πλαίσιο του οποίου δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν καλές πρακτικές των Δήμων συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στις Πολιτικές Υγείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων σχετικά με την Υγιή Γήρανση, την Ψυχική Υγεία, τη Φυσική Άσκηση και τη Διατροφή. Πλούσια ήταν η θεματολογία και στο τρίτο στρογγυλό τραπέζι με κύριο σημείο αναφοράς την Πρόληψη και την αγωγή υγείας στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου, καθώς και η σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας στην υπηρεσία της υγείας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο τελευταίο τραπέζι με τίτλο Δημοτικές δομές υγείας και κοινωνικής στήριξης  παρουσιάστηκαν προγράμματα και κοινωνικο-υποστηρικτικές δράσεις, η δημιουργία δικτύου φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης και ο ρόλος της εθελοντικής εργασίας στις υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης των Ο.Τ.Α.

Κατά την τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου και της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη διεθνή εμπειρία από τα ανεπτυγμένα κράτη όπου η ανάπτυξη και ο έλεγχος της ΠΦΥ έχει ανατεθεί σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον ο κ. Πατούλης κατά την ομιλία του προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις για το τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η ΠΦΥ σε επίπεδο Δημοτικών Δομών, πρόσβασης πολιτών και διαφοροποίησης των υπηρεσιών, καθώς και παρέθεσε βασικές οικονομικές αρχές για την ΠΦΥ.  

Στην ανάγκη οι πολίτες να αλλάξουν στάση ζωής, να σκέπτονται, να ενεργούν και να ζουν οικολογικά, αναφέρθηκε από τη μεριά του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. «Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη είναι σταθερά προσανατολισμένος σε πολιτικές και πρωτοβουλίες για το περιβάλλον. Πλέον δεν υπάρχει πολιτική στο δήμο μας που να μην περνάει πριν την υιοθέτησή της από ένα οικολογικό φίλτρο» τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Έχουμε συνυπογράψει το Σύμφωνο των Δημάρχων 2000 ευρωπαϊκών πόλεων για την μείωση του CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) κατά 20% μέχρι το 2020. Είμαστε από τις πρώτες βιώσιμες πόλεις στην Ελλάδα. Εφαρμόζουμε το σύστημα πράσινων προμηθειών Grasp για τις προμήθειες στον δήμο μας. Εκτελούμε περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις σε σχολεία και δημοτικές υποδομές, σε βιοκλιματικές πλατείες και τα πάρκα. Κάνουμε ανακύκλωση και κομποστοποίηση με επιτυχία. Έχουμε το περιβάλλον στη βάση κάθε μας πολιτικής». Και κατέληξε: «Οι πρωτοβουλίες για το περιβάλλον κάποτε ήταν θεωρητικές και αφορούσαν μια μακρινή εποχή σήμερα όμως είναι πραγματικότητα και εκφράζουν την αγωνία. Ο πλανήτης μας είναι στα όριά του. Για αυτό και η αδιαφορία δεν μπορεί να είναι πλέον στάση ζωής». 

 
Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην ημερίδα του ECO-Παρατηρητήριο για την ανακύκλωση στην Ελλάδα: Είναι ανάγκη να εντοπιστούν οι παθογένειες και να μπουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την αντιμετώπισή τους.
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 18:45

Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην ημερίδα του ECO-Παρατηρητήριο για την ανακύκλωση στην Ελλάδα: Είναι ανάγκη να εντοπιστούν οι παθογένειες και να μπουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την αντιμετώπισή τους.

Το ζητούμενο είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα επιτυγχάνουν υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών.

resized VAR 3126

Στην αναγκαιότητα εντοπισμού των προβλημάτων και των παθογενειών που έχουν ως αποτέλεσμα τους χαμηλούς δείκτες ανακύκλωσης στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το ECO-Παρατηρητήριο με κεντρικό θέμα: «Πως μπορεί να απογειωθεί η Ανακύκλωση στην Ελλάδα;».

 

Είναι ανάγκη όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους προκειμένου να αναζητηθούν απαντήσεις για τα περιορισμένα αποτελέσματα που καταγράφονται σε επίπεδο ποσοστών ανακύκλωσης.

«Θα πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί η νομοθετική εξουσία μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει όλα τα αναγκαία βήματα προκειμένου να είναι ξεκάθαρο ποιος αποφασίζει και ποιος πληρώνει για τι; Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει εντοπίσει και δεν έχει επιλύσει τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος. Η διαχείριση των πόρων γίνεται από την κεντρική διοίκηση, το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι αποτελεσματικό, ενώ δεν εντοπίζονται ούτε υλοποιούνται βέλτιστες πρακτικές».

«Θα πρέπει να προβληματιστούμε γιατί στις άλλες χώρες της Ευρώπης γίνονται ουσιαστικά βήματα και στην Ελλάδα οι ρυθμοί υλοποίησης είναι απογοητευτικοί; Είναι αναγκαίο μέσα από μις συνθετική διαδικασία και συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης να βελτιωθεί το υφιστάμενο πλαίσιο. Το ζητούμενο είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα επιτυγχάνουν υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

resized innovation1

Οι προϋποθέσεις και οι άμεσες ενέργειες για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Προκειμένου να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος της απόκλισης από τους στόχους της ανακύκλωσης, ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ενέργειες όπως:

  • Αποσαφήνιση όλων των θεσμικών κενών και των αντικρουόμενων προβλέψεων σε σχέση με γενικότερες πολιτικές για τα δημόσια οικονομικά, το περιβάλλον και τη διοίκηση

  • Γρήγορη και σε σταθερή βάση οργάνωση των ΦΟΔΣΑ και των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης

  • Εξασφάλιση χρηματοδοτικής επάρκειας για τα έργα και τις δράσεις που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση του ΕΣΔΑ, των ΠΕΣΔΑ και των Τοπικών Σχεδίων των Δήμων.

  • Επικαιροποίηση εφικτών στόχων και προβλέψεων με χρονικό και χωρικό προσδιορισμό της ευθύνης του κάθε φορέα.

Τέλος ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ έχει επισημάνει πολλές φορές πως υπάρχει ανάγκη να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης προσαρμοσμένα στις τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες και όχι να αναπαράγονται γενικευμένες πρακτικές αγνοώντας τις γεωγραφικές, οικονομικές, δημογραφικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους που χαρακτηρίζουν κάθε περιοχή.

Στην ημερίδα εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ χαιρετισμό έκανε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

 


Σελίδα 3 από 357

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...